Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
De dor, bade Traian... Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017


De dor, bade Traian...

 

Traian Gărduş a fost un dascăl de Limbă engleză. Citit, doct, însă zburdalnic. Acesta era harul pe care s-a priceput de minune a-l găzdui în fii­n­ţa sa, cu acesta la purtător, se recomandă, poate, eternităţii! Dar, vorba lui Ionesco, dacă ar mai fi printre noi, printre suspinele serafice şi înaripate, ar mai regăsi forţa şi umorul, duhul şi plăcerea să ne glăsuiască: „Onorat public, pînă acum m-aţi neînţeles destul, aşadar a venit vremea să mă înţelegeţi!... Onorat public, apreciază-mă! N-o să-ţi pară rău!“.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 479

Continuare
 
Bonomul de Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

DIN CASETA CU PORTRETE

Bonomul de Piteşti

 

Omul fără duşmani. Care nu a învăţat să urască, să pizmuiască, să pone­grească, deşi a trăit aici, în acest frumos oraş, care avea şi multe apu­cături de mahala. Şi nici nu a fost duşmănit, urît, prigonit. Dimpotrivă, pen­tru toată lumea era un răsfăţat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
Expoziţia Naţională de Artă Naivă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017


Expoziţia Naţională de Artă Naivă                                          

Unul dintre cele mai aşteptate   evenimente dedicate exclusiv   artei naive, Expoziţia Naţională de Artă Naivă, îşi deschide anul acesta larg porţile pentru aXLIX-a ediţie, astăzi, la ora 10, la Muzeul Judeţean Argeş. Lucrările sînt expuse la Galeria Naţională de Artă Naivă a Muzeului JudeţeanArgeş  (corpul C, intrarea din Bulevardul   Eroilor). La tradiţionala manifestare vor fi prezenţi artişti naivi din întreaga ţară. Sînt aşteptaţi toţi cei care vor să afle mai multe despre arta naivă românească, dar şi cei care vor să redescopere lumea  plină de prospeţime şi sinceritate din lucrările expuse.    
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 435

 
Vouchere de vacanţă pentru salariaţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

Senatul a adoptat proiectul de lege

Vouchere de vacanţă pentru salariaţi

 

Angajaţii de la stat vor primi vouchere de vacanţă, care vor fi egale cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 46/2017 referitoare la voucherele de vacanţă în forma adoptată de Guvern, astfel că autorităţile publice locale şi centrale vor acorda angajaţilor din sistemul public central sau local, pentru perioada 1 iulie 2017 - 30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie sub formă de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.     


Comentarii (1) | Vizualizari: 1088

Continuare
 
Vacanţă pentru elevi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 28 octombrie 2017

La ciclul primar, pînă pe 5 noiembrie,

Vacanţă pentru elevi

 

Elevii din învăţămîn­tul primar şi grupele din învăţămîntul pre­şcolar au intrat în pri­ma vacanţă din a­cest an şcolar. Pînă pe 5 noiembrie, elevii vor avea liber.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 690

Continuare
 
Focul lui Sumedru, pe dealul Măţăului Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 27 octombrie 2017

Distracţie la maximum!

Focul lui Sumedru, pe dealul Măţăului

 

„Hai la focul lui Sumedru!“ - au fost cuvintele de ordine, miercuri seara, în ajunul Sfîntului Dumitru, în mai multe localităţi argeşene, unde zeci de focuri s-au ridicat „pînă la cer“, vestind sfîrşitul anului agricol şi al pregătirilor pentru iarnă. Sute de glasuri de copii s-au făcut auzite, îndemnînd oamenii să vină în jurul focurilor cu mere, pere, nuci, covrigi ori alte bunătăţi făcute în casă, în timp ce adulţii se cinsteau cu cîte un pahar de vin sau de ţuică, comentînd aprig subiectele politice la zi ori pe seama recoltelor din acest an. Zeci de focuri puri­ficatoare s-au ridicat „pînă la cer“, vestind sfîrşitul anului agricol. După tradiţie, doar aşa oamenii vor avea şi la anul parte de belşug, noroc, sănătate şi bucurie.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 728

Continuare
 
Salvamontiştii donează o căţeluşă Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 26 octombrie 2017


Salvamontiştii donează o căţeluşă

Salvamontişii argeşeni donează o căţeluşă în vîrstă de 5 - 6 săptămîni, care a venit pe lume la Cota 2000 şi, cum a nins deja la munte, condiţiile nu sînt propice pentru un pui. Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a postat pe pagina sa următorul mesaj: „Născuţi la Cota 2000, pe Transfăgărăşan, din ciobăneşti albi complet, specifici Făgăraşului. A mai rămas doar ea, singura fetiţă, restul de trei rămaşi în viaţă au fost adoptaţi. Am coborît-o la Valea Iaşului, pînă reuşim să-i găsim un stăpîn, pentru că sus se va strica vremea definitiv. Promite să fie cuminte şi loială... Vreun amator? :)“.     
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 633

 
Leac de inimi frînte, la Muzeul Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 26 octombrie 2017

Expoziţie inedită cu obiecte ale iubirii sau trădării

Leac de inimi frînte, la Muzeul Goleşti

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează o provocare inedită şi spectaculoasă! Fii eroul expoziţiei „Despre dragoste şi umbrele ei“, care va avea loc la Muzeul Goleşti! Acesta este îndemnul specialiştilor de la această instituţie care dau startul înscrierilor la o expoziţie specială de obiecte ce simbolizează iubirea sau trădarea şi divorţul!    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 779

Continuare
 
Se vor înfiinţa Puncte Gastronomice Locale Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 26 octombrie 2017

Sub forma unor unităţi de alimentaţie publică de tip familial,

Se vor înfiinţa Puncte Gastronomice Locale

 

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor organizează, începînd de astăzi şi pînă pe 30 noiembrie, o campanie de informare privind Punctele Gastronomice Locale. Această campanie are un dublu scop, aceea de a aduce la cunoştinţă publicului larg detalii despre aceste unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a oferi celor interesaţi argumente pentru a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 903

Continuare
 
Elena Pascu, pe scena Festivalului Crizantema de Aur Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 26 octombrie 2017

După 40 de ani de la cîştigarea trofeului,

Elena Pascu, pe scena Festivalului Crizantema de Aur

 

Îndrăgita interpretă de muzică populară şi ro­manţe, Elena Pascu, a sus­ţinut, de curînd, la Tîrgovişte, un recital în cadrul ediţiei jubiliare a Festivalului Naţional de Romanţe Crizantema de Aur, cu ocazia celei de-a 50-a ediţii. Prestigiosul festival de romanţe se află sub Patronajul Comi­siei Naţionale a României pentru UNESCO.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 572

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Grădiniţa Căsuţa Poveştilor împlineşte 50 de ani

Mîine, la ora 10, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Căsuţa Poveştilor - Piteşti aniversează 50 de ani de activitate. Cu acest prilej, va fi lansată revista „O grădiniţă de poveste“, va fi prezentat programul artistic „Suflet de copil“ şi va fi vernisată expoziţia „Bostaniada“.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 519

Continuare
 
Mioveniul, reprezentat în Portugalia Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 octombrie 2017


Mioveniul, reprezentat în Portugalia

 

Zilele trecute, o echipă formată din 12 angajaţi ai Primăriei oraşului Mioveni a participat la realizarea activităţilor organizate în oraşul Valongo, Portugalia, în cadrul proiectului „În căutarea idealului intercultural - acţiune locală pentru probleme globale“.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

Continuare
 
Se aprinde Focul lui Sumedru Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 25 octombrie 2017

Diseară, în Mioveni,

Se aprinde Focul lui Sumedru

 

Ca în fiecare an, respectînd tradiţia populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, diseară, Focul lui Sumedru - eveniment care va fi marcat şi de autorităţile locale. Astfel, Primăria Mioveni, Consiliul Local şi Centrul Cultural, în parteneriat cu unităţile de învăţămînt din oraş şi cu sprijinul SVSU Mioveni, dar şi al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice în locaţiile enumerate mai jos, unde se vor împărţi peste 15.000 de covrigi.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 807

Continuare
 
Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu vor cînta la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 25 octombrie 2017

Sîmbătă, în cadrul Festivalului Naţional „Trivale Fest“,

Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu vor cînta la Piteşti

 

Primăria Piteşti, prin Cen­trul Cultural Piteşti, orga­nizează a treia ediţie a Fes­tivalului Naţional de Muzică Folk „Trivale Fest“, sîmbătă, 28 oc­tom­brie, de la ora 18, la Centrul Multifuncţional Piteşti. La această mani­festare intrarea este li­beră, în limita locurilor dis­ponibile.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 803

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 24 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Prenumele“, azi, la Mioveni

Comedia „Prenumele“ va fi pusă în scenă, astăzi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Mioveni. Distribuţia spectacolui este formată din: Claudiu Bleonţ (Leonid Doni), Ecaterina Ladin (Dalida din „Las Fierbinţi“), Alina Chivulescu şi Mihai Călin. ”Prenumele” porneşte de la o glumă nevinovată despre numele viitorului copil care declanşează o cascadă de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare care pun la grea încercare prietenia.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 477

Continuare
 
Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 octombrie 2017


Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni

 

În Ajunul Sfîntului Dumitru, pe 25 octombrie, începînd cu ora 16.30, la Tîrgul Săptămînal dinTopoloveni, se va desfăşura manifestarea tradiţională Focul lu’ Sumedru, obicei etnografic specific zonei Muscelului. Originile acestui obicei sînt precreştine şi se regăsesc în celebrarea morţii şi renaşterii.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 770

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 3321

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter