Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** „Moş Crăciun muzical pe clape!“     *** Gală vieneză la Filarmonica Piteşti     *** Copiii confecţionează decoraţiuni     *** La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe      *** A început bătălia taloanelor!     *** Temele pentru elevi, prea multe şi obositoare     ***Rămas bun, Majestate!     *** Maşina criminaliştilor, aruncată în şanţ     *** Au scăpat din accident pe Mateiaş     *** I-a explodat butelia în faţă     *** Duster răsturnat de Super Nova     *** Ce fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Piteştenii fac legea la Cupa Campionilor României     *** Chiţa şi Dică, faţă în faţă cu Mircea Lucescu     *** Glinţă, bronz la Europene!    *** Ionuţ Peleu, kaiacistul numărul 1 al Argeşului!     *** Grupă accesibilă pentru fotbaliştii tricolori!    

 
La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 decembrie 2017


La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe

 

Sîmbătă, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la dispariţia căruia se împlineşte un an.    

Comentarii (5) | Vizualizari: 470

Continuare
 
Cozi interminabile La Menaj Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 decembrie 2017


Cozi interminabile La Menaj

 

Magazinul este situat pe str. Dobrogeanu Gherea nr. 1, lîngă Auchan Găvana, iar programul este de luni pînă vineri, între orele 10 - 18, iar sîmbătă, între orele 10 - 15.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 997

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ninsori şi lapoviţă

Meteorologii au emis o informare privind ninsori moderate cantitativ la munte, precipitaţii mixte în sud şi est, intensificări ale vîntului în est şi sud-est valabilă pînă astăzi, la ora 15. Potrivit acesteia, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă. În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Cîmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare. Vîntul va avea intensificări temporare, cu viteze de pînă la 45…50 km/h în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură, rafalele vor fi în jurul a 55 km/h. Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decît normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.   
I.Ivănoiu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 242

 
Temele pentru elevi, prea multe şi obositoare Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 decembrie 2017

Concluziile consultării naţionale:

Temele pentru elevi, prea multe şi obositoare

 

Ministerul Educaţiei a făcut publice concluziile consultării organizate la nivel naţional, cu privire la rolul temelor pentru acasă. Demersul consultativ are ca obiective corectarea unor disfuncţionalităţi semnalate şi identificarea unor noi abordări în ceea ce priveşte rolul temelor în procesul de învăţare. Au răspuns la chestionarul on-line 70.952 de persoane, dintre care 27.383 părinţi (84% - mame), 32.786 elevi şi 10.783 cadre didactice din toate judeţele. În urma analizei răspunsurilor primite, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a elaborat un raport care include rezultatele şi concluziile acestei consultări publice.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 223

Continuare
 
Rămas bun, Majestate! Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 18 decembrie 2017


Rămas bun, Majestate!

 

Sîmbătă, 16 decembrie, la Curtea de Argeş, s-a scris o nouă filă din istoria României. Regele Mihai I a fost condus pe ultimul drum, fiind cinstit aşa cum se cuvine ultimul suveran al românilor. 16.000 de oameni au venit la Mănăstirea Curtea de Argeş să-i aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale. Aceştia au scandat „Regele Mihai“ şi au aplaudat. Regele Mihai I a dorit să fie înmormîntat la Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde îşi odihnesc somnul de veci şi strămoşii săi. Sicriul a fost îngropat alături de Regina Ana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 743

Continuare
 
Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Dacă nu duceţi la examinat carnea de la porcul sacrificat tradiţional,

Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!

 

Este perioada cînd se sacrifică în mod tradiţional porcii pentru Crăciun, iar directorul  Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, atrage atenţia asupra pericolului îmbolnăvirii de trichineloză. Boala este transmisă ocazional de la animal la om, fiind produsă de parazitul Trichinella Spiralis, care, în forma adultă, se înmulţeşte în intestin, iar în formă de larvă, se localizează în musculatura striată.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 555

Continuare
 
Regele Mihai I, pe ultimul drum Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Azi, 16 decembrie,

Regele Mihai I, pe ultimul drum

 

În această seară, Regele Mihai I va ajunge la Curtea de Argeş, unde va fi înmormîntat alături de soţia sa, Regina Ana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Autorităţile locale au dat ordin să se cureţe străzile, iar sîmbătă, vor închide bulevardul central şi vor interzice băuturile alcoolice.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 725

Continuare
 
Medicii de familie, controlaţi de DSP! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Pentru a vedea dacă au respectat programul de vaccinare a copiilor,

Medicii de familie, controlaţi de DSP!

 

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş efectuează, în această perioadă, controale în cabinetele medicilor de familie. Principalul scop este verificarea modului în care este respectat programul de vaccinări la copii şi în special vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Verificarea are loc în contextul epidemiei de rujeolă din ţara noastră şi a numărului mare de copii nevaccinaţi împotriva acestei boli ale cărui complicaţii pot duce chiar la deces.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 513

Continuare
 
Imunoglobulina va ajunge în spitale Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Imunoglobulina va ajunge în spitale

 

Criza de imunoglobulină  necesară tratamentului pacienţilor cu imunodeficienţă primară din spitale este pe cale să se încheie. Cele 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate conform procedurilor europene şi vor fi direcţionate într-o primă etapă la spitalele unde există urgenţe şi mai apoi către unităţile care au solicitat medicamentul.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 295

Continuare
 
Trei copii suspecţi de scarlatină! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Trei copii suspecţi de scarlatină!

 

Alte suspiciuni de scarlatină în şcolile argeşene! Au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică Argeş trei cazuri de suspiciune de scarlatină. Este vorba de un copil de 4 ani din Stoeneşti, preşcolar la Grădiniţa Coteneşti, un copil de 9 ani, elev la Şcoala Gimnazială Mălureni, şi un copil de 9 ani, elev la Şcoala Gimnazială Vultureşti.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 535

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„ABC-ul bunelor maniere“

Luni, la ora 11, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea „ABC-ul bunelor maniere“. Este vorba de o activitate interactivă, de cunoaştere a regulilor de comportament  în familie, la şcoală, pe stradă, în diferite alte contexte. Participanţii vor fi copii cu vîrste cuprinse între 7 şi 10 ani.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 391

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Dezbatere despre modificarea salariului brut

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş vor organiza o dezbatere privind informarea şi conştientizarea cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Dezbaterea va avea loc în sala Argeş, miercuri, 20 decembrie, cu începere de la ora 11.00, la sediul CCIA Argeş. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 347

Continuare
 
Medicii de familie vor refuza să semneze contractul Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017

Dacă nu li se alocă mai mulţi bani pentru 2018,

Medicii de familie vor refuza să semneze contractul

 

După ce au organizat proteste atît la nivel judeţean, cît şi naţional, în Capitală, medicii de familie au rămas cu acelaşi grad ridicat de nemulţumire. Ei susţin că nu vor încheia actele adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş pe baza cărora ar trebui să ofere servicii asigura­ţilor în primele luni din 2018.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie

 

Asociaţia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piteşti îşi reînnoieşte contractul de atribuire a sediului său de la parterul blocului D5 B, din Bd. Republicii, întrucît acesta urmează să expire la 31 decembrie. În corespondenţa dintre Asociaţie şi Primărie, s-au invocat două hotărîri de Consiliu Local, 131/2004 şi 441/2007, prin care Asociaţia primea spaţiul respectiv în folosinţă gratuită, dar ideea a fost respinsă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
2,4 miliarde, pentru capelă Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


2,4 miliarde, pentru capelă

 

Primăria Piteşti încearcă în continuare să găsească un constructor pentru o nouă capelă în cimitirul Sf. Gheorghe. Pentru aceasta, a mărit oferta financiară cu 40%.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 379

Continuare
 
Un fals la Buzoeşti? Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 decembrie 2017


Un fals la Buzoeşti?

 

Un cetăţean din Podeni, Buzoeşti, Ion Barbu, ne povesteşte în scris un şir de ilegalităţi financiare şi imobiliare despre care ar avea cunoştinţă că se petrec la Primăria din localitate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 323

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 6931

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter