Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Amenzi pentru aruncarea gunoiului      *** Controale ITM la firmele cu zilieri    *** Piteşteni cu datorii...la gunoi!     *** Sporul natural, în scădere!     *** Gripa, la un pas de epidemie!    *** Transfăgărăşanul, blocat de avalanşe     *** Lebede hrănite de o asociaţie      *** Sfinţii zilei      *** Surprize plăcute şi sănătate!     *** Filmele săptămînii 18-24 ianuarie     *** „Moon Hotel Kabul” şi „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Eminescu omagiat şi la Mioveni      *** Reţete compensate eliberate fără restricţii     *** 19 solicitări pentru SMURD     *** Fabrică de mobilă făcută scrum      *** Putea să ucidă dintr-un pumn     *** Strivit între autobuz şi o maşină     *** Mort după ce s-a răsturnat cu tractorul     *** ️Primul meci din Top 6     *** Fotbal la TV în week-end     *** Ce mai fac celegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** CS Mioveni începe meciurile de pregătire     *** „Sîntem cea mai mare academie de fotbal!“     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Prohibiţia la pescuit în 2019    

 
Nici un accident mortal în 2015 Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 23 octombrie 2015

Controale ITM Argeş în silvicultură şi exploatări forestiere

Nici un accident mortal în 2015 

 

 În urma unor sesizări primite la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş au avut loc mai multe controale în teren. După încheierea acestora, dar şi din datele statistice existente la Inspecţiei Muncii, a reieşit că unul din domeniile în care se înregistrează un număr mare de accidente mortale şi cu invaliditate este silvicultura şi exploatările forestiere. Cei ce muncesc în aceste domenii sînt uneori total neasiguraţi şi neprotejaţi contra multor riscuri la care se expun, nu de puţine ori suferind accidentări grave, uneori chiar mortale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1759

Continuare
 
Expoziţie de tehnică militară la I.C. Brătianu Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 octombrie 2015

Expoziţie de tehnică militară la I.C. Brătianu

 

Săptămîna aceasta, la Colegiul National I.C.Brătianu a avut loc o expoziţie inedită de tehnică militară şi o prezentare a ofertei educaţionale şi a avantajelor carierei militare. Acestea au fost organizate de Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă în colaborare cu Centrul Militar Judeţean Argeş, în cadrul Proiectului „Ziua Armatei în şcoli“, care se desfăşoară cu prilejul Zilei Armatei României, ce va fi sărbătorită pe 25 octombrie. Aici au fost prezent şi colonel în retragere Ghi­ţescu Mihail, veteran de război, care a povestit scenele trăite în luptele la care a participat, doi militari participanţi în teatrul de operaţii din Afganistan, care au re­latat tipurile de misiune executate, riscurile şi ameninţările, şi elevi din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre şi ai Colegiului Naţional Militar Dimitrie Cantemir Breaza. Elevii şi-au exprimat respectul, aprecierea faţă de importanţa armatei pentru Statul Român.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1494

 
Îngheţul instalaţiilor poate fi evitat Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 octombrie 2015

Atenţionare!

Îngheţul instalaţiilor poate fi evitat

 

Apropierea sezonului rece face necesară luarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea îngheţului la instalaţiile de apă. În acest sens, conducerea SC S.Ed.C Mioveni SRL atrage atenţia clienţilor săi că trebuie să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor ce echipează branşamentul împotriva îngheţului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1462

Continuare
 
Militarii depun jurămîntul Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 octombrie 2015

Militarii depun jurămîntul

 

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I organizează, pe 25 octombrie 2015, în Piaţa Vasile Milea, din Piteşti, începînd cu ora 11, ceremonia de depunere a jurămîntului militar de către elevii Programului de studii postliceale cu durata de 2 ani - formare maiştri militari. Vor depune jurămîntul militar 173 de elevi de la Programul de studii postliceale cu durata de 2 ani - formare maiştri militari, astfel: 130 elevi din Ministerul Apărării Naţionale (121 băieţi şi 9 fete), 13 elevi din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (9 băieţi şi 4 fete) şi 30 elevi din Ministerul Afacerilor Interne (18 băieţi şi 12 fete).  La ceremonie vor  participa per­sonalităţi din conducerea Ministerului Apărării Naţionale, a Statului Major General şi a Statului Major al Forţelor Terestre. Sînt invitaţi să participe parlamentarii de Argeş, liderii administraţiei locale municipale şi judeţene, foşti şi actuali comandanţi ai structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă din Argeş şi din alte instituţii militare de învăţămînt, parteneri şi colaboratori ai instituţiei.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1375

 
Fax trimis în cinci zile Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 22 octombrie 2015

Fax trimis în cinci zile

 

Cei de la ABAAV au informat Primăria Piteşti că, în perioada 16 - 24 octombrie, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea va goli controlat lacul de acumulare Bascov - Argeş, în vederea executării unor lucrări de reparaţii programate prin Programul de Gospodărire a Apelor. Mai precis, cei de la Ape le solicitau Primăriei Bascov şi Piteşti să informeze populaţia aspra acestei deversări, fiind interzisă staţionarea pe malurile cursului de rîu, scăldarea sau traversarea rîului prin locuri neamenajate. Pe lîngă faptul că de la Ape a plecat adresa pe 15 octombrie şi a ajuuns la Primăria Piteşti abia pe 20 octombrie, cei de la Ape au impresia că temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius la jumătatea lunii noiembrie şi oamenii au de gînd să se ducă la scăldat sau poate la un grătar pe malul rîului. Dar în rest comunicarea prin fax e bună şi funcţionarii competenţi muncesc pentru cetăţeni.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1450

 
Oamenii ocolesc 10 km să ajungă acasă! Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 22 octombrie 2015

După ce au modernizat Calea Cîmpulung,

Oamenii ocolesc 10 km să ajungă acasă!

 

 Cetăţenii din zona Calea Cîm­pulung sînt revoltaţi de faptul că, zilnic, tre­buie să ocolească kilo­metri întregi pentru a pu­tea intra în Piteşti. Asta, doar pentru că, după re­no­varea drumului naţio­nal din zonă (DN 73 Pi­teşti - Cîmpulung), s-a trasat linie dublă conti­nuă. Înainte de renovare, pe acea porţiune de drum, linia dublă era întrreruptă în zonele de acces laterale. Desigur, cetăţenii nu cer un lucru imposibil, ci vor doar să le permită accesul către locuinţe fără a fi nevoiţi să ocolească pînă la 10 kilometri. Mu­nicipalitatea Piteşti ridică din umeri şi aruncă pisica moartă în curtea Poliţiei Naţionale, care s-ar fi ocupat de trasatul liniilor.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2677

Continuare
 
Doar 20.000 ha cu grîu, semănate Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 octombrie 2015

Ce pîine vom mînca la anul?

Doar 20.000 ha cu grîu, semănate

 

 Seceta din vară, urmată de ploile din ultima perioadă, se repercutează asupra campaniei din această toamnă, iar efectele negative le vor simţi agricultorii şi anul viitor. Recoltările de pe cîmp au fost întîrziate, la fel şi însămînţările la cerealele de toamnă. Bineînţeles că şi producţiile sînt mici din cauza condiţiilor vitrege din vară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1437

Continuare
 
S-au stabilit locurile de refugiu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 octombrie 2015

În caz de dezastru,

S-au stabilit locurile de refugiu

 

 Autorităţile judeţene întrunite în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au decis stabilirea a 14 baze de operaţii în caz de dezastre. Acestea vor fi echipate cu strictul necesar pe banii instituţiilor aflate în CJSU. Despre înfiinţarea acestor baze de operaţii în caz de dezastru a vorbit ieri prefectul de Argeş, Mihail Oprescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1560

Continuare
 
Tîrgul auto, plin de maşini nemţeşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 octombrie 2015

În ciuda scandalului de la Volkswagen,

Tîrgul auto, plin de maşini nemţeşti

Passat 1,9 Tdi din 2007, 6.250 euro

 

 Soarele şi vremea plăcută au adus un număr mare de vizitatori, duminică, în Tîrgul Săptămînal. În zona vechi­turilor şi a meselor cu piese şi unelte a fost înghe­suia­lă. Spaţiul alocat expunerii maşinilor spre vînzare a fost şi el plin. Foarte puţine dintre maşini mai sînt ro­mâneşti. Cele care domină sînt mărcile germane, a căror vînzare nu a fost atît de mult afectată de scan­da­lul trişării testelor de noxe. După cum se spune prin tîrg, „proble­ma e numai cu maşinile noi, euro 5“. În rest, „la RAR, maşinile second hand sînt înmatriculate la fel. Şi, oricum, dacă sînt probleme, recuperează statul român pagu­ba de la Volkswagen. Iar la noi nici nu se poate depista eroarea“ - explicau mai mulţi vînză­tori. Erau expuse circa 600 de maşini, de trei ori mai multe decît săptămîna trecută - asta doar din cauza schim­bării vremii, după cum ne-a spus noul admi­nis­trator, Laurenţiu Ionescu (fostul şef al tîrgului, Daniel Ghinea, a fost transferat în urmă cu 4 luni la una din pieţe).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2217

Continuare
 
Săraci, dar mîncăm bine! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 octombrie 2015

Duminica la prînz,

Săraci, dar mîncăm bine!

Sondaj printre piteşteni

# Piteştenilor nu le lipseşte carnea de la masă, oricît de sărac ar fi meniul în cursul săptămînii # Din comoditate, gospodinele nu-şi mai fac prăjituri de casă, alegînd să le cumpere # Majoritatea preferă să ia masa îm­pre­u­nă cu familia

 

În urma unui sondaj realizat, duminică, prin centrul oraşului, a reieşit că piteştenii, oricît de multe lipsuri ar avea şi oricît de puţini bani în buzunare, nu renunţă la masa de duminică, indiferent dacă aceasta reuneşte sau nu, în jurul ei, toţi membrii familiei. Chiar dacă sînt săraci, nici unul dintre cei intervievaţi nu au spus că nu au bani pentru mîncare, iar unele preparate nu sînt deloc simple sau foarte ieftine. Chiar dacă timpurile s-au mai schimbat, mulţi recunosc că au păstrat tradiţia de a mînca în familie, măcar duminica, fiindcă în timpul săptămînii fiecare e la muncă şi este destul de greu, dacă nu imposibil, de a se întîlni cu toţii la masa de prînz. Oamenii opresc bani special pentru masa de duminică şi nu se zgîrcesc atunci cînd vine vorba de mîncare. Dacă majoritatea pregătesc bunătăţi cu carne de curcan, pui, vită sau porc, cînd vine vorba despre desert, lucrurile stau puţin diferit. Gospodinele preferă să cumpere prăjituri sau plăcinte gata făcute de la cofetăriile şi patiseriile din oraş. Astfel, economisesc timp, ingrediente şi, implicit, bani. Românul de cînd se ştie are grijă de stomacul său şi mai puţin îl interesează celelalte lipsuri. Pe lîngă faptul că îi place să mănînce, mai şi risipeşte uneori mîncarea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3367

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

O grădiniţă, amendată

Ieri, directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, a precizat că, la sfîrşitul săptămînii în curs, se va întocmi un raport referitor la controalele în unităţile şcolare. Pînă în prezent, au fost controlate 115 unităţi educaţionale, dintre care 20 au primit avertismente şi o amendă pentru că nu a fost întocmit şi afişat meniul copiilor. Amenda a fost aplicată Grădiniţei Speciale Sf. Elena din Piteşti. „Noi am terminat acţiunea controalelor tematice în unităţile de învăţămînt, dar continuăm controalele pînă la terminarea şcolilor. Vineri, vom avea raportul final. Am controlat 115 unităţi care nu au fost văzute în ultimul an şi pe cele care au prezentat deficienţe la controalele anterioare. Din cele 115 în mediul urban au fost controlate 57, iar în rural 58. Dintre cele din mediul urban vrobim de 12 şcoli primare - gimnazilale, 11 licee şi 33 grădiniţe. Dintre cele controlate în mediul rural, 27 sînt primar - gimnaziale, 2 licee şi 29 grădiniţe. Au fost verificare cele două universităţi care nu au prezentat deficienţe. Dintre unităţile controlate, 20 au prezentat deficienţe privind condiţiile igienico-sanitare şi s-au acordat avertismente şi o amendă. Avertismentele vizau probleme în ce priveşte finisajele neefectuate, iar în aceste cazuri vom reveni în control în termen de 30 sau 60 de zile“, a explicat Sorina Honţaru. 

    A.Dumitru 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1705

Continuare
 
Mîncăm responsabil, trăim sănătos! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 octombrie 2015

Mîncăm responsabil, trăim sănătos!

 

 La Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu - structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piteşti (Şc. Nr. 8), s-a des­făşurat o amplă acţiune de­dicată Zilei Internaţi­onale a Alimentaţiei - 16 septembrie, înscrisă în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare al şcolii, în care au fost im­plicaţi toţi elevii şi profe­sorii. Copiii au desfăşurat o serei de activităţi care au avut ca temă principală mîncarea sănătoasă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1592

Continuare
 
Elevii au analizat apa Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 octombrie 2015

În cadrul unei acţiuni cu ocazia Zilei Internaţionale de Monitorizare a Apei,

Elevii au analizat apa

 

 Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a sărbătorit, de curînd, Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei, eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei. Evenimentul a fost organizat alături de şcoli cu care societatea colaborează în cadrul programului educaţional şi de instituţii cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1584

Continuare
 
Primul venit, primul servit cu vaccin antigripal! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 octombrie 2015

Fiecare medic de familie a primit doar cîte 25 de doze, cînd necesarul e de cîteva sute

Primul venit, primul servit cu vaccin antigripal!

 

 Campania de vaccinare antigripală gratuită a populaţiei a început timid din această săptămînă. Spunem timid fiindcă la nivel judeţean au fost primite 14.130 de doze, majoritatea fiind distribuite în spitale pentru personalul medical, copiilor şi bătrînilor instituţionalizaţi. Pentru restul po­pu­laţiei, fiecare medic de familie a primit 25 de doze.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1630

Continuare
 
Focarul de Hepatita A ia amploare! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 21 octombrie 2015

S-a extins numărul cazurilor la Tigveni

Focarul de Hepatita A ia amploare!

 

 Se extinde pe zi ce trece focarul de Hepatita A din Tigveni! Pînă ieri, numărul celor identificaţi crescuse la 24, iar al copiilor internaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş ajunsese la 18. Cu toate acestea, directoarea DSP Argeş, Sorina Honţaru, spune că nu este o situaţie îngrijorătoare. Probabil părinţii copiilor din zona Tigveni o pot contrazice pe directoare. Din păcate, acest focar a fost în continuă creştere de la o zi la alta. La cum apar lucrurile, focarul se va menţine o perioadă bună de timp.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1737

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 20 octombrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ziua Mondială a Statisticii

Astăzi, 20 octombrie, este celebrată Ziua Mondială a Statisticii. Cu această ocazie, la nivel central, la INS, s-au pregătit o serie de conferinţe, dar şi ziua porţilor deschise. Statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite marchează pe 20 octombrie 2015 Ziua Mondială a Statisticii, ca o  recunoaştere a  importanţei fundamentale de a susţine capacitatea statistică naţională de a produce statistici relevante şi oportune privind  dezvoltarea socio-economică a statelor, necesare pentru luarea deciziilor, elaborarea politicilor naţio­nale şi asigurarea monitorizării acestora.  

  A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1376

Continuare
 
<< Start < Înapoi 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7906 - 7936 din 9486


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Click view
Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info