Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Azi, Klaus Iohannis, la Piteşti     *** Părinţii, la muncă în străinătate, copiii, singuri!     *** A fost inaugurat parcul Făget din Trivale     *** Parada bicicletelor în Piteşti!     *** Deputatul Rădulescu, audiat la Parchetul General     *** Copil de 5 ani cu scarlatină!     *** Criminal condamnat pentru a doua oară     *** După infarct, dus cu elicopterul la Bucureşti!     *** Valiză suspectă la Carrefour     *** Cod roşu de inundaţii la Vidraru!     *** Hrănite de la carmangerie, 8 pisici au murit     *** Audi pocnit de Volkswagen     *** Sfîrşit de an şcolar pentru elevii din clasa a XII-a     *** Concert dedicat muzicii argentiniene     *** Nu plecaţi în vacanţă fără cardul european de sănătate     *** 32 de ţări vor CUPA!     *** FC Argeş stă, CS Mioveni joacă la Hermannstadt!     *** Programul etapei 37      *** „Aşa să jucăm la fiecare meci!“     *** Rallycros la Bradu!     *** „Victorie meritată a piteştenilor“     *** CS Dacia Mioveni joacă pentru promovare    

 
La mulţi ani, şefa! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 08 septembrie 2015

La mulţi ani, şefa!

 

 În această zi, de Sf. Maria Mică, îşi serbează ziua onomastică Marilena Baraţă, preşedinta Trustului de Presă Curierul zilei, Marian Dragoş Baraţă, director agenţia de publicitate DIA LIA, şi micuţa Maria Eliana Baraţă. Colectivul Trustului de Presă le urează La mulţi ani!  

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2247

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 septembrie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Andrei Gerea, deputat ALDE şi ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Ion Dulamă, primarul din Rucăr, şi a comisarului şef Emanuel Voicu, şef serviciu Antidrog din cadrul BCCO Argeş. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani! De asemenea, aceeaşi urare şi pentru toţi cei care îşi serbează ziua de Sf. Maria Mică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1848

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 08 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de civilizaţie persană

Mîine, de la ora 18, joi, de la ora 17, şi vineri, de la ora 17, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii vor fi familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1843

Continuare
 
Astăzi este Sîntămăria Mică Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 08 septembrie 2015

Prima mare sărbătoare a noului an bisericesc

Astăzi este Sîntămăria Mică

 

 În fiecare an, pe 8 septembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Sfintei Maria sau, cum e numită în popor, Sîntămăria Mică, aceasta fiind prima mare sărbătoare a noului an bisericesc, care a debutat la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a născut dintr-un miracol, părinţi fiindu-i Ioachim şi Ana, oameni cu credinţă în Dumnezeu, dar care, ajunşi la bătrîneţe, încă nu aveau urmaşi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2136

Continuare
 
Sărbătoarea Recoltei şi Tîrgul Meşterilor Populari, la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 07 septembrie 2015

Sărbătoarea Recoltei şi Tîrgul Meşterilor Populari, la Mioveni

 

 În perioada 9 - 11 octom­brie, la Mioveni, se va desfă­şura „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului“, mani­festare ce cuprinde „Tîrgul Meşterilor Populari şi Săr­bătoarea Recoltei“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2100

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 07 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de icoane

Centrul Cultural Piteşti organizează vernisajul expoziţiei de icoane realizată de artistul plastic Ion Sandu, precum şi un recital de poezie cu tematică religioasă, susţinut de studenta Liliana Jugănaru, de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Piteşti. Evenimentul va avea loc, mîine, de la ora 17, în Complexul Expoziţional Casa Cărţii, parter.   

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1773

Continuare
 
Toma Biolan în idei căzute pe gînduri Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 septembrie 2015

Toma Biolan în idei căzute pe gînduri

 

 Colegul nostru. Ziarist profesionist. Articole, reportaje, comentarii, eseuri, cronici. Secretar literar al Teatrului Al. Davila. Dramaturg, jucat la Piteşti şi în alte teatre din ţară. Poet. Prozator. Literatură umoristică. Povestiri hazlii şi ironice. Aforisme. Fabule. Anecdote. Române. Şi poezie lirică în multe volume. Premiat, comentat de cri­tici literari competenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1901

Continuare
 
SALVATOR AL VENEŢIEI? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 05 septembrie 2015

SALVATOR AL VENEŢIEI?

Italiano? Italiano? Bonaparte, si!

 

 Sînt în încurcătură. Ştiam că împăratul francez este şi el originar din Corsica cea populată cu italieni. Dar ce să aibă Augustin Lucici cu Napoleon, cel ca­re a pornit spre cucerirea lumii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1912

Continuare
 
Folclorul nu moare Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 05 septembrie 2015

Folclorul nu moare

 

 Poezia şi artă populară, su­fletul poporului. Etno­grafia şi folclorul. De n-ar fi fost ele, n-am fi nici noi. Mitu­rile, credinţele, poveştile, istorisirile, obiceiurile, datinile, toate trepte ale evoluţiei şi civilizaţiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2042

Continuare
 
Cristi Minculescu şi IRIS sînt „Din nou împreună“, la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 04 septembrie 2015

Pe 18 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor,

Cristi Minculescu şi IRIS sînt „Din nou împreună“, la Piteşti

 

 Pe 18 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, trupa IRIS îşi invită fanii să cînte alături de ei într-un concert de excepţie, ce face parte din turneul naţional „Din nou împreună“. După trei ani, Cristi Minculescu revine alături de IRIS, împreună cu care a scris o pagină importantă în istoria muzicii româneşti, timp de 35 de ani.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2857

Continuare
 
Jurnalistul Silviu Mihai, din nou tătic! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 septembrie 2015

Jurnalistul Silviu Mihai, din nou tătic!

 

 Ieri dimineaţă, la ora 9.25, colegul nostru de la departamentul Sport, Silviu Mihai, a devenit pentru a doua oară tată de băiat. Soţia sa, Andreea, de la Curier TV, a adus pe lume, prin cezariană, un băieţel frumos şi sănătos care va fi botezat Vladimir Ioan. Micuţul a avut la naştere 3,7 kilograme şi 54 de centimetri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2306

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ansamblul „Ciuleandra“ dansează la Horezu şi Băbeni

Sîmbată, cu ocazia Zilei Oraşului Horezu, ansamblul folcloric „Ciuleandra“ din Topoloveni a fost invitat să participe la manifestările dedicate acestei zile. De asemenea, duminică, „Ciuleandra“ va dansa la Festivalul de folclor „La izvorul dorului“ din oraşul Băbeni, judeţul Vîlcea.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1970

Continuare
 
Concurs de Creaţie Literară pentru elevi Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 04 septembrie 2015

La Curtea de Argeş,

Concurs de Creaţie Literară pentru elevi

 

 Seminarul Teologic Nea­goe Vodă Basarab din Curtea de Argeş împre­u­nă cu Şcoala Gimna­zială Nr. 1 Valea Danu­lui şi Şcoala Gimnazială Gabriel Marinescu din Tigveni au organizat, cu ocazia Zilei Naţionale a Limbii Române, etapa de jurizare şi premiere a Concursului Judeţean de Creaţie Literară, proză, numit „Bucuriile copilăriei“, ediţia I. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2284

Continuare
 
„Numai dînsa ni-i stăpînă“- Limba Română Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 04 septembrie 2015

Emisiune de muzică şi poezie, difuzată de Curier TV

„Numai dînsa ni-i stăpînă“- Limba Română

 

 Valorizarea istoriei, civilizaţiei, culturii şi cunoaşterea originii, a identităţii naţio­nale, matricea spirituală a unui popor este o îndatorire dumnezeiască binecuvîntata de Dumnezeu. „Aş vrea să-i felicit pe locuitorii Munţilor Carpaţi, pentru că ei sînt părinţii limbii latine!“, spunea Miceal Ledwith. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 2744

Continuare
 
Mare bîlci, mare petrecere pe izlaz! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 02 septembrie 2015

Duminică, de Ziua Bascovului,

Mare bîlci, mare petrecere pe izlaz!

 

 Duminică, bascovenii au avut motiv de petrecere, fiind sărbătorită, în izlazul Aninoasa din satul Brîileni, a noua ediţie a Zilei Comunei Bascov, cu prilejul împlinirii a 594 de ani de la atestarea documentară a acestei localităţi. Consiliul Local Bascov, Primăria Bascov şi Casa de Cultură Adriana Trandafir le-a pregătit localnicilor, şi nu numai, un program care a cuprins competiţii sportive cum a fost meciul de fotbal comentat de Cristian Ţopescu, inaugurarea investiţiei publice „Reabilitare şi modernizare“, la Şcoala cu clasele I - VIII Valea Ursului, şi un spectacol cu muzică populară, de petrecere, uşoară şi dance.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2881

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 02 septembrie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de civilizaţie persană

Astăzi, de la ora 17, şi mîine, de la ora 17, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii vor fi familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu.   

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1889

Continuare
 
<< Start < Înapoi 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 2822 - 2852 din 3655
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Centrul de Copii Leonte Ianovschi, redeschis
speram ca odata pt totdeauna sa dispara spaga din acest club...dar ce sa vezi....calota sef la centrul de juniori ....pe...
23/05/18 16:37 Mai mult...

Profesorul ucigaş, 18 ani detenţie!
cine plateste sa stea nenorocitul asta la pensiune 18 ani? Si de ce nu merg banii aia la pensionari? Si de ce nu plat...
23/05/18 16:30 Mai mult...

Sunteți de acord cu modificarea art. 48 al. 1 din Constitu...
Familia inseamna barbat si femeie !!! Restul inseamna denaturare mentala ... Cine este mama si cine este tata intr-un c...
23/05/18 13:24 Mai mult...

Patru argeşeni cu boala Lyme!
Am tot solicitat Primariei sa tunda si grebleze iarba. Trotuare, parcuri vecine, iarba de la bloc - administratia spune ...
23/05/18 12:02 Mai mult...

Liderul a fost învins la Piteşti!
nu s-a vrut promovarea!!!
23/05/18 08:57 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 7.05.2018

--- 3.901 vizitatori unici ---


 
 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter