Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Fiul trăieşte din mila oamenilor     *** Bebeluş suspect de rujeolă!     *** Helios şi Dara, în căutarea alpinistului mort în avalanşă     *** Uniforme noi şi staţii de emisie-recepţie, pentru locali     *** 5.250 de elevi şi preşcolari, la Mioveni     *** Concerte educative, săptămînal, la Filarmonica Piteşti     *** Întîlnire cu marii operatori economici     *** Şedinţă cu directorii de şcoli privind noul regulament     *** Mihai Eminescu, omagiat la Mioveni      *** Viorica Dăncilă, propusă ca viitor premier      *** Formularul 600, obligaţie pentru 2.000 de argeşeni     *** Deszăpezire, la prima oră, la Mioveni      *** Solist de muzică populară, în arest     *** Arestat după ce a bătut un şofer     *** Mistreţii au distrus peste 50% din izlazul comunal, la Lereşti     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Întăriri din Liga I la CS Mioveni!     *** Roşu: „Avem nevoie de doi atacanţi!“     *** Olteanu: „Vrem o clasare în primele 6!“     *** Înfrîngere pentru România U 17     *** Robert Petre, în probe la FC Argeş     *** Cantonamente la Voina şi Sătic!    

 
Simfonia destinului a închis stagiunea Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 27 iunie 2015

În cadrul unui concert deosebit cu pianista Ilinca Dumitrescu şi dirijorul Petre Sbîrcea,

Simfonia destinului a închis stagiunea

 

 Filarmonica Piteşti a închis, joi seara, a opta stagiune cu un concert simfonic Beethoven în care publicul a putut audia Con­certul pentru pian şi orchestră nr. 3, op. 37, Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67 şi Simfonia des­tinului. În premieră la Piteşti a fost dirijorul orchestrei simfonice, maestrul Petre Sbîrcea, iar solistă, renumita pianistă Ilinca Dumitrescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2009

Continuare
 
Doina Argeşului a împlinit 60 de ani Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 27 iunie 2015

Concert aniversar la Teatrul Al. Davila

Doina Argeşului a împlinit 60 de ani

 

 Orchestra Doina Argeşului din cadrul Centrului Jude­ţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tra­diţionale Argeş a fost sărbătorită, joi seara, la Teatrul Al. Davila, din Piteşti, cu prilejul aniversării a 60 de ani de activitate. Sala Mare a teatrului piteştean a fost arhi­plină, mulţi spectatori au stat şi în picioare pe margine, pentru a vedea spectacolul care a fost prezentat în premieră şi a fost unul deosebit ce a durat mai multe ore, pînă noaptea tîrziu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2342

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Sevastian Pupăză Roşu, primarul comunei Stolnici. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2071

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Memorialul Vasile Costescu la Şah

Mîine, de la ora 10.30, la Centrul Cultural Educativ Mioveni va fi organizat un simultan de şah pentru copii şi adulţi. Manifestarea este organizată de Primăria Mioveni în parteneriat cu Asociaţia Română de Tineret Muntenia şi Asociaţia Sportivă Muntenia - 22 Decembrie. Şahiştii din Piteşti au transportul asigurat, plecarea fiind sîmbătă, la ora 9.15, din faţa Prefecturii Argeş.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2314

Continuare
 
„Bătălia cărţilor“ continuă în vacanţa de vară! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

Concurs de lectură pentru copii şi adolescenţi

„Bătălia cărţilor“ continuă în vacanţa de vară!

 

 Cei mai potriviţi prieteni pentru copii pe timpul vacanţei de vară rămîn cărţile. Le stau la dispoziţie la orice oră şi cer atenţie doar atunci cînd sînt dispuşi să le lectureze. Astfel, vacanţa de vară rămîne perioada cea mai propice pentru lectura cărţilor incluse în concursul naţional de lectură „Bătălia cărţilor‘’, iniţiat de Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2112

Continuare
 
Copiii învaţă arta olăritului, la Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

În cadrul unui atelier de creaţie populară cu tema Ceramica de Cucuteni,

Copiii învaţă arta olăritului, la Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 29 iunie - 3 iulie 2015, în cadrul programului educaţional-cultural „Vacanţa de vară la… ţară“, atelierul de creaţie populară  Arta olăritului - Ceramica de Cucuteni. Ajuns la ediţia a V-a, atelierul se desfăşoară sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2211

Continuare
 
Uddi şi trupa sa, la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

Un interpret de la X Factor vine să ne cînte

Uddi şi trupa sa, la Piteşti 

 

 Dragoş Udilă, cunoscut fanilor săi sub numele de scenă Uddi, va cînta, astă­zi, împreună cu trupa sa, la restaurantul Fore­ver. Concertul lui va înce­pe la ora 21.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2325

Continuare
 
Concert Direcţia 5 „Te iubesc“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 26 iunie 2015

Muzica lor spune totul despre iubire  

Concert Direcţia 5 „Te iubesc“

 

 Astăzi, piteştenii vor avea ocazia să-i asculte într-un concert live, intitulat „Te iubesc“, pe băieţii de la formaţia Direcţia 5. Acesta va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, începînd cu ora 21.00. Va fi un spectacol plin de romantism şi sensi­bi­li­tate. Dintre piesele pe care piteşt­e­nii le vor putea asculta nu va lipsi nici „Îţi mulţume­sc!“. Acest hit este consi­derat de membrii trupei ca fiind cîntecul cu cele mai romantice versuri dintre toate piesele lor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2554

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Festivalul Kiriac, la Davila

Primăria municipiului Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş, organizează Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G.Kiriac, ediţia XXIII-a, în perioada 22 - 28 iunie. Printre spectacolele care  se desfăşoară sub egida acestei manifestări se află concertul de sîmbătă, 27 iunie, care va avea loc la Teatrul Alexandru Davila, cu începere de la ora 19. Spectacolul va fi susţinut de Corul Preludiu Bucureşti, dirijor Voicu Enăchescu, Corul mixt Sfânta Paraskevi, dirijor Hristos Kutonikas (Grecia), Corul Appassionato al Primăriei Tîrgovişte, dirijor Florin Emil Nicolae Badea, Corul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, dirijor Pr. Gheorghe Neacşu.   

           I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2382

Continuare
 
Ia, sărbătorită în emisiunea „Omul Sfinţeşte Locul“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 25 iunie 2015

De Ziua Internaţională a acesteia,

Ia, sărbătorită în emisiunea „Omul Sfinţeşte Locul“

 

 În cadrul emisiunii „Omul Sfinţeşte Locul“, de la Curier TV, sărbatoarea Iei a fost un prilej de a arăta tinerei generaţii cine sîntem, de unde venim şi de unde provine ia. Asta, pentru ca românii să fie mîndri de tradiţiile lor, să nu le uite, să promoveze valorile, cultura şi creativitatea ce ne-au fost transmise de generaţii întregi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2789

Continuare
 
Închidere de stagiune, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 iunie 2015

Cu un concert simfonic Beethoven,

Închidere de stagiune, la Filarmonică

 

 Filarmonica Piteşti închide, astăzi, cu un concert simfonic Beethoven, a opta stagiune (2014 - 2015). De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, publicul va audia Concert pentru pian şi orchestră nr. 3, op. 37 şi Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului. Dirijorul orchestrei simfonice este Petre Sbîrcea, iar solistă, la pian, Ilinca Dumitrescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2327

Continuare
 
Simfonia florilor Marei Diaconu Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 25 iunie 2015

Expoziţie de pictură, la Galeria Metopa

Simfonia florilor Marei Diaconu

 

 Mara Diaconu a vernisat, marţi, la Galeria de Artă Metopa din Piteşti, expoziţia de pictură „Simfonia 2015“, care cuprinde mai multe lucrări pe pînză, reprezentînd flori. Artistane propune o reîntoarcere la natură prin intermediul orhideelor, florilor de măr şi streliţiilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2518

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Parada portului popular, la Vila Florica

Centrul de Cultură Brătianu marchează, astăzi, la ora 13, la sediul său de la Vila Florica din Ştefăneşti, Ziua Universală a Iei. În acest scop se va organiza o paradă a portului popular românesc, cu costume din zona Muscelului, costume ce vor fi îmbrăcate de manechine ale Casei de Cultură a Studentului din Piteşti. Valeria Coman, preşedintă a Asociaţiei Culturale de Tineret „Vatra“ este partenerul Centrului Brătianu în organizarea acestui eveniment. Vor participa copiii de la Centrul de Tip Familial Valea Mare, al cărui director este Carmen Bucur. De asemenea, se va face un scurt istoric al iei, astfel încît copiii să înţeleagă pe deplin importanţa acesteia de-a lungul secolelor în viaţa românilor. Dacă iniţial ia a reprezentat doar o parte a portului popular românesc, acum ea este deja un simbol al românilor, este ceea ce ne defineşte şi ne face cu adevărat deosebiţi. Ziua Universală a Iei tradiţionale româneşti, zi care a fost propusă de comunitatea online „La Blouse Roumaine“ a ajuns să fie sărbătorită în 48 de ţări, în peste 100 de oraşe de către românii de pretutindeni.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2565

Continuare
 
Concurs de literatură, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Concurs de literatură, la Mioveni

 

 Şcoala Generală George Topârceanu Mioveni a organizat un concurs judeţean de Limba şi Literatura Română, „Dor de Eminescu“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2699

Continuare
 
Teologul Stelian Gomboş îşi lansează o carte Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 iunie 2015

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş    

Teologul Stelian Gomboş îşi lansează o carte

 

 Mîine, la ora 17, în sala de conferinţe, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş va organiza lansarea lucrării „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mîinilor Sale“ (culegere de articole, eseuri şi studii teologice) a teologului şi publicistului Stelian Gomboş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2587

Continuare
 
Ziua Iei, serbată în peste 48 de ţări Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 iunie 2015

Azi, românii de pretutindeni se îmbracă în costum popular

Ziua Iei, serbată în peste 48 de ţări  

 

 Ziua Internaţională a Iei este ser­bată, astăzi, pe 24 iunie. Aces­ta este un eveniment dedicat portului naţional şi a pornit de la o iniţiativă ce a luat naştere pe Facebook, ajungînd la un e­veniment internaţional de suc­ces.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2655

Continuare
 
<< Start < Înapoi 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 2822 - 2852 din 3389

 


 
 CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Povestea tinerilor de pe Facebook
Ii cunosc pe amandoi, sunt vecin de scara...Florin e un baiat de nota 33, de pus la rana. Aia e o sifilitica descreierat...
16/01/18 20:51 Mai mult...

Cine nu curăţă zăpada este amendat
Pai si ADP pentru ce platim? Daca vreau sa-mi fac butic pe trotuar mi se spune ca n-am voie, ca-i domeniu public. Atun...
16/01/18 18:39 Mai mult...

Noi recorduri pentru baschetbaliştii piteşteni!
Partidul Ceausescu Romaniaaaa!!??!!??!!
16/01/18 14:57 Mai mult...

Cine nu curăţă zăpada este amendat
Ce nu inteleg, daca esti plecat de acasa, chiar esti plecat...cum te poate pune la plata? Sincer mi se pare penibil. Ave...
16/01/18 13:44 Mai mult...

Povestea tinerilor de pe Facebook
Fetelor țineți-o tot asa pe facebook, iar băieții buni să-i lăsati de-o parte. Felicitari ca Facebook a reușit sa...
16/01/18 09:57 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei

 Prima Pagina Curierul Zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Vineri, 05.01.2018

--- 5.346 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter