Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Actorul Dumitru Drăgan, înmormîntat azi     *** Noul şef e teleormănean!     *** Alin Berevoescu, prim adjunct la ISU Argeş     *** Patronul de la Bistro 27, muncă în folosul comunităţii      *** Şofer condamnat că a ucis un copil     *** Şase profesori de 10 la Titularizare!     *** Expoziţie Bădiliţă la Ilfoveanu     *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** La anul, Dacia va lansa Noul Sandero      *** 10.000 de fani la picnicul Dacia din Franţa      *** Trecere de pietoni în pădure     *** Champions League, turul      *** 4 arbitri argeşeni au trecut testele     *** Iulian Călin, în Europa League     *** 3 medalii de bronz pentru CS Dacia!     *** Argeşencele, profesoare pentru olandeze     *** 4 medalii pentru juniori     *** Raicu şi Şerban, la Campionatul European     *** Victorie în cel de-al treilea amical!     *** „Nu mai pleacă nici un jucător“    

 
An bogat în fructe! Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 18 iunie 2018

E vremea primelor recolte la Mărăcineni

An bogat în fructe!


Dacă anul trecut a fost unul extrem de dificil pentru pomicultorii care au avut pagube însemnate din cauza temperaturii minime record pentru ultima decadă a lunii aprlie, de -4 grade Celsius la Mărăcineni, 2018 se anunţă unul bogat în fructe. Este vremea primelor recolte la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti - Mărăcineni.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 840

Continuare
 
700 de biciclişti, la paradă! Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 18 iunie 2018

Ieri, pe străzile Piteştiului, au promovat sănătatea

700 de biciclişti, la paradă!


Sute de biciclişti au participat ieri, în jurul prînzului la Parda Biccicletelor, eveniment ajuns la a V-a ediţie. Organizat de un ONG-ul BHealthy şi promovat intens pe Facebook evenimentul a reunit foarte mulţi iubitori ai sportului pe două roţi, de la vîrstnici la copii care au venit însoţiţi de părinţi. Startul s-a dat din parcul Lunca Argeşului, bicicliştii fiind însoţiţi de echipaje de la Poliţia Rutieră. Ediţia din acest an a reunit un număr record de biciclişti, în jur de 700 veniţi din tot judeţul.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 516

Continuare
 
Se opreşte curentul în Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Se opreşte curentul în Cîmpulung

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice astăzi, la consumatorii casnici şi agenţii economici, din mai multe localităţi. Astfel, întreruperile curentului electric au loc după următorul program: 9– 12, Moşoaia Sat Ţîrdeşti alimentat din PTA Ţîrdeşti; 12– 15, Uda Sat Uda alimentat din PTA Uda de Jos; 9:30 – 10:30, 15– 16 Bascov Sat Luncă, PTA Weld Mildin CND (terţ), PTA Weld Gaz (terţ), PTA SLE Impex (terţ), PTA Giserion (terţ), PTCZ SI CHE Budeasa (terţ); 9:30 – 10:30, 15– 16 Budeasa, satele: Budeasa Mare, Găleşesti, Rogojina, Valea Mărului, Stoieneşti, Caloteşti; 9– 16 Sat Luncă; 9– 16 Poienarii de Muscel PTA Pompe Apă Rîul Tîrgului; 9– 16 Cîmpulung, de la Liceul Tehnologic Auto la ieşirea spre Piteşti, cartierele: Grădişte cu blocurile aferente, Pescăreasa cu blocurile aferente, Sediul APIA Cîmpulung, Liceul Tehnologic Auto, PTA Setrometal (terţ), PTA Sortare Steril (terţ), PTA Prefacomin (terţ), PTA Trinina Schitu Goleşti (terţ); 9– 11, Stîlpeni Sat Rădeşti alimentat din PTA SMA Rădeşti; 11– 13 Godeni Sat Coteşti alimentat din PTA Coteşti; 13– 16 Stoeneşti Sat Stoeneşti zona de la Primărie alimentată din PTA Stoeneşti. Este vorba de lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum şi a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice distribuite.    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 437

 
O întreagă comunitate terorizată de un urs Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 18 iunie 2018

La Valea Urdii,

O întreagă comunitate terorizată de un urs


Stare de alertă în localitatea Valea Urdii, din comuna Dîmbovicioara! Sătenii sînt de-a dreptul terorizaţi de un urs, care, dincolo de faptul că se plimbă fără frică pe drumurile şi cărările din localitate, a dat iama în stînele şi gospodă­riile oamenilor, în căutarea hranei, ajungînd pînă în apropierea caselor. Fiara, de dimensiuni considerabile, a omorît şi mîncat pînă acum mai multe animale, poftind chiar şi la bunătăţile din cămările gospodinelor, iar oamenii se aşteaptă ca numărul pagubelor să crească, în condiţiile în care ursul pare de neclintit din zonă. Au încercat localnicii să-l go­nească, însă, Moş Martin pare să fie învăţat cu oamenii şi nu se lasă aşa uşor îndepărtat de sursele de hrană. Oamenii sînt revoltaţi şi cer ca cineva să ia măsuri împotriva sălbăticiunii.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 625

Continuare
 
Delegaţie franceză, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018


Delegaţie franceză, la Mioveni


O delegaţie din Parlamentul Franţei s-a aflat pentru o jumătate de zi în oraşul Mioveni, în cadrul unei vizite oficiale în Argeş.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Mai puţini şomeri, în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Conform unei statistici pe luna mai a AJOFM,  

Mai puţini şomeri, în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a scăzut în luna mai. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii mai 2018, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost de 8.734 de persoane, din care 1.791 îndemnizaţi şi 6.943 neindemnizaţi.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

Continuare
 
Celălalt Piteşti, într-o sărăcie mai mare Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 18 iunie 2018


Celălalt Piteşti, într-o sărăcie mai mare

Satul omonim, unul din cele mai mici din Moldova


Municipiul Piteşti, oraşul-reşedinţă a judeţului Argeş, nu este singura localitate de pe lume care poartă acest nume. Puţini ştiu că el are şi un tiz. Vă prezentăm mai jos Piteştiul de peste Prut, din Republica Moldova.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1650

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Mîine, rezultatele la Evaluare

Emoţii mari, pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut de curînd probele Evaluării Naţionale. Mîine, pînă la ora 12, vor fi afişate primele rezultate la cele două probe scrise:Limba şi literatura română şi Matematică. Tot mîine, se pot depune contestaţii în intervalul orar 14- 19. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie. 

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 536

Continuare
 
Cătălin Manta se-ntoarce la primărie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

La fel ca în cazul primarului din Aninoasa

Cătălin Manta se-ntoarce la primărie


După Ştefan Benonie, primarul de la Aninoasa, şi Cătălin Manta, edilul de la Albeştii de Muscel se poate întoarce la primărie, după ce instanţa Tribunalului Argeş i-a dat cîştig de cauză şi a decis să suspende ordinul prefectului prin care şi-a pierdut fotoliul de primar. Hotărîrea a fost pronunţată pe 14 iunie, la o săptămînă de la şedinţa de judecată.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 487

Continuare
 
La 40 de ani, internată la Matei Balş, cu rujeolă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Boala copilăriei atacă şi adulţii din judeţul nostru

La 40 de ani, internată la Matei Balş, cu rujeolă


Rujeola, una dintre bolile copilăriei, a afectat, în ultima perioadă, şi cîţiva adulţi din judeţul nostru. La Direcţia de Sănătate Publică Argeş au fost confirmate, de la începutul acestui an, 57 de cazuri. Cele mai noi cazuri au fost semnalate la o femeie de 40 de ani, din Piteşti, internată la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală şi la un copil de 4 ani, din Piteşti, nevaccinat.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 566

Continuare
 
Parada Bicicletelor, în Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Mîine se dă startul din Lunca Argeşului

Parada Bicicletelor, în Piteşti


Mîine, la ora 11:30, bicicliştii îşi dau întîlnire în Parcul Lunca Argeşului pentru a participa la a V-a ediţie a Paradei Bicicletelor în Piteşti. Parada este organizată de ONG-ul BHealthy şi a fost creată ca eveniment pe Facebook.   Pînă ieri, îşi anunţaseră participarea pe facebook 284 de biciclişti.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 718

Continuare
 
Peste 300 de bilete de tratament pentru pensionari Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

La Casa Judeţeană de Pensii Argeş au sosit

Peste 300 de bilete de tratament pentru pensionari


La Casa Judeţeană de Pensii Argeş a sosit seria 9 de bilete de tratament balnear din acest an, cu date de plecare în perioada 24 – 27 iunie 2018. Argeşului  i-au fost repartizate 374 de bilete de tratament balnear în staţiunile 1 Mai, Amara, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olăneşti, Pucioasa, Saturn, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Tîrgu Ocna, Techirghiol, Tuşnad şi Vatra Dornei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 645

Continuare
 
A crescut numărul de înmatriculări Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018


A crescut numărul de înmatriculări


Statisticile arată că înmatriculările de autoturisme din România au înregistrat în luna mai o creştere substanţială în comparaţie cu luna mai din 2017, cu mult peste estimări. La nivelul întregului an, creşterea a fost de 30%, în timp ce importul de maşini second-hand scade sistematic.

Comentarii (1) | Vizualizari: 474

Continuare
 
Senatul a votat pensii speciale pentru aleşii locali Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018


Senatul a votat pensii speciale pentru aleşii locali


Senatul a adoptat zilele trecute proiectul de Cod Administrativ propus încă din 2017 de către fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh şi preluat apoi de înlocuitorii acesteia. Ideea alcătuirii acestui act normativ exista încă din 2016, de aceea el a fost pus de iniţiatori şi pe seama Guvernului Cioloş - idee contestată însă vehement de acesta, mai ales pentru că pe lîngă unificări ale prevederilor legale în domeniu, şi unele corecţii şi actualizări, în proiectul au fost incluse şi modificări ce ţin de raportarea la Justiţie. În fruntea iniţiatorilor apare semnătura senatorul Şerban Nicolae, iar în listă mai figurează şi senatorii PSD de Argeş şi Şerban Valeca, Gheorghe Marin şi Cristina Stocheci.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 515

Continuare
 
Probleme cu softul şi comunicarea, la Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Managerul Adriana Molfea a venit cu lămuriri după protest

Probleme cu softul şi  comunicarea, la Judeţean


Ieri, la Consiliul Judeţean Argeş a fost organizată o conferinţă de presă în care conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a venit cu lămuriri cu privire la protestul spontan care a avut loc, miercuri, în unitatea sanitară. Atunci, infirmere, îngrijitoare şi asistente şi-au întrerupt activitatea şi au protestat pe holul spitalului, după ce s-au trezit că, pe fluturaşii de salarii, le-au scăzut veniturile. Protestatarele susţineau că dimunuările sînt cuprinse între 200 şi chiar 1.500 lei, însă, ieri, managerul Judeţeanului a venit cu situaţii concrete, arătînd că scăderile sînt mult mai mici.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 562

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 70 de cereri pentru microbuze şcolare

Ministerul Dezvoltării are zeci de cereri de repartizare a unor microbuze şcolare în judeţul nostru. Propunerile au fost făcute de Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş şi primării din judeţ, astfel că, pînă acum există 70 de cereri pentru acest tip de autovehicule folosit la transportul şcolarilor. Maşinile solicitate sunt de diferite mărimi, adaptate nevoilor localităţilor. Deocamdată, nu există soluţii, dat fiind faptul că achiziţionarea pe fonduri europene a maşinilor cu motoare clasice, poluante (pe motorină sau benzină) a fost restricţionată foarte mult.

M.Sandu


  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 486

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 8298
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ce pretenții să ai de la unul ca Ionică, care în plin avânt economic al județului el nu a reușit nici o investiț...
18/07/18 11:01 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Este inadmisibil cum primarul si condurea FC Arges, arunca vorbe in vant de doi ani. Ati avut timp destul sa rezolvati p...
18/07/18 10:38 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Acești baieti nu au nici o vina , Politicul asta ne omoara si nu numai sportul .
18/07/18 10:30 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ionica se face de ras mai rau ca Pendiuc. Una a promis vara trecuta, alta a facut acum. Cum au reusit toate petardele de...
18/07/18 09:16 Mai mult...

Declaraţia Unică poate fi depusă şi online
In lume a aparut softul si noi trebuie sa facem declaratii de ventit ,ca am luat dobanda la depozitele bancare. Sa va f...
18/07/18 08:21 Mai mult...

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info