Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
*** Următoarea ediţie a ziarului nostru va apărea luni, 20 august... ***

Pentru anunţuri de mică şi mare publicitate, puteţi veni la redacţie, duminică, 19 august...

*** Economia României a crescut     *** Harta Deşeurilor prinde contur!     *** 371 de vagoane vor fi modernizate     *** Fiul unui preot s-a sinucis     *** Copil de 3 ani a dat foc apartamentului     *** Agresorul reţinut, victima operată la cap     *** Tîlhari în arest după ce au furat 130 lei     *** Pelerinii, campaţi la Valea Iaşului     *** O şoferiţă nu a cedat trecerea     *** Adormirea Maicii Domnului     *** Spectacol cu Cotimanis şi Victor Socaciu     *** Posada Rock Festival la Cîmpulung!     *** Înscrierile la Palatul Copiilor     *** Champions League - Turul 3 preliminar, retur     *** Meciul cu Baloteşti, vineri seara     *** La Bradu, lotul este în mare completat     *** Unirea Bascov joacă azi, cu Roşiori     *** Şi FC Argeş se poate gîndi la promovare!     *** Locul 2 pe naţiuni la Cupa Europei     *** Cu o victorie pot urca pe podium!     *** U BT Cluj- BCM U FC Argeş, în prima etapă!     *** Fără medalie la Campionatul European!    

 
„Primăria Ştefăneşti distruge mediul înconjurător“ Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 iunie 2015

Un locuitor din acest oraş ne-a sesizat:

„Primăria Ştefăneşti distruge mediul înconjurător“

 

 Un locuitor din Ştefăneşti ne-a sesizat faptul că deşeurile din oraş sînt aruncate pe un teren în apropierea canalului de fugă care se varsă în Barajul Goleşti. Eugen Slegaliu acuză primăria din localitate că distruge mediul înconjurător pentru a face economie de combustibil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1873

Continuare
 
Mii de vizitatori, la Zoo Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Au venit cu mic, cu mare, de s-a blocat şi traficul

Mii de vizitatori, la Zoo

 

 Grădina Zoologică din pădurea Trivale a fost, ieri, punctul de atracţie pentru mii de oameni care au venit să o viziteze. Intrarea a fost gratuită pentru toţi vizitatorii cu ocazia Zilei Copilului şi faptul că aceasta a coincis cu ziua liberă de Rusalii a făcut ca numărul vizitatorilor să fie foarte mare. Aşa se face că, ieri după-amiază, circulaţia pe drumul care duce la Zoo a fost mult îngreunată, traficul a fost chiar blocat o perioadă, maşinile fiind parcate pe ambele sensuri, dar şi pe trotuar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1911

Continuare
 
Nemulţumit de grătarul dintre blocuri Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Nemulţumit de grătarul dintre blocuri

 

Ieri, la redacţie, un cetăţean ne-a semnalat telefonic că în zona blocurilor E3 şi E4 din Nord unii vecini fac grătar. Bărbatul, ne­­mulţumit că, la orice sărbă­toare, vecinii încing grătarele şi nu ţin cont de programul de linişte, se întreba de ce autorităţile locale nu fac zone de picnic, astfel încît cei care vor grătare să facă acolo, iar cei care vor să stea liniştiţi în casă să nu fie deranjaţi de muzica de la mica petrecere.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1855

 
Controale pe securitatea în muncă Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Controale pe securitatea în muncă

 

ITM Argeş a desfăşurat, în perioada aprilie - mai 2015, etapa a 3-a a Campaniei naţionale pentru îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mijlocii şi mari, prin scăderea numărului de neconformităţi prezente la locul de munca. Domeniile de activitate avute în vedere sînt cele cu riscuri ridicate,  domeniul construcţiilor, domeniul transporturilor şi domeniul fores­tier. În cadrul acestei campanii au fost efectuate controale în 34 de unităţi mari şi mijlocii din judeţul nostru, metoda utilizată fiind controlul tip sistem. În urma controalelor au fost identificate 38 de­ficienţe, au fost dispuse 38 măsuri de remediere şi au fost aplicate 38 sancţiuni con­tra­ven­ţionale, din care 36 avertismente şi 2 amenzi în cuantum de 9.000 lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa controlului medical periodic şi a echipamentului individual de protecţie. Campania va continua cu verificarea remedierii măsurilor dispuse.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1692

 
Canalele au fost curăţate! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Autorităţile locale s-au sesizat şi ne-au scăpat de miros

Canalele au fost curăţate!

 

 După ce v-am semnalat că în unele zone din Piteşti au început să pută canalele, municipalitatea s-a sesizat şi s-au efectuat lucrări de mentenanţă! În cadrul acestor intervenţii, au fost identificate în canale de la cîrpe pînă la obiecte sanitare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1639

Continuare
 
În Piteşti, apa e irosită la izvoare! Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Dacă în India a ajuns mai importantă ca aurul,

În Piteşti, apa e irosită la izvoare!

Montati urgent robineţi!

 

 Dacă în multe state din India apa ar putea fi considerată mai scumpă ca aurul, în Piteşti, cetăţenii au apă la dis­creţie, însă, din diverse motive, ea este irosită cu bună ştiinţă. Autorităţiile locale arată uneori, pe bună drepta­te, cu degetul către cetăţenii care vandalizează cişmele, izvoarele, băncile, coşurile de gunoi, iar oamenii îşi ex­primă regretul că unii semeni de-ai lor nu ştiu să apre­cie­ze ce au. Astfel, o resursă vitală cum este apa este irosită la izvoarele din Piteşti, unde fie nu există robinete de închidere şi deschidere a apei, fie au fost stricate de unii cu rele intenţii. În esenţă, autorităţile locale trebuie să găsească o soluţie bună, astfel încît apa să nu mai fie irosită, mai exact să fie puse peste tot robinete, iar cetăţenii ar trebui să protejeze mobilierul din spaţiul public. 

Comentarii (6) | Vizualizari: 3291

Continuare
 
Nu neglijaţi nevii pigmentari! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

 Dermatologii de la Clinik Med vă sfătuiesc:

Nu neglijaţi nevii pigmentari!

 

 În luna iunie, la Clinik Med Piteşti, o ecografie abdominală generală se face la doar 80 lei, iar un consult de medicină internă + EKG + recomandari, la preţul promoţional de 110 lei. Consultaţiile sînt efectuate de dr Ţuţu Nistor, me­dic primar medicină generală, specialist în ecografie generală, respectiv dr Ionela Marinoiu, medic specialist medicină internă Spitalul Universitar Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2075

Continuare
 
Înregistrarea noului certificat digital Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Reînnoirea se face numai înainte ca documentul să expire

Înregistrarea noului certificat digital

 

 Argeşenii trebuie să ştie că certificatele digitale pentru semnătură electronică sînt valabile un an. Pentru a putea fi utilizate în continuare, ele trebuie reînnoite înainte de tre­­­cerea acestei pe­ri­oa­­­de, iar noile certi­fi­cate digitale trebuie înregistrate pe portalul ANAF.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1829

Continuare
 
Barometrul mediului de afaceri din Argeș la „IMM ReStart” Pitești Antreprenorii argeșeni sunt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Barometrul mediului de afaceri din Argeș și județele învecinate la „IMM ReStart” Pitești
Antreprenorii argeșeni sunt optimiști și realiști

 

 Peste 150 de antreprenori din Pitești și localitățile învecinate au participat joi, 28 mai a.c., la „IMM ReStart - Descoperă-ți potențialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Evenimentul, care a inclus sesiuni de prezentare în plen, un workshop interactiv și întalniri private, a oferit reprezentanților IMM ocazia de a dezbate subiecte de cea mai mare actualitate și interes cu specialiști din importante companii din țară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1934

Continuare
 
Sesiunea de corigenţe începe în august Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Sesiunea de corigenţe începe în august

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ar­geş anunţă că, pentru anul şcolar 2014 - 2015, s-au stabilit perioadele de desfă­şurare a corigenţelor, stabilite în baza art. 201 din Regulamentul de Organizare şi Funcţio­nare a Unităţilor de Învăţămînt Pre­universitar, aprobat prin ordinul MEN. Elevii calasei a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august, cei din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţămînt profesional, în perioada 4 - 5  august, cei din clasele din învăţămîntul primar, gimnazial, licel şi profesional (altele decît cele terminale) şi cei din şcoala postliceală şi de maiştri, între  28 august şi 4 septembrie. Elevii claselor a VIII-a ce au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere în a treia etapă de admitere în învăţămîntul liceal, respectiv în a doua sau în a treia etapă de admitere în învăţămîntul profesional. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din învăţămîntul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, ce nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe în pe­rioada 28 august - 4 septembrie. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, învăţămînt profesional şi stagiile de pregătire practică, ce s-au prezentat la sesiunea de corigenţe pentru aceste clase şi nu au promovat examenul de corigenţă, sînt declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 28 august - 4 septembrie. Cei din clasele terminale de liceu ce au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie pentru Bacalaureatul din toamnă, pe 7 august. Elevii calaselor terminale de liceu, ai învăţămîntului profesional şi stagiilor de pregătire practică, ce au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 4 - 5 august, se pot înscrie la examenul de calificare a competenţelor profesionale, sesiunea august. Dacă curriculumul parcurs e organizat modular, pentru elevii ce nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului şcolar, indiferenrt de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune specială de examen de corigenţă, în ultima săptă­mînă de cursuri a anului şcolar.   

   A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2081

 
Nu mai încurajaţi cerşetoria! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 iunie 2015

De Moşii de vară, cimitirul plin de milogi

Nu mai încurajaţi cerşetoria!

 

 Sîmbătă, s-au sărbătorit Moşii de Vară, cînd oamenii au împărţit oale şi bucate de sufletele morţilor, iar ieri a fost prima zi de Rusalii, duminica Cincizecimii sau a Pogorîrii Sfîntului Duh. Astăzi este a doua zi a acestei sărbători. Se spune că, dacă de Rusalii este timp însorit, toată vara va fi fru­moasă şi rodnică.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2048

Continuare
 
Bani pentru Alianţa Franceză Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Bani pentru Alianţa Franceză

 

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă încheierea unui protocol de colaborare cu Alianţa Fran­­ceză Piteşti, în vederea susţinerii financiare cu 5.000 lei a unor activităţi cultural-educative şi artistice. Această decizie vine după ce Alianţa  Franceză Piteşti a solicitat sprijin în derularea unor activităţi cultural-educative şi artistice în anul  2015, printre care amintim: comedia muzicală „Les Amants de la Bastille“, 6 iunie; „Festival des tres courts“, 8-9 iunie; „Fete de la Mu­si­que“, 21 iunie; Journee Nationale de la France“, 14 iulie.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1768

 
Autobuzele noi, în Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Astăzi au intrat în circulaţie cele 70 de autovehicule poloneze

Autobuzele noi, în Piteşti

 

 Astăzi, vor fi puse în circulaţie toate cele 70 de autobuze noi, marca Solaris, produse în Polonia şi achiziţionate de Publitrans. În aceste condiţii, autobuzele vechi, ce încă mai erau pe unele linii, vor dispărea definitiv din Piteşti.

Comentarii (7) | Vizualizari: 3944

Continuare
 
De astăzi se reduce TVA la alimente Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

 De astăzi se reduce TVA la alimente

 

 Începînd de astăzi, taxa pe valoarea adăugată se reduce de la 24% la 9% la toate alimentele. În mod normal acestea ar trebui să se ieftinească. Lista detaliată a bunurilor care vor avea TVA de 9% este cuprinsă în Normele de aplicare a Co­dului fiscal, care au fost actualizate recent. De asemenea, acelaşi act normativ cuprinde şi cîteva e­xemple referitoare la modul în care se va aplica din 1 iunie reducerea TVA. Mai exact, OUG nr. 6/2015 va modifica de astăzi conţinutul articolului 140 alin. (2) litera g) din Codul fiscal, stabilind că TVA de 9% se va aplica asupra următoarelor livrări de bunuri şi prestări de servicii: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele. De asemenea, TVA de 9% se va aplica de astăzi şi asupra serviciilor de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice.   

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1847

 
Cum puteţi recupera pierderea fiscală Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aduce în atenţia contribuabililor:

Cum puteţi recupera pierderea fiscală

 

 ANAF aduce în atenţia contribuabililor din Argeş principalele aspecte ce privesc recuperarea pierderii fiscale. Pierderea anuală, stabilită prin declaraţia de impozit pe profit, se recuperează din profiturile impozabile obţinute în următorii 5 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va face în ordinea înregistrării acestora, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale în vigoare din anul înregistrării acestora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1931

Continuare
 
Obligaţiile fiscale ale arendaşilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 iunie 2015

AJFP Argeş informează persoanele fizice cu această calitate:

Obligaţiile fiscale ale arendaşilor

 

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş le reaminteşte persoanelor fizice care realizează ve­nituri din arendarea bunurilor agricole din pa­tri­moniul personal că au obli­gaţia înregistrării contractelor de arendă sau a rapoartelor juridice la organul fiscal în raza căruia au domiciliul, în termen de 15 zile de la încheierea acestora. Contribuabilii sînt obligaţi să precizeze în scris, în contractul sau raportul juridic, modalitatea de impunere a venitului net, cote for­fetare sau sistem real. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2038

Continuare
 
<< Start < Înapoi 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 7906 - 7936 din 8470
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Luni, 23.07.2018

--- 3.674 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info