Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Superbacteria vă omoară! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Consumul iraţional de antibiotice au făcut-o rezistentă

Superbacteria vă omoară!

# Se transmite prin mîini murdare

 

 Mare atenţie cînd luaţi antibiotice, fiindcă puteţi dezvolta rezistenţă la acestea! Specialiştii americani au avertizat că au apărut deja bacteriile de coşmar sau superbacteriile care rezistă la orice antibiotic existent pe piaţă şi, în acest fel, vă pot ucide! Noua ameninţare este CRE (carbapenem resistant Enterobacteriaceae). Superbacteria s-a dovedit deja a fi rezistentă la cele mai noi şi mai eficiente generaţii de medicamente, iar problema este că suferă mutaţii genetice şi evoluează.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 41

Continuare
 
Procesul lui Kovesi, strămutat de la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Procesul lui Kovesi, strămutat de la Piteşti

 

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cea de-a doua cerere de strămutare a procesului intentat de Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor Radu Tudor, Bianca Nae, Răzvan Savaliuc, Mugur Ciuvică, Mihai Gîdea şi Antena 3. De această dată, dosa­rul va intra pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, după ce la Piteşti s-au judecat cinci termene şi rămăsese în pronunţare. Decizia ICCJ anulează deciziile luate de magistraţii argeşeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 35

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Foc într-o casă părăsită

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în Piteşti, pe strada Cîmpulung, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă părăsită, locuită de oamenii străzii. În timpul incendiului au ars obiecte de mobilier din sufragerie. Pompierii au concluziont că incendiul a fost cauzat de copiii aflaţi în incintă, care s-au jucat cu focul.   

I.Ivănoiu

Bătăuşii, trimişi în judecată

Oamenii legii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvîr­şirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe. Dosarul îi vizează pe Dragoş Cornel P., Adrian Florin D., Bogdan Gheorghe D. şi Aurel Alin A., din Piteşti. Bărbaţii sînt bănuiţi că, în luna octombrie a anului 2016, ar fi provocat scandal în incinta unui club, ar fi agresat fizic mai multe persoane aflate în club şi ar fi produs distrugeri. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.  

   I.Ivănoiu

Avizul pentru graţiere, amînat de CSM

Ieri, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va avea nevoie de mai multe zile pentru a analiza proiectul de Ordonanţă de Urgenţă trimis spre consultare de Ministerul Justiţiei, privind graţierea, dar şi modificări ale Codului penal şi Codului de Procedură Penală.  Iniţial se cerea ca avizul să fie dat pînă pe 23 ianuarie, însă CSM a propus ca termen 27 ianuarie, variantă acceptată de minister. Modificările din Codul Penal au stirnit controverse, date fiind propunerile, ce par să fie cu „dedicaţie“ pentru a scăpa de închisoare mai mulţi primari şi apropiaţi ai PSD. De asemenea, noile modificări l-ar putea salva de condamnare şi pe Liviu Dragnea. Modificările care au strînit controverse sînt: dezincriminarea faptelor de abuz în serviciu care provoacă o pagubă mai mică de 200.000 lei, şi doar în urma unei sesizări şi nu prin autosesizare, denunţul să fie considerat legal doar în termen de 6 luni de la comiterea faptei.    

M.Sandu

Curăţaţi coşurile de fum!

Membrii unui echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la  Detaşamentul de Pompieri Cîmpulung - Punct de Lucru Rucăr au fost solicitaţi să intervină în comuna Dragoslavele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe. Focul s-a extins şi la o altă casă din apropiere. În timpul acestuia, au ars la primul proprietar funinginea din interiorul coşului de fum, iar la al doilea proprietar: aproximativ 2 mp perete de OSB. Potrivit pompierilor, focul a pornit din cauza faptului că nu fusese curăţat coşul de fum de funinginea depusă.

I.Ivănoiu

A furat o maşină şi a condus-o băut

Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faţă de Adrian Florin D., de 20 de ani, din Piteşti. Tînărul este bănuit că, în anul 2014, ar fi sustras un autoturism, pe care ulterior l-ar fi condus pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără să aibă permis de conducere. Autoturismul a fost recuperat şi restituit proprietarului. Dosarul a fost îna­intat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piteşti cu propunere de terminare a urmăririi penale şi trimitere în judecată.

I.Ivănoiu

Au furat bunuri din 10 maşini

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, Compartimentul Investigaţii Criminale, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de furt, privind pe Ion P., de 19 ani, din Lunca Corbului, şi Nicolae Cosmin T., de 17 ani, din  Bascov. Tinerii sînt bănuiţi că, în luna aprilie a anului trecut, ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 7.000 de lei din 10 autoturisme parcate în Piteşti în zona de competenţă a Secţiilor 1 şi 2 Poliţie Piteşti. Bunurile au fost recuperat şi predate proprietarilor. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată. 

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 42

Continuare
 
7 persoane reţinute Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Cazul S-au trezit cu mascaţii acasă!

7 persoane reţinute

 

 În urma percheziţiilor efectuate, de ofiţeri BCCO Piteşti, marţi, în mai multe judeţe din ţară, au fost reţinute 7 persoane. Suspecţii se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Toţi sînt acuzaţi de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat şi  infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 58

Continuare
 
Au rămas fără acoperiş, în plină iarnă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Din cauza unui coş de fum deteriorat,

Au rămas fără acoperiş, în plină iarnă

Ziua şi incendiul în Muscel

 

 Alarma a sunat din nou, miercuri seara, dar şi în cursul nopţii spre joi, la pompierii musceleni, aceştia fiind solicitaţi să intervină pentru stingerea a două incendii care au izbucnit în comunele Dragoslavele şi Valea Mare Pravăţ, ambele din cauza unor coşuri de fum neîntreţinute corespunzător. Dacă în primul caz flăcările nu au creat probleme deosebite, în al doilea caz, o familie a rămas, în plină iarnă, fără acoperiş la casă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 40

Continuare
 
Vehicul de 100.000 euro, avariat Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

La Dealul Sasului, un accident costisitor

Vehicul de 100.000 euro, avariat

 

 Două accidente rutiere, în care au fost implicate patru maşini, au avut loc, ieri, în jurul prînzului, pe DN 73, în comuna Dîmbovicioara, pe serpentinele de la Dealul Sasului, la doar cîteva minute distanţă unul de altul. Din fericire, chiar dacă autovehiculele s-au izbit violent, două cîte două, o singură persoană a fost rănită uşor, fără să necesite deplasarea la spital, însă pagubele materiale sînt însemnate. Ambele accidente au avut drept cauză probabilă neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 48

Continuare
 
Maşina DNA a provocat un accident Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Neacordînd prioritate,

Maşina DNA a provocat un accident

# Şoferul a rămas fără permis

 

 Ieri după-amiază, o maşină a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane. Printre cei care au ajuns la spital se numără şi şoferul instituţiei amintite. Din fericire, niciuna dintre victime nu este rănită grav.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 56

Continuare
 
Revine gerul Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Revine gerul

Meteorologii au emis ieri o informare cu privire la intensificări ale vîntului, zăpadă spulberată şi ger, valabilă pînă astăzi, la ora 12. Potrivit acesteia, gerul se va extinde în nopţile următoare pînă la sfîrşitul săptămînii trecute, în cea mai mare parte a ţării.  Frecvent se vor înregistra temperaturi minime cuprinse între -20 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 162

 
Cal nesupravegheat, lovit de maşină Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 ianuarie 2017

Cal nesupravegheat, lovit de maşină

 Ieri dimineaţă, un şofer aflat pe DN 73, şoseaua Piteşti - Cîmpulung, a avut ghinionul să-i apară în faţa maşinii un cal care mergea pe mijlocul şoselei. Cel de la volan nu a reuşit să evite animalul, pe care l-a lovit în plin. Tiberiu Marius I., de 58 de ani, din Piteşti, se afla la volanul unei Toyota, mergînd către Cîmpulung. În afara localităţii Miceşti a lovit calul, moment în care maşina a fost avariată rău în partea din faţă. Parbrizul s-a spart, iar şoferul a fost rănit, fiind transportat la spital. Animalul a scăpat cu viaţă, fiind rănit uşor la un picior. Poliţiştii au demarat cercetări, urmînd a fi stabili cine este proprietarul calului lăsat nesupravegheat. Acesta va trebui să plătească pagubele provocate în urma accidentului.  

 M.Sandu  Foto: C.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 228

 
Acuzat de violarea vieţii private Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Afaceristul a dat de necaz din cauza tinerei iubite

Acuzat de violarea vieţii private

 

 În preajma sărbătorilor, Constantin Chirca, un piteştean în vîrstă de 62 de ani, a ajuns în arest, fiind acuzat de şantaj şi ameninţare. Cercetările au fost extinse împotiva bărbatului, care, pe lîngă acuzaţiile precedente, va trebui să dea socoteală şi pentru comiterea infracţiunii de violare a vieţii private. Probă împotriva lui stau chiar imaginile indecente pe care acesta le-a filmat cu fata, imagini descoperite de poliţişti la percheziţii.

Comentarii (1) | Vizualizari: 783

Continuare
 
Alarmă pentru cratiţa uitată pe aragaz Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

A pus pe jar pompierii cîmpulungeni

Alarmă pentru cratiţa uitată pe aragaz

 

 Situaţie hazlie, miercuri, în jurul prînzului, la Cîmpulung! Fără să aibă vreo vină, un bărbat din localitate a pus pe jar poliţia, pompierii şi serviciul SMURD, după ce vecinii săi au anunţat un incendiu în apartamentul acestuia, situat într-un bloc din cartierul Grui, strada General Dragalina.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 219

Continuare
 
Incendiu la Vlădeşti din cauza unui coş de fum necurăţat Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Incendiu la Vlădeşti din cauza unui coş de fum necurăţat

 

 Pompierii cîmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, în noaptea de 17/18 ianuarie 2017, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-o gospodărie din comuna Vlădeşti. Flăcările au afectat o locuinţă şi o anexă gospodărească, pagubele fiind limitate de reacţia promptă a pompierilor de la punctul de lucru din localitatea învecinată, Aninoasa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 190

Continuare
 
Boschetarii fug de Spitalul Municipal Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 ianuarie 2017

Acuzînd că n-au condiţii de cazare,

Boschetarii fug de Spitalul Municipal

 

 Aşa după cum v-am informat, în nopţile cu temperaturi foarte scăzute, oamenii străzii din Cîmpulung au fost preluaţi de Serviciul SMURD şi de Poliţia Locală şi transportate la adăpostul improvizat la Spitalul Municipal. În ultima săptămînă, au fost culese de pe stradă şapte persoane fără adăpost, numai că nu toate au acceptat să rămînă pe parcursul nopţii la spital.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 283

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Găsit în stop cardio-respirator

Echipajele SMURD au intervenit  marţi la 30 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 3 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în comuna Boteni, la un pacient de 67 de ani, inconştient, găsit în stop cardio-respirator. S-a început efectuarea manevrelor de resuscitare şi s-a cerut sprijinul unui echipaj cu medic, care a continuat manevrele, dar fără rezultat.

I.Ivănoiu  

10 şoferi, lăsaţi pietoni

Poliţişti din Serviciul Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au efectuat controale în trafic. Scopul acestor verificări a fost prevenirea accidentelor, precum şi conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30.860 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 10 permise şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

I.Ivănoiu  

Au făcut plinul la maşină şi n-au plătit

Oamenii legii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de furt calificat. Aceştia i-au identificat pe Marian C., de 20 de ani, şi pe un minor de 17 ani, ambii din comuna Răteşti, bănuiţi că, în luna septembrie a anului 2016, ar fi alimentat un autoturism la o staţie de carburanţi situată pe autostrada A1 şi nu ar fi achitat suma de 500 lei, reprezentînd contravaloarea carburantului. Prejudiciul în cauză a fost recuperat în totalitate. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.Ivănoiu  

Autoturism confiscat de poliţişti

Dichis G., de 57 de ani, din Curtea de Argeş, a fost depistat în trafic  pe strada Vasile Lupu de către poliştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş în timp ce transporta cu un autoturism şi o semiremorcă 1 mc de lemn de foc, esenţă fag, fără documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vidraru. Totodată, au fost confiscate autovehiculul şi semiremorca folosite la transportul materialului lemnos.

I.Ivănoiu  

Amendat cu 5.000 de lei

Poliţişti ai Formaţiunii Rutiere Ştefăneşti l-au depistat în Ştefăneşti pe Ion Marius P., de 32 de ani, din comuna Călineşti, care transporta cu o autoutilitară 1,7 mc material lemnos, esenţă salcîm, fără a deţine aviz de însoţire valabil. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Piteşti. De asemenea,  a fost confiscată autoutilitara folosită la transportul materialului lemnos.      

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 297

 
S-au trezit cu mascaţii acasă! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

După ce au golit cardurile a mii de străini,

S-au trezit cu mascaţii acasă!

 

 Patru grupări care au clonat mii de carduri ale unor cetăţeni străini au fost destructuate, ieri, în urma unei acţiuni ce a avut loc în mai multe judeţe şi în Capitală. Dosarul este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată Piteşti şi Brigada de Criminalitate Organizată Piteşti, în colaborare cu alte structuri similare din ţară. Au avut loc 30 de percheziţii, în mai multe judeţe, printre care nu se numără şi Argeşul, asta deşi ancheta a fost demarată şi făcută de oamenii legii din judeţul nostru. Suspecţii au fost aduşi la Piteşti la sediul DIICOT, pentru a fi audiaţi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 821

Continuare
 
Legea graţierii ajută deţinuţii Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

 2.500 persoane scapă de închisoare

Legea graţierii ajută deţinuţii

 

Legea graţierii a fost transmisă spre consultare Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Parchetului General. Proiectul a stîrnit controverse, ministrul Justiţiei fiind acuzat de rea-credinţă şi netransparenţă, pe motiv că nu ar fi supus consultării legea care ar elibera mai mulţi deţinuţi. Articolele de lege prevăzute în proiect au fost făcute publice. Astfel se prevăd graţierea, şi nu amnistia deţinuţilor care au pedepse mai mici de 5 ani sau de maximum 5 ani şi reducerea la jumătate a pedepsei pentru deţinuţii care au peste 60 de ani, pentru femeile însărcinate şi cele care au copii de pînă în 5 ani. Lista cu infracţiunile pentru care nu se va acorda graţiere este una lungă. Nu pot scăpa de închisoare cei care au comis fapte de corupţie şi infracţiuni grave, nici recidiviştii. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 531

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4072
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Acuzat de violarea vieţii private
Bun si pe ea nu o acuza nimeni de prostitutie?Daca ala nu era potent financiar se uitat ea la el?Hai sa fim seriosi Deci...
20/01/17 01:34 Mai mult...

Costin Stoica, al doilea transfer!
Vai de cap de om! Ce transfer e ma asta? Cum vreti voi ma sa readuceti pe FC Arges? Nu va e pic asa ca radeti de cei ...
19/01/17 23:54 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
la inchisoare nu la guvernare!
19/01/17 20:20 Mai mult...

SCM Piteşti a început asaltul pentru Liga a II-a!
Ssttt! Ciocu mic pretenasi! Stati acasa si visati la un fc arges fictiv! Noi ne vedem de treaba si promovam.
19/01/17 09:26 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
Dragnea m-a impresionat in mod pozitiv in momentul in care a renuntat la a deveni premier pentru ca legea nu ii permite....
19/01/17 08:56 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 20 Ianuarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter