Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** 8 mii de şomeri necalificaţi, în Argeş     *** Profesorii protestează în Piaţa Milea     *** Dezinsecţie şi deratizare la Mioveni     *** În Tudor Vladimirescu va fi un turn      *** Vali Porcişteanu, prădat!     *** Băut, fără permis, a lovit şi a fugit!     *** Copii răniţi de un TIR     *** Angajat de la Dacia, mort la serviciu!     *** Operat la cap după accident     *** Casă veche, din zonă protejată, s-a dărîmat     *** Sfinţii Constantin şi Elena      *** S-a inaugurat Cinematograful Bucureşti     *** Concert extraordinar în aer liber      *** Victorie şi din nou pe locul 8!     *** Vor să învingă liderul, la Piteşti!     *** Tofan: „Putem obţine un rezultat bun cu Dunărea“     *** Memorialul Emil Bălănescu, un succes!     *** Reuşite pentru pugiliştii argeşeni    

 
Facultăţile se comasează Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 27 aprilie 2016

Rectorul Dumitru Chirleşan a început restructurarea:

Facultăţile se comasează

 

 Rectorul Universităţii de Stat din Piteşti, Dumitru Chirleşan, a începul procesul de restructurare în cadrul instituţiei. Cele 11 facultăţi vor fi comasate şi vom avea din noul an universitar undeva între 4 şi 6 facultăţi, dar specializările rămîn. Această etapă de restructurare macro are la bază reducerea drastică a structurilor care nu se justifică în raport cu numărul de studenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1596

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Administraţia, şcoală şi azil

Persoanele mai importante din Argeş, implicate în politică sau nu, sînt cam dezamăgite de ce oferă aparatul administrativ local, atunci cînd au o problemă mai concretă de rezolvat. „Sînt ba puţoi fără nici o experienţă managerială, ba pensionari care ar trebui să stea a­ca­să“, ne-a spus cineva.

Hipermarketul mai şi exportă

Cică reţeaua de retail Auchan, care are două magazine în Piteşti, unde se iese în oraş, nu doar a­duce marfă de import, ci începe ti­mid să şi exporte marfă ro­mâ­nească. Reţeaua nu are doar 33 de hipermarketuri în România, ci 1.000 hipermarketuri şi 3.000 magazine de proximitate în 16 ţări. Produse româneşti de băcănie au fost puse întîi pe piaţa din Italia (totuşi, am văzut ce a păţit acolo Brădet), apoi în Ungaria şi în prezent există cerere pentru ele din alte 4 ţări. Se speră să se extindă la 300 articole şi 100 furnizori din România.

Băncile, vînzătoare de case

BCR are 820 apartamente şi 1.000 de case executate silit pentru care caută cumpărători la preţuri reduse. Banca Transilvania, şi ea, are 271 apartamente şi 200 de case. Cu tot cu BRD, se adună, pentru primele trei bănci din România (ca valoare a activelor deţinute), circa 3.000 de apartamente şi case executate, pentru care se caută cumpă­rători. Cică ar exista şi o afacere cu circuit închis, constînd din vînarea acestor ocazii. Se gă­sesc şi pe un site, executări.com, 45 apartamente executate din Ar­geş, dintre care 9, din Piteşti.

Electroargeş, exportator de top

În topul firmelor exportatoare care au capital privat românesc se află în prezent o singură societate, plasată de Ziarul Financiar pe locul 11: producătorul de electrocasnice Electroargeş. Fir­ma a avut în 2014 vînzări de 155 mil. lei, profit de 8 milioane lei şi plăteşte salarii pentru 479 de angajaţi. Pînă la recenta vînzare, în top 50 se afla, pe locul 41, şi ANA IMEP - cu vînzări de trei ori mai mici.    VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 995

 
Imunizarea salvează vieţi! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Este Săptămîna Europeană a Vaccinării

Imunizarea salvează vieţi!

 

 Direcţia de Sănătate Publică Arges marchează,pînă pe 30 aprilie 2016, Săptămîna Europeană a Vaccinării. La nivelul judeţului Argeş, se desfăşoară activităţi de informare-educare-comunicare. Săptămîna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii Europene.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1606

Continuare
 
Ajungeţi la Constanţa în două ore Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 27 aprilie 2016

Cu Trenurile Tineretului şi Litoral, spre mare

Ajungeţi la Constanţa în două ore

 

 Chiar dacă vremea nu se prevede a fi una bună de plajă, marea tot ne atrage, ca în fiecare an. Astfel, în minivacanţa prilejuită de Sărbătorile de Paşte şi 1 Mai, puteţi alege să mergeţi la mare cu trenul.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1696

Continuare
 
Carnea de miel, 22 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Preţurile produselor din Piaţa Ceair pentru masa de Paşte

Carnea de miel, 22 lei

 

 Mai sînt cîteva zile pînă la Sărbătorile Pascale, iar gospodinele îşi fac planurile pentru masa festivă de Paşte. În pieţe şi magazinele alimentare e mare forfotă în această perioadă. Vă spunem care erau preţurile, ieri, în Piaţa Ceair din Piteşti, la principalele produse de care aveţi nevoie pentru masa de Paşte.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1857

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Ajutor pentru 50 de familii

Echipa Fundaţiei SO SI SE SA continuă Campania de Paşte pentru oamenii aflaţi în nevoie. Caravana „Împreună Schimbăm Destine“ a început acţiunea de Paşte la Valea Plopului şi urmează să împartă diferenţa, de pînă la 1.200 de pachete, în Argeş şi în alte şase judeţe din ţară. În Piteşti, acţiunea de distribuire a ajutoarelor va avea loc mîine, la sediul organizaţiei Salvaţi Copiii, din Bulevardul I.C. Brătianu, în spatele magazinului Brăţara de aur. Prin această acţiune, aproximativ 50 de familii cu probleme vor fi ajutate acum, în preajma Paştelui.   

A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1305

Continuare
 
Mihai cîntă dumnezeieşte la ţambal Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 aprilie 2016

A ocupat Locul I la Olimpiada Naţională de Muzică

Mihai cîntă dumnezeieşte la ţambal

 

 Mihai Cătălin Iancu este un tînăr care face cinste oraşului nostru şi Liceu­lui de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti, la care este elev. La cei 15 ani ai săi, a dovedit că este un foarte bun instrumentist, iar muzica pe care o face să vibreze prin inter­me­diul ţambalului a fost recu­noscută şi la nivel naţional.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1454

Continuare
 
„Şcoala Altfel“, la Dacia Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

„Şcoala Altfel“, la Dacia

 

 750 de elevi de la şcoli din Ar-geş, Dîmboviţa şi Bucureşti au vizitat uzinele Dacia Mioveni şi Centrul Tehnic Titu, în săptămîna „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ Din 2013 şi pînă în prezent, aproximativ 2.000 de elevi şi profesori au văzut principalele activităţi ale Grupului Renault România. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1166

Continuare
 
Respinşii au contestat! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

La examenul pentru şefia Teatrului Al. Davila,

Respinşii au contestat!

 

Cei doi candidaţi declaraţi respinşi la şefia Teatrului Al. Davila din Piteşti, George Diaconescu, şef al secţiei Estradă, şi actorul Vasile Pieca au contestat decizia. Urmează să se soluţioneze contestaţiile şi să se anunţe rezultatele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1266

Continuare
 
44 de comune trebuie să dispară Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Pentru că au sub 3.000 de locuitori,

44 de comune trebuie să dispară

Unii edili sînt de acord cu varianta lui Cioloş

 

 Premierul Cioloş doreşte o reformă a administraţiei „la finalul căreia să nu mai existe comune cu mai puţin de 3.000 de locuitori“. Conform datelor INS, 44 din cele 94 comune argeşene intră în categoria vizată.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3375

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

„Simfonia“ - ecou local

Despre sărbătoarea Piteştiului nu s-au auzit prea multe în presa naţională - în afara unor ştiri de rutină, la rubrica „Şi altele“. Asta pentru că încă parcă nu se desprinde o idee centrală a manifestării, în afară de transformarea centrului într-o imensă florărie. Noi organizăm că aşa am apucat, dar de ce ar veni cineva din alt judeţ sau altă ţară să viziteze aşa ceva? Ce i se oferă?

Liste de umplut

Unii candidaţi la alegerile locale din Piteşti, atunci cînd a­du­nă semnături, mai şi întreabă în stînga şi în dreapta: „Nu cumva vrei şi dumneata să candidezi, să te pun pe listă?“ Se pare că e cam deplasat, dacă se permite înfiinţarea partidelor pe picior, să li se ceară să prezinte liste întregi de candidaţi. Unele sînt umplute de formă, cu oameni de pe stra­dă, ale căror calităţi sînt tupeul şi naivitatea. Da­că nu pot lăsa locuri goale, mai bine pun pe liste persoane externe, dar cu CV decent.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1164

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 26 aprilie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Sprijin de la Guvern pentru firme

Agenţii economici din Argeş vor fi sprijiniţi de Guvern să participle la tîrguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice în străinătate şi să facă studii de piaţă şi pe produse. Acest lucru se va face prin scheme de ajutor de minimis. Se urmăreşte promovare exportului, prin creşterea exporturilor româneşti. 

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1328

Continuare
 
Muştarul conţine aditivi periculoşi! Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 26 aprilie 2016

Atenţie ce cumpăraţi pentru masa de Paşte!

Muştarul conţine aditivi periculoşi!

 

 Muştarul este nelipsit de pe mesele românilor de Sărbătorile Pascale, iar anul acesta, Paştele este chiar în ziua de 1 Mai, cînd se obişnuieşte să se mănînce mici. Mare atenţie însă la ce muştar consumaţi, fiindcă multe produse de pe piaţă conţin mult zahăr, sare şi aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate! Aceştia pot provoca boli grave precum cancerul şi pot afecta chiar şi structura ADN-ului. Citiţi etichetele produselor înainte de a le cumpăra!

Comentarii (1) | Vizualizari: 1518

Continuare
 
Ce nu s-a văzut la Simfonie Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Ce nu s-a văzut la Simfonie

 

Sărbătoare mare pentru piteşteni! Cea de-a 39-a ediţie a Simfoniei Lalelelor a fost deschisă cu mare fast... sau cel puţin aşa s-a dorit, numai că au existat cîteva gafe care au stricat puţin atmosfera. Iată în continuare doar cîteva dintre aspectele neplăcute constatate de redactorii Curierului zilei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1462

Continuare
 
Noapte Albă la expoziţia florilor Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

S-au înghesuit să vadă gratuit standurile de la Casa Cărţii

Noapte Albă la expoziţia florilor

 

 Şi anul acesta, vineri seară şi sîmbătă seară, în cadrul Simfoniei Lalelelor, a avut loc o nouă ediţie a Nopţii Albe a Simfoniei. La fel ca şi anul trecut, mii de oameni au putut vizita, gratuit, expoziţia florală de la Casa Cărţii, mulţi fiind copii, chiar dacă vizita a avut loc pînă la miezul nopţii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1065

Continuare
 
Diplome şi vaze pentru participanţi Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 25 aprilie 2016

Diplome şi vaze pentru participanţi

 

 Ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor a reunit vineri seară organizatorii şi expozanţii de la Casa Cărţii la un eveniment de gală. Astfel, vineri, după o zi istovitoare şi plină de evenimente, organiza­torii s-au întîlnit la restaurantul Magic, din Trivale, cu zecile de expozanţi prezenţi la cea de-a 39-a ediţie a Simfoniei Lalelelor şi cu reprezentanţii dele­gaţiilor. Această seară a fost una de voie bună. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1325

Continuare
 
<< Start < Înapoi 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5116 - 5146 din 7938

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counterembedgooglemap.net