Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Infracţiunile silvice, confirmate Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Consiliul Judeţean, detectiv la Molivişu

Infracţiunile silvice, confirmate

 

La începutul lui martie, conducerea Consiliului Judeţean anunţa că a făcut plîngeri către ITRSV şi Parchet, privind eventuale ilegalităţi săvîrşite la  viitoarea pîrtie (şi chiar staţiune) Molivişu. Ieri, a prezentat şi primul răspuns, primit de la ITRSV - confirmînd, deocamdată, toate infracţiunile silvice semnalate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 379

Continuare
 
Retroparada Primăverii, în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Pasionaţii de maşini retro sînt aşteptaţi, duminică, la Cîmpulung

Retroparada Primăverii, în Piaţa Primăriei

 

Muzeul Automobilului Românesc din Cîmpulung este prins cu mai multe evenimente în calendarul Retromobil Club România. Primul este Retroparada Primăverii, care va avea loc duminică, 23 aprilie 2017, începînd cu ora 12.00, în Piaţa Primăriei. Cu această ocazie, în sala mare a Primăriei va fi lansată şi a doua ediţie a cărţii „O maşină străbate lumea“, scrisă de cîmpulungeanul Ion Chingaru.  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 354

Continuare
 
Cadrele didactice susţin examenul de definitivare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 aprilie 2017

Astăzi, începînd cu ora 10, la Liceul Astra,

Cadrele didactice susţin examenul de definitivare

 

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţămînt, sesiunea 2017, se desfăşoară astăzi, începînd cu ora 10, în 42 de centre de examen (cîte unul în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti). La nivel naţional sînt aşteptaţi să participe cei 6.417 candidaţi care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. În această sesiune, examenul naţional pentru definitivare în învăţămînt se organizează la 90 de discipline.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 341

Continuare
 
Noul Duster va fi lansat în 2018 Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Va fi prezentat la Salonul Auto din Frankfurt, în septembrie,

Noul Duster va fi lansat în 2018 

 

Specialiştii de la Auto Bild TV au publicat un filmu-leţ cu noul Duster pe care îl pregătesc cei de la Dacia. Acesta va fi lansat anul viitor, în 2018, şi este aşteptat cu mare interes de piteşteni.     
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 577

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

S-a ajuns la etajul 5 la Spitalul Sf. Spiridon

Lucrările la viitorul nou spital din oraşul Mioveni se desfăşoară într-un ritm rapid. Odată cu venirea primăverii, şantierul noului Spital Sfîntul Spiridon, din Mioveni, a înregistrat o expansiune cu trei etaje, lucrările de execuţie ajungînd în prezent la etajul al cincilea. După montarea cofrajelor, constructorul va turna placa dintre etajele cinci şi şase. În paralel s-a finalizat compartimentarea parterului si a primelor două etaje. Spitalul va avea 6 etaje şi 7 secţii: Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri.    

Loc de joacă reamenajat la Mioveni

Locul de joacă situat în vecină­tatea blocului A20 din cartierul Mioveni a fost redeschis, după  reamenajare. Un timp a fost închis acest ansamblu de elemente şi întreg perimetrul a fost supus unor serii de lucrări care au constat în turnarea unui nou covor protector de tartan, reparaţii de întreţinere şi vopsire a unor elemente din parc, dar şi de înlocuire a unor porţiuni deteriorate din gardul împrejmuitor. Intervenţia era necesară din cauza uzurii unor elemente de mobilier stradal, cît şi pentru a creşte gradul de siguranţă al utilizatorilor. În paralel, reprezentanţii SC S.Ed.C. Mioveni au desfăşurat intervenţii similare şi în alte locuri de joacă din oraş.   

Grupaj de S.Mihai

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 185

 
Cod galben de inundaţii în Argeş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

La ABAAV a fost activat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă

Cod galben de inundaţii în Argeş!

 

Judeţul Argeş se află sub atenţionare hidrologică Cod galben, referitoare la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pîraie, viituri rapide pe rîurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 300

Continuare
 
Poliţistul a devenit suspect Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

După ce s-a dat de partea infractorului,

Poliţistul a devenit suspect

 

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş a devenit suspect într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piteşti, după ce s-a dat de partea unui infractor. Omul legii este acuzat de favorizarea infractorului şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Împotriva lui nu a fost începută încă urmărirea penală, acest lucru urmînd a fi stabilit pe durata cercetărilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 568

Continuare
 
16 candidaţi pe un post la Poliţia Locală Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Atraşi de salariile mărite ale funcţionarilor publici,

16 candidaţi pe un post la Poliţia Locală

 

Concurenţă acerbă, ieri, la examenul pe cele 8 posturi de poliţişti locali, scoase la concurs de Poliţia Lo­cală Piteşti. Au fost 16 concurenţi pe un loc, mai mulţi chiar ca la ad­mi­terea la Medicină. Majorările salariale din ultima vreme, pentru func­ţionarii publici, i-a determinat pe mulţi să îşi încerce norocul. Candidaţii au fost totuşi cam încurcaţi de proba scrisă, care era eliminatorie. Cei care au trecut testul au mers la proba interviului. Paştele i-a cam încurcat pe mulţi, care, în loc să înve­ţe, au stat şi au petrecut.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 762

Continuare
 
Populaţia nu ştie ce să facă! Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Sirenele au dat alarma

Populaţia nu ştie ce să facă!

 

De două zile, avem alarmare publică! Sirenele sună la intervale regulate, inter­mitent, anunţînd diverse calamităţi. Cetăţenii ar trebui să ştie ce sem­nifică su­netele după numărul de semnale sonore şi după durata acestora. Nu ştie nimeni sau, poate, ştiu cîţiva, foarte puţini! Mai mult, argeşenii ar tre­bui să ştie şi ce pot face în cazul unei alarmări reale, unde să se refugieze, ce mă­suri trebuie să ia. Şi în această situaţie, oamenii nu prea au habar ce paşi trebuie urmaţi, nici nu pot fi informaţi cu privire la adăposturile în care se pot refugia, lista cu adăposturi fiind „document clasificat“.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 498

Continuare
 
Argeşul, sub coduri galbene şi portocalii Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Argeşul, sub coduri galbene şi portocalii


Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. Meteorologii au emis ieri o avertizare de cod galben valabilă astăzi pînă la ora 18 şi în cea mai mare parte a judeţului nostru. Fenomenele vizate sînt precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vîntului. În intervalul  me­n­ţionat, precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Comentarii (1) | Vizualizari: 494

Continuare
 
Masă socială de Paşte, în Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Masă socială de Paşte, în Piteşti

 

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piteşti a oferit de Paşte pachete cu alimente locatarilor celor două Adăposturi din oraş (din Nord şi Găvana), unde sînt cazaţi în prezent 21 bărbaţi şi 7-8 femei.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

Continuare
 
Vînzătorii speră că vor avea clienţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Ieri a început amenajarea Simfoniei

Vînzătorii speră că vor avea clienţi

 

Piteştiul se pregăteşte de sărbătoare. Chiar dacă se anunţă ploi în această săptămînă, iar prognoza meteo prezintă şi temperaturi foarte scăzute, expozanţii de la Simfonia Lalelelor, care veniseră ieri să îşi instaleze corturile şi să îşi ia în primire spaţiile de vînzare în centrul oraşului şi în Piaţa Vasile Milea, ne-au spus că nu îi sperie frigul, ploaia sau vîntul, deoarece nu ar fi pentru prima dată cînd ghivecele cu flori şi arbuşti ar fi distruse şi că este un risc asumat.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 455

Continuare
 
Doctorul Uşurelu se retrage de la angiograf! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Managementul defectuos de la Judeţean distruge cea mai modernă secţie

Doctorul Uşurelu se retrage de la angiograf!

 

De doi ani şi jumătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are un angio­graf, aparat de ultimă generaţie, pentru diagnosticarea şi tratamentul unor afecţiuni grave ale inimii, achiziţionat în urma unei ample campanii iniţiate de directorul general al Curierului zilei, Constantin Neguţ. Aparatul a sal­vat, cu ajutorul medicilor din Laboratorul angiografie, multe vieţi, însă a­ cum există riscul ca activitatea să i se diminueze! Medicul Cătălin Uşurelu se retrage din activitatea în laborator din motive personale, ur­mînd să-şi continue activitatea în Secţia Cardiologie, unde se ocupă de pacienţii coronarieni cu afecţiuni grave şi efectuează ecografii transe­so­fagiene. Spitalului Judeţean îi lipseşte un manager în adevăratul sens al cuvîntului, care să aibă viziune şi responsabilitate în actul decizional. Managerul interimar pus de Dan Manu, Aurelian Gheorghe, este depăşit de situaţie! Nu se întrevede un viitor pentru cea mai importantă unitate sanitară din Argeş, iar la ultimul concurs pentru postul de manager s-a prezentat un proiect de management de nota 4!    

Comentarii (2) | Vizualizari: 1762

Continuare
 
Cei mai groşi copaci din Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Au circumferinţe de 5 metri

Cei mai groşi copaci din Piteşti

 

În vechiul Parc Ştrand se găsesc cîţiva arbori cu o grosime impresionantă a trunchiului. Aceştia sînt, de departe, cei mai groşi din Piteşti - ajungînd la circa 5 metri în circumferinţă. Ei împodobesc aria care a fost amenajată iniţial, din jurul primelor alei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 414

Continuare
 
Păstraţi Colegiul Brătianu aşa cum e! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Păstraţi Colegiul Brătianu aşa cum e!

 

În ultima perioadă, Primăria Piteşti face presiuni asupra conducerii Colegiului Brătianu să accepte cedarea unei porţiuni din curtea instituţiei pentru lărgirea străzii în zonă. Profesorii, în majoritate, se opun, dar municipalitatea insistă că este administratorul zonei (şi al unităţii de învăţă-mînt), mai ales că a contribuit la consolidarea clădirii. Absolvenţii prestigiosului liceu sînt însă oripilaţi.    

Comentarii (11) | Vizualizari: 3466

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Se vorbește, se citește...

 

 

Cu cît contribuim la Buget

Ca venituri colectate la buget pe cap de locuitor (incluzînd doar IMM-urile şi excluzînd firmele mari), Argeşul este pe locul 7, cu 2.981 lei. Pe primul loc este Bucureştiul cu 9.330 lei, urmat de Cluj, Ilfov, Bihor, Braşov şi Sibiu. După noi e Mureşul, iar Prahova e pe 11, cu 2.866 lei. Pe ultimele locuri sînt Olt, Botoşani, Teleorman şi Vaslui (1.393 lei).

Industria auto, primul angajator

Argeşul este unul dintre cele 9 judeţe unde sectorul cu cei mai mari angajaţi este cel al industriei auto - avem 14.081 angajaţi, repre­­zentînd o pondere de 6,9% în judeţ. Ca număr de angajaţi în domeniu, sîntem depăşiţi de Braşov (15.809), iar ca pondere, de Caraş Severin (13,9%), Bistriţa Năsăud, Arad şi Braşov. În Bucureşti-Ilfov, Timiş şi Bacău, comerţul e de ba­ză. În schimb, în 13 judeţe, profesorii sînt cei mai mulţi, în două (Iaşi şi Mureş), personalul medical, iar în Dolf, lucrătorii la apă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 237

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 5358
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ratări pe bandă rulantă!
D-le Pelici ce se inampla Cu Nastasie,Alin Popa Popescu. Iamandi jucatori din care cunosc ereau de baza mai ales ca su...
26/04/17 08:07 Mai mult...

Primării amendate de DSP
dragi conducatori ,scote ti primarii astia din functii ca ei omoara oamenii in loc sa puna personaLprofesionist care sa ...
26/04/17 08:08 Mai mult...

„Vreau buget pentru promovarea în Liga I!“
Cînd vor veni vremea să facem valuri pe stadion Poftiți la stadion Hei, Hei Argesu Forzza Dică Succes, succes,...
26/04/17 08:08 Mai mult...

A trecut pe roşu, provocînd accidentul
cu siguranta omul si-a preschimbat permisul, sa fie valabil 10 ani, ca nu cumva sa plateasca taxele abuzive si controlul...
26/04/17 08:07 Mai mult...

Preotul „zbura“ cu Mercedesul
va dati seama cu ce viteza a mers apoi ca sa recupereze timpul pierdut?
26/04/17 08:07 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Miercuri, 26 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
miercuri, 26 aprilie 2017
EUR 4.5355
USD 4.1620

Flag Counter