Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** La 60 de ani, fraţii s-au bătut cu toporul     *** Şoferul, desemnat viceprimar     *** „Am fost condamnat cu martori falşi“     *** Moartea ciorilor din parc, suspectă    *** Asistente rănite grav în accident!     *** Şoferul, condamnat pentru ucidere din culpă     *** Au fost arestaţi doi suspecţi     *** Promovabilitate de 50% la simularea Evaluării!     *** Muzeul Judeţean expune la Veneţia     *** PSD i-a retras sprijinul deputatului Rădulescu     *** MedLife a preluat 80% din Solomed     *** Cum se vor ridica rablele     *** „Pensionarul“ Petrică, din nou la vedere!     *** Filmele săptămînii 16 - 22 martie     *** FC Argeş - Ripensia Timişoara, azi, la ora 11, Mioveni - ASU, luni, la 18.00     *** Champions League - optimi, retur     *** Meci decisiv pentru intrarea în Top 6!     *** Doar Crivac, titular la Naţională!     *** Începe returul     *** Curiozităţi pescăreşti     *** 16 zone de pescuit în Argeş!    

 
Fetele nemăritate îşi visează ursitul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 ianuarie 2018

Tradiţii şi obiceiuri în Ajunul Bobotezei

Fetele nemăritate îşi visează ursitul


Astăzi este Ajunul Bobotezei, sărbătoarea dinaintea Bobotezei cu o mare încărcătură duhovnicească. Crendicioşii care nu au probleme de sănătate pot ţine post negru în această zi în care nu se mănîncă şi nu se bea nimic, iar de Bobotează se bea agheasmă pe nemîncate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1231

Continuare
 
Concertele anului 2018 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 ianuarie 2018

Cele mai tari vedete din lume vin să le cînte românilor

Concertele anului 2018


Anul 2018 le pregăteşte tuturor românilor, deci implicit şi argeşenilor iubitori de muzică şi distracţie, o serie de concerte de cea mai bună calitate, cu interpreţi de renume mondial. Spectacolele vor avea loc în Capitală, dar şi în alte oraşe mari ale ţării, iar piteştenii mai pot încă să-şi procure bilete la concertele pe care vor să le vadă. Acestea pot fi găsite pe net sau în locaţiile unde au loc evenimentele. Pe lîngă confirmările prezentate mai jos, este posibil să mai aibă loc, la Bucureşti, şi alte mari concerte. Unii artişti internaţionali cîntă în premieră în România, iar alţii aleg să revină în ţara noastră.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1711

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Iarna în horticultură“

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Iarna în horticultură“, în cadrul proiectului cultural-educativ „Armonie şi stil de viaţă“, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, se va desfăşura luni, 8 ianuarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 867

Continuare
 
Spectacolul cerului - eclipse şi ploi de stele Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 ianuarie 2018

Fenomenele astronomice din 2018

Spectacolul cerului - eclipse şi ploi de stele


Pasionaţii de astronomie vor avea parte în acest an de o mulţime de fenomene astronomice spectaculoase. Cerul ne oferă propriul său spectacol, iar specialiştii au realizat un top al celor mai interesante fenomene, multe dintre acestea fiind vizibile şi din ţara noastră.  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1078

Continuare
 
Mii de piteşteni în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 03 ianuarie 2018

Sore şi Vunk au cîntat de Revelion, la Piteşti  

Mii de piteşteni în Piaţa Primăriei


Trecerea în 2018 i-a prins pe mii de piteşteni la concertul organizat de munici­pa­litate în Piaţa Primăriei. Ei au ales să treacă în Noul An, în stradă, iar aproape toţi au venit de acasă cu cîte o sticlă de şampanie sau vin spumos pentru a cinsti cum se cuvine sosirea noului an.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1364

Continuare
 
Sărutul sub vîsc aduce noroc Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Este bine să faceţi asta în noaptea de Anul Nou

Sărutul sub vîsc aduce noroc

 

Vîscul este o plantă magică, cunoscută sub numele de creanga de aur. Are puteri mira­cu­loase şi o semnificaţie sacră în folclorul Euro­pean. Un obicei al nopţii dintre ani este cel al sărutului sub vîsc, plan­tă sacră în tradiţia mul­tor popoare păgîne. Vîs­cul este simbolul sezo­nului hibernal şi al săr­bă­­to­rilor de iarnă, iar obice­iul sărutului sub vîsc le aparţine scandinavilor, care asociau această plantă cu zeiţa dragostei. În Centru şi în pieţe, vîscul costă 2 - 2,5 lei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1224

Continuare
 
Jocul Ursului alungă demonii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

În fiecare seară trec prin centrul oraşului  

Jocul Ursului alungă demonii

 

Jocul Ursului este cel mai spectaculos dintre toate jocurile cu măşti şi simbolizează moartea şi reînvierea naturii. În colindul cu Ursul, animalul moare şi învie, într-o dramatizare simbolică a mitului renaşterii naturii. Centrul oraşului Piteşti este colindat de urs, iar acest obicei a devenit o tradiţie anuală, dansatorii venind înainte de Crăciun şi pînă la Anul Nou.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1218

Continuare
 
De Anul Nou, mergeţi cu Pluguşorul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017


De Anul Nou, mergeţi cu Pluguşorul!

 

Pluguşorul este un obicei străvechi, în care cete de flăcăi pornesc cu plugul, semnificînd un ritm de fertilitate, constînd într-o urare care să aducă recolte mai bogate în anul ce vine.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1632

Continuare
 
Concertul de Anul Nou de la Viena Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Luni, la TVR, puteţi vedea:

Concertul de Anul Nou de la Viena

 

Ca în fiecare an, TVR 1 şi TVR HD transmite în exclusivitate, în direct de la Viena, luni, 1 ianuarie 2018, de la ora 12.15. Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atît de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1296

Continuare
 
Pe 1 ianuarie este sărbătorit Sfîntul Vasile cel Mare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Cum e musafirul de Anul Nou aşa va fi şi anul

Pe 1 ianuarie este sărbătorit Sfîntul Vasile cel Mare

 

În prima zi a anului, credin­cioşii ortodocşi îl sărbă­to­resc pe Sfîntul ierarh Vasile cel Mare, arhiepis­copul Cezareei Capadociei. Vasile cel Mare (330-379) este unul dintre cei trei Părinţi capadocieni şi singurul care s-a bucurat de cinstea de a fi numit „cel Mare“, şi aceasta datorită da­rurilor speciale cu care a fost înzestrat: mare persona­litate ecleziastică, organi­zator, excelent exponent şi apărător al învăţăturii cre­ştine ortodoxe, părinte al mona­hismului răsăritean, reformator al liturghiei.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1463

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectaculos foc de artificii la Mioveni

Ca în fiecare an, şi de data aceasta, în noaptea de Revelion, locuitorii oraşului Mioveni vor avea parte de tradiţionalul foc de artificii din Centrul Civic. Spectaculosul show va începe la ora 24:00, imediat după ce bate gongul de trecere în noul an. Evenimentul este oferit locuitorilor oraşului de Consiliul Local şi Primăria oraşului Mioveni.

S.Mihai


  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1330

Continuare
 
Filmele săptămînii 29 decembrie - 4 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 decembrie 2017

Filmele săptămînii 29 decembrie  - 4 ianuarie

Cinema City VIVO! Mall

Jocuri secrete (AVANPREMIERĂ), biografic, dramă, 140 minute (Mi - J: 20.40)   
Capcană mortală (AVANPREMIERĂ), crimă, dramă, thriller, 94 minute (L: 21.00; Ma: 20.50)
Omul spectacol (PREMIERĂ), biografic, dramă, muzical, 104 minute (V - S: 12.40; 15.10; 17.30; 19.50; 22.10; Ma: 12.40; 15.10; 17.30; 19.50; 22.10; D: 11.20; 13.30; 15.50; L: 15.30; 17.45; 20.00; 22.10; Mi - J: 15.10; 17.30; 19.50; 22.10)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1284

Continuare
 
Schimbul 3 by Adrian Ordean, în concert Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 28 decembrie 2017

Astăzi, de la ora 20, la Cîmpulung,

Schimbul 3 by Adrian Ordean, în concert

 

În perioada 26 - 28 de­cem­brie 2017, Piaţa Pri­măriei din Cîmpulung găzduieşte, în cadrul evenimentului „Sărbători de iarnă“, spectacole de colinde, datini şi obi­ceiu­ri de Crăciun şi Anul Nou. Pentru această acţiune, autorităţile locale au alocat suma de 60.000 de lei. Invitaţi speciali: Victor Socaciu şi formaţia Schimbul 3 by Adrian Ordean.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1262

Continuare
 
Curierul zilei a premiat cîştigătorii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 decembrie 2017

Vineri, a fost sărbătoare la Curier TV

Curierul zilei a premiat cîştigătorii!

Concursul „Cel mai frumos copil din Argeş!“

 

Vineri seară, Curierul zilei a premiat cîştigătorii concursului „Cel mai frumos copil din Argeş!“. Evenimentul a avut loc în direct, la ora 18.00, la postul de televiziune Curier TV, fiind prezenţi toţi copiii care au primit taloane şi s-au aflat în clasamentul final.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1539

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 27 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de acuarelă

În perioada 27 - 29 decembrie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia de acuarelă „Tatiana iernilor limpezi“. Autoarea lucrărilor de pe simeze este Tatiana Iulia Ciurea, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1321

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 22 decembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

În aşteptarea lui Moş Crăciun, expoziţie de desene

Elevii mai multor şcoli din judeţul nostru îl aşteaptă pe Moş Crăciun cu o frumoasă expoziţie de desene avînd ca temă Personaje din poveşti şi desene animate de Crăciun. Este vorba de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pietroşani, Şcoala Gimnazială Retevoieşti şi Şcoala Gimnazială Bădeşti, coordonaţi de profesoara de educaţie plastică  Marilena Negru şi directorul Daniela Ciolănescu. Peste 120 de desene au fost expuse şi votate de cadrele didactice, elevi şi părinţi. Planşele cu cele mai multe voturi vor fi premiate mîine, 23 decembrie.

I.Ivănoiu 


 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1525

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 3544
embedgooglemap.net
 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 Comentarii

Din Porsche, în arest!
Alina, pai parca tu erai cu Narcis asta vara si cu Marcel trăiesti de cand erai cu porumb ca mereu il vedeam ca urca pe...
16/03/18 22:31 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Dragason Alina Mihaela, tu trebuie sa înfunzi pușcăria cel puțin 5 ani pentru, sechestrare, șantaj ,furt , instig...
16/03/18 21:49 Mai mult...

A fost prins cel care i-a vîndut drogurile
si toleranta pt. infractori, toleranta pt. prea multe rele.
16/03/18 10:40 Mai mult...

Cadrele didactice sînt evaluate psihologic anual
OK! Dar in mod obligatoriu va trebui sa fie introdus si pentru PARLAMENTARI. :zzz :zzz :roll
16/03/18 09:50 Mai mult...

3 puncte sînt obligatorii!
Cand Ciuca faulteaza aiurea,pune o pasa ideala de gol sau marcajul la golul 3 e inexistent ,aparare rarefiata si vezi ma...
16/03/18 09:49 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 26.02.2018

--- 4.488 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter