Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

O istorie a duelului

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituiri Piteşti organizează colocviul cu tema „Poveşti despre onoare: o istorie a duelului“, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie şi istorii“, cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de istoricul Marin Toma, se va desfăşura miercuri, 8 februarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Sîmbătă, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 349

 
Concurs de fotografii adresat tinerilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 februarie 2017

Suprindeţi imagini frumoase de pe lacuri şi rîuri

Concurs de fotografii adresat tinerilor

 

 Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti anunţă că Secretariatul Convenţiei Ramsar organizează, în cadrul manifestărilor de sărbătorire a Zilei Mondiale a Zonelor Umede, un concurs de fotografii cu tema „Zone umede pentru viitorul nostru: Mijloace de existenţă durabile“, adresat tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 18 - 25 de ani.

Comentarii (1) | Vizualizari: 633

Continuare
 
Concerte cu casa închisă, la Filarmonică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 02 februarie 2017

Aproape toate locurile sînt ale abonaţilor

Concerte cu casa închisă, la Filarmonică!

 

 Concertele de la Filarmonica Piteşti sînt organizate cu casa închisă! Managerul instituţiei, Jean Dumitraşcu, ne-a spus că, la o săptămînă de la punerea în vînzare a abonamentelor, a stopat vînzarea, deoarece s-au ocupat 360 de locuri. Abonaţii au plătit pentru un abonament loc categoria A 250 lei, iar pentru un abonament loc categoria B - 150 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 396

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

România, între UE şi Schengen

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, redacţia revistei-document Restituiri Piteşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I organizează simpozionul cu tema „România între Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen“. Evenimentul face parte din cadrul dezbaterilor publice lunare, sub genericul Lumea Azi. Manifestarea se va desfăşura mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Cenaclul Armonii Carpatine

Centrul Cultural Piteşti, redacţia revistei Carpatica, Liga Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş organizează o nouă ediţie a Cenaclului  Armonii Carpatine. Manifestarea este coordonată de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu şi se va desfăşura vineri, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 424

 
Cinema Piteşti, la Filarmonică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 01 februarie 2017

După aprobarea regulamentului şi acreditarea sălii,

Cinema Piteşti, la Filarmonică!

 

 În primăvară, în Centrul Multifuncţional unde este sediul Filarmonicii Piteşti vor rula filme! Managerul Filarmonicii, Jean Dumitraşcu, ne-a spus că speră ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Piteşti să fie aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a unui cinematograf.

Comentarii (2) | Vizualizari: 822

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 31 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Gheorghe Drăgan, primar comuna Lunca Corbului, şi dr Theodor Cătălin Constantinescu, medic chirurg la Spitalul Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 406

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 31 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de civilizaţie persană

Pe 1 şi 2 februarie, de la ora 17, în Sala de Religie din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii vor fi familiarizaţi cu  noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu.  

   I.Ivănoiu

Meşteşuguri uitate

Joi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc activitatea Meşteşuguri uitate - Caligrafia. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte.

    I.Ivănoiu 

Atelier de quilling

Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş va găzdui un atelier de quilling. În cadrul unui curs de deprindere a tehnicilor de răsucire a hîrtiei, vor fi confecţionate felicitări, jucării în miniatură şi tablouri. Cursul îi vizează pe copiii cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani şi este destinat dezvoltării imaginaţiei, concentrării şi stimei de sine.  

  I.Ivănoiu

Vom avea lalele de toate culorile 

Anul acesta, au fost plantate, aproape în tot oraşul, mai multe soiuri şi combinaţii de culori. Este vorba despre: Arma - roşu franjurat, Purple Flag - mov închis, Rems Favourite - mov cu striaţii albe, Marie Jo - galben bătut, Louvre - lila, Willem van Oranje - orange, Double You - mov bătut, Casablanca - crem bătut, American Dream - roşu cu vîrful galben, Fontainebleau - roşu vişiniu cu dungi albe, Jumbo Pink - roz, White Flag - alb, Tirana - roşu ca vîrful alb, Denmark - roşu cu vîrful galben, Peking - roşu, Snow Crystal - alb bătut zimţat, Davenport - roşu cu bordură galbenă zimţată, Ille de France - roşu grena, Strong Gold - galben intens, White Dream - alb, Ben van Zanten - roşu vin, Burgundy Lace - cyclamen cu marginea franjurată, Cool - roz franjurat, Finola - floare dublă alb cu roz, Blue Diamond - mov închis, Van Eijk - roz, Francoise - crem, Peblle - portocaliu cu irizaţii galbene şi verzi cu floare bătură, Pacific Pearl - roşu grena franjurat, Red pricess - roşu floare bătută, Apeldoom - roşu, Match - roşu cu galben, Fringed Elegance - galben granjurat, dar există şi amestec de culori.   

       A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 424

 
Florin Piersic, pe scena piteşteană Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 31 ianuarie 2017

Florin Piersic, pe scena piteşteană

Marele actor Florin Piersic va juca, pe scena Casei Sindicatelor din Piteşti, piesa de teatru „Străini în noapte“. Alături de el o veţi putea vedea şi pe actriţa Medeea Marinescu. Comedia are loc pe 28 februarie, ora 19.00, iar biletele de intrare au fost puse în vînzare la Casa Sindicatelor, la preţul de 70 lei, în prima parte a sălii, şi de 50 lei, în cea de-a doua parte. Comedia, în regia lui Radu Beligan, tratează problema infidelităţii, a seducţiei şi a pasiunii. Piesa se joacă de mai mulţi ani în toată ţara, de multe ori spectacolele fiind jucate cu casa închisă, ori cu oameni în picioare. Comedia este scrisă de dramaturgul şi regizorul francez Eric Assous, autorul unor piese de teatru pentru radio sau al unor scenarii pentru televiziune şi cinema.  

   A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 550

 
„Castelul de Sticlă“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 31 ianuarie 2017

O carte pe săptămînă

„Castelul de Sticlă“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru a­ceas­tă săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Castelul de Sticlă„, scrisă de Jeannette Walls. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 467

Continuare
 
Alegeţi destinaţii romantice! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 31 ianuarie 2017

De Ziua Îndrăgostiţilor,

Alegeţi destinaţii romantice!

 

 Peste două săptămîni este sărbătorită Ziua Îndrăgostiţilor, iar pentru cuplurile care vor să petreacă momente de neuitat, agenţiile de turism au oferte pe toate gusturile. Hotelierii oferă pachete spe­ciale ce includ micul dejun servit în cameră, şampanie, ciocolată, petale de trandafiri şi multe alte surprize. Chiar dacă anul acesta 14 februarie este în cursul săptă­mînii, acest lucru nu îi împiedică pe cei care vor să petreacă această zi să se distreze. Re­pre­zentanţii agenţiilor din Piteşti ne-au spus că unii dintre cei care au solicitat aceste excursii îşi iau concediu cîteva zile, iar alţii se învoiesc de la serviciu, urmînd să le recupereze pe parcursul acestui an. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 464

Continuare
 
Concurs de creaţie - Haiku Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 30 ianuarie 2017

Concurs de creaţie - Haiku

 

 Sîmbătă, a avut loc la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, din Mioveni, ediţia a doua a Concursului Judeţean de Creaţie Literară Haiku, Cuvîntul - Lacrima Zeilor. Concursul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Extraşcolare din semestrul întîi al anului şcolar 2016 - 2017 şi s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial (clasele VII - VIII) sau liceal (clasele IX - X) din orice unitate şcolară din judeţ.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 440

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere dr Emanuel Manu, medic generalist, şi omul de afaceri Mihail Florea, patronul fabricii de mobilă Evesta, din Curtea de Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 307

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de pictură

Mîine, de la ora 16,30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va fi organizat un atelier de pictură. Este vorba de un curs menit să dezvolte creativitatea, concentrarea şi creşterea stimei de sine. Cursul îi vizează pe copiii cu vîrste cuprinse între 9 şi 11 ani.  

   I.Ivănoiu

Spectacol literar-muzical

Mîine, de la ora 17, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată manifestarea Uniţi prin dragoste de neam, de ţară, de oameni, de frumos. Elevii Şcolii Sf. Muceniţă Filofteia, din Piteşti, vor susţine un spectacol literar-muzical.

    I.Ivănoiu

Sfinţii Trei Ierarhi

 Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind prăznuiţi Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvîntătorul şi Ioan Gură de Aur. Ei au trăit la sfîrşitul secolului al IV-lea şi începutul celui următor şi fiecare dintre ei a avut o contribuţie esenţială la teologia creştină, fiind numiţi „Protectori ai învăţămîntului teologic“. Cei trei teologi sînt prăznuiţi şi separat, însă, pentru a arăta unitatea de învăţătură, Biserica a rînduit şi o zi de prăznuire comună.

   I.Ivănoiu

Cursuri de educaţie nonformală

Miercuri, la ora 9, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, va avea loc activitatea Grow-practice, learn, step up. Este vorba de cursuri de educaţie nonformală pentru liceeni - învăţare prin experiment şi exerciţiu, într-un context prietenos, intercultural, de susţinere a procesului de cunoaştere şi autocunoaştere.   

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 299

 
„Gaiţele“ se joacă la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 ianuarie 2017

Cu o distribuţie de excepţie,

„Gaiţele“ se joacă la Piteşti

 

 Piteştenii pot vedea piesa de teatru „Gaiţele“, de Alexandru Kiriţescu. Aceas­ta se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, avînd o distribuţie de excepţie: Florina Cercel, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Carmen Ionescu, Ioana Farcaş, Antonia Ionescu, Ana-Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălăşoiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 471

Continuare
 
Îndrăgostiţi fără noroc! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 30 ianuarie 2017

Un nou spectacol semnat Tudor Gheorghe:

Îndrăgostiţi fără noroc!

 

 Tudor Gheorghe vine să prezinte spectatorilor piteşteni un nou spectacol, numit Îndrăgostiţi fără noroc. Conform interpretului, în aceste vremuri, cînd poezia este citită din ce în ce mai puţin, el oferă poezia românească spre admiraţie la cît mai mulţi degustători de frumos.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 428

Continuare
 
Imperialul lui Beethoven, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 30 ianuarie 2017

Joi, primul concert simfonic al lunii februarie

Imperialul lui Beethoven, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează, joi, 2 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale aparţinînd lui Ludwig van Beethoven. Alături de pianistul Mihai Ungureanu, revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti dirijorul Constantin Adrian Grigore.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 480

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 2688
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter