Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
*** Următoarea ediţie a ziarului nostru va apărea luni, 20 august... ***

Pentru anunţuri de mică şi mare publicitate, puteţi veni la redacţie, duminică, 19 august...

*** Economia României a crescut     *** Harta Deşeurilor prinde contur!     *** 371 de vagoane vor fi modernizate     *** Fiul unui preot s-a sinucis     *** Copil de 3 ani a dat foc apartamentului     *** Agresorul reţinut, victima operată la cap     *** Tîlhari în arest după ce au furat 130 lei     *** Pelerinii, campaţi la Valea Iaşului     *** O şoferiţă nu a cedat trecerea     *** Adormirea Maicii Domnului     *** Spectacol cu Cotimanis şi Victor Socaciu     *** Posada Rock Festival la Cîmpulung!     *** Înscrierile la Palatul Copiilor     *** Champions League - Turul 3 preliminar, retur     *** Meciul cu Baloteşti, vineri seara     *** La Bradu, lotul este în mare completat     *** Unirea Bascov joacă azi, cu Roşiori     *** Şi FC Argeş se poate gîndi la promovare!     *** Locul 2 pe naţiuni la Cupa Europei     *** Cu o victorie pot urca pe podium!     *** U BT Cluj- BCM U FC Argeş, în prima etapă!     *** Fără medalie la Campionatul European!    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Un singur proiect de investiţii în exploataţii agricole

Potrivit directorului AFIR Argeş, Gheorghe Iliescu, pînă în prezent pe Submăsura 4.1 destinată investiţiilor în exploataţii agricole, din PNDR 2014-2020 a fost depus în judeţul nostru un singur proiect. Fermierii mai pot depune proiecte pînă pe 30 octombrie. Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Submăsura 4.1 sînt fermierii definiţi conform Regulamentului (CE) 1307/2013, art.4, ca fiind persoane fizice sau juridice sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup şi membrii săi îl deţin în temeiul legislaţiei naţionale, ale căror exploataţii se situează pe teritoriul României şi care desfăşoară o activitate agricolă.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2037

Continuare
 
Efectivele de animale şi păsări, în creştere Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

În  acest an, faţă de sfîrşitul lui 2014,

Efectivele de animale şi păsări, în creştere

 

 Argeşenii cresc din ce în ce mai multe animale şi pă­sări. Potrivit datelor statistice de la Direcţia Sa­nitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în­tocmite pe baza raportărilor medicilor veterinari, e­fectivele de păsări şi animale din judeţul nostru sînt în creş­tere, faţă de finele anului trecut.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1895

Continuare
 
Asociaţie argeşeană, implicată la PadişFest Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Asociaţie argeşeană, implicată la PadişFest

 

 În perioada 21 - 23 august 2015 va avea loc la Padiş, în Parcul Natural Apuseni, evenimentul PadişFest, un festi­val-campanie pentru susţinerea turismului responsabil la Padiş şi apărarea habitatului natural al urşilor din zonă. În cadrul acestui eveniment organizat de Asociaţia Com­pas se vor desfăşura o serie de activităţi şi dezbateri pe tema turismului sustenabil, proiecţii de filme tematice, vizite şi explorări în zonele din apropiere, audiţii muzicale şi nu numai.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2055

Continuare
 
Bani pentru fermele de familie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Se acordă 15.000 de euro, pe proiect

Bani pentru fermele de familie

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat re­­cent că fermele de familie reprezintă segmentul cla­sei de mijloc în agricultura românească, acestea pu­tînd accesa fonduri europene nerambursabile în va­loare de 15.000 de euro, pe proiect.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1992

Continuare
 
Producţii diminuate cu 70%! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 august 2015

Din cauza secetei, recolta din toamnă este compromisă

Producţii diminuate cu 70%!

 

 Situaţia din agricultura argeşeană este dramatică, recolta din toamnă fiind compro­misă din cauza secetei. Potrivit directorului Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă - Piteşti, cu sediul la Albota, Florin Traşcă, culturile de floarea-soarelui şi porumb, din cauza secetei pedologice excesive, sînt calamitate într-o proporţie de peste 60%. Din această cauză,  producţiile care vor fi obţinute în toamnă se vor situa la aproximativ 35 - 40% din producţiile normale.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2071

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Sevastian Tudor, directorul Teatrului Al. Davila. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1225

 
Se amînă Ziua Porţilor Deschise în spitale Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Se amînă Ziua Porţilor Deschise în spitale

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat, ieri, că Ziua Porţilor Deschise, eveniment care urma să se desfăşoare pe 22 august în spitalele din judeţul nostru, se amînă pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Măsura a fost luată după primirea unei adrese de la Ministerul Sănătăţii ca urmare a apariţiei unor dis-funcţionalităţi la nivel naţional în ce priveşte corelarea organizării evenimentului.       

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1374

 
Se reabilitează termic cinci blocuri Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Se reabilitează termic cinci blocuri

 

Recent, s-au semnat contractele de lucrări cu asociaţiile de proprietari şi urmează să înceapă reabilitarea termică pentru blocurile P15, P22, P5a, P39 şi P21 din Topoloveni. Astfel, se vor realiza lucrări de izolare termică, de şarpantă, învelitori şi lucrări conexe şi se vor monta uşi şi ferestre de tip termopan. Patru dintre blocurile menţionate au deja şarpanta şi învelitorile realizate de anul trecut, în acest an urmînd a se efectua restul de lucrări. Pentru o nouă etapă a Programului Naţional Multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu finanţare în acest an, sînt realizate documentaţiile şi pentru restul de 18 blocuri, în vederea reabilitării termice a întregului fond locativ din Topoloveni. 

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1547

 
Se construieşte o nouă grădiniţă la Topoloveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Se construieşte o nouă grădiniţă la Topoloveni

 

Realizarea unei grădiniţe cu program prelungit la Topoloveni este un proiect început cu cîţiva ani în urmă. Obiectivul a beneficiat de finanţare în perioada 2006 - 2011, lucrarea avînd în prezent un stadiu fizic de aproximativ 40%, în conservare. În acest an, proiectul a fost inclus în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, conform OUG 28/2013, pentru finanţarea lucrărilor rămase de executat. Astfel, în primăvara acestui an s-a realizat acoperişul, iar în aceste zile încep lucrările pentru restul de executat. Noua grădiniţă va avea o ofertă diversificată de servicii: program normal şi prelungit, integrarea copiilor cu nevoi speciale, dezvoltarea unor programe comunitare şi proiecte educaţionale.      

          I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1681

 
Au început lucrările pentru Centrul de Informare Turistică Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

Au început lucrările pentru Centrul de Informare Turistică

 

Lucrările de realizare a construc­ţiei pentru proiectul „Înfiinţare Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Topoloveni, ju­­deţul Argeş“, iniţiat de oraşul Topoloveni, sînt în derulare, aflîndu-se în etapa de finalizare a fundaţiei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1572

Continuare
 
Cîmpulungul încă nu are o sursă de rezervă de aprovizionare cu apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 august 2015

La şase luni de cînd a cedat magistrala principală,

Cîmpulungul încă nu are o sursă de rezervă de aprovizionare cu apă

 

 La ultima şedinţă a Consiliului Local Cîmpulung s-a adus în discuţie o mai ve­che problemă cu care se confruntă locuitorii municipiului şi cei ai comunelor limitrofe şi care ar fi trebuit să fie rezolvată pînă acum: sistemul de rezervă de aprovizionare cu apă care să suplinească sursa principală în caz, Doam­ne-fereşte, de alte avarii similare cu ce­le din primăvara acestui an. Din păcate, aleşii cîmpulungenilor nu au făcut nimic în acest sens, deşi, după necazul de la începutul lunii martie, mulţi au fost cei care s-au bătut cu pumnul în piept, a­nunţînd că au fost identificate mai multe variante de rezervă care să înlocuiască, în caz de nevoie, magistrala veche, fragilă şi nesigură.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1581

Continuare
 
Salariile din Sănătate vor creşte în următorii doi ani Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

În urma negocierilor Sanitas,

Salariile din Sănătate vor creşte în următorii doi ani

 

 Negocierile dintre sindicatul Sanitas şi reprezentanţii Ministerului Sănă­tăţii, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor şi CNAS au dat roade. Liderul Sanitas, Filiala Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că s-a decis creşterea veniturilor cu 25% pentru toţi salariaţii din Sănătate de la 1 octombrie.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1901

Continuare
 
Pagube de 82 de milioane lei în agricultură Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 20 august 2015

Seceta a falimentat fermierii

Pagube de 82 de milioane lei în agricultură

 

 Seceta din această va­ră a dus la calamita­rea multor culturi şi în jude­ţul nostru. Potrivit con­silierului Dan Dobrea, din cadrul Direcţiei pen­tru Agricultură Argeş, pînă ieri au fost de­clarate calamitate 64.330 de hectare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1810

Continuare
 
La anul, toate străzile, asfaltate! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, anunţă:

La anul, toate străzile, asfaltate!

 

 Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat ieri, în conferinţa de presă săptămînală, că, în 2016, toate străzile din municipiu vor fi asfaltate. Această veste vine după ce, ieri, viceprimarul a anunţat că s-a terminat licitaţia pentru asfaltare şi canalizare în zona Tarlaua 22 - platoul Craiovei.

Comentarii (4) | Vizualizari: 2457

Continuare
 
Profesorii ameninţă cu proteste Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 august 2015

După majorările salariale din Sănătate,

Profesorii ameninţă cu proteste

 

 Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLI) consideră că decizia de majorare a salariilor angajaţilor din Sănătate este justă, dar avertizează că, dacă nu vor creşte şi veniturile din Educaţie, Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. La nivelul judeţului nostru, profesorii argeşeni sînt reprezentaţi la centru de vicepreşedintele FSLI şi liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1663

Continuare
 
Au costat 250 mii lei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 august 2015

Pînă acum, Sărbătorile Argeşului şi Muscelului

Au costat 250 mii lei

 

 Sărbătorile Argeşului şi Muscelului au costat în acest an circa 250 mii lei, a pre­cizat, ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe. Şi socotelile nu s-au încheiat! Aceste de­cla­raţii au fost făcute la conferinţa de presă a CJ Argeş de la Vila Florica. Aici direc­torii instituţiilor de cultură din subor­di­nea CJ Argeş au vorbit despre eveni­men­tele pe care le-au desfăşurat în cadrul Sărbătorilor. Un subiect aparte l-a vizat şi bugetul insuficient pentru deplasările la concursuri ale Ansamblului Folcloric Dorul şi investiţiile pentru costume. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1612

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 8470
embedgooglemap.net
 
  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

Miting cu violenţe incredibile
Cam piețari, postacii...
14/08/18 18:34 Mai mult...

„Să iasă în stradă, dar fără violenţă!“
Si daca n-am votat trebuie sa accept sa fiu furat??? Sa inteleg ca asta inseamna sa votezi?
14/08/18 12:07 Mai mult...

„Să iasă în stradă, dar fără violenţă!“
Ma minunez de comentarii... Trebuia ca jandarmeria sa roage frumos manifestantii, sa le ofere flori, sa le multumeasca p...
13/08/18 22:13 Mai mult...

I-a restituit portofelul cu banii de operaţie
Desigur ca DNA are cunostinta despre practicile lui dr. Buzatu(mai sunt si multi altii), cu siguranta il protejeaza asa ...
13/08/18 20:30 Mai mult...

Despre proteste, guverne, preşedinţi şi nu numai
intoxicatii staliniste,folosite si de ceausescu si de iliescu,si de dragnea si de cn...agenturili straine,state paralele...
13/08/18 16:09 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Sfinții zilei
Zi record

Luni, 23.07.2018

--- 3.674 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info