Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se opreşte curentul în Albota     *** ️Justiţia pe timpullui Kovesi şi după...      *** Program prelungit la taxe şi impozite Mioveni     *** Sfinţii zilei      *** Mai multă încredere şi schimbări!      *** Pulpă de porc umplută cu varză     *** Evenimente 20 martie de-a lungul vremii     *** Retrospectiva unei lumi apuse, la Muzeul Judeţean    *** Ziua Mondială a Sănătăţii Orale     *** Sanitas pichetează Ministerul Muncii    *** Prins cu 122 km/h    *** Prefectul l-a demis pe primarul Piteştiului     *** A vrut să oprească tirul şi i-a fost fatal     *** Obţinea credite cu un buletin găsit     *** Înjunghiat în timp ce se afla pe stradă     *** Lotul României pentru calificări     *** „Vreau să jucăm fotbal!“     *** Moldovan: „Am controlat jocul!“     *** CS Dacia şi CSM Piteşti vor medalii şi Cupe la Campioantele Naţionale      *** 12 înotători argeşeni calificaţi la Campionatele Naţionale     *** U Cluj-FC Argeş, duminică, în nocturnă     *** Vor calificarea în careul de aşi!    *** Scuipaţi şi înjuraţi de spectatorii clujeni!    *** Campioni la Izvorani!     *** Directorul Gheorghe Dinu s-a pensionat   

 Publicitate pdf
Tradiţii şi obiceiuri de 40 de Mucenici Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019

Pe 9 martie este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Tradiţii şi obiceiuri de 40 de Mucenici


Sărbătoarea Mucenicilor este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înaintea Paştelui. În ziua de 9 martie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe cei 40 de mucenici, zi în care femeile dau de pomană mucenici copţi sau fierţi, iar bărbaţii beau 40 de pahare de vin pentru a fi sănătoşi. Mucenicii erau soldaţi creştini ce făceau parte din armata lui Licinius unul dintre cei mai mari prigonitori ai creştinilor. După ce au fost supuşi la grele chinuri pe care aceştia le-au primit cu bucurie, văzînd că nu vor să-şi lepede credinţa în Hristos, guvernatorul oraşului a poruncit să fie mînaţi ca nişte vite în lac şi să moară acolo de frig.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 622

Continuare
 
„Antigona“, o poveste de dragoste Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


„Antigona“, o poveste de dragoste

Duminică, de la  ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”,  sînteţi aşteptaţi la  spectacolul „ANTIGONA”, în regia lui Mc Ranin, după „Oedip rege” şi „Antigona“ de Sofocle, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”. „Antigona” vorbeşte despre dragoste şi devotament, însuşiri nobile ale sufletului omenesc. Gesturile ei sunt exemplare aşa cum trebuie să fie gesturile unor conducători cu aleasă educaţie. Spectacolul este şi despre Frumos, ce apropie teatrul-dans, teatrul-imagine, teatrul de actor de percepţia publicului instruit sau dornic de educaţie prin cultură. Din distribuţie fac parte actorii: Constantin Florescu, Ramona Olteanu, Oana Marcu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Vasile Pieca, Daniela Butuşină Paula Chirilă / Daniela Butuşină, Robert Tudor şi Petrişor Stan.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 350

Continuare
 
Mai mulţi şomeri în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019

Conform unei statistici pe luna ianuarie a AJOFM,  

Mai mulţi şomeri în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a crescut în luna ianuarie. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pen­tru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii ianuarie, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 8.509 de persoa­ne, din care 2.037 îndemnizaţi şi 6.472 neindemnizaţi.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 421

Continuare
 
S-a renunţat la schimbarea orei de vară şi iarnă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 martie 2019


S-a renunţat la schimbarea orei de vară şi iarnă

Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) din Parlamentul European (PE) a votat luni favorabil propunerea ca începînd din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană. Astfel, schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 va fi ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară. Totodată, statele care  preferă să rămînă la ora standard, cunoscută şi drept „ora de iarnă’’, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. Pînă în martie 2020, ţările membre trebuie să anunţe Comisia Europeană cu privire la decizia lor. Românii vor da ceasul cu o oră înainte în noaptea ce desparte 30 martie de 31 martie 2019, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00. De asemenea, ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24 de ore.   
 M.Duinea

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1074

Continuare
 
Despre copii,copilărie şi drepturi Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Despre copii, copilărie şi drepturi

Codul Muncii 2019 actualizat:
Art. 111
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contrac- tului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 691

Continuare
 
Percheziţii pentru fraude informatice Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 martie 2019

Le promiteau locuri de muncă, dar făceau credite pe numele lor

Percheziţii pentru fraude informatice

Aveţi grijă cui daţi actele de identitate


Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat ieri 12 percheziţii, în judeţul Argeş, la locuinţele unor persoane  bănuite de fraude informatice pentru obţinerea de credite on-line.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
Evenimente 5 martie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Evenimente 5 martie de-a lungul vremii

- 1475 - S-a născut Michelangelo Buonarroti, sculptor, pictor, arhitect şi poet italian, recunoscut ca cel mai de seamă artist renascentist (sculpturile: “Pieta”, “Moise”, “David”) (m. 18.02.1564).
-1866 - S-a născut Dumitru Kiriac - Georgescu, compozitor, profesor, dirijor de cor şi folclorist, unul dintre precursorii şcolii moderne de compoziţie în România (m. 08.01.1928).
- 1883 - Este emisă Legea pentru aderarea României la Convenţia Internaţională a Metrului, încheiată, la Paris, la 08.05.1875.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 413

Continuare
 
Chiftele în sos de brînzeturi Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Chiftele în sos de brînzeturi

TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 30 min

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 317

Continuare
 
Responsabilităţi noi şi ceartă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019

Horoscop 6 Martie 2019

Responsabilităţi noi şi ceartă!


Atenţie mare la cine stă lîngă tine, în cine îţi pui încrederea şi pe cine alegi să-ţi rezolve anumite situaţii urgente. În următoarea perioadă va trebui să recunoşti că te-ai înşelat în privinţa unor prieteni, dar şi să iei anumite decizii care să te ajute să mergi mai departe de unul singur.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 709

Continuare
 
Sfinţii zilei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Sfinţii zilei


În această lună, în ziua a şasea, pomenirea sfinţilor marilor mucenici patruzeci: Teodor, Constantin, Calist, Teofil, Vasois şi cei împreună cu ei, care au pătimit în Amoreea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 441

Continuare
 
Sat din Argeş reconstruit de prizonierii ruşi Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019

Mănăstirea Antoneşti, una dintre cele mai frumoase edificii

Sat din Argeş reconstruit de prizonierii ruşi


Acum aproximativ 75 de ani, o viitură uriaşă a măturat o localitatea întreagă de pe Valea Argeşului. Pe ruinele rămase, Mareşalul Antonescu a ridicat cel mai modern sat din România acelor vremuri. Este vorba de satul Poienari. Una dintre cele mai frumoase construcţii de pe Valea Argeşului, mergînd spre Cetatea Poienari şi spre Barajul Vidraru, este Mînăstirea Antoneşti. Sfîntul lăcaş a fost numit aşa după întemeietorul ei, Mareşalul Ion Antonescu, dar a fost „rebotezată”, în 2004, „Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul”.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1327

Continuare
 
Sărbătoarea Mărţişorului, origine şi tradiţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019

Simbolul primăverii sărbătorit de multe popoare

Sărbătoarea Mărţişorului, origine şi tradiţii


În România, luna martie este marcată de sărbătoarea Mărţişorului, cel mai cunoscut simbol al primăverii. Conform unor opinii, acesta este un simbol exclusiv românesc şi nu mai există şi la alte popoare, iar alţii consideră că mărţişorul este un obicei tradiţional românesc şi că unele popoare vecine, cum sunt bulgarii, l-au adoptat, datorită frumuseţii tradiţiei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 430

Continuare
 
Primăvara femeilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Primăvara femeilor

Pînă pe 9 martie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş este deschisă expoziţia Primăvara femeilor. Este vorba de o expoziţie de cărţi, dicţionare, reviste, albume şi enciclopedii din colecţiile Bibliotecii. Expoziţia este dedicată Zilei Internaţionale a Femeii.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 366

Continuare
 
Delegaţie din Franţa la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


Delegaţie din Franţa la Mioveni


Luni, viceprimarul Aurel Costache şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Mioveni - Marius Lupu, au primit vizita unei delegaţii franceze, din domeniul protecţiei sociale din oraşul Ivry-sur-Seine – Franţa.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 449

Continuare
 
S-au emis 4 noi tilturi de stat Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019


S-au emis 4 noi tilturi de stat

Acestea fac parte din programul Tezaur


Românii pot subscrie de la începutul acestei săptămîni pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei, din cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobînzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi, respectiv, 5%. Veniturile aferente sînt neimpozabile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 517

Continuare
 
Consumăm mai multe produse nealimentare şi carburanţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 martie 2019

Datele INS confirmă că vînzările au crescut în aceste domenii

Consumăm mai multe produse nealimentare şi carburanţi


Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi moto­ciclete) a crescut cu 6,6%, ca serie brută, în ianuarie 2019, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în vînzările de produse nealimentare, comerţul cu amănuntul al carburanţilor şi vînzările de produse alimentare, băuturi şi tutun.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 533

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 10006


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info