Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
Piaţa va deveni adăpost pentru oamenii străzii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 februarie 2018

La Cîmpulung, în Grui,

Piaţa va deveni adăpost pentru oamenii străzii


Aşa după cum v-am mai informat, în nopţile cu temperaturi foarte scăzute, oamenii străzii din Cîmpulung sînt preluaţi de Serviciul SMURD şi de Poliţia Locală şi transportate la adăpostul improvizat la Spitalul Municipal. Aceştia sînt primiţi la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde li se face o igienizare totală şi sînt examinaţi din punct de vedere medical. Celor care prezintă degerături ori sînt depistaţi cu diferite afecţiuni  cronice li se face şi internarea. Toţi cei care rămîn peste noapte în unitatea medicală li se asigură cazare şi masă. La spital se află în permanenţă şi un agent de pază care are grijă ca oamenii străzii să nu comită fapte antisociale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1018

Continuare
 
Încă un pacient cu gripă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 13 februarie 2018

S-a confirmat boala la un bărbat din Ţiţeşti

Încă un pacient cu gripă!


Mare atenţie la boala sezonului rece, gripa care face ravagii în această perioadă. Ieri a fost primită confirmarea gripei la un alt argeşean. Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, este vorba de un bărbat de 43 de ani, din Ţiţeşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 916

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 13 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Bani europeni pentru Şcoala Mihai Eminescu

Primăria Piteşti a decis ca la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu să se facă lucrări cu fonduri europene pentru extindere, reabilitare şi dotări. Pentru actualizarea documentaţiei de proiectare se vor folosi 130.000 lei, iar valoarea totală a proiectului este 2.750.000 lei. Urmează etapele prevăzute de lege în cazul achiziţiilor publice.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 628

Continuare
 
Participã şi tu la un curs acreditat ! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 12 februarie 2018


Participã şi tu la un curs acreditat !


Cursul  “Responsabil de Mediu”, curs acreditat, recunoscut de Ministerului Educaţiei şi Ministerului Muncii va demara în perioada urmãtoare în Piteşti, firma organizatoare anunţând ultimele locuri disponibile pentru aceastã sesiune.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 581

Continuare
 
Şcolile, sancţionate cu avertismente Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 februarie 2018

Inspectorii DSP au constatat că nu s-au remediat unele probleme

Şcolile, sancţionate cu avertismente


Inspectorii din cadrul Serviciului de Control de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş au verificat în ultima perioadă 58 de unităţi de învăţămînt din judeţul nostru. Potrivit şefei acestui serviciu, dr Aura Copciag, au fost controlate 24 de grădiniţe şi 34 de şcoli, acţiunea tematică iniţiată de Ministerul Sănătăţii vizînd condiţiile de microclimat şi cele de depozitare a laptelui şi cornului din cadrul Programului pentru şcoli.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 676

Continuare
 
Gripa, confirmată la nouă argeşeni! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 februarie 2018

Boala care a omorît 18 români începe să pună probleme şi în Argeş

Gripa, confirmată la nouă argeşeni!


Gripa face ravagii şi în ţara noastră, pînă în prezent 18 persoane murind din cauza acestei boli. Ultimele victime făcute de gripa sezonieră au fost o femeie în vîrstă de 60 de ani, din Galaţi, nevaccinată antigripal şi confirmată cu virusul gripal tip B, şi o femeie de de 78 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, avînd condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 688

Continuare
 
Astăzi începe Bacul Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 12 februarie 2018

Elevii susţin prima probă, la Limba română

Astăzi începe Bacul


Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2018) încep astăzi şi se vor desfăşura pînă pe 22 februarie 2018. La nivel naţional sînt aşteptaţi să parti­cipe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare. În judeţul nostru s-au înscris la Ba­ca­laureat 5171 elevi.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 484

Continuare
 
Cît de reprezentativă mai e stema Piteştiului? Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 februarie 2018

În căutarea identitităţii de urbe

Cît de reprezentativă mai e stema Piteştiului?


Brandul Argeşului include elemente numeroase: vîrfurile muntoase, lacurile, vechile capitalele, participarea în primul război mondial, industria actuală etc. Judeţul e însă o entitate abstractă, mai puţin consistentă decît o localitate. Oraşul reşedinţă de judeţ, Piteştiul, întîmpină dificultăţi în a-şi găsi însă un element reprezentativ, care să-i confere o identitate proprie, mai presus de simpla geografie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 537

Continuare
 
Faceţi-vă paşaportul din timp! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 12 februarie 2018

Dacă vreţi să plecaţi în vacanţă şi să evitaţi aglomeraţia,

Faceţi-vă paşaportul din timp!


Mai sînt cîteva luni şi mulţi dintre argeşeni decid să plece în concediu în afara ţării sau în excursii scurte în afara spaţiului Uniunii Europene, lucru care duce, implicit, la intrarea în posesia unui paşaport. Fără acesta, excursia sau vacanţa propusă nu poate avea loc, iar oamenii nu vor fi lăsaţi să intre în respectiva ţară. Dacă sînteţi decişi să mergeţi într-o astfel de locaţie, trebuie să vă faceţi paşaport din timp, nu să aşteptaţi venirea sezonului estival, cînd este foarte aglomerat la Serviciul Paşapoarte şi cînd timpul de primire al acestuia creşte din cauza cererii mari.     

Comentarii (2) | Vizualizari: 1073

Continuare
 
DJ Stoeneşti - Dragoslavele n-a fost asfaltat Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 februarie 2018

 Deşi autorităţile au promis că va fi gata pînă la începutul lui 2018,

DJ Stoeneşti - Dragoslavele n-a fost asfaltat


Drumul Judeţean 725, care leagă comunele Stoeneşti şi Dragoslavele a fost în ultimii ani o pată pe obrazul conducerii judeţului. Chiar dacă preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, promisese că, la începutul anului 2018, va fi asfaltat în întregime, situaţia nu este deloc aşa. În loc de carosabil neted, localnicii au parte tot de gropi, deşi acest drum ar fi trebuit să fie reabilitat încă din 2016!    


Comentarii (1) | Vizualizari: 769

Continuare
 
Marcajele rutiere se contrazic Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 februarie 2018

La benzinării,

Marcajele rutiere se contrazic


Indicatoarele rutiere şi marcajele de pe şosea sînt bulversante pentru şoferi la o benzinărie din Piteşti! În timp ce indicatorul îi obligă să vireze la dreapta, marcajul longitudinal le permite să ruleze şi în partea stîngă. Doar că, dacă efectuează virajul potrivit marcajelor, riscă amenzi din partea poliţiştilor care uneori stau la pîndă în zonă. Curios este faptul că doar la una dintre cele trei benzinării situate pe sensul de dus către Bascov, există indicator care te obligă să virezi la dreapta, la celelalte semnul lipsind cu desăvîrşire sau fiind amplasat la intrarea în benzinărie, nicidecum la ieşire. Pe sensul celelălalt de mers, situaţia este identică, unele au, altele nu! Să fie vorba de o chichiţă de marketing bine ticluită sau pur şi simplu o lucrare făcută de „Dorel“?   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1193

Continuare
 
Miracolul din Oceanul Antarctic ne scapă de boliile cardiovasculare, colesterol, artrită, tulburar Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 11 februarie 2018

Gold KRILL

Miracolul din Oceanul Antarctic ne scapă de boliile cardiovasculare, colesterol, artrită, tulburari ale memoriei şi chiar sindrom premenstrual


În România, 6 din 10 oameni suferă de afecţiuni cardiace, fie transmise ereditar, fie dezvoltate în timp din cauza alimentaţiei necorespunzătoa-re. Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în lume, iar de vină este colesterolul mărit. Dacă valoarea colesterolului depășește 200mg/ dL mare atenție la bolile de inimă!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1407

Continuare
 
Donaţii de 50.000 lei pentru copiii cu handicap Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 10 februarie 2018


Donaţii de 50.000 lei pentru copiii cu handicap


Conducerea Asociatiei de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic România - Filiala Argeş (ASCHF-R - Filiala Argeş) mulţumeşte celor care au dirijat 2% din impozitul pe veniturile anului 2016 către această asociaţie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 645

Continuare
 
Amenzi în magazine şi fast food-uri Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 februarie 2018

Personal fără echipament şi alimente depozitate pe jos

Amenzi în magazine şi fast food-uri


În luna ianuarie, reprezentanţii  Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat 505 controale pentru supravegherea stării de sănatate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost realizate în gospodăriile populaţiei, restaurante, magazine alimentare, patiseriişi ferme.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 591

Continuare
 
Mihai Enache, şef interimar la Salvamont Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 februarie 2018


Mihai Enache, şef interimar la Salvamont Cîmpulung


După cum v-am informat, începînd cu data de 1 februarie 2018, formaţiunea Salvamont Cîmpulung a rămas fără şef, după ce medicul Cosmin Stoica a decis să renunţe la această funcţie, invocînd o stare de incompatibilitate, despre care directorul Salvamont Argeş spune că nu ar exista. Viitorul conducător va fi ales, şi nu numit, din rîndul celor 10 membri ai formaţiunii de la Cîmpulung, voluntari sau angajaţi.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 839

Continuare
 
La noi jale, la alţii sărbătoare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 februarie 2018

Se împarte mîncare pentru sufletele morţilor

La noi jale, la alţii sărbătoare!


Astăzi este Sîmbăta Morţilor sau Moşii de Iarnă, zi în care sînt pomeniţi toţi morţii şi se împart merinde pentru cei adormiţi. În zona noastră nu lipsesc piftia, sarmalele şi cîrnaţii de casă preparaţi din porcul tăiat la Crăciun, care se împart pentru sufletele morţilor. Pentru praznicul Moşilor de Iarnă se pregătesc toţi creştinii, săraci sau bogaţi, fiecare după posibilităţile sale materiale. Iată cum sînt comemoraţi morţii atît în ţară, cît şi în străinătate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 900

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter