Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(1 vot)
Wednesday, 15 January 2020

La Cinema „București”

„Noaptea vine în India” și „Dincolo de calea ferată”


Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiec­tat filmul „Noaptea vine în India”. Regia îi aparți­ne lui  Chema Rodríguez, în rolurile principale fi­ind Clara Vodă, Juan Die­go și Javier Pereira. Fil­mul, o dramă, este o co­pro­ducție Spania-Româ­nia.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 318

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 January 2020


Concert de oboi la Filarmonică


Filarmonica Pitești des­chide joi, 16 ianua­rie, de la ora 19, la Cen­trul Multifuncţional, seri­a con­certelor simfonice cu un program Mozart și Haydn. Alături de orches­tra simfonică a Filarmo­ni­cii Pitești, dirijată de Alexandru Ganea, parti­ci­­pă, în premieră, ca so­list, oboistul Raymond Cinpo­eșu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 291

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 January 2020


Expoziție de mamifere la Muzeul Județean


Astăzi, la ora 12.30, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean Argeș va avea loc deschiderea expoziției „Mamifere din colecția Muzeului Județean Argeș”. Expoziţia propune vizitato­rului o incursiune în lumea celor mai evoluate și adaptabile verte­brate de pe Pământ, mamiferele.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 10 January 2020

La Cinema Bucureşti,

„Love me tender” și „Maria, Regina României”


Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat celebrul film american „Iubeș­te-mă tandru” („Love me tender”). Regia îi aparține lui Robert D. Webb. Elvis Presley și-a făcut debutul în lumea filmului în dra­ma „Iubeste-mă tandru”, peliculă  ce are ca perioadă de desfășurare Războiul Civil.                         

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 545

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 10 January 2020


Evenimente

1946: Are loc prima Adunare Generală a ONU, la Central Hall Westminster, Londra. Participă toţi reprezentanţii celor 51 de naţiuni, membre cu drepturi depline ale ONU.
1949: Au fost lansate discurile de vinilin de către CBC (45 rpm) şi Columbia (33,3 rpm).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 498

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 10 January 2020


Bilete ieftine la Cinema „Bucureşti”  

Nivelul tarifelor pentru accesul la filmele susţinute la Cinematograful „București” în perioada 11 ianuarie 2020 – 20 decembrie 2020 se menține la nivelul anului trecut. Astfel, în   funcție de categoria filmului, un bilet poate costa 6 lei, 8 lei, 10 lei sau 12 lei, iar pentru grupuri de elevi la filmele educative – 3 lei. Pentru  studenţi, pensionari, şomeri, precum şi pentru adulţii cu handicap mediu şi uşor, tariful biletului se reduce cu 50%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 533

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 10 January 2020


Eveniment la Mioveni, de Ziua Culturii Române


Pe 15 ianuarie, de ziua poetului naţional Mihai Eminescu, care este şi ziua culturii române, Centrul Cultural Mioveni va organiza un eveniment în care vor fi implicaţi elevi ai şcolilor din localitate şi nu numai.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 557

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 09 January 2020


De azi se vând noile abonamente la Filarmonică!


Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând de astăzi, ora 9:00, la sediul său din Piteşti, Calea Bucureşti, Nr. 2, abonamente pentru perioada 16 ianuarie - 25 iunie 2020. Preţul unui abonament este 700 de lei la categoria A (parter, rândurile D-M și balcon etajul 1 - rândul E-G) și 600 de lei la categoria B (parter, rândurile A-C, balcon etajul 1 - rândurile H-I, loje etaj 1 și etaj 2, balcon etaj 2).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 09 January 2020


    Evenimente

1858: Anson Jones, ultimul preşedinte al Republicii Texas, se sinucide.
1878: Umberto I devine rege al Italiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 508

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 January 2020


Concert de mandoline la Filarmonică


Filarmonica Piteşti organizează luni, 13 ianuarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional, primul concert al anului. Alături de grupul de mandoline „Luyah Mandolin Ensemble” și dirijoarea Lee Guk Puy (Coreea de Sud) participă orchestra de cameră a Filarmonicii Pitești.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 06 January 2020


Mii de oameni în Piaţa Primăriei de Revelion!


Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, mii de oameni au ales să petreacă Revelionul în Piaţa Primăriei. Spectacolul orga­nizat de municipalitate şi focul de artificii au adus în centul Piteştiu­lui o mulţime de argeşeni, astfel încât, la miezul nopţii locul devenise neîncăpător. Spectatorii au umplut nu doar piaţa ci şi aleile dimprejur şi Strada Mare până în apropiere de Muntenia.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 723

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 30 December 2019


Vizitaţi de finalista de la Vocea României


Elena Bozian, argeşeanca finalistă din acest sezon de Vocea României, a făcut o scurtă vizită, în Ajunul Crăciunului la Primăria Mioveni, pentru a le mulţumi primarului dar şi celor angajaţi pentru că crezut în şansa şi talentul ei, dar şi pentru faptul că a fost susţinut-o până în ultima confruntare din Marea Finală!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1032

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 30 December 2019


Colindul sfânt, în centrul oraşului


Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului prin Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul – Biroul de catehizare a organizat, în Protoieria Mioveni, activitatea Colindul Sfânt şi Bun.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1046

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 30 December 2019


Moşul la Gradiniţă şi Spital

În Ajunul Sărbătorii Naşterii Domnului, Moş Crăciun i-a vizitat pe copiii familiilor din căminul social, unde a adus zâmbete, fericire şi multe cadouri, pentru toţi micuţii. Urmăroarea vizită a Moşului a fost la Spitalul Mioveni, unde a împărţit cadouri copiiilor internaţi în secţia de pediatrie.
S.M.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

 
(1 vot)
Monday, 23 December 2019


Colinde de neuitat cu Elena Pascu!


Spectacol impresionant al elevilor clasei de canto a Școlii Populare de Arte Piteşti, coordonată de cunoscuta interpretă Elena Pascu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1103

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 23 December 2019


Colindătorii la Primaria Mioveni

Ca în fiecare an, elevii şi preşcolarii instituţiilor de învăţământ din oraş au venit cu colindul la Primărie. Pe lângă angajaţii instituţiei, colindătorii au fost întâmpinaţi şi de personaje de poveste, precum omul de zăpadă Olaf şi Elful Năzdrăvan, care au cântat şi dansat alături de copii. Moş Crăciun nu a lipsit nici el şi, ajutat de frumoasa Crăciuniţă, a împărţit cadouri tuturor colindătorilor după ce s-a lăsat vrăjit de colindele magice ale copiilor. Rând pe rând, grupurile fiecărei şcoli şi grădiniţe au surprins, nu doar pe Moş Crăciun, ci întreg auditoriul, cu o varietate impresionantă de colinde şi cu costumaţii spectaculoase.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1247

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4401


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info