Curierul Zilei - Politic
PRIMA PAGINA arrow Politic
Un mandat cu proiecte şi accidente grave! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 ianuarie 2017

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, şi-a făcut bilanţul:

Un mandat cu proiecte şi accidente grave!

 

 Mandatul actualului prefect de Argeş, Cristian Soare, a stat sub semnul premieriilor. De la activarea, în trei cazuri, a Planului Roşu de Intervenţie şi organizarea unui Ghişeu unic pentru depunerea proiectelor din cadrul PNDR, la sediul APIA, pînă la implementarea unui program informatic prin care candidaţii îşi aleg data la care pot susţine proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere. De altfel, prefectul a făcut ieri bilanţul pe 2016, dar a şi anunţat că este posibil să fie ultima întîlnire oficială cu jurnaliştii în funcţia pe care o deţine. Soare se aşteaptă ca în curînd să fie schimbat din funcţie, însă speră ca subprefectul Emilian Dragnea să rămînă la Prefectură, poate chiar în calitate de prefect.

Comentarii (3) | Vizualizari: 565

Continuare
 
Parlamentul European îşi alege preşedintele Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Parlamentul European îşi alege preşedintele

 

 Am intrat în linie dreaptă pentru alegerea preşedintelui Parlamentului European (PE). Astăzi, 17 ianuarie, deputaţii europeni vor vota pentru a alege un succesor al preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Vor fi aleşi şi vicepreşedinţii (14 la număr) şi chestorii (5 la număr).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 324

Continuare
 
Dragnea pleacă la Trump, Iohannis rămîne acasă Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 17 ianuarie 2017

Dragnea pleacă la Trump, Iohannis rămîne acasă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va pleca, marţi, în Statele Unite, după ce americanii l-au invitat la ceremonia de inaugurare a mandatului noului preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Premierul Sorin Grindeanu va merge şi el la acelaşi eveniment, dar va pleca din ţară miercuri. Evenimentul organizat de noua administraţie americană va avea loc la Washington, în perioada 18-20 ianuarie, potrivit celor de la EVZ. Ceremoniile includ, vineri, depunerea jurămîntului de către Trump, urmată de un bal elegant. Cei doi oficiali români vor avea o întîlnire cu generalul Thomas Flynn, care va fi numit consilier pentru securitatea naţio­nală al SUA, arată cei de la EVZ. Pe lîngă participarea la ceremonie, vor avea o scurtă întrevedere cu vicepreşedintele Pence. Avînd în vedere că în spaţiul public au apărut o serie de informaţii referitoare la faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu va merge la ceremonie, cei de la Administraţia Prezidenţială au precizat, potrivit dcnews.ro: „Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor preşedinţi, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sînt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegaţie străină, cu atît mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie. Această regulă a fost reconfirmată explicit şi cu ocazia învestirii preşedintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitaţia trimisă de Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington. Delegaţii formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul ro­mân. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în SUA“. 

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 397

 
Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţă Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 17 ianuarie 2017

Guvernul poate emite ordonanţe în vacanţă

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Guvernul va putea emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară în domeniile: finanţe publice şi economie; administraţie publică şi dezvoltare regională; sănătate, muncă şi protecţie socială; fonduri europene; educaţie şi cercetare; agricultură şi dezvoltare rurală; turism; antreprenoriat şi mediul de afaceri; mediu; comunicaţii şi societatea informaţională; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege. Vă reamintim că, în urma unei sesizări, CCR a decis, pe 12 ianuarie, că legea este constituţională, lucru ce a dus, ieri, la semnarea acesteia de către preşedintele României.  

 A.Roşu  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 276

 
Încă nu s-a stabilit prefectul de Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Valeca nu a decis ce să facă

Încă nu s-a stabilit prefectul de Argeş

 

 Preşedintele PSD Argeş, ministrul Cercetării, senatorul Şerban Valeca, a precizat, ieri, în cadrul conferinţei de presă, că au fost cîteva propuneri pentru funcţiile de secretari de stat sau prefect făcute la nivelul organi­za­ţiei. Cu toate acestea, deocamdată, nu s-a luat nici o decizie concretă şi încă mai pot veni propuneri.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1159

Continuare
 
Liberalii se reorganizează! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

În primăvară, alegeri la PNL

Liberalii se reorganizează!

 

 Liberalii argeşeni vor intra în primăvară cu un nou scrutin. Mai precis, este vorba de alegeri interne de la bază la vîrf. Deocamdată, la nivelul filialei PNL Argeş, nu s-a ridicat nici un candidat care să poată fi ca o locomotivă pentru partid, după cum a explicat însuşi prim-vicepreşedintele coordonator, deputatul Dănuţ Bica. Referitor la noul Exe­cutiv, Bica a avut cuvinte de laudă la adresa ministrului Cercetării, Şerban Valeca.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 514

Continuare
 
Luni, plenul comun al Parlamentului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

 Luni, plenul comun al Parlamentului

Plenul comun al Parlamentului va fi convocat, luni, la ora 16, pe ordinea de zi figurînd, pe lîngă constituirea Comisiei de anchetă pentru rectificările bugetare din 2016, şi votul asupra componenţei comisiilor pentru controlul SRI şi SIE, arată cei de la Mediafax, citînd surse parlamentare. Deputaţii şi senatorii ar urma să voteze în şedin­ţa plenului comun componenţa comisilor parlamentare pentru controlul SIE şi SRI, în contextul în care conducerile celor două instituţii vor trebui să fie audiate în comisiile comune pentru întocmirea Legii bugetului de stat pe anul 2017. Comisia Comună permanentă pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI va avea nouă membri, din care un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar.   

 A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

 
Ordonanţele Guvernului, constituţionale Imprimare E-mail
(5 voturi)
vineri, 13 ianuarie 2017

Ordonanţele Guvernului, constituţionale

 

 Ieri, Curtea Constituţională a României a decis că este constituţională Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonan­ţe, după ce a respins sesizarea formulată de 88 de deputaţi PNL, USR şi PMP. Vă reamintim că Parlamentul a adoptat, săptămîna trecută, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonan­ţe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 401

Continuare
 
Ce şanse are Dragnea să mai ajungă premier? Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 06 ianuarie 2017

Legea care le interzice persoanelor condamnate să facă parte din Guvern, la CCR

Ce şanse are Dragnea să mai ajungă premier?

 

 Avocatul Poporului a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională a României privind neconstituţionalitatea art. 2 din Legea 90/2001, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate. De altfel, legea nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare.

Comentarii (10) | Vizualizari: 1866

Continuare
 
Avem Guvern! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 05 ianuarie 2017

Avem Guvern!

 

 Ziua de ieri a început cu audierea celor 26 de miniştri propuşi în comisiile de specialitate, care a durat circa şase ore, iar ulterior Parlamentul a acordat votul de învestitură pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. Noul cabinet a depus jurămîntul la Palatul Cotroceni şi ulterior, pe seară, a fost programată prima şedinţă de Guvern. O zi maraton pentru Cabinetul Grindeanu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1402

Continuare
 
Doi argeşeni în Cabinetul Grindeanu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 ianuarie 2017

Doi argeşeni în Cabinetul Grindeanu!

 

 Doi argeşeni se află pe lista de nominalizări pentru două portofolii în noua componenţă a Guvernului. Mai precis, vorbim de actualul preşedinte al PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, şi copreşedintele ALDE, Daniel Constantin. Cei doi nu sînt la prima experienţă ministerială. Noul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componenţă 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi.  În Guvernul propus de majoritatea parlamentară, opt funcţii de ministru sînt deţinute de femei.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2681

Continuare
 
Trei consilieri îşi încheie mandatul Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 ianuarie 2017

 Trei consilieri îşi încheie mandatul

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de CJ Argeş, sînt trei proiecte de hotărîre privind încetarea mandatului de consilier judeţean a lui Dănuţ Bica, Nicolae Georgescu şi Nicolae Velcea. Cei trei şi-au preluat mandatul de deputaţi şi au renunţat astfel la cel de consilier judeţean. În locul lor, la CJ Argeş, ar urma să intre următorii de pe listă: Gabriel Bratu şi Mariana Badiu (PSD), iar de la PNL, Gabriel Vasilescu.     

A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1890

 
Băsescu, fără cetăţenia Republicii Moldova Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 ianuarie 2017

Băsescu, fără cetăţenia Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi decretul pentru retragerea cetăţeniei acordate anterior familiei Băsescu, relatează presa locală, citată de Agerpres. Documentul se referă numai la Traian Băsescu, nu şi la soţia sa, Maria Băsescu. De altfel, Igor Dodon a scris pe contul său de Facebook: „Am semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu“.

A.Dumitru

Comentarii (2) | Vizualizari: 1580

 
Şedinţă extraordinară, vineri Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 ianuarie 2017

 Şedinţă extraordinară, vineri

Vineri, a fost convocat Consiliul Judeţean Argeş în şedinţă extraordinară. Şedinţa este anunţată pentru ora 12, în sala mare de şedinţe, cu mai multe puncte pe ordinea de zi. Astfel, este vorba de un proiect de hotărîre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Argeş pe anul 2016, un alt proiect privind utilizarea excedentului bugetar pentru acoperirea temporară a golurilor de casă în anul 2017, dar şi alte proiecte.

    A.Dumitru 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 854

 
Iată cum au petrecut politicienii Revelionul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 03 ianuarie 2017

Iată cum au petrecut politicienii Revelionul!

 

 Trecerea în 2017 i-a prins pe oamenii din politica şi administraţia locală în familie. Nici acum n-au lipsit de pe mese produsele tradiţionale specifice: sarmale, cîrnaţi, cozonaci. Ca şi de Crăciun, aceştia au preferat să intre în Noul An aproape de cei dragi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1566

Continuare
 
Începe audierea miniştrilor în comisiile de specialitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 03 ianuarie 2017

Sorin Grindeanu, a doua propunere a PSD pentru premier

Începe audierea miniştrilor în comisiile de specialitate

 

Sorin Grindeanu este noul premier al României, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, pe 30 decembrie, decretul de numire. Astăzi şi mîine miniştrii propuşi vor intra în comisiile de specialitate, urmînd să se prezinte în plenul Parlamnetului programul de guvernare. Din ziua semnării au început să apară prin mass-media centrală o serie de nume vehiculate pentru Cabinetul Grindeanu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 854

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 898
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Acuzat de violarea vieţii private
Bun si pe ea nu o acuza nimeni de prostitutie?Daca ala nu era potent financiar se uitat ea la el?Hai sa fim seriosi Deci...
20/01/17 01:34 Mai mult...

Costin Stoica, al doilea transfer!
Vai de cap de om! Ce transfer e ma asta? Cum vreti voi ma sa readuceti pe FC Arges? Nu va e pic asa ca radeti de cei ...
19/01/17 23:54 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
la inchisoare nu la guvernare!
19/01/17 20:20 Mai mult...

SCM Piteşti a început asaltul pentru Liga a II-a!
Ssttt! Ciocu mic pretenasi! Stati acasa si visati la un fc arges fictiv! Noi ne vedem de treaba si promovam.
19/01/17 09:26 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
Dragnea m-a impresionat in mod pozitiv in momentul in care a renuntat la a deveni premier pentru ca legea nu ii permite....
19/01/17 08:56 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 20 Ianuarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter