Curierul Zilei - Fapt divers
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers


Toaletele, subiectul ruşinos Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Toaletele, subiectul ruşinos

 În Piteşti poţi găsi o toaletă publică lîngă Galeria de Artă, cîte una (cu două compartimente, Bărbaţi şi Femei), în cele două pasaje pe sub Bulevardul Brătianu, plus cîte o pereche (puse, teoretic, pentru ambele sexe) de toalete ecologice în patru parcuri: Prundu, Tineretului, Albina şi Trivale. Pe acestea le administrează Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului - la care ne trimite biroul de relaţii publice. Şeful SPEP ne asigură că acestea sînt în stare de funcţionare, dar, dacă e nevoie de mai multe, asta „decide doar Direcţia de Dezvoltare Locală“. Ar mai fi şi altele, se pare, la Pieţe (cel puţin una, sigur, la Piaţa Ceair), dar „în administrarea Pieţelor“ (adică, a Salpitflor). Local, mai pot fi găsite şi altele - de pildă, pe Calea Bucureşti, lîngă staţia de microbuze - aceasta nu e clar de cine ţine, aşa că nu se poate spune exact cîte toalete publice avem, de fapt, în municipiu. Ceea ce se poate spune totuşi e că, pentru destui cetăţeni, numărul e insuficient. La destule colţuri de blocuri miroase îngrozitor - încît unele asociaţii şi-au îngrădit cu grilaj toate locurile mai dosnice. Iar cei care merg pe aleile mai lăturalnice trebuie de multe ori să îşi întoarcă privirea de la trecătorii care se opresc brusc să se uşureze, indiferenţi faţă de spectatori, la orice zid, colţ sau tufiş disponibil. Totuşi, unor funcţionari ai primăriei li se pare că acesta nu e un subiect demn de răspunsuri, altfel decît în zeflemea. Nu dăm nume şi nu reproducem, dar aşteptăm mai mult. 

   Călin Popescu

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 376

 
Omorît în spital de o infecţie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

O familie din Boteni acuză:

Omorît în spital de o infecţie

 

 Disperare într-o familie din comuna Boteni! Internat în Spitalul Bagdasar Arseni, după ce căzuse din căruţă, Aurelian Iosifescu, de 47 de ani, s-a întors acasă în sicriu. Rudele îl plîng şi susţin că omul nu a murit din cauza accidentului suferit, ci din pricina unei infecţii nozocomiale căpătate în spital. De altfel,  pe certificatul de deces este precizată, printre cauzele morţii, şi această infecţie cu clostridium difficile.

Comentarii (4) | Vizualizari: 724

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Femeie în stop cardio-respirator

O femeie în vîrstă de 81 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator, în Piteşti, pe strada Calea Drăgăşani. La adresa indicată, a ajuns un echipaj cu ambulanţă SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti. S-a început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare şi s-a cerut sprijinul echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă, care a continuat manevrele. Femeia a fost dusă la spital în timp ce se efectuau manevrele de resuscitare.  

A.Roşu

 Incendiu la Bascov

În urma unui apel primit, luni la prînz, la Serviciul de urgenţă 112, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a plecat spre comuna Bascov. Pe strada Lunca din comună, ardeau vegetaţie uscată şi papură. Focul a distrus aproximativ 6.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi păpuriş, pornind de la flacăra unui foc făcut în apropiere.  

A.Roşu

 A dat foc terenului

Luni dimineaţă, locuitorii din Hîrseşti au sunat la Serviciul de urgenţă 112. Ei au cerut ajutorul pompierilor, care au venit la faţa locului cu un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri din Costeşti. Ajunşi în localitatea Hîrseşti, ei au stins un incendiu care izbucnise la vegetaţia uscată. Focul a distrus aproximativ 6.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, din cauza unui foc făcut în spaţiu deschis, pentru curăţarea terenului.

A.Roşu

 I-a ars gardul din lemn

În localitatea Davideşti, satul Conţeşti, a fost solicitat un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Mioveni. Pompierii au stins un incendiu care a izbucnit la vegetaţia uscată, ce s-a extins şi la un gard de lemn din apropiere. După stingerea focului, pompierii au constatat că au ars aproximativ 5.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi un gard din lemn de 30 de metri lineari.

A.Roşu

 Gunoi ars de la o ţigară

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la o pubelă de gunoi din municipiul Cîmpulung, de pe strada Carpaţi. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Cîmpulung. A ars pubela de gunoi, din plastic, focul pornind de la o ţigară.

A.Roşu

 Putea să ardă pădurea

Luni, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenţie Nr. 2 Vedea a mers în localitatea Ciomăgeşti, pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la vegetaţia uscată şi la deşeurile menajere. Exista posibilitatea ca focul să se extindă şi la pădurea care se afla în apropiere. Au ars aproximativ 150 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi deşeuri din plastic şi din cauciuc.

A.Roşu

A ajuns cu maşina în şanţ

Un accident rutier a avut loc, luni, în oraşul Costeşti. Un şofer a ajuns cu maşina în şanţ şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Secţia de Pompieri Costeşti. Şoferul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, iar pompierii au asigurat zona unde a avul loc accidentul, pentru a preveni un eventual incendiu.   

A.Roşu

Sute de amenzi în 24 ore

Amenzi cu duiumul au dat, în doar 24 de ore, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti. Aceştia au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.855 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 10 de permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

    M.Sandu

 A căzut copacul pe el

În cursul dimineţii de luni, un echipaj cu ambulanţa SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri din Curtea de Argeş a fost solicitat să intervină în comuna Cicăneşti, în satul Bărăşti. Aici, au găsit un bărbat în vîrstă de 75 de ani, care prezenta politraumatisme, după ce căzuse un copac peste el. În timpul transportului, omul a intrat în stop cardio-respirator. S-a început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare şi s-a cerut şi sprijinul unui echipaj al Ambulanţei, care a continuat manevrele, dar fără nici un rezultat. Omul a fost declarat decedat. 

   A.Roşu

 Şoferul era băut

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului l-au depistat pe raza comunei Lunca Corbului pe Ilie T., de 54 de ani, din Piteşti, în timp ce conducea un autoturism, deşi era băut. Bărbatul avea o concentraţie de alcool de 0,55 la mie în aerul expirat. A fost condus la Spitalul „Regele Carol I“ Costeşti, pentru recoltarea de probe biologice de sînge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.  

       M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 359

 
Ţeapă de peste 80.000 de lei la o firmă de cablu Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 08 martie 2017

Ţeapă de peste 80.000 de lei la o firmă de cablu

 

 Un muscelean este judecat pentru delapidare, după ce i-a pricinuit firmei de cablu un prejudiciu de peste 800 de milioane de lei vechi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 910

Continuare
 
Tîlharii din Cetăţeni, judecaţi în stare de arest preventiv Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

După ce i-au furat unui bărbat din Stoeneşti lanţul de aur,

Tîlharii din Cetăţeni, judecaţi în stare de arest preventiv

 

 Fiindcă le expira mandatele de reţinere preventivă, cei trei tîlhari din Cetăţeni care au deposedat un bărbat din Stoeneşti de lanţul de aur au ajuns în faţa instanţei. De fapt, sînt patru cei care au comis infracţiunea, dar unul este minor şi au fost deja trimişi în judecată Iacob Boca, de 18 ani, pentru tîlhărie calificată şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, Adelin Costinel Avel, de 18 ani, pentru tîlhărie calificată, Jan Florin Avel, de 24 de ani, pentru complicitate la tîlhărie calificată, şi Alexandru Ionuţ Cornea, de 14 ani, pentru complicitate la tîlhărie calificată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
Neacordarea de prioritate a făcut trei victime Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 08 martie 2017

 Ieri, pe strada Depozitelor,

Neacordarea de prioritate a făcut trei victime

 

 Două maşini s-au lovit, ieri, pe Depozitelor, la intersecţia cu strada George Coşbuc. Trei persoane au ajuns la spital rănite uşor. Deşi a fost chemată şi descarcerarea, nu a mai fost necesară intervenţia echipajului, şoferiţa pentru care fusese solicitată fiind scoasă dintre fiarele maşinii ei de martori. Unul dintre cei răniţi era atît de şocat după impact, încît nu îşi mai amintea nimic, nici măcar de unde venea sau unde se ducea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 702

Continuare
 
Femei spulberate de pe trecere Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Şoferul nu le-a văzut

Femei spulberate de pe trecere

 

 În loc să ajungă la serviciu, două femei au ajuns la spital, ieri dimineaţă! Cele două au fost spulberate de pe trecerea de pietoni de un Renault Clio, al cărui şofer nu le văzuse. După accident, conducătorul auto a declarat că nu le-a putut observa din cauză că îi bătea soarele în ochi!   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1422

Continuare
 
A murit traversînd Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 07 martie 2017

Ieri, la Băiculeşti,

A murit traversînd

 

 Un bărbat în vîrstă de 54 de ani, din comuna Mălureni, şi-a pierdut viaţa, ieri după-amiază, în comuna Băiculeşti. Omul a fost lovit de o Solenza în timp ce intenţiona să traverseze. Ghinionul a făcut ca victima să ezite o clppă, ca apoi să ajungă direct în faţa maşinii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1101

Continuare
 
A adormit la volan Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 07 martie 2017

Accident la Şerboieni

A adormit la volan

 

 Un accident s-a petrecut, ieri, la Şerboieni, pe DN 65 A, şoseaua Costeşti - Alexandria. S-a constatat că şoferul a adormit la volan şi a ajuns cu maşina în şanţ. Omul a fost transportat la spital, avînd un traumatism de coloană cervicală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 395

Continuare
 
Droguri în liceele din Cîmpulung Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 07 martie 2017

Consilierul local Dumitrescu trage un semnal de alarmă:

Droguri în liceele din Cîmpulung

 

 La mijlocul lunii ianuarie, doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv, din Cîmpulung, au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au fumat o ţigară ce conţinea, pe lîngă tutun, substanţe interzise. Copiii s-au ascuns după clădirea cantinei, şi-au aprins ţigările, iar după cîteva fumuri au leşinat, ei fiind, pare-se, la prima experienţă de acest fel. Incidentul i-a şocat pe profesori, mai ales că şcoala are paznic, profesor de serviciu şi, teoretic, elevii sînt supravegheaţi. Acesta nu este primul sau singurul caz de acest gen care se întîmplă la şcolile din Cîmpulung. Chiar cu cîteva zile înainte de întîmplarea de la LPS, ambulanţa a mai transportat la spital trei elevi cărora li se făcuse rău după ce au fumat… nu se ştie ce. Bănuielile că, pe lîngă tutun se fumează şi etnobotanice şi droguri de risc lîngă şcolile din municipiu, vin mai ales după ce în municipiu au fost prinşi mai muţi tineri care se ocupau cu comercializarea lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 379

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 07 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 A luat foc adăpostul animalelor

În urma unui apel primit duminică seara la Serviciul de urgenţă 112, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenţie Nr. 2 din Topoloveni a mers în localitatea Leordeni, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. A ars adăpostul de animale construit din lemn şi care era acoperit cu tablă. Incendiul a pornit de la un foc aprins în apropierea acestuia.  

  A. Roşu 

 Casă arsă la Cotmeana 

Duminică, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a mers în comuna Cotmeana, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la vegetaţia uscată. Focul a distrus aproximativ 20.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi o casa în care nu locuia nimeni, cu o suprafaţă de circa 25 de metri pătraţi. Incendiul a pornit de la flacăra unui foc făcut în apropiere.   

  A. Roşu  

 Incendiu de vegetaţie

Pe autostrada A1 a fost solicitat duminică un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti. Pompierii au ajuns în scurt timp la km 110, unde au stins un incendiu care a izbucnit la vegetaţia uscată, distrugînd-o pe aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Focul a fost pus intenţionat pentru a genera incendiul. La fel s-a întîmplat şi la km 116, unde au ars aproximativ 15.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

  A. Roşu 

 Foc într-o gospodărie din Ştefăneşti

Duminică după-amiază, după ce s-a primit un apel la Serviciul de urgenţă 112, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri din Piteşti a plecat spre localitatea Ştefă­neşti, pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o anexă dintr-o gospodărie. Aceasta a ars pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi. De asemenea, au mai ars şi aproximativ 300 de kilograme de fîn. Focul a pornit de la faptul că au fost depozitate cenuşă şi jar nestins în apropierea anexei.

  A. Roşu 

Sfaturi pentru cei ce dau foc la mirişte

Primăvara şi toamna creşte numărul celor ce dau foc la mirişte pentru curăţarea lor. La arderea miriştilor trebuie să ţineţi cont de următoarele: daţi foc doar cînd nu e vînt; parcelaţi miriştea în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fîşii arate; izolaţi zona de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fîşii arate; daţi foc numai ziua; supravegheaţi focul pînă la finalizarea arderii şi stingeţi eventualelor incendii; pentru suprafeţe mai mici de 5 ha să aveţi substanţe şi mijloace de stingere necesare; în cazul suprafeţelor mai mari de 5 ha, trebuie să aveţi un plug, o cisternă cu apă, mijloace de tractare; pe terenurile în pantă, arderea miriştii se face începînd din partea de sus a pantei. La arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale: nu daţi foc pe vînt; strîngeţi în grămezi mici vegetaţia uscată şi resturile vegetale, astfel încît arderea să poată fi controlată; daţi foc în zone ce nu permit propagarea focului la fondul forestier sau constructii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze na­turale, produsele petroliere etc.; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m; daţi foc numai ziua; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegheaţi permanent arderea; stingeţi bine focul înainte de a pleca; nu acoperiţi focul cu pămînt! ISU Argeş va face în perioada următoare acţiuni de prevenire şi controale în localităţile unde s-a înregistrat un număr mare de incendii de vegetaţie. De asemenea, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş nu va mai da bani fermierilor ce produc intenţionat incendii.    

  A. Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 399

Continuare
 
Un procuror a soluţionat peste 1.000 de dosare Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 07 martie 2017

Bilanţ la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Piteşti

Un procuror a soluţionat peste 1.000 de dosare

 

 Peste 100.000 de dosare aflate în lucru la Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Piteşti şi la cele 13 unităţi din subordine din Argeş şi Vîlcea au fost de soluţionat în anul 2016. Dintre acestea, 71.074 au fost dosare penale, restul lucrări şi plîngeri. Au fost unităţi de Parchet în care unui procuror i-au revenit în lucru şi 2.000 de dosare, în cursul anului trecut.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 446

Continuare
 
Mama şi-a făcut copiii traficanţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 07 martie 2017

7 kilograme de droguri

Mama şi-a făcut copiii traficanţi

 

 Ieri, ofiţerii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat, ieri dimineaţă, percheziţii la Vîlcea, alături de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Rîmnicu Vîlcea, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de In­vestigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Au avut loc 16 descinderi la suspecţi de trafic de droguri. Liderul grupării e o femeie, care şi-a folosit propriii copii, în această afacere ilegală, băieţii ei, dintre care unul minor, fiind puşi să vîndă cannabis.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 542

Continuare
 
Profesor renumit, s-a aruncat în rîu Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 07 martie 2017

A vrut să se sinucidă, dar nu i-a reuşit

Profesor renumit, s-a aruncat în rîu

 

 O tentativă de suicid a fost, ieri, dejucată de un trecător. Un reputat profesor de matematică a vrut să îşi pună capăt zilelor şi s-a aruncat în Rîul Doamnei, în apropiere de mall. Un cetăţean l-a văzut şi a sărit în apă după el, scoţîndu-l la mal. Dascălul a intrat în şoc hipotermic, fiind preluat de un echipaj SMURD. A mărturisit că a vrut să îşi pună capăt zilelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3410

Continuare
 
30 de incendii de vegetaţie uscată Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 martie 2017

S-a dat startul, neoficial, arderilor necontrolate de resturi vegetale

30 de incendii de vegetaţie uscată

 

 Pompierii au avut un weekend de foc, la propriu, fiind solicitaţi să intervină pentru stingerea a peste 30 de incendii de vegetaţie uscată. Mulţi proprietari de terenuri găsesc de cuviinţă să cureţe suprafeţele dînd foc la vegetaţia uscată. Astfel, în ultimele zile au fost incendii de vegetaţie uscată în multe localităţi ca de exemplu: Merişani, Cepari, Mioveni, Vedea, Drăganu, Piteşti, Cocu, Godeni, Bradu, Curtea de Argeş, Merişani, Leordeni, Şuici,Călineşti, Băiculeşti, Morăreşti, etc. Cel mai mare a fost în Şuici şi  s-a extins pe 3 hectare de teren. Pericolul este că focul se poate propaga la gospodării şi livezile oamenilor. Pompierii atenţionează asupra faptului că este interzis să se dea foc la vegetaţia uscată, iar cei care nu ţin cont de lege riscă să fie amendaţi cu 2500 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 247

Continuare
 
Magistraţi sancţionaţi disciplinar Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 06 martie 2017

Magistraţi sancţionaţi disciplinar

 

 Potrivit bilanţului, în anul 2016, la instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Piteşti au fost sancţionaţi disciplinar trei magistraţi, doi din Argeş şi unul din Rm. Vîlcea, un grefier de la Judecătoria Rm. Vîlcea, un grefier arhivar de la Judecătoria Cîmpulung şi patru grefieri de la Judecătoria Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 589

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 4437
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter