Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
O mie de dosare în instanţă! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 23 septembrie 2015

Compartimentul Juridic al Prefecturii Argeş are o activitate intensă:

O mie de dosare în instanţă!

 

 Prefectura Argeş are 1.000 de dosare în instanţă. Ma­jo­ritatea sînt pe fond funciar, însă sînt şi unele care vizează revocarea unor hotărîri de Consilii Locale sau de CJ. Cele mai multe hotărîri adoptate şi atacate în instanţă de Instituţia Prefectului sînt din comuna Slobozia, mai precis opt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1461

Continuare
 
Gral Medical şi AKH Viena “oferă o nouă sansă” pacienţilor neoplazici din Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 23 septembrie 2015

Gral Medical şi AKH Viena “oferă o nouă sansă”  pacienţilor neoplazici din Argeş

 

 Foarte mulţi pacienţi din Piteşti au apelat la consultaţiile medicilor Austrieci, iar în urma consultaţiilor, Prof. Dr. Thomas Brodowicz a reuşit să ofere pacienţilor un diagnostic oncologic complet exact ca în Viena. La consultaţii au venit pacienţi cu o cazuistică diversificată, de la simpla prevenţie pentru pacienţii cu antecedente de cancer în familie, până la cazuri complexe de cancer cu recidivă şi în faze avansate ale bolii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2044

Continuare
 
Parbrize şi caroserii contrafăcute pentru Logan Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 23 septembrie 2015

Dacia luptă contra comerţului cu piese falsificate

Parbrize şi caroserii contrafăcute pentru Logan

 

 De la începutul anului, au fost distruse piese contrafăcute pentru maşinile Dacia şi Renault, cu o valoare estimată de prejudiciu de 200.000 de euro. Grupul Renault continuă campania de combatere a comerţului cu piese contrafăcute, fenomen care poate pune în grav pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1621

Continuare
 
APIA eliberează adeverinţe pentru credite Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 septembrie 2015

Pînă primesc fermierii banii de la stat,

APIA eliberează adeverinţe pentru credite

 

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă si beneficiarii Plăţii redistributivă - Campania 2015, care intenţionează să acceseze creditepentru finanţarea activităţilor curente de la Băncile care au încheiat Convenţii cu Agenţia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1587

Continuare
 
În Argeş, nu se mai vînează potîrnichi Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 23 septembrie 2015

Fiindcă efectivele au scăzut drastic în ultimii ani,

În Argeş, nu se mai vînează potîrnichi

 

 Potrivit unui studiu publicat anul trecut, Europa a  pier­dut 421 de milioane de păsări sălbatice în ulti­mii 30 de ani, iar gestionarea actuală a mediului înconjurător pare să fie incapabilă să oprească ex­tincţia unui număr mare de specii comune, cum este cazul potîrnichei. Statisti­cile arată că efectu­vele acestei specii de păsări au scă­zut drastic în Europa în ultimile decenii din cauza degra­dării şi distrugerii mediului de trai - distrugerea tufişuri­lor, arderea ierbii uscate, mecanizarea şi chimizarea agriculturii etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1601

Continuare
 
Se va deschide piaţa particulară Ceair Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 23 septembrie 2015

La începutul lunii octombrie,

Se va deschide piaţa particulară Ceair

# Administratorul doreşte să colaboreze cu producătorii agricoli

 

 În luna octombrie, piaţa particulară Ceair, de lîngă piaţa Calea Bucureşti, va fi inaugurată. Domnul Ro­bert Sandu, administrato­rul pie­ţei, şi-a propus ca aici activita­tea să fie ase­mănătoare cu cea a sectorului legume-fruc­te din hi­­permarketuri: se în­cheie contracte cu produ­­că­torii agri­­­coli pentru achi­­ziţiona­rea de legume-fructe, produsele se sor­tea­ză şi sînt puse la dis­­poziţia cumpărătorilor în sistem de autoservire.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2831

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Bani mai mulţi, pentru agricultori

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spune că numărul grupurilor de acţiune locala (GAL) va creşte la aproximativ 200, de la 160 în prezent, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile disponibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020. „Am suplimentat suma prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală  2014-2020 la 630 de milioane de euro. Avem în momentul de faţă 63% din suprafaţă ţării acoperită de acest concept prin care ne asigurăm că acele nevoi care nu se finanţează în mod clasic prin PNDR, se finanţează prin Grupurile de Acţiune Locală. Aceste mici autorităţi de management au funcţionat foarte bine pînă acum. Vreau să îi felicit pe cei care au format în România în jur de 160 de GAL-uri. Pe suma pe care o avem pe viitorul program, estimăm că numărul grupurilor de acţiune locală va creşte undeva la 200 de GAL-uri“, a declarat Daniel Constantin.     

      I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1699

Continuare
 
Dacia care merge pe apă Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 23 septembrie 2015

Dacia care merge pe apă

# Vehicule speciale concepute la Constanţa, din pasiune pentru maşina naţională

 

 Curtea Universităţii Ovidius din Constanţa este plină de expo­na­tele secţiei de Autovehicule rutiere. Sînt Dacii transformate într-o varietate de vehicule speciale, cu un minimum de adaptări. Prof. Laurenţiu Manea, coordonatorul specializării A.R. a Fa­cul­tăţii de Inginerie Mecanică, ne-a vorbit despre fiecare dintre ex­ponatele la care a lucrat de-a lungul timpului cu studenţii săi. Cea mai spectaculoasă, Dacia amfibie, a fost creată în 2005, dar nu e singura. Numai din 2010 pînă în prezent a creat 15 noi prototipuri. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2075

Continuare
 
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 22 septembrie 2015

Vineri, la Casa Cărţii din Piteşti,

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

 

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM) va organiza, la finele acestei săptămîni, pe 25 septembrie, începînd cu ora 10.00, în Piteşti, la Ca­sa Cărţii, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. „Ne propunem ca, prin a­ceas­tă acţiune, să le oferim tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt, aflaţi în cautarea unui loc de muncă, posibilitatea de a se întîlni cu angajatorii şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1687

Continuare
 
Adrian Tase, la Congresul Naţional de Cardiologie Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 septembrie 2015

Medicina cardiovasculară argeşeană, reprezentată cu succes

Adrian Tase, la Congresul Naţional de Cardiologie

 

 În perioada 16 - 19 septembrie  s-a desfăşurat la Sinaia a 54-a e­diţie a Congresului Naţional de Car­diologie. Lucrările au avut loc simultan în 7 săli localizate la „Ca­zino“ şi hotelul „Internaţional“. Anul acesta s-a înregistrat un număr record de participanţi, peste 2.800 de medici, congresul fiind declarat cel mai amplu eveniment al unei organizaţii profesionale din sud-estul Europei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1663

Continuare
 
Codul tăcerii în biserică! Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 22 septembrie 2015

Cel mai frumos lăcaş de cult din mediul rural se află la Cocu

Codul tăcerii în biserică!

 

 Zilele trecute ne-a fost dat să vedem o biserică ce te în­căl­zeşte pe suflet. Este vorba de o bisericuţă din comuna Cocu, satul Popeşti. Acest lăcaş de cult iese din tiparul bisericilor din zona rurală, prin curăţenia din interior şi pic­tu­rile deo­se­bite. Se vede de de­parte că e un lăcaş făcut din suflet pentru sufletele cre­dincioşilor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2699

Continuare
 
Performerii au primit bani! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 septembrie 2015

Primăria Piteşti i-a răsplătit

Performerii au primit bani!

 

 Ieri, cei mai buni elevi la învă­ţătură au fost premiaţi de municipalitate. Astfel, elevii care au ob­­ţi­nut rezultate deosebite la examenele naţionale au primit premii în bani de la Primăria Piteşti. Mai precis, este vorba de elevii cu medii de peste 9,50 la Bacalaureat şi de cei cu media peste 9,80 de admitere la liceu. Ei au primit de la 500 la 2.000 lei. Printre cei recompensaţi s-au numărat şi fetele unor personalităţi din politica şi adminis­traţia locală. Mai precis, este vorba de fata preşedintelui interimar al PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, a deputatului PSD de Argeş Cătălin Rădulescu şi a directoarei de la Ambulanţa Argeş, Luminiţa Paul.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1688

Continuare
 
Gara din Piteşti, gata la sfîrşitul anului Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 22 septembrie 2015

Termenul de finalizare s-a prelungit

Gara din Piteşti, gata la sfîrşitul anului

 

 Gara din Piteşti prinde contur. Termenul de finalizare a lucrărilor însă a fost prelungit din nou pînă la sfîrşitul anului în curs, deşi iniţial intervalul prevăzut pentru execuţia lucrării era iulie 2011 - februarie 2014. Valoarea totală a proiectului e de 65.325.656,93 lei.

Comentarii (6) | Vizualizari: 3398

Continuare
 
MyBRD Mobile, serviciul de mobile banking al BRD Groupe Société Générale, a ajuns la 160.000 de Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 22 septembrie 2015

MyBRD Mobile, serviciul de mobile banking al BRD Groupe Société Générale, a ajuns la 160.000 de clienţi

 

 Lansat în noiembrie 2013, serviciul de mobile banking MyBRD Mobile numără peste 160.000 de utilizatori şi este în topul celor mai descărcate 3 aplicaţii financiare din magazinele sistemelor de operare iOS, Android şi Windows Mobile, cu mai mult de 195.000 de descărcări pînă în prezent.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2897

Continuare
 
Municipalitatea susţine proiectele de sport Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 21 septembrie 2015

Municipalitatea susţine proiectele de sport

 

 Săptămîna trecută, municipalitatea Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ privind acor­da­rea de finanţări nerambursabile pentru activităţile nonprofit de interes general pe anul 2015, prin susţinerea sportului de performanţă. Bugetul programul este de 1.000.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1696

Continuare
 
Jumătate din deşeuri, ridicate Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 21 septembrie 2015

Viceprimarul de la Cîmpulung, Liviu Ţîroiu, vine cu o veste bună:

Jumătate din deşeuri, ridicate

 

 După aproape doi ani de la incendiul de la depo­zi­tul de deşeuri peri­cu­loase şi nepericuloase de pe plat­for­ma fostei uzine ARO, apar şi pri­mele veşti bune. Potrivit ultimelor informaţii primite de la vicepri­marul cu atribuţii de primar, Liviu Ţîroiu, jumătate dintre deşeuri vor fi ridicate de producători. Această veste vine după ce s-au purtat discuţii între autoritatea locală, Landmark şi proprietarii deşeurilor. Mihail Oprescu, prefectul de Argeş, ne-a precizat în schimb că operatorul (n.r. - Global Eco Center) nu şi-a înde­plinit niciodată în totalitate graficul asumat de ridicare a deşeurilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1572

Continuare
 
<< Start < Înapoi 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5116 - 5146 din 6493


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter