Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Parada nu a fost anulată de frig Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cel mai aşteptat moment al Simfoniei Lalelelor

Parada nu a fost anulată de frig

 

O mulţime de oameni au venit, ieri, în centrul Piteştiului şi au înfruntat frigul, ca să participe la deschiderea oficială a celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, care se încheie mîine seară. Au participat atît reprezentanţi diplomatici din mai multe state, cît şi delegaţii din oraşe europene, unele înfrăţite cu municipiul Piteşti.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 224

Continuare
 
O stafie umblă prin primărie Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

 

O stafie umblă prin primărie

 

N-are chip, dar miroase urît. Nu ştii unde este vîrâtă, de unde ţîşneşte, de unde te priveşte peste umăr, din plafon, din pereţi, din parchet, din atmosferă. Dar o simţi mereu prezentă. Este frica. Teama de vinovăţie. După întîmplarea cu primarul ridicat în cătuşe, fiecare funcţionar se întreabă dacă nu i se poate găsi şi lui vreo vină. Şi unii dintre ei nu trebuie să ca­ute prea mult. Şeful lor a avut grijă să-i implice. Sub presiune au mai şi ieşit din corectitudine. De atunci le tremură tocul în mî­nă la orice semnătură. Mai rău este că nu îndrăznesc să aibă iniţiative. Decît să gre­şească, mai bine se abţin. Chiar cînd ar avea ceva de spus pentru bunul mers al lucrurilor. Frica le-a a­morţit şi mintea, şi mîna. Iar noul primar alunecă pe deasupra a­cestui blocaj. Pe care deocamdată nu are cum să-l spargă. S-a trezit la comandă, într-un moment de agitaţie şi incertitudine. De parcă ar fi fost pus cîrmaci pe o navă în furtună. Cu un echipaj pe care nu el şi l-a ales…

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 243

Continuare
 
Filmele săptămînii - 21 aprilie - 27 aprilie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Filmele săptămînii - 21 aprilie - 27 aprilie

 

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Vizitatorul“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Vizitatorul“, o dramă, horror, thriller, care du­rează 110 minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. Luca şi Otilia caută să se aşeze la oraş pentru a se putea întreţine şi pentru a-şi putea croi un drum în viaţă. Cei doi se mută într-un apartament care nu e chiar cel mai propice loc pentru a creşte un copil. Paranoia, teroarea şi psihozele se insinuează în vieţile lor, iar Luca descoperă nişte adevăruri despre sine, despre apartament şi despre lumea de dincolo. De la ora 13.00, puteţi vedea filmul documentar „Foc pe mare“. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 98

Continuare
 
„Ascultaţi! Privighetoa­rea cîntă, liliacul a-n­flo­rit!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

 Tabletă-Cîntă Simfonia

„Ascultaţi! Privighetoa­rea cîntă, liliacul a-n­flo­rit!“

 

Se cîntă Simfonia. Din petale, din stamine, din stru­ne de vînt. Din frunze de lalele. Covoare de flori aşternute pe pămînt. Ce pictor le-a zugrăvit? Cîntec. Din rădăcinile de lalele. Din lujere. Din nervurile frunzelor. Cîntă. Descîântă. Încîntă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 233

Continuare
 
Concerte, spectacole şi concursuri Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 aprilie 2017

Programul Simfoniei Lalelelor:

Concerte, spectacole şi concursuri

 

Cea mai aşteptată sărbătoare în Piteşti a fost pregătită cu multă atenţie de autorităţile locale. Simfonia Lalelelor a ajuns la cea de-a 40-a ediţie, care este una aniversară. Evenimentul va avea loc în perioada 21 - 23 aprilie. Şi-au anunţat prezenţa expo-zanţi şi producători din ţară şi din străinătate. Mii de oameni au muncit de ceva timp pentru ca, la deschidere, toate să meargă bine. Din păcate, vremea nu poate fi controlată şi se anunţă ploaie şi frig pentru această perioadă.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 775

Continuare
 
Multe ornamente pentru casă şi grădină Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

În Piaţa Vasile Milea,

Multe ornamente pentru casă şi grădină

 

Ca în fiecare an, Simfonia Lalelelor vine cu noutăţi în privinţa florilor şi a arbuştilor prezentaţi. De asemenea, tot de la unii dintre expozanţi puteţi să cumpăraţi diferite obiecte de grădinărit, dar şi ornamente pentru casă şi grădină.    


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 120

Continuare
 
Arţarul japonez costă 1.400 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cea mai scumpă plantă de la Simfonie

Arţarul japonez costă 1.400 lei

 

Ce-a de-a 40-a ediţie a Simfoniei Lalelelor le oferă posibilitatea celor care trec prin centrul Piteştiului să-şi cumpere flori şi arbuşti ornamentali de la standurile amenajate atît pe Strada Mare, cît şi în Piaţa Vasile Milea. Dacă doriţi să vă amenajaţi spaţiul verde din faţa casei sau balconul de la bloc, acum este cea mai bună ocazie, fiindcă oferta este foarte bogată şi veţi găsi plante pentru toate gus­turile şi toate buzunarele, preţurile pornind de la 1 leu şi ajungînd pînă la 1.400 lei. Comercianţii se tem că, din cauza nopţilor friguroase sub limita înghe­ţului, vor avea probleme cu florile, aşa că ne-au spus că îşi iau măsuri de precauţie şi le vor aco­peri bine noaptea, ca să nu se trezească că le-au îngheţat, în special cele foarte sensibile la tem­pe­raturi mici.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 145

Continuare
 
Comedie muzicală după mitul lui Pygmalion Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

 

Comedie muzicală după mitul lui Pygmalion

 

Piteştenii vor putea vedea pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti spectacolul „My Fair Lady“, prezentat de Teatrul Toma Caragiu, din Ploieşti, şi Teatrul de Revistă Majestic. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe actorii Silviu Biriş şi Călina Epuran. Spectacolul ţine trei ore, cu pauză.   
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 207

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lădiţa fermecată

Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi prezentat spectacolul „Lădiţa fermecată“, de Gabriela Roşu şi Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte actorii Cristina Muscalu, Dani Slătioreanu, George Slătioreanu şi Dan Savu. Scenografia îi aparţine lui Cristian Stan, iar regia lui Nicolae Bănică.      

„Nu m-am gîndit la despărţire“

Mîine, la ora 18, Teatrul  Al. Davila, din Piteşti, va prezenta spectacolul „Nu m-am gîndit la despărţire“. Este vorba de un medalion Constantin Nica, solistul de la estrada piteşteană urmînd să vă încînte cu şlagăre de muzică uşoară.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 154

Continuare
 
Astăzi este Izvorul Tămăduirii Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 21 aprilie 2017

Prima mare sărbătoare după Paşte

Astăzi este Izvorul Tămăduirii

 

Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Izvorul Tămăduirii. Acesta este un praznic închinat Maicii Dom-nului, care are rolul de a arăta importanţa Născătoarei de Dumnezeu Fecioara Maria în lucrarea mîn-tuirii oamenilor. Numele sărbătorii aduce aminte de mai multe minuni care au fost săvîrşite la izvorul din apropierea Constaninopolului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 416

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Primăvara Artelor

 Şcoala Populară de Arte Piteşti organizează, sîmbătă, 22 aprilie, începînd cu ora 10, Festivalul Internaţional de Pian „Primăvara Artelor“. Evenimentul se va desfăşura la sediul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, în Sala de Spectacol „Vasile Veselovski“.  

Ateliere de creaţie

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează, luni, 24 aprilie, şi miercuri, 26 aprilie, începînd cu ora 9.30, două ateliere. Este vorba de atelierele de creaţie ţesături de lînă şi confecţionarea păpuşilor tradiţionale.   

Grupaj de I.Ivănoiu  


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 182

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Şcoala din Boţeşti, file de istorie

Sîmbătă, de la ora 10,30, la Şcoala Gimnazială Boţeşti va avea loc o lansare de carte. Este vorba de lucrarea „Şcoala din Boţeşti, judeţul Argeş, File de istorie (1839 - 2017)“, avîndu-i ca autori pe Spiridon Cristocea, Constantin Gh. Dinu şi Ion Irinel Vasilescu.  

Play Strindberg

Teatrul Al. Davila, din Piteşti, va prezenta vineri, de la ora 18, în Studioul Liviu Ciulei, spectacolul Play Strindberg, de Friedrich Durrenmatt, în regia lui Matei Varodi şi scenografia Mirunei Varodi. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii:Petrişor Stan, Doina Aida Stan, Cătălin Mirea şi Ana Mirela Popescu.  

  I.Ivănoiu


Report mare la Loto

Duminică, 16 aprilie, au avut loc Tragerile Speciale Loto ale Sărbătorilor de Paşte. Pentru Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 s-au organizat cîte două trageri, una principală şi una suplimentară, la care a participat fiecare variantă jucată şi validată pentru aceste jocuri. La tragerea suplimentară, fondurile de cîştiguri la categoria I s-au suplimentat la 6/49 cu 250.000 lei, la Joker cu 100.000 lei şi la 5/40 cu 50.000 lei. În urma extragerilor de duminică au fost acordate 19.480 cîştiguri, în valoare totală de 1.095.621,70 lei. La Loto 6/49, categoria I, reportul este de peste 6,66 milioane lei, iar la Noroc ,reportul cumulat este de peste 2,38 milioane lei. La Joker, categoria I, reportul este de peste 4,7 milioane lei, iar la Loto 5/40, categoria I, este în valoare de peste 257.600 lei, iar la Super Noroc, la aceeaşi categorie, de peste 48.700 lei.   

A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 200

 
Festivalul de C*ARTE la Biblioteca Judeţeană Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 19 aprilie 2017

În perioada 24 - 25 aprilie,

Festivalul de C*ARTE la Biblioteca Judeţeană

 

În perioada 24 - 25 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Bibliotecarului, se va desfăşura Festivalul de C*ARTE. Manifestarea cuprinde mai multe activităţi, prima urmînd să aibă loc pe 24 aprilie, la ora 13, în Sala de Conferinţe.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 226

Continuare
 
Luminiţa Borta participă la două festivaluri Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 19 aprilie 2017

Cu spectacolul Medeea,

Luminiţa Borta participă la două festivaluri

 

Teatrul Al. Davila, din Piteşti, va participa, în următoarea perioadă, la două festivaluri de monodramă, cu spectacolul Medeea, de Nina Mazur, în care joacă talentata actriţă Luminiţa Borta.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 244

Continuare
 
Concert simfonic dedicat Simfoniei Lalelelor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 20 aprilie 2017

Lalele, lalele!, primă audiţie absolută pentru orchestră simfonică

Concert simfonic dedicat Simfoniei Lalelelor

 

Filarmonica Piteşti organizează, mîine, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic dedicat sărbătorii florilor de la Piteşti, Simfonia Lalelelor. Orchestra simfonică a instituţiei va fi dirijată de Răzvan Luculescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 333

Continuare
 
Filmele săptămînii 14-20 aprilie Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Filmele săptămînii 14-20 aprilie

 

 Cinematograful Sebastian Papaiani

 „Răzbunarea ţigăncii: pălăria fatală şi nazistul“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Răzbunarea ţigăncii: pălăria fatală şi nazistul“, o comedie fantastică, ce durează 81 de minute şi rulează la orele 16.00 şi 19.00. Undeva la marginea zidului vechii cetăţi, o ţigancă florăreasă, desi­gur, vrăjitoare, are o viziune apocaliptică. Nu peste mult timp, mii şi mii de ţigani din Ungaria şi România vor fi ucişi sau deportaţi. Se hotărăşte să-şi foloseacă degrabă puterile supranaturale. De la ora 13.00, copiii pot vedea filmul de animaţie „Şcoala iepuraşilor“. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 207

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2774
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Prostituata a devenit proxenetă
DACA prostitutia ar fi legalizata si strict controlata asemenea situatii s-ar putea petrece extrem de rar.
22/04/17 23:34 Mai mult...

Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii
O expozitie SUPERBA la Casa Cartii ! FLICITARI UPIT, Facultatea de Horticultura,ma incanta participarea tinerei e...
22/04/17 23:34 Mai mult...

„Mi se pune să plătesc mai multă apă rece“
asa este,cum ceasurile nu arata la fel asa si cu apometrele,cine cistiga ?
22/04/17 23:33 Mai mult...

A demisionat din Poliţie, să devină şofer
SI-A DAT DEMISIA PENTRU CA A VAZUT CA E INCOMPETENT! CE STUDII ARE DUMNEALUI? CRED CA SCOALA DE 6 LUNI DE LA SLATINA!
22/04/17 23:33 Mai mult...

Ionică aşteaptă un sponsor pentru SCM
Angajați un director de marketing,nu rude si cunostinte ,veniți cât mai aproape de suporterii FCA. Poate e putin,su...
22/04/17 23:33 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 22 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
duminică, 23 aprilie 2017
EUR 4.5441
USD 4.2456

Flag Counter