Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
16 candidaţi pe un post la Poliţia Locală Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Atraşi de salariile mărite ale funcţionarilor publici,

16 candidaţi pe un post la Poliţia Locală

 

Concurenţă acerbă, ieri, la examenul pe cele 8 posturi de poliţişti locali, scoase la concurs de Poliţia Lo­cală Piteşti. Au fost 16 concurenţi pe un loc, mai mulţi chiar ca la ad­mi­terea la Medicină. Majorările salariale din ultima vreme, pentru func­ţionarii publici, i-a determinat pe mulţi să îşi încerce norocul. Candidaţii au fost totuşi cam încurcaţi de proba scrisă, care era eliminatorie. Cei care au trecut testul au mers la proba interviului. Paştele i-a cam încurcat pe mulţi, care, în loc să înve­ţe, au stat şi au petrecut.    

Comentarii (3) | Vizualizari: 839

Continuare
 
Populaţia nu ştie ce să facă! Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Sirenele au dat alarma

Populaţia nu ştie ce să facă!

 

De două zile, avem alarmare publică! Sirenele sună la intervale regulate, inter­mitent, anunţînd diverse calamităţi. Cetăţenii ar trebui să ştie ce sem­nifică su­netele după numărul de semnale sonore şi după durata acestora. Nu ştie nimeni sau, poate, ştiu cîţiva, foarte puţini! Mai mult, argeşenii ar tre­bui să ştie şi ce pot face în cazul unei alarmări reale, unde să se refugieze, ce mă­suri trebuie să ia. Şi în această situaţie, oamenii nu prea au habar ce paşi trebuie urmaţi, nici nu pot fi informaţi cu privire la adăposturile în care se pot refugia, lista cu adăposturi fiind „document clasificat“.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 514

Continuare
 
Argeşul, sub coduri galbene şi portocalii Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Argeşul, sub coduri galbene şi portocalii


Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. Meteorologii au emis ieri o avertizare de cod galben valabilă astăzi pînă la ora 18 şi în cea mai mare parte a judeţului nostru. Fenomenele vizate sînt precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vîntului. În intervalul  me­n­ţionat, precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Comentarii (1) | Vizualizari: 500

Continuare
 
Masă socială de Paşte, în Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Masă socială de Paşte, în Piteşti

 

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piteşti a oferit de Paşte pachete cu alimente locatarilor celor două Adăposturi din oraş (din Nord şi Găvana), unde sînt cazaţi în prezent 21 bărbaţi şi 7-8 femei.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 346

Continuare
 
Vînzătorii speră că vor avea clienţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Ieri a început amenajarea Simfoniei

Vînzătorii speră că vor avea clienţi

 

Piteştiul se pregăteşte de sărbătoare. Chiar dacă se anunţă ploi în această săptămînă, iar prognoza meteo prezintă şi temperaturi foarte scăzute, expozanţii de la Simfonia Lalelelor, care veniseră ieri să îşi instaleze corturile şi să îşi ia în primire spaţiile de vînzare în centrul oraşului şi în Piaţa Vasile Milea, ne-au spus că nu îi sperie frigul, ploaia sau vîntul, deoarece nu ar fi pentru prima dată cînd ghivecele cu flori şi arbuşti ar fi distruse şi că este un risc asumat.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 468

Continuare
 
Doctorul Uşurelu se retrage de la angiograf! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Managementul defectuos de la Judeţean distruge cea mai modernă secţie

Doctorul Uşurelu se retrage de la angiograf!

 

De doi ani şi jumătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are un angio­graf, aparat de ultimă generaţie, pentru diagnosticarea şi tratamentul unor afecţiuni grave ale inimii, achiziţionat în urma unei ample campanii iniţiate de directorul general al Curierului zilei, Constantin Neguţ. Aparatul a sal­vat, cu ajutorul medicilor din Laboratorul angiografie, multe vieţi, însă a­ cum există riscul ca activitatea să i se diminueze! Medicul Cătălin Uşurelu se retrage din activitatea în laborator din motive personale, ur­mînd să-şi continue activitatea în Secţia Cardiologie, unde se ocupă de pacienţii coronarieni cu afecţiuni grave şi efectuează ecografii transe­so­fagiene. Spitalului Judeţean îi lipseşte un manager în adevăratul sens al cuvîntului, care să aibă viziune şi responsabilitate în actul decizional. Managerul interimar pus de Dan Manu, Aurelian Gheorghe, este depăşit de situaţie! Nu se întrevede un viitor pentru cea mai importantă unitate sanitară din Argeş, iar la ultimul concurs pentru postul de manager s-a prezentat un proiect de management de nota 4!    

Comentarii (2) | Vizualizari: 1814

Continuare
 
Cei mai groşi copaci din Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Au circumferinţe de 5 metri

Cei mai groşi copaci din Piteşti

 

În vechiul Parc Ştrand se găsesc cîţiva arbori cu o grosime impresionantă a trunchiului. Aceştia sînt, de departe, cei mai groşi din Piteşti - ajungînd la circa 5 metri în circumferinţă. Ei împodobesc aria care a fost amenajată iniţial, din jurul primelor alei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 429

Continuare
 
Păstraţi Colegiul Brătianu aşa cum e! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

 

Păstraţi Colegiul Brătianu aşa cum e!

 

În ultima perioadă, Primăria Piteşti face presiuni asupra conducerii Colegiului Brătianu să accepte cedarea unei porţiuni din curtea instituţiei pentru lărgirea străzii în zonă. Profesorii, în majoritate, se opun, dar municipalitatea insistă că este administratorul zonei (şi al unităţii de învăţă-mînt), mai ales că a contribuit la consolidarea clădirii. Absolvenţii prestigiosului liceu sînt însă oripilaţi.    

Comentarii (11) | Vizualizari: 3529

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Se vorbește, se citește...

 

 

Cu cît contribuim la Buget

Ca venituri colectate la buget pe cap de locuitor (incluzînd doar IMM-urile şi excluzînd firmele mari), Argeşul este pe locul 7, cu 2.981 lei. Pe primul loc este Bucureştiul cu 9.330 lei, urmat de Cluj, Ilfov, Bihor, Braşov şi Sibiu. După noi e Mureşul, iar Prahova e pe 11, cu 2.866 lei. Pe ultimele locuri sînt Olt, Botoşani, Teleorman şi Vaslui (1.393 lei).

Industria auto, primul angajator

Argeşul este unul dintre cele 9 judeţe unde sectorul cu cei mai mari angajaţi este cel al industriei auto - avem 14.081 angajaţi, repre­­zentînd o pondere de 6,9% în judeţ. Ca număr de angajaţi în domeniu, sîntem depăşiţi de Braşov (15.809), iar ca pondere, de Caraş Severin (13,9%), Bistriţa Năsăud, Arad şi Braşov. În Bucureşti-Ilfov, Timiş şi Bacău, comerţul e de ba­ză. În schimb, în 13 judeţe, profesorii sînt cei mai mulţi, în două (Iaşi şi Mureş), personalul medical, iar în Dolf, lucrătorii la apă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 242

Continuare
 
Aplicaţie pe mobil, lansată la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

 

Aplicaţie pe mobil, lansată la Piteşti

 

 Cea mai inovatoare aplicaţie de mobil  ONECHAT Messenger va fi lansată pe piaţa din România, luni, 24 aprilie 2017, începînd cu ora 16.30, la Hotel Ramada Piteşti, sala Diamond Ballroom.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 325

Continuare
 
Denia la Biserica Sf. Gheorghe Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

 

Denia la Biserica Sf. Gheorghe

 

 Piteştenii au participat în Vinerea Mare, seara, la Biserica Sf. Gheorghe, la slujba Prohodului Domnului sau Denia. Credincioşii au fost în număr  mare la acest lăcaş sfînt din centrul oraşului, care a devenit neîncăpător, iar cei care nu au mai avut loc înăuntru, din cauza aglomeraţiei, au stat pe băncile din jur şi au ascultat slujba. Enoriaşii au venit la biserică cu multe flori, care au fost sfinţite şi împărţite credincioşilor la finalul slujbei care a durat cîteva ore.     
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 229

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 5 copii, născuţi la Judeţean de Paşte

Pentru cinci familii argeşene, Iepuraşul a venit de Sărbătorile pascale cu un dar deosebit, cîte un bebeluş! La maternitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti s-au născut  de Paşte cinci copilaşi, trei fetiţe şi doi băieţi, care se află în grija cadrelor medicale din Secţia Neonatologie. Se spune despre cei născuţi de Paşte că vor a­vea un destin norocos. 

I.Ivănoiu

Răpuşi de pastramă şi alcool

Aşa după cum era de aşteptat, Paştele s-a lăsat „greu“ pentru pofticioşi. Mulţi dintre ei au a­juns la spital din cauza abuzului alimentar şi de alcool. „Sîmbătă, pe zi şi noapte au fost 223 de solicitări, cu o uşoară creştere duminică, atunci cînd, în 24 de ore, s-au înregistrat 230 de solicitări. În noaptea de Înviere au fost 107 solicitări, iar în ziua de Paşte au fost 128. Se aşteaptă ca în zilele următoare să fie o creştere. Cele mai multe cazuri au fost ca urmare a exagerării consumului de alcool şi la alimentaţie, în special la cei care au schimbat modul de alimentaţie de la post la mîncare din abundenţă, cu consum mare de carne de miel, de pastramă, tocă­turi. Patologia la cele mai multe solicitări a fost alimentaţia exagerată“, explica doctorul Luminiţa Paul, manager al Serviciului de Ambulanţă Argeş.     

M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 204

 
Picnic pe bănci, în Trivale Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 aprilie 2017

 

Picnic pe bănci, în Trivale

 

La Mînăstirea Trivale, curtea a fost plină pînă la refuz de credincioşi, în majoritate tineri. Înghesuiala a fost atît de mare încît lumînările celor din jur au fost un mare risc - mulţi au stat cu ochii în patru, să nu fie picaţi cu ceară sau arşi. Probabil din cauza filmării, ritualul împărţirii luminii a avut loc înăuntru, în biserică, cu luminile stinse - moment care nu s-a văzut şi nu s-a auzit şi în spatele bisericii - de aceea, cîţiva au şi plecat dezamăgiţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
Hristos a Înviat şi pentru catolici Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Anul acesta, Paştele a fost serbat în acelaşi timp

Hristos a Înviat şi pentru catolici

 

Duminică a fost mare sărbătoare şi pentru catolicii din întreaga lume, care au celebrat Paştele. Ală­turi de Naşterea Domnului, este cea mai importantă şi mai veche sărbătoare din calendar. Potrivit tradiţiei, în această zi, pe masa fiecărui creştin de rit catolic trebuie să se afle cozonaci proaspeţi, ouă roşii şi preparate din carne de miel. Anul acesta, Biserica Romano-Catolică a stabilit celebrarea Paştelui odată cu cel al Bisericii Ortodoxe. Va mai fi sărbătorit în aceeaşi zi de catolici şi de ortodocşi în anul 2025, pe data de 20 aprilie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 237

Continuare
 
La mănăstirea Cetăţuia, s-au deschis porţile Raiului Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

 

La mănăstirea Cetăţuia, s-au deschis porţile Raiului

 

 Credincioşii nu s-au lăsat înfrînţi de drumul anevoios ce trebuia parcurs pînă la Mănăstirea Cetăţuia „Negru Vodă“, situată la altitudinea de 880 metri. Au parcurs traseul dificil pe timpul nopţii pentru slujba Învierii ce urma să înceapă. Aproximativ 60 de peroane au asistat la slujbă şi au primit Lumină de la stareţul Modest. În timpul ceremoniei, ritualul ortodox a fost respectat pînă la cel mai mic detaliu. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 599

Continuare
 
Au luat lumină şi au plecat acasă Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Mulţi piteşteni nu au mai stat pînă la finalul slujbei  

Au luat lumină şi au plecat acasă

 

 Oraşul s-a umplut de oameni, sîmbătă noaptea, în­cepînd cu ora 23.00, ei ieşind din casă ca să mear­gă la slujba de Înviere la biserici. După ce au a­prins lumînări pentru vii şi morţi, o parte din cre­­din­cioşi au mers, după slujbă, la cimitir cu Lumina luată, pentru a aprinde cîte o lumînare şi celor ca­re nu mai sînt printre noi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 763

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 63 - 93 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter