Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Americanii ar veni să demoleze Petrochimia Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 06 decembrie 2017


Americanii ar veni să demoleze Petrochimia

 

Procesul de privatizare al Oltchim ar putea intra în ultima fază peste cîteva zile. Totuşi, pentru Petrochimia Bradu singura variantă vehiculată este preluarea de către o companie specializată reducerea costurilor de închidere a fabricilor, demolări şi relocări de instalaţii.  

Comentarii (5) | Vizualizari: 2576

Continuare
 
Ne paşte o nouă epidemie de gripă aviară! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 decembrie 2017

Se iau măsuri de prevenire atît în gospodării, cît şi în ferme

Ne paşte o nouă epidemie de gripă aviară!

 

Medicii veterinari sînt din nou în alertă, Comisia Europeană atenţionînd că există probabilitatea apariţiei, cu aceeaşi frecvenţă, a unei noi epidemii de gripă aviară înalt patogenă şi în această iarnă. Astfel, s-a dispus luarea măsurilor suplimentare pentru diminuarea riscurilor de apariţie a acestei boli în exploataţiile nonprofesionale (gospodăriile populaţiei) şi comerciale.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 470

Continuare
 
Rîuri decolmatate de ABAAV Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 decembrie 2017

Lucrări realizate în acest an

Rîuri decolmatate de ABAAV

 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a realizat în acest an mai multe lucrări de întreţinere şi reparaţii. ABAAV îşi desfăşoară activitatea în spaţiile hidrografice ale subbazinelor Argeş, Vedea, Călmăţui şi Dunăre, prin şase subunităţi de gospodărire a apelor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 485

Continuare
 
Porcii pot fi vînduţi în 5 tîrguri din Argeş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 decembrie 2017

Nu-i cumpăraţi fără documente şi crotaliu!

Porcii pot fi vînduţi în 5 tîrguri din Argeş!

 

În urma ridicării restricţiilor sanitar-veterinare impuse de evoluţia pestei porcine africane, la porcii domestici din Satu Mare, în Argeş, s-a ridicat interdicţia organizării de tîrguri pentru vînzarea/cumpărarea porcilor. Se apropie Crăciunul, iar cei care vor să respecte tradiţia tăierii porcului în gospodărie şi vor să-l cumpere au de unde! În judeţul nostru sînt 5 tîrguri săptămînale unde se pot comercializa porci şi alte animale. Tîrgurile autorizate sanitar-veterinar sînt în următoarele localităţi: Lereşti, Miroşi, Domneşti,Ştefan cel Mare şi Piteşti.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1425

Continuare
 
Pensionarii îşi vor primi pensiile mai devreme Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 decembrie 2017


Pensionarii îşi vor primi pensiile mai devreme

 

În această lună, pentru a avea bani de sărbă­torile de iarnă, toţi pen­sionarii argeşeni îşi vor primi pensiile cu două zile mai devre­me. Casa Judeţea­nă de Pensii Argeş anun­ţă că plata pensiilor şi a altor drepturi prevă­zute de legi cu carac­ter speci­al care se ach­ită odată cu pen­siile, prin poştă, se va efectua în intervalul 12 - 22 decembrie 2017, la domiciliul beneficia­ri­lor.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 744

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Conducere lărgită, la Centrul Cultural

La ultima şedinţă de Consiliu Local, s-a modificat regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Cultural Piteşti, care data din 2014. Noutatea constă în faptul că instituţia nu va mai fi condusă doar de manager (director), ci de un Consiliu de Administraţie, format din preşedinte (managerul) şi de alţi 4 membri: contabilul şef plus încă trei persoane, ce vor fi numite prin dispoziţie de către primar. Măsura a fost justificată prin necesitatea creşterii eficienţei Centrului Cultural, a unei mai bune estimări şi monitorizări a cheltuielilor şi a unei impulsionări a activităţii. Deocamdată, primarul nu a făcut cele trei numiri care îi revin.

C.Popescu   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 646

Continuare
 
Realizările Primăriei Piteşti, pe 2017 Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 decembrie 2017

E mult, e puţin?

Realizările Primăriei Piteşti, pe 2017

 

La ultima şedinţă a Consiliului Local Piteşti, de la sfîrşitul lui noiembrie, administraţia a oferit, în mapele consilierilor, o informare de ansamblu privind realizările obţinute în anul 2017. Vi le prezentăm mai jos, aşa cum au fost ele structurate, de către aparatul Primăriei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 863

Continuare
 
Munca în era automatizării: ce meserii noi apar și care se desființează. Ce se întâmplă în Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 decembrie 2017


Munca în era automatizării: ce meserii noi apar și care se desființează. Ce se întâmplă în România

 

- Unele locuri de muncă vor dispărea, dar automatizarea cu ajutorul roboților duce la un câștig net de locuri de muncă

- Din ce în ce mai mulți roboți vor colabora cu oamenii

- Industria românească riscă să rămână în urma vecinilor din punct de vedere tehnologic

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 818

Continuare
 
Stilist Protezist Unghii – Piteşti, locuri limitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 decembrie 2017

 

Stilist Protezist Unghii – Piteşti, locuri limitate

 

Ocupã şi tu unul dintre locurile limitate pentru ultima sesiune din acest an a cursului Stilist Protezist Unghii – unghii cu gel. Învaţã tehnica aplicãrii unghiilor cu gel de la profesionişti în cadrul cursului Stilsit Protezist Unghii (http://www.profesionalnewconsult.ro/infrumusetare/stilist-protezist-unghii /), curs ce se adreseazã celor ce doresc sã ȋnveţe o meserie foarte cãutatã pe piaţa muncii, ce poate fi practicatã ȋn saloane de specialitate atât din ţarã cât şi din strãinãtate, dar care poate fi practicatã şi de acasã. Cursul este acreditat, diplomele eliberate fiind recunoscute de Ministerele Muncii şi Educaţiei, diplomele fiind valabile atât ȋn ţarã cât şi ȋn strãinãtate, putând astfel sã prestaţi o activitate frumoasã în mod legal.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 531

Continuare
 
2.300 contribuabili la Pensii, „din mînă“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 decembrie 2017


2.300 contribuabili la Pensii, „din mînă“

 

Cei care vor să se asigure la sistemul de pensii fără să fie angajaţi, sau în diverse situaţii care nu le permit alte soluţii, o pot face plătind „din mînă“ statului o contribuţie lunară. Spre deosebire de trecut, avantajul e că nu mai e vorba de o obligaţie pentru care să se perceapă eventuale dobînzi şi penalităţi de întîrziere. Totuşi, nu se poate spune că nivelul minim de asigurare va asigura o pensie decentă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1015

Continuare
 
Se vor primi vaccinurile antigripale Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 decembrie 2017

În această săptămînă,

Se vor primi vaccinurile antigripale

 

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul pentru achiziţia a un milion de doze de vaccin antigripal. Cu o întîrziere de aproximativ o lună, dozele de vaccin antigripal vor sosi şi în judeţul nostru pentru vaccinarea gratuită a populaţiei aflată la risc de a se îmbolnăvi de gripă. Ministerul Sănătăţii a transmis către furnizorul de vaccin antigripal cantităţile de doze repartizate fiecărei direcţii de sănătate publică, iar din această săptămînă, furnizorul va începe livrarea în teritoriu.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 570

Continuare
 
Ministrul Pop, eclipsat de Principele Radu Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 decembrie 2017

La aniversarea a 150 de ani de existenţă a Colegiului Carol I,

Ministrul Pop, eclipsat de Principele Radu

 

Moment de referinţă, joi, 30 noiembrie 2017, în istoria învăţămîntului muscelean! Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, din Cîmpulung, a sărbătorit 150 de ani de activitate neîntreruptă, fiind înfiinţat sub tutela Casei Regale a României. Tocmai de aceea, la manifestările prilejuite de acest moment aniversar a participat, atît cît i-a permis timpul, şi Principele Radu. La invitaţia directorului George Radu, au mai fost prezenţi ministrul Educaţiei, Liviu Pop, senatorul Ecaterina Andronescu, ÎPS Calinic, prefectul de Argeş, Emilian Dragnea, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosiu, alte oficialităţi locale şi judeţene, foşti profesori şi absolvenţi ai colegiului, oameni de afaceri, colaboratori şi politicieni.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 775

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Seniorii, premiaţi la 50 de ani de căsnicie

Vineri, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc festivitatea de premiere a celor 15 cupluri care au împlinit jumătate de secol de convieţuire. Seniorii au primit din partea conducerii Primăriei Mioveni cîte un premiu de fidelitate, şampanie, premii în bani şi flori. Momentul festiv oferit de autorităţi a fost momentul artistic al Ansamblului Etnofolcloric „Ştefan Vodă“ din Căpriana - Republica Moldova. La eveniment au participat oficialităţi locale, angajaţi ai instituţiei, rudele celor premiaţi, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 536

Continuare
 
1 Decembrie, sărbătorit în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 04 decembrie 2017


1 Decembrie, sărbătorit în Argeş

 

Sute de piteşteni au urmărit festivităţile

De Ziua Naţională a României, piteştenii au putut urmări, în centrul oraşului, o paradă militară şi au ascultat melodii patriotice cu Fanfara Argeşul. Sute de piteşteni au fost prezenţi la parada militară în care au defilat batalione de la Garnizoana Piteşti, Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Argeş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi Poliţia Locală Piteşti şi, pentru prima dată, a fost prezent şi Salvamontul, cu cînii de avalanşă Dara şi Helios. Oamenii prezenţi i-a răsplătit cu aplauze pe participanţii la defilare.        
A.Roşu  Foto: I.Tudor

Comentarii (2) | Vizualizari: 844

Continuare
 
Ziua persoanelor cu dizabilităţi, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 noiembrie 2017


Ziua persoanelor cu dizabilităţi, la Mioveni

 

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în 1992, se marchează anual la 3 decembrie. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) atrage atenţia că este foarte important să conştientizăm că dizabilitatea este parte a condiţiei umane şi că toţi ne naştem sau dobîndim dizabilităţi mai mult sau mai puţin grave în timpul vieţii. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 516

Continuare
 
A sosit Bradul de Crăciun Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 noiembrie 2017


A sosit Bradul de Crăciun

 

Bradul de Crăciun care va fi amplasat pe platoul din Centrul Civic a sosit, ieri, la Mioveni, unde va fi împodobit cu globuri şi şiruri luminoase pentru a fi pregătit de evenimentul de aprindere a iluminatului festiv ce dă startul sărbătorilor de iarnă în oraş, dar şi pentru cea de-a II-a ediţie a Tîrgului de Crăciun, care se va desfăşura în perioada 15 - 25 decembrie.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 534

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 6926

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter