Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Pubelele se îngroapă în pămînt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 16 martie 2017

În următorii 3 ani, în Piteşti,

Pubelele se îngroapă în pămînt

 

 Un element de bază al programului de investiţii al Primăriei pe 2017 va fi cel referitor la dotarea (cu 13 mii lei) cu containere de gunoi îngropate. În primă fază, vor fi cumpărate 150, dar, în următorii 3 ani, numărul lor va creşte, pentru a se acoperi întreg oraşul - ar fi nevoie de circa 700.    

Comentarii (6) | Vizualizari: 1466

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 15 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Surori - pilot

Curierul scria zilele trecute de cele două aviatoare din Piteşti: comandantul Andreea Liţescu, şef de bază la Wizz Air, şi prietena ei Ionela Mihaela Ţicu, de la Blue Air, şi ea deja comandant de un an (după ce a început pilotajul pe Boeing la 20 de ani) - deşi e măritată, tot cu un comandant piteştean, păstrează numele Ţicu. De fapt, mai exista, de 2 ani, încă un copilot pe Blue Air: Elena Loredana Ţicu, care după studii în Rusia şi o facultate de afaceri s-a apucat şi ea de aviaţie, ca sora ei mai mică.

Drepturi, la alţii

În scandalul diplomatic cu Ankara, olandezii comentează că turcii au descoperit tocmai acum drepturile omului, cînd li se pun lor interdicţii în Olanda. Asta s-ar putea referi şi la chestiunea moscheei pe care turcii o solicită în virtutea libertăţilor de la noi. Dar la ei e libertate religioasă? La fel, unele organe mass-media care sînt, se zice, finanţate, subtil, de Rusia, fac mare caz la noi de libertatea de exprimare. Dar în Rusia, exprimarea se lasă cu... gloanţe. Ca să-ţi păstrezi libertatea, uneori e bine să le aplici, celor care te acuză, propriile standarde.

Nu vindem, distilăm

Cunoscătorii zic că nici ţuica argeşeană nu mai e ce a fost. Din cauză că producţia de mere e tot mai greu de vîndut, mulţi o folosesc tot la ţuică - aşa că, atunci cînd zici azi „ţuică“, deja începe să însemne tot mai mult un fel de rachiu amestecat din ceea ce nu mai poate ajunge pe piaţă. 

   VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 298

 
Mai avem doar 20% păduri virgine Imprimare E-mail
(6 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Activiştii vin cu dovezi despre dezastrul de la Vidraru

Mai avem doar 20% păduri virgine

 

 Agent Green, organizaţia neguvernamentală care a protestat pe data de 10 martie pe Transfăgărăşan, blocînd trecerea camioanelor cu lemne, a făcut filmări cu drona în zona munţilor Făgăraş şi vine cu dovezi privind dezastrul din  păduri. În baza acestei ima­gini, a fost făcută o solicitare către Ministerul Apelor şi Pădurilor prin care se cere stoparea tuturor exploatărilor din această zonă şi declanşarea unei anchete.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 629

Continuare
 
Copil de 6 ani, suspect de scarlatină Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Elev la o şcoală gimnazială din Curtea de Argeş,

Copil de 6 ani, suspect de scarlatină

 

 Suspiciunile de scarla­tină se înmulţesc în u­ni­tă­ţile de învăţămînt din judeţul nostru! Potrivit inspectorului de relaţii cu publicul Luminiţa Tiţu de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, luni a apărut o suspici­une de scarlatină la un copil de 6 ani de la o şcoală gimnazială din Curtea de Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 309

Continuare
 
Caută pe cineva să îl îngrijească Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Soţia l-a părăsit din cauza bolii

Caută pe cineva să îl îngrijească

 

 Ion Sandu are 59 de ani şi este din comuna Bradu, satul Bradu de Sus. Omul a venit la redacţia noastră pentru a cere ajutor prin intermediul cotidianului, deoarece, pînă în prezent, toate încercările lui de a găsi pe cineva care să îl îngrijească nu au dat nici un rezultat.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 347

Continuare
 
Evelina face un tratament experimental Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Părinţii au nevoie de bani pentru a-i fi alături

Evelina face un tratament experimental

 

 Evelina Mihaela Bota are 10 ani şi este grav bolnavă, avînd tumoră pe trunchi cerebral. Este foarte slăbită, dar nu vrea să se lase învinsă. În prezent, este internată la o clinică din Italia pentru tratament de specialitate. Alături de ea se află mama şi bunicii, iar medicii de acolo fac tot posibilul pentru a-i prelungi viaţa. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 971

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Riscă să fie expulzaţi din Marea Britanie   

Luni, parlamentul din Marea Britanie a aprobat legea care permite Guvernului să înceapă procedeul de ieşire a ţării din Uniunea Europeană. Acest lucru îi va afecta şi pe argeşenii care sînt plecaţi la muncă în Marea Britanie. Vor avea de suferit cel mai mult persoanele care nu au statut de rezident permanent şi nu au acte, nu pot munci legal şi nici nu plătesc taxe. Ei sînt primii care vor fi nevoiţi să părăsească Marea Britanie şi să fie expulzaţi. În schimb, persoanele care au peste cinci ani de cînd s-au stabilit acolo nu ar trebui să îşi facă probleme. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie aprobată de regină.

A.Roşu

Angajaţii de la Mediu se pregătesc de grevă

Angajaţii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului sînt pregătiţi de grevă dacă nu le vor fi îndeplinite cererile. Astfel, conform liderului Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu, Ciprian Şoavă, angajaţii sînt nemulţumiţi cu privire la neluarea în seamă a acestui domeniu foarte important, protecţia mediului. Sînt nemulţumiţi, fiindcă se consideră discriminaţi, avînd în vedere că alte categorii profesionale din administraţia publică au primit în ultimii aproximativ patru ani creşteri salariale semnificative, iar ei nu. Oamenii solicită alinierea salariilor funcţionarilor publici din cadrul ANPM şi APM. De asemenea, solicită un dialog social cu ministrul Mediului. Sînt decişi să iniţieze toate demersurile pentru declanşarea conflictului de muncă, ceea ce înseamnă grevă de avertisment, grevă de solidaritate, grevă generală.   

A.Roşu

Noua conducere ACAROM va fi validată 

Asociaţia Constructorilor de Automobiule din România - ACAROM, organizează Adunarea Generală, eveniment în cadrul căruia vor fi validate noua conducere a asociaţiei, precum şi programele şi acţiunile pentru 2017. În aceeaşi zi, pe 22 martie, la hotel Star Bascov va avea loc şi o conferinţă de presă la care vor participa, pe lîngă conducerea ACAROM, şi Yves Caracatzanis - preşedinte director general Dacia şi director general Grup Renault România, şi John Olhdam - preşedinte FORD România.

A.Roşu

Locuri de muncă în Spania

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin serviciul de ocupare EURES Romania, oferă 200 locuri de muncă vacante pentru muncă sezonieră, la ambalat de fructe şi verdeţuri, în regiunea Lerida, din Spania. Nicolae Bădescu, director executiv la AJOFM Argeş, ne-a spus că se caută persoane apte de muncă, cu sau fără experienţă, iar cunoaşterea limbii spaniole este un avantaj, dar nu o condiţie obligatorie. Contractul de muncă durează 4 luni, începînd cu 1 iunie 2017. Timpul de lucru e de opt ore pe zi, în două schimburi: dimineaţa 6 - 14 şi după-amiaza 15 - 23. Salariul este între 900 şi 1.200 euro net/lună. Cazarea este oferită de angajator pentru 5 euro/zi.  Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă trebuie să depună la AJOFM Argeş, compatiment EURES: copie CI, adeverinţă medicală cu menţiunea „clinic sănătos, apt de muncă“, CV în limba română.

A.Roşu

Simulări pentru examen la Medicină

Conform unui anunţ publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, tinerii argeşeni care vor să urmeze facultatea de medicină pot participa la cea de-a VIII-a ediţie a Simulării Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină. Aceasta va avea loc pe 20 mai. Simularea este organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. La acest proiect pot lua parte toţi elevii care se pregă­tesc pentru examenul de admitere la Medicină. Ei şi îşi pot testa cunoştinţele şi pot vedea care sînt condiţiile de examen. Înscrierile au loc pînă pe 24 aprilie, iar regulamentul îl puteţi găsi pe site-ul ssmb.ro/simulare.

A.Roşu

Liber pe 16 şi 17 aprilie

Conform Codului Muncii, salariaţii sînt liberi în prima şi a doua zi de Paşte, respectiv, pe 16 şi 17 aprilie. Deoarece prima zi de Paşte este mereu duminica, anul acesta, angajatorii trebuie să le dea liber angajaţilor luni, pe 17 aprilie. Dacă totuşi oamenii trebuie să meargă la serviciu, angajatorul trebuie să le dea liber salariaţilor ulterior sau să le compenseze în bani neacordarea acesteia. Angajatorii care nu dau liber cu ocazia sărbătorilor legale sau care nu acordă compensaţiile legale pentru munca în aceste zile vor fi sancţionaţi.

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 340

Continuare
 
Selecţie pentru cadre didactice Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Proiectele de manuale şcolare vor fi evaluate

Selecţie pentru cadre didactice

 

  Cadrele didactice din Argeş se pot înscrie pentru a evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasa a V-a, care vor fi va­labile în anul şcolar 2017 - 2018. Asta, după ce Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, un apel pentru selecţia lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 415

Continuare
 
Bani pentru personalul MApN Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Drepturile salariale din februarie, plătite în martie   

Bani pentru personalul MApN

 

  Există bani pentru personalul civil şi militar din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, iar drepturile salariale corespunzătoare lunii februarie vor intra în plată în luna martie. Ministerul a făcut această precizare, după ce s-a speculat că nu ar mai fi bani pentru plata sporurilor şi indemnizaţiilor personalului militar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 409

Continuare
 
Prefectul aşteaptă luna aprilie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Ca să urce în topul longevităţii,

Prefectul aşteaptă luna aprilie

 

 Prin instituţiile deconcentrate, lumea se pregătea astăzi să îl felicite pe prefectul Cristian Soare pentru intrarea în topul prefecţilor longevivi. Ideea a fost lansată de o publicaţie care socotea că, pe 15 martie, Soare ar intra între primii trei prefecţi, după Ion Cîrstoiu şi Constantin Tămagă, şi devansîndu-l pe Aurel Teodorescu. Zvonurile sînt însă false, după calculele făcute de noi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 399

Continuare
 
Apa de la izvoarele din Piteşti, bună de băut Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Continuă montarea filtrelor pentru reducerea amoniului

Apa de la izvoarele din Piteşti, bună de băut 

 

 Conducerea Primăriei Piteşti a anunţat că apa de la izvoarele din Piteşti este bună de băut, după ce acestora le-au fost montate filtre pentru reducerea valorilor de amoniu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 476

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Strada cu un număr

Fabrica Yildiz care va funcţiona la Oarja, pe un teren de 43 hectare, face angajări. Locul unde sînt chemaţi candidaţii se numeşte... strada Yildiz nr. 1. E un loc un­de deocamdată nu merge nimic, nici internetul.

Cu capul între umeri

Citim că primarul Ionică e supărat pe juriştii care nu l-au avertizat că nu trebuia să voteze o hotărîre în care beneficiar era ginerele. Acum se judecă pentru conflict de interese, din cauza u­nei greşeli de gîgă. Nu trebuia să ştie şi el legislaţia privitoare la administraţia publică locală? Iar juriştii, după o asemenea ghiduşie făcută şefului instituţiei, mai lucrează acolo?

Luna ofertelor la Oltchim

Adunarea creditorilor Oltchim a aprobat, pe 6 martie, planul de reorganizare a societăţii, astfel în­­cît să se privatizeze împărţită în 9 module. În acest fel, s-ar elimi­na, prin „discontinuitate“, riscul ca un eventual ajutor de stat descoperit ulterior să fie returnat de cum­părător. Pînă pe 31 martie, sau, după o altă variantă, pînă pe 3 aprilie, trebuie depuse ofertele finale. Ministrul Mihai Tudose spu­ne că „recunoaşte rolul deo­sebit al combinatului“ în economi­e.    

Nu sîntem gata

România e obligată ca, pînă în  2018, să termine operaţiunea de cadastrare a terenurilor agricole, în caz contrar, urmînd să i se taie subvenţiile agricole. Care este sta­diul actual? Aţi ghicit: nici un stadiu. Doar Albota şi Ungheni au fost incluse într-un proiect-pilot, de cîţiva ani, dar nici acolo nu mer­ge treaba. Despre rest... Iar o să cerem la Bruxelles amînări, scutiri şi îngăduinţă.   

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 308

 
Subiecte uşoare la Română Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 14 martie 2017

Ieri au început simulările examenelor naţionale

Subiecte uşoare la Română

 

 Ieri, elevii de clasa a VIII-a şi cei ai claselor a XI-a şi a XII-a au intrat în febra examenelor, fiindcă au înce-put simulările probelor scrise la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. S-a desfăşurat prima probă, cea la Limba şi literatura română, iar rezultatele urmează să fie afişate pe 31 martie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 472

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Modificarea statutului funcţionarului public

La data de 1 martie, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a lansat în consultare publică un proiect de lege pentru modificarea statutului funcţionarilor publici. Prin publicarea proiectului, ministerul a urmărit respectarea transparenţei în adoptarea actelor normative şi colectarea de contribuţii pentru elaborarea celei mai bune variante de Statut al funcţionarilor publici. Se stabileşte că raporturile de serviciu încetează de drept dacă funcţionarul public are o pedeapsă definitivă privativă de libertate, cu executare. Ieri, a fost termenul-limită pînă la care se mai puteau depune observaţii. Proiectul a fost iniţiat pentru a transpune o serie de documente programatice elaborate la nivel naţional în ultimii ani, cum ar fi: Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014 - 2020, Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice 2016 - 2020, Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016 - 2020 şi pentru remedierea deficienţelor de ordin tehnic din actualul statut.

A.Roşu

Vechimea în învăţămînt

Legea Educaţiei a fost modificată printr-o hotărîre de guvern care reglementează şi vechimea în învăţămînt. Pentru învăţămîntul superior, universitar sau preuniversitar, constituie vechime în muncă şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vîrstă pînă la doi ani, respectiv, trei ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv, perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţămînt. De asemenea, reprezintă vechime în muncă şi activitatea desfăşurată de profesorii sau maiştrii instructori în perioada 1984 - 1990, cu normă întreagă în învăţămîntul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.

A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 325

 
Din import, mai ieftin şi sănătos Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Produsele locale nu fac faţă concurenţei

Din import, mai ieftin şi sănătos

 

 Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaţilor va discuta mîine o nouă formă a controversatei Legi 150/2016 privind vînzarea în supermarket-uri a produselor româneşti (din „lanţul scurt“), în proporţie de minimum 50%. UE a declanşat deja procedura de infringement împotriva României în legătură cu prevederile acesteia, arătînd că nu s-au oferit justificări convingătoare, dat fiind că numai interesul public privind sănătatea consumatorilor poate fi invocat pentru astfel de restricţii.

Comentarii (2) | Vizualizari: 544

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Concurenţa de stat

Publicaţiile care funcţionează încă, aşa cum pot, în Piteşti, plătesc, fiecare, în felul ei, impozite, inclusiv la Primărie. Ce face primăria cu banii? Îi bagă într-un ziar, numit „Informaţia piteştenilor“, cu care subminează afacerile ziarelor din oraş, şi aşa prăpădite. Mulţumiri din partea presei locale!

Transparenţă cocoşată

Preşedintele CJ, Manu, priveşte presa în ochi şi, fără să clipească, zice că proiectul de bu­get e pe site. Cînd îl cauţi, nu e. În ziua respectivă, scuza oficială e că doamnele contabile au liber de 8 Martie. Dar nici în zilele următoare nu s-a pus nimic pe site. Proiectul e lăsat „spre consultare“ doar la Biroul de Relaţii publice, înghesuit pe nişte palete la care trebuie să te cocoşezi ca să vezi ceva. Imposibil să te uiţi atent la cifrele de pe zecile de pagini.

Competenţe prin chiul

Pe lîngă problema plagiatelor, la doctoratele făcute în masă (e drept, şi încurajate de sistemul Bologna), ar trebui să se verifice, în cazul bugetarilor, şi cum au putut să le facă în timp ce erau la serviciu. Pentru unii, studiul e un bun prilej să lipsească de la lucru. Însă asta, fără să îşi ia concediu şi fără să li se scadă leafa, pentru că nu lucrează la normă...

Unul din patru lucrează

Judeţele din Ardeal, plus Constanţa, Bucureştiul şi Argeşul sînt singurele în care ponderea numărului de angajaţi o depăşeşte pe cea de la nivel naţional - 23,9%. În Argeş, e de aproape 25%, adică unul din patru locuitori e angajat. Cea mai mare pondere e în Capitală, unde unul din doi oameni e angajat. Sîntem deci pe la mijloc între această limită de sus şi cea de jos: în Giurgiu, doar unul din... 8 oameni este angajat!

Randamentul, la 33%

Au calculat unii cu cifre, cu formule, şi au stabilit că salariile de la stat sînt, în medie, egale cu cele din multinaţionale, în timp ce productivitatea e la stat de 3 ori mai mică decît la multinaţionale. Nu am urmărit toate calculele, dar se vede cu ochiul liber: dacă vrei să plăteşti o taxă, treci pe la 3 (trei!) ghişee. Iar pe lîngă fiecare bugetar cu care ai treabă vezi cel puţin doi care par a sta degeaba.

Publici, dar mulţi

Se tot spune că Primăria Berlin are 207 angajaţi, iar cea din Bucureşti are 860! Dar cu Berlinul putem să comparăm şi Primăria din Piteşti: aceasta are 244 posturi, dintre care 3 de demnitari, 194 funcţii publice şi 47 funcţii contractuale. De fapt, nici organigrama CJ nu e departe (şi doar cea din 2014 e pe site), acolo sînt 182 posturi... Tot mai mulţi caută acest gen de instituţii, iar în curînd se pare că ele vor fi singurii angajatori.

Statul te cunoaşte la cîştig

La pariuri se ia impozit pe biletele jucate. Dar şi cei care cîştigă din joi în Paşte află cu sur­­prindere că trebuie să plă­­tească şi impozit pe cîştig şi să completeze Declaraţia 200. Dar, cînd jucăm în pagubă tot anul, statul contribuie cu ceva? Sare acum, cînd avem şi noi un mic cîştig, o dată pe an?   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 388

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter