Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Naşterea Sfîntului Ioan Botezătorul      *** Şoferiţa nu a acordat prioritate      *** Rănit grav în timp ce traversa strada      *** Accident din cauza papucilor de plastic      *** Faceţi educaţie rutieră copiilor!      *** Din vagonul cu aburi, în prisaca sub soare      *** O amintire cît o viaţă!   nbsp;  *** Un autobuz fantomă      *** „Planeta Petrila“      *** AJF premiază copiii şi juniorii     *** Piteştiul, în cifrele strategiilor      *** Abuzul nu e abuz fără prag      *** Şi-au scos iubitele la produs   &nbp; *** Furau curent electric      *** Stă 3 ani şi 6 luni în Penitenciarul Mioveni      *** Condiţii foarte bune de picnic la Făget!            

 
Ziua Mondială a Consumatorilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Tema din acest an este dedicată drepturilor în era digitală

Ziua Mondială a Consumatorilor

 

Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Consumatorilor. Organizaţia Internaţională a Consumatorilor a dedicat această zi „dreptului consumatorilor în era digitală“. Anul trecut, consumatorii români au făcut plăţi de 1,8 miliarde de euro (aproximativ 5 milioane de euro în fiecare zi) pentru cumpărături prin internet, cu aproape 30% mai mult decît în 2015, cînd s-au înregistrat 1,4 miliarde de euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 839

Continuare
 
Lansare de carte la Muzeul Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

Lansare de carte la Muzeul Curtea de Argeş

 

 La Muzeul Municipal din Curtea de Argeş, va avea loc, mîine, la ora 13, în Sala Basarab, lansarea volumului „Întemeierea Ţării Româneşti. Radu Negru Vodă între legendă, mit şi adevăr“, de Cornel Bîrsan, Cristian Moşneanu şi Adrian Anghel. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 792

Continuare
 
„Luminiţa, mon amour“, la Biblioteca Judeţeană Imprimare E-mail
(6 voturi)
miercuri, 15 martie 2017

 Conferinţă Cezar Paul - Bădescu, despre carte şi film

„Luminiţa, mon amour“, la Biblioteca Judeţeană

 

 Mîine, la ora 13, în Sala de conferinţe a Biblio-tecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, Cezar Paul - Bădescu va susţine o conferinţă pornind de la romanul său, Luminiţa, mon amour“ (Polirom, 2006, 2017), care a fost ecranizat de către regi­zorul Călin Peter Netzer, cu titlul „Ana, mon amour“.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1391

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere dr Brînduşa Lambă, de la Centrul Medical So­lomed, prof. Elena Rotaru, fost director adjunct al Muzeului Judeţean Argeş, şi Maria Glonţ, manager Complexul Magic. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 586

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de civilizaţie persană

Mîine şi pe 16 martie, de la ora 17, în Sala de Religie din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Acesta este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu, iar cursanţii vor fi familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturi şi exerciţii de caligrafie.   

  I.Ivănoiu

Ziua Francofoniei

 În perioada 16 - 24 martie a.c., în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă o expoziţie de carte. Expoziţia este organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei şi este realizată în colaborare cu Consiliul Judeţean Argeş.  

   I.Ivănoiu

Tudorel Filimon joacă în „Avarul“

Vineri, la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Alexandru Davila, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Avarul“, de Moliere, în regia lui Daniel Niţoi. Din distribuţie fac parte actorii: Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Daniel Niţoi, Mariangela Coldea, Anne Marie Zaharia/Raluca Bădoiu, Oana Gabriel Drăghici/Mălina Tomoiagă, Mihai Niculescu/Tomi Cristin/Florin Kevorkian. Scenografia este realizată de Simona Marcu,  coregrafia de Izabela Bostan-Kevorkian şi Mădălina Mechenici, iar ilustraţia muzicală aparţine lui George Marcu. Preţul unui bilet este de 50 lei. Este o invitaţie specială pentru spectatorii pasionaţi de capodopere, de comedii adevărate interpretate cu bunăcredinţă de o trupă fidelă teatrului clasic.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 586

 
Întîlnire cu îndrăgitul actor Ion Dichiseanu Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Mîine, la Biblioteca Judeţeană,

Întîlnire cu îndrăgitul actor Ion Dichiseanu

 

 Mîine, la ora 17, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, sînteţi aşteptaţi la o întîlnire cu celebrul şi îndrăgitul actor Ion Dichiseanu. Maestrul vine la Piteşti cu prilejul lansării volumelor „Adevărul, mai frumos decît legenda“ (Polirom, 2017) şi „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel“ (Polirom, 2016).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 639

Continuare
 
Spectacol magic cu Fuego! Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 14 martie 2017

Duminică, la Teatrul Al. Davila,

Spectacol magic cu Fuego!

 

 Spectacol cu sala plină, cu muzică, dans şi umor, alături de Fuego şi prietenii săi. De asemenea, de momente speciale s-au putut bucura sutele de spectatori care au venit, duminică seara, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, la spectacolul ‘’Nu sînt singur“, susţinut de îndrăgitul solist Fuego.

Comentarii (3) | Vizualizari: 1486

Continuare
 
Ioan Stan a ajuns în finala iUmor Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 14 martie 2017

I-a cucerit pe Delia, Cheloo şi Bendeac

Ioan Stan a ajuns în finala iUmor

 

 Ioan Stan, este din Mărăcineni şi, duminică seara, i-a făcut să rîdă în hohote pe cei trei juraţi de la emisiunea concurs iUmor, de la Antena 1. Atît Delia, cît şi Cheloo şi Mihai Bendeac i-au dat la final cîte un Like, lucru care înseamnă că a fost pe placul juraţilor şi că a trecut la faza următoare a concursului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1083

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Doi scriitori şi cărţile lor

Astăzi, de la ora 14, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată manifestarea Doi scriitori şi cărţile lor. Este vorba de o conferinţă susţinută de jurnaliştii Nicolae Melinescu şi Neagu Udroiu. 

   I.Ivănoiu

Magica lume a poveştilor 

Astăzi, de la ora 17, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş se va desfăşura manifestarea Magica lume a poveştilor. Elevi de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Piteşti vor participa la o oră de lectură interactivă, în cadrul căreia copiii vor pătrunde în lumea fascinantă a poveştilor, vor asculta, desena şi interpreta povestea preferată.   

  I.Ivănoiu

Curs de cusături populare

Miercuri, la ora 16,30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va avea loc activitatea Meşteşuguri uitate, Curs de cusături populare. Este vorba de un atelier de iniţiere în confecţionarea iei româneşti.

I.Ivănoiu 

Atelier de origami

Mîine, de la ora 16,30, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizat un atelier de origami. Cursul se adresează elevilor cu vîrste cuprinse între 7 şi 9 ani, care vor deprinde  tehnici de creare de obiecte diverse, utile, în scopul dezvoltării abilităţilor practice.

I.Ivănoiu 

Vizită la Biblioteca Judeţeană

Pe 15 martie, la ora 11,30, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş se va desfăşura proiectul „Să ne cunoaştem instituţiile de cultură!“ În cadrul acestuia, elevii de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn din Piteşti vor vizita secţiile bibliotecii şi vor fi familiarizaţi cu activităţile instituţiei. 

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 778

 
Recital Dinu Lipatti, la Leordeni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 13 martie 2017

Vineri, de la ora 13,

Recital Dinu Lipatti, la Leordeni

 

 Vineri, 17 martie, de la ora 13, la Casa Memorială „Dinu Lipatti“, de la Leordeni, Filarmonica Piteşti organizează, în afara stagiunii, un recital cameral. Acesta este realizat în parteneriat cu Muzeul Judeţean Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş şi este prilejuit de aniversarea a o sută de ani de la naşterea marelui compozitor şi pianist Dinu Lipatti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 817

Continuare
 
Premianţii concursului „Alege! Este dreptul tău!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 13 martie 2017

Sîmbătă a avut loc faza judeţeană la Palatul Copiilor

Premianţii concursului „Alege! Este dreptul tău!“

 

 Sîmbătă, la Palatul Copiilor din Piteşti s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului naţional pe tema protecţiei consumatorilor „Alege! Este dreptul tău“ - ediţia 2017. Competiţia are loc anual cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 940

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Nicolae Albu, de la RAR Piteşti, şi Petrişor Stan, actor la Teatrul Al. Davila. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 823

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Vă veţi delecta în compania actorilor Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei. 

I.Ivănoiu 

„Legenda Lacului Învîrtita“

Astăzi, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă va fi prezentat spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“, de Gabriela Roşu şi Nicolae Bănică. Din distribuţie fac parte actorii: Aura Floroiu, Cristina Muscalu, Cristina Niţă Dumitru, Olga Podaru, Dani Slătioreanu, George Slătioreanu, Armanca Serac, Andreea Botescu, Dan Savu, Alina Diaconu, Gina Muscalu şi Nineta Manea. Scenografia este semnată de Sonia Mihaela Apostu şi Mihaela Dinu Piţigoi, iar regia de Nicolae Bănică.   

I.Ivănoiu 

„Isprăvile lui Păcală“

Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă prezintă, mîine, de la ora 11.30, piesa „Isprăvile lui Păcală“. Este un spectacol jucat de fiecare dată cu sala plină, dovadă că personajele româneşti, în interpretarea actorilor de la Aşchiuţă, sînt printre favoritele copiilor din Argeş.

I.Ivănoiu 

Bunele maniere învăţate prin jocuri

Consiliul Judeţean Argeş prin Centrul de Cultură Brătianu desfăşoară, în perioada 13 - 17 martie 2017, ora 13, la sediul său din Ştefăneşti, proiectul educaţional „Să ne însuşim bunele maniere!“. Prin intermediul jocurilor, elevii vor învăţa despre forma corectă de salut, arta conversaţiei, comportamentul manierat în vizită, reguli de bază în pregătirea unei mese festive precum şi arta de a oferi şi primi cadouri.

I.Ivănoiu 

Expoziţie la Veneţia

Recent, la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a fost deschisă expoziţia de artă plastică contemporană vizuală „L’armonia cromatica nella pittura romena contemporanea“. Aceasta reuneşte 27 de picturi din patrimoniul Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna a Muzeului Judeţean Argeş.Expoziţia este organizată pe patru mari teme: compoziţie, natură statică, peisaj şi portret. Drept imagine reprezentativă a expoziţiei, prezentă şi pe afişul oficial, a fost selectată pînza Liniştea pămîntului, semnată de artistul Madarassy György Tamás, vechi prieten şi colaborator al galeriei de artă piteştene. Avînd menirea de a prezenta publicului italian aspecte vibrante ale patrimoniului cultural argeşean şi în general românesc, punînd astfel în valoare, în circuitul internaţional, picturi de o deosebită calitate artistică din patrimoniul Muzeului Judeţean, expoziţia va rămîne deschisă pînă la 23 martie.

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 772

 
Patru simfonii la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 martie 2017

Pe 16 martie, în cadrul Centrului Multifuncţional,

Patru simfonii la Filarmonică

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 martie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, revin dirijorul Mihail Agafiţa şi soliştii Rafael Butaru (vioară), Valentin Ghita (oboi), Radu Sinaci (violoncel) şi Ionuţ Roşca (fagot). În program: Luigi Boccherini - Simfonia în Re major, G. 490 şi Simfonia op.12, nr. 14, La casa del diavolo, şi Joseph Haydn - Simfonia concertantă pentru vioară, oboi, violoncel, fagot şi orchestră şi Simfonia nr. 30 în Do major, Alleluia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1151

Continuare
 
Romanul Mîţa Vinerii, lansat la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 11 martie 2017

Întîlnire cu scriitoarea Doina Ruşti, la Biblioteca Judeţeană

Romanul Mîţa Vinerii, lansat la Piteşti

 

 Marţi, 14 martie, la ora 13, în Sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va avea loc o întîlnire cu scriitoarea Doina Ruşti, prilejuită de lansarea romanului Mîţa Vinerii, apărut de curînd în colecţia „Fiction Ltd.“ a Editurii Polirom, şi în ediţia digitală.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1033

Continuare
 
Spectatorii, rugaţi să nu-şi închidă telefoanele! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 11 martie 2017

Comedie de excepţie cu Claudiu Bleonţ şi Magda Catone

Spectatorii, rugaţi să nu-şi închidă telefoanele!

 

 Sute de piteşteni s-au amuzat, joi seara, în cadrul unui spectacol de teatru de excepţie, pus în scenă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti de doi mari actori de la Teatrul Naţional, Magda Catone şi Claudiu Bleonţ. Aceştia au jucat în piesa „Un bărbat şi mai multe femei“, de Leonid Zorin. Regia aparţine aceloraşi actori care au avut astfel libertatea să improvizeze şi să interacţioneze într-un mod inedit cu spectatorii. Spectacolul a durat două ore, timp în care publicul a savurat momentele extrem de comice, limbajul extrem de colorat caracteristic lui Claudiu Bleonţ şi surprizele pregătite de cei doi actori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1288

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 2942
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Furau curent electric
De ce nu aveti curaj sa spuneti ca indivizii prinsi erau tigani???Si ca ei altceva nu stiu sa faca decat sa fure si sa i...
24/06/17 09:27 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Foarte bine , a fost un conducator bun dar acum cand lucrurile s-au rezolva adica promovare luat nume Fc. Arges apar tot...
24/06/17 09:22 Mai mult...

Poliţiştii locali nu pot amenda şoferii absenţi
Legea 61 de ce nu o aplica ?
24/06/17 09:24 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Este o mare realizare ca,in sfarsit s-a recuperat marcas FCArges ! Restul e barfa si ,ce e simpatic isi dau cu parerea t...
24/06/17 09:25 Mai mult...

„Brandul FC Argeş, prea scump!“
Sa va spuna acest personaj cum a contribuit la desfintarea centrului luand fraudulos complice cu FRF transferandule la D...
24/06/17 09:26 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 


 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter