Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Programul Zilelor Piteştiului     *** Servicii Edilitare Mioveni se mută în casă nouă      *** Trebuie să vă înregistraţi la AJOFM      *** Ambasadorii SUA şi Japoniei vin la Ştefăneşti      *** Lucrări pentru redeschiderea Transfăgărăşanului     *** Şoseaua a luat-o la vale, cu asfalt cu tot     *** Şedinţe foto cu ursul la Barajul Rîuşor     *** Controale la Parchetele din Argeş     *** Un piteştean, în Siberia, pe motocicletă      *** Lacul Dîrvari, accesibil pentru toţi pescarii!      *** Fotbal la TV în weekend     *** CS Mioveni, remiză cu Academica     *** CS Mioveni - Academica Clinceni 1-1 (1-1)     *** Poenaru: „Nu ştim să ne apărăm!“     *** Eftimie: „Să vedem cînd ne dă şi nouă 11 m!“     *** România, tot pe locul 32     *** Doar campioana României în Liga Campionilor!     *** Adrian Tase, la Congresul de la Taipei     *** Numărul obezilor, în creştere în Argeş     *** Elevă din Mioveni a primit Bursa Ambasadorului Chinei      *** Baza de Agrement BEMO a intrat în renovare      *** Soţul agresiv, în arest!     *** DN 73 - Şoseaua morţii sau Drumul crucilor    

 
Expoziţie dedicată lui Mihai Eminescu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Începînd de luni, la Biblioteca Judeţeană,

Expoziţie dedicată lui Mihai Eminescu


Eminescu, primul mare poet care a dat ţării o absolută încredere în forţele ei intelectuale, este omagiat de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş prin expoziţia „Unde ne sunt visătorii?“. Aceasta cuprinde articole şi imagini din revistele Convorbiri literare (1873-1874, 1886, 1939), Flacăra (1914), Luceafărul (1905), Sămănătorul (1903), Vatra (1939).    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1611

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ziua artei fotografice

În perioada 11 - 24 ianuarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă o expoziţie dedicată Zilei artei fotografice care este sărbătorită pe 11 ianuarie. Fotografiile expuse sînt realizate de cursanţii de la Clubul LENS, coordonat de Adrian Sănduloiu, directorul Serviciului Public Salvamont Argeş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1571

Continuare
 
Mai curge apă la moara Casei Regale? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


Mai curge apă la moara Casei Regale?


Şi era linişte în Casa Regală din Republica România. Ex Regele trăia în pace pe domeniul său din Elveţia. Ca orice pensionar, legănat de amintiri, şi avea destule. Prinţesa Margareta fusese declarată moştenitoare legală. Un actor de provincie intrase în rolul de mare succes, Alteţă Regală. Palatul Elisabeta din Bucureşti la dispoziţie. Castelul de la Peleş şi Pelişorul. Alte locuinţe semănate de-a lungul şi de-a latul ţării. Zeci de hectare de pădure şi de terenuri agricole. Actorul Radu Duda făcea lobby pentru România, pe banii guvernului. Liviu Dragnea şi Tăriceanu orientau Parlamentul să aprobe subvenţie generoasă pentru protocol şi să plătească lefurile personalului. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine…

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1686

Continuare
 
…Şi trosnirăm din bice Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


…Şi trosnirăm din bice


Nu noi, mulţimea de gură-cască. Urătorii noştri fură oamenii politici. Liderii de partide. Ei trosniră din bice. De la ei aflarăm că anul care vine e plin de bucurii. Că ne vor creşte pensiile şi salariile, mai ales cele speciale, pe care le mai numim şi nesimţite. Sîntem ţara cu cea mai mare creştere economică din Europa, dacă nu chiar din lume. Că ne înzestrăm cu avioane, tancuri şi elicoptere. Că ne blindăm pe sub cămaşă fără vaccinuri şi doctorii, împotriva atacurilor de gripe, cancere, rujeole şi tot felul de alte contagiuni. „Hăi, hăi, mai mînaţi măi, flăcăi!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1423

Continuare
 
Filmele săptămînii 5 - 11 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Filmele săptămînii 5 - 11 ianuarie


Cinema City VIVO! Mall

Downsizing. Mini-oamenii (AVANPREMIERĂ), comedie, dramă, SF, 135 minute (Mi - J: 20.00)
Insidious: Ultima cheie (PREMIERĂ), horror, mister, thriller, 103 minute (V - J: 16.10; 18.20; 20.40; 22.50)
Jocuri secrete (PREMIERĂ), biografic, dramă, 140 minute (V - J: 13.10; 16.00; 18.50; 21.40)  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1366

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Eminescu - 168

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul literar-muzical, sub genericul Eminescu - 168, prilejuit de împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguş şi de poeta Allora Albulescu, va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. Evenimentul va cuprinde evocarea operei şi personalităţii Luceafărului poeziei româneşti şi recitaluri lirice din opera eminesciană, susţinute de Grupul Folk P620, de poeta-profesoară Allora Albulescu şi de elevi de la Atelierul de creaţie literară coordonat de Allora Albulescu.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 760

Continuare
 
Sculpturi cu teme muzicale Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 ianuarie 2018

La Hotelul de Gheaţă de la Bîlea Lac,

Sculpturi cu teme muzicale


Hotelul de Gheaţă de la Bîlea Lac este dedicat anul acesta muzicii. Fiecare cameră este un tribut adus artiştilor. Argeşenii ştiu că hotelul a devenit o tradiţie, dar nu ştiu că se află pe locul trei în topul celor mai frumoase construcţii de gheaţă din Europa. Pe primele locuri în acest top sînt Kakslauttanen Arctic Resort din Finlanda şi Ice Hotel din Suedia. Clasamentul a fost realizat de revista britanică Essential Magazine. 
 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1384

Continuare
 
Fetele nemăritate îşi visează ursitul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 ianuarie 2018

Tradiţii şi obiceiuri în Ajunul Bobotezei

Fetele nemăritate îşi visează ursitul


Astăzi este Ajunul Bobotezei, sărbătoarea dinaintea Bobotezei cu o mare încărcătură duhovnicească. Crendicioşii care nu au probleme de sănătate pot ţine post negru în această zi în care nu se mănîncă şi nu se bea nimic, iar de Bobotează se bea agheasmă pe nemîncate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1614

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

168 de ani de la naşterea lui Eminescu

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul literar-muzical, sub genericul Eminescu - 168, prilejuit de împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguş şi poeta Allora Albulescu, va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1153

Continuare
 
Se fac înscrieri pînă pe 28 februarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 ianuarie 2018

Pentru concertul de Anul Nou de la Viena 2019,

Se fac înscrieri pînă pe 28 februarie


Pe 2 ianuarie s-a dat startul la achiziţionarea biletelor pentru concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena din 2019. Cererea fiind extrem de mare, biletele se vor trage la sorţi. Argeşenii care doresc să intre în posesia unui bilet la concert o pot face pînă pe 28 februarie. Este cel mai îndrăgit concert de muzică simfonică şi este foarte greu de obţinut un bilet, dar oricine poate completa un formular în perioada 2 ianuarie - 29 februarie. 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1261

Continuare
 
Spectacolul cerului - eclipse şi ploi de stele Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 ianuarie 2018

Fenomenele astronomice din 2018

Spectacolul cerului - eclipse şi ploi de stele


Pasionaţii de astronomie vor avea parte în acest an de o mulţime de fenomene astronomice spectaculoase. Cerul ne oferă propriul său spectacol, iar specialiştii au realizat un top al celor mai interesante fenomene, multe dintre acestea fiind vizibile şi din ţara noastră.  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1455

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Iarna în horticultură“

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Iarna în horticultură“, în cadrul proiectului cultural-educativ „Armonie şi stil de viaţă“, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, se va desfăşura luni, 8 ianuarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1236

Continuare
 
Concertele anului 2018 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 ianuarie 2018

Cele mai tari vedete din lume vin să le cînte românilor

Concertele anului 2018


Anul 2018 le pregăteşte tuturor românilor, deci implicit şi argeşenilor iubitori de muzică şi distracţie, o serie de concerte de cea mai bună calitate, cu interpreţi de renume mondial. Spectacolele vor avea loc în Capitală, dar şi în alte oraşe mari ale ţării, iar piteştenii mai pot încă să-şi procure bilete la concertele pe care vor să le vadă. Acestea pot fi găsite pe net sau în locaţiile unde au loc evenimentele. Pe lîngă confirmările prezentate mai jos, este posibil să mai aibă loc, la Bucureşti, şi alte mari concerte. Unii artişti internaţionali cîntă în premieră în România, iar alţii aleg să revină în ţara noastră.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2132

Continuare
 
Mii de piteşteni în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 ianuarie 2018

Sore şi Vunk au cîntat de Revelion, la Piteşti  

Mii de piteşteni în Piaţa Primăriei


Trecerea în 2018 i-a prins pe mii de piteşteni la concertul organizat de munici­pa­litate în Piaţa Primăriei. Ei au ales să treacă în Noul An, în stradă, iar aproape toţi au venit de acasă cu cîte o sticlă de şampanie sau vin spumos pentru a cinsti cum se cuvine sosirea noului an.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1759

Continuare
 
Pe 1 ianuarie este sărbătorit Sfîntul Vasile cel Mare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Cum e musafirul de Anul Nou aşa va fi şi anul

Pe 1 ianuarie este sărbătorit Sfîntul Vasile cel Mare

 

În prima zi a anului, credin­cioşii ortodocşi îl sărbă­to­resc pe Sfîntul ierarh Vasile cel Mare, arhiepis­copul Cezareei Capadociei. Vasile cel Mare (330-379) este unul dintre cei trei Părinţi capadocieni şi singurul care s-a bucurat de cinstea de a fi numit „cel Mare“, şi aceasta datorită da­rurilor speciale cu care a fost înzestrat: mare persona­litate ecleziastică, organi­zator, excelent exponent şi apărător al învăţăturii cre­ştine ortodoxe, părinte al mona­hismului răsăritean, reformator al liturghiei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1908

Continuare
 
Filmele săptămînii 29 decembrie - 4 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Filmele săptămînii 29 decembrie  - 4 ianuarie

Cinema City VIVO! Mall

Jocuri secrete (AVANPREMIERĂ), biografic, dramă, 140 minute (Mi - J: 20.40)   
Capcană mortală (AVANPREMIERĂ), crimă, dramă, thriller, 94 minute (L: 21.00; Ma: 20.50)
Omul spectacol (PREMIERĂ), biografic, dramă, muzical, 104 minute (V - S: 12.40; 15.10; 17.30; 19.50; 22.10; Ma: 12.40; 15.10; 17.30; 19.50; 22.10; D: 11.20; 13.30; 15.50; L: 15.30; 17.45; 20.00; 22.10; Mi - J: 15.10; 17.30; 19.50; 22.10)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1656

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 3646
embedgooglemap.net


Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---

Mersul trenurilor

Flag Counter