Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Podul stă să cadă, pe drumul european! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Atenţie! dacă nu se iau măsuri, culoarul de tranzit va fi blocat!

Podul stă să cadă, pe drumul european!

 

 # Podul peste pîrîul Bascov din Valea Ursului a fost erodat de viitură, formînd o peşteră cu o suprafaţă de cel puţin 20 metri pătraţi

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 870

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Alte ştiri pe scurt

 

Omorît de o viespe

Sfîrşit tragic pentru un bărbat din Cocu! Emilian E., 57 de ani, a murit după ce, se pare, ar fi fost muşcat de o viespe. Iniţial, în ajutorul bărbatului cu şoc anafilactic a fost chemată o ambulanţă. În zadar s-au chinuit medicii să-l salveze pe bărbat. Aceştia n-au pu­tut face altceva decît să constate decesul. Echipajul de pe ambulanţă a solicitat la faţa locului şi lucrători ai poliţiei. A ajuns pentru cercetări echipa operativă a Poliţiei Municipiului Piteşti. Cadavrul a fost transportat la SML Argeş pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzeor decesului.

M.Cazacu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 138

Continuare
 
Drum închis între Băbana şi Cocu Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Drum închis între Băbana şi Cocu

 

 Din cauza ploii torenţiale de marţi, podul care face legătura între comunele Băbana şi Cocu s-a rupt parţial, bucăţi din marginile acestuia fiind în continuare în pericol să se dărîme. Circulaţia rutieră a maşinilor de mare tonaj este interzisă în zonă. Foarte riscant este şi pentru ceilalţi şoferi să se încumete să traverseze acest sector de drum. Astfel, toţi cei care vor să ajungă în zonă sînt sfătuiţi să renunţe la autoturisme şi să meargă pe jos.   

 M.Cazacu  Foto: C.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 121

 
Dus cu elicopterul în Capitală Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 31 iulie 2014

Electrocutat, după inundaţii

Dus cu elicopterul în Capitală

 

 Teodor Barbu, 43 de ani, din Albota, s-a electro­cu­tat, ieri dimineaţă, după ce a atins firele electrice ale reţelei de joasă ten­siu­ne. Bărbatul era anga­jat al societăţii de elec­tri­citate şi încerca să repu­nă în funcţiune un cablu tocmai în zona Bascov, acolo unde inundaţiile de marţi au lăsat în beznă su­te de case. Pentru că sta­rea argeşeanului era foar­te gravă, medicii piteş­te­ni au solicitat un elicop­ter, care l-a preluat şi transportat pe pacient la un spital din Capitală.

Comentarii (1) | Vizualizari: 147

Continuare
 
Bărbat luat de viitură, la Merişani Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 31 iulie 2014

Bărbat luat de viitură, la Merişani

 

 Un bărbat de 46 de ani, din localitatea Merişani, din Argeş, a fost dat dis­părut, marţi seară. Cîţiva copii au văzut cînd a fost luat de o viitură formată în urma ploilor, de pe un pîrîu din localitate, şi le-au povestit adulţilor. Pen­tru că nici rudele nu i-au dat de urme, au alertat imediat autorităţile. Pînă aseară, bărbatul dat dispărut nu fusese găsit.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 130

Continuare
 
Se circulă normal între Găvana şi Bascov Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 31 iulie 2014

Se circulă normal între Găvana şi Bascov

 

 Pentru că podul de la Bascov risca să se surpe, po­liţiştii au luat, marţi după-amiază, măsura blo­că­rii circulaţiei în zonă. Astfel că circulaţia a fost deviată, iar cei care se îndreptau dinspre Găvana către Bascov au fost nevoiţi fie să meargă pe jos, fie să întoarcă din drum. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 226

Continuare
 
Cod roşu de inundaţii pe rîul Vedea Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Cod roşu de inundaţii pe rîul Vedea

 

 Hidrologii au extins, ieri, avertizările de Cod porto­caliu, respectiv roşu, pen­tru anumite rîuri din Ba­zinul Hidrografic Argeş - Vedea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 147

Continuare
 
Alertă maximă în mai multe localităţi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Alertă maximă în mai multe localităţi!

 

Digul de la Bădeşti Băi, în pericol

 Autorităţile au intrat în alertă şi în localitatea Bădeşti Băi, din comuna Bîrla, unde un dig era în pericol să se rupă. Construcţia din pămînt se află la confluenţa rîurilor Vedea şi Cotmeana. Ni­velul apei a crescut mult, şi exis­ta riscul ca digul să fie distrus de volumul mare. Pentru a evita pro­­ducerea unei astfel de catas­trofe, a fost luată decizia ca apa să fie dirijată către Alexan­dria, în judeţul Teleorman. În zo­nă sînt aproximativ 80 de lo­cui­n­ţe şi 400 de oameni. Autorităţile erau pregătite să evacueze zo­na, da­că situaţia ar fi cerut-o. Mai mulţi angajaţi de la Ad­ministraţia Ba­zi­nală Argeş-Vedea au efec­tu­at lucrări de consolidare a cons­truc­ţiei, îngroşînd-o şi înăl­ţînd-o cu pămînt. „Dacă trece a­pa peste acest dig, care oricum la 200 de metri de aici se uneşte cu rîul Vedea, va fi prăpăd în Olt şi Teleorman!“, declara pri­ma­rul localităţii Bîrla, Ion Neac­şu.

„Noi sîntem în alertă de aseară (n.r. marţi), de la ora 18, iar viitura maximă am avut-o în jurul orei 3 dimineaţa, pe rîul Cotmeana“, a mai spus pri­ma­rul. Totodată, hi­drologii au emis, ieri, un nou Cod roşu în intervalul 30.07.2014, ora 14.00 - 1.08.2014, ora 14.00, pe rîul Ve­dea şi pe aflu­entul său Cot­meana în ju­deţele Olt, Te­leor­­man şi Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 320

Continuare
 
Marţea neagră a judeţului Argeş! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 31 iulie 2014

Doi morţi, sute de oameni evacuaţi, sute de gospodării inundate, maşini luate de viitură

Marţea neagră a judeţului Argeş!

 

 Imagini apocaliptice, ieri, în zeci de localităţi din Argeş, după ploile abun­dente care au produs inundaţii devas­tatoare. Marţea neagră a judeţului a venit cu multe pierderi. Dezlănţuirea violentă a forţelor naturii a adus cu ea un bilanţ tragic: sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, au fost inundate sute de gospodării şi au fost provocate distrugeri impor­tan­te. Viitu­ra a luat garduri, pomi, maşini şi tot ce i-a ieşit în cale. Au fost distruse culturile de pe suprafeţe în­semnate, animalele din gospodării au fost ucise de potop. Pagubele ma­te­ri­ale pot fi însă considerate neîn­sem­nate, avînd în vedere că inundaţiile din Argeş s-au soldat şi cu pierderea de vieţi ome­neşti. Doi oameni au pie­rit în timpul inundaţiilor, în comunele Vedea şi Merişani. Un al treilea a fost la un pas să moară în comuna Răteşti. Salvatorii lui, oameni curajoşi, s-au a­vîntat în apele învolburate, punîndu-şi propriile vieţi în pericol. Ieri, deşi urgia trecuse, efectele ei erau vizibile. Redactorii Curierului zilei au străbătut judeţul şi au vorbit cu oamenii pentru care viitura de marţi a fost necru­ţă­toare. Poveştile lor impresionante şi ce au lăsat apele în urma lor le puteţi afla din reportajele din această ediţie specială.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 459

Continuare
 
Argeşul, zonă calamitată Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 30 iulie 2014

NE-AU DISTRUS PLOILE!

Argeşul, zonă calamitată

 # Ieri, în două ore, a plouat cît în două luni n În Argeş, autorităţile au declarat alarmă de gradul zero # Toate efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (Pompieri, SMURD) au fost mobilizate # Le-au sărit în ajutor Poliţia şi Armata, care a adus şi un tab # Un elicopter a intervenit în zonele calamitate, iar un altul a survolat spaţiul aerian al judeţului

# Apele au făcut şi victime: un bărbat de 72 de ani, din Vedea, şi o femeie de 79 de ani, din Şuici, au murit înecaţi n Zonele cele mai lovite au fost Vedea, Uda, Băbana şi Bascov # Mai multe maşini au fost luate de viitură # Casa din Valea Ursului a lui Giulio Armanaschi, preşedintele Comunităţii de Italieni din România, a fost acoperită de şuvoaie pînă la streaşină # Sute de familii au rămas în beznă, în urma căderii reţelelor de electricitate # În peste 15 localităţi, casele au fost afectate şi recoltele compromise # Apele au omorît toate animalele care le-au ieşit în cale # Drumuri blocate, poduri rupte, alunecări de teren şi un tren deraiat, pe ruta Curtea de Argeş - Piteşti, este imaginea apocaliptică a Argeşului, în urma acestui sinistru 

 

Din cauza condiţiilor meteo nefavorbile, au­to­ri­tăţile din Argeş au fost în alertă încă de du­minică seară, fiind constituit Comitetul Jude­ţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, au fost afectate 13 localităţi, subsolul Centrului de Transfuzii Piteşti a fost inundat, au fost semnalate probleme la un pod din zona Mălu­reni şi sute de argeşeni au rămas în beznă.    

Comentarii (6) | Vizualizari: 2964

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 iulie 2014

Alte ştiri pe scurt

 

 Deţinut din Italia, trimis în România

În luna ianuarie a acestui an, Marin Valerian Tănase a primit o condamnare cu închisoarea de 1.275 zile, fiind acuzat de trafic de droguri. Decizia definitivă şi irevocabilă a fost dată de Tribunalul din Genova, Italia. Bărbatul a fost încarcerat, iar în prezent se află într-o închisoare din Genova. Autoritările din Peninsulă au cerut Curţii de Apel Piteşti recunoaşterea hotărîrii judecătoreşti emise de instanţa străină şi repatrierea deţinutului, pentru a-şi executa pedeapsa în România. Ieri, Curtea de Apel Piteşti a admis propunerea, fiind dispus transferul lui Tănase, cel mai probabil la Penitenicarul Colibaşi, acolo unde îşi va executa restul de pedeapsă.  

  M.Sandu    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 222

Continuare
 
Cod portocaliu de inundaţii Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 30 iulie 2014

Cod portocaliu de inundaţii

 

Hidrologii au actualizat, ieri, avertizările valabile pentru mai multe rîuri, inclusiv din judeţul nostru. Astfel, pînă astăzi, la ora 14, este cod galben de inundaţii pe rîurile mici din bazinul Argeşului (judeţele Argeş, Dîmboviţa, Giurgiu şi Ilfov) şi din alte judeţe. De asemenea, tot pînă astăzi după-amiază, este cod portocaliu de inundaţii pe rîurile din bazinele hidrografice Jiul de Est şi afluenţii de stînga ai Jiului, Jiu, pe sector aval confluenţă Gilort - amonte Podari, rîuri aferente judeţelor Hunedoara, Gorj şi  Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Gorj, Vîlcea, Olt şi Argeş, bazinul superior al Vedei (Vedea amonte SH Văleni şi Teleorman amonte SH Tătărăştii de Sus) - judeţele Olt, Argeş şi Teleorman şi pe ceilalţi afluenţi ai rîului Vedea din judeţul Teleorman, bazinele superioare ale Argeşului şi Dîmboviţei (judeţele Argeş şi Dîmboviţa), Ialomiţa sector aval confluenţă cu Cricovul Dulce - acumularea Dridu (judeţele Dîmboviţa şi Ilfov). În ultimele două zile, a fost depăşit pragul cri­tic de precipitaţii la mai multe staţii hidrometrice: Văleni, Mălureni, Ciumeşti, Dîrmăneşti, Bălileşti, Berevoieşti, Piscani, Mio­veni, Brădet, Arefu, Nămăieşti, Rucăr, Bughea de Jos, Voina, Brădet şi Bahna Rusului. Au fost înregistrate  depăşiri ale cotelor de apărare la staţiile hidrometrice Bu­ghea de Jos, pe rîul Bughea şi Mălureni pe rîul Vîlsan. Debitele se vor menţine în creştere, din cauza pre­cipitaţiilor în curs, a celor prognozate şi a propagării. Din pricina viiturilor formate anterior, se pot înregistra depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele rîuri. Se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pîraie şi rîuri, cu e­fect de inundaţii locale şi creşteri semnificative de niveluri şi debite.           

      I.Şutan

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 211

 
Cioacă se războieşte cu instanţele! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 30 iulie 2014

Deşi se află în închisoare, condamnat la 15 ani şi 8 luni,

Cioacă se războieşte cu instanţele!

 

 Au trecut două luni şi jumătate de cînd fostul poliţist Cristian Cioacă se află închis la Penitenciarul Colibaşi, după ce, pe 18 iunie anul acesta, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv la 15 ani şi 8 luni închisoare. El a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani. Completul a schimbat încadrarea din omor calificat în lovituri cauzatoare de moarte. Deşi s-ar crede că Cioacă s-a împăcat cu pedeapsa primită, nu este deloc aşa, fostul poliţist contestînd decizia. Pe rolul instanţelor din Argeş, se află, în continuare, mai multe procese, urmînd să se judece diverse cereri.

Comentarii (3) | Vizualizari: 276

Continuare
 
Averile magistraţilor argeşeni (III) Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 30 iulie 2014

Astăzi, judecătorii Tribunalului Comercial

Averile magistraţilor argeşeni (III)

 

 Săptămîna trecută, le-am prezentat cititorilor noştri declaraţiile de avere ale unor magistraţi de la Curtea de Apel Piteşti. În prima parte, am arătat ce averi deţin membrii din conducerea instanţei, judecători ai Secţiei Penale şi de la cea Civilă. Informaţiile provin din declaraţiile pe proprie răspundere completate de magistraţi, potrivit legislaţiei. Astăzi, continuăm serialul cu alte declaraţii ale magistraţilor de la Tribunalul Comercial Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 373

Continuare
 
Magistraţii infractori pierd pensiile speciale Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 30 iulie 2014

A intrat în vigoare legea care le taie aceste beneficii

Magistraţii infractori pierd pensiile speciale

 

 Duminică, a intrat în vigoare legea prin care magistraţii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie rămîn fără pen­siile speciale. Legislaţia mai prevede ca judecă­torii sau procurorii cer­ce­taţi pentru fapte de co­rupţie să nu se mai poată pensiona, aceştia fiind suspendaţi pînă la deci­zia definitivă, iar dacă prin hotărîre sînt con­dam­naţi, aceştia îşi vor pierde pensia.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 264

Continuare
 
Vijelia a lăsat pe întuneric mai multe localităţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 29 iulie 2014

Vijelia a lăsat pe întuneric mai multe localităţi

 

 Meteorologii au dat avertismente de cod galben, anunţînd ploi a­bundente, duminică. Într-adevăr, a plouat de parcă ar fi turnat cu găleata, în unele zone, însă autorităţile anunţă că nu au fost probleme deosebite cauzate de feno­­­menele meteo. Deşi n-au fost înregistrate inundaţii, mai multe localităţi au rămas pe întuneric.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 371

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 6757
IEC
clinica dentara, implant dentar


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

SC BERRA EDILSISTEM SRL
Raport de Bonitate

Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Argeşul, zonă calamitată
Cu o asemenea mentalitate "sanatoasa"ne meritam soarta!A defini furtul ca si cutuma,ne definim statutul de natiune de h...
31/07/14 12:13 Mai mult...

Podul de la Poiana Lacului
pana cand mai inventariati fratilor si nu faceti nimic?....la fiecare inundatie inventariati si nu faceti nimic...presed...
31/07/14 12:12 Mai mult...

Dus cu elicopterul în Capitală
la-m vazut cazut si ruga echipajul de la smurd.sa traiasca si cei de la echipaj Ii spunea ca traieste sa stea linistit
31/07/14 08:50 Mai mult...

Sinucigaşi de teama procurorilor DNA
Hotia pleaca de la medicii specialisti din Judetean ! Fara documentele lor eliberate fraudulos,nici un om nu putea fi pe...
31/07/14 07:42 Mai mult...

Cioacă se războieşte cu instanţele!
Bre,nea Mitica,ce te mai intereseaza pe tine de Elodia;a fost confirmat faptul ca era femeie de moravuri usoare.Avea cop...
31/07/14 07:34 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Joi, 31 Iulie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 
Flag Counter


-->