Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** „Moş Crăciun muzical pe clape!“     *** Gală vieneză la Filarmonica Piteşti     *** Copiii confecţionează decoraţiuni     *** La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe      *** A început bătălia taloanelor!     *** Temele pentru elevi, prea multe şi obositoare     ***Rămas bun, Majestate!     *** Maşina criminaliştilor, aruncată în şanţ     *** Au scăpat din accident pe Mateiaş     *** I-a explodat butelia în faţă     *** Duster răsturnat de Super Nova     *** Ce fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Piteştenii fac legea la Cupa Campionilor României     *** Chiţa şi Dică, faţă în faţă cu Mircea Lucescu     *** Glinţă, bronz la Europene!    *** Ionuţ Peleu, kaiacistul numărul 1 al Argeşului!     *** Grupă accesibilă pentru fotbaliştii tricolori!    

 
Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

În cadrul Zilelor Municipiului Piteşti,

Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă!

 

 „Viitorul este al bicicletei în România!“, asta este concluzia bine întemeiată de unul dintre organizatorii concursului naţional de educaţie rutieră „Cupa DHS“. Această competiţie inclusă în manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Piteşti s-a desfăşurat, ieri, în Piaţa Primăriei Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1554

Continuare
 
Canalele put! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Cetăţenii se plîng că, odată cu căldura, a venit şi mirosul:

Canalele put!

 

 Cum a venit căldura, au început să pută canalele! Mirosul greu de suportat întoarce stomacul oricărui cetăţean care trece prin a­propierea unui canal. Unii piteşteni ne-au semnalat la redacţie că în anumite zone, pe lîngă miros, se ridică din canale şi gîndaci. Am discutat pe tema acestui subiect ieri cu viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, explicîndu-ne că va vorbi cu reprezentanţii Apă-Ca­nal, pentru a vedea ce se poate face.

Comentarii (5) | Vizualizari: 2111

Continuare
 
Lemne depozitate pe malul rîului Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

În caz de viitură, la Domneşti, buştenii luaţi de apă produc baraje

Lemne depozitate pe malul rîului

# Autorităţile au dat termene de remediere, nu amenzi
Doar o nenorocire îi va trezi la realitate!

 

 Zilele trecute, în cadrul unui rond efec­tuat în Coşeşti, în imediata apro­piere a malului Rîului Doamnei, am găsit un depozit de material lemnos. Zeci de buşteni sînt depozitaţi în apropierea rîului. În cazul unei viituri, lemnele sînt luate de apă şi se formează ba­raje care duc la inundaţii. Anul trecut, acestea au făcut prăpăd în mai multe comune. Asemenea depozite se găsesc prin tot judeţul, iar raportul verificărilor efectuate de curînd de autorităţi scoate în evidenţă existenţa multora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1646

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri suplimentare de Rusalii

Cu prilejul minivacanţei de Sărbătoarea Rusaliilor, CFR Călători introduce suplimentar în circulaţie, pe 1 iunie mai multe trenuri. Argeşenii ar trebui să îşi achiziţioneze din timp biletele, în special pentru trenurile de lung parcurs care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă. În zilele libere din această perioadă, o serie de trenuri InterRegio şi Regio de navetă de pe rutele cu trafic redus nu vor circula. Modificările în trafic sînt anunţate la nivel local în staţii. A doua zi de Rusalii, pe 1 iunie, agenţiile de voiaj CFR Călători nu vor avea program de lucru cu publicul.   

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1690

Continuare
 
Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie ! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie !

 

 Cei care doresc sã se angajeze ȋn domeniul croitoriei, dar nu au cunoştinţele necesare o pot face acum, prin parcurgerea unui curs de calificare ȋn meseria de Croitor , diplome recunoscute naţional şi internaţional. Costul cursului este de numai 600 lei, existând posibilitatea achitãrii acestuia ȋn 3 rate, iar la finalul cursului sau chiar pe parcursul acestuia, dupã ce au obţinut cunoştinţe suficiente ȋn domeniu, toţi cei care doresc sã se angajeze o pot face, urmare a colaborãrii dintre firma Profesional New Consult şi atelierele de croitorie, care garanteazã angajarea ȋn cadrul acestora a tuturor cursanţilor care doresc şi care dau dovadã de interes şi ȋndemânare ȋn meseria de croitor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2198

Continuare
 
Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Doi copii internaţi la Boli Infecţioase

Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia!

 

 Alte două suspiciuni de scarlatină în judeţul nos­tru! De această dată este vorba de un elev din clasa a III-a de la Şcoala Nr. 9 Nicolae Bălcescu Piteşti şi o fetiţă de la Grădiniţa Armonia din Războieni. Potrivit medi-cu­lui Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, cei doi copii au fost in­ternaţi, luni, la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spita­lului Judeţean Argeş, cu semnele clinice de scar­latină.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

Continuare
 
Mai puţini absenţi ca la prima probă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

La Evaluarea de la clasa a II-a, în Argeş,

Mai puţini absenţi ca la prima probă!

 

 Ieri, elevii de-a II-a au susţinut a doua probă de Evaluare la Limba română - citit. Asta, după ce, luni, a avut loc proba scrisă tot la Limba română. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, din cei 4.596 de înscrişi, au absentat 262 de elevi. După primele două probe, putem spune că în a doua zi au fost înregistraţi mai puţini absenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1480

Continuare
 
Cursuri opţionale de chineză! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Din anul şcolar viitor,

Cursuri opţionale de chineză!

 

 Limba chineză începe să-şi facă loc în aria curiculară extraşcolară a elevilor. Un prim pas a fost făcut, la sfîrşitul lunii aprilie, la iniţiativa Asociaţiei ChinaRo, avînd loc o întîlnire între reprezentanţii Inspectoratu­lui Şcolar Judeţean Argeş, ai Institutului Confucius din Sibiu şi ai administraţiei locale din Argeş. În urma discuţiilor purtate, s-au pus bazele proiectului pentru introducerea opţională a cursurilor de Limba şi Cultu­ra Chineză în şcolile şi liceele din Argeş, iar pe 12 mai, acordul de parteneriat a fost aprobat. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1867

Continuare
 
Educaţie pentru prevenirea riscului rutier Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Ministerul vine cu patru discipline noi

Educaţie pentru prevenirea riscului rutier

 

 Ministerul Educaţiei a a­nunţat introducerea, înce­pînd cu anul şcolar 2015 - 2016, a patru noi discipli­ne opţionale în oferta cen­trală de curriculum la decizia şcolii (CDS): Joc şi mişcare (clasa pregă­titoare, clasele I şi a II - a), Educaţie pentru preve­nirea riscului rutier (învă­ţămînt primar), Educaţie pentru dezvoltare şi Edu­caţie pentru drepturile de proprietate intelectuală (ambele pentru liceu). Pro­gramele şcolare pentru aceste discipline au fost elaborate de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi aprobate prin ordin de ministru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1621

Continuare
 
Deficienţe în domeniul construcţiilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Deficienţe în domeniul construcţiilor

 

 În domeniul securităţii şi sănătă­ţii în muncă, inspectorii ITM Ar­geş au efectuat 181 controale. Au fost aplicate 115 sancţiuni, dintre care 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 69.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii, comerţ, prelucrarea lemnului. Printre cele mai frec­vente fapte sînt: lipsă instruire SSM; instruire neconformă. Pentru luna mai, inspectorii de muncă au prognozat 190 controale direcţionate cu precădere spre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea legislaţiei de protecţia muncii, crearea unui mediu de muncă mai sigur şi mai sănătos. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1486

 
41 de persoane lucrau la negru Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

41 de persoane lucrau la negru

 

 În domeniul relaţiilor de mun­că, în luna aprilie au fost efectuate 157 controale, fiind aplicate 55 sancţiuni, dintre care 25 de amenzi, valoarea lor fiind în sumă de 361.500 lei, potrivit informaţiilor celor de la ITM Argeş. Au fost depistate muncind la negru 41 de persoane. Printre cele mai frecvente deficienţe, amintim: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (mun­ca la negru; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămînal; neevidenţierea orelor de muncă pre­state de fiecare salariat; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; ne­respectarea măsurilor dispuse controlului anterior; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neacordarea indemnizaţiei în cazul în care angajatorul îşi întrerupe temporar activitatea cu menţinerea raporturilor de muncă; neînmînarea salariatului, anterior începerii ac­ti­vită­ţii, a unui exemplar din contractul individual de muncă. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate defici­enţe: comerţ, transport, croitorii, prelucrare lemn, baruri, restaurante, service auto, spălătorii auto.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1479

 
Transport agabaritic pe DN7 şi A1 Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Transport agabaritic pe DN7 şi A1

 

 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informea­ză şoferii că, în perioada 18 - 25 mai, se va efectua un transport pentru care a fost eliberată autorizaţia specială de transport. Ruta pe care se va desfăşura transportul este următoarea: DN1: Borş; PTF Intersec­ţie DN1 - Varianta de ocolire Bihor; DN Varianta Bihor: Intersecţie DN1 - Varianta Bihor Intersecţie Varianta Bihor - DN1; DN1: Intersecţie Varianta Bihor - DN1 Aleşd Huedin Intersecţie Autostrada A3 - DN1; A3: Intersecţie Autostrada A3 - DN1 Intersecţie DN1 - Autostrada A3; DN1: Intersecţie DN1 - Autostrada A3 Aiud Intersecţie Varianta Alba Iulia - DN1; DN Varianta Alba Iulia: Intersecţie Varianta Alba Iulia - DN1 Intersecţie DN1 - Varianta Alba Iulia; DN1: Intersecţie DN1 - Varianta Alba Iulia Sebeş A1Sibiu DN1 Veştem; DN7: Veştem Seaca; DN7 Centura Călimăneşti: Seaca Intersecţie DN7 - DN7 Centura Călimăneşti; DN7: Intersecţie DN7 - DN7 Centura Călimăneşti Rîmnicu Vîlcea  Piteşti; A1: Piteşti Intersecţie A1- DN Centura Bucureşti; DN Centura Bucureşti: Intersecţie A1 - DN Centura Bucureşti In­tersecţie DN5 - DN Centura Bucu­reşti Intersecţie A2 - DN Centura Bucureşti; A2: Intersecţie A2 - DN Centura Bucureşti Intersecţie A2 - DN 21 (Drajna) Intersecţie A2 - A4; A4: Intersecţie A2 - A4 Intersecţie A4 - DN39; DN39: Intersecţie A4 - DN39 Constanţa. Convoiul va fi însoţit, con­form prevederilor Autorizaţiei Speciale de Transport (AST), de două vehicule autorizate şi de un echipaj al Po­liţiei Rutiere. Transportul se va desfăşura etapizat, cu întreruperea temporară şi locală a circulaţiei rutiere. Detalii privind desfăşurarea transportului (perioade şi sectoare restricţionate) se pot obţine de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1434

 
Tîrg de locuri de muncă pentru ingineri şi experţi IT Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

La sfîrşitul săptămînii, în premieră la Piteşti Mall,

Tîrg de locuri de muncă pentru ingineri şi experţi IT

 

 La Piteşti, va avea loc, în premieră, BESTEngineer, singurul tîrg de locuri de muncă pentru ingineri şi experţi IT. Evenimentul se va desfăşura la Piteşti Mall, pe parcursul zilei de vineri şi sîmbătă, respectiv 22 - 23 mai, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

Continuare
 
Renault Zoe, disponibilă în România Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

De acum puteţi intra în posesia unei noi maşini 100% electrice,

Renault Zoe, disponibilă în România

 

 Începînd de ieri, argeşenii pot comanda noul Renault Zoe, 100% electric. Maşina este disponibilă de acum şi în România, deci, implicit, şi în Argeş.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1736

Continuare
 
Rusia, piaţa de desfacere a Argeşului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

Principala destinaţie a exporturilor efectuate de agenţii economici din judeţul nostru

Rusia, piaţa de desfacere a Argeşului

 

 Principala destinaţie a exporturilor efectuate de a­gen­ţii economici cu sediul în Argeş a fost Rusia, cu 15,34% din totalul acestora, anunţă Direcţia Jude­ţeană de Statistică Argeş, potrivit datelor provizorii privind comerţul internaţional în anul 2014. Cea mai mare parte a exporturilor realizate a fost în industria auto şi se referă la piese auto, componente auto, cabluri, maşini etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1947

Continuare
 
Sute de absenţi la Evaluare Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Sute de absenţi la Evaluare

 

Ieri, elevii de-a II-a au susţinut prima probă scrisă la Limba română a Evaluării. La nivelul Argeşului, din cei 4.582 de înscrişi, s-au înregistrat 283 de absenţi. Astăzi, Evaluarea continuă cu proba de citit la Limba Română. Pe 20 mai, va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinînd minorităţilor naţionale vor putea susţine proba scrisă la Limba maternă pe 21 mai şi cea la citit pe 22 mai. Evaluarea competenţelor dobîndite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai, cu proba la Limba română. Ea va fi urmată, pe 27 mai, de proba la Matematică, iar pe 28 mai, de proba la Limba maternă pentru elevii aparţinînd minorităţilor naţionale. Ultima evaluare a competenţelor, cea la clasa a VI-a, va începe în 2 iunie, cu proba de Limbă şi comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de cîte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a şi tot cîte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a. Testele vor fi evaluate în şcoală de cadrele didactice din respectiva unitate de învăţămînt. Rezultatele individuale obţinute nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia. „La nivelul Argeşului, am avut 4.582 de înscrişi la Evaluarea pentru clasa a II-a. Am înregistrat un număr de 283 de absenţi. E bine de reţinut că rezultatele nu se vor trece în catalog. Rezultatele vor fi discutate la clasă“, a explicat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu.    

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1431

 
<< Start < Înapoi 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 6449 - 6479 din 6931

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Chiţa şi Dică, faţă în faţă cu Mircea Lucescu
Bravo voua!2 oameni care au facut ceva pentru fotbalul din Pitesti si cu siguranta vor mai face. Felicitari!
18/12/17 08:26 Mai mult...

La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe
Nu pot sa cred ca familia a acceptat o asemenea mizerie ! Ma stept la repararea ei in timp scurt , adica sa o dea jos! O...
18/12/17 07:57 Mai mult...

Maşina criminaliştilor, aruncată în şanţ
:grin Cred ca e rezultalul excesului de zel ...!! Si se incearca sa se acopere incompetenta ... :grin :grin :grin
18/12/17 07:23 Mai mult...

Din ce motive au murit copiii?
Vad aici raspunsuri de genul ,,Dumnezeu a facut pe Adam si Eva,, - conform arhelodilor Adam a fost creat in urma cu 3750...
18/12/17 04:53 Mai mult...

La Mioveni a fost dezvelit bustul lui Stroe
Excelent...Am lucrat 25 ani sub conducerea d-lui Constantin Stroe...
18/12/17 01:30 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter