Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Simularea la Evaluarea Naţională are loc în martie

Pe data de 13 martie va începe simularea pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a. Aceasta se va desfăşura la Limba şi literatura română. A doua zi, pe 14 martie, va avea loc simularea la Limba şi literatura maternă, iar pe 15 martie, va avea loc cea de la Matematică. Timpul de lucru în cadrul acestor simulări este la fel ca şi la examenul propriu-zis, respectiv, două ore. Elevii interesaţi pot găsi modele de subiecte la adresa: subiecte2017.edu.ro/2017/evaluarenationala/modeledesubiecte/. Rezultatele finale ale simulării vor fi afişate pe 31 martie.  

A.Roşu 

Cumpărare de locuinţe fără TVA  

Aşa cum şi-a propus în programul de guvernare, Guvernul Grindeanu a decis să elimine TVA pentru achiziţiile de locuinţe începînd de la 1 martie. După ce TVA va fi eliminată pentru imobilele sub 100.000 de euro, preţul apartamentelor şi caselor noi se vor ieftini cu 4,8% pentru cei care se află la prima achiziţie şi cu 16% în cazul celor care sînt la cea de-a doua, conform Ziarului Financiar. În prezent, TVA de 5% se aplică doar la prima achiziţie, iar la a doua este de 19%.    

A.Roşu 

Însoţitor pentru copiii cu sindrom Down

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, va abroga ordinul dat de Guvernul Cioloş prin care copiii cu sindrom Down nu mai aveau dreptul să aibă un însoţitor. Astfel, momentan se va reveni la vechea lege. Se doreşte să se dea un nou ordin care să nu producă însă tulburări şi disfuncţionalităţi în tratamentul şi în îngrijirea acestor pacienţi cu nevoi speciale.

A.Roşu 

Reducere de 10% la impozite

Potrivit informaţiilor primite de la Mihai Anton, director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Piteşti, pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, de către persoanele fizice, se acordă o bonificaţie de 10% dacă plata impozitului datorat pentru întregul an se face pînă la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal 2017. Impozitul anual, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, de pînă la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral pînă la primul termen de plată. Primăria Piteşti anunţă că impozitul pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport aferente anului fiscal 2017 se pot plăti în două rate egale pînă la data de: 31 martie 2017, inclusiv şi pînă la 30 septembrie 2017, inclusiv. Cetăţenii pot plăti taxele şi impozitele locale dar şi eventualele amenzi. În 2017, impozitele pe clădiri terenuri şi mijloace de transport sînt aceleaşi cu cele din 2016. Ca noutate se pot emite certificate de atestare financiară online. Cei care doresc să se înregistreze în platforma de plată electronică trebuie să solicite o singură dată înregistrarea în platformă, să meargă la primărie, unde completează o cerere, şi pe loc se alocă parola şi elementele de identificare. Apoi pot face plăţi şi consulta nivelul impozitelor datorate.

A.Roşu 

Burse şi premii neimpozabile

O nouă categorie de venituri a fost inclusă în lista celor pentru care nu se plăteşte impozit de 16%, de la începutul acestui an. Mai precis, este vorba despre bursele, premiile şi alte drepturi primite de elevi pe parcursul învăţămîntului profesional şi tehnic. Astfel, includerea, de la începutul anului, a unor noi tipuri de venituri în categoria celor neimpozabile este prevăzută în OUG nr. 84/2016. Articolul 62 din Codul fiscal, acolo unde sînt prevăzute veniturile neimpozabile, a fost completat cu „bursele, premiile şi alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport, echipamente de lucru/protecţie şi altele asemenea primite de elevi pe parcursul învăţămîntului profesional şi tehnic, potrivit reglementărilor legale din domeniul educaţiei naionale“.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 263

 
Vă puteţi angaja în Armată Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 27 februarie 2017

MApN are nevoie de 2.900 de rezervişti voluntari

Vă puteţi angaja în Armată

 

 După ce Legea privind statutul rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare la începutul acestui an, Ministerul Apărării Naţionale urmează să încheie contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 991

Continuare
 
Colegiul Naţional Zinca Golescu va fi reabilitat Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 februarie 2017

Lucrările vizează şi întărirea structurii de rezistenţă  

Colegiul Naţional Zinca Golescu va fi reabilitat

 

 Colegiul Naţional Zinca Goles­cu, din Piteşti, va intra în reabilitare din acest an. Administraţia locală alocă o sumă importantă pentru aceste lucrări ce se vor întinde pe trei ani. Reabilitarea vizează şi întărirea structurii de rezistenţă.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 303

Continuare
 
Directorii de şcoli, în concediu forţat Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 februarie 2017

Tudosoiu a promis anchetă în acest caz

Directorii de şcoli, în concediu forţat

 

 Cele trei zile libere din luna ianuarie pe care le-au primit elevii şi cadrele didactice au creat cîteva controverse. Avem informaţia cum că, în mai multe unităţi de învăţămînt din Cîmpulung şi comunele limitrofe, directorii le-au cerut dascălilor, cu de la sine putere, să transforme zilele libere în zile de concediu, probabil pentru a nu mai depune efortul de a le recupera. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 723

Continuare
 
Intrare gratis la Simfonia Lalelelor Imprimare E-mail
(6 voturi)
luni, 27 februarie 2017

Primarul aşteaptă sugestii de la piteşteni

 Intrare gratis la Simfonia Lalelelor

 

 Anul acesta, Simfonia Lalelelor va avea loc în perioada 21 - 23 aprilie. Ca totul să iasă ca la carte la această a 40-a ediţie, s-au stabilit mai multe lucruri în Consiliul Local Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1270

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Mentorii Androneascăi

Ecaterina Andronescu mărturiseşte că se simte pentru totdeauna îndatorată profesoarei ei de chimie şi se roagă „să se odihnească a­colo unde e“, pentru că i-a deschis drumul carierei. Apoi, îl are la inimă pe marele Costin Neniţescu, care îi spunea, în facultate: „Dacă vrei să transmiţi ştiinţă, trebuie să fii tu creator de ştiinţă; cel puţin să depui tu strădanie dacă nu poţi crea. Ce ai făcut tu cu mîinile tale în laborator devine mult mai convingător în faţa studenţilor.“

Citatul preferat

Primarul de Albota, Ion Dumitru, are un motto pe care îl repetă cu multe ocazii: „Un pas înaintea gîndirii e sinucidere“. E ciudat că uneori spune şi autorul maximei: Lenin. Să dea atunci şi nişte citate din Hitler, că nu e departe de tovarăşul Ilici, în topul celor mai mari criminali din istoria omenirii.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 202

 
Elevii japonezi îşi fac curat în şcoală Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Nici o asemănare între învăţămîntul românesc şi cel nipon

Elevii japonezi îşi fac curat în şcoală

 

 Asociaţia Româno-Japoneză Educaţional Ştiinţifică a organizat ieri, în sala mare a Consiliului Judeţean, o întîlnire cu reprezentanţi ai învăţămîntului românesc argeşean şi naţional, pentru a împărtăşi din experien­ţa niponă - una foarte diferită.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 547

Continuare
 
Patru veterani de război centenari în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Amintirile lor de pe front vor fi incluse într-o carte

Patru veterani de război centenari în Argeş

 

 În Argeş, locuiesc patru veterani de război, care au depăşit 100 de ani. Ei au depănat amintiri şi au povestit întîmplări din război unor ofiţeri ai Ministerului Apărării Naţionale, dar şi elevilor de la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I, din Piteşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 376

Continuare
 
Olimpicii vor primi bani pentru cercetare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Dacă se aprobă propunerea făcută de preşedintele PSD Argeş,

Olimpicii vor primi bani pentru cercetare

 

 Senatorul social-democrat Şerban Constantin Valeca, preşedinte filiala PSD Argeş şi ministru al Cercetării şi Inovării, a spus, în deschiderea şedinţei de Guvern de ieri, că se doreşte să se acorde anumite sume de bani olimpicilor români.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 211

Continuare
 
Vom avea centru de permanenţă la Bîrla Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Senatorul Cristina Stocheci:

Vom avea centru de permanenţă la Bîrla

 

 Senatorul PSD Cristina Stocheci a fost prezentă la conferinţa de presă săptămînală a PSD Argeş. Printre lucrurile menţionate de ea în cadrul acesteia, a făcut referire şi la faptul că spitalele din Argeş duc lipsă de medici oncologi, anatomopatologi, nefrologi, hematologi etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 310

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Proiecte aprobate de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 milioane euro. Banii vor fi folosiţi pentru proiecte în transporturi, alimentare cu apă şi management integrat al deşeurilor şi pentru prevenirea dezastrelor naturale. Aceste proiecte au fost începute în perioada 2007 - 2013, fiind esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor.   

A.Roşu 

Creşte ajutorul de deces

Ajutorul de deces va creşte de luni cu cîteva sute de lei. Suma se primeşte într-o zi, la cererea persoanei interesate, în baza unor documente. Pentru decesul asiguraţilor sau pensionarilor se va acorda suma de 3.131 lei, iar pentru membrii de familie ai acestora se va acorda suma de 1.566 lei.   

A.Roşu 

Noi reguli pentru recunoaşterea studiilor superioare

Studiile superioare din străină­tate pot fi recunoscute în România după noi reguli, potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial. Ministerul Educaţiei a stabilit o nouă metodologie pentru recunoaşterea studiilor, stabilind, printre altele, că aceasta se face fără luarea în calcul a unor aspecte precum numărul de credite obţinute sau condiţiile în care solicitantul a fost admis la studiile respective. Cei care solicită recunoaşterea au mai puţine documente de depus la dosar. Potrivit noii metodologii, recunoaşterea constă acum „în evaluarea şi stabilirea nivelului, domeniului şi/sau a specializării actului de studii obţinut în străinătate prin raportare la sistemul românesc de învăţămînt, care se poate finaliza cu eliberarea unui atestat“. Cel care solicită recunoaşterea studiilor de licenţă, master sau postuniversitare poate obţine un atestat de recunoaştere numai dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute în metodologie. Concret, dacă CNRED constată că există diferenţe majore între sistemul românesc de învăţămînt şi cel străin, poate să recunoască actele de studii prin aplicarea unor măsuri precum: continuarea studiilor, susţinerea de examene de diferenţă sau efectuarea unor stagii de practică. Faţă de vechea reglementare, prevederile noi au eliminat din dosar actul de studii anterior, care a dat acces la diploma supusă recunoaşterii, traducerile legalizate pentru limbile de circulaţie internaţională (engleză, franceză, spaniolă, italiană) şi suplimentul la diplomă/foaia matricolă, cu excepţia cazului în care se solicită recunoaşterea specializării.

A.Roşu 

Fonduri pentru pădurile virgine

Conform unei hotărîri adoptate de guvern, din bugetul Fondului pentru mediu se va asigura finan­ţarea pentru un studiu privind identificarea pădurilor virgine şi cvasivirgine din România în vederea înscrierii în „Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine“. Prin aceeaşi hotărîre vor fi suplimentate sumele alocate pentru încă două studii: studiul pentru identificarea terenurilor agricole degradate şi potenţial poluate ce pot face obiectul împăduririlor, căruia i se alocă 7,5 milioane lei, în loc de 6,1 milioane lei, şi studiul privind reactualizarea delimitării fondurilor cinegetice din România, căruia i se va aloca suma de 3,46 milioane lei, în loc de 1,86 milioane lei.

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 237

 
Se vrea simplificarea autorizaţiei contra incendiului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Peste 80% dintre clădirile şcolilor din Argeş au modificări

Se vrea simplificarea autorizaţiei contra incendiului

 

 Săptămîna trecută, în şedinţa Grupului de suport legislativ al Prefecturii Argeş au fost analizate o serie de măsuri care să ducă la îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă, menite a simplifica modul de autorizare a clădirilor privind securitatea la incendiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 217

Continuare
 
Primarii, obligaţi să dea bani la CJ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Vor vira 40% din impozitul pe maşini de mare tonaj

Primarii, obligaţi să dea bani la CJ

 

 Conducerea CJ Argeş şi cea a Prefecturii s-au întîlnit, în cadrul Colegiului Prefectural, cu directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ şi cu primarii. În cadrul acestei întîlniri s-au luat în discuţie mai multe probleme.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 267

Continuare
 
1B circulă de la 1 martie Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

O nouă linie de autobuz în Piteşti

1B circulă de la 1 martie

 

 Primăria Piteşti a decis ca, începînd cu data de 1 martie, în oraş să fie introdusă o nouă linie de autobuz, care să uşureze anumite zone aglomerate şi să vină în sprijinul călătorilor. Este vorba despre noua linie de transport care se va numi 1B.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1257

Continuare
 
Taxă pentru neplata gunoiului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Primăria a decis:

Taxă pentru neplata gunoiului

 

 După cum s-a stabilit, joi, în Consiliul Local, piteştenii vor avea de plătit o nouă taxă. Este vorba despre o taxă specială de salubrizare, pe care consilierii locali au votat-o după o serie de discuţii purtate anterior.

Comentarii (1) | Vizualizari: 754

Continuare
 
Consiliul Local abrogă fuziunea Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 februarie 2017

Scandalul dintre Colegiul Odobescu şi Şcoala nr. 17 va înceta

Consiliul Local abrogă fuziunea

 

 Joi, în şedinţa Consiliului Local Piteşti s-a discutat şi despre nemulţumirile create de fuziunea, prin absorţie, care urma să aibă loc între Colegiul Naţional Al. Odobescu şi Şcoala Gimnazială Nr. 17  Tudor Muşatescu, din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 396

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter