Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Angajatorii primesc bani pentru ucenici     *** 57 de persoane munceau la negru      *** PASTILA de UMOR      *** Neconcordanţele de TVA, vizualizate online     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Percheziţii la contrabandişti în Ştrand     *** I-a dat cu toporul în cap prietenului de pahar     *** Bătrînă lovită de maşină pe trecerea de pietoni     *** Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni     *** O mamă încearcă să-şi salveze copilul bolnav     *** Ciprian Manolescu premiat de Societatea Americană de Matematică     *** „Fantomele lui Ismael” la Cinema „Bucureşti”     *** Ziua voluntariatului sărbătorită în Argeş      *** Sfinţii zilei      *** Schimbări şi planuri de viitor     *** PIZZA CU ARDEI GRAS ŞI MĂSLINE (DE POST)     *** Evenimente 14 decembrie de-a lungul vremii     *** Meci pierdut la mare luptă     *** Cu 2 jucători sub 20 de ani în teren!     *** Academiile de fotbal vor fi clasificate!     *** Piteştenii, pe podium!      *** Liga Campionilor, Etapa 6     *** Au început Campionatele Naţionalele de Poliatlon     *** FCSB a renunţat la Piteşti!     *** Liga 1    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 „Florica lui Ion Pillat”

În data de 31 octombrie 2018, începînd cu orele 11:00, la conacul Brătienilor din Ştefaneşti, va avea loc Simpozionul naţional „Florica lui Ion Pillat” – lansarea Antologiei Vinul de-altădată. Tema simpozionului va fi dezbătută pe larg de specialişti din universităţi, institute de cercetare din România, critici literari, traducători, precum şi de elevi şi studenţi din instituţii de învăţămînt argeşene. În cadrul manifestării vor vorbi Monica Pillat, scriitoare şi fiica lui Dinu Pillat, Barbu Cioculescu, scriitor şi critic literar, Răzvan Voncu, critic      literar. 

M.Sandu


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1234

Continuare
 
Pregătiţi-vă de Halloween! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Au apărut costumaţiile înfricoşătoare pentru 31 octombrie,  

Pregătiţi-vă de Halloween!


De mai mulţi ani, sărbătoarea de Halloween a fost împrumutată şi de români. Este una dintre cele mai vechi sărbători, de peste 2.000 de ani, prima dată apărînd în Marea Britanie şi Irlanda. Din peisajul nopţii de 31 octombrie, cînd se serbează Halloweenul, nu lipsesc dovleacul luminat, costumaţiile înfricoşătoare, culoarea neagră, care simbolizează moartea şi portocaliul, imaginea recoltelor bogate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1272

Continuare
 
Va fi lansat documentarul Jurnal de Război Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 octombrie 2018

Ziua Armatei României, marcată în avans, la Mioveni

 Va fi lansat documentarul Jurnal de Război


Astăzi, Asociaţia ORDESSOS, în parteneriat Primăria, Centrul Cultural Mioveni şi ASOCA prezintă teaser-ul documentarului „Jurnal de Război”. Realizat după aproape 3 luni de filmări şi de implicare entuziastă a unor oameni care şi-au împlinit un ideal dincolo de profesie, vîrstă sau efort, promo-ul este adus în atenţia publicului din Mioveni şi nu numai.                                                        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1141

Continuare
 
„Am vrut să impresionez o fată!“ Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Chinezul de la Vocea României e piteştean,

„Am vrut să impresionez o fată!“


Feihong Basiogu, are 20 ani şi se află la Piteşti din 2011. A venit din China după ce mama lui s-a recăsătorit cu un piteştean. Foarte talentat, acesta a reuşit să impresioneze juriul de la Vocea României, sezonul 8.  După ce a cîntat piesa „Fly Me To The Moon”, Andra şi Irina i-au promis aproape orice, doar ca să-l convingă să vină în echipa lor. A ales să intre în echipa Irinei Rimes. Despre viaţa de la Piteşti, felul în care a reuşit să se adapteze în România, ce profesie îşi doreşte să urmeze şi multe ale amănunte din viaţa tînărului cu voce caldă, am aflat în cadrul unui amplu interviu.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1570

Continuare
 
„Elixir„ cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018

O nouă piesă de teatru pe scena piteşteană,

„Elixir„ cu Maia Morgenstern


Piteştenii vor avea ocazia să o vadă pe actriţa Maia Morgenstern în piesa de teatru „Elixir„, care se va juca pe data de 27 noiembrie, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Alături de ea se va afla şi actorul Marius Bodochi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1200

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Pînă pe 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân  din Curtea de Argeş, va fi deschisă expoziţia Tradiţii şi obiceiuri româneşti. Aceasta cuprinde  imagini din revistele Flacăra (1914), România ilustrată (1928), Ilustraţiunea română (1929), Gazeta noastră ilustrată (1930), Realitatea ilustrată (1928-1930), Vremea (1929) şi Viaţa ilustrată (1935 – 1936).   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1097

Continuare
 
Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Întîlnire emoţionantă a regizorului Şerban Marinescu cu publicul la „Cinema Bucureşti“

Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean!


După 40 de ani, regizorul piteştean Şerban Marinescu a păşit din nou în Cinematograful Bucureşti din Piteşti, duminică seara, la proiecţia filmului său, „Cel mai iubit dintre pămînteni”. Au fost clipe emoţionante trăite atît de către spectatorii încîntaţi de întîlnirea cu maestrul Şerban Marinescu, cît şi de către regizorul revenit pentru cîteva ceasuri pe meleagurile unde şi-a petrecut copilăria. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1104

Continuare
 
Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Joi, în cadrul unui concert simfonic,

Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică


Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti sînt invitaţi doi artişti consacraţi, dirijorul Radu Postăvaru şi pianistul Horia Maxim.                


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1013

Continuare
 
„Focul lui Sumedru“ la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018


„Focul lui Sumedru“ la Mioveni


Ca în fiecare an, respectînd tradiţia populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara de 25 octombrie, Focul lui Sumedru – eveniment care va fi marcat şi de autorităţile locale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1124

Continuare
 
Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 22 octombrie 2018

Prin Festivalul Naţional Trivale Fest la care participă mulţi tineri,

Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti


Sîmbătă seara, la Filarmonica Piteşti, s-a desfăşurat a  IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Trivale Fest. Manifestarea la care au venit sute de spectatori a fost organizată de Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local, prin Centrul Cultural Piteşti. Nu numai publicul a fost numeros, dar şi participanţii au fost în număr mare, viitorul muzicii folk fiind asigurat, printre concurenţi numărîndu-se foarte mulţi copii şi tineri.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 917

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 21 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Jocurile în biblioteci

Începînd de astăzi şi pînă pe 27 octombrie, în holul Bibliotecii Judeţene Argeş va fi deschisă expoziţia Jocurile în biblioteci-De la ludoteci la jocuri video. Expoziţia de fotografie este realizată în parteneriat cu ANBPR, fiind la a  IV-a ediţie. Expoziţia surprinde activităţile desfăşurate în bibliotecile publice din ţară, facilitînd astfel contactul cu acestea, în sensul cunoaşterii şi al schimbului de experienţă, valorizînd, de asemenea, educaţia pentru cultură prin joc.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 788

Continuare
 
„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Mîine, în prezenţa regizorului Şerban Marinescu,

„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”


Duminică, de la ora 18:00, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti va fi difuzat celebrul film românesc „Cel mai iubit dintre pământeni”. Scenariul şi regia îi aparţin lui Şerban Marinescu, în rolurile principale fiind Ştefan Iordache, Dorel Vişan şi Gheorghe Dinică.Regizorul Şerban Marinescu, născut la Piteşti, este invitatul de onoare la întîlnirea, de după proiecţie, cu publicul piteştean. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1162

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Romanţioşii'' la Davila

Astăzi,  la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, va fi prezentată piesa „Romanţioşii”, un spectacol în regia lui Vlad Cristache, care ne introduce în atmosfera de reverie a secolului al XVIII-lea. Delicateţea şi farmecul piesei reies din jocul actoricesc, iar abilitatea cu care a fost tratat conflictul nu lasă loc de îndoieli în ceea ce priveşte măiestria autorului în a construi o dramă interesantă şi în mişcare.   „Romanţioşii” a fost interpretată pentru prima dată la Paris, la Comedie Francaise, în 1894 şi a obţinut un succes considerabil. În piesa, Edmond Rostand satiriza sentimentalismul literaturii romantice al vremurilor sale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 820

Continuare
 
Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

 Joi seara se păstrează tradiţia,  

Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti


Joi, 25 octombrie, la ora 16:30, la Tîrgul săptămînal din Topoloveni va avea loc manifestarea tradiţională „Focul lu’ Sumedru“, obicei etnografic specific  zonei Muscelului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1044

Continuare
 
Filmele săptămînii 19-25 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018


Filmele săptămînii 19-25 octombrie  


În săptămîna 19 - 25 octombrie, cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1015

Continuare
 
Festivalul Naţional de Muzică Folk Trivale Fest Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 19 octombrie 2018

Mîine, începe a VI-a ediţie

Festivalul Naţional de Muzică Folk Trivale Fest


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Piteşti, a-IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Trivale Fest. Acesta va avea loc mîine, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Piteşti. Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare şi recitaluri extraordinare, susţinute de Florin Chilian, Emeric Imre, Tiberiu Hărăguş şi Grupul Folk P620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 855

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 94 - 124 din 3962
embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info