Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Controale în minivacanţa de Rusalii     *** Mai puţini şomeri în Argeş      *** Cum prelucrează datele cu caracter personal SC Apă Canal     *** Primarul Ionică i-a salvat funcţia!     *** Edilul Matei îşi caută dreptatea în instanţă      *** Comisar şef, consilierul lui Manu!     *** Branşaţi ilegal la apă     *** Jandarmii, în misiuni de ordine de Rusalii     *** Şofer prins băut la volanul Ambulanţei      *** Produse întoarse cu mătura la Kaufland     *** A ciordit un tomberon de pe Bulevardul Pardon     *** Astăzi sînt Moşii de vară     *** Mîine este Duminica Rusaliilor     *** Filmele săptămînii 25 - 31 mai      *** Liga Campionilor: Finala Real - Liverpool, meci de 60 milioane euro     *** Baschetbaliştii argeşeni, locul 2 la turneul final!     *** Porcişteanu vrea pe podium la Arad!     *** Laurenţiu Şerban, la Campionatul European!     *** 3 medalii în prima zi la Internaţionalele României     *** CS Dacia a pierdut primul meci de la baraj     *** Rusia, a 7-a gazdă care vrea trofeul!     *** Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!    

 
30 de brăduţi, cu nume de eroi, plantaţi la Mausoleul Mateiaş Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 18 mai 2018


30 de brăduţi, cu nume de eroi, plantaţi la Mausoleul Mateiaş


Ziua Eroilor, celebrată an de an de sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost marcată în anul centenarului Marii Uniri într-un mod aparte la Cîmpulung. Dincolo de ceremonialele militare şi religioase, cu depuneri de coroane, care au avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Flămînda, la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurămîntului, la Cimitirul Eroilor din comuna Lereşti şi la Mausoleul Mateiaş, în apropierea edificiului ridicat în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru reîntregirea neamului românesc au fost plantaţi 30 de brăduţi, botezaţi, simbolic, cu numele unor eroi musceleni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1172

Continuare
 
Piteştiul, capitala gusturilor! Imprimare E-mail
(5 voturi)
vineri, 18 mai 2018

Rulotele cu bunătăţi au poposit în Centru, la Street Food Festival

Piteştiul, capitala gusturilor!


O mulţime de rulote se află campate în centrul Piteştiului, unde se desfăşoară, de ieri şi pînă pe 21 mai, Street Food Festival, eveniment în cadrul Zilelor Piteştiului. Oraşul lalelelor s-a transformt în capitala gusturilor desă­vîrşite unde s-au adunat cele mai bune food truck-uri din România. Astfel, iubitorii de street food vor face o călătorie culinară în jurul lumii şi pot testa infinite combinaţii de arome si gusturi.    

Comentarii (4) | Vizualizari: 1507

Continuare
 
COMUNICAT DE PRESĂ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 18 mai 2018


COMUNICAT DE PRESĂ

Pitești, 18.05.2018


Comunicat de presă privind începerea derulării proiectului cu titlul „Diversificarea serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor în cadrul microîntreprinderii”

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1087

Continuare
 
COMUNICAT DE PRESĂ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 18 mai 2018


COMUNICAT DE PRESĂ

Pitești, 18.05.2018Resurse umane si afaceri competitive in regiunile Sud, Sud- Vest si Nord- Est
Cod SMIS 118244
     SC MENTOR  TRADING SRL, în calitate de beneficiar, a demarat în  16 Mai 2018 proiectul “Resurse umane şi afaceri competitive in regiunile Sud, Sud - Vest si Nord - Est ”.
      Proiectul este co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, contract nr. POCU/227/3/8/118244.
     Perioada de implementare este de 12 luni, pana la 15 Mai 2019, iar valoarea totală este de 4.539.383,90 lei ( 94,99% finantare nerambursabilă in valoare de 4.312.034,31 lei ).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1106

Continuare
 
Piteştenii, testaţi de Ziua Împotriva Hipertensiunii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 18 mai 2018


Piteştenii, testaţi de Ziua Împotriva Hipertensiunii

„Hipertensiunea arterială nu doare, dar poate ucide! Ştiai?“ este titlul campaniei desfăşurate, ieri, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, cu ocazia  Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii. Cu această ocazie, argeşenii au putut beneficia de consultaţii gratuite, cu profil cardiologic. Cadrele medicale le-au măsurat tensiunea arterială, le-au făcut EKG şi le-au pus întrebări despre stilul de viaţă. La această campanie a participat  preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, prof. univ. dr Maria Dorobanţu. Cei găsiţi cu hipertensiune arterială au primit recomandări şi au fost îndrumaţi să urmeze tratament la cardiolog. Scăderea greutăţii corporale, creşterea consumului de fructe, legume şi lactate degresate, reducerea aportului de sare, moderarea consumului de alcool, oprirea fumatului şi activitatea fizică  sînt importante pentru a reduce valorile crescute ale tensiunii arteriale.  
  I.Ivănoiu  Foto: I.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 597

 
Asigurările de sănătate ale săracilor, în aer Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018


Asigurările de sănătate ale săracilor, în aer


După reforma privind contribuţiile şi declaraţiile ce trebuie depuse de contribuabili, au rămas tot nelămurite aspectele privind contribuţiile la sănătate pentru categoriile de persoane defavorizate. Prevederile Codului fiscal (Legea 227/2015) au fost modificate în această privinţă prin două Ordonanţe recente, nr. 18 şi 25, pe 2018. Şi, pentru că persistă neclarităţi, se pregăteşte o nouă serie de ajustări, prin intermediul unor modificări la Normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 227/2015 (HG 1/2016), aflate în dezbatere publică (spre ele ne îndrumă deci şi specialiştii în Asistenţa contribuabililor, de la Finanţe). Nici acestea nu fac însă lumină (e drept, actul normativ încearcă să acopere domenii largi). Judecînd după numărul contractelor independente încheiate la Pensii, e vorba de cîteva mii de argeşeni cu venituri mici, ale căror condiţii de asigurare rămîn încă incerte, la mijlocul anului (ceea ce e şi o pierdere pentru stat, neîncasînd şi de la ei).    

Comentarii (1) | Vizualizari: 938

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Consultaţii gratuite în Piaţa Milea

Astăzi, între orele 9 - 17,  în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, se va desfăşura „Campania hipertensiune 2018“, cu ocazia Zilei Internaţionale Contra Hipertensiunii Arteriale. Cu această ocazie, argeşenii pot beneficia de consultaţii gratuite, cu profil cardiologic. La această campanie participă nume mari din domeniul medical, precum prof. univ. dr Maria Dorobanţu, medic primar cardiolog si medicină internă, membru al Academiei de Ştiinte Medicale, membru corespondent al Academiei Franceze de Medicină, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 481

Continuare
 
S-a încheiat cu succes depunerea cererilor la APIA Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 17 mai 2018

Peste 22.000 de fermieri au solicitat subvenţii

S-a încheiat cu succes depunerea cererilor la APIA


Ultima perioadă a fost una de foc pentru angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş care au lucrat şi în weekend-uri pentru a finaliza cu succes campania de depunere a cerereii unice de către fermieri. Aceasta s-a încheiat pe 15 mai, la ora 24, angajaţii fiind prezenţi în instituţie la acea oră. Potrivit directorului APIA Argeş, Marius Stroescu, ultimul fermier s-a prezentat să depună cerere la ora 20.30, în campania din acest an fiind depuse 22.344 de cereri faţă de 23.043, în 2017.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 753

Continuare
 
Se inaugurează Cinematograful Bucureşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 17 mai 2018

Duminică, la Centrul Multifuncţional Piteşti,

Se inaugurează Cinematograful Bucureşti


Duminică, 20 mai 2018, ora 11, va avea loc inaugurarea  Cinematografului Bucureşti din subordinea Primăriei municipiului Piteşti. Cinematograful se află pe  Calea Bucureşti nr. 2  în cadrul Centrului Multifuncţional în care îşi mai desfăşoară activitatea şi Filarmonica. Este vorba de reînfiinţarea fostului cinematograf, reabilitat şi modernizat prin fonduri europene de către Primăria municipiului Piteşti în ultimii ani.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 953

Continuare
 
Premiu pentru cea mai frumoasă asociaţie de proprietari Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018


Premiu pentru cea mai frumoasă asociaţie de proprietari


 În perioada 2 aprilie - 18 mai, Primăria municipiului Piteşti a organizat concursul „Cea mai frumoasă şi cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti“, ediţia a VIII-a, concurs la care s-au înscris 34 asociaţii de proprietari. Pe baza unui punctaj a fost desemantă cîştigătoare Asociaţia de proprietari N. Cernescu, bl. MHR1 din Eremia Grigorescu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 742

Continuare
 
Astăzi este Înălţarea Domnului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018

Ultima zi din an în care se înroşesc ouă

Astăzi este Înălţarea Domnului


Astăzi, la 40 de zile de la Învierea Mîntuitorului, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Domnului. Praznicul Înălţării Domnului este ultima zi din an cînd creştinii ortodocşi înroşesc ouă şi prepară bucate tradiţionale asemănătoare cu cele de la Paşte pe care le sfinţesc la biserică.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1277

Continuare
 
Judecătorii şi procurorii, la protest! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 17 mai 2018


Judecătorii şi procurorii, la protest!


Ieri, peste 50 de magist­raţi, procurori şi judecă­tori au participat la un protest, manifestîndu-şi în acest fel nemulţumi­rea faţă de modificările preconizate ale coduri­lor penale. A fost un protest al tăcerii, în care ma­gistraţii nu au scandat, nu au afişat pancarte, ci doar au stat pe scările de la intrarea principală în Curtea de Apel Piteşti.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1050

Continuare
 
Dascălii vor protesta la Prefectură Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018


Dascălii vor protesta la Prefectură

Sindicaliştii din sistemul preuniversitar, de la SIPA Muntenia (afiliaţi la FSLI), vor protesta, pe 21 mai, în Piaţa Milea, între orele 11 şi 13. Conform organizatorilor, care au obţinut deja aprobarea Primăriei pentru acţiune, vor participa circa 200 de persoane. Dascălii au revendicări legate de aplicarea Legii salarizării, care a dus, în opinia lor, la inechităţi şi chiar la cazuri în de scăderi salariale, în loc de creşteri.    
C.Popescu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 716

 
Pronunţare amînată în „Dosarul Consultanţa“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 17 mai 2018

Pentru a doua oară, ICCJ a decis

Pronunţare amînată în „Dosarul Consultanţa“


Ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urma să dea pronunţarea în dosarul de corupţie care îi are ca inculpaţi pe deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi 38 de primari sau foşti primari din Argeş. Este vorba de celebrul „Dosar Consultanţa“ în care aleşii sînt acuzaţi că ar fi încheiat ilegal contacte de consultanţă, cu o firmă care i-a aparţinut parlamentarului argeşean. Dosarul se află pe rolul instanţei din 2015. Instanţa a decis pentru a doua oară amînarea pronunţării, urmînd ca sentinţa să fie dată pe 30 mai.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 780

Continuare
 
Luminiţa Petrică a primit multe flori de ziua ei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018


Luminiţa Petrică a primit multe flori de ziua ei

Ieri, şi-a sărbătorit ziua de naştere Luminiţa Petrică, patroana restaurantului Brădet, din Piteşti. La ceas aniversar, aceasta ne-a declarat că a sărbătorit alături de cei dragi. Femeia de afaceri ne-a mărturisit ce cadouri a primit şi ce a impresionat-o cel mai mult, ieri, de ziua ei: „Petrecem altături de familie. Sînt alături de băieţii mei, de nurori şi nepoţi, dar şi de cei mai apropiaţi prieteni. Mergem la restaurantul Brădet! Unde este mai bine ca acasă? Am primit multe cadouri. În primul rînd, multe flori, foarte multe flori. Toată lumea ştie că eu iubesc florile şi mi-au adus zeci de buchete şi aranjamente. Cadourile care m-au impresionat cel mai mult au fost două icoane, superbe, cu Maica Domnului şi Domnul nostru Isus Hristos. Cei care mi le-au oferit ştiau că eu sînt foarte credincioasă. Eu sînt credincioasă şi cred că în viaţă totul se face doar cu ajutorul Celui de Sus şi fiecare sîntem sub paza lui. De altfel, fiecare cadou, fie el şi o floare, este bine primit de oricine. M-a sunat foarte multă lume azi (n.r. - ieri), ceea ce pentru mine a fost emoţionant. M-au sunat prieteni, apropiaţi, colegi şi foarte mulţi foşti colegi. Tot ce pot să vă mai spun este că eu sînt fericită şi, atît pentru mine, cît şi pentru familie, sînt mulţumită cu ce ne-a dat bunul Dumnezeu!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 405

 
Sîmbătă, 12 mai, comuna Leordeni şi-a comemorat eroii Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 17 mai 2018


Sîmbătă, 12 mai, comuna Leordeni şi-a comemorat eroii


Comuna Leordeni este una dintre cele mai frumoase comune din judeţul Arges atît datorită specificului zonei care este locul binecuvîntat de Dumnezeu, fiind un adevărat COLŢ DE RAI, cît şi graţie implicării primarului Marian Ibric în bunăstarea ei. Incă de la venirea lui în fruntea administraţiei locale, primarul Marian Ibric, avînd în spate o carieră militară, a ştiut care îi este menirea  în această Primărie atît în ceea ce privesţe dezvoltarea ei, cît şi rezolvarea doleanţelor semenilor cu care aceştia se comfruntă.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 874

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 7978
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter