Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Ilumintatul festiv rămîne montat la Mioveni      *** Directorul general Dacia a luat prînzul cu jurnaliştii     *** Primăria vrea să reducă subvenţia pentru căldură!     *** 16 cazuri de gripă confirmate în Argeş     *** Sfinţii zilei      *** Cea mai bună zi pentru Raci!    *** Sfinţii zilei      *** RĂCITURĂ MUNTENEASCĂ     *** Evenimente 18 ianuarie de-a lungul vremii     *** Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu      *** Şoferul reţinut după moartea tinerei     *** Percheziţii la un afacerist din Bradu     *** Îşi aniversează ziua în arest!     *** A doborît trei femei dintr-o lovitură     *** În 2 săptămîni, 7 ordine de protecţie     *** Concurs cu scandal, la Cetăţeni     *** Hotărîre de Guvern pentru Sala Polivalentă     *** Miza pe juniorii din propria pepinieră!      *** „Sîntem la un nivel satisfăcător“     *** Vechile Dacii revin în competiţii!     *** Sîmbătă, primul amical pentru CS Mioveni     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Mai mulţi juniori decît seniori!     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** S-au stabilit sferturile Cupei     *** Voleibalistele junioare de la CS Dacia vor juca acasă    

 
24 februarie 2016 o nouã sesiune a cursului de MakeUp Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 ianuarie 2016

24 februarie 2016 o nouã sesiune a cursului de MakeUp

 

     Profesional New Consult anunţã deschiderea ȋn data de 24 februarie 2016 a cursului de Machiaj . Cursul organizat de Profesional New Consult este susţinut de formatori cu experienţã,  fiind folosite produse profesionale, sunt asigurate condiţii de studiu excelente şi desigur diplome acreditate şi recunoscute de Ministerele Muncii şi Educaţiei.

     Machiajul de zi, machiajul de sear㸠machiajul de ocazie, noţiuni privind folosirea corecta a instrumentarului din trusa de machiaj, evitarea greşelilor cel mai des întâlnite în tehnica machiajului, dezvoltarea imaginaţiei şi pasiunii pentru aceastã frumoasã profesie sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul cursului.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1836

Continuare
 
Bani puţini pentru drumuri! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 ianuarie 2016

În bugetul pe anul acesta,

Bani puţini pentru drumuri!

 

 În acest an, sînt alocaţi puţini bani pentru drumurile judeţene. Astfel, potrivit bugetului Consiliului Judeţean Argeş, alocarea pentru programul cu lucrările de investiţii infrastructură rutieră pe anul 2016 este de 26.386 mii lei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2128

Continuare
 
Oficialităţile „ne-au onorat“ prin absenţă! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 ianuarie 2016

La manifestările prilejuite de Mica Unire,

Oficialităţile „ne-au onorat“ prin absenţă!

 

 În acest an, pe 24 ianuarie, s-au împlinit 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. O zi importantă pentru neamul românesc marcată la Piteşti cu manifes-tări la Monumentul Alexandru Ioan Cuza. Chiar dacă temperaturile au fost cu mult sub 0 grade, şi-n acest an au venit cîţiva oameni să marcheze evenimentul. Din păcate, şi de această dată, mai multe oficialităţi ale judeţului au absentat!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1552

Continuare
 
S-a încheiat Olimpiada de Română Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 ianuarie 2016

S-a încheiat Olimpiada de Română

 

 Olimpiada de Limba şi Literatura Română, faza locală, s-a desfăşurat, zilele trecute, la Şcoala Gimnazială  Liviu Rebreanu Mioveni. Au participat 78 de elevi, de la toate şcolile din Mioveni, dar şi de la cele din Ţiţeşti, Dîrmăneşti, Purcăreni şi Miceşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1410

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

ITM la Cîmpulung şi Curtea de Argeş

 ITM Argeş are puncte de lucru, în afară de Piteşti, şi în Cîmpulung şi Curtea de Argeş. Cei de acolo nu mai sînt nevoiţi să meargă la Piteşti pentru a rezolva problemele legate de muncă. Acolo puteţi face preluarea registrului de evidenţă a salariaţilor Revisal în format electronic. Eliberarea numelui de utilizator şi parolei pentru transmiterea online a registrului. Obţinerea numelui de utilizator şi parolei se face prin solicitare scrisă pentru eliberarea numelui de utilizator şi parolei. Depunere extrase registre de evidenţă zilieri. Înregistrarea cererilor şi petiţiilor angajaţilor şi angajatorilor şi rezolvarea în termen legal. Acordarea de consultanţă în muncă, securitate şi sănătate în muncă. Program : luni - joi: 8 - 10 şi 15.30 - 16.30 şi vineri: 8 - 10.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1395

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Catalog pe gheaţă

Cei care au nume mai comice probabil evită să meargă la patinoarul din Trivale. Acolo li se citeşte numele complet la microfon de două ori mai tare decît muzica: Dacă se strigă: „Zgăbăeaţă Iftode, s-a terminat timpul!“, toţi din jur pot izbucni în hohote de rîs. Darmite vreun VIP, vreun urmărit, vreun spion sau oricine nu vrea, din motivele lui, să îşi audă numele bubuind în boxe. În loc să fie chemaţi ca la şcoală, la lecţie, mai bine li s-ar da clienţilor nişte numere.

Impozitele au fost aruncate

La noi, impozitarea are un stil de ambuscadă haiducească: „Alelei ciocoi bogate!“, parcă strigă cei care fac Codul Fiscal, într-o baladă de la Phoenix. Se dau normele de aplicare în 2016, dar momentul de referinţă este în decembrie 2015. Adică: zarurile au fost aruncate, iar acum stăm să vedem cum o să fim impozitaţi pentru ce am făcut în trecut. Calcule de rentabilitate, socoteli despre ce e convenabili să faci şi ce nu, planuri cum să mai faci? O fi foame de bani, dar stilul ăsta e cam păgubos. 

   VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1368

 
Vine vaccinul hexavalent! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 ianuarie 2016

Criza s-a soluţionat, iar bebeluşii vor fi imunizaţi

Vine vaccinul hexavalent!

 

 Începînd din această săptă­mînă, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare. În judeţul nostru, vaccinul lipsea din luna decembrie. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, ne-a spus că Ministerul Sănătăţii va repartiza în judeţe dozele de vaccin, dar nu s-a primit încă repartiţia pentru judeţul nostru.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1642

Continuare
 
Săptămîna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 ianuarie 2016

Acest tip de boală, în topul mortalităţii la femei!

Săptămîna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col

 

 Direcţia de Sănătate Publică Argeş marchează, în perioada 24 - 30 ianuarie 2016, Săptămîna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Cancerul de col uterin este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în Europa şi în România. Pe continentul european, 60.000 femei suferă de această boală şi 30.000 femei mor anual ca urmare a cancerului de col uterin.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1511

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Geamuri împotriva curioşilor

La noul Centru de informare turistică construit la Piteşti, uşile sînt mate, de nu poţi să vezi nimic înă­untru - cam cum e şi oraşul. Poate oamenii de acolo trebuie să fie concentraţi la lucru şi ar fi deranjaţi din intensa activitate de privirile indiscrete ale trecătorilor. Sau poate acolo vor lucra domnişoare care se tem de golani, la lăsarea întunericului. Altfel, de ce?

O lună pentru România

Unii se miră că Uzina Dacia lucrează doar 24 de zile pe an pentru producţia care e vîndută pe piaţa internă. Restul merge la export. Chiar şi englezii, cu toate criticile lor, cumpără mai multe Dacii decît românii. Dar nu e neapărat grav - doar şi uzina de armament exportă toată producţia. Problema e că la noi „maşina nouă“ e de regulă o rablă aruncată de vestici - de aceia care se strîmbă cînd le vin muncitori români. Pentru rable nu lucrează nimeni nici o zi. Dacă am pune o taxă pe rable, Bruxelles-ul ar sări în sus.   

                                               VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1222

 
Curs de puericultură la medicul de familie Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Pentru a vă creşte numărul zilelor de concediu paternal, trebuie să faceţi:

Curs de puericultură la medicul de familie 

 

 Concediul paternal se acordă tuturor salariaţilor, chiar şi funcţionarilor publici, pentru a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea nou-născutului. De acest concediu beneficiază tatăl copilului nou-născut ce participă efectiv la îngrijirea micuţului. Trebuie să ştiţi că nu contează dacă este născut din căsătorie sau în afara acesteia şi nici dacă este adoptat de bărbat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1439

Continuare
 
Negocierile colective sînt obligatorii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Dacă aveţi mai mult de 21 de angajaţi,

Negocierile colective sînt obligatorii

 

 Conform unei statistici realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, pe 31 decembrie 2015, în judeţul Argeş existau 1.503 de unităţi cu peste 21 de salariaţi. De asemenea, la aceeaşi dată, în evidenţa lor sînt doar 208 de contracte colective de muncă aplicabile. Conform inspectorului şef Cristian Soare, în următoarea perioadă, inspectorii ITM Argeş vor face mai multe controale la aceste unităţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1419

Continuare
 
„Nu te îmbogăţeşti, dar faci ce îţi place“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Cum se trăieşte din muzică clasică şi vioară, la Piteşti

„Nu te îmbogăţeşti, dar faci ce îţi place“

 

 Muzica clasică aparţine în mare parte unei epoci trecute, şi e azi accesibilă mai degrabă unei categorii selecte de oameni, sunînd aproape în răspăr cu gusturile societăţii contemporane manelizate, pe care le putem identifica la televizor şi în viaţa cotidiană. Există însă persoane care continuă să facă din această specialitate o meserie, sfidînd vremurile. Am vrut să le cunoaştem mai îndeaproape viaţa şi am discutat cu două violoniste cu mare experienţă de la Filarmonica Piteşti: Mariana Velicu şi Roxana Moise - ambele activează şi la Liceul Lipatti, ca profesoare de vioară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1719

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Astăzi, zi de încasări la impozite la Mioveni

Pentru a crea posibilitatea ca mai mulţi contribuabili să îşi achite obligaţiile fiscale datorate bugetului local al oraşului Mioveni, conducerea Primăriei a decis ca astăzi să existe program de încasare a acestor taxe, în intervalul 08.00 - 12.00. De asemenea, impozitele şi taxele locale, datorate bugetului local al oraşului Mioveni, pot fi achitate şi online. Pentru plăţile efectuate cu carduri prin intermediul ghişeului virtual de plăţi, la adresa de internet www.ghiseul.ro, contribuabilii nu datorează comision. Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail la adresa: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.   

  S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1531

Continuare
 
Elevii încep simulările la Evaluarea Naţională! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Elevii încep simulările la Evaluarea Naţională!

 

 Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2015 - 2016 să se desfăşoare în zilele de 22, 23 şi 24 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 7, 8, 9 şi 10 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a). Astfel, mii de elevi argeşeni mai au timp o lună să se pregătească pentru testări. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1408

Continuare
 
Cîmpulungenii plătesc şmecheriile altora Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

5,5 milioane lei pentru finalizarea parcurilor

Cîmpulungenii plătesc şmecheriile altora

 

 „Sechelele“ proiectului Kretzulescu încep să se simtă în acest an, cînd din taxele şi impozitele cîmpulungenilor se vor consuma alţi bani - valori de „infarct“, pentru ducerea la sfîrşit a lucrărilor măcar în cele două parcuri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1343

Continuare
 
Investiţii la ambulatoriu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Bani pentru Judeţean

Investiţii la ambulatoriu

 

 Lucrările la Blocul Opera­tor de la Spitalul Jude­ţean de Urgenţă Piteşti continuă şi-n acest an. Asta, potrivit proiectului de buget din acest an. Totodată, sînt prevăzute fonduri şi pentru amena­jarea unui grup sanitar pentru persoanele cu handicap de la Spitalul de Pediatrie Piteşti. În esenţă, o bună parte din banii pe acest an alocaţi spitalelor se duc pe uti­lităţi. Restul sumelor este pentru diferite lucrări.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1486

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 9476


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info