Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Se mută ceainăria culturală

Ceainăria - librărie „Mon Cher“ a dispărut de la vechiul ei sediu de pe strada Crinului nr. 51. Nu dispare, ci se mută. Noul sediu va fi pe strada Sf. Vineri, la nr. 27 - începînd cam de peste două săptămîni. Dispariţia ei ar fi fost o pierdere pentru Piteşti. Dna Sturzu de acolo nu doar că ar fi un model pentru instituţiile culturale locale, dar ar fi fost şi o persoană potrivită pentru şefia mul­­­tora dintre ele.

Ca la boutique

E frustrant cînd baţi drumul pînă la un hipermarket cu gîndul că acolo găseşti de toate şi nimereşti într-un moment de deranj, cum a fost zilele trecute la Auchan Prundu, cînd se oferea explicaţia „Se schimbă mobila“. După ce că nu mai găseşti ce cauţi în magazin, atunci cînd găseşti, vezi că e doar un sortiment - de pildă, un singur fel de ulei, din atîtea, cîte erau de obicei.

Japca TVR continuă

TVR, instituţie de stat, se pare că are un mod aparte de a înţelege spiritul legilor. După ce a apărut legea care anulează taxa TV de la 1 februarie, TVR Craiova încă trimite somaţii şi scrisori de ameninţare firmelor, cerîndu-le să plătească taxa neachitată pe perioada de pînă în ianuarie inclusiv. Chiar dacă e vor­ba de firme mici, care evident nu folosesc la nimic televizorul.

Altă afacere căzută

Creşterea porcilor nu prea mai e, se pare, afacerea de pe vremuri. În tîrgul de animale găseşti rareori de vînzare. Înainte de Cră­ciun au fost, desigur, dar puţini. Preţul, 6-7 lei/kg în viu (6 lei, la porcii foarte mari), e cam acelaşi, faţă de anii trecuţi, dar nu e la mare căutare.

Jurnalismul şi gramatica

Un cadru didactic de la Facultatea de Jurnalism a dat un răspuns interesant la o observaţie primită, conform căreia unii absolvenţi de acolo nu ştiu să scrie bine româneşte, ba cîţiva sînt chiar certaţi la cuţite cu gramatica. „Noi nu îi învăţăm să scrie, ci altceva“. Dar ce rost are să înveţi jurnalism pe cineva care nu ştie să scrie? E ca şi cum ai învăţa să cînte la pian pe cineva care nu are mîini sau fotbal, pe unul fără picioare.

Maşinile ridicate, între rable?

Dacă s-ar ridica toate maşinile care nu parchează corect, şi ar fi duse la Tîrgul săptămînal, cum s-a anunţat, probabil ar trebui să se desfiinţeze tîrgul, că nu ar încăpea toate acolo. Administratorul e convins totuşi că se va găsi loc pentru ele: „N-or să stea mult aici, pentru că oamenii vor veni să şi le ridice repede, aşa că o să fie cumva loc“. Dar nouă nu ni s-a părut că e aşa mult loc, mai ales dacă încep să se aducă multe rable. Iar duminica nu se vor putea ridica maşini.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 192

 
Oferta second-hand nu se schimbă Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

După anularea taxei auto, în tîrg sînt aceleaşi tipuri de maşini

Oferta second-hand nu se schimbă

 

 În Tîrgul săptămînal au fost, ieri, la vînzare aproape 350 maşini - mai puţine ca în urmă cu o săptămînă - peste 400 - cînd vremea mai caldă adusese şi 3.500 vizitatori, faţă de 1.600, acum. Gerul a împuţinat mai mult comercianţii de la tarabe: doar circa 15 mese au fost ocupate - sub o treime din normal, pe vreme mai bună. Deşi în prima duminică după 1 februarie s-a simţit un val de entuziasm pentru desfiinţarea taxei de timbru (se dublase numărul de maşini expuse spre vînzare) ieri, piaţa a suferit un recul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

Continuare
 
Viaţa printre gunoaie Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Doi soţi trăiesc de 15 ani prin tomberoane

Viaţa printre gunoaie

 

 Pîine uscată, resturi de conserve, legume şi fructe stricate, haine zdrenţuite şi cîte o bucată de fier vechi. Toate acestea asigură supravieţuirea a doi soţi din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti. Cu feţele crispate, brăzdate de cute adînci, ei scormonesc zil­nic, cu cîrligul şi sacul de plastic în mîini, sute de kilograme de gunoaie, înfruntînd cu stoicism duhoarea deşeurilor, fără să le fie frică de boală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 399

Continuare
 
Începe al doilea semestru de şcoală Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

S-a terminat vacanţa!

Începe al doilea semestru de şcoală

 

 Gata cu vacanţa intersemestrială a elevilor! Aceştia se reîntorc de astăzi la cursuri, în cel de-al doilea semestru din anul şcolar 2016 - 2017. A fost prima vacanţă fără teme pentru elevi, aşa cum prevede un ordin al ministrului Educaţiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

Continuare
 
La 85 de ani, abandonată-n spital Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Bătrîneţe, haine grele!

La 85 de ani, abandonată-n spital

 

 O femeie de 85 de ani, din Cîmpulung, nevăzătoare, se află, de aproximativ trei săptămîni, în îngrijirea cadrelor medicale ale Spitalului Munici­pal Cîmpulung, după ce a fost găsită, în plină iarnă, abandonată în stradă. Situaţia bătrînei e una dramatică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Rezervare on-line pentru certificatele de înmatriculare

Vă puteţi face rezervare on-line pentru obţinerea certificatelor de înmatriculare doar pentru următoarele două luni calendaristice (fără sîmbătă şi duminică), cu excepţia sărbătorilor legale. După rezervare, aplicaţia nu va mai permite o altă rezervare decît după expirarea acesteia. Solicitanţii vor merge la ghişeul de înmatriculări la ora şi data rezervate, cu dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. Rezervările pentru ziua curentă pot fi făcute doar pînă la ora 8.00. Cîmpurile marcate cu (*) sînt obligatorii. Numele şi prenumele vor fi completate fără diacritice. La completarea cîmpului cu adresa de e-mail trebuie să furnizaţi o adresă corectă. Dacă nu aveţi o adresă validă puteţi folosi adresa Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , iar tot ce trebuie să faceţi în acest caz este să listaţi bonul de programare, iar dacă nu dispuneţi de imprimantă, atunci vă notaţi data şi ora prezentării la ghişeu.    

Antonela Roşu 

Şefă nouă la Evidenţa Populaţiei

Schimbare în taină a şefei Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei din Cîmpulung! Marinela Mogoşanu a decis să se mute la serviciul Administrare Venituri Persoane Fizice şi Juridice din motive de... neînţelegeri cu subordonaţii, locul său fiind luat de Olguţa Istodor, care va asigura interimatul pînă cînd va fi numit un nou şef. Chiar dacă acest lucru s-a vrut să nu se afle, cel puţin de presă, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local a ieşit la iveală totul, schimbarea fiind deconspirată de Bogdan David, căruia i-a sărit în ochi apariţia unui nume nou la acest serviciu. Obligat de împrejurări, primarul Ţîroiu a trebuit să cofirme transferul şi să anunţe numele noului şef interimar al Serviciului de Evidenţă a Persoanei în persoana lui Olguţa Istodor. Înainte de a prelua conducerea serviciului public, din care acum s-a retras, Marinela Mogoşan a activat în cadrul Compartimentului Buget-Contabilitate, coordonat de directorul economic Gheorghiţa Nestor.

N.Manole

Irina Vrînceanu, noul secretar al Consiliului Local

După plecarea lui Dragoş Nicolae la şefia Poliţiei Comunitare, postul de secretar al Consiliului Local al municipiului Cîmpulung a rămas vacant, Primăria fiind nevoită să-l scoată la concurs. Prima tentativă de ocupare a postului a avut loc în luna octombrie a anului trecut şi s-a soldat cu un eşec. Aşa după cum o cere regulamentul, postul a fost iarăşi scos la concurs, asta după ce s-a mai micşorat perioada de cinci ani vechime cît era trecută la cerinţe obligatorii, organizatorii fiind obligaţi să scadă stagiul la 1 an. Pînă la data limită de depunere a dosarelor, formalitatea a fost îndeplinită de o singură persoană, Irina Vrînceanu, care a trecut etapele de selecţie (30 decembrie 2016 - 4 ianuarie 2017), examen scris (9 ianuarie 2017) şi interviu (13 ianuarie 2017). Ca şi în cazul noului şef de la Evidenţă, mediatizarea proaspătului secretar al Consiliului Local a fost lăsată pe altădată, numai prezenţa nouă alături de secretarul Primăriei, Nicolae Ghinea, a trădat oarecum faptul că doamna misterioasă nu poate fi alta decît noul secretar al Consiliului Local.   

N.Manole

Avize de modificare plan urbanism

ANIF Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Argeş - Dîmboviţa a emis în anul 2016 un număr de 134 avize, astfel: 71 de scoatere din circuitul agricol a terenurilor aflate în suprafaţa amenajată cu lucrări de îmbunătăţiri funciare; 23 pentru modificarea planului de urbanism zonal cu trecerea suprafeţelor din extravilanul în intravilanul localităţilor; 2 acorduri tehnice în care sînt stabilite măsurile pentru protecţia lucrărilor de îmbunătăţiri funciare; 31 avize de specialitate; 7 avize PUG.  

  Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 301

 
Fructe şi legume stricate în hipermarketuri Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 13 februarie 2017

Atenţie ce cumpăraţi!

Fructe şi legume stricate în hipermarketuri

 

 Mare atenţie la ce fructe şi legume cumpăraţi atunci cînd mergeţi în hipermarketuri sau supermarketuri! Marfa de la vînzare nu este întotdeauna şi comestibilă! De multe ori în galantare se găsesc produse stricate, mucegăite, care nu pot fi consumate! Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor a desfăşurat la nivel naţional controale în supermarketuri/hipermarketuri, pentru a verifica condiţiile de comercializare a legumelor şi a fructelor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 426

Continuare
 
Marş al bisericii, de Buna Vestire Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 13 februarie 2017

Credincioşii se întîlnesc la Piteşti pe 25 martie  

Marş al bisericii, de Buna Vestire 

 

 Biserica Ortodoxă Română va organiza, pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, un marş în întreaga ţară, pentru susţinerea valorilor familiei creştine tradiţionale. Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Sfîntului Sinod, condus de Patriarhul Daniel. Este pentru prima dată cînd BOR organizează o manifestaţie de asemenea amploare, chiar dacă a avut loc şi anul trecut. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
Piteştiului îi lipseşte mîncarea stradală (I) Imprimare E-mail
(7 voturi)
luni, 13 februarie 2017

Piteştiului îi lipseşte mîncarea stradală (I)

 

Street Food sau mîncarea stradală îşi face uşor loc şi pe piaţa românească. De fapt, mîncarea stradală a existat din vechi timpuri. Cu siguranţă, putem spune că a existat în Grecia Antică, cel mai popular fiind peştele prăjit. Roma Antică a avut şi ea vînzători ambulanţi de mîncare.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1396

Continuare
 
Dan Manu a tăiat porcul Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Petrecere mare la Ştefăneşti

Dan Manu a tăiat porcul

 

 Sîmbătă, petrecere mare în familia lui Dan Manu în Ştefăneşti! Preşedintele CJ a tăiat porcul la vila sa şi şi-a chemat prietenii de-o viaţă. Printre invitaţi s-au aflat familia generalului Fătuloiu, familia omului de afaceri Gigi Văsîi, Breazu, Ogaru, familia Bilous şi mulţi alţii. Dan Manu a pîrlit animalul, l-a autopsiat, a făcut pomana porcului şi a petrecut pînă dimineaţă. Singura întrebare pe care ne-o punem este de ce a tăiat porcul preşedintele CJ acum şi nu de Crăciun? Oare să fie de vină zăpada care s-a depus în ultimele zile?

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2201

Continuare
 
Blocul alimentar va intra în renovare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Continuă investiţiile de la Pediatrie

Blocul alimentar va intra în renovare

 

 În ultimii ani, gîndacii au reprezentat o adevărată tradiţie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. În ciuda dezinsecţiilor efectuate periodic, insectele reapăreau ca ciupercile după ploaie, iar părinţii şi copiii internaţi în acest spital sesizau în zadar problema. În ultimul an s-a investit masiv în renovarea mai multor secţii din spital, mai ales după scandalul bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Femeie de 66 de ani, cu gripă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Al cincilea caz din judeţ în această iarnă

Femeie de 66 de ani, cu gripă!

 

 A sosit la Direcţia de Sănătate Publică Argeş confirmarea celui de-al cincilea caz de gri­pă din judeţul nostru în acest an. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, ne-a spus că este vorba de o femeie de 66 de ani, din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
Suspiciune de ciuma găinilor în Argeş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

N-avem gripă aviară, dar e posibil să dăm de o altă molimă

Suspiciune de ciuma găinilor în Argeş!

 

 Deocamdată, nu avem gripă aviară în judeţul nostru, dar este posibil să avem o altă molimă printre păsări! Este vorba de pseudopesta aviară, existînd o suspiciune de această boală la cîteva găini moarte aduse dintr-o gospodărie din Mihăeşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1112

Continuare
 
Producătorii de lactate şi pîine, amendaţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Fiindcă puseseră etichete nutriţionale cu informaţii eronate,

Producătorii de lactate şi pîine, amendaţi

 

 Pentru produsele alimentare preambalate, declaraţia nutriţională a devenit obligatorie de la 13 decembrie 2016. Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au început controalele la marii producători şi ambalatori de produse lactate şi produse de panificaţie pentru a vedea dacă aceştia s-au conformat Regulamentului UE 1169/2011.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 566

Continuare
 
Salam plin de apă, retras de la vînzare Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Pe baza testelor cerute de Protecţia Consumatorilor,

Salam plin de apă, retras de la vînzare

 

 Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o acţiune de control privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Au fost verificate modul de comercializare a mezelurilor şi calitatea acestora. La nivel naţional au fost controlaţi  763 operatori economici şi 77 t de produse din carne, din care aproximativ 7 tone nu erau conforme.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 684

Continuare
 
Reduceri pentru îndrăgostiţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Călătorii cu trenul, de Valentine’s Day şi Dragobete

Reduceri pentru îndrăgostiţi

 

 De Ziua Îndrăgostiţilor şi de Dragobete, argeşenii pot călători mai ieftin cu trenul. CFR pune în vînzare bilete la jumătate de preţ pentru zilele de 14 şi 24 februarie 2017, prin Oferta pentru doi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 527

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter