Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Festival naţional de percuţie Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Mîine şi vineri, la Filarmonica Piteşti,

Festival naţional de percuţie

 

 Filarmonica Piteşti organizează mîine şi vineri, 21 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, a doua ediţie a Festivalului naţional de percuţie. În concertul cameral de miercuri vor evolua elevi de la liceele de artă din Piteşti şi Ploieşti, pregătiţi de profesoarele Antonia Filip şi Teodora Nistoroiu, iar vineri, membrii Ansamblului Feel The Rhytm.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 500

Continuare
 
Paştele în suflet de copil! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 18 aprilie 2017

Spectacole la Cîmpulung şi Rm. Vîlcea

Paştele în suflet de copil!

 

 În preajma Sărbătorilor Pascale, la Casa de Cultură C.D. Aricescu, din Cîm-pulung, şi la Rîmnicu Vîlcea au avut loc două spectacole cu denumirea „Paştele în suflet de copil!“ Iniţiatorii activităţii au fost  Asociaţia pentru sprijinirea elevilor, cadrelor didactice şi persoanelor cu dizabilităţi „Pro Educaţia“, preşedinte, profesor Doina Pătrăşcan, şi Centrul Şcolar de Edu-caţie Incluzivă Băbeni, Vîlcea, director, profesor Dan Cîrciag.   
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 703

Continuare
 
Pastorala de Paște Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 14 aprilie 2017

Pastorala de Paște

 

Prin darul lui Dumnezeu
Calinic
Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului

Cuvînt Pastoral la învierea Domnului nostru Iisus Hristos

 

Preacucernici Părinţi, slujitori ai Sfintelor Altare,  
Preacuvios Cin Monahal,
Dreptmăritori Creştini şi Creştine,
Iubitori ai învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

Iisus Hristos a Înviat din mormînt! Bucuraţi-vă! (Matei 28,19)

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 766

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 13 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Ciuleandra“ dansează în Turcia

În perioada 19 - 26 aprilie, cei mai tineri dansatori ai ansamblului folcloric „Ciuleandra“ vor reprezenta localitatea Topoloveni şi tradiţiile din zona noastră la International Independent World Children Festival din Turcia, în localitatea Ayvalik. Festivalul reuneşte copii din toată Europa, deoarece pe 23 aprilie este mare sărbătoare naţională în Turcia, fiind aniversată Ziua Copilului şi a Suveranităţii.   

Colocviu despre bărbaţi

Centrul Cultural Piteşti prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituiri Piteşti organizează colocviul cu tema „Bărbaţi, bărbi şi bărbăţie în istoria lumii“, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie şi istorii“ cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de istoricul Marin Toma, secretar general de redacţie al revistei-document Restituiri Piteşti, se va desfăşura luni, 24 aprilie, de la ora 16, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

 I.Ivănoiu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 616

 
Peste 150 de copii vor încondeia ouă la Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 13 aprilie 2017

Astăzi, sub îndrumarea unui meşter popular,

Peste 150 de copii vor încondeia ouă la Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, astăzi, începînd cu ora 9.30, în parcul Goleştilor, atelierele de creaţie: „Arta încondeierii ouălor“ şi „Arta confecţionării păpuşilor“.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 598

Continuare
 
Fii fashion star, la VIVO! Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Fii fashion star, la VIVO! Piteşti

VIVO! Piteşti a pregătit o surpriză clienţilor pasionaţi de fashion, shopping şi fotografie. Centrul comercial lansează provocarea de a deveni un fashion star printr-o nouă campanie cu premii în perioada 20 martie - 21 aprilie. Astfel, după ce daţi o tură prin magazine şi aţi găsit piesele vestimentare, puteţi deveni un fashion star, făcîndu-vă un selfie în cabina de probă în ţinuta preferată, apoi postaţi-o pe contul personal de Facebook, în mod public, alături de un check-in în VIVO! Piteşti şi hastag-ul #vivofashionstar. Puteţi cîştiga unul din cele 10 premii săptămînale, constînd în vouchere cadou de 100 de lei, cu care vă puteţi cumpăra produse din colecţiile de primavară - vară din magazinele participante. Fiecare magazin participant la campanie are un sticker pe vitrină şi în cabina de probă, pe oglindă. Selecţia cîştigătorilor se face prin tragere la sorţi cu ajutorul site-ului random.org.     

A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 641

 
Pomenirea femeii păcătoase! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 12 aprilie 2017

Astăzi, se ţine post negru

Pomenirea femeii păcătoase!

 

 Credincioşii ţin astăzi post negru, iar seara merg la denie, care este închinată pomenirii femeii păcătoase. Ea, în dorinţa de a i se ierta păcatele, a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mîntuitorului, înainte de Patima Sa, ca simbol al pocăinţei şi îndreptării omului păcătos.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1036

Continuare
 
„My Fair Lady“, pe scena piteşteană Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 aprilie 2017

Spectacol de trei ore la Casa de Cultură a Sindicatelor

„My Fair Lady“, pe scena piteşteană

 

 Piteştenii vor putea vedea pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti spectacolul „My Fair Lady“, prezentat de Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti şi Teatrul de Revistă Majestic. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe actorii Silviu Biriş şi Călina Epuran. Spectacolul ţine trei ore, cu pauză.                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 862

Continuare
 
Festivalul Primăverii şi-a desemnat cîştigătorii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017
 

Festivalul Primăverii şi-a desemnat cîştigătorii

 

 Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu din Mioveni a organizat zilele trecuite concursul judeţean Festivalul Primăverii - ediţia a IX-a, care li s-a adresat elevilor de la şcoli din întreg Argeşul. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1042

Continuare
 
Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare

 

 Ne aflăm în Săptămîna Patimilor care reprezintă perioada de la Florii pînă în Sîmbăta Mare inclusiv. Potrivit rînduielilor canonice, în această săptămînă se ajunează pînă spre seară, iar caracteristica esenţială a acestei săptămîni sînt Deniile.   

 Deniile ţin pînă în Vinerea Mare, supranumită şi Vinerea Neagră, cînd se cîntă Prohodul Domnului. În această seară se face Pomenirea celor zece fecioare din Sfînta Evanghelie, ca să ne îndemne să veghem necontenit şi să fim pregătiţi să ieşim în întîmpinarea Mirelui Iisus Hristos, avînd fapte bune, mai cu seamă milostenia.

Predica de pe Muntele Măslinilor

Denia de azi este dedicată Predicii de pe Muntele Măslinilor, în care Hristos a prevestit distrugerea templului din Ierusalim, evenimentele viitoare şi propria sa înviere. Se rememorează parabola celor zece fecioare, cinci nesăbuite şi cinci înţelepte. Înţeleptele l-au aşteptat cu răbdare pe Mîntuitor, aprinzînd candelele în fiecare noapte. Nesăbuitele s-au culcat însă, crezînd că vor avea destul timp să se pregătească atunci cînd va veni clipa. Mirele a venit pe neaşteptate, fiind primit cum se cuvine de fecioarele înţelepte, pe care le-a şi răsplătit. Fecioarele nesăbuite au fost alungate, că au irosit şansa de a-l întîlni. Este pomenirea femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mîntuitorului, înainte de Patimile Sale, ca simbol al pocăinţei şi îndreptării omului păcătos. Candela fără ulei reprezintă realizarea de sine în totală nepăsare de ceilalţi. Candela cu ulei reprezintă evlavia însoţită de milostenie.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 835

Continuare
 
Bisericile, arhipline de Florii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
duminică, 09 aprilie 2017

Atît la ortodocşi, cît şi la catolici,

Bisericile, arhipline de Florii!

 

 Creştinii ortodocşi şi catolici au prăznuit, ieri, Intrarea Mîntuitorului în Ieru-salim sau Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte apropierea Paştelui. O mulţime de piteşteni au mers cu mic cu mare la biserici cu ramuri de salcie, respectînd o tradiţie străveche care aminteşte de ramurile de finic şi de măslin cu care a fost întîmpinat Iisus Hristos la intrarea Sa în Ierusalim, călare pe un măgar.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 845

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 12 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Internetul şi cultura

Centrul Cultural Piteşti şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş organizează simpozionul cu tema „Internetul şi cultura în secolul XXI“, în cadrul noului proiect cultural-educativ, sub genericul Cultura digitală, susţinut de publicistul Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş. Originar din Rîmnicu Vîlcea, Cristian Cocea este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, şi are un master în Relaţii Publice şi Comunicare în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. Are o carieră de 20 de ani în mass-media şi una de 8 ani în administraţia publică judeţeană. Este autorul cărţilor: „Crimă pentru un loc de parcare“, „Ghidul României misterioase“, „Maimuţe sub tricolor“, „Calendarul cu poveşti“. Manifestarea se va desfăşura mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

Armonie şi stil de viaţă

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Primăvara în livezi, vii şi grădini“, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Armonie şi stil de viaţă, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, va avea loc marţi, 18 aprilie, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

 Spectacol de Simfonia Lalelelor

Primăria municipiului Piteşti prin Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol muzical-artistic, sub egida Simfoniei Lalelelor, ediţia 40, sîmbătă, 22 aprilie 2017, în Piaţa Vasile Milea. Programul spectacolului este următorul: orele11 - 12 - Dansuri de societate, susţinute de copii şi tineri de la Clubul Total Dance, sub îndrumarea coregrafilor Corina şi Alfred Schieb; orele12 - 12.30 - Ritmuri greceşti susţinute de Ansamblul Folcloric FILIA şi Grupul Vocal ELLADA, din cadrul Comunităţii Elene din Piteşti, coordonator Noni Pană; orele12.30 - 13.30 - Ansamblul de Copii Zavaidoc, coordonat de prof. Carmen Ionescu şi Corina Barbu şi Grupul Vocal Zavaidoc, sub îndrumarea prof. Valentin Grigorescu; orele13.30 - 14.30 - demonstraţie de balet şi gimnastică ritmică, susţinută de copiii de la cursul de balet şi gimnastică ritmică, desfăşurat de prof. Nicoleta Andrei în cadrul Centrului Cultural Piteşti; orele 14.30 - 17.00 - Recitaluri de muzică tînără, oferite de Grupul Folk P620, tineri care urmează cursul de chitară desfăşurat de cantautorul Tiberiu Hărăguş în cadrul Centrului Cultural Piteşti şi trupa rock RANA, trupă nou-înfiinţată, formată din tineri de la cursul de chitară din cadrul Centrului Cultural Piteşti, sub îndrumarea cantautorului Tiberiu Hărăguş.

Ziua Pămîntului, la Muzeul Judeţean

Secţia de Ştiinţele Naturii de la Muzeul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Şcoala Mihai Eminescu - Piteşti, organizează mîine, la ora 9.00, o serie de activităţi sub titlul „Pămîntul - planeta tuturor“, cu prilejul Zilei Internaţionale a Pămîntului. Elevii vor fi îndrumaţi de către prof. Felicia Costache, prof. Alina Niţescu şi prof. Cătălin Petrescu alături de reprezentanţii Muzeului Judeţean Argeş, Magdalena Alexe şi Nicolae Lotrean. Întreg ansamblul de activităţi organizate urmăreşte sensibilizarea tinerilor faţă de ocrotirea şi menţinerea unei planete curate. Indiferent unde este sărbătorită această zi, în SUA, în Europa, în Asia, în Australia fiecare dintre noi avem o responsabilitate: să protejăm Planeta Albastră.

Programul de Paşte la Centrul Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu va avea program special în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, sîmbătă, 15 aprilie, instituţia va fi deschisă, duminică, în prima zi de Paşte va fi închisă, iar luni, în a doua zi de Paşte, se va redeschide vizitatorilor.  

   Grupaj de I.Ivănoiu

Google schimbă Play Games

Google a anunţat că, începînd de anul viitor, mai precis cu data de 31 martie 2018, va retrage mai multe opţiuni care sînt disponibile în prezent pe Play Games. Nu va mai putea fi folosită Gifts, o opţiune ce permite utilizatorilor să ajute prietenii în cadrul unui joc, dar anulează şi opţiunile Requests prin care prietenii pot cere ajutor şi Quests, prin care utilizatorilor li se cere să ducă la îndeplinire anumite sarcini în timp util. De asemenea, utilizatorii Apple nu vor mai avea acces la Google Play Games.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 652

 
Concert extraordinar de Paşte, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 09 aprilie 2017

Joi, cu soprana Mediana Vlad şi contratenorul Cezar Ouatu,

Concert extraordinar de Paşte, la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 13 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul vocal-simfonic extraordinar de Paşte. Alături de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua soprana Mediana Vlad şi contratenorul Cezar Ouatu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 648

Continuare
 
Liturghia darurilor mai înainte sfinţite Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 09 aprilie 2017

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Liturghia darurilor mai înainte sfinţite

 

 Deniile au loc începînd de la Florii, pînă în Vinerea Mare, cînd se cîntă Prohodul Domnului. Cuvîntul „denie“ vine de la slavonescul „vdenie“ şi înseamnă „priveghere“ sau „slujbă nocturnă“. În Săptămîna Patimilor, luni, marţi şi miercuri, se oficiază Liturghia darurilor mai înainte sfinţite.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 588

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 09 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Ghid pentru o zi“, la Vila Florica!

La Centrul de Cultură Brătianu, cu sediul la Vila Florica  din Ştefă­neşti se desfăşoară Proiectul educaţional „Ghid pentru o zi“. De curînd, la acest proiect au participat elevii de la Colegiul Naţional Zinca Golescu, care s-au transformat în ghizi pentru o zi şi au prezentat colegilor acast monument istoric important din judeţul nostru, leagănul Brătienilor.

Diversitatea europeană

Mîine, de la ora 13, la Liceul cu Program Sportiv Cîmpulung - Muscel se va desfăşura activitatea intitulată „Diversitatea europeană“. Este vorba de o sesiune de informare despre istoria, semnele şi simbolurile reprezentative ale Uniunii Europene.   

Expoziţie de decoraţiuni

Începînd de mîine şi pînă pe 15 aprilie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia cu tema „Paştele - fantezie, culoare spiritualitate“. Aceasta cuprinde obiecte lucrate manual de elevii Şcolii Gimnaziale Petre Ţuţea din Boteni.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 565

 
33 de cuvinte pentru LUIZA şi alte cîteva poeme ALEXANDRU MARCHIDAN Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 08 aprilie 2017
Ce mai citim, ce mai scriem? 

33 de cuvinte pentru LUIZA şi alte cîteva poeme ALEXANDRU MARCHIDAN

- ED. TIPARG PITEŞTI 2017 -

 
Călcîiul lui Ahile
 
era un cîine 
al nu ştiu cui de alb
nici nu muşca 
nici nu era chiar cîine 
dinspre intrarea-n bloc îşi scotea capul
cînd dinspre lună cînd dinspre umbra ta
era un cîine al nu ştiu cui de jute
că nu venea spre mine
doar mă aştepta 
şi vîrful nasului puteai să-i simţi şi-acu'
la ora şapte dimineaţa 
şi coada lui se întindea prin Andromeda
 şi încă nu se termina 
era un cîine
 punct  
 O mantie protectoare

îmi creasem cu grijă
de jur împrejur 
o mantie protectoare
 tu mi-ai distrus-o 
încet 
sărut cu 
sărut 
am încercat iaraşi zile în şir
să repar fisurile 
tu tot mereu 
fără să ºtii 
ai prefacut-o-n pulbere 
în cioburi 
în fîşii 
ce mă voi face însă 
la primul uragan 
vei reuşi atunci să şlefuieşti 
dintr-um mic nor
 un munte? 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 793

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 187 - 217 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter