Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Actorul Dumitru Drăgan, înmormîntat azi     *** Noul şef e teleormănean!     *** Alin Berevoescu, prim adjunct la ISU Argeş     *** Patronul de la Bistro 27, muncă în folosul comunităţii      *** Şofer condamnat că a ucis un copil     *** Şase profesori de 10 la Titularizare!     *** Expoziţie Bădiliţă la Ilfoveanu     *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** La anul, Dacia va lansa Noul Sandero      *** 10.000 de fani la picnicul Dacia din Franţa      *** Trecere de pietoni în pădure     *** Champions League, turul      *** 4 arbitri argeşeni au trecut testele     *** Iulian Călin, în Europa League     *** 3 medalii de bronz pentru CS Dacia!     *** Argeşencele, profesoare pentru olandeze     *** 4 medalii pentru juniori     *** Raicu şi Şerban, la Campionatul European     *** Victorie în cel de-al treilea amical!     *** „Nu mai pleacă nici un jucător“    

 
Începe înscrierea la licee! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Săptămîna viitoare, din nou emoţii pentru absolvenţii clasei a VIII-a,

Începe înscrierea la licee!


Mîine se vor afişa rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după care, elevii vor trebui să se orienteze, în funcţie de media obţinută, în vederea Admiterii la liceu. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Mihaela Crişan, fişele de înscriere la liceu se completează din 29 iunie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 950

Continuare
 
Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

După mai multe încercări, o descoperire importantă a arheologilor de la Universitatea Piteşti:

Dacii îşi îngropau cenuşa în cimitire


Vara este o perioadă în care îşi desfăşoară, de regulă, lucrările, cei pasionaţi de trecut: pentru ei, sapa este un mijloc de cunoaştere ştiinţifică, mai ales atunci cînd e vorba despre perioada dacilor. Unul dintre cei care lucrează, an de an, în acest domeniu, este Constantin Augustus Bărbulescu, Decanul Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, specialist în istorie antică. Domeniul este unul care stîrneşte pasiuni, de aceea unele acţiuni nu aduc rezultate pe măsura eforturilor fizice, financiare şi logistice. Un sit bine ales garantează, totuşi, rezultate notabile.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1313

Continuare
 
Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 iunie 2018

Trebuie să se înscrie în evidenţa AJOFM,

Absolvenţii primesc 1.500 lei, la angajare


Absolvenţii promoţiei 2018, care se înscriu în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pot beneficia, gratuit, de informare şi consiliere profesională, mediere pentru găsirea unui loc de muncă şi formare profesională gratuită. De asemenea, ei pot beneficia şi de facilităţi financiare, cum ar fi prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate sau indemnizaţie de şomaj.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 968

Continuare
 
Clasele de vară pentru copii Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Fundaţia Aid for Piteşti organizează în perioada 9-13 iulie

Clasele de vară pentru copii


Așa cum ne-a obișnuit de cîțiva ani, Fundaţia Aid for Piteşti organizează în luna iulie, gratuit, o activitate educaţională sub genericul Clasele de vară pentru copii. În acest an, perioada de desfăşurare a cursurilor este între 9 şi 13 iulie (luni - vineri), între orele 10 şi 12. Sînt aşteptaţi copii cu vîrste cuprinse între 3 şi 18 ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3314

Continuare
 
Materiale igienico-sanitare pentru angajaţi Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018

Inspectorii ITM dau amenzi între 3.000 - 6.000 lei,

Materiale igienico-sanitare pentru angajaţi


Angajatorii din Argeş trebuie să ştie că au obligaţii stricte pe care trebuie să le respecte, referitoare la acordarea materialelor igienico-sanitare angajaţilor. Acordarea acestora se face cu avizul medicului specialist de medicina muncii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1175

Continuare
 
Copil de 8 ani, suspect de scarlatină Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018


Copil de 8 ani, suspect de scarlatină


O nouă suspiciune de scarlatină! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, este vorba de un un copil  de 8 ani  din Bradu,  internat la Secţia Boli Infecţioase Copii  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 924

Continuare
 
786 de contestaţii la Evaluare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 iunie 2018

Rezultatele finale se afişează sîmbătă

786 de contestaţii la Evaluare


După afişarea rezultatelor examenului de Evaluare Naţională, susţinut de către absolvenţii clasei a VIII-a, elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii. Potrivit inspectorului şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Mihaela Crişan, au fost depuse 786 de contestaţii, dintre care 363 la Limba şi literatura română şi 423 la Matematică.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 850

Continuare
 
Vila Luca, demolată abuziv de rechinii imobiliari Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Clădire de patrimoniu în care a trăit Constantin Noica

Vila Luca, demolată abuziv de rechinii imobiliari


În acest an se împlinesc 60 de ani de cînd celebrul filosof şi om de cultură Constantin Noica a părăsit casa de la Cîmpulung în care a locuit timp de nouă ani, avînd domiciliu obligatoriu (DO), impus de autorităţile comuniste. Imobilul, cunoscut sub denumirea de Vila Luca, nu a mai apucat să fie marcat cu o plăcuţă omagială, în memoria marelui filosof, conform unui proiect finanţat de Uniunea Scriitorului, pentru că a fost ras abuziv de pe suprafaţa pămîntului din motive de...afaceri ale rechinilor imobiliari.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1043

Continuare
 
Cursuri de lux plătite de la bugetul local Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Răsfăţ pentru funcţionarii Primăriei Băiculeşti

Cursuri de lux plătite de la bugetul local


O găselniţă „fină“, implementată sub girul aleşilor noştri, permite funcţionarilor publice să se specializeze pe bani publici. De parcă salariile umflate de doamna Ministru Olguţa Vasilescu nu ar fi fost de ajuns, funcţionarii sînt răsfăţaţi şi cu aceste cursuri de perfecţionare făcute nu orcium, ci doar în hoteluri de 3 şi 4 stele la nişte costuri pe care nici un om de rînd nu şi le-ar permite. Un exemplu concret al huzurului pe bani publici ar fi pachetul cumpărat de Primăia Băculeşti, pentru nilşte cursuri care se ţin în staţiunea mamai şi în deltă, pentru care administraţia locală va plăti 20.000 de lei. Oare este o pură coincidenţă că au loc, fix, în sezonul estival?   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1250

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Bogăţie inoportună

O vorbă interesantă spune că rîul Argeş, precum şi celelalte din Ţara Românească, ca Dîmboviţa sau Jiul, sînt purtătoare de aur, pentru cine ştie şi are răbdare să-l caute. Şi mai ales pentru cine are voie - fiindcă totul e foarte strict reglementat, şi ţinut secret. Fiind o ţară aşa de mică şi săracă, pentru noi e mai bine să ne ţinem resursele neexploatate, deocamdată, că altfel ar putea fi interesaţi de ele alţii mult mai tari ca noi. Dar pe timpuri, ţiganii făceau averi din asta - chiar şi acum, comorile lor au fost criteriu al şefiei între clanuri, regi şi împăraţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 596

Continuare
 
Lucrări de lărgire a benzilor pe Calea Craiovei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018


Lucrări de lărgire a benzilor pe Calea Craiovei


De ieri, a fost demarat proiectul de lărgire cu încă o bandă pe Calea Craiovei. Lucrarea este una de anvergură şi presupune lărgirea străzii, amenajarea trotuarului în spaţiul verde şi realizarea unei piste de biciclete. Durata lucrărilore ste estimată la 4 luni. Şoferii trebuie să circule cu prudenţă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 841

Continuare
 
Reţele de apă şi de canalizare cu fonduri europene Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

În Topoloveni, Albota, Moşoaia şi Merişani,

Reţele de apă şi de canalizare  cu fonduri europene


Societatea Apă Canal 2000 S.A. Piteşti anunţă finalizarea lucrărilor executate în oraşul Topoloveni (străzile Inuri şi Crinteşti) şi în comunele Albota, Moşoaia şi Merişani prin Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş“ şi invită cetăţenii din aceste localităţi să facă demersurile pentru conectarea imobilelor la reţelele noi de apă şi de canalizare. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 638

Continuare
 
Închiderile de firme, în creştere Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018


Închiderile de firme, în creştere


Pentru mediul de business, nu se poate spune că ultima perioadă ar fi una foarte prielnică. Comparînd datele statistice ale Registrului Comerţului pe primele 4 luni ale anului cu cele din anii anteriori, în aceeaşi perioadă, se observă că numărul de suspendări şi de radieri creşte mult mai abrupt decît cel al înmatriculărilor de noi firme.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 643

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită

Perioada de valabilitate a cardului naţional de sănătate ar urma să fie prelungită de la 5 ani, cît este în prezent, la 7 ani de la data emiterii, se arată într-un proiect de Hotărîre de Guvern postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. În acest fel, Guvernul vrea să reducă cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14 milioane de carduri de sănătate care expiră în această perioadă, precum şi cheltuielile de distribuţie a cardurilor. De asemenea, termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 va fi și el de 7 ani de la data emiterii, mai prevede proiectul Hotărârii de Guvern. Proietul de Hotărîre de Guvern a fost postat pe data de 15 iunie pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi timp de 10 zile, pînă pe 25 iunie, pot fi transmise observaţii şi propuneri pe marginea acestuia. 

I.Ivănoiu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 790

Continuare
 
16 elevi de 10 la Evaluare! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 20 iunie 2018

Ieri s-au afişat primele rezultate

16 elevi de 10 la Evaluare!


Ieri, au fost afişate primele rezultate la Evaluarea Naţională, examen susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a. După ce site-ul Ministerului Educaţiei, evaluare.edu.ro s-a blocat în ultima perioadă de mai multe ori, ieri în jurul prînzului acesta a fost deblocat iar elevii au putut afla de pe internet ce note au obţinut la cele două probe scrise, limba şi literatura română şi matematică. Elevii au stat cu sufletul la gură mai ales în cazul matematicii unde sibiectele din acest an au fost destul de dificile, fapt criticat chiar şi de către dascăli.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 848

Continuare
 
Lucrări pe strada Armand Călinescu! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 20 iunie 2018

Evitaţi zona

Lucrări pe strada Armand Călinescu!


De ieri, au fost demarate lucrările de amenajare a trotuarului, pe strada Armand Călinescu, din Piteşti. Muncitorii Administraţiei Domeniului Public se află în zonă cu utilaje, fiind blocată şi o parte din banda de mers către Centru. Din acest motiv, şoferii sînt avertizaţi să circule cu prudenţă. De preferat ar fi să evite zona, folosind rute ocolitoare, în acest fel scăpînd de blocaje rutiere.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 716

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 8298
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ce pretenții să ai de la unul ca Ionică, care în plin avânt economic al județului el nu a reușit nici o investiț...
18/07/18 11:01 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Este inadmisibil cum primarul si condurea FC Arges, arunca vorbe in vant de doi ani. Ati avut timp destul sa rezolvati p...
18/07/18 10:38 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Acești baieti nu au nici o vina , Politicul asta ne omoara si nu numai sportul .
18/07/18 10:30 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ionica se face de ras mai rau ca Pendiuc. Una a promis vara trecuta, alta a facut acum. Cum au reusit toate petardele de...
18/07/18 09:16 Mai mult...

Declaraţia Unică poate fi depusă şi online
In lume a aparut softul si noi trebuie sa facem declaratii de ventit ,ca am luat dobanda la depozitele bancare. Sa va f...
18/07/18 08:21 Mai mult...

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info