Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Argeşul, lider la banii pe cercetare     *** Fermierii pot lua adeverinţe pentru credite     *** Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor     *** Se plimba, gol puşcă, pe stradă!     *** A dispărut de acasă şi s-a spînzurat      *** Au fost evacuaţi toţi locatarii din bloc      *** Băiat de 13 ani a căzut din căruţa cu pepeni     *** Şi-a rănit soţia în accident!     *** Se închide stagiunea la Filarmonică     *** „Domnişoara Christina”, la Cinematograful „Bucureşti”     *** Rezultate CM 2018     *** Campioana mondială, chinuită!      *** Caseta tehnică      *** Unirea Bascov, în Liga a III-a!      *** Primarul Stancu: „Aşteptam promovarea de 3 ani!“     *** Dulcea: „Dedic victoria bascovenilor“nbsp;   

 
Fermierii pot lua adeverinţe pentru credite Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 iunie 2018

Pînă intră în posesia subvenţiilor de la APIA,

Fermierii pot lua adeverinţe pentru credite


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea adeverinţe pentru fermierii care au depus cerere de subvenţii în campania 2018.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 281

Continuare
 
Argeşul, lider la banii pe cercetare Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 iunie 2018

Judeţul nostru, un fruntaş în ramura sinecurilor?

Argeşul, lider la banii pe cercetare


Activitatea de cercetare este un deziderat împărtăşit de toată lumea, în societatea de astăzi - la fel ca şi atragerea fondurilor europene, sau, să zicem, protecţia categoriilor defavorizate. În practică, totuşi, asta se traduce uneori în umflarea statelor de funcţii în domeniu, mai degrabă decît în rezultate concrete. O un exemplu îl constituie chiar judeţul nostru, despre care puţini ştiu că este, sau ar trebui să fie, pe hîrtie, un fruntaş al ramurii - conform datelor Institutului Naţional de Statistică, disponibile pe anul 2016.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 224

Continuare
 
Se vorbeşte,se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 iunie 2018

Se vorbeşte,se citeşte...

 

 Profesorii, ciuca bătăilor

Dascălii de azi fac şcoală doar ca să-i ia puştii golani la bătaie. Sau, dacă scapă de aceia, să-i bată părinţii loazelor. Minte-creaţă de Daniel Funeriu (care a zis că în Învăţămînt nu trebuie să mai ajungă toţi "rataţii"), a legiuit ca la Titularizare să dea nu materie, ci stiluri de pedagogie - o ştiinţă care presupune că elevii ar sta cuminţi, la dispoziţia dascălului. De fapt, stau cuminţi doar la cîteva licee bune, iar acolo, doar la materiile importante pentru examene. În rest e Texas. După atîtea filmuleţe cu elevi agresivi, de curînd, la o Şcoală din Călăraşi o mamă i-a învineţit faţa unei învăţătoare şi i-a smuls părul din cap, în faţa clasei, pentru că dăduse o notă mică unui răsfăţat de-a III-a. Teoretic, învăţătoarea ar trebui să meargă la lucru în continuare, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Mai demult, şi un celebru profesor din Piteşti a fost desfigurat de amicii unui derbedeu corijent, invidios pe colegii din jurul lui că învăţau. Sindicaliştii FSLI cer parlamentarilor statut de autoritate publică - funcţionarii din Parlament au de altfel şi sporul de condiţii vătămătoare, care din Învăţămînt s-a scos.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 213

Continuare
 
Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 iunie 2018

De la începutul anului, ITM a dat amenzi de 40.000 lei,

Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor

 

În urma numeroaselor so­licitări adresate la Ins­pec­toratul Teritorial de Mun­că Argeş, cu privire la supravegherea sănătăţii lucrătorilor, inspectorul şef Mihail Adrian Oprescu, vine în spri­jinul angajaţilor şi anga­ja­torilor din judeţ, cu unele precizări. Menţionăm că, în primele cinci luni din 2018, ITM Argeş a dat zece sancţiuni contravenţionale pentru neasigurarea supravegherii sănătăţii lucrătorilor, în valoare de 40.000 lei.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 331

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Azi începe Bacalaureatul

Astăzi, absolvenţii clasei a XII-a intră în febra examenului de Bacalaureat, susţinînd prima probă scrisă, cea la Limba si literatura română.  Proba la Limba şi literatura maternă - Eb) este programată mîine, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura joi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pînă la ora 12) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12- 16). Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 197

Continuare
 
Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018


Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV


Pe 29 iunie, ţările dunărene sărbătoresc Ziua Dunării, fluviul care străbate teritoriul a zece state europene. Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) a stabilit ca evenimentele din acest să se desfăşoare sub tema „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!”.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte apa luni în Trivale

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că  luni, 25 iunie 2018, între orele 9- 12, furnizarea apei potabile va fi sistată în municipiul Piteşti, cartier Trivale, şi parţial în comuna Moşoaia. Oprirea furnizării apei este urmare a faptului că Distribuţie Energie Oltenia S.A. va întrerupe alimentarea cu energie electrică a Staţiei de repompare Smeura în vederea execuţiei lucrărilor de revizie la instalaţiile care alimentează şi acest loc de consum. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. 

I.Ivănoiu 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 389

Continuare
 
16 centre de susţinere a Bacalaureatului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

Pregătiri pentru susţinerea examenului,

16 centre de susţinere a Bacalaureatului


Absolvenţii clasei a XII-a intră în febra examenului de Bacalaureat, începînd de luni, 25 iunie, cînd vor susţine proba scrisă la Limba si literatura română. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a publicat pe site-ul său cele 16 centre de examen care au fost stabilite pentru susţinerea Bacalaureatului, sesiunea iunie-iulie.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

Continuare
 
Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 iunie 2018

SC Apă Canal 2000 S.A anunţă:

Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini


Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, continuă campania de identificare a pierderilor de apă din sistemul public, dar şi de verificare a clienţilor săi în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciilor prestate, în baza contractelor de furnizare încheiate cu Operatorul.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1514

Continuare
 
Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 iunie 2018

De tot rîsul!

Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei


Peste 1.000 de facturi au fost emise, luna aceasta, de Termocalor Confort, cu penalităţi pentru întîrziere la plata energiei termice consumate pe luna trecută. Pînă aici, nimic neobişnuit, numai că documentele respective sunt trimise „datornicilor“ pentru sume derizorii, cuprinse între 0,02 lei şi 1 leu. Cei care s-au trezit cu astfel de înştiinţări de plată în cutia poştală, fac haz şi se întreabă cît a cheltuit furnizorul de energie termică al oraşului pentru redactarea, scoaterea la imprimantă şi expedierea acestor plicuri, cu atît mai mult cu cît sumele puteau fi incluse în facturile de apă caldă ale lunii viitoare. Reprezentanţii societăţii susţin, însă, că nu au făcut altceva decît să respecte legea.   

Comentarii (4) | Vizualizari: 633

Continuare
 
Elevii vor reducere pe toate liniile de transport din Piteşti! Imprimare E-mail
(5 voturi)
vineri, 22 iunie 2018

Consiliul Judeţean al Elevilor a sesizat Prefectura

Elevii vor reducere pe toate liniile de transport din Piteşti!


Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş a înaintat, ieri, Prefecturii Argeş o sesizare cu privire la transportul public în comun din Piteşti. Nemulţumirea elevilor este legată de faptul că nu beneficiază de reducere de 50% la abonamentul lunar pe mai multe linii, ci doar pe o singură linie de transport public în comun.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 1073

Continuare
 
Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Trebuie să se înscrie în evidenţa AJOFM,

Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare


Absolvenţii promoţiei 2018, care se înscriu în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pot beneficia, gratuit, de informare şi consiliere profesională, mediere pentru găsirea unui loc de muncă şi formare profesională gratuită. De asemenea, ei pot beneficia şi de facilităţi financiare, cum ar fi prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate sau indemnizaţie de şomaj.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 562

Continuare
 
Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

După mai multe încercări, o descoperire importantă a arheologilor de la Universitatea Piteşti:

Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire


Vara este o perioadă în care îşi desfăşoară, de regulă, lucrările, cei pasionaţi de trecut: pentru ei, sapa este un mijloc de cunoaştere ştiinţifică, mai ales atunci cînd e vorba despre perioada dacilor. Unul dintre cei care lucrează, an de an, în acest domeniu, este Constantin Augustus Bărbulescu, Decanul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, specialist în istorie antică. Domeniul este unul care stîrneşte pasiuni, de aceea unele acţiuni nu aduc rezultate pe măsura eforturilor fizice, financiare şi logistice. Un sit bine ales garantează, totuşi, rezultate notabile.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 694

Continuare
 
Începe înscrierea la licee! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Săptămîna viitoare, din nou emoţii pentru absolvenţii clasei a VIII-a,

Începe înscrierea la licee!


Mîine se vor afişa rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după care, elevii vor trebui să se orienteze, în funcţie de media obţinută, în vederea Admiterii la liceu. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Mihaela Crişan, fişele de înscriere la liceu se completează din 29 iunie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 573

Continuare
 
Cursuri de lux plătite de la bugetul local Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Răsfăţ pentru funcţionarii Primăriei Băiculeşti

Cursuri de lux plătite de la bugetul local


O găselniţă „fină“, implementată sub girul aleşilor noştri, permite funcţionarilor publice să se specializeze pe bani publici. De parcă salariile umflate de doamna Ministru Olguţa Vasilescu nu ar fi fost de ajuns, funcţionarii sînt răsfăţaţi şi cu aceste cursuri de perfecţionare făcute nu orcium, ci doar în hoteluri de 3 şi 4 stele la nişte costuri pe care nici un om de rînd nu şi le-ar permite. Un exemplu concret al huzurului pe bani publici ar fi pachetul cumpărat de Primăia Băculeşti, pentru nilşte cursuri care se ţin în staţiunea mamai şi în deltă, pentru care administraţia locală va plăti 20.000 de lei. Oare este o pură coincidenţă că au loc, fix, în sezonul estival?   

Comentarii (2) | Vizualizari: 843

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită

Perioada de valabilitate a cardului naţional de sănătate ar urma să fie prelungită de la 5 ani, cît este în prezent, la 7 ani de la data emiterii, se arată într-un proiect de Hotărîre de Guvern postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. În acest fel, Guvernul vrea să reducă cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14 milioane de carduri de sănătate care expiră în această perioadă, precum şi cheltuielile de distribuţie a cardurilor. De asemenea, termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 va fi și el de 7 ani de la data emiterii, mai prevede proiectul Hotărârii de Guvern. Proietul de Hotărîre de Guvern a fost postat pe data de 15 iunie pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi timp de 10 zile, pînă pe 25 iunie, pot fi transmise observaţii şi propuneri pe marginea acestuia. 

I.Ivănoiu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 518

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 8154
embedgooglemap.net

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info