Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Controale în minivacanţa de Rusalii     *** Mai puţini şomeri în Argeş      *** Cum prelucrează datele cu caracter personal SC Apă Canal     *** Primarul Ionică i-a salvat funcţia!     *** Edilul Matei îşi caută dreptatea în instanţă      *** Comisar şef, consilierul lui Manu!     *** Branşaţi ilegal la apă     *** Jandarmii, în misiuni de ordine de Rusalii     *** Şofer prins băut la volanul Ambulanţei      *** Produse întoarse cu mătura la Kaufland     *** A ciordit un tomberon de pe Bulevardul Pardon     *** Astăzi sînt Moşii de vară     *** Mîine este Duminica Rusaliilor     *** Filmele săptămînii 25 - 31 mai      *** Liga Campionilor: Finala Real - Liverpool, meci de 60 milioane euro     *** Baschetbaliştii argeşeni, locul 2 la turneul final!     *** Porcişteanu vrea pe podium la Arad!     *** Laurenţiu Şerban, la Campionatul European!     *** 3 medalii în prima zi la Internaţionalele României     *** CS Dacia a pierdut primul meci de la baraj     *** Rusia, a 7-a gazdă care vrea trofeul!     *** Lacul Green Paradis are peşte şi taxe accesibile!    

 
Festivalul de C*Arte, la Biblioteca Judeţeană Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 mai 2018


Festivalul de C*Arte, la Biblioteca Judeţeană

În această săptămînă, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş va fi organizată a II-a ediţie a Festivalului de C*Arte, care se desfăşoară sub auspiciile a două proiecte culturale importante Centenarul Marii Uniri şi Respect pentru valorile naţionale. Festivalul doreşte să ofere iubitorilor de cultură evenimente diverse de un standard ridicat în ceea ce priveşte conţinutul lor spiritual şi creaţional. Deschiderea oficială va avea loc astăzi, la ora 12, iar la ora 12.30, va avea loc vernisajul expoziţiei Tezaur Naţional în Fondurile Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş. Expoziţia cuprinde autografe ale unor personalităţi culturale de excepţie. De la ora 13, în sala de conferinţe va fi difuzat filmul Memorialul Durerii. Ion I.C Brătianu - Constructorul României Mari - Oameni mari care au făcut România Mare, de Lucia Hossu Longin. Programul festivalului continuă pînă vineri, mîine desfăşurîndu-se, de la ora 11, colocviile profesionale Bibliotecile publice-cooperare şi dezvoltare în context european. Exemple de bune practici. La ora 11, va fi susţinută conferinţa „România 100 - un nou proiect de ţară. Sociologul Octavian Mihail Sachelarie în dialog cu jurnaliştii Octavian Ştireanu şi Cristian Cocea“. De la ora 16.30, omul de televiziune şi bucătarul Răzvan Exarhu îşi va lansa cartea „Fericirea e un ac de siguranţă“. De la ora 18, mezzosoprana Adina Sima şi prietenii săi vă vor oferi o seară de muzică şi poezie.   
 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 491

 
Firmă de gunoaie, amendată cu 60.000 lei Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 14 mai 2018

În urma verificărilor făcute de Corpul de Control al Ministrului Mediului, la Ştefăneşti,

Firmă de gunoaie, amendată cu 60.000 lei


Ministerul Mediului a făcut publice rezultatele verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministrului şi Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, în privinţa gunoaielor depozitate la Ştefăneşti. Nereguli au fost constatate de curînd la o firmă aflată în vecinătatea celeilalte societăţi amendate în februarie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 836

Continuare
 
Renault, victima războiului rece franco-american Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 mai 2018


Renault, victima războiului rece franco-american


Cu preţul unui război rece cu SUA, francezii îşi apără investiţiile riscante pe care industria lor auto le-a făcut pînă în prezent în Iran. Renault se află în prima linie a conflictului de ordin comercial care se arată la orizont. Compania franceză pre­zentă şi la Mioveni va trebui să facă faţă unor probleme serioase de management în următoarele luni, împreună cu alte companii franceze.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1069

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Începe Bacul pentru olimpici

Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti găzduieşte, în perioada 10 - 25 mai, sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Pentru susţinerea examenului în această sesiune sînt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atît la olimpiadele internaţionale pe discipline, cît şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale). Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 24 mai (pînă la ora 18.00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18.00 - 20.00). Pe 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 650

Continuare
 
Dinastia Lux... calea spre veşnicie! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 mai 2018

Servicii funerare creştine de la o companie cu tradiţie în Piteşti cu plata după ridicarea ajutorului de deces

Dinastia Lux... calea spre veşnicie!


Dinastia Lux este o companie de profesionişti, avînd în componenţa sa oameni tineri care cred că lucrurile trebuie făcute bine şi care duc la îndeplinire întocmai cerinţele clienţilor. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 974

Continuare
 
Doi Români au plecat de la Sunday Million cu câştiguri uriaşe Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 14 mai 2018


Doi Români au plecat de la Sunday Million cu câştiguri uriaşe


La doar 3 săptămâni după performanţa lui Florian Duţă, Cristian Grecu şi Virgil Mărculescu reuşesc să se claseze pe primele locuri din clasamentul turneului Sunday Million.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 941

Continuare
 
Importanța Auzului Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 14 mai 2018


Importanța Auzului


Alarma telefonului care ne trezește în fiecare dimineață, melodia preferată care ne schimbă starea de spirit, conversațiile cu prietenii sau bâzâitul unui țânțar, toate aceste sunete sunt mereu prezente în viața noastră. Auzul este unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem și trebuie să il apreciem la adevărata lui valoare.

  …Dana Grecu, audioprotezist  Clarfon SA,  ne răspunde la câteva întrebări despre importanța auzului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 784

Continuare
 
Geniul Informaticii, Costin Oncescu, locul I Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 12 mai 2018

La Tabăra de pregătire a lotului naţional,

Geniul Informaticii, Costin Oncescu, locul I


Aşa după cum v-am informat, Colegiul Naţional Dinicu Golescu, din Cîmpulung, a găzduit în perioada 3 - 10 mai, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, cea de-a doua tabără de pregătire a lotului naţional de Informatică. La final, dintre cei 16 participanţi, membri ai lotului de seniori, pe primul loc s-a clasat elevul de „aur“ al municipiului Cîmpulung, Costin Andrei Oncescu, reprezentant al colegiului gazdă. Distincţiilor înmînate acestuia cu ocazia festivităţii de închidere a taberei, care a avut loc mierucri, li s-a adăugat un premiu special oferit de Asociaţia „Salvaţi Cîmpulungul şi Muscelul“.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1112

Continuare
 
SC Apă Canal 2000, la Forumul de la Palatul Parlamentului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 mai 2018


SC Apă Canal 2000, la Forumul de la Palatul Parlamentului


Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti participă, în aceste zile, la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, care se desfăşoară la Bucureşti, Palatul Parlamentului, în perioada 14 - 16 mai 2018.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 695

Continuare
 
91 de persoane munceau la negru Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 mai 2018

27 de firme, sancţionate de ITM în aprilie

91 de persoane munceau la negru


Pentru scăderea numărului celor care muncesc fără forme legale, ITM Argeş a făcut, în luna aprilie, 152 de controale. În urma acestora, la 27 de societăţi au fost găsite lucrînd la negru 91 de persoane. Au fost date 30 de amenzi, în valoare de 701.800 lei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1223

Continuare
 
Vă puteţi programa căsătoria şi online! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 mai 2018

Printr-o aplicaţie aflată pe site-ul Primăriei Piteşti,

Vă puteţi programa căsătoria şi online!


Pentru a veni întîmpinarea celor care vor să-şi unească destinele, Primăria Piteşti le oferă acestora posibilitatea de a-şi programa căsătoria şi online. Serviciul este oferit începînd din aprilie 2017, folosindu-se o aplicaţie care se regăseşte pe site-ul www.primăriapitesti.ro - Programare căsătorii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 686

Continuare
 
Prof. univ. dr Maria Dorobanţu vine la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 12 mai 2018

De Ziua Internaţională contra hipertensiunii arteriale,

Prof. univ. dr Maria Dorobanţu vine la Piteşti


De Ziua Internaţională contra Hipertensiunii Arteriale, joi, 17, mai, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, se va desfăşura „Campania Hipertensiune 2018“. La aceas­tă campanie participă nume mari din domeniul me­dical, precum prof. univ. dr Maria Dorobanţu, medic primar cardiolog şi medicină internă, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, membru corespondent al Academiei Franceze de Medicină, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi şefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1083

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 mai 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Program în fiecare weekend a fîntîna muzicală

Primăria municipiului Piteşti, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, anunţă că fîntîna muzicală din Piaţa Primăriei va oferi spectacole la fiecare sfîrşit de săptămînă. Astfel, sîmbăta şi duminica, în intervalul orar 21.00-21.30, sînteţi aşteptaţi la o feerie de jocuri de sunet şi lumini.  Fîntîna muzicală funcţionează pe baza unui soft specializat, care sincronizează sunetul (piese muzicale) cu jeturi de apă şi lumini. Situată în centrul municipiului, în Piaţa Primăriei, obiectivul a fost inaugurat în anul 2008, de Zilele Piteştiului. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 687

Continuare
 
Împlinirea a 80 ani de cercetare sociologică a comunei Bogaţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 mai 2018


Împlinirea a 80 ani de cercetare sociologică a comunei Bogaţi


Astăzi, comuna BOGAŢI a avut parte de o MANIFESTARE cu dublă semnificație, și anume: SIMPOZIONUL SOCIOLOGILOR DIN ROMÂNIA și ÎMPLINIREA a 80 de ani de CERCETARE SOCIOLOGICĂ A COMUNEI BOGAŢI sub egida: SOCIOLOGII ȘI MAREA UNIRE. Evenimentul s-a desfășurat în SALA de CONSILIU a PRIMĂRIEI BOGAŢI ; unde au fost prezenți 15 SOCIOLOGI DE RENUME, PROFESORI UNIVERSITARI, doctori de la UNIVERSITĂȚILE din BUCUREŞTI , CRAIOVA și PITEŞTI, prof. Universitar MANUELA CIUCUREL, prof. universitar CĂTĂLIN ZAMFIR, prof. universitar dr MARIA CONSTANTINESCU și soțul acesteia, conf. univ. dr CORNEL CONSTANTINESCU, gazda fiind distinsul edil al comunei BOGAŢI, lector univ dr ION GARLEANU.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

Continuare
 
Şcoala 16, amendată pentru discriminare Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 11 mai 2018

După protestul organizat împotriva unui elev,

Şcoala 16, amendată pentru discriminare


Cazul lui George, un elev, acum în clasa a VIII-a de la Şcoala I.L. Caragiale Piteşti (fosta Şcoală 16 ), a ajuns din nou în atenţia publică după ce Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării a amendat atît unitatea de învăţămînt, cît şi Inspectoratul Judeţean Şcolar Argeş, fiind date în total 3 amenzi şi 5 avertismente. Scandalul a început în anul 2016, cînd elevii unei clase au organizat un protest, în unitatea de învăţămînt, refuzînd să mai intre la cursuri din cauza unui „elev problemă“, care, susţineau copiii, îi loveşte, îi ameninţă, este agresiv verbal şi perturbă orele.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 877

Continuare
 
Au venit biletele de tratament! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 11 mai 2018


Au venit biletele de tratament!


La Casa Judeţeană de Pensii Argeş a sosit seria 7 de bilete de tratament din acest an, cu date de plecare în perioada 23 - 26 mai 2018. Au fost repartizate 53 de bilete de tratament balnear în staţiunile 1 Mai, Amara, Bala, Covasna, Pucioasa şi Olăneşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 768

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 7978
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Fotbaliştii au jucat cu elevii!
BRAVO.... super actiune ,superb!!!!!!!!!!!!
26/05/18 17:58 Mai mult...

Judecătorii pot primi pedepse cît ale criminalilor
Avand in vedere dinamica legilor este posibil ca nici judecatorii sa nu mai fie la curent si sa greseasca.Oamenii sunt e...
26/05/18 15:39 Mai mult...

Fetiţă în clasa I acuzată de agresiune
Sunt profund impresionat cand aud si vad cum acesti mici copilasi se bat,se dusmanesc.Ce fericiti am fi daca in jurul no...
26/05/18 11:05 Mai mult...

„S-o luaţi pe Kovesi acasă!“
pensionarilor mai bn v ati uita la guvernanti,nu se vede ca nu au nici un gand cu viitorul tarii al judetului,al nepotil...
26/05/18 10:30 Mai mult...

Comisar şef, consilierul lui Manu!
dc nu angajeaza tineri cu studii?nesatulul asta ce cauta sa lucreze la stat,daca e pensionar?...dati i si o pensie speci...
26/05/18 10:20 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter