Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Seminar Aplicare Ojã Semipermanentã Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Seminar Aplicare Ojã Semipermanentã

    

 Ȋn data de 14 Martie 2017 va avea loc în Piteşti deschiderea unei sesiuni a seminarului de APLICARE OJà SEMIPERMANENTà desfãşurat ȋn Piteşti de Profesional New Consult . Curs practic cu accent deosebit pe cunoaşterea corectã a tehnicii de aplicare ojã semipermanentã.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 239

Continuare
 
Rovinieta poate fi plătită prin SMS Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 06 martie 2017

Adio cozi la benzinării!

Rovinieta poate fi plătită prin SMS

 

 Din această lună, nu doar şoferii de autoturisme pot achita rovinieta prin SMS, ci şi cei care deţin alte categorii de vehicule. Compania Naţio­nală de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut această infor­mare, anunţînd că are încheiate contracte în acest sens cu Com­paniile Telekom, Vodafone şi Orange.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 618

Continuare
 
Medicamente gratis Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Medicamente gratis

Mai multe persoane au adus la redacţia noastră medicamente de care nu mai au nevoie. Acestea sînt gratis, în termen şi pot fi de ajutor unei alte persoane care are mare nevoie de ele. Este vorba despre: două cutii cu 60 pastile de Argofan de 150 mg; 60 de pastile de Seroquel XR, de 200 mg; o cutie cu 20 de comprimate de Amoksiklav 2X, de 1.000 mg; o cutie de Alpha D3, de 0,5 mg; 15 pastile de Aanval de 10 mg; 33 de comprimate de Sintrom de 4 mg; o cutie de Propafenonă AL de 150 mg; 2 cutii de Vivace de 5 mg; 3 cutii de Monopost de 50 micrograme/ml; două medicamente pentru Parkinson, respectiv două cutii cu cîte 30 de comprimate fiecare de Mirapexin de 2,1 mg şi patru cutii cu cîte 30 de comprimate de Madopar de 200 mg / 50 mg. Mai avem primite şi: Uralyt-U de 2,4 g / 2,5 g granule, pentru piatră la rinichi; 35 de pastile de Zomen de 7,5 mg; două cutii cu cîte 30 de comprimate de Co-Prenessa de 4 mg; o cutie cu 20 comprimate de Paxetin de 20 mg; o cutie cu 30 comprimate de Torvacard de 10 mg; 17 pastile de Clopidogrel Terapia de 75 mg; 14 pastile de Sintrom de 4 mg; 166 de pastile (5 cutii si jumătate) de Glucophage XR de 500 mg; 39 de pastile de Digoxin Zentiva de 0,25 mg; 48 de pastile Zoloft de 50 mg; 51 de pastile Bromazepam LPH de 3 mg; 208 pastile (3 cutii şi 28 de pastile) de Diaprel MR 60 mg. Cei care au nevoie le vor primi gratuit în baza unei reţete.   

A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 214

 
Noul an şcolar va începe pe 11 septembrie Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 06 martie 2017

A fost aprobată structura printr-un ordin

Noul an şcolar va începe pe 11 septembrie

 

 Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a aprobat prin ordin structura anului şcolar 2017 - 2018. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 11 septembrie a.c., şi însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămîni). Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 245

Continuare
 
Bugetul local, în dezbatere Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Bugetul local, în dezbatere

Primăria oraşului Mioveni organizează, începînd cu această săptămînă, dezbateri publice avînd ca temă „Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2017“. Aceste dezbateri sînt făcute de oficialităţile oraşului în baza prevederilor Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, şi vor avea loc pînă la finalul lunii. Cu această ocazie, vor avea loc întîlniri zonale cu cetăţenii, la care vor participa primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, personalul de specialitate din Primărie şi directori ai instituţiilor subordonate.

Programul de dezbateri publice este următorul:

 Joi, 9 martie 2017, ora 17.00 - Sala de Consiliu Mioveni;
 Duminică, 12 martie 2017, ora 11.00 - Grădiniţa Clucereasa;
 Vineri, 17 martie 2017, ora 17.00 - Şcoala Făget;
  Duminică, 19 martie 2017, ora 11.00 - Casa de Cultură  Racoviţa;
  Vineri, 24 martie 2017, ora 17.00 - Sala de Consiliu Mioveni;
  Duminică, 26 martie 2017, ora 11.00 - Multifuncţionala Colibaşi;
Joi, 30 martie 2017, ora 17.00, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local va avea loc aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli 2017. Pînă atunci, sugestiile şi propunerile celor interesaţi sînt aşteptate la Registratura Primăriei oraşului Mioveni şi la adresa de e-mail Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , în perioada 9 martie 2017 - 27 martie 2017.

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 168

 
Vremea frumoasă i-a scos la grătare Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Vremea frumoasă i-a scos la grătare

 

 Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă i-a scos din casă pe foarte mulţi locuitori ai oraşului Mioveni. Dacă unii au preferat plimbarea prin parcuri sau pe străzi, alţii au vrut să sărbătorească venirea primăverii printr-o frigăruie la grătar stropită cu bere sau vin. Astfel, sîmbătă, zona de picnic de la Făget (Izvorul Tămăduirii) a fost neîncăpătoare. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 215

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se plătesc orele suplimentare ale profesorilor

Preşedintele României a promulgat vineri, decretul prin care se modifică alineatul 4 al articolului 262 din Legea Educaţiei Naţionale. Astfel, profesorii din învăţămîntul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime, vor beneficia de plata orelor suplimentare, care, pînă acum nu erau plătite. Vor beneficia toţi profesorii care au gradul I şi peste 25 de ani vechime în învăţămînt, care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deşi norma didactică era de 18 ore.  

   A. Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 265

Continuare
 
Ce se mai proiectează în Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 06 martie 2017

58 de investiţii în pregătire

Ce se mai proiectează în Piteşti

 

 După cum aţi citit în numărul anterior al ziarului nostru, proiectul programului de investiţii pentru 2017, publicat recent de Primăria Piteşti, cuprinde 98 de elemente, din care unele din cele mai costisitoare se regăsesc şi în subcapitolele privind proiectarea. De altfel, majoritatea, adică 58 de investiţii, se referă la proiecte care trebuie întocmite anul acesta. Mai jos vă prezentăm lista acestora, pe capitole, în ordinea descrescătoare a valorii lor - exprimate în mii de lei. Cei care au observaţii, comentarii sau propuneri de făcut o mai pot face încă, bugetul nefiind deocamdată votat de Consiliul Local.

Comentarii (1) | Vizualizari: 854

Continuare
 
Ministerul Culturii cumpără Vila Florica Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 06 martie 2017

Negocieri cu moştenitorii, pînă la finalul lunii martie

Ministerul Culturii cumpără Vila Florica

 

 Sîmbătă, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, s-a întîlnit cu presa, la Vila Florica, din Ştefăneşti. Alături de el s-au aflat ministrul Şerban Valeca şi Dan Manu, preşedintele CJ Argeş. Ministrul a spus că avem obligaţia faţă de istorie să menţinem Vila Florica în circuitul public, fiind un loc extrem de important pentru istoria României.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 880

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Gropiţe şi gropoi

Cineva ar trebui să aibă ochi şi pentru strada Căpitan Cuţui, care arată, în unele locuri, mai ales lîngă gurile de canal, ca după bombardament. Sînt gropi de mai multe feluri: mai mari şi mai mici. E mai bine să intri în cele mici decît în cele mari, acolo unde nu poţi să le eviţi. Dar, uneori, dacă intri în cele mici, ele te duc şi în cele mari, aşa că tot n-ai făcut nimic!

Cuc cu secrete

Spre deosebire de Sevil Shhaideh, ministrul Cuc a fost adus la Consiliul Judeţean într-o sală unde era aproape.. singur cuc. Nu mai era, nici pe departe, aglomeraţia de primari, consilieri, parlamentari şi tot felul de oameni importanţi. Totuşi, nici de data asta, presa nu a fost lăsată să asiste la discuţii, oferindu-i-se doar o conferinţă la final, dar la... sediul partidului. Deci scuza că erau prea mulţi în sală, de data trecută, se vede că era un pretext. Trei observaţii: 1. Presa reprezintă publicul, nu pe ea. 2. Şi ziariştii sînt oameni, care merită respect. 3. Nu se ştie cînd ai nevoie, în viitor, fie şi de unul din cei luaţi de sus acum.

Răspunsuri cu ţîfnă

Nu degeaba Casa de Pensii e recordmenă la procese. Se pare că unii funcţionari de acolo fie au nervii prea întinşi, fie au prea multă şcoală a vieţii. Ba le scoţi vorba cu cleştele din gură, ba te iau tare, ca pe un milog, cu tonul „Ce naiba tot cauţi pe aici să mă deranjezi?“. Chiar dacă e vorba de cazuri delicate, cînd cineva nu primeşte luni de zile pensia şi trebuie să trăiască cu aer, se dau răspunsuri în genul: „Aşa, şi?“ „Aveţi răbdare!“ „O să vină!“ „Aşteptaţi, ce?“ - deşi se întîmplă să fie vina personalului de acolo, care a greşit, cu seninătate, nume, recalculări.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 222

 
Platformele îngropate, investiţia anului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 martie 2017

Citiţi care sînt cele mai mari investiţii ale Primăriei Piteşti pe 2017

Platformele îngropate, investiţia anului

 

 Bugetul municipiului Piteşti are în acest an, conform proiectului publicat de Primărie, o valoare totală de 431,703 milioane lei (4.317 miliarde lei vechi). Este mai mare ca anul trecut, dar cea mai mare parte a lui (peste 85%) e consumat cu cheltuielile de funcţionare, şi ele în creştere faţă de anul trecut.

Comentarii (1) | Vizualizari: 383

Continuare
 
Copil de 4 luni, cu rujeolă! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 martie 2017

Primul caz, după 10 ani de absenţă în Argeş

Copil de 4 luni, cu rujeolă!

 

 În plină epidemie de ru­jeolă în ţara noastră, a fost confirmat şi în Argeş primul caz de ru­jeo­lă, după 10 ani de absenţă a acestei boli în judeţul nostru! Epidemio­logii sînt în alertă şi fac apel la medicii de familie şi părinţi să vaccineze copiii, vîrstele de imuni­zare fiind 9 luni, 12 luni,  5 ani şi chiar 7 ani, în cazul copiilor rămaşi ne­vaccinaţi din anii prece­denţi. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epide­mio­logul Adrian Stoica, ne-a spus că s-a confirmat, joi, boala la un copil în vîrstă de 4 luni din Ţiţeşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 453

Continuare
 
S-a înjumătăţit numărul elevilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 martie 2017

Situaţie îngrijorătoare în învăţămîntul argeşean la clasele a IX-a

S-a înjumătăţit numărul elevilor

 

 Viitorul învăţămîntului argeşean nu este roz, iar statisticile ultimilor 20 de ani sînt îngrijorătoare! Faţă de 1997, s-a înjumătăţit numărul claselor de a IX-a din licee şi bineînţeles şi al elevilor. Situaţia ne-a fost pusă la dispoziţie de către inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, care a analizat acest fenomen în ultimii doi ani, atît la nivel judeţean, cît şi la nivelul Piteştiului. Potrivit şefului ISJ, principala cauză a scăderii dramatice a numărului elevilor de liceu este scăderea natalităţii şi nu abandonul şcolar.

Comentarii (2) | Vizualizari: 631

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ministrul Culturii vine astăzi la Vila Florica

Astăzi, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, vine în vizită în Argeş, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Dan Manu. Cu această ocazie, el va merge la Vila Florica din Ştefăneşti, unde se va întîlni şi cu reprezentanţii presei argeşene. Această vizită a fost precedată de decizia Ministerului Culturii de a-şi exercita dreptul de preempţiune pentru achiziţionarea Ansamblului Brătianu „Vila Florica“, în urma demersurilor conducerii CJ Argeş şi a parlamentarilor argeşeni.   

A. Roşu 

Clădirea Muzeului Judeţean Argeş va fi reabilitată

Clădirea Muzeului Judeţean Argeş ar putea fi reabilitată. Acest lucru este posibil după ce a fost depus un proiect de către Consiliul Judeţean Argeş la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Este vorba despre un proiect destinat reabilitării clădirii vechi. Acum, urmează să se obţină fondurile europene necesare.

A. Roşu 

Viză pentru rentierii agricoli

Rentierii agricoli trebuie să meargă personal, prin mandatar, curator sau tutore, pînă pe 31 august, la Centru judeţean APIA, pentru obţinerea vizei pe 2016. În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă pînă la data completării dosarului conform prevederilor legale în vigoare. Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, pînă pe 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.

A. Roşu 

Facilităţi pentru agricultori

Agricultorii beneficiază, de la începutul anului, de un regim special de TVA. Acesta a fost introdus prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal, care aduce modificări Codului fiscal. Agricultorul ce solicită regimul special trebuie să depună la Fisc o notificare privind aplicarea regimului special, pentru a putea beneficia de scutirea de mai multe obligaţii. Este vorba despre înregistrarea în scopuri de TVA la momentul în care cifra de afaceri depăşeşte 220.000 lei, păstrarea evidenţelor în scopuri de TVA, ori depunerea decontului de taxă pentru livrările de produse sau servicii agricole.

A. Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 296

Continuare
 
Continuă proiectul Ucenic Electrician Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 martie 2017

La Liceul Tehnologic Astra din Piteşti,

Continuă proiectul Ucenic Electrician

 

 La nivelul judeţului Argeş, proiectul Ucenic Electrician a stîrnit interesul elevilor de clasa a IX-a. Este vorba despre un proiect-pilot care vrea să formeze o nouă generaţie de electricieni ai viitorului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 330

Continuare
 
Începe contractarea serviciilor la CAS Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 martie 2017

Pentru anul 2017,

Începe contractarea serviciilor la CAS

 

 Pe parcursul acestei luni va avea loc procesul de contractare a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale la nivelul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Argeş pentru anul 2017.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 261

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter