Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Deputatul Radu Vasilică a ajuns acasă     *** Fără picior, legea îl vrea fără însoţitor!     *** Şi-a dat foc cu benzină      *** Simulările Bacului şi Evaluării Naţionale     *** Concurs de ziua apei      *** Spectacol de senzaţe la Ambasada României în China      *** Se masturba în maşină     *** Incendiu la Primăria Poienarii de Muscel!     *** Vinovaţii riscă să fie daţi afară!     *** Dosare pentru furt de energie electrică     *** O femeie a rămas fără 8.500 lei     *** Maia Morgenstern, în comedia „Fierarii“     *** Concurs de Dragobete, la Mioveni      *** Concurs Naţional de Biologie     *** Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie     *** Doi suspendaţi     *** FC Argeş şi-a prezentat achiziţiile     *** „Gîndul lor să fie doar la Liga I!“      *** „Ne gîndim la locul 3“      *** ACS Inter Cîmpulung s-a rebrănduit!     *** Stancu s-a retras din Naţională!     *** CS Mioveni începe returul la tenis de masă    

 
Concurs de ziua apei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018


Concurs de ziua apei


SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni organizează o serie de activităţi ce vor marca Ziua Mondială a Apei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 173

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Măsuri pentru competiţiile sportive

Ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Basarab I Argeş a avut loc o întîlnire cu responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor de fotbal din judeţul Argeş şi reprezentanţi ai societăţilor private de securitate care prestează servicii pe arenele sportive. În cazul acestei întîlniri fost făcută o analiză a modului de organizare a competiţiilor sportive şi s-au stabilit măsurile care trebuie luate pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă pentru spectatori în sezonul competiţional 2017 - 2018.   

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 212

Continuare
 
Fără picior, legea îl vrea fără însoţitor! Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 22 februarie 2018

Bolnav de cancer, diabet şi cu amputaţie din şold

Fără picior, legea îl vrea fără însoţitor!


Un bărbat de 42 de ani, din Mioveni, trăieşte de peste un an un adevărat calvar. Dintr-un om aparent sănătos, muncitor, cu o familie frumoasă, tată al unui băiat de 14 ani, angajat la FCN, fost sportiv de performanţă, practicant de lupte greco-romane, Iulian Radu a ajuns să fie ţintuit pe o canapea, dependent de un cadru metalic sau cîrje din cauza faptului că i-a fost amputat piciorul drept. Bărbatul a avut o tumoră la acest picior, a fost operat la Spitalul Judeţean şi ulterior s-a constatat că are cancer. Medicii din Capitală au decis să-i amputeze piciorul, unde exista un risc mare de infecţie şi din cauza diabetului. După o şedinţă de  chimioterapie, a albit complet. De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Iulian a făcut şi infarct şi are două stenturi la inimă. Rămas cu un picior, a depus dosarul pentru a primi un grad de handicap şi nu mică i-a fost mirarea cînd a primit decizia în ianuarie. Comisia de Evaluare a Personelor cu Handicap l-au încadrat în gradul de handicap II care nu-i permite un însoţitor. Aşa prevede legea, legiuitorii considerînd că un om cu un singur picior se poate descurca şi singur! 

Comentarii (1) | Vizualizari: 632

Continuare
 
Luna viitoare, Simulările Bacului şi Evaluării Naţionale Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018

Luna viitoare,

Simulările Bacului şi Evaluării Naţionale


În luna martie, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simulările probelor scrise pentru Bacalaureat, iar cei din clasa a VIII-a, pe cele la Evaluarea Naţională, fiind vorba la nivel naţional de aproximativ 500.000 de elevi care vor participa


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 207

Continuare
 
Concurs Naţional de Biologie Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018

În martie, elevii din clasele a V-a şi a VI-a pot participa la

Concurs Naţional de Biologie


Elevii din clasele a V-a şi a VI-a se pregătesc pentru Concursul Şcolar Naţional de Biologie George Emil Palade. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Mihaela Crişan, etapa pe şcoală se va desfăşura în luna martie, data fiind stabilită la nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 172

Continuare
 
Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018

Ministrul Educaţiei a semnat ordinul privind structura

Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie


Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin structura anului şcolar 2018-2019. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie, şi însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămîni). Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 - 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 - 14 iunie 2019). 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 259

Continuare
 
A crescut numărul şomerilor în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Conform unei statistici pe luna ianuarie la AJOFM,  

A crescut numărul şomerilor în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a crescut în luna ianuarie 2018, comparativ cu luna decembrie 2017. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii ianuarie, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 10.411 persoane, din care 2.300 îndemnizaţi şi 8.111 neindemnizaţi, în creştere cu 89 de persoane faţă de luna decembrie şi în scădere cu 1.581 persoane comparativ cu ianuarie 2017. În ianuarie, au intrat în evidenţa agenţiei 856 de persoane, din care 732 persoane nou înregistrate şi au ieşit din evidenţă 767 persoane.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 368

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

170 t de sare pe drumurile naţionale

Iarna a revenit cu ninsori în judeţul nostru, dar drumarii nu au fost luaţi prin surprindere. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti, Gheorghe Mihăiţă, ne-a spus că, în noaptea de luni spre marţi, au fost împrăştiate pe drumurile naţionale din judeţul nostru 170 t de sare şi s-a acţionat cu 68 de utilaje pentru a se preveni apariţia poleiului. Ieri, pe drumurile naţionale, s-a circulat în condiţii de iarnă, carosabilul fiind umed, dar fără strat de zăpadă.

I.Ivănoiu 

 


   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 380

Continuare
 
Profesorii încep protestele! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 februarie 2018

Astăzi, în faţa Ministerului Muncii,

Profesorii încep protestele!


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLI) a anunţat că a decis declanşarea protestelor. Astăzi şi mîine, sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii, nemultumiţi că majorarea acordată la 1 ianuarie 2018 nu acoperă nici măcar rata inflaţiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajaţilor din educaţie să fie tot mai scăzut. Potrivit liderului SIPA Muntenia şi vicepreşedintelui FSLI Adrian Voica, din judeţul nostru vor participa la protestele din Capitală în fiecare zi cîte 40 de cadre didactice.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 529

Continuare
 
„Decontările sînt legale la Judeţean“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Preşedintele CJAS Argeş, Daniel Muşat, despre cazurile din auditul Curţii de Conturi:

„Decontările sînt legale la Judeţean“


Au apărut informaţii în spaţiul public potrivit cărora Camera de Conturi Argeş ar fi descoperit că Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti ar fi decontat servicii medicale pentru mai multe persoane decedate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 710

Continuare
 
Curs Frizerie / Hair Style, acreditat Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 20 februarie 2018


Curs Frizerie / Hair Style, acreditat


Dacă vă doriţi să activaţi într-un domeniu foarte popular astăzi printre tineri şi nu numai, dacă oferta de pe piaţa muncii nu este pe măsura aşteptărilor şi vă doriţi o schimbare, tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi un curs de Hair Style / Frizerie (http://www.profesionalnewconsult.ro/infrumusetare/curs-frizer /), curs acreditat, susţinut de formatori profesionişti, ce vă conferă posibilitatea deprinderii secretelor acestei meserii pe care desigur o puteţi practica în ţară sau străinătate, cu atât mai mult, cu cât diplomele sunt recunsocute şi în afara ţării.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 377

Continuare
 
Lovită de maşină în timp ce traversa Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 20 februarie 2018

Accident grav la Pescăreasa!

Lovită de maşină în timp ce traversa


Grav accident rutier, duminică după-amiază, la Cîmpulung! O femeie era să-şi piardă viaţa după ce a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa strada, fără să se asigure şi prin loc nepermis.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 623

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 20 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Opt locuri de joacă, reabilitate

Anul trecut, Primăria Piteşti a anunţat că au fost reabilitate opt locuri de joacă pentru copii în municipiu. Este vorba despre locurile de joacă din: Războieni - strada Oituz, Trivale - strada Frasinului, bl. 18 - 23, Găvana III - strada Carol Davila, bl. A8 - A9, Livezilor - bl. 12, Expo - Parc, Trivale - Şcoala nr. 13, Găvana II - strada Paltinului, bl. A31, Parc Finanţe. De asemenea, sînt propuse pentru reabilitare în acest an încă 17 locuri de joacă, din cartierele oraşului.

A.Roşu


   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 461

Continuare
 
Bărbat beat, rătăcit în pădure Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 20 februarie 2018

Alertă pentru

Bărbat beat, rătăcit în pădure


Mai multe echipaje de intervenţie au scotocit zona la Morăreşti, în căutarea unui bărbat, duminică seară. Solicitarea venise prin 112! Care era urgenţa? Un bărbat, beat criţă, se rătăcise în pădure, noaptea. Omul intenţionase să ajungă la DN 7, însă, avînd în vedere starea euforică în care se afla, a bîjbîit pe mai multe cărări şi la propriu şi la figurat. A fost găsit la nici 50 de metri de zona în care intenţiona să ajungă. Ar fi de prisos să amintim aici cîţi bani din bugetul de stat s-au cheltuit pentru un om, care într-adevăr trebuia salvat, dar care s-a îmbătat din proprie iniţiativă. Din nefericire, legile din România nu permit ca, după o astfel de ispravă, autorităţile să facă şi nota de plată chefliului care a pus pe drumuri atîtea echipaje şi forţe. Dacă s-ar întîmpla asta, în mod cert, la următoarea beţie, omul nostru s-ar gîndi de două ori înainte să toarne pe gît pahar după pahar!  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 772

Continuare
 
A ajuns cu Solenza pe cîmp Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 20 februarie 2018

Nedormit de 48 de ore,

A ajuns cu Solenza pe cîmp


Un tînăr din judeţul Olt a devenit vedetă pe un cont de socializare, fiind filmat după ce a ajuns cu maşina pe un cîmp. Tînărul se afla într-o stare care ridica multe semne de întrebare, avînd un comportament nefiresc. S-au luat în calcul mai multe ipoteze, ba că ar fi fost băut, ba că era drogat, în cele din urmă, stabilindu-se că ar fi vorba de nesomn.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1596

Continuare
 
Scandal pe gunoiul depozitat la Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 20 februarie 2018

Amendată cu 1.500 lei de Primărie  

Scandal pe gunoiul depozitat la Ştefăneşti


De cîteva zile, spiritele s-au încins la Ştefăneşti, după ce o firmă a depozitat în zona gării, dar şi în apropierea acesteia, cîteva containere cu deşeuri, considerate de unii a fi periculoase. În urma mai multor sesizări primite la Prefectura Argeş şi la Primăria Ştefăneşti, am mers la faţa locului pentru a vedea care este situaţia, dacă oamenii sînt sau nu îndreptăţiţi să facă aceste sesizări.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 751

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 7379

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Marți, 20.02.2018

--- 4.354 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter