Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Imnul naţional, la finalul competiţiilor sportive  

Ieri, deputaţii din Comisia juridică au adoptat un proiect de lege ce prevede intonarea imnului pe stadioane şi la bazele sportive la competiţiile sportive naţionale, la finala unei competiţii sau la turneul final, pentru toate categoriile de vîrstă, nu la începutul acestora. Proiectul de lege a fost semnat de Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi de Gabriela Firea. Camera Deputaţilor este for decizional.    

Antonela Roşu 

Imunitate crescută pentru judecătorii CCR

Proiectul de lege care oferă imunitate crescută judecătorilor Curţii Constituţionale a României a fost adoptat de Comisia juridică. De acum, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată penală decît cu încuviinţarea a două treimi din numărul judecătorilor Curţii Constituţionale, la cererea ministrului Justiţiei, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă este vorba despre o infracţiune flagrantă, judecătorii Curţii Constituţionale a României pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei, ministrul Justiţiei informîndu-l pe preşedintele CCR şi cerînd, acolo unde este cazul, încuviinţarea Curţii pentru urmărire penală şi arestare.   

  Antonela Roşu

Se aprobă bugetul Topoloveniului

Astăzi, la ora 14, în sala de şedinţe a Primăriei Topoloveni, consilierii locali se vor întîlni în şedinţa ordinară a lunii martie. Cu acest prilej vor analiza în vederea aprobării următoarele proiecte de hotărîri: alegerea preşedintelui de şedinţă care să  conducă şedinţele consiliului local pe trei luni, respectiv, lunile aprilie, mai şi iunie 2017; aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului Topoloveni, în anul 2017; aprobarea utilizării, în anul 2017, a excedentului anual al bugetului local la data de 31.12.2016, precum şi pentru modificarea Hotărîrii nr. 7 din 26 ianuarie 2017 a Consiliului Local al oraşului Topoloveni; completarea Inventarului bunurilor aparţinînd domeniului public  al oraşului Topoloveni, prin înregistrarea unui număr de patru imo­bile, terenuri şi construcţie; aprobarea contractării serviciilor juridice de reprezentare în faţa instanţelor de judecată a primarului oraşului Topoloveni, în  cauze civile avînd ca obiect litigii de muncă în contradictoriu cu personalul din cadrul autorităţilor publice locale, pentru motiv că tot personalul cu studii juridice din cadrul primăriei se află în conflict de interese; aprobarea  Raportului de activitate pentru activitatea de sport şi educaţie fizică, precum şi pentru activitatea de  administrare a bazei sportive - Stadion orăşenesc Topoloveni.  

  I.Ivănoiu

Şedinţă ordinară a CJ Argeş

Astăzi, la Consiliul Judeţean Argeş va avea loc, începînd cu ora 16.00, o şedinţă ordinară. În cadrul acesteia vor fi dezbătute 44 de puncte. Săptămîna aceasta, aceste puncte au fost supuse dezbaterilor în comisii.

  Antonela Roşu 

Protocol întreMinisterul Cercetării şi Inovării şi MAE

Ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, au încheiat ieri un protocol de colaborare pentru promovarea în străinătate a proiectelor majore de cercetare-ino­vare, iniţiate şi derulate de România. Axat pe îndeplinirea obiectivelor din Programul de Guvernare 2017 - 2020, documentul prevede facilitarea contactelor cu organizaţii, instituţii şi specialişti din străinătate, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare româneşti, organizarea de activităţi de diplomaţie ştiinţifică şi identificarea celor mai eficiente metode de promovare a proiectelor româneşti de cercetare-inovare. Va fi creată pe pagina de internet a ambasadelor şi oficiilor consulare ale României o secţiune dedicată acestor proiecte.

  Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 353

 
Judeţul va avea Centru Cultural Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Judeţul va avea Centru Cultural

 

 În locul vechiului Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, condus pînă zilele trecute de demisionarul Sorin Mazilescu, se va crea, printr-un proiect de hotărîre supus astăzi votului Consiliului Judeţean, o nouă instituţie, numită „Centrul Cultural Judeţean Argeş“ - ce va funcţiona în sediul recent renovat al fostului Cinematograf Lumina (Bulevardul N. Bălcescu nr. 141).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 322

Continuare
 
Fabrică nouă, deschisă la Căteasca Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 30 martie 2017

Faurecia, investiţie de 8 milioane de euro

Fabrică nouă, deschisă la Căteasca

 

 Compania Faurecia, jucător global pe piaţa echipamentelor auto, cu 300 de fabrici în 34 de ţări (cu 103.000 angajaţi), a deschis ieri o fabrică de 14.000 mp şi la Căteasca, a cincea din România şi a doua din Argeş, după cea de la Mioveni (celelalte funcţionează la Craiova, Rîmnicu Vîlcea şi Tălmaciu) - compania fiind prezentă în ţară din 2003, cu 3.300 angajaţi şi vînzări de 219,3 milioane euro în 2016.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1203

Continuare
 
Campanie de ecologizare, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Campanie de ecologizare, la Mioveni

 

 Sîmbătă, 1 aprilie, voluntarii sînt aşteptaţi în Mioveni la o nouă campanie de colectare a deşeurilor aruncate la voia întîmplării în păduri, rîuri sau alte spaţii verzi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 277

Continuare
 
Are nevoie de 6.000 euro pentru operaţie la inimă Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 30 martie 2017

Un tînăr de 28 de ani, tată a doi copii,

Are nevoie de 6.000 euro pentru operaţie la inimă

 

 Un tînăr de 28 de ani din Rădeşti, grav bolnav şi tată a doi copii, are nevoie de ajutorul dumneavoastră! Cazul lui Ionuţ Ionescu a ajuns în atenţia noastră prin intermediul verişoarei bărbatului, Corina Baba, care ne-a trimis un e-mail în care a scris povestea impresionantă a acestui om.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 368

Continuare
 
Fără săli goale şi vulgarităţi! Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 30 martie 2017

Noul şef al teatrului, certat la conferinţă

Fără săli goale şi vulgarităţi!

 

 La conferinţa de presă de ieri de la Consiliul Judeţean, a participat ieri şi noul director al Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, care a fost supus unui tir de întrebări referitoare la modul în care vede revigorarea activi­tăţii instituţiei. Întrebat în primul rînd ce viziune are pentru a îmbunătăţi activitatea teatrului, noul direc­tor, deşi e actor şi s-a recomandat ca regizor de specta­cole pentru copii, a avut deocamdată doar un discurs de ma-nager bun pentru orice altă instituţie. Echipa artistică actuală, care „e una bună şi trebuie potenţată“ (nu a răspuns la întrebarea privind o eventuală reevaluare a ei), „nu s-a putut mani-festa din plin, nici regizorii“, din „lipsa unei finanţări pe capitolul spectacole foarte bine gîndite“.

Comentarii (1) | Vizualizari: 513

Continuare
 
Copil de 3 ani, cu rujeolă, dus la Matei Balş Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 29 martie 2017

A luat boala de la mamă

Copil de 3 ani, cu rujeolă, dus la Matei Balş

 

 A apărut şi al treilea caz confirmat de rujeolă în judeţul nostru! Este vorba de un copil de trei ani, din Piteşti, nevaccinat, care a luat boala de la mama lui, femeia de 38 de ani la care s-a confirmat rujeola de curînd.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 364

Continuare
 
Suspect de scarlatină la Şcoala Mărăcineni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Elev la clasa pregătitoare,

Suspect de scarlatină la Şcoala Mărăcineni

 

 Nici o săptămînă fără suspiciuni de scarlatină în şcolile argeşene! De această dată, este vorba de un copil de 7 ani, elev la clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială Mărăcineni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 393

Continuare
 
Mîine se votează bugetul la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Va avea valoarea realizărilor din 2016

Mîine se votează bugetul la Mioveni

 

 În Clădirea Multifuncţională din Colibaşi a avut loc duminică ultima dezbatere asupra proiectului de buget al Mioveniului pentru anul 2016. Primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costache au prezentat proiectele de investiţii la nivel de oraş şi au ascultat solicitările cetăţenilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 303

Continuare
 
Marş al tăcerii pentru copiii cu autism Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Duminică, în centrul Piteştiului,

Marş al tăcerii pentru copiii cu autism

 

 La fel ca şi în anii trecuţi, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş organizează, duminică, la ora 12, în Piaţa Vasile Milea, un marş al tăcerii, care vrea să marcheze Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 448

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Elevi de la Ion Pillat, în Italia

În perioada 19 - 25 martie, o delegaţie de la Şcoala Gimnazială Ion Pillat din Piteşti, formată din doi profesori şi cinci elevi, a mers în localitatea Fossacesia din Italia, conform graficului de desfăşurare a proiectului Erasmus+Embracing Everyone! Întîlnirea din Italia a avut loc pe una din cele cinci strategii pe care le dezvoltă proiectul, şi anume Peer Tutoring. Astfel, copiii au învăţat unii de la alţii într-o atmosferă prietenoasă, s-au creat legături strînse între ei, şi-au dezvoltat motivaţia şi dorinţa de a se ajuta între ei, dar şi de a-i ajuta pe alţii. Elevii piteşteni au participat la activităţi de matematică, limbă şi comunicare şi au lucrat în echipă cu elevii din Italia, Slovenia şi Turcia. S-au organizat workshop-uri, iar unul dintre acestea a fost „Handmade paper“ la asociaţia ANFFAS din Ortona. Copiii au parcurs alături de un grup de tineri mai puţin norocoşi etapele fabricării hîrtiei. La finalul vizitei, împreună au creat o frază, pentru un semn de carte ce va fi dăruit următorului grup. De asemenea, s-au vizitat obiective turistice din regiunea Abruzzo, St. John Abbey, Golfo di Venere şi Costa dei Trabocchi. Coordonatorul proiectului, profesor Georgeta Petre, ne-a spus că experienţa a fost utilă atît pentru elevi, cît şi pentru profesori, deoarece au cunoscut un alt sistem de învăţămînt, metode de predare innovative şi nu în ultimul rînd cunoaşterea unei ţări cu oameni primitori, a culturii, civilizaţiei şi obiceiurile acesteia. Următoarea vizită va avea loc în Slovenia.    

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 341

Continuare
 
Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard

De ieri, Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard, prin care puteţi trimite cărţi poştale ilustrate personalizate, direct de pe telefonul mobil sau calculator. Serviciul este disponibil pe site-ul www.posta-romana.ro, secţiunea MyPostcard. Trebuie doar să încărcaţi fotografia dorită, să scrieţi textul şi să completaţi datele dvs. şi ale destinatarului. Plata se va face online, cu cardul bancar, urmînd ca factura să o primiţi pe a­dresa de e-mail. Serviciul MyPostcard este oferit în do­uă versiuni: MyPostcard Basic, ex­pediere ca şi trimitere poştală internă sau internaţională neprioritară simplă. Pentru trimitere în România, costă 3,8 lei, iar pentru tri­miteri în afara ţării, 6 lei şi MyPostcard Premium, expediere ca şi trimitere poştală internă sau internaţională prioritară, recomandată, în plic închis. Pentru trimitere în România, preţul este 5,7 lei, iar pentru trimiteri internaţionale 18,90 lei. Timpul de livrare e de ma­­ximum trei zile, pentru MyPostcard Premium, şi maximum 6 zile, pentru MyPostcard Basic.    

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 279

 
Mieii de Paşte, o afacere păguboasă pentru ciobani Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Ofertă mare, cerere mică, cheltuieli majore, export în scădere

Mieii de Paşte, o afacere păguboasă pentru ciobani

 

 Cu toate că lîna şi pieile nu mai au căutare în zilele noastre, ori sînt plătite prost, iar cheltuie­lile depăşesc de cele mai multe ori veniturile, creşterea oilor continuă să rămînă o meserie de bază în zonele rurale ale Muscelului şi nu numai. Singurele surse aducătoare de cîştig, cu condiţia ca această îndeletnicire să nu fie făcută după ureche, au rămas produsele lactate (caş, tele­mea, brînză de burduf şi urdă) şi mieii destinaţi sacrificării în perioada Sărbătorilor Pascale, dar şi în aceste cazuri afacerea poate fi o loterie, dacă preţul nu e unul corect.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 485

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Transportatorii amînă protestele

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România amînă protestele care trebuiau să aibă loc între 29 şi 31 martie la Bucureşti. Ele vor avea loc după 16 aprilie, dacă Guvernul nu va adopta Ordonanţa de Urgenţă care va elimina pirateria şi activităţile neautorizate din transporturi. Ministrul Răzvan Cuc a promis că activităţile neautorizate de transport vor fi sancţionate, iar aplicaţiile de tip UBER sau alte platforme similare vor fi obligate să se autorizeze ca să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitatea în România.    

Antonela Roşu  

Recomandare a Avocatului Poporului

Avocatul Poporului a emis o recomandare către Casa Naţională de Pensii în care i se solicită să efectueze toate demersurile legale în scopul modificării dispoziţiilor înscrise la Anexa nr. 15 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi recunoaşterii drepturilor care se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global, fără a mai fi necesară intervenţia instanţelor de judecată.

Antonela Roşu  

Proteste la Loteria Română

Sindicatul Naţional Loteria Română a anunţat ieri că va organiza acţiuni de protest la Ministerul Finanţelor Publice. Acestea vor avea loc pe 28, 29 şi 30 martie, între orele 11 şi 13. Apoi, aceste proteste vor continua şi în perioada 3 - 6 aprilie, tot în acelaşi interval orar. Angajaţii sînt nemulţumiţi de faptul că staff-ul Companiei Naţionale Loteria Română a refuzat să introducă în proiectul de buget al companiei şi solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie.

Antonela Roşu  

Creşte salariul medicilor de la ATI

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a spus că salariul unui medic din secţiile ATI va ajunge, în anul 2018, pînă la 3.600 de euro. Tot ea susţine că în sistemul bugetar creşterile salariale vor fi graduale pînă în anul 2020. De asemenea, şeful statului ar urma să aibă un salariu de 18.000 lei.  

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 367

 
Argeşenii au mai mulţi bani în bănci Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Semnele crizei financiare au dispărut

Argeşenii au mai mulţi bani în bănci

 

Argeşenii deţin în bănci, în total, 6,1 miliarde lei şi credite care însumează 5 miliarde lei. Ultimele evoluţii arată (conform statisticilor BNR pe luna februarie, comparate cu anul trecut şi cu 2012) o orientare treptată spre creditarea în lei şi spre economisirea în valută. Per ansamblu, băncile au un portofoliu mult mai bogat ca în urmă cu 5 ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 371

Continuare
 
Steag de peste o sută de metri, la Marşul Unirii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 martie 2017

Ieri, Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Piteşti

Steag de peste o sută de metri, la Marşul Unirii

 

 Ieri, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918, au avut loc la Piteşti mai multe manifestări care au marcat acest eveniment, organizate sub genericul Zilele Unirii, ediţia a XXIII-a. În urma desfăşurării Primului Război Mondial, Basarabia era prima provincie care intra în graniţele statului român, urmînd ca, în acelaşi an 1918, să fie alipite României şi provinciile Bucovina (noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 469

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter