Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“ 

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei. Acest spectacol care a avut premiera în toamna anului trecut se bucură de mare succes.

    I.Ivănoiu

„Cum te simţi, doctore?“

Duminică, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul de estradă: „Cum te simţi, doctore?“. În spectacol îşi dau concursul actorii Adriana Drugulescu, Mihai Nistor, Ionuţ Oanţă, Gabriela Roşu, Marius Pieca, Gabriela Stanciu şi Puiu Mărgescu, soliştii Constantin Nica, Cristina Neac­şu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu, Marius Bălan şi Iulian Selea şi dansatorii din cadrul estradei.    

  I.Ivănoiu

Filarmonica angajează doi violonişti

Filarmonica Piteşti organizează concurs pentru angajarea a doi artişti instrumentişti  gradul I - vioară în cadrul orchestrei instituţiei.  Pînă pe 30 ianuarie a.c., ora 12, se pot depune dosarele la sediul instituţiei, proba practică va avea loc pe 7 februarie, la ora 14, iar interviul se va desfăşura pe 9 februarie, la ora 14.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 26

 
Hora Unirii la Centrul Brătianu Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Hora Unirii la Centrul Brătianu

 

 Centrul de Cultură Brătianu organizează, astăzi, la ora 11, manifestarea cultural-artistică „Hai să dăm mînă cu mînă!“, ediţia a XII-a, eveniment dedicat aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 32

Continuare
 
158 de ani de la Unirea Principatelor Române Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Simpozion la Muzeul Judeţean

158 de ani de la Unirea Principatelor Române

 

 Cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Mica Unire, Muzeul Judeţean Argeş organizează, astăzi, la ora 13, simpozionul „158 de ani de la Unirea Principatelor Române“. Evenimentul va avea loc în clădirea veche a muzeului (fostul Palat Administrativ), în cadrul expoziţiei de istorie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 47

Continuare
 
Spectacol caritabil de succes la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Spectacol caritabil de succes la Mioveni

 

 Zeci de obiecte, icoane, tablouri şi echipamente sportive apartinînd pri­ma­­rului Mioveniului, Ion Georgescu, şi celor două grupări sportive din oraş au fost scoase, miercuri, la licitatie, cu scop nobil, în evenimentul „Alături de David Ştefan - Din pu­ţin să facem mult!“, des­­­­­­făşurat la Centrul Cul­tural Mioveni. În vîrstă de doar 2 ani şi 3 luni, David Şte­fan a fost diagno­sticat cu amiotrofie spinală, o boa­lă foarte gravă. Sin­gu­ra lui şansă la tra­ta­ment - unul experimental - a fost identificată la o clinică din Roma, Italia, acolo unde copilul este progra­mat să ajungă, la finalul acestei luni. La această clinică, o singu­ră zi de spitalizare costă 250 de euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 41

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Biblioteca Topoloveni

 La împlinirea a 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, Biblioteca Orăşenească Topoloveni a marcat acest eveniment printr-o expoziţie de carte dedicată acestei zile, precum şi două manifestări în parteneriat cu Liceul Teoretic Ion Mihalache. Elevii prezenţi la activitate au recitat din poeziile marelui poet, au făcut prezentări pe tema operei şi cu privire la viaţa din spatele creaţiei eminesciene. 

I.Ivănoiu 

Dublu eveniment, la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, redacţia revistei-document Restituiri şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I, organizează lansarea noului număr al revistei-document Restituiri, publicaţie trimestrială a instituţiei. De asemenea, se va desfăşura şi simpozionul cu tema „Semnificaţia actului Unirii Principatelor Române - 158 de ani de la Unire“, din seria dezbaterilor publice, sub genericul „Istorie restituită şi asumată“. Dublul eveniment vor avea loc luni, 23 ianuarie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

I.Ivănoiu

Curs de caligrafie

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura manifestarea „Meşteşuguri uitate - Caligrafia“. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte.

I.Ivănoiu

Armonie şi stil de viaţă

Centrul Cultural Piteşti organizează dezbaterea interactivă cu tema „Legume şi mirodenii“, în cadrul proiectului cultural, sub genericul „Armonie şi stil de viaţă“, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, se va desfăşura miercuri, 25 ianuarie, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

  I.Ivănoiu

Concurs de proiecte pentru Grădina de Vară

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş vrea să vină cu modificări la nivelul instituţiilor de cultură pe care le are în subordine. „De ieri (n.r. - marţi), evaluăm şi instituţiile de cultură. Iar săptămîna viitoare putem discuta despre o reîmpărţire a lor. În ceea ce priveşte Teatrul de Vară, vrem să-i dăm, în 2017, o utilitate. Sîntem în discuţii cu arhitectul CJ. Probabil vom organiza un concurs de proiecte. Aşa cum ştiţi, avem o problemă legată de acces şi încercăm să o rezolvăm“, a explicat vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 116

 
Fluturi exotici, la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 ianuarie 2017

Începînd de astăzi, în cadrul unei expoziţii temporare,

Fluturi exotici, la Muzeul Judeţean

 

 Începînd de astăzi, sînteţi aşteptaţi la Muzeul Judeţean Argeş pentru a pătrunde în lumea fascinantă a fluturilor exotici, ce uimeşte prin bogăţia de culori şi forme. Este o expoziţie temporară intitulată „Fluturi exotici“, deschiderea avînd loc astăzi, la ora 13.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 272

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de cultură persană

Astăzi şi mîine, între orele 17 şi 19, în Sala de Religie de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un curs de cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii se vor familiariza cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie, Mihai Cernătescu.  

   I.Ivănoiu

Curs de cusături populare

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea Meşteşuguri uitate - Curs de cusături populare. Este vorba de un atelier de iniţiere în confecţionarea iei româneşti. 

   I.Ivănoiu

Atelier de quilling

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un atelier de quilling. Este vorba de un atelier adresat copiilor cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani, în cadrul căruia aceştia sînt deprinşi cu tehnica răsucirii hîrtiei, în vederea confecţionării de obiecte diverse. Atelierul urmăreşte dezvoltarea imaginaţiei şi a capacităţii de concentrare şi creşterea stimei de sine.

   I.Ivănoiu

Lansare de carte, la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti şi Liga Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş organizează lansarea noului volum de versuri Impresii divine, de Nicolae E. Branişte. Născut în Piteşti, absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu Bucureşti, autorul a fost director la Institutul de Pomicultură Mărăcineni în perioada 1990 - 1995, publicînd peste 32 de cărţi de specialitate şi 300 de articole în reviste din ţară şi din străinătate în domeniul horticulturii. Nicolae E. Branişte este membru al Ligii Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş şi a publicat 12 volume de proză şi versuri. Evenimentul editorial se va desfăşura mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

   I.Ivănoiu

„Anuala de arhitectură“ a ajuns la Mioveni

De ieri, Primăria oraşului Mioveni este gazda „Anualei de arhitectură“. Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România şi se bucură de prezenta unor nume cunoscute în domeniu, dintre care ar fi de amintit Paul Cătălin Cozma, Bogdan Aleca, Liviu Alexandru Dumitrescu, Silvan Cambrea, Eliza Mihaela Buzilă, Adrian Iovescu, Samuel Răducanu, Mircea Bălan, Flavian Ivancu, Mihaela Anca Coşa, Adrian Coşa, Oana Androi, Alexandru Ştefan Farmazon, Cristian Muşat, Adriana Şerban şi Cezar Marius Toma. Tema din acest an o reprezintă - „Conexiuni prin timp“ şi este un îndemn către „Firmitas, utilitas, venustas/stabilitate, utilitate, estetică“. Organizatorii îşi doresc ca prin această acţiune care demonstrează potenţialul arhitecţilor din judeţ să trezească în rîndul celor interesaţi curiozitatea şi dragostea pentru arta proiectării. Expoziţia se va afla în holul Primăriei Mioveni pînă la sfîrşitul lunii ianuarie.

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 141

 
Licitaţie şi spectacol în scop caritabil, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 18 ianuarie 2017

Licitaţie şi spectacol în scop caritabil, la Mioveni

 

 Astăzi, la Centrul Cultural Mioveni se vor organiza un spectacol caritabil, cu intrare 20 de lei, şi o lici­taţie cu diverse obiecte, care au fost donate de pri­­­­­­­­­marul oraşului Miove­ni, Ion Georgescu. Alături de aceste obiecte, vor mai fi licitate şi echipamente spor­tive de la cele două cluburi, precum şi alte materiale puse la dispozi­ţie de divese instituţii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 311

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere prim-procurorul Antonia Diaconu, de la Parchetul Piteşti, şi pictorul Mircea Bîrloiu. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 145

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de reciclare

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de reciclare. Este vorba de un curs de dezvoltare a abilităţilor practice prin crearea de obiecte utile din materiale reciclabile de interes pentru copiii cu vîrste cuprinse între 8 şi 11 ani.  

   I.Ivănoiu

Expoziţie cărţi

În această săptămînă, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată expoziţia „A fost odată ca-n poveşti...“. Expoziţia cuprinde cărţi, enciclopedii, dicţionare, albume, manuscrise şi reviste, fiind dedicată Zilei Culturii Naţionale şi aniversării poetului Mihai Eminescu (15.01.1850 - 15.06.1889).   

 I.Ivănoiu

„Tînăr în Europa“

Mîine, de la ora 10, la Şcoala Gimnazială Ion Pillat din Piteşti, va fi organizată manifestarea „Tînăr prin Europa“. Elevii acestei şcoli vor participa la o activitate de informare cu privire la domeniile de activitate ale Uniunii Europene. Activitatea este orga­ni­zată de Centrul Euope Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş.

I.Ivănoiu

Spectacol de Ziua Unirii

Pentru a marca 158 de ani de la Unirea celor două Principate, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş organizează, la sediul instituţiei, în data de 24 ianuarie 2017, ora 13, spectacolul „Noi sîntem români!“. În cadrul acestuia vor evolua Corul Veteranilor „Mihai Viteazu“ din Piteşti, Ansamblul folcloric „Dorul“ şi Orchestra de muzică populară „Doina Argeşului“.

I.Ivănoiu

Grădina de Vară, pregătită pentru reabilitare

Proiectul de reabilitare al Grădinii de Vară din centrul Piteştiului se anunţă a fi o prioritate pentru Consiliul Judeţean Argeş. În acest moment, Grădina de Vară este acum într-o stare proastă, devenind în timp un spaţiu în care au fost aruncate deşeuri de tot felul. Consiliul Judeţean vrea să îi redea destinaţia iniţială, adică accea în care aveau loc spectacole în aer liber şi proiecţii de film.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 164

 
Concert simfonic extraordinar cu Alexandru Tomescu Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 17 ianuarie 2017

Filarmonica Piteşti începe anul în forţă

Concert simfonic extraordinar cu Alexandru Tomescu

 

 Filarmonica Piteşti deschide joi, 19 ianuarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor anului 2017 printr-un concert simfonic extraordinar, cu pagini muzicale semnate de Bach, Mozart, Ceaikovski şi Rimsky-Korsakov. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Ganea, solist va fi violonistul Alexandru Tomescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 213

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Mîine, îşi serbează ziua de naştere mediatorul, scriitorul şi speologul Gabriel Cazan, dar şi Viorica Nicolescu, soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 174

 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Mîine, îşi serbează ziua de naştere Alin Rainea, manager Fabrica de publicitate Spider Holding, şi Eugen Enache, director executiv la Silver Trading. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 191

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs despre timpul liber

Astăzi, la ora 11, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs despre petrecerea timpului liber. Activitatea educativă este desfăşurată de Fundaţia Compartir.   

I.Ivănoiu 

„Isprăvile lui Păcală“

Mîine, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi prezentat spectacolul „Isprăvile lui Păcală“. Este un spectacol jucat de fiecare dată cu sala plină, dovadă că personajele româneşti, în interpretarea actorilor de la Aşchiuţă, sînt printre favoritele copiilor din Argeş.   

I.Ivănoiu 

„Legat în lanţuri“, la Davila

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi prezentat spectacolul „Legat în lanţuri“. Este o versiune românească de Bogdan Cioabă, după textul lui George Feydeau. Regia şi ilustraţia muzicală sînt realizate de Bogdan Cioabă, iar scenografia de Cristina Ciucu. Din distribuţia  fac parte actorii: Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mirela Dinu, Petrică Dumitrescu, Cristina Caragea, Adrian Duţă, Robert Tudor, Daniela Butuşină, Elena Mengheşi şi Sorin Voica.

I.Ivănoiu 

„Legenda Lacului Învîrtita“

Azi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, actorii vor pune în scenă spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“, de Gabriela Roşu şi Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte actorii: Aura Floroiu, Cristina Muscalu, Cristina Niţă Dumitru, Olga Podaru, Dani Slătioreanu, George Slătioreanu, Armanca Serac, Andreea Botescu, Dan Savu, Alina Diaconu, Gina Muscalu şi Nineta Manea. Scenografia este semnată de Sonia Mihaela Apostu şi Mihaela Dinu Piţigoi iar regia de Nicolae Bănică.

I.Ivănoiu 

447 ani de atestare documentară la Băbana

Astăzi se împlinesc 447 ani de prima atestare documentară a comunei Babana! Anunţul a fost postat, ieri, pe pagina de Facebook de către primarul Bebe Ivan. Edilul ne-a spus că, dintr-un document care datează din 14 ianuarie 1570, aflăm hotarele comunei Băbana (Pauceşti) la acea dată. Bebe Ivan ne-a mai precizat că ziua comunei va fi sărbătorită ca în fiecare an, pe 20 iulie, de Sfîntul Ilie, ca locuitorii să se poate bucura în aer liber de de această sărbătoare.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 239

 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Ce mai citim? Ce mai scriem?

Etern, Mihai Eminescu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 226

Continuare
 
Actorii, pe scena intereselor politice Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Actorii, pe scena intereselor politice

 

 Evenimentul anului. Spectacolul tranziţiei. Cresc, deodată, salariile actorilor cu cincizeci la sută. Cînd s-a mai întîmplat aşa ceva? Desconsiderate. Uitaţi. Umiliţi. Artiştii, categorie parazitară. Nu lucrează în producţie. Nu politicieni. Nu afacerişti. Nu toarnă asfalturi pe autostradă. Nu doboară păduri. Nu fac privatizări. Nici afaceri cu statul. Şi nici licitaţii dubioase. Şi nici nu ştiu să dea găuri în buget. Şi nici să cumpere sau să vîndă locuri în ministere, în Guvern, în Parlament, în partide, în instituţii. Iar de ajung aleşi ai poporului, parlamentari, europarlamentari, înalţi funcţionari, îşi pierd rangul de actori.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 258

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2458
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Acuzat de violarea vieţii private
Bun si pe ea nu o acuza nimeni de prostitutie?Daca ala nu era potent financiar se uitat ea la el?Hai sa fim seriosi Deci...
20/01/17 01:34 Mai mult...

Costin Stoica, al doilea transfer!
Vai de cap de om! Ce transfer e ma asta? Cum vreti voi ma sa readuceti pe FC Arges? Nu va e pic asa ca radeti de cei ...
19/01/17 23:54 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
la inchisoare nu la guvernare!
19/01/17 20:20 Mai mult...

SCM Piteşti a început asaltul pentru Liga a II-a!
Ssttt! Ciocu mic pretenasi! Stati acasa si visati la un fc arges fictiv! Noi ne vedem de treaba si promovam.
19/01/17 09:26 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
Dragnea m-a impresionat in mod pozitiv in momentul in care a renuntat la a deveni premier pentru ca legea nu ii permite....
19/01/17 08:56 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 20 Ianuarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter