Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers

*** 450.000 de carduri de sănătate vor expira     *** Veteranii de război, modele de „viaţă cît un centenar”     *** „Ausweiss” pentru refugiaţii din Primul Război Mondial     *** Caricaturist cîmpulungean atacă Charlie Hebdo     *** Pisicile moarte, infectate cu un virus periculos!     *** Cod galben de inundaţii     *** „De 28 de ani, apa intră peste noi!“     *** A pocnit un poliţist dar a scăpat uşor!     *** „Realitatea a fost dură şi trebuie să o cunoaştem“     *** Memorial „Bebe Nistorescu“, la Cheile Dîmbovicioarei     *** Copil de 10 luni, suspect de Boala Lyme!     *** CM 2018:     *** Campioana mondială s-a făcut de rîs!     *** Ana Sîrbu, campioană balcanică     *** FC Argeş vrea în finala Campionatului Naţional!     *** CS Pristavu a cîştigat titlul la tenis de masă     *** Victorie obţinută în ultimele secunde!    

 


A pocnit un poliţist dar a scăpat uşor! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Instanţa a fost extrem de blîndă

A pocnit un poliţist dar a scăpat uşor!


Un bărbat din Mioveni a scăpat doar cu o amendă penală, deşi a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Piteşti, putînd fi atacată. Individul în vîrstă de 35 de ani, din Mioveni, care a scăpat atît de uşor, a provocat un scandal, iar omul legii pe care l-a pocnit îşi făcea doar datoria!   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 82

Continuare
 
„De 28 de ani, apa intră peste noi!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Inundaţii la Budeasa şi Mărăcineni

„De 28 de ani, apa intră peste noi!“


Ploile abundente din cursul nopţii şi de ieri dimineaţă au provocat inundaţii în comunele Mărăcineni şi Budeasa. Pîrîul Budeasa a ieşit din matcă şi a ajuns în curţile şi în casele oamenilor. A fost necesară intervenţia mai multor echipaje de pompieri, angajaţi de la Administraţia Bazinală de Ape Argeş-Vedea şi localnici. Au fost făcute baraje din saci cu nisip. Problema nu este, însă, nici pe departe, rezolvată, pericolul existînd şi la viitoarele precipitaţii. Localnicii se plîng că, de peste 20 de ani, sînt inundaţi, iar autorităţile nu fac altceva decît să vină să constate la faţa locului, după care pleacă şi problema persistă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 79

Continuare
 
Cod galben de inundaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018


Cod galben de inundaţii

În bazinul hidrografic Argeş– Vedea precipitaţiile căzute duminică, au depăşit pragul critic în mai multe zone. Astfel au fost înregistrate cantităţi de apă care au depăşit 49 de litri pe metrul pătrat în mai puţin de o oră. Cele mai mari cantităţi de apă au fost înregistrate la: Mălureni (rîul Vîlsan) 49,2 l/mp  în 50 minute; Bălileşti – (rîul Rîul Bratia) - 19,2 l/mp în 2 ore şi 15 minute; Căpăţîneni (rîul Argeş) - 17 l/mp într-o oră şi 30 minute; Arefu (râul Arefu) – 17.8 l/mp într-o oră şi 30 minute; Dîrmăneşti (rîul Rîul Doamnei) - 18 l/mp în 2 ore şi 15 minute; Vultureşti – (rîul Argeşel) - 19,3 l/mp în o oră şi 40 minute. Ieri dimineaţă, s-au înregistat precipitaţii sub formă de aversă. Cele  mai mari cantităţi de apă măsurate în acest interval au fost la staţiile hidrometrice: Dîrmăneşti (rîul Rîul Doamnei) – 30,4 l/mp în 2 ore şi 30 minute; Ciumeşti (rîul Doamnei) - 21,8 l / mp într-o 1 oră şi 50 min. La nivelul ABAAV se menţine activat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, fiind luate măsurile specifice perioadelor cu pericol de inundaţii, colectarea datelor din teren la intervale scurte de timp, dublarea personalului de tură, pregătirea Formaţiilor de Intervenţie Rapidă şi altele. Pînă astăzi, la ora 9, rămîne valabilă şi avertizarea hidrologică cod galben pentru rîurile: Olt (inclusiv în judeţele Argeş şi Olt) Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dîmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov). Lacurile de acumulare din administrarea ABA Argeş- Vedea sînt exploatate fără probleme. Volumul de apă stocat în acumulări este de 675,36 milioane metri cubi (90 % din capacitatea de retenţie). Peste capacitatea totală de retenţie, în lacurile de acumulare, există posibilitatea atenuării unui volumul suplimentar de 247 milioane metri cubi. Debitele rîurilor din bazinul hidrografic Argeş-Vedea vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării. 
  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 51

 
Pisicile moarte, infectate cu un virus periculos! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

După ce au mîncat organe de la o carmangerie din Cîmpulung

Pisicile moarte, infectate cu un virus periculos!


Într-o ediţie trecută a ziarului v-am prezentat un caz şocant petrecut în comuna Schitu Goleşti. Nu mai puţin de opt pisici au murit, la mijlocul lunii mai, în decurs de trei zile, după ce au mîncat organe de porc (bojog şi gîturi) pe care proprietarul animalelor le-a cumpărat de la o carmangerie din Piaţa Centrală. Pisicile au murit în chinuri groaznice, iar stăpînul acestora, Dan Duţă, un muscelean stabilit în Bucureşti, dar care a moştenit o casă de vacanţă în localitatea amintită anterior, credea că animalele au fost infectate cu un virus care declanşează Boala lui Aujeszky, cunoscută şi sub denumirea de Pseudorabie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 170

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Incendiu la Dîrmăneşti

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţă SMURD  de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în localitatea Dîrmăneşti, sat Valea Nandrii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, de 89 de ani, care prezenta atac de panică, dar a refuzat transportul la spital. A ars anexa din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. Concluzia pompierilor a fost că incendiul a pornit din cauza  focului deschis în spaţii deschise.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 40

Continuare
 
Mercedes cuprins de flăcări, la Jugur Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Mercedes cuprins de flăcări, la Jugur


Pompierii cîmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, vineri după-amiază, pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism Mercedes, aflat în trafic, în satul Jugur, pe drumul judeţean ce leagă localităţile Poienarii de Muscel şi Mihăeşti. Pînă la sosirea pompierilor însă, focul a fost stins de cîţiva localnici şi un alt şofer, forţele de intervenţie fiind rechemate la bază.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 268

Continuare
 
Furtuna a făcut din nou ravagii! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Gospodării  şi străzi inundate în mai multe localităţi

Furtuna a făcut din nou ravagii!


Furtuna de sîmbătă seara a făcut ravagii în judeţul nostru. Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a intervenit cu peste 40 de pompieri militari, 14 mijloace tehnice şi 14 motopompe, pentru înlăturarea efectelor negative produse de inundaţii.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1014

Continuare
 
Şi-a luxat umărul pe munte! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

O turistă aflată pe traseul Valea lui Stan,

Şi-a luxat umărul pe munte!


Mare atenţie dacă mergeţi la munte, pe traseele dificile din Făgăraş! O turistă a fost la un pas să cadă sîmbătă pe un traseu dificil, în zona Valea lui Stan din Făgăraş şi s-a ales cu o luxaţie de umăr.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 334

Continuare
 
Condamnat în Italia, arestat în România Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Condamnat în Italia, arestat în România


Curtea de Apel Piteşti a admis o solicitare a autorităţilor italiene, prin care se cere arestarea şi predarea unui argeşean. Dragoş T. se află deja în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş urmînd să fie dus în Italia unde are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani. El a fost condamnat definitiv încă din anul 2013, de o instanţă din peninsulă. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 592

Continuare
 
Pasagerii din maxi-taxi în pericol de moarte Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 iunie 2018

La Drăganu,

Pasagerii din maxi-taxi în pericol de moarte


Un şofer neatent a provocat sîmbătă un accident rutier pe DN 7, la Drăganu, în urma căruia au fost rănite mai multe persoane. Totul din cauza unei depăşiri neregulamentare. După impact conducătorul auto, vinovat, a rămas încarcerat în maşina sa. Traficul a fost blocat în zonă vreme de mai bine de o oră. Din fericire, nimeni nu a suferit leziuni grave.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 801

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

14 şoferi lăsaţi pietoni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au efectuat controale în trafic. Scopul acestora a fost  prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi conştientizarea conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii rutieri au dat 181 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 50.000 de lei. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 14 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 301

Continuare
 
Volkswagen intrat în autobuz Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018


Volkswagen intrat în autobuz

George B. de 21 de ani, din comuna Moşoaia, a provocat ieri dimineaţă un accident, din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Tînărul se afla la volanul unui Volkswagen coborînd panta dintre cartierul Trivale, către strada Armand Călinescu. Asfaltul era ud, iar tînărul avea viteză, din această cauză, maşina a derapat în curbă şi a ajuns pe contrasens, acolo unde s-a izbit violent de un autobuz care urca panta. Şoferul acestuia, Ion B., de 55 de ani, din Piteşti, a încercat să evite impactul însă nu a reuşit. În urma izbiturii, Volkswagenul a fost serios avariat pe partea dreaptă, fiind rănit pasagerul de pe „locul mortului“, Mihai S., de 20 de nai, tot din Moşoaia. După accident, autoturismul a fost luat de la faţa locului pe platformă, maşina avînd nevoie de reparaţii serioase. Tînărul de la volan a scăpat nevătămat. El va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 394

 
Chiriaşa Primăriei a murit înainte să achite casa Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

După ani de procese cîştigate,

Chiriaşa Primăriei a murit înainte să achite casa


Pe 4 iunie 2018, o femeie de 91 de ani a fost găsită moartă în locuinţa sa, chiar din centrul Cîmpulungului. Pentru că li s-a părut suspect decesul, vecinii ei au solicitat prezenţa poliţiştilor. Înaintea oamenilor legii, la faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Cîmpulung, al cărei echipaj a declarat că în cazul bătrînei nu s-a mai impus efectuarea manevrelor de resuscitare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 625

Continuare
 
Spărgătorul, arestat! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 iunie 2018


Spărgătorul, arestat!


O pagubă de peste 10.000 de lei, atît a provocat un oltean după ce a dat o spargere la o gospodărie din comuna Săpata. Bărbatul a fost reţinut joi, după ce au fost găsite la el acasă în timpul unei percheziţii, o parte dintre bunurile sustrase. Ieri, Judecătoria Costeşti a emis pe numele său, mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Cercetările continuă, inculpatul fiind suspectat că ar fi comis şi alte spargeri pe raza Secţiei Rurale Lunca Corbului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 368

Continuare
 
Şoferiţa a lovit o adolescentă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018


Şoferiţa a lovit o adolescentă

Ieri dimineaţă, la intrarea în cartierul piteştean Trivale o adolescentă a fost victima unui accident rutier. Fata, în vîrstă de 15 ani, traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, cînd a fost lovită de un Citroen condus de Nicoleta B. de 46 de ani, tot din Piteşti. Tînăra a fost trîntită pe caldarîm. Imediat cîţtiva trecători i-au sărit în ajutor. Copila a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Spitalul de Pediatrie, acolo unde s-a stabilit că suferise contuzii. Şoferiţa este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 528

Continuare
 
Stăpîni de sclavi contestă frecvent executarea pedepsei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Au devenit clienţi permanenţi ai instanţelor

Stăpîni de sclavi contestă frecvent executarea pedepsei


În primăvara anului trecut, cinci stăpîni de sclavi de la Berevoeşti au fost condamnaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru trafic de persoane. Vorbim de patru bărbaţi şi o femeie, Ciprian Codruţ Onică (27 ani), Aurel Onică (26 ani), Viorel Grancea (47 ani), Ionuţ Cătălin Grancea (20 ani) şi Silvia Grancea (45 ani), care i-au ţinut sechestraţi pe Constantin Florian Bratu, Mircea Florin Dincă şi pe Constantin Cazan.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 443

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 6559
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics
Sfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter