Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Bisericile, pline de credincioşi!      *** Bambi a fost salvat pe DN 7!      *** Veniţi la GATA!      *** Doar un punct la Călăraşi!      *** La un pas de o tragedie!      *** Campionii de la Cupa Budeasa!      *** Filmul meciului      *** Locul 1 pentru CS Dacia      *** Eduard Şerban, campion mondial!      *** Înfrîngere pe Bega!      *** A ajuns cu BMW-ul pe terasă      *** S-a spînzurat în dormitor      *** Poliţistul i-a făcut KO      *** Preotul a murit în stradă      *** Găsit mort, în fosa septică      *** 30 de opriri ale apei calde, lunar      *** De ce se moare în Argeş      *** Apel la protejarea vieţii şi sănătăţii copiilor     

 
Tractorul poate fi condus pe cîmp, fără permis Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 august 2017

Dvs. întrebaţi, noi publicăm

Tractorul poate fi condus pe cîmp, fără permis

 

Constantin Nicolaescu: „Am aflat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, recent, o sentinţă, potrivit căreia se poate conduce tractor pe drumuri forestiere şi pe terenurile agricole şi de către persoane care nu deţin permis de conducere. Vreau să ştiu dacă este adevărat sau nu!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 632

Continuare
 
Sosesc manualele şcolare! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 august 2017


Sosesc manualele şcolare!

 

Marţi, 1 august 2017, procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasele I - IV, în anul şcolar 2017 - 2018, prin retipăriri, a fost finalizat în 36 de judeţe, printre care se numără şi Argeşul.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 465

Continuare
 
Linia 2 se va împărţi la 2 Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 august 2017

Călătorii vor trebui să schimbe autobuzul, la Rolast

Linia 2 se va împărţi la 2

 

Cu cîteva săptămîni înaintea scurtării Liniei 2, prin noul contract de servicii publice de transport al Piteştiului, problema legăturii între Piteşti şi Bascov rămîne nerezolvată. Zilele trecute, Consiliul Judeţean şi-a precizat poziţia în sensul că e dispus să preia această activitate de la structura numită „Zona Metropolitană a Piteştiului“. Pentru aceasta, solicită consiliilor locale interesate să decidă ieşirea din protocolul de transport semnat în cadrul Zonei Metropolitane, urmînd ca judeţul să anunţe Ministerul Transporturilor că va scoate la licitaţie transportul către zonele limitrofe Piteştiului ca rute judeţene - după care totul să se desfăşoare conform procedurilor stabilite de Minister. Va fi vorba deci de o „soluţie mai complicată“, care presupune „un proces de durată“, astfel că, pe moment, nu se întrevede nici o variantă pentru navetiştii şi ceilalţi călători care au nevoie de actualul traseu al Liniei 2.    

Comentarii (5) | Vizualizari: 2060

Continuare
 
La Bistro, lucrau la negru 7 persoane Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 august 2017

17 societăţi, amendate de ITM în iulie

La Bistro, lucrau la negru 7 persoane

 

Pentru scăderea nu­mă­rului celor care mun­cesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna iulie, 168 de con­troa­le. În urma acesto­ra, la 17 societăţi au fost gă­site lucrînd la negru 44 de persoane. Au fost date 28 de a­men­zi, în valoare de 271.000 lei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1533

Continuare
 
Semnificaţia alarmelor în situaţii de urgenţă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 august 2017


Semnificaţia alarmelor în situaţii de urgenţă

 

În fiecare lună vor suna alarmele în Piteşti. Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă, începînd cu luna august, în fiecare primă zi de miercuri din lună, în intervalul orar 10.00 - 11.00, se vor verifica sistemele de alarmare publică.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 698

Continuare
 
În Argeş, a scăzut numărul şomerilor Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 august 2017

Conform unei statistici pe luna iunie a AJOFM,  

În Argeş, a scăzut numărul şomerilor

 

Numărul celor care nu au un loc de muncă a scăzut în luna iunie. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, în iunie 2017, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost 9.998 persoane, din care 1.756 îndemnizaţi şi 8.242 neindemnizaţi.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 480

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 august 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Grădiniţe deschise pe perioada verii 

Părinţii care au copii la grădiniţele cu program prelungit trebuie să ştie că acestea sînt deschise pe timpul perioadei de vară, în perioada 1 - 30 august. Cîmpulung - Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfînta Marina“ şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfîntul Nicolae“, Curtea de Argeş - Grădiniţa cu Program Prelungit „O lume minunată“ şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Academia Piticilor“, Piteşti - Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa Poveştilor“, Topoloveni - Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copilăriei“ şi Costeşti - Grădiniţa cu Program Prelungit „Fantezia“.    A.Roşu

Întîlniri cu angajatorii, la ITM

ITM Argeş va organiza în semestrul II mai multe sesiuni de comunicare cu angajatorii. Astfel, în august - septembrie cu angajatori ai Administraţiei Publice (primării, şcoli, grădiniţe, creşe), în octombrie cu angajatori zilieri, în noiembrie cu angajatori din confecţii şi în decembrie cu angajatori aflaţi sub incidenţa Legii nr. 126/1995.     A.Roşu

Semaforul din zona Nord nu funcţionează

Administraţia Domeniului Public Piteşti a anunţat că, începînd de ieri, 2 august, semaforul din dreptul blocului L5, din zona Nord, nu va funcţiona. Acest lucru se datorează faptului că în zonă a început executarea unor lucrări de reparaţii.     

Grupaj de A.RoşuFii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 259

 
Ce lucrări finanţează Guvernul, în Argeş Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 august 2017

727 milioane de lei, pentru 151 proiecte prin PNDL

Ce lucrări finanţează Guvernul, în Argeş

 

Cu o întîrziere de o jumă­tate de an, Ministerul Dez­voltării, condus de Sevil Shhaideh, a finalizat, după multe acuzaţii de favori­tism şi după hopul schim­bării guvernului, selecţia proiectelor care primesc finanţare de la Bugetul de stat, în perioada 2017-2020, prin programul PNDL 2. Argeşul primeşte în to­tal 727.939.413 lei, fiind pe locul 25 între judeţele ţării - pe primele locuri fiind Suceava, cu 928 milioane, Vaslui (882) şi Teleorman (875). Vă prezentăm mai jos lista proiectelor din Argeş care primesc finan­ţare, în ordinea sumei alocate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1020

Continuare
 
Turneu de tenis în cărucior, la Bascov Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 03 august 2017


Turneu de tenis în cărucior, la Bascov

 

La Baza Sportivă Star din Bascov se desfăşoară, în perioada 3 - 6 august, turneul internaţional de tenis pentru persoanele cu dizabilităţi BRD Argeş Open Wheelchair Tennis - o primă ediţie a unui eveniment care se doreşte a fi un început al unei tradiţii în judeţ. În România există 7 persoane cu dizabilităţi care practică tenisul din scaunul cu rotile - iar primul turneu de acest gen s-a organizat în 2015. Acum şi-au anunţat participarea 27 de sportivi din România şi alte 7 ţări:  Croaţia, Grecia, Irak, Italia, Republica Moldova, Spania şi Turcia.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 447

Continuare
 
Ofertă de la Restaurant Club Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 03 august 2017


Ofertă de la Restaurant Club Mioveni

Sînteţi în căutarea unui local pentru nuntă, botez sau petrecere aniversară? Restaurant Club Mioveni vă stă la dispoziţie pentru organizarea evenimentelor deosebite din viaţa dumneavoastră. Vă oferim o gamă largă de servicii pentru ocazii speciale, flexibilitate în alegerea meniului, astfel încît să se adapteze bugetului propus. Calitatea serviciilor este garantată de o echipă de profesionişti cu experienţă în domeniul gastronomiei. Datele rămase disponibile sînt: 3 şi 24 septembrie, 15, 22 şi 29 octombrie. Pentru detalii în ceea ce priveşte meniul vă aşteptăm în locaţia noastră din corpul nou al Pieţei Agroalimentare „Dacia“ Mioveni, la etajul al II-lea, sau ne puteţi contacta la numerele de telefon 0348/730.073 sau 0725.104.868.   
P

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 380

 
Verificări la sistemele de alarmare publică Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 03 august 2017

În fiecare primă zi de miercuri din lună,

Verificări la sistemele de alarmare publică 

 

Ieri, în Piteşti, dar şi în alte oraşe ale judeţului au sunat sistemele de alarmare publică. Această acţiune a avut loc, concomitent, în toată ţara. Ele au fost verificate din nou de pompieri, care au anunţat că vor continua să facă acest lucru lunar.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 542

Continuare
 
Sfînt canonizat la Robaia Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 03 august 2017

Duminică, mare sărbătoare religioasă în Argeş

Sfînt canonizat la Robaia

 

Sfîrşitul săptămînii vine cu un eveniment reli­gios rar pentru credin­cioşi. La mănăstirea Robaia va avea loc sluj­ba de canonizare a pictorului Pîrvu Mutu, cel care în calendar se va sărbători pe ziua de 7 august şi va avea nu­mele de Sfîntul Cuvios Pafnutie - Pîrvu Zugravul de la Mănăs­tirea Robaia. Astfel, judeţul nostru va fi printre puţinele din ţară avînd mai mulţi sfinţi canonizaţi şi moaşte care protejează ţinu­turile. Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde odihnesc moaş­tele Sfintei Filofteia şi Mănăstirea Negru Vodă, unde se află moaş­­tele Sfîntului Ioanichie din Cîmpulung sînt cunos­cute locuri de pelerinaj pentru mulţi creştini.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2074

Continuare
 
5 argeşeni suspecţi de boala Lyme! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 02 august 2017

Noi posibile cazuri de îmbolnăvire   

5 argeşeni suspecţi de boala Lyme!

 

Fiindcă ne aflăm în plin sezon estival, iar foarte multe persoane merg la iarbă verde, trebuie să avem mare grijă să nu fim muşcaţi de căpuşe. Chiar dacă nu toate aceste insecte sînt purtătoare ale bolii, este bine ca, în cel mai scurt timp după ce aţi fost muşcaţi, să mergeţi la medic pentru un diagnostic corect şi pentru a evita eventuale com­pli­caţii.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 318

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 02 august 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi intra gratis la Zoo 

Miercuri, 9 august, are loc Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, pentru a marca importanţa conservării speciilor, pentru promovarea educaţiei şi a informării vizitatorilor cu privire la conservarea biodiversităţii. Cu această ocazie, intrarea la Grădina Zoologică din Piteşti este gratuită, atît pentru copii, cît şi pentru adulţi.   

Puteţi intra gratis la Zoo 

Miercuri, 9 august, are loc Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi a Parcurilor, pentru a marca importanţa conservării speciilor, pentru promovarea educaţiei şi a informării vizitatorilor cu privire la conservarea biodiversităţii. Cu această ocazie, intrarea la Grădina Zoologică din Piteşti este gratuită, atît pentru copii, cît şi pentru adulţi.    

Mai multe contracte individuale de muncă

La ITM Argeş a crescut numărul contractelor individuale de muncă active înregistrate în baza de date. Este vorba despre 209.791 de astfel de contracte, la un număr de 17.141 de angajatori activi pe 30 iunie 2017. Creşterea se observă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cînd numărul contractelor active şi al angajatorilor activi a fost mai mic, respectiv, 200. 558 de contracte individuale de muncă active înregistrate în baza de date, la un număr de 16.149 de angajatori activi.     

Mai multe contracte individuale de muncă

La ITM Argeş a crescut numărul contractelor individuale de muncă active înregistrate în baza de date. Este vorba despre 209.791 de astfel de contracte, la un număr de 17.141 de angajatori activi pe 30 iunie 2017. Creşterea se observă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cînd numărul contractelor active şi al angajatorilor activi a fost mai mic, respectiv, 200. 558 de contracte individuale de muncă active înregistrate în baza de date, la un număr de 16.149 de angajatori activi.   


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 331

Continuare
 
A scăzut numărul accidentelor de muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 august 2017

Conform unei statistici realizate de ITM Argeş,

A scăzut numărul accidentelor de muncă

 

În urma unei statistici realizate de Inspectorartul Teritorial de Muncă Argeş cu privire la accidentele de muncă şi bolile profesionale din semestrul I 2017, a reieşit că numărul acestora a scăzut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. Este un lucru îmbucurător şi se datorează, în special, intensificării activităţii de prevenţie. Datele ne-au fost puse la dispoziţie de inspectorul şef al ITM Argeş, Mihail Adrian Oprescu.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 279

Continuare
 
200 de lei debranşarea de la căldură Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 august 2017

Doar pînă pe 16 august mai puteţi depune cererile

200 de lei debranşarea de la căldură

 

Dacă v-aţi decis să vă debranşaţi de la sistemul centralizat de termoficare şi să treceţi la o cen­trală de apartament sau la un alt mijloc de în­căl­zire, este bine să vă grăbiţi. Asta, deoarece doar pînă pe 16 august 2017 mai puteţi depune cererile de deconectare.     


Comentarii (1) | Vizualizari: 915

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 6074
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

30 de opriri ale apei calde, lunar
Citesc si ma minunez de cate belele au cei bransati la Termoficare. Eu nu am avut nici o zi de intrerupere a apei cal...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Rezolva politia Bascov totul.copilului meu i sau furat bani și documente ,cu toate înregistrările de la o cârciumă ...
16/08/17 15:17 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Acest aspect nu este știut de poliția Bascov sau Merișani ?spre ghinionul lor că a fost un polițist ,ce_ar fi fost ...
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
cati dintre martori sau dintre cei sicanati l ar fi ajutat pe motociclist daca nu era antrenat?
16/08/17 14:51 Mai mult...

Poliţistul i-a făcut KO
Niste infecti
16/08/17 13:30 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter