Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Actorul Dumitru Drăgan, înmormîntat azi     *** Noul şef e teleormănean!     *** Alin Berevoescu, prim adjunct la ISU Argeş     *** Patronul de la Bistro 27, muncă în folosul comunităţii      *** Şofer condamnat că a ucis un copil     *** Şase profesori de 10 la Titularizare!     *** Expoziţie Bădiliţă la Ilfoveanu     *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** La anul, Dacia va lansa Noul Sandero      *** 10.000 de fani la picnicul Dacia din Franţa      *** Trecere de pietoni în pădure     *** Champions League, turul      *** 4 arbitri argeşeni au trecut testele     *** Iulian Călin, în Europa League     *** 3 medalii de bronz pentru CS Dacia!     *** Argeşencele, profesoare pentru olandeze     *** 4 medalii pentru juniori     *** Raicu şi Şerban, la Campionatul European     *** Victorie în cel de-al treilea amical!     *** „Nu mai pleacă nici un jucător“    

 
Concentrat de roşii, cu mucegai şi viermi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 iunie 2018

Un client de la Lidl Prundu a găsit la vînzare

Concentrat de roşii, cu mucegai şi viermi


O ştire publicată on line i-a pus pe jar ieri pe comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consuma­torilor Argeş. În ştirea publicată de www.stiridearges.ro, apărea informaţia că un piteştean a publicat pe o reţea de socializare imagini cu un produs alterat din supermarketul Lidl din cartierul Prundu,Piteşti.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 1094

Continuare
 
Ziua Mondială a Mediului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 iunie 2018


Ziua Mondială a Mediului


Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Muzeul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu din Piteşti, marchează acest eveniment prin desfăşurarea unei acţiuni de informare şi conştientizare, concretizată în prezentări, filme şi discuţii.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1212

Continuare
 
Paznicul Dumitrache, în locul lui Constantin Ivan Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 iunie 2018

A doua mutare în Consiliul Local Cîmpulung

Paznicul Dumitrache, în locul lui Constantin Ivan


Consiliul Local al Municipiului Cîmpulung are, începînd de miercuri, 30 mai 2018, un nou membru, după ce locul lui Constantin Ivan, ajuns secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost luat de un alt PSD-ist, Ionel Dumitrache, de profesie agent de pază. Prima mutare în Legislativul cîmpulungean s-a produs în noiembrie 2016, tot în tabăra „roşie”, cînd omul de afaceri Victor Bînă a renunţat la mandat după numai trei luni, fiind înlocuit cu profesorul Nicolae Sîrbu.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1335

Continuare
 
Bani mai mulţi pentru cei care adoptă copii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 iunie 2018

Ministerul Muncii vrea să modifice Legea Adopţiei

Bani mai mulţi pentru cei care adoptă copii!


Ministerul Muncii a propus acum cîteva zile un proiect de modificare a Legii Adopţiei. Dacă acest proiect va fi adoptat, indemnizaţiile celor care vor să adopte copii vor creşte considerabil. O familie care adoptă un copil poate beneficia de o indemnizaţie lunară de 600 de lei în situaţia în care vîrsta copilului este cuprinsă între 3 şi 6 ani, acesta este încadrat în grad de handicap uşor sau mediu sau face parte dintr-un grup de 2 fraţi adoptabili împreună, potrivit Proiectului de modificare a Legii privind procedura adopţiei, publicat de Ministerul Muncii.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 1247

Continuare
 
Apicultorii pot depune cererile pentru subvenţii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 iunie 2018

Pînă la 1 august 2018

Apicultorii pot depune cererile pentru subvenţii


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). a anunţat acum cîteva zile că apicultorii români pot depune pînă la 1 august cererile pentru obţinerea fondurilor alocate prin Programul Naţional Apicol, care se ridică la 33,4 milioane de lei în anul 2018.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 845

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Noi medicamente compensate

Noi medicamente introduse pe lista celor compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală! Este vorba de 19 noi denumiri comune internaţionale (DCI), potrivit unei hotărîri de guvern adoptată de curînd. Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiază asiguraţii incluşi în programele naţionale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc se adaugă 14 noi DCI-uri, printre care şi imunoglobulina umană normală. Sînt medicamente pentru tratarea unor boli grave, precum infecţia HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere, diabetul zaharat, boli neurologice degenerative şi inflamator-imune, ca şi pentru tratamentul bolnavilor incluşi în Programul naţional de oncologie, în Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare şi sepsis sever, Programul de transplant medular şi Programul de transplant renal, transplant combinat de rinichi şi pancreas. Pe lista de DCI-uri corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în regim de compensare 100% se introduc 4 denumiri, pentru colagenoze majore, pentru Boala Gaucher şi pentru Psoriazis cronic sever (plăci), iar pe lista cu regim de compensare 50% din preţul de referinţă se adaugă un medicament. 

  I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 754

Continuare
 
COMUNICAT PRESĂ Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 iunie 2018

Domnești, 4 iunie 2018

COMUNICAT PRESĂ

Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Făgărașul de Sud-Ținutul Posadelor anunță că în perioada 11 iunie – 14 iunie 2018 se va desfășura Campania de promovare a noilor oportunități de finanțare prin Strategia de Dezvoltare Locală, campanie adresată populației din teritoriul GAL.

Campania de promovare a noilor oportunități de finanțare se va desfășura în toate cele 19 comune ale teritoriului GAL Făgărașul de Sud-Ținutul Posadelor, după următorul program :


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1126

Continuare
 
Peste 100.000 de hipertensivi în Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 iunie 2018

Afecţiunile cardiovasculare fac ravagii

Peste 100.000 de hipertensivi în Argeş


Bolile cardiovasculare fac ravagii în judeţul nostru iar statisticile sînt îngrijorătoare, numărul argeşenilor cu aceste afecţiuni crescînd de la un an la altul. La Direcţia  de Sănătate Publică Argeş statistica arată că  numărul argeşenilor cu hipertensiune arterială la nivelul lunii martie a.c era de 100.491 faţă de 99080 cu un an în urmă.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 980

Continuare
 
Competiţii şi spectacole de Ziua Copilului la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 iunie 2018


Competiţii şi spectacole de Ziua Copilului la Mioveni

Cei mici au primit premii din partea organizatorilor


De Ziua Internaţională a Copilului, în oraşul constructorilor de maşini – prin Centrul Cultural, CS Dacia Mioveni 2012, CS Mioveni şi Asociaţia Sportivă a Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini au fost organizate mai multe competiţii sportive, demonstraţii şi spectacole pentru cei mici.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1218

Continuare
 
Încep înscrierile la Evaluarea Naţională Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 iunie 2018

În această săptămînă,

Încep înscrierile la Evaluarea Naţională


Pentru elevii de clasa a VIII-a se va încheia în curînd anul şcolar dar aceştia nu vor intra în vacanţă ci vor intra în febra examenelor. Pe 8 iunie se închid cursurile pentru clasa a VIII-a însă chiar de astăzi încep înscrierile la Evaluarea Naţională 2018. Elevii pot fi înscrişi pînă vineri.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 805

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 iunie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Spitalul din Mioveni are nevoie de rezidenţi

Conducerea spitalului Mioveni şi reprezentanţii oraşului au participat de 1 iunie la conferinţa naţională medicală organizată de CJ Argeş, întîlnindu-se cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea dar şi prof. univ. Dr. Alexandru Rafila - Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Conf. Univ. Dr. Corneliu Florin Buicu , Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu - Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”; Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran – Preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Daniela Bartoş - Şef Clinica de Medicină Internă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În timpul conferinţei s-a ridicat şi problema detaşării la noul Spital din Mioveni a unui număr mai mare de medici rezidenţi cu posibilitatea de prelungire a contractelor după terminarea stagiului, însă răspunsul primit a fost unul neaşteptat şi negativ, cum că rezidenţii au mai mult de învăţat la Spitalele din Bucureşti decît de la medicii specialişti din provincie.

S. Mihai

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 864

Continuare
 
Cea mai bine gospodărită asociaţie - într-un bloc nou Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 04 iunie 2018


Cea mai bine gospodărită asociaţie - într-un bloc nou 


Ediţia din acest an a Concursului „Cea mai frumoasă şi cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti“ a fost cîştigată, zilele trecute, de Asociaţia de proprietari „N. Cernescu“, din blocul MHR1 (pe strada N. Cernescu, undeva în zona Rolast) - alte 9 asociaţii primind premii pe cartiere. Am fost să vedem cum arată blocul fruntaş şi într-adevăr n-a fost nevoie de multe verificări, întrucît sare în ochi. Dacă în unele ediţii anterioare, cîştigătorii au impresionat prin realizările obţinute cu banii obţinuţi prin găzduirea de antene GSM, anul acesta a ieşit în evidenţă un bloc din fondul nou de locuinţe.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1083

Continuare
 
Secretarul Ghinea s-a pensionat Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 iunie 2018

După 28 de ani în administraţia publică locală,

Secretarul Ghinea s-a pensionat


Începînd cu data de 1 iunie 2018, după o activitate de peste 28 de ani în slujba administraţiei publice locale, secretarul Primăriei Cîmpulung, Nicolae Ghinea, s-a pensionat. În vîrstă de 65 de ani, împliniţi pe 17 mai, cel care a ştiut atît de bine să manevreze din condei atîtea decizii importante, sau să mişte documente oficiale printre hăţişurile legii, şi-a luat adio de la colegi şi colaboratori, miercuri, 30 mai, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Local.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1463

Continuare
 
Magazinul Velomax Cycles oferă toate modelele de biciclete! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 02 iunie 2018

Pasionaţii de ciclism au la dispoziţie tot ce au nevoie

Magazinul Velomax Cycles oferă toate modelele de biciclete!


În ultimii ani, piteştenii au început să conştientizeze că că mişcarea înseamnă sănătate. Cei mai mulţi dintre noi au început să opteze pentru alte mijloace de transport în detrimentul maşinilor personale. Pentru a-şi îmbunătăţi condiţia fizică, cei mai mulţi dintre noi preferă mersul pe bicicletă. Zilnic pe străzile oraşului, în parcuri şi pe pistele de biciclete create de autorităţile locale vedem oameni care fac mişcare pe bicicletă. Mulţi dintre noi nu ştim ce fel de biciclete să ne cumpărăm pentru a face mişcare în aer liber.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2877

Continuare
 
Sorina Pintea a dăruit dulciuri copiilor bolnavi Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 02 iunie 2018

Ministrul Sănătăţii în vizită la Pediatrie

Sorina Pintea a dăruit dulciuri copiilor bolnavi


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a fost ieri în vizită în Argeş. La invitaţia repezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, ministrul a sosit de dimineaţă la Spitalul de Pediatrie Piteşti unde a fost întîmpinată de conducerea unităţii sanitare, preşedintele CJ, Dan Manu şi prefectul Emilian Dragnea. Relaxată, îmbrăcată cu o rochie vaporoasă, Sorina Pintea a fost condusă pentru început în Compartimentul Primiri Urgenţe al spitalului care dispune de dotări moderne.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1030

Continuare
 
Politicile de sănătate, discutate la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 02 iunie 2018


Politicile de sănătate, discutate la Piteşti

Oncologia va avea radioterapie


În sala mare a Consiliului Judeţean, a avut loc ieri o conferinţă naţională, în care numeroşi specialişti implicaţi au dezbătut două teme de interes: rezidenţiatul şi educaţia sanitară, în ideea că ar putea fi transpuse în practică pornind cu proiecte-pilot în Argeş. Rămîne ca urmările discuţiei să se cristalizeze mai tîrziu - oricum, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a rămas doar la deschidere, timp de 30 de minute, neascultînd argumentele, care au fost doar pentru publicul format din medici (şefi de secţie) şi persoane din conducere de la unităţile medicale din judeţ - alături de consilieri judeţeni şi alte oficialităţi locale. Vă redăm mai jos cîteva din punctele de vedere importante exprimate.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1096

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 8298
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ce pretenții să ai de la unul ca Ionică, care în plin avânt economic al județului el nu a reușit nici o investiț...
18/07/18 11:01 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Este inadmisibil cum primarul si condurea FC Arges, arunca vorbe in vant de doi ani. Ati avut timp destul sa rezolvati p...
18/07/18 10:38 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Acești baieti nu au nici o vina , Politicul asta ne omoara si nu numai sportul .
18/07/18 10:30 Mai mult...

„Nu mai pleacă nici un jucător“
Ionica se face de ras mai rau ca Pendiuc. Una a promis vara trecuta, alta a facut acum. Cum au reusit toate petardele de...
18/07/18 09:16 Mai mult...

Declaraţia Unică poate fi depusă şi online
In lume a aparut softul si noi trebuie sa facem declaratii de ventit ,ca am luat dobanda la depozitele bancare. Sa va f...
18/07/18 08:21 Mai mult...

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info