Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Se pot înscrie în clasa a IX-a pe locurile libere Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

Elevii claselor a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august

Se pot înscrie în clasa a IX-a pe locurile libere

 

 ISJ Argeş anunţă că pentru anul şcolar 2014 - 2015, elevii claselor a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august, cei din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţămînt profesional, în perioada 4 - 5  august, cei din clasele din învăţămîntul primar, gimnazial, licel şi profesional (altele decît cele terminale) şi cei din şcoala postliceală şi de maiştri, între 28 august şi 4 septembrie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1732

Continuare
 
A fost inaugurat un dispensar modern, în Băbana Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Construit cu ajutorul locuitorilor comunei,

A fost inaugurat un dispensar modern, în Băbana

 

 De sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în Băbana, a fost inaugurat primul dispensar uman construit, în mai puţin de două luni, de către locuitorii comunei. Investiţia se ridică la aproape 110.000 lei şi a fost realizată cu sprijinul companiei petroliere OMV Petrom - Zona de producţie Piteşti, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2013

Continuare
 
Postul de manager, scos din nou la concurs! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

La Spitalul Judeţean, pe 7 august,

Postul de manager, scos din nou la concurs!

 

 Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti este scos din nou la concurs pe 7 august a.c. Este al doilea concurs organizat de Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare, după ce în iunie cei doi candidaţi care s-au prezentat, chirurgul Teodor Constantinescu şi economistul Marius Bălan, au obţinut  note foarte mici la proba scrisă din legislaţia în domeniu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2266

Continuare
 
Arhitectul şef al Primăriei, somat să plece dacă nu-şi ia masterul Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

Chiar dacă a terminat facultatea cu 10 şi are diplomă de studii universitare de lungă durată,

Arhitectul şef al Primăriei, somat să plece dacă nu-şi ia masterul

 

 Timp de zece ani, Primăria Cîmpulung a avut vacant postul de arhitect şef. Motivul invocat de conducerea instituţiei a fost acela că nici un spe­cialist nu a dorit acest post, pentru că nimeni cu studii în arhitectură nu doreşte să-şi bată cuie în tălpi cu venit de bugetar şi fără dreptul de a mai profesa-n particular. Anul trecut, pe 10 iunie, arhitect-şef la Primăria Cîmpulung a devenit, prin concurs, Dan Cristian Dumitrescu, care a fost numit şi şef al Serviciului Tehnic, Urbanism, Amenajarea Teritoriului. După un an de activitate în cadrul instituţiei, bărbatul este pus în situaţia de a renunţa la funcţie din cauza unei găselniţe stupide a mai marilor din Primărie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1910

Continuare
 
Fără cetăţeni de onoare, în 2015, la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Fără cetăţeni de onoare, în 2015, la Cîmpulung

 

 Aleşii cîmpulungenilor au decis ca la ediţia din acest an a Zilelor Municipiului să nu mai fie acordat nici un titlu de „Cetăţean de onoare“, date fiind problemele existente la nivelul conducerii administraţiei locale, dar şi discuţiile controversate iscate pe mar­gi­nea propunerii unui grupului de iniţiativă locală de a i se acorda în 2015 a­ceastă distincţie, post-mortem, fostului decan al Facultăţii de Contabilitate şi Finanţe din cadrul Universităţii „Spiru Haret“, profesorul universitar doctor Constantin Ciotei. Acesta a trecut în nefiinţă anul trecut, pe 11 iunie. Grupul de iniţiativă, din care au făcut parte generalul în rezervă Nicolae Popescu, economistul Ion Stăncescu, inginerul Mihai Constantin, economistul Ion Ciurea şi conferenţiarul universitar Mihaela Odi Zărnescu, şi-a motivat solicitarea de a i se acorda titlul profeso­ru­lui Ciotei cu precizarea că gestul ar reprezenta o recunoaştere postumă a ac­tivităţii sale didactice, ştiinţifice şi manageriale, cu o contribuţie esenţială la dezvoltarea economico-socială a municipiului Cîmpulung. Cum au fost voci care au susţinut că fostul decan de la Spiru Haret a fost un comunist înfocat şi un personaj controversat în timpul evenimentelor din decembrie 1989, motive pentru care n-ar merita să devină cetăţean de onoare, propunerea a căzut şi s-a decis la nivelul primăriei ca în 2015 să nu se mai acorde această distincţie.  

   N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1616

 
Azi se decide scumpirea gazelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Azi se decide scumpirea gazelor

 

Guvernul ar putea aproba azi calendarul de liberalizare a gazelor, care prevede majorarea preţului gazelor naturale pentru populaţie de la de la 53 de lei/MWh la 60 de lei/MWh din luna iulie. Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, a explicat că astăzi va fi o şedinţă ordinară de Guvern în care se va aproba Hotărîrea de Guvern privind calendarul şi va fi publicată în Monitorul Oficial, ca şi noile preţuri. Executivul a convenit cu Comisia Europeană un nou calendar de liberalizare, pînă în 2021. A­cesta prevede majorarea preţurilor la gaze pentru consumatorii casnici de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din iulie 2015, la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018. În acel an se va face o analiză dacă este necesar să se continue tot în sistem reglementat pînă în 2021 sau consumatorii vor trece în piaţa liberă.  

 I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1718

 
Elev de la Dima, prins copiind cu casca Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 30 iunie 2015

Ieri, 110 absenţi la Bacul de la Limba şi Literatura Română

Elev de la Dima, prins copiind cu casca 

 

 Ieri, a avut loc prima pro­bă scrisă la Baca­laureat, la Limba şi Literatura Ro­mână. Au fost înscrişi la examen 4.986 de elevi, din­tre care s-au prezen­tat 4.876, iar 110 au fost absenţi. Unul dintre elevi a susţinut examenul din­tr­-un spital din Bucureşti, iar lu­cra­rea sa a fost adusă la Piteşti de o comisie, sub pază. De ase­me­nea, a fost prins şi eliminat din examen un elev de la Co­legiul Tehnic Dimitrie Dima din Piteşti. El a încercat să copieze cu aju­torul unei căşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2492

Continuare
 
În afară de card, să aveţi şi bani în buzunar Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 iunie 2015

Dacă decideţi să petreceţi vacanţa în Grecia,

În afară de card, să aveţi şi bani în buzunar

# Băncile elene, închise pînă pe 6 iulie
Băncile elene de la noi, pregătite să facă faţă unei crize

 

 Intrarea Greciei în fali­ment sau ieşirea aces­te­ia din zo­na euro şi, im­pli­cit, din Uniunea Euro­peană ar putea deveni realitate. Specialiştii în turism consideră că un astfel de scenariu îşi va face simţite efectele şi a­su­pra turiştilor care a­leg Grecia ca destina­ţie de vacanţă. Grecia fie a­jun­ge la un acord cu insti­tuţiile internaţio­nale, fie va intra în inca­pacitate de plată şi ar putea re­nunţa la euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1921

Continuare
 
Protocol între ITM şi Consiliul Judeţean Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 iunie 2015

Ca angajatorii să fie obligaţi să respecte legea,

Protocol între ITM şi Consiliul Judeţean Argeş

 

 Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Cristian Soare, inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, instituţia a încheiat un protocol de colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1999

Continuare
 
Au fost desemnaţi cîştigătorii tombolei de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 iunie 2015

Au fost desemnaţi cîştigătorii tombolei de la Mioveni

 

 SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL a început anul 2015 cu o campanie de promovare a contractului individual de apă şi de canalizare. Intenţia societăţii a fost de a oferi calitate la preţuri accesibile şi de a veni în întîmpinarea nevoilor comunităţii cu un pachet complet de servicii şi soluţii - contorizarea individuală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1779

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Tinerii din Mioveni, premiaţi la majorat

Peste 20 de tineri care au împlinit vîrsta de 18 ani au dat mîna cu viceprimarul Aurel Costache, în cadrul ceremoniei de înmînare a diplomelor de Cetăţean Major al oraşului. Aceştia au primit din partea conducerii executivului Primăriei Mioveni cîte o diplomă şi un tort.  

   S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1717

Continuare
 
Au cîştigat în instanţă banii pe tichetele de masă Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 iunie 2015

Sindicaliştii din Sănătate de la două spitale din Argeş

Au cîştigat în instanţă banii pe tichetele de masă

 

 Sindicaliştii din cadrul Spitalului Municipal Cîmpulung au acţionat în instanţa de judecată instituţia de Sănătate Publică pentru a-şi solicita contravaloarea tichetelor de masă aferente lunilor iunie, iulie, octombrie 2011.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1988

Continuare
 
Astăzi, prima probă la Bacalaureat Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 29 iunie 2015

4.653 de absolvenţi de liceu susţin examen la Limba şi Literatura Română

Astăzi, prima probă la Bacalaureat

# Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, nu pe 6 iulie, cum era stabilit iniţial

 

 Astăzi, începe Bacalaureatul, iar elevii de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la Limba şi Literatura Româ­nă. S-au înscris 4.653 de absolvenţi de liceu, dintre care 4.622 din seria curentă şi 31 din seriile anterioa­re. Examenul de BAC continuă mîine, 30 iunie, cu pro­ba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, iar pe 1 iulie are loc proba obligatorie a profilului. Pe 3 iulie, absol­venţii de liceu vor susţine proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 7 iulie, pînă la ora 12.00. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3178

Continuare
 
Ce trebuie să ştiţi despre chisturile ovariene Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 29 iunie 2015

Ginecologii de la Clinik Med vă informează:

Ce trebuie să ştiţi despre chisturile ovariene

 

  O dată cu venirea lunii iu­lie au apărut noi oferte la Clinik Med. Astfel, ecografiile endovaginale costă 90 lei, morfologia fetală 4D costă 350 lei, testul Papanicolau 70 lei, iar un  consult dermatologic + dermatoscopie costă 90 lei. Vă reamintim că, pînă la sfîrşitul lunii iunie, o ecografie generală costă numai 80 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2266

Continuare
 
Rezultatul final va fi afişat mîine Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 29 iunie 2015

548 de contestaţii după examenul de Evaluare Naţională

Rezultatul final va fi afişat mîine

# Sînt 412 de nemulţumiţi de nota la Română şi 136 la Matematică 

 

 După aflarea rezultatelor la Eva­luarea Naţională, unii dintre cei care au susţinut acest e­xa­men s-au arătat ne­mulţumiţi de notele pe care le-au obţinut la una dintre ma­teriile de examen sau chiar la ambele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1869

Continuare
 
Liceenii luptă contra drogurilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 29 iunie 2015

Campanie împotriva consumului de stupefiante în şcoli

Liceenii luptă contra drogurilor

 

 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, în parteneriat cu Asociaţia Împotriva Crimei Organi­zate şi Consiliere Anti­drog ACOCA, a organizat, în perioa­da aprilie - iunie, proiectul „Nu lăsa drogurile să-ţi controleze viaţa!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1890

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 9015
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info