Curierul Zilei - Politic
PRIMA PAGINA arrow Politic
 Publicitate pdf
Cu urna mobilă pe patul de spital!
(0 voturi)
Monday, 12 December 2016

Pentru bolnavii de la Judeţean

Cu urna mobilă pe patul de spital!

 

 A devenit tradiţie ca la alegerile parlamentare, Curierul zilei să ia pulsul desfăşurării scrutinului atît în Piteşti, cît şi în localităţile din mediul rural. Am realizat, ieri, un rond în comunele Bradu, Bascov şi Mărăcineni, am vorbit cu preşedinţii secţiilor de votare, dar şi cu oamenii simpli care ne-au spus care sînt aşteptări­le lor de la parlamentari. De ase-menea, am fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti unde s-a votat cu ajutorul urnei mobile şi unde mulţi bolnavi şi-au exercitat dreptul la vot.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5941

Continuare
 
Totul despre alegeri!
(0 voturi)
Saturday, 10 December 2016

Totul despre alegeri!

 

 Mîine au loc alegerile parlamentare. Circa 538.000 de argeşeni sînt aşteptaţi la urne să îşi aleagă cei patru senatori şi cei nouă deputaţi care îi vor reprezenta timp de patru ani în Parlament. Votul începe, mîine, la ora 7, şi are loc pînă la ora 21. După acest scrutin vom avea în total 466 de aleşi, faţă de 588 cîţi au ieşit la ultimele alegeri parlamentare. Românii din afara ţării au posibilitatea de a vota prin corespondenţă. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 5456

Continuare
 
Primăria schimbă urnele de vot
(0 voturi)
Friday, 09 December 2016

Pentru prima dată de la Revoluţie încoace,

Primăria schimbă urnele de vot

 

 Cîmpulungenii sînt aşteptaţi, duminică, la vot cu mobilier nou, după ce primarul Liviu Ţîroiu şi secretarul Nicolae Ghinea au pus la cale înlocuirea vechilor urne din lemn, neschimbate din perioada comunistă, cu altele la modă, din policarbonat semitransparent. Toată distracţia va costa bugetul local aproape 30.000 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5143

Continuare
 
148 mii de piteşteni au drept de vot!
(1 vot)
Thursday, 08 December 2016

148 mii de piteşteni au drept de vot!

 

 În Piteşti sînt aşteptaţi să voteze 148 de mii de cetăţeni. Potrivit informaţiilor primite de la secretarul Primăriei Piteşti, Andrei Cătălin Călugăru, ieri s-a închis registrul electoral şi urmează să fie scoase listele. Faţă de alegerile locale, preşedinţii, locţiitorii şi operatorul primesc mai mulţi bani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5149

Continuare
 
84 de centenari pe listele de vot
(5 voturi)
Wednesday, 07 December 2016

84 de centenari pe listele de vot

 

 Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul de alegători argeşeni înscrişi în Registrul electoral este de 539.129 (la data de 6 octombrie 2016). Majoritatea o deţin femeile (280.070 votante, faţă de doar 259.055 bărbaţi). Tabelul cu distribuţia alegătorilor pe vîrste arată şi unde se află alegătorii longevivi. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 5589

Continuare
 
Prefectul atacă hotărîrea lui Manu!
(6 voturi)
Tuesday, 06 December 2016

Cenzura PSD-ului de la CJ, boicotată

Prefectul atacă hotărîrea lui Manu!

 

 Lipsa transparenţei prin interzicerea presei la şedinţele comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Argeş este ilegală! Cam asta este concluzia precizărilor făcute ieri de prefectul de Argeş, Cristian Soare, care a explicat destul de clar că, dacă s-a încălcat legislaţia în vigoare, se va solicita revocarea HCJ. Se poate ajunge chiar şi în instanţă în acest caz.

Comentarii (6) | Vizualizari: 6294

Continuare
 
În Mioveni vor fi amenajate 24 de secţii de votare
(0 voturi)
Tuesday, 06 December 2016

În Mioveni vor fi amenajate 24 de secţii de votare

 

În oraşul Mioveni se fac pregătiri pentru alegerile parlamentare programate în data de 11 decembrie 2016. Locuitorii interesaţi să meargă la vot pe 11 decembrie pot consulta site-ul instituţiei www.primariamioveni.ro, secţiunea Biroul Electoral Orăşenesc - Alegeri Electorale 11.12.2016, pentru a verifica secţiile de votare la care sînt arondaţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5185

Continuare
 
Independentul Alexander Van der Bellen a cîştigat în Austria
(0 voturi)
Tuesday, 06 December 2016

Independentul Alexander Van der Bellen a cîştigat în Austria

Potrivit ultimelor informaţii apă­rute, candidatul independent Alexander Van der Bellen este cîştigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Austria. Directorul de campanie al lui Hofer a declarat că acesta a admis înfrîngerea în faţa lui Van der Bellen, care, potrivit exit-poll-urilor, are un avantaj decisiv. Candidatul independent Alexander Van der Bellen se clasează pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Austria, cu 53,6% din voturi, în timp ce Norbert Hofer, candidatul de extremă-dreaptă Freedom Party, are 46,4%, conform unui exit-poll realizat de institutul de cercetare SORA. El are o marjă de eroare de 1,2%, scrie Reuters.  

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4689

 
90.000 lei ne-au costat buletinele de vot
(0 voturi)
Tuesday, 29 November 2016

90.000 lei ne-au costat buletinele de vot

 

 A fost nevoie de 42 mc de hîrtie şi de trei zile pentru tipărirea celor peste un milion de buletine de vot pentru Argeş. Tipărirea buletinelor de vot a costat circa 90.000 lei.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5587

Continuare
 
Manu a interzis ziariştii la comisii
(3 voturi)
Friday, 25 November 2016

Manu a interzis ziariştii la comisii

# Cum s-a adoptat o iniţiativă anti-presă

 

 După cum aţi putut citi în ziarul nostru, de cîteva zile a apărut brusc ideea ca la şedinţele pe comisii ale Consiliului Judeţean să fie interzis accesul ziariştilor. Din ce se vorbeşte, neoficial, măsura ar fi fost propusă după ce la o asemenea şedinţă ar fi participat două ziariste, despre care consilierilor li s-a părut că reprezintă site-uri prea neimportante şi care, în plus, ar fi fost prea vehemente. Nici pînă acum nu se înghesuiau ziariştii să participe la a­cest gen de şedinţe (iar consilierii puteau juca oricînd v-aţi ascunselea cu ele), dar se pare că se iau foarte uşor măsuri generale care pot fi folosite oricînd contra presei: se poate invoca despre orice hotărîre că s-a discutat la comisii, iar în plen, presa poate vedea doar cum funcţionează maşina de vot a puterii. Vă redăm mai jos felul în care a decurs, ieri, discuţia pe marginea acestei decizii controversate. Cititorii pot trage singuri concluziile.

Comentarii (6) | Vizualizari: 6740

Continuare
 
Conferinţă la mişto la Consiliul Judeţean!
(2 voturi)
Thursday, 24 November 2016

Fără transparenţă şi cu glume în program,

Conferinţă la mişto la Consiliul Judeţean!

 

 Consiliul Judeţean Argeş a organizat ieri o conferinţă de presă la mişto, am spune. Vicepreşedinţii Ion Mînzînă şi Simona Brătulescu s-au prezentat în faţa presei pentru a spune nimic important, a prezenta manifestări culturale, pentru a face glumiţe şi a zîmbi larg de pe scaunele de conducere în care s-au aşezat confortabil şi stau fără griji. În lipsa preşedintelui Dan Manu, care s-ar fi aflat la o întîlnire, jurnaliştii au dezbătut cu vicepreşedinţii problema lipsei de transparenţă prin interzicerea presei la şedinţele comisiilor de specialitate din cadrul CJ.

Comentarii (2) | Vizualizari: 7652

Continuare
 
Şedinţa Consiliului Local Topoloveni
(0 voturi)
Thursday, 24 November 2016

Şedinţa Consiliului Local Topoloveni

Astăzi, în  sala de şedinţe a Primă­riei Topoloveni, consilierii locali din Topoloveni se vor întruni în şedinţa ordinară pe luna noiembrie. În cadrul acesteia, vor analiza spre aprobare următoarele proiecte de hotărîri: transformarea unui post contractual ocupat de nivel inferior într-unul de nivel imediat superior din cadrul cabinetului medical şcolar de pe lîngă Liceul Tehnologic, precum şi pentru actualizarea statului de funcţii ca urmare a transformării postului; aprobarea redevenţei, studiului de oportunitate şi caietului de sarcini - aferente concesiunii unui teren în suprafaţă de 5,40 mp, proprietate publică a oraşului Topoloveni; aprobarea apartamentării imobilului ANL 1 situat în oraşul Topoloveni, strada Inv. Biolaru nr. 12A, precum şi pentru transcrierea imobilelor rezultate din dezlipire în cărţi funciare noi; aprobarea cumpărării a două terenuri intravilane în suprafaţă totală de 2.041 mp de la persoană fizică, la preţul stabilit prin proces verbal de negociere, în scopul includerii acestora în domeniul public al localităţii pentru realizarea investiţiei „Amenajare Complex Sportiv“, precum şi pentru împuternicirea unor persoane să semneze contractul de vînzare-cumpărare; însuşirea solicitării Consiliului Local Topoloveni de trecere a imobilului-construcţie, cunoscută sub denumirea Clădirea Banca Agricolă, din oraşul Topoloveni, strada Calea Bucureşti nr. 111, din patrimoniul public al judeţului Argeş în patrimoniul public al oraşului Topoloveni; stabilirea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2017; însuşirea Strategiei anuale de achiziţie publică pe anul 2017 a Consiliului Local al Oraşului Topoloveni.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6502

 
Un milion de buletine de vot
(2 voturi)
Wednesday, 23 November 2016

Un milion de buletine de vot

 

 Pentru alegerile din 11 decembrie, la nivelul Argeşului se vor tipări cîte 593.950 de buletine de vot atît pentru Camera Deputaşilor, cît şi pentru Senat. În total, 1.187.900 de buletine de vot. Tipărirea buletinelor de vot începe în această săptămînă. La Cameră sînt în total 176 de candidaţi, iar pentru Senat sînt 64 de candidaţi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 8133

Continuare
 
Ordinea pe buletinele de vot
(2 voturi)
Wednesday, 23 November 2016

Ordinea pe buletinele de vot

S-a stabilit ordinea pe buletinele de vot a în urma tragerii la sorţi de miercuri seară de la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Argeş. Astfel, ordinea este: 1. UDMR  (Uniunea Democrată Maghiară din România); 2. PNL; 3. PSD; 4. ALDE; 5. USR; 6. PSR; 7. PMP; 8. PRM; 9. PRU; 10. PER; 11. ANR. Pe ultimul loc la Cameră va fi candidatul independent Dănuţ Dinu.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6905

 
Buletinele de vot au ajuns la Piteşti
(0 voturi)
Wednesday, 23 November 2016

Vor fi păzite în permanenţă de jandarmi

Buletinele de vot au ajuns la Piteşti

 

 Subprefectul Emilian Dragnea a mers ieri la Craiova, însoţit de o echipă de la Prefectura Argeş, pentru a ridica buletinele de vot pentru alegerile din decembrie. Acestea au ajuns la Piteşti în două tiruri sigilate, iar după ce au fost descărcate, au fost depozitate la Tribunalul Comercial. Cît timp buletinele au fost descărcate, echipa a fost supravegheată de Poliţia Locală.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7099

Continuare
 
Şedinţele comisiilor, cu uşile închise!
(0 voturi)
Wednesday, 23 November 2016

Manu vrea schimbarea regulamentului la CJ

Şedinţele comisiilor, cu uşile închise!

 

 

 Conducerea Consiliului Judeţean Argeş, mai precis preşedintele Dan Manu, propune consilierilor judeţeni modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a CJ. Potrivit site-ului www.institutiilestatului.ro, Dan Manu îşi schimbă propriile reguli şi vrea să interzică accesul presei la şedinţele comisiilor de specialitate, asta după ce redactorii Institutiilestatului.ro şi Momentulzilei.ro au participat la două şedinţe şi le-au arătat cititorilor cum consilierii judeţeni şi aparatul de specialitate al CJ Argeş vin total nepregătiţi.

Comentarii (3) | Vizualizari: 7386

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 1102


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info