Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Vulpile vor primi momeli vaccinale la vizuini Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 08 iunie 2015

Pentru a preveni apariţia turbării,

Vulpile vor primi momeli vaccinale la vizuini

 

 În judeţul nostru a început progra­mul de vaccinare prin distribuţie manuală de momeli vaccinale antirabice la vulpi. Potrivit infor­maţiilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, vor fi distri­buite 2.100 de momeli în zonele în care există viziuni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1202

Continuare
 
Nereguli în service-urile auto! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 08 iunie 2015

Comisarii de la Protecţia Consuma-torilor au găsit

Nereguli în service-urile auto!

 

 Comisarii din cadrul Co­mi­sariatului Judeţean au con­trolat, de curînd, 14 service-uri auto, fiind constatate 8 deficienţe. Au fost date 11 sancţiuni, dintre care 7 a­ver­tismente şi 4 amenzi în valoare totală de 18.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1698

Continuare
 
Cîmpulungenii, datori vînduţi la Edilul CGA Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 iunie 2015

Pentru că nu au achitat facturile la apă, canal, gunoi,

Cîmpulungenii, datori vînduţi la Edilul CGA

 

 Edilul CGA, societatea furnizoare de servicii de apă - canal - gunoi din Cîmpulung, a intrat în 2015 cu o gaură în buget de peste 35 de mi­liarde de lei vechi (3.763.650,95 RON), su­ma reprezentînd datoriile pe care le aveau la u­tilităţi agenţii aconomici şi asociaţiile de lo­catari/proprietari din Cîmpulung şi comu­ne­le limitrofe la sfîrşitul lui 2014. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1236

Continuare
 
Azilul de bătrîni Colibaşi, cedat parohiei din localitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

Azilul de bătrîni Colibaşi, cedat parohiei din localitate

 

 Consilierii locali din Mioveni s-au reunit, joi seară, la ora 17.30, la sediul Complexului de Servicii pentru Persoane Vîrstnice Sf. Maria Colibaşi, în şedinţă extraordinară, cu şase proiecte pe ordinea de zi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1374

Continuare
 
Sărbătorile Argeşului ţin o săptămînă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Consilieri judeţeni au decis:

Sărbătorile Argeşului ţin o săptămînă

 

 Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă ordinară a CJ organizarea ciclului de manifestări cultural-artistice şi ştiinţifice „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, ediţia a IX-a“,  ce se va desfăşura între 10 şi 15 august 2015. Totodată, s-a aprobat ca, pe lîngă diplomele pentru tinerii de succes, să se dea şi primilor parlamentari de Argeş o distincţie. CJ Argeş mai trebuie să stabilească locaţia, fiindcă au fost unele voci în cadrul şedinţei care au venit cu propunerea ca această manifestare să se desfăşoare în Parcul Ştrand, nu în centrul Piteştiului, unde fusese stabilit iniţial.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1346

Continuare
 
Drumurile judeţene, de la foarte proaste în sus Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Regia de Drumuri Judeţene nu mai are bani pentru pietruire

Drumurile judeţene, de la foarte proaste în sus

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1180

Continuare
 
Investiţie de 24 milioane de euro Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Dacia a aniversat zece ani de la crearea centrului logistic Mioveni

Investiţie de 24 milioane de euro

 

 Ieri, Dacia a aniversat zece ani de la înfiinţarea centrului logistic AILN Mioveni, parte a Direcţiei Logistice Dacia. La eveniment au luat parte, alături de Nicolas Maure, director general al Dacia şi Renault România, şi Şeban Valeca, Simona Bucura Oprescu, Mircea Drăghici etc. A fost prezentat şi mesajul transmis de premierul Victor Ponta cu ocazia acestui eveniment.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1283

Continuare
 
Codrul s-a mutat în camioane! Imprimare E-mail
(6 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Rondul Curierului în Domneşti, Pietroşani, Coşeşti şi Dîrmăneşti

Codrul s-a mutat în camioane!

 

 În comunele situate pe valea rîului Doamnei se taie pădurile la greu. Ne-am convins de acest lu­cru în cadrul unui rond pe care l-am făcut pînă la Domneşti. Pe drumul res­pectiv au trecut nenumă­rate camioane încărcate cu buşteni, iar altele erau parcate şi aşteptau să ia calea fabricilor de cheres­tea.

Comentarii (5) | Vizualizari: 2006

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Contribuţii sociale obligatorii 

Pînă la clarificarea normelor legale aplicabile în cazul persoanelor fizice care datorează contribuţii de asigurări sociale de sănătate, în conformitate cu reglementările Titlului IX 2 din Codul fiscal, se suspendă emiterea şi comunicarea deciziilor privind regularizarea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pe anul 2012, pentru următoarele categorii de contribuabili: persoane care, la finele anului 2012, nu aveau vîrsta de 18 ani împliniţi; persoanele pentru care, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este mai mică decît salariul de bază minim brut pe ţară. În cazul categoriilor de contribuabili amintite mai sus, pentru deciziile comunicate pînă la data prezentei, nu se vor dispune măsuri în vederea recuperării sumelor stabilite prin acestea.   

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1487

Continuare
 
S-au aprobat voucherele de vacanţă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 iunie 2015

Banii trebuie cheltuiţi doar în unităţile turistice din ţară

S-au aprobat voucherele de vacanţă

 

 Argeşenii trebuie să ştie că, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, din această vară toţi angajaţii au dreptul să primească vouchere de vacanţă. Parlamentarii au votat o lege prin care angajatorii le pot oferi salariaţilor, în loc de prime, asemenea tichete.

Comentarii (3) | Vizualizari: 3704

Continuare
 
Consumă cu grijă resursele planetei! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 iunie 2015

Sloganul Zilei Mondiale a Mediului:

Consumă cu grijă resursele planetei!

 

 Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Muzeul Jude­ţean Argeş, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Ar­mand Călinescu din Piteşti, îşi propune să marcheze acest eveniment prin desfăşurarea unei acţiuni de informare şi conştientizare, concretizată în pre­zentări, filme şi discuţii. Acţiunea se va des­făşura astăzi la Colegiul Armand Călinescu, începînd cu ora 12.30.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1356

Continuare
 
Consiliul Concurenţei verifică magazinele din Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Mihail Oprescu s-a întîlnit cu reprezentanţii hipermarketurilor

Consiliul Concurenţei verifică magazinele din Argeş

N-au fost probleme cu reducerea TVA

 

 Instituţia Prefecturii Argeş a avut de curînd o întîlnire cu reprezentanţii hipermar­keturilor pe tema reducerii TVA. La aceste discuţii a participat şi Gheorghe Rădu­lescu, director în cadrul Consiliului Concurenţei. Pentru a verifica şi preîntîmpina situaţiile în care comercianţii ar fi fost tentaţi să aplice o creştere a preţurilor înainte de a se reduce TVA-ul, prefectul Mihail Oprescu a cerut instituţiilor jude­ţene abilitate să înceapă o verificare din timp a fluctuaţiilor de preţ în marile magazine, semnalînd orice gen de problemă care ar apărea în acest sens. Deo­camdată n-au fost constatate nereguli în hipermarketuri, însă instituţiile abilitate continuă să verifice aplicarea măsurii şi la magazinele de cartier.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1175

Continuare
 
Supravieţuire fără bani şi fără mîncare! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Canadianul Les Stroud ne dă lecţii:

Supravieţuire fără bani şi fără mîncare!

Luaţi aminte, că nu se ştie niciodată!

 

 Les Stroud a ajuns marţi seară în Argeş. Acesta va sta circa o săptămînă în judeţul nostru pentru a filma un e­pi­sod al documentarului „Survivorman“, ce se difuzea­ză internaţional pe Discovery Channel şi Science Channel. Realizatorul a ales să filmeze în Munţii Făgăraş, unde va supravieţui timp de cîteva zile cu plante sau insecte, va dormi în natură şi va înfrunta pericolele de la noi. De de­parte, acest eveniment poate fi considerat unul dintre cele mai importante în promovarea Argeşului peste ho­tare. Episodul filmat va fi difuzat cel mai probabil înainte de Crăciun. Prima probă a supravieţuirii în România a trebuit să o treacă la aeroportul din Bucureşti, unde s-au pierdut cîteva bagaje ale echipei cu care Stroud a venit la noi în ţară. Aceasta a fost de altfel şi cauza decalării programului iniţial.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1600

Continuare
 
Bani recuperaţi de la bănci Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Ca urmare a reclamaţiilor clienţilor la Protecţia Consumatorilor,

Bani recuperaţi de la bănci

 

 Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş a realizat bilanţul activităţii pe primele cinci luni ale acestui an. Potrivit comisarului şef adjunct Violeta Nedelcu, au fost finalizate cu documente de control 896 de acţiuni, fiind date în total 708 sancţiuni, dintre care 340 amenzi în valoare totală de 1,5 milioane lei şi 368 avertismente.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1344

Continuare
 
2,5 milioane lei pentru angiograf! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Aparatul care salvează mii de vieţi a primit finanţare de la CNAS

2,5 milioane lei pentru angiograf!

 

 Angiograful, aparatul cu ajutorul căruia au fost sal­vate multe vieţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Pi­teşti, va funcţiona în conti­nuare, fiind aprobată finan­ţarea de către Casa Naţio­nală de Asigurări de Sănă­tate. Spitalul Judeţean a fost  inclus în Programul Naţional de Boli Cronice Cardiovasculare printr-o ho­tărîre a preşedintelui CNAS, ca urmare a opiniei pozitive a preşedintelui Comisiei de Cardiologie, prof. dr Dragoş Vinereanu.

Comentarii (4) | Vizualizari: 1402

Continuare
 
Argeşul, campion la securitate în muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Argeşul, campion la securitate în muncă

 

ITM Argeş anunţă finalizarea proiectului „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă“, desfăşurat în baza protocolului încheiat între Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Proiectul a avut loc în perioada septembrie 2014 - mai 2015, fiind implicate  clasele a X-a şi a XI-a din învăţămîntul liceal teoretic/profesional tehnologic din 8 unităţi şcolare. La finele proiectului s-au acordat diplome de participare celor 34 de cadre didactice din cadrul unităţilor şcolare implicate care au coordonat şi concursul „Ştiu şi Aplic“. La faza judeţeană a concursului au participat 7 unităţi şcolare din judeţul Argeş. Faza judeţeană a concursului a fost organizată la Liceul Tehnologic Dacia Piteşti. La  faza naţională, desfăşurată în luna mai 2015 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, din Iaşi, judeţul nostru a fost reprezentat de trei echipe, respectiv Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Liceul Teoretic Dacia Piteşti şi Liceul Tehnologic Astra Piteşti, obţinînd locurile 1, 2 şi 3. Avînd în vedere bunele rezultate obţinute în cadrul acestui proiect, ITM Argeş urmăreşte continuarea acestuia şi pe parcursul anului şcolar viitor, 2015 - 2016.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1059

 
<< Start < Înapoi 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5116 - 5146 din 5712
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter