Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Festival Internaţional de Film pentru Copii Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 09 martie 2017

Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti organizează

Festival Internaţional de Film pentru Copii

 

 Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti organizează a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii „Youth Cinefest“,  ediţia a III-a, pe 31 martie a.c. Această manifestare artistică îşi propune promovarea filmului, a artei cinematografice şi dezvoltarea creativităţii copiilor şi tinerilor din Argeş şi nu numai, la nivel naţional, dar şi internaţional, prin filme care să le reflecte originalitatea şi libertatea de exprimare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 536

Continuare
 
„Avarul“ vine la Davila Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 09 martie 2017

În interpretarea lui Tudorel Filimon,

„Avarul“ vine la Davila

 

 Vineri, 17 martie 2017, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Alexandru Davila, sînteţi aşteptaţi la una dintre marile comedii ale tuturor timpurilor, în care pot fi văzuţi actori renumiţi din Bucureşti. Este vorba de spectacolul „Avarul“, de Moliere, în regia lui Daniel Niţoi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 899

Continuare
 
Filarmonica a cîntat pe stradă de Ziua Femeii Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 09 martie 2017

În timp ce primarul le împărţea flori doamnelor,

Filarmonica a cîntat pe stradă de Ziua Femeii

 

 Ieri, de Ziua Femeii, primarul Cornel Ionică a ieşit în faţa Primăriei Piteşti şi le-a împărţit flori trecătoarelor. Alături de el s-au aflat şi cei doi viceprimari, Laurenţiu Marian Zidaru şi Sorin Apostoliceanu. Fiecare femeie a primit cîte o lalea roşie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 872

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, cu ocazia zilei de 8 Martie, Curierul zilei le urează La mulţi ani tuturor reprezentantelor sexului frumos!  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 336

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Tu eşti primăvara mea“

Centrul Cultural Piteşti organizează mozaicul literar-muzical, sub genericul „Tu eşti primăvara mea“, dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Evenimentul va fi susţinut de poetele Denisa Popescu, Allora Albulescu, Ilzi Sora, membri ai Ligii Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş, artistul Robert Chelmuş şi Trupa de Teatru Robertto. Manifestarea se va desfăşura astăzi, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu 

Recital de pian cu Adrian Tase

Centrul Cultural Piteşti organizează medalionul literar-muzical, sub genericul „Muzica poeziei şi poezia muzicii“, mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul instituţiei. Evenimentul, coordonat de poeta Denisa Popescu, va cuprinde o lectură publică din creaţia medicului-poet Constantin Teodor Craifaleanu şi un recital de pian, susţinut de medicul cardiolog şi amator de muzică instrumentală, Adrian Tase, din compoziţiile fiului său, Andrei Tase, student la Conservator.

    I.Ivănoiu

„Un bărbat şi mai multe femei“, la Piteşti

Mîine, piteştenii care iubesc teatrul au parte de un spectacol oferit de doi din cei mai buni actori români, Magda Catone şi Claudiu Bleonţ. Ei vor veni la Piteşti cu piesa „Un bărbat şi mai multe femei“, de Leonid Zorin. Pe parcursul piesei, Bleonţ trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puţin de opt tipologii. Magda Catone interpretează, pe rînd, femeia resemnată (soţia), femeia isterică şi acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia bărbat (călătoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) şi încă alte trei tipologii clasice. Piesa abordează, într-o manieră comică, eternul conflict dintre bărbat şi femeie, bazat pe lupta pentru supremaţie în relaţiile de cuplu. Regia şi distribuţia poartă semnătura lui Claudiu Bleonţ şi Magda Catone. Piesa durează două ore şi se joacă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Piteşti, la ora 19. Biletul de intrare costă 60 lei în prima parte a sălii, iar pe ultimele patru rînduri accesul se face cîte două persoane pe un bilet.

 A.Roşu

Renault la Salonul de la Geneva

Renault dezvăluie la Salonul Auto de la Geneva maşina ZOE e-Sport, o versiune super sport a modelului său electric cel mai bine vîndut în Europa. 100% electric şi 100% sportiv, este mixul perfect între o maşină de serie Renault ZOE şi un monopost Renault electric. Cu două motoare, poziţionate în faţa şi în spatele vehiculului, care dau o putere totală de 340 kW, sau 460 CP, ZOE e-Sport poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde. Cele două baterii au capacitatea de a stoca 40 kWh. Are un design sportiv şi expresiv.

 A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 344

 
Obiectele doamnelor din familia Brătianu, expuse Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 08 martie 2017

„Ipostaze ale feminităţii“, la Muzeul Judeţean

Obiectele doamnelor din familia Brătianu, expuse

 

 Muzeul Judeţean Argeş, în colaborare cu Centrul de Cultură Brătianu, organizează astăzi, de la ora 11, simpozionul intitulat „Siluete feminine din familia Brătianu“. Manifestarea  va avea loc în amfiteatrul muzeului (corpul C, intrarea din Bdul Eroilor).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 391

Continuare
 
Va fi omagiat poetul Ion Barbu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Proiectul „Argeşeni - Valori naţionale“, la Biblioteca Judeţeană

Va fi omagiat poetul Ion Barbu

 

 Proiectul „Argeşeni - Valori naţionale“ continuă şi în martie, cînd este evocată personalitatea poetului Ion Barbu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Judeţeană, pe 18 martie. Ca de fiecare dată, Prefectura Argeş îi va avea ca parteneri pe CJ Argeş, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, ISJ Argeş, Direcţia Judeţeană de Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Argeş, Biblioteca Judeţenă şi Muzeul Judeţean Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 392

Continuare
 
Mîine sînt cei 40 de Mucenici Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 08 martie 2017

Mîine sînt cei 40 de Mucenici

 

 Mîine, pe 9 martie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe cei 40 de Mucenici Sfinţi care au pătimit în Sevastia din Armenia, în vremea domniei împaratului Liciniu (307-323), la porunca guvernatorului Agricola. Sărbătoarea Mucenicilor este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înaintea Paştelui. Cei 40 de mucenici erau soldaţi care au mărturisit că sînt creştini şi din acest motiv au refuzat să jertfeasca idolilor. Pentru mărturisirea credinţei în Hristos, cei 40 de mucenici au fost supuşi la multe chinuri, ca în cele din urma să fie scufundaţi într-o apă aproape îngheţata de lîngă cetate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 805

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 07 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de civilizaţie persană

Miercuri şi joi, de la ora 17, în Sala de Religie din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii vor fi familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu.  

  I.Ivănoiu 

Meşteşuguri uitate

Joi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un curs de caligrafie în cadrul proiectului Meşteşuguri uitate. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte.  

   I.Ivănoiu

Contestaţia Laviniei Năstase, respinsă

Lavinia Năstase, candidată în concursul pentru postul de manager al Centrului Cultural Piteşti, a depus o contestaţie la Primăria Piteşti după ce a fost eliminată din competiţie. Motivul contestaţiei ar fi că aceasta se consideră neîndreptăţită ca urmare a faptului că lucrarea sa a fost identificată faţă de cea a celuilalt candidat. Ieri a fost afişat rezultatul, fiind respinsă contestaţia şi s-a încheiat concursul. Contracandidatul Laviniei Năstase, Dragoş Farmazon, a fost  şi el eliminat din concurs. Cei doi aveau denumite CD-urile cu proiectele de management, deşi regulamentul prevedea că nu trebuie să se facă asocierea lucrărilor cu concurenţii. Rămîne de văzut cînd Primăria Piteşti va organiza din nou concurs pentru postul de manager al Centrului Cultural. Pînă atunci, director rămîne Carmen Salub.

I.Ivănoiu 

Recital muzical-literar

Astăzi, de la ora 17, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată manifestarea Mama - cîntec de dragoste. Este vorba de un recital muzical-literar susţinut de Trupa Robertto, coordonată de Robert Chelmuş. 

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 392

 
Spectacol de Ziua Femeii Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 07 martie 2017

Cadou special oferit de Teatrul Al. Davila

Spectacol de Ziua Femeii

 

 Cu prijelul Zilei Femeii, Teatrul Al. Davila din Piteşti va dărui doamnelor şi domnişoarelor un cadou special. Este vorba de spectacolul „De ziua ta“, care va avea loc mîine, de la ora 15, şi se va repeta la ora 19. Intrarea este gratuită şi se face pe baza invitaţiilor care se pot ridica de la Agenţia teatrală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 497

Continuare
 
Nu sînt singur! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 07 martie 2017

Spectacol cu Fuego, duminică, la Davila

Nu sînt singur!

 

 Duminică, 12 martie 2017, la ora 19, la Teatrul  Alexandru Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nu sînt singur“, susţinut de îndrăgitul solist Fuego. Biletele s-au pus în vînzare la agenţia teatrală, preţul unui bilet fiind de 30 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 565

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş - Petre Ioniţescu. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 375

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de quilling

Mîine, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de quilling. Este vorba de un curs de deprindere a tehnicilor de răsucire a hîrtiei, în scopul creării de diverse obiecte - felicitări, jucării în miniatură şi tablouri. Cursul îi vizează pe copiii cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani şi este destinat dezvoltării imaginaţiei, concentrării şi creşterii stimei de sine. 

   I.Ivănoiu 

Curs de cusături populare

Pe 8 martie, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un curs de cusături populare. Acesta face parte din proiectul „Meşteşuguri uitate“ şi constă în iniţierea cursanţilor în confecţionarea eiei româneşti.  

   I.Ivănoiu

Corala D.G. Kiriac, concert la bibliotecă 

Astăzi, începînd de la ora 18.00, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu, va avea loc un concert dedicat zilei de 8 Martie. Veţi putea asculta mai multe piese interpretate de Corala D.G. Kiriac, condusă de dirijorii George Paraschivescu şi Silviu Deaconescu. Alături de ei se vor afla cei mai tineri interpreţi, de la Corul de copii „D.G. Kiriac“ Junior, condis de dirijor Daniela Colceriu.

A.Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 381

 
Recital cameral la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Vineri, în cadrul Centrului Multifuncţional,

Recital cameral la Filarmonica Piteşti

 

 Vineri, 10 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un recital cameral în care vor evolua violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Daniel Goiţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 374

Continuare
 
Întîlnire cu regizorul Catrinel Dănăiaţă Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

Miercuri, la Biblioteca Judeţeană,

Întîlnire cu regizorul Catrinel Dănăiaţă

 

 Miercuri, 8 martie, la ora 13, regizorul Catrinel Dănăiaţă le va vorbi celor interesaţi despre arta filmului. Discuţia va porni de la lung-metrajul ei ”Dublu”, nominalizat, cu doar cîteva zile în urmă, la Premiile Gopo 2017.

Comentarii (1) | Vizualizari: 498

Continuare
 
Gheorghe Ifrim, spectacol cu sala plină Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 06 martie 2017

A început Luna de Teatru la Mioveni

Gheorghe Ifrim, spectacol cu sala plină

 

 Într-o sală plină pînă la ultimul scaun, în hohotele explozive de rîs, jonglînd cu glume inteligente şi multă autoironie, Gheorghe Ifrim, unul dintre cei mai iubiţi actori ai generaţiei actuale, ni l-a prezentat pe „Gigel - one man show“, piesa care a deschis aseară „Luna de Teatru la Mioveni“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 463

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter