Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Am scăpat de gripa aviară! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 12 aprilie 2017

Focarele de la Mihăeşti vor fi închise

Am scăpat de gripa aviară!

 

 Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat că numărul focarelor de gripă aviară din ţara noastră a ajuns la 46, dintre care două sînt în judeţul nostru.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 314

Continuare
 
Viitorii maiştri militari au plantat arbori Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 12 aprilie 2017

 Viitorii maiştri militari au plantat arbori

În cadrul evenimentului „Luna plantării arborilor“ - ediţia 2017, elevii  Şco­­lii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a For­ţelor Terestre Basa­rab I au participat la împă­durirea unei supra­feţe de 1.000 de metri pătraţi cu puieţi de fra­sin în zona localităţii Topoloveni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 276

Continuare
 
„Nu mai am cale de acces la casă“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 12 aprilie 2017

Un bărbat din Malu Vînăt reclamă:

„Nu mai am cale de acces la casă“

 

 Un bărbat din Merişani, din satul Malu Vînăt, a venit la redacţia noastră pentru a ne sesiza faptul că un vecin i-ar fi blocat calea de acces la casă. Codruţ Floarea recunoaşte că nu are acte pe locuinţa sa, dar spune că nici un vecin nu are şi că pînă în toamnă exista o uliţă pe care putea să ajungă la casa lui.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 532

Continuare
 
Suspiciuni de scarlatină la o grădiniţă şi o şcoală! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 12 aprilie 2017

Doi copii, internaţi la Boli Infecţioase

Suspiciuni de scarlatină la o grădiniţă şi o şcoală!

 

  În sălile de clasă unde învaţă copiii se va face dezinfecţie, se face triajul epidemiologic zilnic al elevilor, iar colegilor de clasă li se vor recolta probe, pentru  a vedea dacă sînt purtători ai streptococului betahemolitic grup a, care provoacă scarlatina.
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 567

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 12 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Suspiciunea de rujeolă, confirmată

Au sosit rezultatele analizelor probelor trimise la Institutul Cantacuzino în cazul copilului de 10 luni, din Piteşti, suspect de rujeolă, internat, săptămîna trecută, în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş. Micuţul nu era vaccinat, iar analizele au confirmat rujeola, pentru care a fost tratat. În ultimele zile nu a mai apărut nici o suspiciune de rujeolă în judeţul nostru. I

 1.140 de doze de vaccin hexavalent

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat că a sosit prima tranşă de vaccin hexavalent - HEXACIMA - destinat imu­nizării copiilor de pînă într-un an. Judeţului Argeş i-au fost repartizate 1.140 de doze, care vor fi distribuite medicilor de familie. Vaccinul hexavalent este destinat prevenirii următoarelor boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, haemophilus, poliomielită şi hepatita B.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 208

 
Preoţi argeşeni, deţinuţi politici Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 12 aprilie 2017

Feţe bisericeşti, în vechea închisoare Piteşti

Preoţi argeşeni, deţinuţi politici

 

 Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2017 drept „an comemorativ al apărătorilor Orto­do­xiei în timpul comunismului“. Pe baza unui protocol cu CNSAS, sînt scoase la lumină date biografice privitoare la cei 1.800 de preoţi români arestaţi, an­chetaţi, întemniţaţi, trimişi la Canal sau deportaţi în această perioadă. Printre ei au fost, desigur, şi ar­ge­şeni, iar cîteva astfel de cazuri au fost prezentate deja în numerele ziarului „Lumina“ din februarie şi martie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 445

Continuare
 
Campanie de vaccinare antirabică Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 aprilie 2017
 

Campanie de vaccinare antirabică

 

 Autoritatea Naţională Sanitară Veterina­ră şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin structurile sale specializate, de la nivelurile central şi teritorial, va desfăşura în perioada aprilie - iunie anul a­ces­ta campania de vaccinare antirabică a vulpilor de pe teritoriul României, prin distribuirea aeriană şi manuală a mo­melilor vaccinale antirabice.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 201

Continuare
 
20 lei/kg de miel şi pastramă! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 aprilie 2017

În Ceair s-a deschis sectorul special

20 lei/kg de miel şi pastramă!

 

 Ieri am intrat în săptămîna mare din Postul Paştelui, iar gospodinele se pregătesc să facă cumpărăturile pentru masa tradiţională de sărbătorile pascale. Mielul este de departe cel mai important preparat de pe masa de Paşte, iar în piaţa Ceair s-a deschis de ieri, la etaj, un sector spe-cial amenajat pentru carnea de miel şi pastramă.                                         

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 472

Continuare
 
Campanie umanitară la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Campanie umanitară la Mioveni

Între 7 şi 14 aprilie, la Mioveni, va avea loc campania umanitară „Fă un copil să zîmbească!“ A­ceas­tă acţiune este organizată de Primăria Mioveni, în parteneriat cu u­nităţile de învăţămînt de pe raza oraşului, şi este destinată persoanelor singure, persoanelor vîrstnice şi familiilor vulnerabile din punct de vedere social din oraşul Mioveni. Cetăţenii din oraş care doresc să se alăture acestei campanii pot do­na alimente pentru masa de Paşte, dulciuri, haine, rechizite şcolare şi jucării la Centrul Cultural Mioveni, corpul B (sediul vechi), de luni şi pînă joi, în intervalul orar 8 - 16.    

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 205

 
Voucher de 1.450 lei pentru vacanţă Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Tichete de concediu pentru angajaţi

Voucher de 1.450 lei pentru vacanţă

 

 Chiar dacă iniţial se decisese că bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă pînă la data de 31 decembrie 2017, Guvernul a revenit asupra acestei hotărîri. Astfel, începînd cu data de 1 iulie, bugetarii din Argeş vor primi cîte un voucher de vacanţă, nu şase, cum era pînă acum.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 941

Continuare
 
Iepuri şi găini, în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Copiii îi vor putea admira pînă după Paşte

Iepuri şi găini, în Piaţa Primăriei

 

 În Piaţa Primăriei din Piteşti începe amenajarea tradiţionalului decor de Paşte. Vor fi aduşi, spre încîntarea copiilor, la fel ca şi în anii trecuţi, iepuraşi şi găini vii. Bineînţeles, în aceeaşi locaţie vor fi puşi şi uriaşii iepuraşi de Paşte, dar şi oul gigant, din mărgele.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
A dat mită la Permise Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 aprilie 2017
 

A dat mită la Permise

Ieri, un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist de la SPCRPCIV Argeş. Acţiunea a fost organizată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş, după ce un comisar de la Permise a făcut denunţ, anunţînd că i s-a oferit mită. D.M.L., de 39 de ani, din comuna Bradu, a vrut să dea 100 de euro şpagă pentru a-l convinge pe ofiţer să-l programeze mai devreme la proba practică. Iniţial, bărbatul fusese programat în luna mai, însă acesta dorea să dea examenul mai repede. După flagrant, D.M.L. a fost dus la Parchet, acolo unde procurorii au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.                       

M.Sandu

Comentarii (1) | Vizualizari: 501

 
A murit actorul care-l interpreta pe Sucă! Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Constantin Ciocîrlan a fost Moş Crăciun pentru mii de copii

A murit actorul care-l interpreta pe Sucă!

 

A bucurat sufletele a mii de copii, care-l aşteptau cu nerăbdare la fiecare Crăciun, însă inima sa a încetat să mai bată! Este vorba de actorul piteştean Constantin Ciocîrlan, cunoscut în lumea divertismentului ca Sucă, nepotul lui Nea Mărin, iar printre copii, drept Moş Crăciun! Depusese de curînd actele în privinţa pensionării, însă a făcut trei infarcte într-o singură zi, ultimul fiindu-i fatal.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 1035

Continuare
 
Angajaţii Finanţelor îşi plătesc parcarea Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Ca să nu ia amenzi,

Angajaţii Finanţelor îşi plătesc parcarea

 

 Sutele de funcţionari de la Administraţia Judeţeană de Finanţe sînt printre cei mai nemulţumiţi de extinderea parcărilor cu plată în Piteşti: practic, pentru toate locurile unde şi-ar putea lăsa maşinile, în apropierea instituţiei, trebuie să plătească. Altfel, se aleg cu amenzi.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 601

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Florin Frătică, internat la Judeţean, cu infarct

Viceprimarul din Bradu, Florin Frătică, a ajuns, ieri dimineaţă, de urgenţă, la Spitalul Judeţean, acuzînd dureri în piept, simptom specific infarctului miocardic. Acesta a fost supus unor investigaţii, unde s-ar fi constatat la EKG că ar fi vorba de infarct, preluat de către cardiologi şi i s-a făcut o coronarografie, pentru a se vedea dacă sînt leziuni ale vaselor de sînge. Din cîte se pare, nu a fost nevoie de o intervenţie pentru punere de stent, dar vicele rămîne internat cîteva zile în cadrul Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici.     

Arbore imens, în flăcări

Pompierii de la Garda Topoloveni au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un arbore cu un diametru de peste un metru, aflat în zona căii ferate Călineşti. Din pricina incendiului, risca să ardă instalaţia electrică, iar mersul trenurilor să fie perturbat.     

Pe moped, fără carnet

Florin P., de 35 ani, din comuna Pietroşani, a fost depistat de oamenii legii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce şofa un moped, în Pietroşani, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie. În cauză a fost întocmit dosar penal.      

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 266

Continuare
 
Diabeticii, umiliţi la Judeţean! Imprimare E-mail
(5 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Din cauza proastei organizări,

Diabeticii, umiliţi la Judeţean!

 

 Situaţie revoltătoare, ieri dimineaţă, în ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti! Zeci de bol­navi de diabet au venit să-şi ia reţeta de la cabinetul de specialitate, însă medicul se afla în concediu, iar în locul său nu era nimeni! Situaţia ne-a fost sesizată de către unul dintre pacienţi, Florin Zamfir, care se du­sese pînă la managerul spitalului, dar fără vreun rezultat!   

Comentarii (4) | Vizualizari: 957

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter