Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** 8 mii de şomeri necalificaţi, în Argeş     *** Profesorii protestează în Piaţa Milea     *** Dezinsecţie şi deratizare la Mioveni     *** În Tudor Vladimirescu va fi un turn      *** Vali Porcişteanu, prădat!     *** Băut, fără permis, a lovit şi a fugit!     *** Copii răniţi de un TIR     *** Angajat de la Dacia, mort la serviciu!     *** Operat la cap după accident     *** Casă veche, din zonă protejată, s-a dărîmat     *** Sfinţii Constantin şi Elena      *** S-a inaugurat Cinematograful Bucureşti     *** Concert extraordinar în aer liber      *** Victorie şi din nou pe locul 8!     *** Vor să învingă liderul, la Piteşti!     *** Tofan: „Putem obţine un rezultat bun cu Dunărea“     *** Memorialul Emil Bălănescu, un succes!     *** Reuşite pentru pugiliştii argeşeni    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi

În perioada 12 - 19 ianuarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Lumea-i visul sufletului nostru...“. Este vorba de o expoziţie de cărţi, dicţionare, reviste, albume, enciclopedii, prilejuită de împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.                       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1839

Continuare
 
Se vînd biletele la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 ianuarie 2018

Începînd de astăzi,

Se vînd biletele la Filarmonică


Biletele la primele concerte ale anului 2018, la Filarmonica Piteşti, vor fi puse în vînzare începînd de astăzi, de la ora 9, la Casa de bilete a Filarmonicii Piteşti, din strada Calea Bucureşti nr. 2. Pînă la votarea de către Consiliul Local al municipiului Piteşti a preţului abonamentelor pentru accesul la concertele organizate de Filarmonica Piteşti în semestrul I al acestui an, s-a luat decizia să se vîndă bilete la primele concerte din luna ianuarie.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1835

Continuare
 
Filmele săptămînii 5 - 11 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Filmele săptămînii 5 - 11 ianuarie


Cinema City VIVO! Mall

Downsizing. Mini-oamenii (AVANPREMIERĂ), comedie, dramă, SF, 135 minute (Mi - J: 20.00)
Insidious: Ultima cheie (PREMIERĂ), horror, mister, thriller, 103 minute (V - J: 16.10; 18.20; 20.40; 22.50)
Jocuri secrete (PREMIERĂ), biografic, dramă, 140 minute (V - J: 13.10; 16.00; 18.50; 21.40)  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1368

Continuare
 
…Şi trosnirăm din bice Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


…Şi trosnirăm din bice


Nu noi, mulţimea de gură-cască. Urătorii noştri fură oamenii politici. Liderii de partide. Ei trosniră din bice. De la ei aflarăm că anul care vine e plin de bucurii. Că ne vor creşte pensiile şi salariile, mai ales cele speciale, pe care le mai numim şi nesimţite. Sîntem ţara cu cea mai mare creştere economică din Europa, dacă nu chiar din lume. Că ne înzestrăm cu avioane, tancuri şi elicoptere. Că ne blindăm pe sub cămaşă fără vaccinuri şi doctorii, împotriva atacurilor de gripe, cancere, rujeole şi tot felul de alte contagiuni. „Hăi, hăi, mai mînaţi măi, flăcăi!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1425

Continuare
 
Mai curge apă la moara Casei Regale? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


Mai curge apă la moara Casei Regale?


Şi era linişte în Casa Regală din Republica România. Ex Regele trăia în pace pe domeniul său din Elveţia. Ca orice pensionar, legănat de amintiri, şi avea destule. Prinţesa Margareta fusese declarată moştenitoare legală. Un actor de provincie intrase în rolul de mare succes, Alteţă Regală. Palatul Elisabeta din Bucureşti la dispoziţie. Castelul de la Peleş şi Pelişorul. Alte locuinţe semănate de-a lungul şi de-a latul ţării. Zeci de hectare de pădure şi de terenuri agricole. Actorul Radu Duda făcea lobby pentru România, pe banii guvernului. Liviu Dragnea şi Tăriceanu orientau Parlamentul să aprobe subvenţie generoasă pentru protocol şi să plătească lefurile personalului. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine…

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1689

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Ziua artei fotografice

În perioada 11 - 24 ianuarie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă o expoziţie dedicată Zilei artei fotografice care este sărbătorită pe 11 ianuarie. Fotografiile expuse sînt realizate de cursanţii de la Clubul LENS, coordonat de Adrian Sănduloiu, directorul Serviciului Public Salvamont Argeş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1573

Continuare
 
Expoziţie dedicată lui Mihai Eminescu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Începînd de luni, la Biblioteca Judeţeană,

Expoziţie dedicată lui Mihai Eminescu


Eminescu, primul mare poet care a dat ţării o absolută încredere în forţele ei intelectuale, este omagiat de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş prin expoziţia „Unde ne sunt visătorii?“. Aceasta cuprinde articole şi imagini din revistele Convorbiri literare (1873-1874, 1886, 1939), Flacăra (1914), Luceafărul (1905), Sămănătorul (1903), Vatra (1939).    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1613

Continuare
 
„Old Love“, mîine, la Davila Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


„Old Love“, mîine, la Davila


Mîine, de la ora 18.30, la  Teatrul Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la spectacolul „Old Love“, de Norm Foster, regia Daniel Bucur. Este vorba de un spectacol al Secţiei Dramă care va fi prezentat  în Sala Mare. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2065

Continuare
 
Sfîntul Ioan Botezătorul, protectorul pruncilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018


Sfîntul Ioan Botezătorul, protectorul pruncilor


Mîine, 7 ianuarie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfîntul Ioan Botezătorul, numit „Înaintemergătorul Domnului“ pentru că a anunţat venirea lui Hristos. Ioan Botezătorul este una din figurile centrale ale creştinismului, predicator şi botezător pe malurile rîului Iordan, vestitorul şi botezătorul lui Iisus fiind numit de Iisus „cel mai mare dintre cei născuţi din femei“. Biserica Creştină îl cinsteşte ca pe cel mai mare dintre sfinţi.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1915

Continuare
 
Astăzi este Boboteaza! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 ianuarie 2018

Se încheie sărbătorile de iarnă

Astăzi este Boboteaza!


Astăzi, creştinii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza dedicată botezului Domnului în apa Iordanului. Această sărbătoare mai este cunoscută şi sub numele de „Epifanie“, „Teofanie“, „Arătarea Domnului“ sau „Descoperirea cuvîntului Întrupat“. De asemenea, Boboteaza marchează încheierea sărbătorilor de iarnă dedicate Crăciunului, fiind o sărbătoare a purificării naturii, a apelor de forţele răului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1690

Continuare
 
Sculpturi cu teme muzicale Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 ianuarie 2018

La Hotelul de Gheaţă de la Bîlea Lac,

Sculpturi cu teme muzicale


Hotelul de Gheaţă de la Bîlea Lac este dedicat anul acesta muzicii. Fiecare cameră este un tribut adus artiştilor. Argeşenii ştiu că hotelul a devenit o tradiţie, dar nu ştiu că se află pe locul trei în topul celor mai frumoase construcţii de gheaţă din Europa. Pe primele locuri în acest top sînt Kakslauttanen Arctic Resort din Finlanda şi Ice Hotel din Suedia. Clasamentul a fost realizat de revista britanică Essential Magazine. 
 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1384

Continuare
 
Se fac înscrieri pînă pe 28 februarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 ianuarie 2018

Pentru concertul de Anul Nou de la Viena 2019,

Se fac înscrieri pînă pe 28 februarie


Pe 2 ianuarie s-a dat startul la achiziţionarea biletelor pentru concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena din 2019. Cererea fiind extrem de mare, biletele se vor trage la sorţi. Argeşenii care doresc să intre în posesia unui bilet la concert o pot face pînă pe 28 februarie. Este cel mai îndrăgit concert de muzică simfonică şi este foarte greu de obţinut un bilet, dar oricine poate completa un formular în perioada 2 ianuarie - 29 februarie. 
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1263

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

168 de ani de la naşterea lui Eminescu

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul literar-muzical, sub genericul Eminescu - 168, prilejuit de împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguş şi poeta Allora Albulescu, va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1155

Continuare
 
Fetele nemăritate îşi visează ursitul Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 05 ianuarie 2018

Tradiţii şi obiceiuri în Ajunul Bobotezei

Fetele nemăritate îşi visează ursitul


Astăzi este Ajunul Bobotezei, sărbătoarea dinaintea Bobotezei cu o mare încărcătură duhovnicească. Crendicioşii care nu au probleme de sănătate pot ţine post negru în această zi în care nu se mănîncă şi nu se bea nimic, iar de Bobotează se bea agheasmă pe nemîncate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1616

Continuare
 
Concertele anului 2018 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 04 ianuarie 2018

Cele mai tari vedete din lume vin să le cînte românilor

Concertele anului 2018


Anul 2018 le pregăteşte tuturor românilor, deci implicit şi argeşenilor iubitori de muzică şi distracţie, o serie de concerte de cea mai bună calitate, cu interpreţi de renume mondial. Spectacolele vor avea loc în Capitală, dar şi în alte oraşe mari ale ţării, iar piteştenii mai pot încă să-şi procure bilete la concertele pe care vor să le vadă. Acestea pot fi găsite pe net sau în locaţiile unde au loc evenimentele. Pe lîngă confirmările prezentate mai jos, este posibil să mai aibă loc, la Bucureşti, şi alte mari concerte. Unii artişti internaţionali cîntă în premieră în România, iar alţii aleg să revină în ţara noastră.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2134

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 ianuarie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Iarna în horticultură“

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Iarna în horticultură“, în cadrul proiectului cultural-educativ „Armonie şi stil de viaţă“, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, se va desfăşura luni, 8 ianuarie, de la ora 15, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1239

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 3650

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counterembedgooglemap.net