Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Criza de medici perturbă Oncologia Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 30 septembrie 2017

Pînă la sfîrşitul anului,

Criza de medici perturbă Oncologia

 

De la 1 iulie, au fost suspendate internările în regim de spitalizare continuă şi linia de gardă în Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti din cauza lipsei de medici. Decizia conducerii a fost luată iniţial pînă la 1 octombrie, dar s-a prelungit pînă la 1 ianuarie 2018.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 660

Continuare
 
Fenomenul Piteşti continuă în Basarabia Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 septembrie 2017


Fenomenul Piteşti continuă în Basarabia

 

Cea de a XVII-a ediţie a Simpozionului internaţional „Expe­rimentul Piteşti - Reeducarea prin tortură“ se desfă­şoară la Piteşti, între 29 septembrie şi 1 octombrie - cu circa 100 de participanţi (în creştere cu 10-15 faţă de anul trecut). Mani­festarea a căpătat în ultimii ani o componentă interna­ţională tot mai pronunţată - prin participarea unor români din dias­pora (Germania, Canada etc.), dar şi prin participarea unor români din afara graniţelor - care trăiesc şi azi ceva din experimentul criminal al reeducării comuniste din fosta în­chi­soare Piteşti. Am discutat cu cîţiva repre­zen­taţi ai româ­nilor de la estul şi nord-estul României, despre raporturile interetnice de azi, în zonele lor.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 650

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Transport agabaritic în Piteşti

Începînd de astăzi, pînă pe 2 octombrie, prin Piteşti va trece un transport agabaritic. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că transportul va trece prin: DN 56: Calafat Punctul de Trecere a Frontierei - Maglavit - Podari - DN 65F Centura Craiova - DN 65 Balş - Găneasa - Slatina - Piteşti DN 65B; A1: Piteşti DN 65B - Intersecţie A1 - DN 61; DN 61: Intersecţie A1 - DN 61 - Găeşti; DN 72: Găeşti - Intersecţie DN 72 - DN 71; DN 71: Intersecţie DN 72 - DN 71 - DJ 711 - DN 72: Intersecţie DN 72 - DJ 720B - Intersecţie DN 1 - DN 72; DN 1: Intersecţie DN 1 - DN 72 - Intersecţie DN 1 - DJ 104P. Etapele de desfăşurare sînt stabilite de Poliţia Rutieră, care va asigura însoţirea vehiculului cu depăşiri.     
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 478

Continuare
 
CCIA Argeş vrea cît mai puţină birocraţie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 septembrie 2017


CCIA Argeş vrea cît mai puţină birocraţie

 

Una dintre priorităţile Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş este aceea de a fi o punte de legătură şi o voce a mediului de afaceri local. În acest sens, CCIA Argeş şi-a fixat un plan de întîlniri periodice ale antreprenorilor din Argeş cu reprezentanţii autorităţii locale şi ai instituţiilor deconcentrate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 409

Continuare
 
Deschiderea noului an universitar Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 30 septembrie 2017

Luni, pentru mii de studenţi din Piteşti,

Deschiderea noului an universitar

 

Luni se deschide noul an universitar 2017 - 2018 pentru miile de studenţi din Piteşti. La Universitatea din Piteşti, festivitatea de deschidere va avea loc pe 2 octombrie, începînd cu ora 11, în corpul central, str. Tîrgul din Vale nr. 1. La Universitatea Constantin Brâncoveanu, deschiderea va avea loc la ora 17.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 568

Continuare
 
Echipele favorite să câştige Liga Campionilor, sezonul 2017 – 2018 Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017


Echipele favorite să câştige Liga Campionilor, sezonul 2017 – 2018

 

Cea mai valoroasă competiţie europeană de fotbal ce vizează cluburile, UEFA Champions League, este abia la început de sezon nou, sezonul 2017 - 2018. Abia s-au consumat primele două etape din faza grupelor şi se poate considera că acesta ar fi momentul ideal pentru plasarea de pariuri sportive cu termen lung de îndeplinire: cine va câştiga mult râvnitul trofeu şi ce jucător va deveni cel mai bun marcator al competiţiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 589

Continuare
 
Primăria ar cumpăra Hanul Gabroveni Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 septembrie 2017

Dacă i-ar putea da o destinaţie culturală,

Primăria ar cumpăra Hanul Gabroveni

 

Consiliul local Piteşti s-a întrunit ieri, într-o formulă mai rarefiată, dar cu cvorum, pentru a discuta cîteva chestiuni de rutină, dar şi una cu bătaie mai lungă. Pe ordinea de zi s-a aflat o propunere pentru preluarea de către Primărie a clădirii-monument Hanul Gabroveni (de pe strada Sf. Vineri nr. 23).    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 939

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Program prelungit la taxe şi impozite

La Mioveni, contribuabilii pot plăti pe 30 septembrie impozitele şi taxele datorate bugetului local aferente semestrului II fără majorări de întîrziere. Începînd cu 1 octombrie pentru debitele restante se vor calcula majorări de întîrziere în cuantum de 1% pe lună sau fracţie de lună potrivit prevederilor Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Pentru a crea posibilitatea ca mai mulţi contribuabili să achite, pînă la 30 septembrie, obligaţiile fiscale datorate bugetului local al oraşului Mioveni, conducerea Primăriei a decis ca programul de încasare a acestor taxe să fie prelungit. Astfel, mîine, 30 septembrie, se va lucra în intervalul la 8 la 12.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 483

Continuare
 
Scandal cu chioşcarii de pe Griviţei Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017


Scandal cu chioşcarii de pe Griviţei

 

La şedinţa de Consiliu Local de ieri, au venit în sală, peste primar, şi vreo 10 comercianţi cu chioşcuri centrul Piteştiului, pe strada Griviţei. Aceştia i-au reproşat lui Cornel Ionică faptul că sînt alungaţi din locul unde îşi desfăşurau activitatea fără să li se ofere nici o perspectivă clară. Contractele pentru chioşcurile din acea zonă sînt aproape să expirare, iar oamenii au venit disperaţi să ceară o prelungire de cîteva luni, un termen de graţie sau o soluţie alternativă. Cornel Ionică le-a explicat întîi în sală, apoi afară, cînd i s-a spus de către poliţiştii locali că oamenii nu vor să plece din faţa uşii.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1132

Continuare
 
Pieţele Găvana şi Trivale vor fi închise! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017

În octombrie, pentru a începe lucrările de modernizare,

Pieţele Găvana şi Trivale vor fi închise!

 

O locuitoare din Găvana a venit la redacţia noastră, fiind revoltată de faptul că se va închide piaţa Găvana pentru modernizare. Laura Petre ne-a spus că a aflat că, pe 15 octombrie, ar fi închisă, cea veche va fi dărîmată, iar lucrările vor dura 6 - 8 luni.    


Comentarii (2) | Vizualizari: 1747

Continuare
 
Ambulanţierii din Argeş n-au protestat! Imprimare E-mail
(7 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017

Nu că n-ar fi nemulţumiţi, ci pentru că liderul sindical s-a retras din FNSAR

Ambulanţierii din Argeş n-au protestat!

 

Angajaţii din mai multe servicii judeţene de ambulanţă au protestat, ieri, fiind nemulţumiţi de legea salarizării, lipsa de personal şi parcul auto învechit. Protestul anunţat de Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa a început la ora 11 şi s-a încheiat la ora 12, în curţile serviciilor judeţene de ambulanţă, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase ale maşinilor de urgenţă. În Argeş, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, nici ţipenie de protestatar! N-a fost organizat nici un protest, deşi nemulţumirile angajaţilor sînt aceleaşi.   


Comentarii (2) | Vizualizari: 1632

Continuare
 
Salarii mărite la Evidenţa Populaţiei Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 29 septembrie 2017


Salarii mărite la Evidenţa Populaţiei

 

După ce directorul Viorel Badea a făcut scandal că salariile de la Evidenţa Populaţiei Argeş nu s-au mărit odată cu cele ale aparatului de specialitate al CJ (erau diferenţe şi de 3.000 lei), şi chiar a plătit singur salarii mărite, apoi a fost suspendat, acum apar şi rezultatele: în şedinţa de ieri, CJ a aprobat o mărire a salariilor şi în această instituţie, deşi nu chiar la nivelul funcţionarilor din Palatul Administrativ.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 887

Continuare
 
Grădiniţa Hinţeşti are toaletă ecologică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 28 septembrie 2017

Unitatea a fost redeschisă pentru cei 11 copii

Grădiniţa Hinţeşti are toaletă ecologică!

 

Grădiniţa cu Program Normal Hinţeşti din Moşoaia a fost redeschisă, fiind adusă o toaletă ecologică. De luni, cei 11 copii care sînt înscrişi la această unitate de învăţămînt s-au reîntors la cursuri. Vă reamintim că, săptămîna trecută, DSP a închis unitatea din cauza faptului că nu avea toaletă ecologică.    


Comentarii (3) | Vizualizari: 719

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 28 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Reabilitare termică în Topoloveni

Din această săptămînă este în desfăşurare recepţia la terminarea lucrărilor de reabilitare termică pentru cinci blocuri de locuit (P5a, P15,P21, P22 şi P39) din Topoloveni. Practic s-a încheiat faza a II-a care a inclus următoarele tipuri delucrări: anvelopare faţade, izolare planşeu peste subsol, hidroizolare terasă şi acoperiş tip şarpantă la blocul P22. În etapa I a lucrărilor s-au realizat acoperişurile tip şarpantă la patru din cele cinci blocuri, şi anume P5a, P15, P21 şi P39. În prezent, numărul total de blocuri reabilitate în oraşul Topoloveni este de 30 dintr-un total de 48. Pentru restul de locuinţe sînt în desfăşurare documentaţiile de proiectare pentru depunerea spre finanţare prin programele operaţionale.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 426

Continuare
 
Legea manualului, în dezbatere Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 28 septembrie 2017

Selecţia se va face de un grup de experţi

Legea manualului, în dezbatere

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat în consultare publică proiectul legii manualului şcolar. Obiectivul acestui act normativ este reglementarea regimului manualului şcolar în învăţămîntul preuniversitar. În accepţiunea proiectului de lege, manualul şcolar este un bun de interes public, principalul instrument de lucru al elevului şi reflectă lectura personalizată a programei, efectuată de echipele de autori, potrivit diverselor contexte de învăţare şi grupuri-ţintă.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 483

Continuare
 
În loc de parc pentru copii, vor parcare! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 septembrie 2017

Locatarii de pe strada Banu Mărăcine, din Curtea de Argeş,

În loc de parc pentru copii, vor parcare!

 

Locatarii de pe strada Banu Mărăcine, din Curtea de Argeş, din blocurile 3, 4, E14 şi E14A, ne-au trimis la redacţie o scrisoare, sesizîndu-ne, din punctul lor de vedere, o mare problemă care-i macină de aproape doi ani. Nemulţumirea lor este că în urmă cu doi ani între aceste blocuri s-a amenajat un parc pentru copii, dar nu i-a întrebat nimeni dacă-şi doresc aşa ceva şi că de atunci n-au linişte!   


Comentarii (2) | Vizualizari: 705

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 6493


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter