Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Independenţa României, relativizată de ruşi Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 mai 2017

Critici arogante din Răsărit

Independenţa României, relativizată de ruşi

 

În timp ce România îşi sărbătoreşte independen-ţa, în spaţiul public autoh-ton circulă şi o teorie contrară. Politologul şi strategul Aleksandr Dughin, numit şi „ideologul lui Putin“, şi-a lansat în ţa­ra noastră cartea „Baze­le geopolitice“, care exprimă o cu totul altă viziune despre situaţia României. Acesta consideră că românii nu pot vorbi în mod real şi patriotic de independenţă, întrucît ei „nu se pot apăra nici de Rusia, nici de Occident, şi nici de SUA“. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 658

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

Ştiri meteo neproductive

După ce că vremea e tot mai capricioasă, strică şi televiziunile care, din lipsă de ştiri, exagerează cu titlurile alarmiste. Orice prognoză meteo e un fel de apocalipsă. Ca şi în cazul mediului bancar, ştirile prea negative privind timpul probabil fac rău: descurajează oamenii să mai iasă din casă şi să mai lucreze ceva, pentru fiecare ploicică.

Şef sau batistă

Şeful CJ, Dan Manu, a discutat destul de mult în spaţiul public despre ilegalităţile comise de fosta conducere, în legătură cu proiectul pîrtiei Molivişu. I-a surprins însă pe mulţi consilieri - mai ales din opoziţie, dar nu numai - refuzînd să facă publice rezultatele complete ale verificărilor solicitate la instituţiile de control. Poate o fi dat peste un muşuroi prea mare. Oricum, consilierul PMP Cătălin Bulf, mai „gură bogată“, zice că asta dovedeşte că, de fapt, Manu „nu e preşedintele CJ, ci doar batista pe ţambal“ - şi deci pătrăţica lui de libertate ar fi ceva mai mică decît funcţia.   

VIP 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

 
13 societăţi, amendate de ITM Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 mai 2017

Trei firme s-au ales cu dosar penal pentru munca la negru

13 societăţi, amendate de ITM 

 

Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna aprilie, 129 de controale. În urma acestora, la 13 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 43 de persoane. Au fost date 13 amenzi, în valoare de 224.000 lei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 909

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Controale la produsele alimentare

Comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat controale în magazinele în care se comercializează produse alimentare cum ar fi produse din carne, produse de patiserie şi ciocolată. Potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Argeş, Adrian Popescu, au fost verificaţi 37 de operatori economici, fiind date 29 de sancţiuni, dintre care 25 de avertismente şi 4 amenzi, în valoare de 6.500 lei. Au fost controlate 600 kg de produse alimentare, iar 110 kg au fost găsite cu abateri. Principalele nereguli constatate au fost: lipsa afişării datei-limită de consum la cîrnaţi de porc; ouă fără marcarea categoriei de greutate şi a metodei de creştere a găinilor; lipsa indicatorilor alergeni la pască şi cozonac; lipsa afişării preţului pe unitatea de măsură.   

Nereguli la peşte şi conserve

12 magazine în care se comercializează peşte şi conserve din peşte au fost controlate de curînd de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Argeş. La 8 operatori economici au fost constatate abateri, fiind date avertismente. Neregulile constatate au fost: neafişarea la loc vizibil a plachetei TELCONS; neindicarea preţului pe kilogram la conservele de peşte; neindicarea datei durabilităţii minimale a peştelui preambalat congelat sau sărat.  

Se răceşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 21 mai. Potrivit acesteia, pînă pe 11 mai vremea se va răci treptat, devenind rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor scădea de la 21 la 12 grade Celsius, iar cele minime de la 11 la 3 grade. După 11 mai, regimul termic va marca o creş­tere, spre valori diurne de 25-26 de grade şi nocturne de 12 gra­de, în medie, la sfîrşitul primei săptămîni a intervalului de prognoză. Săptămîna următoare temperatura aerului va creşte, uşor şi treptat, de la 18 la 22 de grade la valorile maxime, în timp ce valorile minime se vor situa, în mod constant, în jurul a 8 grade. Va ploua aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, dar astăzi şi în intervalul 13 - 15 mai, probabilitatea ca aceste precipitaţii să se semnaleze pe arii mai extinse şi să fie mai importante cantitativ va fi ridicată.    

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 470

Continuare
 
Comandat nou la Şcoala Militară Basarab I Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 mai 2017

 

Comandat nou la Şcoala Militară Basarab I

 

Ieri, pe o ploaie torenţială, a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I. Ceremonia s-a derulat cu întreruperi, dat fiind faptul că, la un moment dat, începuse să cadă piatră. Comandantul, colonel dr Ion Panait, a trecut în rezervă, iar în locul acestuia a venit colonelul dr Laurean Georgel Oprean, împuternicit pe 6 luni.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 1079

Continuare
 
Tir scăpat de sub control la Lereşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 mai 2017

În timp ce afară ploua,

Tir scăpat de sub control la Lereşti

 

O şoferiţă din comuna Lereşti a tras ieri o spaimă soră cu moartea, după ce s-a pomenit cu ditamai tirul venind peste ea. Mastodontul scăpat de sub control ajunsese pe contrasens. Ca tabloul acestui eveniment să fie complet, ar trebui spus că afară ploua zdravăn.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 507

Continuare
 
Mici, bere şi distracţie la Sărbătoarea Narciselor Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 07 mai 2017

Ieri, a fost mare sărbătoare la Negraşi

Mici, bere şi distracţie la Sărbătoarea Narciselor

 

Sute de oameni au participat, ieri, la Negraşi, la Sărbătoarea Narciselor. Pentru al treilea an consecutiv, cei prezenţi au plecat acasă fără narcise, deoarece nu au mai fost lăsaţi să le culeagă. Doar cîteva persoane au mai intrat în Po-iana cu Narcise şi au reuşit să rupă cîteva flori. În schimb, primăria le-a pus la dispoziţie o alee, care ajungea pînă în preajma florilor şi unde oamenii puteau să facă fotografii printre narcisele înflorite.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1327

Continuare
 
Pantofi scoşi de la vînzare! Imprimare E-mail
(2 voturi)
duminică, 07 mai 2017

Din cauză că nu aveau pictograme privind materialele folosite,

Pantofi scoşi de la vînzare!

 

Mare atenţie atunci cînd mergeţi să vă cumpăraţi încălţăminte, fiindcă nu toată marfa corespunde cerinţelor legale de calitate în domeniul protecţiei consumatorilor! Comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat de curînd controale în magazine în care se comercializează încălţăminte şi au găsite numeroase nereguli. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1111

Continuare
 
Bilete de tratament pentru pensionari Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 07 mai 2017

La Casa de Pensii au sosit

Bilete de tratament pentru pensionari

 

La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 6, datele de prezentare în staţiune fiind în perioada 23 - 26 mai 2017. Repartiţia poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 844

Continuare
 
Stau într-o rulotă şi au nevoie de ajutor! Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 07 mai 2017

O femeie şi fiica sa, grav bolnavă,

Stau într-o rulotă şi au nevoie de ajutor!

 

O femeie din Brăduleţ a venit la redacţia noastră pentru a apela la ajutorul semenilor săi, fiindcă se află într-o situaţie disperată. Nicuţa Marinescu are o fiică de 15 ani, Vasilica Filofteia, diagnosticată cu tetrapareză spastică. Ele locuiesc în prezent într-o rulotă în Brăduleţ.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 603

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Studenţi români şi olandezi, la Staţia de Epurare Piteşti

Ieri, Societatea Apă Canal 2000 a fost gazda unei delegaţii româno-olandeze, alcătuită din studenţi şi profesori, care a vizitat Staţia de Epurare Piteşti. Această vizită se înscrie în acţiunile cuprinse în cadrul programului WETSKILLS. Acest program este organizat cu sprijinul Ambasadei Olandei în România şi în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti. El  este dedicat viitorilor profesionişti în domeniul apei şi are incluse o serie de acţiuni de documentare şi de lucru în echipe mixte româno-olandeze în perioada premergătoare desfăşurării competiţiei din cadrul Forumului Regional al Apei Dunăre Europa de Est. Forumul Regional al Apei Dunăre Europa de Est este organizat de Asociaţia Română a Apei şi va avea loc, la Bucureşti, Palatul Parlamentului, între 15 şi 17 mai 2017. Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va participa la manifestările organizate în cadrul forumului, la fel ca şi în anii trecuţi.    

I.Ivănoiu

Concurs la VIVO!Piteşti  

VIVO!Piteşti organizează pînă pe 12 mai un concurs inedit pe pagina de Facebook, prin care invită clienţii fideli să împărtăşească cel mai frumos moment pe care l-au petrecut în mall-ul piteştean. Participanţii pot cîştiga unul din cele zece premii constînd în vouchere de cumpărături în valoare de 500 de lei. Puteţi povesti de la cumpărături de cadouri pentru cei dragi, la aniversări petrecute în centrul comercial, prima întîlnire pentru doi îndrăgostiţi, cereri în căsătorie sau aflarea veştii că vor deveni părinţi, primii paşi ai copilului, bucuria trăită de cei mici la locul de joacă sau la evenimentele pentru copii, concertele cu artiştii preferaţi, premiile oferite la concursuri, toate constituie amintiri dragi şi emoţii puternice pe care le-aţi trăit le puteţi scrie pe www.vivo-pitesti.com     

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 364

Continuare
 
Inventator la 13 ani! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 mai 2017

La Salonul Inovaţiei de la UPIT,

Inventator la 13 ani!

 

La Universitatea Piteşti, a avut loc prima ediţie a Salonului Inovaţiei şi Creativităţii Elevilor din Judeţul Argeş, fiind dedicat elevilor din învăţămîntul preuniversitar. Au fost prezenţi peste 1.000 de participanţi, elevi expozanţi şi profesori coordonatori, cu 680 de lucrări din 20 de domenii tematice. Jurizarea a fost făcută de 20 de profesori din mediul preuniversitar desemnaţi de ISJ Argeş, împreună cu reprezentanţi ai CJ Argeş şi Universitatea Piteşti. CJ Argeş le-a oferit cîştig-torilor premii în valoare de 28.000 de lei.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 833

Continuare
 
Duster EDC şi seria limitată Explorer Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 mai 2017

Două noi lansări la Dacia:  

Duster EDC şi seria limitată Explorer

 

Gama Dacia se extinde în această primăvară cu o nouă serie limitată transversală, care se numeşte „Explorer“, disponibilă pe Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster. De asemenea, pentru prima dată, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată EDC, disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 714

Continuare
 
Profesori de la Şcoala „Nicolae Bălcescu“, în Lituania Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 mai 2017

 

Profesori de la Şcoala „Nicolae Bălcescu“, în Lituania

 

În 2015, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“, din Piteşti, a început proiectul internaţional „Lărgirea orizonturilor prin descoperirea anotimpurilor şi a culturilor unice din ţările europene“. Evenimentul are loc în parteneriat cu şcoli din Bulgaria, Grecia, Lituania, Polonia şi Turcia, prin finanţare de la UE.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 659

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Vrem bani europeni pentru nimic

Specialiştii în transporturi prezenţi zilele trecute la Forumul de Mobilitate observau că, din păcate, în România se caută doar „absorbţia de dragul absorbţiei, nu pentru dezvoltare“, şi nimănui nu i se pare o problemă dacă se iau de două ori bani europeni pentru acelaşi proiect: situaţia se cheamă, pompos, „fazare“. Unii cred că trebuie făcută „absorbţie“ şi dacă banii intră în  buzunarul unor şmecheri.

Păţanie şi discriminare

Fripţi cu doctrina „politically correct“, paznicii de magazine au două reacţii cînd intră pirande cu fuste creţe: dacă sînt una-două, stau cu ochii pe ele - de obicei, în acest caz, e vorba de cazuri integrate, care cumpără civilizat. Dar dacă vin în grup mare, le scot afară direct. Poate ar trebui să fie la fel şi pe linia 2: un poliţist local (bun la rugby), să circule permanent, ca să spargă „gră­mezile organizate“ ale celor iuţi de mînă...

Rîul puturos

Dan Manu a sesizat public reprezentanţii Agenţiei de Mediu că „Argeşul e contaminat, pe tot traseul rîului“. Poate cineva va face ceva pînă la urmă. Din cei care vizitează săptămînal Parcul Lunca Argeşului, cîţi or fi scandalizaţi de halul cum pute acea scurgere, chiar la mijlocul parcului? Şi mai sînt şi alte asemenea scurgeri şi în amonte - despre care s-a scris în repetate rînduri.

Ordin pentru indulgenţă

Pentru că primăriile rurale nu pot organiza servicii voluntare de pompieri, cum prevede un Ordin cu aplicare din iulie, Argeşul a reclamat Centrului că e inaplicabil: „N-avem nici bani, nici posibilitatea de a întreţine vreo maşină specializată“. S-a primit răspunsul că „se rezolvă“, dar mai nou s-a precizat că prevederea nu se elimină cu totul, ci doar se va restrînge la comunele cu o anumită populaţie. Pînă una-alta, cei de la ISU pornesc, la vară, controalele,  dar promit că „vor fi indulgenţi“. „Depinde cît de in­dulgenţi“, răs­pund, nemulţumiţi, primarii.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 410

 
Sute de depozite de deşeuri în albiile rîurilor Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 06 mai 2017

În cadrul controalelor efectuate de ABAAV, s-au găsit

Sute de depozite de deşeuri în albiile rîurilor

 

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea, au verificat în perioada martie - aprilie modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, dar şi cum au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 644

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 5712
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter