Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Conferinţă susţinută de dr Adrian Tase

Pe 29 iunie, de la ora 14, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, sînteţi invitaţi la o conferinţă pe teme medicale, susţinută de cardiologul Adrian Tase. Conferinţa este intitulată Presiunea sangvină crescută - consecinţă a civilizaţiei şi face parte din cadrul suitei de evenimente dedicate prevenţiei bolilor cardiovasculare. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1034

Continuare
 
Lansare de carte de Zilele Oraşului Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017


Lansare de carte de Zilele Oraşului

 

La 532 de ani de la prima atestare documentară a Mioveniului, locuitorii oraşului şi, în general, pasionaţii de carte vor avea posibilitatea să fie prezenţi la o  lansare  importantă, vineri, 30 iunie, de la ora 9.30, la Centrul Cultural Mioveni.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1358

Continuare
 
„De la Bach la Beatles“, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 26 iunie 2017

Concert cameral cu chitaristul Costin Soare

„De la Bach la Beatles“, la Filarmonică

 

Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „De la Bach la Beatles“, susţinut de chitaristul Costin Soare.

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1033

Continuare
 
Filmele săptămînii 23 - 29 iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Filmele săptămînii 23 - 29 iunie


 Cinematograful Sebastian Papaiani
„Planeta Petrila“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Planeta Petrila“, un documentar care durează 80 de minute şi rulează la ora 16.00 şi 19.00. De asemenea, la ora 13.00 puteţi vedea filmul „Dalida“. În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 16.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1069

Continuare
 
Capcană citadină Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Capcană citadină


Versuri semnate de elevi şi studenţi care urmează să apară în volumul al XII-lea al antologiei „Ucenicii vrăjitori“, editată de Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti.
Denisa Coroja (locul I la concursul de literatură „Nihil Sine Litteris“, ediţia I, 07.05.2016)
Universitatea din Piteşti, Facultatea de Litere, master Traductologie limba engleză, anul I

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 993

Continuare
 
Un autobuz fantomă Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017


Un autobuz fantomă

 

Ce n-aş da să pot să scriu:  Consiliul Judeţean a pus la dispoziţia călătorilor care aveau de mers la inaugurarea monumentului dedicat constructorilor Transfăgărăşanului, la data de 8 iunie, un mijloc de transport. Da, chiar ar fi meritat, chiar dacă aceasta era o obligaţie asumată şi oficială.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1299

Continuare
 
Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017

Mare sărbătoare, cunoscută în popor ca Sînzienele sau Drăgaica

Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul

 

Astăzi este mare săr­bă­toare în calen­da­rul creştin ortodox, fiind prăznuită Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea este cunoscută în popor şi sub denumirea de Sînziene sau Drăgaica.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1381

Continuare
 
O amintire cît o viaţă! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 24 iunie 2017

O amintire cît o viaţă! 

 

A început cu iniţiativa a doi colegi, apoi trei, şi aşa am ajuns ca domnul arhitect Anton Staicu şi doamna mat. Victoria Mihai să pună sufletul pe tava acestei iniţiative destul de curajoasă şi plină de romantism, ca după 50 de ani de la terminarea liceului Zinca Golescu, fostă Şcoala Medie 2 - promoţia 1967, să ne întîlnim, să mai ne zîmbim… să mai povestim…


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1085

Continuare
 
Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 iunie 2017


Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare

 

Ceferist. Pe roate. Zi şi noapte. Din gară în gară. Din hotar în hotar. În va­gonul de lîngă locomo­tivă. În baie de vapori. Aburi pentru încălzirea trenului. Vagoanele de călători care rămîneau toată vremea cu geamu­rile îngheţate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1093

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ansamblul Ciuleandra, la Serbările de la Lyon

Ansamblul folcloric „Ciuleandra“ din Topoloveni va participa la „Serbările Consulare“ de la Lyon, Franţa. Evenimentul are loc în perioada 30 iunie - 2 iulie 2017 şi este organizat sub egida Consulatului Român de la Lyon, cu ocazia aniversării a 10 ani de aderare a României la UE.   

Ambasadorul Chinei, azi, la UPIT

Astăzi, la ora 10.30, la Universitatea din Piteşti, în Sala Senatului, va avea loc festivitatea de inaugurare a CASEI ROMANO-CHINEZE, filiala Argeş. Cu acest prilej, la eveniment, participă şi Excelenţa Sa, domnul Xu Feihong, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România. Din partea conducerii centrale a CASEI ROMANO-CHINEZE, participă  Ecaterina Vanea, director general, şi Tibi Haliţă, director.  

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1025

Continuare
 
„Oedipe, pe înţelesul tuturor“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 iunie 2017

Concert-conferinţă:

„Oedipe, pe înţelesul tuturor“

 

Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filar­­mo­nica Piteşti organizează un inedit concert-confe­rinţă, iniţiat de baritonul Ştefan Ignat. Acom­pa­­­niator, la pian, Liana Mareş. Invitată, soprana Marta Sandu.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1080

Continuare
 
De Zilele Oraşului Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 iunie 2017

De Zilele Oraşului Mioveni

Oaspeţi din străinătate

Ca şi în anii trecuţi, de Zilele Oraşului Mioveni, locuitorii oraşului au ca oaspeţi de peste hotare reprezentanţi ai oraşelor înfrăţite. Este vorba de delegaţii din Istra (Rusia), Salamina (Grecia), Petrich (Bulgaria), Scoreni şi Măgdăceşti (Republica Moldova). Invitaţii, care vor rămîne în Mioveni, pînă pe 2 iulie, vor participa la manifestările din programul dedicat acestor zile. Pentru ca şederea să le fie şi mai plăcută, vor vizita oraşul şi zonele învecinate, recunoscute ca elemente de atracţie turistică. Oraşul Mioveni va fi gazdă de seamă pentru toţi cei care doresc să sărbătorească în perioada 29 iunie - 2 iulie. 

Se lansează Monografia oraşului

La 532 de ani de la atestarea documentară a Mioveniului, locuitorii oraşului, dar şi pasionaţii de istorie în general vor avea posibilitatea să afle mai multe despre trecutul localităţii, citind o monografie scrisă de un grup de cercetători argeşeni (dr Leontin Stoica, dr Cornel Popescu, dr Iulian Boţoghină, dr George Ungureanu, dr Marius Cârjan şi Radu Aurel). După o investigare temeinică a documentelor de arhivă şi a altor surse, a fost realizat un vast studiu monografic asupra localităţii, urmărind evoluţia acesteia, de la sătucul cu bordeie de acum cîteva secole pînă la tînăra şi dinamica aşezare urbană de astăzi, aflată în plină ascensiune. Lansarea lucrarii „Din trecutul şi prezentul unui oraş de viitor“ va avea loc joi, 29 iunie, începînd cu ora 17.00, în sala festivă a Centrului Cultural Mioveni. 

S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1017

 
Ziua Iei, la Universitatea Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 iunie 2017


Ziua Iei, la Universitatea Piteşti

 

Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie şi Arte din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti şi Centre de réussite universitaire organizează mîine, la ora 12, la Centrul de reuşită universitară, corp B, sala 003, a patra ediţie dedicată Zilei Universale a Iei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1185

Continuare
 
Salonul Naţional al Artelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 22 iunie 2017

Salonul Naţional al Artelor

 

Muzeul Judeţean Argeş oraganizează astăzi, la ora 12, la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer - Cumpăna, vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică „Temeiuri“. Salonul Naţional al Artelor - „TEMEIURI“ este o manifestare cu caracter naţional ce îşi propune să compenseze absenţa saloanelor oficiale de altădată, dar şi „republicanele“, bienalele din perioada mai recentă.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1061

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Migraţia, fenomen socio-economic

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Solidaritatea Umană Nova Piteşti organizează masa rotundă, cu tema „Migraţia, fenomen socio-economic şi istoric, Iniţiativa, integrare prin solidaritate“. Manifestarea va avea loc miercuri, 28 iunie, de la ora 17, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. Dezbaterea va fi susţinută de preşedintele fondator ASUN, col. (r) Niculae Jianu, lector. univ. dr Marin Toma şi conf. univ. dr Cristina Gănescu. Evenimentul este desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, Universitatea  Piteşti şi Serviciul Imigrări Argeş.

 „Ora de poezie“

Centrul Cultural Piteşti şi redacţia revistei Cafeneaua literară organizează o nouă ediţie a clubului Cafeneaua literară, joi, 29 iunie, de la ora 17, în Sala Simpozion, din cadrul instituţiei. Manifestarea, coordonată de directorul revistei Cafeneaua literară, poetul Virgil Diaconu, se va desfăşura sub genericul „Ora de poezie“. Timp de o oră, colaboratori ai revistei Cafeneaua literară, publicaţie lunară a Centrului Cultural Piteşti, vor susţine o lectură publică din propriile creaţii şi vor prezenta puncte de vedere privind evoluţiile şi tendinţele poeziei contemporane.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 971

Continuare
 
Obiectele restaurate sînt expuse Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 21 iunie 2017

Astăzi, la Muzeul Judeţean,

Obiectele restaurate sînt expuse

 

Muzeul Judeţean Argeş organizează astăzi, la ora 12, expoziţia temporară „Sub lupa restauratorului“. Expoziţia îşi propune să prezinte un aspect esenţial al activităţii specialiştilor din cadrul instituţiei care, de altfel, reprezintă o funcţie de bază a muzeelor, definită prin lege, şi anume restaurarea bunurilor de patrimoniu.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1112

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 3131


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter