Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** De la 1 august se scumpesc gazele!     *** Clienţii cu panouri vor livra energia şi în reţea     *** Refuzi un loc de muncă, pierzi ajutorul social!     *** Astăzi este sărbătorit Sfîntul Ilie     *** Plafon crescut la 990 lei pentru pensionari     *** Vom plăti garanţie la sticlele de bere     *** Cei mai implicaţi voluntari, premiaţi!      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Argeaşeancă, găsită fără viaţă în Italia     *** Adolescent dispărut de acasă     *** Fiara a omorît berbecul de prăsilă!     *** Muscelean condamnat pentru vătămare corporală      *** Mort, la 17 ani, din motive necunoscute!     *** Turişti speriaţi de urşi pe Transfăgărăşan!     *** Incediu de la o candelă     *** Champions League, turul      *** Formatul Cupei României, Ediţia 2018/2019     *** PROGRAMUL turului Liga I      *** FC Argeş şi Mioveni, debut acasă     *** Grevă japoneză la DJTS, CSM, CSN Bascov     *** Meci de gală la Cîmpulung!    

 
Primăria omoară căpuşele! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 12 martie 2015

Salpitflor Green începe stropirile în parcurile din Piteşti

Primăria omoară căpuşele!

 

 După ce în ultima perioadă tot mai multe patrupede au ajuns la medicii veterinari, fiind muşcaţi de căpuşe, cei de la Salpitflor Green anunţă că va începe stropirea împotriva acarienilor, afidelor şi păduchelui din San - Jose la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, precum şi în zonele verzi din cartierele Piteştiului. Totodată, la sfîrşitul lunii în curs vor fi închise şi pieţele pentru dezinfecţie şi dezinsecţie.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3092

Continuare
 
Cumpăraţi doar pomi etichetaţi din locuri autorizate! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 11 martie 2015

Pentru a vă bucura de fructe de calitate,

Cumpăraţi doar pomi etichetaţi din locuri autorizate!

 

 Odată cu încălzirea vremii, a început sezonul gră­dinăritului, iar gospodarii îşi cumpără seminţe, pomi şi butaşi pe care să-i planteze. În această perioadă, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Argeş şi-au inten­sificat controalele la ope­ratorii economici autoriza­ţi care comercializează ma­terial săditor şi se­minţe.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3102

Continuare
 
34.563 de tone selectate în 2014 Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

5 ani cu A.D.I Servsal Argeş

34.563 de tone selectate în 2014

 

 Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Servsal Ar­geş a fost înfiinţată în ve­de­rea implementării ope­ra­ţionale a proiectului comun Managementul inte­grat al deşeurilor solide în judeţul Argeş. Asociaţia are în pre­zent 103 membri, res­pectiv toate administra­ţiile publi­ce locale, inclusiv Consiliul Judeţean Argeş. A.D.I. a luat fiinţă în 2010, cu oraşele, municipiile şi co­munele Albota, Domne­şti, Rucăr.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2355

Continuare
 
Angajaţii APIA au primit salarii majorate Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 11 martie 2015

Din luna februarie,

Angajaţii APIA au primit salarii majorate

 

 Senatul a adoptat OUG 78/2014 care stabileşte cadrul legislativ pentru motivarea financiară a personalului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legislativ în vederea motivării financiare a perso­­­­­na­­­­­­­­­­­lului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, instituţie afla­tă în subordinea Ministerului Agriculturii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3262

Continuare
 
Gradul de calamitate, dovedit cu procese verbale Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Cum puteţi anula impozitul pe venitul agricol pe anul 2013

Gradul de calamitate, dovedit cu procese verbale 

 

 Cei ce au desfăşurat activităţi agricole individual sau în asociere beneficiază de anularea impozitului pe venit din activităţi agricole datorat pe anul fiscal 2013, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente, proporţional cu gradul de calamitate al producţiei agricole.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2952

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Crescătorii de oi vor să-şi aleagă medicii veterinari

Crescătorii de oi şi capre cer schimbarea legislaţiei, în aşa fel încît să-şi aleagă singuri medicii veterinari care să le elibereze certificatele pentru sănătatea animalelor, iar aceştia să treacă în subordinea Ministerului Agriculturii. Fermierii nu mai vor medici veterinari concesionari, impuşi de Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ci vor să aibă posibilitatea să înscrie animalele la o circumscripţie veterinară aleasă de ei, iar medicii veterinari să nu mai fie în subordinea ANSVSA.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2186

Continuare
 
42 de elevi învaţă meseria de sculer-matriţer Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Cei de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini au făcut practică la Dacia

42 de elevi învaţă meseria de sculer-matriţer 

 

 În acest an şcolar, 42 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, profil mecanic, de la Liceul Tehnologic Construc­ţii de Maşini Mioveni, au avut prima sesiune de prac­tică la Dacia. Stagiul face parte din parteneriatul încheiat între liceu şi Uzină, prin care aceasta susţine învăţămîntul profesional şi contribuie la pregătirea viitorilor sculeri-matriţeri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2372

Continuare
 
Şcoală nouă pentru copiii din Poienarii de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Şcoală nouă pentru copiii din Poienarii de Argeş

 

 Profesorul Ion Stătescu, director al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Poienarii de Argeş, ne-a povestit, zilele trecute, că, începînd cu luna martie, unitatea educaţională a intrat în rîndul unităţilor moderne, reabilitate, din judeţul nostru. Acum, elevii de la această şcoală au o unitate educaţională modernă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2035

Continuare
 
Comisarul Phil Hogan, în vizită în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Mîine, alături de ministrul Daniel Constantin,

Comisarul Phil Hogan, în vizită în Argeş

 

 Comisarul european Phil Hogan, cel care i-a luat locul lui Dacian Cioloş la Agricultură, va vizita, mîi­ne, de la ora 15, o fermă din judeţul Argeş, dintre cele care au proiecte finanţate cu bani euro­peni. El va fi însoţit de ministrul Agriculturii Da­niel Constantin.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2243

Continuare
 
Bani pentru reabilitarea drumurilor naţionale Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Bani pentru reabilitarea drumurilor naţionale

 

 Gheorghe Mihăiţă, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti, a anunţat, ieri, în conferinţa de presă a Prefecturii Argeş, cele mai importante investiţii care vor fi realizate în 2015 în ce priveşte infrastructura rutieră a judeţului. Conform spuselor sale, există finanţare pentru toate aceste proiecte.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2332

Continuare
 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 martie 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în noaptea de miercuri spre joi, 11 - 12 martie 2015, între orele 22 - 5, fiind afectaţi următorii consumatori din cartierul Găvana II: blocurile E4, E5, E6, E7, E8, E9, E10, E11; blocurile D12, F1 şi F2; strada Zamfireşti. Oprirea furnizării apei este necesară pentru execuţia lucrării „Înlocuire conductă apă şi branşamente aferente blocului D12, strada Alunului, cartier Găvana II, municipiul Piteşti“. Societatea îşi scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2056

 
94% dintre elevi vor face Religie Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 10 martie 2015

La nivelul Argeşului, potrivit datelor celor de la Inspectoratul Şcolar,

94% dintre elevi vor face Religie

 

 Vineri a fost ultima zi în care părinţii elevilor din Argeş au putut face opţiune scrisă pentru participarea la orele de Religie. Conform datelor furnizate de inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, 93,5% dintre elevi vor face această disciplină, potrivit opţiunilor exprimate de părinţi.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2376

Continuare
 
Ajutoare pentru fermierii afectaţi de inundaţii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 10 martie 2015

Conform unui proiect de hotărîre de guvern,

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de inundaţii

 

 Agricultorii care au înregistrat pagube din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, în perioada ianuarie - august 2014, vor primi ajutoare de minimis, în funcţie de cultura afectată, care pot ajunge pînă la 1.200 de lei pe hectar. Potrivit unui proiect de hotărîre de guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sumele totale alocate de Ministerul Agriculturii în acest sens depăşesc 28 de milioane de lei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2223

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 10 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Iordanienii vor oi din România

„Iordania îsi doreste foarte mult să achiziţioneze animale în viu de la noi si aşteaptă de trei luni invitaţie să vină în România să pună la punct atît certificatul sanitar veterinar, cît şi condiţiile de export, chiar dacă avem în ţară Boala Limbii Albastre, numai că ai noştri nu au făcut pînă acum demersurile necesare. Noi am aflat abia cînd preşedintele Federaţiei Romovis a fost în Iordania“, a declarat Ionică Nechifor, secretarul general al Romovis. „ANSVSA a transmis, în 23 februarie, un raport referitor la Boala Limbii Albastre şi o invitaţie către veterinarii din Iordania şi sperăm că în cel mai scurt timp aceştia o să vină la noi să vadă cum stau lucrurile“, a precizat Nicolae Cioranu, preşedintele Romovis. 

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2178

Continuare
 
Angajatori, cercetaţi penal Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 10 martie 2015

Pentru că au ţinut oamenii să muncească la negru,

Angajatori, cercetaţi penal

 

Luna trecută, inspectorii de mun­că au sesizat organele de cercetare penală pentru că au fost i­dentificate firme desfăşurînd o activitate fără forme legale de angajare cu mai mult de cinci persoane. De altfel, inspectorii de la ITM Argeş au efectuat în total 132 de controale, fiind sancţionaţi 34 de angajatori cu amenzi în cuantum de 128.300 de lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2667

Continuare
 
Scarlatina nu s-a răspîndit în Şcoala 17! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 09 martie 2015

Cei 47 de colegi şi profesori ai fetei bolnave nu au această afecţiune

Scarlatina nu s-a răspîndit în Şcoala 17!

 

 La începutul acestei săp­tămîni, a fost confirmat un nou caz de scarlatină în judeţul nostru. Medicul Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Ar­geş, ne-a spus că este vor­ba de o fată de 12 de ani, elevă în clasa a V-a, la Şcoala Generală Nr. 17 Tudor Muşatescu din Piteşti. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2736

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 8316
embedgooglemap.net

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info