Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 

*** România, codaşă la construcţii!     *** Săptămîna Europeană a Sportului, în Argeş     *** Dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** „Argeşul, locul cel mai românesc din România“     *** Adrian Tase, la Congresul de la Sinaia!     *** La 16 ani, s-a întors de la majorat, în sicriu     *** Şoferul a făcut infarct      *** Copilul s-a spînzurat      *** Nu s-a asigurat şi a lovit trei maşini     *** Fost campion naţional la box, contrabandă cu ţigări     *** Filmaţi în timp ce furau bere dintr-un magazin     *** Raicu eliminat de la Mondiale     *** Cursuri gratuite, la Şcoala de Arbitraj a AJF Argeş     *** Un gol, din două faze de poartă     *** CS Mioveni - ASU Poli Timişoara 1-0 (1-0)     *** Au avut victoria la îndemînă     *** Memorialul Dorel Ştefănescu, la ediţia a treia     *** Învinşi de propriul portar!     *** „Rezultatul final este mincinos“     *** Popovici: „O victorie foarte importantă“     *** CSU Piteşti va juca în Divizia A!    

 
Nu rataţi promoţiile lunii mai, la Clinik Med: Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 11 mai 2015

Nu rataţi promoţiile lunii mai, la Clinik Med:

# La cabinetul de Ginecologie: ecografii ginecologice, la preţ avantajos
# La cabinetul de Dermatologie: consultaţia şi dermatoscopia, la numai 90 lei

 

 Clinica Clinik Med, recent deschisă în Piteşti, a adus ca noutate conceptul de pachete de servicii şi o serie de promoţii atractive, în lunile aprilie şi mai. În luna curentă, clinica oferă, la promoţie, ecografiile endovaginale, la 70 lei, şi consultaţia plus dermatoscopia, la 90 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2551

Continuare
 
Delegaţie din Israel, în vizită la Staţia de Epurare din Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 11 mai 2015

Delegaţie din Israel, în vizită la Staţia de Epurare din Mioveni

 

 În baza bunelor relaţii pe care autorităţile oraşului Mioveni le au cu omologii din Israel, miercuri, o delegaţie din Merchavim, condusă de Josi Reich, preşedintele Forumului Comercial din Israel, va efectua o vizita la Staţia de Epurare din oraş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1963

Continuare
 
Activaţi cardul doar cînd aveţi nevoie Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 11 mai 2015

Pentru a nu se aglomera activitatea în cabinetele medicale,

Activaţi cardul doar cînd aveţi nevoie

 

 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş anunţă că asiguraţii care nu necesită asisten­ţa medicală nu sînt obligaţi să se adreseze unui furnizor de servicii medicale pentru activarea cardului. Aceasta se poate face în perioada următoare, cu ocazia vizitelor la medic, conform normelor statuate prin prevederile legale în vigoare.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2236

Continuare
 
Doctoriţa Stocheci blamează Judeţeanul Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 11 mai 2015

Domnule Tecău, ocupaţi-vă de angiograf!

Doctoriţa Stocheci blamează Judeţeanul

# Autorităţile aruncă pisica dintr-o curte în alta, iar cetăţenii au de pierdut!

 

Activitatea angiografului de la Spitalul Judeţean Argeş, a­pa­rat cu aju­to­rul căruia sînt salvate vieţi, a fost limitată din cauza lipsei de fonduri şi nein­cluderii în Pro­gra­mul Na­ţional de Inter­ven­ţii Percutane Corona­riene. Autorităţile arun­că pisica dintr-o curte în alta, cînd vine vorba de această problemă. Pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, susţine că nu e treaba lui să se implice în verificarea documen­telor depuse la dosar şi că pentru acest lucru există specialişti în ca­drul spitalului, deşi are un consilier pe probleme de sănătate, dr Claudia Radu, care nu vede însă că ar exista vreo proble­mă cu angiograful. Pe de altă parte, reprezen­tanţii spitalului declară că au făcut toate demer­surile legale şi că au tri­mis documentele la timp la CJAS, spre a fi trimise la CNAS, iar cei de la CJAS declară că nu era treaba lor să trimită dosa­rul la CNAS şi că sînt probleme mari le­ga­te de funcţionarea Labo­ratorului de Angiografie. Cert este că societatea civilă s-a implicat, oa­me­nii au donat bani pen­tru angiograf, iar auto­rităţile şi-au bătut joc de acest demers şi nu au ştiut cum să gestioneze problema!

Comentarii (4) | Vizualizari: 3481

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 11 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Registrul de bani personali

AJFP Argeş reaminteşte contribuabilior că, din data de 8 mai, trebuie să deţineţi registrul de bani personali. Operatorul economic care are organizate puncte de lucru de la care efectuează livrări sau prestări de servicii pentru care utilizează aparate de marcat electronice fiscale va notifica organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe. Dacă operatorul economic are mai multe puncte de lucru, poate depune o singură notificare la organul fiscal la care este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe în care să precizeze pentru fiecare punct de lucru data deschiderii registrului de bani personali şi numărul de pagini al acestuia. 

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1926

Continuare
 
Sînt vizaţi cei din domeniul artistic Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 11 mai 2015

Nu răspundeţi e-mail-urilor trimise de pe o aşa-zisă adresă a ANAF!

Sînt vizaţi cei din domeniul artistic

 

 În ultimele zile, mai mulţi contribuabili din Argeş, ce îşi desfăşoară activitatea şi obţin venituri din domeniul artistic, au primit pe adresa de e-mail un mesaj la care nu trebuie să răspundă sub nici o formă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2099

Continuare
 
Narcisele, păzite de poliţişti! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 11 mai 2015

La Negraşi, oamenilor li s-a interzis să culeagă flori ca în alţi ani

Narcisele, păzite de poliţişti!

 

 Duminică, a fost mare sărbătoare la Negraşi, cu ocazia Sărbătorii Narciselor. Sute de oameni au luat parte la Poiana cu Narcise - Sărbătoarea Verde, chiar dacă timpul nu a ţinut mereu cu ei, iar reprizele de ploaie nu au lipsit din peisaj.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2457

Continuare
 
Ghinionul de a fi handicapat Imprimare E-mail
(6 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Ghinionul de a fi handicapat

 

 „Sînt handicapat... sau cel puţin aşa eram pînă luna trecută! Zice că s-ar fi schimbat legea şi acum nu ştiu dacă mai sînt ori nu. Doamne ajută! Trag nădejde să scap de bolile pe care le am. Cel puţin asta este concluzia la care am ajuns eu de la domnii care îmi revizuiesc dosarul. Se pare că afecţiunile mele sînt vindecabile, chiar dacă eu nu văd deloc cu un ochi, am două accidente vasculare cerebrale, Alzheimer şi un început de Parkinson. Altfel nu m-ar plimba cu dosarul în mînă de la o uşă la alta, de la un medic la altul. Că doar nu sînt nesimţiţi. Şi nici nu cred că îşi bat joc de oamenii amărîţi!“, aşa şi-a început povestirea bătrînelul simpatic, cel mai bun prieten al meu. De mai bine de două săptămîni, omul în vîrstă de 74 de ani umblă pe la Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap Argeş, pentru revizuirea anuală. Dacă primeşte avizul comisiei, va beneficia de o amărîtă de pensie de circa 240 de lei pe lună, bani care i se duc doar pe medicamente. Dar pentru el, care îşi calculează venitul în cîte pîini poate cumpăra într-o lună, contează fiecare bănuţ. Dar să vă explic în detaliu despre ce este vorba!

Comentarii (2) | Vizualizari: 2596

Continuare
 
Angiograful argeşenilor, în faliment Imprimare E-mail
(9 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Angiograful argeşenilor, în faliment

 

Poate unii consideră că sînt obsedat de angiograf, poate alţii gîndesc că vorbesc atît de mult despre el doar ca să mă laud că eu am iniţiat proiectul, realitatea este însă că, de cînd fac presă în Argeş - şi sînt mai bine de 20 de ani - este singurul proiect la care comunitatea locală s-a angajat din tot sufletul şi cu toată ardoarea. Oamenii simpli au donat bani. Ca de obicei, ei sînt cei cu spiritul civic şi cu inima mare. Credeţi-mă că bogaţii judeţului n-au mişcat un deget! Bogătanii cu care am vorbit mi-au dat replici cum ar fi: „Vai, dar noi sîntem implicaţi în multe alte chestii umanitare (???), nu mai putem contribui şi la asta!“ sau „Vai, e criză, e greu, nu mai avem contracte (cu statul) că altădată…!“ sau „Vai, eu nu am încredere în acţiunile astea, dacă se fură banii?“ etc. Ah, să nu uit, preferata mea a fost replica liderului de sindicat de la Dacia (apropos, nimeni de la Dacia nu suferă cu inima?): „Ce vrei, bă, să mai ceri şi tu?“

Comentarii (5) | Vizualizari: 2699

Continuare
 
Nu puneţi cătuşe minţii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Nu puneţi cătuşe minţii!

 

 Secetă mare în cultura românească contempo­rană... Dar mă tem că, în viitor, vom privi doar pagini goale la acest capitol. Zeci de ani, poporul român nu a mai semănat nimic. Cine nu ştie că la culesul minţilor deştepte se procedează după ani şi ani de muncă? Penuria asta îi îngrijorează doar pe oamenii obişnuiţi. E ca un prag sub înălţimea noastră pe care îl lovim cu capul ori de cîte ori vrem să ne ridicăm. Spre ce? Spre o lume mai dreaptă şi decentă. Mai nou, talentul ţine seamă de cerinţele pieţii. Dacă se leagă cumva de valul ei, curge, dacă nu, se închistează. Oare vom mai auzi de talente care să-i calce pe urme lui Brâncuşi, Eminescu sau Tonitza? Greu de crezut! Minţile strălucite nu au nevoie de cătuşe puse de oameni invidioşi şi cu bani. Mai întîi, talentul primeşte scînteie de la Domnul, după care sălăşluieşte în cuib construit din mlădiţe tinere şi hrănit cu răbdare şi pricepere de mentori. Dar vai, ce păcat! Mulţi dintre noi îl văd crescînd într-un sac de bani. Mai grav este că mentorul rămîne cu sacul, iar puiul de om talentat se dezvoltă pipernicit, incapabil să-şi ia zborul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2273

Continuare
 
Majoritatea avem „selfită“! Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Majoritatea avem „selfită“!  

 

 Nebunia fotografiilor selfie se întinde precum tentaculele unei caracatiţe, iar asta, deoarece foarte mulţi oameni, de toate vîrstele, au început să îşi facă cît mai multe fotografii de acest gen, de cele mai multe ori cu ajutorul telefonului mobil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2652

Continuare
 
Panseluţe există, dar trotuarele unde sînt? Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 09 mai 2015

Panseluţe există, dar trotuarele unde sînt?

 

 Comuna Bascov poate fi conside­rată una dintre cele mai dezvoltate locali­tăţi rurale din judeţul nostru şi cu pre­tenţii de oraş. Se află în zona metro­po­litană a Piteştiului, însă, da­că mergi de-a lungul lui DN 7 Piteşti -Rîmnicu Vîlcea, numai a zonă metro­po­lita­nă nu arată... Comuna nu are trotuare ame­najate de-a lungul a­cestui drum, iar locuitorii sînt ne­voiţi să înoate prin noroaie sau să-şi rişte vieţile mergînd pe lîngă TIR-u­ri ca să poată ajunge în centrul localităţii. Acolo se schimbă datele proble­mei! În centrul localităţii, au fost pu­se pavele pe trotuar, iar la primăria condusă de primarul Gheor­ghe Stan­cu s-au plantat de curînd panseluţe! Cînd plouă, spaţiile care ar trebui să fie transformate în trotuare de lîngă DN7 se transformă în adevă­rate pîraie mai ales că există nişte guri de cana­liza­re ce refulează, iar mirosul şi mizeria sînt de nedes­cris. Primarul a promis de-a lungul tim­pu­lui că va face trotuarele, însă, pînă în prezent, locuitorii s-au ales doar cu vorbe-n vînt...

Comentarii (2) | Vizualizari: 2528

Continuare
 
Plînsul livezilor în floare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 mai 2015

Plînsul livezilor în floare

Interviu cu dr ing. Ilarie Isac, preşedintele Societăţii Pomicultorilor din România

 

  De ce plînge livada la vremea înfloritului, domnule inginer?

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2158

Continuare
 
În producţia de tutun s-a cîştigat bine Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

În producţia de tutun s-a cîştigat bine

 

Cîştigul salarial mediu a crescut în luna martie cu 98 lei (5,7%), la 1.829 lei net, cele mai mari valori fiind înregistrate în fabricarea produselor din tutun (5.799 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (995 lei), au anunţat ieri cei de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2344

Continuare
 
Piteştenii au spirit civic Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 08 mai 2015

Într-un conflict, cetăţenii sar în apărarea femeii

Piteştenii au spirit civic

Foarte puţini spun că sună la 112!

 

 Chiar dacă nu sînt foarte frecvente, bătăile şi agresiunile stradale există, iar fără să vrem, sîntem martori la a­cestea. Există femei de toate vîrste­le care sînt bătute pe stradă, alter­caţii spontane între două sau mai mul­te persoane, pînă la reglări de conturi între grupări mafiote, clanuri sau găşti. Pentru a vedea care este părerea piteştenilor des­pre aceste fapte antisociale, am stat de vor­bă, ieri, în centrul oraşului, cu mai mul­te persoane care ne-au răspuns la urmă­toa­rea întrebare: „Aţi sări în ajutorul unei persoane care este bătută pe stradă?“. Mulţi dintre cei intervievaţi ne-au spus că sînt dis­puşi să sară în ajutorul unei persoa­ne bătute, în special dacă aceasta este fe­meie, copil sau animal. De asemenea, unii ar interveni şi în altercaţii apărute şi între doi bărbaţi sau două femei, dar ar fi mult mai precauţi. De asemenea, nu ar mişca un deget, chiar dacă ar fi impresionaţi de ceea ce se întîmplă, dacă bătaia este între mai multe persoane sau între clanuri sau găşti. Alţii ar suna la 112, ar aştepta sorirea poliţiştilor sau, după ce sună îşi văd mai departe de drum.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2808

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 08 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Credite garantate de stat

Persoanele fizice din Argeş pot achiziţiona prin credite garantate de stat un autoturism nou prin programul Prima Maşină. Preţul trebuie să nu depăşească 50.000 de lei, fără TVA. Cel ce vrea să beneficieze de program trebuie să declare pe propria răspundere că nu a mai avut o maşină nouă, că nu înregistrează restanţe la plata altor credite bancare, iar la data solicitării cerditului garantat de stat are minimum 18 ani.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2584

Continuare
 
<< Start < Înapoi 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8247 - 8277 din 8676
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

Agresor sexual, în arest la domiciliu
Sentința este mult prea lejeră și o investigație psihiatrică lipsește cu desăvârșire. Ce folos dacă stă acas...
21/09/18 21:00 Mai mult...

Incendiere anunţată pe Facebook
Ce înseamnă zaborină?
21/09/18 20:06 Mai mult...

Fotbaliştii lui Lăcustă au cîştigat Kinder Cup!
Andi bobe poate ajunge un mare fotbalist, dar cu pret? Tatal lui e proxenet su evazionist fiscal, un viitor urat se intr...
21/09/18 14:26 Mai mult...

Negocieri cu doi jucători
daca nu e nimic interesant pe la centrul nostru de copii si juniori,dc nu il inchidem?pt ce cheltuie primaria bani cu ac...
21/09/18 11:04 Mai mult...

Negocieri cu doi jucători
Daca sunt ca Buhaescu sunt bunicei pentru FC Arges. Trebuie sa puna accent si pe tineri pitesteni, nu pe olteni.
21/09/18 09:39 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info