Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Statuia fără cap a Piteştiului Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 13 iulie 2017

Avem o operă. Cum procedăm?

Statuia fără cap a Piteştiului

 

Piteştenii care se plimbă prin Parcul Ştrand pot găsi, într-un colţ transformat într-un fel de cimitir al statuilor abandonate, alături de alte lucrări mai bune decît altele puse la loc de cinste în o­raş, şi o statuie aparte, care atrage atenţia nu doar prin calitate, cît şi prin starea ei tristă: operei, care reprezintă o femeie cu doi copii, îi lipseşte capul.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1279

Continuare
 
Smiley, criticat de fani! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 13 iulie 2017

Pentru noul său single „RARA“,

Smiley, criticat de fani!

 

„Am luat-o RARA/Mă omoară căldura vara/Şi tot număr gradele,/Abia aştept să vină seara/Să ne umple paharele“, fredonează Smiley, în noul său single RARA, featuring Juno. Piesa a fost lansată zilele trecute şi face parte din campa­nia #Smiley10, fiind o ne­bunie muzicală cu lumini şi umbre, declanşată de căldură şi soare.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1420

Continuare
 
Încep Nopţile de Poezie Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 iulie 2017


Încep Nopţile de Poezie

 

În perioada 12 - 18 iulie, 2017, se va desfăşura, la Curtea de Argeş, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional Nopţile de Poezie.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 942

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Expoziţie de fotografii

Începînd de astăzi şi pînă pe 31 iulie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, la etajul II, este deschisă expoziţia „Destinaţii turistice în perioada interbelică“. Este vorba de o expoziţie de fotografii din fondul special al Secţiei Presă/Legislaţie, publicate în revistele „România ilustrată“ (1928) şi „Realitatea ilustrată“ (1929).   

Ziua Naţională a Franţei, la bibliotecă

În perioada 12 - 28 iulie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „14 iulie - Ziua Naţională a Franţei“. Expoziţia cuprinde cărţi, reviste, albume şi enciclopedii din colecţiile Bibliotecii Judeţene.   

I.Ivănoiu


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1040

Continuare
 
Avocatul Sorin Vişinescu , socru mic! Imprimare E-mail
(5 voturi)
luni, 10 iulie 2017

Nuntă tradiţională, cu sute de invitaţi

Avocatul Sorin Vişinescu, socru mic!

 

Cunoscutul avocat piteştean Sorin Vişinescu, împreună cu soţia, au fost, sîmbătă, socri mici. După doi ani de prietenie, fiica lor, Alexandra, în vîrstă de 28 de ani, s-a căsătorit cu alesul inimii sale, Ionuţ Stana, de 29 de ani.    


Comentarii (1) | Vizualizari: 4728

Continuare
 
Filmele săptămînii - 7 iulie - 13 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017


Filmele săptămînii - 7 iulie - 13 iulie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Imaginea de apoi“    

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Imaginea de apoi“, biografic, dramă şi istoric, care durează 98 de minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Kubo şi lăuta magică“, o aventură animată. Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viaţă modestă, spunînd poveşti oamenilor din oraşul lui de pe malul mării, printre care Hosato, Akihiro şi Kameyo. Existenţa liniştită îi e dată peste cap cînd invocă fără să vrea un spirit din trecut, care coboară din cer pe pămînt pentru a duce la bun sfîrşit o răzbunare veche de cînd lumea. Kubo îşi uneşte forţele cu Maimuţa şi Scarabeu şi pleacă într-o aventură extraordinară pentru a-şi salva familia şi a dezlega misterul tatălui său, mort acum, cel mai mare samurai din lume. Cu ajutorul lăutei sale magice, trebuie să se lupte cu zei şi monştri, printre care Regele Moon şi diabolicele surori Gemene. Filmul „Imaginea de apoi“ spune povestea carismaticului pictor Władysław Strzeminsk, care s-a opus realismului socialist şi a reuşit să îşi păstreze libertatea artistică, în ciuda obstacolelor de ordin politic de care s-a lovit. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1070

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem?

 

Extrase din cartea autobiografică „Viaţa ca o Amintire“, de inginer horticol, doctor Nicolae E. Branişte, Piteşti, 2012.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1034

Continuare
 
Suflet de argeşean Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Carte nouă

Suflet de argeşean

 

Există pe lume ţări mai strînse între hotare decît întinderea comunei Arefu. Există ţări pe planetă care nu au atîţia munţi cu vîrfurile pînă dincolo de nori. Şi atîtea rîuri. Şi codri seculari, şi poiene alpine, şi o mare cu apă dulce, şi cel mai frumos drum tăiat în piatră, şi o cetate legendară, şi poveşti străvechi, şi o istorie de la începutul neamului…

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1096

Continuare
 
Urlaţi - locomotiva ia apă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Din caseta cu pamflete

Urlaţi - locomotiva ia apă

 

Toate trenurile staţionau în gara de la Urlaţi. Pe vremea lui Urmuz. Cînd urlau şi cîinii cu covrigi în coadă. Cînd se urla în Guvern, în Parlament, în cazărmi. Cînd se stropea regele şi strămutau miniştrii, demnitarii şi primarii. Toate trenurile staţionau în gară la Urlaţi. Urlaţi, domnilor, urlaţi, doamnelor! Locomotiva ia apă!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1183

Continuare
 
„Casa de lîngă lac“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

O carte pe săptămînă

„Casa de lîngă lac“

 

În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandăm una dintre cele mai căutate cărţi, „Casa de lîngă lac„, scrisă de Kate Morton. Este una dintre cele mai solicitate cărţi de cititorii piteşteni.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1185

Continuare
 
9 elevi argeşeni, premiaţi de Principesa Margareta Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 08 iulie 2017

Toţi au luat premiul I la Concursul Internaţional Basmele Reginei Maria

9 elevi argeşeni, premiaţi de Principesa Margareta

 

Într-o lume în care copiii sînt tot mai atraşi de calculator şi telefoanele mobile, de jocurile şi di­ver­sele aplicaţii digi­tale, sînt şi copii pasionaţi de lectură şi în special de basme pe care le citesc cu mare plăcere şi chiar le scriu! Nouă elevi arge­şeni au fost premiaţi, zilele trecute, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, chiar de către Alteţa Sa Regală Principesa Moş­te­nitoare Margareta, în urma participării la Con­cursul Internaţional de Creaţie Originală Bas­mele Reginei Maria.    

  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4242

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Atelier de confecţionat păpuşi

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 10 - 14 iulie 2017, în cadrul programului educaţional-cultural „Vacanţa de vară… la ţară!“, atelierul de meşteşuguri tradiţionale Arta confecţionării păpuşilor, ediţia a VII-a. Atelierul este coordonat de creatoarea populară Elena Nencov, din Curtea de Argeş. Activitatea are ca temă cunoaşterea portului tradiţional românesc din diferite zone etnografice ale României. Păpuşile, îmbrăcate în costume tradiţionale, vor fi realizate în tehnicile specifice satului (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale: lînă, bumbac, cînepă. La atelierul de creaţie, vor participa copii de la şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru, deschiderea taberei urmînd să aibă loc pe 10 iulie, la orele 10, în parcul Goleştilor.

I.Ivănoiu


 


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1030

 
Exponatul lunii, la Muzeul Judecean Arge_ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 06 iulie 2017


Exponatul lunii, la Muzeul Judeţean Argeş

 

Muzeul Judeţean Argeş expune, în luna iulie, în cadrul mini-expoziţiei Exponatul lunii, „Anuarul Ordinului Mihai Viteazul 1916 - 1920 şi Ordinul Mihai Viteazul, clasa a III-a, acordat lui Constantin Calotescu, comandant al Regimentului 4 Infanterie“.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1012

Continuare
 
Proiect cu studenţi străini, la Palatul Copiilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 07 iulie 2017


Proiect cu studenţi străini, la Palatul Copiilor

 

Palatul Copiilor Piteşti a găzduit, de curînd, activităţile Proiectului internaţional „Discover community“, desfăşurat în parteneriat cu Organizaţia AIESEC. Atelierele de lucru, susţinute de oaspeţii Palatului Copiilor - studenţi internaţionali voluntari AIESEC, s-au desfăşurat în sălile de cerc ale palatului, precum şi în sala de festivităţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1335

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 05 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Simpozion despre Damian Stănoiu

Centrul Cultural Piteşti şi Biserica Domnească Sfîntul Gheorghe organizează simpozionul cu tema Damian Stănoiu, un mare umorist argeşean, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Biografii de excepţie“, cu Octavian Dărmănescu. Manifestarea, coordonată de muzeograful Octavian Dîrmănescu, va avea loc marţi, 11 iulie, de la ora 12, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

„Seri de muzică - La Fîntînă“

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul de muzică tînără, sub genericul „Seri de muzică - La Fîntînă“, susţinut de Grupul Folk P620. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguş, se va desfăşura joi, 13 iulie, de la ora 18, în Piaţa Primăriei municipiului Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1023

Continuare
 
Festival Medieval la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 05 iulie 2017


Festival Medieval la Curtea de Argeş

 

La Curtea de Argeş se desfăşoară, în acest sfîrşit de săptămînă, a IV-a ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească“. Vă prezentăm mai jos principalele atracţii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1532

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 3131


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter