Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

 Mai mulţi născuţi 

Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Argeş, în decembrie 2015, fenomenele demografice din Argeş au fost în creştere faţă de luna anterioară. Creşterea a fost mai mare cu 71 de cazuri (+17,5%) a natalităţii. S-au născut 477 de copii vii, faţă de 406 în noiembrie. Numă­rul celor decedaţi a fost în scădere cu 16 cazuri (-2,5%), fiind 627 de decese înregistrate faţă de 643 în noiembrie. Comparativ cu decembrie 2014, numărul de născuţi-vii înregistraţi a fost mai mare cu 22,9% (cu 89 născuţi vii mai mult), iar numărul deceselor, mai mic cu 8,3% (cu 59 persoane decedate mai puţin). Sporul natural în decembrie a fost negativ (-150 persoane), în scădere cu 87 persoane faţă de noiembrie.  În decembrie 2015 a fost înregistrat un singur caz de mortalitate infantilă, în scădere cu un caz faţă de noiembrie 2015 şi cu 3 cazuri faţă de decembrie 2014.   

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1530

Continuare
 
Cresc taxele la Universitate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

De la anul,

Cresc taxele la Universitate!

 

 Dumitru Chirleşan, noul rector al Universităţii de Stat din Piteşti, şi-a stabilit cel mai mic salariu - 5.139 lei brut. Această măsură vrea să o impună şi prorectorilor sau decanilor, asta cel puţin pînă cînd Universitatea va fi din nou pe profit. O măsură care afectează studenţii este cea despre taxe, care vor creşte la UPIT, iar echipa de conducere - prodecani şi decani - va fi aleasă de cadrele universitare şi în funcţie de experienţa în domeniu. În acest nou început, Chirleşan a ţinut să sublinieze că nu a făcut parte din nici unul dintre sindicatele UPIT, nu e angrenat politic şi n-a „colaborat cu securitatea!“.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2576

Continuare
 
Locatari mai mulţi, pentru anveloparea blocului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Mansardarea, o soluţie cu risc

Locatari mai mulţi, pentru anveloparea blocului

 

 Mansardarea a cît mai multor blocuri din Piteşti face parte din strategia de dezvoltare a oraşului atît pe perioada 2007 - 2013, cît şi pe 2014 - 2020. Totuşi, această soluţie, mult trîmbiţată şi discutată în urmă cu cîţiva ani, a a­juns acum într-un con de umbră, după ce anii de criză imobiliară au venit tocmai cînd acest curent începea să ia avînt. Între 2009 şi 2015, primăria a dat doar 18 autorizaţii pentru mansardări de blocuri - o parte pentru bucăţi ale aceleiaşi lucrări, astfel încît, doar circa 12 blocuri au încercat această variantă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2296

Continuare
 
Angajaţii de la Dacia ies în stradă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Luni, miting de două ore la Mioveni

Angajaţii de la Dacia ies în stradă

# Au mai multe revendicări pentru Guvern

 

 Luni, între orele 13.00 şi 15.00, pe platoul din faţa Ca­sei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni va avea loc un miting al angajaţilor de la Dacia. Ei au mai multe revendicări, prin care speră şi vor să crească numărul locurilor de muncă şi să le consolideze pe cele existente.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 1736

Continuare
 
Lactate Brădet, o firmă curată! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

ANSVSA-ul îl contrazice pe ministru

Lactate Brădet, o firmă curată!

 

 Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brînza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU. După scandalul în care a fost aruncată firma sa de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, a venit ieri cu o propunere inedită pentru cei care l-au susţinut în această perioadă grea: crearea unei companii la care să participe toţi cetăţenii care doresc!

Comentarii (1) | Vizualizari: 4323

Continuare
 
Cadrele medicale au refuzat vaccinarea Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Inconştienţă sau nepăsare la Judeţean?

Cadrele medicale au refuzat vaccinarea

 

 Situaţia cazurilor de gripă sezonieră este în­grijo­ră­toare, dar autorităţile nu văd dincolo de nişte cifre statistice scrise pe hîrtie. Pînă acum, gripa a răpus nouă argeşeni, iar în ultimele 24 de ore au mai apărut alţi patru suspecţi de gripă, printre care şi doi copii! Mai bine de jumătate din cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Arge, în special cele de la Urgenţe, care sînt direct expuse riscului îmbolnăvirii, au refuzat vacci­narea gratuită.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2112

Continuare
 
Cum puteţi deveni voluntar Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

Se încheie contract între voluntar şi organizaţie

Cum puteţi deveni voluntar

 

 Destul de multe persoane sînt interesate şi pun întrebări referitoare despre voluntariat. Multe dintre ele se adresează cu solicitări la ITM Argeş. Voluntariatul este considerat ca fiind procesul de participare a voluntarului, persoană fizică, la activităţi de interes public desfăţurate în folosul altor persoane sau al societăţii, fără a fi plătit pentru acest lucru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1605

Continuare
 
Jumătate din elevi nu au promovat! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 martie 2016

La simularea Evaluării Naţionale,

Jumătate din elevi nu au promovat!

 

 47,15% dintre elevii argeşeni care au susţinut simularea la Evaluarea Naţională au reuşit să ia medii peste 5. Procentul de promovabilitate a scăzut faţă de cea de anul trecut. Notele la simularea Evaluării Naţionale 2016 vor fi trecute în catalog, la solicitarea elevului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1949

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

O înştiinţare în plus

Guvernul cerea idei pentru reducerea cantităţii de hîrtii inutile în birocraţie. O idee pentru „Comisia de tăiat hîrtii“ ar fi şi scrisoarea cu numele „Înştiinţare privind ştergerea datoriilor fiscale“, pe care ANAF o trimite mereu, într-un plic cu ţiplă neagră, ca pe un mare secret, firmelor care şi-au plătit dările la timp, pentru a-i anunţa că nu e nimic de anunţat. Cînd o văd aşa sobră în cutia poştală, unii patroni sînt îngrijoraţi, neştiind ce o fi înă­un­tru.

Integrare în dezintegrare

În timp ce noi tot încercăm să intrăm în Schengen şi euro, la englezi a început o discuţie mare de­spre „Brexit“, purtată cu nostalgia lor de fost imperiu global şi de la înălţimea şcolilor lor bune. Mulţi oameni de rînd sînt pentru ieşire, în timp ce intelectualii analizează „hibridul greu de înţeles“ care e UE, „ceva între un stat cu birocraţie şi legislaţie proprie şi un ansamblu de relaţii interguver­­na­­­mentale“. Nu există o cultură comună, ci mai multe, iar dacă englezii ies, nu schimbă cu nimic as­ta. După englezi, şi olandezii, alt fost imperiu comercial vor să iasă. Dar şi cehii.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1442

 
Ministrul trebuie să anunţe numele firmei! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 martie 2016

La orice alertă, aşa cum a fost cu Brădetul,

Ministrul trebuie să anunţe numele firmei!

 

 După ce a gafat spunînd numele producătorului Lactate Brădet, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a încercat s-o repare, postînd un anunţ pe Facebook în care îşi argumenta reacţia pripită prin faptul că ar mai fi putut exista în frigiderele oamenilor brînză din lotul contaminat cu E.coli O26 şi că, în acest fel, poate a salvat viaţa unor copii. Mai mult decît atît, ministrul l-a sunat pe patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, declarînd că a vrut să vadă dacă acesta este supărat pe el! Aşa cum a dat numele fabricii de la Brădet, cerem ministrului ca la fiecare alertă alimentară să dea numele firmei! Au fost „n“ alerte alimentare, însă foarte puţine au ajuns să fie făcute publice, iar de cele mai multe ori nici nu s-a adus în discuţie numele vreunei firme, pe motiv că trebuie respectată confidenţialitatea!

Comentarii (1) | Vizualizari: 1957

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Pintea nu mai e director la Cadastru

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş are un nou director. Dănuţ Pintea a renunţat la postul de director şi s-a înscris la concurs pentru funcţia de consilier cadastru pe perioadă nedeterminată. Din cîte se pare, în locul său va fi Mihăiţă Barbu, care a deţinut funcţia de şef serviciu Economic în cadrul instituţiei.   

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1538

Continuare
 
Reclamaţiile sînt confidenţiale Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Unde puteţi sesiza neregulile în muncă

Reclamaţiile sînt confidenţiale

 

Toate persoanele din Argeş care se simt sau sînt nedrep­tă­ţite în ce priveşte munca lor se pot adresa direct sau în scris prin poştă sau e-mail la ITM Argeş. Ele pot sesiza toa­te încălcările prevederilor legale din domeniul rela­ţiilor de muncă, ne-a spus Mihail Adrian Oprescu, inspec­tor şef la ITM Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1490

Continuare
 
Aşteaptă o locuinţă de la primărie Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Stau în igrasie, în timp ce în G1 sînt camere goale!

Aşteaptă o locuinţă de la primărie

 

 Are două fetiţe de 10 luni şi stă într-o cămăruţă cu igra­sie. Din cauza acestor con­diţii, spu­ne că gemenele lui s-au îmbol­năvit. A încercat să obţină o cameră de la primă­rie, în care să stea cu familia, dar fără succes. E pe locul 9 pe lista de aşteptare. Primă­ria are camere păstrate în baza protocolului cu Armata şi deocamdată nu are alte locuinţe sociale. Vicepri­ma­rul Piteştiului, Cornel Ionică, spune că s-au prevăzut fon­duri pentru amenajarea altor locuinţe sociale şi-n acest an.

Comentarii (19) | Vizualizari: 2673

Continuare
 
Deţinuţii politici, scutiţi de impozite Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Presa naţională dezinformează

Deţinuţii politici, scutiţi de impozite

 

 Zilele trecute a apărut în presă informaţia conform căreia deţinuţii politici vor trebui să plătească t­a­xele şi impozitele locale din acest an. Informaţia s-a dovedit eronată. Potrivit lămuririlor primite de la Mi­hai Anton de la Primăria Piteşti, această cate­go­rie, ca şi altele, nu vor plăti dările locale nici în acest an.          

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3058

Continuare
 
De 8 Martie, Ribana Eve sărbătoreşte femeia în regatul prăjiturilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Prăjiturile Ribana Eve, mărţişorul ideal pentru mamele noastre

De 8 Martie, Ribana Eve sărbătoreşte femeia în regatul prăjiturilor

 

 Anotimpul renaşterii naturii dedică prima lună a cadourilor fiinţelor noastre dragi. Prin urmare, nicăieri nu putem găsi mai multă dulceaţă şi iubire în gestul dăruit decît în prăjiturile marca Ribana Eve. Ca o boare de primăvară pluteşte peste urbea noastră mireasma acestor preparate în propriul laborator de către Cofetăria Ribana Eve, al cărei sediu se află în centrul Piteştiului, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe acelaşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mergînd spre nord).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2418

Continuare
 
Concediu plătit pentru toţi angajaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 martie 2016

Dacă nu respectaţi legea, sînteţi amendaţi cu 5.000 lei!

Concediu plătit pentru toţi angajaţii

 

 Orice persoană care este angajată trebuie să ştie că are dreptul la concediu de odihnă plătit. Patronii care nu fac acest lucru riscă să primească amenzi usturătoare. Astfel, potrivit inspectorului şef al ITM Argeş, Mihail Adrian Oprescu, patronii sau directorii de firme ar trebui să ştie că au obligaţia să le acorde angajaţilor acest drept.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2176

Continuare
 
<< Start < Înapoi 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5488 - 5518 din 7933
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter