Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Se opreşte curentul în Hîrtieşti     *** 200 de locuri de muncă în agricultură      *** Dacia recheamă în service peste 13.000 de maşini!     *** Cartofii şi legumele, în topul scumpirilor!     *** Sfinţii zilei      *** Sumă mare de bani!    *** BALMOŞ CA ÎN BUCOVINA     *** Evenimente 16 ianuarie de-a lungul vremii     *** Premiera „O noapte furtunoasă“ reprogramată     *** Violonistul Horia Văcărescu, în premieră la Piteşti     *** 14 cazuri de gripă confirmate     *** Vrea cetăţenia română, ca să primească ajutor     *** A uitat de biberon pe aragaz     *** Şmecher la volan a fost reţinut!     *** Conducea o maşină neînmatriculată     *** Femeia de 33 de ani a murit la spital     *** Agresorul s-a întors în arest     *** Accident cu 4 maşini la Curtea de Argeş     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** CS Mioveni, la doctor!     *** Sepsi OSK, cel mai omogen lot     *** Pregătire la Piscul Negru!     *** Competiţiile la care vor participa în 2019 înotătorii argeşeni     *** Cantonament şi pentru piteşteni     *** Bianca Andreescu, în turul 2 la Australian Open!     *** „Putem termina în primele trei locuri“     *** Debut de foc în Top 6!      *** A apărut Cupa României de Baschet 3x3!     

 
Simfonia florilor Marei Diaconu Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 iunie 2015

Expoziţie de pictură, la Galeria Metopa

Simfonia florilor Marei Diaconu

 

 Mara Diaconu a vernisat, marţi, la Galeria de Artă Metopa din Piteşti, expoziţia de pictură „Simfonia 2015“, care cuprinde mai multe lucrări pe pînză, reprezentînd flori. Artistane propune o reîntoarcere la natură prin intermediul orhideelor, florilor de măr şi streliţiilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3253

Continuare
 
Închidere de stagiune, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 iunie 2015

Cu un concert simfonic Beethoven,

Închidere de stagiune, la Filarmonică

 

 Filarmonica Piteşti închide, astăzi, cu un concert simfonic Beethoven, a opta stagiune (2014 - 2015). De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, publicul va audia Concert pentru pian şi orchestră nr. 3, op. 37 şi Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului. Dirijorul orchestrei simfonice este Petre Sbîrcea, iar solistă, la pian, Ilinca Dumitrescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2901

Continuare
 
Ia, sărbătorită în emisiunea „Omul Sfinţeşte Locul“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 25 iunie 2015

De Ziua Internaţională a acesteia,

Ia, sărbătorită în emisiunea „Omul Sfinţeşte Locul“

 

 În cadrul emisiunii „Omul Sfinţeşte Locul“, de la Curier TV, sărbatoarea Iei a fost un prilej de a arăta tinerei generaţii cine sîntem, de unde venim şi de unde provine ia. Asta, pentru ca românii să fie mîndri de tradiţiile lor, să nu le uite, să promoveze valorile, cultura şi creativitatea ce ne-au fost transmise de generaţii întregi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3410

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Festivalul Kiriac, la Davila

Primăria municipiului Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş, organizează Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G.Kiriac, ediţia XXIII-a, în perioada 22 - 28 iunie. Printre spectacolele care  se desfăşoară sub egida acestei manifestări se află concertul de sîmbătă, 27 iunie, care va avea loc la Teatrul Alexandru Davila, cu începere de la ora 19. Spectacolul va fi susţinut de Corul Preludiu Bucureşti, dirijor Voicu Enăchescu, Corul mixt Sfânta Paraskevi, dirijor Hristos Kutonikas (Grecia), Corul Appassionato al Primăriei Tîrgovişte, dirijor Florin Emil Nicolae Badea, Corul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, dirijor Pr. Gheorghe Neacşu.   

           I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2983

Continuare
 
Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul sau Drăgaica Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Astăzi, este mare sărbătoare

Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul sau Drăgaica

 

 Astăzi, este mare sărbătoare, creş­tinii ortodocşi sărbătorind Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul, cunos­cută în popor şi cu denumirea de Drăgaică sau Sînziene. Este dezlegare la peşte, în Postul Sîmpe­trului. Sărbătoarea Naşterii Sfîntului Ioan Botezătorul are un temei bi­blic, pentru că evenimentul amintit este consemnat în amănunt de Sfîn­tul Evanghelist Luca, în Evanghelia Sa. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3879

Continuare
 
Ziua Iei, serbată în peste 48 de ţări Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Azi, românii de pretutindeni se îmbracă în costum popular

Ziua Iei, serbată în peste 48 de ţări  

 

 Ziua Internaţională a Iei este ser­bată, astăzi, pe 24 iunie. Aces­ta este un eveniment dedicat portului naţional şi a pornit de la o iniţiativă ce a luat naştere pe Facebook, ajungînd la un e­veniment internaţional de suc­ces.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3278

Continuare
 
Teologul Stelian Gomboş îşi lansează o carte Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 iunie 2015

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş    

Teologul Stelian Gomboş îşi lansează o carte

 

 Mîine, la ora 17, în sala de conferinţe, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş va organiza lansarea lucrării „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mîinilor Sale“ (culegere de articole, eseuri şi studii teologice) a teologului şi publicistului Stelian Gomboş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3232

Continuare
 
Concurs de literatură, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Concurs de literatură, la Mioveni

 

 Şcoala Generală George Topârceanu Mioveni a organizat un concurs judeţean de Limba şi Literatura Română, „Dor de Eminescu“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3333

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Parada portului popular, la Vila Florica

Centrul de Cultură Brătianu marchează, astăzi, la ora 13, la sediul său de la Vila Florica din Ştefăneşti, Ziua Universală a Iei. În acest scop se va organiza o paradă a portului popular românesc, cu costume din zona Muscelului, costume ce vor fi îmbrăcate de manechine ale Casei de Cultură a Studentului din Piteşti. Valeria Coman, preşedintă a Asociaţiei Culturale de Tineret „Vatra“ este partenerul Centrului Brătianu în organizarea acestui eveniment. Vor participa copiii de la Centrul de Tip Familial Valea Mare, al cărui director este Carmen Bucur. De asemenea, se va face un scurt istoric al iei, astfel încît copiii să înţeleagă pe deplin importanţa acesteia de-a lungul secolelor în viaţa românilor. Dacă iniţial ia a reprezentat doar o parte a portului popular românesc, acum ea este deja un simbol al românilor, este ceea ce ne defineşte şi ne face cu adevărat deosebiţi. Ziua Universală a Iei tradiţionale româneşti, zi care a fost propusă de comunitatea online „La Blouse Roumaine“ a ajuns să fie sărbătorită în 48 de ţări, în peste 100 de oraşe de către românii de pretutindeni.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3204

Continuare
 
Dorian Popa, asaltat de admiratoare Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 iunie 2015

Moda costumelor de baie, prezentată la Piteşti Mall

Dorian Popa, asaltat de admiratoare

 

 Centrul comercial Piteşti Mall s-a transformat într-o destinaţie exotică, sîmbătă seara. Într-un decor ce amintea de plajele însorite, pline de nisip fin şi umbrite pe alocuri de palmieri exotici, manechinele au defilat în costume de baie care de care mai viu colorate şi mai sexy, spre deliciul domnilor din public.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5223

Continuare
 
Astăzi, concert la Teatrul Al. Davila Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 iunie 2015

A început Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac

Astăzi, concert la Teatrul Al. Davila  

 

 Începînd de ieri, în Argeş are loc Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac. Evenimentul se desfăşoară în perioada 22 - 29 iunie, în mai multe oraşe din judeţul nostru. Această ediţie a festivalului va include spectacole la Mioveni, Piteşti şi la Topoloveni.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4652

Continuare
 
Lavinia Postolache s-a logodit cu un milionar francez Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 23 iunie 2015

Piteşteanca desemnată Miss World 2010, mai îndrăgostită ca niciodată  

Lavinia Postolache s-a logodit cu un milionar francez

 

 Frumuseţea Laviniei Postolache (25 de ani), fos­tă Miss World România în anul 2010, l-a cuce­rit pe unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, milionarul francez Jimmy Ese­­bag (53 de ani), cu­noscut pentru re­laţiile sale cu cele­brităţi frumoase. Cei doi se cunosc de mult timp, dar abia acum au decis să-şi oficializeze relaţia.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 5632

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Colocviile Argeşului

Pe 30 iunie a.c., de la ora 16, la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti, vor fi organizate Colocviile Argeşului, manifestare coordonată de Magda Grigore. Tema manifestării este „Oameni singuri“. Colocviile sînt organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. 

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4973

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Şerban Valeca - senator şi preşedinte interimar al PSD Ar­geş, prof. univ dr. Ion Tabacu, de la Universitatea din Piteşti, şi Ra­du Nicolae, primarul comunei Negraşi. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5365

 
Ziua Avocatului, sărbătorită în avans Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 22 iunie 2015

Vineri, la Goleşti, a avut loc un eveniment organizat de Baroul Argeş  

Ziua Avocatului, sărbătorită în avans

 

 Pe parcursul zilei de vineri, peste 160 de avocaţi s-au întîlnit la Muzeul Goleşti, în cadrul unui eveniment ce a fost organizat de Baroul Argeş, cu ocazia Zilei Avocatului, care are loc pe 24 iunie. Au avut loc discuţii pe două teme, respectiv „Etica în profesia de avocat“ şi „Contractul de asistenţă judiciară“. Deoarece se apropie Ziua Iei, majoritatea avocaţilor prezenţi au purtat cîte un astfel de obiect vestimentar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4744

Continuare
 
Cascadorii i-au ţinut cu sufletul la gură pe spectatori Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 iunie 2015

Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş“ de la Jidova, desfăşurat între reprize de ploaie

Cascadorii i-au ţinut cu sufletul la gură pe spectatori

 

 Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş“ de la Jidova, organizat de Consiliul Judeţean Argeş, a avut loc pe parcursul a două zile, respectiv sîmbătă şi duminică. Actorii, cascadorii şi figuranţii au readus la viaţă societatea dacilor care au trăit pe meleagurile judeţului nostru în urmă cu mii de ani. Dacii s-au aflat într-o relaţie specială cu trupele romane de la Jidova, tocmai într-o perioadă grea, cînd barbarii cotropeau frecvent aceste ţinuturi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5271

Continuare
 
<< Start < Înapoi 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3442 - 3472 din 4002


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info