Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Controale în minivacanţa de Rusalii     *** Mai puţini şomeri în Argeş      *** Cum prelucrează datele cu caracter personal SC Apă Canal     *** Primarul Ionică i-a salvat funcţia!     *** Edilul Matei îşi caută dreptatea în instanţă      *** Comisar şef, consilierul lui Manu!     *** Branşaţi ilegal la apă     *** Jandarmii, în misiuni de ordine de Rusalii     *** Şofer prins băut la volanul Ambulanţei      *** Produse întoarse cu mătura la Kaufland     *** A ciordit un tomberon de pe Bulevardul Pardon     *** Astăzi sînt Moşii de vară     *** Mîine este Duminica Rusaliilor     *** Filmele săptămînii 25 - 31 mai      *** Liga Campionilor: Finala Real - Liverpool, meci de 60 milioane euro     *** Baschetbaliştii argeşeni, locul 2 la turneul final!     *** Porcişteanu vrea pe podium la Arad!     *** Laurenţiu Şerban, la Campionatul European!     *** 3 medalii în prima zi la Internaţionalele României     *** CS Dacia a pierdut primul meci de la baraj     *** Rusia, a 7-a gazdă care vrea trofeul!     *** Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!    

 
Crucea Roşie, oriunde pentru oricine! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 mai 2018

Ieri, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a acestei societăţi naţionale:

Crucea Roşie, oriunde pentru oricine!


Ieri, voluntarii Crucea Roşie - Filiala Argeş au efectuat o campanie de informare pe teme de sănătate în rîndul cetăţenilor din municipiul Piteşti. Voluntarii au împărţit pliante informative despre activitatea Crucii Roşii.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 880

Continuare
 
Finanţele şi Lidl, inundate la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 mai 2018

În timpul potopului de luni,

Finanţele şi Lidl, inundate la Piteşti


Ploaia torenţială de luni a inundat mai multe străzi din Piteşti. Au fost inundate beciurile de la mai multe şcoli, la Finanţele Publice şi la Sala Sporturilor. Pompierii au acţionat mai multe ore, atît pentru evacuarea apei, cît şi pentru a-i ajuta pe şoferii blocaţi în mijlocul ape să îşi mute maşinile. Printre acestea, mai multe microbuze şi autobuze cu călători.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 919

Continuare
 
Locuri limitate, Curs ARHIVAR Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 mai 2018


Locuri limitate, Curs ARHIVAR 


Vrei să gestionezi şi să prelucrezi documente ca un profesionist? Să extragi şi să utilizezi cu usurinţă informatii utile şi necesare din documente? Compania sau insituţia în care activezi doreşte să sistematizeze corect documentele în depozit? Să păstreze şi să conserve corect documentele? Atunci soluţia o reprezintă cursul de Arhivar , curs organizat de Profesional New Consult în Piteşti în perioada următoare, curs acreditat necesar si util tuturor institutiilor publice si private creatoare de arhivă, care in acest fel pot evita aplicarea unor amenzi asigurând respectarea legislaţiei ȋn materie care impune ca aceste unităţi şi instituţii publice să angajeze personal specializat ȋn acest sens.

Desigur, cursul este disponibil şi în cadrul centrelor din Bucureşti, Rm. Vâlcea, Târgovişte, Braşov, Buzău, Focşani şi Slatina.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 918

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 mai 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Norma, cît mai pe fix

Se aude că mai nou, după întorsăturile fiscale care i-au fericit pe bugetari, în învăţămînt a apărut un alt fenomen: nu se mai plătesc orele suplimentare, după cum spun sindicaliştii. Aşa că profesorii au apucat să ia ore ceva mai multe decît norma, nu se mai încadrează pe grilele noi, din programul informatic dat peste cap, şi ceea ce muncesc în plus e doar muncă voluntară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 451

Continuare
 
Dacia, 1% din piaţa auto britanică Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 08 mai 2018


Dacia, 1% din piaţa auto britanică


Pe luna aprilie, Dacia a vîndut în Marea Britanie 1.919 vehicule, ceea ce înseamnă o creştere de 37,37% faţă de aceeaşi lună de anul trecut (1.397 vehicule). Pe primele patru luni ale anului, s-au vîndut pe piaţa britanică 9.101 Dacii, cu 5,23% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2017 (9.603 unităţi).   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 602

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte curentul la Albeştii de Muscel

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice, astăzi, la consumatorii casnici şi agenţii economici, astfel: între orele 8.30 - 16, în Costeşti, sat Zorile, alimentat din PTA Zorile 3; între orele 9.00 - 16, în comuna Albeştii de Muscel - în totalitate, PC MHC Bratia Cîndeşti (terţ), PTAb MHC Bratia (terţ), PTAb Păstrăvărie Brătioara (terţ); între orele 9.00 - 16, în comuna Bughea de Sus - în totalitate; între orele 10.00 - 16, în comuna Muşateşti,sat Valea lui Maş.       

I.Ivănoiu


       
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Mioveniul a fost reprezentat la Bruxelles Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 mai 2018


Mioveniul a fost reprezentat la Bruxelles


În perioada 3-4 mai, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA) pentru anul 2018, la Comitetul Economic şi Social European din Bruxelles. Oraşul Mioveni este membru ALDA din anul 2016, iar apartenenţa argeşenilor la această organizaţie a oferit prilejul de a participa în cadrul mai multor proiecte europene, ultimul fiind proiectul WISE, aflat în curs de implementare şi care va fi finalizat în anul 2019.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Olimpicii la Informatică se pregătesc la Cîmpulung Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 08 mai 2018

Pînă pe 10 mai,

Olimpicii la Informatică se pregătesc la Cîmpulung


Colegiul Naţional Dinicu Golescu, din Cîmpulung, găzduieşte în perioada 3 - 10 mai, cu sprijinul Mi­nisterului Educaţiei şi al Insdpectoratului Şcolar Judeţean Argeş, cea de-a doua tabără de pregătire a lotului naţional de Informatică. Deschiderea oficială acestui eveniment a avut loc vineri, 4 mai, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, ISJ Argeş, CJ Argeş, Prefecturii şi ai administraţiei publice locale. Municipiul Cîmpulung este reprezentat de Costin Oncescu, elev de excepţie al colegiului organizator, ajuns acum în clasa a XII-a, care, în opt ani de Infor­matică, a cîştigat numeroase premii şi medalii la diferite competiţii naţionale şi internaţionale.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 801

Continuare
 
„Dar-ar boala-n voi, să veniţi la noi!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 08 mai 2018

La protest, lozinci, blestem, sub demnitatea sistemului medical:

„Dar-ar boala-n voi, să veniţi la noi!“


Ieri, Federaţia SANITAS a organizat în spitale şi uni­tă­ţile de asistenţă socială grevă de avertisment, între orele 9-11, principala nemulţumire a sindica­liştilor fiind diminuarea veniturilor nete ca urmare a limitării sporurilor la 30%, pe ordonatorul principal de credite. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au protestat în curtea unităţii sanitare peste 200 de angajaţi: asistenţi medicali, infirmiere, brancar­dieri, farmacişti, psihologi, registratori me­dicali, biologi,etc.  

Comentarii (3) | Vizualizari: 856

Continuare
 
Prezenţă slabă la greva de la Municipal Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 08 mai 2018

Pentru că dracul nu e aşa de negru la Cîmpulung,

Prezenţă slabă la greva de la Municipal


În jur de 40 de salariaţi de la Spitalul Municipal Cîmpulung (o prezenţă nu tocmai numeroasă şi veţi afla de ce) au protestat, ieri de dimineaţă, în curtea unităţii, între orele 9 şi 11, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de legea salarizării şi de reducerea unor sporuri. Protestatarii au ridicat şi alte probleme legate de funcţionarea deficitară a sistemului sanitar, cea mai arzătoare chestiune fiind renegocierea contractului colectiv de muncă, care a fost stopată anul trecut, în luna august, după aproximativ trei luni de discuţii aprinse.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 836

Continuare
 
Străzi inundate în Piteşti! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 mai 2018

A plouat cu găleata şi a bătut grindina

Străzi inundate în Piteşti!


Ieri după-amiază s-au rupt din nou norii în multe localităţi din Argeş, unde a plouat cu găleata şi a bătut şi grindina. A fost cod galben, de la ora 14 la ora 15, fiind frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vîntului. La Piteşti a fost grindină în mai multe reprize.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1410

Continuare
 
ANUNȚ LANSĂRI APELURI DE SELECȚIE-ACTUALIZAT Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 mai 2018

Data publicării : 08.05.2018

ANUNȚ LANSĂRI APELURI DE SELECȚIE-ACTUALIZAT


Asociația Grupul de Acțiune Locală Făgărașul de Sud-Ținutul Posadelor (GAL FS-TP) anunță lansarea în perioada

26.04.-11.06.2018 a primei sesiuni din anul  2018 de depunere a Cererilor de finanțare pentru măsurile:

M3/1A/6A   - Investiții în prelucrarea / procesarea produselor din sectorul pomicol

M8/2B/2B   - Sprijin pentru tinerii fermieri

M9/2A/2A   - Investiţii în active fizice pentru exploataţii pomicole

M10/2A/2A - Investiţii în active fizice pentru exploataţii agricole

Data lansării apelurilor de selecție: proiectele se pot depune începând cu 26.04.2018, ora 09.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 739

Continuare
 
Elevii, îndrumaţi de mici spre exil Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 07 mai 2018

Profilurile liceelor încurajează emigrarea specialiştilor

Elevii, îndrumaţi de mici spre exil


În domeniul învăţămîntului românesc există un vid de reglementare, care lasă oferta educaţională preuniversitară (cel puţin) să avanseze într-o direcţie contrară interesului naţional. S-a vorbit deja mult despre problema morală şi financiară a absolvenţilor de facultăţi gratuite care pleacă imediat să profeseze în alte ţări. Ceva asemănător există şi cu liceele: acestea propun (iar Inspectoratele Şcolare aprobă), drept specializări de vîrf, profilurile „reale-bilingve“ cu scopul de a atrage şi a răspunde dorinţelor unor părinţi iubitori şi unor elevi simpatici, ce vor să se pregătească, pe bani de la Buget, pentru emigrare. Cel puţin la asta ne duce cu gîndul repartizarea profilurilor bilingve.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 775

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 07 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ploaie cu grindină la Valea Ursului

Avertizarea de cod galben emisă de meteorologi s-a adeverit! O ploaie torenţială a căzut ieri, aducînd cu ea şi grindină, în unele zone! Astfel, la Valea Ursului, grindina a căzut timp de cîteva minute, aşternînd un covor alb de gheaţă, spre disperarea locuitorilor. Oamenii şi-au văzut culturile în pericol şi s-au gîndit că grindina le va distruge şi pomii fructiferi, aşa cum s-a întîmplat anul trecut. De altfel, meteorologii nu vin cu veşti bune. Se anunţă o vreme cu temeperaturi mai scăzute faţă de săptămîna care s-a încheiat, în medie de 24 de grade, în prima parte a săptămînii, iar pînă spre sfîrşitul intervalului nu se estimează variaţii semnificative, media maximelor urmînd a fi de 22...23 de grade. Minimele nocturne, cu mult mai ridicate comparativ cu normele perioadei vor fi în creştere spre media de 13 grade în 6 mai. Probabilitatea de apariţie a ploilor însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată îndeosebi în unele zile din perioada cuprinsă pînă pe 13 mai.   

M.Sandu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 630

Continuare
 
Vechiul CSM a predat justiţia SRI-ului Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 07 mai 2018

Şi-a compromis rolul constituţional

Vechiul CSM a predat justiţia SRI-ului


Dana Gîrbovan, preşedinte al UNJR (n.r. - Uniunea Naţională a Judecătorilor din România), a reacţionat cu privire la ultimul dintre protocoalele din 2012 desecretizate ale SRI cu CSM. Şocată şi scandalizată, face apel către jurnalişti pentru a cere punctul de vedere celor implicaţi de-a lungul timpului prin multiple declaraţii în aşa-zisa susţinere a justiţiei independente şi a statului de drept. Nu sînt excluse nici cele mai vocale ambasade.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 702

Continuare
 
Grevă de avertisment în spitale! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 07 mai 2018

Astăzi, între orele 9-11,

Grevă de avertisment în spitale!


Angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială continuă acţiunile de protest, fiind nemulţumiţi de diminuarea veniturilor nete ca urmare a plafonării sporurilor la 30%. Astfel, Federaţia SANITAS a decis organizarea unei greve de avertisment în spitale şi unităţile de Asistenţă Socială. Protestul se va desfăşura astăzi, între orele 9-11, cînd se va asigura activitatea doar cu o treime din personal.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 642

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 7978
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter