Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Tîrg de Toamnă, la Bowling      *** Bariera de pe Lînăriei se va moderniza      *** Noi obligaţii pentru angajatori      *** Cimitirul Sf. Gheorghe aşteaptă extinderea      *** Blonda beată are interdicţie în cîrciumă      *** 7 răniţi pe Calea Craiovei      *** Focul a făcut prăpăd la Lunca Corbului      *** Egalitate în meciurile directe!      *** Comisarul, patru victorii cu Chiajna      *** Comisarul, patru victorii cu Chiajna      *** Păduraru, vicecampion mondial!      *** Gianny a prăjit tarantule la „Chefi la cuţite“!      *** Concert-eveniment, la Filarmonică      *** Concert Holograf, la Piteşti      *** Tineri din centre ale DGASPC, în vizită în Franţa      *** Peste 300 de bilete de tratament pentru pensionari      *** Bolnavi cu insuficienţă respiratorie, puşi pe drumuri      *** Alt copil suspect de rujeolă!      *** Economista Judeţeanului rămîne în arest     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 10 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Iordanienii vor oi din România

„Iordania îsi doreste foarte mult să achiziţioneze animale în viu de la noi si aşteaptă de trei luni invitaţie să vină în România să pună la punct atît certificatul sanitar veterinar, cît şi condiţiile de export, chiar dacă avem în ţară Boala Limbii Albastre, numai că ai noştri nu au făcut pînă acum demersurile necesare. Noi am aflat abia cînd preşedintele Federaţiei Romovis a fost în Iordania“, a declarat Ionică Nechifor, secretarul general al Romovis. „ANSVSA a transmis, în 23 februarie, un raport referitor la Boala Limbii Albastre şi o invitaţie către veterinarii din Iordania şi sperăm că în cel mai scurt timp aceştia o să vină la noi să vadă cum stau lucrurile“, a precizat Nicolae Cioranu, preşedintele Romovis. 

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1544

Continuare
 
Ajutoare pentru fermierii afectaţi de inundaţii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 10 martie 2015

Conform unui proiect de hotărîre de guvern,

Ajutoare pentru fermierii afectaţi de inundaţii

 

 Agricultorii care au înregistrat pagube din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, în perioada ianuarie - august 2014, vor primi ajutoare de minimis, în funcţie de cultura afectată, care pot ajunge pînă la 1.200 de lei pe hectar. Potrivit unui proiect de hotărîre de guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sumele totale alocate de Ministerul Agriculturii în acest sens depăşesc 28 de milioane de lei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1610

Continuare
 
Sublocotenenţii au absolvit Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Sublocotenenţii au absolvit

 

 În acest week-end a avut loc festivitatea de absolvire a cursului de bază de către sublocotenenţii promoţiei „Constantin Brâncoveanu-300“. Evenimentul desfăşurat la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă Mihai Viteazul a reunit o serie de personalităţi judeţene, dar şi familiile sublocotenenţilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1560

Continuare
 
Primăriile montează camere cu sonor Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Pentru a elimina orice suspiciune de fraudă la examenele naţionale,

Primăriile montează camere cu sonor

 

 Noi cheltuieli pentru autoritţile locale. Mi­nisterul Educaţiei a cerut şi microfoa­ne la camerele video din şcoli. A­ceas­tă solicitare a ministerului vine în baza unei îngrijo­rări că mulţi profesori au fost anchetaţi pentru că le-ar fi dictat elevilor rezolvările.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1607

Continuare
 
Tîrgul de Mărţişor a adus profit! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Municipalitatea Piteşti a scos în acest an venituri în plus

Tîrgul de Mărţişor a adus profit!

 

 Municipalitatea a scos de la Tîrgul de Mărţişor organizat în acest an 12.600 lei. Aceşti bani strînşi din chiria pe su­prafaţă de la cei 150 de comercianţi, care au stat în aceste zile în Pia­ţa Vasile Milea pentru a vinde mărţişoare şi flori, au majorat veniturile la bugetul Primăriei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1630

Continuare
 
Au sosit biletele de tratament Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

La Casa Judeţeană de Pensii,

Au sosit biletele de tratament

 

 La sediul Casei Ju­d­e­ţene de Pensii Argeş, s-a afişat repartiţia biletelor de tra­tament balnear pentru seria 3, datele de plecare fiind  20, 21, 22 şi 23 martie 2015. Repartiţia poate fi consul­ta­tă şi pe site-ul instituţiei, www.cjpar­ges.ro. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1655

Continuare
 
Scarlatina nu s-a răspîndit în Şcoala 17! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 09 martie 2015

Cei 47 de colegi şi profesori ai fetei bolnave nu au această afecţiune

Scarlatina nu s-a răspîndit în Şcoala 17!

 

 La începutul acestei săp­tămîni, a fost confirmat un nou caz de scarlatină în judeţul nostru. Medicul Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Ar­geş, ne-a spus că este vor­ba de o fată de 12 de ani, elevă în clasa a V-a, la Şcoala Generală Nr. 17 Tudor Muşatescu din Piteşti. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2085

Continuare
 
Evaziunea la legume-fructe, mare problemă Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Ordonanţa 28 exclude comerţul din pieţe de la bonurile fiscale

Evaziunea la legume-fructe, mare problemă

 

 Ordonanţa de Urgenţă Nr. 28 din 25 martie 1999, republicată, privind obli­gaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale a intrat în vigoare de la 1 martie a.c. De la acestea sînt însă exceptaţi cei ce comercializează în pieţe, tîrguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate, produse agricole ca legume-fructe. Astfel, este încurajată evaziunea fiscală din sectorul legume-fructe despre care mai mulţi miniştri au atras atenţia asupra acestui aspect. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2350

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Puteţi alege arbitrii ce judecă litigiul

Argeşenii care vor să scape de termenele lungi şi de procedurile greoaie de la instanţele judecătoreşti pot opta pentru posibilitatea de a-şi alege singuri arbitrii ce judecă litigiul. Astfel, puteţi opta pentru Curtea de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ şi Industrie Argeş care oferă servicii de arbitraj instituţionalizat pentru soluţionarea litigiilor interne şi internaţionale. Pentru aceasta e suficient să includeţi în contracte o clauză arbitrală. Sentinţa arbitrală produce aceleaşi efecte şi se execută ca şi o hotărîre judecătorească.  

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1895

Continuare
 
Se deschide pescuitul la ştiucă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 09 martie 2015

Aşteptarea a luat sfîrşit pentru pescarii amatori din Argeş

Se deschide pescuitul la ştiucă!

 

 Pescarii, amatori, sportivi sau profesionişti, se pregă­tesc pentru deschiderea noului sezon. Aceştia sînt obligaţi să respecte perioa­dele de prohibiţie stabilite de autorităţi. Instituită la data de 11 februarie, prin „Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pes­cuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2015“, prohibiţia la ştiucă şi la alte cîteva specii de răpitori se ridică pe 17 martie.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3552

Continuare
 
Două variante pentru noua linie de transport Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

Două variante pentru noua linie de transport

 

Primăria Piteşti are în vedere înfiinţarea unei noi linii de autobuz. Viceprimarul Cornel Ionică spune că pentru această viitoare linie sînt luate în calcul două variante. Prima este ca autobuzele să circule pe traseul strada Gheorghe Şincai (din zona Podul Viilor, în capătul de jos al Căii Bucureşti) - Tîrgul din Vale - Lînăriei - Tudor Vladimirescu. A doua variantă este pe o rută mai scurtă, de pe strada Tîrgul din Vale la Autogara Sud şi de acolo direct în cartierul Tudor Vladimirescu.               

      A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1675

 
Sute de beneficiari, chemaţi să-şi ia alimentele gratuite Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

În Piteşti s-a stopat distribuirea ajutoarelor suplimentare de la UE

Sute de beneficiari, chemaţi să-şi ia alimentele gratuite

 

 S-a stopat distribuirea ajutoarelor alimentare gratuite de la Uniunea Europeană în Argeş. Această decizie vine după ce municipalitatea a anunţat beneficiarii că vor primi o cutie în plus. Cei mai norocoşi au apucat să-şi ia alimentele din primele zile, însă, după ce două primării din Vîlcea au solicitat peste 4.000 de pache­te, au mai ră­mas alimente doar pentru circa 400 de beneficiari care nu şi le-au ridicat în primă fază. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1412

Continuare
 
Trei eliminaţi şi la ultima probă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 07 martie 2015

Ieri, la simularea de la Bacalaureat,

Trei eliminaţi şi la ultima probă

 

 Simularea probelor scrise la Bacalaureat s-a încheiat, ieri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a. Au fost înregistraţi 948 de absenţi şi trei eliminaţi, fiindcă au fost prinşi cu telefonul mobil asupra lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1672

Continuare
 
Eşec la Matematică! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 07 martie 2015

La simularea Evaluării Naţionale,

Eşec la Matematică!

Ori avem profesori slab pregătiţi, ori elevii nu prind materia! Cine e de vină?

 

 Ieri s-au afişat rezult­ate­le simulării Evaluării Na­ţionale. Deşi elevii ar­ge­şeni s-au arătat mulţu­miţi de subiectele care le-au picat la această simulare, rezultatele nu au fost pe măsura aştep­tă­rilor. Din informaţiile primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Ar­geş, Dumitru Tudosoiu, au luat peste 5 la Româ­nă - 74% dintre partici­panţi, iar la Matematică doar 35,5%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2763

Continuare
 
Comisia a decis: consilierii îşi aleg preşedintele Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

Comisia a decis: consilierii îşi aleg preşedintele

 

Ieri, comisia parlamentară de elaborare a Codului electoral a aprobat proiectul de lege referitor la alegerile locale. Principala modificare vizează modul de alegere a preşedintelui de CJ. Potrivit proiectului, începînd de anul viitor, acesta va fi ales prin voturile, secrete, ale majorităţii simple a consilierilor judeţeni. Proiectul stipulează astfel revenirea la sistemul folosit pînă la alegerile locale din anul 2004 inclusiv. În 2008 şi în 2012, preşedinţii de CJ au fost aleşi prin votul cetăţenilor. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat de plenul Parlamentului.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1575

 
S-a întrunit operativa pentru ninsori Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 06 martie 2015

S-a întrunit operativa pentru ninsori

 

Pînă azi la ora 17, judeţul Argeş se află sub atenţionarea meteorologică de Cod galben, fenomenele vizate fiind ninsori şi intensificări ale vîntului. În acest context, ieri a avut loc o videoconferinţă a viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu toţi prefecţii şi membrii Comitetelor Ju­­de­ţene pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a dispus luarea tuturor măsurilor pentru prevenirea situaţiilor neplăcute, cauzate de căderile de zăpadă. Printre măsurile dispuse de prefectul Mihail Oprescu se numără: au fost înştiinţate toate autorităţile locale de a­tenţionarea me­teorologică în vigoare, pentru avertizarea populaţiei şi acordarea de sprijin logistic cetăţenilor din zonele supuse fenome­nelor meteorologice; sînt pregătite să intervină forţe ale ISU: 291 oameni, IJJ - 50 de oameni, IPJ - 95 de oameni, MApN - 30 de efective, Secţia Drumuri Naţionale - 36 de efective, Secţia Drumuri Judeţene - 30 de efective; se menţin în stare de operativitate mijloacele tehnice şi materialele de intervenţie - 89 autospeciale ISU; 57 mijloace auto ale IPJ, 8 mijloace auto ale IJJ, 121 mijloace auto ale Drumurilor Naţionale, 111 mijloace auto ale Secţiei Drumuri Judeţene Argeş şi 397 utilaje de deszăpezire ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă; împreună cu DSP Argeş şi SAJ Argeş se monitorizează starea persoanelor care au nevoie de dializă, precum şi a femeilor însărcinate, pentru a le putea fi acordat sprijinul necesar în cazuri de blocare sau îngreu­nare a circulaţiei.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1190

 
<< Start < Înapoi 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 6449 - 6479 din 6504


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Maşină nouă, făcută zob la Albota
De cand Passat B6 este masina noua?
17/10/17 16:09 Mai mult...

„Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“
Aveti atatea nemultumiri si stati cu mainile in san? Mergeti fratilor si plangeti-va la inspectorat trebuie sa ii potile...
17/10/17 14:11 Mai mult...

Balta Nana, ideală pentru crap!
IN PRIMUL RAND INTREBATI ORICARE PESCAR CARE A FOST PE ACEASTA BALTA CATE RESTRICTII ARE ACEASTA BALTA, IN PRIMUL RAND T...
17/10/17 13:42 Mai mult...

„Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“
Calea de acces nu este folosita de locuitorii cartierului Teilor, acea intrare exista de acum 40 de ani de cand a fost d...
17/10/17 12:53 Mai mult...

Eftimie: „Nu am avut nici şansă“
Auziti si voi la Eftimie, zici ca de ce-l injura lumea: el spera ca la meciurile viitoare sa castige cu sansa. Sa joace ...
17/10/17 12:36 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter