Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** M-am îndrăgostit de Klaus Iohannis     *** Spectacole incendiare la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Politician mort în accident!     *** Găsit în casă fără suflare     *** Femei spulberate de pe trecerea de pietoni     *** Sosesc taloane la concursul „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Pompier rănit în misiune!     *** Şoferiţa nu a acordat prioritate     *** Caruselul poveştilor    *** Criticile unui comunist convins     *** Sfinţii zilei - 4 decembrie     *** Noroc în dragoste şi oportunităţi noi!     *** CHILI DE FASOLE NEAGRĂ CU CARTOFI DULCI     *** Evenimente 10 decembrie de-a lungul vremii     *** Au urcat pe locul 2!     *** La 5 puncte de locul 1!     *** „În retur vom fi mult mai puternici”     *** BCM U FC Argeş - CSU Sibiu, astăzi, ora 19:45, Digi Sport 4      *** Culisele meciului     *** Învinşi de liderul clasamentului!     *** CS Mioveni - Sportul Snagov 0-4 (0-1)     *** Celelalate rezultate ale etapei:     *** CS Dacia, campioane naţionale la Oină!    

 
A sosit vaccinul hexavalent pentru bebeluşi! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Veste bună pentru părinţi:

A sosit vaccinul hexavalent pentru bebeluşi!

 

 Ministerul Sănătăţii a reuşit să pună capăt crizei de vaccin hexa­valent necesar pentru imunizarea copiilor cu vîrste de 2, 4 şi 11 luni. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Hon­ţaru, ne-a spus că au sosit zilele trecute de la Ministerul Sănătăţii 2.800 de doze de vaccin hexavalent. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1899

Continuare
 
Sanitas va face sesizare la CEDO Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Fiindcă nu e de acord ca medicii să fie asimilaţi funcţionarilor publici,

Sanitas va face sesizare la CEDO

 

 Medicii sînt consideraţi funcţionari publici, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat o decizie potrivit căreia doctorii din sistemul public de sănătate nu au voie să primească plăţi suplimentare sau donaţii din partea pacienţilor. Hotărîrea judecătorilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă doctorii încalcă legea, pot răspunde penal.

Comentarii (6) | Vizualizari: 1576

Continuare
 
Ecografii ginecologice, la preţ avantajos Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Promoţiile continuă şi în luna august, la Clinik Med:

Ecografii ginecologice, la preţ avantajos

 

 Seria promoţiilor continuă şi în luna august, clinica facilitînd efectuarea unei ecografii endovaginale/transvaginale, la preţ avantajos. Ecografiile sînt efectuate de dr Mahmoud Mahmoud, medic primar obstetrică ginecologie, şi dr Birjandi Masoumeh, medic specialist gine­colog din Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1881

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Subvenţia pe suprafaţă, plătită din octombrie

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat recent că prima tranşă din subvenţia pe suprafaţă plătită fermierilor pe 2015 ar putea fi achitată începînd cu 16 octombrie. Şeful MADR a subliniat că instituţia pe care o conduce face tot posibilul ca la 16 octombrie să fie plătit avansul pe suprafaţă care se cuvine din partea Comisiei Europene. Agricultorii români au primit anul trecut prima tranşă din subvenţia pe suprafaţă tot în luna octombrie. Pînă în prezent nu a fost stabilită valoarea exactă a subvenţiilor pe care le vor primi agricultorii români pentru anul 2015, însă, conform unor declaraţii mai vechi ale directorului APIA, Mihai Puţintei, sumele pentru SAPS din acest an ar putea fi de 79 de euro pe hectar, plus plata pentru “pachetul de înverzire” în valoare de 30 de euro.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1494

Continuare
 
Campania de toamnă, pe datorie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Ministrul Agriculturii le promite adeverinţe fermierilor pentru accesarea creditelor

Campania de toamnă, pe datorie!

 

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a recunoscut, într-o întîlnire avută cu fermierii, că seceta din această vară a afectat agricultura şi culturile, mai ales cele însămînţate în primăvară, respectiv porumbul şi floarea-soarelui.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1451

Continuare
 
Crescătorii de ovine vor să-şi vîndă animalele Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 august 2015

Din cauza secetei care a diminuat furajele şi a crescut preţurile,

Crescătorii de ovine vor să-şi vîndă animalele

 

 Seceta din această vară le dă mari bătăi de cap nu numai agricultorilor, ci şi cres­că­torilor de animale. De exemplu, reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de ovine avertizează că, în acest an, preponderent din cauza secetei şi a scumpirii furajelor, foarte mulţi fermieri vor fi nevoiţi să îşi vîndă efectivele. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1590

Continuare
 
Apicultorii cer sprijin pentru rezerva de hrană Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 august 2015

Ca să poată asigura mierea albinelor pentru iarnă,

Apicultorii cer sprijin pentru rezerva de hrană

 

 Producţia de miere va fi mai mică cu circa 30% în 2015, faţă de o producţie medie anuală de 22.000-24.000 de tone, din cauza secetei şi a depopulărilor familiilor de albine, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea. Potrivit preşedintelui Filialei Judeţene Argeş a Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Alexandru Gheorghe, familiile de albine au fost depopulate şi se pune problema cum vor ierna acestea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1671

Continuare
 
Banii pentru despăgubiri, de la UE Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

Banii pentru despăgubiri, de la UE

 

Comisarul european Corina Cre­ţu a explicat care este mecanismul prin care statul român poate despăgubi fermierii afectaţi de secetă cu bani de la UE. Aceasta a precizat că sumele pentru astfel de situaţii dificile cum este cea în care se află agricultura românească pot fi accesate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Mecanismul nu este deloc complicat şi presupune doar ca guvernul de la Bucureşti să prezinte Comisiei Europene date privind urmările acestei perioade prelungite fără pre­cipitaţii, a declarat comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu. „Acest fond de solidaritate se foloseşte la cererea statului membru, după o analiză foarte cla­ră a impactului şi, desigur, dacă sta­tul român va depune alte cereri de folosire a Fondului de Solidaritate, sigur că o vom face“, a spus oficialul de la Bruxelles.

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1647

 
Toamnă cu proteste în Sănătate Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

Dacă nu se vor majora salariile cum solicită Sanitas,

Toamnă cu proteste în Sănătate

 

 După doi ani în care negocierile dintre sindicatul Sanitas şi Ministerul Sănătăţii trenează, neavînd o finalitate favorabilă, sin­dicaliştii se pregătesc de declanşarea acţiunilor de protest din septembrie. Liderul Sanitas, Filiala Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că s-a solicitat o creştere salarială de minimum 10%, însă ministerul nu a oferit decît 5%, oferta fiind refuzată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1683

Continuare
 
Un candidat dă Bacul la Economie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 18 august 2015

La sesiunea din toamnă în Argeş,

Un candidat dă Bacul la Economie

 

 Ieri, în prima zi a Bacalaureatului de toam­nă, n-au fost înregistrate probleme. Cu toate acestea, autorităţile recomandă elevilor să nu încerce să fraudeze examenul. Cei mai mulţi înscrişi la această sesiune sînt la a doua probă scrisă - la Matematică - 1.017, iar cei mai puţini la ultima, la Economie - unul. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1546

Continuare
 
Revendicarea premiului, în 30 de zile Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Argeşenii care au bonuri cîştigătoare sînt aşteptaţi la ANAF

Revendicarea premiului, în 30 de zile

 

 Duminică, a avut loc extragerea bonurilor fiscale cîştigătoare din luna iulie la Loteria Bonurilor Fisca­le. La aceasta au participat bonurile emise în perioada 1 - 31 iulie 2015. În urma extragerii, s-a sta­­bilit că bonurile cîştigătoare sînt cele emise pe 23 iulie şi care au valoarea de 364 de lei. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, ceea ce înseamnă că vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1633

Continuare
 
Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Pentru că fac parte din zona unitară, 175 de cereri au fost respinse

Termo Calor Confort nu le-a dat aviz de debranşare!

 

 S-a terminat perioada de înregistrare a solicitărilor de debranşare de la reţeaua centralizată de încălzire şi alimentare cu apă caldă la Termo Calor Confort SA. Potrivit informaţiilor primite de la economistul şef al societăţii, Sorin Apostoliceanu, s-au înregistrat 302 cereri de deconectare, care au primit şi aviz, însă alte 175 au fost respinse, fiind solicitări de la cetă­ţeni din zona unitară.

Comentarii (9) | Vizualizari: 4617

Continuare
 
Acte de studii recunoscute Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 august 2015

Acte de studii recunoscute

 

La sfîrşitul săptămînii trecute, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de ordonanţă de urgenţă privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţămînt care şcolarizează fără autorizare. Po­trivit proiectului, au dreptul de a beneficia de acte de studii, recunoscute de către stat, care atestă finalizarea studiilor, absolvenţii care au promovat examene de finalizare a studiilor dintre cele prevăzute la art. 143 alin. (1) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, la instituţii de învăţămînt superior acreditate, şi care au fost înmatriculaţi, după caz: la progra­me de studii organizate la forme de învăţămînt şi/sau în locaţii geografice neautorizate; la programe de studii organizate în limbă de predare neautorizată/ neacreditată; peste capacitatea maximă de şcolarizare aproba­tă;  la programe de studii aflate în curs de autorizare, la data înmatriculării. De dreptul prevăzut la alin. (1) beneficiază şi absolvenţii înmatriculaţi la programe de studii autorizate/acreditate organizate la forma de învăţă­mînt ID şi care au parcurs, cu aprobare, doi ani de studii într-un singur an. Procedura de aprobare a formularelor tipizate care atestă finalizarea studiilor pentru beneficiarii prevăzuţi la alin. (1) se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Începînd cu anul universitar 2015 - 2016 instituţiile de învăţămînt superior care înmatriculează studenţi, peste capacitatea maximă de şcolariza­re aprobată, ori la programe de studii organizate la forme de învăţămînt, limbă de predare şi locaţii geografice neautori­zate/nea­­creditate se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. Se împuterniceşte MEN să constate depăşirea capacităţii maxime de şcolarizare ori şcola­ri­zarea la programe de studii organizate la forme de învăţămînt, limbă de predare şi locaţii geografice neautori­zate/neacreditate şi să stabilească creanţele bugetare care se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.   

 A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1786

 
Se opreşte apa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

Se opreşte apa!

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile azi 17 august 2015, între orele 9 - 16, în municipiul Piteşti, fiind afectaţi următorii consumatori din zona Calea Bucureşti: blocurile: D1 - D6, D30, D31; P1 - P16; U1, U2, U3, U4, U7; punctele termice 402, 403, 404; Bazinul Olimpic; străzile Mihai Eminescu şi 9 Mai. Oprirea furnizării apei este necesară pentru cuplarea conductei de apă nou-executate la conducta existentă din Calea Bucureşti în cadrul lucrării „Înlocuire conductă OL DN 150 mm strada Calea Bucureşti, zona Pasaj Podul Viilor, şi branşamente aferente“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.               

              A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1816

 
Stropiri în cartiere! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

 Autorităţile locale luptă împotriva dăunătorului care ne mănîncă plantele

Stropiri în cartiere!

 

 Autorităţile locale din Piteşti continuă seria tratamentelor fitosanitare împotriva dăunătorilor. Astfel, Salpitflor Green face încă de la începutul lunii în curs o serie de trei tratamente fitosanitare contra dăunătorului Metcalfa pruinosa (cicada albă venită din America de Nord), tratamente  recomandate de  Unitatea Fitosanitară Argeş şi de specialiştii în protecţia plantelor din cadrul Universităţii Piteşti. Aceste tratamente sînt anunţate a avea loc azi, în zona centrală, şi mîine, în Calea Bucureşti şi în Popa Şapcă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1685

Continuare
 
Tradiţiile argeşene, la Sibiu Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 17 august 2015

Meşteşugarii locali au participat la Tîrgul Creatorilor Populari din România

Tradiţiile argeşene, la Sibiu

 

Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Argeş şi Muzeul Naţional al Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, a participat în acest wek-end, la Sibiu, la Tîrgul Creatorilor Populari din România. Acest eveniment s-a desfăşurat în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1572

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8061 - 8091 din 9189
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info