Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
Piteştiul, sub viscol şi frig Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 27 februarie 2018


Piteştiul, sub viscol şi frig


Ninsoarea continuă şi gerul au stricat, ieri, atmosfera în oraşul reşedinţă de judeţ. Funcţionarii s-au fe­licitat că au ales o meserie la birou, con­form zicalei: „vara pă­durar şi iarna brutar“. Altfel, viaţa socială şi o parte din comerţ au avut de suferit, vre­mea ne­fiind prielnică nici măcar să ţii un cîine afară din casă. Am dat o raită prin oraş, şi am văzut că toată lumea era preo­cupată de meteoro­logie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1465

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Drumarii, la foc continuu pe DN-uri

Pînă ieri, în jurul prînzului, pe drumurile naţionale din judeţul nostru nu au fost probleme grave cauzate de vreme. Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Piteşti, Gheorghe Mihăiţă, ne-a spus că au existat mici blocaje pe DN 7 în zona Deduleşti din cauza unui şofer care s-a răsucit cu maşina într-o curbă şi pe DN 73 în zona Mateiaş, unde o şeferiţă a intrat cu maşina în şant. „Ne luptăm cu zăpada care nu este în cantitate mare, dar cade continuu şi nici cu lama nu poate fi luată, iar sarea nu mai este la fel de eficientă la temperaturi sub -6 grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, am intervenit cu 68 de utilaje de deszăpezire şi aproape 500 de tone de sare. Cele mai mari probleme le-am întîmpinat pe DN 65 Piteşti - Slatina şi DN 65 A Piteşti - Roşiori de Vede, unde a fost viscol. Sîntem pregătiţi cu tot personalul şi toate utilajele de intervenţie“, ne-a spus Gheorghe Mihăiţă.   
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 705

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 februarie 2018


Se vorbeşte, se citeşte...

Dar depozitul şi naveta?

Dacă la Consiliul Judeţean nu s-ar cheltui atîta pe salarii, poate s-ar găsi cîndva şi o formulă prin care să se subvenţioneze două activităţi: un transport judeţean mai ieftin, mai ales în zonele de interes pentru navetă, şi un depozit pentru conservarea la preţ convenabil a produselor agricole. S-ar putea spune că nu e asta treaba CJ, dar de asta nimeni altcineva nu s-ar putea ocupa, decît o autoritate judeţeană.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 655

Continuare
 
Au sosit biletele de tratament! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 februarie 2018

La Casa de Pensii,

Au sosit biletele de tratament!


La Casa Judeţeană de Pensii Argeş a sosit a doua serie de bilete de tratament din acest an, cu date de plecare în perioada 6 - 9 martie 2018. Argeşului i-au fost repartizate  55 de bilete de tratament balnear în staţiunile 1 Mai, Amara, Bala, Covasna, Pucioasa şi Olăneşti.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 1031

Continuare
 
Nu se mai taie banii din concediile medicale Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 februarie 2018

S-a revenit la normalitate

Nu se mai taie banii din concediile medicale


Guvernul a aprobat, joia trecută, o ordonanţă de urgenţă iniţiată de Ministerul Sănătăţii care include măsuri pentru menţinerea drepturilor şi indemnizaţiilor asiguraţilor în sistemul public de sănătate. Astfel, persoanele care beneficiază de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii, pentru sarcină şi lăuzie, pentru îngrijirea copilului bolnav, precum şi pentru risc maternal, vor beneficia de aceleaşi drepturi şi de acelaşi nivel al indemnizaţiei aflată în plată pînă la 1 ianuarie 2018.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 767

Continuare
 
Argeşul are pămînt prost pentru agricultură Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 februarie 2018


Argeşul are pămînt prost pentru agricultură


Faptul că terenurile agricole din Argeş sînt printre cele mai ieftine din ţară are o explicaţie: productivitatea media la culturile vegetale printre cele mai mici din ţară. Comparînd datele statistice pe judeţe, disponibile pentru anul 2016, observăm că la principalele culturi (cerealiere) sîntem la coadă. Stăm mai bine la unele furaje, cartofi de toamnă şi usturoi - culturi potrivite cu solul, dar cu pondere mică a suprafeţelor.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 803

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Asfaltul, nivelat cu capacele de canal 

Veste bună pentru şoferii exasperaţi de capacele de canal întîlnite la tot pasul prin Piteşti. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a anunţat că, în bugetul pe anul acesta, a fost prevăzută o sumă pentru rezolvarea acestor probleme. Astfel, în bugetul Administraţiei Domeniului Public a fost prevăzută suma de 150 mii lei, pentru ridicarea capacelor la nivel cu asfaltul turnat. Cel puţin teoretic, aceste lucrări ar trebui efectuate anul acesta, astfel că şoferii nu vor mai fi nevoiţi să facă slalom pe şosele, în încercarea de a ocoli aceste capace, pentru a-şi proteja maşinile. Rămîne de văzut cît timp vor rezista nivelate, avînd în vedere că la noi, după ce se termină o lucrare, se dă aviz pentru alta şi din nou apar gropile, şanţurile sau denivelările.      
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 679

Continuare
 
Cod portocaliu de ger în Argeş! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 februarie 2018

Temperaturi minime cuprinse între -22 şi -12 grade!

Cod portocaliu de ger în Argeş!


Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atît noaptea, cît şi ziua, valabil şi în judeţul Argeş, de noaptea trecută şi pînă pe 1 martie, la ora 10.  

Comentarii (3) | Vizualizari: 1447

Continuare
 
„Are acte, dar circul rar cu ea“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Un locatar se teme că i s-ar putea ridica maşina, fiindcă nu circulă cu ea

„Are acte, dar circul rar cu ea“


În locurile centrale cu trafic intens şi cu puţine locuri de parcare, unele rable zac abandonate şi ocupă suprafeţe preţioase. În alte cazuri, se poate întîmpla invers: din exces de zel, se poate cere ridicare unor maşini care par unora că stau prea mult pe loc.    


Comentarii (3) | Vizualizari: 1526

Continuare
 
Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Angajaţii de la stat au primit cadoul mult aşteptat

Tichete de vacanţă pentru toţi bugetarii!


Este oficial! Toţi bugetarii vor primi tichete de vacanţă în acest an. Anunţul a fost făcut de Ministerul Turismului acum două zile pe site-ul oficial al instituţiei. Un tichet de vacanţă are valoarea de 1.450 de lei, exact cît este salariul minim brut pe economie. Vaucherul poate fi folosit doar pe teritoriul României.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 2163

Continuare
 
APIA a plătit banii pe motorină Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Pentru trimestrul III din 2017,

APIA a plătit banii pe motorină


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Jude­ţean Argeş (APIA) informează că, ieri, a efectuat plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricu­ltură.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 554

Continuare
 
De ce miaună şi urlă pisicile? Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 24 februarie 2018


De ce miaună şi urlă pisicile?


Mieunatul este modul în care pisicile comunică între ele: ca pisoi, îi spun mamei că le e frig sau foame. Cînd mai cresc însă, nu miaună unele la altele, ci la oameni, mai ales pentru a cere ceva anume: salută, comunică un lucru anume. În schimb, prin urlete se adresează, de regulă ,altor pisici - de asemenea, cu diferite mesaje.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1083

Continuare
 
Monumente istorice, vandalizate Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

La Curtea de Argeş,

Monumente istorice, vandalizate


Indivizi fără valori morale au vandalizat două monu­mente istorice din Curtea de Argeş: Biserica Sîn Ni­coa­ră şi Fîntîna Meşterului Manole. Fără să cunoască însemnătatea celor două obiective, aceştia au făcut desene pe cele două edificii, care datează din secolul XIII, respectiv secolul XVI, cu vopsea roşie şi neagră.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 854

Continuare
 
Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Teatrul de operaţii din Afganistan nu i-a speriat

Doi musceleni, fraţi gemeni, împreună la război


Printre cei peste 400 de militari de la Batalionul 30 Vînători de Munte Dragosla­vele, din Cîmpulung, dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, se află şi doi fraţi gemeni, care nu au ezitat nici o clipă să plece din nou în misiune, departe de familie, într-o zonă de conflict unde moartea pîndeşte la fiecare pas. Amîndoi fac parte din Compania a III-a Protecţia Forţei, care se ocupă cu protecţia persona­lului ce execută misiuni de asistenţă militară şi mentorizare a forţelor de se­cu­ri­tate afgane.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 833

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Se vorbeşte, se citeşte...

Strada minusculă

Interesant cazul unei adrese din Piteşti: se numeşte „stradă“ o porţiune de cîţiva zeci de metri între Bulevardul Brătianu şi Strada CA Rosetti (şi ea, tot foarte mică). Respectiva porţiune se numeşte „Str. Maior Şonţu“, şi nici cei din zonă nu înţeleg bine de unde începe şi unde se termină. Aşa, fiecare bulevard mai lung s-ar putea împărţi, la fiecare 20 m, în străduţe mici, ca să avem ce să botezăm cu cît mai multe nume.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 716

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Peste 200 de tarabe cu mărţişoare

La Primăria Piteşti a avut loc, joi, repartiţia comercianţilor care îşi vor vinde produsele la Tîrgul Mărtişor 2018, care este amplasat în Piaţa Vasile Milea, pînă pe 8 martie. Pentru a fi făcute în mod echitabil, repartizările locurilor au fost trase la sorţi. Pe amplasament fiecare loc a fost delimitat în mod corespunzător prin marcaje. La tîrg vor fi prezenţi în total 246 comercianţi, 230 fiind vînzători de mărţişoare şi 16 vînzători de flori. Costul închirierii spaţiului este de 3 lei pe metru. Fiecare comerciant a primit un spaţiu de 3 metri pătraţi, ceea ce înseamnă un cost de 9 lei pe zi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 854

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter