Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Primarul din Rucăr, acuzat că apăra contrabande Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Potrivit ziarului „Adevărul“, în septembrie 1905,

Primarul din Rucăr, acuzat că apăra contrabande

 

 Veche localitate românească, întinsă pe cîteva văi şi piscuri împădurite, cu oameni harnici şi gospodari, care au păstrat cu sfinţenie tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti, comuna Rucăr s-a aflat, din vremuri de demult, în atenţia cronicarilor, cu bune şi rele. Pe măsura importanţei sale, viaţa economică, socială şi administrativă de pe meleagurile rucărene era deseori reflectată în presa de odinioară, chiar la nivel central, mai ales cînd în centrul atenţiei se aflau persoane importante din comună.

Comentarii (1) | Vizualizari: 163

Continuare
 
Va munci în folosul comunităţii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 17 ianuarie 2017

 Va munci în folosul comunităţii

 A provocat un accident rutier şi a părăsit locul, fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind judecat pentru această infracţiune de Judecătoria Curtea de Argeş. Petruţ Şuţă, despre el fiind vorba, a fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de încercare tot de 2 ani. În tot acest timp, inculpatul are mai multe obligaţii de respectat. Instanţa a decis ca bărbatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Corbi sau Brăduleţ pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti, ieri, instanţa menţinînd decizia anterioară, cu menţiunea că inculpatul, pe lîngă obligaţiile impuse de Judecătoria Curtea de Argeş, va avea şi interdicţia de a părăsi teritoriul ţării noastre.      

      M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 145

 
I-au degerat mîinile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

După o zi în ger, unui cioban

I-au degerat mîinile

 

 Zăpada şi gerul cumplit din aceste zile au adus mari neplăceri mus­celenilor, care au ajuns pe patul spitalului fie imobilizaţi, după ce s-au ales cu fracturi la mîini şi la picioare, ca urmare a alunecării pe gheaţă, fie s-au ales cu degerături. Este cazul şi unui bărbat din Văleni - Dîmboviţa, cioban de meserie pe plaiuri muscelene, care, în urmă cu cîteva zile, a suferit degerături puternice la mîini, după ce acesta a stat afară în frig fără să se protejeze.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 148

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Bărbat în comă alcoolică

 Echipajele SMURD au intervenit la 39 de cazuri pentru a acorda asistenţă medicale de urgenţă. La şase dintre ele a fost nevoie şi de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Astfel, un echipaj cu ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a fost solicitat pe strada Craiovei, să acorde ajutor unui bărbat de aproximativ 40 de ani. Acesta a fost găsit  inconştient, în comă etanolică. I s-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă şi apoi a fost transportat la spital. 

Antonela Roşu 

Dusă de SMURD la ambulanţă

Duminică, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a fost trimis, după ce s-a primit un apel la Serviciul de urgenţă 112, pe strada Mihail Lungeanu, pentru a transporta o persoană care se afla în imposibilitatea de a se deplasa de acasă la ambulanţă. Este vorba despre o femeie în vîrstă de 67 de ani, care a fost apoi transportată la spital pentru îngrijirile necesare.     

Antonela Roşu 

122 de şoferi, sancţionaţi

În ultimele 24 de ore, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.793 de lei şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 6 permise de conducere.

Antonela Roşu 

Prins beat la volan

Cristian M., în vîrstă de 40 de ani, din Piteşti, a fost tras pe dreapta, pe strada Lînăriei, de oamenii legii din cadrul Biroului Rutier Piteşti. După verificările făcute de poliţişti, a reieşit că şoferul a băut alcool înainte de a se urca la volan, el avînd o concentraţie de 0,84 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui Cristian M. a fost întocmit un dosar penal. Vă reamintim că şofatul pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sînge, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Antonela Roşu 

A băut şi a plecat cu autoturismul

Oamenii legii de la Secţia de Poliţie Rurală din Domneşti l-au prins băut la volan pe Vasile D., în vîrstă de 28 de ani, din comuna Muşăteşti. El mergea cu maşina pe DJ 731 I, după ce s-a cinstit înainte cu alcool, el avînd o concentraţie de 0,85 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost dus de poliţişti la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, spre a i se recolta probe biologice de sînge pentru stabilirea alcoolemiei, şi i-au întocmit un dosar penal. Pentru fapta lui, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Antonela Roşu 

Avea maşina neînmatriculată

Poliţişti de la Secţia Rurală Albeştii de Argeş l-au tras pe dreapta, la control, pe Dan Ţ., în vîrstă de 53 de ani, din comuna Valea Iaşului. El conducea pe DN 73 C, iar în urma verificării documentelor, poliţiştii au constatat că avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Pentru acest lucru, el s-a ales cu un dosar de cercetare penală şi urmează să suporte consecinţele faptei sale. Potrivit legii, conducerea unei maşini neînmatriculate se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă.

Antonela Roşu 

Fără volan, pe mopedul neînmatriculat

Drumul lui Alexandru N., în vîrstă de 23 ani, din comuna Bîrla, a fost întrerupt de poliţiştii de la Secţia de Poliţie Rurală din Lunca Corbului. După ce i-au cerut actele la control, ei au constatat că tînărul conducea un moped neînmatriculat pe DJ 679, prin Bîrla, fără a avea permis de conducere. Pentru cele două infracţiuni Alexandru N. s-a ales cu un dosar penal şi urmează să suporte consecinţele faptelor sale.

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 183

Continuare
 
A scăpat de închisoare cu o amendă Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

A scăpat de închisoare cu o amendă

 

 Judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, Ştefan Vlăsceanu a fost mai întîi condamnat, apoi a scăpat de pedeapsa cu închisoare, în schimbul unei amenzi. Anul trecut, în luna iunie, dosarul a fost trimis la Judecătoria Piteşti. Magistraţii l-au condamnat pe bărbat în septembrie 2016 la un an închisoare, cu suspendare, fiindu-i fixat un termen de supraveghere de 2 ani. Ca la orice sentinţă de acest gen, inculpatul avea mai multe obligaţii pe care dacă le încălca, risca să i se revoce, măsura suspendării şi să execute pedeapsa în penitenciar. Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piteşti a declarat apel la sentinţă. Curtea de Apel Piteşti a desfiinţat în totalitate sentinţa anterioară, dînd o nouă hotărîre. Potrivit acesteia, Ştefan Vlăsceanu a primit o amendă. „Desfiinţează în totalitate sentinţa şi, rejudecînd, înlătură soluţia de amînare a aplicării pedepsei cu toate consecinţele. (...) con­damnă pe inculpatul Vlăsceanu Ştefan la pedeapsa amenzii în cua­ntum de 6.750 lei (135 zile-amendă, cuantumul unei zi­le- amendă fiind de 50 lei). (...) Înlătură pedepsele accesorii şi complementare aplicate inculpatului“, se precizează în decizia dată, ieri, de Curtea de Apel Piteşti. Această sentinţă este definitivă. 

    M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 256

 
Primarul Ionică se judecă la ÎCCJ cu ANI Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

 Primarul Ionică se judecă la ÎCCJ cu ANI

 În prima săptămînă din acest an, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat dosarul cu numărul 478/46/2016 la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Este vorba de recursul depus de Cornel Constantin Ionică, pe 8 decembrie, anul trecut, la Curtea de Apel Piteşti, împotriva sentinţei prin care instanţa dădea cîştig de cauză ANI. „Respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de contestatorul Ionică Constantin Cornel privind anularea Raportului de evaluare nr.13.908/G/II/29.03.2016 emis de intimata Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Piteşti“, se precizează în hotărîrea instanţei din luna octombrie a anului trecut. Imediat după ce a fost dată sentinţa, edilul a anunţat că va face recurs. Primarul Ionică a fost declarat incompatibil de ANI în martie 2016. „A participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărîri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009, avînd ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural)“, se arată în comunicatul ANI. În iulie 2010, Cornel Constantin Ionică a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărîri a Consiliului Local al municipiului Piteşti în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi SC D&D GENERAL INVEST SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator, prin care permitea să folosească spaţiul public pentru publicitate. În februarie 2016, primarul Ionică a mai cîştigat la ÎCCJ un proces cu ANI.        

     M.Sandu

Comentarii (1) | Vizualizari: 190

 
Titoaşcă rămîne în arest Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 17 ianuarie 2017

Titoaşcă rămîne în arest

 

 Trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru loviri şi alte violenţe, lipsire de libertate şi şantaj, Cornel Alexandru, cunoscut sub porecla Titoaşcă, a încercat în zadar să obţină o măsură preventivă mai blîndă. Ultima sa cerere de înlocuire a arestării preventive a fost respinsă atît de Judecătoria Piteşti, cît şi de Tribunalul Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 301

Continuare
 
Instanţa a respins cererea austriecilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Urmărit internaţional, aflat în Penitenciarul Colibaşi

Instanţa a respins cererea austriecilor

 

 Curtea de Apel Piteşti a judecat cererea de arestare preventivă, emisă de autorităţile din Austria, pe numele argeşeanului Florin Mădălin Mărunţelu, de 19 ani, din comuna Vultureşti. Tînărul se află în Penitenciarul Colibaşi, fiind arestat preventiv, după ce a comis o tîlhărie la Mioveni. Instanţa a respins solicitarea austriecilor, dînd o amînare pînă atunci. La dosar va trebui să fie depus mandatul european de arestare, în original şi tradus.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 224

Continuare
 
Liber să-şi dea examenele Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Şoferul fugar, în arest la domiciliu la Cîmpulung

Liber să-şi dea examenele

 

 Gabriel Valentin Ungureanu, de 19 ani, din Cîmpulung, a ob­ţinut acordul instan­ţei de judecată să pără­seas­că domiciliul, acolo unde se află în arest, pentru a-şi putea sus­ţine exa­menele, fiind în sesiune. Tînărul care în noiem­brie anul trecut a provo­cat un grav acci­dent rutier în Piteşti, după care a fugit, fiind prins peste trei săptă­mîni, este student la Univer­si­tatea din Piteşti - Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 288

Continuare
 
„Luptă cu urşii într’un sat“ Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

„Unirea Poporului“, despre „dihăniile“ din Muscel, în perioada interbelică

„Luptă cu urşii într’un sat“

 

Ursul brun este prezent în folclorul românesc încă din cele mai vechi timpuri, interacţiunea acestuia cu oamenii generînd de-a lungul anilor poveşti legendare, dar şi întîmplări tragice, care au făcut ca acest animal să fie privit cu teamă şi admiraţie, totodată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 334

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Incendiu la Budeasa

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Budeasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe. În timpul incendiului a ars funinginea de pe coş. Focul a pornit din cauza coşului de fum necurăţat de funingine.   

I.Ivănoiu

Pacient resuscitat de SMURD

Membrii  unui echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti  a intervenit în comuna Albota, la un pacient de 69 de ani. Acesta a fost găsit inconştient, fiind în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, cu succes, ulterior fiind transportat la spital.  

I.Ivănoiu

Foc în bucătăria unui restaurant

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în Piteşti, pe strada Trivale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui restaurant. În timpul incendiului a ars parţial instalaţia electrică a cuptorului electric. Pompierii au concluzionat că incendiul a pornit de la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.

I.Ivănoiu

Doi bărbaţi, accidentaţi

Un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în Piteşti, pe strada Republicii, la un accident rutier. Au fost acordate îngrijiri medicale unui bărbat de 56 de ani, cu traumatism cranio-cerebral şi dureri la mîna dreaptă, şi unui bărbat de 48 de ani, cu traumatism cranio-cerebral frontal şi dureri la coloana cervicală. Victimele au fost transportate la spital.

I.Ivănoiu

Pompierii au înlăturat ţurţurii

Din cauza gerului din ultima perioadă, pe acoperişul clădirilor s-au format ţurţuri uriaşi, care reprezintă un adevărat pericol public pentru trecători. Pompierii de la Dataşamentul Bradu şi cei de la Detaşamentul Piteşti au intervenit cu autoscara mecanică pentru a înlătura ţurţurii de la blocurile de pe strada Banatului, de pe strada Victoriei şi de pe o locuinţă situată pe strada Dumbravei.

I.Ivănoiu

19 şoferi, lăsaţi pietoni

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au efectuat controale în trafic. Scopul acestora este prevenirea evenimentelor rutiere, limitarea efectelor vremii şi fluidizarea circulaţiei în condiţii meteo nefavorabile, precum şi conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost date 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56.195 de lei. De asemenea,  au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 19 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

I.Ivănoiu

Prins băut la volan

Ionuţ Ilie P., de 26 de ani, din comuna Tigveni, a fost depistat de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Curtea de Argeş, în timp ce conducea, pe strada Rîmnicu Vîlcea din Curtea de Argeş, un autoturism, aflîndu-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul avea o concentraţie de 0,45 mg/l aer pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal. 

I.Ivănoiu

Circula avînd autorizaţia expirată

George Laurenţiu D., de 19 ani, din comuna Optaşi Măgura, judeţul Olt, a fost prins de oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piteşti, Biroul Rutier, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Fraţii Goleşti, avînd autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 304

Continuare
 
„Raţă“ are interzis la firmă Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

Curtea de Apel Piteşti îl lasă doar la cumpărături

„Raţă“ are interzis la firmă

 

 După cum v-am informat, pe 29 decembrie 2016, Judecătoria Cîmpulung a dispus, la cererea Parchetului, prelungirea arestului la domiciliu pentru 13 dintre inculpaţii în dosarul de proxenetism, ca, o zi mai tîrziu, Tribunalul Argeş să ia aceeaşi decizie şi pentru celălalt lot de 12 inculpaţi. Toţi vor fi în continuare ţintuiţi la domiciliu din 7 ianuarie 2017 şi pînă pe 5 februarie 2017, inclusiv. La termenul din 30 decembrie 2016, Florin Oprea, zis şi „Raţă“, obţinuse de la instanţă libertatea de a merge, o dată pe săptămînă, la cumpărături, dar şi la firma pe care o administrează, însă, în urma recursului, va trebui să se mulţumească doar cu cumpărăturile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 393

Continuare
 
Pensionarul nu a cedat trecerea Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

Alt accident la intersecţia de pe strada Viilor

Pensionarul nu a cedat trecerea

 

 Intersecţia străzilor Viilor cu Crinului, din Piteşti, a devenit blestemul şoferilor. Acolo, au avut loc numeroase accidente, majoritatea, soldate cu pagube materiale importante, toate avînd un numitor comun: neatenţia. Locatarii din zonă au fost martori ai unor răsturnări spectaculoase sau „victime colaterale“, maşinile lor, parcate în zonă, fiind deseori lovite în timpul acestor evenimente nedorite.

Comentarii (3) | Vizualizari: 636

Continuare
 
Patronii, judecaţi pentru proxenetism Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

Dosarul saloanelor de masaj, finalizat

Patronii, judecaţi pentru proxenetism

 

 Cercetările într-un dosar de prostituţie, în care sînt implicate două saloane de masaj din Piteşti, au fost încheiate. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Piteşti au înaintat dosarul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de trimitere în judecată. Patru persoane, administratori ai celor două societăţi, sînt acuzate de proxenetism.

Comentarii (1) | Vizualizari: 868

Continuare
 
Accident provocat de un şofer băut Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 ianuarie 2017

Patru persoane au ajuns la spital

Accident provocat de un şofer băut

 

 Distracţia a patru tineri din comuna Corbi s-a sfîrşit la spital, aceştia fiind victime ale unui accident rutier. Cel de la volan s-a ales cu dosar penal atît pentru rănirea prietenilor săi, cît şi din cauză că se afla sub influenţa bău­tu­rilor alcoolice. El avea o concentraţie de alcool de 0,58 la mie în aerul expirat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 866

Continuare
 
„Toacă“ a contestat condamnarea Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Nemulţumit de sentinţa Judecătoriei Cîmpulung,

„Toacă“ a contestat condamnarea 

 

 Pe 14 decembrie 2016, după zece termene de judecată, la Judecătoria Cîmpulung, fostul primar din Berevoeşti, Gigi Fănel Proca, a fost condamnat, pentru a doua oară, la închisoare. De această dată, „Toacă Bani“ a fost judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că, atunci cînd a fost primar, a angajat cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 236

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4047
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Alina Nicolau, director la Drumuri!
Pai si e ceva shimbat? Toti sunt o apa si un pamant, cand se vad cu sacii in caruta uita de promisiunile facute si uita ...
17/01/17 11:27 Mai mult...

Alina Nicolau, director la Drumuri!
huooooooo
17/01/17 10:37 Mai mult...

Salarii mai mari pentru cei din Sănătate
da f bine ca au salrii mari dar nu vor renunta sub nici o frma la spaga! infirmierele si asistentele te jupoaie mai rau...
17/01/17 09:10 Mai mult...

Primarul Ionică se judecă la ÎCCJ cu ANI
Și tocmai acum apare în presa,după ce a fost ales primar al Piteștiului.Toti o apa și un pământ,politicienii noș...
17/01/17 09:07 Mai mult...

Pensionarul nu a cedat trecerea
Alo, shoferi! Mai luati cursuri de conducere daca ati uitat regulile de circulatie. Semnul de \"Cedeaza trecerea\" e...
17/01/17 08:52 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Marţi, 17 Ianuarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter