Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război     *** Monumente istorice, vandalizate     *** De ce miaună şi urlă pisicile?;    *** APIA a plătit banii pe motorină     *** Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii!     *** „Are acte, dar circul rar cu ea“     *** Astăzi este Dragobetele     *** O iubeşte româneşte pe iubita de 72 de ani!     *** Întîia şi a doua aflare a capului Sfîntului Ioan Botezătorul      *** „City break“, cu Luminiţa Borta     *** EXPOZIŢIE ITINERANTĂ DE ARTĂ PLASTICĂ     *** ALEŞII     *** Ce mai citim? Ce mai scriem?     *** Spînzurat în podul casei     *** Bărbat cu dizabilităţi, lovit de maşină     *** Circulaţia, blocată pe Mateiaş      *** A făcut atac cerebral la volan     *** Paznicul ars, identificat     *** Fotbal la TV, în weekend!     *** Champions League - optimi     *** Ultimul amical al iernii     *** Derbiul etapei la TV     *** CS Mioveni, încă două victorii în returul Superligii     *** Gabi Enache a plecat în Rusia     *** 21 de curse în 2018     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul păstrăvului de rîu    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri charter la comandă

Argeşenii care vor să organizeze un sejur, o filmare sau o întîlnire pot include în acestea şi o călătorie cu trenul charter, pentru care pot să stabilească programul potrivit nevoilor de transport. Trebuie să încheiaţi un contract, primul pas fiind completarea formularului „cerere de transport“, în care să precizaţi datele şi informaţiile privind transportul. Deci, rutele şi orele de circulaţie sînt conform solicitării dumneavoastră; beneficiaţi de confort şi condiţii excepţionale; aveţi posibilitatea de a lua masa în tren, beneficiind de serviciile în vagon bar bistro sau restaurant în timpul călătoriei; adaptarea compunerii trenului la numărul de turişti, trenurile putînd fi formate din vagoane clasa I sau a II-a, vagoane de dormit, cuşetă, restaurant sau vagoane bar-bistro.   

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2983

Continuare
 
Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore

 

Joi seară o avarie produsă la magistrala de gaze care alimentează cartierele Războieni şi Exerciţiu din Piteşti a lăsat mii de oameni fără apă caldă şi căldură. Potrivit informaţiilor venite de la economistul şef al Termo Calor Confort, alimentarea cu apă caldă şi căl­dură a fost reluată în jurul orei 21. Societatea de termoficare s-a a­flat în tot acest timp în imposibilitatea să producă agent termic, neavînd gaze care să alimenteze centralele termice de cartier. Pe de altă parte, joi, alţi cetăţeni au fost lăsaţi fără căldură şi apă caldă timp de cîteva ore, pentru că cei de la Termo Calor Confort au efectuat unele lucrări.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2918

 
Concurs pentru liceeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Concurs pentru liceeni

 

Reprezentanta Comisiei Europene implementează a cincea ediţie a campaniei „Europa, casa noastră“, în şcolile şi liceele din România. Ieri, a avut loc o întîlnire cu elevii din Argeş, la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu“, din Piteşti, şi cu cei de la Liceul „Iulia Zamfirescu“, Mioveni. Aici s-a discutat despre arta de a vorbi în public, leadership, şi a fost prezentat concursul de proiecte Lider European. Această competiţie de proiecte va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reuşite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, cînd vor merge la Bucureşti şi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I - 700 euro, premiul II - 500 euro, premiul III - 300 euro) şi 5 menţiuni a cîte 100 de euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi cîte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 3300

 
Elevii nu învaţă la Bac! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 13 martie 2015

Ieri, s-au afişat rezultatele la simulare

Elevii nu învaţă la Bac!

# La clasa a XI-a, au promovat 21%
# La clasa a XII-a, au promovat 36%

 

 Ieri, s-au afişat rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat. Potrivit informaţiilor oficiale obţi­nute, rezultatele elevilor din Argeş sînt slabe. Ceea ce denotă fie o lipsă a interesului elevilor pentru aceste simulări, fie o sla­bă pregătire a lor. Astfel, dintre cei 3.944 de parti­cipanţi de-a XI-a, care au susţinut doar două pro­be, au trecut de media peste 6 doar 1.054, adică 21,05%. Dintre cei 4.625 de prezenţi de-a XII-a, cei care vor susţine Bacul în vară şi au susţinut la această simulare toate cele trei probe scrise, au luat medii peste 6, 1.660 de candidaţi, adică 35,89%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3510

Continuare
 
Nereguli la hainele cu preţ redus Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 martie 2015

În cadrul unui control desfăşurat de Protecţia Consumatorilor,

Nereguli la hainele cu preţ redus

 

 Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale în cadrul vînzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora - soldare, lichidare, vînzări promoţionale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3957

Continuare
 
Producătorii de medicamente şantajează Guvernul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 martie 2015

Scăderea preţului va duce la dispariţia a peste 1.000 de produse farmaceutice

Producătorii de medicamente şantajează Guvernul

 

 Veste proastă pentru mii de bolnavi din judeţul nostru! Producătorii de ge­nerice din România a­nunţă că ajustarea preţu­rilor la medica­mente, alături de taxa claw­back, va face ca pentru aproape 1.000 de medicamente generice preţul de vînzare să scadă sub costurile de producţie şi astfel să dispară de pe piaţă. În acest caz vor dispărea medicamente necesare în tratamentul bolilor cardio­vasculare, digestive, reumatologice şi a bolilor infecţioase.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3311

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Chinezii vor carne din România

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi George Turtoi, secretar de stat în cadrul MADR, au avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong. „În cadrul discuţiilor, înalţii oficiali au reiterat dorinţa celor două state de a dezvolta relaţiile economice tradiţionale, mai ales în ceea ce priveşte sectorul zootehnic, partea chineză manifestînd un real interes faţă de importul de animale vii şi carne de porc, vită şi ovine din România. În acest sens, ca o continuare a bunelor relaţii dintre România şi Republica Populară Chineză, s-a convenit ca delegaţii ale producătorilor români să viziteze China în perioada următoare, astfel încît să poată stabili direct parteneriate comerciale cu oameni de afaceri chinezi, în vederea extinderii accesului produselor agroalimentare româneşti pe piaţa chineză”, a informat MADR.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3012

Continuare
 
Încep înscrierile din 16 martie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 martie 2015

Recunoaştere automată pentru asistenţii medicali formaţi înainte de 2007

Încep înscrierile din 16 martie

 

 Asistenţii medicali generalişti care au absolvit studiile postliceale înainte de 1 ianuarie 2007 şi vor să profeseze în spaţiul Uniunii Europene se pot înscrie la cursurile Programului special de revalorizare a formării iniţiale, beneficiind de recunoaştere automată pe teritorul UE, fără a mai îndeplini măsuri compensatorii. Cursurile se vor desfăşura în cadrul şcolilor de stat, una din unităţile de învăţământ pentru care pot opta asistenţii medicali generalişti argeşeni fiind Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ Bucureşti. În cadrul acesteia, înscrierile vor începe luni, 16 martie 2015.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 2586

Continuare
 
Ghidurile pentru obţinerea fondurilor europene Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 martie 2015

Atenţie, fermieri! Au apărut

Ghidurile pentru obţinerea fondurilor europene

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet a instituţiei (www.afir.info) versiunile consultative ale Ghidurilor Solicitantului pentru subMăsura 4.1 - „Investiţii în exploataţii agricole“ din cadrul Măsurii 4 „Investiţii în active fizice” şi pentru subMăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri“ din cadrul Măsurii 6 „Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor”. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2301

Continuare
 
Curs Coafor, Hair Style organizat in Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 martie 2015

Curs Coafor, Hair Style organizat in Piteşti

 

 Profesional New Consult organizeaza Curs de Coafor , curs acreditat ANC şi recunoscut de Ministerele Muncii şi Educaţiei curs ce oferã aplicaţii teoretice, dar mai ales practice în saloane de specialitate, cursul fiind susţinut de formatori cu o îndelungatã experienţã în domeniu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2472

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 12 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Sesiune specială de Bacalaureat

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din loturile naţionale ce participă la competiţiile internaţionale va avea loc în perioada 16 - 29 mai. Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune ordinară a examenului de Bacalaureat între 25 - 29 mai şi vor încheia cursurile pe 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc între 8 - 10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinînd minorităţilor naţionale susţin proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 - 12 iunie. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15 - 19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este în perioada 22 - 26 iunie.    

A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2251

Continuare
 
Primăria omoară căpuşele! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 12 martie 2015

Salpitflor Green începe stropirile în parcurile din Piteşti

Primăria omoară căpuşele!

 

 După ce în ultima perioadă tot mai multe patrupede au ajuns la medicii veterinari, fiind muşcaţi de căpuşe, cei de la Salpitflor Green anunţă că va începe stropirea împotriva acarienilor, afidelor şi păduchelui din San - Jose la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, precum şi în zonele verzi din cartierele Piteştiului. Totodată, la sfîrşitul lunii în curs vor fi închise şi pieţele pentru dezinfecţie şi dezinsecţie.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2753

Continuare
 
Cumpăraţi doar pomi etichetaţi din locuri autorizate! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 11 martie 2015

Pentru a vă bucura de fructe de calitate,

Cumpăraţi doar pomi etichetaţi din locuri autorizate!

 

 Odată cu încălzirea vremii, a început sezonul gră­dinăritului, iar gospodarii îşi cumpără seminţe, pomi şi butaşi pe care să-i planteze. În această perioadă, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Argeş şi-au inten­sificat controalele la ope­ratorii economici autoriza­ţi care comercializează ma­terial săditor şi se­minţe.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2720

Continuare
 
34.563 de tone selectate în 2014 Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

5 ani cu A.D.I Servsal Argeş

34.563 de tone selectate în 2014

 

 Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Servsal Ar­geş a fost înfiinţată în ve­de­rea implementării ope­ra­ţionale a proiectului comun Managementul inte­grat al deşeurilor solide în judeţul Argeş. Asociaţia are în pre­zent 103 membri, res­pectiv toate administra­ţiile publi­ce locale, inclusiv Consiliul Judeţean Argeş. A.D.I. a luat fiinţă în 2010, cu oraşele, municipiile şi co­munele Albota, Domne­şti, Rucăr.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2034

Continuare
 
Angajaţii APIA au primit salarii majorate Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 11 martie 2015

Din luna februarie,

Angajaţii APIA au primit salarii majorate

 

 Senatul a adoptat OUG 78/2014 care stabileşte cadrul legislativ pentru motivarea financiară a personalului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legislativ în vederea motivării financiare a perso­­­­­na­­­­­­­­­­­lului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, instituţie afla­tă în subordinea Ministerului Agriculturii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2868

Continuare
 
Gradul de calamitate, dovedit cu procese verbale Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Cum puteţi anula impozitul pe venitul agricol pe anul 2013

Gradul de calamitate, dovedit cu procese verbale 

 

 Cei ce au desfăşurat activităţi agricole individual sau în asociere beneficiază de anularea impozitului pe venit din activităţi agricole datorat pe anul fiscal 2013, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente, proporţional cu gradul de calamitate al producţiei agricole.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2575

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 7397

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Marți, 20.02.2018

--- 4.354 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter