Curierul Zilei - Social - Economic
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Social - Economic

*** BNR limitează gradul de îndatorare!     *** 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate     *** Ajutoare pentru încălzire, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti     *** „Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 19-25 octombrie      *** Femeie găsită moartă în mijlocul drumului     *** Accident mortal la Mălureni     *** Casă cu 16 camere mistuită de incendiu     *** Văcar ucis pe cîmp     *** S-a aruncat de la etajul VI     *** Şofer de TIR prins beat la volan     *** Vor puncte la Constanţa     *** Vor a cincea victorie acasă     *** „Nu ştiam ce jucători voi băga în teren!“     *** Înot: 20 de sportivi din Argeş la Izvorani     *** Bascov-ul joacă la Mioveni cu Craiova     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul la ştiucă cu năluci    

 
Oktoberfest, la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Oktoberfest, la Piteşti


De ieri, celebrul festival Oktoberfest, este la Piteşti. Acesta se va desfăşura pînă duminică, inclusiv, în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti. Vor avea loc şi spectacole, iar piteştenii vor putea gusta din celebrii cîrnaţi bavarezi alături de o halbă de bere.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1116

Continuare
 
Nu suntem rudele sărace tolerate la masă Imprimare E-mail
(7 voturi)
vineri, 05 octombrie 2018


Nu suntem rudele sărace tolerate la masă


Premierului Viorica Dăncilă i-au fost  alocate, miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg doar cinci minute pentru a apăra România faţă de acuzaţiile aduse de o parte a parlamentarilor europeni. Totuşi, dacă premierul României ar fi avut  mai multe minute alocate, acesta ar fi fost discursul, care arată că mai avem şi români în conducerea ţării, ce gîndesc în interesul națiunii. Doamna premier Viorica Dăncilă care a arătat europenilor că naţiunea românească nu mai acceptă jignirile şi acuzele nefondate la adresa ei. Europarlamentarii români, trădători de ţară, au luat o palmă puternică peste faţă.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1084

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 05 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                           de M.Matei

Comentarii (1) | Vizualizari: 534

 
Continuă lucrările la Piaţa Trivale şi Găvana Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Continuă lucrările la Piaţa Trivale şi Găvana

Primăria Piteşti a anunţat că se lucrează în continuare la reabilitarea Pieţei Trivale, realizată de SC Zeus SA şi SC Selca SA. Valoare contractului este de 3.268.257,97 lei, inclusiv TVA. Pe parcursul execuţiei, la decopertări, s-a constatat că, această clădire a fost construită haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără structură de rezistenţă. Iniţial, lucrările au fost întrerupte şi s-a comandat o expertiză tehnică. În urma acesteia, existau două soluţii, respectiv consolidarea spaţiilor existente sau demolarea lor şi ridicarea unora noi. A fost aleasă varianta mai puţin costisitoare, respectiv demolarea spaţiilor existente, cu punerea în siguranţă şi a celor două spaţii private aflate chiar în mijlocul celor existente, iar lucrările au fost reluate. Întîrzierile generate de actualizarea proiectului vor fi recuperate de constructor. De asemenea, şi la reabilitarea Pieţei Găvana, realizată de SC Apartamentul SA, cu subcontractant SC Lumida SRL se lucrează. În urma expertizei tehnice, s-au constatat fisuri în stîlpii de rezistenţă, fiind necesară o consolidare. Lucrările au întîrziat din cauza acestui lucru, dar constructorul va recupera zilele pierdute. Valoare contractului este de 4.594.143 lei, inclusiv TVA. În prezent, au început procedurile pentru atribuirea lucrărilor de consolidare. Se fac şi reparaţii capitale la terasă, luminatoare şi scurgeri pluviale, în Piaţa Găvana, realizate de SC Brincon SRL din Brăila, unde valoare contractului este de 664.274,66 lei, inclusiv TVA.  
 Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 595

 
Provident a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 octombrie 2018


Provident a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș


Provident Financial România a plătit salarii de 7 milioane de Euro, doar în Argeș, pe parcursul anilor 2006 – 2017, anunță reprezentanții companiei, în cadrul unei mese rotunde la care au participat și oficiali ANPC, precum și membri ai Primăriei Municipiului Pitești.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 722

Continuare
 
În curând, va fi înfiinţat Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 octombrie 2018


În curând, va fi înfiinţat Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat


Iată că, a venit şi rândul judeţului nostru să deschidă oficial la Piteşti un sediu zonal în care să funcţioneze o instituţie permanentă de arbitraj, alternativă la instanţa de judecată. Credibilitatea nu îi poate fi pusă la îndoială, întrucât este înfiinţată şi organizată potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă (Cartea a IV-a. Despre arbitraj). Din anul 2014, Rodica Vlaicu este membru fondator şi Preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat şi al Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat şi se mîndreşte cu mai multe serii de arbitri profesionişti, cărora le-a deschis drumul către o altfel de justiţie, în care cetăţeanul implicatîntr-un litigiu beneficiază de celeritate în judecarea cauzei, costuri reduse şi confidenţialitate, iar la sfârşit, obţine o hotărâre cu aceeaşi valoare cu o hotărâre judecătorească.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1399

Continuare
 
PASTILA de UMOR Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 octombrie 2018


PASTILA de UMOR

                                         de M.Matei

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

 
Judeţ pilot de-a lungul timpului Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 octombrie 2018

50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş

Judeţ pilot de-a lungul timpului

l Cine a fost primul Inspector General şi cine conduce acum instituţia l Repere ale ISJ de-a lungul timpului l La ceas aniversar va fi lansat un Compediu Monografic


Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş aniversează vineri 50 de ani de la înfiinţare. De-a lungul timpului, în jumătatea de veac de existenţă, ISJ Argeş a fost un pilon important în dezvoltarea învăţămîntului românesc, judeţul nostru fiind ales pentru demararea mai multor programe pilot, care au fost ulterior implementate în toată ţară. La ceas aniversar, cu ocazia aniversării semicentenarului, instituţia lansează şi un Compendiu Monografic, o lucare complexă ce aparţine lui Dumitru Tudosoiu, Emil Oprescu şi George Rotaru. De altfel, din această lucrare şi cu ajutorul d-lui Emil Oprescu am spicuit mai multe informaţii din istoria învăţămîntului argeşean şi a ISJ Argeş, pe care le prezentăm mai jos.                     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 758

Continuare
 
Cifrele ISJ Arges Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 octombrie 2018


Cifrele ISJ Arges

3 - programe pilot a implementat ISJ în România

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 680

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Se deschid cursurile de Master, la Mioveni

Astăzi de la ora 15:00, în Sala Amfiteatru a Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni va avea loc deschiderea oficială a cursurilor de master. Facultăţile Energetică şi IMST ale Universităţii Politehnica din Bucureşti vor aduce în Mioveni, pentru al optulea an consecutiv, două specializări: Managementul Mediului şi Dezvoltare Durabilă şi Concepţie şi Management în Productică. Cei 50 de tineri din Mioveni înscrişi la master vor desfăşura cursurile la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” şi la Şcoala Gimnazială „George Topârceanu”, iar laboratoarele vor fi făcute la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Cele două programe de master sînt organizate de Universitatea Politehnică din Bucureşti, în colaborare cu Academia Oamenilor de Şţiinţă din România – secţiile Ştiinţe Tehnice şi Ştiinţe Economice şi cu sprijinul Primăriei Mioveni.   

S.MihaiFii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 528

Continuare
 
Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans, Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 04 octombrie 2018

Din punctul meu de vedere

Viaţa deputatului Mircea Drăghici şi a celor patru copii ai săi povestită lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene


Tocmai mă pregăteam să îmi scriu rubrica pe o altă temă, nu mai are importanță care, în momentul când a luat cuvântul la Strasbourg prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii despre schimbarea legilor justiției din România. Vâzându-l pe omul acesta cât de formal se exprimă, cât de rece și cât de enervant vorbește pe marginea unui subiect pe care evident nu îl stăpânește și nu îl simte cu conștiința și sufletul, m-am gândit să îl întreb de la distanță ceva concret, uman și necesar.

Comentarii (11) | Vizualizari: 14666

Continuare
 
„ Nu am venit să dau socoteală!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 octombrie 2018

Viorica Dăncilă în Parlamentul European

„ Nu am venit să dau socoteală!“

Corespondenţă din Strasbourg  Andreea Mihai    


Zi agitată în Parlamentul European de la Strasbourg. Premierul României a fost astăzi în Plenul Parlamentului pentru a vorbi despre statul de drept, ca urmare a solicitării prim-vicepreşedintelui comisiei Europene. Viorica Dăncilă a avut doar 5 minute pentru pledoaria sa şi două minute pentru a răspunde la întrebări.


Comentarii (4) | Vizualizari: 885

Continuare
 
Mesaj de la Mioveni de Ziua Chinei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 octombrie 2018


Mesaj de la Mioveni de Ziua Chinei


Primarul Mioveniului, Ion Georgescu a transmis ieri un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Chinei. Mai mult, edilul a participat săptămîna trecută la Bucureşti la o recepţie organizată cu această ocazie la Ambasada Chinei din România. Relaţiile din administraţia din Mioveni şi China sînt destul de strînse, iar la noul spital din Mioveni va funcţiona şi o secţie de medicină tradiţională chineză.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 594

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

A scăzut ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 3,15%, faţă de 3,17%, nivelul anunţat ieri de BNR. ROBOR reprezintă rata medie a dobînzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională şi afectează ratele creditelor în lei, cele mai cunoscute fiind cele de tip „Prima Casă”. ROBOR la 3 luni a înregistrat în septembrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.   

M.Sandu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 596

Continuare
 
„Nu vom ezita să aducem în faţa instanţei, Guvernul!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 octombrie 2018

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, ameninţă România

 „Nu vom ezita să aducem în faţa instanţei, Guvernul!“

Corespondenţă din Strasbourg  Andreea Mihai   


Şedinţă aprinsă luni aproape de miezul nopţii în Parlamentul European de la Strasbourg, unde în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne s-a dezbătut situaţia din România. S-a făcut referire la independenţa sistemului judiciar, la protestele din 10 septembrie, dar şi la referendumul pe tema familiei.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 623

Continuare
 
Amenzi pentru vandalism în Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 octombrie 2018


Amenzi pentru vandalism în Mioveni


Conducerea SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, atrage încă o dată atenţia asupra cazurilor de vandalism ce au drept ţintă bunurile de pe domeniul public – locurile de joacă, spaţiile verzi sau mobilierul stradal (coşuri de gunoi, bănci, pergole, foişoare).

Comentarii (1) | Vizualizari: 641

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 8841
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info