Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Mii de elevi vor învăţa după un compendiu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 septembrie 2017

Timp de 8 săptămîni, la clasa a V-a,

Mii de elevi vor învăţa după un compendiu!

 

Elevii din clasa a V-a vor învăţa, la începutul anului şcolar 2017-2018, pe baza unor manuale pentru 8 săptămîni, care conţin toate disci­plinele de studiu. Unicul manual se numeşte com­pendiu introductiv pentru gimnaziu şi urmează să ajungă pînă la începutul anul şcolar şi la ISJ Argeş, spre a fi distri­buit în şcolile gimna­ziale. În Argeş sînt cîteva mii de elevi în clasa a V-a.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 620

Continuare
 
Elevii romi, de nestăpînit! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 septembrie 2017

Directoarea şcolii din Cetăţeni trage un semnal de alarmă:

Elevii romi, de nestăpînit!

 

Este cunoscut faptul că numărul copiilor care comit fapte antisociale este în creştere de la an la an în ţara noastră, limitarea acestui fenomen fiind una dintre priorităţile naţionale ale Poliţiei Române. Acţiunile preventive desfăşurate de autorităţi în locurile şi mediile frecventate de minori nu prea au rezultatul scontat, scăderea numărului de infractori în rîndul minorilor, iar acest lucru se resimte din plin şi în zona Muscel, unde fărădelegile comise de copii şi adolescenţi, în special de etnie romă, par să fi scăpat de sub controlul autorităţilor.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 774

Continuare
 
Şoferul, aproape de funcţia de viceprimar Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 septembrie 2017

Mihai Ciurezu a pierdut la Tribunalul Argeş litigiul cu Consiliul Local Cetăţeni

Şoferul, aproape de funcţia de viceprimar

 

Mugurel Minciună, şoferul şi consilierul primarului Liviu Ţîroiu, este şi membru în Consiliul Local Cetăţeni, comună pe care şi-a dorit s-o conducă în calitate de primar. După deznodămîntul proceselor iniţiate de Mihai Ciurezu, omul pe care primarul Claudius Ciobanu şi PNL doresc să-l impună în funcţia de viceprimar, procese care se cam închid în defavoarea liberalilor, şi la Tribunalul Argeş şi la Curtea de apel. Minciună are şanse ca, pînă la sfîrşitul anului, să acceadă în conducerea executivă a localităţii.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 612

Continuare
 
A doua etapă de admitere în liceu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Pînă pe 7 septembrie se fac înscrierile

A doua etapă de admitere în liceu!

 

Ieri, a început a doua etapă de admitere în învăţămîntul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pînă la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018. Astfel, ieri a avut loc  înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 427

Continuare
 
Balconul lui Birlic, pericol public Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 septembrie 2017

Lăsat de izbelişte de proprietar şi chiriaşi,

Balconul lui Birlic, pericol public

 

Celebrul balcon de unde s-a adresat mulţimii de alegători din Cîmpulung marele actor Grigore Vasiliu Birlic, la finalul filmului Titanic Vals, o ecranizare după piesa cu acelaşi nume de Tudor Muşatescu, a ajuns un pericol public, stînd gata să se prăbuşească peste trecători. Proprietarul imobilului a fost înştiinţat că, dacă nu ia măsurile necesare într-o săptămînă, balconul va fi dărîmat de primărie!    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 837

Continuare
 
Haos în transport din cauza unei legi neclare Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Staţia de la giratoriul din Bascov, desfiinţată de o traducere greşită a legii UE

Haos în transport din cauza unei legi neclare

 

La Primăria Piteşti a avut loc ieri o conferinţă în care primarii Piteştiului şi Bascovului, Cornel Ionică şi Gheorghe Stancu, au încercat să explice cum s-a ajuns la situaţia în care linia 2 să-şi aibă capătul la podul spre Bascov şi au căutat soluţii împreună cu Nicolae Dumitrescu, directorul Ins­pec­toratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeş.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1270

Continuare
 
Clubul melomanilor piteşteni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 septembrie 2017


Clubul melomanilor piteşteni

 

În curînd, în Piteşti se va înfiinţa un club al melomanilor. Ideea aparţine managerului Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu. Acesta a anunţat pe pagina sa de facebook că clubul va fi înfiinţat pe 15 septembrie, la ora 18.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

Continuare
 
Salvamontiştii, evaluaţi în Bucegi Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Pînă pe 17 septembrie,

Salvamontiştii, evaluaţi în Bucegi

 

Începînd de weekend-ul trecut şi pînă pe 17 septembrie, la Centrul Naţional de Pregătire Salvamont Padina din Munţii Bucegi se desfăşoară sesiunile de Evaluare Naţională Salvamont, nivelurile aspiranţi, debutanţi şi avansaţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se încălzeşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 17 septembrie. Potrivit acesteia, pînă pe 12 septembrie, vremea se va încălzi, spre 27- 28 de grade Celsius, în data de 9 septembrie, iar ulterior spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 11, 12 şi 13 septembrie. Apoi, pînă spre sfîrşitul intervalului, maximele vor scădea de la o zi la alta. Minimele vor scădea la începutul intervalului pînă la valori de 12 grade, apoi, pînă în data de 7 septembrie nu vor fi variaţii notabile. Între 8 şi 12 septembrie vor creşte spre valori medii în jurul a 16 grade. În intervalul 13 -17 septembrie o nouă răcorire a vremii va face ca mediile temperaturii minime să scadă treptat. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte săptămîna viitoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 445

Continuare
 
Medicament bio pentru reducerea riscului de infarct Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Adrian Tase a venit cu noutăţi de la Congresul de Cardiologie de la Barcelona

Medicament bio pentru reducerea riscului de infarct

 

Cardiologul argeşean Adrian Tase a participat de curînd la Congresul anual al Societăţii Europene de Cardiologie (ESC), care s-a desfăşurat în perioada 26-30 august la Barcelona. Medicul a prezentat o lucrare a grupului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Universitatea din Piteşti cu privire la tratamentul cu trimetazidină la pacienţii cu cancer vezical.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 819

Continuare
 
„Am fugit din ţară în boxa difuzoarelor!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017

Liderul formaţiei Phoenix în emisiune la Curier TV:

„Am fugit din ţară în boxa difuzoarelor!“

 

Pe Nicu Covaci, liderul formaţiei Phoenix, l-aţi putut vedea duminică după-amiază la postul de televi­ziune Curier TV, invitat în emisiunea „Omul sfinţeşte locul“. După ce a ieşit din platou, interpretul a stat de vorbă cu redactorii cotidianului nostru şi ne-a spus mai multe despre activitatea sa trecută şi actuală. Ne-a vorbit despre muncă, actuala componenţă a formaţiei, noul disc, cărţile scrise de el, dar şi despre nemulţumirile şi împlinirile sale.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 797

Continuare
 
Ultimele locuri - curs Machiaj Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 septembrie 2017


Ultimele locuri - curs Machiaj Piteşti

 

Curs Machiaj în Piteşti (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj ) organizat de Profesional New Consult, deschiderea 20 Septembrie 2017, curs ce se desfăşoară în sălile de curs moderne, puse la dispoziţie de firma organizatoare, situate în centrul Piteştiului în spatele complexului Fortuna. Pentru sesiunea cu deschidere în data de 20 Septembrie 2017, firma organizatoare anunţă ultimele locuri, aşadar cei care doresc să cunoască mai multe despre tehnicile realizării unui machiaj perfect trebuie să se grăbească pentru a prinde un loc (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/curs-machiaj ).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 450

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Soluţii pentru autostrada Piteşti - Sibiu

Premierul Mihai Tudose a spus că ar trebui găsită, cît mai repede cu putinţă, o soluţie pentru tronsoanele de pe Valea Oltului, pentru autostrada Piteşti - Sibiu. „Ar trebui să ne ocupăm foarte serios de ele şi am avut o discuţie cu domnul preşedinte Liviu Dragnea, cu conducerea partidului şi trebuie să găsim o soluţie să le putem face“, a spus premierul.   

Întîlnire la CCIA Arges

Mîine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Căpitan Puică Nicolae Argeş, în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, organizează, de la ora 11.00, o dezbatere cu tema „Aspecte privind prevenţia şi avizarea-autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu şi a protecţiei civile“. Întîlnirea are loc la sediul CCIA Argeş din Pitesti, bd-ul. Republicii, nr. 63.

A. Roşu


   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 508

Continuare
 
Grădiniţele din Mioveni, pregătite să-şi deschidă porţile Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 septembrie 2017


Grădiniţele din Mioveni, pregătite să-şi deschidă porţile

Peste 1.000 de preşcolari aşteaptă începerea anului

 

Noul an şcolar bate la uşă, urmînd să înceapă peste 10 zile. Pînă atunci, administraţia de la Mioveni analizează şi dispune luarea ultimelor măsuri pentru ca totul să fie perfect cînd primul clopoţel va suna. În ceea ce priveşte grădiniţele din oraş, acestea sînt încă de pe acum gata pentru începerea noul an.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 580

Continuare
 
Apa oprită la 17 izvoare din Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 septembrie 2017

Filtrele ar putea fi montate în 2 luni,

Apa oprită la 17 izvoare din Piteşti

 

Zilele trecute, mai mulţi locuitori din zona Expo Parc au venit sau au sunat la re­dacţia noastră pentru a se interesa despre starea izvorului situat la intrarea în parc. După cum se plîng oamenii, acesta nu a funcţionat toată vara, nici măcar în perioada cînd era caniculă. Ei vor să ştie cînd şi dacă vor mai putea beneficia de acest izvor. Pînă atunci, ei merg după apă şi o cară cu bidoanele, tocmai la izvo­rul de la Spitalul Militar.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 907

Continuare
 
225 de contestaţii la BAC Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 septembrie 2017


225 de contestaţii la BAC

Vineri, după afişarea rezultatelor celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii. Potrivit inspectorului general adjunct din cadrul ISJ Argeş, Eugenia Jianu, au fost  depuse 225 de contestaţii dintre care 69 la biologie, 63 la matematică, 45 la limba şi literatura română, 13 la istorie, 4 la anatomie, iar restul la alte discipline. Soluţionarea contestaţiilor se mai face astăzi şi mîine, iar rezultatele finale se vor afişa pe 6 septembrie. Rata de promovabilitate la a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Argeş este de 27,83%, înainte de contestaţii.   
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 452

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 6493


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter