Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 septembrie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Incendiu stins în 12 ore

Pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la resturi vegetale ce au fost depozitate pe un teren viran din oraşul Ştefăneşti a fost nevoie de intervenţia a două echipaje cu autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentele de Pompieri din Piteşti şi din Bradu. Intervenţia a fost una dificilă, iar pompierii s-au luptat să stingă focul timp de peste 12 ore. Asta, din cauza cantităţii mari de materiale combustibile, respectiv, zeci de tone de resturi vegetale depozitate de-a lungul timpului, dar şi a suprafeţei mari cuprinse de incendiu. La stingerea focului, pompierii au fost ajutaţi şi de un buldoexcavator pus la dispoziţie de autorităţile locale. În urma focului au ars aproximativ 350 de tone de vegetaţie uscată, de pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi de teren. Incendiul a izbucnit de la un foc făcut în apropiere.

A.Roşu

280 de şoferi, amendaţi într-o zi

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat controalele pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, doar într-o zi, au fost date 280 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 77.645 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 25 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

A.Roşu

 S-a urcat băut la volan

Oamenii legii de la Poliţia Ştefăneşti l-au tras pe dreapta pe Mihai E., în vîrstă de 41 de ani. Omul este din comuna Călineşti, iar poliţiştii care l-au oprit la control pe DN 7, din Ştefăneşti, au constatat că el s-a urcat băut la volan. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sînge pentru stabilirea alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar de cercetare penală şi va răspunde acum în faţa legii.

A.Roşu

 Transport de persoane ilegal

Chiar dacă se ştie clar că este interzis transportul de persoane fără autorizaţie, acest lucru este frecvent încălcat de unii şoferi, care fac curse regulate pentru a obţine un ban în plus. Astfel, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere din Mioveni i-au prins pe Dumitru U., în vîrstă de 60 de ani, şi pe Nicuşor S., de 38 de ani, ambii din Mioveni, în timp ce făceau transport de persoane fără autorizaţie de taxi. Amîndoi bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 38/2003, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pentru 6 luni.

A.Roşu 

 Vindea ilegal cărbuni

Miercuri, oamenii legii de la Postul de Poliţie din Rociu, împreună cu cei de la Secţia de Poliţie Rurală din aceaşi localitate, l-au prins pe Ion D., în vîrstă de 64 de ani, din municipiul Cîmpulung, în timp ce încerca să vîndă locuitorilor din comuna Rociu o cantitate de 7,5 tone de cărbuni lignit, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite de lege. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 12/1990, cu o amendă în valoare de 500 de lei. În plus, i-a fost confiscată şi suma de 825 de lei, care reprezenta contravaloarea cantităţii de cărbune pe care o comercializa ilegal.   

Antonela Roşu

Poliţiştii locali se întîlnesc la Piteşti

Mîine, 1 octombrie, la hotelul Victoria din Piteşti va avea loc şedinţa tuturor structurilor de Poliţie Locală din România, eveniment organizatde Federaţia Naţională a Poliţiştilor Locali din România. Temele propuse pentru discuţie sînt: reorganizarea federaţiei şi modificarea statutului acesteia, schimb de idei, experienţe dobîndite pe parcursul activităţii, importanţa menţinerii contactului între reprezentanţii Poliţiilor Locale din România şi importanţa afilierii la Federaţia Naţională a Poliţiştilor Locali din România. Cu această ocazie, sîmbătă dimineaţă, are loc o conferinţă de presă între orele 9.00 şi 9.30, urmînd ca şedinţa să se desfăşoare de la ora 9.30 cu uşile închise, fără accesul presei.  

  Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 190

 
Fost ministru, dator la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 septembrie 2016

Membru din Guvernul Republicii Moldova, dat în judecată   

Fost ministru, dator la Cîmpulung

 

 Printre persoanele fizice şi juridice date-n judecată de Primăria Cîmpulung pentru că nu şi-au plătit dările către bugetul local se numără şi Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei în Guvernul Republicii Moldova, între anii 1990 şi 1992, dar şi un apropiat al oligarhilor ruşi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 214

Continuare
 
Cutremurul a dărîmat spitalul Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 septembrie 2016

Simulare de intervenţie la Pediatrie

Cutremurul a dărîmat spitalul 

 

 Agitaţie mare, ieri, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti! Curtea s-a umplut de maşini de pompieri, ambulanţe SMURD şi militari. De la geamuri, copiii internaţi priveau uimiţi la desfăşurarea de forţe, nepricepînd ce se întîmplă. Cînd au văzut că militarii întind autoscările, furtunurile şi se pregătesc de intervenţie, cei aflaţi în zonă erau complet derutaţi. Cu toţii au răsuflat uşuraţi aflînd că este vorba doar de un exerciţiu tactic.

Comentarii (1) | Vizualizari: 255

Continuare
 
Şoferul de autobuz a băgat-o în spital Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 30 septembrie 2016

Şoferul de autobuz a băgat-o în spital

 

 Este cunoscut faptul că nu toţi şoferii conduc prudent. Atunci cînd vorbim despre un şofer de autobuz, lucrurile se mai schimbă un pic, dat fiind faptul că de ei depinde ca pasagerii să ajungă nevătămaţi la destinaţie. Ieri, un şofer de la SC Publitrans se pare că a uitat acest lucru. A frînat brusc la o trecere de pietoni, moment în care o pasageră a căzut, rănindu-se. Femeia a fost dusă la spital de un echipaj SMURD.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 476

Continuare
 
Interdicţii pentru recuperatorii de credite Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 30 septembrie 2016

De astăzi a intrat în vigoare legea

Interdicţii pentru  recuperatorii de credite

 

 De astăzi, cetăţenii care au datorii la bănci nu vor mai putea fi hărţuiţi de recuperatorii de credite. A intrat în vigoare OUG 52/2016, privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, o lege care vine în sprijinul persoanelor cu împrumuturi la bănci. În lege sînt prevăzute sancţiuni şi interdicţii pentru firmele care recuperează creanţe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 396

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 septembrie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Percheziţii la Schitu Goleşti

Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au făcut  20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleor­man şi Argeş, într-un dosar privind săv]rşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile. În judeţul nostru, oamenii legii au descins la Schitu Goleşti, în casa unui bărbat care este folosit ca martor în dosar. Cei în cauză sînt acuzaţi că au înfiinţat şi coordonat mai multe societăţi comerciale de tip fantomă, efectuînd tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgîndu-se de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la 16.000.000 de lei, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor fiind de aproximativ 20.000.000 de lei.    

M.Sandu

 Acuzată de tentativă de omor

 Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale Argeş au pus, marţi, în aplicare un mandat de executare al pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeş pe numele Georgetei Popescu, în vîrstă de 54 de ani, din comuna Băiculeşti. Femeia a fost condamnată la trei ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă de omor, după ce l-a bătut rău pe vecinul său, Gheorghe Popescu. Ea a făcut acest lucru după ce omul îi bătuse băiatul în urmă cu doi ani. Femeia a primit sentinţa anul acesta, chiar de ziua femeii, pe 8 Martie, fiind un cadou nedorit. Deşi ea a atacat decizia, Curtea de Apel din Piteşti i-a respins apelul, iar sentinţa a rămas definitivă. Poliţiştii au luat-o de acasă pe Georgeta Popescu şi au dus-o la Penitenciarul Colibaşi, unde urmează să îşi ispăşească pedeapsa. De asemenea, mai are de plătit vecinului daune morale şi civile de 1.200 lei şi peste 7.000 de lei Spitalului Judeţean Piteşti şi Spitalului Bagdasar Arseni pentru zilele de spitalizare şi îngrijiri medicale ale victimei sale.

Antonela Roşu

A adormit şi a blocat uşa pe interior

În urma unui apel la Serviciul de urgenţă 112, marţi noaptea, un echipaj de urgenţă şi unul cu ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti au fost chemaţi în ajutor pe Bdul Independenţei, pentru deblocarea unei uşi de la un apartament situat la etajul II al unui imobil. Ei au intrat în locuinţă pe geamul de la balcon, cu ajutorul scării culisabile, şi au reuşit să deblocheze uşa din interior. În apartament se afla fiica proprietarei, în vîrstă de 9 ani, care a fost găsită dormind.

Antonela Roşu

225 şoferi amendaţi într-o zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de la Serviciul Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat controalele pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost date 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 52.050 de lei. De asemenea, au reţinut pentru suspendarea dreptului de circulaţie 9 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.    

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 284

 
Proiectul Kretzulescu, finalizat cu 4 milioane de lei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 29 septembrie 2016

Distrus pentru 8,1 milioane de lei

Proiectul Kretzulescu, finalizat cu 4 milioane de lei

 

Autorităţile locale din Cîmpulung au nevoie de 4 milioane de lei pentru a finaliza ce a început, în bătaie de joc, asocierea de firme SC Grup Corint SA Alba Iulia (devenită între timp SC Corint Restaurare SRL Braşov) şi SC Harbău SRL Miercurea Ciuc, în cadrul proiectului „Dez­­vol-tarea infrastructurii turistice a Municipiului Cîmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Parc Kretzulescu“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 260

Continuare
 
Turist rănit într-o cursă off-road Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 septembrie 2016

Misiune de salvare dificilă în munţii Făgăraş

Turist rănit într-o cursă off-road

 

 Un turist cehoslovac a fost victima unui accident teribil, petrecut marţi seara în zona vîrfului Ghiţu, din munţii Făgăraş. Mikail Pocorni, de 47 de ani, era cu o maşină de teren într-o cursă off-road cînd s-a răsturnat, rostogolindu-se într-o rîpă. Echipele de salvare au putut merge cu maşinile pînă într-o anumită zonă, restul drumului fiind parcurs pe ATV-uri. Turistul a fost coborît pe targă pînă la ambulanţă şi ulterior transportat la Spitalul Judeţean. Avea multiple traumatisme.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 247

Continuare
 
Aurelian Preda a murit la 46 de ani Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 29 septembrie 2016

 Artist plecat dintre noi

Aurelian Preda a murit la 46 de ani

 

  Folclorul românesc este în doliu! Încă un nume mare al muzicii va cînta de a­cum în corul îngerilor. Marţi seara, apreciatul interpret de muzică populară A­­urelian Preda a trecut în nefiinţă, după o grea suferinţă, măcinat de cancer. A murit la 46 de ani, la fel ca şi tatăl său. S-a născut în comuna Şuici, iar după ce a terminat Liceul Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş a ajuns la Piteşti, unde a locuit pînă acum cîţiva ani, cînd a de­cis să se mute în Capitală.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1059

Continuare
 
Preşedintele, acuzat de falsuri Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 29 septembrie 2016

Iohannis nu a venit la Piteşti la proces

Preşedintele, acuzat de falsuri

 

 Doi octogenari au făcut acuzaţii grave, ieri, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Elisabeta Antonescu, de 85 de ani, şi Ioan Oargă, de 84 de ani, din Sibiu, sînt pur­taţi prin sălile de judecată în procesul intentat de familia prezidenţială pentru o ca­să situată în centrul Sibiului. Bătrînii susţin că au cumpărat casele în care au stat cu chirie şi s-au trezit cu actele de vînzare-cumpărare încheiate de primul om  pe locuinţele lor, fără ca ei să aibă habar de vreo tranzacţie. Despre dedesubturile acestui proces au povestit cei doi, ieri, în faţa Curţii de Apel Piteşti.

Comentarii (3) | Vizualizari: 661

Continuare
 
S-a răsturnat cu maşina pe munte Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 septembrie 2016

ULTIMA ORĂ

  S-a răsturnat cu maşina pe munte

Un turist străin a fost rănit grav, după ce s-a rostogolit cu maşina într-o rîpă de pe vîrful Ghiţu din Munţii Făgăraş. Bărbatul a făcut o cursă off-road, încercînd să treacă spre Molivişu. Era cu alţi turişti străini, cu 10 maşini. Aseară, la închiderea ediţiei, echipele de salvare se deplasau spre locul accidentului. Se lua în calcul şi solicitarea unui elicopter SMURD. Vom reveni.

    M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 350

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 septembrie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Femeie accidentată de maşină

În urma unui apel primit la Serviciul de urgenţă 112, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a mers pe strada Libertăţii, unde a acordat primul ajutor unei femei în vîrstă de 69 de ani, care a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier. De asemenea, în cursul zilei de luni, echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar la 6 dintre acestea a fost nevoie şi de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

A.Roşu  

 11 şoferi au rămas pietoni

Luni, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru con­ştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Astfel, au fost date 168 de sancţiuni contravenţionale, de 40.005 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 11 permise şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

A.Roşu  

Avea autorizaţia de circulaţie expirată

Aurel Costinel S., în vîrstă de 25 de ani, din comuna Godeni, a fost tras pe dreapta de oamenii legii de la Serviciul Rutier Argeş. În urma verificărilor făcute de aceş­tia, a reieşit că el conducea o maşină, avînd autorizaţia provizorie de circulaţie expirată. Pentru acest lucru i-a fost întocmit un dosar penal, iar acum bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la trei ani sau amendă.

A.Roşu  

 Conducea cu permisul suspendat

Oamenii legii de la Postul de Poliţie din Mălureni l-au prins pe Marius Marian C., de 23 de ani, din localitate. El şofa o maşină pe DJ 703I, avînd dreptul de a conduce suspendat, din cauza faptului că a încălcat limita de viteză. S-a ales cu dosar penal, riscînd acum o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani sau amendă.

A.Roşu  

 Transport ilegal de persoane

Poliţiştii din Mioveni au făcut controale pentru a vedea dacă e respectată legislaţia privind tran­sportul de persoane. Aşa, l-au prins pe Ilie Ş., de 50 de ani, din Mioveni, transportînd cu maşina mai multe persoane fără a avea documente legale pentru a putea face acest lucru. Şoferul a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, ca o măsură complementară, i-au fost retrase certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pentru şase luni.

A.Roşu  

 Minori acuzaţi de furt

Poliţiştii din Albeştii de Muscel au prins patru minori, între 13 şi 17 ani, toţi din respectiva comună,  bănuiţi că, în noaptea de 14 spre 15 august, ar fi furat un laptop şi un sistem audio din corturile unor persoane situate pe izlazul din satul Cîndeşti. Prejudiciul este de 4.000 de lei şi, din fericire, a fost recuperat şi predat părţilor vătămate. În acest caz sînt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a minorilor.  

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 282

 
Carne şi legume confiscate de poliţişti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 septembrie 2016

Carne şi legume confiscate de poliţişti

 

 O acţiune ce-i viza pe comercianţii de carne, produse din carne, legume şi fructe a fost organizată în acest week-end. Controale au fost efectuate nu doar la societăţi comerciale, în tîrguri şi pieţe, ci şi în trafic. Au fost date sute de amenzi şi confiscate produse în valoare totală de 12.000 de lei. Nici şoferii nu au scăpat, fiind reţinute 38 de permise.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 371

Continuare
 
Proteste doar la unele instanţe Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 septembrie 2016

După două săptămîni,  

Proteste doar la unele instanţe

 

 În judeţul nostru, doar unele instanţe continuă protestul declanşat în urmă cu aproximativ două săptămîni. Măsurile au fost adoptate după ce a fost transmis Ministerului Justiţiei „Memorandumul privind justiţia“, în care se expun problemele din sistemul judiciar şi se solicită implementarea unui set de măsuri care să conducă la o „justiţie eficientă, modernă şi de calitate“. Ieri în Argeş, mai protestau doar Tribunalul Argeş şi Judecătoriile Piteşti, Curtea de Argeş şi Costeşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 253

Continuare
 
Beat, a fugit cu un moped Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 septembrie 2016

Deşi nu avea permis,

Beat, a fugit cu un moped

 

 Cu minţile răvăşite de alcool, Alexandru George F., de 32 de ani, din comuna Dobreşti, a pus la cale furtul unui moped. Ca şi cum asta nu ar fi fost de-ajuns, bărbatul  a plecat la drum cu vehiculul. Ce au mai descoperit oamenii legii, aflaţi din materialul următor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

Continuare
 
A furat Dacia şi a scăpat de poliţişti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 septembrie 2016

Nu şi-au dus misiunea la bun sfîrşit

A furat Dacia şi a scăpat de poliţişti

 

 Cursă întreruptă brusc de poliţişti, luni seara, în apropiere de sediul Poliţiei Municipiului Piteşti. Şoferul unei Dacia a fost urmărit de poliţişti şi s-a oprit cu maşina într-un indicator rutier. Înainte ca oamenii legii să pună mîna pe el, individul a dispărut în noapte. Culmea este că tot o Dacia a mai fost furată şi în noaptea de sîmbătă spre duminică din cartierul Trivale, tot de pe strada Frasinului, fiind găsită dimineaţă abandonată în apropiere de Spitalul Judeţean.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 696

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 3716
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Pendiuc candidează la Senat
Acest ******* care a furat atatia ani din banii Pitestenilor nu se mai satura.!Nu vede ca a ajuns o epava politica ?Paca...
30/09/16 11:37 Mai mult...

Pendiuc candidează la Senat
Cred ca de penali scapam numai prin executare ca EI bun simt nu au ...A pierdut ciolanul si tot cauta ...Eu as zice sa s...
30/09/16 10:18 Mai mult...

Primarul Cîmpulungului, lovit de un ofiţer
Martorii spun ca primarul era chior de beat.
30/09/16 09:53 Mai mult...

Pendiuc candidează la Senat
Pacat, ar fi fost bine sa candideze pt. presedintele Romaniei...
30/09/16 09:49 Mai mult...

Pendiuc candidează la Senat
Ce sa spun ca nu mai putem promova tineri din cauza unor ***** politice care nu se-n paca cu ideia ca sunt ******* si ca...
30/09/16 09:24 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 30 Septembrie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter