Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Bisericile, pline de credincioşi!      *** Bambi a fost salvat pe DN 7!      *** Veniţi la GATA!      *** Doar un punct la Călăraşi!      *** La un pas de o tragedie!      *** Campionii de la Cupa Budeasa!      *** Filmul meciului      *** Locul 1 pentru CS Dacia      *** Eduard Şerban, campion mondial!      *** Înfrîngere pe Bega!      *** A ajuns cu BMW-ul pe terasă      *** S-a spînzurat în dormitor      *** Poliţistul i-a făcut KO      *** Preotul a murit în stradă      *** Găsit mort, în fosa septică      *** 30 de opriri ale apei calde, lunar      *** De ce se moare în Argeş      *** Apel la protejarea vieţii şi sănătăţii copiilor     

 
Patriarhia îndeamnă la rugăciune pentru ploi Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Patriarhia îndeamnă la rugăciune pentru ploi

 

Patriarhia Română îndeamnă preoţii şi credincioşii să intensifice rugăciunea pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului“, în această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară, se arată într-un comunicat al bisericii. „În această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic“, se arată în comunicat. Reprezentanţii Patriarhiei îi îndeamnă pe credincioşi să aibă încredere într-un răspuns la rugăciuni, potrivit cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos - „Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea“ (Marcu 11, 24).

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1110

 
Pensiile militarilor, aprobate Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Veşti bune pentru apărătorii ţării

Pensiile militarilor, aprobate

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat. Acesta prevede că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vîrstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vîrsta standard de pensionare pentru limită de vîrstă, au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1082

Continuare
 
A1 se extinde la trei benzi pe sens Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Comisia Europeană a acceptat Master Planul General de Transport

A1 se extinde la trei benzi pe sens

 

 Comisia Europeană a acceptat varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport (MPGT), împreună cu documentele-cheie ce stabilesc proiectele prioritare şi calendarul de realizare, a anunţat, zielele trecute, cei de la Ministerul Transporturilor. Pe lîngă mici modificări, cum ar fi extinderea la 3 benzi pe sens a autostrăzii Bucureşti - Piteşti, documentul vine cu o informaţie care împarte strategia în două scenarii: unul optimist, în care pînă în 2020 s-ar putea face aproape toate marile autostrăzi şi drumurile expres din plan, şi altul pesimist, în care, din cauza politicilor fiscale nedisciplinate şi a lipsei de reformă, abia dacă se va reuşi terminarea autostrăzii Sibiu - Piteşti.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1932

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ovinele trebuie înscrise în COP şi Registrul Genealogic

Crescătorii de ovine care nu îşi înscriu animalele în COP şi în Registrul Genealogic al rasei vor pierde sprijinul cuplat, din 2016, avertizează Ionică Nechifor, secretarul general al Federaţiei Romovis. Activitatea de Controlul Oficial al Producţiilor (COP) începe după 10 august, cu autorizarea berbecilor, a explicat Nechifor. Aşadar, timpul este foarte scurt şi fermierii trebuie instruiţi ca să ştie ce au de făcut pentru a nu pierde sprijinul cuplat, crede secretarul general al Romovis.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1154

Continuare
 
Începe sezonul curăţării coşurilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Coşarul Cornel bate străzile Piteştiului

Începe sezonul curăţării coşurilor

 

 E toiul verii, ne topim sub razele dogoritoare ale soa­relui, dar la iarnă, vom avea nevoie de căldură, iar cei care au sobe trebu­ie să aibă coşurile curăţate. Coşarul Dumitru Ştefan, zis Cornel, are 61 de ani şi bate în fiecare vară drumul de la Caracal pînă la Piteşti, în căutare de clienţi, fiindcă la el are concurenţă. Mai sînt cîţiva coşari acolo, iar la Piteşti, zice că nu mai e nici unul, aşa că e o pîine de mîncat aici. Bărbatul nu-i coşar doar cu numele, ci are carte de muncă şi firmă înregistrată, putînd acorda şi adeverinţă privind curăţarea coşurilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1039

Continuare
 
Au fost admise 75 de contestaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

După examenul de titularizare, procentul este de 79,14%

Au fost admise 75 de contestaţii

 

 Dintre cei 609 candidaţi care au susţinut examenul de titularizare în această vară în Argeş, 145 au contestat rezultatele, iar din acestea, 75 au fost admise, obţinînd note mai mari sau mai mici cu cel puţin 50%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1302

Continuare
 
Adolescenţii muncesc 30 ore pe săptămînă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Informaţii de la ITM Argeş:

Adolescenţii muncesc 30 ore pe săptămînă

 

 În urma numeroaselor solicitări referitoare la timpul de muncă, ITM Argeş vine cu o serie de informaţii utile în acest sens. Mai mult, inspectorii de muncă avertizează angajatorii să respecte legea cu atît mai mult cu cît sînt anunţate pe această linie mai multe controale. Mai mult, e bine de precizat că în acest an amenzile pe această linie au fost aplicate la 28 angajatori, în cuantum de 12.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1366

Continuare
 
Se dau biletele de tratament balnear! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Începînd de luni, la Casa de Pensii,

Se dau biletele de tratament balnear!

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş, s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 12, datele de plecare fiind 11, 12, 13, 14 şi 15 august 2015. Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul insti­tuţiei, www.cjparges.ro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1765

Continuare
 
A fost inaugurată Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Chiar dacă ministrul Bănicioiu nu a venit,

A fost inaugurată Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr

 

După mai multe tentative nereuşite, în sfîrşit, ieri, 23 iulie, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr şi-a deschis oficial porţile. Deşi a fost invitat să taie panglica inaugurală, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a lipsit la acest eveniment, avînd, probabil, alte treburi mai importante. Au onorat, însă, invitaţia primarului Ionel Dulamă deputatul Gheorghe Marin, prefectul Mihail Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, vicele CJ, Constantin Polexe, directorul executiv al DSP Argeş, dr Sorina Honţaru, viceprimarul cu atribuţiuni de primar al Cîmpulungului, Liviu Ţîroiu, consilierii judeţeni Gheorghe Sîrbu şi Leonard Soare, directorul de la Îmbunătăţiri Funciare, Manuel Zenovie, consilieri locali şi alţi invitaţi. Aceleaşi oficialităţi au participat, tot ieri, şi la inaugurarea unei noi grădiniţe în Rucăr.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1127

Continuare
 
Veniturile bugetarilor cresc pe hîrtie Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Proiectul Legii salarizării în sistemul de stat, pe categorii

Veniturile bugetarilor cresc pe hîrtie

 

Secretarul judeţului ar urma să fie remunerat lunar cu 8.369 de lei, dacă are grad 1, sau cu 9.364 de lei, dacă are gradul 2, pe cînd un secretar de municipiu reşedinţă de judeţ va primi între 7.911 lei şi 8.852 de lei. Salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 şi vechime peste 40 de ani, la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui să primească pînă la 3.409 lei. Această propunere de proiect a Legii salarizării vine tocmai să încurajeze performanţa profesională.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1021

Continuare
 
Atenţie la informaţiile despre lactate! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 iulie 2015

Cînd cumpăraţi din pieţe,

Atenţie la informaţiile despre lactate!

 

 Sîntem în toiul verii şi trebuie acordată o atenţie deo­se­bită modului de comercializare a laptelui şi produ­se­lor lactate în pieţele agroalimentare. Potrivit informa­ţiilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor Argeş, comercializarea laptelui şi a brînzeturilor în pieţele agroalimentare şi tîrguri, de că­tre producătorii agricoli, se realizează în baza docu­men­telor de înregistrare sanitar-veterinare, eliberate de către DSVSA judeţene, conform prevederilor Or­di­nului ANSVSA nr.111/2008.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1158

Continuare
 
Spitalele riscă să intre în criză de medicamente Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Furnizorilor nu le convine ieftinirea şi provoacă haos

Spitalele riscă să intre în criză de medicamente

 

 Ieftinirea medicamentelor de pe piaţa românească aduce primele efecte ne­gative. Producătorii şi dis­tribuitorii au început să refuze comenzi pentru tra­tamente ieftine, cele des­pre care spun că sînt ne­rentabile. Iar pentru orga­nizarea unor noi licitaţii, pentru alte medicamente, este nevoie de timp. Minis­terul Sănătăţii nu supra­veghează situaţia şi sus­ţine că va interveni doar la instalarea crizei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1029

Continuare
 
Udatul grădinilor seacă apa de la reţea! Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Riscaţi să vi se sigileze robinetele, fiindcă nu respectaţi contractul

Udatul grădinilor seacă apa de la reţea!

Sute de familii din Poiana Lacului primesc apă cu raţia, doar cîteva ore pe zi

 

 Seceta şi canicula din ultima perioadă au făcut ca în unele comune să fie criză de apă potabilă. De exemplu, în mai mul­te sate din Poiana Lacului, apa fur­nizată de SC Apă Canal 2000 SA a fost raţionalizată şi sînt zile întregi în care nu curge nici o picătură la robinet. Vic­tor Tandafira, şef secţie Operare Rurală din cadrul societăţii, ne-a spus că, în Poiana Lacului, sînt probleme cu asigu­ra­rea apei în satele Cepari, Grădineşti, Dealul Viilor, Dealul Bării şi Gălăţeanu, aflate mai la înălţime, iar apa este con­sumată de restul cetăţenilor şi nu mai ajunge acolo. Sînt sute de familii care primesc apă doar pentru cîteva ore pe zi sau la cîteva zile, din cauza crizei.

Comentarii (8) | Vizualizari: 2530

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

 Întîlnire cu contribuabilii

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza, în săptămîna 27 iulie - 2 august, în sala de şedinţe a instituţiei, două întîlniri cu contribuabilii. Marţi, 28 iulie, la ora 12.00, are loc o întîlnire cu contribuabilii persoane fizice. Se va discuta despre criteriile potrivit cărora o activitate poate fi încadrată în categoria celor independente, despre timbrul de mediu pentru autovehicule, cerere de restituire a taxei pe poluare, taxei pentru emisiile poluante sau timbrul de mediu. Joi, 30 iulie, ora 12.00, are loc o întîlnire cu contribuabilii persoane juridice. Se discută despre abrogarea prevederilor referitoare la noţiunea de bacşiş, cota de 9% la bere, aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2015 a operatorilor economici şi modificarea unor reglementări contabile. Cei interesaţi vor putea primi anumite clarificări în timpul întîlnirilor, dacă transmit solicitarea pînă pe 24 iulie, pe adresa de e-mail Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , cu menţiunea „referitor întîlnire contribuabili”. 

   A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1241

Continuare
 
Calificarea studenţilor pentru dezvoltarea ţării Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Strategia Naţională pentru Învăţămîntul Terţiar îşi propune:

Calificarea studenţilor pentru dezvoltarea ţării

 

 De curînd, Guvernul a apro­bat Strategia Naţio­na­lă pentru În­văţămînt Terţiar 2015 - 2020. Do­cumentul are ca scop, printre al­tele, creşterea numărului per­soanelor cu vîr­ste între 30 - 34 de ani, absolven­te ale învăţămîn­tului terţiar, de la 23,8% (în trim. III - 2014) la 26,7% (în 2020), cu impact direct a­su­pra ocupării şi creării u­nei forţe de muncă înalt calificate, capabilă să con­tribuie la dezvoltarea economică a ţării.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1046

Continuare
 
Angajaţii, specializaţi pe bani europeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

AJOFM Argeş a mai încheiat un proiect:

Angajaţii, specializaţi pe bani europeni

 

 Ieri, cei de la AJOFM Argeş, au organizat confe­rinţa de încheiere a proiectului pe fonduri euro­pene „Com­petenţe şi Servicii pentru Europa 20 20 PES.EU2020“. În urma implementării acestui proiect, în cele 12 cursuri de specializare acre­ditate ANC, 186 de angajaţi ai sistemului public de ocupare au promovat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1074

Continuare
 
<< Start < Înapoi 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5116 - 5146 din 6074
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

30 de opriri ale apei calde, lunar
Citesc si ma minunez de cate belele au cei bransati la Termoficare. Eu nu am avut nici o zi de intrerupere a apei cal...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Rezolva politia Bascov totul.copilului meu i sau furat bani și documente ,cu toate înregistrările de la o cârciumă ...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Acest aspect nu este știut de poliția Bascov sau Merișani ?spre ghinionul lor că a fost un polițist ,ce_ar fi fost ...
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
cati dintre martori sau dintre cei sicanati l ar fi ajutat pe motociclist daca nu era antrenat?
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Niste infecti
16/08/17 13:30 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter