Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Sfîntul Ilie, aducătorul de ploi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 20 iulie 2015

Astăzi, mare sărbătoare creştină

Sfîntul Ilie, aducătorul de ploi! 

 

 Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc, astăzi, 20 iulie, pe Sfîntul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă. Sfîn­tul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de sece­tă, dar şi ca divinitate populară a Soarelui şi a focu­lui, atestată prin numeroase tradiţii şi datini. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2484

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 iulie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Geta Armanaschi, director executiv Vama Piteşti. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1891

 
Filmele săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 iulie 2015

Filmele săptămînii

 

17 iulie - 23 iulie                  
Cinema Sebastian Papaiani

„Comoara“

 Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Comoara“. Filmul este o dramă care durează 89 de minute. Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului, de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vînzare. Costi ezită, l-ar împrumuta, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniş­tilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1911

Continuare
 
Să nu ucideţi o pasăre cîntătoare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 iulie 2015

Să nu ucideţi o pasăre cîntătoare!

 

 Doina Argeşului. Pare serbare. În sala mare de spectacole a teatrului din Piteşti. Neîncăpătoare. Lume în picioare. Şi afară, în holuri, pe coridoare. Amatori din toate generaţiile momentului. Doina Argeşului, ansamblul de cîntece populare şi de dansuri tradiţionale. Cu numeroase premii şi alte distincţii, succese peste succese, în concursuri şi festivaluri din ţară şi din străinătate. Aniversare sărbătorită de toată suflarea oraşului cu inima folclorică...

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1838

Continuare
 
NEGUŢ, FĂRĂ CAL LA ANIVERSARE Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 iulie 2015

NEGUŢ, FĂRĂ CAL LA ANIVERSARE

 

 De nenumărate ori am fost tentat să scriu despre patronii Trustului de Presă Curierul zilei, Marilena Barată şi Constantin Neguţ. Nu ca să-i elogiez neapărat, deşi aveam de ce. Intenţia mea era să aflu, din gura lor, cum au reuşit să croiască drum unui ziar nou într-o lume de acerbă concurenţă. Şi să-l menţină pe val, chiar în condiţia actuală, cînd multe publicaţii de renume şi de veche tradiţie din Capitală şi din marile oraşe eşuează în faliment. Pornire pe care am avut-o şi pentru alţi conducători de publicaţii locale: Mihai Golescu, de la Argeşul, Gabriel Grigore şi Vasile Cristian, de la Jurnalul de Argeş, Dumitru Augustin Doman, de la revista Argeş, Virgil Diaconu, de la Cafeneaua Literară, şi încă destui. Dar parcă ar fi fost un blestem. Toate porţile sînt zăvorîte. Şefii de ziare refuză să publice materiale despre ei în publicaţiile pe care le conduc. Iar la ziarele concurente, nici vorbă de aşa ceva...

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2255

Continuare
 
Denisa în fluxul memoriei Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 18 iulie 2015

ÎN LOC DE CRONICĂ LITERARĂ,

Denisa în fluxul memoriei

 

 Ţesută din fluxul memoriei, cu stil de august şi de ar­gint, cu perle de a­min­tiri uitate, de pa­timi trăite, de vise începute, de aşteptări fan­tastice - ulti­ma carte tipărită de Denisa Popescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2026

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 iulie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naş­­tere Luiza Domnişoru, şef Serviciu Comunicare la Dacia - Re­­nault, preot Lucian Grigore, parohul de la Biserica Sf. Gheorghe, prof. univ. dr. Gheorghe Crivac, prorector Universitatea de Stat din Piteşti, şi Liviu Gabriel Muşat, director ADR Sud Muntenia. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1828

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Colocviu despre plantele de apartament

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Plante de apartament - benefice ori vampiri energetici, aranjarea şi întreţinerea lor“. Dezbaterea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, se va desfăşura, luni, 20 iulie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

Continuare
 
Condiţii pentru plecarea în excursii sau tabere Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 iulie 2015

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii vor trebui să respecte reguli stricte

Condiţii pentru plecarea în excursii sau tabere

 

 Ministerul Educaţiei a im­plementat reguli mai stric­te pentru excursiile şi ta­berele şcolare. Elevii şi pro­fesorii pot pleca în va­canţă doar cu acordul me­dicului. În plus, cei care nu sînt cuminţi pot fi daţi afară din tabără şi trimişi acasă pe cheltuiala pă­rinţilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2112

Continuare
 
CRBL vrea să sară de la zece metri! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 17 iulie 2015

Este pentru a doua oară în emisiunea „Splash! Vedete la apă“,

CRBL vrea să sară de la zece metri!

 

 Pe interpretul piteştean CRBL, începînd de vineri, 24 iu­lie, îl veţi putea vedea în cel de-al treilea se­zon al emi­siu­nii concurs „Splash! Vedete la apă“. Show-ul este transmis începînd de la ora 20.30, la Antena 1. Emi­siunea va fi difuzată de două ori pe săptămînă, vinerea şi sîmbăta.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2099

Continuare
 
Curs de dansuri populare, la Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 17 iulie 2015

În cadrul programului „Vacanţa de vară... la ţară!“,

Curs de dansuri populare, la Goleşti

 

 Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Po­miculturii Goleşti organizează, în perioada 20 - 24 iulie 2015, în cadrul programului educaţional-cul­tural „Vacanţa de vară… la ţară!“, cursul de iniţiere în dansuri populare Jocuri româneşti la Hora Sa­tului, ediţia a III-a. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2088

Continuare
 
Peste 20.000 de spectatori la Teatrul Davila Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 17 iulie 2015

 În stagiunea care tocmai s-a încheiat,

Peste 20.000 de spectatori la Teatrul Davila

 

 De curînd, Teatrul Al. Davila din Pi­teşti şi-a închis stagiunea, artiştii intrînd în con­ce­diu pînă la jumă­tatea lunii august cînd se vor întoar­ce şi vor începe repetiţiile. Specta­colul de închidere a stagiunii 2014 - 2015 s-a desfăşu­rat în aer liber, iar piteş­tenii au avut parte de un program deosebit cu mu­zică uşoară, populară, mo­mente umoristice şi coregrafice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2447

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 16 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Nicolae Oprea - 65, Un critic exigent şi liber“

Centrul Cultural Piteşti şi Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Piteşti organizează o manifesta­re literară, cu caracter aniversar, dedicată preşedintelui USR Piteşti, criticul literar Nicolae Oprea, prilejuită de împlinirea vîrstei de 65 de ani, de către distinsul om de cultură.  Evenimentul va cuprinde lansarea volumului  colectiv, cu titlul „Nicolae Oprea - 65, Un critic exigent şi liber“, şi se va desfăşura, astăzi, de la ora 16, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2173

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 15 iulie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naş­tere Constantin Neguţ, directorul cotidianului Curierul zilei. Cu această ocazie, întreg colectivul îi urează La mulţi ani, sănătate şi mult succes în apicultură!  

Comentarii (3) | Vizualizari: 2149

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Cupa Prieteniei la Şah

Pe 18 iulie a.c., începînd cu ora 10.30, la hipermarketul Carrefour Piteşti, va avea loc Cupa Prieteniei la Şah. Manifestarea cultural-sportivă este organizată de Asociaţia Română de Tineret Muntenia, în parteneriat cu AS Muntenia - 22 de Decembrie Argeş, Consiliul Judeţean Argeş şi Instituţia Prefectului Argeş.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1962

Continuare
 
Machete expuse de deţinuţi, la Muzeul Satului Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 15 iulie 2015

Activitate de creaţie, la Penitenciarul Colibaşi

Machete expuse de deţinuţi, la Muzeul Satului

 

 Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colabo­ra­re cu Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, orga­nizează, în da­ta de 17 iulie 2015, începînd cu ora 13.30, Festivalul de fol­clor pentru deţinuţi, ediţia I. Printre penitenciarele parti­cipante, se află şi cel de la Coli­başi. Purtătorul de cuvînt, inspector Mihaela Stanciu, ne-a spus că vor fi expuse în cadrul aces­tui festival machete realizate de către mai mulţi deţinuţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1879

Continuare
 
<< Start < Înapoi 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 2667 - 2697 din 3321

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter