Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** A căzut cu copilul în canal!      *** Turistă sfîşiată de dulăul unei pensiuni      *** Tîrgurile de animale, interzise!      *** Şi-a pierdut portofelul în tîrg, la Piscani      *** Pregătiri pentru a doua sesiune a Bacului      *** Ultimele zile pentru bilete de tratament!      *** Arta confecţionării ţesăturilor din lînă      *** Victoria este obligatorie!      *** „Voi da totul pe teren“      *** „Să învăţăm din aceste greşeli“      *** Baschetbaliştii au început pregătirea      *** La 17 ani a cîştigat Cupa Budeasa la Înot!      *** Ştiri de la FC Argeş      *** Mioveni II şi Atletic Bradu, în serie cu Petrolul şi Saelele!      *** Drogată şi goală puşcă pe stradă!      *** Soţul a scăpat-o din ştreang      *** Şoferul de 80 ani s-a oprit în pom      *** Găsit mort în casă      *** Medicamente gratis        *** Bilanţul poliţiştilor locali      *** Vizaţi-vă carnetele de rentier agricol!      *** Fermierii cu cartonaş galben, controlaţi!     

 
Animalele, doborîte de căldură Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 10 august 2017

De Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice,

Animalele, doborîte de căldură

 

În toată ţara, ieri s-a sărbătorit Ziua Inter­naţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor. Cu acest prilej, la Gră­dina Zoologică din Piteşti, vizitatorii au putut intra gratis, între orele 10.00 şi 19.00. La ora prînzului, pe aleile de la Zoo era animaţie mare, în special cupluri cu copii mici. Vizitatorii au fost atît din oraş, cît şi din apropierea Piteştiu­lui. Cei care nu au reuşit să ajungă la Zoo o pot face în următoarea perioadă, preţul unui bilet de intrare fiind de 5 lei pentru adulţi, 3 lei pentru copii şi 2 lei pentru grupuri organizate, care să aibă minimum 10 persoane.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 475

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 august 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Concert Delia pe 19 august

Pe data de 19 august, începînd cu ora 20.00, Primăria Municipiului Piteşti organizează un concert exploziv dedicat zilei de Sfînta Maria. Una din cele mai iubite artiste, Delia, va urca pe scena care va fi amplasată în Piaţa Primăriei şi va interpreta cele mai îndrăgite piese ale sale.    

Se majorează accizele la carburanţi

Guvernul vrea să majoreze accizele la carburanţi, printr-un proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal. Dacă vor face acest lucru, atît benzina, cît şi motorina se vor scumpi cu 45 de bani pe litru. Măsura ar urma să intre în vigoare cu data de 1 septembrie.   

Antonela Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 366

 
Vijelia a lovit Cîmpulungul Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 august 2017

După caniculă,

Vijelia a lovit Cîmpulungul

Zeci de copaci puşi la pămînt, acoperişuri smulse şi proiectate pe maşini, reţele de electricitate rupte, gospodării inundate şi lovite de grindină, acesta este, pe scurt, bilanţul furtunii de luni seara

 

Aşa cum atenţionau meteorologii, după căldura nemiloasă din ultimele zile, care a făcut victime în întreaga ţară, peste România au venit vijeliile şi aversele torenţiale, cu descărcări electrice şi grindină, ce au făcut prăpăd în mai multe zone. Pe harta localităţilor afectate de furtunile violente se află şi municipiul Cîmpulung, dar şi cîteva comune limitrofe (Albeştii de Muscel, Bughea de Jos) Valea Mare Pravăţ), unde grindina, viiturile, vîntul puternic şi copacii căzuţi în urma rafalelor au provocat însemnate pagube materiale.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 766

Continuare
 
Liber pe 15 august Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 august 2017


Liber pe 15 august

Conform Codului Muncii, ziua de 15 august - „Adormirea Maicii Domnului“ este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Acordarea acestor zile libere se face de angajator. Nerespectarea acestor prevederi legale constituie contravenţie. În acest sens, inspectorii de muncă din cadrul ITM Argeş pot amenda angajatorii cu sume între 5.000 - 10.000 lei. Aceste reguli nu se aplică în unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică precum şi în cele în care activitatea nu poate fi întreruptă, ea avînd un caracter continuu, de permanenţă. Acestor categorii de salariaţi care muncesc în această zi, li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază ca soluţie alternativă de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Hartă interactivă cu programul autobuzelor  

Primăria Piteşti a anunţat că pe site-ul SC Publitrans 2000 SA există o hartă interactivă unde piteştenii pot vedea orele de trecere ale autobuzelor în staţiile de pe traseul acestora. Tot acolo, există şi un video care explică modalitatea de accesare a acestuia.
    Grupaj de Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 402

 
Centru de formare profesională la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 09 august 2017


Centru de formare profesională la Mioveni

 

Printr-o hotărîre a Adunării Generale a Acţionarilor, statul de funcţii al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a fost completat cu activităţi de formare şi cercetare-dezvoltare, asociindu-se în acest sens cu persoane juridice de drept public sau privat - furnizori de formare profesională.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 492

Continuare
 
Salariile de la Primărie Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 09 august 2017

Astăzi, în Consiliul Local Piteşti se votează

Salariile de la Primărie

 

Astăzi vor fi aprobate în şedinţa de Consiliu Local Piteşti salariile de bază pentru funcţiile publice şi pentru func­ţiile contrac­tuale din cadrul apara­tului de specialitate al Primăriei Municipiului Piteşti. De asemenea, tot astăzi vor fi aprobate şi sala­riile Serviciului Public de Exploatare a Patri­moniului Muni­cipiu­lui Piteşti, Administra­­ţia Domeniului Public Piteşti, Centrul Cultural Piteşti şi pentru perso­nalul din cadrul FC Argeş.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 1332

Continuare
 
Copil de 6 luni, cu rujeolă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 august 2017

Virusul apare tot mai des în Argeş

Copil de 6 luni, cu rujeolă!

 

În plină epidemie de rujeolă în ţara noastră, unde au fost confirmate peste 8.000 de cazuri, şi în judeţul Argeş se înmulţesc îmbolnăvirile. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, la sfîrşitul săptămînii trecute, s-a confirmat boala la un copil în vîrstă de doar 6 luni, din Teiu.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 694

Continuare
 
Încă 7 argeşeni suspecţi de boala Lyme! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 09 august 2017

Noi posibile cazuri de îmbolnăvire în ultima săptămînă    

Încă 7 argeşeni suspecţi de boala Lyme!

 

Ne aflăm în plin sezon estival, iar foarte multe persoane merg la iarbă verde. Fiecare dintre noi trebuie să avem mare grijă să nu fim muşcaţi de căpuşe. Chiar dacă nu toate aceste insecte sînt purtătoare ale bolii, este bine ca, în cel mai scurt timp după ce aţi fost muşcaţi, să mergeţi la medic pentru un diagnostic corect şi pentru a evita eventuale complicaţii.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 436

Continuare
 
Zona seismică Vrancea s-a reactivat? Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 09 august 2017

Scenariul ar putea semăna cu cel din 1940

Zona seismică Vrancea s-a reactivat?

 

De la începutul acestei luni, activitatea seismică a zonei Vrancea s-a intensificat. Ieri a avut loc cel de-al treilea cutremur al lunii cu peste 4 grade (4,3 pe Richter la 136 km adîncime, cu epicentrul în Vrancea), după cele de pe 2 august (4,9 grade, la adîncime de 132 km) şi 1 august (4,6 grade, la adîncime de 96,6 km), ambele cu epicentrul în Buzău. Alte 2 seisme de 3.8 grade au avut loc pe 3 şi 4 august, iar alte două, de peste 2 grade, pe 7 august. Nu putem şti deocamdată dacă ştirea e una bună sau rea.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 778

Continuare
 
Curs Infirmierã, acreditat şi recunoscut Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 09 august 2017


Curs Infirmierã, acreditat şi recunoscut

 

Profesional New Consult organizeazã în perioada urmãtoare cursul de Infirmerã în Piteşti în perioada urmãtoare (http://profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-tehnice-meserii/curs-infirmiera ) . IMPORTANT !!! Cursul este acreditat şi recunoscut de organismele acreditate, diplomele fiind recunoscute la nivel naţional şi internaţional.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 431

Continuare
 
Contribuţiile sociale obligatorii scad la 35% Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 august 2017


Contribuţiile sociale obligatorii scad la 35% 


Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale vine în sprijinul angajaţilor şi angajatorilor argeşeni prin clarificarea unor aspecte legate de transferul obligaţiilor privind CAS - contribuţia de asigurări sociale şi CASS - contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate datorate de angajator, către angajat.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 417

Continuare
 
Aviz de forţă majoră Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 august 2017

Doar de la CCIA Argeş puteţi obţine pentru judeţul nostru:

Aviz de forţă majoră

 

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Argeş continuă prezentarea informaţiilor de interes cu privire la serviciile pe care le oferă. De data aceasta, am aflat mai multe despre emiterea Avizului de Forţă Majoră de la George Caval, preşedintele acestei instituţii. Menţionăm că CCIA Argeş are competenţa exclusivă de a aviza cazurile de forţă majoră ce au loc în Argeş.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 381

Continuare
 
Argeşul, mediocru la agricultură Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 august 2017

Producem puţin şi sîntem pe locuri codaşe la mai toate sectoarele

Argeşul, mediocru la agricultură

 

Datorită Daciei şi a altor industrii, argeşenii sînt obişnuiţi să audă despre ei că sînt în fruntea altor regiuni, în mai tot ce fac. Această impresie bună despre sine poate fi ponderată de agricultură, unde, deşi ne numărăm prin­tre judeţele cu supra­feţe mari, nu excelăm la nici o ramură şi ne a­flăm, la cele mai multe, sub jumătatea clasa­mentelor. Alte judeţe, chiar şi din vecinătate,  ne arată că e loc mult de creştere, în a­cest domeniu. Am com­parat datele statistice privind producţiile vegetale din 2016 şi cele animale din 2015 cu cele din 1990, cînd încă nu se distru­sese vechea orga­ni­za­rea a agriculturii şi cînd negocierea păguboasă cu UE nu făcuse din agricultură o victimă a integrării.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 529

Continuare
 
Centre comunitare de învăţare permanentă Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 08 august 2017


Centre comunitare de învăţare permanentă

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat în consultare publică pe site-un său un proiect de hotărîre de Guvern privind aprobarea Metodologiei de acreditare, evaluare periodică, organizare şi funcţionare a centrelor comunitare de învăţare permanentă. În document se arată că România se află mult sub media europeană în ce priveşte participarea populaţiei la programe de educaţie pe tot parcursul vieţii.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
Canicula poate să ne ia minţile! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 august 2017

Psiholog doctorand Carmen Violeta Popa:

Canicula poate să ne ia minţile!

 

Psiholog doctorand Carmen Violeta Popa, psihoterapeut la Policlinica de pe I.C. Brătianu, atrage atenţia asupra problemelor cauzate de canicu­lă sau de temperaturile ridicate. Cu toţii suferim din cauza lor, dar cei mai vulnerabili sînt copiii, vîrstnicii, bolnavii cronici, cardiacii, diabeticii, obezii, cei care suferă de astm etc.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 648

Continuare
 
La Leordeni, probleme cu calitatea apei Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 august 2017

În 8 localităţi s-au recoltat şi analizat probe de apă

La Leordeni, probleme cu calitatea apei  

 

Întrucît ne aflăm într-o perioadă caniculară, cînd oamenii consumă foarte multă apă pentru a se hidrata, în zilele de 1 august şi 2 august, DSP Argeş a recoltat şi analizat probe de apă din mai multe sisteme publice de aprovizionare cu apă potabilă, din diferite localităţi.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 414

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 6081
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ştiri de la FC Argeş
Un lot conturat pe genunchi. Ce sa ceri atata timp cat in conducere sunt nepriceputi. Ma asteptam ca daca a devenit FC A...
17/08/17 21:41 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
O campanie de achizitii cam slaba! Cu venirea lui Cartu la FC Arges o sa vedem si noi fotbal in Trivale! Decat sa-ti da...
17/08/17 19:37 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
E clar ca in acest moment lotul este subtire si e nevoie de transferuri, dar si de un antrenor pe masura rezultatelor as...
17/08/17 18:56 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
Liga2 presupune alte rigori. Din acest motiv lotul FC Arges trebuia intarit valoric si nu intarit cantitativ. Unii jucat...
17/08/17 18:12 Mai mult...

Bilanţul poliţiştilor locali
daca in 7 luni au constatat doar 2 infractiuni,in restul timpului ce fac,cite infractiuni s-au inregistrat la Politia Mu...
17/08/17 16:09 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter