Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Concurs internaţional de desen şi pictură Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 aprilie 2017

 

Concurs internaţional de desen şi pictură

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează ediţia a VII-a a concursului internaţional de desen şi pictură cu tema „Podoabe de cap tradiţionale din ţara mea“, c se adresează tinerilor artişti avînd vîrsta maximă de 19 ani.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 712

Continuare
 
3 zile de sărbătoare la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 aprilie 2017

 

3 zile de sărbătoare la Mioveni

 

Ca în fiecare an, ziua de 1 Mai va fi sărbătorită şi la Mioveni, printr-o serbare cîmpenească, la iarbă verde, în zona de picnic de la Făget. Or-ganizatorul acestui eveniment este Centrul Cultural Mioveni, iar manifestarea se va întin-de pe parcursul a trei zile: mîine, 30 aprilie, luni, 1 Mai, şi marţi, 2 Mai.             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 848

Continuare
 
Ziua Europei, la Biblioteca Judeţeană Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 28 aprilie 2017

 

Ziua Europei, la Biblioteca Judeţeană


Cu prilejul Zilei Europei, sărbătorită, pe 9 mai, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, va fi organizată manifestarea „Europa - spaţiu al diversităţii şi al valorilor“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 610

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 28 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol de estradă

Duminică, la ora ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti sînteţi aşteptaţi la spectacolul  „Şi tu... şi eu“. Spectacolul este realizat de actriţa Adriana Drugulescu şi cuprinde mult umor, muzică bună şi momente coregrafice deosebite. Textele şi scenetele aparţin lui Ioan Panţoiu şi lui Daniel Militaru, iar coregrafia, lui Mihai şi Andreei Dragnea. Sînteţi aşteptaţi la întîlnirea cu actorii Gabriela Roşu, Mihai Nistor, Ionuţ Lucian Oanţă, Florina Salomeea, Ellis Dinculeană, Gabi Stanciu, Puiu Mărgescu, Andreea Popa şi Luiza Stoica. Vă vor încînta cu melodii dedicate iubirii soliştii Marius Bălan, Iulia Pupezescu, Cristi Lincan, Cosmin Nistor, Cristina Neacşu şi Constantin Nica. Momentele coregrafice vor fi susţinute de baletul teatrului. Regizorul tehnic al spectacolului este Gabriel Bucătaru.   

Copiii au realizat păpuşi tradiţionale

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti a organizat zilele trecute atelierele de creaţie ţesături de lînă, respectiv, confecţionarea păpuşilor tradiţionale. Copiii de la Şcoala Ion Pilat, din Piteşti, şi de la Şcoala din Afyon Karahisar din Turcia au învăţat să facă păpuşi tradiţionale româneşti şi să ţeasă covoraşe. Totul s-a derulat într-o atmosferă prietenoasă şi veselă, aşa cum se întîmplă de fiecare dată la Muzeul Goleşti. Elevii români şi elevii turci au învăţat o filă de istorie românească şi au cîntat româneşte. Atmosfera a fost atît de antrenantă, încît s-au pus pe făcut păpuşi şi covoraşe şi profesorii.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 636

 
Salonul Inovaţiei şi Creativităţii Elevilor din Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 aprilie 2017

Vor fi expuse 680 de lucrări

Salonul Inovaţiei şi Creativităţii Elevilor din Argeş 

 

La Universitatea Piteşti, în perioada 4 - 5 mai, va avea loc Salonul Inovaţiei şi Creativităţii Elevilor din Judeţul Argeş. Evenimentul este la prima ediţie şi este dedicat elevilor din învăţămîntul preuniversitar, cu peste 1.000 de participanţi, elevi expozanţi şi profesori coordonatori.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 625

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 27 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Premieră „Jack şi vrejul de fasole fermecat“

Copiii sînt aşteptaţi sîmbătă, 29 aprilie, la ora 11.30, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, la premiera spectacolului „Jack şi vrejul de fasole fermecat“. Spectacolul este realizat de secţia pentru copii şi tineret a Teatrului Aşchiuţă. Despre această piesă, Cristina Dumitru, şefa secţiei pentru copii şi tineret Aşchiuţă, ne-a spus: „Este primul spectacol al secţiei pentru copii şi tineret Aşchiuţă care se montează la scena mare a Teatrului Al. Davila. Decorurile şi păpuşile sînt făcute la dimensiuni care să acopere deschiderea scenei care este de peste şase metri. Sînt mîndră de acest spectacol, mai ales că la el a muncit o echipă întreagă de oameni“. Acelaşi spectacol se va juca şi duminică, 30 aprilie, în sala mare a Teatrului Al. Davila, la ora 11.30.   

A.Roşu 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 505

Continuare
 
O carte de viaţă şi de moarte Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 27 aprilie 2017

Lectură publică din romanul „Călare pe vînt“, de Marin Ioniţă

O carte de viaţă şi de moarte

 

Centrul Cultural Piteşti a organizat, marţi după-amiază, în Sala Ars Nova, o lectură publică din vo-lumul de proză „Călare pe vînt“, de scriitorul Marin Ioniţă, coordonatorul paginii săptămînale Curierul Artelor din Curierul zilei.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 883

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 25 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lectură publică din romanul „Călare pe vînt“

Centrul Cultural Piteşti organizează, astăzi, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti, o lectură publică din volumul de proză „Călare pe vînt“, de scriitorul Marin Ioniţă, coordonatorul paginii săptămînale Curierul Artelor din Curierul zilei. Originar din comuna Jugureni-Ulieşti, judeţul Dîmboviţa, Marin Ioniţă a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti, a debutat publicistic în anul 1953 în Almanahul tinerilor scriitori, este membru al Cenaclului Liviu Rebreanu din Piteşti şi al Uniunii Scriitorilor din România -  Filiala Piteşti. A primit distincţiile de Cetăţean de Onoare al Municipiului Piteşti şi de Fiu al Argeşului şi Muscelului. Pintre volumele publicate se numără: „Roata lumii. Romane de buzunar“, vol. I  (2000), „Pasărea cu clonţul de oţel“ (2001), „Colivia cu maimuţe“ (2002), „Kisselef 10. Fabrica de scriitori“ (2003), „Nu trageţi în dinozauri“ (2004), „Cuibul cu năpîrci „(2007), „Intersecţia lupului“ (2007), „Dinozaura“ (2009).

Se încălzeşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 7 mai. Potrivit acesteia, pînă pe 28 aprilie, procesul de încălzire a vremii va fi semnificativ, media temperaturilor maxime urmînd să crească de la 15 la 23 de grade Celsius, iar a minimelor de la 1...2 grade, pînă la 7...8 grade. Între 29 aprilie şi 1 mai, maximele vor scădea spre 17...18 grade. În perioada 2 - 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar media temperaturilor minime va ajunge sa atingă 9...10 grade, în timpul celor mai calde nopţi. După data de 27 aprilie, vor fi condiţii de ploi, mai ales averse, aproape în fiecare zi, dar cele pe arii mai extinse şi izolat importante cantitativ au probabilitatea mai mare de realizare pe 28 şi 29 aprilie, cînd vor fi posibile şi descărcările electrice.  

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 533

 
EXPLOZIV, cu actori liceeni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 25 aprilie 2017

Spectacol despre relaţia părinţi-copii

EXPLOZIV, cu actori liceeni

 

Trupa de teatru AD-HOC vă invită la spectacolul „EXPLOZIV“, de Elise Wilk, luni, 8 mai 2017, la ora 19.30, în sala mare a Teatrului Al. Davila. Spectacolul este realizat de Diana Iacomir şi Mihai Savu.    
 

Comentarii (1) | Vizualizari: 577

Continuare
 
Theo Wolters, în premieră la Centrul Multifuncţional Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 25 aprilie 2017

Joi, în cadrul unui concert simfonic al Filarmonicii Piteşti,

Theo Wolters, în premieră la Centrul Multifuncţional

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 apri-lie, de la ora 19, la Cen-trul Multifuncţional, ul-timul concert simfonic al lunii. Orchestra simfonică a instituţiei va fi dirijată de Theo Wolters.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 644

Continuare
 
A luat 7.500 sau 12.000 euro pe oră? Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

Smiley s-a bucurat alături de piteşteni

A luat 7.500 sau 12.000 euro pe oră?

 

Sîmbătă seară, în a doua zi de Simfonia Lalelelor, în Piaţa Primăriei, mii de piteşteni au putut urmări un spectacol susţinut de interpreta Sore şi de piteşteanul Smiley. Sute de persoane au venit cu mult timp înainte de începerea concertului, din dorinţa de a ocupa un loc cît mai aproape de sce­nă, iar restul spectatorilor s-au strîns după primele acorduri ale muzicii.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1752

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Frumuseţea lumii este nesfîrşită

În perioada 24 - 29 aprilie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi deschisă expoziţia Frumuseţea lumii este nesfîrşită. Este vorba de o expoziţie de flori, peisaje şi nuduri, realizată de artista Yasmina Moscovici, din Venezuela. Vernisajul va avea loc mîine, de la ora 17.  

Începe Festivalul de C*ARTE

Astăzi, de la ora 13, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va începe Festivalul de C*ARTE cu conferinţa Cartea ca destin. Conferinţa va fi susţinută de acad. Gheorghe Păun, directorul revistei de cultură Curtea de la Argeş, şi de scriitorul şi criticul literar Alex Ştefănescu. De astăzi şi pînă la sfîrşitul acestei săptămîni, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi deschisă o expoziţie de cărţi şi reviste din domeniul biblioteconomiei.   

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 476

 
Spectacol caritabil cu AG Weinberger Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 aprilie 2017

Pentru susţinerea echipei de robotică din Piteşti,

Spectacol caritabil cu AG Weinberger

 

Rotary Club Piteşti, în parteneriat cu Filarmonica Piteşti, organizează, astăzi, la ora 19,  în sala Filarmonicii din Centrul Multifuncţional Piteşti, concertul de blues, soul, jazz, funk şi rock „GringoTronic“, un spectacol multimedia, cu AG Weinberger.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 587

Continuare
 
Parada nu a fost anulată de frig Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cel mai aşteptat moment al Simfoniei Lalelelor

Parada nu a fost anulată de frig

 

O mulţime de oameni au venit, ieri, în centrul Piteştiului şi au înfruntat frigul, ca să participe la deschiderea oficială a celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, care se încheie mîine seară. Au participat atît reprezentanţi diplomatici din mai multe state, cît şi delegaţii din oraşe europene, unele înfrăţite cu municipiul Piteşti.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 747

Continuare
 
O stafie umblă prin primărie Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

 

O stafie umblă prin primărie

 

N-are chip, dar miroase urît. Nu ştii unde este vîrâtă, de unde ţîşneşte, de unde te priveşte peste umăr, din plafon, din pereţi, din parchet, din atmosferă. Dar o simţi mereu prezentă. Este frica. Teama de vinovăţie. După întîmplarea cu primarul ridicat în cătuşe, fiecare funcţionar se întreabă dacă nu i se poate găsi şi lui vreo vină. Şi unii dintre ei nu trebuie să ca­ute prea mult. Şeful lor a avut grijă să-i implice. Sub presiune au mai şi ieşit din corectitudine. De atunci le tremură tocul în mî­nă la orice semnătură. Mai rău este că nu îndrăznesc să aibă iniţiative. Decît să gre­şească, mai bine se abţin. Chiar cînd ar avea ceva de spus pentru bunul mers al lucrurilor. Frica le-a a­morţit şi mintea, şi mîna. Iar noul primar alunecă pe deasupra a­cestui blocaj. Pe care deocamdată nu are cum să-l spargă. S-a trezit la comandă, într-un moment de agitaţie şi incertitudine. De parcă ar fi fost pus cîrmaci pe o navă în furtună. Cu un echipaj pe care nu el şi l-a ales…

Comentarii (1) | Vizualizari: 783

Continuare
 
Filmele săptămînii - 21 aprilie - 27 aprilie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Filmele săptămînii - 21 aprilie - 27 aprilie

 

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Vizitatorul“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Vizitatorul“, o dramă, horror, thriller, care du­rează 110 minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. Luca şi Otilia caută să se aşeze la oraş pentru a se putea întreţine şi pentru a-şi putea croi un drum în viaţă. Cei doi se mută într-un apartament care nu e chiar cel mai propice loc pentru a creşte un copil. Paranoia, teroarea şi psihozele se insinuează în vieţile lor, iar Luca descoperă nişte adevăruri despre sine, despre apartament şi despre lumea de dincolo. De la ora 13.00, puteţi vedea filmul documentar „Foc pe mare“. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter