Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Aurel Bălăşoiu, primarul comunei Rociu, Marius Stroescu, director APIA. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 66

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol muzical-literar

Astăzi, de la ora 10.30, în Sala de Lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat spectacolul muzical-literar „De Dragobete, iubeşte româneşte“. Acesta este susţinut de elevi de la Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu din Piteşti şi de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn din Curtea de Argeş. Conferinţa este susţinută de lector univ. dr Sorin Mazilescu şi este organizată în parteneriat cu Asociaţia Folcloriştilor Argeşeni C. Rădulescu - Codin.  

I.Ivănoiu

Conferinţă despre comunicarea nonverbală

Astăzi, de la ora 11, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Comunicarea nonverbală şi rolul ei persuasiv“. Este vorba de o conferinţă pe tema comunicării nonverbale, unde vor fi prezentate informaţii şi demontate mituri despre cum îi influenţăm pe ceilalţi şi cum putem fi, la rîndul nostru, influenţaţi de ceilalţi, urmate de sfaturi practice, bazate pe cele mai noi cercetări în domeniu. Conferinţa se adresează elevilor de liceu, în ani terminali. Invitatul este conf. dr Loredana Ivan - SNSPA.    

I.Ivănoiu

Atelier creativ şi recreativ

Mîine, de la ora 10.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un atelier creativ şi recreativ. Atelierul este dedicat  copiilor cu vîrste cuprinse între 6 şi 7 ani şi părinţilor. Organizatorii îşi propun ca prin intermediul tehnicilor creative de lucru, să se creeze o atmosferă relaxantă, în care fiecare să se poată exprima liber, ţinînd cont şi de libertatea celuilalt.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 90

 
Superstiţii de Dragobete Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Astăzi, îndrăgostiţii nu trebuie să se certe

Superstiţii de Dragobete

 

 Astăzi, 24 februarie, se sărbătoreşte Dragobetele, Ziua Îndrăgostiţilor la români, echivalentul zilei de Sfîntul Valentin. Deoarece e o sărbătoare a iubirii, în această zi, trebuie să-i oferiţi persoanei iubite felicitări de dragoste, cadouri simbolice, flori şi me­saje de iubire. Se spune că Dragobetele este fiul Babei Dochia, considerat zeul tinereţii, patronul dra­gos­tei şi bunei dispoziţii. E un obicei românesc ce anunţă începutul primăverii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 452

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Tania Dicu, de la Oficiul Registrul Comerţului, şi Marin Niţă, primarul comunei Miroşi. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 86

 
Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung

 

 În cadrul proiectului „Argeşeni -valori naţionale“ a fost omagiat, ieri, în sala de festivităţi a Primăriei Cîmpulung, personalitatea celui care a fost Tudor Muşatescu, poet, prozator, dramaturg, umorist şi traducător. Iniţiatorul acestui proiect este prefectul Cristian Soare, prezent, ieri, la Cîmpulung, alături de alte oficialităţi judeţene. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 103

Continuare
 
Poveşti de dragoste depănate la Muzeul Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Astăzi, în cadrul unui simpozion,

Poveşti de dragoste depănate la Muzeul Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, astăzi, la ora 12, simpozionul tematic „Dragobetele - Sărbătoarea dragostei la români“. Dragobetele, cunoscut şi sub numele de Cap de Primăvară, este consemnat de tradiţie ca fiind un tînăr frumos, protector al iubirii şi al îndrăgostiţilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 114

Continuare
 
Dacia, la Salonul Auto de la Geneva Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 februarie 2017

Se lansează noul Logan MCV Stepway

Dacia, la Salonul Auto de la Geneva

 

 Şi anul acesta, Dacia va fi prezentă la Salonul Auto de la Geneva. Astfel, pe 7 martie, Dacia va prezenta şi lansa noul Logan MCV Stepway. De asemenea, la standul său va fi expusă în premieră o nouă serie limitată disponibilă pe modelul Duster şi pe întreaga linie Stepway.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 198

Continuare
 
Căluţi de mare pe post de mărţişor Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

În Piaţa Milea s-a deschis Tîrgul de Mărţişor

Căluţi de mare pe post de mărţişor

 

 De ieri, pînă pe 9 martie, în Piaţa Vasile Milea, are loc Tîrgul de Mărţişor. Din cei 191 de expozanţi care au venit aici cu produse specifice zilei de 1 şi 8 Martie, 16 au la vînzare flori. De aici puteţi cumpăra mărţişoare pentru zilele de 1 şi 8 Martie, deoarece obiceiul de a face cadou un mărţişor ţine pînă la Ziua Femeii. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 271

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Tîrgul de mărţişor îşi deschide porţile mîine

 Primăria oraşului Mioveni va organiza prima ediţie a Tîrgului de Mărţişor - Mioveni 2017, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Evenimentul care începe mîine îşi propune să aducă în atenţia publicului cumpărător şi alte categorii de mărţişoare, precum şi unele obiecte tradiţionale comercializate în această perioadă şi în ton cu sărbătoarea mărţişorului. Tîrgul va fi deschis pentru toţi cei interesaţi în intervalul orar 10,00 - 20,00. Evenimentul este organizat de Consiliul Local şi Primăria oraşului Mioveni.  

  S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 123

Continuare
 
Peste 100 de participanţi la concursul „Tradiţii de primăvară“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Peste 100 de participanţi la concursul  „Tradiţii de primăvară“

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în parteneriat cu oraşul Mioveni - Centrul Cultural Mioveni, Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu Mioveni şi Şcoala Gimnazială Vultureşti nr.1, organizează, în data de 24 februarie, începînd cu ora 15.00, Concursul Judeţean „Tradiţii de primăvară“. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 163

Continuare
 
Maia Morgenstern, pe scenă la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

O lună de teatru în Oraşul constructorului auto:

Maia Morgenstern, pe scenă la Mioveni

 

 În perioada 3 - 26 martie, Primăria Oraşului MIOVENI invită iubitorii de teatru să se bucure de un adevărat Mărţişor Cultural, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a evenimentului „Luna de Teatru la Mioveni“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 141

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere profesoara Mihaela Olteanu şi colega noastră Andreea Lixandru. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 115

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lansare de carte

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu organizează lansarea volumului de proză Modelul deformat - America de la Tocqueville la Carter, lucrare tradusă de profesorul Manuel Valeriu. Originar din Piteşti, autorul este absolvent al Facultăţii de Filologie, din cadrul Universităţii Bucureşti, profesor de limbi străine la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Mediaş şi traducător. Evenimentul editorial, coordonat de poeta şi profesoara Allora Albulescu, se va desfăşura joi, 23 februarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

   I.Ivănoiu

De Dragobete, iubeşte româneşte!

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul muzical-literar, sub genericul „De Dragobete, iubeşte româneşte!“, vineri, 24 februarie, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul instituţiei. Spectacolul va fi susţinut de Grupul Folk P620, coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguş, precum şi de Grupul Vocal Zavaidoc, sub îndrumarea profesorului de canto popular Valentin Grigorescu.  

  I.Ivănoiu

Astăzi începe Tîrgul Mărţişor

Astăzi, în Piaţa Vasile Milea, va începe Tîrgul Mărţişor, care va abea loc în perioada 22 februarie - 9 martie. Cei 191 de expozanţi care vor veni aici cu produse s-au întîlnit ieri, la Bowling, pentru tragerea la sorţi a locurilor destinate vînzării de mărţişoare sau alte produse specifice zilei de 1 şi 8 Martie. Din totalul comercianţilor, 16 dintre ei au la vînzare flori. Fiecare persoană a optat pentru un bilet, pentru un singur loc. Extragerea s-a făcut în prezenţa unei comisii care a verificat biletele extrase şi a validat locurile. Taxa de ocupare a domeniului public este de doi lei pe metrul pătrat pe zi. În această dimineaţă, expozanţii îşi vor ocupa locurile trase la sorţi, fiind prezentă la faţa locului şi Poliţia Locală pentru a nu exista discuţii între comercianţi.  

A.Roşu 

Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung

Astăzi, la Cîmpulung, începînd cu ora 12, în sala de şedinţe a Primăriei, în cadrul Proiectului Argeşeni - valori naţionale, va fi omagiat Tudor Muşatescu. Va avea loc o evocare a personalităţii acestuia de reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România. Nu va lipsi un moment prezentat de Clubul Epigramiştilor şi Umoriştilor Musceleni şi va fi şi o proiecţie de film din ecranizarea comediei „Titanic Vals“. Acest film a fost realizat de Paul Călinescu şi a fost filmat la Cîmpulung în anul 1964.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 142

 
Năstase şi Farmazon, eliminaţi din concurs! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Pentru postul de manager la Centrul Cultural Piteşti,

Năstase şi Farmazon, eliminaţi din concurs!

 

 Cei doi candidaţi rămaşi în concursul pentru ocuparea postului de manager al Centrului Cultural Piteşti au fost eliminaţi ieri, anunţul fiind făcut de către comisia de la Primăria Piteşti!  Este vorba de Lavinia Felicia Năstase şi Dragoş Adrian Farmazon, iar motivul ar fi că membrii comisiei au putut identifica cine este deţinătorul fiecărui proiect.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 779

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Liviu Ioan Ţîroiu, primarul municipiul Cîmpulung Muscel, şi Ion Dumitru - primarul comunei Albota. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 112

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ora de poveşti

Astăzi, la ora 11, la Şcoala Gimnazială Mircea Eliade din Piteşti, se va desfăşura activitatea „Ora de poveşti“. Este vorba de un atelier creativ ce urmăreşte încurajarea copiilor de a comunica, memora, socializa şi de a petrece timpul liber într-un mod plăcut. Atelierul se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 5 şi 7 ani. Manifestarea este organizată de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş.

    I.Ivănoiu

 Atelier de mărgelit

Astăzi, la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un atelier de mărgelit. Copiii cu vîrste cuprinse între 7 - 11 ani vor deprinde  tehnicile de creare şi personalizare de accesorii.   

    I.Ivănoiu

Proiecte de voluntariat în Europa

Astăzi, de la ora 13, la Liceul cu Program Sportiv Cîmpulung va fi organizat seminarul Tînăr responsabil în Europa. Seminarul are ca obiectiv informarea tinerilor cu privire la oportunităţile de voluntariat existente la nivel naţional şi european. De asemenea, va fi prezentat Corpul European de Solidaritate, noua iniţiativă a Uniunii Europene ce le oferă tinerilor posibilitatea de a se implica în proiecte în ţară sau în străinătate pentru a ajuta diferite comunităţi. Activitatea este organizată de Centrul Europe Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş.

    I.Ivănoiu

Diaconescu a contestat concursul

George Diaconescu, candidatul care după proba interviului a pierdut concursul pentru postul de manager al Teatrului Al. Davila, a depus, ieri, contestaţie la Consiliul Judeţean. Motivul contestaţiei ar fi că ar exista un viciu de procedură în organizarea concursului, fiindcă nu s-a dat posibilitatea candidaţilor de a contesta şi rezultatul primei probe. Astăzi şi mîine are loc soluţionarea contestaţiei, iar pe 23 februarie, urmează afişarea rezultatului soluţionării contestaţiei. Pe data de 24 februarie, vor fi făcute publice rezultatul final al concursului şi lista nominală a candidaţilor, prin afişarea la sediu şi pe pagina de internet, precum şi comunicarea candidaţilor, în scris, a rezultatului acestuia. Vă reamintim că cel are a obţinut notă de promovare la concurs, mai precis 7:66, este Nicolae Poghirc, director la Teatrul Ariel din Rm. Vîlcea. 

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 116

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2585
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Draga EmiEp..a, ce traba ai tu cu ce scriu cititorii? Sau esti tolerant ? Scrie ce ai de scris si lasa-i pe altii . Te ...
24/02/17 18:20 Mai mult...

Ştiri de la SCM Piteşti
Nu se poate chiar in halul asta in care am ajuns. Cu ce buget sustineti domnule primar aceasta echipa? Dvs. credeti ca l...
24/02/17 15:24 Mai mult...

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Geanino , te bagi in vorba sa te afli-n treaba. Habar n-ai ce spui Mai citeste Constitutia. Magistratii sa raspunda pe...
24/02/17 13:16 Mai mult...

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Vai saracii de ei.Cum sa raspunda ei pentru ceea ce fac? Intara asta in afara de popi magistrati si doctori toti suntem ...
24/02/17 10:40 Mai mult...

Rănite grav şi încarcerate
si ce patesti ******* ala ? nimic. Control judiciar. Sa fi fost fiul unui politician in masina lovita sa vezi atunci sca...
24/02/17 10:09 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Februarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter