Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Comuna Dîmbovicioara, atestată ca staţiune turistică      *** Fotbalist condamnat la zile amendă      *** Viaţa judecătoarei, în pericol!      *** Agresorii poliţistului, condamnaţi!      *** Un rus stătea ilegal în România      *** SANITAS pichetează Ministerul Finanţelor      *** Peste 100 de mărci de autoturisme, în Argeş      *** Program prelungit la ghişeele Primăriei Mioveni      *** Peste 3.000 de cereri pentru clasa pregătitoare      *** Concert pentru pian şi orchestră, la Filarmonică      *** Mioveniul reprezintă România la Roma      *** Curs pentru şcolarii de la ţară      *** Dragomir, învingătoare în Spania      *** Liga I, Etapa 2, Play-off / Play-out      *** Lazăr, om de bază la Under 19!      *** Terenul de la Mioveni, deszăpezit complet      *** Liderul s-a distanţat la 17 puncte!      *** „Steaua a cîştigat meritat“      *** Toijala: „Este prima victorie la limită“      *** O victorie şi un egal în prima etapă     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 13 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Nouă sesiune de depunere a proiectelor prin PNDR

Sesiunea de depunere din acest an pentru o parte din măsurile de finanţare PNDR 2014 - 2020 urmează să fie lansată în februarie - martie, a anunţat de curînd directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Andras Szakal. „Ne concentrăm pentru a lansa noua sesiune de depunere a măsurilor de finanţare prin PNDR. Se lucrează la acest aspect. O parte ţine de soft, care nu este încă finalizat. Am avut o discuţie şi cu domnul ministru al Agriculturii. Nu ne permitem să lansăm foarte tîrziu aceste măsuri. Eu cred că în februarie - martie vom reuşi, chiar dacă vor fi pe format de hîrtie. Vom lansa cele mai importante măsuri de investiţii în perioada menţionată. Sînt foarte importante pentru fermieri“, a declarat Andras Szakal.  

   I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1234

Continuare
 
Vremea, nefavorabilă culturilor de toamnă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 13 ianuarie 2016

Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură şi a lipsei zăpezii,

Vremea, nefavorabilă culturilor de toamnă

 

 Oscilaţiile mari de temperatură din această iarnă pun mari probleme agricultorilor. De la temperaturi de peste 15 grade s-a ajuns la ger de -15 grade, ninsoarea a venit abia după ger şi a fost puţină, iar vremea continuă să fie capricioasă. Despre situaţia culturilor agricole am discutat cu Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1656

Continuare
 
Dacii şi romanii cultivau grîu, mei şi linte Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 13 ianuarie 2016

În zona Argeşului,  

Dacii şi romanii cultivau grîu, mei şi linte

 

 Pămîntul Argeşului a fost cultivat din timpuri imemoriale, cu mijloace rudimentare şi cu unele soiuri ignorate astăzi. Ion Dumitrescu, muzeograf la Muzeul Judeţean, specializat în epoca ve-che, a făcut cercetări în acest domeniu şi ne-a dezvăluit ce fel de roduri oferea solul străvechi al meleagurilor noastre.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1383

Continuare
 
Bani pentru sala de sport de la Şcoala Ion Pillat Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

Bani pentru sala de sport de la Şcoala Ion Pillat

 

La sfîrşitul anului trecut, Consiliul Local Piteşti a aprobat un studiu privind acoperirea unui teren de sport la Şcoala Gimnazială Ion Pillat. De altfel, în acest an s-a asigurat în buget finanţarea necesară pentru realizarea proiectului. În bugetul pentru 2016, autorităţile locale din Piteşti au prevăzut suma de 375.000 de lei pentru construirea unei structuri de tip balon care să acopere terenul de sport.  

 A.Dumitru   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1401

 
Cea mai gospodărită asociaţie de proprietari! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

Cea mai gospodărită asociaţie de proprietari!

 

Primăria Piteşti organizează şi-n acest an concursul „Cea mai bine gospodărită asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti“. Proiectul de hotărîre referitor la organizarea acestui concurs a fost publicat pe site-ul municipalităţii, iar cei interesaţi pot trimite propuneri de modificare a proiectului.  Zilele trecute, Primăria Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de hotărîre referitor la organizarea concursului „Cea mai bine gospodărită asociaţie de proprietari din municipiul Piteşti“. Propunerile, sugestiile sau opiniile se pot trimite la primărie. Concursul va fi dotat cu premii, valoarea acestora urmînd să fie anunţată pînă pe 18 mai. La concurs pot participa toate asociaţiile de proprietari din cartierele municipiului Piteşti care nu înregistrează restanţe mai vechi de 30 zile către furnizorii de utilităţi. Asociaţiile de proprietari care au fost declarate cîştigătoare în anii precedenţi pot participa la concurs numai în situaţia în care fac dovada că au efectuat lucrări semnificative în condominiu, de la data premierii şi pînă în prezent. Perioada de desfăşurare a concursului este 1 aprilie - 20 mai 2016. Înscrierea la concurs se va realiza în baza unei cereri care se va depune la Registratura Primăriei Municipiului Piteşti, începînd cu data de 1 aprilie 2016, pînă pe 15 aprilie 2016, inclusiv. Rezultatele le vor fi comunicate concurenţilor pînă pe 11 mai, existînd şi o perioadă de contestaţii de 48 de ore. Premierea se va desfăşura cu ocazia Zilelor Municipiului Piteşti. 

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1206

 
Copiii cu probleme vor primi bani! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 12 ianuarie 2016

Copiii cu probleme vor primi bani!

 

Veste bună şi pentru părinţii copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din Piteşti. S-a semnat contractul pentru a putea beneficia de banii pentru alocaţia zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive. De altfel, mulţi părinţi se îngrijorau că nu vor mai putea beneficia de această facilitate, pentru că Primăria Piteşti nu semnase contractul. Mai mulţi solicitanţi din Piteşti au depus la sediul Consiliului Judeţean Argeş spre analiză un dosar cu mai multe documente, însă li se precizase înainte de Sărbătorile de iarnă că nu se pot da banii pentru că nu s-au semnat documentele necesare cu autorităţile locale. Potrivit informaţiilor oficiale primite de la reprezentanţii CJ Argeş, acest contract s-a semnat în ultima zi din an şi acum urmează să fie alocate sumele, după ce va fi aprobat bugetul. De altfel, termenul maxim la care poate fi aprobat este 2 februarie, ceea ce înseamnă că aceste sume de bani ar urma să ajungă la oameni undeva prin luna martie.  E bine de precizat că limitele minime de cheltuieli aferente drepturilor prevăzute de art. 129,  alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, au fost stabilite pe grupe de vîrste, limitele de cheltuieli aferente drepturilor la hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, re­chizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive, care se aplică şi copiilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale şcolarizaţi în unităţile de învăţămînt special sau de masă. Valoarea alocaţiei de hrană (lei/zi/copil/tînăr) este de 16,60 lei. Valoarea drepturilor la îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural- sportive (lei/an/copil/tînăr) este: de la 0 pînă la la 7 ani inclusiv  - 498 lei, de la 7 pînă la 14 ani inclusiv  - 611 lei, de la 14 pînă la 18 ani inclusiv  - 754 lei, de la 18 pînă la 26 ani inclusiv - 844 lei.     

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1450

 
Varodi, în locul lui Tudor Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 12 ianuarie 2016

Director nou la Teatrul Al. Davila

Varodi, în locul lui Tudor

 

 Regizorul Matei Varodi va fi numit azi oficial la conducerea Teatrului Alexandru Davila, din Piteşti. Această nu­mire vine după ce fostul director, Sevastian Tudor, a renunţat la conducerea in­sti­tuţiei şi a ales să iasă la pensie. Varodi va preluat astfel funcţia de director interimar pînă la organizarea unui nou concurs pe funcţie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1389

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 12 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Riscul afacerilor, nerentabil

Filosofia impozitării micilor afaceri nu e prea încurajatoare, şi nu oferă un „vis românesc“, aşa cum oferă societatea americană. Cine ar vrea să facă o firmă de vînat ursul, de pildă, nu plăteşte statului un picior de urs, cînd îl prinde, şi nu e felicitat. Ci e obligat să plătească zilnic jumăte de urs, altfel e socotit evazionist, e hărţuit, plăteşte chiar penalităţi. Acest gen de capitalism fără şanse nu duce nicăieri. La vînătoare, uneori ursul îl mănîncă pe vînător, alteori vînătorii se mai împuşcă între ei, din panică.

Nu doar UE ne dezvoltă

Ca să se ocupe posturile plătite prost, singurele disponibile, şi să meargă astfel economia, ar fi cazul ca Primăria Piteşti să facă mai multe locuinţe sociale, nu atîtea bănci cu beculeţe. Iar Consiliul Judeţean ar putea face, pe lîngă pîrtii de schi, un transport interjudeţean subvenţionat pentru navetişti: de la 35 km, să îi coste sub 50 lei pe lună. Din păcate, administraţiile se orientează doar spre domeniile de interes pentru finanţarea  UE, deşi pentru noi reprezintă un fel de tichie de mărgăritar.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1425

 
Transportau pui de carne fără documente Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

Amendaţi de DSVSA cu 6.000 lei

Transportau pui de carne fără documente

 

 Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat, în luna decembrie, 532 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost făcute în gospodăriile populaţiei, magazinele alimentare, restaurante, fast-food-uri şi hipermarketuri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1267

Continuare
 
Locuri de muncă în Anglia şi Danemarca Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

În 2015, prin AJOFM, 283 de oameni au plecat la muncă în străinătate

Locuri de muncă în Anglia şi Danemarca

 200 îngrijitori bătrîni şi 30 culegători căpşuni  

 

 Din dorinţa de a cîştiga mai bine, nu puţini sînt cei care aleg să plece să muncească în străinătate atît prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, cît şi prin intermediul altor firme care au ca obiect de activitate trimiterea oamenilor la muncă în străinătate. „Anul trecut, AJOFM Argeş a consiliat 283 de persoane, prin reţeaua EURES, pentru obţinerea unui loc de muncă în Spaţiul Economic European“, după cum ne-a spus Nicolae Bădescu, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş. Iată şi cele mai noi oferte de muncă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1551

Continuare
 
PFA-ul, impozitat mai mult decît SRL-ul Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 12 ianuarie 2016

PFA-ul, impozitat mai mult decît SRL-ul

 

 Din 1 ianuarie 2016, sistemul de impozitare a suferit modificări. Pentru SRL-uri, impozitul pe dividende s-a redus de la 16% la 5%. La acesta, se va adăuga, abia din 2017, contribuţia obligatorie de 5,5% pentru sănătate (CASS). În funcţie de forma de organizare, SRL-urile plătesc iniţial fie impozitul pe profit (16%), fie cel pe venituri - în cazul microîntreprinderilor. Acest impozit pe venituri, pînă acum 3%, va fi redus la 1%, timp de 2 ani, pentru firme cu cel puţin doi salariaţi (sau 2% pentru cele cu un salariat) - e vorba doar de firmele nou-înfiinţate, de către acţionari care nu au mai fost patroni noi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2306

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

S-au modificat formularele fiscale 

Fiscul a modificat formularele de înregistrare fiscală ale contribuabililor. Astfel, începînd din această lună, declaraţia de înregistrare fiscală trebuie să cuprindă: datele de identificare a contribuabilului sau plătitorului, datele privind vectorul fiscal, datele privind sediile secundare, datele de identificare ale împuternicitului, datele privind situaţia juridică a contribuabilului sau plătitorului, informaţii necesare administrării creanţelor fiscale.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1633

Continuare
 
Primăria Piteşti face angajări! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 11 ianuarie 2016

Primăria Piteşti face angajări!

 

 Primăria Piteşti face din nou angajări. De această dată, municipalitatea anunţă organizarea unui concurs de promovare, în funcţia publică de conducere, vacantă, de Şef Serviciu Constatare, Impunere Persoane Fizice. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 2252

Continuare
 
Rentele veteranilor, majorate cu 10% Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 12 ianuarie 2016

În această lună, îşi vor primi banii

Rentele veteranilor, majorate cu 10%

 

 Veste bună pentru beneficiarii pensiilor acordate veteranilor de război! Potrivit informaţiilor de la Casa Judeţeană de Pensii Argeş, începînd cu luna decembrie 2015, rentele acordate veteranilor de război, văduvelor de război şi urmaşelor veteranilor de război au fost majorate cu 10%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1848

Continuare
 
Pe 24 ianuarie nu se lucrează! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 11 ianuarie 2016

Liber de Ziua Unirii Principatelor Române

Pe 24 ianuarie nu se lucrează! 

 

 Ziua de 24 ianuarie este declarată zi nelucrătoare. Anul acesta pică duminica, aşa că mulţi dintre cei care muncesc oricum erau liberi. Totuşi, cei care au diferite magazine sau îşi cheamă angajaţii la serviciu trebuie să ştie că nerespectarea prevederilor legale atrage după sine amenzi între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, după cum spun cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş care sînt îndreptăţiţi să dea aceste sancţiuni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1799

Continuare
 
Iată dările de la Piteşti! Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 11 ianuarie 2016

Firma din sufragerie va avea de plătit

Iată dările de la Piteşti!

 

 Impozitul la autoturisme scade în Piteşti în medie cu 5%. Dările locale la apartamente se măresc cu impozitul pe terenul de sub locuinţă. Mai precis, pe lîngă banii plătiţi de oameni anul trecut la impozitul pe apartament sau garso-nieră, se mai adaugă o sumă pentru terenul de sub locuinţă. O altă modificare vizează fir-mele din sufragerie. Şi e important de ştiut că cetăţenii trebuie să completeze o declaraţie pînă la finele lunii mart-ie, în care să specifice dacă au firmă în sufra-gerie, dacă au sau nu sediul social acolo, punct de lucru şi dacă se desfăşoară sau nu activitate economică.

Comentarii (5) | Vizualizari: 3260

Continuare
 
<< Start < Înapoi 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5488 - 5518 din 7562
embedgooglemap.net
 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 Comentarii

Musceleancă de Cartea Recordurilor!
Bravo ,Irina ! Bravo Rucareanca mea 😍🤗👍
19/03/18 23:58 Mai mult...

Au urcat pe locul 5!
Slab jocul echipei , nu am văzut nici o schimbare ,,nimic,, plus ca fizic echipa nu rezista 90 min . Ce l ați adus în...
19/03/18 19:39 Mai mult...

Controale încrucişate în spitale!
Toate spitalele sunt avizate si o sa gaseasca praful de pe toba.Daca se respecta tot ce se cere sistemul da faliment in ...
19/03/18 18:53 Mai mult...

„Valoarea şi experienţa a făcut diferenţa“
Ionica nu se pricepe la fotbal. A pus niste oameni nepregatiti la FC Arges care mananca banii degeaba. Nici nu stiu ce...
19/03/18 17:41 Mai mult...

Au urcat pe locul 5!
Tot aduceți aminte de Eftimie și tot il blamați ca a adus jucatori slabi . Dacă nu i aducea pe Costin , Buhaescu car...
19/03/18 16:29 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 26.02.2018

--- 4.488 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter