Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse     *** Soţia, sergent la unitatea militarului decedat     *** Veteranul erou Butoi, în ring cu un fost campion naţional     *** Judecătorii, sufocaţi de dosare      *** Spînzurat de streaşina casei     *** Argeşean înjunghiat la Alba Iulia     *** Pleacă Pandelică, vine Pîrvu!      *** S-a aprobat bugetul Piteştiului     *** Întîrzieri la plata salariilor profesorilor     *** Reduceri la tren, de Dragobete     *** Mai mîncăm mere la toamnă?     *** Dinastia     *** Ce mai citim, ce mai scriem?     *** Peste 123.000 de vizitatori la Muzeul Judeţean     *** Concert Loredana, la Piteşti      *** Peer Gynt, la Filarmonica Piteşti     *** „Idolul si Ion Anapoda“, o comedie amară      *** Champions League - Optimi     *** Cel mai tare amical al iernii!     *** Programul complet de pregătire a echipelor argeşene de fotbal     *** România, pe locul 36     *** Doar Lazăr titular     *** Pescuitul zglăvoacei şi stronghilului     *** Curiozităţi pescăreşti    

 
Morţii nimănui, îngropaţi cu 300 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 februarie 2018


Morţii nimănui, îngropaţi cu 300 lei


Atunci cînd oamenii nimănui decedează, conform Codului Civil, de funeralii dispun rudele pînă la al patrulea grad sau, în ultimă instanţă, primarul (prin dispoziţie) localităţii unde a avut loc decesul. În 2017, Primăria Piteşti a îngropat, prin Direcţia de Asistenţă Socială, 5 astfel de persoane „ale nimănui“ - din care 3 oameni ai străzii şi 2 persoane obişnuite, decedate fără urmaşi. Şi în 2016 au fost 9 astfel de cazuri - în 2018, totuşi, nu a fost încă nici unul.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1012

Continuare
 
Trei căprioare, la păscut într-o gospodărie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018

Imagini surprinse de un cîmpulungean

Trei căprioare, la păscut într-o gospodărie


Imagini spectaculoase surprinse într-o localitate de lîngă Cîmpulung, unde trei căprioare în căutare de hrană se apropie de casele oamenilor. Animalele păşteau nestingherite într-o grădină şi au fost fotografiate, în toată splendoarea lor, de proprietarul terenului, care a făcut tot posibilul să nu le deranjeze de la masă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
Stropiri în parcuri şi cartiere! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018

Nu scoateţi animalele la plimbare

Stropiri în parcuri şi cartiere!


Pentru combaterea şi răspîndirea păduchelui de San Jose în Piteşti şi pentru a-l împiedica să distrugă vegetaţia, în următoarea perioadă se vor face tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace mecanice terestre. Astfel, Primăria Piteşti, prin SC Salpitflor Green SA, conform recomandărilor date de către specialiştii Unităţii Fitosanitare Argeş, va face un tratament chimic de iarnă contra acarienilor, afidelor şi păduchelui din San Jose. Aceştia iernează în diferite stadii pe şi în scoarţa pomilor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 694

Continuare
 
Se fac plăţile finale către fermieri Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018

Pînă la sfîrşitul acestei luni, la APIA,

Se fac plăţile finale către fermieri

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat că, pînă la data de 31 ianuarie 2018, a autorizat la plată 700.111 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 549

Continuare
 
Propunerile locuitorilor, incluse în bugetul Mioveniului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 februarie 2018


Propunerile locuitorilor, incluse în bugetul Mioveniului


În perioada 26 ianuarie - 4 februarie, la nivelul Mioveniului au fost organizate şase dezbateri publice, în toate zonele şi cartierele oraşului, întîlniri în cadrul cărora a fost dezbătut proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, şi au fost prezentate investiţiile prevăzute pentru anul 2018. Ultimul cuvînt asupra acestor două proiecte îl vor avea consilierii locali, care se vor întruni pe 8 februarie, de la ora 17.00, în şedinţă, pentru a le vota în această formă, sau pentru a mai aduce unele amendamente faţă de forma prezentată iniţial.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 552

Continuare
 
Vestitorii primăverii, în faţa blocului! Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 06 februarie 2018

Un fost poliţist îngrijeşte grădina cu ghiocei

Vestitorii primăverii, în faţa blocului!


Ghioceii reprezintă unul dintre simbolurile primăverii, iar în faţa unui bloc din Piteşti, au împodobit spaţiul verde, anunţînd apropierea anotimpului renaşterii naturii. În grădina din faţa blocului 42, scara D, din Craiovei, au răsărit zeci de giocei de un alb imaculat, spre plăcerea trecătorilor, dar mai ales a locatarilor blocului respectiv. De Raiul din faţa blocului se ocupă Ion Olteanu, de 79 de ani, fost poliţist.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 538

Continuare
 
„Permis de Pieton“, pentru preşcolari Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 05 februarie 2018


„Permis de Pieton“, pentru preşcolari

 

În săptămîna 29 ianuarie - 2 februarie, poliţiştii de proximitate de la Secţia 2 de Poliţie din Piteşti au mers la două unităţi de învăţămînt preşcolar, unde au explicat copiilor regulile de circulaţie, pe înţelesul lor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 423

Continuare
 
Rujeolă confirmată la un bebeluş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 februarie 2018


Rujeolă confirmată la un bebeluş!

 

S-a confirmat rujeola în cazul bebeluşului din Mără­cineni, internat la Spitalul Boli Infecţioase Victor Babeş - Bucureşti. Potrivit informaţiilor de la Direc­ţia de Sănătate Publică Argeş, a sosit rezulta­tul analizelor de la Laboratorul Institutului de Sănăt­ate Publică Bucureşti care confirmă diagnosticul de rujeolă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 647

Continuare
 
Adrian Barbu, şef la Secţia Rurală Bascov Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 05 februarie 2018

După ce a lucrat mulţi ani la Omoruri,

Adrian Barbu, şef la Secţia Rurală Bascov


Secţia Rurală Bascov are şef nou! Comisarul şef Adrian Barbu a fost împuternicit la comanda secţiei ce a dat multe bătăi de cap conducerii IPJ Argeş după scandalul izbucnit chiar în faţa sediului, între două grupuri de romi. Fiind vorba de o unitate cu multe localităţi arondate, cu multe comunităţi de romi pe raza acesteia, dar şi cu multe cauze complexe, nu e deloc uşor să fii poliţist într-un astfel de loc. Cu atît mai mult să te impui în faţa celor care nu au nici cel mai mic respect pentru autorităţi. Pînă în prezent, activitatea comisarului şef Barbu este una impresionantă şi credem că numirea lui la Bascov nu este deloc întîmplătoare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1435

Continuare
 
Turişti rămaşi blocaţi la Sătic Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 februarie 2018

Din cauza poleiului,

Turişti rămaşi blocaţi la Sătic


Pompierii cîmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, sîmbătă de dimineaţă, în ajutorul mai multor tineri care au rămas blocaţi cu maşinile în zona barajului de la Săticul de Jos, comuna Rucăr, din cauza poleiului. Problema a fost în cele din urmă rezolvată şi cu ajutorul unor angajaţi ai Primăriei Rucăr care au împrăştiat material antiderapant.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 647

Continuare
 
La Cîmpulung a tunat şi fulgerat Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 februarie 2018

Fenomen neobişnuit pentru această perioadă

La Cîmpulung a tunat şi fulgerat

 

Dacă în mai multe ţări din Europa şi în cîteva zone din ţară decorul hibernal şi-a intrat în drepturi, zăpada, gheaţa şi poleiul dînd multe bătăi de cap oamenilor şi autorităţilor, la Cîmpulung, vremea se ţine de ghiduşii. Sîmbătă seara, după cîteva ore de ploaie mocănească, s-a întîmplat „minunea“!     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 668

Continuare
 
Bugetul Piteştiului, capitol cu capitol Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 05 februarie 2018


Bugetul Piteştiului, capitol cu capitol

 

Bugetul municipiului Piteşti (funcţionare + dezvol­tare) este anul acesta de 332.739 mii lei. Vă prezen­tăm mai jos cum arată el desfăşurat, cu tot cu portofoliul de proiecte al municipalităţii, aşa cum a fost prezen­tat zilele trecute de primarul Ionică la dezbaterea publică din Sala mare a Primăriei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 701

Continuare
 
„Ţara ne vrea proşti!“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 05 februarie 2018

Profesorii se pregătesc de proteste. Liderul Adrian Voica:

„Ţara ne vrea proşti!“

 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLI) anunţă proteste în cazul în care nu va primi un răspuns din partea Guvernului cu privire la salarizarea cadrelor didactice şi reducerea posturilor din învăţămînt. Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că se va consulta şi cu membrii de sindicat în vederea declanşării grevei generale.  


Comentarii (2) | Vizualizari: 2030

Continuare
 
Familie rănită în accident Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 03 februarie 2018

În intersecţie pe I.C. Brătinau,

Familie rănită în accident

 

O întreagă familie a ajuns la spital, mamă, tată şi două fetiţe, fiind victime ale unui accident petrecut, joi seară, în intersecţia Bulevardului I.C. Brătianu, cu Calea Bucureşti. Maşina în care se aflau a fost lovită de o un autotuism condus de o şoferiţă. După imapct, ambii şoferi au susţinut că au circulat regulamentar, fiind mai greu să se stabilească cine se face vinovat.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 985

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 03 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Bărbat accidentat

Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care la 5 s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Astfel, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni a fost solicitat să intervină în oraşul Mioveni, strada Părăşti, la un pacient de 50 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral  în urma unui accident rutier.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 689

Continuare
 
Scandal amoros în Casa Regală Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 03 februarie 2018

În secolul XVIII, după o excursie la Rucăr şi Dîmbovicioara,

Scandal amoros în Casa Regală

 

Potrivit istoricilor, regina Elisabeta a României n-a avut niciodată de-a face cu chestiunile ce ţineau de viaţa politică. Pe de-o parte, nici ea nu a fost atrasă de acest domeniu, iar pe de-altă parte, nici regele Carol n-ar fi fost de acord cu aşa ceva. Cu toate acestea, regina Elisabeta a fost implicată într-un scandal notoriu care a zguduit din temelii Casa Regală şi care a plecat din fostul judeţ Muscel. Este vorba despre relaţia amoroasă, interzisă de tiparele politice ale vremii, dintre domnişoara ei de onoare, Elena Văcărescu, de care era foarte apropiată, conside­rînd-o ca pe o fiică, şi principele moştenitor Ferdinand.   

Comentarii (4) | Vizualizari: 1664

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 7351

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter