Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** A căzut cu copilul în canal!      *** Turistă sfîşiată de dulăul unei pensiuni      *** Tîrgurile de animale, interzise!      *** Şi-a pierdut portofelul în tîrg, la Piscani      *** Pregătiri pentru a doua sesiune a Bacului      *** Ultimele zile pentru bilete de tratament!      *** Arta confecţionării ţesăturilor din lînă      *** Victoria este obligatorie!      *** „Voi da totul pe teren“      *** „Să învăţăm din aceste greşeli“      *** Baschetbaliştii au început pregătirea      *** La 17 ani a cîştigat Cupa Budeasa la Înot!      *** Ştiri de la FC Argeş      *** Mioveni II şi Atletic Bradu, în serie cu Petrolul şi Saelele!      *** Drogată şi goală puşcă pe stradă!      *** Soţul a scăpat-o din ştreang      *** Şoferul de 80 ani s-a oprit în pom      *** Găsit mort în casă      *** Medicamente gratis        *** Bilanţul poliţiştilor locali      *** Vizaţi-vă carnetele de rentier agricol!      *** Fermierii cu cartonaş galben, controlaţi!     

 
Îngerul Adam şi ispita Eva Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 28 iulie 2017

Un roman, hrană pentru suflet şi minte:

Îngerul Adam şi ispita Eva

 

La Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a fost recent lansat romanul  „Îngerul Adam şi ispita Eva“ (Ed. Hoffman, 2017), autor Ion Olteanu. Un debut tîrziu, dar curajos şi inspirat, pentru că romanul se citeşte uşor şi cu plăcere, actualitatea, cu tensiunile, spaimele, artificialul şi superficialul ei, croindu-şi drum sigur în povestea SF.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 868

Continuare
 
Dorel Vişan şi Horaţiu Mălăele vin la Lereşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 iulie 2017

La Festivalul de film CineSat,

Dorel Vişan şi Horaţiu Mălăele vin la Lereşti

 

Asociaţia Culturală Lereşti Muscel organizează în perioada 8 - 13 august Festivalul de Film CineSat, ajuns la cea de-a doua ediţie. Cinefilii vor avea ocazia să vadă la Lereşti istoria a 36 de ani de cinematografie românească prin intermediul pro­iecţiei a 13 scurt şi lungmetraje.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1028

Continuare
 
Triplă lansare de carte la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 26 iulie 2017

Eveniment inedit la Muzeul Municipal:

Triplă lansare de carte la Curtea de Argeş

 

Miercuri, 8 august, începînd cu ora 17.00, la Curtea de Argeş, în prima capitală a Ţării Româneşti, va avea loc un eveniment inedit. Este vorba despre o triplă lansare de carte, care va avea loc la Muzeul Municipal din localitate.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 984

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 24 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de iniţiere în dansuri populare

În această săptămînă, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, este organizat  cursul de iniţiere în dans popular românesc Jocuri româneşti la hora satului. Acesta este coordonat de coregrafa Corina Voicilă, de la Palatul Copiilor din Piteşti. La curs participă copii de la şcoli şi grădiniţe din judeţul nostru.    

Preselecţii Românii au talent, la Mioveni şi Piteşti!

Echipa show-ului de televiziune de la PRO TV, Românii au talent, poposeşte în această săptămînă în judeţul nostru, unde organizează preselecţii pentru sezonul 8. Prima sesiune de preselecţii se va desfăşura astăzi, de la ora 11, la Centrul Cultural Educativ Mioveni. A doua sesiune va avea loc vineri, la ora 11, pe scena Filarmonicii Piteşti. Pentru înscrieri şi detalii aveţi la dispoziţie adresa de email: filarmonica@filarmonicapiteşti.ro.   

I.Ivănoiu 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 673

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Lecţie istorică de şah la Piteşti

Astăzi, la ora 16:30, la Muzeul Judeţean Argeş vor avea loc o lecţie deschisă de şah şi o lansare de carte. Anunţul a fost făcut pe Facebook de Cristache Toculeţ, preşedintele Clubului Noul Regat Piteşti. „Maestrul  Federaţiei Internaţionale de şah, Marius Ceteraş, antrenor şi cel mai în vogă autor de manuale de şah, care a avut un succes remarcabil, va susţine în data de 24 iulie, ora 16,30, la Piteşti, o lecţie deschisă şi o lansare de carte - volumul 2 al seriei 100 teste de şah: Atacul asupra regelui. Maestrul Marius Ceteraş a acceptat invitaţia iubitorilor de şah din Argeş de a veni la Piteşti, iar această acţiune benefică şi utilă pentru juniorii argeşeni a fost posibilă prin bunăvoinţa domnului Cornel Popescu - director general al Muzeului Judeţean Argeş. În acest context, avem plăcerea de a invita toţi iubitorii sportului minţii din judeţul Argeş la acest eveniment frumos care va avea loc la Muzeul Judeţean Argeş, str. Armand Călinescu, nr. 44, în amfiteatrul instituţiei, unde va avea loc o lecţie frumoasă de şah şi toţi iubitorii vor primi autografe din partea maestrului. Vă mulţumim tuturor iubitorilor de şah pentru faptul că aţi ales să jucaţi acest joc sau să îndrumaţi copiii către sportul minţii şi vă aşteptăm la lecţia istorică!“, a distribuit pe reţeaua de socializare Cristache Toculeţ.

I.Ivănoiu


  
 
 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 892

 
Pregătiri pentru Gala Actorului Tînăr Amator Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 24 iulie 2017

A treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru

Pregătiri pentru Gala Actorului Tînăr Amator

 

Asociaţia Teatrul pentru Toţi organizează, în perioada 14 – 17 august, la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti, cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Gala Actorului Tînăr Amator.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 982

Continuare
 
Filmele săptămînii - 21 - 27 iulie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Filmele săptămînii - 21 - 27 iulie

 

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“    
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“, o dramă care durează 92 de minute şi rulează la ora 17.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Hai să cîntăm!“, la ora 15.00 filmul de aventuri „Ultimul lup“, iar la ora 19.00 „Noaptea judecăţii. Alegerile“. Acţiunea filmului „Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki“ are loc în vara anului 1962, cînd Olli Maki concurează pentru titlul de campion mondial la box, categoria pană. Totul, din Finlanda rurală pînă la luminile Helsinki-ului, îi prevede un viitor luminos. Pentru asta, nu-i mai rămîne decît să piardă cîteva kilograme şi să se concentreze. E­xistă însă o problemă: Olli s-a îndrăgostit de Raija. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 525

Continuare
 
Din poemele premianţilor din concurs ai Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie“ Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Ce mai citim, ce mai scriem?

Din poemele premianţilor din concurs ai Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş

 

 La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea academicieni, poeţi, editori şi oameni de artă din: 1. Canada; 2. SUA; 3. Brazilia;  4. Argentina; 5. Bolivia; 6. Republica Bolivariană Venezuela; 7. El Salvador; 8. Puerto Rico; 9. Peru; 10. Columbia; 11. Antigua şi Barbuda; 12. Aruba; 13. Regatul Olandei; 14. Ecuador; 15. India; 16. Malaezia; 17. Turcia; 18. Israel; 19. Ungaria; 20. Tunisia; 21. Egipt; 22. Serbia; 23. Croaţia; 24. Bulgaria; 25. Albania; 26. Cipru;27. Finlanda; 28. Spania; 29. Portugalia; 30. Austria; 31. Anglia; 32. Scoţia; 33. Regatul Arabiei Saudite; 34. Taiwan; 35. România.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 738

Continuare
 
„Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 iulie 2017


„Nopţile de Poezie“ de la Curtea de Argeş

 

Două oraşe pun la data aceasta Argeşul pe harta lumii. Mioveni, cu autoturismul de teren Dacia, care circulă pe toate meridianele, şi cetatea voievodală Curtea de Argeş, în acest moment cu Catedrala Regală a Arhiepiscopiei şi cu Festivalul Internaţional al Academiei Orient -Occident, „Noptile de Poezie de la Curtea de Arges“, aflat la cea de-a 21-a ediţie.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 741

Continuare
 
Drumurile - toate... Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Cînd realitatea bate literatura

Drumurile - toate...

 

Cît e ţara de mare, trei feluri de drumuri are: dru­mu­rile de pămînt, drumurile pietruite, drumurile asfaltate. Toate handicapate. Tîrşite, ameţite, îm­pleticite, neisprăvite... Mai sînt şi drumurile de apă, şi drumurile de fier, şi drumurile de sub cer, dar pe ele le lăsăm în altă poveste…


Comentarii (2) | Vizualizari: 1033

Continuare
 
A cîntat o oră şi jumătate pe 2.200 lei! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 iulie 2017

De Ziua Băbanei, Doina Argeşului nu a respectat tariful de 4.600 lei pe oră

A cîntat o oră şi jumătate pe 2.200 lei!

Diferenţa costului o suportă CJ

 

Joi, la Băbana, primăria din localitate a organizat Tîrgul Anual de Sfîntul Ilie, prilej cu care a fost sărbătorită şi Ziua comunei, pe o poiană lîngă o bisericuţă cu hramul acestui sfînt. În mod normal, ziua comunei este pe 14 ianuarie, dar, fiind prea ger atunci, edilul Bebe Ivan a decis să o sărbătorească în toiul verii. Manifestările au început în jurul orei 17, însă băbănenii au sosit cu mic, cu mare chiar înainte de deschiderea programului artistic, atracţiile fiind grătarele pe care sfîrîiau micii şi fripturile, tarabele cu tot felul de obiecte, de la gablonţuri la unelte, tombolele şi jocurile pentru copii, cum ar fi toboganele gonflabile. Primarul, îmbrăcat într-un sacou roşu ca focul, cu papion roşu cu pietre strălucitoare, cu pantaloni negri lucioşi cu vipuşcă roşie şi cu pantofi din lac cu şireturi roşii, a făcut furori cu costumaţia sa. Ce-i drept, sacoul era din ţinuta de iarnă, dintr-o stofă groasă dar edilul a răbdat pe arşiţă şi nu l-a dat jos decît după festivitatea de premiere. El le-a zis localnicilor în toiul petrecerii că a vrut să le aducă şi tiribombe, dar, din păcate, mama celui care trebuia să vină cu ele a murit zilele trecute şi omul n-a mai putut veni! Pe o atmosferă încinsă de razele soarelui, localnicii şi-au stins setea cu bere rece şi răcoritoare şi au ascultat programul artistic care a început cu Fanfara Argeşul şi a continuat cu Ansamblul Folcloric Doina Argeşului.    

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1556

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 iulie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Jucăriile copilăriei

Ieri, la Centrul de Cultură Brătianu din Ştefăneşti, s-a încheiat proiectul educaţional „Arta pentru toţi“ prin festivitatea de premiere a copiilor participanţi. Atelierul desfăşurat în perioada 14 - 21 iulie a reunit 37 de copii cu vîrste între 6 şi 15 ani, din judeţul nostru. Următorul proiect educaţional „Jucăriile copilăriei“ se va desfăşura în perioada 31 iulie - 2 august, fiind coordonat de meşterul popular Ion Rodoş.

I.Ivănoiu  

 

 Duminica este dedicată copiilor

Duminica este dedicată copiilor la VIVO! Piteşti. Cei mici sînt invitaţi şi duminica aceasta, de la ora 16.00, să ia parte la un eveniment special. Centrul comercial se transformă într-un tărîm magic al basmelor şi jocurilor copilăriei. Copiii vor avea parte de o mulţime de jocuri şi concursuri haioase, vor participa la ateliere de creaţie, se vor picta pe faţă, vor primi cadouri şi se vor bucura de un spectacol de teatru diferit în fiecare săpămînă.   

Antonela Roşu


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 790

 
Copiii învaţă să sculpteze în lemn Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 iulie 2017

În cadrul unui atelier de meşteşuguri tradiţionale, la Muzeul Goleşti,

Copiii învaţă să sculpteze în lemn

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti organizează, în perioada 24 - 28 iulie, atelierul de meşteşuguri tradiţionale. Arta prelucrării lemnului, sub coordonarea meşterului popular Ion Rodoş din Nucşoara. Atelierul este inclus  în  programul educaţional-cultural Vacanţa de vară… la ţară!.    

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 572

Continuare
 
Astăzi este Sfîntul Ilie Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 iulie 2017


Astăzi este Sfîntul Ilie

Astăzi este sărbătorit de creştinii ortodocşi Sfîntul Prooroc Ilie.  Data de 20 iulie este considerată a fi mijlocul sezonului pastoral. Ca divinitate solară şi meteorologică, Sînt-Ilie provoacă tunete, trăsnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile, hotărăşte unde şi cînd să bată grindina. În perioada sa pămînteană, Ilie a săvîrşit păcate, cel mai mare fiind uciderea părinţilor săi la indemnul diavolului, păcate pe care le-a ispăşit în moduri diferite, iar Dumnezeu l-a iertat, l-a trecut în rîndul sfinţilor şi l-a urcat la cer într-o trăsură cu roţi de foc trasă de doi sau de patru cai albi înaripaţi. În cer, Sînt-Ilie cutreieră norii, fulgeră şi trăsneşte dracii cu biciul său de foc pentru a-i pedepsi pentru răul pe care i l-au pricinuit. Astăzi nu  se lucrează de teama pagubelor (trăsnete, ploaie, grindină). Ai, în comuna Băbana, începînd cu ora 17, va avea loc Tîrgul Anual de Sfîntul Ilie, ce va cuprinde un program artistic, premierea cuplurilor care au împlinit 50 şi 60 de ani de la căsătorie, premierea celor mai frumoase gospodării şi a celor mai buni elevi etc.

Concert pop-rock

Filarmonica Piteşti va organiza pe 18 august, de la ora 20, în Piaţa Primăriei, un concert estival pop-rock opera. Pe scenă alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti dirijată de Mihail Ştefănescu vor evolua soliştii Romeo şi Julia Saleno.  Programul cuprinde piese celebre: O sole mio, I still love you, Ragazza! Ragazza!, Luceafărul (Ti amo), Parla  piu piano, Luna mezz‘o mare, Se que valveras, Time to say goodbay (Con te partiro), Amigos para siempre, Memory şi altele.

Vara din suflet

Centrul Cultural Piteşti organizează spectacolul muzical-literar-artistic, sub genericul Vara din suflet, susţinut de Trupa de Teatru Robertto. Manifestarea, coordonată de artistul Robert Chelmuş, va avea loc joi, 27 iulie, de la ora 17, în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti.
Grupaj de I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 888

Continuare
 
Pregătiri pentru „Romeo şi Julieta“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 17 iulie 2017

Toată vara la Davila se lucrează pentru deschiderea stagiunii

Pregătiri pentru „Romeo şi Julieta“

 

Actorii de la Teatrul Al. Davila din Piteşti sînt în perioada concediului, iar pe scenă, în prezent, nu se joacă, ci se lucrează de zor la decoruri! Zidurile Veronei din spectacolul „Romeo şi Julieta“ prind contur în mîinile dibace ale Dianei Mitulescu, artist plastic butafor, colaborator al Teatrului Davila. De asemenea, Ionuţ Marinescu, light designer, dă o mînă de ajutor la realizarea acestui spectacol, fiind adus de managerul Nicolae Poghirc de la Teatrul Ariel din Rm. Vîlcea.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 802

Continuare
 
Primar, socru mare Imprimare E-mail
(3 voturi)
luni, 17 iulie 2017

Nuntă cu 800 de invitaţi!

Primar, socru mare

 

Gheorghe Drăgan, primarul din comuna Lunca Corbului, a fost, sîmbătă, socru mare. Băiatul său, Alexandru Marius Drăgan, în vîrstă de 28 de ani, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Liliana Mazilescu, în vîrstă de 28 de ani.  

 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4376

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 3031
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ştiri de la FC Argeş
Un lot conturat pe genunchi. Ce sa ceri atata timp cat in conducere sunt nepriceputi. Ma asteptam ca daca a devenit FC A...
17/08/17 21:41 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
O campanie de achizitii cam slaba! Cu venirea lui Cartu la FC Arges o sa vedem si noi fotbal in Trivale! Decat sa-ti da...
17/08/17 19:37 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
E clar ca in acest moment lotul este subtire si e nevoie de transferuri, dar si de un antrenor pe masura rezultatelor as...
17/08/17 18:56 Mai mult...

Ştiri de la FC Argeş
Liga2 presupune alte rigori. Din acest motiv lotul FC Arges trebuia intarit valoric si nu intarit cantitativ. Unii jucat...
17/08/17 18:12 Mai mult...

Bilanţul poliţiştilor locali
daca in 7 luni au constatat doar 2 infractiuni,in restul timpului ce fac,cite infractiuni s-au inregistrat la Politia Mu...
17/08/17 16:09 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Luni, 24.07.2017

4.277 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter