Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Librar de Piteşti - afacere de suflet Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 19 aprilie 2018


Librar de Piteşti - afacere de suflet


Librăria Mihai Eminescu, deja parte integrantă a profilului oraşului, pare că există dintotdeauna pe Strada Mare. Puţini ştiu că acest reper al urbei se susţine mai mult din pasiune: pentru că mulţi piteşteni nu mai au timp, bani şi interes pentru citit sau pentru că oferta internetului pare uneori mai cuprinzătoare, cartea ca afacere în sine rezistă cu greu, mai greu chiar decît alte afaceri lovite de criză. Profilul clientului de librărie e şi el în schimbare şi pare să reflecte şi o criză culturală locală. Am discutat despre vînzarea de carte în Piteşti cu directoarea librăriei Mihai Eminescu, Maria Ştefan, ea însăşi o economistă cu gusturi literare - de altfel, ne-a avertizat din capul locului că n-ar face asta „dacă n-ar fi ceva aici“ (arătînd spre inimă).     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2130

Continuare
 
„Achizitionarea de echipamente performante in cadrul IOSE INVEST SRL” Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 aprilie 2018

Anunț de presǎ

Pitesti, 19.04.2018

„Achizitionarea de echipamente performante in cadrul IOSE INVEST SRL”

SMIS 113267


Beneficiarul, SC IOSE INVEST SRL, cu sediul în Municipiul Pitesti, România, Str. Bulevardul ION C BRATIANU, Bloc D6, Scara B, Etaj Parter, judetul Arges, J3/2062/2005, CUI RO 18155725, derulează proiectul „Achizitionarea de echipamente performante in cadrul IOSE INVEST SRL” cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 1447/ 13.03.2018.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1354

Continuare
 
COMUNICATDE PRESA PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL “Dezvoltarea SC DOMAR SRL prin achiziția Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 aprilie 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

STEFANESTI, 12.04.2018

COMUNICATDE PRESA PRIVIND LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL “Dezvoltarea SC DOMAR SRL prin achiziția de utilaje tehnologice performante”, SMIS 107224

Numele beneficiarului: DOMAR SRL

Numele programului: Programul Operational Regional 2014-2020

Numele Autoritatii de Management “Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice”

Numele Organismului Intermediar “Agentia pentru Dezvoltare Regionala SUD MUNTENIA”

Valoarea totala a proiectului: 781.752,53  lei

Valoarea finantarii nerambursabile: 525.547,92  lei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1377

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 aprilie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

În aşteptarea ideilor

Mişcarea iniţiată de CJ, „Respect pentru valorile naţionale“ are nume bun şi aparent s-ar plia pe mai orice. Are şi un purtător de cuvînt: Bogdan Ficeac. Deocamdată însă nici măcar acesta nu ştie cine ar fi creierul mişcării. „Trebuie să vadă întîi care e logistica“, apoi aşteaptă idei care să primească o finanţare. „Va fi o bursă de proiecte“, asigură şi şeful CJ, Dan Manu. Anul centenar însă se apropie deja de jumătate...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 517

Continuare
 
Ultima zi de înscriere în clasa pregătitoare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018

Astăzi se încheie a doua etapă

Ultima zi de înscriere în clasa pregătitoare!


Astăzi se încheie a doua etapă de înscriere a copiilor în  învăţămîntul primar pentru anul şcolar 2018-2019. Este vorba de copiii înscrişi în clasa pregătitoare. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Mihaela Crişan, în prima etapă care s-a desfăşurat în perioada perioada 5-23 martie, au fost înscrişi aproximativ 4.500 de copii. Procentajul cererilor admise în prima etapă în judeţul nostru este de 99,1%.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 697

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Creşte plafonul de scutire de TVA

Începînd cu data de 1 aprilie 2018, plafonul de scutire de TVA în funcţie de care persoanele impozabile solicită înregistrarea în scopuri de TVA se majorează de la 65.000 de euro, respectiv 220.000 lei, la echivalentul a 88.500 de euro, adică 300.000 lei. Echivalentul în lei al acestuia este stabilit la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României la data aderării, respectiv 1 ianuarie 2007.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 681

Continuare
 
Salariaţi din Sănătate, cu venituri diminuate! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018

E jale în spitale după plafonarea sporurilor la 30%

Salariaţi din Sănătate, cu venituri diminuate!


Situaţie dezastruoasă în unităţile sanitare argeşene ca urmare a plafonării sporurilor la 30% pe ordonatorul principal de credite conform Legii salarizării. Preşedinta SANITAS Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că, în urma unei analize care nu este completă în toate spitalele, la 750 de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială li s-au diminuat veniturile nete aferente lunii martie. Diminuările salariale se referă la sume cuprinse între 50 şi 2.000 de lei, fiind semnalate în special la angajaţii care nu au beneficiat de creşterea integrală a salariului de bază începînd cu 1 martie!   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 964

Continuare
 
Imagini inedite de la prima ediţie a Simfoniei Lalelelor Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018

Părintele manifestării, Ilarie Isac, ne-a trimis

Imagini inedite de la prima ediţie a Simfoniei Lalelelor


Ca în fiecare an, în preajma unei noi ediţii a Simfoniei Lalelelor, părintele acestei maifestări, Ilarie Isac, ne aduce aminte despre începuturile acestui eveniment devenit simbol al Piteştiului şi vine şi cu sugestii pentru organizatori.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 2098

Continuare
 
Toate clădirile, luate în evidenţa Primăriei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018

Valabil pentru cele vechi, dar şi pentru cele nou-construite

Toate clădirile, luate în evidenţa Primăriei


Piteştenii trebuie să ştie că este necesară luarea în evidenţă a clădirilor. Aici, este vorba atît despre clădirile vechi, dar şi despre cele noi. Pentru a face acest lucru aveţi nevoie de unele acte şi trebuie să mergeţi la Direcţia de Taxe şi Impozite a municipiului Piteşti.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 763

Continuare
 
Astăzi, nu vor avea curent electric Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018


Astăzi, nu vor avea curent electric

Astăzi, nu vor avea curent electric locuitorii din anumite zone din Argeş. Acest lucru este necesar deoarece Distribuţie Oltenia face lucrări în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi îmbunătăţirea parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite. Întreruperile au loc la consumatori casnici şi agenţi economici din Beleţi - Negreşti, sat Lenţea, între orele 8.30 - 11.30; Ştefăneşti - străzile Cîmpului, Mîndriei, Jupîniţa Ancuţa, Flamura Roşie, Aleea Salcîmului, Aleea Domniţei, Aleea Lescioarei, Aleea Budan, Poliţia oraş Stefăneşti, între orele 9.00 - 16.00; Bascov - Zona Sere, între orele 9.00 - 11.00 şi strada Serelor, SC Logistic Internaţional Lazăr, între orele 12.00 - 15.00; Mărăcineni - sat Argeşelu, strada Coandei etc, între orele 9.00 - 16.00; Izvoru - satele Izvoru de sus, Izvoru de Jos, între ora 9.00 - 10.30; Popeşti - satele Popeşti, Purcăreni, Slobozia -Trăsnitu etc, între orele 9.00 - 10.30; Recea - satele Recea de Jos, Orodelu, între orele 9.00 - 10.30; Rîca - satele Rîca, Bucov, Adunaţi, între orele 9.00 - 10.30; Siliştea - între orele 13.00 - 15.00; Nucşoara - sat Slatina, între orele 10.00 - 16.00; Cepari - sat Morăreşti, între orele 10.00 - 16.00.    
A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 757

 
Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva a obținut Certificarea Comisiei Uniunii Europene pentru Confor Imprimare E-mail
(5 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018


Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva  a obținut Certificarea Comisiei Uniunii Europene pentru Conformarea cu Codul European de Microcreditare


    C.A.R. Unirea Deva anunță obținerea Certificatului de Conformitate cu Codul European de Bune Practici Pentru Microfinanțare, acordat de Comisia Europeană – DG Employment și Social Affairs and Inclusion.

    Certificarea de către Comisia Europeană a conformării cu bunele practici europene în activitatea de microcreditare s-a acordat în urma evaluării procedurilor și proceselor interne de microcreditare și a performanței înregistrată în ultimii trei ani de către C.A.R. Unirea Deva, la recomandarea evaluatorului independent Microfinanza Rating.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1475

Continuare
 
Curs Cosmetică organizat în Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 aprilie 2018


Curs Cosmetică organizat în Piteşti


În perioada următoare va avea deschiderea în Piteşti cursul de calificare pentru domeniul Cosmetică , curs acreditat, diplome valabile la nivel naţional şi UE.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1423

Continuare
 
Cosmetice fără preţuri afişate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 aprilie 2018

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat controale

Cosmetice fără preţuri afişate!


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice. Potrivit comisarului şef adjunct din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Violeta Nedelcu, au fost verificaţi 17 operatori economici din judeţul nostru, la 7 dintre aceştia fiind descoperite abateri de la legislaţia în vigoare.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 aprilie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte apa, astăzi, la Bascov

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunţă că va sista furnizarea apei potabile în comuna Bascov, astăzi, între orele 8 - 17, fiind afectaţi utilizatorii situaţi în zona de la pîrîul Bascov pînă la sensul giratoriu, după cum urmează: - blocurile E1, E2, E3, F1, F2; - case; - staţiile de distribuţie carburanţi. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei de apă   noi la reţeaua existentă, în cadrul lucrării „Conectarea branşamentelor existente de la blocurile de pe strada Păişeşti DN şi Rotăreşti DN, comuna Bascov“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 679

Continuare
 
Yves Caracatzanis, noul preşedinte al AVTOVAZ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 aprilie 2018

Fostul director general de la Dacia a fost avansat

Yves Caracatzanis, noul preşedinte al AVTOVAZ


Fostul director general al Uzinei Dacia, Yves Cara­catzanis, a fost promovat pe postul de preşedinte-director general al AVTOVAZ, începînd cu data de 1 iunie 2018. Anunţul a fost făcut la Paris de Alliance Rostec Auto BV.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 813

Continuare
 
Tot mai mulţi beneficiari ai indemnizaţiei de handicap Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 aprilie 2018

La Primăria Piteşti,

Tot mai mulţi beneficiari ai indemnizaţiei de handicap


Numărul persoanelor care primesc indemnizaţie de handicap este în continuă creştere, atît în rîndul adulţilor, cît şi a tinerilor şi copiilor. La sfîrşitul lunii martie, beneficiau de indemnizaţie pentru handicap grav nici mai mult, nici mai puţin de 1.112 persoane. De asemenea, erau în plată 180 de asitenţi personali.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1813

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 7933
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter