Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

500 de ani de la sfinţirea Catedralei de la Curtea de Argeş

Mîine, la ora 17, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului organizează, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Argeş, la sediul acesteia, în Sala de Conferinţe, evenimentul Catedrala Sfîntului Neagoe Basarab - quincentenar (1517 - 2017). În cadrul manifestării, vor fi prezentate şase cărţi, apărute sub egida Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, precum şi alte lucrări care marchează, la rîndul lor, aniversarea celor 500 de ani de la sfinţirea Catedralei de la Curtea de Argeş. Cu acest prilej, Corala Bărbătească Ortodoxă a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, dirijată de părintele Gheorghe Neacşu, va susţine un miniconcert de muzică religioasă.

I.Ivănoiu


   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1033

 
Premieră cu Constantin Cotimanis şi Adrian Păduraru Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 septembrie 2017

Deschidere de stagiune în forţă la Teatrul Al. Davila, cu „Romeo şi Julieta“

Premieră cu Constantin Cotimanis şi Adrian Păduraru

 

Sîmbătă, la ora 19, se deschide stagiunea la Teatrul Al. Davila din Piteşti, iar spectatorii sînt aşteptaţi la premie­ra spec­­ta­colului „Romeo şi Julieta“, de William Shakespeare, în regia lui Bogdan Cioabă. Este o deschidere de stagiune,  dar în acelaşi timp şi o mare provocare pentru teatrul piteştean, mana­gerul Nicolae Poghirc ve­nind cu o nouă viziu­ne asupra spectacole­lor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1324

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de caligrafie

Pînă pe 30 septembrie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu- Argeş este deschisă expoziţia de caligrafie „Semne şi însemne“. Aceasta este realizată de participanţii la Cursul de Caligrafie, coordonat de Lucreţia Picui şi Gabriela Tomescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1102

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 septembrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie la Curtea de Argeş

În perioada 22 - 24 septembrie, veţi putea admira expoziţia cu vînzare de produse realizate manual, care va avea loc în centrul oraşului Curtea de Argeş. Expozanţii se vor afla în zona mănăstirii din localitate. Expoziţia cu vînzare va fi deschisă între orele 10.00 şi 17.00, iar toate produsele care vor fi prezentate sînt lucrate manual.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1151

Continuare
 
„Alege să fii fericit!“, de Claudia Bulacu Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 septembrie 2017

Lansare de carte cu multe amintiri şi emoţii

„Alege să fii fericit!“, de Claudia Bulacu

 

Vineri, la „La Librărie, Mon Cher“, din Piteşti, a avut loc lansarea de carte „Alege să fii fericit!”, scrisă de Claudia Bulacu, o abordare spirituală a problemelor de fiecare zi. Autoarea a lucrat mai mulţi ani la cotidianul Curierul zilei, ocupîndu-se în special de ajutorarea semenilor noştri, prin campania „Oameni care ajută oameni“. Cartea sa urmează să o găsiţi în curînd în librării, la preţul de 15 lei. Pînă atunci, astăzi, 18 septembrie, urmea­ză o nouă lansare a cărţii în Sala de Conferin­ţe a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul“, din Vîlcea.     

Comentarii (1) | Vizualizari: 1470

Continuare
 
Filmele săptămînii - 8 - 14 septembrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 septembrie 2017

Filmele săptămînii - 15 - 21 septembrie

  Cinematograful Sebastian Papaiani

n „Pe Calea Lactee“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Pe Calea Lactee“, o dramă care durează 125 de minute şi rulează la ora 17.00 şi 19.00. De la ora 13.00 puteţi vedea comedia „Pierduţi în Paris“, iar la ora 15.00 filmul „Perfect sănătos“. În filmul „Pe Calea Lactee“, în fiecare zi, un vînzător de lapte trece linia frontului, călare pe un măgar, păcălind gloanţele pentru a putea duce mult aşteptatele bidoane pline soldaţilor. Binecuvîntat cu noroc pentru a-şi putea duce la capăt misiunea în fiecare dimineaţă, iubit de o femeie frumoasă din sat, lăptarul pare să aibă un viitor liniştit, pînă cînd sosirea unei misterioase italience îi întoarce viaţa pe dos. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1057

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 septembrie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem?

 

Maria Alexandra Bulgar

Clasa a XI-a, Colegiul Naţional Zinca Golescu -  Piteşti

Aş putea

să văd...

...dincolo de ochii tăi labirintici...

...dincolo de buzele tale pufoase...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1071

Continuare
 
Limba romilor în cărţi Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 16 septembrie 2017


Limba romilor în cărţi

 

Ţiganii. Încă o enigmă. Pentru mulţi dintre noi. Pentru mulţi dintre ei. Nu şi pentru istorici.I-am cunoscut pe cînd nu erau romi. Nici ei nu ştiau. În toate documentele din Ţările Româneşti erau numiţi ţigani. Chiar şi în ţările europene, unde au ajuns încă din Evul Mediu. Azi, cei din elită se simt jigniţi dacă îi numeşti cum s-au numit bunicii şi părinţii lor. Iar în Europa, confuzia lingvistică este precisă. A fi rom nu poţi fi decât român…


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1309

Continuare
 
Cei trei magnifici din Cetatea de Scaun Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 septembrie 2017


Cei trei magnifici din Cetatea de Scaun

 

Se întîmplă cîteodată în istoria societăţii umane ca în anumite spaţii geografice să se concentreze, în acelaşi timp, o adevărată densitate de personalităţi excepţionale. S-a întîmplat în Atena antică, mai apoi la Florenţa, la Veneţia, la Roma, la Paris, la Petersburg, în alte locuri ale lumii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1277

Continuare
 
Sărbătoarea Mustului, la Goleşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 15 septembrie 2017


Sărbătoarea Mustului, la Goleşti

Sîmbătă şi duminică, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, va fi Sărbătoarea Mustului. Strugurii vor fi storşi în mod tradiţional, iar toată lumea se va bucura de dulceaţa mustului proaspăt şi distracţia  din parcul de aventură  unde în special copiii au parte de: tiroliană, plimbări cu poneii şi echitaţie, perete de căţărări, tir cu arcul şi popicărie ţărănească.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1526

Continuare
 
Înălţarea Sfintei Cruci, zi de post Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 septembrie 2017


Înălţarea Sfintei Cruci, zi de post

 

Astăzi este Înălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, singura cu post aspru şi rugăciune ce apare atît în calendarul bizantin (ortodox şi greco-catolic), cît şi în cel latin, la data de 14 septembrie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1252

Continuare
 
Se deschide stagiunea la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 septembrie 2017

Cu un concert avîndu-l ca solist pe Răzvan Suma,

Se deschide stagiunea la Filarmonica Piteşti

 

Veste bună pentru melo­manii piteşteni! Astăzi, la ora 19, la Centrul Mul­t­ifuncţional, Filarmonica Piteşti îşi va deschide a XI-a stagiune. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, revine la Filarmonica Piteşti violoncelistul Răzvan Suma.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1176

Continuare
 
„Ce mă fac cu tine de azi?“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 11 septembrie 2017

Smiley şi Guess Who au lansat o nouă piesă

 „Ce mă fac cu tine de  azi?“

 

Smiley  şi  Guess Who au lansat, ieri, piesa „Ce mă fac cu tine de azi?“, a şaptea din maratonul de 10 confesiuni muzicale care se desfăşoară în cadrul proiectului aniversar #Smiley10.  Solistul piteştean a postat videoclipul, ieri ,pe pagina sa oficială de Facebook.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1410

Continuare
 
Ioana Vişinescu, la Vocea României Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 11 septembrie 2017


Ioana Vişinescu, la Vocea României

 

Pieşteanca Ioana Vişinescu, în vîrstă de 22 de ani, a fost prima concurentă care a urcat pe scenă la noul sezon Vocea României, ce a început vineri seara. La audiţiile pe nevăzute, tînăra, care locuieşte în prezent în Bucureşti, a reuşit să întoarcă toate scaunele jura­ţilor, toţi dorind să o aibă în echipa lor.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2449

Continuare
 
Filmele săptămînii - 1 - 7 septembrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 septembrie 2017

Filmele săptămînii - 8 - 14 septembrie

Cinematograful Sebastian Papaiani
„Dalida“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Dalida“, o peliculă biografică, care durează 124 de minute şi rulează la ora 15.00 şi 17.00. De la ora 13.00 puteţi vedea filmul de animaţie pentru copii „Kung Fu Panda“, iar la ora 19.00 filmul „Patru contra unei bănci“. Filmul biografic „Dalida“, este bazat pe viaţa legendarei cîntăreţe. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii ‘50, cîntînd în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană şi italiană. A jucat în filmul „A şasea zi al lui Youssef Chahine“. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vîndut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1076

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 09 septembrie 2017


Ce mai citim, ce mai scriem?

Oana Dumitrescu, clasa a X-a, Colegiul Naţional Zinca Golescu Piteşti
Călător prin tine
Mi-erai balaur, te iubeam oricum,
Dar Zeul nostru sacru mi te-a luat,
Te-a blestemat, copile, să devii
O stea strălucitoare-n cer, uitat.

Lumină călătoare printre sori
Ce zboară-n universul nesfîrşit,
Visîndu-ne pe noi ca la-nceput,
Sperând prin idealul nemplinit.

Visam să construim aripi de lut
Ca să urcăm pe muntele Olimp
Pentru-a privi spre cerul tău de foc,
Să transformăm iubirea noastră-n timp …

Dar nu-i ciudat că tu eşti însăşi el?
Preasfânta mea icoană din metal!
Un Zeu de-a pururi călător în vid,
Strigoi cu chip de om, dar ideal.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1133

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 3321

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter