Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Daţi la fund, după campanie

Stăpînu‘ Mircea Andrei explică de ce nu mai găseşti nicăieri un contact valabil al PAM: „După alegeri, unii cîştigă, alţii pierd. Trebuie să îi laşi pe cîştigători 2 ani, nu poţi să le zici de a doua zi: Eşti hoţ şi n-ai făcut nimic!“. Nici filiala PMP nu mai are un telefon public corect disponibil.

Prieteni interni

Mai multe instituţii publice comunică mai nou prin pagini de Facebook cu publicul global. Se aşteaptă să primească like-uri la postări. Nu dau însă „Add“ la vreun ziarist, ci aşteaptă să fie curtate, ca să accepte apoi strîmbînd din nas. Altfel, se mulţumesc şi cu „Friends“ dintre an­gajaţi.

Fiecăruia, după nevoi

Consiliul Judeţean a împărţit bani pentru primării, să le echilibreze bugetele, în funcţie de nevoie. Ca de obicei, majoritatea primăriilor conduse de opoziţie
n-au nevoie, că sînt oricum echilibrate destul.

Al treilea, încotro?

Auzim că în Consiliul Local Piteşti se propune să nu fie mai mult de două animale în apartament, fără aprobarea vecinilor. Altfel, amendă. Dar cine are trei, cum îl alege pe cel sacrificat? Şi dacă îl scoate afară, nici nu va avea voie să-l hrănească pe domeniul public.

Contele, la gară

Unii zic că la Bradu chestiunea a rămas ca-n gară. Cel numit şi conte, Frătică, zice că e în concediu medical, şi se va întoarce, că nu e condamnat irevocabil. Jurista zice însă că nu mai e viceprimar, fiind condamnat definitiv. Iar legea spune (greşit sau nu) că e nevoie de condamnare definitivă pentru pierderea mandatului.

Singurul doritor

Piteştiul are mai nou un arhitect şef: tînărul Cătălin Ghiţă. Foarte bine, că, oricum, era nevoie de mult. Dar poezia era că nu sînt doritori. Iar anunţul de angajare parcă ne-a scăpat, şi nici pe site nu l-am găsit, căutînd în urmă.   

VIP

Comentarii (1) | Vizualizari: 526

 
Cod galben de inundaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

 

Cod galben de inundaţii


Judeţul Argeş se află sub atenţionarea hidrologică Cod galben, referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pîraie, viituri rapide pe rîurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Fenomenele se pot produce astăzi pînă la ora 24 pe rîurile din bazinele hidrografice: Olt (bazin superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior) - judeţul Argeş; Argeş (bazinul superior şi afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior) - judeţele Argeş şi Dîmboviţa.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 602

Continuare
 
Student, cu rujeolă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

La 25 de ani, a făcut boala copilăriei

Student, cu rujeolă!

 

În plină epidemie de rujeolă în ţară, boala se răspîndeşte şi în judeţul nostru. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, a fost confirmată boala la un tînăr de 25 de ani, din Mioarele, student la Universitatea Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 726

Continuare
 
Jurnaliştii s-au judecat cu un senator Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Ieri, la Curtea de Apel Piteşti,

Jurnaliştii s-au judecat cu un senator

 

Un proces care a stîrnit mare interes s-a judecat, ieri, la Curtea de Apel Piteşti. Un cotidian şi o jurnalistă au fost daţi în judecată de un senator. Sala a fost plină la refuz de oameni care doreau să vadă cu ochii lor cum se derulează cauza şi să afle sentinţa, în controversatul dosar. Totul s-a derulat „ca la carte“, judecătorii, avocaţii şi părţile ducîndu-şi rolul la bun sfîrşit. Procesul nu a fost unul real, ci unul simulat, personajele principale fiind elevi de la Colegiile I.C. Brătianu şi Zinca Golescu, ce doresc să urmeze Facultatea de Drept.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 751

Continuare
 
Un monstru terorizează Căteasca! Imprimare E-mail
(6 voturi)
sâmbătă, 27 mai 2017

Specie rară de şarpe, de 3 metri, a muşcat 4 vaci

Un monstru terorizează Căteasca!

 

Localnicii din Căteasca sînt terorizaţi de un şar­pe imens, care sălăşlu­ieş­te pe izlazul din lo­calitate. Reptila a fost văzută de văcarii care păşteau animalele pe izlaz şi care au fost speriaţi de moarte cînd au zărit şarpele. L-au descris ca avînd o lun­gime de trei metri şi o grosime cît a unui bidon de Cola! Pînă acum, şar­pele a atacat patru vaci încercînd să le sugă laptele, iar pe una a şi muşcat-o de uger! Se pare că ar fi vorba de un piton scăpat de undeva sau pur şi simplu aban­donat de proprietarul depăşit de situaţia creşterii unei reptile de aşa dimensiuni.   

Comentarii (5) | Vizualizari: 3991

Continuare
 
Frumosul la superlativ !!! Curs Machiaj Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 mai 2017

 

 Frumosul la superlativ !!! Curs Machiaj Piteşti

 

 

Curs MACHIAJ profesional BASIC - PREMIUM desfăşurat în Piteşti, (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj ), curs ce pune accent pe componenta practică, adresat celor ce doresc să cunoască tainele acestei frumoase profesii; Se asigură o experienţă de training unică, în cadrul căreia sunt abordate cu atenţie şi profesionalism toate temele şi noţiunile necesare formării unui make up artist; (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj ) .

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 477

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 

Salvatorii montani, la curs

18 salvatori montani din cele patru formaţii judeţene Salvamont Argeş participă la un curs de formare la Tîrgu Mureş. Este vorba de cursul aero de semnalizare şi comunicare cu elicopterele de salvare, care se desfă­şoară pe heliportul SMURD de la Tîrgu Mureş.  

I.Ivănoiu   

Programul „Prima chirie“, adoptat 

Un nou program care va veni în ajutor celor care lucrează departe de casă a fost adoptat în şedinţa de Guvern de ieri. „Pri­ma chirie“ se adresează celor care sînt nevoiţi să locuiască la mai mult de 50 de kilometri de casă. „În Programul de guvernare, la capitolul Politici publice în domeniul muncii şi justiţiei sociale, am avut introducerea programului Prima chirie, prin care se prevedea că persoanele care lucrează la peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani pentru plata cheltuielilor de chirie şi întreţinere, dar nu mai mult de 900 de lei“, a declarat Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei de joi a Executivului. Ea a precizat că şi persoanele care şi-au schimbat domiciliu din ianuarie, cînd a fost aprobată ordonanţa, pentru a se angaja în altă localitate, vor beneficia de prevederile ordonanţei.

Sinucigaşul, căutat în zadar de poliţişti

Ieri după-amiază, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că, în ziona Bowling, un bărbat stă culcat cu capul pe calea ferată. Oamenii legii au luat în serios sesizarea şi au mers în zonă să verifice. Deşi au luat la pas zona de la pod pînă dincolo de Parcul Ştrand, oamenii legii nu au găsit nimic. Abia după ce s-au asigurat că nu este nici un sinucigaş, au plecat înapoi la secţie. Există trei variante posibile, în acest caz: fie era vorba de un apel fals, fie că „sinucigaşul“ a renunţat la intenţie, sătul să aştepte sosirea trenului, ori a fost vorba de un glumeţ care, după ce a simulat gestul, s-a ridicat şi a plecat.  

Grupaj de M.Sandu  Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 491

 
Rudarii au construit pe situl arheologic Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 26 mai 2017

Chiar dacă nu e pămîntul lor şi au fost executaţi silit,

Rudarii au construit pe situl arheologic

 

De mai bine de 40 de ani, situl arheologic din apropierea Mănăstirii „Cetăţuia-Negru Vodă“, ce continuă un vechi schit medieval care, la rîndul lui, e plasat pe locul unui străvechi sanctuar dacic, inclus în lista monumentelor istorice, e pîngărit de cîteva familii de rudari care şi-au ridicat acolo, ilegal, gospodării rudimentare, devastînd numeroase vestigii istorice.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 839

Continuare
 
Sute de credincioşi la biserică, de Înălţare Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 26 mai 2017

 

Sute de credincioşi la biserică, de Înălţare 


Ieri a fost mare sărbă­toare pentru creştinii care au prăznuit Înălţarea Domnului. La 40 de zile după Învie­rea Mîntuitorului, cren­dioşii, atît ortodocşi, cît şi catolici, au mers la biserică pentru a participa la slujba oficiată de preoţi în cinstea marii sărbă­tori. De Înălţare, Mîntuitorul nostru Iisus Hristos s-a ridi­cat la ceruri de pe Muntele Măslinilor.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 687

Continuare
 
Astăzi este Înălţarea Domnului Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 mai 2017

Mare sărbătoare pentru creştini

Astăzi este Înălţarea Domnului

 

Atît creştinii orto­docşi, cît şi cei catolici săr­bătoresc Înălţarea Domnului. Sărbătoarea cade întot­deauna la 40 de zile după Înviere, de aceea se serbează mereu în joia săptă­mînii a şasea după Paşte.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 881

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se lansează volumul „Vorbe dichisite“

Centrul Cultural Piteşti şi Liga Scriitorilor Români - Filiala Argeş organizează lansarea noului volum de versuri Vorbe dichisite, de Nicolae E. Branişte. Născut în Piteşti, absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu Bucureşti, autorul a fost director la Institutul de Pomicultură Mărăcineni din judeţul Argeş în perioada 1990 - 1995,  publicînd peste 32 de cărţi de specialitate şi 300 de articole de profil în reviste din ţară şi din străinătate. Nicolae E. Branişte este membru al Ligii Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş şi a publicat 12 volume de proză şi versuri. Evenimentul editorial se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

Meşteşuguri uitate

Astăzi, între orele 8 şi 11, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va fi organizată activitatea „Meşteşuguri uitate - Caligrafia“. Activitatea interactivă este realizată în cadrul Proiectului Biblioteca Altfel 2017, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu. Copiilor li se vor prezenta noţiuni de caligrafie şi de istoria cărţii, urmate de exerciţii practice.

Enter la bibliotecă

Astăzi, între orele 8 şi 11, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu  Argeş, se va desfăşura acţiunea Enter la bibliotecă. Aceasta este integrată în Proiectul Biblioteca Altfel 2017, menită să-i familiarizeze pe copii şi pe adolescenţi cu serviciile online, oferite de Biblioteca Judeţeană Argeş - catalog online, pagină web, reţele de socializare, Serviciul Întreabă Biblioteca şi crearea contului de utilizator. Participă elevi de la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu.

„Magia cărţilor“

Mîine, de la ora 10, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va avea loc activitatea „Magia cărţilor“. Aceasta este integrată în Proiectul Biblioteca Altfel 2017, desfăşurată în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit Căsuţa Poveştilor.

Simpozion la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti şi Direc­ţia Judeţeană pentru Cultură Argeş organizează simpozionul cu tema Ce urmează după Homo Sapiens? Manifestarea face parte din proiectul cultural-educativ, sub genericul Cultura digitală, simpozionul fiind susţinut de publicistul Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş. Dezbaterea se va desfăşura luni, 29 mai, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

Ploi torenţiale

Meteorologii au emis ieri o informare cu privire la instabilitate atmosferică accentuată valabilă pînă pe 27 mai, la ora 23, în toată ţara. Potrivit acesteia, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vîntului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astăzi, mîine şi sîmbătă, instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul şi estul teritoriului şi în toată zona montană. Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.   

Expoziţie de pictură

Muzeul Judeţean Argeş organizează astăzi, la ora 11, la Galeria de Artă Rudolf  Schweitzer - Cumpăna, vernisajul expoziţiei personale de pictură Paula Barbu. Artista este membră a UAP Bucureşti din 1990, Secţia Pictură, conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Catedra Modă. Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor în perioada 25 mai - 25 iunie 2017, de marţi pînă duminică, între orele 9 şi 17.     

„Play Strindberg“

Mîine, de la ora 19, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, în Studioul Liviu Ciulei va fi prezentat spectacolul „Play Strindberg“, de Friedrich Durrenmatt, în regia lui Matei Varodi şi scenografia Mirunei Varodi. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Petrişor Stan, Doina Aida Stan, Cătălin Mirea şi Ana Mirela Popescu. Este o comedie neagră despre o căsnicie imposibilă, un bun moment pentru a ne amuza şi de a uita de grijile cotidiene.     

„Engleza pe portativ“

Centrul Cultural Piteşti organizează serbarea copiilor de la cursul de engleză „Engleza pe portativ“, din cadrul instituţiei, coordonat de profesoara Ilzi Sora. Manifestarea se va desfăşura astăzi, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    
Grupaj realizat de I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 530

 
Concurenţă mare la liceele cu profil bilingv Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Se susţin probele obligatorii în vederea admiterii

Concurenţă mare la liceele cu profil bilingv

 

De ieri a început în liceele vocaţionale susţinerea probelor de aptitudini în vederea admiterii în anul şcolar 2017 - 2018.  Probele vor fi susţinute pînă sîmbătă, inclusiv.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1114

Continuare
 
Piteştiul de odinioară în Parcul 1907 Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 25 mai 2017

Prin intermediul panourilor cu cărţi poştale ilustrate,

Piteştiul de odinioară în Parcul 1907

 

Muzeul Judeţean Argeş a organizat, în Parcul 1907, expoziţia tem­­porară de cărţi poştale istorice „Piteştiul de odinioară“. Pe copacii de pe aleile parcului sînt expuse 36 de panouri ce reprezin­tă cărţi poştale ilustrate dintre cele mai reprezentative pentru zo­na centrală a Piteş­tiului, din prima jumătate a secolului XX, ce fac parte din colecţia Muzeului Judeţean Arges.                

Comentarii (1) | Vizualizari: 779

Continuare
 
Expoziţie Mara Diaconu la Metopa Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 mai 2017

Lucrări superbe pe simezele din Piteşti

Expoziţie Mara Diaconu la Metopa

 

Mara Diaconu a vernisat, marţi, la Galeria de Artă Metopa din Piteşti, o expoziţie deosebită de desene. Aceasta cuprinde 20 de lucrări ce sînt o adevărată încîntare pentru privitori. Artista propune piteştenilor o expoziţie în care foloseşte tehnici grafice di­ver­se: cărbune, tuş la viu, acuarelă etc.       

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 542

Continuare
 
Legea salarizării, gata de votare Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 24 mai 2017

Un cadou care va crea zîzanie

Legea salarizării, gata de votare

 

Mult trîmbiţata Lege a salarizării unitare a încetat de ieri să mai fie doar o fumigenă: a trecut deja de Senat şi e la un vot distanţă de adoptarea în Camera Deputaţilor. Obiectivul ei este unul îndrăzneţ: de a pune ordine în salarizarea bugetară, ceea ce nu s-a făcut după Revoluţie. Cum era de aşteptat, sindicatele critică proiectul, pentru că, deşi se acordă majorări importante, e greu de stabilit dacă legea e echitabilă pentru toate domeniile.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1046

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

Locul 3.595 la vizibilitate

Conform ierarhizării portalului webometrics pe 2017, Universitatea din Piteşti apare pe locul 3.595 în lume, într-o ierarhizare a universităţilor după prezenţa online (10%), vizibilitatea online (50%), deschidere (10%) şi excelenţă (30%). În ţară, e pe locul 21, fiind întrecută de universităţi din Cluj (UBB e pe 918), Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Craiova, Galaţi Braşov, Sibiu, Oradea, Suceava şi Constanţa. Nu în site stă ştiinţa, dar se vede că şi el contează. Or, la noi, se merge pe principiul: „Las‘ că al altora e mai prost“, şi „Prea multă transparenţă strică - prietenii ştiu de ce“. Brîncoveanu e pe 13.681.

Trăim de locul 9

„Capital“ face un top al judeţelor în care e bine să trăieşti. Argeşul e pe 9, după Bucureşti, Timiş, Ilfov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Arad. Stăm binişor cu salariul mediu (locul 5), dar se mai punctează şomajul, supermarketurile, preţul locuinţelor, speranţa de viaţă, nu­mărul de studenţi, cel de absolvenţi, infrastructura, instituţiile culturale şi distanţa faţă de munte sau mare.    

VIP


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 518

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 5712
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter