Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
Proiect de 164 de milioane de euro pentru apă şi canalizare Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 06 martie 2018

Investiţii de amploare în mai multe localităţi

Proiect de 164 de milioane de euro pentru apă şi canalizare


Ieri, la hotelul Victoria din Piteşti a avut loc seminarul de deschidere a sesiunii de prezentare a studiului de fezabilitate din cadrul ‘’Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş, în perioada 2014 - 2020’’, implementat de S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti. Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în cadrul Axeiprioritare 3, Obiectivul specific 3.2 „Creşterea nivelului de colectare şi  epurare a apelor uzat eurbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei“. Directorul societăţii, Mihail Marinescu, a precizat faptul că iniţial valoarea proiectului a fost de 103 milioane euro, iar în urma realizării studiului de fezabilitate, s-a ajuns la valoarea de 164 milioane euro.   

Comentarii (3) | Vizualizari: 1498

Continuare
 
Patru noi medici şefi, validaţi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 martie 2018


Patru noi medici şefi, validaţi


În cadrul unei şedinţe-fulger a Consiliului Judeţean, au fost validate, ieri, rezultatele concursurilor pe post pentru patru noi şefi din Sănătatea argeşeană   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1447

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cupluri longevive, premiate

Astăzi, va avea loc în Sala Mare a Primăriei Piteşti o festivitate aparte. Vor fi premiate cele mai logevive cupluri din Piteşti. Astfel, în cadrul unei ceremonii, vor primi felicitări şi premii în bani 57 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi 11 cupluri care au sărbătorit recent 60 de ani de căsnicie neîntreruptă. Festivitatea va începe la ora 10.30.

M.Sandu


   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 687

Continuare
 
Bijuteriile, vîndute doar cu marca statului! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 06 martie 2018

Guvernul vrea să elimine falsurile din domeniul metalelor preţioase

Bijuteriile, vîndute doar cu marca statului!


Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că, începînd cu 30 iunie 2018, obiectele din metale preţioase vor putea fi comercializate pe teritoriul României doar dacă au aplicată marca statului. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al instituţiei, iar ordonanţa va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1008

Continuare
 
Controale în universităţi! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 martie 2018

Membrii Consiliului de Atestare a Titlurilor, alături de Corpul de Control al Ministrului  vor face

Controale în universităţi!


Se anunţă controale în universităţi! Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Valentin Popa, care a participat la şedinţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 906

Continuare
 
Fără boicot la simularea Evaluării Naţionale! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 06 martie 2018

Profesorii argeşeni s-au prezentat în comisiile de examen

Fără boicot la simularea Evaluării Naţionale!


Ieri, elevii din clasa a VIII-a au revenit din minivacanţa forţată cauzată de codul portocaliu de ger şi ninsori la şcoli şi au intrat direct în examen! Este vorba de simularea examenului de Evaluare Naţională, ieri, desfăşurîndu-se proba la Limba şi literatura română. Deşi s-a vorbit despre o boicotare a acestei sumulări de către profesorii membri ai FSLI, acest lucru nu s-a întîmplat şi în Argeş, potrivit inspectorului şcolar general adjunct Mihaela Crişan.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 647

Continuare
 
Uniunea Scriitorilor alege noi preşedinţi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 martie 2018


Uniunea Scriitorilor alege noi preşedinţi


Adunarea Generală Ordinară a Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România este convocată pe 11 aprilie, ora 10, la sediul Filialei din Centrul Cultural Piteşti (la Casa Cărţii, în str. Craiovei nr. 2).    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 839

Continuare
 
Vreme mai caldă Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 06 martie 2018


Vreme mai caldă

Meteorologii au realizat progniza vremii pînă pe 18 martie. Potrivit acesteia, în această săptămînă, procesul de încălzire a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi medii mai ridicate decît cele normale. Astfel, media maximelor va creşte de la valori de 3 grade Celsius în primele zile, spre 15...16 grade în zilele de 11 şi 12 martie, iar cea a minimelor de la valori medii de -8...-7 grade în data de 5 martie spre aproximativ 5 grade în data de 12 martie, cînd vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Săptămîna viitoare debutează cu o scădere uşoară a temperaturilor maxime spre medii de 12 grade, pe 14 martie, respectiv o scădere spre aproximativ 3 grade a valorilor medii nocturne, la aceeaşi dată. Ulterior, pînă pe 18 martie, vremea se va încălzi din nou, astfel încît maximele vor creşte, iar spre valori medii de 15...16 grade, iar minimele spre 4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată pînă pe 8 martie şi din nou, în intervalul 11 - 15 martie.   
I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 703

 
Sindicaliştii din penitenciare anunţă proteste Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 06 martie 2018

Din cauză că Guvernul nu a rezolvat problemele din sistem,

Sindicaliştii din penitenciare anunţă proteste


Supăraţi că, în urmă cu 6 luni, ministrul Tudorel Toader a făcut o serie de promisiuni, nerespectînd nici măcar una dintre acestea, sindicaliştii din penitenciare anunţă  proteste. Înainte de a demara acţiunile, vor însă să mai aibă o ultimă discuţie cu premierul Viorica Dăncilă. Indiferent de rezultatul discuţiilor, aceştia anunţă că, pe data de 24 martie,  vor participa la mitingul de protest organizat de către poliţiştii din toată ţara în Bucureşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 740

Continuare
 
De 8 Martie, Cofetăria SC Ribana Eve închină femeii spectacolul magnific al prăjiturilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 martie 2018

Prăjiturile Ribana Eve, privite ca primul sol al primăverii

De 8 Martie, Cofetăria SC Ribana Eve închină femeii spectacolul magnific al prăjiturilor


Sub un strat de zîmbete, prima fiică a anului, primăvara, răsfoieşte a opta filă din calendarul lui Martie şi lasă să răsară în grădina sufletului femeii seminţele fericirii. Într-o astfel de zi specială, cucerită de albul imaculat al ghioceilor, femeia îşi lasă simţurile regenerate de preparatele delicioase care văd lumina vitrinelor de prezentare şi vînzare direct din laboratorul propriu al Cofetăriei SC Ribana Eve, mîndră că îi stă alături cu cele două sedii: unul situat în zona Centru, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre nord) şi celălalt în  strada Exerciţiu, lîngă restaurantul Carpaţi.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1085

Continuare
 
Încep înscrierile la clasa pregătitoare Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 05 martie 2018

La Mioveni,

Încep înscrierile la clasa pregătitoare


Prima fază din calendarul de înscriere a copiilor pentru învăţămîntul primar va avea loc la Mioveni, în perioada 8-26 martie.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 599

Continuare
 
Profesorii vor să boicoteze simularea Evaluării Naţionale Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 05 martie 2018

Astăzi, cînd ar urma să se desfăşoare prima probă,

Profesorii vor să boicoteze simularea Evaluării Naţionale


Profesorii din 1.100 de şcoli din toată ţara vor boicota, astăzi, simularea examenului de evaluare naţională, a anunţat, ieri, FSLI, pe fondul nemulţumirilor legate de felul în care Guvernul şi Parlamentul răspund soli­citărilor sindicatului. Simularea Evaluării Naţionale 2018 începe astăzi, cu testarea elevilor de clasa a VIII-a la Limba şi literatura română. Sînt aşteptaţi să participe la nivel naţional cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018. În judeţul nostru sînt aşteptaţi să participe circa 5.000 de elevi.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 718

Continuare
 
Oameni ai străzii, duşi în adăposturi Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 martie 2018

În timpul gerului au fost strînşi de poliţiştii locali

Oameni ai străzii, duşi în adăposturi


Codul portocaliu de ger şi viscol din ultimele zile a fost resimţit cel mai rău de oamenii străzii. Dacă în condiţii obişnuite, aceştia preferau să doarmă pe străzi, în canale sau în adăposturi improvizate, din cauza temperaturilor foarte scăzute, au apelat la adăposturile din Piteşti. Peste 200 de oameni nevoiaşi au fost cazaţi în aceste centre.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 492

Continuare
 
Ministrul Ioan Deneş, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 martie 2018

S-a întîlnit cu silvicultori şi proprietari de păduri   

Ministrul Ioan Deneş, la Piteşti


Sîmbătă, a venit la Piteşti ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, acesta avînd o întîlnire cu reprezentanţi ai sectorului silvic şi proprietarilor de păduri din judeţele Argeş, Olt, Dîmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa. Ioan Deneş a precizat că întîlnirea de la Piteşti este cea de-a patra întîlnire regională organizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor, fiind şi ultima de acest tip, primele trei avînd loc la Bistriţa, Suceava şi Vîlcea.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 829

Continuare
 
E bun sau nu un bloc lîngă Liceul Brătianu? Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 martie 2018

Consilierii locali piteşteni, în faţa unui proces, după un vot dat

E bun sau nu un bloc lîngă Liceul Brătianu?


În ultima şedinţă de Consiliu Local li s-a adus la cunoştinţă consilierilor o informare privind plîngerea prealabilă făcută de proprietarul imobilului din str. Armand Călinescu nr. 16, după ce i s-a respins Planul Urbanistic care prevedea construirea în acel loc a unui mic bloc de 3 etaje. A fost prilejul unor discuţii de principiu, despre ce are voie să voteze Consiliul şi ce nu - pe care le redăm mai jos. Despre cît de bine sau rău ar fi o astfel de construcţie acolo vă puteţi exprima şi dvs.    


Comentarii (2) | Vizualizari: 1479

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 05 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ministrul Negrescu vine la UPIT

Mîine, la ora 16.00, la Universitatea din Piteşti, corp C (Centrul de Calcul), amfiteatrul  CC1, va veni Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Acesta va susţine o conferinţă interactivă intitulată „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene: aşteptări, provocări, responsabilităţi“. Tema conferinţei va aduce în atenţia publicului perspectivele Uniunii Europene şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Europei, începînd cu ianuarie 2019. Vor fi abordate aspecte ce vizează posibile acţiuni pentru viitorul proiectului European.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 563

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter