Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi

În perioada 25 - 27 ianuarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „România modernă“. Desăvîrşirea Unirii Principatelor sub Cuza Vodă. Este vorba de o expoziţie de cărţi, enciclopedii, dicţionare, albume şi reviste, realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale Piteşti şi cu Cercul Militar Piteşti, cu prilejul împlinirii a 158 de ani de la Mica Unire - 24 ianuarie.  

  I.Ivănoiu

Cursuri pentru liceeni

Miercuri, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea Grow - Practice, Learn, Step Up. Elevii de la Colegiul Naţional Al. Odobescu din Piteşti vor participa cursuri de educaţie nonformală pentru liceeni în cadrul căruia vor învăţa prin experiment şi exerciţiu, într-un context prietenos, intercultural, de susţinere a procesului de cunoaştere şi autocunoaştere.   

  I.Ivănoiu

Port popular şi arhitectură tradiţională

În perioada 25 ianuarie - 11 februarie a.c., în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Port popular şi arhitectură tradiţională românească“. Este vorba de o expoziţie de metaloplastie realizată de artistul Constantin Samoilă. Vernisajul va avea loc joi, de la ora 17.

  I.Ivănoiu

Meşteşuguri uitate

Miercuri, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea Meşteşuguri uitate - Curs de cusături populare. Cursanţii vor învăţa să coase ii româneşti în cadrul unui atelier de iniţiere. 

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 510

 
Comedia „Amanta“ se joacă la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 ianuarie 2017

Comedia „Amanta“ se joacă la Piteşti

 Comedia „Amanta“, în regia lui Armand Calinovici, este o adaptare după celebra lucrare „Încurcă lume“, de A.D. Hertz. Piesa va fi pusă în scenă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, de artişti de notorietate, luni, 6 februarie, începînd cu ora 19.00. Preţul unui bilet este de 60 de lei, iar pe ultimele patru rînduri ale sălii de spectacol pot intra cîte două persoane pe un bilet. Actorii care vor da viaţă acestei piese de succes au roluri de excepţie interpretate în numeroase filme şi piese de teatru din aria comediei. Este vorba despre Ilinca Goia (Olga), Magda Catone (Didina Strîmbuleanu), Marius Rizea (Bungrăzescu Traian), Dorin Andone (Matei Pintenaru) şi Armand Calotă (Emil Strîmbuleanu). Acţiunea piesei are loc la începutul secolului XX. Trebuie să vedeţi acest spectacol pentru a afla cum va ieşi din acest coşmar conjugal personajul principal, un avocat infidel.  

  A.Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 488

 
Mica Unire, sărbătorită la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 ianuarie 2017

Mica Unire, sărbătorită la Mioveni

 

 Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca dată la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 491

Continuare
 
Să învăţăm să fim români! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 24 ianuarie 2017

Conferinţă şi lansare de carte, la Piteşti

Să învăţăm să fim români! 

 

 Dan Puric va veni la Piteşti, cu o conferinţă şi o lansare de carte, intitulate „Să fii român!“. În jurul lui Puric s-a creat o legendă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 454

Continuare
 
Chef fără dans, dar cu mult ceai! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 27 ianuarie 2017

Chinezii din Argeş se pregătesc pentru Revelion

Chef fără dans, dar cu mult ceai!

 

 Anul acesta, Revelionul chinezesc are loc în noaptea de 27 ianuarie, iar noul an începe propriu-zis pe 28 ianuarie. Aşadar, anul chinezesc nu debutează la 1 ianuarie, cum este la noi, fiind, din punct de vedere astronomic, la a doua lună nouă după solstiţiul de iarnă. Anul 2017 în zodiacul chinezesc se termină pe data de 15 februarie 2018, aflîndu-se sub semnul cocoşului de foc. Cocoşul este cel de-al zecelea semn al zodiacului chinezesc. Conform tradiţiei, ordinea zodiilor este inspirată din ordinea în care animalele spirituale simbolice s-au arătat în faţa lui Buddha.

Comentarii (1) | Vizualizari: 968

Continuare
 
După Stradivarius, vioara Guarneri la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 ianuarie 2017

Într-un concert avîndu-l ca solist pe Gabriel Croitoru

După Stradivarius, vioara Guarneri la Filarmonică

 

 Filarmonica Piteşti organizează, joi, 26 ianuarie, de la ora 19, la Centrul Multi­funcţional, o seară muzicală Brahms. Alături de violonistul Gabriel Croitoru, revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti dirijorul Adrian Morar.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 492

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

 Mîine îşi serbează ziua de naştere Elisabeta Roman, directoarea Grădiniţei Rază de Soare, din Piteşti. Cu această ocazie cotidianul Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 374

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Cupa Unirii la Şah

Pe 25 ianuarie a.c, la Biblioteca Ştefăneşti, începînd cu ora 12, se va desfăşura manifestarea „Cupa Unirii la Şah“. Organizatorii activităţii sînt: Primăria Ştefăneşti, Asociaţia Sportivă Muntenia - 22 Decembrie Argeş, Biblioteca Ştefăneşti, Asociaţia Română de Tineret Muntenia şi Consiliul Judeţean Argeş.    

 I.Ivănoiu

Albă ca Zăpada revine la Aşchiuţă

Astăzi, la ora 11.30, Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă va pune în scenă spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“, în regia artistică a lui Gabriel Apostol şi scenografia Cristinei Ciucu. Este un spectacol deosebit care s-a bucurat de mare succes încă de la premiera care a avut loc în urmă cu doi ani.   

     I.Ivănoiu

Întîlnire cu Cenuşăreasa

Mîine, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Cenuşăreasa“, o dramatizare de Gabriela Roşu şi Nicolae Bănică, după Fraţii Grimm. Regia muzicală este semnată de Remus Negoşanu, muzica de Valentin Ciobotea, coregrafia de Ramona Titov, iar regia artistică de Nicolae Bănică.    

    I.Ivănoiu

Şezătoare la Rucăr, de Mica Unire

Asociaţia „RegallA“, din Rucăr, condusă de fiica primarului Ionel Dulamă, Simina, pune în aceste zile la punct detaliile organizării unei „Şezători ad-hoc“, programată a se desfăşura pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri. Evenimentul, care îmbină în mod fericit tradiţia şi istoria, se va derula pe durata a două ore, între 12 şi 14. „La 24 ianuarie 2017, îmbrăcăm iarăşi straiele populare şi facem o MARE ADUNARE RUCĂREANĂ, cu ocazia Unirii de la 1859. Sărbătoreşte alături de noi, la Hora Principatelor Române!“ îi îndeamnă organizatorii pe consăteni şi nu numai să li se alăture la acest eveniment. Pentru motivaţie, reprezentanţii asociaţiei „RegallA“ ne reamintesc frumoasele şi profundele cuvinte ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza: „Unirea este singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atît de mult timp“.   

  N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 396

 
Simpozion despre Mica Unire Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Simpozion despre Mica Unire

 

 Data de 24 ianuarie este considerată de către români drept Mica Unire sau Unirea Principatelor Române (Ţara Românească şi Moldova), săvîrşită la data de 24 ianuarie 1859 de către domnitorul Alexandru I. Cuza. Astfel, Primăria şi Consiliul Local prin Centrul Cultural Mioveni au pregătit un eveniment pentru a marca această dată. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 394

Continuare
 
Program special la taxe, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Program special la taxe, la Mioveni

 

 Guvernul a stabilit printr-o Hotărîre ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariţii din sectorul public, făcînd legătura între zilele nelucrătoare din acest weekend şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Ce mai citim? Ce mai scriem?

 Din volumul semnat de profesorul George Baciu din Domneşti, Editura Tiparg, anul 2014

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 399

Continuare
 
Faptul divers şi fapta senzaţională… Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

 Faptul divers şi fapta senzaţională…

 

 Captivi în spectacolul politic nu prea ne mai dăm seama cum ne trec zilele şi ne petrecem timpul. Ne pierdem în paginile de ziare şi uităm de noi în faţa televizoarelor. Nu ne mai măsurăm timpul în ore şi în minute, ci îl numărăm în evenimente.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 473

Continuare
 
„O viaţă de om“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Carte nouă

„O viaţă de om“

 

 Pîrvan Parnia… Nume parcă anume făcut ca să aibă rezonanţă. În această carte, autor! În care, în peste trei sute de pagini, povesteşte o viaţă de om. Nu e vorba de un roman. Şi nici de un scriitor în adevăratul sens al cuvîntului. Dar volumul se citeş­te cu acelaşi interes ca o carte de literatură sen­zaţio­na­lă. Dacă o începi, e greu s-o mai laşi din mînă. Am putea spune, fără teama de a greşi prea mult, un roman autobiografic.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 563

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“ 

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei. Acest spectacol care a avut premiera în toamna anului trecut se bucură de mare succes.

    I.Ivănoiu

„Cum te simţi, doctore?“

Duminică, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul de estradă: „Cum te simţi, doctore?“. În spectacol îşi dau concursul actorii Adriana Drugulescu, Mihai Nistor, Ionuţ Oanţă, Gabriela Roşu, Marius Pieca, Gabriela Stanciu şi Puiu Mărgescu, soliştii Constantin Nica, Cristina Neac­şu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu, Marius Bălan şi Iulian Selea şi dansatorii din cadrul estradei.    

  I.Ivănoiu

Filarmonica angajează doi violonişti

Filarmonica Piteşti organizează concurs pentru angajarea a doi artişti instrumentişti  gradul I - vioară în cadrul orchestrei instituţiei.  Pînă pe 30 ianuarie a.c., ora 12, se pot depune dosarele la sediul instituţiei, proba practică va avea loc pe 7 februarie, la ora 14, iar interviul se va desfăşura pe 9 februarie, la ora 14.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 308

 
Hora Unirii la Centrul Brătianu Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Hora Unirii la Centrul Brătianu

 

 Centrul de Cultură Brătianu organizează, astăzi, la ora 11, manifestarea cultural-artistică „Hai să dăm mînă cu mînă!“, ediţia a XII-a, eveniment dedicat aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 368

Continuare
 
158 de ani de la Unirea Principatelor Române Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 ianuarie 2017

Simpozion la Muzeul Judeţean

158 de ani de la Unirea Principatelor Române

 

 Cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Mica Unire, Muzeul Judeţean Argeş organizează, astăzi, la ora 13, simpozionul „158 de ani de la Unirea Principatelor Române“. Evenimentul va avea loc în clădirea veche a muzeului (fostul Palat Administrativ), în cadrul expoziţiei de istorie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 558

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 2688
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter