Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Vechiul CSM a predat justiţia SRI-ului Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 07 mai 2018

Şi-a compromis rolul constituţional

Vechiul CSM a predat justiţia SRI-ului


Dana Gîrbovan, preşedinte al UNJR (n.r. - Uniunea Naţională a Judecătorilor din România), a reacţionat cu privire la ultimul dintre protocoalele din 2012 desecretizate ale SRI cu CSM. Şocată şi scandalizată, face apel către jurnalişti pentru a cere punctul de vedere celor implicaţi de-a lungul timpului prin multiple declaraţii în aşa-zisa susţinere a justiţiei independente şi a statului de drept. Nu sînt excluse nici cele mai vocale ambasade.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 672

Continuare
 
Grevă de avertisment în spitale! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 07 mai 2018

Astăzi, între orele 9-11,

Grevă de avertisment în spitale!


Angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială continuă acţiunile de protest, fiind nemulţumiţi de diminuarea veniturilor nete ca urmare a plafonării sporurilor la 30%. Astfel, Federaţia SANITAS a decis organizarea unei greve de avertisment în spitale şi unităţile de Asistenţă Socială. Protestul se va desfăşura astăzi, între orele 9-11, cînd se va asigura activitatea doar cu o treime din personal.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 602

Continuare
 
Începe reînscrierea copiilor în grădiniţe! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 07 mai 2018

De astăzi,

Începe reînscrierea copiilor în grădiniţe!


Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că, în vederea cuprinderii în învăţămîntul preşcolar a copiilor cu vîrste între 3 şi 6 ani, vor avea loc, succesiv, două etape la nivelul fiecărei unităţi de învăţămînt. Reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2018-2019  va începe în data de 7 mai. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 865

Continuare
 
Comisarul şef Marian Badea, socru mic! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 07 mai 2018


Comisarul şef Marian Badea, socru mic!

Curierul zilei le urează mirilor Casă de piatră!


Eveniment important în familia comisarului şef Marian Badea, director adjunct al Direcţiei de Poliţie Rutieră, din cadrul Poliţiei Române. Fostul şef al Serviciului Rutier Argeş a fost socru mic, ducîndu-şi fiica la altar. Mirii Marina şi Radu au încheiat cununia civilă joi, iar sîmbătă a avut loc nunta. Petrecerea a fost organizată la cortul Ramada, situat pe malul rîului Argeş, în apropiere de Podul Viilor. Peste 400 de persoane au răspuns invitaţiei şi au petrecut pînă spre dimineaţă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1847

Continuare
 
Focar de rujeolă la Băiculeşti! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 07 mai 2018

Şase copii dintr-o comunitate de romi s-au îmbolnăvit

Focar de rujeolă la Băiculeşti!


Epidemia de rujeolă din ţara noastră continuă să evolueze, cu atît mai mult cu cît unii părinţi refuză să-şi vaccineze copiii împotriva acestei boli care poate avea complicaţii severe şi poate cauza şi moartea. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în judeţul nostru a crescut în ultima perioadă incidenţa cazurilor de rujeolă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 642

Continuare
 
Clădiri istorice, cu arbori pe acoperiş Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 05 mai 2018

Lăsate de izbelişte de autorităţile locale

Clădiri istorice, cu arbori pe acoperiş


Vestit pentru cîrciumile sale, unde pe vremuri negustori veniţi de pretutindeni trăgeau să-şi bea adălmaşul - se pare că pe aici ar fi poposit pînă şi Caragiale, nu în postură de scriitor, ci de negustor - cartierul Tabaci, din Cîmpulung, mai poartă şi acum în cele cîteva clădiri părăginite de pe prima parte a străzii I.L. Caragiale nostalgia vremurilor de altădată.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 838

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 05 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Jandarmii au plantat pomi

 Ieri, jandarmii argeşeni au participat la o activitate diferită faţă de cele cu care s-au obişnuit la serviciu. Oamenii legii au mers, alături de reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carphatia şi ai Gărzii de Mediu, la plantat  arbori într-o zonă afectată în trecut de tăierile ilegale de masă lemnoasă în zona şantierului Obîrşiile Vîlsanului. Activitatea are scopul de a reconstrui pădurea de tip natural. Au participat la acţiune peste 30 de jandarmi. Au fost plantaţi mii de molizi.

M.Sandu  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 704

Continuare
 
Doi primari demişi pentru chichiţe juridice Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 05 mai 2018

Edilul din Aninoasa avea un PF fără activitate, iar cel din Albeşti a dat un vot banal

Doi primari demişi pentru chichiţe juridice


Prefectura a emis deciziile de încetare a mandatului pentru doi dintre primarii arge­şeni - unul pesedist, altul liberal -, după ce Agenţia Naţională de Integri­tate (ANI) a decis că au acţionat în incompatibilitate şi, după contestări în instanţă, au primit decizii definitive şi nu mai au voie să ocupe funcţii pubice timp de 3 ani. Din declaraţiile lor, e vorba însă doar de ilegalităţi ca formă, nu de corupţie reală.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 913

Continuare
 
Dosarele vor putea fi consultate online Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 05 mai 2018

Important pentru cei care au procese la Curtea de Apel Piteşti

Dosarele vor putea fi consultate online


Curtea de Apel Piteşti a implementat un sistem cu ajutorul căruia toţi cei care au proces pe rolul instanţei amintite pot consulta online documentele din dosar, acesta urmînd să poată fi accesat din data de 4 iunie. Astfel, pot afla ce acte au fost depuse de către părţi, rezultatul expertizelor şi alte informaţii extrem de utile. În plus, sistemul permite consultarea online a desfăşurării şedinţelor de judecată în timp real. Este a doua instanţă din ţară, după Curtea de Apel Cluj care a impelmentat aplicaţia amintită. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1298

Continuare
 
20 de profesori străini predau la UPIT Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 05 mai 2018

În cadrul Săptămînii Internaţionale Erasmus,

20 de profesori străini predau la UPIT


În perioada 3 - 11 mai, Universitatea din Piteşti organizează cea de-a 7-a Săptămînă Internaţională Erasmus. În cadrul acestei activităţi vor participa 20 de profesori internaţionali veniţi din 6 ţări, precum: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Egipt, India şi Republica Moldova.  


Comentarii (1) | Vizualizari: 1038

Continuare
 
Se învaţă cum poate fi redus consumul de energie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 mai 2018

La Mioveni, cu ajutorul Comisiei Europene,

Se învaţă cum poate fi redus consumul de energie


Ieri, s-a lansat, în Mioveni, campania „Economie La Energie“ a Comisiei Europene, desfăşurată prin Direcţia Generală pentru Justiţie şi Consumatori. Cu această ocazie, într-o conferinţă de presă ţinută la Primăria Mioveni, coordonatul proiectului, Alina Jantea, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Nicolae Tudose, şi viceprimarul Mioveniului, Aurel Costache, au vorbit despre importanţa acestui proiect şi despre ceea ce înseamnă să economiseşti energie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 858

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Primăria dă peste 5.000 de euro pentru gard

La sfîrşitul anului trecut, aleşii cîmpulungenilor şi-au dat acceptul în vederea amenajării unui depozit de lemne pentru foc, în condiţiile în care, în urbea musceleană, municipiu european de secol XXI, există foarte multe cereri din partea populaţiei pentru încălzirea locuinţelor cu combustibil solid, în timp ce extinderea reţelei de gaze bate pasul pe loc. Terenul pentru depozitul de lemne, în suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, a fost pus la dispoziţie de municipalitate, cu titlu gratuit, Ocolului Silvic Cîmpulung, în zona Valea Bărbuşii. Împrejmuirea suprafeţei respective cu un gard metalic, comandat deja de primărie, îi va costa pe cîmpulungeni nu mai puţin de 26.175 de lei, cu puţin peste 5.000 de euro!    

N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 823

Continuare
 
Majorări salariale negative şi în Învăţămînt Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 mai 2018

După o creştere de 45%, unora le dă cu minus

Majorări salariale negative şi în Învăţămînt


Modificările salariale şi fiscale, oricum s-ar numi ele, revoluţie sau ţopăială, produc nemulţumiri şi în Învăţămînt, la fel ca şi în Sănătate. Luna trecută s-au dat primele salarii după majorarea de 20% de la 1 martie (care venea după cea din ianuarie, de 25%), şi totuşi nu toată lumea este fericită cu ce a citit pe fluturaşi: prima majorare nu există, iar pe a doua nu au primit-o toţi şi a venit la pachet cu tăierea de sporuri şi anularea de restanţe.  


Comentarii (3) | Vizualizari: 6710

Continuare
 
Cum înscrii sau scoţi maşina din evidenţă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 mai 2018


Cum înscrii sau scoţi maşina din evidenţă


Cetăţenii care vînd sau cumpără o maşină au obligaţia de a o înscrie sau de a o scoate din evidenţă, după caz. Acest demers trebuie făcut la Primăria municipiului Piteşti prin Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. Iată ce paşi trebuie urmaţi pentru a intra în legalitate.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 919

Continuare
 
Protest spontan la azilul de bătrîni Găvana Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 04 mai 2018

Infirmierele şi îngrijitoarele, nemulţumite de diminuarea veniturilor

Protest spontan la azilul de bătrîni Găvana


Peste 15 infirmiere, îngrijitoare şi personal al spălă­toriei din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă So­cială din Găvana (n.r. - azilul de bătrîni) au ieşit, ieri, în curtea instituţiei la un protest spontan. Angajatele centrului sînt nemulţumite de faptul că li se vor di­minua veniturile ca urmare a reducerii sporului pentru condiţii deosebit de periculoase.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1647

Continuare
 
3.000 de semnături pentru greva generală Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 mai 2018

SANITAS a strîns de la salariaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială

3.000 de semnături pentru greva generală


După întîlnirea de miercuri cu Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, Federaţia SANITAS nu renunţă la calendarul acţiunilor de protest programate pentru această lună. Astfel, pe 7 mai, va avea loc, între orele 9 - 11, grevă de avertisment, iar pe 11 mai, este programată greva generală, începînd cu ora 8, asigurîndu-se activitatea în unităţile sanitare cu o treime din personal.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 1091

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 7933
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter