Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Şapte şcoli şi seminare, fără director!      *** Mezelurile i-ar fi îmbolnăvit de hepatita E!      *** 1.243 piteşteni cu handicap grav, asistaţi de Primărie      *** Roadele Taberei de Creaţie Vrăneanţu      *** Derbi la Arad, cu UTA!      *** Voluntari - Dinamo se joacă pe Nicolae Dobrin      *** Cupa României - faza pe judeţ - faza 1      *** Champions League, Play-off, retur      *** Misiune aparent uşoară cu lanterna roşie!      *** Blonda beată a golit contul americanului      *** A demisionat în urma scandalului      *** Două TIR-uri s-au lovit pe A1      *** Femeie arestată pentru tîlhării comise în Austria      *** Primarii din Mălureni şi Vlădeşti, demişi!      *** Autobuzele din comune vor opri în autogări      *** Taxele şi impozitele rămîn la fel în Mioveni     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

  „Lozul cel mare“, la teatru

Vineri, de la ora 19,  la Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi asteptaţi la spectacolul „Prah“ sau „Lozul cel mare“, de György Spiró, în regia artistică a lui Matei Varodi.  Regizorul Matei Varodi a descris această piesă: „Este un text despre viaţa noastră, despre obsesia realizării prin bani, prin cîştig. În fiecare săptămînă, urmărim extragerile de la loto şi, în acest fel, apare o psihoză. E o comedie amară despre cum banul determină alterarea relaţiilor dintre oameni. Este un text care pleacă de la o realitate concretă şi e perfect adaptat zilelor noastre. Joacă în ea doi actori de calitate: Petrişor şi Doina Aida Stan“.

Expoziţie la Curtea de Argeş

În perioada 9 - 11 iunie, veţi putea admira expoziţia cu vînzare de produse realizate manual, care va avea loc în centrul oraşului Curtea de Argeş. Expozanţii se vor afla în zona Mănăstirii din localitate. Expoziţia cu vînzare va fi deschisă între orele 10.00 şi 17.00, iar toate produsele care vor fi prezentate sînt lucrate manual.

„Florile în viaţa noastră“

La Palatul Copiilor din Piteşti a avut loc proiectul „Florile în viaţa noastră“. Este vorba despre un proiect educativ care s-a axat pe promovarea şi conştientizarea importanţei florilor pentru om, necesare în anumite evenimente din viaţă. Florile ne înfrumuseţează viaţa, nu doar casa şi grădina. Ele aduc bună dispoziţie, bucurie în suflet şi emoţie. În cadrul acestui eveniment au avut loc expoziţii tematice, colaje, creaţii jurnalistice, recitări, dansuri tematice, ateliere de lucru pe tema propusă. La toate acestea au participat elevii şi profesorii de le cercurile de profil din cadrul Palatului Copiilor. 

Grupaj de A.Roşu  

 

„Titanic vals“

Sîmbătă, de la ora 19, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Titanic vals“, de Tudor Muşatescu, în regia Luminiţei Borta. Din distribuţie fac parte actorii: Petrişor Stan, Wilhelmina Cîta, Doina Aida Stan, Ioana Podăreanu, Armanca Serac, Ionuţ Oanţă, Ramona Olteanu/Andreea Moşoiu, Dan Andrei, Andrei Nedelea, Adrian Duţă, Petrică Dumitrescu, Gabriela Stanciu şi Mihaela Mazilu.    

„Nu m-am gîndit la despărţire“

Duminică, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Al. Davila din Piteşti va fi pus în scenă spectacolul „Nu m-am gîndit la despărţire“. Este vorba de un medalion Constantin Nica în cadrul căruia solistul estradei piteştene va interpreta numeroase şlagăre.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1046

 
Gîndacul auriu, exponatul lunii Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

La Muzeul Judeţean, în iunie,

Gîndacul auriu, exponatul lunii

 

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna iunie, în cadrul micro-expoziţiei „Exponatul lunii“, o specie interesantă de coleopter din familia Carabidae, Carabus (Chrysocarabus) auronitens Fabricius, 1792, numită popular gîndac auriu.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1225

Continuare
 
Gala Premiilor Muzicale „Dinu Lipatti“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

La un secol de la naşterea marelui pianist

Gala Premiilor Muzicale „Dinu Lipatti“

 

Casa Memorială Dinu Lipatti a găzduit recitalul final şi Gala Laureaţilor celei de-a cincea ediţii a Premiilor Muzicale „Dinu Lipatti”. Cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la naşterea celui mai mare pianist român al secolului XX, casa copilăriei artistului a devenit neîncăpătoare pentru excepţionalii muzicieni în devenire, premiaţi la concursul din acest an.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1262

Continuare
 
Muzeul Goleşti, tărîmul copilăriei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

 

Muzeul Goleşti, tărîmul copilăriei


De Ziua Internaţională a Copilului, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează o mulţime de activităţi distractive şi educative dedicate celor mici. Pentru cei ce doresc să participe, Consiliul Judeţean Argeş pune la dispoziţie transportul cu microbuz, cu plecări din oră în oră, începînd cu ora 10, de la Teatrul Al. Davila.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1505

Continuare
 
Distracţie pentru copii, în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 01 iunie 2017

 

Distracţie pentru copii, în Piaţa Primăriei


Astăzi, de Ziua Interna-ţională a Copiilor, Pri-măria Piteşti a pregătit celor mici o mulţime de surprize. În Piaţa Primă-riei vor avea loc mai multe evenimente.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1437

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Vara Simfonic Aniversar“

Mîine, Tudor Gheorghe vine la Piteşti cu spectacolul „Vara Simfonic Aniversar„. Interpretul prezintă o vară a poeziei şi cîntecului din ciclul Anotimpurilor Poeziei Româneşti. Departe de a fi statică şi dominată de sonorităţi topite de un soare torid, „Vara Simfonic“ a lui Tudor Gheorghe este o simfonie a cîmpului presărat cu flori de grîu sub semnul dragostei ce arde-n macii din coline. Dirijorul, compozitorul şi orchestratorul Marius Hristescu mărturiseşte că nu este aceeaşi vară: „Melodiile cunoscute publicului nostru sînt regîndite într-o variantă mai amplă orchestrală, iar cîteva piese noi vor confirma atmosfera lirică şi tematica muzicală“. Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, la ora 19.00. Un bilet costă 100 lei în prima parte a sălii şi 80 lei în a doua partea a acesteia.    A.Roşu  

Serbare la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti organizează serbarea copiilor de la cursul de pictură Sensibilitate şi Culoare, desfăşurat de profesoara Elena Zavulovici, în cadrul instituţiei. Manifestarea, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, se va desfăşura sîmbătă, 3 iunie, de la ora 11, pe platoul din faţa Complexului Expoziţional Casa Cărţii.

Spectacol SUPER OK, jucat de tineri

Teatrul pentru toţi şi Trupa de teatru AD-HOC au pus în scenă în premieră la Teatrul Al. Davila din Piteşti spectacolul SUPER OK. Piesa a adus în prim plan relaţiile umane în spaţiul virtual, în special cele dintre adolescenţi fiind un real semnal de alarmă în era reţelelor de socializare în care ne aflăm. Un spectacol realizat de tineri, pentru tineri, o piesă care s-a bucurat de succes prin multe aplauze. Aparent exagerată atitudinea celor două personaje, aceasta este proiecţia unui viitor nu foarte îndepărtat în care relaţiile în mediul virtual iau locul celor reale într-o societate dominată de aparenţe. Din distribuţie au făcut parte: Larisa Voiculescu, Andrei Barbu şi Ovidiu Braşov. Textul piesei aparţine lui Mircea Moroianu iar regia a fost realizată de Diana Iacomir. Iniţiatorul şi sufletul acestui proiect deosebit prin care tinerii îşi exprimă trăirile prin intermediul teatrului aparţine tînărului actor Mihai Savu.

Spectacol în Piaţa Primăriei

Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol muzical-literar-artistic, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, mîine, de la ora 10, în Piaţa Primăriei Piteşti. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguş, va fi susţinută de copii şi tineri de la cursurile de aptitudini artistice, desfăşurate în cadrul Centrului Cultural Piteşti: chitară (coordonator cantautorul Tiberiu Hărăguş), canto popular (coordonator profesorul de canto popular Valentin Grigorescu), actorie (coordonator artistul Robert Chelmuş), dans sportiv şi de societate (coordonator coregraful Alfred Schieb), balet şi gimnastică ritmică (coordonator profesoara Nicoleta Andrei), Ansamblul de Copii Zavaidoc (coordonatoare profesoarele Corina Barbu şi Carmen Ionescu).   

„Biblioteca te citeşte“

Astăzi, de la ora 17, pe Terasa Artiştilor din Piteşti, se va desfăşura a patra manifestare din cadrul proiectului „Biblioteca te citeşte“. Este vorba de o lectură publică, discuţii libere despre tendinţele din poezia contemporană şi despre statutul scriitorului în societatea de consum, prezentarea de elemente de interes - achiziţii de carte, acţiuni, proiecte ale Bibliotecii Judeţene Argeş. La manifestare participă poeţii Allora Albulescu, Daniela Voiculescu, Lucian Costache, mezzosoprana Adina Sima şi bibliotecara Mihaela Penaru, preşedinta Filialei Argeş a ANBPR.  

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1001

 
Flautul fermecat, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

Primul concert cameral din iunie

Flautul fermecat, la Filarmonică

 

Vineri, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează primul concert cameral al lunii, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1080

Continuare
 
Jurnalul lui Mircea Eliade Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 31 mai 2017

Astăzi, Cristian Bădiliţă va depăna la Biblioteca Judeţeană

Jurnalul lui Mircea Eliade

 

Astăzi, de la ora 17, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, istoricul, poetul şi eseistul Cristian Bădiliţă va depăna povestea salvării unui fragment important din Jurnalul lui Mircea Eliade. Manifestarea este organizată cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naşterea celebrului scriitor-savant.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1122

Continuare
 
Festival Internaţional de Muzică Uşoară Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 31 mai 2017

Corina Chiriac şi Adrian Ordean, în juriu la Cîmpulung

Festival Internaţional de Muzică Uşoară

 

Astăzi, la Cîmpulung, debutează cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song”, eveniment care va reuni zeci de concurenţi din ţară şi străinătate. Con-cursul se va derula pe parcursul a trei zile şi va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor C.D. Aricescu. Festivalul va avea două secţiuni, de interpretare şi de creaţie, pentru patru categorii de vîrstă (6 - 9 ani, 10 - 12 ani, 13 - 16 ani şi 17 - 24 ani). Comparativ cu edi-ţiile trecute, organizatorii au fost nevoiţi să supli-menteze locurile pentru fiecare secţiune.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1334

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 30 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Maraton de poveşti

Actorii Secţiei Aşchiuţă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti vor susţine în următoarele zile o mulţime de spectacole în mai multe localităţi din judeţul nostru cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Astfel, mîine, la ora 12, la Lereşti, va fi prezentat spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“, la  Goleşti, pe 1 iunie, la ora 12, „Lădiţa fermecată“, şi joi, în centrul Piteştiului, de la ora 19, va fi pus în scenă acelaşi spectacol.

 Peste 600 de copii, la Goleşti

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în această săptămînă, în cadrul  programului naţional Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun,  proiectul educaţional Ateliere de creaţie. Elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe ceramică şi porţelan, arta ţesăturilor de lînă, arta confecţionării păpuşilor tradiţionale, arta prelucrării lutului, după tehnica Cucuteni), iniţiere în echitaţie şi vizitarea muzeului. La atelierele de creaţie şi la celelalte activităţi şi-au anunţat participarea peste 600 de copii şi cadre didactice care vor fi coordonaţi şi îndrumaţi de muzeografi, restauratori şi meşteri populari.                                     

„Dănilă Prepeleac“, la Davila

Astăzi, de la ora 14, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac“, o adaptare de Constantin Paiu a poveştii lui Ion Creangă, în regia Luminiţei Borta şi Matei Varodi. Scenografia aparţine Mirunei Varodi şi Mihaelei Dinu Piţigoi. Din distribuţia spectacolului fac parte: Ionuţ Oanţă, Adriana Drugulescu, Marius Pieca, Mihai Nistor, Gabriela Stanciu, Luiza Stoica, Elena Mengheşi, Florentina Salomeea, Puiu Mărgescu şi trupa de balet a teatrului.

Reciclare creativă

Mîine, de la ora 13, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Reinventează!“. Este vorba de un atelier de reciclare creativă la care participă elevi de la mai multe  instituţii de învăţămînt. Activitatea este dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.      

„Culori cu tîlc“

Mîine, de la ora 15, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura manifestarea intitulată „Culori cu tîlc“, care este organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. La manifestarea la care participă elevi de la instituţii de învăţămînt constă într-un atelier de pictură pe farfurioare de lut.

Grupaj de I.Ivănoiu   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 664

 
Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Mîine, în cadrul unui atelier vor restaura obiecte

Copiii, mici arheologi la Muzeul Judeţean

 

Muzeul Judeţean Argeş îi sărbătoreşte şi anul acesta pe copii, de ziua lor. Petrecerea de 1 Iunie este încă un motiv în plus să îţi implici copilul în activităţi amuzante, dar şi educative şi să daţi împreună startul distracţiei cu ceva timp înainte de Ziua Copilului.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1251

Continuare
 
Festivalul Tinere talente, la Centrul Multifuncţional Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Aflat la a VI-a ediţie,  

Festivalul Tinere talente, la Centrul Multifuncţional

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 iunie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a VI-a ediţie a Festivalului Tinere talente. Orchestra simfonică a instituţiei va fi dirijată de Alexandru Ilie.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 818

Continuare
 
Comedie cu Florin Busuioc! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 30 mai 2017

Astăzi, la Casa Sindicatelor, se joacă „Fidelitate“

Comedie cu Florin Busuioc!

 

Iubitorii de teatru pot rîde în hohote la comedia „Fidelitate“. Spectacolul se va juca astăzi, la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Preţul unui bilet este de 50 de lei, indiferent de locul din sală. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe Adelaida Zamfira, Florin Busuioc (Busu) şi Gheorghe Ifrim.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 847

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 29 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi pentru copii

Începînd de astăzi şi pînă pe 10 iunie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului. Aceasta cuprinde noutăţile editoriale de profil, din colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş.    

 Dublă lansare de carte

Astăzi, de la ora 17, în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc o dublă lansare de carte. Vor fi lansate lucrările „Israel şi neamurile“, autor Ioan Stancu, respectiv „Învăţătura despre Maica Domnului după Sfintele Evanghelii“, autoare Mirela - Isabela Popescu    

 


Piky împlineşte 14 ani

Societatea Apă-Canal 2000 SA Piteşti anunţă că se împlinesc 14 ani de cînd desfăşoară Programul Educaţional Piky, în data de 3 iunie fiind Ziua lui Piky, mascota societăţii, marcă înregistrată la OSIM. Cu această ocazie, societatea Apă-Canal 2000 organizează două acţiuni, şi anume:  Călătoria lui Piky - lecţie despre apă, vizite la Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti, participanţi fiind elevii din clasa a II-a C de la Şcoala Gimnazială Alexandru Davila, din Piteşti; Zilele Porţilor Deschise - în perioada 6 - 9 iunie 2017, între orele 9 - 15, grupuri de elevi şi cadre didactice vor putea vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţiile de Epurare Piteşti/Costeşti/Topoloveni, în baza unei programări la tel. 0348.807.105 sau prin e-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Societatea Apă-Canal 2000 SA Piteşti urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice un sfîrşit de an şcolar plin de realizări şi satisfacţii!

SUPER OK, azi, la Davila

Teatrul pentru toţi şi Trupa de teatru AD-HOC vă invită, astăzi, la ora 19, în sala mare a Teatrului Al. Davila, din Piteşti, la un spectacol ce aduce în prim plan relaţiile umane în spaţiul virtual.  SUPER OK este o reţetă a unui acum nu foarte îndepărtat, un acum ce vine ca o consecinţă, mai mult sau mai puţin anticipată, a unei societăţi moderne. SUPER OK este despre un cuplu ciudat şi problemele pe care le întîmpină într-o societate modernă. Un EL stîngaci care este interesat de esenţă şi o EA absorbită de lumea media, interesată de aparenţă. Din distribuţie fac parte: Larisa Voiculescu, Andrei Barbu şi  Ovidiu Braşov. Textul piesei aparţine lui Mircea Moroianu iar regia este realizată de Diana Iacomir.    

Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 743

 
Ziua Culturii Chineze, la Universitatea din Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 29 mai 2017

 

Ziua Culturii Chineze, la Universitatea din Piteşti


Miercuri, la ora 12, în sala B 007 a  Bibliotecii Universităţii din Piteşti, strada Şcolii Normale (fosta Gh. Doja), va fi sărbătorită Ziua Culturii Chineze. Evenimentul organizat prin intermediul Centrului pentru Relaţii Internaţionale (CpRI) se află la a II-a ediţie.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 999

Continuare
 
Viţa de Vie cîntă la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 29 mai 2017

Un nou proiect, „Acusticul de Weekend“

Viţa de Vie cîntă la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti desfăşoară, începînd cu prima sîmbătă a lunii iunie, un proiect nou, „Acusticul de Weekend“, cu participarea soliştilor şi a trupelor româneşti de renume.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 847

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 3041
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter