Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Bisericile, pline de credincioşi!      *** Bambi a fost salvat pe DN 7!      *** Veniţi la GATA!      *** Doar un punct la Călăraşi!      *** La un pas de o tragedie!      *** Campionii de la Cupa Budeasa!      *** Filmul meciului      *** Locul 1 pentru CS Dacia      *** Eduard Şerban, campion mondial!      *** Înfrîngere pe Bega!      *** A ajuns cu BMW-ul pe terasă      *** S-a spînzurat în dormitor      *** Poliţistul i-a făcut KO      *** Preotul a murit în stradă      *** Găsit mort, în fosa septică      *** 30 de opriri ale apei calde, lunar      *** De ce se moare în Argeş      *** Apel la protejarea vieţii şi sănătăţii copiilor     

 
Arestatului i-a scăzut nota Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 iulie 2017

După ce a depus contestaţii la BAC,

Arestatului i-a scăzut nota

 

Ar fi trebuit să obţină doar 7 sutimi ca să promoveze bacalaureatul, însă, după contestaţii, media i-a scăzut simţitor. Astfel de la 5,93, cît obţinuse Mihnea Untaru înainte de contestaţii, după recorectare, nota finală a ajuns la 5,30.

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 702

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Primarul comunei Mărăcineni a pierdut procesul

Nicolae Liviu Dascălu, primarul comunei Mărăcineni, a pierdut, ieri, procesul pe care l-a intentat Curierului zilei, pe motiv că ar fi fost calomniat într-un articol. A cerut daune de peste 400.000 de euro, preţ pentru faptul că i-a fost stricată imaginea. În cursul judecării, martorii propuşi de edil au susţinut că nu s-au lăsat influenţaţi de articol şi nu şi-au schimbat părerea despre Dascălu. Instanţa a apreciat că Nicolae Liviu Dascălu nu are dreptate, prin urmare a dat cîştig de cauză publicaţiei noastre. Decizia a fost dată, ieri, de Curtea de Apel Piteşti şi este definitivă. Primarul este obligat să plătească cheltuielile de judecată ziarului şi redactorului împotriva cărora îşi îndreptase acţiunea în instanţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 425

Continuare
 
Ofertele pot fi depuse în 3 luni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Contracte pentru autostrada Piteşti - Sibiu, trimise la SEAP

Ofertele pot fi depuse în 3 luni

 

O veste bună pentru cei care aşteaptă construirea autostrăzii Piteşti - Sibiu. După cum a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au fost transmise la SEAP contractele pentru două secţiuni ale viitoarei autostrăzi Piteşti - Sibiu. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor, la ambele secţiuni, este de aproximativ 3 luni.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 345

Continuare
 
Semnătura aleşilor devine lege Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017


Semnătura aleşilor devine lege


Printr-o nouă lege votată şi promulgată recent (nr. 140/2017), se modifică Legea administraţiei publice locale şi cea a Statutul aleşilor locali, dînd primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene o putere sporită. Din 23 iunie, aleşii locali nu mai au nevoie de semnăturile subordonaţilor pentru avize de legalitate, de specialitate sau tehnice.     

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 348

Continuare
 
Promovabilitatea la Bac, în ultimii 10 ani! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 10 iulie 2017

În creştere din anul 2012

Promovabilitatea la Bac, în ultimii 10 ani!

 

Astăzi, vor fi afişate rezultatele finale la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. Înainte de contestaţii, procentul de promovabilitate în judeţul nostru este de 76,28%, în creştere faţă de ultimii ani. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş nu ne-a putut pune la dispoziţie rata de promovabilitate pe ultimii 10 ani, în sistemul său informatic existînd date doar pe ultimii trei ani.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 537

Continuare
 
Ce exportă şi ce importă Argeşul Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017


Ce exportă şi ce importă Argeşul

 

Conform datelor INNSE disponibile pentru perioada martie 2016 - februarie 2017, Argeşul este în topul naţio­nal atît la exporturi, cît şi la importuri. La importuri, jude­ţul nostru se clasează, cu 4,3 miliarde euro/12 luni, pe locul 4, după Bucureşti, Ilfov şi Timiş, iar la exporturi, se clasează, cu 6,23 miliarde euro/12 luni, pe locul 3, după Bucureşti şi Timiş (Argeşul a fost întrecut, de altfel, abia în ultimul an, de Timiş, la capitolul exporturi). Totuşi, rămînem pe primul loc din punctul de vedere al exceden­tu­­lui bugetar: 1,93 miliarde euro/12 luni, înaintea jude­ţe­lor Timiş (1,16 miliarde euro) şi Sibiu (766 milioane euro). Dimpotrivă, cel mai mare deficit în comerţul exterior îl are Bucureştiul: importator net de 10,41 miliarde euro, urmat de Ilfov (deficit de 3,32 miliarde euro) şi  Prahova (de 831 milioane euro).     

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 376

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Dosar penal pentru băutură

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Argeş l-au prins băut la volanul unei autoutilitare pe Ştefan P., în vîrstă de 42 de ani, din Piteşti. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei. El avea o concentraţie de 0,77 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Pe numele său, oamenii legii au întocmit un dosar penal. Vă reamintim că, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sţnge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani, sau cu amendă.      
A.Roşu

Circulaţie blocată de un TIR răsturnat

Un TIR încărcat cu zahăr s-a răsturnat pe DN 7 în localitatea Linteşti, în şanţul de pe marginea drumului. Toată încărcătura a fost transferată într-un alt TIR, ieri, fiind dusă o macara în zonă pentru a ridica mastodontul din şanţ. Pe durata intervenţiei, pe sensul Pitesti - Rîmnicu Vîlcea, traficul a fost blocat. Pentru a evita formarea de coloane lungi de maşini, poliţiştii au dirijat circulaţia alternativ, pe un singur sens.                                   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 379

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Se vorbește, se citește...

 

Opoziţia de 100 de ani

Cu ocazia acordării unui premiu pentru o piteşteancă de 100 de ani, primarul Cornel Ionică a urat şi opoziţiei din Consiliul Local să ajungă tot la 100 de ani. Urarea i-a nemulţumit însă pe liberali, pînă cînd şeful de şedinţă, consilierul Marin Preda, nu a adăugat: „Jumate, la putere, jumate în opoziţie“. Dar deja au aproape 30 de ani în opoziţie, la Piteşti. În ritmul ăsta, acuşi fac suta!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 326

Continuare
 
Bărbat de 52 de ani, cu tuse măgărească! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

La primele simptome, mergeţi la medic!

Bărbat de 52 de ani, cu tuse măgărească!

 

Un bărbat, de 52 de ani, din Bradu, a fost diagnosticat la Institutul Matei Balş din Capitală cu tuse convulsivă, cunoscută în termeni populari ca tuse măgărească. Cazul a fost raportat de medici la Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 571

Continuare
 
Se reia vaccinarea bebeluşilor! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 10 iulie 2017

A sosit vaccinul hexavalent la DSP

Se reia vaccinarea bebeluşilor!

 

Începînd din această săptămînă, va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare. În judeţul nostru, vaccinul lipseşte de ceva timp.

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 455

Continuare
 
În Argeş s-a cerut vînarea a 28 urşi Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Fiindcă s-au înmulţit şi atacă gospodăriile,

În Argeş s-a cerut vînarea a 28 urşi

 

Urşii s-au înmulţit şi fac prăpăd prin mai multe judeţe, inclusiv în Argeş. La Dîmbovicioara au vandalizat maşinile şi au mîncat animale din gospodării, la Vidraru, au ieşit pe drum la turişti, iar la Rucăr, au mîncat porci, vaci şi oi. Urşii nu pot fi împuşcaţi fără ordin de ministru, iar anul trecut nu a fost emis de către ministrul Mediului un astfel de document. Aşa se face că urşii s-au înmulţit şi au început să iasă tot mai des în calea oamenilor şi să atace gospodăriile.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 599

Continuare
 
Turistă belgiană, accidentată în Făgăraş Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Şi-a fracturat piciorul şi au coborît-o salvamontiştii

Turistă belgiană, accidentată în Făgăraş

 

Salvamontiştii argeşeni, alături de cei din Sibiu, au intervenit, sîmbătă seara, pentru a coborî de pe creasta Făgăraşului, din zona Lacului Călţun, o turistă belgiană acci­dentată. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, tînăra de 24 de ani era suspectă de fractură la un picior, făcînd parte dintr-un grup de 5 fete din Belgia, care veniseră în drumeţie în Făgăraş.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 429

Continuare
 
Vedere normală - Ochi sănătoși Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 10 iulie 2017

GOLD LUTEIN pentru:

Vedere normală - Ochi sănătoși

 

Cel mai simplu mod de a reface ochii afectați de cataractă, degenerescență maculară și retinopatie este consumul zilnic de luteină și zeaxantină. Luteina este o vitamină carotenoidă, un antioxidant natural extrem de important pentru menținerea unei vederi sănătoase. Luteina este pigmentul principal care se găsește în zona centrală a retinei. Pe măsură ce îmbătrînim, celulele cu pigment retinal devin mai puțin eficiente, retina degenerează și vederea centrală se pierde treptat.

Zeaxantina are rol de anti-îmbătrînire pentru ochi și stimulează celulele creierului și memoria. Folosind un produs cu doză mare de luteină și zeaxantină scade riscul degenerescenței maculare, cauza principală a orbirii vîrstnicilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 457

Continuare
 
Cea mai buna metoda pentru a slabi? Hipnoza Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017


Cea mai buna metoda pentru a slabi? Hipnoza

 

Clientii pierd in jur de 3 kilograme pe saptamana fiind hipnotizati sa creada ca stomacul lor este de dimensiunea unei mingi de golf.

Metoda este testata clinic si studiul a raportat o rata de 95% succes.

Hipnoterapeutul clinic Denisa Petcu, convinge mintea subconstienta a pacientilor ca stomacul acestora are dimensiunea unei mingi de golf si au inel gastric instalat. Pacientii mananca portii de mancare mult mai mici, rezultatele fiind vizibile imediat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1177

Continuare
 
76 de persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

La o firmă din Piteşti,  

76 de persoane munceau la negru

 

Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna iunie, 163 de controale. În urma acestora, la 7 societăţi au fost găsite lucrînd la negru 85 de persoane. Au fost date 16 de amenzi, în valoare de 125.500 lei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1730

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Tranzacţiile peste 10 mii euro, raportate

Conform unui proiect de lege al Oficiului Naţional pentru Prevenirea Spălării Banilor, băncile vor fi obligate să raporteze tranzacţiile peste 10 mii euro. Pînă acum, ei trebuiau să facă acest lucru la tranzacţiile de peste 15 mii euro. Proiectul combate acţiunile de spălare a banilor şi finanţarea terorismului. Sînt vizaţi politicieni, patroni de firme, asociaţii sau fundaţii, iar decizia a fost luată la nivel european.    

 Lucrări la podul peste rîul Doamnei

Conform reprezentanţilor Primăriei Piteşti, lucrările la podul peste rîul Doamnei, care au fost amînate din cauza caniculei, vor avea loc luni 10 iulie, între ora 7.30 - 11.30. În acest interval vor exista restricţii de circulaţie pe pod, fiind doar pe un sigur sens, dar aceasta nu va fi întreruptă. Lucrările sînt necesare pentru realizarea unor reparaţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 532

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 6074
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

30 de opriri ale apei calde, lunar
Citesc si ma minunez de cate belele au cei bransati la Termoficare. Eu nu am avut nici o zi de intrerupere a apei cal...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Rezolva politia Bascov totul.copilului meu i sau furat bani și documente ,cu toate înregistrările de la o cârciumă ...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Acest aspect nu este știut de poliția Bascov sau Merișani ?spre ghinionul lor că a fost un polițist ,ce_ar fi fost ...
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
cati dintre martori sau dintre cei sicanati l ar fi ajutat pe motociclist daca nu era antrenat?
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Niste infecti
16/08/17 13:30 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter