Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Încep reparaţiile la podul barajului Prundu     *** Profesorii ameninţă cu greva!     *** Cupluri premiate de primarul Ionică!     *** Sistem de supraveghere video în staţiile ITP      *** A abuzat o copilă de 9 ani     *** Elev în clasa a VIII-a, prins cu droguri     *** Agresorul preşedintelui UNPR Rucăr, condamnat      *** Primar, prădat de un rucărean     *** Fetiţă în clasa I acuzată de agresiune     *** Inspectorul ANAF, demis că se uita la filme porno     *** Olimpicii, premiaţi la Primăria Piteşti     *** Concursul „Piteştiul meu“ şi-a desemnat cîştigătorii     *** Carte despre China, lansată la Mioveni      *** Filarmonica Piteşti împlineşte 11 ani!     *** Zaharia şi Cheru, campioane europene     *** Liga I play-off etapa 10, play- out, etapa 11     *** Gol la primul meci din 2018!     *** Condiţii noi pentru Liga a II-a, pentru Mioveni şi FC Argeş     *** Trei medalii la CM de Kick Box!     *** CS Dacia, în grupă cu Constanţa şi Slatina    

 
Angajatori, protejaţi-vă salariaţii, pe caniculă! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 12 iunie 2015

Firmele, amendate cu 2.500 lei dacă nu respectă drepturile angajaţilor

Angajatori, protejaţi-vă salariaţii, pe caniculă!

 

 Deoarece ANM a emis, pentru acest sfîrşit de săptămînă, o avertizare de cod galben de caniculă, în întreaga ţară, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, prin Inspecţia Muncii va începe o serie de controale, pentru a vedea dacă sînt sau nu respectate prevederile legale de către angajatori. În perioadele în care, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, se înregistrează temperaturi extreme, pentru asigurarea protecţiei persoanelor încadrate în muncă se aplică măsurile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 99/2000. Pe timp de caniculă, orice angajat trebuie să fie asigurat cu doi-patru litri de apă, cu echipament de protecţie, duşuri şi ventilaţie la locul de muncă. În cazul în care angajatorul nu poate asigura toate aceste condiţii, el va trebui să convină cu salariaţii în privinţa reducerii programului de muncă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1873

Continuare
 
„Am făcut un parteneriat şi cu biserica“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 iunie 2015

„Am făcut un parteneriat şi cu biserica“

 

Ieri, în cadrul conferinţei de presă de la CJ Argeş, Gabriel Moiceanu, directorul ADI Servsal, vorbind de acţiunea de ecologizare din proiectul „Argeşul curat“, derulată vineri, a precizat că s-a încheiat un parteneriat cu biserica. Peste 650 de voluntari au răspuns chemării la acţiune şi au adunat deşeurile de pe Rîul Tîrgului, de la izvoare şi pînă la vărsarea în Rîul Doamnei, prin Lereşti, Cîmpulung, Schitu Goleşti, Stîlpeni, Mihăeşti, Ţiţeşti şi Bălileşti. „În cadrul programelor de curăţare de Ziua Mediului, s-au curăţat trei rîuri. Con­tinuăm cu acest proiect Argeşul curat. Am beneficiat de suportul voluntarilor, elevi din şcoli, pri­mari, cetăţeni. În ultimă instanţă am făcut un parteneriat şi cu biserica. Era o dorinţă de-a noastră mai veche, pentru că, pe sloganul Nu putem niciodată să adunăm cît aruncă ei, am ajuns şi în această situaţie şi mă bucur că la nivelul bisericii am găsit înţelegere“, a explicat Moiceanu. Cînd a venit vor­­ba de sistemul de colectare, Moiceanu a explicat că Salubritatea are de recuperat de la asociaţiile de proprietari 1,5 milioane de euro. Totodată, Moiceanu a făcut referire şi la faptul că urmează „penalităţi“ pentru că nu e menţinută curăţenia la unele tom­­­­be­roane din Piteşti. Referitor la datoriile înregistrate de Salubritate, viceprimarul Cornel Ionică a explicat că azi urmează unele discuţii referitoare la găsirea unei căi pentru introducerea unei taxe speciale „pentru că mulţi oameni nu plătesc gunoiul. Dacă ar plăti toţi, s-ar ieftini gunoiul pînă la 30 - 40% faţă de cît e acum - 7,82 lei“. În ce priveşte penalităţile, Ionică a remarcat în glu­mă: „S-a făcut rău şi dl Moiceanu“! Ionică a recunoscut şi faptul că, în Piteşti, nu merge sistemul de selecţie a deşeurilor, deşi au fost pu­se tomberoane speciale.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1520

 
Luni încep lucrările pe Calea Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 iunie 2015

Şoferi, pregătiţi-vă pentru noi probleme în trafic!

Luni încep lucrările pe Calea Cîmpulung

 

De luni, încep lucrările de reabilitare a DN 73 în zona Calea Cîmpulung, la ieşirea spre Mărăcineni, a anunţat ieri viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică. Este vorba de circa 2 km din acest drum naţional care se află în administrarea municipalităţii. Totodată, în curînd încep lucările şi pe strada Libertăţii din Trivale, iar Ionică explică faptul că se va acţiona şi pe străzile Războieni şi Vasile Pîrvan.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1732

Continuare
 
Tîrg de produse tradiţionale Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 11 iunie 2015

Sîmbătă, în Piaţa Vasile Milea,

Tîrg de produse tradiţionale

 

Producătorii din tot judeţul vor putea fi găsiţi, sîmbătă, de la 10 la 20, în Piaţa Vasile Milea. Acest tîrg este organizat de Consiliul Judeţean Argeş, împreună cu Grupurile de Acţiune Locală din Argeş şi cu Camera Agricolă Argeş, tocmai în scopul promovării produselor, tradiţiilor, meşteşugurilor şi culturii judeţului nostru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1766

Continuare
 
Apicultori, protejaţi-vă albinele! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 11 iunie 2015

În perioada 17 - 19 iunie, dezinsecţie în Piteşti

Apicultori, protejaţi-vă albinele!

 

 Ieri, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat că, în pe­rioada 17 - 19 iunie, în municipiu va avea loc o acţiune de dez­in­secţie în parcuri şi spaţii verzi, pe străzi, maluri şi luciuri de apă de pe domeniul public. Această acţiune este menită tocmai să ne scape de ţînţari, dar poate fi şi periculoasă. Societatea care face dezinsecţia şi municipalitatea îi anunţă astfel pe crescă­torii de albine să ia măsurile care se impun pentru protejarea familiilor de albine.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2006

Continuare
 
Bursa locurilor de muncă, la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 11 iunie 2015

Bursa locurilor de muncă, la Piteşti

Argeşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul la Bursa locurilor de muncă. Aceasta este organizată pentru creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în Argeş de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Elite Events & Consulting. Bursa locurilor de muncă va avea loc pe 23 iunie, între orele 10.00 - 13.00, la Piteşti, în Bulevardul Republicii, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş. Prin această acţiune de corelare a cererii şi ofertei de forţă de muncă, se va oferi posibilitatea  persoanelor aflate în căutarea unui serviciu, de a se întîlni direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru). Scopul final al acţiunii este ocuparea unui număr cît mai mare de locuri de muncă din cadrul companiilor care vor fi prezente.

A.Roşu 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4154

 
Prevenţia e prioritară şi la ITM Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 11 iunie 2015

Prevenţia e prioritară şi la ITM Argeş

 

De la începutul acestei săptămîni, potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şef al ITM Argeş, Cristian Soare, Inspectoratul de Muncă Judeţean a încheiat protocoale de colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Camera de Comerţ şi Industrie Argeş. Scopul acestor protocoale constă în dezvoltarea relaţiilor de cooperare ţinînd seama de necesitatea unui schimb de informaţii de interes comun. În vederea realizării scopului propus, părţile semnatare au decis, de comun acord: realizarea unor întîlniri de lucru avînd drept temă informarea cu privire la modificările intervenite în legislaţia muncii, respectiv în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă; colaborarea pentru iniţierea de acte normative sau modificări ale acestora pe probleme din domeniul legislaţiei muncii; organizarea de acţiuni prin care membrii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş şi Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş să fie informaţi şi determinaţi să ia toate măsurile pentru îmbunătăţirea calităţii muncii prin crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos. În perioada imediat următoare, ITM Argeş va reînnoi protocoalele de colaborare cu Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România - Filiala Argeş şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş.

A.Dumitru

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1719

 
A trăit cu iarbă şi frunze de fag! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Timp de patru zile, supravieţuitorul, Les Stroud,

A trăit cu iarbă şi frunze de fag!

Luaţi aminte, că nu se ştie niciodată!

 

 Supravieţuitorul, Les Stroud, a trăit patru zile cu frunze tinere de fag şi cu iarbă. Acesta a fost im­pre­sionat de zona montană de la noi şi de peisa­jele parcă rupte din poveşti. Aceasta este conclu­zia zilelor petrecute în sălbăticia Argeşului de reali­za­torul documentarului „Survivorman“. Cei inte­resaţi să vadă filmarea trebuie să şţie că cel mai probabil serialul va fi difuzat prin luna decembrie pe Discovery Channel.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2601

Continuare
 
Au strîns 3.000 de kilograme de deşeuri Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

În cadrul concursului „Şcoala Reciclării“ 2015, cei de la Matei Basarab au fost cei mai harnici:

Au strîns 3.000 de kilograme de deşeuri

 

 De Ziua Mediului, ADI Servsal Argeş şi Primăria Piteşti au premiat cîştigătorii concursului „Şcoala reciclării“. Peste 900 de elevi de I - IV, din 33 de clase, de la 7 şcoli din Piteşti (Ion Minulescu, Adrian Păunescu, I. L. Caragiale, Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Tudor Vladimirescu şi Matei Basarab), s-au întrecut anul acesta în cadrul „Şcolii Reciclării“, pentru a obţine titlul de cei mai conştiincioşi cetăţeni ai oraşului în privinţa colectării selective a deşeurilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1793

Continuare
 
Am încercat de toate, dar tot nu ma lăsau durerile de genunchi. Poate nu mergeau la mine?! Acum nu Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Am încercat de toate, dar tot nu ma lăsau durerile de genunchi. Poate nu mergeau la mine?! Acum nu aș mai lua altceva în afară de Genacol®.

 

 Am luat acest produs pentru durerile de spate și pentru problemele pe care le aveam la genunchi. Din cauză că sunt un tip masiv, am 132 de kg, mi s-a spus să iau dublul dozei în fiecare seară în prima săptâmană (6 capsule/zi) după care să reduc doza la 3 capsule/zi. În prima săptămână am observat că durerile de spate s-au redus. Cea mai mare îmbunătățire am simțit-o la genunchi. Am 2 operații de menisc la ambii genunchi, motiv pentru care aveam o mobilitate mai redusă și dureri aproape în fiecare zi. Înainte de Genacol® am luat ulei de pește, glucozamină, boswelia și multe altele, însă mai nimic. Încă din prima săptămână de tratament cu Genacol® am simțit că durerile mă lasă și că am o mai bună flexibilitate. Când ai mai multă flexibilitate în genunchi, poți să te miști altfel, chiar și la greutatea mea. Sunt foarte mulțumit de Genacol®!                        

 Todea Florian – 47 ani, Câmpina

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2714

Continuare
 
Am devenit părinţi de weekend! Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Din cauza serviciului, petrec prea puţin timp cu copiii

Am devenit părinţi de weekend!  

 

 În ultimii ani, tot mai puţini părinţi reuşesc să petreacă cît mai mult timp alături de copiii lor. Din cauza serviciului sau a altor activităţi cas­nice sau din afara programului, ei stau tot mai puţin cu micuţii care au nevoie din ce în ce mai mult de prezenţa părinţilor. Atît mama, cît şi tatăl trebuie să se implice în creş­terea şi educarea copilului şi tot ei sînt cei care trebuie să fie mereu în preajma lor pentru a-i îndruma şi a le căpăta încrederea. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2271

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mult azot în gunoiul de grajd afectează culturile

Agricultorii care folosesc frecvent ca îngrăşamînt natural gunoiul de grajd ar trebui să fie atenţi şi la nivelul de azot pe care acesta îl are, atrag atenţia specialiştii din agricultură. Astfel, un prim criteriu pe care fermierii ar trebui să îl aibă în vedere atunci cînd aleg gunoiul de grajd este să verifice nivelul de azot pe care acesta îl conţine. Multe îngrăşăminte naturale au atît de mult azot încît pot „arde” rădăcinile plantelor. Pentru a evita aceste probleme, agricultorii sînt sfătuiţi să amestece gunoiul de grajd cu resturi vegetale bogate în carbon, precum frunzele sau paiele, înainte să-l aplice pe sol.   

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1789

Continuare
 
Depuneţi cererile de plată, fără penalizări Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Doar pînă pe 15 iunie, la APIA,

Depuneţi cererile de plată, fără penalizări

 

 Pe 15 iunie a.c., se fina­li­zează Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015 (sector vegetal şi sector zooteh­nic) fără penalizări, gestio­nată la nivelul judeţului nostru de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cultură Argeş. Din 16 iunie, timp de 25 de zile lucră­toare, fermierii mai pot de­pune cereri, dar cu penali­zări de 1% pentru fiecare zi de întîrziere.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1680

Continuare
 
În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

În zona Exerciţiu, mai mult se stă, decît se munceşte

 

 Lucrările în zona Exerciţiu merg cu viteza melcului, după cum am putut observa chiar la faţa locului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1893

Continuare
 
Noi reguli la achiziţii prin PNDR Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Acestea se vor face doar online prin AFIR

Noi reguli la achiziţii prin PNDR

 

 Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020 vor fi obligaţi, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziţii online al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat,  Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1660

Continuare
 
Angajaţii primesc un spor de 25% Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iunie 2015

Referitor la cei care muncesc noaptea, ITM Argeş anunţă:

Angajaţii primesc un spor de 25%

 

 Inspectorii de muncă anunţă că încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei. ITM Argeş anunţă că durata normală a timpului de lucru, pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite, stabilite potrivit dispoziţiilor legale, nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2721

Continuare
 
<< Start < Înapoi 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7317 - 7347 din 7945
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Fetiţă în clasa I acuzată de agresiune
Eu consultam un avocat , as fi dat in judecată scoala pentru multe infractiuni , mutam copilul la alta școală , apoi ...
22/05/18 17:21 Mai mult...

Angajat de la Dacia, mort la serviciu!
Se musamalizeaza acest caz ca si multe altele.Sunt interese mari in joc si nu conteaza viata unui amarat de om.Bani sa i...
22/05/18 17:16 Mai mult...

Fetiţă în clasa I acuzată de agresiune
Mama acelei fetite este o cretina! Punct! O frustrata ordinara! Cum sa fii asa senina? Educa-ti bai ordinaro copilul!
22/05/18 12:57 Mai mult...

Vali Porcişteanu, prădat!
Oras de rahat! Justitie de rahat! Degeaba politistii isi fac treaba daca judecatorii si procurorii isi bat joc de munca ...
22/05/18 12:39 Mai mult...

Memorialul Emil Bălănescu, un succes!
O petrecere foarte reusita! Felicitari Clubului SCM Pitesti pentru astfel de evenimente! Felicitari restaurantului...
22/05/18 10:19 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter