Curierul Zilei - Fapt Divers
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Fapt Divers
 Publicitate pdf
(3 voturi)
Saturday, 28 March 2015

Fraţii maltrataţi, incluşi într-un program de consiliere

Asistenta maternală, anchetată penal

 

 După cum v-am informat, doi fraţi din localitatea Schitu Goleşti, în vîrstă de 16, respectiv, 17 ani, au trăit în ultimii opt ani un adevărat calvar. Rămaşi orfani, după ce mama s-a sinucis, iar tatăl a fost răpus de o boală nemiloasă, au fost încredinţaţi unei asistente maternale care pentru un salariu de peste două mii de lei pe lună i-a bătut pe copii, i-a chinuit şi i-a pus să muncească. Acum, va răspunde penal pentru faptele ei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2546

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 28 March 2015

Cititorii comentează:

„Să se jure ei că n-au luat şpăgi!“

Cazul: „Ionică, la DNA“

 

 Mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Piteşti au fost chemaţi la DNA pentru a fi audiaţi. După cum anunţam din numărul de ieri, vice­pri­marul Cornel Constantin Ionică, secretarul general Iosiv Cerbureanu, di­rectorul Di­recţiei de Urbanism, Emilian Nechita, şi alţi angajaţi au avut de dat ex­pli­caţii după ce au fost reclamaţi de un piteştean. Cititorii Curierului zilei au lăsat pe site-ul ziarului mai multe comentarii la acest articol.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2688

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 27 March 2015

O bătrînă care a vrut să-şi cureţe terenul

Şi-a dat foc la fînar!

 

 A vrut să-şi cureţe terenul, dar şi-a dat singură foc la fînar! Isprava îi aparţine unei femei din comuna Albota, căreia i s-a făcut rău, ieri după-amiază, cînd a văzut că nu poate stinge focul. A reuşit totuşi să-şi strige vecinii şi să-i salveze vaca. Adăpostul, în care avea depozitate 7 tone de furaje, a ars ca o torţă. Pompierii s-au luptat să stingă incendiul mai bine de o oră.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2329

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 27 March 2015

Cît pe ce să rămînă si fără casă

 

 Două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj cu ambulanţa SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni au intervenit, miercuri la prînz, în comuna Coşeşti, sat Coşeşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nişte anexe gospodăreşti. După ce s-au luptat două ore cu flăcările, lucrătorii ISU au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea să se extindă la locuinţa din apropiere. Au ars acoperişul unei terase, al unui atelier şi al unui adăpost de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, 4 mc de cherestea şi 1.000 kg de furaje. Incendiul a izbucnit din cauza unei defecţiuni la un tablou de distribuţie.  

 M.Cazacu   Foto: C.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2204

 
(3 voturi)
Friday, 27 March 2015

Peste 100 de angajaţi feroviari s-au adunat să-şi spună oful

Protest în gară, la Ciumeşti!

 

 Protest spontan, ieri dimineaţă, în gara de la Ciumeşti! Nemulţumiţi că, de cînd unui operator privat i-a fost sistată activitatea, li s-a mărit programul de lucru, le-au crescut atribuţiile, dar banii au rămas aceiaşi, zeci de angajaţi feroviari au sistat lucrul. Salariaţii susţin că asta e prima formă de protest. În cazul în care situaţia nu va intra în normal, aşa cum este stipulat în contract, oamenii vor paraliza transportul feroviar între Piteşti şi Cîmpulung. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2971

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 27 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Directori din Primăria Piteşti, interceptaţi

Viceprimarul cu atribuţii de pri­mar, Cornel Constantin Ionică, a aflat zilele acestea că timp de mai multe luni a avut telefonul interceptat de procurorii DNA. După trimiterea în judecată a primarului municipiului Piteşti Tudor Pendiuc, a fost emisă o adresă oficială prin care se a­nunţa că, în perioada cerce­tărilor, mai mulţi directori şi funcţionari din cadrul administraţiei locale publice au fost interceptaţi atît telefonic, cît şi în mediul ambien­tal. Printre cei ale căror convorbiri au fost ascultate se numără vi­cele Ionică, secretarul Cerbu­rea­nu şi alţi oameni importanţi din instituţia publică amintită, care purtau discuţii cu primarul sau aveau răspundere în emiterea unor documente importante ce vizau achiziţiile, autorizaţiile sau licitaţiile publice sau erau factori de decizie în unele proiecte de dezvoltare. Rămîne de văzut dacă procurorii au reţinut în sarcina unora dintre cei intercep­taţi comiterea anumitor acte de corupţie.      

M.Sandu   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2582

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 27 March 2015

Pe harta penală a României,

Argeşul, la coada clasamentului

 

 Politicieni reprezentativi ai ju­deţului nostru se află în prezent arestaţi: fostul preşedinte al Con­siliului Judeţean Argeş, Con­stan­tin Nicolescu şi primarul sus­pen­dat al Piteştiului, Tudor Pendiuc, fiind cei mai reprezentativi. Theodor Nicolescu a ajuns în arest ieri du­pă-amiază, fiind reţinut de procu­rori. Tot închis este şi fostul de­pu­tat Sorin Andi Pandele, con­dam­nat la 5 ani detenţie. Cerce­taţi penal sînt însă mult mai mulţi. Avem sub lupa anchetatorilor de­putaţi şi primari, unii dintre ei fiind deja trimişi în judecată. În ciuda numărului mare de politicieni pe­nali care aruncă o pată neagră asupra Argeşului, comparativ cu alte judeţe, stăm bine la capitolul arestări. Sînt judeţe care au în prezent la „răcoare“ preşedinţi de con­silii judeţene, primari, parla­men­tari, chiar şi prefecţi sau sub­prefecţi, ceea ce face ca, într-un top al arestărilor, Argeşul nostru să fie undeva mai la coada listei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 2803

Continuare
 
(13 voturi)
Friday, 27 March 2015

Ca urmare a unei reclamaţii făcute de un piteştean,

Ionică, la DNA

 

 După trimiterea în judecată a primarului Tudor Pendiuc, alţi colegi de-ai săi au fost nevoiţi să dea explicaţii procurorilor DNA. Viceprimarul cu atribuţii de primar, Cornel Constantin Ionică, secretarul general Iosiv Cerbureanu, directorul Direcţiei de Urbanism, Emilian Nechita, şi şeful biroului unde se emit autorizaţiile de construcţii au fost citaţi să se prezinte la audieri, după ce un cetăţean i-a reclamat.

Comentarii (10) | Vizualizari: 5295

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 27 March 2015

Nicolescu, la spital

 

 Încarcerat la Penitenciarul Co­libaşi din luna februarie, Con­stantin Nicolescu pare să se con­frunte cu probleme de să­nă­tate. Ieri, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a fost adus încătuşat la Spita­lul Judeţean, pentru a fi con­sultat. Este a doua oară în a­ceastă lună cînd fostul preşe­dinte a fost dus la Spitalul Judeţean.   

Comentarii (6) | Vizualizari: 3696

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 27 March 2015

După ce şi-a pierdut imunitatea de parlamentar,

Theodor, reţinut 

 

 Deputatul Theodor Nicolescu a ajuns în arest, fiind reţinut ieri de procurorii DNA. Parlamentarul este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, în dosarul despă­gubirilor ilegale acordate de Autorita­tea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Va­loarea despă­gubirilor a fost supraevaluată, preju­diciul fiind de aproximativ 75 de milioane de euro. Astăzi, Ni­colescu urmează să fie prezentat jude­cătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3226

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 26 March 2015

Primul termen de evacuare n-a fost respectat

Tone de deşeuri periculoase la Cîmpulung!

 

 Dintre cele 315 tone de deşeuri, cei de la Global Eco Center au evacuat doar 14 tone, în prima e­tapă. A­ceasta este principala concluzie a verificării efec­tuate de echipa mixtă de control constituită prin ordin al prefectului de Argeş, Mihail Oprescu, la punctul de lucru din Cîmpulung al societăţii Global Eco Center, aflat pe platforma de la ARO.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3277

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 26 March 2015

Gabriela Drăguşin, condusă, ieri, pe ultimul drum

Mezzosoprana, înmormîntată cu 12 preoţi!

 

 Ieri, mezzosoprana Gabriela Drăguşin, 62 de ani, o voce remarcabilă a scenei lirice româneşti, fiica preotului Marin Drăguşin, ce a slujit aproape o jumătate de secol la Biserica Sf. Ioan Botezătorul, a fost condusă pe ultimul drum. Zeci de apropiaţi au ţinut să-i a­ducă un ultim omagiu. Slujba de în­­mormîntare a fost oficiată de un sobor de 12 preoţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3119

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 26 March 2015

Caz ieşit din comun în zona Depozitelor:

S-a înecat la costum şi cravată!

 

 Cîţiva biciclişti care au trecut ieri prin zona Depozitelor au văzut în apă ceva suspect. Cînd s-au apropiat, şi-au dat seama că era vorba de un bărbat care a plutit puţin, apoi a rămas suspendat pe bolovanii aflaţi în mijlocul al­biei rîului Argeş. Oamenii au alertat imediat autorităţi­le. Pompierii au venit cu o barcă, dar apa nu era foarte a­dîn­­că, aşa că nu le-a permis s-o folosească. Pentru a-l scoate pe bărbat la mal, pompierii au intrat în apă pînă la brîu. Poliţia a deschis o anchetă spre a afla cum a a­juns piteşteanul de 72 de ani în rîu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5083

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 26 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Accident în Albota

Pe DN 65 în  Albota, Titi R., de 60 ani, din Şendreni, judeţul Ga­laţi, în timp ce conducea un au­tocamion din direcţia Piteşti către Slatina, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autotu­rismul din faţa lui, condus regula­mentar de Dumitru B., de 33 ani, din Albota, şi s-a ciocnit cu a­cesta. Din accident a rezultat vă­tămarea corporală uşoară a con­ducătorului auto. Şoferii nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3021

Continuare
 
(4 voturi)
Thursday, 26 March 2015

De ziua Poliţiei Române,

Au fost avansaţi în grad

 

 Tot cu prilejul Zilei Poliţiei Româ­ne, în cadrul Inspectoratului de Po­liţie al Judeţului Argeş au avut loc avansările în grad. Astfel, au fost avansaţi înainte de termen 6 ofiţeri şi 5 subofiţeri. De ase­me­nea, au avansat într-un grad su­perior, la termen, 27 de ofiţeri şi 56 de subofiţeri. Tot cu acest pri­lej, inspectorul şef Ionel Ispir a a­dresat mulţumiri scrise mai multor poliţişti care au con­tribuit la com­baterea infracţionalităţii şi la creş­terea prestigiului poliţiei. Printre aceştia se numără şi comisarul şef Marian Badea, şeful Ser­viciu­lui Rutier Argeş. Iată cine a avut ieri bucuria de a fi nominalizat pe lista avansărilor în grad.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4675

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 26 March 2015

Au sărbătorit alături de cetăţeni

Parada oamenilor legii

 

 Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române s-au încheiat, ieri, la Piteşti cu o paradă a oamenilor legii în centrul oraşului, după ce în sala mare a Consiliului Judeţean a avut loc festivitatea avansării în grad. Sub privirile trecătorilor, poliţiştii au defilat de la Primă­ria Piteşti pînă în Piaţa Vasile Milea. Oamenii legii au făcut şi un exerciţiu demonstrativ, aplaudat de toţi cei prezenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3212

Continuare
 
<< Start < Înapoi 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8960 - 8990 din 9178


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info