Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Scrisoare deschisă a copiilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

De ziua Mediului,

Scrisoare deschisă a copiilor

 

 Ieri, elevii de la Şcoala Gimna­zia­lă Găleşeşti - Budeasa au par­ti­ci­pa la o acţiune dedicată mediu-lui. Copiii au făcut o scrisoare în care semnalează importanţa păstrării unui mediu curat, pentru că „Pămîntul peste comoara cea mai de preţ“. De asemenea, au făcut şi mai multe desene legate de importanţa păstrării unui mediu curat.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2070

Continuare
 
„Regatul Sălbatic“ a ajuns la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 iunie 2015

După ce şi prinţul Charles a urcat în acest autobuz,

„Regatul Sălbatic“ a ajuns la Piteşti

 

 Ieri, autobuzul double-decker tipic britanic, numit „Regatul Sălbatic“, a ajuns pentru a treia oară la Piteşti, în Piaţa Primăriei. În acest au­to­buz s-a urcat şi prinţul Charles. După ce a plimbat londonezi timp de mai mulţi ani, a devenit o „şcoală de mediu“ pe roţi pentru micuţii elevi de gimnaziu din Argeş. Azi, autobuzul va fi la Bucureşti. Eveni­mentul este organizat de Group Renault România, împreună cu Aso­ciaţia The European Nature Trust. În cei trei ani, peste 1.600 de elevi din oraş au avut ocazia să facă altfel de ore şi să înveţe cum să pro­tejeze natura. Ei au participat la lecţii informale ce au avut ca su­biect ecosistemul, mediul înconjurător, rolul pădurii şi importanţa ei pentru oameni, dar şi pentru floră şi faună.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2338

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naş­tere Gheorghe Văsîi, patronul firmei Girexim. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2063

 
Artă în lumea tăcerii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Artă în lumea tăcerii

 

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România-Filiala Piteşti organizează expoziţia de pictură, grafică, fotografie, caricatură şi film, sub genericul Artă în lumea tăcerii, ediţia a II-a. Vernisajul va avea loc mîine, de la ora 10, în Complexul Expoziţional Casa Cărţii (parter).   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2003

 
Engleza de portativ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Engleza de portativ

 

 Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol literar-muzical, susţinut de copiii de la cursul de engleză şi pian Engleza pe portativ, coordonat de profesoara Ilzi Sora. Manifestarea va avea loc astăzi, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

 I.Ivănoiu

Comentarii (1) | Vizualizari: 2231

 
Şi-a botezat fata după personajul Ania Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 iunie 2015

„Livada cu vişini“ i-a marcat viaţa actriţei Luminiţa Borta

Şi-a botezat fata după personajul Ania  

 

 S-au împlinit 30 de ani de cînd a fost pusă în scenă, pentru prima oară, piesa de teatru „Livada cu vişini“, scrisă de A.P. Cehov. Prima dată a fost regizată de cunoscutul Gheorghe Harag, cel mai mare regizor din acea perioadă. Din păcate, el nu a putut să fie pre­zent la premiera de atunci din cauză unei boli care l-a şi luat dintre noi la două săptămîni după această re­prezen­taţie. Piesa a fost pusă în scenă la Tîrgu Mu­reş, a avut un decor fantastic, care la final cădea, fiind comparat de mulţi cu prăbuşirea culturii. Luni, la TVR 2, în cadrul ciclului ce aniversează 155 de ani de la naşterea lui A.P. Cehov a fost difuzat acest spec­tacol unic, îndrăzneţ şi marcant pentru istoria tea­trului din România. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2219

Continuare
 
Peste 100 de tineri, la GATA Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 05 iunie 2015

Gala Actorului Tînăr Amator, un succes

Peste 100 de tineri, la GATA

 

 La Teatrul Al. Davila din Piteşti s-a încheiat prima edi­ţie a Galei Actorului Tînăr Amator, la care au partici­pat peste 100 de tineri din Piteşti, Cîmpulung Muscel, Bucureşti, Ploieşti şi Mangalia. Au participat 11 inter­preţi la secţiunea individual şi au fost prezentate 10 spectacole la secţiunea trupe. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2258

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Dorin Bărbuceanu, primarul oraşului Ştefăneşti. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2138

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Conferinţele Municipiului Piteşti

Centrul Cultural Piteşti şi Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Piteşti organizează o nouă ediţie a dezbaterii publice, sub genericul Conferinţele Municipiului Piteşti, cu tema „Modelul creştin în societatea de azi“. Manifestarea va fi susţinută de Adrian Alui Gheorghe, poet, prozator, autor a numeroase volume de poezie şi de romane. A primit numeroase premii literare naţionale şi internaţionale şi este director al Bibliotecii Judeţene G.T. Kirileanu din Piatra Neamţ. Evenimentul se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2182

Continuare
 
Copiii l-au sărbătorit pe Piky Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Ieri, în Parcul Ştrand, în cadrul unei activităţi organizate de SC Apă Canal,

Copiii l-au sărbătorit pe Piky

 

 SC Apă Canal 2000 SA l-a sărbătorit, ieri, în Parcul Ştrand, pe Piky, mascota societăţii, care a împlinit 12 ani. Elevii de la Şcoala Băbana de la Şcoala Slă­tioarele şi de la Asociaţia Orfanii 2003, Centrul de zi „Copiii de lîngă noi“ au par­ticipat la o activitate edu­cativă în ce priveşte rolul şi importanţa apei, folosi­rea raţională a apei, prote­jarea mediului înconjurător şi respectul pentru natură.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2193

Continuare
 
Dacia, maşina oficială a filmului „Comoara“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 iunie 2015

Lungmetraj premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes  

Dacia, maşina oficială a filmului „Comoara“  

 

 Dacia este maşina oficială a filmului „Comoara“, regi­zat de Corneliu Porumboiu, proaspăt premiat la Festi­valul Internaţional de Film de la Cannes. Filmul îl pu­teţi vedea acum şi în cine­matografele din Piteşti, iar de mîine, este difuzat şi de Cinematograful Sebastian Papaiani din centrul ora­şului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2318

Continuare
 
Spectatorii se întîlnesc cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Proiecţie de gală, la Piteşti, cu filmul „Carmen“,

Spectatorii se întîlnesc cu Maia Morgenstern

 

 Filmul „Carmen“, debutul în lungmetraj al regizorului Doru Niţescu, va fi proiectat în cadrul unui spectacol de gală la Cinema Trivale din Piteşti, mîine, 5 iunie, de la ora 20.30. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2162

Continuare
 
Maimuţa Diana, exponatul lunii iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

La Muzeul Judeţean Argeş,

Maimuţa Diana, exponatul lunii iunie

 

 Muzeul Judeţean Argeş prezintă, în luna iunie, în cadrul micro-ex­poziţiei „Exponatul lunii“, o piesă exotică, o femelă de maimuţă din specia Cercopithecus diana Lin­naeus, 1758 (Maimuţa Diana). Exponatul, naturalizat de mu­zeo­graful Mircea Mătieş, a intrat în colecţia de mamifere a muzeului în anul 1974, în urma unei donaţii făcute de Grădina Zoologică din Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2163

Continuare
 
Concert Mircea Baniciu şi Nicolae Dumitru Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Astăzi, spectacol caritabil pentru susţinerea copiilor cu nevoi speciale  

Concert Mircea Baniciu şi Nicolae Dumitru

 

 Astăzi, Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Arte Ar­geş, în colaborare cu Tea­trul Al. Davila, Consiliul Judeţean şi Rotary Club Piteşti organizează un spectacol carita­bil pentru susţinerea copiilor speciali din cadrul asociaţiei. E­venimentul va avea loc începînd cu ora 19.00, la Teatrul Al. Davila din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2404

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Salonul Naţional al Artelor

Muzeul Judeţean Argeş vă invită, astăzi, de la ora 14,  la Galeria de Artă Naivă, Bulevardul Eroilor Piteşti, unde va avea loc vernisajul Salonul Naţional al Artelor, secţiunea grafică „Elogiul frumuseţii ca înfăţişare a binelui“. Aşa cum spune şi titlul expoziţiei, este un „elogiu adus frumuseţii ca înfăţişare a binelui“ ca un sentiment şi nu ca o părere neconcepută. Cele 60 de lucrări de grafică reprezintă activitatea tot atâtor artişti, întruchipînd spiritul acestora de hotărîre de la creator la operă. Acţiunea de faţă a fost dorită de artiştii expozanţi. Vor fi expuse lucrări cu anume parţialitate, stiluri şi maniere de lucru cu aplenitudine specifică artei moderne, care se vrea cît mai naturală, cît mai originală cu exprimări sensibile ce reuşesc să desfete sufletele cu subiecte inepuizabile pentru iubitorii de artă. Expoziţia va rămîne deschisă în perioada 3 - 30 iunie 2015, la Galeria de Artă Naivă, Bulevardul Eroilor Piteşti, aceasta putînd fi vizitată de miercuri pînă duminică, între orele 9 - 17.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2328

Continuare
 
Preselecţia AnteNeaţa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Mîine, la Biblioteca Judeţeană,

Preselecţia AnteNeaţa!

 

 Mîine, la  Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Ar­geş, între orele 12 - 17, se va desfăşura preselecţia pen­tru emisiunea-concurs Trofeul AnteNeaţa, o mani­festare culturală organizată de Antena 1 şi parte­nerii săi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2369

Continuare
 
<< Start < Înapoi 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 2667 - 2697 din 3131


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter