Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Ion Geambaşu, manager Alpitex, şi Gabriel Bratu, directorul Centrului Cultural din Mioveni. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 20

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

NETIQUETTE

Astăzi, de la ora 10, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea NETIQUETTE. Elevii de la la Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Piteşti vor participa la o activitate interactivă în cadrul căreia copiii vor învăţa cum să utilizeze internetul într-un mod eficient şi plăcut.    

 I.Ivănoiu 

„Regii şi reginele României“

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Regii şi reginele României“. Este vorba de o activitate interactivă în cadrul Programului Şoala Altfel la care vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Piteşti. Elevilor le vor fi prezentaţi regii şi reginele României şi legăturile acestora cu zona Argeş - Muscel.   

 I.Ivănoiu

Blestemele naţiei române

Astăzi, la ora 13, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un eveniment editorial. Se va lansa volumul Blestemele naţiei române - o tomografie sociologică, a XXII-a abordare (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2016), autori: Nicolae Grosu, Ionel Dănciuc, Vasile Gogonea.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 21

 
Cartea săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Cartea săptămînii

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Mîine“, scrisă de Guillaume Musso. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 28

Continuare
 
„Sînt de sacrificiu“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Noul manager de la Teatrul Davila, Nicolae Poghirc:

„Sînt de sacrificiu“

 

 De cîteva zile, Teatrul Al. Davila din Piteşti are un nou manager, pe actorul Nicolae Poghirc care a cîştigat prin concurs postul. Acesta a semnat un contract de management pe o perioadă de 3 ani. Noul manager are 46 de ani, o carieră de 26 de ani ca actor, a absolvit Facultatea din Iaşi cu specia-lizarea Arta actorului mînuitor de păpuşi - mario-nete, a debutat la Bîrlad în 1990, este actor al Teatrului Naţional din Craiova şi a fost manager al Teatrului Ariel din Rm. Vîlcea.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 23

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, şi pictorul Ion Pantilie. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 70

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Drepturile istoriei

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, organizează simpozionul cu tema „Drepturile istoriei: Basarabia, pămînt românesc“, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Manifestarea va avea loc astăzi,  de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

I.Ivănoiu

Antologie de proză franceză

Centrul Cultural Piteşti organizează lansarea Antologiei de proză franceză. Un cîntec peste veacuri, de scriitoarea Paula Romanescu. Originară din comuna Ţuţuleşti, Paula Romanescu este licenţiată  a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de limbi romanice şi clasice, şi membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat o serie de volume de proză şi poezie: „Întîmplarea ca o viaţă de om“ (2014), „Poeme“ (2013), „Zăvor de iarbă“ (2012), „Ecoul umbrelor“ (2011), „Cugetări“ (2001), precum şi traduceri din/în limba franceză (în volum), prezentări în antologii bilingve, istorii literare şi dicţionare. Manifestarea va avea loc mîine, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

Respectă oriunde în lume!

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată activitatea Hello, Bonjour, Mano-Po - Salută şi respectă oriunde în lume! Elevi de la Şcoala Gimnazială Negru Vodă, din Piteşti, vor participa la o activitate interactivă de cunoaştere a  unor reguli şi norme de bune maniere, activitate derulată în cadrul Proiectului Biblioteca altfel 2017.

I.Ivănoiu

ABC-ul bunelor maniere

Tot azi, de la ora 10, tot în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş, se va desfăşura activitatea ABC-ul bunelor maniere. Este vorba de o activitate interactivă, în care se vor prezenta noţiuni despre regulile de bună purtare în diferite circumstanţe: pe stradă, acasă, la şcoală şi în mediul virtual. La activitate participă elevi de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, în cadrul programului Şcoala altfel 2017.

I.Ivănoiu

Şcoala altfel

Şcolile care nu au organizat deja programul Şcoala altfel la sfîrşitul anului trecut pot desfăşura activităţile incluse în acest program în această săptămînă sau în luna mai. Pentru învăţămîntul preşcolar şi primar se poate opta pentru  27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017 iar pentru învăţămîntul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, în perioada 27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017. În cadrul programului Şcoala altfel pot fi desfăşurate o mulţime de activităţi care au un rol important în dezvoltarea elevilor: excursii, ateliere creative, spectacole, concursuri etc.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 95

 
Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Astăzi, la Muzeul Judeţean,

Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România

 

 Astăzi, la ora 13, Muzeul Judeţean Argeş organizează un simpozion dedicat împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În urma desfăşurării Primului Război Mondial, Basarabia era prima provincie care intra în graniţele statului român urmînd ca, în acelaşi an 1918, să fie alipite României şi provinciile Bucovina (noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 108

Continuare
 
Smiley, mai activ pe Internet! Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

S-a apucat de vlogging

Smiley, mai activ pe Internet!

 

 Solistul piteştean Smiley a devenit de cîteva zile mult mai activ în mediul online pentru a-şi surprinde admiratorii cu primul său vlog intitulat Smiley. Anul acesta este unul aniversar pentru Smiley, care împlineşte 10 ani de carieră solo, iar artistul a declarat că şi-a dat seama că e mai mult activ la TV şi prea puţin on-line, prea puţin conectat zi de zi la oameni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 148

Continuare
 
„Războiul stelelor“, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 26 martie 2017

În cadrul ultimului concert al lunii,

„Războiul stelelor“, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti în­cheie, joi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor simfonice ale lunii printr-un concert cu pagini muzicale semnate de Liviu Dănceanu, Joaquin Rodrigo şi John Williams.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 126

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere col. medic Alexandru Gigel Guiţă - comandantul Spitalului Militar Piteşti, şi Gheorghe Stancu - şef serviciu Evidenţă Informatizată Argeş. Mîine sînt sărbătoriţi medicul Zicu Ionescu şi Emil Nicolae - şef Serviciul de Ambulanţă Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 91

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro“, la teatru

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan, coregrafia Ramona Titov, aranjamentul muzical Magdalena Ioan şi scenografia Miruna Varodi. Din distribuţie fac parte actorii: Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină.  

I.Ivănoiu  

„Scufiţa roşie“, la Aşchiuţă

 Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Scufiţa roşie“. Este vorba de o montare cu marionete mînuite cu fire scurte, avînd scenografia semnată de Mihaela Dinu Piţigoi şi regia de Andreea Botescu şi Dan Savu. Din distribuţie fac parte: Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Dan Savu, Gina Muscalu, Dani Slătioreanu şi Nineta Manea.     

I.Ivănoiu  

Turneu internaţional de şah

În acest weekend, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un turneu internaţional de şah. Concursul este organizat de Clubul de Şah Noul Regat Crisade, reprezentat de Cristache Toculeţ, Asociaţia Club Sportiv de Şah Phoenix şi Biblioteca Judeţeană Argeş.

I.Ivănoiu  

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Mîine, de la ora 18, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Vă veţi delecta în compania actorilor: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.

I.Ivănoiu  

Code Kids

Astăzi şi mîine, în Sala Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea Code Kids. Este vorba de un club care contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale. Activitatea este organizată în parteneriat cu Asociaţia Progress.

I.Ivănoiu  

„Albă ca Zăpada“

Teatrul Pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă vă invită, mîine, de la ora 11.30, la spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“. Regia artistică este realizată de Gabriel Apostol iar scenografia aparţine Cristinei Ciucu.    

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 97

 
„Exploziv“, la Teatrul Davila! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

Pe 27 martie, spectacol despre adolescenţă

„Exploziv“, la Teatrul Davila!

 

 Trupa de teatru AD-HOC vă invită la premiera spectacolului „Exploziv”, de Elise Wilk, luni, 27 martie, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Al. Davila din Piteşti. Din distribuţia spectacolului vor face parte: Miruna Olteanu, Andreea Mehedinţu, Liliana Rafailă, Ovidiu Braşov, Ionuţ Ionescu, Alexandru Stan, Ştefania Tcaciuc, Teo Pahonţu, Lavinia Florea, Ana Burete, Patricia Smadu, Denisa Pătru, Andrei Pleşoiu, Georgiana Diguţă şi Andreea Căpitănescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 138

Continuare
 
Astăzi este Buna Vestire! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

Sărbătoare mare în calendarul ortodox

Astăzi este Buna Vestire!

 

 Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind marcată Buna Vestire, cunoscută şi sub denumireaa de Blagoveştenie sau Ziua Cucului. Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că-L va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 425

Continuare
 
FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL!

 

 Dulce mai e, Doamne, viaţa de primar comunal. Întrecută nu poate să fie decît  de cea de preşedinte de Consiliu Judeţean. Mai sus, nu îmi arunc privirea pe scara puterii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 265

Continuare
 
Scriitori argeşeni la apel Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Carte nouă

Scriitori argeşeni la apel

 

 Recruţi. Rezervişti. Ostaşi în termen. Soldaţi, gradaţi, ofiţeri. Scriitorii argeşeni. Legitimaţi şi nelegitimaţi. În Uniune. În partide. Fără deose­bi­re de vîrstă, de cre­dinţă, de sex, de genuri litera­re. Bărbaţi, doamne şi domniţe. Chemaţi. Con­vocaţi. Adunaţi. Pe un platou de carte. De Magda Grigore. Coman­dant din oficiu. Avansat în grad de general. Cu doctorat în literatură.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 197

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere chestorul de poliţie în rezervă Nicolae Berechet şi Olivia Tănăsescu de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 129

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2703
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Poliţiştii argeşeni, la miting
Dna Cecilia când era in activitate si avea spor de 50% nu auzea cuvinte precum drepturi dau discriminare salariala. Pro...
27/03/17 22:52 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Niciun demers pana acum ca aceata clona cum o numiti voi, sa devina FC Arges. Acest lucru da dovada ca nu se prea se vre...
27/03/17 10:08 Mai mult...

Liberalii vor alegeri în două tururi
este cea mai democrata forma de vot
27/03/17 09:00 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Asta nu e echipa! Sa va fie de bine celor care sustineti SCM! Fotbalul e foarte sarac fara FC Arges!
27/03/17 08:25 Mai mult...

A lăsat o soţie şi un fiu fără venituri
Adrian nu era vitezoman, nu era un ametit. Era un om cu capul pe umeri, cei ce nu l-ati cunoscut abtineti-va va rog! Alt...
27/03/17 07:33 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Marţi, 28 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter