Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Concert Holograf, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Dan Bittman şi colegii lui se pregătesc de spectacol

Concert Holograf, la Piteşti

 

Trupa Holograf vine la Piteşti cu un concert de zile mari. Astfel, Dan Bittman şi colegii săi de trupă le promit piteştenilor care îndrăgesc muzica interpretată de ei că vor putea asculta atît piese foarte noi din repertoriul lor, cît şi piese mai vechi, foarte cunoscute de public.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 748

Continuare
 
Concert-eveniment, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Turneu West meets East - Enescu, Menuhin, Shankar

Concert-eveniment, la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti organizează, duminică, 22 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul extraordinar West meets East - Enescu, Menuhin, Shankar. La o jumătate de secol de la prima audiţie, violonistul Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin şi Enescu, într-o formulă excepţională: Udhai Mazumdar la table, Rohan Dasgupta la sitar şi Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus) şi Sînziana Mircea la pian.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 563

Continuare
 
Gianny a prăjit tarantule la „Chefi la cuţite“! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Le-a făcut o surpriză lui Scărlătescu, Bontea şi Dumitrescu

Gianny a prăjit tarantule la „Chefi la cuţite“!

 

Cîştigătorul sezonului 3 al show-ului culinar de la Antena 1, „Chefi la cuţite“, piteş­teanul Gianny Bănuţă, a reve­nit în preselecţiile e­mi­­siu­nii, vrînd să le fa­că o surpriză celor trei chefi.  Pus mereu pe şotii, fos­tul concu­rent le-a pre­gă­tit che­filor un pre­pa­rat de-a dreptul şocant, chiar de coşmar pentru Florin Dumi­trescu! In­gre­dientul de şoc a fost tarantula!    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 731

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 18 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Masă rotundă despre migraţie

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Solidaritatea Umană Nova Piteşti organizează mîine, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti,  masa rotundă cu tema Migraţia şi familia mixtă. Evenimentul este desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Universitatea  Piteşti şi Universitatea Constantin Brâncoveanu. Dezbaterea va fi susţinută de preşedintele fondator ASUN col. (r) Niculae Jianu, inspectorul DGASPC Argeş Irina Tudor şi Kazina Marin din Kazahstan.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 569

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 16 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Întîlnire a voluntarilor

Astăzi, de la ora 14, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc o întîlnire a voluntarilor Europe Direct Argeş. Voluntarii Centrului Europe Direct Argeş vor discuta despre coordonarea viitoarelor activităţi.     

„Legenda clovnului de cursă lungă“

În perioada 16 - 21 octombrie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Legenda clovnului de cursă lungă“. Este vorba de o expoziţie de pictură, lucrările expuse pe simeze aparţinnd pictoriţei Monica Dinu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, profesoară la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Piteşti.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 710

Continuare
 
Dirijorul Mădălin Voicu, în premieră la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 octombrie 2017

În cadrul concertului de joi,

Dirijorul Mădălin Voicu, în premieră la Filarmonica Piteşti

 

Filarmonica Piteşti organizează, joi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Corelli, Mozart şi Schubert. În prima parte, violonista Maria Marica va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La major, K 219 de Wolfgang Amadeus Mozart.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 923

Continuare
 
Valentin a ales echipa lui Despot Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 octombrie 2017

Încă un argeşean la Vocea României

Valentin a ales echipa lui Despot

 

Vineri seara, la Vocea României, Valentin Poenariu, din Mioveni, a reuşit să întoarcă trei din cele patru scaune. Este vorba despre juraţii Loredana Groza, Tudor Chirilă şi Adrian Despot. Smiley a fost singurul care nu s-a întors cînd l-a auzit interpretînd piesa „You Are So Beautiful“, din repertoriul lui Joe Cocker. Valentin are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti, unde studiază flautul. El este obişnuit cu scena şi televiziunea, deoarece,de-a lungul timpului, a participat la mai multe concursuri, printre care se numără Next Star, X Factor etc.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 881

Continuare
 
Festivalul Aşchiuţă, la final Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Festivalul Aşchiuţă, la final

Secţia Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila Piteşti va prezenta, astăzi, de la ora 11.30, spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii Aşchiuţă. Mîine, de la ora 10,  în Sala Aşchiuţă, Teatrul Anton Pann Rîmnicu Vîlcea va pune în scenă spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“. De la ora 11.30, tot în Sala Aşchiuţă, actorii Teatrului Davila vor juca spectacolul „Ridichea Uriaşă“ şi se va încheia festivalul care s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămîni.   
I.Ivănoiu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 719

 
Astăzi este mare sărbătoare Sfînta Cuvioasă Parascheva Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Astăzi este mare sărbătoare Sfînta Cuvioasă Parascheva

 

Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind prăznuită Sfînta Cuvioasă Parascheva.  Cunoscută popular şi ca Sfînta Paraschiva, Cuvioasa Parascheva s-a născut în apropiere de Constantinopol, din părinţi bogaţi şi credin­cioşi. La vîrsta de zece ani, a auzit în biserică vorbele „Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie“ (Marcu 8, 34) şi se decide să urmeze calea celor sfinte.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 825

Continuare
 
Filmele săptămînii - 13 - 19 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017

Filmele săptămînii - 13 - 19 octombrie

Cinematograful Sebastian Papaiani
 „Brazilienii“    

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Brazilienii“, aventură, romantic, dragoste, care durează 95 de minute şi rulează la ora 15.00 şi 17.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Sus Ancora! Elias şi secretul din Marele Port“, iar la ora 19.00 „Octav“. În „Brazilienii“, întreg satul e în febra campionatului. Cele mai multe şanse le are echipa „greilor“ din consiliul local, conduşi de primar care nu poate să greşească şi de adjunctul său, căruia nu-i place să greşească. Prima dată se înscriu în competiţie şi prăpădiţii satului. În fruntea lor este un băiat rău cu picioare de aur, proaspăt ieşit din puşcărie. Miza devine mare cînd un milionar misterios ce se trage şi el din acest sat, decide să-i premieze pe cei mai buni fotbalişti cu o excursie în Brazilia. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 725

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


 Ce mai citim, ce mai scriem?

Denisa Coroja
Universitatea din Piteşti, Facultatea de Litere, master Traductologie limba engleză, anul I Cimitir stelar
A trecut vremea cînd priveam stelele,
A rămas doar praf de astre moarte
Căci au căzut rînd pe rînd
într-un celestial mormînt,
s-au topit ca himerele
ce-odată-mi răscoleau visurile
Bolta e goală la fel ca şi noi
Bate vîntul înăuntru, acelaşi vînt ce-a scuturat şi cerul de stele
Vii sînt numai aparenţele
ce ne hrănesc spiritele

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 791

Continuare
 
„Radiografie colorată“, expoziţie de pictură de Adelia Bogdan Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


„Radiografie colorată“, expoziţie de pictură de Adelia Bogdan

 

Centrul Cultural Piteşti şi-a făcut o datorie de onoare din promovarea ştiinţelor şi artelor frumoase în oraşul nostru. Multe evenimente par a marca un salt pe care fără îndoială lumea liberă şi-l doreşte încetăţenit. Vorbim prin acele conştiinţe creatoare de excepţie despre om şi lumea sa secretă ca despre o îndrituită revelaţie de mare folos vieţilor noastre. Şi chiar aşa este. O expoziţie de pictură de un suflu aparte, o abordare plastică a unui domeniu de frontieră, în acelaşi timp ştiinţă şi artă, ne-a invitat pe toţi, vineri, 5 octombrie, la ceasurile amurgului, la o recepţie cu adevărat de excepţie.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1026

Continuare
 
Debuturi fără rebuturi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Debuturi fără rebuturi

 

A apărut al doisprezecelea volum din antologia„Uce­nicii vrăjitori“. Tipărită de Casa de Cultură a Sindi­catelor din Piteşti, care adăposteşte cenaclul de literatură şi jurnalistică al elevilor şi studenţilor din această zonă.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 768

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Stela Popescu joacă la Topoloveni

Astăzi, Festivalul de Teatrul pentru Copii Aşchiuţă continuă la Topoloveni şi Domneşti. Astfel, la orele 10 şi 11.30, Teatrul Stela Popescu Bucureşti va juca spectacolul „Dl Goe, la Casa de Cultură Topoloveni“, spectacol în care o veţi putea vedea şi pe îndrăgita actriţă Stela Popescu. Tot astăzi, de la ora 11, la Casa de Cultură Domneşti, Secţia Aşchiuţă a Teatrului Davila va prezenta spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 804

Continuare
 
Filme despre obiectivele culturale din Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 octombrie 2017

Concurs destinat tinerilor

Filme despre obiectivele culturale din Curtea de Argeş

 

Pentru a descoperi oraşul Curtea de Argeş prin ochii tinerilor,  Asociaţia pentru Dezvoltare “GHEPart” din Curtea de Argeş, a or­ganizat cea de a doua ediţie a proiectului-concurs “ZOOMzet Cultural”. Scopul este promovarea obiectivelor culturale ale municipiului. Tineri cu  vîrste cu­­prin­se între 14 şi 21 de ani care s-au înscris în concurs, au participat la ateliere de creaţie video, între 25 şi 27 septembrie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1169

Continuare
 
„Un bărbat pentru Sara“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 octombrie 2017

Emilia Popescu şi Constantin Cotimanis în:

„Un bărbat pentru Sara“

 

Actori cunoscuţi ai scenei româneşti vor veni, pe 6 noiembrie, la Piteşti, cu piesa de teatru „Un bărbat pentru Sara“, o comedie de zile mari, scrisă de Sam Bobrick. Spectacolul va începe la ora 19.00 şi se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 871

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 3321

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter