Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** „S-o luaţi pe Kovesi acasă!“      *** Ludovic Orban a fost la Vila Florica     *** Se pot depune cereri de rebranşare la căldură     *** Spînzurat văzut prin binoclu     *** Agresorul a solicitat restituirea cauzei la Parchet      *** Individul care a furat, cercetat sub control judiciar     *** Accident la Bascov, din neatenţie!     *** Pirandele s-au luat la bătaie!     *** Judecătorii pot primi pedepse cît ale criminalilor     *** Japonezii fabrică 4 milioane de motoare      *** Şcolarizare pentru Dacia la 2 licee din Argeş      *** Fotbaliştii au jucat cu elevii!     *** CS Mioveni joacă cu Hermannstadt, la Cisnădie     *** Campioană la handbal feminin!     *** Cele mai titrate echipe, prezente la CM     *** Ştiri la zi de la CM    

 
Profesorii protestează în Piaţa Milea Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 21 mai 2018

Astăzi, între orele 11 - 13, îşi vor striga nemulţmirile

Profesorii protestează în Piaţa Milea


Astăzi, aproximativ 200 de cadre didactice şi personal auxiliar din învăţămînt vor protesta în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, între orele 11 - 13. Este vorba de sindicaliştii  SIPA Muntenia, afiliaţi la FSLI, care au mai multe nemulţumiri legate de salarii şi condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
8 mii de şomeri necalificaţi, în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 21 mai 2018

În plină criză de muncitori,

8 mii de şomeri necalificaţi, în Argeş


Comparînd rata şomajului din Argeş cu cele din restul ţării, observăm că sîntem undeva pe la jumătate (deşi ne-am fi aşteptat să avem o poziţie specială, ca judeţ industrializat). În martie, am avut o rată de 3,79%, cam la nivelul mediei naţionale (3,81%), şi undeva la mijloc în clasament - doar 22 de judeţe au rate ale şomajului mai ridicate. La nivel naţional ies în evidenţă două extreme: rate ale şomajului foarte mici, în zone ca Ilfov (0,66%), Arad (1,39%), Bucureşti (1,52%) şi Cluj (1,63%) sau, dimpotrivă, mai mult decît duble faţă de noi: Buzău (7,99%), Dolj (8,53%) şi Mehedinţi (9,37%).  

Comentarii (1) | Vizualizari: 633

Continuare
 
Dezinsecţie şi deratizare la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 21 mai 2018


Dezinsecţie şi deratizare la Mioveni


În perioada 20 - 26 mai în Mioveni, se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public, platforme pentru colectarea deşeurilor, scări de bloc (subsol şi casa scării), gospodării individuale, instituţii de învăţămînt şi clădiri ale instituţiilor publice.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 793

Continuare
 
În Tudor Vladimirescu va fi un turn Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 21 mai 2018


În Tudor Vladimirescu va fi un turn


O zonă a Piteştiului mai degrabă izolată, pînă la construcţia noii gări cu pasaj, cartierul Tudor Vladimirescu, va fi în curînd mult mai atractiv şi mai animat, graţie unei construcţii care va schimba complet geografia locului, fiind de două ori mai înaltă decît blocurile înalte ale oraşului.   


Comentarii (2) | Vizualizari: 2017

Continuare
 
Casă veche, din zonă protejată, s-a dărîmat Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 21 mai 2018

Lăsată de izbelişte de proprietari şi autorităţi,

Casă veche, din zonă protejată, s-a dărîmat


E de notorietate faptul că imobilele vechi din muni­cipiul Cîmpulung, majoritatea monumente istorice, au fost lăsate de izbelişte, atît de autorităţi, cît şi de proprietari, ajungînd să se degradeze de la an la an. Multe dintre clădiri sînt de nerecunoscut, unele în prag de a se dărîma, după ce au fost afectate de-a lungul anilor de vînturi, ploi şi îngheţuri, însă nimănui nu-i pasă. Proprietarii nu au bani să le restaureze şi să le pună în valoare, aşa încît nu le rămîne decît să le demoleze şi să valorifice terenul, însă, legea nu e de partea lor. Au totuşi o portiţă: clădirile să ajungă într-un stadiu avansat de degradare, astfel încît să constituie un pericol public care ar atrage după sine dărîmarea.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 mai 2018

Drumarii fac deszăpezirea şi vor începe reparaţiile

Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului


După sezonul rece, au apărut şi gropile pe drumurile naţionale care trec prin judeţul nostru, iar drumarii au început reparaţiile în regie proprie, fiindcă deocamdată nu s-au făcut licitaţiile publice de către DRDP Bucureşti pentru lucrările de întreţinere a drumurilor. DN 7 Piteşti - Rm. Vîlcea este printre cele mai aglomerate drumuri naţionale din judeţul nostru, iar în ultima perioadă, s-au creat coloane de maşini în zona Valea Ursului, din comuna Bascov, din cauza lucrărilor care au loc pe şosea.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 795

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 ABAAV, la Forumul Apei

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a participat la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est. În cadrul Forumului Apei au loc: ediţia a 20-a a expoziţiei specializate EXPO APA, Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică Internaţională Managementul şi Utilizarea Eficientă a Apei 2018, Seminarul Finanţarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în Perioada de Programare 2014-2020, Workshopul - Reglementări în domeniul apei la nivel internaţional. La aceste evenimente, reprezentanţii ABA Argeş - Vedea au prezentat aspecte din realizarea lucrării „Decolmatare sifoane planşeu Piaţa Unirii Bucureşti - rîul Dîmboviţa“. Reprezentanţii ABA Argeş - Vedea au oferit participanţilor informaţii despre prevederile legislaţiei în domeniul apei, avînd în vedere că Forumul Apei se adresează tuturor profesioniştilor din sectorul apei, autorităţilor publice centrale, regionale şi locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare, consultanţilor, reprezentanţilor mediului academic şi de cercetare,  producătorilor şi distribuitorilor de echipamente specializate şi publicului larg.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 666

Continuare
 
Programul Zilelor Piteştiului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Primăria v-a pregătit multe manifestări

Programul Zilelor Piteştiului


În aceste zile, oraşul lalelelor îmbracă straie de sărbătoare, iar pentru a marca 630 de ani de la prima atesta­re documentară, Pri­măria municipiului Piteşti organizează cu ocazia Zilelor Piteştiu­lui, ediţia a 26-a, un amplu program de manifestări.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1114

Continuare
 
Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă


În ultimii ani, SC SEdC Mioveni s-a transformat considerabil prin diversificarea serviciilor oferite, modernizarea şi eficientizarea continuă a activităţii. Activităţile specifice desfăşurate de societatea din Mioveni sînt din sfera de interes public general.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 648

Continuare
 
Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

În 60 de zile de la absolvire,

Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM


Absolvenţii promoţiei 2018 pot beneficia de şomaj, dar doar în anumite condiţii. Mai exact, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ei trebuie să se înregistreze la AJOFM Argeş cu un dosar de căutător de loc de muncă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1050

Continuare
 
Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti                                                                                                      

Cea mai mare fabrică de motoare electrice din România - Nidec Global Appliance Romania îşi lansează oficial prezenţa în ţara noastră. Inaugurarea are loc pe 24 mai 2018, ora 9.30, la sediul societăţii, Calea Bucureşti nr. 5, sat Valea Mare - Podgoria, Ştefăneşti. La eveniment vor fi prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, reprezentanţi ai Guvernului, Senatului şi Camerei Deputaţilor, autorităţi locale din Piteşti şi judeţene, cît şi manageri ai marilor companii producătoare de electronice şi electrocasnice din lume. Fondatorul & CEO Nidec,  Shigenobu Nagamori şi CEO Nidec Global Appliance Division, Valter Taranzano vor fi amfitrionii acestui eveniment. În 2016, Nidec a achiziţionat ANA IMEP SA (denumită ulterior Nidec Motor Corporation România SA), avînd în acest moment aproximativ 500 de angajaţi. Numărul acestora va creşte în viitor, o dată cu deschiderea altor linii de producţie. Viziunea companiei a fost întotdeauna aceea de a fi numărul 1 pentru orice element care se roteşte sau se află în mişcare. De la motoare mici de precizie pînă la motoare mari, Nidec creează tehnologii de acţionare de ultimă generaţie, care reuşesc să satisfacă necesităţile societăţii.  
 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 629

 
Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

La Albeştii de Muscel, din cauza unei alunecări de teren,

Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot

Două case din zonă au fost afectate şi riscă să se prăbuşească dacă nu se iau măsuri urgente


Despre situaţia jalnică a Drumului Judeţean 735 care tranzitează comunele Bughea de Sus şi Albeştii de Muscel s-a tot pomenit prin mijloacele mass-media locale, însă nici o autoritate competentă nu a fost sensibilizată astfel încît să se ia măsuri pentru îndreptarea situaţiei. Au fost făcute multe promisiuni, însă nimic nu s-a concretizat. Dimpotrivă, starea drumului este din ce în ce mai proastă, cu gropi la tot pasul, unele dintre ele transformate în adevărate cratere.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1017

Continuare
 
Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor


Un urs de mărime mijlocie a devenit vedetă pe un site de socializare, după ce, în urmă cu cîteva zile, a fost fotografiat şi filmat, cu telefonul, de doi bărbaţi, în zona Barajului Rîuşor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1137

Continuare
 
Controale la Parchetele din Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 mai 2018

Dosarele, luate la verificat

Controale la Parchetele din Argeş


Zile de foc pentru procurorii argeşeni care s-au trezit pe cap cu Inspecţia Judiciară. Printr-o decizie luată la nivel naţional, Inspecţia Judiciară efectuează controale tematice privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 672

Continuare
 
Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Aventură extremă în scop caritabil la -30 grade

Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă


Un piteştean şi un bucureştean au participat în primăvara acestui an la competiţia internaţională The Ice Run. Vlad Grigore (32 ani) din Piteşti şi Alexandru Agatinei (28 ani) din Bucureşti, ambii project manageri, au călătorit în Siberia cu o motocicletă cu ataş, în cursa pe gheaţă fiind înscrise 15 echipaje din mai multe ţări, competiţia avînd scop caritabil. Aventura The Ice Run a fost o noutate absolută pentru amândoi!  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 613

Continuare
 
Adrian Tase, la Congresul de la Taipei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Adrian Tase, la Congresul de la Taipei


În această perioadă, conf. univ. dr Adrian Tase participă activ la lucrările congresului cu nr. 22 al APSC (Asia Pacific Society of Cardiology - Societatea de Cardiologie Asia Pacific) de la Taipei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 537

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 7969
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter