Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere col. medic Alexandru Gigel Guiţă - comandantul Spitalului Militar Piteşti, şi Gheorghe Stancu - şef serviciu Evidenţă Informatizată Argeş. Mîine sînt sărbătoriţi medicul Zicu Ionescu şi Emil Nicolae - şef Serviciul de Ambulanţă Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 480

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Nunta lui Figaro“, la teatru

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Nunta lui Figaro“, de Beaumarchais, în regia lui Cristian Ioan, coregrafia Ramona Titov, aranjamentul muzical Magdalena Ioan şi scenografia Miruna Varodi. Din distribuţie fac parte actorii: Gabriel Gheorghe, Ramona Olteanu, Dan Ivănesei, Lia Deaconu, Cornelia Niculescu, Petrişor Stan, Dan Andrei, Robert Tudor, Petrică Dumitrescu, Vasile Pieca, Adrian Duţă, Daniela Marinache, Marius Pieca, Andrei Nedelea şi Daniela Butuşină.  

I.Ivănoiu  

„Scufiţa roşie“, la Aşchiuţă

 Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Scufiţa roşie“. Este vorba de o montare cu marionete mînuite cu fire scurte, avînd scenografia semnată de Mihaela Dinu Piţigoi şi regia de Andreea Botescu şi Dan Savu. Din distribuţie fac parte: Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Dan Savu, Gina Muscalu, Dani Slătioreanu şi Nineta Manea.     

I.Ivănoiu  

Turneu internaţional de şah

În acest weekend, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un turneu internaţional de şah. Concursul este organizat de Clubul de Şah Noul Regat Crisade, reprezentat de Cristache Toculeţ, Asociaţia Club Sportiv de Şah Phoenix şi Biblioteca Judeţeană Argeş.

I.Ivănoiu  

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Mîine, de la ora 18, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Vă veţi delecta în compania actorilor: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.

I.Ivănoiu  

Code Kids

Astăzi şi mîine, în Sala Multimedia din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea Code Kids. Este vorba de un club care contribuie la dezvoltarea competenţelor digitale. Activitatea este organizată în parteneriat cu Asociaţia Progress.

I.Ivănoiu  

„Albă ca Zăpada“

Teatrul Pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă vă invită, mîine, de la ora 11.30, la spectacolul „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici“. Regia artistică este realizată de Gabriel Apostol iar scenografia aparţine Cristinei Ciucu.    

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 474

 
„Exploziv“, la Teatrul Davila! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

Pe 27 martie, spectacol despre adolescenţă

„Exploziv“, la Teatrul Davila!

 

 Trupa de teatru AD-HOC vă invită la premiera spectacolului „Exploziv”, de Elise Wilk, luni, 27 martie, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Al. Davila din Piteşti. Din distribuţia spectacolului vor face parte: Miruna Olteanu, Andreea Mehedinţu, Liliana Rafailă, Ovidiu Braşov, Ionuţ Ionescu, Alexandru Stan, Ştefania Tcaciuc, Teo Pahonţu, Lavinia Florea, Ana Burete, Patricia Smadu, Denisa Pătru, Andrei Pleşoiu, Georgiana Diguţă şi Andreea Căpitănescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 571

Continuare
 
Astăzi este Buna Vestire! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

Sărbătoare mare în calendarul ortodox

Astăzi este Buna Vestire!

 

 Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind marcată Buna Vestire, cunoscută şi sub denumireaa de Blagoveştenie sau Ziua Cucului. Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că-L va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 907

Continuare
 
FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 martie 2017

FĂ-MĂ, MAMĂ, PRIMAR COMUNAL!

 

 Dulce mai e, Doamne, viaţa de primar comunal. Întrecută nu poate să fie decît  de cea de preşedinte de Consiliu Judeţean. Mai sus, nu îmi arunc privirea pe scara puterii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 746

Continuare
 
Scriitori argeşeni la apel Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

Carte nouă

Scriitori argeşeni la apel

 

 Recruţi. Rezervişti. Ostaşi în termen. Soldaţi, gradaţi, ofiţeri. Scriitorii argeşeni. Legitimaţi şi nelegitimaţi. În Uniune. În partide. Fără deose­bi­re de vîrstă, de cre­dinţă, de sex, de genuri litera­re. Bărbaţi, doamne şi domniţe. Chemaţi. Con­vocaţi. Adunaţi. Pe un platou de carte. De Magda Grigore. Coman­dant din oficiu. Avansat în grad de general. Cu doctorat în literatură.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 642

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere chestorul de poliţie în rezervă Nicolae Berechet şi Olivia Tănăsescu de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 552

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se lansează „Revanşa postumă“

Centrul Cultural Piteşti şi Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Piteşti organizează lansarea volumului de critică literară „Revanşa postumă“, de scriitorul Nicolae Oprea, astăzi, de la ora 13, în Sala Simpozion, din cadrul instituţiei. Originar din comuna Sîrbii Măgura, judeţul Olt, Nicolae Oprea a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, în anul 1973. A fost redactor-şef la revista Calende, este profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universităţii Piteşti şi preşedinte al Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele de critică literară: Provinciile imaginare (1993), Alexandru Macedonski între romantism şi simbolism (1999), Ion D. Sîrbu şi timpul romanului (2000), Magicul în proza lui Vasile Voiculescu (2002), Literatura  Echinoxului (2003), Nopţile de insomie. Opţiuni livreşti (2005).  

   I.Ivănoiu

Club literar-artistic

Centrul Cultural Piteşti organizează o nouă ediţie a Clubului literar-artistic Mona Vîlceanu, avînd-o invitată  pe poeta Denisa Popescu. Originară din Piteşti, Denisa Popescu este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a debutat editorial cu volumul de versuri „Dincolo de ochii mei“ (1999). Este membră a Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Piteşti şi a mai publicat volumele de versuri: „Adamantin“ (2004), „Laminaria. Catrinel“ (2005), „Scheletul meu de muselină“ (2005), 2Cele mai frumoase depresii“ (2007) şi „Roaba lui Dumnezeu, Denisa“ (2016). De asemenea, a participat ca redactor de carte la realizarea volumului omagial Silvestru Voinescu - un destin asumat. Manifestarea, coordonată de profesoara-scriitoare Mona Vîlceanu se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Fii fashion star la VIVO! Piteşti

VIVO! Piteşti a pregătit o surpriză clienţilor pasionaţi de fashion, shopping şi fotografie. Centrul comercial lansează provocarea de a deveni un fashion star printr-o nouă campanie cu premii în perioada 20 martie - 21 aprilie. Puteţi deveni un fashion star, făcîndu-vă un selfie în cabina de probă în ţinuta preferată, apoi postaţi-o pe Facebook cu hastag-ul #vivofashionstar şi puteţi cîştiga unul din cele 10 premii săptămînale constînd în vouchere cadou de 100 de lei, cu care vă puteţi cumpăra produse din colecţiile de primavară - vară din magazinele participante. Astfel, după ce daţi o tură prin magazinele lor preferate din centrul comercial şi aţi găsit piesele vestimentare cu care să alcătuiţi o ţinută care să vă reprezinte, trebuie să vă pozaţi în ţinuta respectivă. Vă puteţi face un selfie în oglinda cabinei de probă, sau puteţi ruga personalul din magazin să vă facă o poză cu ţinuta aleasă. Apoi, trebuie să publicaţi imaginea pe contul personal de Facebook, în mod public, alături de un check-in în VIVO! Piteşti şi hashtag-ul #vivofashionstar. Fiecare magazin participant la campanie are un sticker pe vitrină şi în cabina de probă, pe oglindă. Selecţia cîştigătorilor se face prin tragere la sorţi cu ajutorul site-ului random.org.   

  A.Roşu

Atelier de pictură

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de pictură. Acesta este dedicat copiilor  cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani şi urmăreşte dezvoltarea creativităţii, a concentrării şi a stimei de sine.

I.Ivănoiu 

Curs de caligrafie

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfălura activitatea „Meşteşuguri uitate. Curs de caligrafie“. Participanţii vor fi iniţiaţi în caligrafie, istoria scrisului şi a cărţii şi legătoria de carte.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 705

 
Elevii, premiaţi de SC Apă Canal Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 martie 2017

În cadrul concursului de creaţie literară,

Elevii, premiaţi de SC Apă Canal

 

 Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume ieri, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat  Concursul de creaţie literară „Totul pentru o apă curată“, aflat la  doua ediţie. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat ieri, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, unde au fost premiaţi elevii care au avut cele mai bune lucrări. Premiile au constat în diplome şi bani. La concurs au participat 435 de elevi din clasele I-XII de la 56 unităţi de învăţămînt din 24 localităţi argeşene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 944

Continuare
 
„Gaiţele“, aplaudate la scenă deschisă! Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 24 martie 2017

La Casa Sindicatelor,

„Gaiţele“, aplaudate la scenă deschisă!

 

 Marţi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, s-a jucat piesa „Gaiţele“, de Alexandru Kiriţescu, piesă transpusă în scenă după „Livada de vişini“ a lui Cehov. Într-o distribuţie de excepţie, actorii au jucat remarcabil, stîrnind ropote de aplauze. La final, întreaga sală s-a ridicat în picioare, aplaudînd artiştii, minute în şir.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 851

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere avocatul Narcis Godeanu. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 809

 
Ziua Mondială a Apei, la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 martie 2017

Astăzi sînt organizate dezbateri cu elevii

Ziua Mondială a Apei, la Muzeul Judeţean

 

 Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie, decizia instituirii acestei sărbători fiind luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. Cu acest prilej, Muzeul Judeţean Argeş organizează astăzi, între orele 12 - 13, în sala 3 (Casa Verde) a muzeului, dezbateri pe tema apei la care participă elevii Colegiului Naţional Zinca Golescu din Piteşti, sub îndrumarea profesoarei Gabriela Voica.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 829

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Caruselul poveştilor

Mîine, de la ora 11, la Biblioteca Orăşenească Mioveni, va fi organizată manifestarea „Caruselul poveştilor. Competenţe digitale europene“. Elevii de la  Şcoala Gimnazială George Topîrceanu vor participa la un concurs de lectură şi o sesiune de informare privind capacitatea tinerilor de a lucra cu instrumente de informare şi comunicare online. 

I.Ivănoiu

Atelier de obiecte decorative

Astăzi, de la ora 10, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Valea Mare - Ştefăneşti se va desfăşura activitatea „Mînuţe hărnicuţe“. Este vorba de un atelier de confecţionare de obiecte decorative pentru Sărbătorile Pascale, organizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş.         

I.Ivănoiu

„Şi tu... şi eu“

Mîine, de la ora 18, Secţia Estradă din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti va prezenta spectacolul „Şi tu... şi eu“. Spectacolul este realizat de actriţa Adriana Drugulescu, textele şi scenetele aparţin lui Ioan Panţoiu şi Daniel Militaru, iar coregrafia, lui Mihai şi Andreei Dragnea. Din distribuţie fac parte actorii Gabriela Roşu, Mihai Nistor, Ionuţ Lucian Oanţă, Florina Salomeea, Ellis Dinculeană, Gabi Stanciu, Puiu Mărgescu, Andreea Popa şi Luiza Stoica. Vor interpreta melodii soliştii: Marius Bălan, Iulia Pupezescu, Cristi Lincan, Cosmin Nistor, Cristina Neacşu şi Constantin Nica. Momentele coregrafice vor fi susţinute de către baletul teatrului. Regizorul tehnic al spectacolului este Gabriel Bucătaru.

I.Ivănoiu

Copiii vor confecţiona accesorii

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de mărgelit. Copiii cu vîrste cuprinse între 7 şi 11 ani vor participa la un curs de deprindere a tehnicilor de creare şi de personalizare de accesorii.


I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 906

 
Spectatorii, personaje în „Avarul“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 martie 2017

Comedie de impact pe scena de la Davila

Spectatorii, personaje în „Avarul“

 

 Piteştenii au avut parte weekendul trecut de un spectacol de teatru deosebit pus în scenă de actori renumiţi din Capitală. Timp de o oră şi jumătate, spectatorii veniţi la Teatrul Al. Davila s-au amuzat cu „Avarul“, de Molliere, un spectacol în regia lui Daniel Niţoi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1013

Continuare
 
Concert vocal-simfonic la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 21 martie 2017

Joi, la Centrul Multifuncţional,

Concert vocal-simfonic la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 23 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic. Dacă diri­jo­rul Cristian Sandu s-a mai aflat la pupitrul or­ches­­trei simfonice, soli­ştii invi­taţi sînt în pre­mieră la Fi­lar­monica Piteşti: sopra­na stabilită în Italia, Young Ju Kim, şi barito­nul Ştefan Ignat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 963

Continuare
 
Misterele lui Ion Barbu, dezlegate Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 21 martie 2017

Un brand local neexploatat destul

Misterele lui Ion Barbu, dezlegate

 

 La Biblioteca Judeţeană a avut loc ieri încă un eveniment în cadrul Programului „Argeşeni, valori naţionale“, organizat de Prefectură, dedicat, luna aceasta, lui Ion Barbu (născut pe 18 martie 1895, la Cîmpulung). În sală au fost prezenţi elevi de la Liceul teoretic care îi poartă numele, dar şi de la alte unităţi. Lor le-au vorbit prefectul Cristian Soare, directorul Bibliotecii, Octavian Sachelarie, inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Crişan, directorul Muzeului Judeţean, Cornel Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Cristian Cocea, academicianul Gheorghe Păun şi fostul profesor la Brătianu şi inspector şcolar Gheorghe Oprescu, autor de lucrări de istorie locală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1075

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter