Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** La Petrochimie, vin anglo-americanii!      *** Sute de sindicalişti argeşeni protestează în Capitală      *** Percheziţii la Dan Săndulescu      *** Alertă în zadar pentru doi beţivani!      *** Deţinuţii vor pleca mai repede acasă      *** Şi-a găsit fratele într-un spital în Suedia      *** „Rivalitate exagerată!“      *** O victorie şi un egal în Campionatul Naţional!      *** 7 echipe calificate la turneul final      *** Cîte 10 jucători de la adversari      *** O victorie, un egal şi trei înfrîngeri      *** LPF a stabilit echipa ideală a turului sezonului regulat în Liga I Betano, în urma unor criterii de departajare proprii      *** Liga Campionilor, etapa 3      *** Mircea Bârloiu expune la Metopa      *** Drama unei tinere mame!      *** Turist în tenişi, rătăcit spre Bîlea Lac!      *** Urs împuşcat la Corbi!     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Alocări de la stat pentru şcolile private

Şcolile private din învăţămîntul obligatoriu ar putea reduce taxele din toamnă, după ce statul le alocă 32,6 milioane lei. „În învăţămîntul privat obligatoriu sînt 35.194 de copii. Din septembrie, pentru prima dată, va primi suma de 32,6 milioane lei, aşa cum este prevăzut în Legea educaţiei“, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.   

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1919

Continuare
 
Persoanele cu handicap au dreptul să muncească Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 03 august 2015

ITM Argeş informează:

Persoanele cu handicap au dreptul să muncească

 

 Angajatorii cu cel puţin 50 de oameni au obligaţia de a lua la muncă per­soane cu han­dicap într-o pro­porţie de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. Nerespectarea cadrului legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 15.000 la 20.000 lei, anunţă inspectorii de muncă. În următoarea perioa­dă, ITM Argeş va verifica societăţile comerciale care au peste 50 de angajati privind respectarea Legii nr. 448/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2003

Continuare
 
200 lei pe lună pentru fiecare elev Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 03 august 2015

Pentru a urma programul „Şcoală după şcoală“,

200 lei pe lună pentru fiecare elev

 

 Elevii de pînă în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună pentru programul „Şcoala după şcoală“, se arată în proiectul de modficare a Legii educaţiei, depus de deputaţii PNL Raluca Turcan şi Claudia Boghicevici. Propunerea legislativă se află în con­sultare publică, la Ca­meră, urmînd să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate, arată cei de la Mediafax.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2318

Continuare
 
S-au înghesuit la Mecanică Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 august 2015

La Universitatea de Stat din Piteşti,

S-au înghesuit la Mecanică

# Din 3.760 de locuri, au rămas libere 1.825

 

 La sfîrşitul lunii iulie 2015, s-a încheiat prima sesiune de admitere în învăţămîntul universitar de licenţă la Universitatea din Piteşti. În total, din cele 3.760 locuri aprobate, s-au ocupat 1.935. Pentru a doua sesiune au rămas libere 1.825 de locuri, dintre care 25 subvenţionate. E bine de precizat că, dacă în anii trecuţi, mulţi se înghesuiau la Facultatea de Ştiinţe Economice, acum aici au rămas cele mai multe locuri libere. Tinerii şi-au îndreptat atenţia spre Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, mizînd cel mai probabil pe un viitor la Uzina Dacia.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2998

Continuare
 
Tudosoiu, inspector şef patru ani! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

După a doua încercare a reuşit

Tudosoiu, inspector şef patru ani!

 

 Dumitru Tudosoiu, inspec­torul şcolar general al ISJ Argeş, a luat concursul pe post. Asta după ce el s-a mai înscris la un concurs pentru funcţia de inspector şcolar general, dar de la care s-a retras. A­cum Tudosoiu a luat con­cursul cu media 7,68.

Comentarii (4) | Vizualizari: 3044

Continuare
 
S-a stabilit locaţia Muzeului Dacia Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Proiectul ambiţios ar aduce vizitatori din toată lumea în Argeş

S-a stabilit locaţia Muzeului Dacia

 

 Pregătirile pentru construirea Muzeului Dacia au fost începute de Primăria Mioveni şi Uzina Automobile Da­cia. S-au pus la punct mai multe detalii, printre care şi locaţia acestuia. De departe, acest proiect poate aduce foarte mulţi vizitatori, însă rămîne de văzut cum va fi conceput, pentru că, pe de-o parte, trebuie să aducă celor interesaţi atît partea istorică prin mode­lele produse şi evoluţia maşinăriilor folosite în pro­ducţie, cît şi o zonă de atracţie pentru generaţiile tinere sau pentru posibilii cumpărători. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2509

Continuare
 
Pictoriţă, sărbătorită la 100 ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Pînă în prezent s-au premiat 16 centenari

Pictoriţă, sărbătorită la 100 ani

 

 O pictoriţă a fost sărbătorită ieri de municipalitatea Piteşti pentru că a marcat venerabila vîrstă de 100 de ani. Piteştenca centenară, Elisabeta Costelina, îşi mai doreşte să trăiască încă pe-atît, să poată marca din nou cu reprezentanţii municipalităţii acest eveniment.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1614

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare

Legea amnistiei fiscale va anula unele obligaţii fiscale stabilite abuziv de organele fiscale. Este luată în calcul şi anularea obligaţiilor fiscale ale salariaţiilor ce au primit indemnizaţii de delegare, diurne, considerate de organele fiscale drept salarii. Sînt vizate cei ce au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie. O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate ce au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA. Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare ieri.    

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1643

Continuare
 
Global Village, la Jupiter City Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 august 2015

Culturi şi tradiţii diferite din toate colţurile lumii

Global Village, la Jupiter City

 

 Global Vil­lage - Tîrgul Cul­turilor este un eve­niment realizat de AIESEC, fiind organizat în colaborare cu Jupiter City. Acesta va avea loc pe 2 august. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1716

Continuare
 
Tîrg Apicol, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 august 2015

Tîrg Apicol, la Mioveni

 

 În perioada 11 - 13 sep­tembrie 2015, pe platoul Casei de Cul­tură a Sindi­catelor Dacia din Miove­ni, se va desfăşura pri­ma ediţie a Tîrgului Api­col Mioveni, un eveni­ment  dedicat atît con­sumatorilor de miere de albine, cît şi apicul­torilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1802

Continuare
 
Săptămîna Mondială a Alimentaţiei la Sîn Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 august 2015

Săptămîna Mondială a Alimentaţiei la Sîn

 

 Direcţia de Sănătate Pu­blică Arges marchează, în perioada 1 - 7 august a.c., Săptămîna Mondială a Alimentaţiei la Sîn şi or­ganizează Campania cu sloganul „Alăptează şi lu­crează: acum este posi­bil!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1622

Continuare
 
Un medic şi un economist pentru şefia Judeţeanului Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 august 2015

Puţini candidaţi pentru fotoliul de manager

Un medic şi un economist pentru şefia Judeţeanului

 

 Postul de manager al Spitalului Jude­ţean de Urgenţă Pi­teşti este scos din nou la concurs, pe 7 august a.c., iar ieri, a fost ultima zi de în­scriere a candidaţilor. Potrivit Elenei Arbă­naş, şefa Serviciului Resurse Umane de la Judeţean, s-au înscris doi candidaţi: medicul Cristiana Şuşală şi economistul Marius Bălan. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 2568

Continuare
 
Tudosoiu a luat concursul! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 31 iulie 2015

Tudosoiu a luat concursul!

 

 Ieri a avut loc concursul pentru funcţia de inspector şcolar general al ISJ Argeş. Din informaţiile noastre, actualul inspector şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, a promovat concursul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în defavoarea contracandidatei sale, Mariana Popes-cu, profesor de Limba Română la Şcoala Nr. 1 Costeşti. Dumitru Tudosoiu s-a mai înscris şi la primul concurs organizat în acest an pe acest post, însă s-a retras. Vom reveni cu mai multe informaţii.          

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1709

 
Analizele la intrarea în grădiniţă, obligatorii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 iulie 2015

Autorităţile locale din Argeş spun:

Analizele la intrarea în grădiniţă, obligatorii

 

 Mii de părinţi îşi duc copiii să facă diverse ana­lize medicale înainte de a-i îns­crie la creşă ori la grădiniţă. În ultima perioa­dă au fost făcute mai multe dez­bateri vizavi de obligativitatea prevă­zută în legislaţie de efectuarea acestor ana­lize. So­rina Honţaru, director DSP Argeş, ne-a precizat că aceste analize tre­buie făcute obligatoriu, iar în completare directorul CAS Argeş, Cristina Sto­checi, a explicat că analizele preventive se pot face gratuit, cu trimitere de la medicul de familie, la laboratoarele care au contract cu CASA.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1775

Continuare
 
Perioada de probă la muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 iulie 2015

Perioada de probă la muncă

 

 La încheierea contractului individual de muncă, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, se poate stabili o perioadă de probă, aceasta fiind o clauză contractuală obligatorie. Această perioadă de probă este de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere, anunţă cei de la ITM ARgeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1553

Continuare
 
Reduceri pentru călătorii în grup Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 iulie 2015

Dacă mergeţi la Constanţa sau la Braşov cu trenul,

Reduceri pentru călătorii în grup  

 

 Argeşenii care aleg să meargă în grup la Constanţa sau Braşov au parte de unele reduceri. Astfel, pe ruta Bucureşti - Constanţa, un grup de 10 tineri cu Minigrup 2 - 5 plăteşte 25 lei/călătorie de persoană, iar pe ruta Bucureşti - Braşov, 20 lei/călătorie de persoană.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1628

Continuare
 
<< Start < Înapoi 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 5488 - 5518 din 6510


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Blonda beată are interdicţie în cîrciumă
Blonda are deja rezervata o camera de 2x3 metri la Hotelul Colibasi - All Inclusiv, totul fara sa plateasca nici un ban.
18/10/17 13:14 Mai mult...

Maşină nouă, făcută zob la Albota
De cand Passat B6 este masina noua?
17/10/17 16:09 Mai mult...

„Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“
Aveti atatea nemultumiri si stati cu mainile in san? Mergeti fratilor si plangeti-va la inspectorat trebuie sa ii potile...
17/10/17 14:11 Mai mult...

Balta Nana, ideală pentru crap!
IN PRIMUL RAND INTREBATI ORICARE PESCAR CARE A FOST PE ACEASTA BALTA CATE RESTRICTII ARE ACEASTA BALTA, IN PRIMUL RAND T...
17/10/17 13:42 Mai mult...

„Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“
Calea de acces nu este folosita de locuitorii cartierului Teilor, acea intrare exista de acum 40 de ani de cand a fost d...
17/10/17 12:53 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter