Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi alege arbitrii ce judecă litigiul

Argeşenii care vor să scape de termenele lungi şi de procedurile greoaie de la instanţele judecătoreşti pot opta pentru posibilitatea de a-şi alege singuri arbitrii ce judecă litigiul. Astfel, puteţi opta pentru Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ şi Industrie Argeş care oferă servicii de arbitraj instituţionalizat pentru soluţionarea litigiilor interne şi internaţionale. Pentru aceasta e suficient să includeţi în contracte o clauză arbitrală. Sentinţa arbitrală produce aceleaşi efecte şi se execută ca şi o hotărîre judecătorească.  

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1565

Continuare
 
Se deschide pescuitul la ştiucă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Aşteptarea a luat sfîrşit pentru pescarii amatori din Argeş

Se deschide pescuitul la ştiucă!

 

 Pescarii, amatori, sportivi sau profesionişti, se pregă­tesc pentru deschiderea noului sezon. Aceştia sînt obligaţi să respecte perioa­dele de prohibiţie stabilite de autorităţi. Instituită la data de 11 februarie, prin „Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pes­cuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015“, prohibiţia la ştiucă şi la alte cîteva specii de răpitori se ridică pe 17 martie.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3069

Continuare
 
Două variante pentru noua linie de transport Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

Două variante pentru noua linie de transport

 

Primăria Piteşti are în vedere înfiinţarea unei noi linii de autobuz. Viceprimarul Cornel Ionică spune că pentru această viitoare linie sînt luate în calcul două variante. Prima este ca autobuzele să circule pe traseul strada Gheorghe Şincai (din zona Podul Viilor, în capătul de jos al Căii Bucureşti) - Tîrgul din Vale - Lînăriei - Tudor Vladimirescu. A doua variantă este pe o rută mai scurtă, de pe strada Tîrgul din Vale la Autogara Sud şi de acolo direct în cartierul Tudor Vladimirescu.               

      A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1374

 
Sute de beneficiari, chemaţi să-şi ia alimentele gratuite Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

În Piteşti s-a stopat distribuirea ajutoarelor suplimentare de la UE

Sute de beneficiari, chemaţi să-şi ia alimentele gratuite

 

 S-a stopat distribuirea ajutoarelor alimentare gratuite de la Uniunea Europeană în Argeş. Această decizie vine după ce municipalitatea a anunţat beneficiarii că vor primi o cutie în plus. Cei mai norocoşi au apucat să-şi ia alimentele din primele zile, însă, după ce două primării din Vîlcea au solicitat peste 4.000 de pache­te, au mai ră­mas alimente doar pentru circa 400 de beneficiari care nu şi le-au ridicat în primă fază. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1117

Continuare
 
Trei eliminaţi şi la ultima probă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

Ieri, la simularea de la Bacalaureat,

Trei eliminaţi şi la ultima probă

 

 Simularea probelor scrise la Bacalaureat s-a încheiat, ieri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a. Au fost înregistraţi 948 de absenţi şi trei eliminaţi, fiindcă au fost prinşi cu telefonul mobil asupra lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1352

Continuare
 
Eşec la Matematică! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 07 martie 2015

La simularea Evaluării Naţionale,

Eşec la Matematică!

Ori avem profesori slab pregătiţi, ori elevii nu prind materia! Cine e de vină?

 

 Ieri s-au afişat rezult­ate­le simulării Evaluării Na­ţionale. Deşi elevii ar­ge­şeni s-au arătat mulţu­miţi de subiectele care le-au picat la această simulare, rezultatele nu au fost pe măsura aştep­tă­rilor. Din informaţiile primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Ar­geş, Dumitru Tudosoiu, au luat peste 5 la Româ­nă - 74% dintre partici­panţi, iar la Matematică doar 35,5%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2409

Continuare
 
Comisia a decis: consilierii îşi aleg preşedintele Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

Comisia a decis: consilierii îşi aleg preşedintele

 

Ieri, comisia parlamentară de elaborare a Codului electoral a aprobat proiectul de lege referitor la alegerile locale. Principala modificare vizează modul de alegere a preşedintelui de CJ. Potrivit proiectului, începînd de anul viitor, acesta va fi ales prin voturile, secrete, ale majorităţii simple a consilierilor judeţeni. Proiectul stipulează astfel revenirea la sistemul folosit pînă la alegerile locale din anul 2004 inclusiv. În 2008 şi în 2012, preşedinţii de CJ au fost aleşi prin votul cetăţenilor. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat de plenul Parlamentului.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1187

 
S-a întrunit operativa pentru ninsori Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

S-a întrunit operativa pentru ninsori

 

Pînă azi la ora 17, judeţul Argeş se află sub atenţionarea meteorologică de Cod galben, fenomenele vizate fiind ninsori şi intensificări ale vîntului. În acest context, ieri a avut loc o videoconferinţă a viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu toţi prefecţii şi membrii Comitetelor Ju­­de­ţene pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a dispus luarea tuturor măsurilor pentru prevenirea situaţiilor neplăcute, cauzate de căderile de zăpadă. Printre măsurile dispuse de prefectul Mihail Oprescu se numără: au fost înştiinţate toate autorităţile locale de a­tenţionarea me­teorologică în vigoare, pentru avertizarea populaţiei şi acordarea de sprijin logistic cetăţenilor din zonele supuse fenome­nelor meteorologice; sînt pregătite să intervină forţe ale ISU: 291 oameni, IJJ - 50 de oameni, IPJ - 95 de oameni, MApN - 30 de efective, Secţia Drumuri Naţionale - 36 de efective, Secţia Drumuri Judeţene - 30 de efective; se menţin în stare de operativitate mijloacele tehnice şi materialele de intervenţie - 89 autospeciale ISU; 57 mijloace auto ale IPJ, 8 mijloace auto ale IJJ, 121 mijloace auto ale Drumurilor Naţionale, 111 mijloace auto ale Secţiei Drumuri Judeţene Argeş şi 397 utilaje de deszăpezire ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă; împreună cu DSP Argeş şi SAJ Argeş se monitorizează starea persoanelor care au nevoie de dializă, precum şi a femeilor însărcinate, pentru a le putea fi acordat sprijinul necesar în cazuri de blocare sau îngreu­nare a circulaţiei.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 870

 
Concurs pentru infirmiere şi îngrijitoare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

Concurs pentru infirmiere şi îngrijitoare

 

Primăria Municipiului Piteşti organizează, pe 24 martie, de la ora 10, concurs pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a mai multor posturi vacante din cadrul Serviciului Public Creşe. Mai precis se caută trei infirmiere şi două îngrijitoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1364

Continuare
 
Transportul public (2B, 3B), mizerabil! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 06 martie 2015

Cumpărăm cel mai scump bilet din ţară

Transportul public (2B, 3B), mizerabil!

 

 După ce săptămîna trecută vă aduceam în atenţie faptul că Municipalitatea Piteşti a lansat un chestionar, la recomandarea Curţii de Conturi, despre calitatea transportului cu autobuzele, acum venim şi cu cîteva comentarii pe care cititorii noştri le-au postat pe site-ul curier.ro. Au existat comentarii în care cititorii semnalau nemulţumirile actualului viceprimar Cornel Ionică.

Comentarii (9) | Vizualizari: 1851

Continuare
 
Inventatorul Barbu, 60 de ani de căsătorie Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 06 martie 2015

La Primăria Piteşti s-au premiat cuplurile longevive

Inventatorul Barbu, 60 de ani de căsătorie

 

 Ieri, Municipalitatea Pi­teşti a organizat pre­mierea cuplurilor care au împlinit 50 sau 60 de ani de căsnicie ne­întreruptă. Printre a­ces­tea s-a numă­rat şi fa­mi­lia inventatorului şi pro­zatorului român Sandu D. Barbu. Acesta şi soţia sa au marcat 60 de ani de căsătorie ne­în­tre­ruptă. După atîţia ani de căsnicie, cei doi con­cluzionează că au avut „o viaţă ordonată, care a trecut prea repede“, vrînd parcă să mai fie încă o dată tineri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1436

Continuare
 
De 8 Martie, femeia - regină pentru o zi la cofetăria Ribana Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

Prăjiturile Ribana concurează dulcele aer primăvăratic

De 8 Martie, femeia -  regină pentru o zi la cofetăria Ribana

 

 Odată cu sosirea primă­verii, la Ribana se dez­morţeşte şi dorul de mi­reasma preparatelor, adul­mecată în laboratorul pro­priu, iar mai apoi în cele două puncte de prezentare şi vînzare astfel: unul situat în zona Centru, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre nord) şi celălalt în strada Exerciţiu, lîngă restaurantul Carpaţi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1787

Continuare
 
Conferinţă gratuită pentru femei Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 06 martie 2015

Beatrice Lospa prezintă„Adevărata Frumuseţe“, la Piteşti

Conferinţă gratuită pentru femei

 

 ACES (Asociaţia Creştină pen­tru Educaţie şi Sănătate) orga­nizează evenimentul „Adevă­rata Frumuseţe“, dedicat doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia lunii martie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1702

Continuare
 
Cum îţi alegi aparatul foto Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 06 martie 2015

Sfatul fotoreporterilor Curierului:

Cum îţi alegi aparatul foto

 

 Atunci cînd vorbim de aparate foto, le putem include în două categorii: aparate de familie denumite şi compacte şi aparate profesio­nale. Primele sînt la îndemîna tuturor şi sînt indicate pentru instantanee făcute în vacanţe, în viaţa de zi cu zi sau pentru peisaje, în timp ce celelalte sînt folosite îndeosebi de cei care au un business în domeniu, fiind fotografi pro­fesionişti şi ale căror fotografii sînt cumpărate.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1408

Continuare
 
Păsările, analizate privind gripa aviară Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

Prin autocontrol în fermele din judeţul nostru,

Păsările, analizate privind gripa aviară

 

 Peste 100 de mii de păsări au fost sacrificate în Ungaria, la doar 60 de kilometri de graniţa cu România. Măsura a fost luată din cauza unor suspiciuni de infectare cu virusul gripei aviare. Totodată, autorităţile maghiare au decis să ia măsuri drastice, după ce raţele de la o fermă din localitatea Fuzesgyarmat, în estul Ungariei, s-au îmbolnăvit. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1136

Continuare
 
S-au aprobat măsurile de sprijin pentru fermieri Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 06 martie 2015

Pentru anii 2015 - 2020,

S-au aprobat măsurile de sprijin pentru fermieri

 

 A fost aprobată ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind măsurile de sprijin acordate fermierilor în 2015 - 2020. Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş, Marius Stroescu, sînt mai multe scheme de plăţi. În privinţa celor directe, există plata unică pe suprafaţă şi plata redistribuită. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1437

Continuare
 
<< Start < Înapoi 161 162 163 164 165 166 167 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5116 - 5146 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter