Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război     *** Monumente istorice, vandalizate     *** De ce miaună şi urlă pisicile?;    *** APIA a plătit banii pe motorină     *** Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii!     *** „Are acte, dar circul rar cu ea“     *** Astăzi este Dragobetele     *** O iubeşte româneşte pe iubita de 72 de ani!     *** Întîia şi a doua aflare a capului Sfîntului Ioan Botezătorul      *** „City break“, cu Luminiţa Borta     *** EXPOZIŢIE ITINERANTĂ DE ARTĂ PLASTICĂ     *** ALEŞII     *** Ce mai citim? Ce mai scriem?     *** Spînzurat în podul casei     *** Bărbat cu dizabilităţi, lovit de maşină     *** Circulaţia, blocată pe Mateiaş      *** A făcut atac cerebral la volan     *** Paznicul ars, identificat     *** Fotbal la TV, în weekend!     *** Champions League - optimi     *** Ultimul amical al iernii     *** Derbiul etapei la TV     *** CS Mioveni, încă două victorii în returul Superligii     *** Gabi Enache a plecat în Rusia     *** 21 de curse în 2018     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul păstrăvului de rîu    

 
Locuitorii din Argeşelu merg 3 kilometri pe jos Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018

De 3 luni de cînd s-a scos transportul maxi-taxi,

Locuitorii din Argeşelu merg 3 kilometri pe jos


Locuitorii din satul Argeşelu, comuna Mărăcineni, care vor să ajungă în Piteşti sau în împrejurimile acestuia sînt nevoiţi să parcurgă zilnic peste 3 km pe jos pînă la primul mijloc de transport în comun, maxi-taxi Mioveni - Piteşti care-i preia de pe DN 73. Problema ne-a fost semnalată de Sofia Dutcă, de 71 de ani, din Argeşelu, care ne-a precizat că de 3 luni de cînd s-a scos linia de maxi-taxi Ciumeşti - Piteşti, o mulţime de bătrîni şi peste 100 de copii din acest sat sînt nevoiţi să meargă pe jos cîţiva kilometri.   


Comentarii (2) | Vizualizari: 1258

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

Sala reamenajată, la (ÎC)CJ

Noua sală de şedinţe la Consiliul Judeţean e în sfîrşit gata. După unii, arată frumos, da parcă ia din spaţiu. După alţii, arată mai urît ca înainte, iar aspectul meselor e mai banal. Consilierii nu mai sînt adunaţi în jurul unui pătrat, ci în într-un „U“, astfel că, exact ca la teatru, nimeni nu mai stă cu spatele la public. Iar în primul rînd din sală e bine să nu stea doamne cu fuste scurte, fiindcă nu le mai maschează nimic. Iar scaunele din sală sînt, în faţa prezidiului, ca la un fel de tribunal. Iar mesele par mai banale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 774

Continuare
 
Nou director la Finanţe Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018

De luna aceasta,

Nou director la Finanţe


După ce actualul di­rec­tor Petre Cojocaru se va pensiona, înce­pînd cu data de 25 ianuarie, Adminis­traţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va avea un nou director.     


Comentarii (3) | Vizualizari: 3743

Continuare
 
554 lei - asigurările pentru cei fără venituri Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018


554 lei - asigurările pentru cei fără venituri


După apariţia noutăţilor legislative de la începutul acestui an în privinţa salarizării şi a asigurărilor sociale, s-au strecurat nişte confuzii despre cazul celor cu venituri mici - sub plafonul ce 1.900 lei/lună: sînt ei obligaţi să se asigure sau nu? Aparent, normele din domeniul Pensiilor şi cele fiscale se contrazic. Ne-am interesat deci despre ce e de făcut în acest caz.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1822

Continuare
 
Risc însemnat de avalanşă în Făgăraş Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018


Risc însemnat de avalanşă în Făgăraş


Nu vă aventuraţi pe traseele închise din Făgăraş! Ieri, stratul de zăpadă măsurat la staţia meteo Bîlea Lac, la altitudine echivalentă cu Cota 2000 Transfăgărăşan, era de 110 centimetri.  Potrivit Serviciului Salvamont Argeş, riscul de avalanşă este de gradul 3 (însemnat) la altitudini de peste 1.600 metri şi gradul 2  (moderat) sub această altitudine.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 592

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Un nou sens unic în Piteşti

Începînd de ieri, în urma unei hotărîri a Comisiei de organizare a circulaţiei în Municipiul Piteşti, a apărut un nou sens unic în oraş. Astfel, şoferii trebuie să ştie că, noul sens unic este pe strada Primăverii, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Eroilor şi strada Dealurilor, cu acces din Bulevardul Eroilor. 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 730

Continuare
 
Viorica Dăncilă, desemnată premier Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018

Primul prim-ministru femeie din România

Viorica Dăncilă, desemnată premier


Ieri seară, preşedintele Klaus Iohannis a decis să mai dea o şansă PSD-ului şi a desemnat-o în funcţia de premier pe europarlamentarul Viorica Dăncilă. Astfel, pentru prima dată în istoria României, viitorul premier este o femeie. Klaus Iohannis a specificat şi faptul că îşi doreşte ca toate formalităţile să fie făcute cît mai repede, iar viitorul premier să îşi ocupe funcţia pînă la data de 1 februarie.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 813

Continuare
 
Produse lactate şi de panificaţie pentru elevi Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018

Firme din Olt şi Prahova vor asigura:

Produse lactate şi de panificaţie pentru elevi


Şi anul acesta, elevii din Argeş vor primi la şcoală produse lactate şi de panificaţie prin Programul „Lapte şi corn“. Pentru acestea au fost finalizate procedurile de achiziţie, conform Prefecturii Argeş. De asemenea, elevii vor mai primi fructe şi legume, dar în acest caz, procedura de achiziţie nu a fost încă demarată.  

Comentarii (3) | Vizualizari: 1103

Continuare
 
Judeţul, buget de supravieţuire în 2018 Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 ianuarie 2018


Judeţul, buget de supravieţuire în 2018


La prima conferinţă de presă din noul an, conducerea Consiliului Judeţean s-a referit, răspunzînd întrebărilor, la bugetul instituţiei pe 2018, pe care îl va definitiva săptămîna viitoare. Se pare că acesta nu va cuprinde investiţii notabile.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 706

Continuare
 
Uniforme noi şi staţii de emisie-recepţie, pentru locali Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018

După ce s-au ales cu salarii babane,

Uniforme noi şi staţii de emisie-recepţie, pentru locali


După ce s-au ales cu salarii mai mari decît poliţiştii adevăraţi, la final de 2017, agenţii Poliţiei Locale Cîmpulung au fost dotaţi şi cu uniforme noi. Mai mult decît atît, ei au primit şi staţii de emisie-recepţie, dorindu-se astfel o eficientizare a activităţilor pe care le desfăşoară. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 960

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cod galben de vînt şi ninsori la munte

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de  intensificări ale vîntului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent valabil pînă astăzi, la ora 20, şi în zona montană din Argeş. Pentru sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei, vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi local se va depune strat consistent de zăpadăîn Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în cursul acestei zile, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vîntul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberînd zăpada.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 735

Continuare
 
Fiul trăieşte din mila oamenilor Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 17 ianuarie 2018

În timp ce tatăl este judecat pentru terorism,

Fiul trăieşte din mila oamenilor


Un copil în vîrstă de 5 ani, cu o poveste impre­sionan­tă, trăieşte din mila semenilor, după ce tatăl său a fost închis. Bunica, cea în grija căreia a rămas copilul, nu poate să-i asigure traiul zilnic, iar acum, gerul poate fi duşmanul lor de moarte, neavînd bani de lemne. Abdel Ionuţ Bălan este nimeni altul decît fiul tero­ristului Cătălin Ionuţ Bălan, zis Ibrahim, trimis în judecată pentru terorism.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1376

Continuare
 
Bebeluş suspect de rujeolă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018


Bebeluş suspect de rujeolă!


În ţara noastră evoluează o epidemie de rujeolă, iar cazurile au apărut şi în judeţul nostru. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în cazul femeii de 26 de ani, din Buzoieşti, suspectă de rujeolă şi internată la Spitalul Judeţean, s-a confirmat boala.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 761

Continuare
 
5.250 de elevi şi preşcolari, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018


5.250 de elevi şi preşcolari, la Mioveni


Elevii şi preşcolarii din Mioveni s-au întors la cursuri, luni, după va­canţa de iarnă care a început în 23 decembrie şi care a durat trei săp­tămîni, potrivit calen­darului anului şcolar 2017-2018. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 673

Continuare
 
Întîlnire cu marii operatori economici Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018

 Pentru dezvoltarea învăţămîntului dual,

Întîlnire cu marii operatori economici


Zilele trecute, la Primăria oraşului Mioveni, a avut loc o întîlnire care a avut ca temă formarea profesională a elevilor prin învăţămîntul dual. Întîlnirea a fost organizată de Primăria oraşului Mioveni, Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în parteneriat cu o serie de importanţi agenţi economici din zonă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 692

Continuare
 
Şedinţă cu directorii de şcoli privind noul regulament Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 17 ianuarie 2018

Mîine, la Universitatea Brâncoveanu, ISJ organizează

Şedinţă cu directorii de şcoli privind noul regulament


Potrivit noului regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţămînt preuniversitar, elevii nu au voie să mai folosească la ore telefoanele mobile. Acestea trebuie depozitate în locuri special amenajate şi setate pe modul silenţios, astfel încît să nu deranjeze orele de curs. Odată cu revenirea din vacanţa de iarnă, regulamentul a intrat în vigoare, iar ieri, la ISJ Argeş, a avut loc o videoconferinţă cu ministrul secretar de stat Oana Bucur.     


Comentarii (1) | Vizualizari: 1060

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 7397

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Marți, 20.02.2018

--- 4.354 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter