Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Sîntem ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei     *** Aparatele pentru Judeţean, achiziţii complicate     *** Casa Albă, fără aer condiţionat la geamuri     *** I s-a făcut rău la Definitivat!     *** Drumul judeţean 738 a luat-o la vale     *** 12 argeşeni, suspecţi de Boala Lyme!     *** A murit o profesoară!     *** Beat criţă, la autostop, pe Transfăgărăşan     *** Dumitru Drăgan, pentru ultima dată la Davila!     *** Pescar cu arsuri grave după ce s-a electrocutat     *** Cai furaţi şi maltrataţi la tîrgul de Sf. Marina     *** Amenzi şi sancţiuni mari pentru şoferi     *** Champions League, turul      *** Bronz la Balcaniadă     *** Borţosu şi Olteanu, fotbalişti de viitor!     *** Panţuroiu a ratat podiumul!     *** Vlad Mariea, campion naţional a treia oară!     *** 600 de biciclilşti la concursul Lupii Dacilor!     *** Călin a debutat în Europa League!     *** CS Mioveni şi FC Argeş îşi află azi programul     *** Bazinul de înot din Mioveni, în revizie    

 
Măsura 19 – Dezvoltarea locală LEADER / Sub-Măsura 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de funcț Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 iunie 2018

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020

Măsura 19 – Dezvoltarea locală LEADER  / Sub-Măsura 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare”

Nr. contract de finanțare subsecvent nr.1, nr. C19401144011630310301 / 05.12.2016
Beneficiar : Asociația Grupul de Acțiune Locală Făgărașul de Sud - Ținutul Posadelor

COMUNICAT DE PRESĂ

Domnești, 20 iunie 2018
Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Făgărașul de Sud - Ținutul Posadelor implementează proiectul „Funcţionarea Grupului de Acţiune Locală, dobândirea de competenţe şi animarea teritoriului”, proiect finanțat prin Sub-măsura 19.4 - „Sprijin pentru cheltuieli de funcționare și animare” a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Comentarii (1) | Vizualizari: 722

Continuare
 
Curs RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL - General Data Protection Regulation (GDP Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 iunie 2018


Curs RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL - General Data Protection Regulation (GDPR)


Esti la curent cu Protectia datelor cu caracter personal? Vrei sa scapi de amenzi si sa intelegi mai bine legislatia relevanta in domeniu?

Profesional New Consult va invita sa participati la trainingul "RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL - GDPR (General Data Protection Regulation)",  care se va susţine in Pitesti in perioada urmatoare la un pret promotional. Doar acum beneficiati de reducere 10% pentru plata integrala sau 5% pentru plata in rate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1939

Continuare
 
Veteranii de război, modele de „viaţă cît un centenar” Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 iunie 2018


Veteranii de război, modele de „viaţă cît un centenar”


Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea,  împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae”, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş dar şi ai autorităţilor locale din comunele Lereşti şi Rucăr,  au vizitat, la sfîrşitul săptămînii trecute, alţi doi veterani de război, care sînt de-o seamă cu România Mare.               

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 658

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte curentul la Schitu Goleşti

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice astăzi, la consumatorii casnici şi agenţii economici, din mai multe localităţi. Astfel, întreruperile curentului electric au loc după următorul program: orele 9– 12, Bălileşti Sat Bălileşti alimentat din PTA Bălileşti 1; 12– 16 Schitu Goleşti Sat Valea Pechii alimentat din PTA Valea Pechii; 9– 13 Schitu Goleşti de la intrarea spre satul Valea Pechii la ieşirea spre Piteşti, zona Primărie, satele: Valea Pechii Lăzăreşti, PTAb Radic Star Schitu Goleşti (terţ), PTAb Fontana (terţ), PTA Telemobil Lăzăreşti (terţ); 9– 13 Godeni Sat Capu Piscului, PTA Moară Soare Capu Piscului (terţ), PTA Staţie Epurare Godeni (terţ); 13– 16 Schitu Goleşti, Sat Schitu Goleşti de la intrarea dinspre Cîmpulung la intrarea spre satul Valea Pechii. Este vorba de lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite.  

I.Ivănoiu 


  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 578

Continuare
 
450.000 de carduri de sănătate vor expira Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Pe 31 iulie, în judeţul Argeş,

450.000 de carduri de sănătate vor expira


Asiguraţii ale căror car­duri îşi pierd în acest an valabilitatea nu trebuie să intre în panică. Cei asiguraţi vor beneficia de servicii medicale gratuite apărînd în SIUI ca asiguraţi. Se speră că pînă la expirarea cardurilor, CNAS va emite un ordin cu pri­vire această proble­mă. În judeţul nostru, pri­mel­­e carduri naţio­nale de sănătate vor expira pe 31 iulie a.c.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1163

Continuare
 
„Ausweiss” pentru refugiaţii din Primul Război Mondial Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Document rar în posesia familiei unui profesor cîmpulungean

„Ausweiss” pentru refugiaţii din Primul Război Mondial


Un mic document, redactat în limbile germană şi română, emis la data de 21 iulie 1918, undeva în Moldova, pentru nişte refugiaţi musceleni, purtînd denumirea de „Permis” sau, în nemţeşte, „Ausweiss”, conţine, dacă se studiază cu atenţie, multe informaţii de natură istorică şi socială.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 657

Continuare
 
Caricaturist cîmpulungean atacă Charlie Hebdo Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Renumitul grafician Bogdan Petry, reacţie împotriva celor care au satirizat-o pe Halep

Caricaturist cîmpulungean atacă Charlie Hebdo


În stilul caracteristic, con­­troversatul săptămî­nal francez Charlie Hebdo a publicat o caricatură scandaloasă la scurt timp după ce Simona Halep a cîştigat primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros. Imagi­nea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme do­cumentare şi scriitor stabilit în Belgia şi a stîrnit foarte multe reac­ţii şi comentarii în mediul virtual.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 847

Continuare
 
„Realitatea a fost dură şi trebuie să o cunoaştem“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 19 iunie 2018

Victoria Baltag, regizoarea primului film artistic despre Experimentul Piteşti

„Realitatea a fost dură şi trebuie să o cunoaştem“


Victoria Baltag, o tînără regizoare care studiază şi predă la Londra, realizează primul film artistic despre Experimentul Piteşti. Varianta brută regizorală a fost proiectată în premieră, duminică seara la Cinematograful Bucureşti din Piteşti în prezenţa a peste 100 de spectatori. Printre  spectatori s-au aflat Sergiu Rizescu, preşedintele AFDPR Argeş,  prof.univ. Ilie Popa, organizatorul simpozionului internaţional „Experimentului Piteşti”, viceprimarul Piteştiului Laurenţiu Zidaru şi mai mulţi consilieri locali. Managerul Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu, a preyentat-o publicului pe Victoria Baltag. Cinematograful Bucureşti a fost inaugurat de curînd, fiind structură în cadrul Filarmonicii Piteşti. Pentru a ajunge la varianta finală a filmului, mai sînt necesari 46.000 de Euro, proiectul în care sînt implicaţi sute de tineri fiind 100% independent.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 790

Continuare
 
Memorial „Bebe Nistorescu“, la Cheile Dîmbovicioarei Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 iunie 2018

Sîmbătă, zi dedicată escaladei montane

Memorial „Bebe Nistorescu“, la Cheile Dîmbovicioarei


Sîmbătă, între orele 10-14, în zona Cheile Dîmbovicioarei, va fi organizat de Serviciul Salvamont Argeş Concursul de escaladă, Memorialul “Bebe Nistorescu”, ediţia a VI-a. Înscrierile încep la ora 9. Competiţia este o reuniune a căţărătorilor din întreaga ţară şi are drept scop valorificarea potenţialului deosebit pentru practicarea escaladei sportive în zona Cheile Dîmbovicioarei prin amenajarea de rute noi, reamenajarea rutelor vechi şi promovarea zonei. La acest concurs poate participa orice persoană, indiferent dacă este înscrisă sau nu într-un club sau asociaţie sportivă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 596

Continuare
 
Copil de 10 luni, suspect de Boala Lyme! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 iunie 2018


Copil de 10 luni, suspect de Boala Lyme!


Vremea caldă a dus la înmulţirea căpuşelor care au devenit în ultimii ani o problemă de sănătate publică. Cazurile de boala Lyme, afecţiune cauzată de muşcătura de căpuşe, s-au înmulţit de la an la an. În judeţul nostru, în anul 2015 au fost înregistrate 12 cazuri confirmate de boala Lyme, iar în 2016 au fost confirmate 15 cazuri. Anul trecut în Argeş, s-a înregistrat un număr crescut de cazuri de boala Lyme, astfel că din 90 de cazuri de suspiciune de boala Lyme au fost confirmate 55 de cazuri.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 617

Continuare
 
Delegaţie franceză, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018


Delegaţie franceză, la Mioveni


O delegaţie din Parlamentul Franţei s-a aflat pentru o jumătate de zi în oraşul Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale în Argeş.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Mîine, rezultatele la Evaluare

Emoţii mari, pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut de curînd probele Evaluării Naţionale. Mîine, pînă la ora 12, vor fi afişate primele rezultate la cele două probe scrise:Limba şi literatura română şi Matematică. Tot mîine, se pot depune contestaţii în intervalul orar 14- 19. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie. 

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 538

Continuare
 
Celălalt Piteşti, într-o sărăcie mai mare Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Celălalt Piteşti, într-o sărăcie mai mare

Satul omonim, unul din cele mai mici din Moldova


Municipiul Piteşti, oraşul-reşedinţă a judeţului Argeş, nu este singura localitate de pe lume care poartă acest nume. Puţini ştiu că el are şi un tiz. Vă prezentăm mai jos Piteştiul de peste Prut, din Republica Moldova.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1651

Continuare
 
Mai puţini şomeri, în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Conform unei statistici pe luna mai a AJOFM,  

Mai puţini şomeri, în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a scăzut în luna mai. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii mai 2018, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 8.734 de persoane, din care 1.791 îndemnizaţi şi 6.943 neindemnizaţi.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

Continuare
 
O întreagă comunitate terorizată de un urs Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 18 iunie 2018

La Valea Urdii,

O întreagă comunitate terorizată de un urs


Stare de alertă în localitatea Valea Urdii, din comuna Dîmbovicioara! Sătenii sînt de-a dreptul terorizaţi de un urs, care, dincolo de faptul că se plimbă fără frică pe drumurile şi cărările din localitate, a dat iama în stînele şi gospodă­riile oamenilor, în căutarea hranei, ajungînd pînă în apropierea caselor. Fiara, de dimensiuni considerabile, a omorît şi mîncat pînă acum mai multe animale, poftind chiar şi la bunătăţile din cămările gospodinelor, iar oamenii se aşteaptă ca numărul pagubelor să crească, în condiţiile în care ursul pare de neclintit din zonă. Au încercat localnicii să-l go­nească, însă, Moş Martin pare să fie învăţat cu oamenii şi nu se lasă aşa uşor îndepărtat de sursele de hrană. Oamenii sînt revoltaţi şi cer ca cineva să ia măsuri împotriva sălbăticiunii.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 627

Continuare
 
Se opreşte curentul în Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Se opreşte curentul în Cîmpulung

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice astăzi, la consumatorii casnici şi agenţii economici, din mai multe localităţi. Astfel, întreruperile curentului electric au loc după următorul program: 9– 12, Moşoaia Sat Ţîrdeşti alimentat din PTA Ţîrdeşti; 12– 15, Uda Sat Uda alimentat din PTA Uda de Jos; 9:30 – 10:30, 15– 16 Bascov Sat Luncă, PTA Weld Mildin CND (terţ), PTA Weld Gaz (terţ), PTA SLE Impex (terţ), PTA Giserion (terţ), PTCZ SI CHE Budeasa (terţ); 9:30 – 10:30, 15– 16 Budeasa, satele: Budeasa Mare, Găleşesti, Rogojina, Valea Mărului, Stoieneşti, Caloteşti; 9– 16 Sat Luncă; 9– 16 Poienarii de Muscel PTA Pompe Apă Rîul Tîrgului; 9– 16 Cîmpulung, de la Liceul Tehnologic Auto la ieşirea spre Piteşti, cartierele: Grădişte cu blocurile aferente, Pescăreasa cu blocurile aferente, Sediul APIA Cîmpulung, Liceul Tehnologic Auto, PTA Setrometal (terţ), PTA Sortare Steril (terţ), PTA Prefacomin (terţ), PTA Trinina Schitu Goleşti (terţ); 9– 11, Stîlpeni Sat Rădeşti alimentat din PTA SMA Rădeşti; 11– 13 Godeni Sat Coteşti alimentat din PTA Coteşti; 13– 16 Stoeneşti Sat Stoeneşti zona de la Primărie alimentată din PTA Stoeneşti. Este vorba de lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite.    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 437

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 8308
embedgooglemap.net

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info