Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Exerciţiu de verificare a alarmelor la Dacia Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 aprilie 2018


Exerciţiu de verificare a alarmelor la Dacia


Duminică, între orele 09.00 şi 15.00, pe platforma Automobile Dacia din Mioveni se vor efectua revizii şi verificări funcţionale ale sistemului de alarmare publică. Acestea fac parte din graficul anual de mentenanţă al companiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1097

Continuare
 
Maria Brătianu, depusă lîngă înaintaşi Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018


Maria Brătianu, depusă lîngă înaintaşi


La Vila (şi Schitul) Florica a avut loc, ieri, o ceremonie de depunere, în cripta Brătienilor, a rămăşiţelor pămînteşti ale Mariei Brătianu, fiica istoricului Gheorghe Brătianu şi nepoata marelui om politic Ion I.C. Brătianu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 959

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Alergare în Luncă

Mîine, între orele 10 şi 12, în Parcul Lunca Argeşului are loc un eveniment organizat de Decathlon Piteşti, constînd în parcurgerea unui traseu prestabilit din parc. Compania îi invită, „indiferent de vîrstă şi de nivelul atins ca alergători“, pe toţi cei care vor să facă mişcare, chiar împreună cu familia, prietenii şi copiii. La încheierea ediţiei, deja 45 de utilizatori Facebook declarau că vor participa, iar alţi 266 se declarau interesaţi. 

Călin Popescu


  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
Salariaţii, nemulţumiţi că s-au tăiat sporurile Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 aprilie 2018

 Protest în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Cîmpulung

Salariaţii, nemulţumiţi că s-au tăiat sporurile


Asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare, dar şi medici şi personal auxiliar au protes­tat, ieri de dimineaţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cîmpulung, principalele ne­mulţumiri fiind legate de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi regulamentul de acordare a sporurilor, care defavorizează toate categoriile de personal, dar mai ales îngrijitoarele şi infirmierele. Totodată, salariaţii de la TBC şi-au manifestat astfel solidaritatea cu colegii lor de la Institutul de Pneumo­ftiziologie Marius Nasta, din Bucureşti, care s-au aflat, ieri, la a cincea zi de protest, motivele fiind aceleaşi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1345

Continuare
 
Marş pe două roţi, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018


Marş pe două roţi, la Piteşti


De la capătul Străzii Trivale, colţ cu Dumbravei, va porni, mîine de la ora 16, un marş al motocicliştilor şi bicicliştilor, pentru a atrage atenţia asupra riscurilor la care sînt supuşi participaţii la trafic care se deplasează pe două roţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1021

Continuare
 
Şeful de la Evidenţa Populaţiei, executat de CJ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018


Şeful de la Evidenţa Populaţiei, executat de CJ


În şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri, trei puncte de pe ordinea de zi au ieşit mai mult în evindenţă. l În locul lui Marius Pîrvu a fost validat mandatul de consilier judeţean al Cristinei Elena Popa - care îi ia locul şi în Comisia Buget - Finanţe a CJ. l De asemenea, s-au aprobat noile tarife pe anul 2019, la instituţiile subordonate.


Comentarii (1) | Vizualizari: 1770

Continuare
 
Intervenţia în premieră naţională, o reuşită! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018

În Laboratorul Angiografie, la un pacient de 72 de ani,

Intervenţia în premieră naţională, o reuşită!


Ieri, în Laboratorul de Angiografie din cadrul Sec­ţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a fost efectuată de către o echipă de medici o intervenţie în premieră naţională, fiind utilizat pentru prima oară în ţara noastră aparatul Rotarex produs de o firmă elveţiană. Dispozitivul a fost pus la dispoziţie gratuit de către firma elveţiană Straub, fiind utilizat la un pacient de 72 de ani, care risca să-şi piardă piciorul drept.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 890

Continuare
 
A ridicat prima biserică ortodoxă din Afganistan Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018

Un preot militar cîmpulungean, aflat la a treia misiune

A ridicat prima biserică ortodoxă din Afganistan


Potrivit maistrului militar principal Iulian Cadulencu, unul dintre ofiţerii de presă care ne ţine la curent cu ceea ce se petrece în teatrul de operaţii din Afganistan, şi nu numai,  preoţii militari reprezintă o categorie specială în viaţa militarilor, fiind nelipsiţi de la solemnităţile militare şi religioase, de la comemorările celor ce s-au sacrificat pentru integritatea, demnitatea, identitatea şi spiritualitatea neamului nostru, de-a lungul timpului, ridicînd moralul militarilor. Prin simpla prezenţă şi prin rugăciunea lor reuşesc să aducă în sufletul militarilor încrederea de care au nevoie la plecarea în misiune. Serviciile liturgice din zilele de sărbătoare, spoveditul, împărtăşitul şi o vorbă bună, o povaţă, le dau puterea să răspundă cerinţelor morale şi spirituale ale militarilor. Misiunea preotului nu este deloc uşoară. Bazată pe virtute, menirea preotului este de a deschide căile sufleteşti atît ale soldatului, cît şi ale comandantului, şi nu oriunde, ci într-o zonă de conflict, în care prin mijloacele duhovniceşti şi pastorale avute la dispoziţie, trebuie să pătrundă dincolo de armura trupească, în sufletul lor. De acest lucru depinde în mare măsură şi succesul misiunilor pe care aceştia le au de îndeplinit.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 991

Continuare
 
Astăzi este Izvorul Tămăduirii Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 aprilie 2018

Mare sărbătoare închinată Maicii Domnului

Astăzi este Izvorul Tămăduirii


Astăzi, prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mîntuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvîrşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 827

Continuare
 
Slujbă de Izvorul Tămăduirii, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018


Slujbă de Izvorul Tămăduirii, la Mioveni

În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mîntuirii credincioşilor. Cu această ocazie, credincioşii din Mioveni sînt asteptaţi astăzi, de la ora 15.30, pe platoul din pădurea Făget, în locul în care se află un izvor ce poartă numele „Izvorul Tămăduirii“.  Enoriaşii vor lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.        
    S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 514

 
Pizza de la Trattoria Uno din Bascov te cucereşte cu gustul ei Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 aprilie 2018


Pizza de la Trattoria Uno din Bascov te cucereşte cu gustul ei


Mai nou, bascovenii se bucură că preţul nu îi face deloc concurenţă calităţii în noua locaţie spaţioasă şi cochetă situată în zona centru, strada Păişeşti DN, bl. D1 (vizavi de sediul BRD). Pizzeria Trattoria Uno îşi respectă clienţii oferindu-le o mulţime de delicii culinare preparate la cuptorul cu lemne. În acest fel, satisface gustul oricărui consumator şi îl face să revină după fiecare sortiment accesibil tuturor ca preţ.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2871

Continuare
 
Campanie de curăţenie în oraş Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 12 aprilie 2018


Campanie de curăţenie în oraş


Pentru că vremea frumoasă permite, în această perioadă, angajaţii din sectoarele spaţii verzi, salubritate şi întreţinere patrimoniu desfăşoară o serie de acţiuni specifice curăţeniei de primăvară.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 767

Continuare
 
„Revoluţia din 1989 era inevitabilă“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 12 aprilie 2018

Interviu cu fostul deţinut politic piteştean din anii '80, Ilie Ion

„Revoluţia din 1989 era inevitabilă“


Nu demult aţi putut citi în ziarul nostru povestea singurului deţinut politic pe care l-a avut Piteştiul în anii ‘80 - Ilie Ion, închis 4 ani pentru răspîndirea de manifeste anti-Ceauşescu, şi coleg de celulă cu mai celebrul Radu Filipescu. În plus faţă de mărturia de atunci redăm mai jos opiniile actualului vicepreşedine al AFDPR Piteşti, fost vicepreşedinte al CPUN, despre situaţia de dinainte de Revoluţie, precum şi cea de după ea - despre care constată „nici aceasta nu e foarte bună, că s-a umplut ţara de hoţi“. În vîrstă acum de aproape 80 de ani, evită să vorbească doar despre reacţia familiei - acum, are o a doua soţie -, iar în legătură cu activitatea CPUN, a rămas cu impresie de neseriozitate - chiar dacă unii colegi de acolo au ajuns ulterior parlamentari.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 844

Continuare
 
Intervenţie în premieră naţională la angiograf! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 aprilie 2018

Astăzi, la Spitalul Judeţean, alături de o echipă de medici elveţieni,

Intervenţie în premieră naţională la angiograf!


Intervenţie în premieră naţională, astăzi, în Labo­ratorul de Angiografie din cadrul Secţiei de Cardio­logie a Spitalului Jude­ţean de Urgenţă Piteşti! O echipă de me­dici din Elveţia împreună cu medicii Horia Trăilă şi Elvis Boţu, de la Labora­torul de Angiografie, vor efectua o intervenţie la un pacient care a suferit o operaţie pentru ane­vrism de aortă abdomi­nală, însă a cărui endo­pro­teză s-a trombozat. Angiogra­ful a fost achi­ziţionat la Spitalul Jude­ţean de Urgenţă Piteşti în urmă cu trei ani şi jumătate ca urmare a unei ample campanii iniţiate de directorul general al Curie­rului zilei, Constantin Neguţ.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 820

Continuare
 
Curs Infirmieră Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 aprilie 2018


Curs Infirmieră


În perioada următoare avea deschiderea în Piteşti, cursul de INFIRMIERĂ .

IMPORTANT !!! Cursul este acreditat şi recunoscut de organismele acreditate, diplomele fiind recunoscute la nivel naţional şi internaţional fiind extrem de atractiv şi util celor care doresc să activeze în acest domeniu în ţară dar mai ales în străinătate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 892

Continuare
 
“DOTARE SALA FITNESS IN CADRUL ELYSSIUM WELLNESS SRL” Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 12 aprilie 2018

Anunț de presǎ

Pitesti, 12.04.2018

“DOTARE SALA FITNESS IN CADRUL ELYSSIUM WELLNESS SRL”

SMIS 111682


Beneficiarul, SC ELYSSIUM WELLNESS SRL, cu sediul în Municipiul Pitesti, România, Str. BULEVARDUL ION C BRATIANU nr. 48-52, Corp B, Etaj 2, judetul Arges, J3/978/2014, CUI RO33435060, derulează proiectul „DOTARE SALA FITNESS IN CADRUL ELYSSIUM WELLNESS SRL” cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 1262/ 05.03.2018.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 807

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 7933
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter