Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Am exportat ceva din Curierul zilei şi apoi m-am gândit la viitorul ţării     *** A crescut producţia industrială     *** Săptămîna Europeană a Democraţiei Locale, la Mioveni      *** PASTILA de UMOR      *** Condiţii mai bune în şcoli!     *** Copiii din familii sărace primesc rechizite gratuite    *** Mai mulţi bani de liceu!     *** Aparatură pentru screeningul auditiv al nou-născuţilor     *** Te opresc „că pot şi vreau”!     *** „S-a luptat cu mine, să-mi fure rucsacul„     *** Şoferul a depăşit în curbă, pe DN 73!     *** Pe A 1 a ajuns cu maşina-n şanţ     *** Exerciţiul Seism 2018, scenariu apocaliptic     *** Preda, în semifinale la Europene     *** Remiză stabilită de arbitri!     *** „Greşelile arbitrului au influenţat rezultatul!“     *** Înfrîngere la scor!     *** Atletic Bradu, la prima victorie a sezonului     *** Liga Naţiunilor      *** După tricolori, vin galben-verzii!     *** Calificaţi la EURO     *** S-a dat startul proiectului de sport, la Mioveni     *** Naţionala Under 17 merge la Turul     

 
„În iunie, plecăm în turneu în Germania“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski:

„În iunie, plecăm în turneu în Germania“

 

 Soprana Daniela Vlădescu a cîntat, săptămîna trecută, la gala extraordinară de operetă organizată de Filarmonica Piteşti, cu ocazia aniversării a 8 ani de la înfiinţare insti­tuţiei. Programul a fost prezentat atît la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, cît şi în Piaţa Primăriei, cu prilejul Zilelor Piteştiului. Daniela Vlădescu este şi directorul Teatrului Naţional de  Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2932

Continuare
 
Carte şi CD despre corala D.G. Kiriac Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Anul acesta, se aniversează 60 ani de activitate

Carte şi CD despre corala D.G. Kiriac 

 

 Anul acesta, Corala D.G. Kiriac, din Piteşti, formată numai din bărbaţi, aniversează 60 de ani de activitate neîntre-rup­tă. Cu ocazia acestui eveniment, se vor edita o carte despre istoricul coralei pe parcursul celor 60 de ani şi un CD.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2813

Continuare
 
„Un atlas al dorinţelor zadarnice“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 mai 2015

O carte pe săptămînă

„Un atlas al dorinţelor zadarnice“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Jude­ţeană Dinicu Golescu - Argeş, reco­mandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, Tia Stoica, de la secţia Adulţi - Be­letristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Un atlas al dorinţelor zadarnice“, scrisă de A­nuradha Roy. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2503

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 26 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă

Mîine, de la ora 11, la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti, se va desfăşura activitatea „Educaţia rutieră, educaţie pentru viaţă“. Elevii din clasa a III-a vor participa la o oră de lectură şi o dezbatere pe tema educaţiei rutiere.   

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2671

Continuare
 
„Jurnalul unui nebun“, apreciat de juriu Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 25 mai 2015

Actorul Dan Andrei a cîştigat premiul de interpretare la festivalul din Bulgaria

„Jurnalul unui nebun“, apreciat de juriu

# Va participa şi la festivalul din Macedonia  

 

 La Vratsa, în Bulgaria, a avut loc Festivalul Internaţional de Teatru, sub patronajul NETA (Noua Acţiune Europeană în Teatru). Teatrul Al.Davila din Piteşti a participat cu spectacolul „Jurnalul unui nebun“, scris de N.V. Gogol, regizat de actriţa Luminiţa Borta, îi interpretarea acto­rului Dan Andrei şi al lui Andrei Nedelea. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3245

Continuare
 
Gala actorului tînăr amator Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 mai 2015

La Teatrul Davila, se va desfăşura

Gala actorului tînăr amator

 

 În Piteşti, în perioada, 30 - 31 mai, în Sala Studio Liviu Ciulei şi sala mare a Teatrului Al. Davila, are loc Gala actorului tînăr amator. Organizatorii sînt Teatrul pentru Toţi şi trupa de teatru AD-HOC, iar evenimentul este susţinut de CJ Argeş, Teatrul Alexandru Davila şi finanţat de DJST Argeş şi Casa de Cultură a Studenţilor Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2782

Continuare
 
S-a terminat a IV-a ediţie a Galei Folk Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 mai 2015

S-a terminat a IV-a ediţie a Galei Folk Mioveni

 

 Vineri, în Sala de Spectacole a Centrului Cultu­ral Educativ Mioveni, a avut loc un spectacol de mu­zică folk, aflat la cea de-a IV-a ediţie, Gala Folk Mioveni 2015, eveniment ce a reunit cîştigători ediţiilor anterioare.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2846

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 25 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Seminar despre valorile UE

Astăzi, de la ora 12, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura manifestarea „Valorile Uniunii Europene“. Seminarul privitor la valorile existente şi respectate în Uniunea Europeană se adresează elevilor de la Şcoala Gimnazială Ion Pillat, din Piteşti.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2774

Continuare
 
Au fost prezenţi mii de spectatori Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 25 mai 2015

Muzică bună şi distracţie, de Zilele Piteştiului!

Au fost prezenţi mii de spectatori

# Oamenii au venit cu o oră înainte de concert

 

 Pe parcursul zilei de sîmbătă, au avut loc o serie de concursuri sportive cu role şi trotinete, atletism, bas­chet,  lupte, kaiac - canoe, box, toate cu ocazia Zilei Piteştiului. Totuşi, momentul culminant al zilei au fost cele două concerte susţinute de trupele Dj Project şi Proconsul pe scena din Piaţa Primăriei. După încheierea spectacolului, piteştenii care au mai rămas în piaţă au avut parte de un spectacol de muzică şi lumini oferit de Fîntîna Muzicală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3286

Continuare
 
Denisa a cîştigat o excursie în Madeira şi 500 de euro Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 mai 2015

Miss Piteşti a fost şi Miss la Liceul Sportiv

Denisa a cîştigat o excursie în Madeira şi 500 de euro

 

 Vineri, Primăria Piteşti, îm­preună cu Agenţia Xcen­tric Models, a or­ga­nizat prima ediţie a con­cursului Miss Piteşti 2015. Evenimentul a avut loc în aer liber, în centrul oraşului, iar podiumul de prezentare a pornit chiar din uşa Primăriei, fiind lung de aproximativ 15 metri. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3552

Continuare
 
Sute de piteşteni, la concertul în aer liber Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 25 mai 2015

Filarmonica Piteşti a cîntat în Piaţa Primăriei

Sute de piteşteni, la concertul în aer liber

 

 Vineri seară, Filarmonica Piteşti a oferit publicului, cu ocazia aniversării a 8 ani şi a Zilelor Piteştiului, un con­cert de excepţie, de operetă, gratuit, în Piaţa Primăriei. Sute de piteşteni au avut parte de o seară deosebită în compania orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, dar şi a sopranelor Daniela Vlădescu, Valentina Korchakova, sopranei de coloratură Mediana Vlad, tenorului Mario Nikolov şi baritonului Stefan Popov. Acelaşi concert a avut loc cu o seară înainte la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, dar atunci nu a fost gratis, spectatorii plătind biletul de intrare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2848

Continuare
 
Salut tinereţea bătrînului oraş Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 23 mai 2015

Salut tinereţea bătrînului oraş

 

 Dacă ar coborî de pe soclul secolelor Io, Mircea Voievod, cum ar găsi aşe­za­rea pe care-a vîrît-o în istorie la 1388? Ar fi fost întîmpinat pe prag cu flori, cu fanfare, cu paşnice defilări, cu înflo­rate cuvîntări, cu jocuri şi cîn­tări, ca la nunţi şi la botezuri, cu spec­tacole, cu întreceri sportive şi stimulări, cu pogoane de reportaje şi poze în ziare, cu slujbe în biserici şi în pieţe pu­bli­ce. Cu Noaptea albă a muzeelor, cu Dansul florilor, Campio­natele naţio­na­le uni­ver­sitare de atle­tism, concerte la Filar­mo­nica, Tîr­gul radioamatorilor, Cupa mu­ni­­cipiului la înot, Crosul muni­cipiului Piteşti, ex­po­ziţii de pictură, lupte, miss Piteşti, Împăraţii Constan­tin şi Ele­na, role şi trotinete, desene pe asfalt....

Comentarii (2) | Vizualizari: 3080

Continuare
 
Filmele săptămînii Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

Filmele săptămînii

 

22 mai - 28 mai
Cinema Sebastian Papaiani

„Pasolini“ 

 Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Pasolini". Filmul este o dramă care durează 86 de minute: ultima zi din viaţa marelui poet şi cineast italian Pier Paolo Pasolini. În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pasolini a fost ucis într-un cartier din Roma. Ultima zi din viaţă artistul şi-a petrecut-o împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său, iar pe seară a ieşit cu maşina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineaţă, Pasolini a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia oraşului. În acest film, a­mestec de real şi imaginar, Abel Ferrara reface ultima zi din viaţa celebrului cineast. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pen­tru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2918

Continuare
 
Daniela Vlădescu a cîntat, avînd piciorul rupt Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

Gest extraordinar al sopranei care nu a renunţat la concertul aniversar al Filarmonicii Piteşti

Daniela Vlădescu a cîntat, avînd piciorul rupt

 

 Joi seara, Filarmonica Piteşti a oferit publi­cu­lui, cu ocazia aniversării a 8 ani, o gală extra­or­di­nară de operetă. Piteş­te­nii au avut parte de o seară minunată în com­pania orchestrei sim­fo­nice a Filarmonicii Pi­teşti, dirijată de Tiberiu Oprea, sopranelor Da­ni­ela Vlădescu şi Valen­tina Korchakova, so­pra­nei de coloratură Me­dia­na Vlad, tenorului Mario Nikolov şi baritonului Stefan Popov. Programul a cuprins pagini celebre din operetele Soarele Lon­drei, Lysistrata, Lili­a­cul, Contesa Maritza, Văduva veselă, Silvia, Lăsaţi-mă să cînt etc. Soprana Daniela Vlă­des­cu a făcut eforturi deo­se­bite pentru a putea participa la această gală, fiindcă la începutul lunii mai s-a accidentat acasă, avînd o dublă fractură la piciorul drept.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 3303

Continuare
 
Seminar la Cimitirul Eroilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 23 mai 2015

Patrimoniul istoric al comunei Şuici, promovat

Seminar la Cimitirul Eroilor

 

 Comuna Şuici a fost gazda mai multor evenimente la care au luat parte localnici, turişti, reprezentanţi din turism şi ai instituţiilor statului, cadre militare, autorităţi publice locale, judeţene şi naţionale.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2856

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 23 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Flori de primăvară“, la Davila

Astăzi, de la ora 19, sînteţi aşteptaţi, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, la un spectacol de revistă. Artiştii de la Secţia Estradă a teatrului piteştean vor cînta, dansa şi vor prezenta momente umoristice menite să vă binedispună.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2812

Continuare
 
<< Start < Înapoi 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3442 - 3472 din 3848
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info