Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** BNR limitează gradul de îndatorare!     *** 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate     *** Ajutoare pentru încălzire, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti     *** „Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 19-25 octombrie      *** Femeie găsită moartă în mijlocul drumului     *** Accident mortal la Mălureni     *** Casă cu 16 camere mistuită de incendiu     *** Văcar ucis pe cîmp     *** S-a aruncat de la etajul VI     *** Şofer de TIR prins beat la volan     *** Vor puncte la Constanţa     *** Vor a cincea victorie acasă     *** „Nu ştiam ce jucători voi băga în teren!“     *** Înot: 20 de sportivi din Argeş la Izvorani     *** Bascov-ul joacă la Mioveni cu Craiova     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul la ştiucă cu năluci    

 
Doctorul Chivu va opera copii în Bucureşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

De la Judeţean, la Spitalul Grigore Alexandrescu

Doctorul Chivu va opera copii în Bucureşti

 

 Medicul primar în chirurgie cardiovasculară Claudiu Chivu şi-a întrerupt con­trac­tul cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, începînd din această lună. Acesta lucra în compartimentul de chirurgie vasculară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1949

Continuare
 
Încep înscrierile la Rezidenţiat Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

La Direcţia de Sănătate Publică Argeş,

Încep înscrierile la Rezidenţiat

 

 Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Astfel, concursul va fi organizat dumi­nică, 15 noiembrie, şi, la fel ca în anii trecuţi, acesta se va desfăşura, decentralizat, în 6 centre univer­si­tare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1340

Continuare
 
De sărăcie, stau în frig! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

40% dintre asociaţiile de proprietari din Piteşti au solicitat oprirea căldurii

De sărăcie, stau în frig!

 

 Deşi cei de la Termo Calor Confort au început să dea drumul la căldură încă de duminică, pînă acum, circa 40% dintre asociaţiile de proprietari nu vor căldură, de teamă că vor plăti mai mult. Putem spune, astfel, că, pentru a nu plăti mai mult pe căldură, oamenii preferă să stea în frig. Cu toate acestea, cei de la societatea de termoficare au solicitat administratorilor să vină cu semnături de la proprietari că nu vor căldură, în caz contrar vor porni căldura, şi la cei care au solicitat să nu li se furnizeze.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1880

Continuare
 
Angajaţii din DSP, discriminaţi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

Fiindcă nu li se aplică majorarea salarială de 25%,

Angajaţii din DSP, discriminaţi!

 

 Salariaţilor din sistemul sanitar li s-au majorat salariile cu 25% de la 1 oc­tombrie,urmînd să primească veniturile mai mari pe 15 noiembrie. Creşterea presupune 25% la salariul brut de încadrare, 25 % la sporurile de condiţii deosebite, sporul de tură şi indemnizaţia şi tariful  pe orar pe gărzi. Potrivit liderului Sanitas Filiala Argeş, Doina Fănică, majorarea se aplică tuturor salariaţilor din sis­temul sanitar, conform OG 35/2015, cu excepţia celor din DSP-uri, asistenţă socială şi creşe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1618

Continuare
 
Reabilitarea sistemului de irigaţii, o necesitate Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 14 octombrie 2015

Proiectul a fost aprobat în Cameră

Reabilitarea sistemului de irigaţii, o necesitate

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit la sfîrşitul săp­tămînii trecute despre importanţa unui cadru legal în ce priveşte sistemul de irigaţii din România. Acest proiect începe la 1 ianuarie 2016 şi se finalizează la 31 decembrie 2020, ca şi alocare de investiţii, avînd un buget de circa 1 miliard de euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1258

Continuare
 
S-a înfiinţat fililala UNPR de la Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 octombrie 2015

S-a înfiinţat fililala UNPR de la Ştefăneşti

 

A fost înfiinţată Organizaţia UNPR Ştefăneşti, avînd ca preşedinte ales pe deputatul UNPR Ioana Jenica Dumitru. Aceasta a fost aleasă cu unanimitate de voturi, în urma scrutinului care a avut loc, sîmbătă, 10 octombrie 2015, la sediul UNPR din Ştefăneşti. De asemenea, la şedinţă au fost aleşi membrii Biroului Politic Permanent al organizaţiei locale UNPR Stefăneşti, în prezenţa preşedintelui organizaţiei judeţene UNPR Argeş, senatorul Iulian Cristache.

A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1298

 
E nevoie de investiţii în agricultură! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Fermierii argeşeni spun că, pentru a nu se ajunge la foamete,

E nevoie de investiţii în agricultură!

 

 Criza alimentelor pre­co­ni­zată pentru următorii 35 de ani în concordanţă cu creşterea populaţiei glo­bale rămîne o previ­zi­une sumbră. În aceste condi­ţii, agricultura făcută cu oa­meni profesionişti şi uti­laje de ultimă generaţie reprezintă o soluţie pen­tru combaterea foametei prin creşterea producţiei. În acest moment, potrivit informaţiilor primite de la unii agricultori, pentru creşterea productivităţii ar fi nevoie de un sistem de irigaţii bine pus la punct.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1349

Continuare
 
Produsele alimentare periculoase, publicate de ANSVSA Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Începînd de ieri, pe site-ul instituţiei

Produsele alimentare periculoase, publicate de ANSVSA

 

 Începînd de ieri, pe baza notificărilor furnizate de ope­ratorii din industria alimentară, Autoritatea Naţi­onală Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimen­telor publică informări privind rechemarea produselor alimentare de la consumatori, pe site-ul ansvsa.ro, accesînd link-ul: http://www.ansvsa.ro/?pag=98. Aceasta este o acţiune de informare a populaţiei despre cazurile în care există motive să se suspecteze că un produs alimentar prezintă un risc sau un poten­ţial risc pentru sănătatea publică şi despre măsurile întreprinse pentru limitarea acestuia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3290

Continuare
 
Tîrgul fermierilor EXPOAGROUTIL Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 13 octombrie 2015

Începînd de joi, în parcarea Carrefour,

Tîrgul fermierilor EXPOAGROUTIL

 

 Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a organizat, ieri, o conferinţă de presă ocazionată de organizare a Tîr­gu­lui de echipamente, utilaje şi produse agri­cole EXPO­AGROUTIL Piteşti, aflat la prima edi­ţie. Eve­ni­men­tul va avea loc în parcarea Complexului Comer­ci­al Jupiter City, în perioada 15 - 18 octombrie 2015. Des­chi­derea oficială va avea loc joi, la ora 11.30. Pro­gra­mul de vizitare este pînă duminică, între orele 9.00 - 18.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1622

Continuare
 
Program nonstop la APIA! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Pentru a putea plăti din 16 octombrie avansul fermierilor,

Program nonstop la APIA!

 

 În această perioadă, la Agen­­­ţia de Plăţi şi Inter­ven­ţie pentru Agricultură Argeş se lucrează nonstop pe trei schimburi, astfel încît, din 16 octombrie, să se poată da avansul din pla­ta pe supra­faţă şi din ajuto­rul naţional tranzitoriu în zo­o­tehnie. Di­rectorul insti­tu­ţiei, Marius Stroescu, ne-a spus că deja au fost operate şi verificate 20.000 de cereri ale fermie­rilor arge­şeni din totalul de 25.054, cîte au fost depuse.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1796

Continuare
 
S-au terminat banii pentru tinerii fermieri Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

În cadrul  Submăsurii 6.1., pentru zona nonmontană,

S-au terminat banii pentru tinerii fermieri

 

 Interesul foarte mare pentru finanţarea europeană nerambursabilă pe care l-au arătat tinerii fermieri în programarea anterioară (2007 - 2013) se menţine şi pentru PNDR 2020. Ca urmare a acestui fapt, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că valoarea totală nerambursabilă a proiectelor depuse prin Submăsura 6.1. - „Sprijin pentru instalarea tine­rilor fermieri“, componenta aferentă zonei non­mon­ta­ne, a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanţare în acest an.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1284

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Rambursări de TVA, în octombrie

ANAF rambursează, în octombrie, TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei, pentru deconturile cu decizie de rambursare aprobată pînă la 5 septembrie. Prima tranşă a fost achitată ieri, în valoare de 328,8 milioane de lei, restul urmînd să fie achitată pe data de 30 octombrie. În selecţia lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date pînă la 5 septembrie 2015, excepţie făcînd deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate pînă la 25 septembrie 2015. Plata sumelor de restituit este în valoare de 932 milioane de lei.                               

    A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1158

Continuare
 
S-a reluat circulaţia la Podul Viilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 octombrie 2015

S-a reluat circulaţia la Podul Viilor

 

 Ieri, în urma unei şedinţe, s-a decis deblocarea traficului în zona Podul Viilor. „Am dat drumul la circulaţie în zonă. Vor mai fi în cîteva zile cîte 2 - 3 ore în care se va restricţiona circulaţia pe un sens sau pe altul, pentru a termina lucrările la grinzi. Dar asta se va întîmpla cînd se va termina ploaia. Miercuri voi avea o discuţie cu proiectantul pe teme care ţin explicit de pasaj. Oricum, după terminarea investiţiei, se va fluidiza traficul în zonă, reducîndu-se la jumătate“, a explicat viceprimarul Cornel Ionică ieri.   

 A.Dumitru  Foto: I.Tudor

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1335

 
Mii de doze de vaccin pentru copii Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 12 octombrie 2015

Imunizaţi-vă micuţii împotriva unor boli grave!

Mii de doze de vaccin pentru copii

# Fiecare medic primeşte o hîrtie în care i se specifică faptul că este obligat să aducă la cunoştinţa părinţilor de ce se face vaccinarea şi care sînt reacţiile adverse

 

 Veste bună de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş! Potrivit directorului instituţiei, dr Sorina Honţaru, există toate tipurile de vaccin necesare în Programul Naţional de Imunizări. Au fost primite 1.200 de doze de vaccin BCG care protejează copiii de tubercu­loză, o boală gravă. Acest vac­cin se administrează nou-năs­cuţilor în maternităţi, în primele zile de viaţă. În cazul acestui vaccin, acoperirea vaccinală este cea mai mare, mai precis de 99%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1204

Continuare
 
S-a deschis noua sală de sport Liviu Gym Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 12 octombrie 2015

S-a deschis noua sală de sport Liviu Gym

 

 Sala de sport Liviu Gym s-a redeschis, vineri, 2 octombrie, într-un nou sediu, cu un spaţiu mai generos şi dotări suplimen­tare. Sala aparţine cunoscutului sportiv Liviu Astanei, campion naţional şi balcanic la culturism.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2051

Continuare
 
Curs Inspector SSM, 80 ore Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 12 octombrie 2015

Curs Inspector SSM, 80 ore

 

    Profesional New Consult anunţã deschiderea în luna octombrie 2015 a cursului de Inspector Sãnãtate şi Securitate în Muncã , curs susţinut de formatori cu experienţa şi cunostinţele necesare pentru a putea oferi noţiunile utile şi de reţinut din legea 319/2006, legea sãnãtãţii şi securitãţii în muncã. Cursul se suţine în cadrul unor sãli dotate cu cele mai moderne aparate şi mijloace de prezentare a cursului, proiector, flipchart, etc. Încã vã mai puteţi înscrie la urmãtoarea sesiune de curs susţinut de profesionişti în domeniu.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1631

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 8841
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info