Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Un sfert din Declaraţiile 600, nedepuse     *** Soţia, sergent la unitatea militarului decedat     *** Veteranul erou Butoi, în ring cu un fost campion naţional     *** Judecătorii, sufocaţi de dosare      *** Spînzurat de streaşina casei     *** Argeşean înjunghiat la Alba Iulia     *** Pleacă Pandelică, vine Pîrvu!      *** S-a aprobat bugetul Piteştiului     *** Întîrzieri la plata salariilor profesorilor     *** Reduceri la tren, de Dragobete     *** Mai mîncăm mere la toamnă?     *** Dinastia     *** Ce mai citim, ce mai scriem?     *** Peste 123.000 de vizitatori la Muzeul Judeţean     *** Concert Loredana, la Piteşti      *** Peer Gynt, la Filarmonica Piteşti     *** „Idolul si Ion Anapoda“, o comedie amară      *** Champions League - Optimi     *** Cel mai tare amical al iernii!     *** Programul complet de pregătire a echipelor argeşene de fotbal     *** România, pe locul 36     *** Doar Lazăr titular     *** Pescuitul zglăvoacei şi stronghilului     *** Curiozităţi pescăreşti    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectaculos foc de artificii la Mioveni

Ca în fiecare an, şi de data aceasta, în noaptea de Revelion, locuitorii oraşului Mioveni vor avea parte de tradiţionalul foc de artificii din Centrul Civic. Spectaculosul show va începe la ora 24:00, imediat după ce bate gongul de trecere în noul an. Evenimentul este oferit locuitorilor oraşului de Consiliul Local şi Primăria oraşului Mioveni.

S.Mihai


  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1124

Continuare
 
Concertul de Anul Nou de la Viena Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Luni, la TVR, puteţi vedea:

Concertul de Anul Nou de la Viena

 

Ca în fiecare an, TVR 1 şi TVR HD transmite în exclusivitate, în direct de la Viena, luni, 1 ianuarie 2018, de la ora 12.15. Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atît de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1094

Continuare
 
De Anul Nou, mergeţi cu Pluguşorul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017


De Anul Nou, mergeţi cu Pluguşorul!

 

Pluguşorul este un obicei străvechi, în care cete de flăcăi pornesc cu plugul, semnificînd un ritm de fertilitate, constînd într-o urare care să aducă recolte mai bogate în anul ce vine.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1448

Continuare
 
Jocul Ursului alungă demonii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

În fiecare seară trec prin centrul oraşului  

Jocul Ursului alungă demonii

 

Jocul Ursului este cel mai spectaculos dintre toate jocurile cu măşti şi simbolizează moartea şi reînvierea naturii. În colindul cu Ursul, animalul moare şi învie, într-o dramatizare simbolică a mitului renaşterii naturii. Centrul oraşului Piteşti este colindat de urs, iar acest obicei a devenit o tradiţie anuală, dansatorii venind înainte de Crăciun şi pînă la Anul Nou.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1021

Continuare
 
Sărutul sub vîsc aduce noroc Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Este bine să faceţi asta în noaptea de Anul Nou

Sărutul sub vîsc aduce noroc

 

Vîscul este o plantă magică, cunoscută sub numele de creanga de aur. Are puteri mira­cu­loase şi o semnificaţie sacră în folclorul Euro­pean. Un obicei al nopţii dintre ani este cel al sărutului sub vîsc, plan­tă sacră în tradiţia mul­tor popoare păgîne. Vîs­cul este simbolul sezo­nului hibernal şi al săr­bă­­to­rilor de iarnă, iar obice­iul sărutului sub vîsc le aparţine scandinavilor, care asociau această plantă cu zeiţa dragostei. În Centru şi în pieţe, vîscul costă 2 - 2,5 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1053

Continuare
 
Schimbul 3 by Adrian Ordean, în concert Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 28 decembrie 2017

Astăzi, de la ora 20, la Cîmpulung,

Schimbul 3 by Adrian Ordean, în concert

 

În perioada 26 - 28 de­cem­brie 2017, Piaţa Pri­măriei din Cîmpulung găzduieşte, în cadrul evenimentului „Sărbători de iarnă“, spectacole de colinde, datini şi obi­ceiu­ri de Crăciun şi Anul Nou. Pentru această acţiune, autorităţile locale au alocat suma de 60.000 de lei. Invitaţi speciali: Victor Socaciu şi formaţia Schimbul 3 by Adrian Ordean.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1065

Continuare
 
Curierul zilei a premiat cîştigătorii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 decembrie 2017

Vineri, a fost sărbătoare la Curier TV

Curierul zilei a premiat cîştigătorii!

Concursul „Cel mai frumos copil din Argeş!“

 

Vineri seară, Curierul zilei a premiat cîştigătorii concursului „Cel mai frumos copil din Argeş!“. Evenimentul a avut loc în direct, la ora 18.00, la postul de televiziune Curier TV, fiind prezenţi toţi copiii care au primit taloane şi s-au aflat în clasamentul final.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1355

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de acuarelă

În perioada 27 - 29 decembrie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia de acuarelă „Tatiana iernilor limpezi“. Autoarea lucrărilor de pe simeze este Tatiana Iulia Ciurea, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1148

Continuare
 
Fiţi cumpătaţi de Crăciun! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 22 decembrie 2017


Fiţi cumpătaţi de Crăciun!

 

Masa îmbelşugată de Crăciun, cu multe produse din carne de porc, se poate transforma într-un pericol pentru sănătate dacă nu sîntem cumpătaţi! Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, face mai multe recomandări populaţiei pentru prevenirea apariţiei problemelor de sănătate cauzate de consumul excesiv de alimente şi alcool, în perioada sărbătorilor de iarnă.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1895

Continuare
 
Au fost desemnaţi cîştigătorii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 22 decembrie 2017

Concursul „Cel mai frumos copil din Argeş!“, la final

Au fost desemnaţi cîştigătorii!

 

Ieri, concursul „Cel mai frumos copil din Argeş!“ s-a încheiat. Au fost înscrişi în competiţie 30 de copii. Pentru că toţi sînt foarte frumoşi, a fost greu să-i desemnăm pe cîştigători. Tocmai de aceea, am ales ca cititorii să fie cei care decid, delimitările fiind făcute în funcţie de taloanele primite la redacţie. După o luptă strînsă între concurenţi, cei care au avut cel mai mare număr de taloane au ajuns pe unul din primele trei locuri în clasament. Titlul de „Cel mai frumos copil din Argeş!“, la ediţia din acest an, i-a revenit lui David Costin Rizea, în vîrstă de 1 an, din Ştefăneşti. Pe Locul II s-a situat Elena Bianca Zinculescu, în vîrstă de 3 ani şi 11 luni, din Piteşti, iar pe Locul III, Raisa Mihaela Bugu, în vîrstă de 5 ani, din Piteşti. Pentru premierea concurenţilor va fi organizată o ediţie specială la Curier TV, transmisă în direct. Ne-am gîndit să facem o surpriză concurenţilor, tocmai de aceea, împreună cu primii trei clasaţi, toţi cei din clasamentul prezentat mai jos sînt aşteptaţi, astăzi, 22 decembrie 2017, la ora 17.30, la Televiziunea Curier TV, din strada Căpitan Cuţui, pentru a intra în posesia premiilor şi a diplomelor de participare.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1755

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 22 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

În aşteptarea lui Moş Crăciun, expoziţie de desene

Elevii mai multor şcoli din judeţul nostru îl aşteaptă pe Moş Crăciun cu o frumoasă expoziţie de desene avînd ca temă Personaje din poveşti şi desene animate de Crăciun. Este vorba de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pietroşani, Şcoala Gimnazială Retevoieşti şi Şcoala Gimnazială Bădeşti, coordonaţi de profesoara de educaţie plastică  Marilena Negru şi directorul Daniela Ciolănescu. Peste 120 de desene au fost expuse şi votate de cadrele didactice, elevi şi părinţi. Planşele cu cele mai multe voturi vor fi premiate mîine, 23 decembrie.

I.Ivănoiu 


 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1334

Continuare
 
Spiriduşii au dăruit 1.000 de jucării! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 decembrie 2017

În cadrul Campaniei „Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!“,

Spiriduşii au dăruit 1.000 de jucării!

 

Spiriduşii lui Moş Crăciun au sosit, ieri, în Piteşti, dăruind 1.000 de jucării copiilor pe care i-au întîlnit în centrul oraşului! Acţiunea care a stîrnit multă bucurie pe chipurile copiilor face parte din campania „Să-l ajutăm pe Moş Crăciun!“ la care au participat zece copii din cadrul Centrului de Tip Familial Găvana.     

  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1459

Continuare
 
Concert de revelion cu Sore şi Vunk Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 decembrie 2017

La cumpăna dintre ani, în Piaţa Primăriei,

Concert de revelion cu Sore şi Vunk

 

Primăria Piteşti a încheiat contractele cu interpreţii care vor cînta şi ne vor încînta la cumpăna dintre ani. Este vorba despre interpreta Sore şi trupa Vunk.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1714

Continuare
 
Azi se decide cîştigătorul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 decembrie 2017

Ultima zi de primire a taloanelor

Azi se decide cîştigătorul!

 

Astăzi, 21 decembrie, este ultima zi în care vă mai puteţi susţine cu taloane favoriţii. Taloanele se primesc la redacţia noastră, din Bulevardul Republicii nr. 1A, pînă la ora 17.00. Mai multe taloane, mai multe şanse ca micuţul dumnea­voastră să ajungă în fruntea clasamentului şi să cîştige titlul de „Cel mai frumos copil din Argeş“. Cîştigătorul va fi anunţat în ziarul de mîine, 22 decembrie. Vă prezentăm ocupanţii primelor trei locuri, în funcţie de taloanele primite pe numele lor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1115

Continuare
 
Colindătorii au sosit la ABAAV Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 decembrie 2017


Colindătorii au sosit la ABAAV

 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a fost vizitată, ieri, de colindători şi de cel mai aşteptat personaj al momentului: Moş Crăciun. Îndrăgitul Moş a poposit în mijlocul gospodarilor de ape pentru a-i întîlni pe copiii acestora şi pentru a aduce bucuria sărbătorilor în rîndul celor care s-au ocupat de buna administrare a resurselor de apă din bazinul hidrografic Argeş - Vedea.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1089

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Sărbătoare la muzeu“

Astăzi, începînd cu ora 14.00, la Muzeului Municipal din Cirtea de Argeş are loc evenimentul intitulat „Sărbătoare la muzeu“. În cadrul acesteia, Asociaţia Autism şi Terapii Complementare Curtea de Argeş organizează serbarea de sfîrşit de an. Cei mici vor primi vizita lui Moş Crăciun, însoţit de ajutoare de nădejde care vor împărţi copiilor mult aşteptatele cadouri. În cadrul serbării, artistele vocale „Cris & Vero“ vor susţine şi un recital de colinde.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1078

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 3475

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter