Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război     *** Monumente istorice, vandalizate     *** De ce miaună şi urlă pisicile?;    *** APIA a plătit banii pe motorină     *** Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii!     *** „Are acte, dar circul rar cu ea“     *** Astăzi este Dragobetele     *** O iubeşte româneşte pe iubita de 72 de ani!     *** Întîia şi a doua aflare a capului Sfîntului Ioan Botezătorul      *** „City break“, cu Luminiţa Borta     *** EXPOZIŢIE ITINERANTĂ DE ARTĂ PLASTICĂ     *** ALEŞII     *** Ce mai citim? Ce mai scriem?     *** Spînzurat în podul casei     *** Bărbat cu dizabilităţi, lovit de maşină     *** Circulaţia, blocată pe Mateiaş      *** A făcut atac cerebral la volan     *** Paznicul ars, identificat     *** Fotbal la TV, în weekend!     *** Champions League - optimi     *** Ultimul amical al iernii     *** Derbiul etapei la TV     *** CS Mioveni, încă două victorii în returul Superligii     *** Gabi Enache a plecat în Rusia     *** 21 de curse în 2018     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul păstrăvului de rîu    

 
Curs de ARHIVAR la ATP Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018


Curs de ARHIVAR la ATP Argeş

Casa Sindicatelor Piteşti, et. 1, ultracentral


Cu o experienţă de 28 ani, ATP Argeş este cea mai veche şi mai titrată firmă în domeniul formării profesionale din Argeş. La cele peste 20 cursuri organizate, începînd cu data de 23.02.2018, ATP Argeş deschide şi cursul de ARHIVAR, autorizat de Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Arhivele Naţionale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 458

Continuare
 
Şcoala argeşeană, atractivă pînă la Bac Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018


Şcoala argeşeană, atractivă pînă la Bac


Studiul „Tendinţe sociale 2017“ realizat de Insti­tutul naţional de statistică, prezintă judeţul Argeş drept unul din cele fruntaşe ca rată a includerii tinerilor în învăţămîntul preuniversitar. Situaţia nu mai e atît de strălucită în cazul învăţămîntului superior, unde se ia în calcul atractivitatea universităţilor locale, capitol unde sîntem abia în categoria a 3-a (din 5 posibile).    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 663

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

Cartierul, plin de arhitecţi

La aproape toate blocurile din Piteşti, isteţii fiecărei asociaţii au plantat copaci la 1-2 m de zid, fără să-i ducă mintea că vor creşte mai mult de 1-2 ani, şi ajung să oprească soarele, să rîcîie cu crengile şi pot fi chiar scară pentru hoţi - plus că se chinuiesc şi arborii aceia. Acum, primarul Ionică e asaltat de numeroşii nemulţumiţilor de Proiectul Urban, şi plănuieşte să strice băncile pătrate dintre blocuri. Proaste, rele, cum or fi, ele sînt opera unui arhitect, nu a unor ageamii gălăgioşi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 622

Continuare
 
S-a aruncat de la etajul VI al Judeţeanului Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Pacient internat la Cardiologie

S-a aruncat de la etajul VI al Judeţeanului


Tragedie, ieri, la Spitalul Judeţean! Un pacient internat la Secţia Cardiologie s-a aruncat în gol de la etajul VI al clădirii. Trupul lui s-a prăbuşit chiar la intrarea în Camera de Primiri Urgenţe, martor la nenorocire fiind un angajat al Serviciului de Ambulanţă. Nimeni nu ştie motivul sinuciderii, afecţiunea gravă de care suferea putînd fi o cauză.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1492

Continuare
 
Femeie înecată în barajul Prundu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Dacă ştiţi cine este, sunaţi la 112

Femeie înecată în barajul Prundu


Descoperire şocantă, ieri, în barajul Prundu, în apropiere de restaurantul Tudor. Doi tineri care se duceau la pescuit au văzut plutind trupul unei femei. Au sunat la 112 şi au chemat pompierii şi Ambulanţa. Victima era decedată la sosirea echipajelor. Aseară, la închiderea ediţiei noastre, femeia nu fusese identificată.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1582

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Amenda pentru lipsa rovinietei, prescrisă în 4 luni

Ieri, Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege care prevede că amenda contravenţională pentru lipsa rovinietei se prescrie în 4 luni, faţă de 6 luni cum era pînă acum. Procesul verbal pentru lipsa rovinietei va fi transmis contravenientului în cel mult 2 luni. De asemenea, a fost eliminată obligaţia ca procesului verbal să îi fie ataşată fotografia doveditoare. 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 481

Continuare
 
Nume noi pentru mai multe străzi din Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018


Nume noi pentru mai multe străzi din Mioveni


Deoarece în ultimii ani oraşul Mioveni a cunoscut o expansiune deosebită în domeniul imobiliar, în special în zonele din preajma cartierelor Mioveni, Colibaşi şi Racoviţa, conform legislaţiei şi normelor actuale, Consiliul Local a pus în aplicare două Hotărîri care privesc nomenclatorul stradal al oraşului Mioveni, denumirea/redenumirea unor străzi şi actualizarea adreselor poştale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 438

Continuare
 
Stagiu de formare pentru salvatori montani Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 07 februarie 2018

Ion Sănduloiu pregăteşte conductorii şi cîinii lor  

Stagiu de formare pentru salvatori montani 


Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă, forma de specializare în meseria de salvator montan, va avea loc între 17 - 25 februarie, la Cabana Capra, de pe Transfăgărăşan, la o altitudine de 1.650 metri.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 577

Continuare
 
Gratuitate pentru persoane cu handicap grav Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Pentru toate liniile de autobuz din Piteşti,

Gratuitate pentru persoane cu handicap grav


Consiliul Local Piteşti a adoptat o hotărîre privind acordarea de gratuităţi persoanelor cu handicap pentru transportul în comun, cu autobuzul, în Piteşti.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 492

Continuare
 
75 de salariaţi din sănătate şi asistenţă socială, cu salarii diminuate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Haos ca urmare a aplicării legii salarizării şi a transferului contribuţiilor

75 de salariaţi din sănătate şi asistenţă socială, cu salarii diminuate!


Membrii Consiliului Naţio­nal al Federaţiei SANITAS s-au întîlnit, la finalul lunii ianuarie, în cadrul unei şedinţe. Liderul SANITAS - Filiala Argeş, Doina Fă­nică, ne-a spus că, în urma discuţiilor, s-a decis să se solicite noului premier, preşe­dinte­lui Camerei Deputa­ţilor şi ministrului Sănă­tăţii o întîlnire de urgenţă pentru a evalua stadiul îndeplinirii modificărilor la Legea 153/2017.   


Comentarii (3) | Vizualizari: 1061

Continuare
 
Şase suspecţi de gripă, internaţi la Judeţean! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 februarie 2018

Copii şi vîrstnici afectaţi

Şase suspecţi de gripă, internaţi la Judeţean!


În timp ce face ravagii în ţară, omorînd pacienţi, gripa începe să-şi facă simţită prezenţa şi în judeţul nostru. După ce săptămîna trecută a fost confirmat primul caz din acest sezon la o femeie, acum sînt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şase pacienţi suspecţi de gripă!    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 459

Continuare
 
Ultimele locuri - curs Contabilitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 februarie 2018


Ultimele locuri - curs Contabilitate


În perioada urmãtoarea va avea loc deschiderea în Piteşti a cursului de Contabilitate (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-contabilitate), curs acreditat, diplomele fiind recunoscute de Ministerele Muncii si Educatiei, locurile pentru aceastã sesiune fiind extrem de limitate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 425

Continuare
 
La SC Cofetăria Ribana Eve din Piteşti, Valentine’s Day se celebrează în raiul prăjiturilor Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018

Dulciurile se asortează cu poveştile de dragoste

La SC Cofetăria Ribana Eve din Piteşti, Valentine’s Day se celebrează în raiul prăjiturilor


Iubirea nu şi-ar face auzit ecoul în inimile noastre, dacă cei doi protagonişti nu ar trăi sentimentele într-o veşnică poveste. În luna lui Făurar, pregătirile încep din vreme la SC Cofetăria Ribana Eve din Piteşti. Cu regizorul deja anunţat, dragostea îşi ia în serios rolul şi se costumează în ţinută de gală în cele două locaţii - una în Centru, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre Nord), iar cealaltă, în zona Exerciţiu, pe strada Dr. Nicolae Creţulescu, bl. A5, sc. D, parter. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1500

Continuare
 
Peste 18.000 de bolnavi de cancer, în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018

Este luna naţională de prevenire a acestei maladii

Peste 18.000 de bolnavi de cancer, în Argeş


Direcţia de Sănătate Pu­blică Argeş marchează, în februarie, „Luna Na­ţională de Prevenire a Cancerului“. Scopul cam­paniei este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creşterea gra­dului de conştientizare în rîndul publicului larg şi prin impulsionarea auto­rităţilor de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului. Sub sloganul „Noi Putem. Eu Pot“, Ziua Mondială de Luptă îm­potriva Cancerului, 4 fe­bruarie 2018, explorează acţiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieţi, pentru a atin­ge echitate în îngrijirea cancerului şi pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului.


Comentarii (1) | Vizualizari: 835

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Astăzi, nu vor avea curent electric

Astăzi, nu vor avea curent electric locuitorii din anumite zone din Argeş. Acest lucru este necesar deoarece Distribuţie Oltenia face lucrări în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi îmbunătăţirea parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Întreruperile au loc la consumatori casnici şi agenţi economici din satul Boţeşti, între orele 8.30 - 16.30; Colibaşi - strada Cărăneşti, strada Mioriţei, Blocuri Colibaşi, între orele 9.00 - 16.00; Coşeşti - satul Coşeşti, satul Priseaca, între orele 9.00 - 16.00; Curtea de Argeş - fabrica de confecţii Confarg şi blocurile de garsoniere G1, G2, între orele 9.00 - 15.00 şi străzile 1 Mai, Castanilor, Decebal, Viorelelor, Dumbrava, între orele 9.00 - 16.00; Tigveni - satul Bîrseşti, între orele 9.00 - 16.00.

A.Roşu


 
 


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 605

Continuare
 
Morţii nimănui, îngropaţi cu 300 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 februarie 2018


Morţii nimănui, îngropaţi cu 300 lei


Atunci cînd oamenii nimănui decedează, conform Codului Civil, de funeralii dispun rudele pînă la al patrulea grad sau, în ultimă instanţă, primarul (prin dispoziţie) localităţii unde a avut loc decesul. În 2017, Primăria Piteşti a îngropat, prin Direcţia de Asistenţă Socială, 5 astfel de persoane „ale nimănui“ - din care 3 oameni ai străzii şi 2 persoane obişnuite, decedate fără urmaşi. Şi în 2016 au fost 9 astfel de cazuri - în 2018, totuşi, nu a fost încă nici unul.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1096

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 7397

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Marți, 20.02.2018

--- 4.354 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter