Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019

„Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara-portrete de familii”

Viaţa familiei Arnăuţoiu din dosarele Securităţii


Evenimentul cultural al anului s-a consu­mat la Galeria „Arta” din Câmpu­lung unde Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu a pre­zentat cartea „Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara-portrete de familii” şi pentru prima dată în Câmpulung cei prezenţi au asistat la un spectacol inedit. Miniconcertul susţinut de celebra violonistă, fiica lui Toma Arnăuţoiu a făcut să tresalte inimile celor prezenţi.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 281

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019


Atelier de creaţie, Spiriduşii Moşului


Cu ocazia Zilei Interna­ţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, la Mio­veni a avut loc şi un ateli­er de creaţie - ¨Spiriduşii lui Moş Nicolae¨, unde pri­chindeii asociaţiei Zâm­beşte şi Dăruieşte au făcut felicitări şi au fost premiaţi de către organi­zatori.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 235

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019


Filmele de la Cinema „Bucureşti”

Sîmbătă, 7 decembrie 2019, ora 18.00, la Cinematograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat filmul „Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija”. Regia îi aparţine lui Teona Strugar Mitevska, în rolurile principale fiind  Zorica Nusheva, Labina Mitevska şi Stefan Vujisic. Filmul este o comedie spumoasă, fiind o coproducţie Macedonia, Belgia, Franţa, Croaţia şi Slovenia. Preţul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenţi şi pensionari şi de 75% pentru elevi. Duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful „Bucureşti” va fi difuzat filmul românesc „Dimineaţa care nu se va sfîrşi”.  După film, va avea loc o sesiune Q&A, regizorul Ciprian Mega şi actriţa Ela Ionescu răspunzînd întrebărilor publicului piteştean.   
I.I

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 252

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019


Cucuveaua, exponatul lunii la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna de­cem­­brie, în cadrul micro-expoziţiei „Exponatul lunii”, o pasăre prezen­tă în super­stiţiile multor popoare din Europa, este vorba de cucuvea, Athene noc­tua (Scopoli, 1769). Este o pasăre de talie mică, îndesată, cu aripile ro­tunjite şi coada scurtă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 331

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019


Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor


Sfîntul Nicolae este serbat atât de Biserica Ortodoxă, cît şi de cea Romano-catolică, astăzi.Sfîntul Ierarh Nicolae sau „Făcătorul de minuni”, sărbăto­rit de creştini pe 6 decembrie, a trăit la sfîr­şitul secolului al III-lea – începutul secolului al IV-lea.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 396

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 06 December 2019


Cardiologul Adrian Tase şi fiul său au lansat un album


Cunoscutul cardiolog Adrian Tase şi fiul său Andrei au avut un spectacol de expcepţie la Filarmonica Piteşti. Cei doi, tată şi fiu, au lansat primul album pop-rock, realizat în totalitate de Andrei Tase.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 321

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 28 November 2019


Spectacol inedit, vineri seara, la Filarmonica Piteşti


Adrian şi Andrei Tase lansează albumul „Heartbeat 1”. Filarmonica Piteşti organizează vineri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert cameral susţinut de chitaristul Andrei Tase şi pianistul Adrian Tase.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 784

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 28 November 2019


Dezbatere naţională la Muzeul Goleşti

Astăzi, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează, de la ora 10.00, dezbatarea naţională „Metode şi tehnici Inovative pentru evaluarea intervenşiilor de restaurare – conservare şi urmărirea urmărirea stării de conservare a construcţiilor tradiţionale din România“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 723

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 28 November 2019

În premieră la Piteşti,

Maestrul Horia Andreescu dirijează orchestra Filarmonicii


Filarmonica organizează în această seară, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Mozart, Haydn şi Beethoven. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată, în premieră, de maestrul Horia Andreescu, revine, ca solist, pianistul Mihai Ungurea­nu, care va interpreta Concertul pentru pian şi orches­tră în Re major de Joseph Haydn. 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 766

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 21 November 2019


„Elvis în turneu”, la Cinematograful „Bucureşti”

Ultimul film înaintea morţii regelui rock’n’roll-ului


Întrucât sâmbătă, 23 noiembrie 2019, la sediul Cine­matografului „Bucu­reşti” se desfăşoară Festivalul naţional de muzică lăută­reas­că veche „Zavai­doc”, nu va fi difuza niciun film. Dumini­că, 24 noiembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat filmul american „Elvis în turneu”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 629

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 21 November 2019


Concert umanitar la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează în această seară, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic, în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, ca solişti, corniştii Mihai Sîrbu şi Ioan Gabriel Luca.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 622

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 19 November 2019

Motiv de bucurie pentru copii,

Gaşca Zurli revine la Piteşti


Gaşca Zurli, una dintre cele mai iubite trupe de teatru pentru copii din Ro­mânia, revine la Piteşti, vineri, 22 noiembrie. Turne­ul „Gaşca Zurli în jurul lumii“ se opreşte la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti şi va avea loc înce­pând cu ora 19.00. La spectacol pot lua parte toţi cei care doresc, indiferent de vârstă.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 840

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 19 November 2019


Stand Up la Piteşti

Mâine, 20 noiembrie, o parte dintre cei pe care i-aţi văzut şi la emisiunea „iUmor“, vin la Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 790

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 19 November 2019

Concurs naţional aflat la a VII-a ediţie

Începe festivalul Premiile Muzicale „Dinu Lipatti“


Săptămâna viitoa­re debutează cu cea de a VII-a ediţie a concursului naţional Premiile Muzicale „Dinu Li­patti“. Competiţia este destinată elevilor şi studen­ţilor cu vârste între 8 şi 25 de ani. Con­cu­renţii vor fi îm­părţiţi pe trei sec­ţiuni: pian, canto şi vioară. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 943

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 14 November 2019

Lansare de film la Câmpulung

Regizorul şi actorii prezenţi în sală!


Între Chin şi Amin, filmul independent al lui Toma Enache, este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temniţele comu­nis­te în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistenţă prin credinţă, despre onoare şi ier­ta­re.Un tânăr compozitor, proaspăt logodit, ajun­ge în iadul reeducării de la închisoarea Piteţti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău, jucat de Constantin Coti­ma­nis. Prin credinţă, supravieţuieşte torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumne­zeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1055

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 14 November 2019


Un adevărat regal teatral la Piteşti


Maia Morgenstern, pre­miul de exce­len­ţă la Festivalul de la Da­vila. Teatrul “Alexandru Davila” Piteşti a organizat în perioada 1-10 noiembrie, Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi (FITS). Evenimentul, aflat la cea de-a de-a XXIII-a ediţie a fost un adevărat succes bucurându-se de un public numeros care a apreciat fiecare piesă de valoare.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1187

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4357


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info