Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Blonda beată l-a fraierit pe patron      *** În viaţă, după ce s-a electrocutat      *** Comisarul şef Badea, adjunct al Direcţiei Rutiere      *** Amenzi pentru tulburarea liniştii publice      *** 126 de candidaţi, absenţi!      *** „Ne-am organizat foarte bine!“      *** Selymeş: „Mi-a plăcut Mioveniul!“      *** CS Mioveni II şi Atletic Bradu se pregătesc de meciul direct      *** Champions League, Play-off, retur      *** FC Argeş 1998 - Dinamo 2000, în Finala Legendelor!      *** Denisa Dragomir, campioană naţională!      *** România, umilită de Letonia!      *** Albu şi Stoica, medaliaţi la Cupa Europei!      *** Bucureşteanul i-a luat zilele!      *** S-au proptit cu duba într-un cap de pod      *** Biciclist lovit de maşină, în comă la spital      *** S-a aruncat în canal, ca să moară      *** Stancu şi-a tras Poliţie Locală!      *** 25% dintre părinţi au refuzat să-şi vaccineze copiii!     

 
Am devenit părinţi de weekend! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Din cauza serviciului, petrec prea puţin timp cu copiii

Am devenit părinţi de weekend!  

 

 În ultimii ani, tot mai puţini părinţi reuşesc să petreacă cît mai mult timp alături de copiii lor. Din cauza serviciului sau a altor activităţi cas­nice sau din afara programului, ei stau tot mai puţin cu micuţii care au nevoie din ce în ce mai mult de prezenţa părinţilor. Atît mama, cît şi tatăl trebuie să se implice în creş­terea şi educarea copilului şi tot ei sînt cei care trebuie să fie mereu în preajma lor pentru a-i îndruma şi a le căpăta încrederea. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1818

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mult azot în gunoiul de grajd afectează culturile

Agricultorii care folosesc frecvent ca îngrăşamînt natural gunoiul de grajd ar trebui să fie atenţi şi la nivelul de azot pe care acesta îl are, atrag atenţia specialiştii din agricultură. Astfel, un prim criteriu pe care fermierii ar trebui să îl aibă în vedere atunci cînd aleg gunoiul de grajd este să verifice nivelul de azot pe care acesta îl conţine. Multe îngrăşăminte naturale au atît de mult azot încît pot „arde” rădăcinile plantelor. Pentru a evita aceste probleme, agricultorii sînt sfătuiţi să amestece gunoiul de grajd cu resturi vegetale bogate în carbon, precum frunzele sau paiele, înainte să-l aplice pe sol.   

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1320

Continuare
 
Depuneţi cererile de plată, fără penalizări Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Doar pînă pe 15 iunie, la APIA,

Depuneţi cererile de plată, fără penalizări

 

 Pe 15 iunie a.c., se fina­li­zează Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 (sector vegetal şi sector zooteh­nic) fără penalizări, gestio­nată la nivelul judeţului nostru de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cultură Argeş. Din 16 iunie, timp de 25 de zile lucră­toare, fermierii mai pot de­pune cereri, dar cu penali­zări de 1% pentru fiecare zi de întîrziere.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1244

Continuare
 
În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte

 

 Lucrările în zona Exerciţiu merg cu viteza melcului, după cum am putut observa chiar la faţa locului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1445

Continuare
 
Noi reguli la achiziţii prin PNDR Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Acestea se vor face doar online prin AFIR

Noi reguli la achiziţii prin PNDR

 

 Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 vor fi obligaţi, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat,  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1195

Continuare
 
Angajaţii primesc un spor de 25% Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Referitor la cei care muncesc noaptea, ITM Argeş anunţă:

Angajaţii primesc un spor de 25%

 

 Inspectorii de muncă anunţă că încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei. ITM Argeş anunţă că durata normală a timpului de lucru, pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite, stabilite potrivit dispoziţiilor legale, nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2269

Continuare
 
Secetă extremă la grîu şi porumb Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Culturile suferă din cauza lipsei precipitaţiilor

Secetă extremă la grîu şi porumb

 

 Seceta din ultima perioadă dă mari bătăi de cap agricultorilor. Culturile suferă din cauza lipsei precipitaţiilor. Despre situaţia acestora am discutat cu Florin Traşcă, di­rectorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvol­tare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota. Rezerva de apă din sol în cultura de grîu pe stratul de sol de la 0 la 100 cm prezintă valori foarte scăzute în tot judeţul Argeş, iar în unele zone, deosebit de scăzute, asistînd astfel la o secetă puternică, pe alocuri chiar extremă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1449

Continuare
 
Salarii mai mari, în aprilie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 iunie 2015

Salarii mai mari, în aprilie

 

În aprilie, cîştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.564 de lei, cu 1, 4% mai mare decît în martie, potrioit celor de la Institutul Naţional de Statistică. Cîştigul salarial mediu nominal net s-a ridicat la 1.857 de lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 28 de lei (+1, 5%). Valorile cele mai mari ale cîştigului salarial mediu nominal net în aprilie s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, 5.031 de lei, iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante, 1.014 lei. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1221

 
Au strîns 1.800 de saci cu deşeuri Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Au strîns 1.800 de saci cu deşeuri

 

 Peste 1.800 de saci de deşeuri au fost adunate în acţiunea de ecologizare a Rîului Tîrgului, de la izvoare pînă la vărsare în Rîul Doamnei, prin Lereşti, Cîmpulung, Schitu Goleşti, Stîlpeni, Mihăeşti, Ţiţeşti şi Bălileşti. ADI Servsal Argeş a sărbătorit Ziua Mediului, 5 iunie, printr-o acţiune de ecologizare la care au participat peste 650 de voluntari. Au adunat, în numai cîteva ore, peste 1.800 de saci de deşeuri. „Argeşul curat“ va continua, pe tot parcursul anului, cu alte acţiuni de ecologizare. Au fost făcute acţiuni de strîngere a deşeurilor, pînă acum, pe rîurile Teleorman, Cotmeana şi Tîrgului, urmează Doamnei, Dîmboviţa, Argeşelul, Vîlsan, Bratia, Topolog şi rîul Argeş!

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1138

 
Prima zi fără probleme Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Prima zi fără probleme

 

Ieri, a debutat prima sesiune de Bacalaureat cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Această primă probă se va desfăşura pînă pe 10 iunie. În Argeş n-au fost probleme în prima zi, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii ISJ Argeş. În intervalul 10 - 12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15 - 19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de Limba şi literatura română.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1147

 
Varicela se extinde în grădiniţe Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Am scăpat de scarlatină şi am dat de o altă boală!

Varicela se extinde în grădiniţe

 

 După apariţia în ultimele luni a zeci de cazuri de scarlatină în şcolile şi grădiniţele din judeţul nostru, în prezent nu mai sînt copii bolnavi de a­ceastă boală, însă o altă afecţiune specifică celor mici ia amploare. Este vorba de varicelă, care, netratată corespunzător, poate duce la pneumonie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1545

Continuare
 
Se vind apartamente, spaţii comerciale şi parcari Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

 In blocul Tungal, de pe strada Craoivei,

Se vind apartamente, spaţii comerciale şi parcari

 

 SOC. CIV. PROF. ANTEUS EXPERT SPRL, lichidator judiciar al debitorului S.C. TUNGAL CONSTRUCT SRL, cu sediul social în Piteşti, str. Justiţiei nr. 1, bl. 1, sc. A, ap. 2, parter, jud. Argeş, număr de ordine în registrul comerţului J03/439/2002, cod unic de identificare 14716477, scoate la vânzare prin licitaţie publică în zilele de 19.06.2015, 26.06.2015 şi 03.07.2015, la sediul lichidatorului judiciar, următoarele bunuri imobile din patrimoniul debitorului:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3331

Continuare
 
Programul „Litoralul pentru toţi“, pînă pe 19 iunie Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Ofertă pentru piteştenii ce vor la mare în afara sezonului estival

Programul „Litoralul pentru toţi“, pînă pe 19 iunie 

 

 Campania „Litoralul pentru toţi“ s-a bucurat mereu de interesul tu­riştilor, deoarece se a­cordă reduceri pentru sejururi înainte şi după perioada de plin sezon. Perioada de valabilitate a campaniei este pînă pe data de 19 iunie, dar e­xistă şi posibilitatea de a fi prelungită.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1481

Continuare
 
Se caută babysitter pentru Viena! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 08 iunie 2015

Se caută babysitter pentru Viena!

 

O tînără din Mioveni, stabilită de mai mulţi ani la Viena, caută prin intermediul cotidianului nostru o babysitter pentru fetiţa ei în vîrstă de numai patru ani. Ea pune însă şi cîteva condiţii. Astfel, femeile care doresc să meargă la Viena pentru a face acest serviciu trebuie să ai­bă vîrsta de maximum 50 de ani, să se priceapă la îngrijirea copiilor, să nu aibă cazier sau probleme me­di­cale şi să ştie să se poarte frumos cu fetiţa. Salariul este de 450 de euro pe lună. Se acordă cazare şi masă gratuit! Doritorii pot suna pentru mai multe informaţii la numărul de telefon 0043 699 10396757.          

  Antonela Roşu  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1664

 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 iunie 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile, mîine, între orele 8 - 16, fiind afectaţi consumatorii din municipiul Piteşti, strada Trivale, iar pe străzile Calea Bascovului şi Livezilor, presiunea apei va fi scăzută. Oprirea furnizării apei este necesară pentru efectuarea de activităţi specifice în cadrul lucrării „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi reţelei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Piteşti parţial şi Mărăcineni“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.      

         A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1166

 
Profitaţi de programul „Vacanţe la ţară“! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 iunie 2015

Profitaţi de programul „Vacanţe la ţară“!

 

 Cea de-a XXV-a ediţie a campaniei „Vacanţe la ţară“ se încheie pe 19 iunie. Argeşenii mai pot descoperi pînă atunci viaţa satului, tradiţiile şi obiceiurile rurale, ospitalitatea gazdelor şi bucatele tradiţionale specifice zonei alese. În plus, ei pot să petreacă o vacanţă liniştită în natură.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1325

Continuare
 
<< Start < Înapoi 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5488 - 5518 din 6106
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter