Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Proiect amnistie fiscală persoane fizice

Pe lîngă firme, Guvernul va scuti şi persoanele fizice de la plata penalităţilor pentru întîrzierea la achitarea datoriilor către buget şi cele provenite din închirierea unor imobile sau drepturi de autor. De asemenea, ar putea renunţa şi la o parte din dobînzile aplicate. Proiectul de amnistie fiscală, destinat contribuabililor persoane fizice şi juridice ce au de plătit dobînzi şi penalităţi de întîrziere s-ar putea să fie şterse dacă îşi vor plăti pînă în martie 2016 principalul şi dobînzile.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1553

Continuare
 
Gestionarea stresului la locul de muncă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 09 octombrie 2015

ITM Argeş participă la o campanie a Uniunii Europene

Gestionarea stresului la locul de muncă

 

 În Uniunea Europeană, stresul în muncă reprezintă a doua problemă de sănătate legată de activitatea profesională, după afecţiunile musculo-scheletale. Un procent de 28% dintre lucrătorii europeni au raportat expunerea la riscuri psihosociale care le-au afectat sănătatea pshihică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1749

Continuare
 
S-au recoltat un ficat şi un rinichi Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Echipa medicului Zamfir a fost la Piteşti

S-au recoltat un ficat şi un rinichi

 

 Noul manager interimar al Spita­lului Judeţean de Urgenţă, . Dan Olariu, a precizat ieri în ca­drul conferinţei de presă a Con­si­liu­lui Judeţean Argeş că la aceas­tă unitate au fost făcu­te de cu­rînd proceduri de recol­tare de organe. Una dintre echipele ve­nite la Piteşti a fost cea de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, coordonată de Cristian Zamfir.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1633

Continuare
 
Duster pentru Fundaţia Principesei Margareta Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Eveniment Dacia, la Palatul Elisabeta

Duster pentru Fundaţia Principesei Margareta

 

 Miercuri seară, am participat la Palatul Elisabeta din Bucureşti la ceremonia prile­jui­tă de aniversarea parteneriatului dintre Dacia şi Fundaţia Principesa Margareta a României, găzduită de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1435

Continuare
 
„Voi avea mînă liberă în luarea deciziilor!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Dr Dan Olariu, noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă:

„Voi avea mînă liberă în luarea deciziilor!“

 

 Noul manager interimar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dr Dan Olariu, a fost convins greu să vină la conducerea unităţii medicale. Mai exact, acestuia i s-a precizat că i se dă mînă liberă în luarea deciziilor. El e pus pe treabă şi e hotărît să crească actul medical, asta însemnînd aparatură performantă şi o relaţie mai umană pa­cient - medic - asistentă - infirmieră. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1764

Continuare
 
Circulaţia la Podul Viilor rămîne închisă Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Viceprimarul Piteştiului anunţă:

Circulaţia la Podul Viilor rămîne închisă

 

 E oficial: traficul va fi închis la Podul Viilor pînă la sfîr­şitul lunii octombrie. Această informaţie vine după ce zilele trecute vă aduceam în atenţie faptul că de cu­rînd constructorul a solicitat autorităţilor locale pre­lungirea termenului de blocare a circulaţiei pe sub Po­dul Viilor. 

Comentarii (6) | Vizualizari: 2152

Continuare
 
Amenzi de peste 270.000 de lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Amenzi de peste 270.000 de lei

 

 În luna septembrie a.c., reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat 219 controale, întocmind 122 de procese verbale de constatare a unor nereguli. Au fost date 145 de sacţiuni, dintre care amenzi în valoare de 270.900 lei. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 198 de reclamaţii şi soluţionate 214 de sesizări. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1366

Continuare
 
Doar jumătate din copiii de un an, vaccinaţi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Fiindcă a fost criză de vaccin pentavalent, iar părinţii n-au mai venit la recuperare,

Doar jumătate din copiii de un an, vaccinaţi!

 

 Ne-am putea trezi în cu­rînd cu boli transmisibile grave în comunitate, care nu au mai fost semnalate de mulţi ani. Cauza rea­pariţiei este refuzul pă­rinţilor de a-şi vaccina copiii în cadrul Progra­mu­lui Naţional de Imunizări. Directorul adjunct al Di­recţiei de Sănătate Publi­că Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, ne-a pre­zentat rezultatele anche­tei anuale realizate în luna august cu privire la acoperirea vaccinală a copiilor cu vîrsta de un an, respectiv doi ani. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1387

Continuare
 
Boala Lyme, la 23 de argeşeni! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Căpuşele au creat probleme de sănătate

Boala Lyme, la 23 de argeşeni!

Pacienţii trataţi, în afara oricărui pericol

 

 În sezonul cald din acest an, căpuşele au devenit o problemă de sănătate publică, muşcătura acestora fiind periculoasă. Tot mai mulţi argeşeni s-au prezen­tat la medic, după ce au fost muşcaţi de aceste in­sec­­te, fiind suspecţi de boala Lyme. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, ne-a spus că în total sînt 23 de cazuri de argeşeni cu boala Lyme, dintre care 11 confirmate prin analizele de laborator, iar restul probelor sînt în lucru la Institutul Cantacuzino din Capitală. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1683

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Cum vă înregistraţi ca şomer

Înregistrarea unei persoane ca­re se află în căutarea unui loc de muncă se face la AJOFM Ar­geş, sau a punctului de lucru în raza căruia îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă a a­vut ultimul loc de muncă sau a realizat venituri în acea localita­te. Iată care sînt documente de care aveţi nevoie pentru înregistrare în baza de date a acestei instituţii: act de identitate în original şi copie; actele de studii şi de calificare, tot în original şi co­pie; carnetul de muncă, în cazul persoanelor provenite din mun­că, original şi copie; adeverinţă medicală, în original, din care să rezulte că este clinic sănătos, apt de muncă sau ca, din contră, are eventuale restricţii medicale; un dosar plic.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1322

Continuare
 
Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 08 octombrie 2015

Dosarele trebuie păstrate la medicina muncii 40 de ani

Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor

 

 În urma numeroaselor so­licitări adresate la Ins­pec­toratul Teritorial de Mun­că Argeş, cu privire la su­pravegherea sănătăţii lucrătorilor, inspectorul şef Cristian Soare vine în spri­jinul angajaţilor şi anga­ja­torilor din judeţ, cu unele precizări.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1486

Continuare
 
Administraţia locală nu oferă nimic unui investitor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 08 octombrie 2015

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la Piteşti:

Administraţia locală nu oferă nimic unui investitor 

 

 Camera de Comerţ şi Industrie Argeş a organizat, ieri, o conferinţă cu tema „E­co­­nomia argeşeană - provocări şi opor­tunităţi“. Alături de George Caval, pre­şedintele acestei instituţii, au fost pre­zenţi Mihai Daraban - preşedintele Ca­merei de Comerţ şi Industrie a Româ­niei, Traian Caramanian - Secretarul Ge­neral al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Florin Tecău - preşedintele CJ Argeş. Întîlnirea de la Piteşti face parte dintr-un plan mai vechi al CCIR, de a vizita toate Camerele din ţară. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1528

Continuare
 
Nuntă în Piteşti, în mijlocul naturii Imprimare E-mail
(8 voturi)
miercuri, 07 octombrie 2015

Nou în Piteşti!

Nuntă în Piteşti, în mijlocul naturii

PALACE EVENTS ESTE CEL MAI NOU CENTRU DE EVENIMENTE CARE SE VA DESCHIDE ÎN 2016.

 

 CU PISCINĂ CURGĂTOARE, PÎRÎUL CARE STRĂBATE PARCUL, PĂDUREA CARE ÎNCADREAZĂ SALONUL CU O CA­PACITATE DE 700 LOCURI, PARCARE PROPRIE ŞI PARC DE  50.000 m2.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4052

Continuare
 
Nu mai poţi da de permis la Curtea de Argeş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 octombrie 2015

Pentru că traseul este uşor, de la anul,

Nu mai poţi da de permis la Curtea de Argeş!

 

 De luni, 5 octombrie 2015, au intrat în vigoare prevederile Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 97/19.08.2015 privind procedura de examinare în vederea obţinerii carnetului auto. Aceste noi modificări mai vin cu o veste proastă pentru cei din zonele Cîmpulung şi Curtea de Argeş. Prefectul de Argeş a vorbit ieri despre posibilitatera ca, de la anul, candidaţii din aceste două zone să susţină „oraşul“ la Piteşti, pentru că traseele din cele două localităţi nu ar mai corespunde tehnic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1773

Continuare
 
Ministerul Culturii n-a decis ce face cu Vila Florica! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 octombrie 2015

În patru luni,

Ministerul Culturii n-a decis ce face cu Vila Florica!

 

Deşi încă din luna iunie moştenitorii Vilei Florica (Conacul Brătienilor) şi a terenului aferent au venit cu o nouă ofertă pentru Ministerul Culturii, nici pînă acum nu a apărut un răspuns. Directoarea Centrului de Cultură Brătianu, care funcţionează la Vila Florica din Ştefăneşti, Simona Şerban, ne-a precizat, luni, că s-a gîndit să meargă în audienţă la minister, pentru că lucrurile nu s-a mişcat deloc pînă acum. Cei de la Ministerul Culturii ne spun că acest monument este de importanţă naţională şi ministerul îşi va exercita sau nu dreptul de preemţiune. Dar primii care vor fi înştiinţaţi sînt moştenitorii de drept.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1457

Continuare
 
Primăria a blocat conturile Termo Calor Confort Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 octombrie 2015

Pentru că nu şi-au plătit impozitele,

Primăria a blocat conturile Termo Calor Confort

 

 Conturile Termo Calor Confort au fost blocate chiar de către Primăria Piteştri. A­ceastă decizie de poprire pe cont vine du­pă ce societatea de termoficare a acumulat datorii în cuantum de circa 960.000 lei din impozite şi taxe locale datorate autorităţii locale. Cu toate acestea, această blocare a conturilor nu va afecta furnizarea de căldură şi apă caldă către populaţie acum, în pragul iernii.     

Comentarii (4) | Vizualizari: 1893

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 9740


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info