Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Nemulţumit sau tupeist

Primarul de Miceşti, Dumitru Voicu, l-a certat pe vicepreşedintele CJ, Ion Mînzînă, că a fost lăsat pe dinafară la împărţirea banilor pentru echilibrarea bugetelor locale, - dezamăgit că i s-a întîmplat una ca asta „între noi, ca pesedişti“. Însă l-a pus la punct alt pesedist, ducele de Albota (şi omis): „Să ai 35 miliarde buget de dezvoltare, cum avem noi, şi să mai ceri înseamnă să fii prost crescut - nu zic de tine“. „Am 50“. „Atunci, eşti tupeist“.

Sala, goală, dar reamenajată

Unii primari l-au avertizat pe noul prefect că, sub mandatul său, sala s-ar putea să fie depopulată la Colegiul Prefectural (a fost liberă şi ieri), dacă primarii vor constata că vin degeaba. Ei sînt supăraţi că nu participă şi primarii de oraşe mari. Prefectul a spus că, oricum, luna viitoare nu va veni nimeni, că se reamenajează sala. Apoi, vor fi chiar mai multe locuri. Dacă tot se reamenajează, să se lucreze şi la acustică şi sonorizare, că uneori nu se pot auzi decît cei de la masă, între ei.

Voluntari mai puţini

Mai era puţin pînă la termenul de aplicare a Ordinului MAI 96/2006, care cerea secţii de pompieri voluntari în comune. După obiecţiile ridicate de primari, întîi s-a amînat aplicarea, pînă în 30 septembrie, apoi, se lucrează la un proiect care scuteşte comunele a­flate la 20 de km de o unitate de pompieri, şi mai reduce din serviciile asigurate. Primarii aşteaptă noutăţi, că oricum au spus că ordinul e inaplicabil.    

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 517

 
Sute de bilete de tratament pentru pensionari Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 iunie 2017

 

Sute de bilete de tratament pentru pensionari


La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 7, datele de prezentare în staţiune fiind în perioada 8 - 12 iunie. Repartiţia poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro..  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 922

Continuare
 
Militarii NATO trec prin Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 iunie 2017

 

Militarii NATO trec prin Piteşti  

De astăzi şi pînă duminică, militari NATO vor merge către Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica“ din Cincu, din judeţul Braşov. Poliţia atenţionează că este posibil ca circulaţia să fie afectată temporar pe unele tronsoane de drum. Pe 1 iunie, între orele 9.00 şi 20.00, convoaiele militare vor trece pe ruta Giurgiu - Bucureşti (DN5); pe 2 iunie, între 00.01 - 18.00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Piteşti - Rîmnicu Vîlcea - Sibiu (DN7) - Veştem - Voila (DN1) - Cincu; pe 3 iunie, între 9.00 - 17.00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (DN5), iar pe 4 iunie, între 00.00 - 15.00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A1) - Piteşti - Rîmnicu Vîlcea - Sibiu (DN7) - Veştem - Voila (DN1) - Cincu. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă şoferilor să respecte indicaţiile echipajelor de poliţie şi de poliţie militară care vor însoţi aceste convoaie militare.

Antonela Roşu

   

Comentarii (1) | Vizualizari: 700

 
Se contractează serviciile pentru oncologie! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 iunie 2017

La Casa de Asigurări de Sănătate,

Se contractează serviciile pentru oncologie!

 

Ca urmare a crizei de medici oncologi din spitalele de stat argeşene, Casa de Asigurări de Sănătate Argeş ia măsuri! Se deschide procesul de contractare a serviciilor medicale pentru asistenţă de specialitate clinică în ambulatoriu - specialitatea oncologie, dîndu-se posibilitatea şi medicilor din mediul privat să ofere servicii bolnavilor de cancer, decontate de CAS.  Astfel, în condiţii similare ca cele din sistemul public, în clinicile private se vor putea oferi pacienţilor cu cancer consultaţii, luarea în evidenţă, prescripţii medicale, bilete de trimitere către investigaţii suplimentare etc.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 554

Continuare
 
Patru argeşeni cu boala Lyme! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 01 iunie 2017

Nu trataţi cu superficialitate muşcătura de căpuşe!

Patru argeşeni cu boala Lyme!

 

Vremea caldă a dus la înmulţirea căpuşelor, iar muşcătura acestora poate provoca boala Lyme, o afecţiune gravă. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în ultima săptămînă s-a confirmat boala Lyme la patru argeşeni.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1194

Continuare
 
Copil de 11 ani, cu rujeolă! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 iunie 2017

Vaccinat doar cu o doză din cele două obligatorii, s-a îmbolnăvit

Copil de 11 ani, cu rujeolă!

 

S-a confirmat rujeola la un copil de 11 de ani, din Piteşti. Acesta a fost vaccinat cu o singură doză de vaccin ROR la vîrsta de un an şi următoarea doză care trebuia făcută în clasa I nu a mai primit-o, drept urmare, s-a îmbolnăvit!    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 876

Continuare
 
Evitaţi amenzile ! Curs Responsabil de Mediu Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

 

Evitaţi amenzile ! Curs  Responsabil de Mediu

 

În perioada urmãtoare va avea loc în Piteşti cursul  “Responsabil de Mediu” (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-responsabil-de-mediu ), curs acreditat, recunoscut de Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii. Ultimele locuri disponibile pentru aceastã sesiune. Cursul de „Responsabil de mediu” (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/management-si-cariera/curs-responsabil-de-mediu ) se adreseazã tuturor societãţilor comerciale cu activitãţi posibile cu impact asupra mediului dar şi instituţiilor publice, ce au obligativitatea sã deţinã personal salarizat în problemele de mediu. Programul de formare profesională este organizat în conformitate cu OUG 195/2005 și Legea 211/2011, având însã în vedere întreaga legislaţie în domeniu, actualizatã.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 327

Continuare
 
Primăria Cîmpulung, reclamată de angajaţi Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Pentru că vor salarii mai mari,

Primăria Cîmpulung, reclamată de angajaţi

 

Aşa după cum v-am informat, în primăvara acestui an, Primăria Cîmpulung a fost dată din nou în judecată de propriii salariaţi, de această dată nu prin Sindicatul „Primus“, ci de Sindicatul „Forţa Legii“.           

Comentarii (1) | Vizualizari: 478

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Vigilenţă în exces

Paznicii din parcurile Piteştiului sînt parcă uneori supracalificaţi şi supramotivaţi, iar miza protejării unui parc pare prea mică pentru ei. Fac de aceea excese de zel, nereuşind să fie suficient de discreţi. Poate au văzut prea multe filme de acţiune sau ştiri cu terorişti periculoşi.

Banii UE nu sînt de furat

Omului sărac îi cade şi mă­măliga în rahat... zicea o vorbă. Ţările sărace din UE primesc fonduri de la cele bogate cu titlu de ajutoare. Date şi cu plăcere şi cu jenă, opinia publică fiind de multe ori contra. Problema ajutoarelor date la săraci e că în general ele nu rezolvă nimic, fiindcă sînt mereu deturnate de şmecheri. Cine fură fonduri UE îi fură şi pe români, şi pe străinii binevoitori.    

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 202

 
Soluţii pentru urşii de la Poenari Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

 

Soluţii pentru urşii de la Poenari


Pe 18 mai, la Arefu, pe traseul care duce cu cele 1.500 de trepte către Cetatea Poenari, şi-au făcut apariţia o ursoaică cu cei trei pui ai săi. Cazul este unul care a intrat în atenţia autorităţilor locale deoarece acolo se aflau un grup de copii care veniseră să viziteze monumentul istoric.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 285

Continuare
 
Ziua Mondială fără Tutun! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Fumatul ruinează sănătatea şi contribuie la sărăcie!

Ziua Mondială fără Tutun!

 

Astăzi este Ziua Mondială fără Tutun, ocazie cu care Organizaţia Mondială a Sănătăţii cheamă ţările să dea prioritate eforturilor privind controlul tutunului ca parte a contribuţiei fiecăreia la obiectivele Agendei pentru Dezvoltare Durabilă pentru 2030. Controlul tutunului este considerat una dintre măsurile cele mai eficiente către atingerea obiectivului ce prevede reducerea pînă în 2030 cu o treime a deceselor premature cauzate de bolile netransmisibile, în principal bolile cardiovasculare, cancerul şi bolile pulmonare obstructive cronice.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

Continuare
 
Un copil cu scarlatină şi alţi doi suspecţi! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

 

Un copil cu scarlatină şi alţi doi suspecţi!


Nici o săptămînă fără suspiciuni de scarlatină în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, sînt doi copii suspecţi de scarlatină care se află internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 576

Continuare
 
La Colegiul „Carol I“, proces penal internaţional Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

Eveniment în premieră pentru România, derulat la Cîmpulung

La Colegiul „Carol I“, proces penal internaţional

 

Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I“, din Cîmpulung, va găzdui în perioada 1 - 7 iunie 2017 concursul internaţional de procese simulate „Moot Court Europe 2017“, cu liceeni în roluri de avocaţi sau procurori. La acest eveniment, derulat în premieră în România, în parteneriat cu Fundaţia Olanda - România (Haga), vor participa 70 de elevi de la licee din Bulgaria, Islanda, Olanda, Polonia, România, Rusia şi Suedia.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 624

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Concurs la Şcoala Populară de Arte

Pe 1 iunie, de la ora  12, Şcoa­la  Populară de Arte Piteşti organizează  „Mugurii Folclorului Argeşean“ - ediţia a X-a. Este vorba de  concursul celor mai talentaţi copii - solişti vocali şi instrumentişti de muzică populară din judeţul Argeş.

Expoziţie de fotografii, la Centrul Brătianu

Mîine, de la ora 10, la Centrul de Cultură Brătianu de la Ştefăneşti se va desfăşura manifestarea „Copil ca tine am fost şi eu“ - ediţia a XI-a. Vor fi organizate activităţi distractive cuprinzînd o expoziţie de fotografii ale copiilor familiei Brătianu, jocuri (şotron, badminton), concursuri între e­chi­pe, precum şi un atelier de cre­aţie. Vor participa peste 100 de copii de la grădiniţe şi şcoli din Ştefăneşti şi Piteşti.   
Vreme deosebit de caldă

Meteorologii au realizat progniza vremii pînă pe 11 iunie.

Potrivit acesteia, temperatura aerului va creşte pînă la începutul lunii iunie, apoi va marca o scădere. În această săptămînă, vremea va fi deosebit de caldă. În medie, vor fi maxime cuprinse între 25 şi 29 de grade Celsius şi minime între 10 şi 15 grade. Pe parcursul săptămînii viitoare, regimul termic va fi relativ staţionar, la valori apropiate de cele normale ale perioadei. În medie, vor fi maxime de 26-27 de grade şi minime de 11-13 grade. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 1-3 iunie şi 5-7 iunie.   

Grupaj de I.Ivănoiu


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 330

 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Lecţia de vorbire corectă

Preşedintele turc, Erdogan, nu-şi întăreşte puterea degeaba: începe să se priceapă la toate şi dă, mai nou, lecţii de lingvistică. A ordonat, de pildă, clubului Galatasaray să scoată din denumirea stadionului Turk Telekom Arena cuvîntul „Are­na“, copiat după model englez (cum am făcut şi noi cu Naţional Arena), pretextînd că trimite la arenele păgînilor romani, unde erau ucişi oameni. Şi celelalte stadioane din Turcia sînt obligate să ia aceeaşi măsură.

Şi România izolează

România, Bulgaria şi Cehia au blocat posibilitatea nord-coreenilor de a munci la noi, pe motiv că nu li se respectă drepturile la întoarcere - li se iau banii. Tocmai noi facem pe du­rii, într-un joc mai mare decît noi, uitînd cum era cînd şi noi eram izolaţi. Un documentar francez arăta cum dictatorul nord-coreean a construit o pîrtie, dar toate ţările producă­toare de schiuri au interdicţie să vîndă Phenianului orice produs de divertisment. Cu noi probabil s-a procedat la fel, dar noi îl învinuiam doar pe Ceauşescu pentru această izolare...    

VIP


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

 
Ce spun prognozele pe următoarele 3 luni Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 30 mai 2017

 

Ce spun prognozele pe următoarele 3 luni


Estimările meteo pentru intervalul iunie - august, publicate de ANM (pe baza datelor ECMWF- Anglia, cu grad de realizare 60%) şi confruntate cu alte site-uri meteo internaţionale, ne avertizează că vom avea o vară călduroasă, cu temperaturi peste medie şi cu ploi mai puţine decît normele climatologice ale perioadei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1275

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 5712
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter