Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Atelier de pictură

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un atelier de pictură. Acesta se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 8 - 11 ani. Copiii vor deprinde  tehnici de lucru cromatice şi de abilităţi practice, menite să dezvolte imaginaţia, bunul-gust şi încrederea în propria creativitate. 

   I.Ivănoiu

Expoziţie de cărţi SF

Începînd de mîine şi pînă pe 28 februarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia cu tema „Ştiinţifico-fantasticul în imaginarul societăţii de consum“. Este vorba de expoziţia de cărţi şi reviste SF, din colecţiile Bibliotecii.   

   I.Ivănoiu

Curs de cusături populare

Mîine, de la ora 16:30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizat un curs de cusături populare. Cursanţii vor participa la  un atelier de iniţiere în confecţionarea iei româneşti.

   I.Ivănoiu

Să învăţăm să fim români! 

Dan Puric va veni la Piteşti, cu o conferinţă şi o lansare de carte intitulate „Să fii român!„. Despre acest eveniment, autorul spune: „Să fii român inseamna să îţi iubeşti credinţa strămoşească în care te-ai născut, martirii şi eroii neamului tău, să îţi iubeşti tradiţia, cultura şi oamenii mari pe care i-a dat acest pămînt, cît mai ales să îţi iubeşti necondiţionat, în ciuda tuturor evidenţelor, ţara de astăzi ca să ai puterea să o ridici„. Din ipostaza de scriitor, actor, regizor şi român, Dan Puric va vorbi despre valorile naţionale şi va îndemna omul contemporan Să fie Român. Cele două manifestări vor avea loc pe 5 martie, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti. Biletele se găsesc la casa de bilete a instituţiei, la preţul de 80 lei şi 60 lei, în funcţie de locul în sală.

    Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 863

 
„Un bărbat şi mai multe femei“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 februarie 2017

Magda Catone şi Claudiu Bleonţ joacă la Piteşti  

„Un bărbat şi mai multe femei“

 

Piteştenii care iubesc teatrul vor avea parte de un spectacol de excepţie, oferit de doi dintre cei mai buni actori români, Magda Catone şi Claudiu Bleonţ. Ei vor veni la Piteşti cu piesa „Un bărbat şi mai multe femei“, de Leonid Zorin.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 911

Continuare
 
Superstiţii de Sfîntul Valentin Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 februarie 2017

Astăzi, este sărbătoarea iubirii,

Superstiţii de Sfîntul Valentin

 

 Valentine’s Day e o zi dedicată iubirii. Pe 14 februarie, îndrăgostiţii îşi fac cadouri, îşi declară dragostea şi îşi trimit reciproc scrisori romantice. Valentine’s Day are o istorie îndelungată, iar în prezent e sărbătorită aproape în întreaga lume.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 958

Continuare
 
Poezie de dragoste iubitei de 71 de ani! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 14 februarie 2017

Un pensionar din Bălileşti i-a făcut o surpriză Valentinei sale

Poezie de dragoste iubitei de 71 de ani!

 

 Un pensionar din Bălileşti îi dedică concubinei sale o poezie de dragoste cu ocazia Sfîntului Valentin. Florian Zăvoianu are 68 de ani, iar iubita sa, Valentina Marieta, 71 de ani. Spune că trăieşte alături de ea de 39 de ani, au împreună doi fii şi se iubesc mai ceva ca-n prima zi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1267

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere omul de afaceri Adrian Prodănel şi Filofteia Pally, fostul director al Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 413

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Sănătatea, în mica publicitate

În perioada 13 - 28 februarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, la etajul II va fi deschisă expoziţia Sănătatea-reflectată în mica publicitate din presa românească interbelică. Este vorba de o expoziţie de reclame şi mesaje publicitare din presa vremii, culese din revistele aflate în patrimoniul Bibliotecii - Secţia Presă - Legislaţie.  

 I.Ivănoiu

Spectacol literar

Astăzi, de la ora 17, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată manifestarea Universul Caragiale, pe înţelesul tuturor. Trupa Robertto, coordonată de actorul Robert Chelmuş, va susţine un spectacol literar, inspirat din creaţia scriitorului.

 I.Ivănoiu

Lansare de carte

Mîine, de la ora 14, în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş va fi organizat un eveniment editorial. Este vorba de lansarea romanului Te crezi invincibil?, autoare fiind Ana Maria Puiu, elevă la Colegiul Naţional Zinca Golescu, aflată la debut.   

 I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 858

 
Cadourile vă mărturisesc iubirea Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 februarie 2017

Mîine, de Ziua Îndrăgostiţilor,

Cadourile vă mărturisesc iubirea

 

 De Sf. Valentin, trebuie să-i spuneţi, sub orice formă, persoanei dragi cît de mult o iubiţi şi cît înseamnă pentru dumneavoastră. Majoritatea îndrăgostiţilor oferă cu această ocazie tradiţionalele bomboane în formă de inimă, ursuleţi sau inimioare din pluş, pe care scrie Te iubesc! Indiferent ce veţi alege, cadoul va fi bine primit şi apreciat, dacă e împachetat în cutii în formă de inimă, cu inimioare şi fundiţe roşii etc.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 844

Continuare
 
Turneul laureaţilor Festivalului „Mihail Jora“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 februarie 2017

Vineri, la Filarmonica Piteşti,

Turneul laureaţilor Festivalului „Mihail Jora“

 

 Filarmonica Piteşti, în parteneriat cu Societatea Muzicală Bucureşti şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş, organizează vineri, 17 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Turneul laureaţilor Concursului Naţional „Mihail Jora“ la Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 894

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Hotarul basmelor

Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, sînteţi invitaţi, copii, părinţi şi bunici, să păşiţi în lumea minunată a basmelor. Actorii piteşteni vă vor introduce în lumea fascinantă a poveştilor nemuritoare prin intermediul spectacolului Hotarul basmelor.  

I.Ivănoiu

Spectacol de estradă, la Davila

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul de estradă „Cum te simti, doctore?“. În spectacol îşi dau concursul actorii Adriana Drugulescu, Mihai Nistor, Ionuţ Oanţă, Gabriela Roşu, Marius Pieca, Gabriela Stanciu şi Puiu Mărgescu, soliştii Constantin Nica, Cristina Neacşu, Claudia Zamfir, Iulia Pupezescu, Marius Bălan şi Iulian Selea şi dansatorii din cadrul estradei.

I.Ivănoiu

Ziua Internaţională a Cititului Împreună

În cadrul Clubului de Făurit Poveşti, care se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, joi, 16 februarie, la ora 16.30, în Sala Tinerilor, va fi celebrată Ziua Internaţională a Cititului Împreună - ZICI 2017. Evenimentul le este dedicat deopotrivă copiilor şi părinţilor, pentru care biblioteca a pregătit o sesiune specială de lectură, care va culmina cu prezenţa online a autoarei de cărţi pentru copii - Andreea Demirgian. Sesiunea de lectură va fi urmată de un atelier de exerciţii practice - metode şi tehnici de lectură - susţinut de actriţa Olga Podaru, de la Teatrul Al. Davila din Piteşti. Evenimentul de va desfăşura sub egida LITWORLD şi CITIM ÎMPREUNĂ ROMÂNIA.

I.Ivănoiu

„Crăiasa zăpezilor“, la Aşchiuţă

Duminică, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi pus în scenă spectacolul „Crăiasa zăpezilor“, de Hans Cristian Andersen. Mesajul spectacolului pentru copii, dar şi pentru adulţii care-l vor vedea este descoperirea adevăratelor valori ale vieţii: prietenia, iubirea faţă de semeni, generozitatea, credinţa şi optimismul. 

I.Ivănoiu

Florin Piersic, pe scena piteşteană

 Marele actor Florin Piersic va juca, pe scena Casei Sindicatelor din Piteşti, piesa de teatru „Străini în noapte“. Alături de el o veţi putea vedea şi pe actriţa Medeea Marinescu. Comedia are loc pe 28 februarie, ora 19.00, iar biletele de intrare au fost puse în vînzare la Casa Sindicatelor, la preţul de 70 lei, în prima parte a sălii, şi de 50 lei, în cea de-a doua parte. Comedia, în regia lui Radu Beligan, tratează problema infidelităţii, a seducţiei şi a pasiunii. Piesa se joacă de mai mulţi ani în toată ţara, de multe ori spectacolele fiind jucate cu casa închisă, ori cu oameni în picioare. Comedia este scrisă de dramaturgul şi regizorul francez Eric Assous, autorul unor piese de teatru pentru radio sau al unor scenarii pentru televiziune şi cinema.   

  A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 970

 
Concert de harpă la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Avînd-o ca solistă pe Miruna Vidican

Concert de harpă la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 februarie, de  la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic pentru harpă şi cu muzică de balet. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, revine, ca solistă, harpista Miruna Vidican.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1128

Continuare
 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Ce mai citim? Ce mai scriem?

Din volumul „Amintiri despre Patrie“, de Ioan Mardari, Editura Nouă, Bucureşti, 2014

 

 „Amintiri despre patrie“ este o carte autobiografică despre amintirile unui refugiat basarabean. Plecat din Basarabia cu ultimul refugiu (martie 1944), Ioan Mardari (1924 - 2014) povesteşte întîmplările prin care a trecut în România sărăcită de război şi ocupată de trupele sovietice, departe de familie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1025

Continuare
 
Nuca, eternă poveste Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

  Dincolo de politică

Nuca, eternă poveste

 

  Lui Mielu Ciutului, flăcău tomnatic, îi veni pofta să se însoare. Porni în peţit pe fire scoase în satul vecin. Îl luă cu el şi pe Neagu, să dea şi el cu gura în aia a măsii, că e bun de clanţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1004

Continuare
 
De la omul comunitar la omul abisal Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 februarie 2017

Caseta cu portrete

De la omul comunitar la omul abisal

 

 Hei, tu, omule? Cine eşti? Cu ce te legiti­mezi? Cu ce chipuri în carte, de-ai stîrnit atîta reacţie? Demoni? Îngeri? Apariţii? Stafii?

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1200

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 10 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Doina Fănică, lider Sindicatul Sanitas Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 955

 
Năstase şi Farmazon vor şefia Centrului Cultural! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 10 februarie 2017

Dosarele lor, admise la concursul pentru manager la instituţia de cultură piteşteană

Năstase şi Farmazon vor şefia Centrului Cultural!

 

 Din cei trei candidaţi înscrişi la concursul pentru postul de manager al Centrului Cultural Piteşti au mai rămas doi. Ieri au fost afişate numele lor la Primăria Piteşti. Este vorba de Lavinia Felicia Năstase şi Dragoş Adrian Farmazon ale căror dosare au fost admise.

Comentarii (7) | Vizualizari: 1766

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 10 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „În largul mării“, azi, la Davila

Teatrul Al. Davila din Piteşti va găzdui, astăzi, de la ora 19, spectacolul „În largul mării“, de Slawomir Mrozek, în regia lui Vinicius Tomescu. Spectacolul a fost realizat  pentru Teatrul Nottara din Capitală. Este vorba de un spectacol care se concentrează în jurul ideei de libertate şi fericire în societatea contemporană şi a greutăţilor pe care individul de astăzi le are în a-şi crea o personalitate proprie, de sinestătătoare fără a fi un semifabricat fondat pe mimetism. Distribuţia: Grasul - Mircea Drîmbăreanu; Slabul - Florin Kevorchian; Mijlociul - Dan Murzea; Poştaşul; lacheul - Simona Maican. Preţul unui bilet este de 20 de lei.  

  I.Ivănoiu

Emeric Imre şi Mircea Vintilă, la Davila

Teatrul Al. Davila din Piteşti vă invită să sărbătoriţi româneşte Ziua Îndrăgostiţilor printr-un spectacol de muzică folk şi poezie care va fi organizat pe 25 februarie, orele 19. Invitaţii speciali sînt: Emeric Imre, Mircea Vintilă, Dinu Olărescu şi actorii Mirela Dinu şi Dan Andrei. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia teatrală la preţiul de 30 de lei.   

 I.Ivănoiu

„Mozaic diplomatic“

Centrul Cultural Piteşti organizează o nouă ediţie a Clubului literar-artistic Mona Vîlceanu, miercuri, 15 februarie, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul instituţiei. Evenimentul, coordonat de scriitoarea Mona Vîlceanu, va cuprinde prezentarea volumelor de proză „Peregrinările unui diplomat“ şi „Mozaic diplomatic“, de scriitorul Ion Pătraşcu. Născut în comuna Galeş, judeţul Argeş, Ion Pătraşcu a fost ambasador al României în diverse ţări orientale şi este colaborator al revistei Curtea de la Argeş, cu rubrica Cronici de călătorie.

 I.Ivănoiu

„Legat în lanţuri“

Mîine, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Legat în lanţuri“, o versiune românească de Bogdan Cioabă, după textul lui George Feydeau. Regia şi ilustraţia muzicală sînt realizate de Bogdan Cioabă, iar scenografia de Cristina Ciucu. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Mirela Popescu, Gabriel Gheorghe, Dan Andrei, Mirela Dinu, Petrică Dumitrescu, Cristina Caragea, Adrian Duţă, Robert Tudor, Daniela Butuşină, Elena Mengheşi şi Sorin Voica.


 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 984

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 249 - 279 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter