Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Elevii, experimentaţi la comunicare! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 09 iunie 2017

Potrivit rezultatelor probei a Bacalaureatului,

Elevii, experimentaţi la comunicare!

 

Luni şi marţi, elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au susţinut prima probă a Bacalaureatului, şi anume evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română - proba A. Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Argeş, Eugenia Jianu, la prima probă au fost înscrişi 3.969 de elevi, dintre care 49 au fost absenţi la evaluarea competenţelor lingvistice.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 452

Continuare
 
Sfaturi utile pentru mămici: alegerea celui mai potrivit biberon! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 08 iunie 2017

 

Sfaturi utile pentru mămici:
alegerea celui mai potrivit biberon!

 

Atunci când sunteți nouă în „meseria de mămică” este bine să vă documentați cu un grad ridicat de atenție pentru fiecare produs ales și care intră în contact direct cu bebelușul dumneavoastră. Un bun exemplu în acest sens sunt biberonul și tetina, ambele produse presupunând un proces de achiziție destul de problematic, mai ales dacă nu sunteți pe deplin informată în acest sens.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
Intervenţie la reţeaua de canalizare a oraşului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

La Mioveni,

Intervenţie la reţeaua de canalizare a oraşului


Angajaţii SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni au efectuat la sfîrşitul lunii trecute lucrări de desfundare, vidanjare şi curăţare a canalului colector ce deserveşte zona blocurilor de locuinţe de la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, din cartierul Colibaşi, pentru a îndepărta blocajele produse în urma aruncării în canalizare a deşe­urilor.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

Continuare
 
Urşii de la Poenari ajung în Vîlcea sau Gorj Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 08 iunie 2017

Săptămîna asta se emite ordinul de relocare

Urşii de la Poenari ajung în Vîlcea sau Gorj 

 

Prefectul Emilian Dragnea ne-a spus că, în continuare, drumul către Cetatea Poenari, de la Arefu, rămîne închis pentru vizitatori. Asta, după ce, pe data de 18 mai, pe traseul cu cele 1.500 de trepte care duc la cetate şi-au făcut apariţia o ursoaică şi cei trei pui ai săi.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 658

Continuare
 
Pasajele Griviţei şi Magnolia, evaluate Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

Reabilitarea se încheie într-o lună şi jumătate

Pasajele Griviţei şi Magnolia, evaluate

 

După cum aţi putut citi în cotidianul nostru, în seara de 14 mai, o bucată din tencuiala de pe tavanul pasajului Magnolia s-a desprins şi s-a prăbuşit, lovind în cădere o fată de 17 ani, care trecea în acel moment pe acolo. Ea a fost rănită la picior şi a ajuns la spital. Din fericire, la acea oră, magazinele erau închise şi mai erau destul de puţini trecători. Zilele trecute, am mers în pasaj şi am observat că lucrările nu au mai evoluat din momentul începerii lor.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 522

Continuare
 
Cumpăraţi alimente numai din spaţii autorizate! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

Pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor,

Cumpăraţi alimente numai din spaţii autorizate!

 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să respecte cîteva măsuri simple, pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 364

Continuare
 
Rutina amplifică depresia! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

Psihologul Andra Tănăsescu:

Rutina amplifică depresia!

 

Depresia este una dintre bolile secolului XXI şi a luat o amploare deosebită în ultimii ani în contextul unei vieţi cît mai agitate şi stresante. Fiecare dintre noi avem momente în viaţă în care simţim că totul se prăbuşeşte. Măcar o dată în viaţă se întîmplă să ne lovim de diferite piedici care ne pot opri de la drumul nostru în viaţă, la care am muncit atît de mult timp. Aceste momente ne fac să vrem să renunţăm, ne mănîncă toată energia şi ne lasă fără chef, fără motivaţie şi fără drag de lucrurile care, odată, ne plăceau.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 692

Continuare
 
Locuri speciale de parcare pentru pompieri şi salvare Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 08 iunie 2017

Lîngă Filarmonica din Piteşti, la solicitarea ISU,

Locuri speciale de parcare pentru pompieri şi salvare

 

Pînă pe 30 iunie 2017, Filarmonica Piteşti trebuie să obţină autorizaţia de funcţionare de la ISU, acesta fiind termenul-limită prevăzut de lege în cazul clădirilor noi. Primăria Piteşti a declanşat procedura de autorizare, iar pe 15 iunie, va veni comisia de la ISU. Managerul instituţiei, Jean Dumitraşcu, ne-a spus că cerinţele iniţiale solicitate de ISU au fost îndeplinite, iar acum se mai lucrează la montarea legăturilor dintre senzorii de detecţie a fumului şi centrala de detecţie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 620

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Cod galben de ploi

Meteorologii au emis ieri o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă în toată ţara pînă astăzi la ora 23. Potrivit acesteia, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vîntului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrînse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20-30 l/mp şi pe spaţii restrînse 50-70 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.   

I.Ivănoiu

 Voucher de vacanţă în bani din 2018

Conform unei ordonanţe de urgenţă, dată de Guvernul României, toţi bugetarii primesc anul acesta cîte un voucher de vacanţă. Acesta este sub formă de tichet. Pentru anul viitor, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a spus că aceste vouchere de vacanţă, dar şi normele de hrană se vor da în bani, nu în tichete, ca pînă acum. Nouă obligaţie pentru olimpici Şerban Valeca, ministrul Cercetării şi Inovării, a menţionat că, în conformitate cu Hotărîrea de Guvern ce a fost luată, olimpicii care au cîştigat locul I, II, III la olimpiade naţionale sau internaţionale şi care îşi continuă studiile universitare şi post- u­niversitare în ţară au obligaţia să muncească timp de patru ani într-un institut de cercetare din ţara noastră. Granturile sînt cuprinse între 1.500 şi 3.500 euro pe an.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 424

Continuare
 
Lt. col. Stănescu, numit comandant Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 08 iunie 2017

După şase luni de interimat, la fosta unitate de chimie

Lt. col. Stănescu, numit comandant

 

Locotenent-colonelul Ovidiu Nicolae Stănescu a fost numit, ieri, în cadrul unei ceremonii oficiale, în funcţia de comandant al Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN „Muscel“, din Cîmpulung, după ce, pe 15 noiembrie 2016, fusese împuternicit să preia responsabilitatea conducerii unităţii de la colonelul Ilie Bălan, care a trecut în rezervă prin pensionare. Tot ieri, în cadrul aceleiaşi ceremonii, plutonierul adjutant principal Gheorghe Dea­coneasa a pus capăt unei cariere militare de excepţie, trecînd şi el în tabăra rezerviştilor.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 891

Continuare
 
Locuri limitate pentru Curs Stivuitorist - avizat ISCIR Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 iunie 2017

 

Locuri limitate pentru Curs Stivuitorist - avizat ISCIR

 

Încă puteţi ocupa unul dintre ultimele locuri ale cursului de Stivuitorist cu deschiderea în Piteşti în perioada următoare, (http://profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/iscir-anre/curs-autorizat-iscir-calificare-stivuitorist ), curs organizat cu avizul ISCIR, necesar şi util tuturor celor care doresc să se specializeze în această activitate dar şi celor ce doresc să îşi prelungească autorizaţia pe care o deţin în domeniu. Cel mai mic cost de pe piaţă, condiţii de studiu excelente, săli de curs moderne, suport de curs elaborat .

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 256

Continuare
 
Concurs de escaladă sportivă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 iunie 2017

În iunie, la Cheile Dîmbovicioarei,

Concurs de escaladă sportivă

 

Pe 24 iunie, între orele 10 şi 14, se va desfăşura la Cheile Dîmbovicioarei concursul de escaladă „Memorial Bebe Nistorescu“. Este vorba de o reuniune a căţărătorilor din întreaga ţară şi are drept scop valorificarea potenţialului deosebit pentru practicarea escaladei sportive a zonei Cheile Dîmbovicioarei prin amenajarea de rute noi, reamenajarea rutelor vechi şi promovarea zonei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 312

Continuare
 
Locuitorii din Bascov nu rămîn fără autobuze Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 07 iunie 2017

Manuel Rotaru, director general Publitrans:

Locuitorii din Bascov nu rămîn fără autobuze

 

După ce s-a anunţat că autobuzele liniei 2 nu vor mai merge pînă în Bascov odată cu intrarea în vigoare a noului contract de servicii publice, locuitorii din această zonă s-au speriat că nu vor mai avea cu ce să ajungă acasă sau la locul de muncă.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1041

Continuare
 
Străzi reabilitate şi locuri de joacă Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 07 iunie 2017

Investiţii făcute de ADP Piteşti în 2017  

Străzi reabilitate şi locuri de joacă

 

După cum a anunţat primarul Piteştiului, Cornel Io-nică, Administraţia Domeniului Public Piteşti are în lucru mai multe lucrări pentru reabilitare de străzi, amenajare de locuri de joacă pentru copii etc. De asemenea, se află în faza de proiect construirea unei săli de ceremonii funerare, vizavi de Cimitirul Sf. Gheorghe, în locul celei deja existente, care va fi demolată.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 492

Continuare
 
Încep înscrierile la Evaluarea Naţională Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 07 iunie 2017

 

Încep înscrierile la Evaluarea Naţională


Absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine, în această lună, Evaluarea Naţională. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei pentru acest an şcolar, înscrierea elevilor la examen se face începînd de astăzi şi pînă pe 9 iunie, inclusiv.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 332

Continuare
 
Preţurile apartamentelor, în creştere Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 07 iunie 2017

 

Preţurile apartamentelor, în creştere


O analiză a preţurilor locuinţelor din Piteşti, pe baza anunţurilor din ziar, comparate cu datele din softul de tip CRM imobiliar (Whise) integrat în site-ul imobiliareromencos.ro, arată o creştere de circa 10% pe piaţa imobiliară locală înregistrată în prima jumătate a anului. Am analizat, împreună cu agentul imobiliar Cosmin Enăchescu, factorii care au putut influenţa această evoluţie şi nivelul actual al pieţei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1242

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 5712
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter