Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Monumentele istorice din cimitir Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017
 

Monumentele istorice din cimitir

Ridicate pentru oameni cu stare, morţi în floarea vîrstei

 

 În lista monumentelor istorice din Piteşti, exis­tă şi două la... cimitir. Este vorba de monu­men­te funerare care datează de la începutul secolului XX - ambele situate în apropie­rea intrării şi a aleii prin­ci­pale. Spre comparaţie, Bucureştiul are peste 100 de astfel de monumente istorice de tip funerar. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 331

Continuare
 
Renault ajută economia naţională şi locală Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 07 aprilie 2017
 

Renault ajută economia naţională şi locală

 

 Ieri, a avut loc o întîlnire între conducerea Consiliului Judeţean Ar-geş, a Prefecturii, cu Ministrul Cercetării şi Inovării, directorul adjunct de Afaceri Publice, Afaceri Instituţionale şi Politice al Grupului Renault şi cu directorul executiv Afaceri Publice al Grupului Renault România şi secretar general Automobile Dacia.       

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 503

Continuare
 
Depresia: Rupe bariera tăcerii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 aprilie 2017

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătăţii

Depresia: Rupe bariera tăcerii!

 

 Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o dedică anul acesta depresiei. Prin intermediul sloganului „Depression: Let’s talk!“ („Depresia - Să stăm de vorbă!“), OMS atrage atenţia asupra gravităţii problemei la nivel mondial.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 333

Continuare
 
Judecarea lui Tofan poate începe Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 07 aprilie 2017

Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia

Judecarea lui Tofan poate începe

În aceeaşi situaţie este şi firma sa, Global Eco Center, aflată în administrare judiciară

 Judecarea controversatului om de afaceri din Iaşi, Vasile Tofan, cel cu depozitul de deşeuri de pe fosta platformă ARO, care a fost distrus în urma unui incendiu, la începutul lunii octombrie 2013, poate începe la Cîmpulung. Pe 23 martie 2017, magistraţii Tribunalului Argeş au respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de acesta şi firma pe care a administrat-o, SC Global Eco Center, aflată în insolvenţă, împotriva deciziei luate, pe 13 octombrie 2016, de Judecătoria Cîmpulung, care a dispus în cazul lor începerea judecăţii pentru săvîrşirea infracţiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, inclusiv cianuri, care au devenit deşeuri.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

Continuare
 
S-a răsturnat în curbă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 07 aprilie 2017

Din cauza vitezei,

S-a răsturnat în curbă

 Ieri dimineaţă, un şofer în vîrstă de 21 de ani, din comuna Vedea, a trecut pe lîngă moarte. Tînărul a scăpat ca prin minune doar cu leziuni uşoare, după ce s-a răsturnat cu Loganul pe care îl conducea. Accidentul a avut loc la Bascov, la ieşirea de la autostradă, din cauza vitezei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 733

Continuare
 
11 hoţi de lemne, reţinuţi Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 07 aprilie 2017

În urma descinderilor de la Rucăr, Bughea de Sus şi Albeştii de Muscel,

11 hoţi de lemne, reţinuţi

 

După cum v-am informat, peste 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale şi de la secţiile arondate, sprijiniţi de jandarmi şi luptători din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Argeş, au efectuat, miercuri de dimineaţă, un număr de 40 de percheziţii (37 de locuinţe şi 3 societăţi comerciale de prelucrare a materialului lem­nos), în comunele Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Rucăr, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor ilegalităţi silvice. La finalul ac­ţiunii, 24 de persoane au ajuns la sediul Poliţiei din Cîmpulung pentru a da cu subsem­natul, iar 11 dintre ele au fost reţinute ulterior, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, ajun­gînd la Centrul de Reţinere şi Arestare Preven­tivă din cadrul IPJ Argeş.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 772

Continuare
 
Bolizi de mii de euro la Auto Expo Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 aprilie 2017

Bani să fie, că ai de unde alege

Bolizi de mii de euro la Auto Expo

 

 Pînă duminică, inclusiv, puteţi admira cele mai noi modele de ma-şini la evenimentul Auto Expo, care a început ieri, la VIVO! Piteşti. Veţi putea vedea tehnologii auto de ultimă generaţie, sute de cai putere şi maşini inteligente cu preţuri accesibile, toate în cadrul singurului salon auto indoor din oraş.    


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 305

Continuare
 
„Muppets“ şi „Chioru“, condamnaţi la închisoare Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 07 aprilie 2017

 Acuzaţi de proxenetism, şi-au primit pedepsele

„Muppets“ şi „Chioru“, condamnaţi la închisoare

 

 Anul trecut, pe 15 septembrie, poliţiştii DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în blocurile 17 şi 26, de pe strada Emil Gîrleanu, din cartierul Vişoi, vizînd probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.     
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 420

Continuare
 
Parcarea cu plată se scumpeşte Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 aprilie 2017
 

Parcarea cu plată se scumpeşte

 

 Prin două proiecte de hotărîri, ce urmează să fie adoptate în următoare şedinţă ordinară a Consi-liului Local Piteşti, se vor mări tarifele de la parcă-rile cu plată ale municipiului. Scumpirile vor intra în vigoare abia din iunie, dar cei care au obiecţii sau propuneri de făcut le pot adresa, pînă pe 14 aprilie, Compartimentului de Relaţii Publice (inclu-siv pe e-mail).      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 622

Continuare
 
25 de argeşeni au primit ajutoare de urgenţă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 07 aprilie 2017

Anul trecut, prin AJPIS Argeş,

25 de argeşeni au primit ajutoare de urgenţă

 

 Anul trecut, conform reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Argeş, în judeţul nostru au fost acordate 25 de ajutoare pentru familii sau persoane singure, care au fost afectate de calamităţi naturale sau au avut probleme grave de sănătate. Suma alocată a fost în valoare de 71.500 lei.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 316

Continuare
 
Autostrada, ţinută în loc de reptile Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 06 aprilie 2017
 

Autostrada, ţinută în loc de reptile

 

 Autostrada între Piteşti şi Sibiu este, declarativ, o urgenţă pentru toată lumea. Inclusiv ministrul IMM-urilor, Alexandru Petrescu, a spus ieri că „pe acest subiect s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin, dar, acum, pentru prima oară simt că se doreşte ca lucrurile să se mişte“. Totuşi, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat recent că în calea ei au apărut obstacole noi - unele vii.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 733

Continuare
 
Bursa generală a locurilor de muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 aprilie 2017

Mîine, aveţi şansa de a vă găsi serviciu

Bursa generală a locurilor de muncă

Argeşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul mîine, 7 aprilie, la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.  

Evenimentul are loc la Casa Cărţii din Piteşti, începînd cu ora 10. În aceeaşi zi, tot de la ora 10, va fi şi la sediile agenţiilor locale pentru ocuparea forţei de muncă din Cîmpulung şi Curtea de Argeş. Nicolae Bădescu, director executiv la AJOFM Argeş, ne-a spus: „Prin această manifestare de corelare a cererii şi a ofertei de forţă de muncă, se va oferi posibilitatea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă de a se întîlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare îna­intea interviului propriu-zis. Scopul final al acţiunii este angajarea unui număr cît mai mare de persoane, în conformitate cu pregătirea lor profesională. De asemenea, angajatorilor le oferim posibilitatea de a selecta personal calificat şi de a obţine informaţii despre modul în care pot beneficia de stimulentele financiare acordate pentru încadrarea în muncă a tinerilor absolvenţi, a persoanelor cu vîrsta de peste 45 de ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale“. Angajatorii interesaţi pot confirma participarea la această acţiune prin completarea situaţiei privind locurile de muncă vacante, care va fi transmisă apoi la sediile AJOFM din Piteşti, Cîmpulung şi Curtea de Argeş, cu specificarea „pentru bursa locurilor de muncă“. De asemenea, ofertele cu locurile de muncă vacante pot fi depuse şi prin e-mail la adresa Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 230

 
Pompierii au stins focul în două ore Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 aprilie 2017

Incendiu la o hală cu lemne din Pietroşani

Pompierii au stins focul în două ore

 

 Pompierii s-au luptat, miercuri dimineaţă, cu flăcările la o hală, în comuna Pietroşani. Aproximativ două ore, ei au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a stinge focul şi a elimina pericolul.    

Localnicii au fost cei care au su­nat speriaţi la Serviciul de urgenţă 112, anunţînd că a luat foc o hală din comună şi că flăcările s-au extins şi la fînarul din apropierea a­cesteia. Imediat, două echipaje cu autospeciale cu apă şi spumă şi unul cu ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri din Curtea de Argeş au ajuns în respectiva localitate, unde au stins fo­cul la hala de producţie, debitare -finisare material lemnos, dar şi acoperişul de la fînar. În momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul era foarte puternic, cu flăcări mari şi mult fum, pe întreaga suprafaţă a halei, de aproximativ 180 de metri pătraţi. La intervenţie a participat şi SVSU Domneşti cu o autospecială cu apă şi spumă. Ha­la a ars în totalitate, iar acoperişul anexei pe 20 de metri pătraţi. După ce au stins focul, pompierii au spus că el a pornit de la supraîncălzirea unui cablu electric care era defect. Intervenţia lor a fost una destul de dificilă, avînd în vedere cantitatea mare de lemne care era depozitată în interiorul halei, dar şi buştenii din exteriorul acesteia, care au luat foc. De asemenea, autospecialele au fost alimentate cu apă dintr-un rîu, în sistem navetă, de la o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate. 

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 174

 
A­nun­ţul cu schep­­­sis Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 aprilie 2017

A­nun­ţul cu schep­­­sis

 

Mii de a­nun­­ţuri apar zil­­­nic în pa­gi­­nile zia­ru­lui nos­­­tru. Din­colo de cu­­vin­tele scri­­­­se, în spa­­te­le ori­cã­rui a­nunţ se a­flã o po­ves­te, de mul­­te ori ex­trem de in­te­re­santã, pe ca­re nu o poţi afla de­cît da­cã faci un prim pas: sã su­ni. Aşa cã vã pu­­nem la dis­po­zi­ţie a­ceastã ru­bri­cã, A­nun­ţul cu schep­­­sis.  

I.Ivănoiu

Donez doi căţei microcipaţi

O doamnă din Băbana vrea să găsească stăpîni iubitori pentru doi cîini pe care nu-i mai poate întreţine. „Donez doi căţei, un mascul şi o femelă, metişi, de talie medie, microcipaţi. Relaţii, la telefon 0755.187.596“.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 178

 
Noi modele de maşini la Auto Expo Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 06 aprilie 2017

Pînă duminică, la VIVO! Piteşti,

 Noi modele de maşini la Auto Expo

 

Între 6 şi 9 aprilie, cele mai noi modele de maşini vin la Auto Expo, care are loc la VIVO! Piteşti. Ediţia din această primăvară se anunţă una bogată în modele competitive, iubitorii fenomenului auto avînd posibilitatea să descopere noutăţile din domeniu şi să profite de ofertele speciale.    

Veţi putea vedea tehnologii auto de ultimă generaţie, sute de cai putere şi maşini inteligente cu preţuri accesibile, toate în cadrul singurului salon auto indoor din oraş. Pe parcursul celor patru zile de expoziţie, dealeri auto vor prezenta ultimele modele lansate pe piaţă, pasionaţii de automobile şi iubitorii cailor putere avînd ocazia să admire sau să cumpere modelul preferat. Sînt de la maşini de clasă mini, medie, la modele de lux şi sport, toate adevărate bijuterii pe patru roţi pe care orice admirator al maşinilor şi-ar dori să le conducă. Dealeri auto argeşeni sînt prezenţi la această ediţie cu oferte speciale şi lansări de modele noi pe piaţa auto locală. Este vorba derspre branduri celebre precum: Mercedes Benz, Jaguar, Land Rover, Opel, Peugeot, Skoda, Dacia şi Renault. 

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 206

 
Începe contractarea pentru Programele de sănătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 aprilie 2017

La CAS Argeş,

Începe contractarea pentru Programele de sănătate

 

La Casa Judeţeană de Asigu-rări de Sănătate Argeş are loc pînă pe 14 aprilie  procesul de contractare a serviciilor medicale, medicamentelor/materiale sanitare pentru Programele naţionale de sănătate pentru anul 2017.   

În această perioadă se încheie contracte cu furnizorii autorizaţi şi evaluaţi conform legislaţiei în vigoare.

Documentaţia se găseşte pe site

Contractarea se va desfăşura după următorul calendar: depunerea documentelor în vederea contractării, 11 - 12 aprilie, pînă la ora 12; verificarea cererilor şi anunţarea prin afişare la avizier şi pe site-ul instituţiei a furnizorilor respinşi la contractare,12 aprilie, ora 16.30; depunerea contestaţiilor, 13 aprilie, pîna la ora 12; afişarea soluţionării contestaţiilor pe site şi la avizierul instituţiei, pînă la ora 16.30; încheierea contractelor, 14 aprilie. Documentele necesare pentru încheierea contractelor pot fi obţinute de pe pagina web a instituţiei:  sau de la serviciile de specialitate.  Dosarele complete se vor depune la sediul CAS Argeş din Piteşti, Bd. I.C.Brătianu nr. 62, etaj 1, secretariat.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 180

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter