Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Militarii, binecuvîntaţi cu agheasmă şi mir      *** Poliţiştii cîmpulungeni au sărbătorit alături de elevi      *** Carambol pe DN 65      *** Din spital dus în arest      *** Judecătoarea, trecută pe dializă      *** „Infracţiunile, în scădere în 2017 faţă de 2016!“      *** Poliţiştii au protestat prin ninsoare      *** Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i      *** Sterilizare gratuită a animalelor cu proprietar      *** Masă de resuscitare pentru nou-născuţi, donată Judeţeanului!      *** Vă puteţi petrece Paştele la băi!     *** Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de ABAAV      *** Seminar şi spectacol sub egida Centenarului      *** Meciuri amicale internaţionale      *** Panţuroiu, la Campionatele Internaţionale ale României      *** Piteştenii vor să iasă campioni!      *** Misiune uşoară cu bănăţenii!      *** Meci internaţional la Mioveni      *** „O recunoştinţă a ceea ce s-a realizat la Mioveni!“      *** „Greşelile ne-au costat 2 puncte!“      *** „Terenul a fost uimitor!“     

 
Maimuţa Diana, exponatul lunii iunie Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

La Muzeul Judeţean Argeş,

Maimuţa Diana, exponatul lunii iunie

 

 Muzeul Judeţean Argeş prezintă, în luna iunie, în cadrul micro-ex­poziţiei „Exponatul lunii“, o piesă exotică, o femelă de maimuţă din specia Cercopithecus diana Lin­naeus, 1758 (Maimuţa Diana). Exponatul, naturalizat de mu­zeo­graful Mircea Mătieş, a intrat în colecţia de mamifere a muzeului în anul 1974, în urma unei donaţii făcute de Grădina Zoologică din Bucureşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2474

Continuare
 
Concert Mircea Baniciu şi Nicolae Dumitru Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 iunie 2015

Astăzi, spectacol caritabil pentru susţinerea copiilor cu nevoi speciale  

Concert Mircea Baniciu şi Nicolae Dumitru

 

 Astăzi, Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Arte Ar­geş, în colaborare cu Tea­trul Al. Davila, Consiliul Judeţean şi Rotary Club Piteşti organizează un spectacol carita­bil pentru susţinerea copiilor speciali din cadrul asociaţiei. E­venimentul va avea loc începînd cu ora 19.00, la Teatrul Al. Davila din Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2740

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Salonul Naţional al Artelor

Muzeul Judeţean Argeş vă invită, astăzi, de la ora 14,  la Galeria de Artă Naivă, Bulevardul Eroilor Piteşti, unde va avea loc vernisajul Salonul Naţional al Artelor, secţiunea grafică „Elogiul frumuseţii ca înfăţişare a binelui“. Aşa cum spune şi titlul expoziţiei, este un „elogiu adus frumuseţii ca înfăţişare a binelui“ ca un sentiment şi nu ca o părere neconcepută. Cele 60 de lucrări de grafică reprezintă activitatea tot atâtor artişti, întruchipînd spiritul acestora de hotărîre de la creator la operă. Acţiunea de faţă a fost dorită de artiştii expozanţi. Vor fi expuse lucrări cu anume parţialitate, stiluri şi maniere de lucru cu aplenitudine specifică artei moderne, care se vrea cît mai naturală, cît mai originală cu exprimări sensibile ce reuşesc să desfete sufletele cu subiecte inepuizabile pentru iubitorii de artă. Expoziţia va rămîne deschisă în perioada 3 - 30 iunie 2015, la Galeria de Artă Naivă, Bulevardul Eroilor Piteşti, aceasta putînd fi vizitată de miercuri pînă duminică, între orele 9 - 17.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2657

Continuare
 
Preselecţia AnteNeaţa! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

Mîine, la Biblioteca Judeţeană,

Preselecţia AnteNeaţa!

 

 Mîine, la  Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Ar­geş, între orele 12 - 17, se va desfăşura preselecţia pen­tru emisiunea-concurs Trofeul AnteNeaţa, o mani­festare culturală organizată de Antena 1 şi parte­nerii săi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2663

Continuare
 
Carmen Cernea vrea premiul de 120.000 de euro Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 03 iunie 2015

O profesoară din Piteşti, în finală la „Românii au talent“

Carmen Cernea vrea premiul de 120.000 de euro

 

 La ultima semifinală, a patra a concursului „Românii au talent“, din cei 12 concurenţi care s-au străduit să dea ce au avut mai bun pe scenă pentru a prinde un loc în marea finală şi a avea şanse reale la premiul de 120.000 de euro pus în joc, doar trei au fost desemnaţi să meargă mai departe. Doi dintre ei au fost aleşi prin votul telespectatorilor, iar al treilea s-a decis la masa juriului. Unul dintre finalişti este piteşteanca Carmen Cernea, după ce a convins publicul şi juriul, cu vocea şi interpretarea sa impecabilă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3102

Continuare
 
Copiii au citit poveşti, în parc Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

În cadrul unei acţiuni inedite, organizată de Biblioteca Judeţeană,

Copiii au citit poveşti, în parc

 

 Ieri, de Ziua Internaţională a Copilului, a fost o zi plină de surprize pentru prichindei. În  parcul Lunca Argeşului din Piteşti, Biblioteca Judeţeană, prin Secţia Tinerilor şi Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România - Filiala Argeş şi cu Centrul Europe Direct Argeş, a organizat un program distractiv şi amuzant intitulat „Citiţi cu noi!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2542

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!   

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Radu Vasilică, deputat PSD de Argeş, şi Florin Panţeru, primar Ciofrîngeni. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2539

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Curs de limba persană

Joi, de la orele 12 şi 17, şi vineri, de la ora 13, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii  sînt familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie Mihai Cernătescu.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2396

Continuare
 
Distracţie în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

Zeci de copii au participat la manifestările din centrul oraşului

Distracţie în Piaţa Primăriei

 

 Ieri, de Ziua Internaţională a Copilului, Primăria Piteşti a pregătit un program special pentru micuţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2670

Continuare
 
Ziua Educatorului, sărbătorită la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 iunie 2015

Ziua Educatorului, sărbătorită la Piteşti

 

 Joi, de la ora 11, în sala Ca­sei de Cultură a Sindicatelor Piteşti va fi sărbătorită Ziua Educatorului, în cadrul unui parteneriat educaţional. Este vorba de o amplă manifestare cultural-ştiinţifică şi cu scop caritabil pentru a omagia educatorul. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2862

Continuare
 
„Un atlas al dorinţelor zadarnice“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

O carte pe săptămînă

„Un atlas al dorinţelor zadarnice“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul din­tre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptă­mî­nă, Tia Stoica, de la sec­ţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Un atlas al dorinţelor zadarnice“, scrisă de Anuradha Roy. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2567

Continuare
 
Elevii s-au împrietenit cu peştişorul Ovi Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 02 iunie 2015

În cadrul campaniei „Să păstrăm apele curate“,

Elevii s-au împrietenit cu peştişorul Ovi

 

 Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă  Argeş - Vedea le-au făcut cunoştinţă altor zeci de elevi din şcolile argeşene cu OVI -  personajul principal al cărţilor „Pe­ripeţiile lui Ovi“ şi „Ovi îşi face prieteni noi!“.  După ce a debutat cu acţiuni orga­nizate în unităţile de învăţămînt din Piteşti, campania „Să păstrăm apele curate!“ a continuat la Şcoala Gimnazială Coteşti din Godeni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Corbeni şi Şcoala Gimnazială Carol I din Curtea de Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2668

Continuare
 
Premieră mondială absolută, la Filarmonică Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 02 iunie 2015

Concert pentru pian şi orchestră cu ritm de jazz

Premieră mondială absolută, la Filarmonică

 

 Joi, 4 iunie a.c., de la ora 19, Filarmonica Piteşti organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pi­teşti, un concert simfonic susţinut de orchestra sim­fonică a instituţiei, diri­ja­tă de Cristian Sandu. So­list, în premieră, pianistul rus Denis Ivanov.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2655

Continuare
 
La mulţi ani de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 01 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!   

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naş­tere Marius Radu, fost jucător alb-violet, Iustin Dejanu - director adjunct Muzeul Goleşti, dr Vasile Janţă - medic radiolog Spitalul Judeţean, Cristian Vasile - ma­nager Jurnalul de Argeş, Gheorghe Nicu - şef Poliţia Comunitară Mioveni, Sorin Cîrstea - patron Grup Macro. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2504

 
Căluşarii le-au dansat piteştenilor Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 01 iunie 2015

Ieri, de Rusalii, le-au împărţit usturoi, ca să îi apere de rele

Căluşarii le-au dansat piteştenilor

 

 Ieri, de Rusalii, Piteştiul a răsunat de chiotele şi de zurgălăii căluşarilor din Costeşti, membri ai Ansamblului Mugurelul al Casei de Cultură, care au venit să le danseze orăşenilor, aşa cum fac în fiecare an, şi să le împartă usturoi. După ce au dansat în centrul Piteştiului, în Piaţa din Găvana şi în cea de la CNCD, ei au plecat să ducă obiceiul şi acasă la ei, în Costeşti, şi în zonele apropiate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2855

Continuare
 
S-au sfinţit frunzele de nuc Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 01 iunie 2015

 La biserici,

S-au sfinţit frunzele de nuc

 

 Ieri, creştinii ortodocşi au sărbătorit Rusaliile sau Cincizecimea, adică Pogorârea Duhului Sfînt peste apostoli şi ziua cînd a fost alcătuită prima comunitate creş­tină, nucleul Bisericii de mai tîrziu. Duminica Cincizecimii, a Pogorîrii Sfîntului Duh sau a Rusaliilor, este numită în popor şi Duminica Mare.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2901

Continuare
 
<< Start < Înapoi 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3101 - 3131 din 3553
embedgooglemap.net
 
   CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 Comentarii

„Infracţiunile, în scădere în 2017 faţă de 2016!“
Politia ne spune doar cand scad infractiunile, nu si cand creste numarul lor... Daca ar fi sa luam interviurile din pre...
22/03/18 10:31 Mai mult...

„Valoarea şi experienţa a făcut diferenţa“
E trist ca in Pitesti nu se doreste asa de mult promovarea. In alte orase mici cu echipe fara traditie in fotbalul roma...
22/03/18 10:04 Mai mult...

Parlamentul ar redenumi localităţile cu î din i
Motto (grupul Divertis): Fie pâinea cât de rea O scriem cu "â" din "a" ========================== Autorul art...
22/03/18 02:04 Mai mult...

Impozitele locale, majorate din 2019
Imbuibatii din primarii nu mai au nici un dram de rusine fata de cetateni, ca de grija nici nu se mai pune problema. Tra...
21/03/18 22:24 Mai mult...

„Valoarea şi experienţa a făcut diferenţa“
Cu un mic efort si un antrenor bun din vara, acum FC Arges era pe podium!Sa le fie rusine celor care se fac ca se impli...
21/03/18 19:51 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Luni, 19.03.2018

--- 4.868 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter