Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Militarii, binecuvîntaţi cu agheasmă şi mir      *** Poliţiştii cîmpulungeni au sărbătorit alături de elevi      *** Carambol pe DN 65      *** Din spital dus în arest      *** Judecătoarea, trecută pe dializă      *** „Infracţiunile, în scădere în 2017 faţă de 2016!“      *** Poliţiştii au protestat prin ninsoare      *** Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i      *** Sterilizare gratuită a animalelor cu proprietar      *** Masă de resuscitare pentru nou-născuţi, donată Judeţeanului!      *** Vă puteţi petrece Paştele la băi!     *** Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de ABAAV      *** Seminar şi spectacol sub egida Centenarului      *** Meciuri amicale internaţionale      *** Panţuroiu, la Campionatele Internaţionale ale României      *** Piteştenii vor să iasă campioni!      *** Misiune uşoară cu bănăţenii!      *** Meci internaţional la Mioveni      *** „O recunoştinţă a ceea ce s-a realizat la Mioveni!“      *** „Greşelile ne-au costat 2 puncte!“      *** „Terenul a fost uimitor!“     

 
Zeci de persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

În urma controlului ITM în august,

 Zeci de persoane munceau la negru

 

 În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale, ITM Argeş a efectuat în perioada 1 - 5 august 46 de controale. Astfel, la 18 angajatori au fost depistate ca lucrînd fără forme legale de angajare un număr de 26 persoane.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1031

Continuare
 
După naştere, şi-a abandonat fetiţa în Argeş Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Româncă stabilită în Ungaria,

După naştere, şi-a abandonat fetiţa în Argeş

 

 Potrivit unui raport întocmit de reprezentanţii Di­recţiei Generale de Asistenţă Socială şi Pro­tecţia Copilului Argeş, în primul semestru al acestui an au fost părăsiţi opt copii în judeţul nostru. Dintre aceştia, majoritatea au ajuns la asistenţi mater­nali. Un caz special a fost al unei mame românce cu domiciliul în Ungaria, care şi-a lăsat copilul la naştere în spital.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1392

Continuare
 
Simpozion la Spitalul Municipal Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Ziua Porţilor Deschise

Simpozion la Spitalul Municipal Cîmpulung

 

 Sîmbătă, pe 22 august, se va organiza Ziua Porţilor Deschise în toate unităţile sanitare din judeţul Argeş. Hotărîrea a fost luată de directorul executiv al DSP Argeş, Sorina Honţanu, după ce Ministerul Sănătăţii a decis ca oamenii să cunoască realităţile sistemului sanitar direct de la personalul medical.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1265

Continuare
 
Doi argeşeni cu boala Lyme! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Căpuşele, o problemă de sănătate publică în această vară

Doi argeşeni cu boala Lyme!

 

 În această vară, căpuşele au devenit o problemă de sănătate publică, muşcă­tura acestora fiind peri­culoasă. Tot mai mulţi argeşeni s-au prezentat la medic, după ce au fost muş­caţi de aceste insec­te, fiind suspecţi de boala Lyme. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1654

Continuare
 
Sanitas va face sesizare la CEDO Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Fiindcă nu e de acord ca medicii să fie asimilaţi funcţionarilor publici,

Sanitas va face sesizare la CEDO

 

 Medicii sînt consideraţi funcţionari publici, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat o decizie potrivit căreia doctorii din sistemul public de sănătate nu au voie să primească plăţi suplimentare sau donaţii din partea pacienţilor. Hotărîrea judecătorilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă doctorii încalcă legea, pot răspunde penal.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1285

Continuare
 
A sosit vaccinul hexavalent pentru bebeluşi! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Veste bună pentru părinţi:

A sosit vaccinul hexavalent pentru bebeluşi!

 

 Ministerul Sănătăţii a reuşit să pună capăt crizei de vaccin hexa­valent necesar pentru imunizarea copiilor cu vîrste de 2, 4 şi 11 luni. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Hon­ţaru, ne-a spus că au sosit zilele trecute de la Ministerul Sănătăţii 2.800 de doze de vaccin hexavalent. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1607

Continuare
 
Ecografii ginecologice, la preţ avantajos Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Promoţiile continuă şi în luna august, la Clinik Med:

Ecografii ginecologice, la preţ avantajos

 

 Seria promoţiilor continuă şi în luna august, clinica facilitînd efectuarea unei ecografii endovaginale/transvaginale, la preţ avantajos. Ecografiile sînt efectuate de dr Mahmoud Mahmoud, medic primar obstetrică ginecologie, şi dr Birjandi Masoumeh, medic specialist gine­colog din Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1549

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Subvenţia pe suprafaţă, plătită din octombrie

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat recent că prima tranşă din subvenţia pe suprafaţă plătită fermierilor pe 2015 ar putea fi achitată începînd cu 16 octombrie. Şeful MADR a subliniat că instituţia pe care o conduce face tot posibilul ca la 16 octombrie să fie plătit avansul pe suprafaţă care se cuvine din partea Comisiei Europene. Agricultorii români au primit anul trecut prima tranşă din subvenţia pe suprafaţă tot în luna octombrie. Pînă în prezent nu a fost stabilită valoarea exactă a subvenţiilor pe care le vor primi agricultorii români pentru anul 2015, însă, conform unor declaraţii mai vechi ale directorului APIA, Mihai Puţintei, sumele pentru SAPS din acest an ar putea fi de 79 de euro pe hectar, plus plata pentru “pachetul de înverzire” în valoare de 30 de euro.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1196

Continuare
 
Campania de toamnă, pe datorie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Ministrul Agriculturii le promite adeverinţe fermierilor pentru accesarea creditelor

Campania de toamnă, pe datorie!

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a recunoscut, într-o întîlnire avută cu fermierii, că seceta din această vară a afectat agricultura şi culturile, mai ales cele însămînţate în primăvară, respectiv porumbul şi floarea-soarelui.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1153

Continuare
 
Crescătorii de ovine vor să-şi vîndă animalele Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Din cauza secetei care a diminuat furajele şi a crescut preţurile,

Crescătorii de ovine vor să-şi vîndă animalele

 

 Seceta din această vară le dă mari bătăi de cap nu numai agricultorilor, ci şi cres­că­torilor de animale. De exemplu, reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de ovine avertizează că, în acest an, preponderent din cauza secetei şi a scumpirii furajelor, foarte mulţi fermieri vor fi nevoiţi să îşi vîndă efectivele. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1286

Continuare
 
Apicultorii cer sprijin pentru rezerva de hrană Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Ca să poată asigura mierea albinelor pentru iarnă,

Apicultorii cer sprijin pentru rezerva de hrană

 

 Producţia de miere va fi mai mică cu circa 30% în 2015, faţă de o producţie medie anuală de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei şi a depopulărilor familiilor de albine, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea. Potrivit preşedintelui Filialei Judeţene Argeş a Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Alexandru Gheorghe, familiile de albine au fost depopulate şi se pune problema cum vor ierna acestea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1376

Continuare
 
Banii pentru despăgubiri, de la UE Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

Banii pentru despăgubiri, de la UE

 

Comisarul european Corina Cre­ţu a explicat care este mecanismul prin care statul român poate despăgubi fermierii afectaţi de secetă cu bani de la UE. Aceasta a precizat că sumele pentru astfel de situaţii dificile cum este cea în care se află agricultura românească pot fi accesate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Mecanismul nu este deloc complicat şi presupune doar ca guvernul de la Bucureşti să prezinte Comisiei Europene date privind urmările acestei perioade prelungite fără pre­cipitaţii, a declarat comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu. „Acest fond de solidaritate se foloseşte la cererea statului membru, după o analiză foarte cla­ră a impactului şi, desigur, dacă sta­tul român va depune alte cereri de folosire a Fondului de Solidaritate, sigur că o vom face“, a spus oficialul de la Bruxelles.

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1310

 
Toamnă cu proteste în Sănătate Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

Dacă nu se vor majora salariile cum solicită Sanitas,

Toamnă cu proteste în Sănătate

 

 După doi ani în care negocierile dintre sindicatul Sanitas şi Ministerul Sănătăţii trenează, neavînd o finalitate favorabilă, sin­dicaliştii se pregătesc de declanşarea acţiunilor de protest din septembrie. Liderul Sanitas, Filiala Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că s-a solicitat o creştere salarială de minimum 10%, însă ministerul nu a oferit decît 5%, oferta fiind refuzată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1386

Continuare
 
Un candidat dă Bacul la Economie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

La sesiunea din toamnă în Argeş,

Un candidat dă Bacul la Economie

 

 Ieri, în prima zi a Bacalaureatului de toam­nă, n-au fost înregistrate probleme. Cu toate acestea, autorităţile recomandă elevilor să nu încerce să fraudeze examenul. Cei mai mulţi înscrişi la această sesiune sînt la a doua probă scrisă - la Matematică - 1.017, iar cei mai puţini la ultima, la Economie - unul. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1255

Continuare
 
Revendicarea premiului, în 30 de zile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Argeşenii care au bonuri cîştigătoare sînt aşteptaţi la ANAF

Revendicarea premiului, în 30 de zile

 

 Duminică, a avut loc extragerea bonurilor fiscale cîştigătoare din luna iulie la Loteria Bonurilor Fisca­le. La aceasta au participat bonurile emise în perioada 1 - 31 iulie 2015. În urma extragerii, s-a sta­­bilit că bonurile cîştigătoare sînt cele emise pe 23 iulie şi care au valoarea de 364 de lei. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, ceea ce înseamnă că vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1318

Continuare
 
Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Pentru că fac parte din zona unitară, 175 de cereri au fost respinse

Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare!

 

 S-a terminat perioada de înregistrare a solicitărilor de debranşare de la reţeaua centralizată de încălzire şi alimentare cu apă caldă la Termo Calor Confort SA. Potrivit informaţiilor primite de la economistul şef al societăţii, Sorin Apostoliceanu, s-au înregistrat 302 cereri de deconectare, care au primit şi aviz, însă alte 175 au fost respinse, fiind solicitări de la cetă­ţeni din zona unitară.

Comentarii (9) | Vizualizari: 3778

Continuare
 
<< Start < Înapoi 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 6449 - 6479 din 7581
embedgooglemap.net
 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 Comentarii

„Infracţiunile, în scădere în 2017 faţă de 2016!“
Politia ne spune doar cand scad infractiunile, nu si cand creste numarul lor... Daca ar fi sa luam interviurile din pre...
22/03/18 10:31 Mai mult...

„Valoarea şi experienţa a făcut diferenţa“
E trist ca in Pitesti nu se doreste asa de mult promovarea. In alte orase mici cu echipe fara traditie in fotbalul roma...
22/03/18 10:04 Mai mult...

Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i
Motto (grupul Divertis): Fie pâinea cât de rea O scriem cu "â" din "a" ========================== Autorul art...
22/03/18 02:04 Mai mult...

Impozitele locale, majorate din 2019
Imbuibatii din primarii nu mai au nici un dram de rusine fata de cetateni, ca de grija nici nu se mai pune problema. Tra...
21/03/18 22:24 Mai mult...

„Valoarea şi experienţa a făcut diferenţa“
Cu un mic efort si un antrenor bun din vara, acum FC Arges era pe podium!Sa le fie rusine celor care se fac ca se impli...
21/03/18 19:51 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter