Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Şapte şcoli şi seminare, fără director!      *** Mezelurile i-ar fi îmbolnăvit de hepatita E!      *** 1.243 piteşteni cu handicap grav, asistaţi de Primărie      *** Roadele Taberei de Creaţie Vrăneanţu      *** Derbi la Arad, cu UTA!      *** Voluntari - Dinamo se joacă pe Nicolae Dobrin      *** Cupa României - faza pe judeţ - faza 1      *** Champions League, Play-off, retur      *** Misiune aparent uşoară cu lanterna roşie!      *** Blonda beată a golit contul americanului      *** A demisionat în urma scandalului      *** Două TIR-uri s-au lovit pe A1      *** Femeie arestată pentru tîlhării comise în Austria      *** Primarii din Mălureni şi Vlădeşti, demişi!      *** Autobuzele din comune vor opri în autogări      *** Taxele şi impozitele rămîn la fel în Mioveni     

 
Prezentare de costume de baie, la VIVO!Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 17 iunie 2017

Deoarece începe perioada vacanţei şi concediilor:

Prezentare de costume de baie, la VIVO!Piteşti

 

Astăzi, la ora 18.00, la VIVO!Piteşti puteţi ve­dea cea mai fierbinte prezentare de modă a colecţiilor estivale. În plus, dacă vă faceţi cum­­părăturile de va­canţă aici, primiţi un premiu instant. Cele mai noi colecţii de cos­tume de baie vor fi pur­tate de manechine sexy.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1429

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Închidere de stagiune la „Aşchiuţă în aer liber“

Închiderea de stagiune teatrală 2016 - 2017 a Secţiei Aşchiuţă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti se  va face în mijlocul copiilor. Teatrul Alexandru Davila în parteneriat cu Primăria Piteşti vor organiza în weekend manifestarea „Aşchiuţă în aer liber“, după următorul program: mîine, spectacolele „Moş Poveste se întoarce“ şi „Lădiţa fermecată“; duminică, spectacolul „Hotarul basmelor“. Toate piesele vor fi jucate pe scena amplasată în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, de la ora 11.30. În caz de vreme nefavorabilă, copiii sînt aşteptaţi în Sala Aşchiuţă, în limita locurilor disponibile, intrarea fiind gratuită. 

Ateliere la Centrul Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu organizează în această vară o mulţime de ateliere destinate copiilor. Primul se va desfăşura în perioada 3 - 7 iulie şi se intitulează „Vara la Conacul Brătianu de la Florica“, constînd în prezentări de filme documentare şi artistice. Programul celorlalte acţiuni este următorul: 14 - 23 iulie - Arta pentru toţi (pictură icoane pe sticlă, prelucrare şi pictură pastă modelaj - ceramică), meşter Robert Ciobanu; 31 iulie - 4 august - Jucăriile copilăriei (sculptură în lemn), ediţia a II-a, meşter Ion Rodoş; 28 august - 1 septembrie - Să învăţăm de la Elisa Brătianu în „atelierul de cusătorie“, meşter Mariana Lăcrămioara Ionescu.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2449

 
Petrece timp de calitate cu copilul tău! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Conferinţă la Cinema Trivale

Petrece timp de calitate cu copilul tău!

 

Vacanţa de vară reprezintă bucuria copiilor şi cel mai bun moment pentru a petrece timp frumos în familie. Totodată, grija părinţilor este cum să umple timpul liber aflat la dispoziţia copiilor astfel încît aceştia să se relaxeze şi să se dezvolte armonios. Mîine, de la ora 9.30, sînteţi aşteptaţi la Cinema Trivale din Piteşti, în sala de conferinţe nr. 2, pentru a participa la conferinţa gratuită „Petrece timp de calitate împreună cu copilul tău, în vacanţa de vară şi... nu numai!“.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2343

Continuare
 
Alexandra Uşurelu, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Sîmbătă, în cadrul proiectului „Acusticul de weekend“,

Alexandra Uşurelu, la Piteşti

 

Filarmonica Piteşti continuă proiectul „Acusticul de Weekend“, dedicat în special tinerilor. După Viţa de Vie şi Byron, sîmbătă, 17 iunie, de la ora 20, la Centrul Multifuncţional, din Calea Bucureşti nr. 2, va concerta Alexandra Uşurelu.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2567

Continuare
 
Geto-dacii sudcarpatici, la un festival din Moscova Imprimare E-mail
(5 voturi)
vineri, 16 iunie 2017

Argeşenii au reconstituit etape din istorie

Geto-dacii sudcarpatici, la un festival din Moscova

 

Un grup format din 12 argeşeni au reprezentat ţara noastră la un festival in­ter­naţional de istorie care s-a desfăşurat de curînd la Moscova. Argeşenii fac parte din asociaţia culturală Historia Renascita - Geto-dacii sudcarpatici şi au fost invitaţi să pună în scenă etape din istoria daco-romană. Festivalul Times and Epochs a fost un eveniment de mare amploare la care au participat şase mii de persoane din 20 de ţări care au reconstituit mai multe epoci istorice.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2540

Continuare
 
Pian la şase mîini Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 15 iunie 2017

Mîine, la Filarmonica Piteşti,

Pian la şase mîini

 

Mîine, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un concert cameral susţinut de soprana Camelia Pavlenco şi pianiştii Carmen Mihaela Badea şi Ştefan Cristian Badea. Soprana va cînta atît din voce, cît şi la pian alături de cei doi pianişti.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2430

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 15 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Patrimoniul prin lupă!“

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 14 iunie - 31 decembrie 2017, în sala de conferinţe a Muzeului Goleşti, expoziţia temporară „Patrimoniul prin lupă!“. Patrimoniul prin lupă vă invită să descoperiţi arta românească în detalii, să vedem dincolo de imagine, înţelegînd, într-un alt fel, mărturiile trecutului pe care generaţiile mai vechi ni le-au transmis pentru a le oferi viitorului! Expoziţia cuprinde icoane, scoarţe, lăzi de zestre, vase de ceramică şi costume tradiţionale din Argeş şi Muscel.

Expoziţie de pictură

Muzeul Judeţean Argeş în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România - Filiala Pitesti organizează, astăzi, la ora 17, la Galeria Naţională de Artă Naivă, Bdul Eroilor, Piteşti, vernisajul unei expoziţii de pictură. Expoziţia va fi deschisă pînă pe 15 iulie a.c.

Proba de limbă străină la Bac

De ieri, se desfăşoară proba C a Bacalaureatului, şi anume Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Potrivit informaţiilor de la ISJ Argeş, sînt înscrişi la această probă  3.715 candidaţi, dintre care la: Limba engleză - 3.060; Limba franceză - 551; Limba germană - 54; Limba rusă - 7; Limba spaniolă - 21 şi Limba italiană - 22. Ultima zi de desfăşurare a acestei probe este mîine.    Grupaj de I.Ivănoiu

Elevi din Piteşti, în Slovenia 

O delegaţie de la Şcoala Gimnazială Ion Pillat din Piteşti, formată din profesorii Cornelia Soare, Georgeta Petre şi elevii Mihai Rîpeanu, Teodor Ivaşcu, Sonya Dang, Teodora Ghiaţă, a participat la proiectul „Embracing Everyone“, în Slovenia. Copiii au participat la workshopuri în aer liber, au gătit mîncare tradiţională şi au învăţat dansuri tradiţionale. Au urmărit programele artistice susţinute de elevii sloveni şi au luat parte la spectacolul muzical Micul Prinţ. Profesorii au văzut cum au loc orele în Şcoala O.S. Mihe Pintarja Toleda din Slovenia şi au aflat mai multe despre sistemul de învăţămînt al acestei ţări. Au vizitat şi peştera unicat în Europa, Postojna şi oraşul Ljubljana.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2254

 
Smiley lansează lunar cîte o piesă Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

Pentru a serba 10 ani de carieră solo,

Smiley lansează lunar cîte o piesă

Interpretul piteştean Smiley a lansat, sîmbătă, cel de-al patrulea single al său din campania #Smiley10, intitulat „Să-mi fie vară“. Pe 1 iunie, Smiley a sărbătorit 10 ani de carieră solo printr-un concert la Arenele Romane, unde au fost invitaţi şi Alex Velea şi CRBL.

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2583

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 14 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Fantezii de cireşar“

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul muzical-literar-artistic, sub genericul „Fantezii de cireşar“, susţinut de Trupa de Teatru Robertto. Evenimentul va avea loc miercuri, 21 iunie, de la ora 17, în Piaţa Primăriei municipiului Piteşti. Trupa de Teatru Robertto este formată din copii şi tineri, care urmează cursul de actorie, desfăşurat de artistul Robert Chelmuş, în cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

Poeta Cristina Onofre şi-a lansat o carte

La Biblioteca Orăşenească Topoloveni a avut loc lansarea volumului de poezie „Templierii Lucrurilor Simple“ al poetei Cristina Onofre. De asemenea, au fost prezentate volumele publicate pînă in prezent. Momentul a constat, pe lîngă introducerea privind lucrările poetei, în două recitaluri din două volume diferite. Primul recital a fost dedicat volumului „Generalul sau O Iarbă Înălţată Pînă La Cer“, iar cel de-al doilea, volumului „Templierii Lucrurilor Simple“.   

I.Ivănoiu

Întîlnire la Muzeul Goleşti

La Muzeul Goleşti, a avut loc prima întîlnire a Grupului de iniţiativă pentru redescoperirea valorilor naţionale. Au fost prezenţi ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, academicianul Nicolae Panin, şeful secţiei de Ştiinţe Geonomice a Academiei Române, pictorul Sorin Ilfoveanu, jurnalistul Bogdan Ficeac, preotul Alexandru Pahonţu şi oameni de mare valoare ai cinematografiei româneşti, precum regizorul şi scenaristul de film pentru copii Elisabeta Bostan, actriţa Maria Ploae, regizorii Şerban Marinescu, Dan Piţa, Nicolae Mărgineanu, Cătălin Mitulescu. Întîlnirea, al cărei scop a fost coagularea unui grup de iniţiativă pentru redescoperirea valorilor naţionale, desfăşurîndu-se în beciul Conacului Goleştilor.Chiar dacă nu au fost prezenţi, s-au alăturat acestei iniţiative omul de televiziune Lucia Hossu Longin, actorul Mircea Diaconu, maestrul Dorel Vişan, academicienii Răzvan Theodorescu şi Eugen Simion.

    A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2355

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 12 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Blues pentru saxofon alto

Vineri, de la ora 19, în Sala Studio Liviu Ciulei din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul Blues pentru saxofon alto, de Doru Moţoc. Este vorba de o monodramă interpretată magistral de actorul Cătălin Mirea. Regia şi scenografia sînt semnate de Luminiţa Borta.

Cum te simţi, doctore?

Duminică, la ora 19, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti va fi pus în scenă spectacolul „Cum te simţi, doctore?“. Realizatorul spectacolului de estradă este maestrul coregraf Dorin Oancea, care vă propune o seară plină de muzică, dans şi voie bună în compania actorilor, soliştilor şi trupei de balet din cadrul teatrului. Pe scenă vor urca actorii Adriana Drugulescu, Mihai Nistor, Ionuţ Oanţă, Gabriela Roşu, Marius Pieca, Gabriela Stanciu şi Puiu Mărgescu, solişti precum  Constantin Nica, Cristina Neacşu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu şi Marius Bălan, dar şi balerinii teatrului.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2713

Continuare
 
Mariana Badiu a fost soacră mică Imprimare E-mail
(6 voturi)
luni, 12 iunie 2017

În acest week-end, la Băneasa,

Mariana Badiu a fost soacră mică

 
Asistenta medicală Mariana Badiu, de la Spitalul Judeţean Argeş, şi soţul ei, Nicu Badiu, director tehnic la Serviciul de Ambulanţă Argeş, au fost sîmbătă socri mici. Fiica lor, Daniela Badiu, în vîrstă de 29 de ani, s-a căsătorit cu Bogdan Cristian Fotino, un tînăr de 32 de ani. După nuntă, ei se pregătesc să plece într-o frumoasă şi relaxantă lună de miere în însoritele Maldive. 
 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4889

Continuare
 
Filmele săptămînii - 8 - 16 iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 iunie 2017

Filmele săptămînii - 8 - 16 iunie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani
„Povestea iubirii“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Povestea iubirii“, o dramă romantică care durează 134 minute şi rulează la ora 19.00. De la ora 13.00 şi 16.00, puteţi vedea filmul „Dalila“. Bazat pe bestsellerul cu acelaşi nume scris de Nicole Krauss, filmul „Povestea iubirii“ spune povestea de dragoste dintre Leo şi Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. The History of Love este titlul cărţii pe care Leo Gursky (Derek Jacobi) o scrie pentru Alma Mereminski (Gemma Arterton). După mulţi ani, apariţia ei misterioasă ajunge să conecteze oameni din întreaga lume. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 955

Continuare
 
Castrarea pedofililor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 iunie 2017

 

Castrarea pedofililor


O copilă violată la vîrsta cînd de-abia ieşea din pubertate. O fată mutilată şi brutalizată în grup de haidamaci, la marginea unui cîmp, unde fusese dusă cu maşina. O mămică la vîrsta de 14 ani. Altele, şi mai devreme. Nenumărate eleve care şi-au pierdut castitatea. Viol în familie. Uneori cu fraţi. Uneori cu părinţi. Dascăli agresivi în universităţi, în licee, chiar în şcolile elementare.
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2645

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 10 iunie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem?

 

Versuri semnate de elevi şi studenţi care urmează să apară în volumul al XII-lea al antologiei Ucenicii vrăjitori, editată de Casa de Cultură a Sindica­telor din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1028

Continuare
 
Invazia şacalilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 10 iunie 2017

 

Invazia şacalilor


Atîta ne mai trebuia. Nu ne era de ajuns rujeola, ciroza, pesta porcină, pesta aviară, tuberculoza şi alte nefericiri. Acolo, sus, habar nu au. Ei se luptă pentru putere! Ordonanţe de urgenţă, schimbări de miniştri, de premieri, de guvern…

Comentarii (2) | Vizualizari: 3446

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 10 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Şi tu... şi eu“

Mîine, la ora 19, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi pus în scenă spectacolul „Şi tu... şi eu“. Acesta este realizat de actriţa Adriana Drugulescu şi cuprinde mult umor, muzică bună şi momente coregrafice deosebite. Textele şi scenetele aparţin lui Ioan Panţoiu şi Daniel Militaru, iar coregrafia, lui Mihai şi Andreei Dragnea. Sînteţi aşteptaţi la întîlnirea cu actorii: Gabriela Roşu, Mihai Nistor, Ionuţ Lucian Oanţă, Florina Salomeea, Ellis Dinculeană, Gabi Stanciu, Puiu Mărgescu, Andreea Popa şi Luiza Stoica. Vă vor încînta cu melodii dedicate iubirii soliştii: Marius Bălan, Iulia Pupezescu, Cristi Lincan, Cosmin Nistor, Cristina Neacşu şi Constantin Nica. Momentele coregrafice vor fi susţinute de către baletul teatrului. Regizorul tehnic al spectacolului este Gabriel Bucătaru.

 „Moş Poveste se întoarce“

Mîine, de la ora 11.30, în Secţia Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila din Piteşti, copiii, părinţii şi bunicii au întîlnire cu celebrul Moş Poveste. Acesta este personajul principal al spectacolului „Moş Poveste se întoarce“ în cadrul căruia spectatorii vor avea parte de minunatele poveşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2675

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 3041
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter