Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Copil din Mioveni are nevoie de ajutor Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017
 
 

 Copil din Mioveni are nevoie de ajutor

 

David Ciobotariu are doar 3 ani şi este din oraşul Mioveni. El a fost diagnosticat de curînd cu un handicap grav: epilepsie intractabilă şi retard mintal sever, pentru care necesită o intervenţie la nivelul creierului. 

Intervenţia se poate face la  BRAIN Institute, un centru specializat în neurochirurgie, dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, din Bucureşti. Însă pentru această intervenţie este nevoie de mulţi bani pentru  operaţie  şi tratament (10.000 lei), bani pe care familia lui David nu şi-i poate permite. Luni, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Mioveni se va organiza pentru micuţ un spectacol caritabil. Spectacolul se va desfăşura în sala de spectacole a instituţiei, unde va fi amplasată şi o urnă pentru donaţii. În spectacol vor evolua elevii  şi profesorii  Liceului de Arte Dinu Lipatti Piteşti cu un concert de divertisment muzical, iar intrarea va fi liberă. Contul, dechis la BRD, în care se pot face donaţii este următorul: RON: RO88BRDE030SV69750800300, Titular cont: Ciobotaru Julieta. David şi familia sa mulţumesc anticipat pentru tot ajutorul pe care-l vor primi de la dumneavoastră.

 S.Mihai 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 267

 
3.000 lei pentru autişti Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

3.000 lei pentru autişti

 

  Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) a fost marcată duminică, 2 aprilie, şi la Mioveni.  


Astfel, Primăria Mioveni în parteneriat cu Asociaţia „Zîmbeşte şi dăruieşte“ şi Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia au organizat evenimentul „Diferiţi, dar împreună“. Evenimentul adebutat la ora 12 cu un marş de conştientizare în Centrul Civic al oraşului, a continuat cu un concurs de desene pe asfalt şi cu un spectacol caritabil la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia. Pe scenă au urcat Marius Bălan şi Clubul „FII Artist“ din Piteşti, trupa de dans Aristocratique Dance, trupa de dans modern Sweet Angels Dance, Valentin Poenariu, Eduard Ivaşcu, Mara Bratu şi Alexia Niculae. În urma spectacolului s-au strans 3.000 lei, ce vor ajunge la beneficiarii din Mioveni. Sponsorii evenimentului au fost OMV Mioveni, Generali România şi Bitpress. Conducerea Primăriei le mulţumeşte tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment.

S.Mihai

 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 362

 
Ecologizare şi plantare, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 04 aprilie 2017

Ecologizare şi plantare, la Mioveni

 

Sîmbătă, 1 aprilie, în oraşul Mioveni a avut loc o nouă campanie de ecologizare ce a vizat colectarea deşeurilor aruncate la voia întîmplării în păduri, rîuri sau alte spaţii verzii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 215

Continuare
 
Rezultatele la simulările examenelor naţionale! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 04 aprilie 2017

La Evaluare, stăm mai bine, la Bac, la fel ca în 2016!

Rezultatele la simulările examenelor naţionale!

 

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a centralizat rezultatele obţinute de către elevi la simulările examenelor naţionale, Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Potrivit inspectorului general adjunct, Mihaela Crişan, procentul de promovabilitate la simularea Evaluării Naţionale susţinută de elevii de clasa a VIII-a este de 56,93%. S-a obţinut şi o medie de 10.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1013

Continuare
 
Ţinea anaconda ca animal de companie! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 04 aprilie 2017

Un pitestean a donat reptila la ZOO

 

 Ţinea anaconda ca animal de companie!

 

Vă gîndiţi să vă luaţi un animal de companie? Analizaţi bine înainte de a lua această decizie şi alegeţi în cunoştinţă de cauză! Animalul creşte, are nevoie de îngrijire specifică, spaţiu potrivit şi hrană adecvată. Mulţi piteşteni care au con-statat că au făcut ale-geri greşite au venit cu animalele de companie la Grădina Zoologică din Trivale.

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 440

Continuare
 
Mai scad temperaturile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Mai scad temperaturile

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 16 aprilie. Potrivit acesteia, în prima săptămînă de prognoză, temperaturile vor scădea faţă de cele înregistrate la debutul lunii aprilie şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel că maximele vor fi cuprinse între 13 şi 18 grade Celsius, iar minimele între 2 şi 7 grade. Începînd cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările prognostice indicînd valori diurne de 17...21 de grade şi nocturne de 5...9 grade. Averse mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în intervalul 4...6 aprilie, cu o probabilitate mai mare în orele după-amiezelor, iar apariţia ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13-14 aprilie. În schimb, estimările prognostice arată şanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfîrşit de săptămînă (8 - 9 aprilie, respectiv 15 - 16 aprilie).    

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 268

 
Prădată de un cioban din Măţău Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

O bătrînă din Chilii susţine că a fost

Prădată de un cioban din Măţău

 

 O femeie în vîrstă de 80 de ani, care locuieşte în Chilii, zona cîmpulungea­nă, a ră­mas fără mai mul­te bunuri din casă, după ce, aşa cum susţine, în iarna care a trecut, a fost prădată în timp ce se afla internată în spital, din cauza unui „păcătos“ de diabet şi a unor afecţiuni cardiace.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 541

Continuare
 
Defilare cu cîini şi exerciţii tactice Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

De Ziua Jandarmeriei Române,

Defilare cu cîini şi exerciţii tactice

 

 Ieri, de Ziua Jandarmeriei Române, în Piaţa Vasile Milea, din Piteşti, au fost organizate mai multe activităţi, încheiate de o paradă. Trecătorii s-au oprit şi au asistat la defilare şi la exerciţiile demonstrative făcute de oamenii legii.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 492

Continuare
 
S-a oprit cu SUV-ul într-un tei Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Din cauza oboselii,

S-a oprit cu SUV-ul într-un tei

 

 Accident rutier spectaculos, ieri noapte, în municipiul Cîmpulung! Un bărbat din localitate şi-a avariat destul de serios maşina, un SUV Range Rover, după ce a pierdut controlul volanului şi a intrat cu bolidul într-un copac de pe marginea drumului. Din fericire, şoferul a scăpat doar cu o sperietură groaznică.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 224

Continuare
 
Un medic, rămas în cursa pentru şefia Judeţeanului Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Un medic, rămas în cursa pentru şefia Judeţeanului

 Ieri, la cele mai importante spitale din judeţul nostru s-a desfăşurat prima probă a concursului pentru postul de manager. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, s-a prezentat doar una dintre cele două candidate care se înscriseseră la concurs. Este vorba despre medicul Cris­­tiana Mihalache Şuşală, care a susţinut proba scrisă sub formă de test-grilă din legislaţie, iar nota obţinută este 7,20, fiind admisă la următoarea probă, susţinerea proiectului de management, care va avea loc, pe 6 aprilie a.c., începînd cu ora 9. Cealaltă candidată, Simona Mihaela Popescu, de profesie economist, auditor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, nu s-a mai prezentat la concurs, nefiind cunoscută cauza pentru care aceasta a renunţat la candidatură. La Spitalul de Pediatrie Piteşti, singura candidată, Florina Gheorghe, care este economist, a susţinut  testul-grilă- iar astăzi se va afişa rezultatul. Dacă va obţine o notă de minimum 7, pe 7 aprilie, la ora 9, va susţine proiectul de management.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 206

 
Finanţare pentru tratament în străinătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Finanţare pentru tratament în străinătate

Pacienţii din Argeş au beneficiat în 2016 de finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru a merge la tratament medical în străinătate. Acest lucru s-a putut face în conformitate cu prevederile din Ordinul ministrului sănătăţii nr. 50/2004, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, anul trecut, totalul de finanţare a fost de 105.664,04 euro, echivalentul a respectiv 498.000,00 lei.    

A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 206

 
Se vorbește, se citește Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 04 aprilie 2017

Se vorbește, se citește

 

Mandatul şi autostrada

La sfîrşitul lunii iunie au loc licitaţiile pentru tronsoanele 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu, pentru care sînt gata studiile de fezabilitate - spune ministrul Răzvan Cuc. Acesta garantează însă şi că „pînă la sfîrşitul mandatului“ va fi gata întreaga autostradă. Au mai promis şi alţii, iar sfîrşitul mandatului e cel mai bun termen pentru o promisiune: atunci oricum nu mai contează dacă ai zis vreo minciunică, fiindcă funcţia se pierde, iar redobîndirea ei depinde multe alte criterii, nu de „alegătorul turmentat“ care urmăreşte declaraţiile.

Majorările, riscante

Citim că majorările de salarii pentru şefimea din Consiliul Judeţean ar fi verificată de Curtea Conturi. Cum aceste cercetări se lasă de multe ori cu dosare, conducerea CJ ar putea să procedeze la fel ca la Molivişu: pînă cînd se lămureşte situaţia din punct de vedere legal, să nu se atingă de acei bănişori, oricît ar fi de tentant, de pildă în supermarketuri.

Rromii şi-au făcut buletine

Marile probleme pe care le aveau rromii cu actele de identitate s-au rezolvat de vreo 2 ani - aflăm de la consilierul Marius Liţă. S-au folosit caravanele şi reţeaua de me­diatori şcolari şi sanitari din ju­deţ. Mai sînt probleme cu certificatele de naştere ale copiilor lăsaţi în spitale, cu prelungirea buletinelor după expirare (inclusiv ale celor provizorii) şi cu cei care împlinesc vîrsta de 14 ani, dar nu îşi fac imediat buletinul - ni se explică.    

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 299

 
Pensie pentru munca în străinătate Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Vîrsta legală de pensionare diferă de la un stat la altul

Pensie pentru munca în străinătate

 

 Argeşenii care au muncit legal şi în alte ţări din Europa, nu doar în România, pot să primească pensie şi din ţara noastră şi din fiecare ţară în care au lucrat. Stagiile de cotizare din celelalte ţări vor fi avu-te în vedere la stabilirea pensiei de autorităţile române.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 849

Continuare
 
2.598 de cazuri noi de diabet în 2016 Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Raport DSP Argeş în şedinţa Colegiului Prefectural  

 

2.598 de cazuri noi de diabet în 2016

 

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de la sfîrşitul lunii martie, Sorina Honţaru, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, a prezentat un raport de activitate pe anul trecut şi a venit cu unele propuneri pentru anul în curs.     

Comentarii (3) | Vizualizari: 414

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Personal sanitar-veterinar permanent în pieţe  

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş vine cu unele precizări referitoare la perioada sărbătorilor pascale. Astfel, trebuie asigurat personal sanitar-veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sîmbătă şi duminică, în toate pieţele agroalimentare şi alte locuri amenajate şi autorizate sanitar-veterinar. Programul de lucru este luni - vineri: 8.30 - 17.00 şi sîmbătă - duminică: 7.00 - 14.30.  

Piteştenii au căldură doar noaptea 

SC Termo Calor Confort SA a întrerupt parţial furnizarea energiei termice, respectiv a căldurii în case şi apartamente, după ce s-au înregistrat, timp de trei zile consecutiv, între orele  18 - 6, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de peste 10 grade Celsius. Acest lucru a fost decis conform Hotărîrii Consiliului Local al Municipiului Piteşti nr. 138, din data de 30 septembrie 2008. De sîmbătă, 1 aprilie, furnizarea energiei termice pentru încălzirea locuinţei se va face doar între orele 20 - 8, în funcţie de temperaturile exterioare.   

Din decembrie, în Canada, fără viză

De la 1 decembrie, românii vor putea merge în Canada fără viză. De asemenea, cei ce au viză valabilă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii zece ani vor putea călători fără vize cu data de 1 mai. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton. Tot ceea ce trebuie să facă românii pentru a putea călători în Canada este să completeze un formular care se află pe site-ul Ambasadei, respectiv Electronic Travel Authority şi costă şapte dolari. Este destinat tuturor persoanelor din ţările scutite de vize care vor să viziteze în 2017 Canada ca turişti, sau în interes de afaceri.

Mai mulţi bani pentru studenţi 

Luna aceasta, studenţii de la Universitatea din Piteşti vor primi şi diferenţa de bani din urmă, după ce bursele au fost mărite. La UPIT, o studentă din anul IV beneficiază de bursă de performanţă, respectiv Cristina Popescu, de la Ingineria Mediului. Apoi, mai sînt 400 burse de merit, iar restul, burse sociale. De măriri beneficiază aproximativ 1.000 de studenţi cu burse. Trebuie să ştiţi că bursa socială a crescut de la 250 lei la 600 lei, cea de merit de la 300 lei la 800 lei, iar de performanţă de la 450 lei la 1.000 lei.

Şapte abatoare autorizate în Argeş 

Deoarece nu mai este mult pînă la Paşte, trebuie să ştiţi că documentele necesare tăierii mieilor în abator sînt certificatul sanitar-veterinar, formularul de mişcare şi documentul de lanţ alimentar, documente eliberate de medicul veterinar de liberă practică împuternicit, din localitatea de origine a animalelor. În judeţul Argeş sînt şapte abatoare autorizate pentru tăierea mieilor şi iezilor unde proprietarii de animale le pot sacrifica. Programul de sacrificare şi contravaloarea prestării serviciilor vor fi stabilite prin negociere directă între proprietarii animalelor şi administratorii unităţilor de tăiere.

Salon de Invenţii la Geneva 

În perioada 29 martie - 2 aprilie 2017, a avut loc cel de al 45-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva, din Elveţia. Au participat 725 expozanţi din 40 ţări, din 5 continente. 93% au fost expozanţi străini. În Standul României realizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării, au fost prezentate 40 de invenţii, iar alte 8 invenţii româneşti au fost prezentate pe costuri proprii. Românii participanţi cu stand propriu au prezentat 5 invenţii obţinînd 3 medalii de Aur şi 2 de Argint, şi un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 299

 
Reguli pentru lucrări în construcţii Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Reguli pentru lucrări în construcţii

 Persoanelele fizice şi juridice autorizate ce execută lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări clădiri, instalaţii tehnico-sanitare, reţele tehnico-edilitare sau întreţinere trebuie să împrej­muiasc­ă şantierul lucrărilor în execuţie şi să ia măsuri de întreţinere a împrejmuirilor conform proiectului de organizare a şantierului. Să depoziteze materialele, inclusiv cele din demolare sau săpături în interior. Să degajeze zonele în lucru de pămînt, moloz şi alte reziduuri de la lucrări şi să le transporte pe trasee şi la locurile special amenajate. Şeful punctului de lucru va specifica pe foaia de parcurs şoferului locul de depozitare şi traseele. Va asigura curăţirea, încărcarea şi etanşarea maşinilor la ieşirea din zona construibilă, din staţia de betoane, preparare bitum etc., evitînd împrăştierea materialelor pe domeniul public. Trebuie să menţină ordinea şi curăţenia în zona de construcţii, inclusiv a părţilor din calea publică. Să obţină aprobare şi să respecte condiţiile din avizele date de serviciile de specialitate ale primăriei privind închiderea şi ocuparea străzilor pentru unele lucrări de construcţii şi să nu depoziteze pămînt, moloz, betoane, resturi materiale în Piteşti, fără aprobare. Să evite producerea şi răspîndirea prafului, prin stropire cu apă a părţilor din clădirile în curs de demolare şi a molozului din maşini. Să nu deterioreze, prin lucrările făcute instalaţiile de pe domeniul public, receptori pentru ape pluviale, cămine scurgere şi racord, hidranţi etc. Încălcarea acestor reguli se sancţionează cu amendă între 300 - 1.200 lei.  

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 493

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter