Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Adriana Neguţ, fost director Bancpost Argeş. Cu acest prilej Curierul zilei îi urează La mulţi ani, să aibă parte de tot ceea ce îşi doreşte şi să se bucure de cei dragi.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 249

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi SF

În această săptămînă, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Ştiinţifico-fantasticul în imaginarul societăţii de consum“. Vor fi expuse cărţi şi reviste SF aflate în colecţiile acestei instituţii de cultură. 

  I.Ivănoiu

Universul desenului animat

Astăzi, de la ora 10.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Universul desenului animat“. Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Primii paşi vor viziona desenul animat Mica sirenă.   

  I.Ivănoiu

Premieră la Davila

Vineri seara, Secţia Estradă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti a prezentat în premieră spectacolul „Şi tu... şi eu“, realizat de actriţa Adriana Drugulescu. Spectatorii s-au delectat cu momente de divertisment care au cuprins mult umor, muzică şi dansuri. Textele şi scenetele aparţin lui Ioan Panţoiu şi Daniel Militaru, iar coregrafia, lui Mihai şi Andreei Dragnea. Pe scenă au urcat actorii: Gabriela Roşu, Mihai Nistor, Ionuţ Lucian Oanţă,Florina Salomeea, Ellis Dinculeană, Gabi Stanciu, Puiu Mărgescu, Andreea Popa şi Luiza Stoica, soliştii: Marius Bălan, Iulia Pupezescu, Cristi Lincan, Cosmin Nistor, Cristina Neacşu şi Constantin Nica şi dansatorii din cadrul trupei teatrului. Premiera s-a bucurat de succes, la final spectatorii aplaudînd îndelung artiştii piteşteni.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 279

 
Biblioteca Muzeului, un tezaur ascuns Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 20 februarie 2017

Biblioteca Muzeului, un tezaur ascuns

 

 Pe lîngă bibliotecile publice, Piteştiul are şi colecţii de cărţi cu acces mai restrîns - cele ale muzeelor. Cel de la Goleşti are o colecţie ceva mai mică. Dar la Muzeul Judeţean există o bibliotecă destul de mare, 25.483 cărţi - ţinînd cont că e aproape strict specia-lizată pe istorie. În catalogul bibliotecii, primele intrări sînt din anul 1960 - cărţi de specialitate, ale istoricilor precum Xenopol, Şincai, Iorga şi Pîrvan. Treptat, colecţia a crescut, inclusiv cu cărţi în grafie veche, greu de citit de nespecialişti, sau volume reconstituite de o angajată a bibliotecii specializată în restaurări. În prezent, de acest mic tezaur se ocupă muzeograful Nicolae Ionescu, cu care am purtat dialogul de mai jos. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 607

Continuare
 
Botez de băiat în familia Mărgăritescu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Botez de băiat în familia Mărgăritescu!

# Andreas Gabriel a fost încreştinat sîmbătă # Naşii băieţelului au fost Cătălin Munteanu şi soţia

 

 Fostul fotbalist Andrei Mărgăritescu şi soţia sa, Diana, sînt părţinţi împliniţi! Cei doi au doi copii, o fetiţă şi un băiat, Sara Maria şi Andreas Gabriel. Cel din urmă a venit pe lume acum 4 luni, iar sîmbătă, a primit taina sfîntului botez!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4203

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Mîine, îşi serbează ziua de naştere Marius Ştefan, prim- procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş, Mircea Andrei - avocat, Augustin Lucici - pictor şi directorul Galeriei de Artă din Piteşti, şi Cristian Şerban - consilier judeţean. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 252

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro“

Astăzi, la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan, coregrafia Ramona Titov, aranjamentul muzical Magdalena Ioan şi scenografia Miruna Varodi. Actorii Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină vă vor introduce în atmosfera unei nunţi cu multe peripeţii.   

I.Ivănoiu 

„Albă ca Zăpada“, la Aşchiuţă

Teatrul Pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă vă invită, mîine, de la ora 11.30, la spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“. Regia artistică este realizată de Gabriel Apostol iar scenografia aparţine Cristinei Ciucu. 

   I.Ivănoiu

Conferinţă şi lansare de carte

Dan Puric va veni la Piteşti, cu o conferinţă şi o lansare de carte intitulate „Să fii român!“. Despre acest eveniment, autorul spune: „Să fii român inseamnă să îţi iubeşti credinţa strămoşească în care te-ai născut, martirii şi eroii neamului tău, să îţi iubeşti tradiţia, cultura şi oamenii mari pe care i-a dat acest pămînt, cît mai ales să îţi iubeşti necondiţionat, în ciuda tuturor evidenţelor, ţara de astăzi ca să ai puterea să o ridici“. Din ipostaza de scriitor, actor, regizor şi român, Dan Puric va vorbi despre valorile naţionale şi va îndemna omul contemporan Să fie Român. Cele două manifestări vor avea loc pe 5 martie, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti. Biletele se găsesc la casa de bilete a instituţiei, la preţul de 80 lei şi 60 lei, în funcţie de locul în sală.

Florin Piersic joacă la Piteşti

  Marele actor Florin Piersic va juca, pe scena Casei Sindicatelor din Piteşti, piesa de teatru „Străini în noapte“. Alături de el o veţi putea vedea şi pe actriţa Medeea Marinescu. Comedia are loc pe 28 februarie, ora 19.00, iar biletele de intrare au fost puse în vînzare la Casa Sindicatelor, la preţul de 70 lei, în prima parte a sălii, şi de 50 lei, în cea de-a doua parte. Comedia, în regia lui Radu Beligan, tratează problema infidelităţii, a seducţiei şi a pasiunii. Piesa se joacă de mai mulţi ani în toată ţara, de multe ori spectacolele fiind jucate cu casa închisă, ori cu oameni în picioare. Comedia este scrisă de dramaturgul şi regizorul francez Eric Assous, autorul unor piese de teatru pentru radio sau al unor scenarii pentru televiziune şi cinema.

  A.Roşu

Medalion Constantin Nica

 Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul Medalion Constantin Nica. Îndrăgitul solist de la estrada piteşteană vă va interpreta cele mai frumoase şlagăre.     

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 269

 
Astăzi sînt Moşii de iarnă Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Se împart bucate pentru morţii din familie

Astăzi sînt Moşii de iarnă

 

 Astăzi, Biserica Ortodoxă face pomenirea morţilor, această sîmbătă fiind cunos­cu­tă în popor sub denumirea de Moşii de iarnă. Există pomenirea morţilor, pentru că biserica nu vede în moarte sfîrşitul existenţei omului. Credincioşii împart mîncare în memoria celor din familie trecuţi în nefiinţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 364

Continuare
 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

Ce mai citim? Ce mai scriem?

Din volumul în curs de apariţie „Baloane de săpun“, de Ion Ladner

 

VINE PRIMĂVARA!

„Vine primăvara!“, îmi spuneai,
  Făcînd ochii mari cît cuiburile berzelor
  Apoi, mi-o repetai ca să te cred
  Îţi asumai fericirea
  Căci aripi alb - roşii treceau din păduri
  Prin buzele şi îmbrăţişările tale.
   Să fi venit primăvara?
   Ascultă! Ai trezit urşii planetei
  Sub tălpi, sălile de naştere ale pămîntului…
   Dintre sprîncene de cocori
   Se sparg în vale mii de clopote
   Smulgînd din crevase somnul naiadelor
   Repede! Şterge lacrima omului de zăpadă
   Şi coase, iubito, cu zbor de pasăre
   Inima-mi despicată de ger
   Fă curent s-alungi frunzele moarte
  Acoperă-le degrabă plânsul cu altă partitură…
   Vuietul scoicii-mi îndreaptă clepsidra
   Aşa e, vine primăvara!
   Uite, cum dănţuiesc aripi alb - roşii
   În ochii tăi mari cît cuiburile berzelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 263

 
PE MUCHIE DE PRĂPASTIE Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 18 februarie 2017

PE MUCHIE DE PRĂPASTIE

Interviul săptămînii cu inginerul Gheorghe Voica, fermier, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale a Pomicultorilor din România

 

 Pomicultura românească se află pe marginea dezastrului final. N-o usucă seceta pămîntului, arşiţa vîntului, îngheţurile tîrzii, invazii de insecte, boli necunoscute, inundaţii, incendii, alte catastrofe. Pomicultura românească este sufocată de nepăsarea, nepriceperea, poa­te şi prostia unei părţi din elita clasei politice, care a ajuns şi s-a succedat la putere în tot timpul tranziţiei. În ministere, în guverne, în parlamente, în administraţie…

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 528

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere prim-procurorul Antonia Diaconu, de la Parchetul Piteşti, şi pictorul Mircea Bîrloiu. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 506

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Despre dragoste la penitenciar

Pe 23 februarie, la ora 10.30, la Penitenciarul Colibaşi, se va desfăşura activitatea „Cultura în spaţii neconvenţionale. Sărbătorile dragostei la români“. Este vorba de o prelegere, prezentare power-point, lectură, audiţii muzicale şi o donaţie de carte, prilejuite de Sărbătoarea Sf. Valentin, Dragobetelui şi cea a Mărţişorului. Organizatorul manifestării este Biblioteca Judeţeană Argeş.   

I.Ivănoiu

Şansa mea în Europa

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea „Şansa mea în Europa“. Este vorba de o sesiune de informare pe teme ce abordează voluntariatul şi oportunităţile de dezvoltare a tinerilor, oferite de Uniunea Europeană. 

   I.Ivănoiu

Poveşti de suflet cu medicul Adrian Tase

Centrul Cultural Piteşti organizează o nouă ediţie a proiectului cultural-educativ, sub genericul  Poveşti de viaţă - poveşti de suflet, cu Denisa Popescu, avîndu-l  invitat pe medicul cardiolog Adrian Tase. Manifestarea se va desfăşura marţi, 21 februarie, de la ora 14, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

  I.Ivănoiu

„Concertele Societăţii Muzicale“

 Astăzi, 17 februarie, la ora 19, la Filarmonica Piteşti, are loc un eveniment cultural deosebit, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, Societatea Muzicală şi Primăria Piteşti. Este vorba despre „Concertele Societăţii Muzicale“, care prezintă Turneul Laureaţilor Concursului Naţional „Mihail Jora“. Acesta trece prin Bucureşti - Iaşi - Piteşti - Ploieşti - Braşov - Paris - Chişinău - Arad - Timişoara - Oslo - Londra - Berlin. În cadrul spectacolului veţi putea asculta arii din oera lui W. A. Mozart, M. Bukinik, G. Verdi, A. Thomas, O. Respighi, S. Rachmaninov, E. de Curtis. Acestea vor fi interpretate de Gloria Tronel - soprană, George Virban - tenor, Dimitri Malignan - pian şi Cornelius Zirbo - violoncel, toţi interpreţi de talie internaţională.  

  A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 520

 
Cine se iubeşte la Bascov sărbătoreşte! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 17 februarie 2017

Spectacol de Dragobete:

Cine se iubeşte la Bascov sărbătoreşte!

 

 La Casa de Cultură Adriana Trandafir din Bascov, va avea loc, pe data de 24 februarie, spectacolul intitulat „Cine se iubeşte la Bascov sărbătoreşte!“. Evenimentul este dedicat tinerilor bascoveni, dar nu numai.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 641

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Mihai Golescu, directorul cotidianului Argeşul. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 523

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lansare de carte

Astăzi, de la ora 17, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un eveniment editorial. Va fi lansat volumul de poezie „Lumini tîrzii“, autor Dan Drăgoi.  

   I.Ivănoiu

Întîlnire literară

Centrul Cultural Piteşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş organizează întîlnirea literară lunară, sub genericul  „Printre cărţile oamenilor de cultură argeşeni“, avîndu-l invitat pe medicul-poet Constantin Teodor Craifaleanu. Manifestarea se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

  I.Ivănoiu

Oportunităţi de studii universitare, în Suedia

Miercuri, 1 martie, Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, în parteneriat cu Ambasada Suediei la Bucureşti, Centrul FILIA, Study in Sweden şi Europe Direct Argeş, o suită de sesiuni de informare privind oportunităţile de studii universitare gratuite în Suedia. Liceenii şi studenţii, doritori să afle detalii despre cele 900 de specializări, puse la dispoziţie prin intermediul a 35 de programe, sînt invitaţi să planifice vizite, în intervalul orar 12 - 16, din oră în oră, la numărul de contact 0248.223080 sau 0248.223030/int. 112.

    I.Ivănoiu

Spectacol la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol literar-muzical, dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, miercuri, 22 februarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul instituţiei. Evenimentul va fi susţinut de Trupa de Teatru Robertto - copii şi tineri care urmează cursul de actorie, coordonat de artistul Robert Chelmuş, în cadrul Centrului Cultural Piteşti.

    I.Ivănoiu

Expoziţie de mărţişoare şi felicitări

În perioada 16 februarie - 9 martie 2016, Şcoala Populară de Arte şi Meserii organizează o expoziţie de mărţişoare şi felicitări, în incinta şcolii. Pe 23 februarie, expoziţia va fi şi în holul Consiliului Judeţean Argeş, pe 25 februarie, la Biblioteca Judeţeană, iar pe 1 Martie, şi la Teatrul Al. Davila. Exponatele sînt realizate de elevii şi profesorii şcolii (Pictură, Design Vestimentar şi Clasele de Meşteşuguri).

    I.Ivănoiu

Simpozion: Omul legal şi omul ilegal

Centrul Cultural Piteşti şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş organizează simpozionul cu tema „Omul  legal şi omul ilegal“, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul Feţele Omului. Dezbaterea, coordonată de psihologul-clinician Radu Vasile Şerban, din cadrul DSP Argeş, va avea loc luni, 20 februarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 538

 
Emeric Imre şi Mircea Vintilă, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 februarie 2017

Muzică folk şi poezie, de Dragobete

Emeric Imre şi Mircea Vintilă, la Piteşti

 

 În următoarea perioadă, cu ocazia zilelor de Dragobete, 1 şi 8 Martie, instituţiile de cultură din judeţul nostru vor organiza o mulţime de manifestări menite să marcheze sărbătoarea dragostei la români, sosirea primăverii şi Ziua Femeii. Astfel, pe  25 februarie, la  ora 19, la Teatrul Al. Davila Piteşti, va avea loc un spectacol de muzică folk şi poezie, de Dragobete.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 627

Continuare
 
„Şi tu... şi eu!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 februarie 2017

Mîine, spectacol de estradă în premieră la Davila

„Şi tu... şi eu!“

 

 Secţia Estradă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti va prezenta mîine, de la ora 18, în premieră spectacolul „Şi tu... şi eu“. Spectacolul este realizat de actriţa Adriana Drugulescu şi cuprinde mult umor, muzică bună şi momente coregrafice deosebite.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 583

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 2688
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter