Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de caligrafie

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea Meşteşuguri uitate - Caligrafia. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte. 

I.Ivănoiu

Colocviu despre Ziua Protecţiei Civile

Centrul Cultural Piteşti şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cpt. Puică Nicolae Argeş organizează colocviul cu tema „Pompierii argeşeni la ceas aniversar“, dedicat Zilei Mondiale a Protecţiei Civile. Manifestarea va avea loc vineri, 3 martie, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

I.Ivănoiu

„Baloane de săpun“şi „Visuri“

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu organizează lansarea volumelor de proză „Baloane de săpun“ şi „Visuri“, de Ion Ladner. Născut în Piteşti, Ion Ladner este absolvent al Universităţii Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Autovehicule Rutiere, membru al Fundaţiei Literare Liviu Rebreanu şi a debutat editorial cu romanul de proză Linda. A mai publicat volumul de versuri „Universul din ibric“, romanul-thriller „Scorpionul de sub pălărie“. Dublul eveniment editorial, coordonat de poeta Allora Albulescu, preşedintele Fundaţiei Literare Liviu Rebreanu, se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

I.Ivănoiu

Mărţişoare realizate de pacienţii Spitalului Sf. Maria

 Reprezentanţi ai Spitalul de Psihiatrie Sf. Maria Vedea au venit, ieri, la redacţia Curierului zilei şi la sediul altor instituţii partenere pentru a împărţi doamnelor şi domnişoarelor mărţişoare realizate de către pacienţii unităţii sanitare îndrumaţi de cadrele medicale şi psiholog. În cadrul activităţilor de terapie ocupaţională, în atelierul de creaţie şi pictură, pacienţii spitalului au confecţinat o mulţime de mărţişoare în diverse tehnici cu ajutorul hîrtiei, mărgelelor etc. În cadrul spitalului sînt şi alte ateliere de terapie ocupaţională ca cele de: legătorie, croitorie, broderie şi olărit. 

I.Ivănoiu     Foto: C.Tudor

Lavinia Năstase a contestat concursul

Lavinia Năstase, candidată în concursul pentru postul de manager al Centrului Cultural Piteşti, a depus o contestaţie la Primăria Piteşti după ce a fost eliminată din competiţie. Motivul contestaţiei ar fi că aceasta se consideră neîndreptăţită ca urmare a faptului că lucrarea sa a fost identificată faţă de cea a celuilalt candidat. Vă reamintim că şi contracandidatul său, Dragoş Farmazon, a fost eliminat din concurs. Cei doi aveau denumite CD-urile cu proiectele de management, deşi regulamentul prevedea că nu trebuie să se facă asocierea lucrărilor cu concurenţii. Comisia de soluţionare a contestaţiei va analiza situaţia, iar luni, se va afişa rezultatul.

I.Ivănoiu

 „Tu eşti primăvara mea“

Centrul Cultural Piteşti organizează mozaicul literar- muzical, sub genericul „Tu eşti primăvara mea“, dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Spectacolul va fi susţinut de poetele Denisa Popescu, Allora Albulescu, Ilzi Sora, membri ai Ligii Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş,  artistul Robert Chelmuş şi Trupa de Teatru Robertto. Evenimentul se va desfăşura miercuri, 8 martie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 426

 
Destinaţii de Paşte în ţară şi străinătate Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 martie 2017

Anul acesta, ortodocşii şi catolicii vor sărbători în aceeaşi zi  

Destinaţii de Paşte în ţară şi străinătate

 

 Mai este destul de puţin pînă la vacanţa de Paşte, iar argeşenii au început încă de anul trecut să meargă la agenţiile de turism, ca să-şi procure din timp bilete pentru un sejur în ţară sau în străinătate. Anul acesta, Paştele ortodox va coincide cu cel catolic şi va fi pe 16 aprilie. O parte dintre piteşteni preferă să iasă din specificul tradiţional cu miel, pască, ouă roşii şi drob pentru a petrece cîteva zile de neuitat în afara ţării. Cei mai conservatori şi cu bani mai puţini pot alege ofertele din ţară, iar pentru cei ce vor să vadă locuri inedite şi exotice există oferte bogate. Nu vă rămîne decît să vă verificaţi contul şi să alegeţi destinaţia, în funcţie de bugetul pe care doriţi să-l alocaţi. Ne-am interesat pentru dumneavoastră de cîteva oferte, la Dorina Ciobotoiu, director Agenţia New Travel Munte-nia din Pitesti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 707

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere procurorul Cornel Ioana şi judecătoarea Ilenuţa Bădiceanu. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 416

 
Expoziţie de fotografii despre taţii transformaţi în mămici Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 martie 2017

Astăzi, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană, Swedish Dads

Expoziţie de fotografii despre taţii transformaţi în mămici

 

 Creşterea copilului a fost în mod tradiţional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de taţi din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creşterea acestora. Expoziţia de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care taţii suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradiţional, paternal. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, la ora 18, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 621

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Mărţişoare pentru fiecare

Centrul Cultural Piteşti organizează medalionul literar-muzical-artistic, sub genericul „Mărţişoare pentru fiecare“, susţinut de Tiberiu Hărăguş şi Grupul Folk P620, Valentin Grigorescu şi invitaţii săi, elevi de la Palatul Copiilor Piteşti şi de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn. Evenimentul se va desfăşura astăzi, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

I.Ivănoiu

Femei celebre ale secolului XX

Pînă pe 15 martie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi deschisă expoziţia „Femei celebre ale secolului XX“. Este vorba de o expoziţie de cărţi, dicţionare, enciclopedii, reviste, albume şi fotografii, dedicată Zilei Internaţionale a Femeii.   

I.Ivănoiu

Studii etnologice prezentate la Biblioteca Judeţeană

Mîine, de la ora 13, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi prezentat volumul Studii etnologice publicistică asupra etnozonei Argeş-Muscel. Autorul cărţii este directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Sorin Mazilescu.

I.Ivănoiu

Curs de cusături populare

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu -Argeş, va fi organizată activitatea Meşteşuguri uitate - Curs de cusă­turi populare. Cei interesaţi participă la un atelier în cadrul căruia sînt iniţiaţi în tehnicile confecţioării iei româneşti. 

I.Ivănoiu

Mărţişoare la reducere, de 1 Martie 

Astăzi, de 1 Martie, o parte dintre vînzătorii de mărţişoare din centrul oraşului fac reduceri substanţiale la produsele comercializate. O parte dintre ei ne-au spus că, prin acest lucru, ei speră să îşi crească vînzările. La unele standuri, unde se vînd mărţişoare clasice, comercianţii ne-au spus că vor da astăzi şi 10 mărţişoare cu 2 lei şi 5 mărţişoare cu doar 1 leu. De asemenea, unele mărţişoare, create sau nu manual, care costau 2,5 lei îşi vor scădea preţul la 1,5 lei, iar altele, care costau 2 lei, la 1 leu. Comercianţii au redus chiar şi preţul mărţişoarelor din aur şi argint, însă cu cel mult 1,5 lei din costul unuia. Ei ne-au spus că vor menţine aceste reduceri şi posibil vor face şi altele noi, pînă pe data de 8 Martie. Trebuie să ţineţi cont că, reducerile n-au fost făcute decît la o parte din mărţişoarele expuse.   

   A.Roşu

Întîlnire cu mamele

Duminică, 5 martie, la ora 11, la Cinema Trivale, are loc o întîlnire a mămicilor. Maternitatea vine la pachet cu emoţii, frămîntări, întrebări, dar şi cu un miracol, un sentiment nou iubirea de mamă care te ajută să treci peste orice provocare. Invitaţi sînt Miruna Ioani, medic şi autoarea blogului „Şi blondele gîndesc“, Petruţa Mihăilescu, lector universitar kinetoterapie şi Monica Ciucioi, o mamă de cvadrupleţi. Vor fi premii surpriză şi ateliere de colorat pentru copiii care îşi însoţesc mamele. Vă puteţi înscrie pe pagina de Facebook a Şcolii Mamei Samas Piteşti, prin completarea unui formular.    

  A.Roşu

Mărţişoarele primăverii

Începînd de astăzi şi pînă pe 7 martie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, sînteţi invitaţi la expoziţia „Mărţişoarele primăverii“. Sînt expuse mărţişoare şi felicitări, realizate de elevi de la Şcoala Gimnazială Petre Ţuţea din Boteni.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 433

 
Babele vă prevăd viitorul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 martie 2017

De astăzi, pînă pe 9 martie, alegeţi-vă o zi norocoasă

Babele vă prevăd viitorul!

 

 Majoritatea românilor sînt persoane superstiţioase. Ei profită anual de venirea primăve­rii şi îşi aleg cu mare atenţie babele, adică o zi în perioada 1 - 9 martie, pentru a afla cum vă va merge anul acesta şi cît de veseli sau deprimaţi veţi fi, pînă la babele din anul care vine. Se spune că aşa cum va fi vremea în ziua aleasă, aşa va fi viaţa dumneavoastră tot anul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 647

Continuare
 
Voinicul a eliberat soarele mai devreme Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 01 martie 2017

 1 Martie,

Voinicul a eliberat soarele mai devreme

 

 Mărţişorul este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. La începuturi, acesta era reprezentat printr-o monedă, apoi s-a transformat în mici pietre de rîu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe o aţă. Legenda vorbeşte despre lupta dintre un voinic şi Zmeul  care furase soarele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 732

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 346

 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Doris Elena Neguţ, fiica directorului cotidianului Curierul zilei, Constantin Neguţ, îşi aniversează ziua de naştere. Redacţia noastră îi urează multă sănătate, fericire, o viaţă plină de bucurii şi împliniri alături de cei care o iubesc! Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 434

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de reciclare

Astăzi, la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un atelier de reciclare. Copiii cu vîrste cuprinse între 8 şi 11 ani vor participa la un curs de dezvoltare a abilităţilor practice în cadrul căruia vor confecţiona obiecte utile din materiale reciclabile.  

   I.Ivănoiu

Concurs de oratorie

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat concursul Basiliada Creştină. Este vorba de un concurs de oratorie, creaţie literară şi artistică organizat de Şcoala de Excelenţă Sf. Mc. Filoteea din Piteşti şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.   

 I.Ivănoiu

Diaconescu va contesta în instanţă concursul

Şeful Estradei de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, George Diaconescu, candidat pentru postul de manager al instituţiei este hotărît să conteste în contencios administrativ concursul organizat de Consiliul Judeţean Argeş. Acesta  pierdut concursul care a fost cîştigat de Nicolae Poghirc. George Diaconescu ne-a spus că principala sa nemulţumire este faptul că Poghirc a fost examinator la al doilea concurs pentru postul de manager de la Davila, iar acum, la al treilea concurs, a devenit candidat. Avocatul lui Diaconescu urmează ca în curînd să depună contestaţia în instanţă. Aceasta nu va inlfluenţa semnarea contractului de management de către Nicolae Poghirc, termenul-limită fiind sfîrşitul lunii martie.

 I.Ivănoiu

„Soldatul la datorie“, la Davila

Joi, de la ora 11, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti va fi prezentat spectacolul „Soldatul la datorie“, adaptare după Noty Karoly, regia artistică, Zoltan Shapira, şi psihodesign, dr Olivia Costea. Din distribuţie fac parte actorii: Cătălin Mirea, Robert Tudor, Dan Ivănesei, Mirela Cioabă, Iulia Dumitru, Dan Andrei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Tudoriţa Popescu şi Puiu Mărgescu. 

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 364

 
Mărţişor muzical cu Marcel Pavel şi Monica Anghel Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 februarie 2017

Mîine, la Teatrul Al. Davila,

Mărţişor muzical cu Marcel Pavel şi Monica Anghel

 

 Primăvara  începe în forţă la Teatrul Al. Davila din Piteşti, cu un mega concert: Mărţişor muzical, care va avea loc mîine, de la ora 19, în Sala Mare. Vor urca pe scena piteşteană nume mari ale muzicii uşoare româneşti. Vă veţi întîlni cu  Marcel Pavel, Monica Anghel şi Vlad Miriţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 442

Continuare
 
Expoziţie de mărţişoare în scop umanitar Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 28 februarie 2017

Începînd de astăzi, la Şcoala Gimnazială Traian,

Expoziţie de mărţişoare în scop umanitar

 

 Începînd de astăzi, în jurul prînzului, la Şcoala Gimnazială Traian, va fi deschisă o expoziţie de mărţişoare şi felicitări, cu vînzare. Obiectele sînt confecţionate cu talent şi dăruire de către elevii şcolii şi fac parte din proiectul „Mama, doar mama“, aflat la a doua ediţie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 489

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Dezbatere despre valorile UE

Astăzi, de la ora 9, la Liceul de Arte Dinu Lipatti, din Piteşti, va fi organizată manifestarea UE: Istorie, tradiţii, diversitate culturală şi valori. Este vorba de o dezbatere despre valorile Uniunii Europene şi despre importanţa diversităţii culturale existente în Europa.  

   I.Ivănoiu 

Club de făurit poveşti

Astăzi, la ora 12, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş se va desfăşura un club de făurit poveşti. Vor participa elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială Alexandru Davila, din Piteşti, care vor deprinde regulile de elaborare a unei poveşti, pornind de la obiecte realizate de cursanţi, obiecte care devin personaje principale ale poveştii lor.  

   I.Ivănoiu

Expoziţie de fotografie

În perioada 28 februarie - 15 martie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi deschisă expoziţia Swedish dads. Expoziţia cuprinde fotografii despre taţii conştienţi de egalitatea dintre sexe. Organizatorii expoziţiei sînt Centrul Europe Direct Argeş, Ambasada Suediei în România, Institutul Suedez, Centrul FILIA şi Study in Sweden. Vernisajul va avea loc pe 1 martie, la ora 18.  

  I.Ivănoiu

Loteria sărbătorilor de Paşte

 Argeşenii îşi pot încerca norocul la „Loteria sărbătorilor de Paşte“. În cadrul acesteia, puteţi cîştiga 450 de premii, în valoare totală de 248.400 lei. Jucătorii au şanse duble de cîştig pe parcursul desfăşurării celor două etape, la care pot participa cu biletele pe care cumpără de la agenţiile loto. Taloanele galbene şi cele roşii fac posibilă cîştigarea unui premiu în aceeaşi zi în prima etapă a jocului sau în etapa a doua a acestuia. Ambele etape au loc pe 20 aprilie.

Antonela Roşu

Concert „Sentimente“, la Piteşti

 Piteştenii vor putea vedea pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor noul spectacol al interpretei Loredana Groza, „Sentimente“. Acesta va avea loc vineri, 3 martie, la ora 19.30, iar biletele s-au pus în vînzare la casa de bilete a instituţiei. Preţul unuia diferă în funcţie de poziţia în sală, astfel: pentru rîndurile A - M este 100 de lei, pentru rîndurile N - T 80 de lei, iar pentru rîndurile U - X 60 de lei. Anul acesta, primavara vine cu cele mai frumoase sentimente. Loredana Groza începe pe 1 martie la Craiova turneul naţional „Sentimente“, care va cuprinde concerte în mai multe oraşe din ţară, printre care se numără şi Piteştiul. „Sentimente“ se numeşte şi cartea pe care Loredana a lansat-o.    

Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 377

 
Concurs Naţional de Poezie Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

La Centrul Cultural Piteşti,

Concurs Naţional de Poezie

 

 Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară şi Argeş, organizează ediţia a XVII-a a Concursului naţional de poezie de dragoste Leoaică tînără, iubirea… ediţia a-XVII-a, pe 4 aprilie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 411

Continuare
 
Dragoste ca-n filme, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 februarie 2017

În această săptămînă,

Dragoste ca-n filme, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 2 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert al lunii, în care va evolua orchestra de brass a instituţiei, dirijată de Dalma Lidia Kovács.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 465

Continuare
 
Dincolo de cuvinte, cu Emeric Imre şi Mircea Vintilă Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 februarie 2017

Spectacol emoţionant, sîmbătă, la Davila:

Dincolo de cuvinte, cu Emeric Imre şi Mircea Vintilă

 

 Seară cu poezie şi muzică bună, sîmbătă, la Teatrul Al. Davila, din Piteşti, unde spectatorii au avut parte de un spectacol deosebit, intitulat sugestiv Dincolo de cuvinte. Acestea au reprezentat trăirile artiştilor, transmise spectatorilor prin intermediul muzicii folk şi al poeziei. Publicul a fost întîmpinat la intrarea în teatru de multe surprize.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 613

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter