Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse     *** Soţia, sergent la unitatea militarului decedat     *** Veteranul erou Butoi, în ring cu un fost campion naţional     *** Judecătorii, sufocaţi de dosare      *** Spînzurat de streaşina casei     *** Argeşean înjunghiat la Alba Iulia     *** Pleacă Pandelică, vine Pîrvu!      *** S-a aprobat bugetul Piteştiului     *** Întîrzieri la plata salariilor profesorilor     *** Reduceri la tren, de Dragobete     *** Mai mîncăm mere la toamnă?     *** Dinastia     *** Ce mai citim, ce mai scriem?     *** Peste 123.000 de vizitatori la Muzeul Judeţean     *** Concert Loredana, la Piteşti      *** Peer Gynt, la Filarmonica Piteşti     *** „Idolul si Ion Anapoda“, o comedie amară      *** Champions League - Optimi     *** Cel mai tare amical al iernii!     *** Programul complet de pregătire a echipelor argeşene de fotbal     *** România, pe locul 36     *** Doar Lazăr titular     *** Pescuitul zglăvoacei şi stronghilului     *** Curiozităţi pescăreşti    

 
Mii de copii, vaccinaţi împotriva pneumococului! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 ianuarie 2018

Începînd din octombrie 2017,

Mii de copii, vaccinaţi împotriva pneumococului!


Din toamna anului trecut, a fost introdus în Programul Naţional de Imunizări un nou vaccin. Este vorba de vaccinul pneumococic care ajută la protecţia împotriva celor mai des întîlnite 13 tulpini de pneumococ, responsabile de peste 90% din cazurile de boli pneumococice invazive în România.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
NIDEC Motor Corporation Romania SA face angajari Imprimare E-mail
(3 voturi)
duminică, 21 ianuarie 2018


NIDEC Motor Corporation Romania SA face angajari


NIDEC Corporation este lider mondial in producerea de motoare electrice, de la cele mici de 0,2W pana la motoare electrice gigantice de 75MW. NIDEC Corporation are sediul in Kyoto - Japonia si detine peste 240 de companii de cercetare-dezvoltare, productie si comercializare ce activeaza in 33 de tari din Europa, Asia, America de Nord, America de Sud, Africa si Australia. NIDEC Corporation are peste 120.000 de salariati pe mapamond si a realizat in 2016 (31 martie 2017) venituri de aproximativ 10 miliarde USD.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3365

Continuare
 
Primăria, obligată să cumpere autobuze ecologice Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Pînă anul viitor,

Primăria, obligată să cumpere autobuze ecologice


Joi, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind promovarea transportului ecologic. Aceasta va intra în vigoare din 2019 pentru instituţii publice şi din 2020 pentru mediul privat şi încurajează cumpă­rarea de mijloace de transport ce utilizează tehnologiile verzi.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 962

Continuare
 
Zeci de cazuri de gripă confirmate în România! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Boala face ravagii în SUA şi Anglia şi a ajuns şi în ţara noastră

Zeci de cazuri de gripă confirmate în România!


Gripa face ravagii în Anglia şi SUA, o mulţime de oameni murind din cauza acestei boli. În Anglia au decedat 97 de persoane, iar în SUA, 105. Gripa venită din Australia, AH3N2, a făcut victime în Anglia, în special în rîndul copiilor şi bătrînilor nevaccinaţi. În ţara noastră, situaţia nu este alarmantă deocamdată, circulaţia virusurilor gripale fiind scăzută. Sînt însă două tulpini A şi B şi au fost înregistrate deja două decese. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
Spitalul Municipal Cîmpulung are nevoie de 14 medici Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Pentru că încă se confruntă cu deficit de personal,

Spitalul Municipal Cîmpulung are nevoie de 14 medici


Spitalul Municipal Cîmpulung mai face o încercare de „tratare“ a crizei medicilor cu care se confruntă de mai mulţi ani. În anii anteriori, s-au cheltuit bani cu medici rezidenţi, care au încercat să lucreze în unitatea medicală de la Cîmpulung şi care, după ce şi-au obţinut specializarea,  au plecat, cei mai mulţi, să lucreze peste hotare.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1078

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Tînăr încarcerat

Oamenii legii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, privind pe Constantin Ş., de 26 de ani, din Piteşti. Pe numele acestuia a fost emis de către Judecătoria Piteşti un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, acesta fiind condamnat la 4 ani şi 2 luni închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de ameninţare. Tînărul avea o condamnare mai veche cu suspendare, pentru furt calificat. În perioada în care se afla sub supraveghere judiciară a comis infracţiunea de ameninţare, fiind trimis din nou în judecată. Instanţa l-a condamnat şi în acest dosar, la pedeapsă adăugîndu-se şi condamnarea veche. Bărbatul a fost încarcerat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 635

Continuare
 
Se vînd abonamente la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Din 23 ianuarie,

Se vînd abonamente la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti pune în vînzare, începînd de marţi, 23 ianuarie, de la ora 9, la sediul său, din Piteşti, Calea Bucureşti nr. 2, Centrul Multifuncţional (fostul Cinematograf Bucureşti), abonamente pentru perioada 1 februarie - 28 iunie 2018.  


Comentarii (1) | Vizualizari: 830

Continuare
 
Se caută voluntari cu vîrsta peste 16 ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Pentru a ajuta copiii din centre de plasament,

Se caută voluntari cu vîrsta peste 16 ani 


Programul educaţional Ajungem MARI a dat startul înscrierilor pentru modulul de primăvară de voluntariat în centre de plasament. 2.000 de copii şi tineri insti­tu­ţiona­­lizaţi aşteaptă 1.000 de noi prieteni voluntari care să dedice 3 ore pe săptămînă şi să le ofere cunoştinţe şi îndrumare.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 689

Continuare
 
Se caută soluţii pentru locurile de parcare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 ianuarie 2018

La Mioveni,

Se caută soluţii pentru locurile de parcare


Începînd de anul acesta, în Mioveni, se va implementa un sistem de plată în toate parcările publice, precum şi în zonele de rezidenţă din jurul blocurilor. Pînă în momentul de faţă s-a realizat un recensămînt al locurilor de parcare disponibile şi marcarea spaţiilor, iar în paralel, reprezentanţii birourilor Patrimoniu şi Urbanism din cadrul Primăriei Mioveni au pregătit documentaţia tehnică şi cadrul juridic legal prin care, în urma unei hotărîri a Consiliului Local se va aproba acest proiect.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 860

Continuare
 
Selca şi Zeus fac Piaţa Trivale Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018

Primăria a semnat contractul

Selca şi Zeus fac Piaţa Trivale


Piteştenii din cartierul Trivale vor avea o piaţă agroalimentară modernă. Va fi o investiţie ultramodernă, cu toate dotările necesare pentru a permite desfăşurarea activităţilor comerciale în cele mai bune condiţii.    


Comentarii (2) | Vizualizari: 1743

Continuare
 
Peste 200 de pensionari au depus cereri pentru bilete Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018

La Casa Judeţeană de Pensii Argeş,

Peste 200 de pensionari au depus cereri pentru bilete


Pensionarii argeşeni sînt interesaţi să meargă la tratament în staţiunile balneoclimaterice pe baza biletelor repartizate la Casa Judeţeană de Pensii Argeş. Deşi nu a fost adoptată  Hotărîrea de Guvern prin care se vor reglementa regulile de stabilire a numărului de bilete de tratament balnear pentru anul 2018 şi modul de distribuire şi decontare al acestora, la Casa de Pensii Argeş au fost depuse de la începutul acestui an 207 cereri.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 732

Continuare
 
Copil de 6 ani, suspect de scarlatină! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018


Copil de 6 ani, suspect de scarlatină!


Scarlatina, una dintre bolile transmisibile ale copilăriei, a reapărut! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, un copil de 6 ani, din Piteşti, elev la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Piteşti, este suspect de scarlatină.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 826

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 Angajaţii CFR îşi primesc banii  

Angajaţii CFR Călători primesc sume, reprezentînd plata a 70% din lichidarea aferentă lunii decembrie 2017. De asemenea, au fost semnate Ordinele de Plată pentru diferenţă, urmînd ca după virarea sumelor ce reprezintă compensaţia pentru luna ianuarie 2018 să fie operate transferurile către conturile salariaţilor. Conform prevederilor legale, circuitul sumelor derulate prin Trezoreriile Statului, apoi în băncile comerciale din care se fac plăţile salariale durează 1 zi, chiar şi în regim de urgenţă. Tichetele de masă aferente lunii decembrie vor fi acordate ulterior intrării în conturile CFR Călători a compensaţiei cuvenite pentru luna ianuarie.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 657

Continuare
 
Deţine un apartament şi un Audi A4 Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018

Averea noului director al AJFP Argeş

Deţine un apartament şi un Audi A4


După cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri, Admi­nis­traţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va avea un nou director. Este vorba despre Lucreţiu Ioan Tudor, care îl va înlocui pe actualul director, Petre Cojocaru, care se pensionează.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1604

Continuare
 
Se lucrează la bugetul oraşului Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018


Se lucrează la bugetul oraşului Mioveni

Priorităţi pentru invetiţii: spitalul, gaze la Clucereasa şi Sala Sporturilor


În concordanţă cu Legea Bugetului de Stat pentru 2018, care a fost adoptată, aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Mioveni lucrează în această perioadă la conturarea bugetului local al oraşului, pentru anul în curs.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 651

Continuare
 
Restriciţii la parcare în dreptul Vămii Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 ianuarie 2018


Restriciţii la parcare în dreptul Vămii Mioveni


Ca urmare a ambuteiajelor şi a imaginii nefavorabile create de către zecile de TIR-uri şi autocamioane de mare tonaj care staţionează la Mioveni în mod abuziv pe DN 73D, în dreptul punctului Vamal şi pe tronsonul cuprins între linia CFR din Colibaşi şi sensul giratoriu de la AILN (fostul CKD), traficul rutier va fi monitorizat permanent.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 579

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 7351

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter