Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Azi, Klaus Iohannis, la Piteşti     *** Părinţii, la muncă în străinătate, copiii, singuri!     *** A fost inaugurat parcul Făget din Trivale     *** Parada bicicletelor în Piteşti!     *** Deputatul Rădulescu, audiat la Parchetul General     *** Copil de 5 ani cu scarlatină!     *** Criminal condamnat pentru a doua oară     *** După infarct, dus cu elicopterul la Bucureşti!     *** Valiză suspectă la Carrefour     *** Cod roşu de inundaţii la Vidraru!     *** Hrănite de la carmangerie, 8 pisici au murit     *** Audi pocnit de Volkswagen     *** Sfîrşit de an şcolar pentru elevii din clasa a XII-a     *** Concert dedicat muzicii argentiniene     *** Nu plecaţi în vacanţă fără cardul european de sănătate     *** 32 de ţări vor CUPA!     *** FC Argeş stă, CS Mioveni joacă la Hermannstadt!     *** Programul etapei 37      *** „Aşa să jucăm la fiecare meci!“     *** Rallycros la Bradu!     *** „Victorie meritată a piteştenilor“     *** CS Dacia Mioveni joacă pentru promovare    

 
Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei


Indiferent dacă este vorba de sport, cultură sau educaţie, copiii din Mioveni rămîn în continuare cei mai buni ambasadori ai oraşului şi chiar ai judeţului. Astfel, în cadrul celei de-a doua editii a „Bursei Ambasadorului Chinei“, eveniment organizat, zilele trecute, la Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti, sub înaltul patronaj al Excelentei Sale Xu Feihong, cei mai buni elevi din cadrul celor 4 Institute Confucius din ţară au primit recunoaşterea meritelor pentru rezultatele excepţionale în cadrul concursurilor dedicate celor care studiază limba chineză în România.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 481

Continuare
 
Numărul obezilor, în creştere în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Peste 600 de cazuri noi anul trecut faţă de 2016

Numărul obezilor, în creştere în Argeş


Direcţia de Sănătate Publică Arges marchează, astăzi, Ziua Europeană împotriva Obezităţii şi organizează pînă, pe 29 mai 2018, campania de informare şi educare dedicată acestei zile. Sînt distribuite materiale tematice informative prin intermediul cabinetelor medicale şi a cabinetelor medicale şcolare. De asemenea, se desfăşoară sesiuni de informare în unităţi de învăţămînt preuniversitar în Piteşti şi în judeţ pentru conştientizarea populaţiei privind riscurile obezităţii şi responsabilitatea pe care fiecare persoană o are în menţinerea sănătăţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 488

Continuare
 
Adrian Tase, la Congresul de la Taipei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Adrian Tase, la Congresul de la Taipei


În această perioadă, conf. univ. dr Adrian Tase participă activ la lucrările congresului cu nr. 22 al APSC (Asia Pacific Society of Cardiology - Societatea de Cardiologie Asia Pacific) de la Taipei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 476

Continuare
 
Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Aventură extremă în scop caritabil la -30 grade

Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă


Un piteştean şi un bucureştean au participat în primăvara acestui an la competiţia internaţională The Ice Run. Vlad Grigore (32 ani) din Piteşti şi Alexandru Agatinei (28 ani) din Bucureşti, ambii project manageri, au călătorit în Siberia cu o motocicletă cu ataş, în cursa pe gheaţă fiind înscrise 15 echipaje din mai multe ţări, competiţia avînd scop caritabil. Aventura The Ice Run a fost o noutate absolută pentru amândoi!  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

Continuare
 
Controale la Parchetele din Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 mai 2018

Dosarele, luate la verificat

Controale la Parchetele din Argeş


Zile de foc pentru procurorii argeşeni care s-au trezit pe cap cu Inspecţia Judiciară. Printr-o decizie luată la nivel naţional, Inspecţia Judiciară efectuează controale tematice privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării.   

Comentarii (2) | Vizualizari: 606

Continuare
 
Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor


Un urs de mărime mijlocie a devenit vedetă pe un site de socializare, după ce, în urmă cu cîteva zile, a fost fotografiat şi filmat, cu telefonul, de doi bărbaţi, în zona Barajului Rîuşor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1003

Continuare
 
Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

La Albeştii de Muscel, din cauza unei alunecări de teren,

Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot

Două case din zonă au fost afectate şi riscă să se prăbuşească dacă nu se iau măsuri urgente


Despre situaţia jalnică a Drumului Judeţean 735 care tranzitează comunele Bughea de Sus şi Albeştii de Muscel s-a tot pomenit prin mijloacele mass-media locale, însă nici o autoritate competentă nu a fost sensibilizată astfel încît să se ia măsuri pentru îndreptarea situaţiei. Au fost făcute multe promisiuni, însă nimic nu s-a concretizat. Dimpotrivă, starea drumului este din ce în ce mai proastă, cu gropi la tot pasul, unele dintre ele transformate în adevărate cratere.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 mai 2018

Drumarii fac deszăpezirea şi vor începe reparaţiile

Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului


După sezonul rece, au apărut şi gropile pe drumurile naţionale care trec prin judeţul nostru, iar drumarii au început reparaţiile în regie proprie, fiindcă deocamdată nu s-au făcut licitaţiile publice de către DRDP Bucureşti pentru lucrările de întreţinere a drumurilor. DN 7 Piteşti - Rm. Vîlcea este printre cele mai aglomerate drumuri naţionale din judeţul nostru, iar în ultima perioadă, s-au creat coloane de maşini în zona Valea Ursului, din comuna Bascov, din cauza lucrărilor care au loc pe şosea.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 731

Continuare
 
Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti                                                                                                      

Cea mai mare fabrică de motoare electrice din România - Nidec Global Appliance Romania îşi lansează oficial prezenţa în ţara noastră. Inaugurarea are loc pe 24 mai 2018, ora 9.30, la sediul societăţii, Calea Bucureşti nr. 5, sat Valea Mare - Podgoria, Ştefăneşti. La eveniment vor fi prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, reprezentanţi ai Guvernului, Senatului şi Camerei Deputaţilor, autorităţi locale din Piteşti şi judeţene, cît şi manageri ai marilor companii producătoare de electronice şi electrocasnice din lume. Fondatorul & CEO Nidec,  Shigenobu Nagamori şi CEO Nidec Global Appliance Division, Valter Taranzano vor fi amfitrionii acestui eveniment. În 2016, Nidec a achiziţionat ANA IMEP SA (denumită ulterior Nidec Motor Corporation România SA), avînd în acest moment aproximativ 500 de angajaţi. Numărul acestora va creşte în viitor, o dată cu deschiderea altor linii de producţie. Viziunea companiei a fost întotdeauna aceea de a fi numărul 1 pentru orice element care se roteşte sau se află în mişcare. De la motoare mici de precizie pînă la motoare mari, Nidec creează tehnologii de acţionare de ultimă generaţie, care reuşesc să satisfacă necesităţile societăţii.  
 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 564

 
Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

În 60 de zile de la absolvire,

Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM


Absolvenţii promoţiei 2018 pot beneficia de şomaj, dar doar în anumite condiţii. Mai exact, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ei trebuie să se înregistreze la AJOFM Argeş cu un dosar de căutător de loc de muncă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 933

Continuare
 
Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018


Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă


În ultimii ani, SC SEdC Mioveni s-a transformat considerabil prin diversificarea serviciilor oferite, modernizarea şi eficientizarea continuă a activităţii. Activităţile specifice desfăşurate de societatea din Mioveni sînt din sfera de interes public general.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 583

Continuare
 
Programul Zilelor Piteştiului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Primăria v-a pregătit multe manifestări

Programul Zilelor Piteştiului


În aceste zile, oraşul lalelelor îmbracă straie de sărbătoare, iar pentru a marca 630 de ani de la prima atesta­re documentară, Pri­măria municipiului Piteşti organizează cu ocazia Zilelor Piteştiu­lui, ediţia a 26-a, un amplu program de manifestări.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1035

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 ABAAV, la Forumul Apei

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a participat la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est. În cadrul Forumului Apei au loc: ediţia a 20-a a expoziţiei specializate EXPO APA, Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică Internaţională Managementul şi Utilizarea Eficientă a Apei 2018, Seminarul Finanţarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în Perioada de Programare 2014-2020, Workshopul - Reglementări în domeniul apei la nivel internaţional. La aceste evenimente, reprezentanţii ABA Argeş - Vedea au prezentat aspecte din realizarea lucrării „Decolmatare sifoane planşeu Piaţa Unirii Bucureşti - rîul Dîmboviţa“. Reprezentanţii ABA Argeş - Vedea au oferit participanţilor informaţii despre prevederile legislaţiei în domeniul apei, avînd în vedere că Forumul Apei se adresează tuturor profesioniştilor din sectorul apei, autorităţilor publice centrale, regionale şi locale, operatorilor de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare, consultanţilor, reprezentanţilor mediului academic şi de cercetare,  producătorilor şi distribuitorilor de echipamente specializate şi publicului larg.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 602

Continuare
 
Piteştiul, capitala gusturilor! Imprimare E-mail
(5 voturi)
vineri, 18 mai 2018

Rulotele cu bunătăţi au poposit în Centru, la Street Food Festival

Piteştiul, capitala gusturilor!


O mulţime de rulote se află campate în centrul Piteştiului, unde se desfăşoară, de ieri şi pînă pe 21 mai, Street Food Festival, eveniment în cadrul Zilelor Piteştiului. Oraşul lalelelor s-a transformt în capitala gusturilor desă­vîrşite unde s-au adunat cele mai bune food truck-uri din România. Astfel, iubitorii de street food vor face o călătorie culinară în jurul lumii şi pot testa infinite combinaţii de arome si gusturi.    

Comentarii (4) | Vizualizari: 1277

Continuare
 
Piteştenii, testaţi de Ziua Împotriva Hipertensiunii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 18 mai 2018


Piteştenii, testaţi de Ziua Împotriva Hipertensiunii

„Hipertensiunea arterială nu doare, dar poate ucide! Ştiai?“ este titlul campaniei desfăşurate, ieri, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, cu ocazia  Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii. Cu această ocazie, argeşenii au putut beneficia de consultaţii gratuite, cu profil cardiologic. Cadrele medicale le-au măsurat tensiunea arterială, le-au făcut EKG şi le-au pus întrebări despre stilul de viaţă. La această campanie a participat  preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, prof. univ. dr Maria Dorobanţu. Cei găsiţi cu hipertensiune arterială au primit recomandări şi au fost îndrumaţi să urmeze tratament la cardiolog. Scăderea greutăţii corporale, creşterea consumului de fructe, legume şi lactate degresate, reducerea aportului de sare, moderarea consumului de alcool, oprirea fumatului şi activitatea fizică  sînt importante pentru a reduce valorile crescute ale tensiunii arteriale.  
  I.Ivănoiu  Foto: I.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 410

 
30 de brăduţi, cu nume de eroi, plantaţi la Mausoleul Mateiaş Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 18 mai 2018


30 de brăduţi, cu nume de eroi, plantaţi la Mausoleul Mateiaş


Ziua Eroilor, celebrată an de an de sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost marcată în anul centenarului Marii Uniri într-un mod aparte la Cîmpulung. Dincolo de ceremonialele militare şi religioase, cu depuneri de coroane, care au avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Flămînda, la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurămîntului, la Cimitirul Eroilor din comuna Lereşti şi la Mausoleul Mateiaş, în apropierea edificiului ridicat în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru reîntregirea neamului românesc au fost plantaţi 30 de brăduţi, botezaţi, simbolic, cu numele unor eroi musceleni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 815

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 7963
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Centrul de Copii Leonte Ianovschi, redeschis
speram ca odata pt totdeauna sa dispara spaga din acest club...dar ce sa vezi....calota sef la centrul de juniori ....pe...
23/05/18 16:37 Mai mult...

Profesorul ucigaş, 18 ani detenţie!
cine plateste sa stea nenorocitul asta la pensiune 18 ani? Si de ce nu merg banii aia la pensionari? Si de ce nu plat...
23/05/18 16:30 Mai mult...

Sunteți de acord cu modificarea art. 48 al. 1 din Constitu...
Familia inseamna barbat si femeie !!! Restul inseamna denaturare mentala ... Cine este mama si cine este tata intr-un c...
23/05/18 13:24 Mai mult...

Patru argeşeni cu boala Lyme!
Am tot solicitat Primariei sa tunda si grebleze iarba. Trotuare, parcuri vecine, iarba de la bloc - administratia spune ...
23/05/18 12:02 Mai mult...

Liderul a fost învins la Piteşti!
nu s-a vrut promovarea!!!
23/05/18 08:57 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter