Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Bisericile, pline de credincioşi!      *** Bambi a fost salvat pe DN 7!      *** Veniţi la GATA!      *** Doar un punct la Călăraşi!      *** La un pas de o tragedie!      *** Campionii de la Cupa Budeasa!      *** Filmul meciului      *** Locul 1 pentru CS Dacia      *** Eduard Şerban, campion mondial!      *** Înfrîngere pe Bega!      *** A ajuns cu BMW-ul pe terasă      *** S-a spînzurat în dormitor      *** Poliţistul i-a făcut KO      *** Preotul a murit în stradă      *** Găsit mort, în fosa septică      *** 30 de opriri ale apei calde, lunar      *** De ce se moare în Argeş      *** Apel la protejarea vieţii şi sănătăţii copiilor     

 
Plante tropicale în tratarea bolilor cardiovasculare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 iulie 2017

Adrian Tase a fost la Congresul din Singapore

Plante tropicale în tratarea bolilor cardiovasculare

 

Cardiologul Adrian Tase a participat de cu­rînd la lucrările celui de-al 21-lea congres al Societăţii de Cardiologie Asia Pacific (APSC - Asia Pacific Society of Cardiology), care s-a desfăşurat în Singapore.         


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 587

Continuare
 
23 de elevi piteşteni au plecat în Serbia Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 iulie 2017

În cadrul unui parteneriat între primăriile din Piteşti şi Kragujevac,

23 de elevi piteşteni au plecat în Serbia

 

Primăria Piteşti răsplăteşte performanţele şcolare ale elevilor care învaţă bine. Astfel, ieri dimineaţă, 23 de elevi piteşteni care au rezultate foarte bune la învăţătură au plecat într-o tabără internaţională organizată de Primăria Municipiului Piteşti, în Serbia, la Kragujevac. Părinţii copiilor nu au plătit nici un ban pentru această deplasare, costurile de organizare a taberei fiind suportate de Primăria Municipiului Piteşti. Ei se vor întoarce în ţară pe data de 30 iulie.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 393

Continuare
 
Autostrada Piteşti - Sibiu, 15 miliarde lei Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 21 iulie 2017


Autostrada Piteşti - Sibiu, 15 miliarde lei

 
Potrivit site-ului Ministerului Transporturilor, costurile autostrăzii Piteşti - Sibiu au crescut considerabil faţă de estimările iniţiale. Astfel, în HG 1418/2008 prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici iniţiali ai obiectivului de investiţii „Autostrada Sibiu - Piteşti“ , se precizează că valoarea totală a investiţiei este de 15,06 miliarde de lei, ceea ce ar însemna aproximativ 3,3 miliarde de euro. Asta deşi, în Master Planul General de Transport, şoseaua de mare viteză din România figurează cu un cost estimat la 1,67 miliarde de euro. Cauzele ar fi, potrivit notei de fundamentare: „Faţă de studiul de fezabilitate realizat în anul 2008 s-au efectuat o serie de revizuri, principalele constînd în reinvestigarea terenului şi studierea mai multor variante de coridoare posibile de traseu...“   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 576

 
Dan Manu, un necunoscut pentru argeşeni Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 iulie 2017

Sondajul Curierului:

Dan Manu, un necunoscut pentru argeşeni

 

Deşi a trecut mai mult de un an de la alegeri, o parte dintre piteşteni şi dintre locuitorii din comunele alăturate habar nu au cine este preşedintele Consiliului Jude­­ţean Argeş şi nici ce a făcut el bun pentru judeţul nostru. De asemenea, cei care ştiu cum îl cheamă sînt nemulţumiţi de faptul că Dan Manu nu se implică mai mult în conducerea judeţului şi în proiecte mai importante, care să îi facă remarcată activitatea. În plus, ar vrea să îl vadă mai des pe teren, în comune, să poată sta de vorbă cu oamenii şi să le afle pro­blemele cu care se confruntă. Iată ce ne-au răspuns, la sondajul nostru, o parte dintre cei care treceau ieri, în jurul prînzului, prin centrul oraşului, la întrebarea: „Cunoaşteţi cine este preşedintele Consiliului Jude­ţean Argeş?“.   

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 475

Continuare
 
În Argeş nu vor fi centre de vaccinare împotriva rujeolei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 iulie 2017

Fiindcă în fiecare localitate sînt medici de familie,

În Argeş nu vor fi centre de vaccinare împotriva rujeolei

 

Ministerul Sănătăţii ia măsuri pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeolă, solicitînd autorităţilor să se implice personal. În fiecare judeţ va fi o echipă interdisciplinară organizată din prefect, reprezentant DSP, reprezentant al Consiliului Judeţean în relaţia cu primăriile. De asemenea, s-a solicitat de către ministrul Florian Bodog ca, în zonele unde nu există medic de familie, autorităţile locale să organizeze centre de vaccinare, urmînd să vină personal medical care să imunizeze copiii.    

 

Comentarii (4) | Vizualizari: 732

Continuare
 
S-a cosit vegetaţia acvatică şi s-a dragat lacul Bascov Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 iulie 2017

Pregătiri pentru Campionatul de Kaiac Canoe

S-a cosit vegetaţia acvatică şi s-a dragat lacul Bascov

 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a finalizat lucrările pentru asigurarea condiţiilor optime desfăşurării, în perioada 27 - 30 iulie, a Campionatului  Mondial de Kaiac Canoe pentru Juniori, pe lacul Bascov. Lucrările au constat în cosirea vegetaţiei acvatice şi dragări.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 604

Continuare
 
Schimb de studenţi şi profesori cu Egipt şi Iran Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 iulie 2017

În premieră, UPIT a obţinut finanţare pentru mobilităţi cu 11 ţări din afara UE

Schimb de studenţi şi profesori cu Egipt şi Iran

 

Rectorul Universităţii de Stat din Piteşti, Dumitru Chirleşan, a susţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat principalele noutăţi. Legat de admitere, acesta a precizat că noul format se bucură de mare succes, fiind peste 2.000 de candidaţi înscrişi pînă marţi seară. A fost finalizată şi metodologia de evaluare a cadrelor didactice pe care Senatul a aprobat-o şi care va avea trei luni de pilotare, fiind trei instrumente obiective de evaluare: activitatea academică, cea de cercetare şi cea în folosul universităţii. De asemenea, există procedură de evaluare şi din partea studenţilor şi a celorlalte cadre didactice.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 467

Continuare
 
„E jenant să te prezinţi la catedră cu notă de 2 sau 3“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 20 iulie 2017

Inspectorul general Dumitru Tudosoiu, despre profesorii cu note sub 5 la titularizare:

„E jenant să te prezinţi la catedră cu notă de 2 sau 3“

 

La examenul de titularizare a cadrelor didactice din judeţul nostru, 134 de profesori nu au reuşit să obţină nici nota 5 înainte de contestaţii. 125 de candidaţi au contestat rezultatele de la titularizare, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 25 iulie. Deşi nu se poate vorbi de performanţă în învăţămînt cu asemenea note, nu este exclus ca o parte dintre aceşti dascăli să ajungă să predea din toamnă în unele unităţi de învăţămînt. Inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, nu exclude această posibilitate, dar susţine că, în ciuda notelor mici, e mai bine să pui la catedră un profesor cu specializarea respectivă, care a absolvit o universitate de profil, decît altul de o cu totul altă specializare.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 781

Continuare
 
Argeşul, în top la accidente de muncă mortale Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 iulie 2017


 Argeşul, în top la accidente de muncă mortale

 

 Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a publicat datele referitoare la accidentele de muncă mortale, ce au avut loc în primele trei luni din acest an. Potrivit acestei statistici, Argeşul se află pe primul loc în ţară. În primul trimestru,  la nivelul întregii ţări, au avut loc 17 astfel de accidente, din ca­­re 3 în Argeş şi 2 în Galaţi. Totodată, judeţul nostru ocupă încă un loc nedorit, la numărul total de accidente de muncă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 525

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 iulie 2017

Se vorbește, se citește...

 

Discuţiile produc gunoi

Locul de pe faleza Argeşului, lîngă parcare, s-a consacrat ca unul unde tinerii se întîlnesc, mai ales seara, să stea de vorbă, la un suc sau la o bere. Toate sticlele le aruncă însă jos, pe dig, unde s-a format o grămadă de gunoi. În zonă e parcată, de regulă, şi o maşină a poliţiei locale (împotriva drifturilor). Dacă i-ar pune o dată să strîngă, n-ar mai arunca.

Cheltuieli pe importuri

Guvernanţii se chinuie să nască o întreagă filosofie economică pentru protejarea economiei româneşti. În acelaşi timp, cresc pensii şi salarii, dar, de regulă, pensionarii şi bugetarii nu au nici un fel de stimulent, măcar onorific, pentru a cumpăra româneşte: banii curg pe cărucioare pline cu mărfuri străine şi gadget-uri din hipermarket. La bugetari, Loganul e o ruşine. Şi nici la instituţiile publice nu există vreo astfel de orientare.  

VIP
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 389

 
Conacul din Ştefăneşti, bîntuit de fantome Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 iulie 2017

Loc de pelerinaj pentru teribilişti

Conacul din Ştefăneşti, bîntuit de fantome

 

Pe dealurile din Ştefăneşti, un vechi conac boieresc a devenit un loc de pelerinaj pentru tinerii teribilişti în căutare de senzaţii tari. Clădirea de pa­trimoniu, care a fost lăsată în para­gină, a stîrnit ima­ginaţia multora, care au ţe­sut tot felul de po­veşti demne de filmele de groază.  Aşa se face că a­cest conac, ce a aparţinut lui Emanuel Antonescu, un ilustru profesor universitar din perioada interbe­lică, a primit titula­tura de Conacul bîntuit. Grupuri de tineri vin noaptea aici în căutarea fantomelor. Unii au postat pe Youtube şi cîteva filmuleţe cu vizitele lor la acest conac.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1130

Continuare
 
Militarii americani au „invadat“ Piteştiul Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 iulie 2017

Au fost cazaţi la Şcoala de Aplicaţie Mihai Viteazul

Militarii americani au „invadat“ Piteştiul

 

Marţi, militarii americani din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, care au participat la Exerciţiul Saber Guardian 2017, au trecut prin Piteşti.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1318

Continuare
 
Tabără de vară gratuită pentru copii Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 iulie 2017


Tabără de vară gratuită pentru copii

 

Asociaţia de Tineret Solaris a deschis, ieri, anuala tabără gratuită de vară pentru copii. Cei care vor să participe se mai pot înscrie pînă sîmbătă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 495

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Schimbări la semaforul din Prundu

Administraţia Domeniului Public Piteşti a anunţat că, începînd de ieri, semaforul cu buton din cartierul Prundu, la trecerea de pietoni din Bulevardul Petrochimiştilor, situat în dreptul intrării la Şcoala generală Nr. 7, va funcţiona în regim de galben intermitent. Acest lucru este valabil pînă vineri, 21 iulie, dată după care acesta va intra în regim normal de funcţionare.  

Comisie de evaluare a copiilor nevaccinaţi

În Argeş, conform Ministerului Sănătăţii se va înfiinţa o comisie care va întocmi o situaţie cu numărul de copii nevaccinaţi contra rujeolei din fiecare localitate. Administraţiile locale trebuie să identifice comunităţile în care există copii nevaccinaţi, în special cu vîrsta între nouă luni şi nouă ani. Dacă, în unele zone nu există unităţi sanitare şi medici care să se ocupe de vaccinare, primarii vor fi obligaţi să găsească locuri speciale în acest scop.  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 414

Continuare
 
Meniul de la nuntă, sărăcăcios şi ieftin Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 iulie 2017

Bătaie de joc la adresa invitaţilor!

Meniul de la nuntă, sărăcăcios şi ieftin

 

Sîntem în plin sezon al nunţilor, iar părerea participanţilor la acest tip de eveniment este împărţită cînd vine vorba de mîncarea pe care au avut-o în farfurie. Pentru a afla opinia piteştenilor referitor la meniul de la nunţile la care au participat, am făcut, ieri, un sondaj de opinie printre trecătorii care se aflau în centrul oraşului. Dacă unii s-au arătat încîntaţi de ceea ce au mîncat, alţii consideră că acesta ar trebui să fie mult mai consistent. O parte cred că meniul este nesemnificativ în funcţie de banii pe care îi dau la nuntă, fiind sărăcăcios şi ieftin. În schimb, alţii consideră că meniul de fiţe, sofisticat, a scos de pe mese meniul tradiţional şi că, de cele mai multe ori, nuntaşii nici măcar nu ştiu ce le-a fost adus în farfurie şi ce mănîncă. Mai este şi o altă categorie de nuntaşi, care nu se ating de mîncare de frică să nu se îmbolnăvească, neştiind dacă ingredientele folosite sînt sau nu proaspete şi dacă acestea nu sînt cumva rămase de la o nuntă anterioară.     

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2472

Continuare
 
Tabără de vară gratuită pentru copii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Tabără de vară gratuită pentru copii

Asociaţia de Tineret Solaris a deschis, ieri, anuala tabără gratuită de vară pentru copii. Cei care vor să participe se mai pot înscrie pînă sîmbătă. Aceasta se adresează tuturor celor care au vîrsta pînă în 16 ani, dar în special celor de etnie romă sau cu probleme sociale. În această vară, timp de o lună, copiii vor învăţa, gratuit, limba engleză cu profesor specializat şi vor învăţa să joace şah. O parte dintre copii provin din familii care nu dispun de posibilităţi financiare. În fiecare an, ei au fost foarte încîntaţi de ce au făcut în tabără. De asemenea, la finalul acesteia, la mijlocul lunii august, toţi copiii vor primi din partea lui Viorel Mihalcea, preşedintele Asociaţiei de Tineret Solaris, cîte o diplomă de participare. Cei care vor să se mai înscrie o pot face la sediul Solaris din Piaţa Ceair sau la cel de lîngă ITM Argeş.       

Duminica este dedicată copiilor

Duminica este dedicată copiilor la VIVO! Piteşti. Cei mici sînt invitaţi şi duminica aceasta, de la ora 16.00, să ia parte la un eveniment special. Centrul comercial se transformă într-un tărîm magic al basmelor şi al jocurilor copilăriei. Copiii vor avea parte de o mulţime de jocuri şi concursuri haioase, vor participa la ateliere de creaţie, se vor picta pe faţă, vor primi cadouri şi se vor bucura de un spectacol de teatru diferit în fiecare săpămînă.   

Antonela Roşu


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 178

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 6074
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

30 de opriri ale apei calde, lunar
Citesc si ma minunez de cate belele au cei bransati la Termoficare. Eu nu am avut nici o zi de intrerupere a apei cal...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Rezolva politia Bascov totul.copilului meu i sau furat bani și documente ,cu toate înregistrările de la o cârciumă ...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Acest aspect nu este știut de poliția Bascov sau Merișani ?spre ghinionul lor că a fost un polițist ,ce_ar fi fost ...
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
cati dintre martori sau dintre cei sicanati l ar fi ajutat pe motociclist daca nu era antrenat?
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Niste infecti
16/08/17 13:30 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter