Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţii aveau busuiocul în mână!     *** Ajutoare financiare, de la UE, pentru maşini electrice şi hibrid     *** PASTILA de UMOR      *** Investiţiile străine au scăzut!     *** S-a încheiat Festivalul Ludicus de la Mioveni     *** Cinci instituţii de învăţămînt din Cîmpulung dotate cu calculatoare de ultimă generaţie     *** Tineri solişti la Filarmonica Piteşti     *** „Banda celor şase ciori“      *** Tînăr profesor luptă pentru viaţa lui     *** Dumitru Coarnă: Poliţistul a procedat corect!     *** Şoferul care a ucis-o, a ajuns în arest!     *** Rudar, trimis în judecată pentru ultraj     *** Liga Naţiunilor     *** Bradu - prima victorie, Bascovul - neînvinsă     *** Ultimul meci înainte de EURO, pentru tricolorii mici     *** A luat roşu, dar România nu a pierdut     *** Panait, accidentat      *** Adrian Preda în finala Campionatului European!     *** „Trebuie să corectăm lacunele pe care le avem“     *** Fleşeriu: „Apărarea agresivă a cîştigat meciul“     *** „Ne-am atins obiectivul!“    

 
„L-am cooptat să verifice ce am scris“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 octombrie 2015

Daniela Petre explică implicarea inspectorului general Dumitru Tudosoiu:

„L-am cooptat să verifice ce am scris“

# Cei doi susţin că plagiatul e, de fapt, o reeditare

 

 Cei de la Jurnal de Argeş au venit în această săptămînă cu un material în care spun că „Generalul Tudosoiu a plagiat manualul auxiliar dedicat educatoarelor“. Fiind perso­najul principal în acest scan­dal cu plagiat, Dumitru Tudo­soiu a venit cu un punct de vedere. Noi, în schimb, am discutat şi cu autoarea de drept şi cea care-şi ia un pro­cent din comercializarea a­ces­tui manual auxiliar, Daniela Petre.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1547

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Bursa locurilor de muncă pentru rromi

Ieri, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a organizat Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie rromă. Locul de desfăşurare a acesteia a fost la sediul Agenţiei Locale din Cîmpulung Muscel. La această acţiune au participat nouă agenţi economici, care au venit cu o ofertă de 42 de locuri de muncă vacante. La această bursă a locurilor de muncă au fost prezente aproximativ o sută de persoane, dintre care doar opt au fost selectate pentru angajare. Acestea vor lucra în meserii precum muncitor necalificat, din domeniul forestier, şi drujbist. Agenţia va monitoriza, pe parcursul a 30 de zile, situaţia încadrărilor în muncă prin contactarea agenţilor economici participanţi la bursa de ieri.                   

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1179

Continuare
 
Solomon Marcus, despre nevoile educaţiei Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 10 octombrie 2015

Academicianul a fost invitat special în cadrul unei conferinţe la Biblioteca Judeţeană

Solomon Marcus, despre nevoile educaţiei

 

 Eveniment de excepţie, joi, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, unde academicianul Solomon Marcus a susţinut confe­rin­ţa „Zece nevoi umane de care educaţia ar trebui să ţină seama“. Manifestarea a făcut parte din Simpozionul Naţional „Din viaţa şcolii...“.  Discursul academicianului a fost ascultat cu mare interes de cadre didactice, elevi şi de ceilalţi invitaţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1296

Continuare
 
Taxele, în dezbatere publică! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 09 octombrie 2015

Primăria Piteşti vrea socializare

Taxele, în dezbatere publică!

 

De curînd, Primăria Piteşti a publicat pe site-ul primăriei un proiect de hotărîre referitor la stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2016. La ultima declaraţie, vi­­ce­­primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a precizat că nivelul taxelor locale nu vor creşte. Cu toate acestea, cei interesaţi să vină cu propuneri de modificare a proiectului o pot face pînă pe 16 octombrie inclusiv.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1253

Continuare
 
„Ne prinde iarna cu folie pe casă“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 09 octombrie 2015

Au comandat un anumit tip de tablă şi au primit altceva

„Ne prinde iarna cu folie pe casă“

Păţania unei familii din Ştefăneşti, care s-a grăbit să plătească şi să semneze factura

 

 S-au apucat să-şi construiască o casă şi s-au împotmolit la... aco­pe­riş. Soţii Sandu din Şte­făneşti, căci despre ei este vorba, dau vina pe firma de la care au cumpă­rat tablă. Oamenii susţin că au comandat ceva şi au primit altceva. Cînd şi-au cerut banii, era prea tîrziu. În urma sesi­zării depuse la OPC şi a unei înţelegeri cu patro­nul firmei, argeşenii au primit o promisiune că, pînă la finele lunii august, vor primi banii. Nu a fost aşa. Şi azi, soţii Sandu, aşteaptă minunea şi se gîndesc cu groază că vor trece peste iarnă tot schimbînd folia şi cartonul puse să nu le mai plouă în casă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1779

Continuare
 
Duminică, piteştenii vor avea căldură! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Dacă frigul se menţine,

Duminică, piteştenii vor avea căldură!

 

 De la sfîrşitul acestei săptămîni, piteştenii vor avea căldură! Termo Calor Confort a anunţat că, în situa­ţia în care condiţiile meteo se vor menţine, va în­ce­pe furnizarea de energie termică în sistemul cen­tra­lizat din Piteşti. Totodată, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari care nu vor căldură pot depune cereri scrise la sediul societăţii.      

Comentarii (3) | Vizualizari: 1981

Continuare
 
Astăzi, soseşte vaccinul antigripal în Argeş! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Săptămîna viitoare, începe campania de imunizare gratuită a populaţiei

Astăzi, soseşte vaccinul antigripal în Argeş!

 

 Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică Argeş primeşte de la Mi­nisterul Sănă­tăţii prima traşcă de vaccinuri antigripale pentru imu­ni­zarea gratuită a po­pulaţiei în campania din acest sezon. Direc­to­rul institu­ţiei, dr Sorina Hon­ţaru, ne-a spus că este vorba de 14.130 de doze care vor fi distri­buite în spitale, unităţi me­dico-sociale şi me­di­cilor de familie. Peste 500.000 de doze de vaccin antigripal au fost cumpărate de Mi­nis­terul Sănătăţii pentru a fi utilizate în campania naţională de imunizare din acest sezon. Acestea vor fi admi­nis­trate gratuit per­­­soa­­nelor la risc, adică bă­trînilor, bolna­vilor cro­nici, copiilor şi bă­trînilor instituţiona­li­zaţi, fe­meilor însărci­nate şi perso­nalului medical.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1425

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Proiect amnistie fiscală persoane fizice

Pe lîngă firme, Guvernul va scuti şi persoanele fizice de la plata penalităţilor pentru întîrzierea la achitarea datoriilor către buget şi cele provenite din închirierea unor imobile sau drepturi de autor. De asemenea, ar putea renunţa şi la o parte din dobînzile aplicate. Proiectul de amnistie fiscală, destinat contribuabililor persoane fizice şi juridice ce au de plătit dobînzi şi penalităţi de întîrziere s-ar putea să fie şterse dacă îşi vor plăti pînă în martie 2016 principalul şi dobînzile.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1404

Continuare
 
Gestionarea stresului la locul de muncă Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 09 octombrie 2015

ITM Argeş participă la o campanie a Uniunii Europene

Gestionarea stresului la locul de muncă

 

 În Uniunea Europeană, stresul în muncă reprezintă a doua problemă de sănătate legată de activitatea profesională, după afecţiunile musculo-scheletale. Un procent de 28% dintre lucrătorii europeni au raportat expunerea la riscuri psihosociale care le-au afectat sănătatea pshihică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1637

Continuare
 
S-au recoltat un ficat şi un rinichi Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Echipa medicului Zamfir a fost la Piteşti

S-au recoltat un ficat şi un rinichi

 

 Noul manager interimar al Spita­lului Judeţean de Urgenţă, . Dan Olariu, a precizat ieri în ca­drul conferinţei de presă a Con­si­liu­lui Judeţean Argeş că la aceas­tă unitate au fost făcu­te de cu­rînd proceduri de recol­tare de organe. Una dintre echipele ve­nite la Piteşti a fost cea de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, coordonată de Cristian Zamfir.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1519

Continuare
 
Duster pentru Fundaţia Principesei Margareta Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 09 octombrie 2015

Eveniment Dacia, la Palatul Elisabeta

Duster pentru Fundaţia Principesei Margareta

 

 Miercuri seară, am participat la Palatul Elisabeta din Bucureşti la ceremonia prile­jui­tă de aniversarea parteneriatului dintre Dacia şi Fundaţia Principesa Margareta a României, găzduită de Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1339

Continuare
 
„Voi avea mînă liberă în luarea deciziilor!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Dr Dan Olariu, noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă:

„Voi avea mînă liberă în luarea deciziilor!“

 

 Noul manager interimar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, dr Dan Olariu, a fost convins greu să vină la conducerea unităţii medicale. Mai exact, acestuia i s-a precizat că i se dă mînă liberă în luarea deciziilor. El e pus pe treabă şi e hotărît să crească actul medical, asta însemnînd aparatură performantă şi o relaţie mai umană pa­cient - medic - asistentă - infirmieră. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1662

Continuare
 
Circulaţia la Podul Viilor rămîne închisă Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Viceprimarul Piteştiului anunţă:

Circulaţia la Podul Viilor rămîne închisă

 

 E oficial: traficul va fi închis la Podul Viilor pînă la sfîr­şitul lunii octombrie. Această informaţie vine după ce zilele trecute vă aduceam în atenţie faptul că de cu­rînd constructorul a solicitat autorităţilor locale pre­lungirea termenului de blocare a circulaţiei pe sub Po­dul Viilor. 

Comentarii (6) | Vizualizari: 2037

Continuare
 
Amenzi de peste 270.000 de lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Amenzi de peste 270.000 de lei

 

 În luna septembrie a.c., reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au efectuat 219 controale, întocmind 122 de procese verbale de constatare a unor nereguli. Au fost date 145 de sacţiuni, dintre care amenzi în valoare de 270.900 lei. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 198 de reclamaţii şi soluţionate 214 de sesizări. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1247

Continuare
 
Doar jumătate din copiii de un an, vaccinaţi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Fiindcă a fost criză de vaccin pentavalent, iar părinţii n-au mai venit la recuperare,

Doar jumătate din copiii de un an, vaccinaţi!

 

 Ne-am putea trezi în cu­rînd cu boli transmisibile grave în comunitate, care nu au mai fost semnalate de mulţi ani. Cauza rea­pariţiei este refuzul pă­rinţilor de a-şi vaccina copiii în cadrul Progra­mu­lui Naţional de Imunizări. Directorul adjunct al Di­recţiei de Sănătate Publi­că Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, ne-a pre­zentat rezultatele anche­tei anuale realizate în luna august cu privire la acoperirea vaccinală a copiilor cu vîrsta de un an, respectiv doi ani. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1270

Continuare
 
Boala Lyme, la 23 de argeşeni! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 08 octombrie 2015

Căpuşele au creat probleme de sănătate

Boala Lyme, la 23 de argeşeni!

Pacienţii trataţi, în afara oricărui pericol

 

 În sezonul cald din acest an, căpuşele au devenit o problemă de sănătate publică, muşcătura acestora fiind periculoasă. Tot mai mulţi argeşeni s-au prezen­tat la medic, după ce au fost muşcaţi de aceste in­sec­­te, fiind suspecţi de boala Lyme. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, ne-a spus că în total sînt 23 de cazuri de argeşeni cu boala Lyme, dintre care 11 confirmate prin analizele de laborator, iar restul probelor sînt în lucru la Institutul Cantacuzino din Capitală. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1549

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 8817
embedgooglemap.net
 

 

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă...
Dar a fost clar dintotdeauna continuitatea poporului român ,ce mai trebuie sa ne justificăm atât!
16/10/18 01:17 Mai mult...

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă...
Si acum. Dragoste de bani si averi nelimitate la sefi de guvern....
16/10/18 01:04 Mai mult...

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă...
Acum 100 ani s- a murit pentru tara, astăzi ne omoram pentru lesbiene, gay etc. Credeți ca este de admirat?
16/10/18 00:42 Mai mult...

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă...
Guvernul PSD a reusit sa faca un dezastru si din sarbatorirea Centenarului, gandindu-ne ca acest guvern este al nostru,a...
16/10/18 00:33 Mai mult...

Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă...
Daca vreti sa intelegeti, mergeti in paduri, parcuri ori la marginea oraselor si veti gasi spiritul acestui neam DACIC, ...
16/10/18 00:17 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

 
 

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info