Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Expoziţie de gravură, la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

„Imago Mundi“, de ZuZu Caratănase

Expoziţie de gravură, la Muzeul Judeţean

 

 Muzeul Judeţean Argeş organizează, mîine, la ora 14, vernisajul expoziţiei de gravură „Imago Mundi“, semnată de ZuZu Caratănase. Vernisajul va avea loc la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer - Cumpăna, Bulevardul Republicii nr. 33.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 565

Continuare
 
„Lovit de fulger“, la Davila Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Trupa AD-HOC prezintă premiera

 „Lovit de fulger“, la Davila

 

Trupa de teatru AD-HOC vă invită la premiera spectacolului „Lovit de fulger”, adaptare de Diana Iacomir după Chris Colfer, astăzi, la ora 19, în sala studio 125 Liviu Ciulei a Teatrului Al. Davila.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 729

Continuare
 
Expoziţie 3D de amenajări interioare Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

Alexandru Pantilie prezintă la Rectoratul UPIT

 

Expoziţie 3D de amenajări interioare

 

Pînă pe data de 28 aprilie, la Rectoratul Universităţii din Piteşti, are loc o Expoziţie 3D de proiecte pentru amenajări interioare. Aceasta aparţine lui Alexandru Pantilie, care vine cu o mulţime de idei pentru o casă mai frumoasă.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1158

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 aprilie 2017

 Alte ştiri pe scurt

 

150 de ani de Societate Academică Română

Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, pînă pe 30 aprilie, expoziţia cu tema Societatea Academică Română - 150 de ani în serviciul naţiunii. Expoziţia selectivă, realizată de Secţia Presă şi Legislaţie, pe baza fondului de documente al Bibliotecii, prezintă discursurile de recepţie ale membrilor Academiei Române, rostite în perioada 1869 - 1912, cu ocazii sau în împrejurări speciale.

    

Expoziţie despre Basarabia

În această săptămînă, în holul Bbliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia Istoria românilor în context european. Basarabia de aproape şi de departe. 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Este vorba de o expoziţie de carte istorică şi documente, realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale Piteşti.    

  

ART D‘ECHO

Începînd de astăzi şi pînă pe 15 aprilie, holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş va găzdui expoziţia ART D‘ECHO. Este vorba de o expoziţie de artă plastică, avîndu-i ca autori de Radu Petrişor şi Şandor Constantin.  

I.Ivănoiu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 616

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan. Din distribuţie fac parte actorii: Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină.   

 

„Ursul păcălit de vulpe“

Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă prezintă astăzi, de la ora 11.30, spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“, de Carmen Călin, în regia lui Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte: Dan Savu, Olga Podaru, Armanca Serac şi George Slătioreanu.   

 

Moş Poveste vine la Aşchiuţă

Duminică, la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Moş Poveste se întoarce“, de Nicolae Bănică şi Gabriela Roşu, regia artistică Nicolae Bănică. Sînteţi aşteptaţi la întălnirea cu simpaticul bătrînel care va scoate din tolba sa cele mai frumoase poveşti.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 539

 
BOUL ŞI VIŢELUL ÎN TRANZIŢIE Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

FABULE PLAGIATE

BOUL ŞI VIŢELUL ÎN TRANZIŢIE

 

 Ajuns viţelul mare în rang şi gros la pungă, se odihnea într-o zi la amiază în grădina de vară a palatului său, cînd îl sună de la intrare:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 609

Continuare
 
Scufiţa Roşie cu surprize… Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Scufiţa Roşie cu surprize…

 

 Ce să cauţi iarna în pădure? Nici să culegi ciuperci, nici fragi, nici zmeură, nici mure… Te mănîncă lupii!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 719

Continuare
 
Fierbe Argeşul în Chei Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Din cutia cu pamflete

Fierbe Argeşul în Chei

 Niciodată Argeşul nu a văzut atîta lume pe malurile lui, de cînd s-au retras de pe şantier şi din colonii constructorii care au înălţat barajul, au îngropat în adîncuri centrala electrică, cu turbine şi generatoare cu tot, au croit Transfăgărăşanul şi au săpat tunelele.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 937

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

 Mîine, îşi serbează ziua de naştere Simona Bucura Oprescu, deputat PSD, Octavian Constantinescu, CAS Argeş, Ramona Şerban, consilier local Mioveni, Cornelia Biţă, lider de sindicat la Federaţia Spiru Haret. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 624

 
Bursucul, exponatul lunii la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 01 aprilie 2017

Bursucul, exponatul lunii la Muzeul Judeţean

 

 Muzeul Judeţean Argeş expune în luna aprilie, în cadrul microexpoziţiei „Exponatul lunii“, o spe­cia interesantă Meles meles (Linnaeus, 1758), cunoscută sub denumirea populară de bursuc sau viezure. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 677

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere medicul Marilena Miulescu, şef Secţie Gastroenterologie, de la Spitalul Judeţean Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 510

 
Spectacolul „Regatul Îngheţat!“, amînat Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 martie 2017

Spectacolul „Regatul Îngheţat!“, amînat

Din motive tehnice, spectacolul pentru copii „Frozen - Regatul Îngheţat“ s-a amînat. Acesta trebuia să aibă loc duminică, 9 aprilie, dar se va juca la Piteşti, vineri, 26 mai, la ora 18.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Art Theater du Soleil şi echipa muzicalului „Frozen - Regatul Îngheţat“ vine cu un spectacol magic, cu personaje îndrăgite şi cunoscute atît de cei mari, cît şi de cei mici. După două reprezentaţii de succes la finalul lui 2016, spectacolul ajunge pentru prima dată la Piteşti. Biletul de intrare costă 100 lei - pentru rîndurile A - F; 80 lei - pentru rîndurile G - M; şi 60 lei - pentru rîndurile N - X, în funcţie de poziţionarea locului pe care l-aţi ales în sala de spectol.  

 A.Roşu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 772

 
Prezentare de modă la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 31 martie 2017

Alin Gălăţescu vă prezintă ultimele tendinţe   

Prezentare de modă la Piteşti

 

 Dacă vreţi să vă reînnoiţi garderoba, puteţi merge la centrul comercial VIVO!Piteşti, duminică, la ora 18.00. Veţi putea descoperi noile colecţii de primăvară - vară 2017 în cadrul unei prezentări de modă plină de stil şi culoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 684

Continuare
 
Dăruieşte prin artă! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 31 martie 2017

Expoziţie de pictură pentru copiii cu autism  

Dăruieşte prin artă!

 

 Astăzi, începînd cu ora 16.00, la „La Librarie Mon Chèr“, va avea loc o expoziţie de pictură despre viaţă, dincolo de cotidian, cu creaţii pline de lumină şi de har. Vernisajul expoziţiei va avea loc însă la ora 19.00, iar prin prezenţa dumneavoastră ajutaţi un copil cu autism.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 598

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Meşteşuguri uitate

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea Meşteşuguri uitate. Caligrafia. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte.   

  I.Ivănoiu

„Curcubeul emoţiilor“

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Curcubeul emoţiilor“. În cadrul acestui atelier, copiii îşi vor dezvolta  aptitudinile emoţionale şi sociale prin jocuri şi exerciţii, îşi vor identifica emoţiile şi vor fi deprinse tehnici de gestionare a lor.  

  I.Ivănoiu

 Dezbatere pe problemele de matematică

 Marţi, la Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu din Piteşti, a fost organizată, la iniţiativa unui grup de profesori argeşeni, activitatea „Progresiile aritmetice şi geometrice în concursurile şcolare de matematică”. Dezbaterea a fost coordonată de profesoara de Matematică de la Colegiul Neniţescu, Veronica Marin. Activitatea face parte din cadrul   proiectului educaţional „Şcoala matematică în context european”. La dezbatere au participat profesori şi elevi de la mai multe unităţi de învăţămînt din Piteşti: Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu, Colegiul Tehnic Dimitrie Dima, Colegiul Naţional Alexandru Odobescu, Colegiul Naţional I. C. Brătianu, Şcoala Gimnazială I. L. Caragiale, Şcoala Gimnazială Ion Minulescu şi Universitatea Piteşti - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Scopul acţiunii a fost creşterea interesului elevilor pentru studiul matematicii, fiind dezbătute multe probleme care au fost date la concursuri sau publicate în Gazeta Matematică. Următoarea activitate din cadrul acestui proiect va fi Concursul de Matematică Speranţe Olimpice care se va desfăşura în luna mai.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 522

 
Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Mioveni

 

 Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961, şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, pe 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 471

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter