Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Cea mai frumoasă fată din cartier: domnul Mihai Alexandrescu, purtător de cuvânt al PNL Argeş     *** Evitaţi îngheţarea contorului de apă!      *** PASTILA de UMOR      *** Adrian şi Anca Tase susţin o prelegere depre boli grave     *** Sufletiştii au dăruit seminţe la Piteşti     *** Copil din Mioveni are nevoie de ajutor     *** Spectacol aviatic de Ziua Naţională, la Mioveni      *** Incendiu la stîlpul electric     *** Riscă să fie evacuată pentru 1.000 de lei     *** S-a proptit cu maşina într-un stîlp     *** Asistentă cu arsuri, refuzată de spitale      *** Accident grav, la Valea Ursului     *** Maşină de marfă prinsă între o dubiţă şi TIR     *** Unirea Bascov, remiză, de la 2-0     *** Culisele meciului     *** Doar egal, după ce au condus la pauză     *** Ripensia Timişoara - CS Mioveni 1-1 (0-1)     *** România, victorie cu Lituania, în Liga Naţiunilor     *** Susţinuţi de fani     *** La 4 puncte de lider!      *** Campioana ne-a predat o lecţie de baschet!     *** Nini: „O înfrîngere care doare“     *** Cristian Achim: „Mă bucură reacţia echipei”    

 
A obţinut medalia de aur, la Belgrad Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 02 iulie 2015

O elevă de la Brătianu, la prima ediţie a Balcaniadei de Geografie

A obţinut medalia de aur, la Belgrad

 

 De la purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, inspector şcolar prof. Daiana Nicoleta Toboiu, am aflat că Argeşul are un nou motiv de mîndrie în ce îi priveşte pe elevii argeşeni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2675

Continuare
 
Azi se decide scumpirea gazelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Azi se decide scumpirea gazelor

 

Guvernul ar putea aproba azi calendarul de liberalizare a gazelor, care prevede majorarea preţului gazelor naturale pentru populaţie de la de la 53 de lei/MWh la 60 de lei/MWh din luna iulie. Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, a explicat că astăzi va fi o şedinţă ordinară de Guvern în care se va aproba Hotărîrea de Guvern privind calendarul şi va fi publicată în Monitorul Oficial, ca şi noile preţuri. Executivul a convenit cu Comisia Europeană un nou calendar de liberalizare, pînă în 2021. A­cesta prevede majorarea preţurilor la gaze pentru consumatorii casnici de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din iulie 2015, la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018. În acel an se va face o analiză dacă este necesar să se continue tot în sistem reglementat pînă în 2021 sau consumatorii vor trece în piaţa liberă.  

 I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1720

 
Notăriţa Ana Stan candidează la Primăria Piteşti Imprimare E-mail
(7 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Notăriţa Ana Stan candidează la Primăria Piteşti

 

 De cîteva zile, un zvon a apărut în Piteşti, că Ana Stan va candida la Primăria Piteşti. Pentru a vedea dacă aceste zvonuri sînt adevărate, am discutat cu reputata notăriţă.

Comentarii (9) | Vizualizari: 4930

Continuare
 
Arhitectul şef al Primăriei, somat să plece dacă nu-şi ia masterul Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

Chiar dacă a terminat facultatea cu 10 şi are diplomă de studii universitare de lungă durată,

Arhitectul şef al Primăriei, somat să plece dacă nu-şi ia masterul

 

 Timp de zece ani, Primăria Cîmpulung a avut vacant postul de arhitect şef. Motivul invocat de conducerea instituţiei a fost acela că nici un spe­cialist nu a dorit acest post, pentru că nimeni cu studii în arhitectură nu doreşte să-şi bată cuie în tălpi cu venit de bugetar şi fără dreptul de a mai profesa-n particular. Anul trecut, pe 10 iunie, arhitect-şef la Primăria Cîmpulung a devenit, prin concurs, Dan Cristian Dumitrescu, care a fost numit şi şef al Serviciului Tehnic, Urbanism, Amenajarea Teritoriului. După un an de activitate în cadrul instituţiei, bărbatul este pus în situaţia de a renunţa la funcţie din cauza unei găselniţe stupide a mai marilor din Primărie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1914

Continuare
 
Fără cetăţeni de onoare, în 2015, la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Fără cetăţeni de onoare, în 2015, la Cîmpulung

 

 Aleşii cîmpulungenilor au decis ca la ediţia din acest an a Zilelor Municipiului să nu mai fie acordat nici un titlu de „Cetăţean de onoare“, date fiind problemele existente la nivelul conducerii administraţiei locale, dar şi discuţiile controversate iscate pe mar­gi­nea propunerii unui grupului de iniţiativă locală de a i se acorda în 2015 a­ceastă distincţie, post-mortem, fostului decan al Facultăţii de Contabilitate şi Finanţe din cadrul Universităţii „Spiru Haret“, profesorul universitar doctor Constantin Ciotei. Acesta a trecut în nefiinţă anul trecut, pe 11 iunie. Grupul de iniţiativă, din care au făcut parte generalul în rezervă Nicolae Popescu, economistul Ion Stăncescu, inginerul Mihai Constantin, economistul Ion Ciurea şi conferenţiarul universitar Mihaela Odi Zărnescu, şi-a motivat solicitarea de a i se acorda titlul profeso­ru­lui Ciotei cu precizarea că gestul ar reprezenta o recunoaştere postumă a ac­tivităţii sale didactice, ştiinţifice şi manageriale, cu o contribuţie esenţială la dezvoltarea economico-socială a municipiului Cîmpulung. Cum au fost voci care au susţinut că fostul decan de la Spiru Haret a fost un comunist înfocat şi un personaj controversat în timpul evenimentelor din decembrie 1989, motive pentru care n-ar merita să devină cetăţean de onoare, propunerea a căzut şi s-a decis la nivelul primăriei ca în 2015 să nu se mai acorde această distincţie.  

   N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1618

 
Postul de manager, scos din nou la concurs! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

La Spitalul Judeţean, pe 7 august,

Postul de manager, scos din nou la concurs!

 

 Postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti este scos din nou la concurs pe 7 august a.c. Este al doilea concurs organizat de Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare, după ce în iunie cei doi candidaţi care s-au prezentat, chirurgul Teodor Constantinescu şi economistul Marius Bălan, au obţinut  note foarte mici la proba scrisă din legislaţia în domeniu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2269

Continuare
 
A fost inaugurat un dispensar modern, în Băbana Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Construit cu ajutorul locuitorilor comunei,

A fost inaugurat un dispensar modern, în Băbana

 

 De sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în Băbana, a fost inaugurat primul dispensar uman construit, în mai puţin de două luni, de către locuitorii comunei. Investiţia se ridică la aproape 110.000 lei şi a fost realizată cu sprijinul companiei petroliere OMV Petrom - Zona de producţie Piteşti, în cadrul unui proiect de responsabilitate socială.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2013

Continuare
 
Asigurările de viaţă şi pensiile private - instrumente esenţiale pentru planificarea viitorului Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

Asigurările de viaţă şi pensiile private - instrumente esenţiale pentru planificarea viitorului financiar 

 

 În anul 1997, compania internaţională Nederlanden a decis să intre şi pe piaţa din România de asigurări de viaţă. După numai doi ani compania devine lider al pieţei de asigurări de viaţă. După 18 ani de activitate, începând din luna aprilie 2015, ING Asigurări de Viată, ING Pensii şi ING Investment Managment, după un amplu proces de rebranding, şi-au schimbat numele în NN Asigurari de Viaţă, NN Pensii şi NN Investment Management, marcând apartenenţa la grupul financiar internaţional NN.              

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2660

Continuare
 
Se pot înscrie în clasa a IX-a pe locurile libere Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

Elevii claselor a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august

Se pot înscrie în clasa a IX-a pe locurile libere

 

 ISJ Argeş anunţă că pentru anul şcolar 2014 - 2015, elevii claselor a VIII-a susţin corigenţele între 17 şi 19 august, cei din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţămînt profesional, în perioada 4 - 5  august, cei din clasele din învăţămîntul primar, gimnazial, licel şi profesional (altele decît cele terminale) şi cei din şcoala postliceală şi de maiştri, între 28 august şi 4 septembrie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1734

Continuare
 
Colegiul Zinca Golescu - media 9,50 Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

În funcţie de mediile obţinute la evaluare, Piteştiul se află pe locul opt

Colegiul Zinca Golescu - media 9,50   

 

 Ministerul Educaţiei a susţinut o conferinţă de presă, la finalul examenului de Evaluare Naţională. În cadrul acesteia, a prezentat situaţia pe judeţe, dar şi topul şcolilor în funcţie de notele obţinute de elevi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2872

Continuare
 
548 elevi au contestat notele Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

După aflarea rezultatelor la Evaluarea Naţională,

548 elevi au contestat notele

# Numărul mediilor de 10 a crescut de la 24 la 27

 

 Elevii care au terminat clasa a VIII-a şi au fost nemulţumiţi de rezultatele la Evaluarea Naţională au depus contestaţii. Rezolvarea acestora a avut loc în perioada 27 - 29 iunie, iar afişarea rezultatelor finale după contestaţii s-a făcut ieri, la ora 13.00.  Procentul final de promovabilitate după contestaţii este în Argeş de 78,49%.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2290

Continuare
 
Azi, proba obligatorie a profilului Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 iulie 2015

4.999 elevi vor susţine a doua probă la Bacalaureat

Azi, proba obligatorie a profilului

 

 Astăzi, are loc a doua probă scrisă la Bacalaureat. Este vorba despre proba obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie, la care sînt înscrişi 4.999 elevi. Vă reamintim că lucrările scrise de la Bac vor fi corectate în alt judeţ, nu în cel unde este susţinut examenul.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2048

Continuare
 
Clasele de vară pentru copii Imprimare E-mail
(12 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Părinţi, veniţi cu cei mici la

Clasele de vară pentru copii

# Se învaţă engleză  # Intrarea este liberă   

 

 De o bună perioadă, Fundaţia Aid for Piteşti organizează anual, gratuit, o activitate educaţională sub genericul Clasele de vară pentru copii. În acest an, perioada de desfăşurare a cursurilor este între 6 şi 10 iulie (luni - vineri), între orele 10 şi 12. Sînt aşteptaţi copii cu vîrste cuprinse între 3 şi 18 ani.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4331

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Bani europeni pentru apicultură

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 a oferit posibilitatea finanţării pentru afacerile apicole aflate la început de drum. Prin Măsura 112 - Instalarea tinerilor fermieri, apicultorii au putut accesa cel mult 40.000 de euro, existînd o mare cerere de bani nerambursabili pentru creşterea albinelor. Potrivit unui clasament realizat de Agrointeligenţa pe baza datelor furnizate de AFIR, pe primul loc în topul judeţelor unde s-au luat bani europeni pentru apicultură se află Alba cu 132 de proiecte, urmat de judeţul Constanţa cu 130 de proiecte, de Tulcea cu 100 de proiecte, Sălaj cu 71 de proiecte şi Vaslui cu 60 de proiecte. În judeţul Argeş, au fost trei proiecte pe apicultură.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2072

Continuare
 
Revendicarea premiului se face în 30 de zile Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

Argeşenii care au bonuri cîştigătoare sînt aşteptaţi la ANAF

Revendicarea premiului se face în 30 de zile

# Bonul trebuie să fie din 23 mai, iar valoarea, de 135 lei

 

 A doua extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale a fost organizată duminică. La aceasta au participat bonurile emise în perioada 29 martie - 31 mai. Fondul de premiere este de un milion de lei, urmînd să fie împărţit între cel mult 100 de cîştigători.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1634

Continuare
 
Fermierii pot încheia acorduri cu bancile Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 iulie 2015

În vederea asigurării avansului necesar pentru începerea proiectelor prin PNDR,

Fermierii pot încheia acorduri cu bancile

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale precizează că beneficiarii PNDR pot încheia acorduri de finanţare sau de garantare cu Instituţiile Finan­ciare Nebancare (IFN), fără a exista obligaţia ca respectivele IFN să fie înscrise în vreo asociaţie de profil. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 9025
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info