Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
263 de oameni afectaţi de disponibilizări colective Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 martie 2017

Sectorul construcţiilor a fost cel mai afectat

263 de oameni afectaţi de disponibilizări colective

 

 Anul trecut, 13 agenţi economici din Argeş sau din alte judeţe au depus la Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă notificări prin care au anunţat disponibilizarea colectivă a 263 persoane.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 475

Continuare
 
Programul PRO Social continuă în 2017 Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 10 martie 2017

Se acordă persoanelor care au probleme de sănătate, dovedite cu acte medicale

Programul PRO Social continuă în 2017

 

 Programul PRO Social continuă şi în 2017 pentru susţinerea financiară a persoanelor cu probleme de sănătate pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale, susţinerea tratamentului medical, efectuarea de investigaţii medicale în clinici de specialitate, achiziţionare de dispozitive medicale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 399

Continuare
 
„Va fi un complex destinat elevilor“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 10 martie 2017

Reabilitare şi modernizare la căminul Colegiului Maria Teiuleanu

„Va fi un complex destinat elevilor“

 

 Ieri, am stat de vorbă cu viceprimarul Piteştiului Laurenţiu Zidaru. De la el am aflat că urma să fie semnat un contract pentru reabilitarea şi modernizarea căminului care aparţine Colegiului Economic Maria Teiuleanu, din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 721

Continuare
 
Locuri limitate pentru curs Contabilitate Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Locuri limitate pentru curs Contabilitate

 

 În data de 24 Aprilie 2017 va avea loc deschiderea în Piteşti a cursului de Contabilitate , curs ce este acreditat ANC, diplome fiind recunoscute de Ministerele Muncii si Educatiei, locurile pentru aceastã sesiune fiind extrem de limitate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 203

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Să facem totuşi ceva

Unii fac glume că la Molivişu ar putea să se facă un obiectiv turistic din urmele lucrărilor de la pîrtia neterminată. Alţii, că ar putea fi aduşi acolo oamenii doar ca să aibă vedere la vîrful Moldoveanu. Dar nu trebuie să fim supăraţi: nici judeţul Ialomiţa nu a fost în stare să facă o pîrtie de schi - cum glumea vicele Mînzînă. Nici Călăraşiul, cum spunea un ziarist. Chiar: să încercăm un port, dacă nu a mers cu pîrtia.

Cadou de la funcţionare

Pînă cînd Olguţa aduce salariile de la stat la nivelul din Germania, multe instituţii publice dau alte recompense: nu au ratat ocazia de a premia angajatele, atît pe 1 Martie, cît şi pe 8 Martie, cu cîte o zi liberă. Dar asta, fără ca bărbaţii să lucreze mai mult în locul lor, ci pur şi simplu au fost lăsate baltă femeile din public, care aveau treabă cu funcţionarele în acea zi. 

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 191

 
Poliţiştii şi pompierii au dat flori Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 09 martie 2017

Poliţiştii şi pompierii au dat flori

 

 Ieri, de Ziua Femeii, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti au organizat o acţiune diferită faţă de activitatea lor. Hotărîţi să ofere o bucurie tuturor doamnelor aflate la volan, oamenii legii au oprit în trafic şoferiţele, dîndu-le flori. Nici pompierii de la Detaşamentul Costeşti nu s-au lăsat mai prejos. Înarmaţi cu flori, aceştia au „ata­cat“ centrul Costeştiului, oferind garoafe doamnelor pe care le întîlneau. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 233

Continuare
 
Nunţi şi botezuri la Biserica Domnească Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Cel mai important obiectiv medieval românesc

Nunţi şi botezuri la Biserica Domnească

 

 S-a ajuns la finalul unui proces ce durează de 9 ani, miza fiind Biserica Domnească, din Curtea de Argeş. Pe de-o parte, Muzeul Municipal Curtea de Argeş revendica monumentul istoric finalizat în anul 1352, în timpul domniei lui Basarab I, pe care dorea să-l introducă în circuitul turistic, de cealal­tă parte, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului dorea ca lăcaşul sfînt să intre în patrimoniul BOR, să poa­tă oficia slujbe religioase. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus punct disputei, dînd zilele trecute sentinţa definitivă şi ire­vo­cabilă prin care Biserica Domnească împreună cu întregul ansamblu al curţii domneşti intră în proprietatea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului. Astfel, biserica va intra în circuitul normal, urmînd că în lăcaş să se oficieze nunţi şi botezuri.

Comentarii (2) | Vizualizari: 680

Continuare
 
Program prelungit la ghişeele Primăriei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 09 martie 2017

Program prelungit la ghişeele Primăriei

 

 Conducerea Primăriei Mioveni le reaminte;te contribuabililor că şi în acest an pot beneficia de bonificaţii pentru achitarea integrală şi cu anticipaţie pînă pe 31 martie a impozitelor locale pentru locuinţă, te­ren şi maşină: reducere de 10% pen­tru persoanele fizice şi de 5% pentru persoanele juridice.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 211

Continuare
 
Proiectul-pilot Smart City, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Proiectul-pilot Smart City, la Mioveni

 

 Marţi, conducerea Primăriei Mioveni, alături de reprezentanţii SC S.Ed.C Mioveni şi de funcţionarii din aparatul de specialitate în domeniul investiţiilor şi achiziţiilor din cadrul instituţiei, au participat la o întîlnire cu staff-ul de conducere al companiei chineze ZTE Divizia România.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 395

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 09 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Principalele investiţii ale CJ

Excedentul bugetar pe anul trecut, de 118 milioane lei, va fi destinat doar investiţiilor, pe lîngă sumele alocate prin noul proiect de buget (votat pe 30 martie) - a anunţat conducerea CJ. Cele mai importante investiţii sînt cele pe infrastructură (apă, canal), drumuri judeţene, Teatrul de vară (gata la vară) şi noul sediu al Centrul Cultural al CJ; la cinema Lumina, unde se fac retuşuri şi se caută parcare. De modernizarea Spitalului Judeţean se va ocupa Ministerul Dezvoltării - sîntem informaţi că „avem garanţii mari că aşa se va întîmpla“. 

    C.Popescu

Ministru, mîine, la Piteşti

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, va face mîine o vizită la Consiliul Judeţean Argeş, unde se va întîlni cu şefii de la Direcţia Silvică, ITRSV şi Direcţia Apelor, dar şi cu primarii, consilieri judeţeni şi parlamentarii, nefiind exclusă şi „o vizită în teritoriu“, cum sîntem informaţi. I se vor prezenta mai multe probleme, printre care cele privind Pădurea Trivale (nici acum nu e parc), Zona propusă pentru parc în Făgăraş, defrişările ilegale şi mai ales nevoia acută de decolmatare a lacurilor, începînd cu cel din Tudor Vladimirescu, de lîngă parcul inundabil, şi cel de la Bascov, unde trebuie să aibă loc campionate de canotaj. 

    C.Popescu

Atelier de lucru la CCIA 

 Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş împreună cu Deloitte România organizează un atelier de lucru cu tema „Închiderea anului financiar 2016: aspecte cheie în pregătirea acestui exerciţiu“. Evenimentul are loc la sediul instituţiei, pe 14 martie. Seminarul se adresează atît persoanelor ce sînt implicate direct în activităţile financiar-contabile, cît şi utilizatorilor informaţiilor generate de cei din departamentele financiar-contabile. Se va discuta despre principalele elemente ce ar trebui luate în considerare de personalul departamentelor financiar-contabile cînd încep pregătirea închiderii exerciţiului financiar, astfel încît să obţină situaţii financiare încheiate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru a veni în ajutorul participanţilor, se va vorbi despre cele mai importante aspecte întîlnite în domeniul financiar-contabil şi fiscal, precum inventarierea patrimoniului, principiile generale de raportare financiară, imobilizările corporale şi necorporale, stocurile, elemente monetare şi nemonetare, datoriile, provizioanele şi subvenţiile pe termen lung, capitalurile proprii şi prezentarea situaţiilor financiare.

A.Roşu 

O nouă linie de autobuz în Piteşti

Piteştenii au la dispoziţie o nouă linie de autobuz. Este vorba despre linia de transport 1B, care asigură legătura între zona de sud şi centrul oraşului. Ruta a fost aprobată datorită numărului mare de solicitări pe care Primăria Piteşti le-a primit de la locuitori. Astfel, autobuzul 1B merge pe următorul traseu: Piteşti Vivo - Calea Bascovului (cu staţie Hotel Ramada şi barieră CFR) - strada Cîmpineanu - strada Maternităţii - strada Armand Călinescu (cu staţie la Colegiul I.C. Brătianu şi la Muzeul Judeţean) - strada Egalităţii (cu staţie la Agenţia de Mediu) - Calea Craiovei - strada Tîrgul din Vale - strada Gheorghe Şincai (cu staţie la Rectorat şi Biserica Evanghelică) - strada Costache Negri (cu staţie la Bazinul Olimpic) - Piteşti Vivo.

A.Roşu 

Noutăţi în învăţămînt

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a menţionat că elevii vor studia pentru prima dată, ca disciplină obligatorie, o oră pe săptămînă, şi dezvoltarea personală. Informatica devine disciplină obligatorie la clasele V - VIII, tot cu cîte o oră pe săptămînă. Deoarece nu sînt profesori suficienţi pentru informatică, cei de matematică sau fizică vor urma nişte cursuri, ca să poată preda această materie. Va fi simplificată şi programa la limba şi literatura română, iar la clasa a V-a, în loc de 8 texte principale, elevii vor studia doar 6. De asemenea, religia rămîne o materie ce poate fi studiată doar la cererea părinţilor.   

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 261

 
A început programul „Mere în şcoli“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Vor beneficia 59.386 de elevi din judeţul Argeş

A început programul „Mere în şcoli“

 

 Ieri, Roxana Stoenescu, şef Serviciu Relaţii Internaţionale, Cultură, Tineret, a anunţat faptul că, pe data de 1 martie, a fost semnat contractul pentru programul „Mere în şcoli“. Acest lucru este posibil după ce Consiliul Judeţean Argeş a finalizat licitaţia pentru programul de distribuire a merelor pentru elevii din şcolile din judeţ.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 340

Continuare
 
Şef provizoriu la Şcoala Populară de Arte Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 09 martie 2017

Şef provizoriu la Şcoala Populară de Arte

 

 După pensionarea Gabrielei Pendiuc, de la începutul acestei luni, director interimar al Şcolii Populare de Artă şi Meserii a fost numit Valentin Şchiopu (care u­ne­ori semnează cu numele Şchiopu-Pally, fiind ginere al Filofteiei Pally). Acesta a fost prezent ieri în faţa jurnaliştilor, la con­ferinţa de presă a CJ. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 417

Continuare
 
Adio schi la Molivişu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 09 martie 2017

Managementul celui mai important proiect al CJ pute a corupţie grosolană

Adio schi la Molivişu!

 

 Se pare că Argeşul va continua să fie singura zonă fără pîrtii de schi din Carpaţii Meridionali, de la Gorj şi Hunedoara, pînă în Prahova. După cum aţi putut citi în ziarul nostru, toate demersurile Consiliului Judeţean privind crearea Staţiunii Molivişu au fost sistate încă de joia trecută. În schimb, s-au făcut sesizări către ITRSV şi Parchet, pentru lucrările efectuate pînă acum. Există bănuieli întemeiate că proiectul a debutat în mod ilegal.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 698

Continuare
 
8 Martie, ziua în care femeile înfloresc Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 08 martie 2017

8 Martie, ziua în care femeile înfloresc

 

 Cu toții știm că ziua de 8 Martie se asociază cu imaginea femeilor cu brațele încărcate de flori sau cel puțin cu un fir de floare în mână și cu fețele luminate de zâmbete. Pentru că Ziua Internațională a Femeii este cel mai bun prilej pentru a le arăta că le prețuim, iar cel mai potrivit simbol pentru acest lucru sunt florile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 261

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Riga Crysti şi lapona Enăchel

Foşti colegi la vechea instituţie care se ocupa de muncă, prefectul Cristi Soare şi şefa de la Pensii, Aida Enache, şi-au verificat reciproc cunoştinţele de literatură, cînd veni vorba de Ion Barbu: ambii îşi amintesc din şcoală balada „Riga Crypto şi lapona Enigel“. Spre deosebire de Enigel, care „venea din nord, căutînd soarele“, lapona Enăchel a venit dinspre sud: poartă, la conferinţă, toaleta de vară, cu bluză fără mîneci, în timp ce mulţi încă mai poartă pulovere. Şi Termo Calor consumă gaz rusesc, că Soare e mai mult la Prefectură.

Prefectul alege Kanal D

Aflăm că prefectul Cristian Soare urmăreşte regulat lupta pentru putere, aşa cum se dă ea în serialele turceşti. Recunoaşte că e fan „Kosem“, care e un film „interesant“, şi regretă că are un singur dezavantaj al filmului: „este prea lung.“ E bine totuşi că e un post de televiziune apolitic.

Ghişeul de zvonuri

Aida Enache îşi apără subordonaţii de la Pensii, reclamaţi de toată lumea, şi, aparent, vinovaţi pentru numărul record de procese. Dă vina pe isteria de la ghişee, unde multă lume vine cu sesizări care încep cu „am auzit că...“ În 0,00 nu ştiu cît la sută din cazuri oamenii au dreptate, dar în 99,99% din procese cîştigă instituţia“, asigură directoarea. Pe de altă parte, şi angajaţii se iau după zvonuri, dar de alt fel: cică au auzit de undeva că trebuie să se facă un fond cu care ei să fie premiaţi, ceea ce e fals, ilegal şi absurd - cum asigură. Dar fiecare crede zvonurile care îi plac.

Primăria socializează

Primăria Piteşti are, mai nou, şi pagină de facebook. Postările încep de pe 28 februarie şi sînt pline de like-uri de la angajaţi. Ce e ciudat e că găsim şi linkuri spre un anumit ziar. Asta nu e de bine nici pentru ziar, nici pen­tru Primărie: e ca şi cum s-ar da tuturor un model despre cum să se scrie, pe placul administraţiei.   

 VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 203

 
Copii bătuţi de soartă! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Mama i-a abandonat în mizerie

Copii bătuţi de soartă!

 

 Dezbrăcaţi, nemîncaţi plini de excremente şi păduchi, astfel au fost găsiţi patru copii din satul Conţeşti, comuna Davideşti. Băieţii au fost abandonaţi de ma­mele lor, care sînt plecate în Suedia, la cerşit, asta deşi unul dintre ei su­feră de un handicap, iar mama era asistentul lui per­so­nal şi primea un salariu de 1.400 lei pen­tru în­gri­jirea sa. Repre­zen­tanţii Direcţiei Gene­rale de Asistenţă Socială şi Pro­tecţie a Copilului Argeş au luat copii, aceştia fiind pla­saţi în regim de urgen­ţă la doi asistenţi mater­­nali profesionişti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 821

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter