Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 


Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Se vorbește, se citește...

 

Piaţa de antichităţi şi mîncăruri

Consiliul Local Piteşti a aprobat ieri organizarea unor „manifestări de interes public“ în oraş. Este vorba de o piaţă de antichităţi (alţii îi zic de vechituri) undeva în zona cinema Bucureşti, duminica, între orele 8 şi 13. Ideea mai fusese propusă şi de fostul consilier Nicolescu, încă din 2002, dar nu s-a materializat, a explicat primarul Ionică. Altă iniţiativă aprobată a fost cea a unei pieţe a mîncărurilor sau a unui „festival gastronomic“.

Muşat, scăpat de „umbră“

Directorul ADR Muntenia, Li­viu Muşat, le-a spus jurnaliştilor argeşeni că, „după 1.000 de zile de frămîntări şi aşteptări“, a fost achitat pe fond şi a ţinut să mulţumească tuturor colaboratorilor că „nu a simţit niciodată anatema sau măcar umbra care ar plana asupra noastră de necinstit, corupt, infractor ş.a.m.d“. A asigurat şi că asemenea practici nu vor fi folosite niciodată la ADR Călăraşi. Muşat a fost achitat pe 26 mai într-un dosar în care fusese acuzat de DNA de abuz în serviciu asimilat corupţiei, împreună cu directoarea adjunctă şi încă un coleg.  

VIP  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 630

 
Nou Regulament al cimitirelor în Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 iunie 2017


Nou Regulament al cimitirelor în Piteşti

Cei care nu îşi îngrijesc mormintele pot primi între 100 şi 250 lei amendă

 

Consiliul Local Piteşti pregăteşte o hotărîre de actualizare a Regulamentului pentru administrarea cimitirelor municipale, care funcţiona pînă acum conform unei Hotărîri (nr.10) din 1999. În loc de un cimitir, ca în 1999, proiectul menţionează trei: Sf. Gheorghe, Prundu şi Găvana, iar, conform situaţiei actuale, la capitolul „Obligaţii“ se vorbeşte, în loc de „proprietar“, de „administrator“. „Din 1999, s-au schimbat multe, şi era normal să avem reunite într-un singur act normativ toate amendamentele care s-au adus între timp“, ne-a explicat Florin Gheorghe, şeful actualului Birou pentru Administrarea Cimitirelor şi Prestări Servicii Funerare (din cadrul ADP).    


Comentarii (1) | Vizualizari: 1004

Continuare
 
Angiograful, nedezinfectat! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

De cinci luni,

Angiograful, nedezinfectat!

 

Inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au controlat în luna mai toate spitalele publice şi private din judeţul nostru, iar verificările s-au lăsat cu multe sancţiuni. Şefa Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Argeş, dr Aura Copciag, ne-a spus că s-au dat 27 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 avertismente şi 21 de amenzi în valoare de 11.600 lei.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 916

Continuare
 
Cinci copii cu rujeolă şi alţi doi suspecţi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Boala face ravagii şi în Argeş

Cinci copii cu rujeolă şi alţi doi suspecţi!

 

Epidemia de rujeolă din ţara noastră nu a ocolit nici Argeşul. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, s-a confirmat boala în ultima perioadă la cinci copii.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1215

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

  Transportaţi la ambulanţă

Echipajele SMURD au intervenit la 30 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. La două dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş a intervenit, în Curtea de Argeş, pe strada Episcop Nichita, pentru transportul unei paciente de 78 de ani, aflată în imposibilitatea de a se deplasa de la domiciliu la ambulanţă. La fel s-a întîmplat şi în cazul unui bărbat de 78 de ani, din Rucăr, şi al unui bărbat de 63 de ani, supraponderal, din Piteşti, acesta din urmă fiind transportat de la azil la ambulanţă. 

Incendiu la un fînar

Două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri Costeşti au intervenit în Buzoieşti, în satul Ioneşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fînar. Incendiul s-a propagat şi la cablurile de internet şi telefonie şi la branşamentul electric al altui proprietar. Au ars fînarul pe o suprafaţă de 40 mp, 300 kg lemne de foc, 3.000 kg de plante furajere şi 100 ml cabluri de internet şi telefonie. Pompierii au concluzionat că incendiul a pornit de la focul deschis în spaţii deschise.      

 I.Ivănoiu 

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 715

Continuare
 
Mistreţii fac ravagii la Rucăr Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Avînd legea de partea lor,

Mistreţii fac ravagii la Rucăr

Zeci de hectare de fîneţe şi păşuni au fost distruse din primăvară şi pînă acum în urma invaziilor „rîtanilor“ sălbatici. Dincolo de faptul că, de cîţiva ani, urşii şi lupii fac ravagii prin gospodăriile sătenilor din comuna Ru­căr, din această primăvară porcii mistreţi reprezintă pericolul public numărul unu. Rîtanii au ajuns pînă lîngă casele oamenilor în căutare de mîncare, transformînd fîneţele şi păşunile în adevărate ogoare. Animalele lasă în urma lor dezastru, iar oamenii se tem acum şi pentru siguranţa lor, ajungînd ca, după lăsarea serii, să le fie frică să mai întîrzie la muncile cîmpului. Sălbăticiunile nu se mai tem de cîini, zgomote, lumini sau foc, sătenii declarîndu-se învinşi în faţa rîtanilor, cu atît mai mult cu cît autorităţile se declară şi ele neputincioase.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 790

Continuare
 
Patronul firmei Zeus rămîne închis Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Instanţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată

Patronul firmei Zeus rămîne închis

 

După eliberarea din penitenciar a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Ar­geş, Constantin Nicolescu, a venit rîndul patronului firmei Zeus, Grigore Dobre, să ceară instanţei eliberarea. Tribunalul Dîmboviţa i-a respins cererea, astfel că a­faceristul a rămas în Penitenciarul Găeşti, acolo unde se află încarcerat.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1265

Continuare
 
Îi înşela pe germanii cu maşini Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Arestat în baza unui mandat european,

Îi înşela pe germanii cu maşini

 

Un alt caz de înşelăciune pe internet a intrat în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, cărora li s-a cerut arestarea preventivă a unui bărbat pe numele căruia a fost emis mandat european. Nicolae Cosmin Nicu a fost „cazat“ în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş, acolo unde va trebui să stea 15 zile, după care mandatul ar putea fi prelungit.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1471

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Se vorbește, se citește...

 

Autostrăzi premontane

Dacă totul merge bine cu licitaţiile şi nu vor fi contestaţii, pînă la sfîrşitul anului am putea avea constructorul desemnat pentru două din cele cinci tronsoane ale autostrăzii Piteşti - Sibiu: Sibiu - Boiţa şi Piteşti - Curtea de Argeş (în total 45 km). După 10 ani de amînare. CNAIR va relansa şi cei 123 km ai drumului Craiova - Piteşti (expres, nu autostradă).

Urşii, obiectiv turistic

Urşii de la Poenari nu se mai tem nici de spray-urile cu care erau alungaţi pînă acum, nici de petarde şi nici de alte zgomote, pentru că deja s-au obişnuit cu oamenii. Accesul e restricţionat de un post de pază al jandarmilor de pe traseu, iar cine vrea să urce o face pe răspundere proprie şi încălcînd un ordin de prefect. Pentru redeschiderea obiec­­tivului (chiar şi una în care şi urşii ar fi un obiectiv de văzut, de către străini, cu protecţie) e nevoie tot de un ordin de la Prefectură.

Se voia mai mult de la Primărie

Poziţia oficială a Finanţelor Publice este că respingerea ofertei Primăriei pentru F.C. Argeş s-a făcut în ideea de a recupera obligaţiilor contribuabilului la bu­get, „avînd în vedere principiul maximizării averii debitorului“. Dar ce o fi insistînd Primăria, că doar nu joacă brandul? Măcar să fie în stare SCM să bată o echipă tare, că îşi face şi nume. Cu banii de brand, se pot face atîtea lucruri...   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 269

 
Curtea de Argeş, în „buricul“ Pămîntului Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 15 iunie 2017

 

Curtea de Argeş, în „buricul“ Pămîntului


Noile calcule arată că oraşul Basarabilor se află la jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Pol. Toţi elevii învaţă la şcoală că la jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Pol se află Paralela 45 - linia unde soarele se înalţă exact într-un unghi de 45 grade, la cele două echinocţii, cînd noaptea este egală cu ziua (iar la solstiţiul de vară, ziua are 15 ore şi 37 minute, şi la cel de iarnă, 8 ore şi 46 minute). În Argeş, ca şi în alte zone din ţară, din Paralela 45 s-a făcut un fel de brand (fiind şi nume de firme), se ştie că linia trece, conform GPS-ului, prin Merişani şi Ţiţeşti. În ultima vreme, progresul calculelor matematice a permis corectarea acestor calcule, astfel că s-a descoperit că jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Pol se află în realitate cu 16,2 km mai spre nord.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 940

Continuare
 
A omorît omul şi a luat 3 ani cu suspendare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 iunie 2017

Tribunalul Argeş a dat sentinţa

A omorît omul şi a luat 3 ani cu suspendare

 

Pare incredibil, însă instanţa a dispus ca un individ judecat pentru lovituri cauza­toare de moarte să pri­mească pedeapsă trei ani cu suspendare. Cristian Stoica, de 24 de ani, din comuna Izvoru, a lovit în cap un bărbat de 47 de ani, din comuna Recea, victima dece­dînd. Împrejurările în care a avut loc scan­dalul sînt discutabile, fiecare parte avînd propria variantă. Poate că şi victima a avut o parte din vină, însă cert este că a murit un om! Pro­cesul a mers pe repe­de-nainte şi, imediat după ce auto­rul omo­rului a plătit daune rudelor victimei, a fost dată pronun­ţarea.

 

Comentarii (3) | Vizualizari: 1768

Continuare
 
Stăpînii au primit între 3 şi 5 ani Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

Prima sentinţă în dosarul „Sclavie la Berevoeşti“

Stăpînii au primit între 3 şi 5 ani

 

În luna iulie a anului trecut, întreaga ţară era zguduită de ororile comise de rromii din Gămăceşti, satul Berevoeşti, care ani de-a rîndul au ţinut în condiţii greu de descris şi au exploatat prin muncă oameni amărîţi. Ororile au ieşit la iveală, fiind organizate descinderi în forţă în comunitatea amintită. Chiar în timpul percheziţiilor, un sclav a fost găsit legat în lanţuri, imaginile cutremurătoare făcînd înconjurul lumii. Tribunalul Argeş a dat prima sentinţă într-unul dintre cele 6 dosare disjunse de procurorii DIICOT care au instrumentat cazul. Ce pedepse au primit stăpînii de sclavi, aflaţi din materialul următor. 

Comentarii (5) | Vizualizari: 1309

Continuare
 
Arestat preventiv de 3 ori Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

La 20 de ani,

Arestat preventiv de 3 ori

 

Cristi Constantin Şerboi, de 20 de ani, din Piteşti, a devenit client fidel al arestului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Tînărul cu state vechi în ale furtului nici nu iese bine din celulă, că se întoarce în scurt timp... Astfel, din noiembrie anul trecut şi pînă în prezent, a primit trei mandate de arestare preventivă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 652

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Încarcerat la Mioveni

Oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Cîmpulung. Acesta îl viza pe Cristi Constantin S., de 39 de ani, din comuna Berevoeşti, condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare pentru săvîrşirea de infracţiuni la regimul rutier. Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.   

Copilul dormea în casă, pompierii au spart uşa

Un echipaj cu ambulanţă SMURD de prim-ajutor calificat şi un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit  în Piteşti, pe strada Carpenului, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la parter. S-a pătruns în locuinţă pe fereastra de la dormitor, în interior fiind găsit fiul de 8 ani al proprietarului, dormind. De asemenea, un alt echipaj de urgenţă  de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit în comuna Băbana, pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa. Este vorba de o pacientă  de 51 de ani, care a fost transportată de la ambulanţă, la domiciliu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 416

Continuare
 
S-a dezgolit în faţa poliţiştilor Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

Şef de la CJ Argeş, beat mort

S-a dezgolit în faţa poliţiştilor

 

Imagini scandaloase au apărut în spaţiul public, înfăţişîndu-l pe Bogdan Udroiu, pînă ieri, preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Judeţene de Drumuri Argeş şi consilier local la Consiliul Local Mioveni. Într-o vizibilă stare de ebrietate, acesta a fost filmat în timp ce făcea scandal în sediul Poliţiei Mioveni, acolo unde fusese dus de un echipaj, în urma unei reclamaţii. Filmuţele au fost postate pe un site de ştiri şi imediat au început să apară reacţiile. Bogdan Udroiu şi-a dat demisia din funcţia de preşe-dinte şi din cea de consilier local.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 2400

Continuare
 
Negocieri cu sinucigaşul atîrnat la balcon Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 13 iunie 2017

Supărat că l-a părăsit soţia, a vrut să moară

Negocieri cu sinucigaşul atîrnat la balcon

 

Timp de o oră şi jumătate, 33 de poliţişti şi pompieri au negociat cu un individ supărat pe viaţă... şi pe soţie, care ameninţa că va sări de la etajul IV. Circul provocat de Nicolae Ion, de 38 de ani, din Piteşti, i-a uimit pe toţi cei care îl cunoşteau. Au fost momente în care mulţimea, care asista de jos la spectacolul inedit, a rămas cu respiraţia tăiată, au fost clipe de entuziasm, cînd toată lumea credea că bărbatul a fost convins să intre în casă... În cele din urmă, a fost convins să renunţe la intenţia de suicid şi a fost dus la Secţia de Psihiatrie. După ce tevatura a luat sfîrşit, oamenii erau de părere că Nicolae Ion ar trebui amendat pentru forţele impresionate pe care le-a ţinut la cheremul său atîta timp.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 818

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 4854
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter