Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Alarmă falsă cu pestă porcină, la Stoeneşti     *** PASTILA de UMOR      *** Ninsori, lapoviţă, ploi şi polei     *** „Fata moşului şi fata babei”,     *** Piteştiul, a opta piaţă imobiliară a ţării    *** Alţi doi copii suspecţi de scarlatină!     *** Tîrg de Crăciun la Şcoala Mircea cel Bătrîn     *** Rost de bani şi un proiect nou!    *** Evenimente 15 decembrie de-a lungul vremii     *** Sfinţii zilei      *** CÎRNAŢI DE CASĂ     *** Alocaţia pentru copii, prea mică!     *** S-a deschis patinoarul din Trivale     *** Ghidul Clientului S.Ed.C. Mioveni     *** Se modifică programul la chioşcurile de bilete     *** Contract de vidanjare la SEdC Mioveni      *** Şoferi lăsaţi fără permis     *** Familie rănită la Balş     *** Risc mare de avalanşă la cota 1.800 metri     *** Sfaturi pentru şoferi     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul la roşioară     *** Favorite cu Timişoara     *** Europa League - Etapa 6     *** Record naţional doborît după 28 de ani!     *** Dinamo şi FCSB îl vor pe Bogdan Stancu!     *** Gazonul sintetic, interzis în Liga 1     *** Stadion nou pentru Chindia    

 
Înscrieţi-vă la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 04 decembrie 2018

Nu rataţi ocazia!

Înscrieţi-vă la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“!


Părinţi şi bunici, cotidianul Curierul Zilei organizează un nou concurs. Atenţie! Concursul este dedicat în exclusivitate copiilor! La ediţia de anul trecut, au participat peste 100 de copii, cu vîrste între 2 şi 14 ani. Tot ce trebuie să faceţi pentru a vă înscrie la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“ de anul acesta este să aduceţi, la redacţia noastră, situată în Bulevardul Republicii nr. 1 A, lîngă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, o fotografie cît mai clară şi cît mai recentă a copilului sau nepotului dumneavoastră, ori s-o trimiteţi la adresa de e-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 421

Continuare
 
Racla Sfintei Filoteia va fi mutată Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 decembrie 2018

Joi seară,

Racla Sfintei Filoteia va fi mutată


Joi seară, va avea loc la Mănăstirea Curtea de Argeş un moment deosebit de important. Racla în care odihnesc moaştele Sfintei Filoteia va fi mutată, pentru totdeauna, în noua Catedrală Arhiepiscopală, care poartă hramul Sfîntuliţei. Va avea loc o procesiune şi o slujbă. Vineri, de sărbătoarea Sfintei Filoteia va avea loc slujba de sfinţire a noii Catedrale, de asemenea, un moment deosebit de important pentru credincioşii care vor să participe.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 715

Continuare
 
Întîlnire pentru reintegrarea deţinuţilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 decembrie 2018


Întîlnire pentru reintegrarea deţinuţilor

 Penitenciarul Mioveni a organizat ieri, o întîlnire de lucru avînd ca principal scop sensibilizarea societăţii civile privind deţinuţii cu nevoi de asistare socială, în vederea facilitării reintegrării sociale. Aceasta
s-a derulat în conformitate cu Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2015-2019, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 389/2015. La activitate au participat în calitate de parteneri reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Inspectoratului judeţean de Poliţie Argeş, Serviciul de probaţiune, Primăria Mioveni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Cultul evanghelic, Asociaţia Sfinţii Spiridon şi Irina. „Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul comunităţii locale, în calitatea sa de partener al serviciului penitenciar, dar şi de beneficiar ai întregului proces de reinserţie socială. În vederea prevenirii şi combaterii excluziunii sociale, activitatea şi-a propus promovarea principiului egalităţii de şanse, prin prezentarea problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă unele persoane private de libertate şi, în măsura în care se poate, identificarea unor soluţii sau alternative“, se preciza într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de Penitenciarul Mioveni.    
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 251

 
Parastasul de un an al Regelui Mihai Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 04 decembrie 2018

Mîine la Curtea de Argeş,

Parastasul de un an al Regelui Mihai


Mîine, la Mănăstirea Curtea de Argeş va avea loc slujba de pomenire a Regelui Mihai de la moartea căruia a trecut un an.  Cu acest prilej membrii ai casei Regale vor fi prezenţi în oraşul basarabilor. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 295

Continuare
 
Doar fasole cu cîrnaţi, de 1 Decembrie,la Cîmpulung Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 decembrie 2018

Asta ştim, asta facem!

Doar fasole cu cîrnaţi, de 1 Decembrie,la Cîmpulung


Ziua Naţională a României a fost marcată şi în zona Cîmpulungului cu mai puţin fast decît în alte localităţi ale ţării, sărăcia punîndu-şi amprenta şi pe această mare sărbătoare a românilor de pretutindeni. N-au fost manifestări cultural-artistice, ca-n vremurile bune, ci doar depuneri de coroane şi fasole cu cîrnaţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 493

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Copiii se întîlnesc cu Moş Crăciun

Luna aceasta, Moşul vine cu suprize la VIVO!Piteşti. Ca în fiecare an, Moş Crăciun îşi mută atelierul aici, între 8 şi 23 decembrie, începînd cu ora 16:00. Copiii sînt aşteptaţi cu multe cadouri dulci şi petreceri surpriză. Micuţii vor face parte din echipa de spiriduşi ai Moşului şi vor da o mînă de ajutor la pregatirea celor mai frumoase decoraţiuni de Crăciun. De asemenea, ei se vor întîlni cu acesta într-un decor de poveste, unde pot să-i spună toate dorinţele lor.

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 437

Continuare
 
Piteştiul, în haine de sărbătoare Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 decembrie 2018


Piteştiul, în haine de sărbătoare


Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Piteşti printr-un amplu program de manifestări care au început dimineaţa cu momentul solemn al depunerii de coroane la Monumentul Poarta Eroilor şi la Monumentul Eroilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 559

Continuare
 
Spectacol omagial, de ziua şcolii şi cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la Carol I Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

Dublă sărbătoare pentru „Carolişti”

Spectacol omagial, de ziua şcolii şi cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la Carol I


Cadrele didactice şi elevii  Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” din Cîmpulung au îmbrăcat, pe 29 noiembrie, haine de sărbătoare pentru a marca, printr-un spectacol omagial, 151 de ani de existenţă a acestei prestigioase instituţii de învăţămînt, dar şi sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 703

Continuare
 
Iubim multinaţionalele, dar cu mult mai mult iubim România Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

Din punctul meu de vedere

Iubim multinaţionalele, dar cu mult mai mult iubim România

 

   Să încercăm să discutăm ca oamenii, ori cum spune românul, să stăm strâmb şi să judecăm drept. Până nu de mult, am considerat că planeta noastră este organizată social şi politic în state – naţiuni, adică în ţări. Atât amar de ani am discutat despre ţări, încât ne vine greu să credem că lumea s-a organizat între timp într-un alt mod. Un studiu citat de evz.ro şi realizat de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveţia, a demonstrat prin calcule şi cifre exacte, că un grup mic de companii şi corporaţii - în special băncile - au o influenţă uluitoare asupra economiei mondiale. Elveţienii au luat în calcul toate cele 43.060 de multinaţionale din întreaga lume, după care au realizat o hartă cu relaţiile dintre ele, iar rezultatul este surprinzător. Se poate vedea pe această hartă că 147 din ele formează o „super-entitate“ , învârt şi au la dispoziţia lor 40% din banii tuturor multinaţionalelor din lume. Forma fundamentală de organizare a planetei pare a nu mai fi reprezentată de ţări, ci de multinaţionale.

Comentarii (6) | Vizualizari: 948

Continuare
 
Concurs naţional despre Marea Unire Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018


Concurs naţional despre Marea Unire

Ministerul Educaţiei Naţionale lansează, cu prilejul Zilei Naţionale un concurs naţional adresat tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţămîntul preuniversitar. Concursul are  următoarele secţiuni: creaţie literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale şi muzicale, creaţii media. Concursul este deschis şi studenţilor, domeniul arte vizuale, din cadrul a 18 universităţi din ţară. Concursul cu tema „Recunoştinţă făuritorilor Marii Uniri” presupune elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului. Concurenţii au libertatea de a-şi alege formatul de prezentare. Concursul va lua startul astăzi şi se va finaliza în ultima zi de şcoală/cursuri din semestrul I al anului şcolar în curs. În învăţămîntul preuniversitar, competiţia se va desfăşura pe niveluri de învăţămînt (preşcolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate. În vacanţa intersemestrială (2-10 februarie 2019), la nivelul fiecărui inspectorat şcolar, vor fi selectate cele mai reuşite lucrări ale preşcolarilor şi elevilor din fiecare judeţ. În desemnarea premianţilor, ponderea cea mai mare o va avea originalitatea creaţiei. Autorii lucrărilor cîştigătoare vor primi recunoaşterea, în mod public, a poziţiei dobândite în ierarhia naţională a concursului, prin premii, precum şi prin acordarea Medaliei Centenar şi a diplomei de excelenţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 522

Continuare
 
„Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

Campanie de ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi,

„Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!“


Astăzi, 3 decembrie, este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. În acest sens, sub egida „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă“, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează această zi organizînd la nivel naţional mai multe evenimente.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 428

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

 

PASTILA de UMOR      

                                         de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 351

 
Înscrieţi-vă la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 decembrie 2018

Nu rataţi ocazia!

Înscrieţi-vă la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“!


Părinţi şi bunici, cotidianul Curierul Zilei organizează un nou concurs. Atenţie! Concursul este dedicat în exclusivitate copiilor! La ediţia de anul trecut, au participat peste 100 de copii, cu vîrste între 2 şi 14 ani. Tot ce trebuie să faceţi pentru a vă înscrie la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“ de anul acesta este să aduceţi, la redacţia noastră, situată în Bulevardul Republicii nr. 1 A, lîngă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, o fotografie cît mai clară şi cît mai recentă a copilului sau nepotului dumneavoastră, ori s-o trimiteţi la adresa de e-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Indiferent de modalitatea prin care va intra în posesia noastră, fotografia trebuie să fie însoţită neapărat de un număr de telefon la care puteţi fi contactaţi şi, bineînţeles, de numele şi vîrsta copilului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 369

Continuare
 
Au plantat la noul sediu, 50 de copaci Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 30 noiembrie 2018

Angajaţii Groupe Renault, acţiune de voluntariat

Au plantat la noul sediu, 50 de copaci


Din grija şi preocuparea pentru protecţia mediului înconjurător, angajaţi ai Groupe Renault România au participat la o acţiune de voluntariat la viitorul sediu, Renault Bucharest Connected. Împreună cu Plantăm fapte bune în România şi dezvoltatorul Elgan Offices (companie deţinută de Globalworth şi Elgan Group), parteneri ai acestei iniţiative, aceştia au sădit 50 de puieţi de arţar, tei şi liliac. Astfel, va fi creată o zonă ideală pentru relaxare şi conectare cu natura. În curtea viitorului sediu, care va fi inaugurat în 2019, toţi angajaţii din Bucureşti ai companiei vor beneficia de mica pădure din oraş plantată chiar de unii dintre colegii lor.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 792

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Farmaciile din Mioveni deschise

În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2018, în caz de nevoie, locuitorii oraşului Mioveni şi din zonele limitrofe vor putea cumpăra medicamente de la majoritatea farmaciilor din ora. Acestea vor fi deschise după următorul program: l Pe 30 Noiembrie sînt deschise toate farmaciile din oraş începînd fie cu ora 7:00, fie cu ora 8:00, fie cu ora 9:00, toată ziua l Pe 1 Decembrie doar farmaciile Catena Bloc F1 şi Dona bloc P1 şi Natural Vita Plus Colibaşi sînt închise restul fiind deshise fie cu program scurt fie toată ziua l Pe 2 Decembrie sînt închise Catena Bl F1, Forte Vita Farm bloc P7, Dona bloc P1 şi Natual Vita Plus Colibaşi.

S.Mihai


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 630

Continuare
 
Se aprind luminile de sărbători la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 30 noiembrie 2018

În această seară,

Se aprind luminile de sărbători la Piteşti


Piteştenii sunt aşteptaţi în această seară în centrul oraşului, acolo unde se aprind luminile de sărbători. De asemenea, vor avea loc spectacole şi foc de artificii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1838

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 9252
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info