Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers
 


Locuri pentru palestinieni, la Pompieri Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 29 martie 2017

Încep înscrierile la şcolile de specialitate

Locuri pentru palestinieni, la Pompieri

 

 Din aprilie, încep înscrierile pentru elevii care doresc să urmeze cursuri ale unor unităţi de învăţămînt pentru a deveni ofiţeri sau subofiţeri la Pompieri. În funcţie de şcoala pe care doritorii vor să o urmeze, se modifică data-limită de depunere a dosarelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 473

Continuare
 
S-au îmbogăţit din proxenetism Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

În cursul anchetei s-a descoperit:

S-au îmbogăţit din proxenetism

 

 Cazul proxeneţilor din Cîmpulung a făcut vîlvă anul trecut, cînd mai mulţi oameni de afaceri au ajuns în arest, fiind acuzaţi că au făcut bani de pe urma soţiilor sau iubitelor, pe care le-au determinat să practice prostituţia. Ocupaţia acestora nu era un secret pentru nimeni, indivizii afişînd maşini de lux, dînd petreceri impresionante şi deţinînd imobile scumpe. Dată fiind complexitatea dosarului, cu un număr mare de inculpaţi, 23 în prima fază, procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş au împărţit cauza în mai multe dosare, acestea începînd să fie trimise pe rolul Tribunalului Argeş. În cadrul anchetei, procurorii au stabilit că veniturile suspecţilor erau importante, trei dintre ei cîştigînd mai bine de 100.000 de euro.        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 803

Continuare
 
Trei patroni, reţinuţi Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Emiteau facturi false

Trei patroni, reţinuţi

 

 Trei oameni de afaceri din Piteşti au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Carmen Bulimar, de 49 de ani, Oreste Eugen Pricolici, de 47 de ani, şi Laurenţiu Petrescu, de 45 de ani, au petrecut noaptea în celulă, fiind acuzaţi că au adus un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 1.607.225 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1932

Continuare
 
Asistent medical, mort în cabinet! Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

La 35 de ani,

Asistent medical, mort în cabinet!

 

 Descoperire cutremurătoare, ieri, într-un cabinet medical din cadrul policlinicii de pe bulevardul I.C. Brătianu! Asistentul medical generalist Bogdan Toma, în vîrstă de 35 de ani, zăcea mort pe canapeaua din încăpere. Bărbatul s-a sinucis, bînd o substanţă toxică. Lăsase un bilet de adio foarte lung, în care îşi cerea iertare tuturor rudelor, dar şi doamnei doctor Liliana Ţeţiu, în cabinetul căreia şi-a pus capăt zilelor. În mesajul impresionant, nu a spus însă şi motivul pentru care a recurs la un asemenea gest. Rudele, şocate, susţin că Bogdan Toma nu avea nici un motiv să se sinucidă.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3200

Continuare
 
Se încălzeşte vremea Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

Se încălzeşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 9 aprilie. Potrivit acesteia, procesul de încălzire a vremii va determina o medie a temperaturilor maxime de 20 de grade Celsius pe 29 şi 30 martie. După o zi mai rece, din nou vremea se va încălzi, astfel încît pe 3 aprilie vor fi, în medie, temperaturi maxime de 18 grade. Ulterior, această medie se va încadra în limite apropiate de normalele perioadei, respectiv între 16 şi  18  grade. Temperaturile minime  vor  creşte şi ele de la o medie de 1-2  grade Celsius în  primele două nopţi, pînă la 5-6  grade în jurul  datei de 31 martie. După o noapte  rece, această medie va urca treptat spre o medie de 4-6 grade.  Probabilitatea de apariţie a ploilor  va fi mai ridicată pe 30 martie şi în  intervalul 4  -  7 aprilie.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 323

 
Tîlharii din Cetăţeni, condamnaţi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

După ce i-au furat lanţul de aur unui bărbat luat la ocazie,

Tîlharii din Cetăţeni, condamnaţi

 

 Miercurea trecută, pe 22 martie, elevii care participau la activităţile organizate de Poliţia Cîmpulung cu prilejul Zilei Poliţiei Române au avut ocazia, după ce au primit explicaţii teoretice, să vadă şi practic la ce folo­­sesc cătuşele din dotarea oamenilor legii. Chiar în momentul cînd micuţii coborau din sediul instituţiei, din clădirea Judecătoriei Cîmpulung erau scoşi şi urcaţi în dubă trei dintre tinerii care au tîlhărit, anul trecut, în octombrie, un bărbat din Stoeneşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 431

Continuare
 
Botez cu scandal, din cauza unui naş evreu Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 28 martie 2017

În 1928, la Schitu Goleşti,

Botez cu scandal, din cauza unui naş evreu

 

 Urmînd exemplul mai multor ţări europene, în care exista o puternică atitudine antisemită, în special antievreiască, încă din perioada medievală, la sfîrşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea, prind contur şi încep să se consolideze teorii şi mişcări rasiste, naţionaliste, xenofobe şi şovine. Bineînţeles, cei vizaţi au fost evreii, care erau priviţi ca un „ţap ispăşitor“ pentru toate relele petrecute în lume. Antisemitismul românesc a atins apogeul în perioada interbelică, sub influenţa modelelor fasciste din Italia şi Germania, atunci cînd au apărut mişcări şi organizaţii profund antisemite, precum Legiunea Arhanghelului Mihai sau Liga Apărării Naţionale Creştine (LANC). Şi în zona Muscel au existat puternice cuiburi legionare care au militat, cu preponderenţă, împotriva evreilor, aşa după cum reiese şi dintr-un articol publicat, pe 1 septembrie 1928, de ziarul „Înfrăţirea Românească“, „organ al Ligii Apărării Naţionale Creştine“, în baza informaţiilor preluate de la publicaţia cîmpulungeană „Idealul Nostru“.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 854

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Accident cu un tractor la Albota

Membrii unui  echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim ajutor calificat şi un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti şi Bradu au intervenit în comuna Albota, la un accident rutier produs între un autoturism şi un tractor. Accidentul s-a soldat cu cinci victime, patru dintre acestea, cu leziuni uşoare, fiind transportate la spital de echipajele SMURD şi ale Ambulanţei.    

I.Ivănoiu 

Maşină în flăcări

Un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism nefuncţional, aflat într-o stare avansată de degradare. În timpul incendiului au ars componente de mase plastice şi cauciuc. Pompierii au concluzionat că a fost folosită intenţionat sursa de aprindere pentru a genera incendiul.  

I.Ivănoiu 

Transporta grîu fără documente

 Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au depistat, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, pe Cristi Laurenţiu P., de 32 de ani, din comuna Izvoru, în timp ce conducea o autoutilitară. În urma controlului efectuat, s-a constatat că bărbatul transporta o cantitate de  6.000 kg de grîu, dar pentru  3.500 kg nu deţinea documente, respectiv, aviz de însoţire a mărfii, prevăzute în legislaţia specifică. În urma controlului, bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar autoutilitara i-a fost confiscată.

I.Ivănoiu 

12 şoferi, lăsaţi pietoni

Agenţi din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere. De asemenea, scopul acţiunilor a fost şi conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost date 122 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.005 de lei. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 12 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

I.Ivănoiu 

Prins şofînd băut şi fără carnet

Ionuţ Alexandru B., de 24 de ani, din comuna Bălileşti, a fost depistat, pe DJ 732, în Bălileşti, de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Stîlpeni în timp ce conducea un autoturism, aflîndu-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult decît atît, tînărul nu avea permis de conducere. El avea o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Racoviţa, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

I.Ivănoiu 

Conducea ilegal

George Radu M., de 39 de  ani, din oraşul Ştefăneşti, a fost prins de oamenii legii din cadrul Poliţiei Ştefăneşti în timp ce conducea un autoturism, avînd dreptul de a şofa vehicule pe drumurile publice suspendat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.    

I.Ivănoiu

A alarmat poliţia şi ambulanţa degeaba

 Un scandal de pomină a făcut, duminică seară, un bărbat care a alertat autorităţile, susţinînd că a fost victima unui accident rutier. Omul care băuse mai mult decît putea duce traversa în zona Pieţei Războieni. Acesta a susţinut că a fost lovit de un taximetrist. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi SMURD.  Bărbatul care susţinea că este rănit a fost urcat în ambulanţă, iar în urma examinării, s-a constatat că el nu avea nici o leziune. Acesta era ameţit de alcool, avînd o concentraţie de 0,80 la mie în aerul expirat. La rîndul său, taximetristul susţinea că nu l-a lovit pe bărbat, ci că pietonul băut a traversat prin faţa maşinii sale, trecînd prin staţia de autobuz.    

     M.Sandu  Foto: C.Tudor

900 de argeşeni, morţi în ianuarie

Potrivit datelor statistice de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în luna ianuarie a acestui an, 900 de argeşeni au murit. Numărul deceselor este mult mai mare ca în anul precedent, cînd s-au înregistrat 688 de decese în luna ianuarie. 553 de decese au fost cauzate de boli ale aparatului circulator, dintre care 174 din cauza hipertensiunii arteriale şi 59 din cauza infarctului miocardic. Alţi 76 de argeşeni suferinzi de boli ale aparatului respirator au decedat, iar 32 sufereau de boli de stomac. 27 de oameni au murit în urma traumatismelor şi otrăvirilor.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 458

 
Angajat de la RAR, condamnat Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

Denunţat că a luat mită

Angajat de la RAR, condamnat

 

 În ianuarie 2016, ofiţerii DGA l-au reţinut pe Eduard Valentin Popa, angajat la Registrul Auto Român Argeş, pentru trafic de influenţă. Bărbatul era acuzat că ar fi cerut mită 300 de euro pentru a facilita înscrierea unei maşini. Instanţa s-a pronunţat în dosarul de trafic de influenţă, condamnîn-du-l pe Popa la 2 ani şi  4 luni cu suspendare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1335

Continuare
 
Evaziune fiscală de 3 milioane euro Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Dosarul Genicom, Silver Trading şi General Muntenia, la Tribunal

Evaziune fiscală de 3 milioane euro

 

 Cercetările au fost finalizate în dosarul mai multor afacerişti argeşeni, acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea dosarului la Tribunalul Argeş, pentru a fi judecat. Dintre cei 18 inculpaţi, din dosar, 8 se află sub control judiciar, 9 sînt cercetaţi în stare de libertate, iar unul este arestat într-o altă cauză. Printre inculpaţi se numără nume celebre din mediul de afaceri argeşean.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2258

Continuare
 
Ambulanţe verificate în trafic Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Raed Arafat şi-a trimis oamenii în control

Ambulanţe verificate în trafic

 

 Control fulger, ieri, în trafic! Au fost vizate ambulanţele SMURD din parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Verificările au fost făcute de reprezentanţi ai Departamentului de Situaţii de Urgenţă, condus de secretarul de stat Raed Arafat, din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Echipa de control a dorit să vadă dacă maşinile sînt utilate corespunzător  şi dacă ambulanţierii respectă normele în trafic şi folosesc abuziv semnalele acustice şi sonore.

Comentarii (1) | Vizualizari: 823

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 A luat foc litiera de pădure

În urma unui apel primit la Serviciul de urgenţă 112, două echipaje cu autospeciale de la Garda de Intervenţie nr. 2 din Topoloveni şi de la Detaşamentul de Pompieri din Bradu au mers în comuna Beleţi-Negreşti, pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la vegetaţia uscată şi litiera de pădure. Focul a ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată şi trei hectare de litieră de pădure. Acesta a fost folosit intenţionat pentru a genera incendiul, iar cel care a făcut-o este bun de plată.   

A. Roşu 

 Riscă să ajungă la închisoare

Poliţiştii de la Biroul Rutier din Mioveni l-au tras pe dreapta, în trafic, pe Vasile A., în vîrstă de 39 de ani, din comuna Davideşti. În urma verificărilor făcute de oamenii legii a reieşit că acesta conducea un moped fără a deţine permis. Pentru acest lucru, poliţiştii au întocmit pe numele său un dosar pena, bărbatul riscînd o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani.    

A. Roşu 

 I s-a făcut rău în casă

Sîmbătă, un echipaj de urgenţă şi unul cu ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti au fost solicitaţi în Piteşti, pe strada Bradului, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la etajul întîi al unui imobil. Pompierii au intrat în locuinţă cu ajutorul scării culisabile, pe geamul deschis de la dormitor. În interiorul apartamentului au găsit-o pe proprietara acestuia, o femeie în vîrstă de 76 de ani, care se simţea rău. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor şi apoi a dus-o la spital pentru investigaţii suplimentare şi acordarea unui tratament de specialitate.

A. Roşu 

 24 de şoferi au rămas fără carnet

În ultimele 48 de ore, poliţişti de la Serviciul Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. În urma abaterilor constatate, au fost date 284 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 71.564 de lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 24 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

A. Roşu 

 Pe moped, fără permis

Oamenii legii de la Secţia de Poliţie Rurală din Albeştii de Argeş l-au oprit în trafic, pe DC 262, în satul Poienari, pe Vasile V., în vîrstă de 45 de ani, din comuna Corbeni. Acesta conducea un moped fără a avea permis. Pentru acest lucru, poliţiştii au întocmit pe numele său un dosar penal, şi acum   omul urmează să suporte consecinţele faptei sale. Bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani.

A. Roşu 

Controale la produse din peşte

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi oameni ai legii din cadrul Poliţiei Transporturi Argeş au făcut, joi, mai multe controale la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale care comercializează produse alimentare. Este vorba despre peşte şi alte produse derivate din peşte. În urma acestora, au fost date trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, conform OUG nr. 28/1999. De asemenea, au fost confiscaţi şi  683 de lei.

A. Roşu 

 Accident la Bascov

Un accident rutier a avut loc, joi după-amiază, pe DN 7, în comuna Bascov. Mihaela T., în vîrstă de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, se afla la volanul maşinii sale, un Renault Megane, venind dinspre Rîmnicu Vîlcea către Piteşti. La un moment dat, deoarece nu a păstrat o distanţă suficientă în mers, a intrat cu maşina într-un autoturism aflat în faţa sa. Este vorba despre o Skoda Octavia, condusă regulamentar de Ioan Iulian G., în vîrstă de 34 ani, din comuna Ariceştii Rahtivani, din judeţul Prahova. În urma accidentului a fost rănită uşor Floarea T., de 68 ani, din Bucuresti, pensionară, care era pasageră în maşina Renault Megane. În urma verificărilor făcute de oamenii legii, a reieşit că nici unul dintre şoferi nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.  

A. Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 411

 
În comă după accident Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 27 martie 2017

Biciclistul nu s-a asigurat cînd a virat

În comă după accident

 

 Un grav accident rutier a avut loc, sîmbătă după-amiază, în comuna Slobozia. Un bărbat în vîrstă de 80 de ani a fost întors din morţi cu ajutorul manevrelor de resuscitare. Constantin R. se a­flă însă în stare critică. Bătrînul este în comă, fiind lovit rău la cap. Totul, după ce el a fost izbit de o maşină.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 795

Continuare
 
Atentă la telefon, a lovit maşina Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 27 martie 2017

Accident la Albota

Atentă la telefon, a lovit maşina

 

 Un accident rutier a avut loc, vineri, la Albota, din cauza neatenţiei u­nei şoferiţe. În cele din urmă, tot conducătoarea auto vinovată a scăpat nevătămată, avînd de suferit şoferul şi pasagera din maşina pe care aceasta a lovit-o.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 929

Continuare
 
Poliţiştii argeşeni, la miting Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 27 martie 2017

Vor majorarea sporurilor

Poliţiştii argeşeni, la miting

 

 Sîmbătă, chiar cînd se sărbătorea Ziua Poliţiei Române, poliţiştii au ieşit în stradă, la un miting organizat în Bucureşti. Din judeţul nostru au participat la protest 340 de oameni ai legii, însoţiţi fiind de Cecilia Tatia, liderul de sindicat al poliţiştilor argeşeni. Ei cer ca leafa să le fie calculată la nivelul actual al salariului minim, nu la cel din 2009. În urma discuţiilor sindicaliştilor cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cu ministrul Dialogului Social, poliţiştii au primit puţine promisiuni.

Comentarii (1) | Vizualizari: 464

Continuare
 
Biserica şi-a înmormîntat cîntăreţul Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 27 martie 2017

ÎPS Calinic şi un sobor de 17 preoţi au oficiat slujba

Biserica şi-a înmormîntat cîntăreţul

 

 Pînă şi cerul a plîns, ieri, la înmormîntarea cîntă-reţului bisericesc Adrian Mihai Gălan, în vîrstă de 30 de ani! Tînărul mort în accident la Valea Ursului, joi dimineaţă, împreună cu mama lui, a fost condus pe ultimul drum. Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Calinic şi de un sobor de 17 preoţi. Pe durata slujbei, în biserică a fost adus la căpătîiul tatălui, pe care nu a avut timp să-l cunoască, bebeluşul de numai 6 săptămîni.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2637

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 4582
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter