Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 februarie 2018


Ce mai citim? Ce mai scriem?

Astăzi, de inginer Gheorghe Ion Păun, „Ora Unirii“, Piteşti, 2005
 O, ţară!                                  
 Pămînt de Luceafăr
O, Ţară - poveste, mireasmă de crin,
Pămînt de Luceafăr,
Izvor de alint ca descîntul,                                   De Ev îndrăzneţ,
Din cerul albastru şi spic de rubin 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 976

Continuare
 
Începe Festivalul de Teatru la Mioveni Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 23 februarie 2018


Începe Festivalul de Teatru la Mioveni

Maia Morgenstern şi Marcel Iureş, din nou pe şcenă, în Argeş


Ca de fiecare dată în ultimii ani, luna martie, la Mioveni, este dedicată teatrului. Iubitorii de artă teatrală au avut pînă acum parte de spectacole de gală şi la fel se va întîmpla şi în acest an.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1338

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Carte despre generalul Iulian Vlad

Astăzi, în  amfiteatrul Muzeului Judeţean Argeş, cu începere de la ora 11, are loc lansarea volumului „Iulian N. Vlad - confesiuni pentru istorie“, de Aurel I. Rogojan, cu o prefaţă a prof. univ. dr Dinu C. Giurescu. Cartea este structurată în 31 de capitole, un cuvînt din „din partea autorului“, intitulat „Un destin istoric între prejudecăţile istoriei“ şi 14 anexe. În cuvîntul „din partea autorului“ ni se dau explicaţii referitoare la modul în care a fost elaborat prezentul volum, realizîndu-se şi o substanţială prezentare a interlocutorului său, generalul Iulian Vlad, care a jucat un rol însemnat în istoria ultimelor decenii.   

I.Ivănoiu 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1115

Continuare
 
Spectacol de senzaţie la Ambasada României în China Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018

Ansamblul Plai cu Dor,

Spectacol de senzaţie la Ambasada României în China


Participînd în această săptămînă la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional al Culturilor al districtului Chaoyang din China, Ansamblul Plai cu Dor din Mioveni a profitat din plin de prezenţa în îndepărtata ţară şi în afară de spectatorii chinezi a încîntat prin reprezentaţiile sale şi pe românii aflaţi acolo.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1199

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Festivalul „Tita Bărbulescu“

Pe 2 şi 3 martie 2018, începînd cu ora 18, la Casa de Cultură Topoloveni, va avea loc Festivalul-concurs naţional al cîntecului popular românesc Tita Bărbulescu, ediţia a-IV-a. Printre invitaţii care vor onora acest eveniment amintim pe  pe Laura Lavric, Gheorghe Roşoga şi Valeria Arnăutu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1090

Continuare
 
Maia Morgenstern, în comedia „Fierarii“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 22 februarie 2018

Actorii Teatrului de Comedie Bucureşti vin la Piteşti  

Maia Morgenstern, în comedia „Fierarii“


Pe marii actori Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Valentin Teodosiu îi veţi putea vedea în aprilie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Actorii Teatrului de Comedie din Bucureşti vin cu premiera piesei de teatru „Fierarii“, o comedie scrisă de Milos Nikolic.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1305

Continuare
 
Concurs de Dragobete, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 februarie 2018


Concurs de Dragobete, la Mioveni


Dragobetele este o sărbătoare cu tradiţii vechi şi semnificaţii adînci în cultura românească, depăşind simbolica sărbătorii de import Valentine’s Day. Înainte de toate, Dragobetele reprezintă sfîrşitul şi începutul unui nou anotimp.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1037

Continuare
 
Constantin Cotimanis în „Ultimul Don Juan“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018


Constantin Cotimanis în „Ultimul Don Juan“


Teatrul Nottara din Bucureşti vine la Piteşti cu piesa de teatru „Ultimul Don Juan“, de Neil Simon, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi americani. În traducerea lui Petre Bokor, piesa se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, luni, 5 martie, la ora 19.00. Pretul unui bilet este de 70 de lei, în prima parte a sălii, şi de 60 de lei, în cea de-a doua parte a acesteia. Spectacolul nu este recomandat copiilor pînă la 14 ani. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1310

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Artiştii piteşteni joacă la Constanţa

Teatrul Alexandru Davila Piteşti, alături de Secţia de Revistă şi îndrăgiţii actori Vasile Muraru şi Valentina Fătu, pleacă la drum cu spectacolul „Ah, Piteşti, ce drag îmi eşti!“. Spectacolul va fi prezentat mîine, de la ora 19, la Teatrul de Stat din Constanţa.   
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1094

Continuare
 
Doina Bascovului a ajuns în finală! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Ieri, în emisiunea „Duelul Ansablurilor”,

Doina Bascovului a ajuns în finală! 


Ieri, Ansamblul folcloric Doina Bascovului a fost din nou în emisiunea „Duelul Ansamblurilor“ a lui Cătălin Măruţă, difuzată de postul de televiziune PRO TV, şi a reuşit, în urma votu­rilor primite de la telespectatori, să ajungă în finală. Cătălin Măruţă a anunţat că la această emisiune s-a înregistrat şi un record de voturi, respectiv peste 63.000. A fost mare fericire în rîndul basco­venilor şi al celor care i-au însoţit.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1462

Continuare
 
Puric şi Ileana Stana Ionescu, pe scenă la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 februarie 2018

„Idolul şi Ion Anapoda“, viaţa transpusă într-o piesă

Puric şi Ileana Stana Ionescu, pe scenă la Piteşti


Piesă de excepţie, luni seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti: „Idolul şi Ion Anapota“, într-o distribuţie de zile mari! Am văzut o Ileana Stana Ionescu transpusă în pielea Stăvăroaiei pînă la ultimul fir de păr, într-o interpretare magistrală. Am văzut un Dan Puric ce a reuşit într-un mod uimitor să treacă de la o stare la alta, un Ion Anapoda care rîde, plînge se enervează şi exaltează, transmiţînd spectatorilor aceleaşi stări contradictorii. Timp de o oră şi 45 de minute, scena a prins viaţă, actorii Teatrului Naţional Bucureşti I. L. Caragiale amintind celor din sală că viaţa poate fi exact ca în această piesă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1681

Continuare
 
„Rîndunici printre lozinci“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 februarie 2018

Tudor Gheorghe, la Casa de Cultură a Sindicatelor

„Rîndunici printre lozinci“


Tudor Gheorghe revine în oraşul nostru, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, cu noul său spectacol intitulat „Rîndunici printre lozinci“. Acesta va avea loc pe data de 29 martie, la ora 19.00.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1055

Continuare
 
„Gramofonul cu amintiri“, şi pe 5 martie, la Davila! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 20 februarie 2018

Pentru că mulţi fani ai lui Fuego nu au apucat bilete pentru 4 martie,

„Gramofonul cu amintiri“, şi pe 5 martie, la Davila!


Spectacolul Secţiei de Revistă „Gramofonul cu amintiri“, în regia lui Paul Surugiu, alias Fuego, cu Stela Enache şi Marina Florea, se întoarce pe scena Teatrului Alexandru Davila Piteşti şi pe 5 martie, de la ora 19!    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1304

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 20 februarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Sărbătoarea iubirii la români

Primăria Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti, organizează un dublu eveniment cultural, dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români. Manifestarea va cuprinde un spectacol aniversar, prilejuit  de împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Grupului Folk P620, coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguş şi un spectacol de folclor, sub îndrumarea  profesorului de canto popular Valentin Grigorescu. Evenimentul se va desfăşura sîmbătă, de la ora 17, la Centrul Multifuncţional Piteşti. Intrarea este liberă. 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1149

Continuare
 
Ansamblul „Plai de Dor“, la ambasadorul României în China Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 19 februarie 2018


Ansamblul „Plai de Dor“, la ambasadorul României în China


Ansamblul Folcloric „Plai de Dor“ Mioveni, aflat pentru o săptămînă în capitala Republicii Populare Chineze pentru a participa la cea de-a 15 ediţie a „Beijing Chaoyang International Spring Carnival”, a primit vizita Ambasadorului României în China - Excelenţa Sa domnul Basil Constantinescu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1413

Continuare
 
I-a impresionat pe juraţi, dansînd flamenco Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 19 februarie 2018

O tînără născută in Piteşti şi stabilită în Spania

I-a impresionat pe juraţi, dansînd flamenco


O tînără de 19 ani, origi­nară din Piteşti a cucerit juraţii show-ului de tele­viziune „Românii au ta­lent“, prezentat vineri seară, la Pro tv. Bianca Ceauşescu a atras aten­ţia juriului încă de cînd şi-a facut apariţia pe scenă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3110

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 3646
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter