Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Maia Morgenstern, pe scenă la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

O lună de teatru în Oraşul constructorului auto:

Maia Morgenstern, pe scenă la Mioveni

 

 În perioada 3 - 26 martie, Primăria Oraşului MIOVENI invită iubitorii de teatru să se bucure de un adevărat Mărţişor Cultural, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a evenimentului „Luna de Teatru la Mioveni“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 700

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere profesoara Mihaela Olteanu şi colega noastră Andreea Lixandru. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 779

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lansare de carte

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu organizează lansarea volumului de proză Modelul deformat - America de la Tocqueville la Carter, lucrare tradusă de profesorul Manuel Valeriu. Originar din Piteşti, autorul este absolvent al Facultăţii de Filologie, din cadrul Universităţii Bucureşti, profesor de limbi străine la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din Mediaş şi traducător. Evenimentul editorial, coordonat de poeta şi profesoara Allora Albulescu, se va desfăşura joi, 23 februarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

   I.Ivănoiu

De Dragobete, iubeşte româneşte!

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul muzical-literar, sub genericul „De Dragobete, iubeşte româneşte!“, vineri, 24 februarie, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul instituţiei. Spectacolul va fi susţinut de Grupul Folk P620, coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguş, precum şi de Grupul Vocal Zavaidoc, sub îndrumarea profesorului de canto popular Valentin Grigorescu.  

  I.Ivănoiu

Astăzi începe Tîrgul Mărţişor

Astăzi, în Piaţa Vasile Milea, va începe Tîrgul Mărţişor, care va abea loc în perioada 22 februarie - 9 martie. Cei 191 de expozanţi care vor veni aici cu produse s-au întîlnit ieri, la Bowling, pentru tragerea la sorţi a locurilor destinate vînzării de mărţişoare sau alte produse specifice zilei de 1 şi 8 Martie. Din totalul comercianţilor, 16 dintre ei au la vînzare flori. Fiecare persoană a optat pentru un bilet, pentru un singur loc. Extragerea s-a făcut în prezenţa unei comisii care a verificat biletele extrase şi a validat locurile. Taxa de ocupare a domeniului public este de doi lei pe metrul pătrat pe zi. În această dimineaţă, expozanţii îşi vor ocupa locurile trase la sorţi, fiind prezentă la faţa locului şi Poliţia Locală pentru a nu exista discuţii între comercianţi.  

A.Roşu 

Tudor Muşatescu, omagiat la Cîmpulung

Astăzi, la Cîmpulung, începînd cu ora 12, în sala de şedinţe a Primăriei, în cadrul Proiectului Argeşeni - valori naţionale, va fi omagiat Tudor Muşatescu. Va avea loc o evocare a personalităţii acestuia de reprezentanţii Uniunii Scriitorilor din România. Nu va lipsi un moment prezentat de Clubul Epigramiştilor şi Umoriştilor Musceleni şi va fi şi o proiecţie de film din ecranizarea comediei „Titanic Vals“. Acest film a fost realizat de Paul Călinescu şi a fost filmat la Cîmpulung în anul 1964.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 829

 
Năstase şi Farmazon, eliminaţi din concurs! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Pentru postul de manager la Centrul Cultural Piteşti,

Năstase şi Farmazon, eliminaţi din concurs!

 

 Cei doi candidaţi rămaşi în concursul pentru ocuparea postului de manager al Centrului Cultural Piteşti au fost eliminaţi ieri, anunţul fiind făcut de către comisia de la Primăria Piteşti!  Este vorba de Lavinia Felicia Năstase şi Dragoş Adrian Farmazon, iar motivul ar fi că membrii comisiei au putut identifica cine este deţinătorul fiecărui proiect.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1481

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Liviu Ioan Ţîroiu, primarul municipiul Cîmpulung Muscel, şi Ion Dumitru - primarul comunei Albota. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 743

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Ora de poveşti

Astăzi, la ora 11, la Şcoala Gimnazială Mircea Eliade din Piteşti, se va desfăşura activitatea „Ora de poveşti“. Este vorba de un atelier creativ ce urmăreşte încurajarea copiilor de a comunica, memora, socializa şi de a petrece timpul liber într-un mod plăcut. Atelierul se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 5 şi 7 ani. Manifestarea este organizată de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş.

    I.Ivănoiu

 Atelier de mărgelit

Astăzi, la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un atelier de mărgelit. Copiii cu vîrste cuprinse între 7 - 11 ani vor deprinde  tehnicile de creare şi personalizare de accesorii.   

    I.Ivănoiu

Proiecte de voluntariat în Europa

Astăzi, de la ora 13, la Liceul cu Program Sportiv Cîmpulung va fi organizat seminarul Tînăr responsabil în Europa. Seminarul are ca obiectiv informarea tinerilor cu privire la oportunităţile de voluntariat existente la nivel naţional şi european. De asemenea, va fi prezentat Corpul European de Solidaritate, noua iniţiativă a Uniunii Europene ce le oferă tinerilor posibilitatea de a se implica în proiecte în ţară sau în străinătate pentru a ajuta diferite comunităţi. Activitatea este organizată de Centrul Europe Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş.

    I.Ivănoiu

Diaconescu a contestat concursul

George Diaconescu, candidatul care după proba interviului a pierdut concursul pentru postul de manager al Teatrului Al. Davila, a depus, ieri, contestaţie la Consiliul Judeţean. Motivul contestaţiei ar fi că ar exista un viciu de procedură în organizarea concursului, fiindcă nu s-a dat posibilitatea candidaţilor de a contesta şi rezultatul primei probe. Astăzi şi mîine are loc soluţionarea contestaţiei, iar pe 23 februarie, urmează afişarea rezultatului soluţionării contestaţiei. Pe data de 24 februarie, vor fi făcute publice rezultatul final al concursului şi lista nominală a candidaţilor, prin afişarea la sediu şi pe pagina de internet, precum şi comunicarea candidaţilor, în scris, a rezultatului acestuia. Vă reamintim că cel are a obţinut notă de promovare la concurs, mai precis 7:66, este Nicolae Poghirc, director la Teatrul Ariel din Rm. Vîlcea. 

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 653

 
Concerte pentru flaut şi harpă, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

În parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti,

Concerte pentru flaut şi harpă, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează, în parteneriat cu Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, joi, 23 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Leonard Boga, revin, ca solişti, harpista slovenă Tina Zerdin şi flautistul Matei Ioachimescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 728

Continuare
 
Mioara Velicu şi Veta Biriş, la Festivalul Tita Bărbulescu Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Pe 3 şi 4 martie, la Topoloveni,

Mioara Velicu şi Veta Biriş, la Festivalul Tita Bărbulescu

 

 Pe 3 şi 4 martie, Primăria Topoloveni, alături de Casa de cultură Pr. Ion Ionescu şi în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, organizează a treia ediţie a Festivalului concurs al cîntecului popular românesc Tita Bărbulescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 939

Continuare
 
Vernisaj „O viaţă dedicată artei!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

107 ani de la naşterea lui Emil Ivănescu Millan

Vernisaj „O viaţă dedicată artei!“

 

 Astăzi, la ora 13.00, la Muzeul Muncipal din Curtea de Argeş, vor fi comemoraţi 107 ani de la naşterea marelui artist şi iconograf de biserici, argeşeanul Emil Ivănescu Millan.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 793

Continuare
 
Varujan Vosganian lansează „Copiii războiului“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană

Varujan Vosganian lansează „Copiii războiului“

 

 Mîine, de la ora 17, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu va găzdui un eveniment editorial deosebit. Este vorba de lansarea romanului  „Copiii războiului“, scris de Varujan Vosganian şi apărut în 2016, la Editura Polirom.

Comentarii (2) | Vizualizari: 815

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Tot astăzi, îşi serbează ziua de naştere Cornel Sorescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Adriana Neguţ, fost director Bancpost Argeş. Cu acest prilej Curierul zilei îi urează La mulţi ani, să aibă parte de tot ceea ce îşi doreşte şi să se bucure de cei dragi.  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 369

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi SF

În această săptămînă, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Ştiinţifico-fantasticul în imaginarul societăţii de consum“. Vor fi expuse cărţi şi reviste SF aflate în colecţiile acestei instituţii de cultură. 

  I.Ivănoiu

Universul desenului animat

Astăzi, de la ora 10.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Universul desenului animat“. Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Primii paşi vor viziona desenul animat Mica sirenă.   

  I.Ivănoiu

Premieră la Davila

Vineri seara, Secţia Estradă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti a prezentat în premieră spectacolul „Şi tu... şi eu“, realizat de actriţa Adriana Drugulescu. Spectatorii s-au delectat cu momente de divertisment care au cuprins mult umor, muzică şi dansuri. Textele şi scenetele aparţin lui Ioan Panţoiu şi Daniel Militaru, iar coregrafia, lui Mihai şi Andreei Dragnea. Pe scenă au urcat actorii: Gabriela Roşu, Mihai Nistor, Ionuţ Lucian Oanţă,Florina Salomeea, Ellis Dinculeană, Gabi Stanciu, Puiu Mărgescu, Andreea Popa şi Luiza Stoica, soliştii: Marius Bălan, Iulia Pupezescu, Cristi Lincan, Cosmin Nistor, Cristina Neacşu şi Constantin Nica şi dansatorii din cadrul trupei teatrului. Premiera s-a bucurat de succes, la final spectatorii aplaudînd îndelung artiştii piteşteni.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 420

 
Biblioteca Muzeului, un tezaur ascuns Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 20 februarie 2017

Biblioteca Muzeului, un tezaur ascuns

 

 Pe lîngă bibliotecile publice, Piteştiul are şi colecţii de cărţi cu acces mai restrîns - cele ale muzeelor. Cel de la Goleşti are o colecţie ceva mai mică. Dar la Muzeul Judeţean există o bibliotecă destul de mare, 25.483 cărţi - ţinînd cont că e aproape strict specia-lizată pe istorie. În catalogul bibliotecii, primele intrări sînt din anul 1960 - cărţi de specialitate, ale istoricilor precum Xenopol, Şincai, Iorga şi Pîrvan. Treptat, colecţia a crescut, inclusiv cu cărţi în grafie veche, greu de citit de nespecialişti, sau volume reconstituite de o angajată a bibliotecii specializată în restaurări. În prezent, de acest mic tezaur se ocupă muzeograful Nicolae Ionescu, cu care am purtat dialogul de mai jos. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 965

Continuare
 
Botez de băiat în familia Mărgăritescu! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 februarie 2017

Botez de băiat în familia Mărgăritescu!

# Andreas Gabriel a fost încreştinat sîmbătă # Naşii băieţelului au fost Cătălin Munteanu şi soţia

 

 Fostul fotbalist Andrei Mărgăritescu şi soţia sa, Diana, sînt părţinţi împliniţi! Cei doi au doi copii, o fetiţă şi un băiat, Sara Maria şi Andreas Gabriel. Cel din urmă a venit pe lume acum 4 luni, iar sîmbătă, a primit taina sfîntului botez!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4607

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Mîine, îşi serbează ziua de naştere Marius Ştefan, prim- procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Argeş, Mircea Andrei - avocat, Augustin Lucici - pictor şi directorul Galeriei de Artă din Piteşti, şi Cristian Şerban - consilier judeţean. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter