Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
*** Următoarea ediţie a ziarului nostru va apărea luni, 20 august... ***

Pentru anunţuri de mică şi mare publicitate, puteţi veni la redacţie, duminică, 19 august...

*** Economia României a crescut     *** Harta Deşeurilor prinde contur!     *** 371 de vagoane vor fi modernizate     *** Fiul unui preot s-a sinucis     *** Copil de 3 ani a dat foc apartamentului     *** Agresorul reţinut, victima operată la cap     *** Tîlhari în arest după ce au furat 130 lei     *** Pelerinii, campaţi la Valea Iaşului     *** O şoferiţă nu a cedat trecerea     *** Adormirea Maicii Domnului     *** Spectacol cu Cotimanis şi Victor Socaciu     *** Posada Rock Festival la Cîmpulung!     *** Înscrierile la Palatul Copiilor     *** Champions League - Turul 3 preliminar, retur     *** Meciul cu Baloteşti, vineri seara     *** La Bradu, lotul este în mare completat     *** Unirea Bascov joacă azi, cu Roşiori     *** Şi FC Argeş se poate gîndi la promovare!     *** Locul 2 pe naţiuni la Cupa Europei     *** Cu o victorie pot urca pe podium!     *** U BT Cluj- BCM U FC Argeş, în prima etapă!     *** Fără medalie la Campionatul European!    

 
Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni - 5 ani de activitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Aniversare în domeniul serviciilor publice

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni - 5 ani de activitate

 

 SC Servicii Edilitare pen­tru Comunitate Mioveni s-a remarcat de-a lungul celor 5 ani ca fiind o societate responsabilă şi de încredere. A luat fiinţă în anul 2010, conform Hotărîrii Consiliului Local Mioveni nr. 74/05.08.2010 prin reorganizarea Servi­ciului ADP şi a Serviciului de Iluminat Public Mioveni.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1995

Continuare
 
Continuă lucrările pentru înlocuirea conductei principale de apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Continuă lucrările pentru înlocuirea conductei principale de apă

 

 SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL continuă lucrările pentru înlocuirea conductei principale de alimentare cu apă rece în oraşul Mioveni, tronsonul 2, pe o distanţă de 2.000 m. Lucrările în execuţie prevăd montarea conductelor din polietilenă. Următoarea etapă este extinderea sistemului principal de alimentare cu apă din zona CESAR (livada de pruni) pînă în zona A-uri. Lucrările au ca scop efectuarea unei joncţiuni cu punctul din zona A-uri, pentru a se evita probleme create de presiunea redusă cauzată de utilizarea apei în alte scopuri decît menajere, în special în perioadele caniculare. Operaţiunea este complexă şi are un grad ridicat de dificultate, dat fiind faptul că în zonă sînt amplasate cablurile de energie electrică ale CEZ Distribuţie.   

 S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1775

 
Societăţile să ridice cărţile de muncă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

ITM Argeş revine cu solicitarea:

Societăţile să ridice cărţile de muncă!

 

 În arhiva Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş mai sînt 4.324 de carnete de muncă neridicate. În acest sens, instituţia revine cu un apel către persoanele fizice şi către societăţi să vină să le ridice. Totodată, sînt cîteva societăţi care mai au de ridicat peste 10 cărţi de muncă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1858

Continuare
 
Bani pentru drumuri! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Guvernul a alocat Argeşului 7,76 milioane de lei

Bani pentru drumuri!

Guvernul României a decis zilele trecute să dea suma de 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale. Potrivit actului normativ, Argeşul a primit 7,76 milioane de lei, iar banii vor fi folosiţi pentru drumurile judeţene şi comunale, aflate în administrarea consiliilor locale.

 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1974

Continuare
 
Pagube de 82 de milioane lei în agricultură Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 20 august 2015

Seceta a falimentat fermierii

Pagube de 82 de milioane lei în agricultură

 

 Seceta din această va­ră a dus la calamita­rea multor culturi şi în jude­ţul nostru. Potrivit con­silierului Dan Dobrea, din cadrul Direcţiei pen­tru Agricultură Argeş, pînă ieri au fost de­clarate calamitate 64.330 de hectare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1810

Continuare
 
Fermierii primesc mai mulţi bani pentru motorină Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

Subvenţia nu va mai fi influenţată de cursul leu - euro

Fermierii primesc mai mulţi bani pentru motorină

 

 Subvenţia la motorină va suferi modificări în urma deciziei de a se aduce unele schimbări la Hotărî­rea Guvernului nr. 1174 din 2014. Astfel, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricul­tură se modifică de la 21 de eu­ro/1.000 de litri la 99,498 lei/1.000 de litri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1598

Continuare
 
Tabără de Matematică, la Cîmpulung Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 august 2015

Antrenament pentru performanţă

Tabără de Matematică, la Cîmpulung

 

 Municipiul Cîmpulung Muscel găzdu­ieşte, în perioada 17 - 22 august, o nouă ediţie a Taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, care se bucură de par­ticiparea a 200 de elevi şi 46 de profe­sori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

Continuare
 
Medicamente aduse la redacţie Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 august 2015

Medicamente aduse la redacţie

 

 La redacţia noastră au fost aduse cîteva cutii cu medicamente pe care anumite persoane ce au avut nevoie de ele nu le mai pot folosi. Pentru a nu fi aruncate la gunoi, deoarece sînt în termenul de valabilitate, iar unele sînt destul de scumpe, persoana s-a gîndit că sînt destui oameni bolnavi care au nevoie de acestea. Iată despre ce este vorba: Tritace (40 comprimate), Lemesil (10 comprimate), Egilok (45 comprimate), Coryol (33 comprimate), Roswera (18 comprimate), Zulin (10 comprimate), Perindopril Tosilat Teva (18 comprimate), Diabetin (60 comprimate), Tritace (13 comprimate), Xatral (15 comprimate) şi Tamsol (18 comprimate). Toate au termenul mare de valabilitate, iar cine are nevoie de ele poate veni să le ia de la redacţia noastră, din Bulevardul Republicii nr. 1A, eventual să aibă şi o reţetă mai veche, care să menţioneze că persoana respectivă ia acest tip de pastile.  

     A.Roşu   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1595

 
Noutăţi la indemnizaţia de creştere a copilului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Noutăţi la indemnizaţia de creştere a copilului

 

Cei ce realizează concomitent venituri impozitate din mai multe activităţi vor beneficia de concediu şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului dacă dovedesc suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi. Ei pierd dreptul la indemnizaţie dacă suma veniturilor rămase depăşeşte suma de 3.000 de lei.   

 A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1801

 
Au costat 250 mii lei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 august 2015

Pînă acum, Sărbătorile Argeşului şi Muscelului

Au costat 250 mii lei

 

 Sărbătorile Argeşului şi Muscelului au costat în acest an circa 250 mii lei, a pre­cizat, ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe. Şi socotelile nu s-au încheiat! Aceste de­cla­raţii au fost făcute la conferinţa de presă a CJ Argeş de la Vila Florica. Aici direc­torii instituţiilor de cultură din subor­di­nea CJ Argeş au vorbit despre eveni­men­tele pe care le-au desfăşurat în cadrul Sărbătorilor. Un subiect aparte l-a vizat şi bugetul insuficient pentru deplasările la concursuri ale Ansamblului Folcloric Dorul şi investiţiile pentru costume. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1612

Continuare
 
Profesorii ameninţă cu proteste Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

După majorările salariale din Sănătate,

Profesorii ameninţă cu proteste

 

 Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLI) consideră că decizia de majorare a salariilor angajaţilor din Sănătate este justă, dar avertizează că, dacă nu vor creşte şi veniturile din Educaţie, Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. La nivelul judeţului nostru, profesorii argeşeni sînt reprezentaţi la centru de vicepreşedintele FSLI şi liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1663

Continuare
 
La anul, toate străzile, asfaltate! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, anunţă:

La anul, toate străzile, asfaltate!

 

 Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat ieri, în conferinţa de presă săptămînală, că, în 2016, toate străzile din municipiu vor fi asfaltate. Această veste vine după ce, ieri, viceprimarul a anunţat că s-a terminat licitaţia pentru asfaltare şi canalizare în zona Tarlaua 22 - platoul Craiovei.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2458

Continuare
 
Salariile din Sănătate vor creşte în următorii doi ani Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

În urma negocierilor Sanitas,

Salariile din Sănătate vor creşte în următorii doi ani

 

 Negocierile dintre sindicatul Sanitas şi reprezentanţii Ministerului Sănă­tăţii, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor şi CNAS au dat roade. Liderul Sanitas, Filiala Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că s-a decis creşterea veniturilor cu 25% pentru toţi salariaţii din Sănătate de la 1 octombrie.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1901

Continuare
 
Cîmpulungul încă nu are o sursă de rezervă de aprovizionare cu apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

La şase luni de cînd a cedat magistrala principală,

Cîmpulungul încă nu are o sursă de rezervă de aprovizionare cu apă

 

 La ultima şedinţă a Consiliului Local Cîmpulung s-a adus în discuţie o mai ve­che problemă cu care se confruntă locuitorii municipiului şi cei ai comunelor limitrofe şi care ar fi trebuit să fie rezolvată pînă acum: sistemul de rezervă de aprovizionare cu apă care să suplinească sursa principală în caz, Doam­ne-fereşte, de alte avarii similare cu ce­le din primăvara acestui an. Din păcate, aleşii cîmpulungenilor nu au făcut nimic în acest sens, deşi, după necazul de la începutul lunii martie, mulţi au fost cei care s-au bătut cu pumnul în piept, a­nunţînd că au fost identificate mai multe variante de rezervă care să înlocuiască, în caz de nevoie, magistrala veche, fragilă şi nesigură.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1582

Continuare
 
Au început lucrările pentru Centrul de Informare Turistică Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Au început lucrările pentru Centrul de Informare Turistică

 

Lucrările de realizare a construc­ţiei pentru proiectul „Înfiinţare Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Topoloveni, ju­­deţul Argeş“, iniţiat de oraşul Topoloveni, sînt în derulare, aflîndu-se în etapa de finalizare a fundaţiei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1572

Continuare
 
Se construieşte o nouă grădiniţă la Topoloveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Se construieşte o nouă grădiniţă la Topoloveni

 

Realizarea unei grădiniţe cu program prelungit la Topoloveni este un proiect început cu cîţiva ani în urmă. Obiectivul a beneficiat de finanţare în perioada 2006 - 2011, lucrarea avînd în prezent un stadiu fizic de aproximativ 40%, în conservare. În acest an, proiectul a fost inclus în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, conform OUG 28/2013, pentru finanţarea lucrărilor rămase de executat. Astfel, în primăvara acestui an s-a realizat acoperişul, iar în aceste zile încep lucrările pentru restul de executat. Noua grădiniţă va avea o ofertă diversificată de servicii: program normal şi prelungit, integrarea copiilor cu nevoi speciale, dezvoltarea unor programe comunitare şi proiecte educaţionale.      

          I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1681

 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 8470
embedgooglemap.net


Google Analytics

Sfinții zilei
Zi record

Luni, 23.07.2018

--- 3.674 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info