Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic
 

*** 642 de locuri de muncă în Argeş     *** Investiţie importantă în amenajarea unui pîrîu     *** Tîrg de adopţii de cîini la Mioveni      *** „Jake şi femeile lui”      *** „Coşmarul Vraciului“      *** Muzică şi sport în faţa Primăriei Piteşti     *** Filmele săptămînii 21 - 27 septembrie      *** Dispărutul era spînzurat!      *** Omorît de un BMW     *** Doi şoferi răniţi grav, la Moşoaia!     *** Spărgătorii şi tăinuitorul, colegi de celulă     *** Pod reabilitat,după turnarea asfaltului!     *** Şapte oi omorîte şi şase stupi distruşi de urs     *** Ministrul Fifor, „no comment” despre tragedia de la Valea Urdii     *** Vor victoria în Moldova      *** Europa League, Etapa 1     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul carasului pe Dunăre     *** După puncte, la Timişoara     *** Atletic Bradu şi Unirea Bascov joacă astăzi în campionat     *** 80 de piloţi la Trofeul Câmpulung!     *** Fotbal la TV în week-end    

 
Majoritatea avem „selfită“! Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Majoritatea avem „selfită“!  

 

 Nebunia fotografiilor selfie se întinde precum tentaculele unei caracatiţe, iar asta, deoarece foarte mulţi oameni, de toate vîrstele, au început să îşi facă cît mai multe fotografii de acest gen, de cele mai multe ori cu ajutorul telefonului mobil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2652

Continuare
 
Nu puneţi cătuşe minţii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Nu puneţi cătuşe minţii!

 

 Secetă mare în cultura românească contempo­rană... Dar mă tem că, în viitor, vom privi doar pagini goale la acest capitol. Zeci de ani, poporul român nu a mai semănat nimic. Cine nu ştie că la culesul minţilor deştepte se procedează după ani şi ani de muncă? Penuria asta îi îngrijorează doar pe oamenii obişnuiţi. E ca un prag sub înălţimea noastră pe care îl lovim cu capul ori de cîte ori vrem să ne ridicăm. Spre ce? Spre o lume mai dreaptă şi decentă. Mai nou, talentul ţine seamă de cerinţele pieţii. Dacă se leagă cumva de valul ei, curge, dacă nu, se închistează. Oare vom mai auzi de talente care să-i calce pe urme lui Brâncuşi, Eminescu sau Tonitza? Greu de crezut! Minţile strălucite nu au nevoie de cătuşe puse de oameni invidioşi şi cu bani. Mai întîi, talentul primeşte scînteie de la Domnul, după care sălăşluieşte în cuib construit din mlădiţe tinere şi hrănit cu răbdare şi pricepere de mentori. Dar vai, ce păcat! Mulţi dintre noi îl văd crescînd într-un sac de bani. Mai grav este că mentorul rămîne cu sacul, iar puiul de om talentat se dezvoltă pipernicit, incapabil să-şi ia zborul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2272

Continuare
 
Ghinionul de a fi handicapat Imprimare E-mail
(6 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Ghinionul de a fi handicapat

 

 „Sînt handicapat... sau cel puţin aşa eram pînă luna trecută! Zice că s-ar fi schimbat legea şi acum nu ştiu dacă mai sînt ori nu. Doamne ajută! Trag nădejde să scap de bolile pe care le am. Cel puţin asta este concluzia la care am ajuns eu de la domnii care îmi revizuiesc dosarul. Se pare că afecţiunile mele sînt vindecabile, chiar dacă eu nu văd deloc cu un ochi, am două accidente vasculare cerebrale, Alzheimer şi un început de Parkinson. Altfel nu m-ar plimba cu dosarul în mînă de la o uşă la alta, de la un medic la altul. Că doar nu sînt nesimţiţi. Şi nici nu cred că îşi bat joc de oamenii amărîţi!“, aşa şi-a început povestirea bătrînelul simpatic, cel mai bun prieten al meu. De mai bine de două săptămîni, omul în vîrstă de 74 de ani umblă pe la Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap Argeş, pentru revizuirea anuală. Dacă primeşte avizul comisiei, va beneficia de o amărîtă de pensie de circa 240 de lei pe lună, bani care i se duc doar pe medicamente. Dar pentru el, care îşi calculează venitul în cîte pîini poate cumpăra într-o lună, contează fiecare bănuţ. Dar să vă explic în detaliu despre ce este vorba!

Comentarii (2) | Vizualizari: 2596

Continuare
 
Tecău se contrazice în declaraţii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

Ba a discutat, ba nu discută, că nu vrea trafic de influenţă!

Tecău se contrazice în declaraţii!

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, se contrazice cînd vine vorba de pro­priile declaraţii privind implicarea în soluţiona­rea problemei finanţării angiografului prin Pro­gra­mul Naţional de Boli Cronice Cardiovascula­re. Dacă săptămîna tre­cută şeful CJ declara că a discutat cu profe­sorul Dragoş Vinereanu, preşedintele Comisiei de Cardiologie din CNAS, în cadrul conferinţei de presă de miercuri, a spus că nu vorbeşte cu pro­fe­sorul, fiindcă nu face trafic de influenţă. Cînd spuneţi adevărul, dom­nu­­le preşedinte Te­cău??? Oamenii au donat bani pentru angiograf şi tre­buie să beneficieze de serviciile acestui aparat!

Comentarii (4) | Vizualizari: 2982

Continuare
 
Apicultorii amatori să nu mai deţină carnet de stupină Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

Propuneri de modificări la Legea apiculturii

Apicultorii amatori să nu mai deţină carnet de stupină

 

 Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor a pri­mit spre avizare trei propuneri de modificare a Legii apiculturii nr. 383/2013. Una dintre ele prevede ca amplasarea familiilor de albine în gospodăriile popu­laţiei în intravilan să se facă la o distanţă de cel puţin 10 m de gard, cu aprobarea Consiliului local. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4094

Continuare
 
Noul Renault Trafic, disponibil în România Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 08 mai 2015

Noul Renault Trafic, disponibil în România

 

 Începînd de ieri, noua gamă Renault Trafic este disponibilă pentru comercializare în România, cu livrare imediată din stoc. Aşadar, argeşenii care vor să cumpere o astfel de maşină o pot face contacta centrele Renault.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2750

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Credite garantate de stat

Persoanele fizice din Argeş pot achiziţiona prin credite garantate de stat un autoturism nou prin programul Prima Maşină. Preţul trebuie să nu depăşească 50.000 de lei, fără TVA. Cel ce vrea să beneficieze de program trebuie să declare pe propria răspundere că nu a mai avut o maşină nouă, că nu înregistrează restanţe la plata altor credite bancare, iar la data solicitării cerditului garantat de stat are minimum 18 ani.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2584

Continuare
 
Piteştenii au spirit civic Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 08 mai 2015

Într-un conflict, cetăţenii sar în apărarea femeii

Piteştenii au spirit civic

Foarte puţini spun că sună la 112!

 

 Chiar dacă nu sînt foarte frecvente, bătăile şi agresiunile stradale există, iar fără să vrem, sîntem martori la a­cestea. Există femei de toate vîrste­le care sînt bătute pe stradă, alter­caţii spontane între două sau mai mul­te persoane, pînă la reglări de conturi între grupări mafiote, clanuri sau găşti. Pentru a vedea care este părerea piteştenilor des­pre aceste fapte antisociale, am stat de vor­bă, ieri, în centrul oraşului, cu mai mul­te persoane care ne-au răspuns la urmă­toa­rea întrebare: „Aţi sări în ajutorul unei persoane care este bătută pe stradă?“. Mulţi dintre cei intervievaţi ne-au spus că sînt dis­puşi să sară în ajutorul unei persoa­ne bătute, în special dacă aceasta este fe­meie, copil sau animal. De asemenea, unii ar interveni şi în altercaţii apărute şi între doi bărbaţi sau două femei, dar ar fi mult mai precauţi. De asemenea, nu ar mişca un deget, chiar dacă ar fi impresionaţi de ceea ce se întîmplă, dacă bătaia este între mai multe persoane sau între clanuri sau găşti. Alţii ar suna la 112, ar aştepta sorirea poliţiştilor sau, după ce sună îşi văd mai departe de drum.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2808

Continuare
 
În producţia de tutun s-a cîştigat bine Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

În producţia de tutun s-a cîştigat bine

 

Cîştigul salarial mediu a crescut în luna martie cu 98 lei (5,7%), la 1.829 lei net, cele mai mari valori fiind înregistrate în fabricarea produselor din tutun (5.799 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (995 lei), au anunţat ieri cei de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2344

Continuare
 
Tecău confundă sula cu Prefectura Imprimare E-mail
(10 voturi)
joi, 07 mai 2015

Preşedintele Cj nu se implică, de teama traficului de influenţă

Tecău confundă sula cu Prefectura

Angiograful, în prag de faliment!

 

Ieri, în cadrul conferinţei de presă de la Consiliul Judeţean Argeş s-a dez­bă­tut problema angio­gra­­fului de la Spitalul Ju­deţean. Conducerea uni­tăţii medicale a susţinut că s-au făcut toate de­mer­­surile necesare pen­tru obţinerea de fonduri de la CNAS. Întrebat da­că s-a implicat direct în soluţionarea acestei pro­bleme, dacă a vorbit cu preşedintele Comisiei de Cardiologie din CNAS, Dra­goş Vinereanu, pre­şe­dintele CJ, Florin Te­cău, a găsit scuză, spu­nînd că nu a dorit să fie acuzat de trafic de influ­enţă şi din acest motiv nu a discutat situaţia angiografului.   

Comentarii (13) | Vizualizari: 4059

Continuare
 
O nouă secţie de kinetoterapie utilată modern, la dispensarul uman din Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 mai 2015

O nouă secţie de kinetoterapie utilată modern, la dispensarul uman din Mioveni

 

 Administraţia locală din Mioveni are pe ordinea de zi o prioritate majoră - sănătatea. De aceea, aceasta a fost mereu receptivă la doleanţele medicilor, cît şi ale cetăţenilor, de a beneficia de cît mai multe secţii şi servicii medicale la ei acasă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4566

Continuare
 
Ziua porţilor deschise la Camerele Notarilor Publici Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 mai 2015

Ziua porţilor deschise la Camerele Notarilor Publici

 

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (U.N.N.P.R.) organizează sâmbătă, 9 mai 2015, între orele 09:00 şi 13:00,  ZIUA PORŢILOR  DESCHISE la sediile principale şi secundare ale Camerelor Notarilor Publici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3336

Continuare
 
Profesorii nu vor să fie inspectori! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 mai 2015

Cadrele didactice nu s-au înghesuit să se înscrie la concursul ISJ Argeş

Profesorii nu vor să fie inspectori!

 

 După ce s-a terminat perioada de depune a do­sa­relor pentru concursul pe post la nivelul Inspec­toratului Şcolar Judeţean Argeş, avem şi primele date. Deşi la concurs au fost scoase 22,5 posturi, s-au înscris doar 18 candidaţi, iar multe spe­ciali­tăţi au rămas fără neacoperire. Probele de con­curs se vor desfăşura în perioada 20 mai 2015 - 5 iunie 2015.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3899

Continuare
 
Încep evaluările naţionale Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 mai 2015

Elevii de-a II-a, a IV-a şi a VI-a intră în febra examenelor

Încep evaluările naţionale

 

 Evaluările naţionale de la finele claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor începe luna aceasta. Primii evaluaţi vor fi elevii de clasa a II-a, care vor fi testaţi începînd cu 18 mai, la scris, citit - Limba româna şi la Matematică. Vor urma elevii de clasa a IV-a, care vor fi testaţi începînd cu 26 mai, la Limba română, Matematică şi Limba modernă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2483

Continuare
 
Ne pleacă medicii în străinătate! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 mai 2015

Autorităţile locale constată cu seninătate lipsa specialiştilor

Ne pleacă medicii în străinătate!

# Bun, şi autorităţile ce fac?

 

 Ironia sistemului medical românesc: medicii pleacă în străinătate, dar în rest totul e bine! Asta este concluzia ultimei conferinţe a Consiliului Judeţean Argeş, unde a fost invitat să participe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Sorin Vasilescu. Liniştit şi cu zîmbetul pe buze, acesta a anunţat că se confruntă cu un deficit de medici de 30% faţă de necesarul pentru o activi­tate medie normală. Cu toate acestea, duduim de atîta eficienţă!          

Comentarii (1) | Vizualizari: 2581

Continuare
 
„Nu trimitem bolnavii acasă“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 mai 2015

Cu toate problemele depistate la Spitalul Judeţean, Vasilescu spune:

„Nu trimitem bolnavii acasă“

 

 Ultimele controale efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti au scos în faţă problemele din sistemul medical argeşean. Astfel, printre neregulile depistate se numără şi faptul că nu s-a a­si­gurat aria utilă minimă pe pat pentru spitalizare. Legat de acest lucru, managerul spitalului, Sorin Vasilescu, spune că asta ar prespune construirea unei noi unităţi medicale de mărimea Judeţeanului, iar vizavi de medicamentele expirate depistate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, acesta explică faptul că pastilele erau în procedură de distrugere. Tot­odată, e bine de menţionat şi că în perioada următoare se va organiza concurs pentru funcţiile de conducere la toate spitalele.        

Comentarii (1) | Vizualizari: 2523

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 8667
embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info