Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
Profesorii, chemaţi să fie evaluatori de manuale Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018


Profesorii, chemaţi să fie evaluatori de manuale


Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) reia apelul public pentru selecţia cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 607

Continuare
 
Ultima zi de înscriere la Tîrgul de Mărţişor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 februarie 2018

Mîine, la Mioveni,

Ultima zi de înscriere la Tîrgul de Mărţişor


Ediţia din acest an a Tîrgului de Mărţişor de la Mioveni va avea loc în perioada 24 februarie - 9 martie şi se va desfăşura atît pe platoul Pieţei Agroalimenare Dacia, cît şi pe platoul din centrul civic.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 619

Continuare
 
Se scumpeşte intrarea la bazine Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 februarie 2018

Primăria Piteşti a decis:

Se scumpeşte intrarea la bazine


De la 1 martie, cei care merg la Bazinul Olimpic din Piteşti vor scoate mai mulţi bani din buzunar. Scumpirea tarifelor a fost dictată de creşterea salariului minim pe economie, cheltuielile mai mari de întreţinere a clădirii şi bazinelor. Primăria Piteşti a menţionat faptul că preţul biletului nu a mai fost modificat de mulţi ani.    


Comentarii (3) | Vizualizari: 1180

Continuare
 
Locuitorii din Ştefăneşti nu au cu ce să meargă la muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 februarie 2018

Scandal la Consiliul Judeţean

Locuitorii din Ştefăneşti nu au cu ce să meargă la muncă


Ieri dimineaţă, Ioana Jenica Dumitru, primarul din Ştefăneşti, împreună cu consilierii locali, au venit să ceară explicaţii conducerii Consiliului Judeţean Argeş referitoare la lipsa transportului în comun. Ei au cerut reprezentanţilor instituţiei să facă ceva să le rezolve problema, deoarece nu mai au transport în comun şi sînt sute de oameni care locuiesc în Ştefăneşti sau fac naveta între Piteşti şi Ştefăneşti. Vă reamintim că, săptămîna trecută, cu aceeaşi problemă au venit la CJ primarul din Miceşti şi mai mulţi locuitori.                                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 948

Continuare
 
Paznicul ars, neidentificat Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018


Paznicul ars, neidentificat


Miercuri, în comuna Bradu, a avut loc un incendiu la un centru de dezmembrări auto. După stingerea flăcărilor, pompierii au descoperit cadavrul unui bărbat. Trupul era carbonizat. Identitatea victimei nu a putut fi stabilită. Ieri a fost făcută autopsia cadavrului. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 817

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Tamponare în faţa Poliţiei

Curat ghinion pentru doi şoferi, ieri după-amiază. Conducătorul auto al unui Audi nu a păstrat distanţa regulamentară, în timpul mersului şi a lovit un un TIR care mergea în faţa sa. Şoferul mastodontului încetinise, numai că celălalt conducător nu a fost atent. În urma impactului, autoturismul a fost avariat, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Coliziunea a avut loc la Lunca Corbului, chiar în faţa sediului secţiei Rurale Lunca Corbului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 674

Continuare
 
Recompense pentru vînători Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018

La cererea DSVSA, dacă aduc o vulpe moartă, primesc bani de la stat

Recompense pentru vînători


Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a publicat pe site-ul său un proiect de hotărîre de guvern care vizează modificarea Hotărîrii Guvernului nr. 55/2008 pentru aprobarea Programului strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea rabiei la vulpe în România.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 793

Continuare
 
Femeie de 54 de ani, cu gripă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 februarie 2018

Alt caz confirmat în Argeş

Femeie de 54 de ani, cu gripă!


Nici o zi fără un caz de gripă! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, a fost confirmat încă un caz de gripă. Este vorba de o femeie de 54 de ani, din Piteşti, la care s-a confirmat gripa cu virusul tip B. Aceasta este internată la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În total, pînă acum, în acest sezon au fost înregistrate în Argeş 17 cazuri de gripă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1064

Continuare
 
Instanţa i-a redus pedeapsa Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 16 februarie 2018

A ucis o femeie în accident

Instanţa i-a redus pedeapsa


În decembrie 2016, Vili Cohanoschi, un piteştean în vîrstă 63 de ani, a îndoliat o familie în timpul sărbătorilor de iarnă. Atunci, bărbatul, beat, a provocat un accident rutier soldat cu moartea unei femei în vîrstă de 50 de ani şi avarierea mai multor maşini. Curtea de Apel Piteşti l-a trimis pe bărbat la închisoare pentru 2 ani, reducînd cu 6 luni sentinţa dată de Judecătoria Piteşti. De ase­menea, instanţa a redus valoarea daunelor care urmează a fi achitate familiei victimei, cu 275.000 de lei, de la 600.000 de lei, cît fusese acordat de instanţa de fond, ajungînd la 325.000 lei. Ieri, Vili Cohanoschi a fost încarcerat la Peni­tenciarul Mioveni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1203

Continuare
 
Şosele din judeţ, pîrtii pentru maşini! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 februarie 2018


Şosele din judeţ, pîrtii pentru maşini!


Iarna s-a întors! De fapt, calendaristic nici nu plecase, dar, ca de obicei, autorităţile au fost prinse nepregătite în unele zone. Asta, deşi avertizările meteo anunţau că vin ninsorile. Evident, cel mai mult au avut de suferit şoferii care au stat blocaţi în trafic din cauza derapajelor, şoselele fiind acoperite cu zăpadă. Vorbim aici de unele drumuri naţionale şi A1 care la prima oră a dimineţii păreau pîrtii pentru maşini.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 582

Continuare
 
Burse şcolare de peste 100 mii lei, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 februarie 2018


Burse şcolare de peste 100 mii lei, la Mioveni


Elevi ai şcolilor din oraşul Mioveni au primit bursele de merit, de studiu şi de ajutor social oferite de Primărie în contul primului semestru al anului şcolar 2017-2018. Au fost acordate 643 de burse, cu o valoare totală de 109.581 de lei, pentru elevi din şcoli şi licee.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
Mesaj din Mioveni pentru prietenii chinezi Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 februarie 2018


Mesaj din Mioveni pentru prietenii chinezi


Comunităţile chinezeşti din jurul lumii se pregătesc să aniverseze noul lor an, cea mai importantă sărbătoare în Calendarul Chinezesc. Începînd de pe 16 februarie, celebrările colorate vor continua timp de două săptămîni.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 505

Continuare
 
Negocieri privind sporurile din Sănătate şi Asistenţă Socială Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 15 februarie 2018

Sindicaliştii SANITAS solicită acordarea pentru întreg personalul din cele două domenii

Negocieri privind sporurile din Sănătate şi Asistenţă Socială


Reprezentanţi ai Biroului Operativ al Federaţiei SANITAS din România s-au întîlnit cu echipa condusă de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a discuta pe baza draftului noului regulament de sporuri pentru Sănătate şi Asistenţă Socială. Sindicaliştii au intrat în sfîrşit în posesia acestui document după o aşteptare de o jumătate de an. Liderul SANITAS - Filiala Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că au fost înaintate propuneri care vizează toate categoriile profesionale din cele două domenii, Sănătate şi Asistenţă Socială, precum şi cel din creşe şi cabinetele şcolare.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 944

Continuare
 
16 argeşeni confirmaţi cu gripă Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 februarie 2018


16 argeşeni confirmaţi cu gripă

Pînă în prezent, în judeţul nostru au fost confirmate 16 cazuri de gripă. Dintre cei 16 pacienţi, 12 au fost externaţi în stare ameliorată, iar 4 pacienţi sînt încă internaţi la Secţia Boli Infecţioase sub tratament şi supraveghere medicală. Nu a fost înregistrat nici un deces. Sînt confirmaţi cu gripă: o femeie 37 de ani, din Piteşti - virus tip A-H1(externată în stare ameliorată); un copil de 2 ani şi 10 luni, din Piteşti - virus tip A-H1(externată în stare ameliorată); o femeie de 18 ani  din Glîmbocu - virus tip B (externată în stare  ameliorată); un copil de 9 ani din Stolnici - virus tip B (externată în stare ameliorată); un adolescent de 17 ani, din Ştefăneşti - virus tip B (externat în stare ameliorată); un copil de 6 ani, din Piteşti - virus tip A H1(externat în stare  ameliorată); un copil de 1 an şi 7 luni, din Miceşti - virus tip AH1 (externat în stare ameliorată); un copil de 5 ani şi 6 luni, din Piteşti - virus tip B (externat în stare ameliorată); o femeie de 81 de ani, din Moşoaia - virus tip B(internată); un bărbat de 43 de ani, din Ţiţeşti - virus tip B (externat în stare  ameliorată); un copil de 6 ani, din Piteşti - virus tip A -H1 (externat în stare ameliorată); un bărbat de 80 de ani, din Piteşti - virus tip B (internat); un adolescent de 17 ani din Piteşti - virus tip B (internat); un copil de 10 ani, din Piteşti - virus tip A-H1(externat în stare  ameliorată); un copil de 5 ani din Piteşti - virus tip AH1(internat); un copil de 7 ani, din Ştefăneşti - virus tip B (externat în stare  ameliorată). 
 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 478

 
Argeşul, fruntaş la tragedii pe şosele Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 februarie 2018

Avem drumuri lungi, dar şi accidente multe: 1.000 cazuri/an

Argeşul, fruntaş la tragedii pe şosele


Faptul că presa locală abundă de ştiri privind accidente rutiere i-ar putea face pe unii să creadă că se acordă prea multă importanţă acestor evenimente sau că argeşenii sînt mai neîndemînatici la condus decît alţi români. Cifrele statistice arată că Argeşul este într-adevăr printre judeţele fruntaşe în ţară la accidente rutiere, dar asta pentru că reţeaua totală de drumuri a judeţului este cea mai întinsă din ţară. Datele statistice, disponibile pentru anul 2016, arată că s-a depăşit pragul 1.000 de accidente cu victime (numărul lor crescînd de la an la an şi depăşind de 5 ori nivelul din jurul anului 2000). În timp ce numărul de morţi a avut în acest interval o uşoară tendinţă de scădere, numărul răniţilor s-a mărit de 6 ori.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 935

Continuare
 
Aveţi grijă ce semnaţi! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 februarie 2018

La prezentări de produse,  

Aveţi grijă ce semnaţi!


Un nou trend tinde să prindă cît mai mult pe piaţă, printre comercianţi: vînzarea cu prezentare. Pentru asta, sînt închiriate săli, sînt oferite pliante sau detalii despre diverse produse cu efect „minune“ şi sînt vîndute la preţuri „fără concurenţă“. Ba mai mult, sînt oferite şi produse cadou pe lîngă cele cumpărate. Adesea, produsele au preţuri mari, însă vînzătorii explică faptul că preţul reflectă calitatea deosebită a produslui. Interesant ar fi de spus faptul că cei pentru care se fac prezentările sînt recrutaţi prin telefon, sînt persoane de vîrsta a treia, potenţialii cumpărători sînt atent selectaţi şi verificaţi, la prezentări, neputînd să intre decît cei care au fost invitaţi. Pe durata prezentării nu pot comunica, cerîndu-li-se să îşi închidă telefoanele, fiind mai ceva ca la şedinţele de încărcare spirituală ţinute de guru Bivolaru. Aceste prezentări sînt făcute cu o acoperire perfect legală, semnată şi parafată printr-un contract de vînzare-cumpărare, al cărui conţinut nu poate fi citit cu ochiul liber, fiind scris cu caractere foarte mici, în plus, conţinutul nu este lizibil, dat fiind faptul că este tipărit cu un gri deschis. Pare o înşelătorie, dar nu, e făcută cu acte în regulă!   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1640

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter