Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Artiştii plastici îşi dau întîlnire la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 02 august 2017

În Tabăra Naţională „Ion Gheorghe Vrăneanţu“,

Artiştii plastici îşi dau întîlnire la Piteşti

 

Artiştii plastici îşi dau din nou întîlnire la Piteşti, în cadrul anualei Tabere Naţionale de Creaţie Plastică, Pictură - Grafică „Ion Gheorghe Vrăneanţu“. Aceasta va avea loc în perioada 16 - 22 august şi se va bucura, ca de fiecare dată, de o prezenţă numeroasă şi un public pe măsură.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1445

Continuare
 
Expoziţie de carte Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 31 iulie 2017


Expoziţie de carte

În luna august, în holul Bibiotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va fi deschisă expoziţia Judeţul Argeş-tradiţie şi contemporaneitate. Este vorba despre o expoziţie de carte monografică, etnografică şi de documente existente în colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş.

Delicii alimentare

În perioada 1-31 august, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, la etajul al II-lea, va fi deschisă expoziţia Delicii alimentare. Aceasta cuprinde reclame şi anunţuri de mică publicitate din presa veche romînească. Este vorba despre anunţurile care au apărut în revistele „Flacăra“, „Realitatea ilustrată“ şi în almanahul „Adevărul şi Dimineaţa“.   
Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1486

 
Ce mai citim, ce mai scriem ? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 iulie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem ?

 

 O apariţie relativ recentă, din tolba cu daruri de suflet scriitoriceşti a celei mai rîvnitoare prozatoare şi poete din oraşul nostru, Zina Petrescu, dăruite lumii celei mărunte a oamenilor şi a necuvîntătoarelor, de un inconfundabil aplomb, cel mai popular pe care l-am putea întîlni în aceste vremuri...   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1354

Continuare
 
CULTURA STRĂBUNILOR DIN MUSCEL Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 31 iulie 2017


CULTURA STRĂBUNILOR DIN MUSCEL

 

Mai zilele trecute, am poposit la Primăria din vechea Capitală a ŢăriiRomâneşti, şi anume la Cîmpulung Muscel.  Casa de Cultură Tudor Muşatescu Cîmpulung, prin bunăvoinţa dlui director Liviu Florian Cioacă, ne-a invitat, pe 20 iulie 2017, la bucuria „oamenilor de bine“ ai acestor locuri. Astfel, am vizitat Expoziţia de pictură a „Cenaclului de Arte Plastice I.D.Negulici“, apoi am participat la lansări de carte şi revista sub genericul „Zi - le despre cărţile din Muscel!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1719

Continuare
 
Filmele săptămînii 28 iulie - 3 august Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 iulie 2017

  Filmele săptămînii 28 iulie - 3 august


2 Cinematograful Sebastian Papaiani
n „Nebune de fericire“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Nebune de fericire“, o comedie şi dramă, care durează 118 minute şi rulează la ora 19.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Oachi, prinţul din junglă“, la ora 15.00 filmul documentar „Toate aceste nopţi albe“, iar la ora 17.00, drama „Ce ştii tu despre mine“. Filmul „Nebune de fericire“ redă povestea a două femei total diferite, care ajung să se apropie într-un context mai puţin obişnuit, în timp ce sînt internate la un sanatoriu de psihiatrie din Toscana.  Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numă­rul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1532

Continuare
 
ÎNCOTRO, ŢARA MEA? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 iulie 2017


ÎNCOTRO, ŢARA MEA?

 

Sute de întrebări. O mare îngrijorare. „În­co­tro, ţara mea?“ Pe ce drum ai apucat? Se mai poate salva ceva? Ţi-a sosit timpul să fii ştear­să de pe harta lumii? După secole sub mi­gra­ţii şi între împă­ră­ţii? Încotro?

Academicieni, universitari, cercetători, istorici, scriitori, actori, artişti în toate domeniile, documentarişti, gazetari, elevi olimpici, studenţi excepţionali, profesori, profesionişti, ama­­tori, auditori, reprezentanţi de seamă ai elitei culturale şi ştiinţifice din România. Nici sub cupola Academiei, nici în aula Universităţii, nici în amfiteatre, nici în biblioteci, nici în săli de conferinţe sau spectacole, nici în marile oraşe, nici în Capitală! Ca în Antichitatea lui Socrate, cînd lecţiile se ţineau sub cerul liber şi se scria cu băţul pe nisip, înaltul forum a dezbătut problemele stringente pe iarbă, sub bolta copacilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1537

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 28 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Arta de a vorbi frumos

În perioada 31 iulie - 4 august, de la ora 11.30, la Secţia pentru Copii şi Tineret va fi organizat un curs de dicţie şi de intonaţie, destinat copiilor cu vîrste cuprinse între 11 şi 13 ani. Copiii vor face exerciţii practice, iar accentul se va pune pe elementele esenţiale pentru discursul public: voce, respiraţie, ritm şi rostire, gestionarea emoţiilor, postura şi creativitatea argumentării.   

Cîntecul de dragoste

Centrul Cultural Piteşti organizează ora deschisă cu tema Cîntecul de dragoste, susţinută de copiii şi tinerii de la cursul de canto popular din cadrul instituţiei. Manifestarea, coordonată de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu, se va desfăşura miercuri, 9 august, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului
Cultural Piteşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1215

Continuare
 
Îngerul Adam şi ispita Eva Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 28 iulie 2017

Un roman, hrană pentru suflet şi minte:

Îngerul Adam şi ispita Eva

 

La Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a fost recent lansat romanul  „Îngerul Adam şi ispita Eva“ (Ed. Hoffman, 2017), autor Ion Olteanu. Un debut tîrziu, dar curajos şi inspirat, pentru că romanul se citeşte uşor şi cu plăcere, actualitatea, cu tensiunile, spaimele, artificialul şi superficialul ei, croindu-şi drum sigur în povestea SF.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1375

Continuare
 
Dorel Vişan şi Horaţiu Mălăele vin la Lereşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 iulie 2017

La Festivalul de film CineSat,

Dorel Vişan şi Horaţiu Mălăele vin la Lereşti

 

Asociaţia Culturală Lereşti Muscel organizează în perioada 8 - 13 august Festivalul de Film CineSat, ajuns la cea de-a doua ediţie. Cinefilii vor avea ocazia să vadă la Lereşti istoria a 36 de ani de cinematografie românească prin intermediul pro­iecţiei a 13 scurt şi lungmetraje.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1536

Continuare
 
Triplă lansare de carte la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 26 iulie 2017

Eveniment inedit la Muzeul Municipal:

Triplă lansare de carte la Curtea de Argeş

 

Miercuri, 8 august, începînd cu ora 17.00, la Curtea de Argeş, în prima capitală a Ţării Româneşti, va avea loc un eveniment inedit. Este vorba despre o triplă lansare de carte, care va avea loc la Muzeul Municipal din localitate.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1487

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de iniţiere în dansuri populare

În această săptămînă, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, este organizat  cursul de iniţiere în dans popular românesc Jocuri româneşti la hora satului. Acesta este coordonat de coregrafa Corina Voicilă, de la Palatul Copiilor din Piteşti. La curs participă copii de la şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru.    

Preselecţii Românii au talent, la Mioveni şi Piteşti!

Echipa show-ului de televiziune de la PRO TV, Românii au talent, poposeşte în această săptămînă în judeţul nostru, unde organizează preselecţii pentru sezonul 8. Prima sesiune de preselecţii se va desfăşura astăzi, de la ora 11, la Centrul Cultural Educativ Mioveni. A doua sesiune va avea loc vineri, la ora 11, pe scena Filarmonicii Piteşti. Pentru înscrieri şi detalii aveţi la dispoziţie adresa de email: filarmonica@filarmonicapiteşti.ro.   

I.Ivănoiu 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 989

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lecţie istorică de şah la Piteşti

Astăzi, la ora 16:30, la Muzeul Judeţean Argeş vor avea loc o lecţie deschisă de şah şi o lansare de carte. Anunţul a fost făcut pe Facebook de Cristache Toculeţ, preşedintele Clubului Noul Regat Piteşti. „Maestrul  Federaţiei Internaţionale de şah, Marius Ceteraş, antrenor şi cel mai în vogă autor de manuale de şah, care a avut un succes remarcabil, va susţine în data de 24 iulie, ora 16,30, la Piteşti, o lecţie deschisă şi o lansare de carte - volumul 2 al seriei 100 teste de şah: Atacul asupra regelui. Maestrul Marius Ceteraş a acceptat invitaţia iubitorilor de şah din Argeş de a veni la Piteşti, iar această acţiune benefică şi utilă pentru juniorii argeşeni a fost posibilă prin bunăvoinţa domnului Cornel Popescu - director general al Muzeului Judeţean Argeş. În acest context, avem plăcerea de a invita toţi iubitorii sportului minţii din judeţul Argeş la acest eveniment frumos care va avea loc la Muzeul Judeţean Argeş, str. Armand Călinescu, nr. 44, în amfiteatrul instituţiei, unde va avea loc o lecţie frumoasă de şah şi toţi iubitorii vor primi autografe din partea maestrului. Vă mulţumim tuturor iubitorilor de şah pentru faptul că aţi ales să jucaţi acest joc sau să îndrumaţi copiii către sportul minţii şi vă aşteptăm la lecţia istorică!“, a distribuit pe reţeaua de socializare Cristache Toculeţ.

I.Ivănoiu


  
 
 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1255

 
Pregătiri pentru Gala Actorului Tînăr Amator Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 iulie 2017

A treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru

Pregătiri pentru Gala Actorului Tînăr Amator

 

Asociaţia Teatrul pentru Toţi organizează, în perioada 14 – 17 august, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Gala Actorului Tînăr Amator.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1413

Continuare
 
Filmele săptămînii - 21 - 27 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Filmele săptămînii - 21 - 27 iulie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“, o dramă care durează 92 de minute şi rulează la ora 17.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Hai să cîntăm!“, la ora 15.00 filmul de aventuri „Ultimul lup“, iar la ora 19.00 „Noaptea judecăţii. Alegerile“. Acţiunea filmului „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“ are loc în vara anului 1962, cînd Olli Maki concurează pentru titlul de campion mondial la box, categoria pană. Totul, din Finlanda rurală pînă la luminile Helsinki-ului, îi prevede un viitor luminos. Pentru asta, nu-i mai rămîne decît să piardă cîteva kilograme şi să se concentreze. E­xistă însă o problemă: Olli s-a îndrăgostit de Raija. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 873

Continuare
 
Din poemele premianţilor din concurs ai Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Ce mai citim, ce mai scriem?

Din poemele premianţilor din concurs ai Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş

 

 La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea academicieni, poeţi, editori şi oameni de artă din: 1. Canada; 2. SUA; 3. Brazilia;  4. Argentina; 5. Bolivia; 6. Republica Bolivariană Venezuela; 7. El Salvador; 8. Puerto Rico; 9. Peru; 10. Columbia; 11. Antigua şi Barbuda; 12. Aruba; 13. Regatul Olandei; 14. Ecuador; 15. India; 16. Malaezia; 17. Turcia; 18. Israel; 19. Ungaria; 20. Tunisia; 21. Egipt; 22. Serbia; 23. Croaţia; 24. Bulgaria; 25. Albania; 26. Cipru;27. Finlanda; 28. Spania; 29. Portugalia; 30. Austria; 31. Anglia; 32. Scoţia; 33. Regatul Arabiei Saudite; 34. Taiwan; 35. România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1108

Continuare
 
„Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 iulie 2017


„Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş

 

Două oraşe pun la data aceasta Argeşul pe harta lumii. Mioveni, cu autoturismul de teren Dacia, care circulă pe toate meridianele, şi cetatea voievodală Curtea de Argeş, în acest moment cu Catedrala Regală a Arhiepiscopiei şi cu Festivalul Internaţional al Academiei Orient -Occident, „Noptile de Poezie de la Curtea de Arges“, aflat la cea de-a 21-a ediţie.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1138

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 3131


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter