Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Alexandru Bindea, azi, la Davila

Astăzi, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.  

   I.Ivănoiu 

Întîlnire cu Scufiţa Roşie

Mîine, copii, părinţi şi bunici, sînteţi cu toţii aşteptaţi la întîlnirea cu „Scufiţa Roşie“, la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă. Este vorba de o montare cu marionete mînuite cu fire scurte, avînd scenografia semnată de Mihaela Dinu Piţigoi şi regia, de Andreea Botescu şi Dan Savu. Din distribuţie fac parte: Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, George Slătioreanu, Dan Savu, Gina Muscalu, Dani Slătioreanu şi Nineta Manea.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 578

 
Paganini, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

În cadrul unui concert simfonic,

Paganini, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 februarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale compuse de Carl Maria von Weber, Niccolo Paganini şi Robert Schumann. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Iosub, în premieră, este violonistul Florian Rago.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 620

Continuare
 
„Simfonia lalelelor“, eveniment cultural sau tîrg? Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

Părintele manifestării, Ilarie Isac spune că manifestarea se află la cumpănă

„Simfonia lalelelor“, eveniment cultural sau tîrg?

 

 În primăvară, evenimentul emblematic al Piteştiului, „Simfonia lalelelor“, va ajunge la  ediţia cu numărul 40. Părintele simfoniei, Ilarie Isac, face un apel prin care trage un semnal de alarmă cu privire la transformarea acestui eveniment cultural şi ştiinţific într-unul cu scop pur comercial.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 1208

Continuare
 
Ce mai citim? Ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

Ce mai citim? Ce mai scriem?

 

 Inginer, scriitor, membru titular al Ligii Scriitorilor din România, Nicolae E. Branişte, din volumul de lirică religioasă Impresii divine

Sfîntul Nicolae, Apocalipsa, Sfîntul Prooroc Ilie, Sfînta Maria

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 610

Continuare
 
Scriitorul cu hăţurile destinului Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 04 februarie 2017

Caseta cu portrete

Scriitorul cu hăţurile destinului

 

 Ne întîlnim, ne despărţim, uneori prea definitiv, de rămînem numai cu amintirile. O amintire rămase zilele trecute scriitorul Ion Lică Vulpeşti. Amintirea şi cărţile sale...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 658

Continuare
 
ÎN ŢARA SCUTIŢILOR Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 04 februarie 2017

ÎN ŢARA SCUTIŢILOR

 

 Sînt multe feluri de ţări deosebite în lume. Dacă e să căutăm în cărţi, dăm de o ţară a uriaşilor, de alta a piticilor, de una a cailor. Ba şi ţara maimuţelor...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 823

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 februarie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere avocatul Theodor Nicolescu. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 418

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

„Leonce şi Lena“

Duminică, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va avea loc spectacolul cu piesa „Leonce si Lena“, de Georg Buchner, în regia artistică a lui Cristian Ioan. Din distribuţie fac parte actorii: Vasile Pieca, Dan Andrei, Ramona Olteanu, Gabriel Gheorghe, Mirela Dinu, Mirela Popescu, Adrian Duţă, Puiu Mărgescu, Tudoriţa Popescu, Cristina Caragea şi Marius Pieca. Scenografia aparţine Mirunei Varodi, iar regia tehnică lui Gabi Bucătaru.  

  I.Ivănoiu

„Ridichea uriaşă“, la Aşchiuţă

Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă prezintă, mîine, de la ora 11.30, spectacolul „Ridichea uriaşă“. Este un spectacol pe baza unui frumos basm rusesc care ne încîntă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul, bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica şi şoarecele. Învăţătura/morala poveştii este una de valoare: „Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte“.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 436

 
Ferăstraşul mic, la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 03 februarie 2017

Exponatul lunii februarie,

Ferăstraşul mic, la Muzeul Judeţean

 

 Muzeul Judeţean Argeş expune în luna februarie 2017, în cadrul miniexpoziţiei Exponatul lunii, Ferăstraşul mic (Mergellus albellus Linnaeus, 1758). Una dintre cele mai mici specii de raţe din ţara noastră, are lungimea de 38 - 44 cm, anvergura aripilor de 56 - 69 cm, iar greutatea de 500 - 800 gr. Aparţine subfamiliei ferăstraşilor (ordinul anseriforme - lebede, gîşte, raţe).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 539

Continuare
 
„În largul mării“, la Davila Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 03 februarie 2017

Spectacol despre libertate şi fericire

„În largul mării“, la Davila

 

 Teatrul Al. Davila din Piteşti va găzdui, pe 10 februarie, de la ora 19, spectacolul „În largul mării“, de Slawomir Mrozek, în regia lui Vinicius Tomescu. Spectacolul a fost iniţial găzduit de Teatrul Nottara din Capitală.             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 637

Continuare
 
Mădălina, în serialul „Tînărul papă“ Imprimare E-mail
(79 voturi)
vineri, 03 februarie 2017

Joacă alături de celebrul actor Jude Law

Mădălina, în serialul „Tînărul papă“

 

 Pe Mădălina Bellariu Ion, „Regina Piteştiului 2008“, o puteţi vedea în serialul „Tînărul papă“, ce urmează a fi difuzat pe data de 8 februarie pe HBO. Ea a mai apă­rut şi în episodul difuzat pe 25 ianuarie. După ce a cochetat cu mode­llingul, Mădălina (25 ani) a ales actoria şi a decis să plece din ţară şi să stu­dieze actoria la Londra, unde şi locuieşte.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1126

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 02 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

O istorie a duelului

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document Restituiri Piteşti organizează colocviul cu tema „Poveşti despre onoare: o istorie a duelului“, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie şi istorii“, cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de istoricul Marin Toma, se va desfăşura miercuri, 8 februarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

„Sufrageria mă-sii de viaţă!“

Sîmbătă, de la ora 18, în Sala Mare de la Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Sufrageria mă-sii de viaţă!“, de Alexandru Bindea, după texte de Teodor Mazilu. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Bindea, Luminiţa Borta, Dan Ivănesei şi Dan Andrei.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 507

 
Concurs de fotografii adresat tinerilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 februarie 2017

Suprindeţi imagini frumoase de pe lacuri şi rîuri

Concurs de fotografii adresat tinerilor

 

 Agenţia pentru Protecţia Mediului Piteşti anunţă că Secretariatul Convenţiei Ramsar organizează, în cadrul manifestărilor de sărbătorire a Zilei Mondiale a Zonelor Umede, un concurs de fotografii cu tema „Zone umede pentru viitorul nostru: Mijloace de existenţă durabile“, adresat tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 18 - 25 de ani.

Comentarii (1) | Vizualizari: 828

Continuare
 
Concerte cu casa închisă, la Filarmonică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 02 februarie 2017

Aproape toate locurile sînt ale abonaţilor

Concerte cu casa închisă, la Filarmonică!

 

 Concertele de la Filarmonica Piteşti sînt organizate cu casa închisă! Managerul instituţiei, Jean Dumitraşcu, ne-a spus că, la o săptămînă de la punerea în vînzare a abonamentelor, a stopat vînzarea, deoarece s-au ocupat 360 de locuri. Abonaţii au plătit pentru un abonament loc categoria A 250 lei, iar pentru un abonament loc categoria B - 150 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 554

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 01 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

România, între UE şi Schengen

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, redacţia revistei-document Restituiri Piteşti şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I organizează simpozionul cu tema „România între Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen“. Evenimentul face parte din cadrul dezbaterilor publice lunare, sub genericul Lumea Azi. Manifestarea se va desfăşura mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Cenaclul Armonii Carpatine

Centrul Cultural Piteşti, redacţia revistei Carpatica, Liga Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş organizează o nouă ediţie a Cenaclului  Armonii Carpatine. Manifestarea este coordonată de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu şi se va desfăşura vineri, de la ora 11, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 605

 
Cinema Piteşti, la Filarmonică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 01 februarie 2017

După aprobarea regulamentului şi acreditarea sălii,

Cinema Piteşti, la Filarmonică!

 

 În primăvară, în Centrul Multifuncţional unde este sediul Filarmonicii Piteşti vor rula filme! Managerul Filarmonicii, Jean Dumitraşcu, ne-a spus că speră ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Piteşti să fie aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a unui cinematograf.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1050

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 2792
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter