Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** 54 de cereri pentru ajutor de încălzire!      *** SANITAS-ul, nemulţumit de propuneri      *** Renovarea pieţelor începe în noiembrie      *** Sclavul şi-a omorît tatăl      *** Gospodărie incendiată, la Bîrla      *** Şoferul băut a ratat curba!      *** Motociclist, grav rănit      *** Derbiul orgoliilor, încheiat cu un scor alb!      *** Victorie importantă obţinută în deplasare!      *** Liga a II-a, etapa 13      *** Concert umanitar, la Filarmonica Piteşti      *** Expoziţie de armament, la Liceul Ion Barbu      *** Profesorul Gărduş a murit în Canada!      *** Singura studentă din România, la Tel Aviv      *** BMW lovit de un Ford     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de quilling

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de quilling. Este vorba de o activitate educativă, al cărei public-ţintă este constituit din elevii din categoria de vîrstă 8 - 12 ani. Copiii vor deprinde tainele confecţionării de jucării şi de obiecte decorative prin tehnica răsucirii hîrtiei.

I.Ivănoiu


 
 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 40

Continuare
 
Concert umanitar, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 octombrie 2017

Haideţi să o ajutăm pe tînăra mămică, Cristina Manea!

Concert umanitar, la Filarmonica Piteşti

 

Filarmonica Piteşti organizează, joi, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Vivaldi, Bach şi Mozart. Concertul are scop umanitar pentru salvarea vieţii tinerei mămici Cristina Manea, de 23 de ani, din Piteşti, diagnosticată cu cancer după ce a născut. Aceasta are nevoie de 70.000 euro pentru un tratament care ar putea-o salva.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 90

Continuare
 
Filmele săptămînii - 20 - 26 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017

Filmele săptămînii - 20 - 26 octombrie

Cinema City VIVO! Mall
 Mama! (PREMIERĂ), dramă, horror, mister, 121 minute (V - Mi: 14.50; 16.40; 18.50; 21.20; J: 14.40; 16.20; 18.50; 21.20)
Prinţesa Lebădă: Sub acoperire regală - dublat (PREMIERĂ), animaţie, 79 minute (V: 13.20; 15.10; 17.00; L - J: 13.20; 15.10; 17.00; S - D: 11.10; 13.20; 15.10; 17.00)   
Geostorm: Pericol Global 3D (PREMIERĂ), acţiune, SF, 109 minute (V: 13.20; 15.40; 18.00; 20.20; 22.40; L - Mi: 13.20; 15.40; 18.00; 20.20; 22.40; S - D: 11.00; 13.20; 15.40; 18.00; 20.20; 22.40; J: 13.00; 15.15; 17.30; 19.40; 22.40)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 139

Continuare
 
„TABOR“, de Adrian Georgescu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017

CARTE NOUĂ

„TABOR“, de Adrian Georgescu

 

 Însoţit de scriitori din oraşul Piteşti, poeta şi profesoara Allora Albulescu Şerp, poetul, prozatorul şi memorialistul Mihail Ghiţescu, jurnalistul Constantin Băjenaru, cu o audienţă avînd parcă respiraţia tăiată de patosul autorului convertit în confesor al propriei odisei de creaţie, Adrian Georgescu revine în Piteştiul natal asemenea bunului samaritean încărcat de o pîrgă luminoasă din propria-i viţă duhovnicească, de om singur în via sa, îngrijită de mîna sa.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 120

Continuare
 
DIN CASETA CU PORTRETE Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017


DIN CASETA CU PORTRETE

 

De cîte ori caut în buzunarul amintirilor, dau de ei trei. Toţi trei: Mona, Ecaterina şi Titel…

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 131

Continuare
 
BLESTEMUL LUI DAVILA Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017


BLESTEMUL LUI DAVILA

 

Gîlceava dă afară prin pereţi. Se revarsă în tot oraşul, în presă, pînă la minister. Mai departe, unde se opreş­te? Şi cînd?


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 308

Continuare
 
Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017


Atelier de păpuşi, la Curtea de Argeş

Dacă vă mai amintiţi de păpuşile de altădată, care au încîntat copilăria multor generaţii de pănă acum şi de serile în care, la gura sobei, se ţeseau adevărate poveşti, iată că acum aveţi ocazia să vedeţi pe viu, să retrăiţi aceste clipe magice şi să rememoraţi feeria acelor seri într-un atelier de păpuşi şi mărgele, susţinut, astăzi, 21 octombrie, ora 11.00, de meşterul popular Marilena Iosifaru. Păpuşi mai mici, mai mari, personaje de poveste, din fire şi ţesături multicolore vă aşteaptă la Muzeul Municipal din Curtea de Argeş, să vă spună povestea lor şi, de ce nu, să creaţi împreună alte momente încărcate de magie. Cîteva ore de incursiune într-un meşteşug popular cu rădăcini adînci în simbolistica satului românesc de altă­dată.   
A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 154

 
Fuego a revenit pe scena piteşteană Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 21 octombrie 2017

Într-un spectacol care a dat strălucire Estradei,

Fuego a revenit pe scena piteşteană

 

Spectacol de zile mari, joi, la Teatrul Al. Davila, alături de Fuego, Marina Florea, Stela Enache şi artişti de la estrada piteşteană. Paul Surugiu, alias Fuego, a revenit pe scena piteşteană la cererea publicului şi la invitaţia managerului Nicolae Poghirc. Îndrăgitul solist a mărturisit că a plecat de la Teatrul Al. Davila din Piteşti în urmă cu o jumătate de an, fiindcă s-a angajat la propria sa firmă.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 847

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Finala Bătăliei Cărţilor

Astăzi, începînd cu ora 9, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş este ultima zi a finalei Concursului Naţional de Lectură Bătălia Cărţilor. Competiţia s-a desfăşurat în perioada aprilie - septembrie, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Dezbaterea tematică din cadrul finalei este desfăşurată pe două categorii de vîrstă: 11 - 13 ani şi 14 - 18 ani. La Bătălia Cărţilor, s-au putut înscrie copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vîrste cuprinse între 14 - 18 ani care au permis de intrare la bibliotecă. Se vor acorda premii pentru: cea mai bună fişă de lectură, Cititorul Anului - Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, Cartea anului. Premiile constau în cărţi şi materiale promoţionale. Pe lîngă acestea, Cititorul Anului va primi un dispozitiv mobil de comunicaţii tip tabletă.

I.Ivănoiu


 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 151

Continuare
 
Concurs de interpretare „Zavaidoc“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 octombrie 2017

Pînă pe 23 noiembrie, vă puteţi înscrie la:

Concurs de interpretare „Zavaidoc“   

 

Festivalul Naţional de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc se desfăşoară sub forma unui concurs de interpretare, pe 25 şi 26 noiembrie, la Piteşti, la Centrul Multifuncţional Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 346

Continuare
 
„Călătorie în lumea dansului“, la Filarmonică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 20 octombrie 2017

Alături de Ansamblul Musica Viva şi Tiberiu Oprea,

„Călătorie în lumea dansului“, la Filarmonică!

 

Filarmonica Piteşti vă invită la „O călătorie în lumea dansului“. Acesta este titlul concertului cameral care va fi organizat luni, 23 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional Piteşti!   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 205

Continuare
 
Film proiectat pentru nevăzători! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 octombrie 2017

Caravană inedită, ieri, la Piteşti

Film proiectat pentru nevăzători!

 

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători s-a oprit, ieri, la Piteşti,  la sediul filialei Argeş a Asociaţiei Nevăzătorilor din România. Aici, peste 20 de nevăzători au avut parte de proiecţia filmului „Toată lumea din familia noastră“ (2012), regia Radu Jude, special accesibilizat pentru ei. Pentru mulţi dintre ei a fost pentru prima dată cînd au putut înţelege un film care a fost adaptat special pentru ei, în sensul că li s-au dat explicaţii în pauzele dintre replicile actorilor, astfel încît să înţeleagă scenele.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 203

Continuare
 
Mircea Bârloiu expune la Metopa Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 octombrie 2017

Pînă la sfîrşitul lunii,

Mircea Bârloiu expune la Metopa

 

Marţi seară, la Galeria de Artă Metopa, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Amazoane“ a lui Mircea Bârloiu. Deşi iniţial expoziţia nu avea un nume, pe parcursul vernisajului, la sugestia celor prezenţi, autorul a decis să-i pună, cel puţin momentan, această denumire.     

Comentarii (2) | Vizualizari: 288

Continuare
 
Tineri din centre ale DGASPC, în vizită în Franţa Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017


Tineri din centre ale DGASPC, în vizită în Franţa

 

Şapte tineri din centrele DGASPC Argeş, alături de doi însoţitori, Decebal Floroaica şi Nicolae Mantu, vor pleca, astăzi, pentru o săptămînă, în Franţa. Vizita face parte dintr-un proiect cu Departamentul Savoie, în urmă cu doi ani, şapte tineri şi doi însoţitori din Franţa venind în judeţul nostru, unde au participat la diverse activităţi alături de cei din centrul Casa Noastră.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 296

Continuare
 
Concert Holograf, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Dan Bittman şi colegii lui se pregătesc de spectacol

Concert Holograf, la Piteşti

 

Trupa Holograf vine la Piteşti cu un concert de zile mari. Astfel, Dan Bittman şi colegii săi de trupă le promit piteştenilor care îndrăgesc muzica interpretată de ei că vor putea asculta atît piese foarte noi din repertoriul lor, cît şi piese mai vechi, foarte cunoscute de public.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 408

Continuare
 
Concert-eveniment, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Turneu West meets East - Enescu, Menuhin, Shankar

Concert-eveniment, la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti organizează, duminică, 22 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul extraordinar West meets East - Enescu, Menuhin, Shankar. La o jumătate de secol de la prima audiţie, violonistul Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin şi Enescu, într-o formulă excepţională: Udhai Mazumdar la table, Rohan Dasgupta la sitar şi Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus) şi Sînziana Mircea la pian.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 273

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 3149

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Băut, a crezut că îi păcăleşte pe poliţişti
Astia care recidiveaza ar trebui ca odata prinsi pentru aceiasi fapta pentru care au fost pedepsiti sa fie spanzurati.E ...
23/10/17 00:08 Mai mult...

Autobuzul 2 opreşte şi în Bascov
in vreme ce lumea civilizata traieste un adevarat miracol,la noi,in curand o sa vedem trenuri care au cap de cursa la ca...
22/10/17 10:34 Mai mult...

Deţinuţii vor pleca mai repede acasă
Decit spitale mai bin un stadion ca la Craiova.
22/10/17 09:31 Mai mult...

Băut, a crezut că îi păcăleşte pe poliţişti
acum pleaca in Franta ,ca nu putea d-ul procuror s-al retina,urmind ca politisti s-al caute.a condus toata Europa fara p...
21/10/17 16:45 Mai mult...

Oameni din Spania s-au unit să ajute mireasa
Medicul ala ginecolog care a urmarit-o in timpul sarcinii, chiar nu i-a facut nici o analiză? Ăsta nu este un nou caz...
21/10/17 10:53 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 25.09.2017

--- 3.989 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter