Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Actorul Dumitru Drăgan, înmormîntat azi     *** Noul şef e teleormănean!     *** Alin Berevoescu, prim adjunct la ISU Argeş     *** Patronul de la Bistro 27, muncă în folosul comunităţii      *** Şofer condamnat că a ucis un copil     *** Şase profesori de 10 la Titularizare!     *** Expoziţie Bădiliţă la Ilfoveanu     *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** La anul, Dacia va lansa Noul Sandero      *** 10.000 de fani la picnicul Dacia din Franţa      *** Trecere de pietoni în pădure     *** Champions League, turul      *** 4 arbitri argeşeni au trecut testele     *** Iulian Călin, în Europa League     *** 3 medalii de bronz pentru CS Dacia!     *** Argeşencele, profesoare pentru olandeze     *** 4 medalii pentru juniori     *** Raicu şi Şerban, la Campionatul European     *** Victorie în cel de-al treilea amical!     *** „Nu mai pleacă nici un jucător“    

 
Condiţii mai aspre pentru debranşări Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 iunie 2018


Condiţii mai aspre pentru debranşări


Gestionarea unui operator de încălzire municipal rămîne o problemă delicată: pe de o parte, subvenţia atîrnă greu în bugetul local, iar pe de altă parte, datornicii sînt protejaţi de legislaţie, în anotimpul rece, şi, în general, se ascund în spatele Asociaţiilor de proprietari. O soluţie la îndemînă ar fi desfiinţarea sistemului, dar ar lăsa, în cazul Piteştiului, peste 20 mii de apartamente, ale celor care nu şi-au permis pînă acum centrală proprie, la voia întîmplării. Deşi simplă, această soluţie nu e neapărat cea mai bună, nici inginereşte, nici uman ori social vorbind, şi nici economic. Ca o măsură prin care se încearcă măcar oprirea stabilizarea pieţei pentru societatea de termoficară în forma actuală, a fost adoptat, în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi, un nou regulament privind debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire.    

Comentarii (10) | Vizualizari: 1383

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ansamblul Plai de Dor, pe primul loc

Ansamblul "Plai de Dor" al Centrului Cultural Mioveni, condus de maestrul coregraf Cătălin Oancea a vrăjit din nou juriul, reuşind să cîştige Locul I în cadrul Festivalui Concurs Internaţional de Dans "Cununa Sînzienelor" ediţia a IV-a, organizat la Găeşti. Competiţia a fost una dificilă, ţinînd cont că s-au întrecut peste 800 de dansatori reprezentînd ansambluri folclorice din 5 ţări. Ansamblul din Mioveni se remarcă la toate spectacolele la care participă, la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, bucuându-se de aprecierile publicului spectator, atît pentru interpretare, cît şi pentru frumuseţea şi autenticitatea costumelor populare, fiind mesagerul culturii tradiţionale.   

S.Mihai
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 655

Continuare
 
Încep Zilele Oraşului Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 iunie 2018

 Straie de sărbătoare în oraşul constructorului auto

Încep Zilele Oraşului Mioveni


În perioada 29 iunie – 1 iulie, oraşul Mioveni va îmbrăca straie de sărbătoare cu ocazia organizării festivităţilor dedicate Zilelor Oraşului Mioveni 2018, eveniment care marchează 533 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Printre vedetele invitate vor concerta  Delia, Speak & Libelula, Nicolle Cherry, Olguţa Berbec, Emilia Dorobanţu, cuplul Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu şi mulţi alţii. De aemenea, în Zilele Oraşului vor veni oaspeţi din localităţile înfrăţite cu Mioveniul.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 801

Continuare
 
Peste 300 de absenţi la Matematică şi Istorie Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 iunie 2018

La cea de a doua probă la Bacalaureat,

Peste 300 de absenţi la Matematică şi Istorie


Probele obligatorii ale examenului de Bacalaureat desfăşurate ieri, au decurs fără probleme, în judeţul Argeş. De această dată, nu a fost nici un elev eliminat, însă, au fost sute de absenţi. Astfel, la cele două materii, matematică şi istorie, au lispit, în total 364 elevi. Aceştia vor îngroşa rîndurile celor care nu vor promova examenul.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 663

Continuare
 
Munca fără forme legale, sesizată la ITM Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 27 iunie 2018

Primiţi răspuns în 30 de zile de la înregistrare,

Munca fără forme legale, sesizată la ITM


Atît persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii, cît şi persoanele juridice pot face sesizări şi pot primi informaţii direct, sau în scris prin poştă sau e-mail de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Puteţi sesiza încălcări ale legii în ceea ce priveşte relaţiile de muncă, sau securitatea şi sănătatea în muncă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 715

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 Astăzi se opreşte apa rece, în Piteşti

 Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că în ziua de miercuri 27 iunie 2018, între orele 09.00 - 12.00, furnizarea apei potabile va fi sistată în municipiul Piteşti, cartier Gavana, Balotesti, Grigoresti, Grigorie Leu, Nicolae Labis, Petre Ispirescu, Antim Ivireanu. Oprirea furnizării apei este urmare a faptului că Distribuţie Energie Oltenia S.A. va întrerupe alimentarea cu energie electrică a Staţiei de repompare Schitului în vederea execuţiei lucrărilor de revizie la instalaţiile care alimentează şi acest loc de consum.  Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi rugăm să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.    P

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 646

Continuare
 
Tricolorul, arborat solemn în faţa Cercului Militar Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 27 iunie 2018


Tricolorul, arborat solemn în faţa Cercului Militar


Ziua Drapelului Naţional a fost marcată ieri dimineaţă printr-o ceremonie în centrul Piteştiului, în faţa Cercului Militar. Chiar înainte de ora 9, soldaţii Garnizoanei şi jandarmii erau aliniaţi, alături de fanfară, pe strada mare, iar pe treptele Cercului Militar aşteptau copii purtînd tricouri în albastru, galben şi roşu, cu steguleţe tricolore în mîini. Corul veteranilor era şi el la post, în faţa intrării. Oficialităţile au venit, în grup, dinspre Prefectură, oprindu-se la intrarea în platoul din faţa Cercului Militar   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 632

Continuare
 
Ce limbi vorbesc parlamentarii de Argeş Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 27 iunie 2018


Ce limbi vorbesc parlamentarii de Argeş


Poate că limbile străine nu sînt importante pentru politicieni - ei sînt în primul rînd oameni ai acţiunii. În fond, există şi mari oameni politici din ţări mai importante care nu se descurcă decît în limba maternă (uneori, cu dificultate şi în aceea) - doar că pentru noi, într-o ţară atît de mică, situaţia e oarecum diferită. Oricum, în Curriculum vitae, politicienii îşi menţionează competenţele în limbile străine - şi, chiar dacă nimeni nu verifică acurateţea celor declarate (fiind vorba de o autoevaluare), se poate întîmpla ca unii alegători să observe la un moment dat că limbile trecute în CV nu prea corespund cu realitatea, atunci cînd personajul respectiv trebuie să deschidă gura. Am grupat, mai jos, pentru ştiinţă, menţiunile făcute de parlamentarii argeşeni despre cunoaşterea limbilor străine.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 1072

Continuare
 
Discuţii despre posturi şi salarii, la Consiliul Local Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 27 iunie 2018


Discuţii despre posturi şi salarii, la Consiliul Local


Şedinţa de ieri a Consiliului Local a cuprins 58 de puncte pe ordinea de zi. Cîteva dintre ele au suscitat şi discuţii mai apăsate: cele referitoare la salarizarea şi organizarea personalului.    


Comentarii (3) | Vizualizari: 1176

Continuare
 
Peste 11 milioane lei plătite ca ajutor de deces Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 27 iunie 2018

În primele 5 luni ale acestui an, la Casa de Pensii,

Peste 11 milioane lei plătite ca ajutor de deces


Casa Judeţeană de Pensii Argeş acordă potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în cazul decesului asiguratului sau pensionarului, un ajutor de deces unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile cu privire la înmormîntare. Pînă la sfîrşitul lunii mai, au fost plătite prin această instituţie 2.989 ajutoare deces, din care, 166 pentru asiguraţi şi 2.823 pentru pensionari, suma totală plătită fiind în valoare de 11.813.023 lei.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 775

Continuare
 
Nu se poate fără gălăgie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 iunie 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Nu se poate fără gălăgie

Unele jucării de prin parcuri sînt maşini doar prin faptul că imită sunetul motorului, iar copiii sînt fericiţi să le călărească, simţindu-se şoferi. Acum se pune o mare problemă la nivelul UE: maşinile electrice nu scot un asemenea zgomot de motor. Astfel, ele nu îi stresează cu vacarmul lor pe locatarii de pe marile bulevarde, dar tot nu e bine: fiind prea silenţioase, pietonii şi bicicliştii nu se feresc de ele la fel de mult. În Japonia, unorb a fost chiar ucis de o maşină electrică, al cărui şofer dezactivase complet sunetul - căci există şi unele sunete emise de regulă de astfel de maşini, special pentru a se face auzite. Ele ar trebuit totuşi să fie uniformizate cumva - iar UE cere ca acest lucru să se realizeze pînă în 2019.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 704

Continuare
 
Brexit-ul spaţial Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 26 iunie 2018


Brexit-ul spaţial


Sistemul GPS a devenit deja esenţial pentru viaţa de zi cu zi a omului contemporan, dar şi pentru multe aspecte tehnice sau strategice. El nu este însă de neînlocuit ca realizare tehnică, doar că e vorba de cel mai eficient sistem actual - cel american. În afară de el, mai există şi un sistem echivalent rusesc (Glonass) şi unul chinezesc (BeiDou). Deja de un an şi jumătate, mai este însă operaţional şi un sistem de tip GPS realizat de UE. Acesta se numeşte Galileo şi a fost pus în funcţiune cu 15 sateliţi, lansaţi de la Kourou (Guyana Franceză) şi Baikonur (Kazahstan), cu rachete purtătoare Soyuz sau Ariane. Sateliţii se lansează în continuare, urmînd să ajungă la 30 în 2026, cînd se va ajunge la gradul maxim de precizie (centimetri) precum şi de operabilitate. Românii pot folosi şi ei acest sistem cu încredere, ca membri ai UE. De altfel, unul dintre sateliţii care asigură funcţionarea lui poartă un nume românesc: Irina. De altfel, el oferă, ca şi GPS-ul american, un sistem de orientare, dar nu arată doar localizarea în spaţiu, ci şi informaţii detaliate pînă la numele de străzi, cu informaţii despre fiecare imobil în parte: fiecare bloc apare cu numărul lui, iar în Piteşti, la Bdul Republicii 1 A, de pildă,  apare: „Sediul central al ziarului Curierul“. Acest sistem încă nefinalizat în totalitate este în prezent obiectul unui aprins scandal între UE şi Marea Britanie, în contextul Brexit.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 667

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte curentul în Mioveni

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice astăzi, la consumatorii casnici şi agenţii economici, din mai multe localităţi. Astfel, întreruperile curentului electric au loc după următorul program: 10– 13 comuna Dragoslavele, sat Valea Caselor alimentat din PTA Valea Caselor; 13– 16, Dragoslavele, sat Dragoslavele alimentat din PTA Fabrica Dragoslavele; 9– 15, Mioveni, cartier Racoviţa alimentat din PTA Racoviţa 1, PTAb Cor-Tubi (terţ); 9– 15, Ţiţeşti, sat Valea Stînii alimentat din PTA Valea Stînii 2; 9– 15, Davideşti, satele: Davideşti, Conţeşti, Voroveni alimentat din PTA Voroveni 1, PTA CAP 1 Davideşti (terţ), PTA CAP 2 Davideşti (terţ), PTA Trimex (terţ), PTA Popescu Silviu (terţ); 9– 15, Hîrtieşti, sat Huluba; 9– 16, comuna Oarja, satele: Oarja, Ceauşeşti, Stănislăveşti; 9– 16, Suseni, satele: Suseni, Odăieni, Găleşeşti, Strîmbeni, Ţuţuleşti, Burdeşti, Ştefăneşti, Chiriţeşti; 9– 16, Rociu, satele: Gliganu de Sus, Gliganu de Jos, Şerbăneşti, PT Romcolet (terƫ).  Este vorba de lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite.  

I.Ivănoiu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 714

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 iunie 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Şedinţă de CL Piteşti

Printre hotărîrile de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Piteşti de azi (de la ora 15), una se va referi la tarifele privitoare la activitate de ridicare a rablelor abandonate. Astfel, încărcarea-descărcarea a maşinilor pe platformă se va taxa cu 75 lei, transportul pînă la locul de depozitare, 70 lei, iar depozitarea şi paza, 322 lei. Ridicările ar putea începe în august. O altă prevedere se va referi la majorarea salariilor unei părţi a personalului contractual (200 de persoană). Cei de la Poliţia Locală, Evidenţa Persoanelo şi DAS primesc + 5%, cei de la ADP şi Filarmonică, +15%, iar cei de la SPEP; +20% .

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 668

Continuare
 
Misterul „casei lui Schweitzer-Cumpăna“ din Piteşti Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 26 iunie 2018

Locuinţele din vechiul centru se salvau prin „tertipuri culturale“

Misterul „casei lui Schweitzer-Cumpăna“ din Piteşti


Trecătorii pe strada Armand Călinescu pot vedea de ceva vreme, un intrigant anunţ de vînzare pe una din casele vechi din zonă. Se vinde o casă veche, la stradă, cu faţada destul de degradată, dar pe care se află o plăcuţă pe care scrie: „În această casă s-a născut pictorul Rudolf Schweitzer-Cumpăna (1886-1975), maestru emerit al artei din R.S. România.“ Casa nu face parte totuşi dintre monumente istorice din oraş, deşi Rudolf Schweitzer-Cumpăna dă azi numele Galeriei de Artă din cadrul Muzeului Judeţean, iar operele artistului au o cotă tot mai ridicată pe piaţa de profil.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1074

Continuare
 
Un eliminat şi 5 cazuri speciale, la Bacalaureat Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 26 iunie 2018


Un eliminat şi 5 cazuri speciale, la Bacalaureat


Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga  i-a pus în dificultate pe absolvenţii clasei a XII-a, ieri, la prima probă de Bacalaureat din 2018. Din cei 4439 înscrişi au lipsit peste 300 de levi. Unul a fost eliminat şi examen şi doi elevi au dat examn după subiectele de rezervă. Primul examen al vieţii i-a găsit, pe unii ,total nepregătiţi, sperînd la altceva, în afară de poezie. Au fost, însă, şi situaţii în care elevii au ieşit din sala de examen cu zîmbetul pe buze şi înrcezători. Afară, părinţii aşteptau la fel de emoţionaţi ca adolescenţii care, în sală, aveau de demonstrat că nu au trecut degeaba din cei patru ani de liceu.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 769

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 8298
embedgooglemap.net

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info