Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Iarnă grea pentru drumari!      *** După ninsoare, curăţaţi trotuarele!      *** Spitalul Municipal, luat la puricat      *** Proiect pentru fermieri, lansat la UPIT     *** Elevii, premiaţi de SC Apă Canal     *** Adrian Tase, la Congresul Societăţii de Medicină Internă      *** Unirea Basarabiei cu România, omagiată la Piteşti      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Poliţiştii locali păzesc gunoiul      *** Jurnaliştii s-au jucat de-a poliţiştii      *** Rănit, după ce maşina a ajuns pe trotuar      *** Fată de 15 ani în comă!     *** Şi-a ţinut copiii şi nevasta sechestraţi      *** A trecut cu maşina printr-un gard      *** Pieton accidentat cînd traversa pe trecere     *** Meciuri amicale internaţionale      *** Etapă amînată şi la juniori      *** 6 medalii în prima zi!      *** Turneul play-off, la Oradea!      *** CS Mioveni joacă, FC Argeş stă     *** Etapa de azi, amînată     *** FC Argeş old-boys, la Legenda Lupilor! stă     *** O nouă medalie pentru CS Dacia     

 
Zeci de gospodării afectate Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 martie 2018

Cazul Inundaţii în Argeş

Zeci de gospodării afectate


Avertizările meteorologice din ultime zile s-au adeverit, în Argeş fiind inundate mai multe gospodării. Ieri, am avut cod portocaliu de inundaţii, existînd riscul depăşirii cotelor pe rîurile Vedea, Neajlov şi Argeş. Pompierii au acţionat, marţi, în 14 localităţi, la gospodării inundate, ieri, doar în două.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 973

Continuare
 
Aveţi grijă cum completaţi asigurarea de şomaj! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 martie 2018

În atenţia angajatorilor:

Aveţi grijă cum completaţi asigurarea de şomaj!


Trebuie să ştiţi că, în sistemul asigurărilor pentru şomaj sînt asiguraţi toţi românii care sînt încadraţi în muncă sau realizează venituri în ţara noastră, conform legii. Excepţie fac pensionarii. Din păcate, la Declaraţia D 112, unii angajatori au bifat greşit la la secţiunea „Asigurat în sistemul de asigurări pentru şomaj“. În acest sens, AJOFM Argeş face unele precizări.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 937

Continuare
 
La Mioveni a început toaletarea spaţiilor verzi Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 martie 2018


La Mioveni a început toaletarea spaţiilor verzi


Operatorul serviciului de administrare a spaţiilor verzi din oraşul Mioveni, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, a demarat lucrările specifice primăverii - strîngerea deşeurilor rămase după topirea zăpezii, curăţarea spaţiilor verzi, a parcurilor şi toaletarea copacilor de pe artera principală şi din celelalte zone verzi din oraş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 768

Continuare
 
Se reintroduce taxa auto! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 martie 2018

Guvernul pregăteşte un nou bir pentru români

Se reintroduce taxa auto!


Veste proastă pentru proprietarii de maşini din ţara noastră. Guvernul intenţionează să reintroducă taxa auto, cel mai probabil la începutul verii. Aceasta ar urma să fie plătită la prima înmatriculare a maşinii, iar după trei ani, aceasta se va transforma într-un impozit.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1279

Continuare
 
Cetatea Poenari va fi reabilitată Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 15 martie 2018

A fost semnat contractul de finanţare

Cetatea Poenari va fi reabilitată


Ieri, la Consiliul Ju­de­ţean Argeş, a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Cetăţii Poenari, obiectiv turistic de mare importanţă, din judeţul nostru. Construită de Vlad Ţepeş, a devenit în timp atracţie de top pentru turişti, avînd anual în jur de 80.000 de vizitatori. Cetatea are însă nevoie de lucrări de reabilitare şi conservare. Acestea vor dura 26 de luni, costul lucrărilor ridicîndu-se la peste 10 milioane de lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 857

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Discuţii pe regulamentul de sporuri

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au discutat, marţi, cu sindicatele din sistemul sanitar Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară. „Au fost discuţii constructive în care am identificat cîteva soluţii punctuale. Vom continua discuţiile cu membrii sindicatelor. Încercăm să găsim rezolvări la solicitările acestora, dar respectînd legea în vigoare. Mîine (n.r. - ieri) vom organiza şi o dezbatere publică pe tema Regulamentului de sporuri. Vom face noi analize, vom reaşeza Regulamentul de sporuri pe categorii de personal pentru că ne interesează soarta personalului medical şi a angajaţilor din sistem“, a spus ministrul Sorina Pintea după întîlnire. În timpul discuţiilor, ministrul Sănătăţii a declarat că, în prezent, există o lege în vigoare care trebuie respectată, iar Regulamentul de sporuri prevede încadrarea în plafonul de 30% pentru spitale. De asemenea, ministrul Sănătăţii a reamintit posibilitatea spitalelor de a acorda sporuri mai mari din veniturile proprii pe care le pot realiza în urma unui management performant.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 819

Continuare
 
24 de locuri, relevante pentru Statistică Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018


24 de locuri, relevante pentru Statistică

Direcţia Judeţeană de Statistică are 24 de centre în judeţ, unde face anchete lunare (pe lîngă alte cîteva anuale). Acolo, oamenii sînt obligaţi de o Lege a Statisticii, fără stimulente financiare, şi cu sancţiuni), mai mult teoretice, de 500-2000 lei, să răspundă la o mulţime de întrebări mai mari sau mai mici, pentru care bat drumurile pe teren nişte operatori dotaţi cu multă răbdare. Iată care sînt centrele la ora actuală: 6 centre la Piteşti (unul, chiar în centru, restul, la periferie), 2 la Curtea de Argeş, şi cîte unul la Mioveni, Cîmpulung, Topoloveni, Bascov, Albeştii de Argeş, Albota, Berevoieşti (inclusiv cătunul faimos pentru cazul de sclavie), Corbeni, Davideşti, Godeni, Miroşi, Pietroşani, Recea, Rociu, Slobozia, Ţiţeşti (inclusiv satul Valea Mănăstirii). Operatorii merg acolo cu un vraf de acte, zeci de pagini de chestionare de completat. Noroc că sînt aceleaşi din 2016, iar oamenii din zonă s-au mai învăţat cu recenzorii. 
    C.Popescu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 486

Continuare
 
Mai puţini şomeri în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018

Conform unei statistici pe luna februarie a AJOFM,  

Mai puţini şomeri în Argeş


Numărul celor care nu au un loc de muncă a scăzut în luna februarie. Nicolae Bădescu, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, ne-a spus că, la sfîrşitul lunii februarie 2018, numărul total al şomerilor înregistraţi a fost 10.332 de persoane, din care 2.249 îndemnizaţi şi 8.083 neindemnizaţi.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 699

Continuare
 
Primăriţa Tudose, „mamă bună“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018


Primăriţa Tudose, „mamă bună“


Elisaveta Tudose, fosta primăriţă de Coşeşti, longevivă şi apreciată, apare într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, cuprinzînd problemele legale ale unui număr de 26 foşti şi actuali aleşi locali. Tot acolo, mai apare şi un consilier locale din comuna Corbeni.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 637

Continuare
 
512 executări pentru neplata căldurii Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 14 martie 2018


512 executări pentru neplata căldurii


Pe luna februarie, consumul mediu la încălzirea centralizată în Piteşti a fost, conform calculelor Termo Calor, de 142,57 lei, pentru un apartament cu 2 camere, şi de 176, 43 lei, pentru un apartament cu 3 camere. Consumul a fost, aşadar, în scădere faţă de luna precedentă: pe ianuarie, media costului încălzirii a fost de 160,53 lei, la apartamentele de 2 camere, şi de 199,21 lei, la apartamentele cu 3 camere. Există însă şi destui piteşteni care nu plătesc la timp. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 646

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Curcubeul emoţiilor“

Astăzi, de la ora 14, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc activitatea „Curcubeul emoţiilor“. Este vorba de jocuri şi exerciţii, destinate copiilor cu vîrstele cuprinse între 6 - 8 ani, de la Şcoala Gimnazială Moşoaia. Prin intermediul acestor jocuri, copiii învaţă să-şi conştientizeze şi să-şi exprime liber emoţiile, să relaţioneze cu cei din jur.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 612

Continuare
 
Amenzi pentru alimente depozitate pe jos! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018

DSVSA a sancţionat mai multe magazine

Amenzi pentru alimente depozitate pe jos!


Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au efectuat, în luna februarie, 661 controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Cele mai multe verificări au fost făcute în gospodăriile populaţiei, hipermarketuri, restaurante şi magazine alimentare.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 526

Continuare
 
Alţi 12 argeşeni cu gripă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018


Alţi 12 argeşeni cu gripă!


Schimbările bruşte de temperatură au dus la apariţia şi mai multor cazuri de gripă în judeţul nostru! Potrivit informaţiilor de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, în ultimele zile, au fost confirmate 12 cazuri noi de gripă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 803

Continuare
 
Au sosit biletele de tratament! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018

La Casa de Pensii,

Au sosit biletele de tratament!


Casa Judeţeană de Pensii Argeş anunţă că pentru a treia serie din acest an, cu date de plecare în perioada 21 - 24 martie 2018,  au fost repartizate în Argeş 57 de bilete de tratament balnear. Biletele sînt  în staţiunile 1 Mai, Amara, Bala, Covasna, Geoagiu, Moneasa, Pucioasa şi Olăneşi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 810

Continuare
 
Se apropie greva generală în Sănătate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018

SANITAS a stabilit programul acţiunilor de protest

Se apropie greva generală în Sănătate!


În Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS s-a stabilit, luni, un program al acţiunilor de protest care vor fi organizate în următoarea perioadă în sistemul sanitar. Liderul SANITAS Argeş, Doina Fănică, a participat la această şedinţă şi ne-a spus că s-a decis piche­tarea Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor pe 20, 22, 27 şi 29 martie, iar pe 25 aprilie va fi organizat un miting în Capitală şi se strîng semnături pentru declanşarea conflictului de muncă, mai precis a grevei generale.Comentarii (3) | Vizualizari: 872

Continuare
 
Inundaţii în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 martie 2018


Inundaţii în Argeş


Ploile abundente, dar şi schimbările bruşte de temperatură, care au dus la topirea zăpezilor de pe munte, au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţ. Astfel, ieri, pompierii au fost nevoiţi să intervină în mai multe situaţii. Lacul din comuna Bradu a ieşit din matcă, iar curţile unor gospodării s-au umplut de apă. De asemenea, Sala Sporturilor din Piteşti este afectată de ploile care au căzut in ultimele ore, vestiarele fiind complet inundate. Pompierii au intervenit în 9 localităţi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1325

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 7591
embedgooglemap.net
 
 

 

COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori și ger


Potrivit meteorologilor, o avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, 17 judeţe, a intrat în vigoare de ieri, de la ora 15.00. De ieri de la ora 23.00, 14 judeţe vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol. Unităţile de învăţământ vor fi închise astăzi în Bucureşti şi în opt judeţe - Dolj, Teleorman, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Giurgiu şi Prahova. 

 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter