Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Şedinţă a coaliţiei de guvernare

Coaliţia de guvernare se va întîlni, mîine, într-o primă şedinţă. La aceasta vor lua parte Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Se va discuta despre instituţii la care Parlamentul trebuie să numească oamenii în funcţii de conducere şi vor purta discuţii pentru a decide pe cine vor numi în aceste posturi rămase vacante.   

  Antonela Roşu

Director interimar la Şcoala Populară de Arte

Începînd cu data de 28 februarie, Şcoala Populară de Arte din Piteşti va avea un nou director. Unitatea de învăţămînt va fi condusă, în interimat, de Valentin Şchiopu Pally. El este cercetător ştiinţific la Muzeul Goleşti.  

Antonela Roşu

Flori pentru angajatele CJ

 Ieri, Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a oferit fiecărei angajate a instituţiei pe care o conduce cîte o zambilă în ghiveci şi cîte un mărţişor realizat de elevii de la Şcoala Populară de Artă din Piteşti. De asemenea, pentru data de 8 Martie, el s-a gîndit să le mai facă o surpriză femeilor alături de care lucrează. Astfel, ele vor avea liber, vor sta acasă şi vor profita de Ziua Femeii.

Antonela Roşu

Firmă spaniolă, la Piteşti

Gestamp, o companie spaniolă specializată în designul, dezvoltarea şi fabricarea de componente pentru industria de automobile se extinde în România, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al companiei româneşti deţinătoare a unei fabrici al cărei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul Dacia. Compania este amplasată în afara Piteştiului, în satul Piscani, comuna Dîrmăneşti, avînd peste 200 de angajaţi şi o valoare totală de 17 milioane de euro a facturilor emise în anul 2016. Gestamp a efectuat achiziţia prin filiala sa turcească, Beycelik Gestamp.

Antonela Roşu

Întrerupere temporară a gazelor

Astăzi, Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu ga­ze naturale. Se va opri alimentarea cu gaze naturale la con­­­sumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie în Cîmpulung Muscel, pe străzile Pictor Grigorescu şi Istrate Rizeanu, între orele 8.30 şi 15.00 şi în Piteşti, în cartierul Teilor, orele 8.30 - 15.00.

Antonela Roşu 

Administrator al judeţului, după 13 martie

Pentru ocuparea funcţiei de administrator şef al judeţului (acum vacant), s-a intrat deja în „ultima sută de metri“, cum a declarat ieri preşedintele CJ, Dan Manu. Conform site-ului instituţiei, au fost trei înscrieri: Florinel Bolovăneanu, Ionel Florinel Cotescu (descalificat pentru că nu întrunea condiţiile: vechime în specialitatea studiilor 5 ani şi experienţă de conducere 1 an) şi Mariana (mai cunoscută ca Maria) Dinu. Cei doi admişi în urma selecţiei dosarelor vor sus­ţine proba scrisă pe 13 martie. Conform legii, administratorul public „poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat cu preşedintele CJ, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeţean.“ De asemenea, preşedintele CJ „poate delega către administratorul public calitatea de ordonator principal de credite“.     

Călin Popescu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 299

 
Nu vor să plece prin demisie Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 martie 2017

700 de angajaţi s-au strîns în curtea fabricii

Nu vor să plece prin demisie

 

 Ieri dimineaţă, 600 - 700 de angajaţi de la Lisa Draxlma­ier, din Piteşti, au umplut curtea fabricii. Ei au venit, au stat la rînd şi au semnat că sînt de acord să stea în şomaj tehnic, cu 75% din salariu, pentru a nu avea probleme la salariu. Angajaţii sînt nemulţumiţi că, deşi vin la muncă şi sînt plătiţi cu doar 75% din salariu, contractul de muncă nu se ştie dacă le va fi sau nu prelungit.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 473

Continuare
 
Creşte salariul angajaţilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 martie 2017

S-au încheiat negocierile la Dacia

Creşte salariul angajaţilor

 

 În urma discuţiilor purtate ieri între Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia s-au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1098

Continuare
 
Comunicarea de la CJ, un Birou special Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 martie 2017

Comunicarea de la CJ, un Birou special

 

 În cadrul Consiliului Judeţean vor avea loc unele schimbări de structură, începînd cu şedinţa ordinară de la sfîrşitul acestei luni (30 martie). Atunci se va supune aprobării noua organigramă a instituţiei, pentru care a sosit marţi şi avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Funcţionarii publici vor fi redistribuiţi în interior, şi vor apărea cîteva posturi în plus ca personal contractual, care vor „plomba“ acolo unde e deficit de funcţionari.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 327

Continuare
 
„Nu ne băgăm cu capul în laţ“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 martie 2017

CJ ar vrea s-o lase baltă cu Molivişu

„Nu ne băgăm cu capul în laţ“

 

 Preşedintele CJ, Dan Manu, a făcut ieri cîteva declaraţii, flancat de vice-preşedinţii Ion Mînzînă şi Simona Brătulescu, referitoare la proiectul pîrtiei de la Molivişu, conform cărora are „date noi“, care sînt „îngrijorătoare“ pentru „toţi trei“, în aşa măsură, încît ideea noii staţiuni ar putea fi lăsată baltă în mod subit.

Comentarii (2) | Vizualizari: 544

Continuare
 
Posibilitatea primirii facturii de apă şi canalizare exclusiv online Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

ANUNŢ

Posibilitatea primirii facturii de apă şi canalizare exclusiv online


Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa utilizatorilor serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare că pot opta pentru primirea facturii fiscale reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de societatea noastră, exclusiv online.

    Clienţii care doresc să beneficieze de primirea facturii de apă şi canalizare în format electronic pe adresa de e-mail au această posibilitate prin crearea unui cont accesând site-ul societăţii www.apacanal2000.ro ,secţiunea Clienţi - Servicii online.

    Principalele beneficii ale primirii prin e-mai a facturilor de apă şi canalizare sunt:

-    reducerea duratei de transmitere a facturii către clienţi;
-    rapiditatea în luarea deciziei efectuării plăţii;
-    acces în timp real la informaţii - posibilitatea de vizualizare a facturii, imediat ce aceasta este disponibilă;
-    arhivarea electronică a facturilor, cu impact minim asupra mediului;
-    gratuitatea serviciului - societatea APĂ CANAL 2000 nu percepe nici un cost suplimentar clienţilor care au cont online.

    IMPORTANT! În momentul în care un client a optat pentru primirea facturii în format electronic pe adresa de e-mail nu va mai primi facturile emise de S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. pe suport de hârtie. Revenirea la primirea facturii tipărite pe suport de hârtie se poate face oricând fără costuri suplimentare. Reactivarea  acestei opţiuni se va realiza în termen de maxim 30 de zile de la data la care furnizorul de apă şi canalizare primeşte o solicitare din partea clientului în acest sens.


Conducerea societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 391

 
Curs Aplicare Gene (fir cu fir, tehnica 2D, 3D) – Locuri limitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Curs Aplicare Gene (fir cu fir, tehnica 2D, 3D) – Locuri limitate

 

 Profesional New Consult organizeazã în Piteşti începând cu data de 16 Martie 2017 cursul de Aplicare Gene adresat tuturor care doresc sã deprindã o activitate atât de solicitatã pe piaţa actualã, respectiv cea de aplicare gene. Cursul abordeazã tehnicile de aplicare gene fir cu fir dar şi tehnicile de volum 2D şi 3D. Important !!! Cursul poate fi susţinut şi în cadrul celorlalte centre ale firmei din Braşov, Bucureşti, Buzãu, Rm. Vâlcea, Slatina, Târgovişte.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 219

Continuare
 
Aritmiile cardiace, pe înţelesul tuturor Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 martie 2017

Cardiologul Adrian Tase a susţinut, ieri, o conferinţă la Biblioteca Judeţeană

Aritmiile cardiace, pe înţelesul tuturor

 

 Conf. univ. dr. Adrian Tase a susţinut, ieri, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, o nouă conferinţă, intitulată Ritmurile inimii, de această dată, tema fiind aritmiile cardiace. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 458

Continuare
 
Au apărut mîţişorii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Primăvara îşi face simţită prezenţa

Au apărut mîţişorii!

 

 Primul semn că vine cu adevărat primăvara este apariţia mîţişorilor. Acest lucru ne-a fost demonstrat de un locuitor din Ştefăneşti, care vinde bucheţele cu mîţişori, în centrul Piteştiului, cu doi lei legătura.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 216

Continuare
 
Grădina cu ghiocei din faţa blocului! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Vestitorii primăverii în Piteşti!

Grădina cu ghiocei din faţa blocului!

 

 Astăzi este calendaristic prima zi de primăvară, iar ghioceii reprezintă unul dintre simbolurile acestui anotimp al renaşterii naturii. Vestitorii primăverii se găsesc şi în grădina din faţa blocului 42, scara D, din Craiovei. Este un adevărat colţ de Rai în faţa acestui bloc unde au înflorit zeci de ghiocei de un alb imaculat, iar meritul acestei frumoase grădini este al unui pensionar pasionat de grădinărit. Este vorba de Ion Olteanu care are 78 de ani şi, timp de patru decenii, a fost poliţist în Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 248

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ministrul Transporturilor vine vineri la Piteşti

Ministrul Şerban Valeca a decis să continue să-şi invite colegii miniştri să viziteze judeţul. Astfel, vineri, 3 martie, se va afla la Piteşti ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc. Ca şi în cazul vizitei viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, pe agenda vizitei ministrului Alexandru Cuc se va afla o întîlnire cu toţi primarii din judeţ, în cadrul căreia îi vor fi prezentate problemele cu care aceştia se confruntă şi se vor căuta soluţii de rezolvare a acestora. Locul şi ora la care va avea loc întîlnirea urmează să fie anunţate ulterior.  

A.Roşu 

Proiect de lege privind violenţa în familie

Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind violenţa în familie. Prin acesta, agresorul are obligaţia de a merge periodic la secţia de poliţie şi de a oferi informaţii despre noua sa locuinţă, dacă s-a dispus evacuarea lui din casa unde stătea împreună cu familia. Principalele modificări vizează stabilirea unor norme prin care se acordă posibilitatea instanţei de a dispune măsuri de control şi prevenire a încălcării ordinului de restricţie.   

A.Roşu 

Bani pentru reabilitarea drumurilor

O mare parte din bugetul Consiliul Judeţean Argeş va fi alocată pentru începerea lucrărilor de reabilitare a unor drumuri judeţene afectate de inundaţii. Banii ar urma să fie folosiţi pentru reparaţii la rampa podului de pe DJ 703I, apărări de mal pe rîul Vîlsan, pentru punerea în siguranţă a drumului, în comuna Muşăteşti - 42 mii lei, pentru refacerea platformei drumului DJ703H în Valea Danului - 10 mii lei, pentru refacerea DJ730A la limita cu judeţul Braşov (Podul Dîmboviţei), lungime 5 km - 256 mii de lei. Totodată, potrivit unui proiect de hotărîre, s-au prevăzut 166 mii lei pentru reparaţii la podeţul existent pe DJ703I la Valea Dragnei din satul Stroieşti, comuna Muşăteşti.

A.Roşu 

Se dau banii înapoi pentru Cuminţenia Pămîntului

În plenul Camerei Deputaţilor au fost aprobate rapoartele de respingere a OUG 10 şi OUG 19 privind achiziţionarea sculpturii Cuminţenia Pămîntului. În contextul abrogării celor două ordonanţe, donatorii îşi vor putea recupera banii oferiţi pentru cumpărarea ei. Acum, Camera Deputaţilor este forul decizional.   

A.Roşu

PNDR, explicat fermierilor

Mîine, 2 martie, de la ora 11, la Leordeni va avea loc o conferinţă de promovare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, împreună cu specialiştii din Ghişeul Unic - după cum ne-a anunţat Prefectura. Participă fermieri din 11 localităţi: Topoloveni, Leordeni, Beleţi-Negreşti, Bogaţi, Boţeşti, Călineşti, Căteasca, Dobreşti, Răteşti, Priboieni şi Teiu. Lor le vor fi prezentate oportunităţile de finanţare prin programele guvernamentale de sprijin al cultivatorilor de tomate şi crescătorilor de porcine, şi mai ales liniile de finanţare deschise în cadrul PNDR. Deja au mai avut loc două astfel de întîlniri în judeţ, la Slobozia şi Bîrla. „De fiecare dată au fost prezenţi în jur de 180-200 de fermieri potenţiali beneficiari de fonduri de finanţare, mai ales PNDR, iar imediat după aceste întîlniri, ei au venit şi la sediul Ghişeului Unic pentru a lua mai multe informaţii, despre accesarea acestor fonduri şi liniile de finanţare deschise“, ne-a spus prefectul Cristian Soare.    

C.Popescu

Comentarii (1) | Vizualizari: 234

Continuare
 
Proiect pentru locuinţe sociale Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Proiect pentru locuinţe sociale

 

 Consiliul Local Piteşti a emis un proiect de hotărîre privind criteriile şi punctajul pentru repartizarea locuinţelor sociale şi a locuinţelor din fondul locativ.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 224

Continuare
 
Începe programul „Prima casă“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Guvernul a aprobat plafonul pentru anul acesta

Începe programul „Prima casă“   

 

 Argeşenii care nu au o casă a lor şi nu dispun de bani pot opta să-şi cumpere sau construiască una prin intermediul programului „Prima casă“ 2017. Acest lucru este valabil după ce Guvernul a aprobat plafonul pentru anul în curs. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 320

Continuare
 
1.418 cereri la clasa pregătitoare Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 martie 2017

Pînă ieri, în Argeş au fost depuse:  

1.418 cereri la clasa pregătitoare

 

 În Argeş, părinţii se grăbesc să îşi înscrie copiii la clasa pregătitoare. Astfel, după cum ne-a spus Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general al ISJ Argeş, luni, în prima zi, au fost primite 549 de cereri, iar pînă ieri, la ora 15.00, erau depuse un număr de 1.418 de cereri. Acestea sînt pentru anul şcolar 2017 - 2018, în prima etapă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 383

Continuare
 
Mediere fără rezultat la negocierile de la Dacia Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 martie 2017

La întîlnirea de conciliere de la ITM Argeş,  

Mediere fără rezultat la negocierile de la Dacia

 

 Întîlnirea de conciliere dintre Administraţia Da­cia şi Sindicatul Autotu­risme Dacia (SAD), orga­niza­tă de Inspectoratul Teritorial de Muncă Ar­geş, s-a încheiat fără a se ajunge la un rezultat. Cele două părţi şi-au păstrat poziţiile ante­rioa­re în negociere. Sindi­c­a­tul de la Dacia a cerut o creş­tere cu 450 de lei a salariului brut, iar oferta administraţiei a fost tot de 120 lei, cum era men­ţionat anterior. 

Comentarii (6) | Vizualizari: 901

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 februarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

CV de cultură

Aflăm că fiecare parlamentar de Argeş se ocupă de anumite domenii şi ministere în relaţia cu judeţul. Iar de cultură se ocupă dl deputat Nicolae Georgescu. Ne-am uitat pe CV-ul lui şi n-am înţeles decît că a lucrat mult la stat: se vede asta din CV-ul plin de umplutură - ba sport, ba istorie, ba hobby-uri, ba „onestitate“. Bine că nu şi l-a pus şi pe site-ul Camerei!

Ne paşte „pivinieta“

În locul timbrului de mediu, care aducea 700-800 milioane de lei la buget, se introduce altă taxă, care e bună, fiindcă e „modernă“, cum se explică. Sînt trei variante: o scumpire a carburanţilor, un impozit anual, pe poluare, sau (mai probabil) o rovinietă pentru toate maşinile, în funcţie de poluare, cu stickere în parbriz la intrarea în unele oraşe. S-a vorbit şi în 2006-2008 de introducerea unei „buviniete“ pentru intrarea în Bucureşti, dar a ieşit scandal. Acum, se urmăreşte, chipurile, scăderea poluării în fiecare oraş în parte. Vom avea deci şi la Piteşti - aici măcar oraşul se poate ocoli.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 222

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter