Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Şapte şcoli şi seminare, fără director!      *** Mezelurile i-ar fi îmbolnăvit de hepatita E!      *** 1.243 piteşteni cu handicap grav, asistaţi de Primărie      *** Roadele Taberei de Creaţie Vrăneanţu      *** Derbi la Arad, cu UTA!      *** Voluntari - Dinamo se joacă pe Nicolae Dobrin      *** Cupa României - faza pe judeţ - faza 1      *** Champions League, Play-off, retur      *** Misiune aparent uşoară cu lanterna roşie!      *** Blonda beată a golit contul americanului      *** A demisionat în urma scandalului      *** Două TIR-uri s-au lovit pe A1      *** Femeie arestată pentru tîlhării comise în Austria      *** Primarii din Mălureni şi Vlădeşti, demişi!      *** Autobuzele din comune vor opri în autogări      *** Taxele şi impozitele rămîn la fel în Mioveni     

 
Profitaţi de campania „Hai la băi!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Profitaţi de campania „Hai la băi!“

 

 Argeşenii se pot înscrie la programul „Hai la băi!“, la care cele mai importante staţiuni din ţară au lansat oferte pentru perioada următoare, ce includ cazare şi tratament cu apă termală. Şase nopţi cazare la hotel două stele, cu mic dejun inclus şi două proceduri pe zi costă de la 330 de lei de persoană şi poate ajunge la 470 de lei, cu demipensiune. Oferte sînt şi pentru sejururi de zece zile, cu toate mesele incluse şi cu două proceduri de tratament pe zi, care costă între 710 şi 830 de lei. La programul „Hai la băi!“, cinci nopţi de cazare cu pensiune completă şi două proceduri pe zi costă 625 de lei, la două stele, şi 750 de lei, la trei stele. Cel de-al patrulea program special, „Welness balnear„, oferă trei nopţi de cazare, două zile de demipensiune, o masă festivă, acces la piscine, saună, sală de sport, plus două proceduri tip wellness. Preţul acestui program porneşte de la 625 de lei de persoană, pentru hoteluri de două stele. Ofertele sînt valabile, pînă pe 15 decembrie, în cele mai importante staţiuni balneare din ţară.   

 A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1755

 
Bilete la Turneul Internaţional Stradivarius Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Cinci utilizatori de Card Trenplus primesc cîte un premiu

Bilete la Turneul Internaţional Stradivarius

 

 CFR Călători oferă un cadou pasagerilor care au optat pentru utilizarea Cardului Trenplus. Primii cinci călători care şi-au cumpărat, în 2014, bilete de tren la valorile cele mai mari în baza car­dului, vor primi cîte un premiu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2183

Continuare
 
Teologul Lucian Dîncă lansează patru cărţi Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

Astăzi, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş,

Teologul Lucian Dîncă lansează patru cărţi

 

 Astăzi, începînd cu ora 17, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş vă invită, în sala de con­ferinţe a instituţiei, la evenimentul de lansare a patru volume semnate de teologul Lucian Dîn­că, care au apărut în 2015,  la Editura Galaxia Gutenberg din Tîrgu-Lăpuş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2223

Continuare
 
„Fericirea mea esti tu“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

O carte pe săptămînă

„Fericirea mea esti tu“

 

 În fiecare săptămînă, vă pre­zentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recoman­dată de unul dintre biblio­te­carii acesteia. Pentru aceas­tă săptămînă, Tia Stoica, de la secţia Adulţi - Beletristi­că, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Fe­ricirea mea esti tu“, scrisă de Jamie McGuire. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2135

Continuare
 
Linda Maria Baros şi „Înotătoarea dezosată“ Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 19 mai 2015

Eveniment cultural deosebit:

Linda Maria Baros şi „Înotătoarea dezosată“

 

 Astăzi, la ora 16, în sala de lectură, Biblioteca Jude­ţeană Dinicu Go­lescu - Argeş vă invită la un eveni­ment cultural deosebit: lansa­rea volumului de poezii „Înotătoa­rea dezosată. Le­gende metropoli­tane“ (Editura Car­tea Româ­neas­­că, Bucu­reşti, 2015), sem­nat de Linda Maria Baros.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2179

Continuare
 
Daniela Vlădescu, la concertul aniversar al Filarmonicii Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Daniela Vlădescu, la concertul aniversar al Filarmonicii

Joi, gală extraordinară de operetă

 

 Filarmonica Piteşti aniversează, joi, 21 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, printr-o gală extraor­dinară de operetă, opt ani de la primul concert. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua sopranele Daniela Vlădescu şi Valentina Korchakova, soprana de coloratură Mediana Vlad, tenorul Mario Nikolov şi baritonul Stefan Popov.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2256

Continuare
 
Spectacol şi foc de artificii Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 18 mai 2015

Mii de oameni la Noaptea Muzeului Argeşean

Spectacol şi foc de artificii

Tablou acoperit cu pînză, în semn de solidaritate 

 

 Sîmbătă seară, Muzeul Judeţean Argeş şi-a des­chis porţile pentru cei mari şi pentru cei mici, cu prilejul Nopţii Muzeului Ar­geşean. Astfel, mii de ar­geşeni au vizitat urmă­toa­rele expoziţii între o­re­le 19.00 şi 1.00: Ştiinţe ale Naturii, Secţia de Is­to­rie, Cabinetul Numismatic şi Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna. Noap­­­tea Muzeelor a venit şi cu un program cultural-educativ, constînd în ate­liere pentru copii şi pă­rin­ţi, dar şi într-un spectacol muzical care s-a încheiat cu un foc de artificii foar­te frumos. La finalul vizi­tei, mulţi dintre vizitatori şi-au scris părerile în cartea de onoare. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 2584

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie despre Piteşti

Pînă pe 29 mai a.c., în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Ar­geş este deschisă expoziţia „Piteşti - 627 de ani de atestare documen­tară“. Este vorba de o expoziţie de carte, documente şi albume din colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Arhivele Naţionale Piteşti.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2005

Continuare
 
Prichindeii au dansat cu părinţii! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 18 mai 2015

Surpriză la Concursul Dansul Florilor:

Prichindeii au dansat cu părinţii!

 

 În weekend-ul care toc­mai a trecut, Piteştiul s-a trans­format în capitala dan­­su­lui sportiv, la Sala Spor­tu­rilor desfăşurîndu-se edi­ţia a-XXVII-a a Concursu­lui Naţional de Dans Sportiv Dansul Flo­rilor. Manifestarea a fost or­ga­nizată de Primăria Pi­teşti, prin Centrul Cultural Pi­teşti şi Clubul Total Dan­­ce. La concurs au partici­pat circa 400 de perechi de dansatori de la cluburi de dans din toată ţara, cu vîrste cuprinse între 4 şi 35 de ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2253

Continuare
 
Luminiţa Petrică împlineşte 63 de ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

La mulţi ani, de la Curierul!

Luminiţa Petrică împlineşte 63 de ani

 

 Astăzi, Luminiţa Petrică, manager la Restaurantul Brădet din Găvana, împlineşte astăzi 63 de ani. Evenimentul va fi serbat acasă, alături de familie şi de prietenii apropiaţi pe care îi a­re de-o viaţă. Special pentru ei, a pregătit un meniu cu totul special, iar la final, bineînţeles, nu va lipsi tortul ei preferat. La ceas aniversar, Luminiţa Petrică ne-a mărturisit că se simte fericită, îm­plinită şi, mai presus de toa­te, mulţumită că este sănătoasă şi că are familia mereu alături de ea. Pe Luminiţa, foarte multă lume o cunoaşte încă de pe vre­­mea cînd deţinea Restaurantul Cina, din centrul Piteştiului.    

A.Roşu

Mîine este sărbătorit Nicolae Ghinea, secretar la Primă­ria Cîmpulung Muscel. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2045

 
Filmele săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Filmele săptămînii

 

15 mai - 21 mai
 Cinema Sebastian Papaiani

„Live“ 

 Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Live“. Filmul este o dramă care durează 90 de minute. Ema este o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Succesul emisiunii depinde major de rating, iar Ema e dispusă să îşi pună la bă­taie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa. Ea va fi prinsă în strînsoarea unei uriaşe şi periculoase maşinării care demas­că cele mai controversate personaje politice ale momentului. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1929

Continuare
 
Ziceri cîntate pe sărite din antologia poetică a lui Nicolae Prelipceanu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Ziceri cîntate pe sărite din antologia poetică a lui Nicolae Prelipceanu

 

Înapoi la Lili Marlen

 În tinereţe am scris un poem despre Lili
Marlen un cîntec german de război
Aşa credeam eu atunci
Nu-i admirăm pe nazişti, Doamne fereşte!
Însă văzusem poate deja
Cum se descompuneau cadavrele soldaţilor
Germani în stepele ruseşti
Deşi nu înţelesesem încă de ce mă
impresiona asta
acum ştiu
pentru că se întîmplă la lumina zilei şi sub
ochii noştri
ceea ce oricum tuturor ni se va întîmpla
în decembrie 1989 înainte de revoluţie pe bulevardul dacia
în faţa fostului sediu al uniunii scriitorilor
din rsr a zăcut multă vreme un cîine mort
cadavrul său patetic evolua din zi în zi era
tot mai una cu asfaltul murdar
dinainte de revoluţie şi de după
a trecut în felul acesta de 22 decembrie a depăşi Crăciunul
cadavrul cîinelui fără nume
nu era cîinele de lîngă pod al lui Geo Dumitrescu
era cîinele de lîngă uniune al nimănui
cadavrul lui avea aceeaşi soartă cu a soldaţilor germani ucişi în stepele ruseşti
nu asasinase pe nimeni în numele
arianismului cîinilor
da în tinereţe am scris un poem despre Lili
Marlen abia ştiam vreo două cuvinte
din acest cîntec german de război
vor der Kaserne vor dem grossen Tor stand
eine Lanterne und steht noch sie davor
cu care mureau în braţe milioane de oameni
pentru o cauză străină
exact cum o să facem şi noi cei care azi ne
mişcăm prin viaţă de parcă ar fi chiar
viaţa noastră cauza noastră

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1906

Continuare
 
77 de paşi spre neuitare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

77 de paşi spre neuitare

 

 6 mai. Parc-a fost ieri, parc-a fost într-un timp fără hotar. Lume multă. Ingineri, proiectanţi, profesori, medici, preoţi, ziarişti, scriitori, artişti plastici, cîntăreţi, actori, arhitecţi, jurişti, militari, pensionari, elevi, studenţi, casnice, funcţionărime, oameni de pe stradă...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2110

Continuare
 
De la Simfonia Lalelelor, la premiile scriitorilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 mai 2015

De la Simfonia Lalelelor, la premiile scriitorilor

 

 Nici primăvara aceasta nu a fost doar o copie. Chiar cînd evenimentele poartă acelaşi nu­me, nu se repetă automat. Fiecare are identitatea sa şi îşi lasă amprenta unică în roca timpului ca­re trece. A fost o Simfonie a Lalelelor şi în primăvară trecută, şi de 38 de ani încoace şi chiar în acelaşi spaţiu de expoziţie, dar fiecare a strălucit cu alte flori, a respirat în altă atmosfera. Din primăvară în pri­măvară, Festivalul Zavaidoc şi Dansul Florilor, dar cu alţi cîntăreţi şi alţi dansatori. Cu alte melodii. În care în fiecare primăvară are loc la Piteşti, fie la Biblioteca Judeţeană, fie la Centrul Cultural, fie în librării, fie la muzeu, cel puţin o dată pe lună, o lansare de carte sau o întîlnire cu un scriitor.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2193

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Teatrul Davila, la Festivalul de la Vraţa

Teatrul Al. Davila din Piteşti participă, astăzi şi mîine, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Vraţa - Bulgaria, unde va prezenta spectacolul „Jurnalul unui nebun“, de N.V. Gogol, în regia Luminiţei Borta. Tînărul actor Dan Andrei interpretează, potrivit actriţei şi regizoarei Luminiţa Borta, cel mai greu rol pe care-l poate juca un actor. La acest festival participă teatre din Bulgaria, România, Macedonia, Serbia şi Muntenegru. 

      I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1894

Continuare
 
„Doar cu buletinul la Paris“, proiecţie de gală Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Mîine, actorii şi regizorul vin să se întîlnească cu publicul, la Piteşti

„Doar cu buletinul la Paris“, proiecţie de gală 

 

 Mîine, 17 mai, la ora 18.30, Mircea Diaconu, Dorel Vişan şi regizorul Şerban Marinescu vin la Cinema Trivale, pentru a participa, în avanpremieră, la o pro­iecţie de gală a filmului „Doar cu buletinul la Pa­ris“. Premiera oficială va avea loc vineri, 22 mai, în Bucureşti. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2097

Continuare
 
<< Start < Înapoi 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 2667 - 2697 din 3041
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 21.08.2017

4.339 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter