Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
De 1 Martie, „amendate“ cu flori Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 martie 2018


De 1 Martie, „amendate“ cu flori 


Chiar dacă iarna încă îşi arată colţii, jandarmii cîmpulungeni au ţinut să transmită, ieri, de 1 Martie, un gînd frumos, de primăvară, doamnelor şi domnişoarelor oferindu-le flori şi mărţişoare. Acţiunea a fost iniţiată şi coordonată chiar de comandantul Detaşamentului 7 Jandarmi Cîmpulung, căpitan Liviu Alexandru Radu.                                                                


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 394

Continuare
 
Flori şi urări, în loc de sancţiuni Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 02 martie 2018

Toate şoferiţele, trase pe dreapta de poliţişti

Flori şi urări, în loc de sancţiuni


Respectînd obiceiul devenit tradiţie, şi ieri, în prima zi a primăverii, poliţiştii au ieşit în stradă „înarmaţi“, nu cu procese verbale, ci cu flori. Oamenii legii au tras pe dreapta toate şoferiţele aflate în trafic, sancţionîndu-le cu flori şi urări. Chiar şi aşa, conducătoarele auto au avut emoţii, cînd i-au văzut pe agenţi, făcînd semnale de oprire.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 729

Continuare
 
Preot cu patrafir tricolor Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 02 martie 2018

Primul din Eparhia Argeşului şi Muscelului care poartă aşa veşmînt

Preot cu patrafir tricolor


Un epitrahil tricolor, asta a purtat preotul misionar al Ambulanţei, asistentul medical Marian Stanciu, sîmbătă, cînd a ţinut slujba de pomenire pentru colega sa, Florina Badea, trecută în nefiinţă. Este primul din cadrul Eparhiei Argeşului şi Muscelului care poartă acest gen de veşmînt, în culorile, roşu galben şi albastru. Părintele spune că va purta parafirul la toate ceremoniile oficiate în zilele declarate sărbători naţionale, dar şi la slujbe de pomenire pentru angajaţi ale intituţiile statului decedaţi.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1536

Continuare
 
Maiorul Bărbulescu, detaşat la MAI Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 martie 2018

Comandantul subunităţii de pompieri din Cîmpulung,

Maiorul Bărbulescu, detaşat la MAI


Anul trecut în luna octombrie, după aproape un an şi jumătate petrecut la Piteşti, în diferite funcţii la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Puică Nicolae al judeţului Argeş, maiorul Cristian Bărbulescu a revenit acasă, la Cîmpulung, exact pe postul din care a plecat, acela de comandant al Detaşamentului de Pompieri din municipiu. Iată că, la început de 2018, mandatul său în fruntea subunităţii din Cîmpulung este din nou întrerupt, maiorul Bărbulescu ajungînd, graţie profesionalismului de care a dat dovadă în tot ceea ce a întreprins , să lucreze acum la nivel înalt, în Ministerul Afacerilor Interne.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 812

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 martie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

Ne franţuzim la cartofi

La mai toate magazinele de cartier din Piteşti se găseşte doar cartof produs în Franţa - care se cheamă acolo „pomme de terre“. Asta, deşi Argeşul are unul din cele mai bune soluri din ţară pentru producţia acestei legume. În Franţa, nu se ruşinează nimeni de cartofi - umblă chiar proverbul că se foloseşte la orice: „La pomme de terre est bon a tout faire“. Pe cînd la noi este doar „mîncarea săracului“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 590

Continuare
 
Vrei să devii cadru militar? Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 martie 2018

Încep înscrierile

Vrei să devii cadru militar?


Se caută candidaţi pentru şcolile militare. Biroul de informare - recrutare al Centrului Militar Judeţean Argeş a început campania de recrutare a tinerilor, băieţi şi fete, care sînt interesaţi de a urma o şcoală militară, de nivel liceal, postliceal ori de învăţămînt universitar militar. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2618

Continuare
 
Podurile metalice, verificate după îngheţ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 martie 2018


Podurile metalice, verificate după îngheţ


Temperaturile tot mai scăzute aduc riscuri pentru circulaţia feroviară. Deja s-a coborît sub pragul la care pot apărea defecţiuni la podurile de cale ferată - acestea fiind structuri metalice.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 634

Continuare
 
Oltchim a mai vîndut un pachet de active Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 martie 2018

Soarta Petrochimiei Bradu, în suspans

Oltchim a mai vîndut un pachet de active


Oltchim SA a anunţat, zilele trecute, Bursa de Valori Bucureşti că a vîndut către SC Dynamic Selling Group SRL din Galaţi ceea ce trebuia să fie pachetul 6 de active la procesul de privatizare desfăşurat în octombrie anul trecut: Procesarea PVC, sau, cum se numeşte mai clar acum, Divizia de Materiale de Construcţii Ramplast. Pachetul 8, adică Petrochimia, a rămas deocamdată în proprietatea companiei vîlcene.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 877

Continuare
 
Şcolile rămîn închise şi astăzi! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 02 martie 2018

Ca urmare a prelungirii codului portocaliu de ger,

Şcolile rămîn închise şi astăzi!


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii Argeş a hotărît să se menţină şi astăzi suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţămînt argeşene. Anunţul a fost făcut, ieri, de inspectorul general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu. Hotărîrea are la bază menţinerea codului porto­caliu de ger şi posibila apariţie a precipitaţiilor. Vă reamintim să toate unităţile de învăţămînt din judeţul nostru sînt închise începînd din data de 27 februarie, ora 14.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 701

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 02 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Acces liber în parcarea supraetajată din Mioveni

Astăzi (pînă la ora 23.59), accesul în parcarea supraetajată din Piaţa Dacia va fi liber, la parter, pentru toate autoturismele, în special pentru locatarii din zonă. Ţinînd cont de prelungirea codurilor meteo de vreme rea şi de căderile masive de zăpadă din ultimele ore, decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului, cît şi pentru a facilita accestul utilajelor de deszăpezire în zonă. În plus, hotărîrea a fost luată şi avînd în vedere că traficul în zona pieţei va creste în preajma zilei de 1 martie, iar circulaţia este deja îngreunată din cauza condiţiilor meteo.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 651

Continuare
 
Depuneţi Cererea Unică de Plată şi în 2018! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 01 martie 2018

Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA

Depuneţi Cererea Unică de Plată şi în 2018!


Agenţia de Plăţi şi  Intervenţie pentru Agricultură Argeş informează că demarează, astăzi, Campania de depunere a Cererii Unice de Plată în 2018 sub sloganul „Drumul către o agricultură performantă trece pe la APIA! Depuneţi Cererea Unică de Plată şi în 2018!“. Potrivit directorului APIA Argeş, Marius Stroescu, Cererea Unică de Plată se depune la centrele judeţene/locale APIA, în perioada 1 martie - 15 mai 2018. Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Transportul local se rezolvă la Bucureşti Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 01 martie 2018


Transportul local se rezolvă la Bucureşti


La Senat se află în procedura de adoptare o iniţiativă legislativă pe care a propus-o un grup de parlamentari PSD, în frunte cu întreg grupul din Argeş (inclusiv Radu Vasilică). Proiectul vrea să aducă modificări legii transportului local, pentru a se rezolva problemele de care s-au lovit autorităţile locale în acest sens.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 886

Continuare
 
La Teiu, şosea acoperită de zăpada viscolită Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 martie 2018


La Teiu, şosea acoperită de zăpada viscolită


Conform avertizărilor meteorologice de cod portocaliu de zăpadă, viscol şi ger, care se extind, cea mai afectată zonă rămîne sudul judeţului, unde viscolul a adus pe şosele mari cantităţi de zăpadă. Directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe, situaţia.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 757

Continuare
 
Argeşul are turism de tranzit Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 martie 2018

Judeţul a avut 227 mii de vizitatori în 2017

Argeşul are turism de tranzit


Datele oferite de Di­recţia Judeţeană de Statistică referitoare la turismul în judeţ, anul trecut, ne arată un pro­fil al vizi­tatorului care se cazează doar o zi sau cel mult două, de regulă la 3 stele, se­zonul rece fiind unul dezavantajat pentru domeniu. Chiar dacă profesioniştii din turism se declară de obicei neîncrezători în cali­tatea acestor anchete - datele neputînd fi veri­ficate - este singura evidenţă disponibilă pe această temă. Vă pre­zentăm mai jos rezul­tatele turismului arge­şean în 2017.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 467

Continuare
 
Avansări în grad la ISU Argeş Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 01 martie 2018

De Ziua Protecţiei Civile,

Avansări în grad la ISU Argeş


Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Puică Nicolae al judeţului Argeş a organizat ,cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România, o festivitate. La acest eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, pompieri militari şi pensionari ai ISU Argeş. Tot ieri au avut loc avansări în grad înaintea stagiului minim.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 675

Continuare
 
„Vuturii Carpaţilor“ au preluat autoritatea în Afganistan Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 01 martie 2018

Sîmbătă, în cadrul unei ceremonii oficiale,

„Vuturii Carpaţilor“ au preluat autoritatea în Afganistan


Sîmbătă, 24 februarie, în Baza Militară Aeriană din Kandahar s-a desfăşurat ceremonia prilejuită de transferul de autoritate între Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei „Inimi Neînfricate“, din Focşani, şi Batalionul 30 Vînători de Munte Protecţia Forţei, din Cîmpulung. Evenimentul s-a derulat în prezenţa locţiitorului Train Advise Assist Command - South, colonel Tobin Magsig, a comandantului Combined Task Force Devil Strike Brave Hearts, locotenent-colonel Joseph Geary, a reprezentantului MapN, colonel Bogdan Istrate, a comandantului echipelor de consiliere SFAAT româneşti, a altor militari români, americani şi afgani din provincia Kandahar. De-acum, militarii musceleni vor continua misiunile specifice batalioanelor de Protecţie a Forţei.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 551

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter