Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Argeşul, lider la banii pe cercetare     *** Fermierii pot lua adeverinţe pentru credite     *** Patronii, obligaţi să supravegheze sănătatea angajaţilor     *** Se plimba, gol puşcă, pe stradă!     *** A dispărut de acasă şi s-a spînzurat      *** Au fost evacuaţi toţi locatarii din bloc      *** Băiat de 13 ani a căzut din căruţa cu pepeni     *** Şi-a rănit soţia în accident!     *** Se închide stagiunea la Filarmonică     *** „Domnişoara Christina”, la Cinematograful „Bucureşti”     *** Rezultate CM 2018     *** Campioana mondială, chinuită!      *** Caseta tehnică      *** Unirea Bascov, în Liga a III-a!      *** Primarul Stancu: „Aşteptam promovarea de 3 ani!“     *** Dulcea: „Dedic victoria bascovenilor“nbsp;   

 
„Rampă de gunoi ilegală, la Turceşti!“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 16 martie 2015

Un piteştean ne-a sesizat la redacţie:

„Rampă de gunoi ilegală, la Turceşti!“

 

 „A doua rampă de gunoi a Piteştiului s-a făcut la Turceşti“, ne-a semnalat un cetăţean care stă în zonă. Piteşteanul Ionel Ioniţă, sătul să trăiască lîngă o zonă în care de-a lungul timpului s-au adus remorci cu moloz, pămînt, lemn, dar şi oamenii au aruncat gunoiul menajer, a sesizat atît Mediul, cît şi autorităţile locale despre această problemă. Nemulţumit de lentoarea acestora, omul ne-a semnalat şi nouă această problemă. Ajunşi la faţa locului, am descoperit două zone care pot trece cu uşurinţă drept gropi de gunoi. Una, din cîte se pare, ar fi proprietate privată, iar cealaltă, în administraţia publică. Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, ne-a precizat că în privinţa zonei aflate în administraţie publică va începe curăţarea ei, iar legat de cea privată, a spus că nu poate decît să dea un avertisment să-şi ridice omul gunoiul şi o amendă de 300 lei. Ionică mai spune că pe zona privată ar trebui să intervină DSP şi cei de la Mediu. Pînă una-alta, e normal ca oamenii din Turceşti să locuiască printre gunoaie, existînd oricînd posibilitatea apariţiei unui focar de infecţie?

Comentarii (2) | Vizualizari: 2898

Continuare
 
„Sfaturi pentru gospodari“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 16 martie 2015

Alături de experţi în agricultură şi servicii în mediul rural, good.bee Credit îţi prezintă:

„Sfaturi pentru gospodari“

 

 Agricultură

Ce sînt produsele ecologice?
Cîteva lucruri pe care trebuie să le ştii despre culturile ecologice:

Comentarii (1) | Vizualizari: 2564

Continuare
 
Fermierii pot face achiziţiile online Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Pe pagina de Internet a AFIR,

Fermierii pot face achiziţiile online

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a modificat metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural prin adaptarea manualului de procedură pentru achiziţii la fluxul derulării şi avizării online a procedurilor de achiziţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2057

Continuare
 
Carnea de miel se poate ieftini Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 martie 2015

Exportul fiind sistat din cauza bolii limbii albastre,

Carnea de miel se poate ieftini

 

 Crescătorii de ovine din judeţul nostru sînt nemul­ţumiţi de faptul că nu sînt ridicate interdicţiile privind exportul de animale în ţările arabe ca urmare a bolii limbii albastre care s-a înregistrat pe teritoriul ţării noastre, anul trecut. Preşedintele Asociaţiei Crescă­torilor de Ovine - Caprine din judeţul nostru, Ion Hiru, ne-a spus că iordanienii susţin că autorităţile române nu i-au invitat la negocieri, iar factorii de decizie de la noi din ţară se mişcă foarte greu în acest sens. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2520

Continuare
 
Vaccinaţi antirabic doar 20% Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 16 martie 2015

Fiindcă proprietarii n-au vrut să plătească microciparea cîinilor,

Vaccinaţi antirabic doar 20%

 

 Pînă la sfîrşitul lunii februarie, în judeţul nostru, s-a desfăşurat campania de vaccinare antirabică a cîini­lor din gospodăriile populaţiei. Aceasta a presupus nu doar imunizarea patrupedelor, ci şi identificarea şi în­registrarea lor ca parte a strategiei de gestionare a întregii populaţii canine din România. Identificarea cîi­nilor s-a făcut prin microcipare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2237

Continuare
 
Centru de reuşită universitară Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Centru de reuşită universitară

 

Agenţia Universitară a Francofoniei - AUF a fi­nanţat crearea a 25 de centre de reuştita univer­sitară - CRU în universi­tăţi din 10 ţări, dintre care 9 în România, a a­nunţat, zilele trecute, rectorul UPIT, Ionel Didea. Dintre acestea unul este la Piteşti. Valoarea proiectului acestui centru este de circa 70.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2145

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Vacanţă de primăvară pentru elevi

Vacanţa de primăvară pentru elevi va avea loc între 11 - 19 aprilie, iar săptămîna „Şcoala altfel“ se va desfăşura între 6 - 10 aprilie. Anul şcolar are 36 de săptămîni de cursuri, excepţie făcînd clasele terminale din învăţămîntul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămîni. Cursurile claselor a XII-a se încheie pe 29 mai, iar ale claselor a VIII-a pe 12 iunie.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2183

Continuare
 
Incubatorul tehnologic de afaceri Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 martie 2015

Incubatorul tehnologic de afaceri

 

 În perioada martie - oc­tombrie 2015, în cadrul Incubatorului Tehnolo­gic şi de Afaceri (ITA-UPIT), din cadrul Institu­tului de Cercetare (ICU­Pit) al Universităţii din Piteşti, se va derula pro­iectul „Reţea integrată de firme“, a anunţat, zi­lele trecute, rectorul UPIT, Ionel Didea. Mai precis, studenţii vor simula înfiinţarea de firme fictive, dezvoltînd astfel o serie de deprinderi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2061

Continuare
 
4.600 de înscrişi la pregătitoare Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

4.600 de înscrişi la pregătitoare

 

 Mii de copii au fost înscrişi în clasa pre­gătitoare - prima etapă în Argeş. Minis­terul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat situaţia preliminară privind înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015 - 2016 (prima etapă). Datele înregistrate în sistem indică faptul că pînă joi, 12 martie, ora 18, au fost completate la nivel naţional 166.187 de cereri. Dintre acestea, 133.554 (80,4%) de cereri vizează copiii cu vîrsta de 6 ani, împlinită înainte de 1 septembrie 2015, iar 32.663 (19,6%) de cereri, copiii cu vîrsta de 6 ani, împlinită începînd cu data de 1 septembrie 2015.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2153

Continuare
 
Depuneţi formularele pe martie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 martie 2015

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă contribuabilii:

Depuneţi formularele pe martie!

 

 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş informează contribuabilii că trebuie să depună la Fisc declaraţiile aferente lunii martie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2220

Continuare
 
Fiscul vrea să combată munca la negru Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 16 martie 2015

Proiect de combatere a muncii ilegale în Argeş

Fiscul vrea să combată munca la negru

Contribuabilii, verificaţi

 

 Proiectul-pilot vizînd sala­riile subdeclarate a fost extins la nivel naţional, începînd din februarie. Au fost selectaţi pentru ins­pecţie fiscală contribua­bili cu risc fiscal privind nedeclararea sau subde­clararea veniturilor din salarii sau de natură sa­larială, avînd ca obiectiv verificarea impozitului pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale obli­gatorii. Despre acest pro­iect de combatere a mun­cii la negru în judeţul nos­t­ru ne-a spus mai multe economist Petre Cojoca­ru, şef la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3062

Continuare
 
Concurs pentru liceeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Concurs pentru liceeni

 

Reprezentanta Comisiei Europene implementează a cincea ediţie a campaniei „Europa, casa noastră“, în şcolile şi liceele din România. Ieri, a avut loc o întîlnire cu elevii din Argeş, la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu“, din Piteşti, şi cu cei de la Liceul „Iulia Zamfirescu“, Mioveni. Aici s-a discutat despre arta de a vorbi în public, leadership, şi a fost prezentat concursul de proiecte Lider European. Această competiţie de proiecte va oferi liceenilor posibilitatea de a-şi însuşi noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea două etape: locală şi naţională. Liceenii trebuie să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reuşite 8 proiecte se vor califica în etapa finală, cînd vor merge la Bucureşti şi îşi vor prezenta proiectele în faţa unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I - 700 euro, premiul II - 500 euro, premiul III - 300 euro) şi 5 menţiuni a cîte 100 de euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi cîte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 3595

 
Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Fără apă caldă şi căldură timp de cîteva ore

 

Joi seară o avarie produsă la magistrala de gaze care alimentează cartierele Războieni şi Exerciţiu din Piteşti a lăsat mii de oameni fără apă caldă şi căldură. Potrivit informaţiilor venite de la economistul şef al Termo Calor Confort, alimentarea cu apă caldă şi căl­dură a fost reluată în jurul orei 21. Societatea de termoficare s-a a­flat în tot acest timp în imposibilitatea să producă agent termic, neavînd gaze care să alimenteze centralele termice de cartier. Pe de altă parte, joi, alţi cetăţeni au fost lăsaţi fără căldură şi apă caldă timp de cîteva ore, pentru că cei de la Termo Calor Confort au efectuat unele lucrări.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3168

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri charter la comandă

Argeşenii care vor să organizeze un sejur, o filmare sau o întîlnire pot include în acestea şi o călătorie cu trenul charter, pentru care pot să stabilească programul potrivit nevoilor de transport. Trebuie să încheiaţi un contract, primul pas fiind completarea formularului „cerere de transport“, în care să precizaţi datele şi informaţiile privind transportul. Deci, rutele şi orele de circulaţie sînt conform solicitării dumneavoastră; beneficiaţi de confort şi condiţii excepţionale; aveţi posibilitatea de a lua masa în tren, beneficiind de serviciile în vagon bar bistro sau restaurant în timpul călătoriei; adaptarea compunerii trenului la numărul de turişti, trenurile putînd fi formate din vagoane clasa I sau a II-a, vagoane de dormit, cuşetă, restaurant sau vagoane bar-bistro.   

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3243

Continuare
 
Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Doctoranzii şi cercetătorii, susţinuţi cu bursă

 

 În perioada mai  2014 -  oc­tombrie 2015, Universitatea din Piteşti implementează proiectul „Performanţa sustenabilă în cercetarea doctorală şi post doctorală - perform“, proiect cofinanţat din fonduri europene. E bine de precizat că obiectivul proiectului este dezvoltarea capitalului uman cu înaltă calificare la nivel doctoral şi postdoctoral prin asigurarea susţinerii financiare şi de formare a abilităţilor şi competenţelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3481

Continuare
 
Valabile doar în anul în care au fost emise Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 14 martie 2015

Angajatorii pot distribui salariaţilor tichete de masă electronice

Valabile doar în anul în care au fost emise

# Nu pot fi vîndute sau utilizate în alte scopuri 

 

 Deoarece au intrat în vigoare normele de aplicare a legislaţiei, tichetele de masă electronice pot fi distribuite angajaţilor. Conform acestora, angajatorii sînt supuşi la cîteva formalităţi pentru a putea cumpara aceste tichete electronice de la unităţile care le emit. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3604

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8061 - 8091 din 8154
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Şi-au băgat mortul în altă criptă
In cimitirul SF.Gheorghe(vechi)este dezastru,mergeti sa filmati,sunt balariile de 2 m ,te mananca serpii.Nu poti sa merg...
23/06/18 12:33 Mai mult...

Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clan...
Ce bine ar fi ca Apa Canal sa si presteze serviciile pe care le factureaza. Cum ar fi mentinerea canalizarilor in stare ...
23/06/18 11:58 Mai mult...

Elevii vor reducere pe toate liniile de transport din Piteş...
Foarte bine,sper sa realizeze...Este benefic pentru elevi.
23/06/18 11:37 Mai mult...

Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei
Eu am primit și plătit factura de 0,01 lei.Am mers special la casieria societății pentru a-mi tăia și chitanță.B...
23/06/18 09:09 Mai mult...

Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei
Transmiterea acestor facturi se face gratuit, de angajaţii noştri, nu prin poştă. ==> Prea multi salariati!!! Or fi...
23/06/18 08:33 Mai mult...

căutare personalizată

Google AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info