Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
„My Fair Lady“, pe scena piteşteană Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 11 aprilie 2017

Spectacol de trei ore la Casa de Cultură a Sindicatelor

„My Fair Lady“, pe scena piteşteană

 

 Piteştenii vor putea vedea pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti spectacolul „My Fair Lady“, prezentat de Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti şi Teatrul de Revistă Majestic. În rolurile principale îi veţi putea vedea pe actorii Silviu Biriş şi Călina Epuran. Spectacolul ţine trei ore, cu pauză.                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 513

Continuare
 
Festivalul Primăverii şi-a desemnat cîştigătorii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017
 

Festivalul Primăverii şi-a desemnat cîştigătorii

 

 Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu din Mioveni a organizat zilele trecuite concursul judeţean Festivalul Primăverii - ediţia a IX-a, care li s-a adresat elevilor de la şcoli din întreg Argeşul. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 702

Continuare
 
Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 11 aprilie 2017

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Astăzi, Pomenirea celor zece fecioare

 

 Ne aflăm în Săptămîna Patimilor care reprezintă perioada de la Florii pînă în Sîmbăta Mare inclusiv. Potrivit rînduielilor canonice, în această săptămînă se ajunează pînă spre seară, iar caracteristica esenţială a acestei săptămîni sînt Deniile.   

 Deniile ţin pînă în Vinerea Mare, supranumită şi Vinerea Neagră, cînd se cîntă Prohodul Domnului. În această seară se face Pomenirea celor zece fecioare din Sfînta Evanghelie, ca să ne îndemne să veghem necontenit şi să fim pregătiţi să ieşim în întîmpinarea Mirelui Iisus Hristos, avînd fapte bune, mai cu seamă milostenia.

Predica de pe Muntele Măslinilor

Denia de azi este dedicată Predicii de pe Muntele Măslinilor, în care Hristos a prevestit distrugerea templului din Ierusalim, evenimentele viitoare şi propria sa înviere. Se rememorează parabola celor zece fecioare, cinci nesăbuite şi cinci înţelepte. Înţeleptele l-au aşteptat cu răbdare pe Mîntuitor, aprinzînd candelele în fiecare noapte. Nesăbuitele s-au culcat însă, crezînd că vor avea destul timp să se pregătească atunci cînd va veni clipa. Mirele a venit pe neaşteptate, fiind primit cum se cuvine de fecioarele înţelepte, pe care le-a şi răsplătit. Fecioarele nesăbuite au fost alungate, că au irosit şansa de a-l întîlni. Este pomenirea femeii păcătoase care a spălat cu lacrimi şi a uns cu mir picioarele Mîntuitorului, înainte de Patimile Sale, ca simbol al pocăinţei şi îndreptării omului păcătos. Candela fără ulei reprezintă realizarea de sine în totală nepăsare de ceilalţi. Candela cu ulei reprezintă evlavia însoţită de milostenie.

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 531

Continuare
 
Bisericile, arhipline de Florii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
duminică, 09 aprilie 2017

Atît la ortodocşi, cît şi la catolici,

Bisericile, arhipline de Florii!

 

 Creştinii ortodocşi şi catolici au prăznuit, ieri, Intrarea Mîntuitorului în Ieru-salim sau Floriile, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte apropierea Paştelui. O mulţime de piteşteni au mers cu mic cu mare la biserici cu ramuri de salcie, respectînd o tradiţie străveche care aminteşte de ramurile de finic şi de măslin cu care a fost întîmpinat Iisus Hristos la intrarea Sa în Ierusalim, călare pe un măgar.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 565

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 12 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Internetul şi cultura

Centrul Cultural Piteşti şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş organizează simpozionul cu tema „Internetul şi cultura în secolul XXI“, în cadrul noului proiect cultural-educativ, sub genericul Cultura digitală, susţinut de publicistul Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş. Originar din Rîmnicu Vîlcea, Cristian Cocea este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, şi are un master în Relaţii Publice şi Comunicare în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. Are o carieră de 20 de ani în mass-media şi una de 8 ani în administraţia publică judeţeană. Este autorul cărţilor: „Crimă pentru un loc de parcare“, „Ghidul României misterioase“, „Maimuţe sub tricolor“, „Calendarul cu poveşti“. Manifestarea se va desfăşura mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

Armonie şi stil de viaţă

Centrul Cultural Piteşti organizează colocviul cu tema „Primăvara în livezi, vii şi grădini“, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Armonie şi stil de viaţă, cu Adina Perianu. Manifestarea, coordonată de dr ing. Adina Perianu, specialist în horticultură, va avea loc marţi, 18 aprilie, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

 Spectacol de Simfonia Lalelelor

Primăria municipiului Piteşti prin Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol muzical-artistic, sub egida Simfoniei Lalelelor, ediţia 40, sîmbătă, 22 aprilie 2017, în Piaţa Vasile Milea. Programul spectacolului este următorul: orele11 - 12 - Dansuri de societate, susţinute de copii şi tineri de la Clubul Total Dance, sub îndrumarea coregrafilor Corina şi Alfred Schieb; orele12 - 12.30 - Ritmuri greceşti susţinute de Ansamblul Folcloric FILIA şi Grupul Vocal ELLADA, din cadrul Comunităţii Elene din Piteşti, coordonator Noni Pană; orele12.30 - 13.30 - Ansamblul de Copii Zavaidoc, coordonat de prof. Carmen Ionescu şi Corina Barbu şi Grupul Vocal Zavaidoc, sub îndrumarea prof. Valentin Grigorescu; orele13.30 - 14.30 - demonstraţie de balet şi gimnastică ritmică, susţinută de copiii de la cursul de balet şi gimnastică ritmică, desfăşurat de prof. Nicoleta Andrei în cadrul Centrului Cultural Piteşti; orele 14.30 - 17.00 - Recitaluri de muzică tînără, oferite de Grupul Folk P620, tineri care urmează cursul de chitară desfăşurat de cantautorul Tiberiu Hărăguş în cadrul Centrului Cultural Piteşti şi trupa rock RANA, trupă nou-înfiinţată, formată din tineri de la cursul de chitară din cadrul Centrului Cultural Piteşti, sub îndrumarea cantautorului Tiberiu Hărăguş.

Ziua Pămîntului, la Muzeul Judeţean

Secţia de Ştiinţele Naturii de la Muzeul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Şcoala Mihai Eminescu - Piteşti, organizează mîine, la ora 9.00, o serie de activităţi sub titlul „Pămîntul - planeta tuturor“, cu prilejul Zilei Internaţionale a Pămîntului. Elevii vor fi îndrumaţi de către prof. Felicia Costache, prof. Alina Niţescu şi prof. Cătălin Petrescu alături de reprezentanţii Muzeului Judeţean Argeş, Magdalena Alexe şi Nicolae Lotrean. Întreg ansamblul de activităţi organizate urmăreşte sensibilizarea tinerilor faţă de ocrotirea şi menţinerea unei planete curate. Indiferent unde este sărbătorită această zi, în SUA, în Europa, în Asia, în Australia fiecare dintre noi avem o responsabilitate: să protejăm Planeta Albastră.

Programul de Paşte la Centrul Brătianu

Centrul de Cultură Brătianu va avea program special în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, sîmbătă, 15 aprilie, instituţia va fi deschisă, duminică, în prima zi de Paşte va fi închisă, iar luni, în a doua zi de Paşte, se va redeschide vizitatorilor.  

   Grupaj de I.Ivănoiu

Google schimbă Play Games

Google a anunţat că, începînd de anul viitor, mai precis cu data de 31 martie 2018, va retrage mai multe opţiuni care sînt disponibile în prezent pe Play Games. Nu va mai putea fi folosită Gifts, o opţiune ce permite utilizatorilor să ajute prietenii în cadrul unui joc, dar anulează şi opţiunile Requests prin care prietenii pot cere ajutor şi Quests, prin care utilizatorilor li se cere să ducă la îndeplinire anumite sarcini în timp util. De asemenea, utilizatorii Apple nu vor mai avea acces la Google Play Games.    

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 344

 
Concert extraordinar de Paşte, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 09 aprilie 2017

Joi, cu soprana Mediana Vlad şi contratenorul Cezar Ouatu,

Concert extraordinar de Paşte, la Filarmonică

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 13 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul vocal-simfonic extraordinar de Paşte. Alături de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua soprana Mediana Vlad şi contratenorul Cezar Ouatu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 384

Continuare
 
Liturghia darurilor mai înainte sfinţite Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 09 aprilie 2017

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Liturghia darurilor mai înainte sfinţite

 

 Deniile au loc începînd de la Florii, pînă în Vinerea Mare, cînd se cîntă Prohodul Domnului. Cuvîntul „denie“ vine de la slavonescul „vdenie“ şi înseamnă „priveghere“ sau „slujbă nocturnă“. În Săptămîna Patimilor, luni, marţi şi miercuri, se oficiază Liturghia darurilor mai înainte sfinţite.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 312

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 09 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 „Ghid pentru o zi“, la Vila Florica!

La Centrul de Cultură Brătianu, cu sediul la Vila Florica  din Ştefă­neşti se desfăşoară Proiectul educaţional „Ghid pentru o zi“. De curînd, la acest proiect au participat elevii de la Colegiul Naţional Zinca Golescu, care s-au transformat în ghizi pentru o zi şi au prezentat colegilor acast monument istoric important din judeţul nostru, leagănul Brătienilor.

Diversitatea europeană

Mîine, de la ora 13, la Liceul cu Program Sportiv Cîmpulung - Muscel se va desfăşura activitatea intitulată „Diversitatea europeană“. Este vorba de o sesiune de informare despre istoria, semnele şi simbolurile reprezentative ale Uniunii Europene.   

Expoziţie de decoraţiuni

Începînd de mîine şi pînă pe 15 aprilie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia cu tema „Paştele - fantezie, culoare spiritualitate“. Aceasta cuprinde obiecte lucrate manual de elevii Şcolii Gimnaziale Petre Ţuţea din Boteni.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 292

 
33 de cuvinte pentru LUIZA şi alte cîteva poeme ALEXANDRU MARCHIDAN Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 08 aprilie 2017
Ce mai citim, ce mai scriem? 

33 de cuvinte pentru LUIZA şi alte cîteva poeme ALEXANDRU MARCHIDAN

- ED. TIPARG PITEŞTI 2017 -

 
Călcîiul lui Ahile
 
era un cîine 
al nu ştiu cui de alb
nici nu muşca 
nici nu era chiar cîine 
dinspre intrarea-n bloc îşi scotea capul
cînd dinspre lună cînd dinspre umbra ta
era un cîine al nu ştiu cui de jute
că nu venea spre mine
doar mă aştepta 
şi vîrful nasului puteai să-i simţi şi-acu'
la ora şapte dimineaţa 
şi coada lui se întindea prin Andromeda
 şi încă nu se termina 
era un cîine
 punct  
 O mantie protectoare

îmi creasem cu grijă
de jur împrejur 
o mantie protectoare
 tu mi-ai distrus-o 
încet 
sărut cu 
sărut 
am încercat iaraşi zile în şir
să repar fisurile 
tu tot mereu 
fără să ºtii 
ai prefacut-o-n pulbere 
în cioburi 
în fîşii 
ce mă voi face însă 
la primul uragan 
vei reuşi atunci să şlefuieşti 
dintr-um mic nor
 un munte? 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 532

Continuare
 
Mitologii personale: Marie - Hélène Fabra Brătianu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

Scriitori din Diaspora

Mitologii personale: Marie - Hélène Fabra Brătianu

 

 „Raportul istoriei cu literatura a fost mereu unul consecvent-favorabil, de susţinere reciprocă şi de propulsare, respectînd condiþia asumãrii unei panorame obiective a evenimentelor şi a unei subjectivităţi oneste din care se înlătură obligatoriu aspectul litigios. Faptul ca orice poveste reală, traită/ transpusă/reconstituită cu pasiune şi cu nevoie de inţelegere, cu problematizare şi reflecţie, poate sa devină uşor literatură - o demonstrează cartea sem­nată recent de Marie - Hélène Fabra Brătianu (Memoria frunzelor moarte, Editura Humanitas, 2012, traducerea lui Emanoil Marcu).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 275

Continuare
 
GEORGE CAVAL Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

CASETA CU PORTRETE

GEORGE CAVAL

 

 Vine dintr-o lume care nu a fost a copilăriei mele. Nu o cunosc, nu am trăit în ea. Numai de două ori am trecut fugitiv pe acolo. O dată alungat de bom­bardamentele din Bucureşti, altă dată, peste ani, cînd am lansat prima carte, la Căminul Cultural din comuna Doamna Chiajna.
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 596

Continuare
 
Copiii vor încondeia ouă la Goleşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

Copiii vor încondeia ouă la Goleşti

 

 Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în data de 13 aprilie 2017, începînd cu ora 9.30, în parcul Goleştilor, atelierele de creaţie: „Arta încondeierii ouălor“ şi „Arta confecţionării păpuşilor“.                        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 254

Continuare
 
Mîine sînt sărbătorite Floriile Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

Sărbătoare mare înaintea Paştelui

Mîine sînt sărbătorite Floriile

 

 Creştinii atît ortodocşi, cît şi catolici prăznuiesc, mîine, Floriile sau Intrarea Mîntuitorului Iisus Hristos în Ierusa-lim, unde a fost întîmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic. Se spune că aşa cum este vremea de Florii va fi şi peste o săptămînă, de Paşte. Este dezlegare la peşte în Postul Paştelui şi sînt sărbătoriţi cei care poartă nume de flori. Peste 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc, mîine, onomastica.      I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 444

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 08 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de cărţi

Săptămîna viitoare, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, este deschisă expoziţia cu tema „Sărbătoarea Învierii la Creştini“. Este vorba de o expoziţie de cărţi, dicţionare, reviste, albume şi enciclopedii din colecţiile Bibliotecii Judeţene Argeş.    

Ţările Uniunii Europene

Luni, de la ora 9, la Liceul de Artă Dinu Lipatti din Piteşti, va fi organizată activitatea intitulată „Ţările Uniunii Europene“. Aceasta cuprinde o sesiune de informare, privitoare la obiceiurile şi tradiţiile statelor membre ale Uniunii Europene şi cu privire la diversitatea culturală existentă în acest areal. 

„Hotarul basmelor“

Astăzi, la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, va fi prezentat spectacolul „Hotarul basmelor“, de Mariana Tănăsescu, în regia lui Emilian Cortea. Din distribuţie fac parte actorii Andreea Botescu, Olga Podaru, Aura Floroiu, Cristina Muscalu, George Slătioreanu, Dani Slătioreanu, Alina Diaconu şi Dan Savu.

„Jobenul magic“, la Aşchiuţă

Mîine, începînd cu ora 11.30, sînteţi aşteptaţi, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Aşchiuţă, la “Jobenul magic”. Din distribuţie fac parte actorii Dani Slătioreanu, Andreea Botescu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Aura Floroiu, Alina Diaconu, Gina Muscalu, Nineta Manea şi George Slătioreanu. Regia este semnată de Nicolae Bănică, iar scenografia, de Cristian Stan. 

Atelier de quilling

Marţi, la ora 16.30, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un atelier de quilling. Este vorba de un curs de deprindere a tehnicilor de răsucire a hîrtiei, care urmăreşte dezvoltarea creativităţii, a îndemînării şi creşterea stimei de sine. Cursul îi vizează pe copiii cu vîrste cuprinse între 9 - 11 ani, care realizează diverse obiecte, tablouri, felicitări şi jucării în miniatură.   

Grupaj de I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 194

 
Concert cameral, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 07 aprilie 2017

Astăzi, cu Trio MusArt,

Concert cameral, la Filarmonica Piteşti

 Astăzi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un concert cameral. Acesta este susţinut de Trio MusArt. Soliştii, Simina Croitoru (vioară), Mircea Marian (violoncel) şi Raluca Ouatu (pian).  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 269

Continuare
 
„All Inclusive“, pe scena piteşteană Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 06 aprilie 2017

Spectacol cu Medeea Marinescu şi Marius Manole

„All Inclusive“, pe scena piteşteană


 

 Piteştenii iubitori de teatru vor avea ocazia să rîdă în hohote la piesa de teatru „All Inclusive“, de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu. Este vorba despre o piesă prezentată în premieră absolută la Piteşti.    

Spectacolul va avea loc pe data de 20 aprilie, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Este o vorba despre o comedie explozivă, despre ingredientele intense ale vieţii, respectiv iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereţii şi crizele comice ale maturităţii. Toate acestea, transpuse pe scenă de o distribuţie de excepţie, care îi include pe Medeea Marinescu (Margaret), Marius Manole (Maurice), Mirela Oprişor (Monique), Vlad Zamfirescu (Vince) şi Diana Roman (Adele). Hohotele de rîs se împletesc cu emoţia autentică, transmisă cu incontestabil talent de nume reprezentative ale noii generaţii de aur a teatrului românesc. Scenografia poartă semnătura lui Mădălina Marinescu. Biletele s-au pus deja în vînzare la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, preţul unuia fiind de 80 de lei în prima parte a sălii şi de 60 de lei în cea de-a doua partea a acesteia. 

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 332

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 2780
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ratări pe bandă rulantă!
D-le Pelici ce se inampla Cu Nastasie,Alin Popa Popescu. Iamandi jucatori din care cunosc ereau de baza mai ales ca su...
26/04/17 08:07 Mai mult...

Primării amendate de DSP
dragi conducatori ,scote ti primarii astia din functii ca ei omoara oamenii in loc sa puna personaLprofesionist care sa ...
26/04/17 08:08 Mai mult...

„Vreau buget pentru promovarea în Liga I!“
Cînd vor veni vremea să facem valuri pe stadion Poftiți la stadion Hei, Hei Argesu Forzza Dică Succes, succes,...
26/04/17 08:08 Mai mult...

A trecut pe roşu, provocînd accidentul
cu siguranta omul si-a preschimbat permisul, sa fie valabil 10 ani, ca nu cumva sa plateasca taxele abuzive si controlul...
26/04/17 08:07 Mai mult...

Preotul „zbura“ cu Mercedesul
va dati seama cu ce viteza a mers apoi ca sa recupereze timpul pierdut?
26/04/17 08:07 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Miercuri, 26 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
miercuri, 26 aprilie 2017
EUR 4.5355
USD 4.1620

Flag Counter