Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 18 October 2019

La Cinema „Bucureşti”

„Poştaşul sună întotdeauna de două ori” şi „ Monştri”


Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 18, la Cine­matograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat cele­brul film american „Poştaşul sună întotdeauna de două ori” (titlul original: „The Postman Always Rings Twice”). Regia îi aparţine lui Bob Rafelson, în rolurile principale fiind Jack Nicholson şi  Jessica Lange. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 40

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 18 October 2019

Cea de a x-a ediţie

Festivalul Internaţional de Muzică Tradiţională Veche


Timp de două zile va avea loc la Casa Sindicatelor din Piteşti, cea de a X-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzi­-că Tradiţională Veche ”Sus pe Argeş la Iz­voa­re”. Festivalul a început ieri şi se va încheia astăzi cu gala laurea­ţilor. Este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti şi Consiliul Judeţean Ar­geş. Intrarea este gratuită, pe bază de invita­ţi­e. Invitaţiile pot fi ridicate doar de la sediul Şco­lii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 41

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 18 October 2019

Dan Bittman şi colegii lui se pregătesc de spectacol

Concert Holograf, la Piteşti


Trupa Holograf vine la Piteşti cu un concert de zile mari. Astfel, Dan Bittman şi colegii săi de trupă le promit piteştenilor care îndrăgesc muzica interpretată de ei că vor putea asculta atât piese foarte noi din repertoriul lor, cât şi piese mai vechi, foarte cunoscute de public.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 62

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 17 October 2019


Octavian Goga omagiat la Protopopiatul Câmpulung Muscel


Municipiul Câmpulung Muscel a găzduit în zi­le­le de 10 şi 11 octombrie, conferinţa naţională din ca­drul seriei de manifestări iniţiate de Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Cote­nes­cu I. Gheorghe“, sub titulatura „Centenar. Octavian Goga şi muscelenii“. Evenimentul s-a desfăşurat în sa­la de conferinţe a Protopopiatului Câmpulung Muscel.                                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 142

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 17 October 2019


Concert pentru pian la Filarmonică


Filarmonica organizează în această seară, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Franz Liszt şi Wolfgang Amadeus Mozart. Alături de orchestra simfonică a ins­ti­tuţiei, dirijată de Constantin Adrian Grigore, participă, ca solist, pianistul Răzvan Dragnea, care va interpreta Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major de Franz Liszt.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 127

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 17 October 2019

Mâine, pe scena Filarmonicii,

West meets East.Bartok-Shankar-Enescu, la Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral extraordinar West meets East.Bartok-Shankar-Enescu, susţinut de Gilles Apap (vioară), Udhai Mazumdar (tablă), Rohan Dasgupta (sitar) şi Bhaskar Das (bansuri).   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 178

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 15 October 2019

Spectacol cu actori de excepţie:

"Pe o pânză de păianjen" la Piteşti 


Piteştenii vor putea vedea miercuri, 30 octombrie, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindica­te­lor Piteşti, piesa de teatru "Pe o pânză de pă­ianjen".    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 313

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 15 October 2019


Evenimente la Centrul Cultural Piteşti

l Ieri, la Centrul Cultural Pitesti, ora 15.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, a avut loc colocviul cu tema „O istorie a restaurantelor în Evul Mediu”, susținut de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 231

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 15 October 2019


Festivalul de teatru Ludicus, şi-a desemnat câştigătorii


În week-end, pe scena Centrului Cultural Mio­veni s-a desfăşurat cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret „LUDICUS“. Pentru marele premiu s-au întrecut opt trupe de teatru, formate din tineri actori din Bucureşti, Dâmboviţa, Constanţa, Vrancea, Botoşani şi Argeş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 466

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 15 October 2019

Sărbătoare la Mioveni:

50 de ani de existenţă a Liceului Tehnologic


Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni a îmbrăcat straie de sărbătoare. Vineri, într-o atmosferă solemnă, cu mare încărcătură emoţională, au fost celebraţi cei 50 de ani de existenţă ai unităţii de învăţământ care a făcut istorie la Mioveni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 311

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 14 October 2019

Publicistul Ion Pavel

A lansat un volum de epigrame


Secţia de Etnografie şi Artă Populară, din ca­drul Muzeului Municipal Câmpulung, str. Re­publicii 5, a găzduit lansarea volumului „De bu­nă şi rea credinţă”, sub semnătura publicistului Ion Pavel.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 357

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 14 October 2019


Expoziţie despre Leonardo Da Vinci  

În această săptămână, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, este deschisă expoziţia Leonardo Da Vinci-Artistul Renaşterii italiene şi gloria creaţiei sale. Expoziţia cuprinde albume, cărţi şi enciclopedii din colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş, fiind ocazionată de împlinirea a 500 de ani de la trecerea artistului la cele veşnice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 365

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 11 October 2019


Începe Festivalul de Teatru Ludicus, la Mioveni

Juriul este format din specialişti în domeniul artistic


Oraşul Mioveni organizează în perioada 11- 13 octombrie 2019, cea de a XVI – a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Ludicus”. Pe scena Centrului Cultural se vor întrece opt trupe de tineri actori din Constanţa, Botoşani, Dâmboviţa, Bucureşti, Vrancea şi Argeş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 559

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 11 October 2019

La Cinema „Bucureşti”

„Casablanca” şi „Între chin şi amin”


Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18, la Cinemato­graful de artă „Bucureşti” va fi difuzat celebrul film american „Casablanca”.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 559

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 11 October 2019


Ansamblul Dorul, pe scenele din Coreea de Sud


O noua experienţă extraordinară pentru Ansamblul Folcloric DORUL! Argeşenii au zburat la mii de km distanţă de casă,  în Coreea de Sud,  pentru a par­­­ticipa la trei mari festivaluri de dans la Seul, Daegu şi Cheonan, în calitate de invitaţi speciali. Ca de fiecare dată  DORUL a reprezentat România cu cinste şi mândrie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 758

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 11 October 2019


Educaţia schimbă vieţi!


Educaţi schim­bă vieţi!  La această conclu­zie au ajuns elevii Liceului Teoretic Dan Bar­bilian din Câm­pulung care au decis să se implice în pro­iec­tul Euroscola. Echipa denumită ,,Phoenix” este formată din 24 de elevi din clasele a noua până la a douăsprezecea. Pro­iectul se deru­lează în perioada 24 iunie – 24 octombrie 2019. Elevii s-au implicat în acest proiect chiar şi pe perioa­da vacanţei.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 584

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4316


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info