Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Soldatul la datorie“

Astăzi, la  ora 11, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Soldatul la datorie“, adaptare după Noty Karoly, regia artistică, Zoltan Shapira, şi psihodesign, dr Olivia Costea. Din distribuţie fac parte: Cătălin Mirea, Robert Tudor, Dan Ivănesei, Mirela Cioabă, Iulia Dumitru, Dan Andrei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Tudoriţa Popescu şi Puiu Mărgescu.   

Biblioteca Altfel

Mîine, de la orele 9 şi 11, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Hai-Hui prin Univers“. Aceasta este realizată în cadrul Proiectului Biblioteca Altfel 2017, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu.    

„Oare de ce?“

Mîine, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura manifestarea „Oare de ce?“.  Activitatea interactivă are drept scop stimularea curiozităţii şi formarea şi cultivarea capacităţilor de a dialoga. Ea se înscrie în Proiectul Biblioteca Altfel 2017 şi vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu.

„Biblioteca te citeşte“

Şcoala Gimnazială Nicolae Simonide va găzdui mîine, de la ora 12, activitatea „Biblioteca te citeşte“. În cadrul acestui proiect vor avea loc lecturi publice, discuţii libere despre tendinţele din poezia contemporană şi despre statutul scriitorului în societatea de consum, prezentarea de elemente de interes - achiziţii de carte, acţiuni, proiecte ale Bibliotecii Judeţene Argeş. Vor participa poeta şi traducătoarea Paula Romanescu, bibliotecara Mihaela Penaru, preşedinta Filialei Argeş a ANBPR.

Meşteşuguri uitate

Mîine, de la ora 14, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş vor fi prezentate meşteşuguri uitate, cum ar fi caligrafia. Activitatea interactivă este realizată în cadrul Proiectului Biblioteca Altfel 2017, în parteneriat cu Şcoala Hîrseşti. Copiilor li se vor prezenta noţiuni de caligrafie şi de istoria cărţii, urmate de exerciţii practice.   

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 99

 
Filarmonica împlineşte 10 ani! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Joi, concert extraordinar aniversar

Filarmonica  împlineşte 10 ani!

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 mai, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic extraordinar aniversar, cu ocazia împlinirii a zece ani de la primul concert. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va aduce în faţa publicului pagini muzicale de mare popularitate.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 136

Continuare
 
Horia Brenciu, exploziv la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

În concertul de Zilele Oraşului,

Horia Brenciu, exploziv la Piteşti

 

Duminică seara, cu prilejul Zilelor Piteştiului, în Piaţa Primăriei, piteştenii s-au distrat la un concert aniver-sar care a fost un adevărat cadou pentru cei ce şi-au serbat onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena. De această dată, vremea a ţinut cu organizatorii şi, în ciuda norilor care s-au strîns pe cer, nu a mai plouat, aşa că spectatorii au venit în număr mare şi s-au bucurat de spectacolul oferit de artişti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 290

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Competenţe europene digitale

Mîine, de la ora 12,30, la Biblioteca Muşăteşti, va avea loc activitatea interactivă cu tema Competenţe europene digitale. Scopul acesteia este dezvoltarea capacităţilor tinerilor de a lucra cu instrumentele de informare şi de comunicare online. Activitatea este desfăşurată în parteneriat cu Filiala Argeş a ANBPR.

Se lansează „Vise sub condei“

Astăzi, de la ora 12, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş va avea loc lansarea cărţii Vise sub condei. Volumul este coordonat de profesoara Eugenia Zgreabăn. Cartea este scrisă de Maria Beşliu, Maria Alexandra Herişanu, Alina Mihaela Tirică, Diana Adriana Tudorache, Alina Georgiana Zaharia şi Mihaela Marian. Invitaţii evenimentului sînt Iulia Bădulescu, Viana Mureşan, Maria Broştescu, directorul Colegiului Zinca Golescu, şi Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon.

Elevii învaţă bunele maniere

Mîine, de la ora 14, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş se va desfăşura manifestarea Hello, bonjour, mano-po-Salută şi respectă oriunde! În cadrul activităţii, elevii de la Şcoala Gimnazială Ion Minulescu vor deprinde regulile de bună purtare pe stradă, acasă, la şcoală şi în mediul virtual. Activitatea este organizată în cadrul proiectului Biblioteca Altfel.

Scriitorii argeşeni vin la tine

Astăzi, de la ora 9, în Sala de Conferinţe din cadrul Bubliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată manifestarea Scriitorii argeşeni vin la tine. Este vorba de o lectură publică din creaţia prozatoarei Aurelia Corbeanu. Vor fi discuţii libere, se vor prezenta oferta de carte şi activităţile educative ale Bibliotecii Judeţene Argeş. Vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 20. Activitatea se înscrie în Proiectul  Biblioteca Altfel 2017.

Haihui prin univers

Mîine, între orele 9 şi 10, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu va avea loc activitatea Haihui prin univers. Activitatea interactivă este realizată în cadrul Proiectului Biblioteca Altfel 2017, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu.    

Grupaj de I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 164

 
Ateliere de creaţie, la Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 mai 2017

 

Ateliere de creaţie, la Goleşti


Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează, începînd de astăzi şi pînă pe 28 mai 2017, în cadrul  programului naţional Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, proiectul educaţional A­te­liere de creaţie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 212

Continuare
 
Concert în ploaie de Ziua Piteştiului! Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 22 mai 2017

Vremea capricioasă nu i-a oprit pe muzicieni şi spectatori

Concert în ploaie de Ziua Piteştiului!

 

Filarmonica Piteşti a organizat, sîmbătă seară, de Ziua Piteştiului, în Piaţa Primăriei Municipiului nostru, un concert vocal-simfonic, integral cu muzică din fil­me celebre. În ciuda vremii capricioase, cu ploaie, cu tunete şi fulgere, piteştenii au venit în număr destul de mare pentru a-i asculta pe muzici-enii care au făcut ca acest concert să fie unul reuşit. Spectatorii au stat cu umbrelele în picioare, fiindcă se udaseră scaunele, dar tot efortul a meritat pe deplin.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 479

Continuare
 
Filmele săptămînii - 19 mai - 25 mai Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

Filmele săptămînii - 19 mai - 25 mai

 

Cinematograful Sebastian Papaiani
„Marşul Pinguinilor: Chemarea misterioasă“    
Cinematograful Sebastian Papa­­iani prezintă filmul „Marşul Pinguinilor: Chemarea misterioasă“, un documentar, care durează 82 de minute şi rulează la ora 13.00, 16.00 şi 19.00. La două luni de la filmările în condiţii deosebite în Antarctica iarna trecută, Luc Jacquet revine cu un nou film care urmăreşte povestea unui pui de pinguin care se pregăteşte să pornească în prima sa călătorie, urmînd chemarea misterioasă care îndeamnă pinguinii să pornească spre o destinaţie necunoscută, odată cu apropierea iernii. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 131

Continuare
 
Ana Vulcan Chirca, „Reflecţii în mozaic“, Editura Carminis, 2017 Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 mai 2017

   Ce mai citim? Ce mai scriem?

Ana Vulcan Chirca, „Reflecţii în mozaic“, Editura Carminis, 2017

 

 Solilocvii

 Preafericitul Augustin,
 În lucrarea sa Solilocvii,

 Ne-a îndemnat,
 La fel ca Socrate,

 În noi să căutăm,
 Adevărul să-l aflăm.

Mai tîrziu, Mircea Eliade,
În ale sale Solilocvii,

Ne-a arătat că este bine
Ca omul să aibă
Un dialog cu sine.
Aceşti gînditori
Au subliniat rolul căutării
Omului în propria sa fiinţă.

Prin dialogul cu sine
Va avea parte

De o mare bucurie
Şi o rară trăire,

Va afla adevărul
Găsit în sufletul său.

Aşa omul îşi va cunoaşte firea
Îşi va înţelege menirea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 252

Continuare
 
Eurovizionul şi fiţele noastre de televiziune Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

 

Eurovizionul şi fiţele noastre de televiziune


Nu mă pricep. Nu ştiu să apreciez. Tot ce pot să spun este dacă mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut. Am fost satisfăcut. Chiar încîntat. Am fost cucerit şi de portughez, şi de norvegian, şi de moldoveni, şi de franţuzoaică, şi de englezoaică, şi de unguri - că aşa au fost prezentaţi cîntăreţii din statul maghiar -, şi de cipriot şi, mai ales, de români, compatrioţii mei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 217

Continuare
 
Oraşul, în festivitate Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

 

Oraşul, în festivitate


Ne adunăm, cu mic, cu mare, în umbra statuii lui Mircea - Vodă cel Bătrân, turnată în bronz să străbată veacurile. Domn al Ţării Româneşti pînă la Marea cea Mare. Dar nu pe el îl aniversăm. Oraşul. La  629 de ani de existenţă documentară. Voie­vodului îi sîntem recunoscători. Din porunca lui am fost puşi pe harta lumii. Şi am intrat în cronici. Fără întîmplarea aceea cu dania morii din hotar, cine ştie cîtă vreme ar mai fi trecut pînă să fim cunoscuţi. Dar fără îndoială că existam aici de secole întregi. Dinaintea cnezatelor şi voievodatelor. De pe timpul obştilor săteşti. Poate aşezarea se plămădea în timpul fuziunii populaţiei daco-romane. Nici nu se putea altfel pe această vatră de geneză a poporului şi limbii române. Castrele romane şi valul lui Traian pot sta drept mărturie. Nu am venit de nicăieri. Am fost aici de la începutul începuturilor. „Pe Argeş în jos, pe un mal frumos…“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 316

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Jack şi vrejul de fasole fermecat“

Astăzi, la ora 11.30, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Jack şi vrejul de fasole fermecat“, pus în scenă de către actorii secţiei Aşchiuţă. Din distribuţie fac parte actorii: George Slătioreanu, Cristina Muscalu, Cristina Dumitru, Alina Diaconu, Mihai Savu, Anca Badea, Andreea Botescu-Boţîrcă, Olga Podaru şi Sorin Voica.  Scenografia este realizată de Clara Dărîngă, iar muzica, de Remus Negoşanu.   

„Sufrageria  mă-sii de viaţă!“

Astăzi, de la ora 19, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, în regia lui Alexandru Bindea, o adaptare după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.    

„Nu m-am gîndit la despărţire“

Mîine, de la ora 19, în Sala Mare de la Teatrul Al Davila din Piteşti, va fi pus în scenă spectacolul „Nu m-am gîndit la despărţire“. Acesta aparţine solistului Constantin Nica de la estrada piteşteană care va interpreta numeroase şlagăre.

  „Moş Poveste se întoarce“

Duminică, de la ora 11.30, Secţia Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila va prezenta spectacolul „Moş Poveste se întoarce“, de Nicolae Bănică şi Gabriela Roşu, în regia artistică a lui Nicolae Bănică. Simpaticul bătrînel va scoate din tolba sa fermecată o mulţime de poveşti care ne-au bucurat copilăria.

Grupaj de I.Ivănoiu


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 166

 
Romanul „Călare pe vînt“, la Primăria Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

Lansare de carte Marin Ioniţă

Romanul „Călare pe vînt“, la Primăria Piteşti

 

Ieri, la Primăria Piteşti, scriitorul Marin Ioniţă şi-a lansat volumul de proză „Călare pe vînt“. Manifestarea a fost inclusă în cadrul Zilelor Minicipiului Piteşti, autorul romanului fiind Cetăţean de Onoare al Municipiului Piteşti şi de Fiu al Argeşului şi Muscelului. La eveniment s-a aflat şi fiul maestrului, jurnalistul Ion M. Ioniţă.     

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 214

Continuare
 
Sfinţii Constantin şi Elena Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

Mîine este mare sărbătoare

Sfinţii Constantin şi Elena

 

Mîine, Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Constantin şi Elena, „cei întocmai cu Apostolii“, patronii spirituali ai Piteştiului. Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena este strîns legată de taina şi puterea Sfintei Cruci - semnul central al religiei creştine.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 413

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Festivitate de premiere

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului organizează, în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş, Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Societatea Română de Televiziune, Festivalul-Concurs cu Tematică Religioasă „Lumină din Lumină“, ediţia a XXIV-a. Ieri, în Sala Manole - Palatul Arhiepiscopal, a avut loc vizionarea filmelor, iar astăzi, la ora 11, se va desfăşura festivitatea de premiere a Expoziţiei-Concurs Naţională de Icoane „Rugămu-ne Ţie“, ediţia a XIX-a, şi a Festivalului-Concurs cu Tematică Religioasă „Lumină din Lumină“.    

Expoziţie de sculptură

Sala multifuncţională a Muzeului din Curtea de Argeş a găzduit de curînd vernisajul unei expoziţii de sculptură în lemn. Lucrările aparţin  familiei de meşteri populari: Daniil, Dan şi Luca Gherasimescu. La vernisaj  au participat iubitori de cultură, profesori şi elevi de la şcolile din municipiu.    

 Recital la bibliotecă

Astăzi, la ora 11, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un recital susţinut de Corul Mystica din Bulgaria. Recitalul este organizat în cadrul Festivalului Coral Internaţional Emanoil Popescu. 

Grupaj de I.Ivănoiu 

   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 191

 
Marin Ioniţă îşi lansează romanul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 19 mai 2017

 

Marin Ioniţă îşi lansează romanul


Astăzi, la ora 10, în Sala Mare a Primăriei Piteşti, va avea loc un eveniment editorial deosebit. Este vorba de lansarea romanului „Călare pe vînt“, care aparţine scriitorului  Marin Ioniţă. Originar din comuna Jugureni - Ulieşti, judeţul Dîmboviţa,

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 349

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Caruselul poveştilor“

Astăzi, de la ora 12, la Biblioteca din Cetăţeni, se va desfăşura activitatea „Caruselul poveştilor“. Este vorba de un concurs de lectură menit să dezvolte plăcerea de a citi. Vor participa elevi din clasele I - IV, de la Şcoala Gimnazială Cetăţeni. Activitatea este desfăşurată sub egida Filialei Argeş a ANBPR.   

„Competenţe digitale europene“

Astăzi, de la ora 12, la Biblioteca din Cetăţeni, va fi organizată activitatea „Competenţe digitale europene“. Activitatea interactivă are ca scop dezvoltarea capacităţilor tinerilor de a lucra cu instrumentele de informare şi de comunicare online şi este desfăşurată în parteneriat cu Filiala Argeş a ANBPR şi cu Biblioteca Comunală Cetăţeni. Vor participa elevi din clasele V - VIII ai şcolii din localitate.    

Întîlnire festivă a corurilor

Astăzi, la ora 18, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată o întîlnire din cadrul Festivalului coral internaţional Emanoil Popescu. Va fi o întîlnire festivă a Corului MYSTICA din Bulgaria cu  Corala D.G. Kiriac din România.

A sosit vaccinul ROR

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat că au fost repartizate pentru judeţul nostru 3.280 de doze de vaccin ROR (contra rujeolei, oreionului şi rubeolei). Acestea urmează să fie ridicate de către medicii de familie pentru vaccinarea copiilor cu vîrste de 9, 12 luni, respectiv 5 ani. Stocul cu acest vaccin fusese epuizat din luna februarie 2017.

Concurs Naţional de Chimie

În perioada 18 - 21 mai a.c., se va desfăşura la Curtea de Argeş ediţia a VIII-a a etapei naţionale a Concursului Naţional de Chimie Petru Poni, clasele IX-XII, filiera tehnologică, sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Festivitatea de deschidere va avea loc astăzi, la ora 18, la Casa de Cultură George Topîrceanu din Curtea de Argeş. La acest concurs vor participa 148 de elevi din 35 de judeţe. Probele concursului se vor desfăşura la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă Curtea de Argeş, proba scrisă - 19 mai, respectiv la Liceul Tehnologic Forestier - proba practică pe 20 mai. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 20 mai 2017, ora 16, la Casa de Cultură George Topîrceanu , din Curtea de Argeş.

Elevii, evaluaţi prin coduri

Evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a s-a finalizat, iar rezultatele urmează să fie centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Rezultatele vor fi sub forma unor coduri după un manual virtual. Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Argeş, Mihaela Crăciun, rezltatele nu se afişeză la avizierul şcolii, ci sînt comunicate individual părinţilor în cadrul unor şedinţe. Ele sînt trimise în baza de date a Ministerului Educaţiei şi către ISJ. Pe baza sintezelor unităţilor de învăţămînt, se face raportul final care este înaintat Ministerului Educaţiei. Prin acest tip de evaluare se doreşte să se vadă nivelul de deţinere a unor competenţe ca de exemplu: nivelul de înţelegere a unui text sau competenţele deţinute de elev la citit. Aceste evaluări sînt un preambul al testelor PISA care se dau la nivelul ciclului gimnazial din alte ţări europene. În urma raportului final înaintat Ministerului Educaţiei, se stabilesc la nivelul şcolilor planuri remediale.   

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 235

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2860
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ioana Dicu a lansat „În căutarea iertării“
Felicitari pentru talent si curaj!Sunt curioasa sa citesc cartea pe care ca persoana care am lucrat cu tinerii (si imi p...
23/05/17 17:50 Mai mult...

A schimbat directorul Institutului din Ştefăneşti
Ura, s-au rezolvat problemele de la Stefanesti ! A ajuns si Valeca un politruc de duzina ca multi altii ! Vai de cercet...
23/05/17 12:11 Mai mult...

La paşapoarte: birocratul, şef, cetăţeanul, slugă!
Ce nu se stie (si n-a stiut nici autorul articolului) este ca "doamna de la biroul 2" a afirmat ca - citez : a venit Neg...
23/05/17 11:45 Mai mult...

La paşapoarte: birocratul, şef, cetăţeanul, slugă!
Si eu am o intamplare asemanatoare, care merita povestita, pe scurt: - in 2007 mi-a nascut sotia si m-am dus cu actele ...
23/05/17 11:35 Mai mult...

Primarul vrea SCM în Liga I
Radu 2 ,Vasile Popa,PRISECEANU .
23/05/17 10:45 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

booked.net

Mai

Google Analytics

RON 
marţi, 23 mai 2017
EUR 4.5583
USD 4.0489

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Joi, 4.05.2017 4.612 vizitatori unici
 
 

 


 


 


Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter