Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Sîntem ţara cu cea mai mare rată a inflaţiei     *** Aparatele pentru Judeţean, achiziţii complicate     *** Casa Albă, fără aer condiţionat la geamuri     *** I s-a făcut rău la Definitivat!     *** Drumul judeţean 738 a luat-o la vale     *** 12 argeşeni, suspecţi de Boala Lyme!     *** A murit o profesoară!     *** Beat criţă, la autostop, pe Transfăgărăşan     *** Dumitru Drăgan, pentru ultima dată la Davila!     *** Pescar cu arsuri grave după ce s-a electrocutat     *** Cai furaţi şi maltrataţi la tîrgul de Sf. Marina     *** Amenzi şi sancţiuni mari pentru şoferi     *** Champions League, turul      *** Bronz la Balcaniadă     *** Borţosu şi Olteanu, fotbalişti de viitor!     *** Panţuroiu a ratat podiumul!     *** Vlad Mariea, campion naţional a treia oară!     *** 600 de biciclilşti la concursul Lupii Dacilor!     *** Călin a debutat în Europa League!     *** CS Mioveni şi FC Argeş îşi află azi programul     *** Bazinul de înot din Mioveni, în revizie    

 
Alex Găvan întrerupe escaladarea „muntelui ucigaş“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 iulie 2018

Din cauza pericolului crescut de avalanşe,

Alex Găvan întrerupe escaladarea „muntelui ucigaş“


Veşti noi de la alpinistul Alex Găvan, originar din Argeş, care se află în Himalaya. După ce a renunţat în luna mai la escaladarea vîrfului Dhaulagiri de 8.167 m din cauza vremii nefavorabile, alpinistul îşi întrerupe ascensiunea Vîrfului Nanga Parbat-8.125m, supranumit ‘’muntele ucigaş‘’.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 467

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 iulie 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Vrea informaţii oră de oră

Prefectura are un muşteriu care în primele 6 luni i-a trimis „patru mii o sută şi ceva“ de solicitări de informaţii, pe probleme de natura fondului funciar. Asta înseamnă vreo 700 pe lună sau vreo 22 pe zi. „Este un caz aparte, nu e aşa de mediatizat, dar asta intră clar în situaţia abuzului de drept“, spune prefectul Emilian Dragnea. În acelaşi timp, multe primării din judeţ nu au deloc această problemă, fiindcă nu au un om care să se ocupe de informaţiile de interes public.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 497

Continuare
 
Au crescut cheltuielile cu protecţia socială Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 05 iulie 2018


Au crescut cheltuielile cu protecţia socială


Institutului Naţional de Statistică a anunţat că au crescut cheltuielile privind protecţia socială. Conform datelor INS, în 2016, costurile au ajuns la la 111,822 miliarde de lei, reprezentînd 14,7% din Produsul Intern Brut, în creştere cu 7,6% faţă de anul precedent. Protecţia socială a fost orientată cu precădere către acoperirea riscurilor de bătrîneţe şi a celor de boală sau îngrijirea sănătăţi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 464

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 05 iulie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

S-a finalizat dezinsecţia în Piteşti

Primăria Municipiului Piteşti a finalizat cea de-a II-a etapă a acţiunii de dezinsecţie a parcurilor şi zonelor verzi. Acţiunea împotriva ţînţarilor şi căpuşelor s-a desfăşurat în perioada 2 – 3 iulie 2018, începînd cu orele 22, în toate cartierele şi zonele din municipiul Piteşti. Substanţele utilizate sînt avizate de Ministerul Sănătăţii, Comisia Naţională a Produselor Biocide şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide.  

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 434

Continuare
 
89 de persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 05 iulie 2018

31 de firme, sancţionate de ITM în iunie,

89 de persoane munceau la negru


Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna iunie, 179 de controale. În urma acestora, la 31 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 89 de persoane. Au fost date 29 de amenzi, în valoare de 950.000 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 572

Continuare
 
Codul Penal, adoptat! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 05 iulie 2018


Codul Penal, adoptat!


Codul Penal a trecut, miercuri, în Camera Deputaţilor, legea fiind adoptată. Deputaţii PSD şi ALDE au avut emoţii, prevederile fiind la un pas să nu treacă de Parlament. Codul Penal a trecut cu ajutorul votului dat de minorităţi.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 607

Continuare
 
Legea privind închisoarea la domiciliu, respinsă de CCR Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 05 iulie 2018


Legea privind închisoarea la domiciliu, respinsă de CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu modificările aduse Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, potrivit Agerpres. Pe 8 iunie, Instanţa Supremă a decis să sesizeze Curtea în legătură cu aspecte de neconstituţionalitate în cazul actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. În hotărârea de sesizare a CCR cu privire la actul normativ se arată că mai multe dispoziţii nu întrunesc cele trei cerinţe de calitate care rezultă din art. 1 alin. (5) din Constituţie, şi anume claritate, precizie şi previzibilitate. n 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 407

 
Facultatea trebuie aleasă cu entuziasm Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 05 iulie 2018


Facultatea trebuie aleasă cu entuziasm


Pentru cei care pregătesc în aceste zile înscrierea la facultate, am abordat cîteva exemple de direcţii profesionale, prin prisma unor cunoscători - argumentele şi cerinţele putînd fi extrapolate şi spre multe alte meserii. Societatea îi obligă pe tineri să facă o alegere, la terminarea liceului. Dacă vor să urmeze o facultate, e bine să opteze, în măsura în care cunosc domeniul, cu o doză de sincer entuziasm: s-ar putea să aibă nevoie de el la un moment dat - dacă nu din facultate, cu siguranţă, în viitoarea carieră, oricare ar fi ea. Aceasta o spun, la unison, specialiştii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 501

Continuare
 
Au promovat mai puţini ca anul trecut Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 05 iulie 2018

La examenul de Bacalaureat 2018,

Au promovat mai puţini ca anul trecut

lCele mai bune licee lCele mai slabe licee lŞase elevi de nota 10

Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu care au susţinut Bacalaureatul! Ieri s-au afişat primele rezultate, înainte de contestaţii. Argeşul se poate mîndri cu şase medii de 10 faţă de cinci cîte au fost obţinute anul trecut, înainte de contestaţii. Este vorba de Marian-Gabriel Burcea, Andreea Valentina Deică, Antonia Elena Dima şi Andreea Georgiana Manu, toţi de la Colegiul Naţional I.C.Brătianu din Piteşti, Ionela Nicoleta Ilinca de la Liceul Teoretic ‘’Iulia Zamfirescu‘’ Mioveni şi Bianca Elena Tache de la Colegiul Naţional Zinca Golescu Piteati.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 794

Continuare
 
ANUNȚ LANSĂRI APELURI DE SELECȚIE Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 05 iulie 2018


ANUNȚ LANSĂRI APELURI DE SELECȚIE


Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte :                     M4/1B/6B–01/18–31.08.2018                                           M5/1B/6B–01/18–31.08.2018

                                                                                  

Asociația Grupul de Acțiune Locală Făgărașul de Sud-Ținutul Posadelor (GAL FS-TP) anunță lansarea în perioada 16.07. - 31.08.2018 a primei sesiuni din anul  2018 de depunere a Cererilor de finanțare pentru măsurile:  M4/1B/6B - "Afirmarea atractivității și valorizarea potențialului teritoriului" și M5/1B/6B - "Promovarea și facilitarea valorificării produselor locale".

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 494

Continuare
 
Copiii născuţi în străinătate au nevoie de certificate româneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 iulie 2018


Copiii născuţi în străinătate au nevoie de certificate româneşti


Multe cupluri plecate la muncă în străinătate, şi-au mărit familia aducînd pe lume copii, acolo unde trăiesc temporar. Proaspeţii părinţi au însă obligaţia ca în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară să facă transcrierea în limba română a actului de naştere al copilului. În cazul în care vor să plece din nou din ţară cu copilul nu o pot face decît în baza actului de naştere românesc.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 775

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 iulie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cu trenul la Divertiland

Piteştenii care vor să meargă la Divertiland, în capitală, pot face acest lucru mergînd cu trenul. Astfel, în fiecare zi, ei pot ajunge la Divertiland cu trenul din staţiile Bucureşti Nord şi Bucureşti Basarab. 17 trenuri au opriri pe perioada verii în staţia Divertiland, unul din cele mai mari parcuri acvatice din ţară. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet este 5 lei, la trenurile Regio, clasa a 2-a. Copiii şi elevii au o reducere de 50%, iar biletul întreg, dacă este achiziţionat dus - întors, poate fi cumpărat cu o reducere de 10%. Călătorii care urcă în tren din acest punct de oprire îşi pot procura legitimaţii de călătorie de la personalul de tren, la tarif de casă, cu condiţia solicitării acestora imediat după urcarea în tren. În caz contrar se aplică tariful de taxare în tren.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 462

Continuare
 
Centre pentru pacienţii cu accident vascular, în fiecare judeţ! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 04 iulie 2018

De la 1 ianuarie 2019

Centre pentru pacienţii cu accident vascular, în fiecare judeţ!


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat acum cîteva zile că de la 1 ianuarie 2019 fiecare spital judeţean de urgenţă va avea un centru în care să fie trataţi pacienţii cu accident vascular cerebral. Ministrul a mai spus că medicii care vor lucra în aceste centre se vor pregăti la Bucureşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 593

Continuare
 
Primăria Mioveni trimite 100 de elevi la mare Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 04 iulie 2018


Primăria Mioveni trimite 100 de elevi la mare


Printr-un program iniţiat de Primăria şi Consiliul Local, 100 de elevi din Mioveni vor fi trimişi, în iulie şi august, în tabără la mare de către autorităţile locale. Copiii vor pleca în două serii şi vor petrece cîte 7 zile în Staţiunea Eforie Sud.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 424

Continuare
 
Cardurile de sănătate, valabile 7 ani! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 04 iulie 2018

Veste bună pentru toţi românii   

Cardurile de sănătate, valabile 7 ani!


Guvernul a aprobat acum cîteva zile, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărîre prin care se prelungeşte de la 5 la 7 ani termenul de valabilitate în cazul cardurilor naţionale de sănătate emise pînă la data de 31 iulie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 857

Continuare
 
Pachete de vacanţă doar de la agenţiile ANAT Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 04 iulie 2018

Atenţie la contractul cu agenţia de turism!  

Pachete de vacanţă  doar de la agenţiile ANAT


Multe persoane se bucură cînd intră pe anumite site-uri şi găsesc vacanţe tip chilipir, cu aşa-zise vouchere de discount. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România atenţionează argeşenii cu privire la acest aspect şi îi atenţionează să fie foarte atenţi atinci cînd vor să achiziţioneze o vacanţă sau o excursie de pe net şi chiar atunci cînd merg la agenţiile de turism să le procure.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 502

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 8308
embedgooglemap.net

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info