Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse     *** Soţia, sergent la unitatea militarului decedat     *** Veteranul erou Butoi, în ring cu un fost campion naţional     *** Judecătorii, sufocaţi de dosare      *** Spînzurat de streaşina casei     *** Argeşean înjunghiat la Alba Iulia     *** Pleacă Pandelică, vine Pîrvu!      *** S-a aprobat bugetul Piteştiului     *** Întîrzieri la plata salariilor profesorilor     *** Reduceri la tren, de Dragobete     *** Mai mîncăm mere la toamnă?     *** Dinastia     *** Ce mai citim, ce mai scriem?     *** Peste 123.000 de vizitatori la Muzeul Judeţean     *** Concert Loredana, la Piteşti      *** Peer Gynt, la Filarmonica Piteşti     *** „Idolul si Ion Anapoda“, o comedie amară      *** Champions League - Optimi     *** Cel mai tare amical al iernii!     *** Programul complet de pregătire a echipelor argeşene de fotbal     *** România, pe locul 36     *** Doar Lazăr titular     *** Pescuitul zglăvoacei şi stronghilului     *** Curiozităţi pescăreşti    

 
Cererea de muncitori și roboți este din ce în ce mai mare. Ce se întâmplă cu locurile de munc Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 ianuarie 2018


Cererea de muncitori și roboți este din ce în ce mai mare. Ce se întâmplă cu locurile de muncă din Argeș

 

Robotica are în prezent un impact major asupra producătorilor industriali. Achiziționarea roboților permite păstrarea capacităților de producție prin sporirea eficienței muncitorilor, creșterea producției și a calității acesteia. În estul Europei robotizarea merge mână în mână cu creșterea numărului de muncitori și a salariilor. În toată regiunea șomajul este mai mic de 5%, cifră considerată foarte bună comparativ cu alte state din UE.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 610

Continuare
 
Aparatura performanta - esentiala in orice laborator de cercetare Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018


Aparatura performanta - esentiala in orice laborator de cercetare


Aparatura, mai ales cea performanta, gandita in functie de noile descoperiri in domeniu, este de un real folos pentru orice profesionist care doreste sa isi faca in mod corect munca. In laboratoarele de cercetare, in care marja de eroare trebuie sa fie cat mai mica cu putinta, aparatura trebuie sa fie cu atat mai mult performanta si precisa. Altfel, un cercetator nu are cum sa fie sigur de calitatea rezultatelor obtinute si, cel mai probabil, toata munca sa va ajunge sa fie pusa sub semnul intrebarii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 496

Continuare
 
Se caută profesori evaluatori de manuale Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 ianuarie 2018

Pentru clasele I-VI,

Se caută profesori evaluatori de manuale


Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) organizează o procedură de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI. Înscrierea se desfăşoară exclusiv online, în perioada 22 ianuarie - 2 februarie 2018, prin completarea formularului publicat pe site-ul CNEE. Selecţia propriu-zisă şi anunţarea rezultatelor (individual, doar pentru candidaţii admişi) vor avea loc în intervalul 5 - 16 februarie 2018.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 545

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Mamă şi fiică, lovite de maşină

Accident, petrecut marţi, pe Bulevardul Ion Mihalache, din Cîmpulung. O mamă şi fiica ei au fost lovite de o maşină, în timp ce traversau pe trecere. Cauza accidentului este una hilară. Probabil, singurul căruia nu-i vine să rîdă este şoferul care s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Bogan I. se afla la volanul unei autoutilitare. La trecerea de pietoni s-a oprit să le acorde prioritate. Magdalena I., de 52 de ani, şi fiica ei, Elisa I., de 11 ani, traversau, numai că, în timp ce erau pe marcaj, şoferul s-a aplecat să-şi ia telefonul care-i căzuse din mînă. Atunci, fără să-şi dea seama a apăsat pedala acceleraţiei, mişcînd maşina, în faţă. Le-a lovit pe cele două, ambele avînd nevoie de îngrirji medicale.

M.Sandu


   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 665

Continuare
 
Condamnat după un accident mortal Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018

După faptă şi răsplată!

Condamnat după un accident mortal


1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare, la atît a fost condamnat după mai bine de un an de procese un tînăr care a provocat un accident mortal în comuna Rucăr. În plus, pe lîngă închisoare, tînărul şi societatea de asigurare au de plătit şi daune morale şi materiale de peste 610.000 lei. Marţi, el a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 863

Continuare
 
Ce investiţii face Primăria Piteşti în 2018 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 ianuarie 2018

Un bloc social şi refacerea pieţelor, cele mai scumpe

Ce investiţii face Primăria Piteşti în 2018

Lucrările din şcoli, o treime din bugetul de dezvoltare


Pentru anul 2018, proiectul de buget al municipiului Piteşti se bazează pe venituri de doar 332,74 milioane lei, cu aproape 100 milioane lei mai mici decît în 2017. Scad, corespunzător, şi cheltuielile prevăzute. Totuşi, bugetul de investiţii nu este afectat, ba chiar creşte de la 63,46 milioane lei, anul trecut, la peste 81,17 milioane lei. În schimb, se remarcă o scădere drastică în cheltuielile cu salariile aparatului funcţionăresc, de la (179 la 67 milioane lei) - ceea ce arată a buget provizoriu, bazat pe promisiunea unor rectificări şi suplimentări de la Centru, pe parcursul anului. Vă prezentăm mai jos care sînt principalele investiţii pe care Primăria a ţinut să le includă totuşi în programul pe anul acesta.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1401

Continuare
 
Hora Unirii în jurul statuii lui Cuza Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018

169 de ani de la Mica Unire, sărbătoriţi la Piteşti

Hora Unirii în jurul statuii lui Cuza  


Ieri dimineaţă, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Piteşti, au fost sărbătoriţi 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, dintre Ţara Românească şi Moldova, moment cunoscut ca Mica Unire.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 494

Continuare
 
Se elimină plata unor comisioane la bănci Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018

Începînd de sîmbătă, 27 ianuarie,

Se elimină plata unor comisioane la bănci


Veste bună pentru argeşeni! De sîmbătă, 27 ianuarie, persoanele care folosesc conturi bancare de plăţi cu servicii de bază vor scăpa de plata anumitor comisioane. Este vorba, printre altele, şi despre comisioanele de administrare sau interogare sold. Eliminarea acestor comisioane bancare este prevăzută în Legea 258/2017 care a fost publicată în decembrie în Monitorul Oficial.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 622

Continuare
 
Proiect european, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 ianuarie 2018


Proiect european, la Mioveni


De curînd, la Mioveni, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului “WISE - While Innovating and Strengthening Europe” (Inovînd şi consolidînd Europa), care se va implementa printr-un  parteneriat extins între 16 ţări europene. Este vorba despre Franţa, Italia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Croaţia Spania, Olanda, Macedonia, Serbia, Grecia, Republica Cehă şi România - reprezentată de oraşul Mioveni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 513

Continuare
 
Trucuri ale experților cu privire la vânzarea de imobile – ce să faci să vinzi mai repede Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018


Trucuri ale experților cu privire la vânzarea de imobile – ce să faci să vinzi mai repede


Dincolo de tranzacția imobiliară în sine, povestea de vânzare a unui apartament aduce în prim plan nevoia de anumite calități. Este necesară o atitudine potrivită, este nevoie să se cunoască anumite metode care să ajute la vânzare. Chiar dacă în cele din urmă unii care se arată interesați de fapt vor da înapoi din varii motive, se prea poate să fie vorba și de anumite greșeli făcute de proprietar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 849

Continuare
 
Pășește cu încredere purtând rochia de seară – topul celor mai simple trucuri Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018


Pășește cu încredere purtând rochia de seară – topul celor mai simple trucuri


Femeile au nemărginitul dar de a complica pe cât posibil orice lucru. Adaugă un plus de stres la aproape orice, din dorința acută de a face totul perfect. Dedicarea lor în orice misiune se traduce însă prin prea multe sfaturi, prea multe aspecte de urmat. În materie de îmbrăcăminte, lucrurile iau o întorsătură chiar și mai complicată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 633

Continuare
 
Reprezentanţii elevilor cer siguranţă în şcoli! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018


Reprezentanţii elevilor cer siguranţă în şcoli!


Consiliul Naţional al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, trage un semnal de alarmă cu privire la frecvenţa cu care sînt încălcate o sumedenie de drepturi ale copiilor şi elevilor. În ultima perioadă, s-a putut observa o creştere a numărului de apariţii în mass-media a cazurilor de abuz, îndreptate asupra copiilor. În luna septembrie a anului 2017, Consiliul Naţional al Elevilor a publicat Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Naţional (RISEN), document care conţine date statistice alarmante cu privire la anumite aspecte din şcolile din România.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 577

Continuare
 
„Vulturii Carpaţilor“ s-au întîlnit cu ministrul Fifor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018

Înainte de a pleca în Afganistan,

„Vulturii Carpaţilor“ s-au întîlnit cu ministrul Fifor


Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a fost prezent, ieri, la Cîmpulung, pentru a se întîlni, în cadrul unei ceremonii oficiale, cu militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor“, înainte de plecarea acestora într-o nouă misiune în teatrul de operaţii din Afganistan. Acţiunea s-a derulat începînd cu ora 10, pe platoul din incinta unităţii militare de vînători de munte.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 551

Continuare
 
Bebeluş suspect de rujeolă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018

Internat la Spitalul Victor Babeş - Bucureşti

Bebeluş suspect de rujeolă!


În contextul epidemiei de rujeolă din ţara noastră, se înmulţesc suspiciunile de rujeolă şi în Argeş. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, există o suspiciune de rujeolă în cazul unui copil de 9 luni din Mărăcineni, nevaccinat.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 715

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Astăzi, închis la poştă 

Astăzi, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, este închis la poştă. Compania Naţională Poşta Română închide toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural, iar programul este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora este zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate pe data de 23 ianuarie 2018 să înregistreze timpi mai mari de circulaţie.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 586

Continuare
 
Flacăra Centenarului arde pe biroul regal! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 ianuarie 2018

Ieri, a fost aprinsă la Muzeul Goleşti

Flacăra Centenarului arde pe biroul regal!


Ieri, cu o zi înaintea sărbătoririi a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, la Muzeul Goleşti, s-a desfă­şurat o manifestare cu o puternică încărcătură spi­ituală. Într-un loc istoric a fost aprinsă flacăra Cen­tenarului, moment simbolic prin care au început manifestările dedicate împlinirii în acest an a unui veac de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Evenimentul face parte din proiectul „Respect pentru Valorile Naţionale“, iniţiat în parteneriat cu Academia Română şi Dacin Sara, de Consiliul Judeţean Argeş, împreună cu instituţiile de cultură din subordine. Logo-ul judeţului Argeş pentru Centenar este România de la Argeş.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 573

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 7351

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter